Det står skrivet : bibeltro kontra bibelkritik

Är bibelordet Guds ord, inspirerat av den helige Ande eller är Bibeln en samling vanliga böcker, författade av människor vid olika tidpunkter, och vilkas innehåll vi kan ta till oss efter eget tycke och smak? Var Jesus Guds Son, född på ett övernaturligt sätt eller var han bara en av många mänskliga vishetslärare?

Dessa och många andra frågor behandlar författaren i boken. Det är är en bok som berör det innersta i kristen tro: Kan man lita på Bibeln?

Med forskarens noggrannhet tar sig författaren Anders Gerdmar an uppgiften att reda ut och belysa en mängd frågeställningar kring Bibelns innehåll och auktoritet. Gerdmar är docent i Nya testamentets exegetik vid Uppsala universitet, professor vid Southeastern University, Lakeland, Florida, USA och rektor för Skandinavisk teologisk högskola, Uppsala. Boken är en del av författarens vetenskapliga produktion, men är skriven i populärvetenskaplig stil, så att stora delar med behållning kan läsas av intresserade troende och andliga sökare. "En guldgruva för den som vill förstå vad bibeltrohet innebär och vad debatten om bibelsyn egentligen handlar om". Stefan Gustavsson, direktor för Apologia - Centrum för kristen apologetik. "Sakligt, kunnigt och briljant av professor Gerdmar som gräver djupt och initierat i teologins historia och utveckling, pekar på villovägarna men visar var den rätta vägen går". Stefan Swärd, pastor och fil dr. "Det står skrivet hedrar Bibeln som ett tidlöst tilltal från Gud. Gerdmar avkodar bibelkritiken som otrons perspektiv och ger skäl för Ordets anspråk på att bli mottaget i trons lydnad". Pastor Sven Nilsson, Örebro.

I lager
Mer information
Förlag STH Förlag
Bredd 140
Höjd 220
Rygg 34
Omfång (sidor) 451
Mediatyp Bok
Bandtyp Inbunden
Utg.datum 20201210
Upplagenr 1
PLU 9789198659504
ISBN 98659504
Vikt (g) 605.0000
350,00 kr
  • Köp 3 för 315,00 kr st och spara 11%
  • Köp 10 för 297,50 kr st och spara 16%

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå