Måndag 10-19
Tisdag- Fredag 10-17
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Situationen ter sig övermäktig och den gamla damen har aldrig känt sig mer ensam, och inte blir det bättre av att hon har sällskap av möss under diskbänken. Det enda som finns kvar för Almida att göra är att be en stilla bön och hoppas på hjälp.
En härlig berättelse om hopp och nytt livsmod tillsammans med nya vänner över en kopp varm choklad på Västerö.
Stina Jonsson är en etablerad författare som har gett ut ett tjugotal böcker för både barn och vuxna.
För detta viktiga engagemang behövs teologi. För klimatkrisen handlar inte bara om politik eller teknik, utan det är en andlig kris och rör samhällets grundläggande inriktning. Författarna i denna antologi öser ur kyrkornas teologiska källor och erfarenheter, och ger nya perspektiv på vad skapelsevänlighet innebär. På så sätt blir klimatkrisens existentiella, teologiska och kulturella dimensioner tydliga.
Att utlysa klimatnödläge är inte så svårt. Men ord behöver följas av handling, nya arbetssätt, resurser och en tid av omställning. Det är en omistlig del av evangeliets efterföljelse idag. Karin Wiborn i förordet
Medverkande: Thomas Arentzen, Lena Bergström, Petra Carlsson, Rune W Dahlén, Jenny Dobers, Leander Franke, Simone Kotva, Jonas Lundström, Harry Månsus, Andreas Nordlander, Lisa Strand och Marie Tonkin.
Sagt om boken Boken är inspirerande och lättillgänglig, samtidigt som den har ett djup. Den utmanar och lockar till att följa Jesus. Tommy Wallin, församlingsföreståndare och pastor i Pingstkyrkan i Mullsjö
Vill varmt rekommendera både läsning och studie av denna ”kartbok” som ger ett klart helhetsgrepp och milstolpar för Guds eviga plan och syfte. Jan Gottfridsson, pastor i Porto Alegre, fungerande i apostolisk tjänst i Brasilien och Chile
En lärjunges vandring är en både djup och lättillgänglig bok. Den visade mig mer av dynamiken i livet med Jesus. Lova Viklund, 17 år.
Äntligen en bok som lyfter fram lärjungaskapets kärna på ett konkret och praktiskt sätt där Henrik Nilsson på ett fantastiskt sätt hjälper oss att navigera på vår vandring som lärjungar. Leif Alvgard, företagare/VD
Om författaren Henrik Nilsson är civilingenjör och arbetar som innovationsledare. Han och hans fru är ledare i ett husförsamlingsnätverk och har under många år varit mentorer och lärjungatränare för ett flertal personer. Henrik är fyrbarnsfar och kom till tro under sin studietid på Chalmers, och detta förändrade hans liv radikalt.
Ingemar Helmner, pastor, evangelist och författare
* * * "Vi hoppas att denna bok kommer bidra till många fikastunder med goda samtal och varm gemenskap i ditt liv. För det är det vi tror på. Liv tillsammans, liv i gemenskap. Fika i all ära, men vänner, familj, kollegor och grannar att dela livet med går omöjligt att konkurrera bort. Var rädda om er och ta hand om varandra. Och glöm inte bort elvakaffet."
Frid och glädje, Elin och Sandra
De var inte nya på det sättet att . . . de aldrig hade lett något tidigare eller att de var radikalt annorlunda än andra ledare.
Men de var nya för att . . . deras påverkan gav dig en ny inriktning, deras tro på dig gav dig en ny känsla av värde, de dök upp i en ny fas i ditt liv, och deras tro hjälpte dig att fördjupa din tro på ett nytt och autentiskt sätt. Om någon fanns där för dig, då är frågan, ”Hur kommer du att finnas där för någon annan?
En ny slags ledare utforskar sju påståenden med praktisk tillämpning som kommer få dig att på nytt se framför dig hur du kan påverka nästa generation. För att när du håller upp dörren för ett barn, håller du upp dörren till framtiden.
Överallt finns det barn som behöver en ny slags ledare.
Förlåtelsen och tårarna förlöste Guds helande till både kropp och själ och befriade Muhammed från konsekvenserna av trauma och skräck.
När Birgitta fick cancer för tredje gången, kände hon att Gud skulle gripa in och göra ett mirakel. Och miraklet kom - även om vägen dit kändes krokig.
"Jag letade inte efter Gud, men han gav mig nåd, den där gåvan. Jag sökte inte efter honom, men han fann mig", konstaterar Christoffer.
Vid mötet med Gud skedde ett mirakel i Tabbes liv som han inte upptäckte omedelbart. Jesus hade gjort honom fri från alkohol och tabletter. "Jag hade slutat tänka på alkohol, utan att jag märkt det! All abstinens och dragningskraft var borta! Vilken frihet!"
*** I den här boken får du möta människor som fått uppleva hur tron på Gud gjort att livet fått en helt ny inriktning och nya förutsättningar. Dessa spännande och oförutsägbara berättelser vill du inte gå miste om.
Matts kunde inte tänka sig det liv som hans föräldrar levt. Under hela sitt liv, som säljare och entreprenör, har målet varit att förbättra, lämna det förra och bygga nytt och bygga vidare.
Du bjuds på en högst ovanlig levnadshistoria, nedskriven och rikligt illustrerad, i en påkostad bok som beskriver Matts föräldrars fattiga liv, men rik på kärlek till varandra och en stark gudstro, i ett litet torp i Smålandsskogarna i slutet av 1930-talet.
Matts växer upp i ett utfattigt bondeliv på 1950-60 talet. Trots snälla föräldrar, gällde valet mellan arbete eller stryk redan som 6-åring. Matts börjar göra affärer vid samma tid och sälja skrot, fortsatte sedan med plantskola, tidningsförsäljning, uppfödning av ungdjur före 12 års ålder. Efter detta följde skogsavverkning under 9 år, där livet kunde varit slut en sekund senare. Bakom ratten i en långtradare i 3 år med resor i hela Norden och lagerarbete i 2 år. Säljare och entreprenör i 44 år, resor med husvagn och husbil under 47 år i hela Europa, ett ständigt byggande och utveckling av familjeföretaget Torebrings och familjens bostad.
Det började som en blogg. Sedan kunde jag bara inte sluta skriva. Berättelsen ville bli berättad. Inte bara för min skull, utan lika mycket för alla som gett livskvalitet eller kanske livsuppehållande vård åt en anhörig. Alla de tysta. Jag ville ge en röst till dem som jag i mitt arbete som diakon brukade kalla hjältar och hjältinnor. Nu hade jag blivit en av dem.
Detta är min berättelse om hopp och förtvivlan, om svårigheter och glädjeämnen, om slit och lycka. Om att våga och orka gå mot strömmen. Om sorgens olika ansikten. Men allra mest är det en berättelse om kärlek, när livet ställts på sin spets.
Boken består av två delar. Den första delen tar upp generella riktlinjer för det diakonala arbetet. Den andra delen innehåller fallbeskrivningar och ett konkret reflektionsverktyg. Här finns också underlag för samtalsträffar i arbetslaget.
Denna bok är en vägledning i den apostoliska trosbekännelsen som är en sammanfattning av den världsvida kyrkans gemensamma tro. Boken berör alla delar i bekännelsen utifrån en frälsningshistorisk tolkning av Bibeln. Guds frälsningshistoria går som en röd tråd genom hela Bibeln och är enkel att följa. Denna lättlästa och informativa bok är perfekt för alla som vill lära sig mer om kristen tro. Boken är också ett utmärkt stöd för pedagoger som jobbar med fördjupande undervisning.
Till varje kapitel finns samtalsfrågor. Boken kan användas för självstudier eller som ett studiematerial i en cellgrupp
Illustratör: Fina Kinnander
Säljs i 10-pack. Storlek: A4 (21 x 29,7 cm) Tryckt på Svanenmärkt och EU Ecolabel-märkt kraftigt papper med matt yta.
Komplettera gärna med passande kuvert med tryckt text: Fadderbrev. Art nr: BP755.
Säljs i 25-pack. Storlek: A5, 4 sidor. Tillhörande kuvert: 54196
Säljs i 25-pack. Storlek: A5, 4 sidor. Tillhörande kuvert: 54196
Tränger vi djupt in i Jesu väsen möter vi Fadern, det är i Jesus vi ser honom. Professor Gösta Hallonsten skriver i efterordet: »Denna djupt bibelförankrade, korta men synpunktsrika text, är något av det bästa som skrivits på svenska om Treenigheten.« Boken innehåller också ett förord av kardinal Anders Arborelius.
Syftet med Familjesnack är att hjälpa familjen att lära känna varandra bättre, att vara i nuet och ta tid till varandra – att lägga undan skärmar och se varandra. Eftersom det inte finns några rätta svar kan frågorna hjälpa till att få förståelse för att det är okej med olikheter och olika åsikter.
Eftersom alla familjer är olika får ni prova er fram till när Familjesnack passar bäst i just er familj. Prova att använda den vid frukosten, till fredagsmyset eller innan det är dags att sova. Den är också perfekt att ha med på bilresan eller semestern. Tips! Lägg ut korten på bordet med baksidan uppåt och låt alla dra/läsa ett kort i taget.
Om en fråga känns obekväm, ta ett nytt kort.
Låt alla svara på samma fråga eller låt alla få olika frågor.
Ge alla tid att prata utan att avbryta. Lyssna på varandra!
Ett bra tips är att den som pratar får hålla något i handen för att det ska vara tydligt vem som har ordet.
Det är viktigt att inte tvinga någon att prata om den inte vill.
Vilka är fiendens huvudstrategier?
Hur fungerar befrielsetjänsten?
Vad är andlig krigföring och hur kan den bäst utövas?
På vilka fronter är striden som hetast?
Dessa och andra frågor står i centrum av den här boken. Sin vana trogen tar Olof Edsinger upp saker som vi sällan talar om, men som de flesta av oss ändå funderar över. Han väljer också att vara konkret när han beskriver den andliga kampens praktiska sidor.
Bokens syfte är att skingra molnen av okunskap och naivitet gällande ett av Bibelns mest genomgripande teman. Vill också du anta utmaningen? Vill du vara farlig för fienden? I så fall är den här boken för dig!
Olof Edsinger är teolog och författare till ett tjugotal böcker om Bibeln och det kristna livet. Till vardags arbetar han som generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen.
Jan Eckerdal reflekterar i Fästpunkten över Guds ära och härlighet som bärande motiv i en kristen kyrka.
Boken är skriven utifrån en tanke om att Guds ära och härlighet under några decennier varit undertematiserade i Svenska kyrkan, men att det i vår tid skulle vara bra att rekapitulera och vitalisera just dessa motiv ur den kristna traditionen. Det handlar bland annat om att uppmärksamma en sida av det kristna gudsbegreppet som i förstone kan upplevas som svårt, uppfordrande och kärvt, men som just därför kan vara väsentligt att ha tillgång till i ett mänskligt liv som från tid till tid kan beskrivas med just de orden. Att kyrkan har tillgång till sådana teologiska motiv är väsentligt för att den kristna tron ska kunna erbjuda en trovärdig tydning av livets alla skeden.
Jan Eckerdal skriver utifrån utgångspunkten att "liv till Guds ära" utgör den yttersta bestämningen för såväl människan, kyrkan, som hela skapelsen. Denna riktningsgivare ger en del förnyade perspektiv till en samtidsteologi som emellanåt tenderar bli ensidigt människocentrerad. Att re-centrera diskussionen runt tanken om liv till Guds ära ger konsekvenser för ett antal av kyrkans stora frågor: vad kristet liv syftar till och vad mänsklig blomstring består av, vad kyrkan finns till för, och vad som kan känneteckna ett kristet skapelseengagemang i klimatkrisens tid.
Boken består av en introduktion till Guds ära som teologiskt motiv och diskussioner kring motivets existentiella konsekvenser för kristet liv. Mer specifikt berörs också vilken kyrkoteologisk betydelse motivet kan få om det levandegörs i Svenska kyrkan i vår tid.
I Finns det en himmel? använder den utredande författaren Lee Strobel sin analytiska förmåga och research för att visa oss definitiva bevis för himlens existens.
Genom fascinerande samtal med respekterade experter inklusive en hjärnforskare, en forskare som analyserat ett tusen beskrivningar av nära-döden-upplevelser, samt en före detta ateist och nu kristen filosof ger Strobel oss övertygande svar på frågor som:
Hur kan vi veta att det finns liv efter döden?
Blir det tråkigt i himlen?
Skickar Gud verkligen människor till helvetet?
Kommer vi att ha samma kroppar och personlighet efter döden?
Vad innebär det att se Gud ansikte mot ansikte?
Med ett balanserat och rationellt tillvägagångssätt utforskar Strobel reinkarnation, universalism, samt Jesus anspråk på exklusivitet. Strobel delar även sin egen erfarenhet av att nästan dö och om hur närheten till döden kan forma livet.
Denna bok argumenterar för att en teistisk (gudstroende) livsåskådning har något som en naturalistisk livsåskådning saknar, nämligen just de resurser som behövs för att bejaka det som gör människan unik. Bokens tes är att gudstro rimmar med djupt liggande drag hos människan själv och därför bör betraktas som en övertygelse av samma slag som vår tro på mening, frihet, moral och rationalitet. Att tro på Gud hör ihop med att tro på sådant som vi måste tro på för att bevara vår mänsklighet.
Här möter vi fjällrandens människor som levt med renarna, sjöns fiskar och markens grödor. Vi möter den smygjagande lon och järven, ständigt på väg, ständigt på jakt. Vi möter allt ifrån renar, tjädrar och havsörnar till linnéor, riskor och humlor i vackra bilder och berättelser. Vi får vandra in i ett sagolandskap av månghundraåriga tallar på en berggrund som skapats under årmiljoner. Men vi får också berättelsen om hur markerna både slitits sönder av vattenkraftsutbyggnad och skyddats för eftervärlden som nationalparker och världsarv.
Boken är i sanning en kärleksförklaring till taigan, de nordliga urskogarna med Laponias fjällrand som utgångspunkt. En bok att läsa och njuta av. En bok som kanske till och med kan inspirera till att bli urskogens ambassadör när många av gammelskogarna hotas av att utplånas som urskogar. Läs den! Förundras och gläds!
Via QR-koder kan vi också lyssna på flera ljud från skogen - berättelser, jojk, blåhakar, tjäderspel och andra skogens röster.
Förordet är skrivet av Mikael Niemi.
När Flavias pappa dömdes till ett långt fängelsestraff och livstids utvisning från Sverige ville hennes mamma inte längre leva. Flavia kastades motvilligt in i ett hjärtskärande drama och som tonåring tvingades hon fly till Uruguay.
Männen runtomkring henne skapade löpsedlar med sin kriminalitet. Flavia led i tysthet, fick ta emot dödshot och hamnade i famnen på en yrkesmördare. Men hennes överlevnadsinstinkt var stark.
Flavias livsresa är fylld av dramatiska vändningar. Från Jordbro till Montevideo och vidare till Barcelona och Punta del Este pågick en jakt efter kärlek och bekräftelse. Samtidigt var det en flykt undan kaos. Med en okuvlig styrka återuppbyggde Flavia sitt liv från skärvor och ruiner – gång på gång.
Flavia - i skuggan av kartellen är en personlig berättelse som skildrar hur en kvinna drabbas av de grovt kriminella männen i hennes närhet. Men det är också en berättelse om att uppleva och dela med sig av en kärlek och frihet som är starkare än hat och tjocka fängelsemurar.
”Har du ett tufft liv? Läs den här boken. Kämpar du? Läs den här boken. Tror du att det inte finns något ljus i slutet av tunneln du befinner dig i? Läs den här boken.” Sebastian och Isabella Stakset, Heart of Evangelism
”Flavias berättelse ger en genuin bild av hur en liten flicka kan påverkas av det hon inte är skyldig till.” Janne Raninen, författare till ”De kallar mig Solvallamördaren”
”... en stark, personlig och spännande berättelse om hur total brustenhet kan vändas till ljus och hopp.” Andreas och Lina Nielsen, Lead Pastors Hillsong Church Sweden
I sin nya bok skriver Tommy Hellsten om kärleken. Kärlekens sanna växtunderlag kan enbart vara friheten och oberoendet. Trots detta tar vi ofta med oss såren från vårt förflutna in i relationen, vi kräver saker av varandra och klänger oss fast vid varandra. Då tyngs kärleken ner av omedvetenhetens flodhäst. Det hindrar ett sant möte, en verklig närhet och får oss att förvänta oss att den andre ska vara perfekt. Sann kärlek kräver inte den ger. Först när jag möter mina egna sår kan jag låta min partner vara fri. Först då kan hon eller han komma till mig.
Vårt liv levs ju inte bara fysiskt och psykologiskt utan också andligt. Om vi inte är bekanta med dessa tre nivåer inom oss själva kan vi inte förstå vare sig livet eller oss själva och vår människosyn blir allt för ytlig. Jag skulle vilja visa på en väg som går djupare och leder till aha-upplevelser som förändrar livet. Istället för att ha goda intentioner strävar jag alltså efter att få till stånd en genomgripande förändring som är varaktig och som inte bygger på våra egna ansträngningar. Fyra årtionden som terapeut har lärt mig att ingen kan förändra en annan människa. Förändringen äger alltid rum inifrån oss själva. (ur boken)
Tommy Hellsten är finlandssvensk terapeut, teolog och författare till flera böcker, bland dem Flodhästen i vardagsrummet och Ju mindre du gör desto mer får du gjort. På Libris har han utkommit med Du är mer än du anar, När allt faller på plats och Jag är inte längre rädd.
Efter att ha utstått en av de värsta nyårshelgerna i sitt liv trillar Anneli över ett inlägg som skrivits av någon som kallar sig Drake, the Enlightened One. Det var som om han talade rakt till henne. Talade hennes språk. Som medium var det inte så ofta som man hittade personer som verkligen förstod sig på en, men här tycktes det finnas en man som var lika, om inte mer, upplyst än henne själv. Hon drogs som en nattfjäril mot ljuset och hade ingen aning om vilken fälla hon nu försatte sig i.
Denna högst aktuella bok för samman kulturanalys och teologisk insikt, för att på så sätt utforska hur ett kristet gensvar på en rädslans kultur kan se ut. Teologen Scott Bader-Saye försöker bana en väg mot tilliten och trofastheten bortom säkerheten. Han undersöker vardagliga handlingar som förkroppsligar Jesus uppmaning att sätta vår tillit till honom och uppmuntrar kristna gemenskaper att ta risken att välkomna främlingen, älska fienden och frikostigt dela med sig till människor i nöd. Boken innehåller diskussionsfrågor och lämpar sig som samtalsbok.
Vilken oerhört fin och viktig bok! Den har blivit en kompass för mig i mötet med samtidens ständiga utmaningar och distraktioner. Jag är både omskakad och tröstad av läsningen. Författaren ställer mig ansikte mot ansikte med hur marknaden, politiken och religionen profiterar på allas vår rädsla. Men det stannar inte där. Han visar också på konkreta vägar framåt för att mitt i en rädslans kultur våga leva i tillit till Gud, andra människor och oss själva. Vad kan vara viktigare att skriva om just nu? Robert Eriksson, pastor och föreståndare i Betlehemskyrkan, Göteborg, författare och musiker.
Scott Bader-Saye är professor i kristen etik och moralteologi vid Seminary of the Southwest i Austin, USA. Han är särskilt intresserad av frågor som rör kyrka och samhälle, politik och ekonomi, kön och identitet, samt religionsdialog.
Vad har söndagsskolläraren Einar i ett litet missionshus på landsbygden, en berguv och psalmförfattaren Lina Sandell gemensamt?
De finns alla omnämnda när sexton skribenter tecknar det vi ser som uppdraget och utmaningarna för den kristna gemenskapen i en tid som denna. I den här antologin vill vi fundera kring hur vi tillsammans kan leva den vision som Svenska Alliansmissionen antagit: Vi vill tillsammans ta emot, formas av och gestalta Jesus Kristus i världen.
Antologin speglar en mångfald av röster och vår önskan är inte att ge färdiga svar, snarare vill vi väcka nya frågor och öppna för samtal. Vår förhoppning är att du som läsare tillsammans med oss författare vill tänka, visionera och ta nya steg in i framtiden.
Bokens redaktörer
Bokens främsta ärende är att med historien i ryggen försöka förstå den tid som är nu och skriva för framtiden Det är viktigt att ha perspektiv när man reflekterar, att spänna ut horisonten, att här och nu förstå varifrån man kommer för att kunna ta ut riktningen framåt Jag lyckönskar dig som läsare att bli del av denna process av teologisk reflektion.
Ulrik Josefsson Prorektor ALT
Hur låter det när församlingsledare vittnar om sin tro? Det låter så här! Historia, teologi och livserfarenhet varvas om vartannat. Detta är Svenska Alliansmissionens vittnesbörd om vad det är att vara kyrka i en tid som denna.
Eleonore Gustafsson Pastor i Evangeliska Frikyrkan
Som förtroendevald kan frågorna vara många. Vilket ansvar har en kyrkorådsledamot? Hur leder man ett sammanträde? Varför firar vi pingst?
Boken inleds med en skildring av Antje Jackeléns år som ärkebiskop. Bidragen är därefter grupperade efter områden som präglat hennes arbete: Kyrkans offentlighet, Teologins offentlighet, Att reparera och bygga broar, När grundläggande värden sätts på prov och För Svenska kyrkan i tiden. Tillsammans tecknar bokens författare en bild av stora utmaningar, påtagliga möjligheter och ett trotsigt hopp.
En angelägen bok för alla som är engagerade i tro, kyrka och samhälle.
John C. Maxwell och Rob Hoskins har vigt sina liv åt att vara katalysatorer för förändring. De började i det lilla, med att helt enkelt hjälpa människor i sin omgivning. I dag har de gjort skillnad i årtionden, och längs vägen har de utvecklat enkla strategier för att skapa positiva förändringar.Nu vill de dela sina erfarenheter med dig och lära dig hur du kan göra skillnad.
I den här boken får du inte bara lära av de erfarenheter som de har gjort, utan också av tonåringar, ensamstående mammor, affärsmän och volontärer som såg ett behov, lät sig beröras och agerade. Du kan bli den där någon som gör något. Du kan förändra din värld.
Eftersom alla församlingar ska fungera i det profetiska, utifrån vad Paulus skriver i Nya testamentet, måste vi förstå vad en profetisk församling är. Det handlar i korthet om att återvända till Bibelns budskap om den helige Andes tjänst i det nya förbundet.
Med ödmjuk hållning, utan anspråk på slutgiltig uppenbarelse i ämnet, får läsaren värdefulla nycklar till vad Herren vill säga och göra i vår tid. Guds syfte genom församlingen innebär att mobilisera troende till att våga ta steg i tro, att börja profetera och att bedja än mer genom Andens uppmaning.
Åke Carlson är en uppskattad bibellärare. Under många år undervisade han på Livets Ords bibelskola. Han har även varit pastor i Göteborg under mer än 15 år. Bibelundervisningen är klargörande och instruktiv där hans erfarenhet av pastorstjänst, familje- och själavård, samt psykiatrisk omvårdnad, ger förkunnelsen bredd och gör budskapet inkännande.
"Boken [ger] både uppbyggelse och utmaningar för ett personligt lärjungaskap. Ser man till boken i sin helhet kan den också betjäna mindre grupper, som till exempel cellgrupper, som ett gemensamt studiematerial med uppföljande samtal. Sven Nilsson och Per-Åke Eliasson, Pastorer, Kristet Center Örebro
"Den här boken bygger tro och är en stor uppmuntran till allt Guds folk att fortsatt leva i det profetiska och att fortsatt söka Herrens ansikte." Janne Blom, Huvudpastor, Livets Ord
"Boken ger rejäl andligt mat – och inte bara mjölk (Hebr 5:12). Jag rekommenderar den varmt." Anders Gerdmar, Professor i Nya testamentet och rektor för Skandinavisk teologisk högskola
Första dagen på ett nytt ställe är alltid pirrigt. Men Märtas nya förskola visar sig vara riktigt förskräcklig. Pappa har råkat lämna henne på en förskola för monster!
Hur ska det gå att ha en häxa till fröken och äta padda med mos till lunch? Och kommer verkligen monsterbarnen vara snälla mot henne? >p> Förskräckliga förskolan är den första delen i en serie om Märtas rysliga liv. Och precis som vanligt är det hög igenkänning och twistad humor från bilderboksduon Ola och Evalotta Belin.
Evalotta och Ola Belin jobbar båda med barnkultur och design på heltid. Tillsammans har de skapat Förskräckliga förskolan, som är deras femte barnbok. Tidigare har de gett ut populära, Rut flyttar ut, Tända lampan, Vilse och Det finns inga monster.
Försoningens väg innehåller både exempel på livsberättelser och bibelberättelser som använts i arbete med försoning och välbefinnande i församlingar i Svenska kyrkan, i Länsstyrelsernas arbete med nyanlända flyktingar och även inom kriminalvården.
Samtalsunderlag om försoning i fastan och pilgrimsvandring i försoningens fotspår finns också i boken.
En av vår tids mest omtyckta och folkkära kristna personligheter berättar öppet om sitt liv tillsammans med ”överraskningarnas Gud”. Det blir en personligt skildrad livsresa från norr till söder – där en ganska blyg jämtlandspojke går från att vara en av Sveriges yngsta präster till att senare i livet skriva sina innehållsrika memoarer vid foten av berget Kilimanjaro i Tanzania.
Carl-Erik Sahlberg skriver om oväntade bönesvar och välsignelser. Om biskopsval, det framgångsrika diakonala arbetet i St:a Clara i Stockholm, tv gudstjänster och kungliga utmärkelser. Och om arbetet bland föräldralösa barn tillsammans med hustrun Overa. Men han berättar också om svårigheterna. Om kampen för kyrkans överlevnad. Om sorgerna. Och om den personliga livskrisen – kraschen – som få visste om, men som nästan kom att krossa honom. Om malarian och cancerbeskedet.
Carl-Erik Sahlberg (1945–2021) var präst, teol. dr och docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet samt författare till ett stort antal bästsäljande böcker, de flesta utgivna på Semnos förlag.
Olle Carlsson är präst, Fotiní Carlsson journalist och tillsammans har paret skrivit flera uppskattade böcker såsom Just idag 365 tankar för sinnesro, Om tröst, hopp och livsmod samt Livsstegen 12 steg till inre hälsa och även utvecklat rikstäckande självhjälpsprogrammet Livsstegen.
Tillsammans driver de existentiella mötesplatsen Kontempel där FRIDTID praktiseras regelbundet.
Författarna samlar också ofta sin stora stjärnfamilj till en stunds FRIDTID. Det kan vara vid frukostbordet, tv-soffan, bilen eller på kvällen hemma vid middagsbordet: I vår tid med alla mobiler, datorer och spel då det alltid händer något och vi så ofta sitter framför våra olika skärmar är det alltför sällan som vi slår oss ner tillsammans för att berätta för varandra hur vi egentligen har det. Barn och vuxna på samma nivå. Det går nästan inte att beskriva hur meningsfullt det har känts för oss och vi hoppas att du också ska tycka om det.
FRIDTID 365 tankar för sinnesro är en fördjupad och omarbetad nyutgåva av Stilla stund med barnen 365 tankar för stora och små. Boken vänder sig till såväl unga som äldre och är en unik gåva till oss själva och de vi bryr oss om. En klok bok som håller för hela livet och alltid påminner oss om att vi är älskade och välkomna precis som vi är.
I den här boken visar pastor Michael Todd hur du går i tro och kastar dig ut i ett meningsfullt liv där du tror Gud om det omöjliga. Även om du måste börja med babytro eller kansketro, kan du få kraft att släppa taget om den lata tron, lita på Gud när tron känns suddig och otydlig, och utveckla en livsstil präglad av galen tro.
Drömmen som Gud har gett dig kanske verkar galen just nu. Men det som framstår som galet i en tid, kommer att räknas som tro i en annan.
Det är bara galet tills det händer.
I den här boken beskriver han sin syn på ledarskap utifrån sin pappas egenskaper och erfarenheter. Han delar med sig av personliga lärdomar som ledare i olika roller och delger också tankar om Bibelns och den kristna trons undervisning om ledarskap.
Daniel Alm är föreståndare för Pingstförsamlingen i Västerås och sedan 2016 även för Pingst fria församlingar i samverkan. Han har tidigare skrivit fem böcker och varit redaktör för en antologi.
Färg: Grå Text: Min frid ger jag er. /Joh 14:27
Storlek: 30 x 50 cm
Alla våra handdukar är OEKO-TEX® Standard 100-certifierade. Detta innebär att handdukarna är fria från ohälsosamma kemikalier.
Mats-Ola Ishoel är huvudpastor i Livets Ord Moskva. Han är författare till Bygga team och Pastorns tjänst. Han är en eftertraktad konferenstalare både i och utanför Ryssland. Under hans ledning har församlingen sett en stadig tillväxt och man har nu gudstjänster på flera platser i Moskva med omnejd. Mats-Ola är gift med Randi och har fyra barn.
Isabella skildrar sedan mötet med den kriminelle gangsterrapparen Sebastian, deras resa genom krig och fred och stegen rakt in i Guds öppna famn.
Genom krig och fred är en stark och hoppfull livsberättelse.
Kopparfolieteknik är ett äldre hantverk där man limmar kopparfolieband runt färgade glasbitar. De löds sedan ihop med tenn. Med silverfärgat snöre för upphängning i dopträd eller liknande. Ängelns höjd: 8 cm Färg: Röd
I byn Beit Sahour (Herdarnas äng), strax öster om Betlehem, finns ett kooperativ med 35 familjeägda verkstäder. Holy Land Handicraft Cooperative Society tillverkar bland annat kors, julkrubbor och änglar av olivträ (från beskurna grenar/plantor) och återvunnet glas.
Fairtrade/rättvis handel verkar för mänskliga rättigheter, omtanke om miljön och för att förbättra arbets- och levnadsvillkoren i områden med utbredd fattigdom.
41 cm långt, 3 cm brett. Slå bandet mot armen eller benet så det rullas ihop.
Reflexen är godkänd enligt EN-13356-standarden.
En kanongrej till dig eller någon du är rädd om!
(ur boken)
I den här boken ser religionsprofessor Owe Wikström tillbaka på sitt liv och tar med läsaren på en biografisk resa från barndomens Luleå till läroverk, studentliv och år som föreläsande författare och forskande professor. De blixtrande och intensiva åren är förbi då han varit präst, S:t Lukas-terapeut, lärare på pastoralinstitutet, professor i religionspsykologi, författare till ett 20-tal böcker och uppmärksammad föreläsare.
Sakta och eftertänksamt har han glidit mot åldrandets gränser. Barnbarnen ökar i antal, men själv sitter han gärna i lugn och ro och skriver om det han finner i minnets irrande korridorer. Hur blev allt så här och vad har jag gjort i mitt liv? En rad minnen träder som små ljusstråk ur de olika rummen som finns längs livskorridoren.
Fokus i den här boken är att försöka förstå sin egen livsresa. Varför blev mitt liv så här? Och hur inser man att det börjar luta mot afton?
Owe Wikström är professor i religionspsykologi, präst och psykoterapeut samt hedersdoktor vid Åbo Akademi. Han är en prisbelönt författare som på Libris tidigare har gett ut Det bländande mörkret, Från ett cafébord i Paris och Den ofrånkomliga gåtan (tillsammans med Peter Strang). Owe Wikström var sommarvärd i Sommar i P1 år 2011.
Gömstället är en internationell bestseller som sålt i miljoner exemplar världen över. Den gavs ut första gången 1971.
Corrie ten Boom levde ett ganska händelselöst liv sina första femtio år. Som en ogift urmakerska bodde hon tillsammans med sin syster och sin gamla pappa i det lilla huset ovanför deras klockbutik. Deras liv cirkulerade kring urmakeriet och mötena med grannarna i staden. Men när nazisterna ockuperade hennes land under andra världskriget tog hennes historia en helt annan vändning.
Corrie ten Boom och hennes familj blev ledare i den nederländska motståndsrörelsen, och de använde sitt hem för att gömma judar undan nazisternas dödsläger.
Dramatiken och djupet i ten Booms berättelse gör att du inte kommer att kunna lägga ifrån dig boken.
Granen som längtade handlar om en småvuxen skogsgran som vill se sig om i världen, men som står stadigt där den står. Inträngd som den är mellan höga tallar och yviga äldre granar, ser den inget annat än andra träd och den längtar bort. Och en dag kommer två män med en motorsåg
Granen som längtade är en vacker bilderbokssaga om livet. Om drömmar, förväntningar och överraskningar. Men framförallt om att hitta sin plats i livet.
»Den här boken är skriven för oss som vill lära oss drömma nya drömmar«, säger Petra Carlsson Redell. »Den är skriven för oss som vill förvandla världen genom att lära oss landa, stanna och äga tyngd.«
Fotografen Lisa Thanner och författaren Malin Clausson har följt gubbarna på Gubbdagis under ett läsår. Hösttermin som vårtermin.
Som kristna tror de på en Gud som inte bara är kärleksfull utan som är kärlek i sig själv. Gud är en kärlekens gemenskap mellan Fadern och Sonen i den helige Andes gemenskap. Gud är en till sin natur och sitt väsen, men tre till personerna.
Denna samlingsvolym om den treenige Guden kommer ut i samband med en pandemi. Just under en sådan tid när många är modlösa och ensamma är det glada budskapet livsnödvändigt. Vi tror på en kärleksfull och barmhärtig Fader, som sänt sin Son för att frälsa vår värld och förvandla den genom Andens ständiga verksamhet. Gud är och förblir närvarande i sin skapelse och vill möta oss just där vi lever och i den situation som är vår.
Tidigare har Arborelius och Hedin utkommit med Jesusmanifestet och Anden Gud här och nu.
Anders Arborelius är kardinal och biskop för Sveriges katoliker, karmelitmunk och författare. På Libris har utkommit Trons ABC samt Trosmeditation. Sten-Gunnar Hedin är pastor inom Pingströrelsen och har varit föreståndare för Pingst fria församlingar i samverkan.
"Det jag behöver kommer ofta snett från vänster. Hittills har det inte slagit fel. Det viktiga kommer från ett oväntat håll. Plötsligt går det att känna igen. Som en vittring från en hund som anar att en ny doft drar in. Den lystrar. Total koncentration. Jag överraskas, blir uppmärksam och skärper mina sinnen. Det jag behöver kommer från ett håll jag inte räknat med och ger livet nya dimensioner".
Det här är en bok om skörheten vi alla har inom oss, om hoppet som ändå kan hitta sin ibland lite överraskande väg och generositeten som ofta är närmare än vi tror. Britta Hermansson skriver om hur enkla vardagshandlingar kan hjälpa oss att lita på detta. Hur man lär sig att ana vittringen i det som kan se ut som små saker först. Hur skönhet mitt i vardagen kan ge den tillit och generositet som behövs när det är skarpt läge.
Det kan vara en vänlig gest, ett leende, några ord på vägen, en uppgraderad hyrbil för resan. Eller en läkare som tar sig tid att lyssna lite mellan raderna för att upptäcka min oro efter en undersökning. Tacksamhet över att bli tagen på allvar, sedd och mött är kännetecknen.
Slå följe med Britta Hermansson på en vandring med öppna händer från trygghet till en djupare tillit. En svag doft av kärlek är värd att registrera när den drar in lite snett från vänster.
Britta Hermansson är pastor i Equmeniakyrkan. Hon är efterfrågad föredragshållare och driver den populära samtalspodcasten Brittas vardagsrum. Hon är även krönikör i Göteborgsposten. Britta har på Libris skrivit böckerna Yttre tryck och inre vila, Möten som berör, Mogna vackert och senast boken De vi ville bli.
Mötet mellan Mary Philipsons kristna tro och hennes djupa kännedom om de 12 stegens visdom skapar en kreativ dialog som ger en fördjupad förståelse för oss människor i vår strävan att finna kärlek och mening i våra liv.« Camilla Silverskiöld, psykiater och psykoanalytiker
Vad gör jag, vad gör du, vad gör vi? Vad kallar Gud människan till - som enskilda, som kyrka, som mänsklighet?
Bokens författare Andreas Holmberg, biskop i Stockholms stift, ställer utmanande frågor och söker efter svar. Livfullt beskriver han sju nyckar som kan hjälpa oss att hitta nya förhållningssätt för att leva mer hållbart. De sju avsnitten är:
• Ta skuld, sorg och vrede på allvar • Väck förundran och fascination • Odla tacksamhet och förnöjsamhet • Återupptäck och återerövra "vi" • Bli älskad och älska • Måla nya bilder av det goda livet • Vila
Det är sju nyckar för människans skull, för medvarelsers skull, ja för hela skapelsens skull. Boken är född ur hopp och trotsig glädje och kommer ur övertygelsen att förändring är möjlig.
Boken Gud såg att det var gott - Att vara människa och kyrka i klimatnödens tid är skriven till alla med engagemang för vår planet. Den passar bra både för enskild läsning men också för samtal i grupp, t ex ett arbetslag.
Illustratören Lena Sjöberg har gjort bilderna i boken.
Inger Waern har skrivit uppmärksammade böcker om människors upplevelser av änglabesök och gudomlig närvaro. Inger Waern är en anlitad föredragshållare runt om i landet och hon har medverkat i ett stort antal intervjuer och tv- och radioprogram om sina uppskattade böcker som sålts i över 25 000 exemplar
Boken är upplagd så att du kan läsa en text om dagen - på egen hand eller i grupp - under närmare tre månader. Till varje dag hör nyckelord, bibeltext, förklaring, tillämpning och bön.
Om författaren Nils-Olov Nilsson har tidigare i sitt författarskap beskrivit judarnas inflytande på den apostoliska församlingen, Israels profetiska roll i tiden och dess enorma framgång på vetenskapens område.
En bukett körsånger med text av Atle Burman som är tonsatta av Reibjörn Carlshamre. Materialet är tänkt som en sammanhållen musikgudstjänst, men givetvis går det att använda sångerna separat.
Arrangemangen är för SAB med pianoackompanjemang och ibland även en flöjtstämma.
Med i samlingen finns ett förslag på texter som kan sammanbinda sångerna till en musikgudstjänst.
Innehåll:
Credo
Ett litet steg i taget
Gud som haver
Gud, öppna mej
Guds vackraste tanke
Herre, hjälp mig nu idag
Högt ovan himmelens stjärnor
Kom Du som är ljuset
Med bön tror jag det menas
Närhetskoral
När vår Herre klär sommarn
När sommaren bjuder på sin grönska
Precis som förr ber jag
Sångerna i häftet kan beställas som särtryck.
Dessa frågor diskuterar biskop Eva Nordung Byström i Håll ljuset brinnande! – Om Svenska kyrkans uppdrag, församlingens grundläggande uppgift och medarbetarskap i vår tid, en fortsättning på hennes herdabrev som hon skrev till Härnösands stift 2017.
Boken vänder sig till dig som vill vara med och ta ansvar för och leva med Svenska kyrkan i vår tid, vare sig du är ideell, anställd, förtroendevald eller stödjande medlem. Hur vi ska tänka genom att vara burna och inte bundna av våra traditioner när vi lever i ett samhälle i ständig förändring. För vi vill ju hålla ljuset brinnande! Och om vi ska överleva som kyrka måste vi hjälpa varandra att finna och leva i en stolthet i det som är vårt uppdrag och vår kallelse som kyrka. Vi behöver lära oss att se, leva och handla i konsekvenserna av att ljuset vi är satta att hålla brinnande inte är vårt ljus – det är Guds ljus!
Eva Nordung Byström har varit biskop i Härnösands stift sedan vintern 2014.
Med 40 cm ankarlänk i sterling silver 925. Smyckesask medföljer.
Färg: Grå Text: Jag ska skänka er vila. /Matt 11:28
Storlek: 50 x 70 cm
Alla våra handdukar är OEKO-TEX® Standard 100-certifierade. Detta innebär att handdukarna är fria från ohälsosamma kemikalier.
Hur blev det så här? Den här boken visar på sambandet mellan en allt liberalare bibelsyn och en liberal syn på äktenskap och HBTQ. Boken klargör vad Bibeln säger om äktenskapet och samkönade relationer.
Boken innehåller bland annat: HBTQ, frikyrkan och en liberalare bibelsyn Äktenskapet – Guds välsignade plan Sambo i Bibeln? Homosexuella handlingar: vad säger Bibeln? Kan bibeltro och HBTQ förenas? Tio punkter om samkönade relationer
Hur blev det så här? Den här boken visar på sambandet mellan en allt liberalare bibelsyn och en liberal syn på äktenskap och HBTQ. Boken klargör vad Bibeln säger om äktenskapet och samkönade relationer.
Boken innehåller bland annat: Frågor och svar HBTQ, frikyrkan och en liberalare bibelsyn Äktenskapet – Guds välsignade plan Sambo i Bibeln? Homosexuella handlingar: vad säger Bibeln? Kan bibeltro och HBTQ förenas? Tio punkter om samkönade relationer
Anders Gerdmar är docent i Nya testamentets exegetik vid Uppsala universitet, professor vid Southeastern University, Lakeland, Florida, USA och rektor för Skandinavisk teologisk högskola, Uppsala.
Hela mitt hjärta är en bok för dig som längtar efter eftertanke, vardaglig kontakt med Gud och att leva mer helhjärtat. Boken är en uppföljare till Från hjärta till hjärta.
Medverkande författare: Albin Tanke, Alva Dahl, André Jakobsson, Britta Hermansson, Camilla Lif, Carin Dernulf, Caroline Krook, Charlotte Frycklund, Göran Larsson, Ivani Ahlberg, Joakim Hagerius, Joel Halldorf, John Sjögren, Josefin de Gregorio, Leslie Ron, Lina Mattebo, Ludvig Lindelöf, Maria Gustin Bergström, Martin Lönnebo, Patricia Tudor-Sandahl, Robert Eriksson, Stefan Beimark, Susanne Dahl och Åsa Molin.
I den här boken ser vi att Gud inte är som vi. Han är annorlunda. Han är helig. Och det är just det som gör honom värd att lita på. Att Gud är helig visar sig faktiskt vara världens bästa nyhet, och nyckeln till att vi kan förtrösta på honom.
Jackie Hill Perry är författare, poet, bibellärare och artist. Efter att hon blev kristen har hon velat använda sina gåvor att tala och undervisa för att dela med sig av ljuset från Guds evangelium på ett så trovärdigt och äkta sätt som möjligt. Hon är gift med Preston och mamma till Eden, Autumn och Sage.
Herregud & Co har hundratusentals följare på Instagram och Facebook. Bakom de tänkvärda och underfundiga ögonblicksbilderna finns illustratören och kommunikatören Royne Mercurio. Han vill genom sina bilder påminna om att världen går att göra lite vackrare och lite varmare.
Herregud & Co:s vykortsbok innehåller 20 olika färgglada bilder om kärlek, vänskap, vardag och fest som till exempel Hippeligrattishurra! Du är guld värd Du har just blivit kärleksbombad Du är som bacon! Allt blir bättre med dig! Lycka är att hitta någon som är lika knäpp som man själv!
Herregud & Co har hundratusentals följare på Instagram och Facebook. Bakom de tänkvärda och underfundiga ögonblicksbilderna finns illustratören och kommunikatören Royne Mercurio. Han vill genom sina bilder påminna om att världen går att göra lite vackrare och lite varmare.
Samtliga sånger är arrangerade för kör, men fungerar även utmärkt för solist.