View as Tabell Lista

Artiklar 501-600 av 654

per sida
Fallande ordning
  1. Prepperprästens beredskapsbok : så överlever du, gör gott & sprider hopp
    Prepperprästens beredskapsbok : så överlever du, gör gott & sprider hopp
    Beskrivning
    Vad händer om krisen verkligen kommer? Vad är att preppa?

    Detta är ingen vanlig prepperbok, den vänder sig i första hand till dig som undrar om det verkligen är lönt att just jag preppar och i så fall hur?

    Författaren som till vardags är präst fokuserar inte bara på våra basala behov utan på de psykologiska faktorerna som hjälper oss igenom en kris liten som stor. Han delar frikostigt med sig av sina egna kunskaper och avvägningar, hur vi säkrar upp våra grundläggande behov. Även de inre behov och de existentiella frågorna som kommer till ytan under en kris. Framför allt handlar boken om att det alltid blir bättre om vi möter krisen tillsammans: i bostadsområdet, i bostadsrättsföreningen, i kyrkan, i idrottsföreningen, i kören, i arbetsgemenskapen, i familjen och så vidare det är där vi skapar de bästa förutsättningarna för att klara oss. Om vi förbereder oss rätt kan vi också hjälpa andra. Bokens ledord är: så överlever du, gör gott och sprider hopp. Välkommen till en annorlunda och hoppfull prepping .

    Jonas Ahlforn arbetar sedan 13 år tillbaka som präst i Svenska kyrkan. Inom sitt arbete har han mött många människor i kris samt varit jourhavande präst vid SOS 112. Han är även instruktör via Civilförsvarsförbundet för Hemberedskap i händelse av kris och krig, samt instruktör för Första hjälpen, brandkunskap samt utbildare för säkra barn och säkra seniorer. Genom tidningsartiklar och reportage är han känd som prepperprästen . Jonas är gift, har tre barn och bor med familjen i Örebro.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  2. Prick till Prick
    Prick till Prick
    Beskrivning
    Massor av roliga prickar

    Gör klart bilderna i boken genom att binda samman prickarna. Vad kommer det att bli? Häng med på många roliga timmar av prick till prick aktiviteter och se hur bilderna växer fram.

    Från 3 år

    65,00 kr
  3. Prinsen: Jonatan
    Prinsen: Jonatan
    Beskrivning
    Bok 3 av 5 i den bibliska romanserien Hoppets söner av new york times bästsäljande författaren Francine Rivers.

    Hans iver förde honom in i striden. Hans trofasthet gav honom ära bland sitt folk. Hans ödmjukhet ledde honom in i en vänskap med den man som skulle bli kung i hans ställe.

    David var en man efter Guds eget hjärta. Men det var modet och osjälviskheten hos hans bästa vän Jonatan som öppnade dörren till Davids styre. En man med heder och djup tro. Prinsen är historien om Jonatan och bok tre i den populära serien Hoppets söner om fem män som i tysthet förändrade evigheten. ”Den här novellen är kraftfull med karaktärer som känns i själen. Det här är en fantastisk berättelse om mod, trofasthet, sorg och stor glädje.” – Romantic Times

    Om författaren Francine Rivers har skrivit storsäljande böcker i över 30 år. Hon säger själv att hon skriver för att komma närmare Herren och att hon med sitt arbete hoppas kunna prisa och upphöja Jesus för allt han har gjort och fortfarande gör i hennes liv. Rivers har tidigare utkommit med bokserien Nådens döttrar på Sjöbergs Förlag.

    195,00 kr
  4. Priset - att följa Jesus i ett muslimskt land
    Priset - att följa Jesus i ett muslimskt land
    Beskrivning
    Mycket tidigt på morgonen vaknade jag av min fars skrik. Redan innan jag öppnade ögonen var jag klarvaken, men de arga männens ansikten gjorde mig vettskrämd. De var beväpnade med järnstänger, men konstigt nog fanns det en övernaturlig frid i mitt inre. Jag kände närheten till Jesus. ”Vi ska döda dig”, ropade de, skrek och svor. ”Idag är det slut med dig. Din sista stund har kommit.” De hade sett mig gå till kyrkan. Förbannelser och förolämpningar hälldes över mig medan järn­stängerna­ obarmhärtigt träffade min kropp med kraftiga slag. Långsamt tappade­ jag medvetandet och trodde att det nu blivit dags för mig att komma till himlen.
    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  5. Profeten Sakarja och hans bok
    Profeten Sakarja och hans bok
    Beskrivning
    Idag sägs allt oftare inom den akademiska världen och liberala kyrkosamfund att Gamla testamentet inte får läsas i ljuset av Nya testamentet. Det anses förtryckande mot judiska trosutövare att se Jesus som uppfyllelsen av gamla förbundets löften. Seth Erlandsson tillhör inte dem som slagit in på en sådan antikristlig väg. På ett uppfriskande, övertygande och trosstärkande sätt visar han hur Jesus Kristus är kärnan och stjärnan i Gamla testamentet och inte minst i profeten Sakarjas bok.

    Erlandsson har genom sin mångåriga forskning och pedagogiska förmåga de rätta förutsättningarna att vägleda läsaren genom Sakarjabokens fjorton kapitel. Det kan behövas eftersom profetens syner inte alltid är lättolkade. Vem är mannen bland myrtenträden? Och vad vill synen med kvinnan i tunnan säga? Dessa frågor och många andra blir besvarade i denna kommentar.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  6. Profeten: Amos
    Profeten: Amos
    Beskrivning
    Bok 4 av 5 i den bibliska romanserien Hoppets söner av new york times bästsäljande författaren Francine Rivers.

    Amos . . . en av fem män som i tysthet förändrade evigheten

    En man som levde i ensamhet, som kände sig hemma bland kullarna. En man med en övertygelse, som hörde när Gud kallade. En man med mod, som talade till en nation som var ovillig att lyssna.

    Israeliterna gjorde uppror mot Gud och slukades av krig. Men först blev de varnade av en profet som vägrade att vända sig bort. Amos Om författaren Francine Rivers har skrivit storsäljande böcker i över 30 år. Hon säger själv att hon skriver för att komma närmare Herren och att hon med sitt arbete hoppas kunna prisa och upphöja Jesus för allt han har gjort och fortfarande gör i hennes liv. Rivers har tidigare utkommit med bokserien Nådens döttrar på Sjöbergs Förlag.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  7. Profetisk liturgi : i en tid av överkonsumtion och klimatkris
    Profetisk liturgi : i en tid av överkonsumtion och klimatkris
    Beskrivning
    Klimatkris, miljöförstöring, orättvisor, krig och nya kärnvapenhot kastar mörka skuggor över nuet och framtiden. Var finns en möjlighet att nås av hopp och inspiration till engagemang?

    Söndag efter söndag firar kyrkan gudstjänst. Den traditionella liturgin rymmer en radikalitet som vi har lätt att missa. Högmässan har en profetisk dimension. Med avstamp i bibeltexter, teologi från olika kyrkliga traditioner samt exempel från skönlitteratur och film, är Profetisk liturgi en inbjudan att reflektera över högmässan i en tid av överkonsumtion och klimatkris.

    »Jag skriver med hopp om att högmässan ska vara en plats, ett skeende, en händelse som utmanar och skakar om både den enskilda gudstjänstdeltagaren och gudstjänstgemenskapen, samtidigt som den skänker glädje och hopp. Och kraft till handling«, skriver Göran Lindström i bokens inledning.

    Göran Lindström har varit församlingspräst och arbetat som stiftsadjunkt för gudstjänstutveckling i Uppsala stift.

    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
  8. Psalterium : Bibeltexter för växelsång, ut Bibel 2000
    Psalterium : Bibeltexter för växelsång, ut Bibel 2000
    Beskrivning
    Psaltaren är bönboken framför andra, och har så varit i mer än tvåtusen år. Att be med Psaltaren är att dela böneord med Jesus och med Guds folk över hela jorden. Genom århundradena kom Kyrkan att finna böneord också i andra bibeltexter, detta psalterium innehåller ett urval av dessa cantica. Samtliga texter är uppställda för växelsång. Här finns noter till tio förenklade melodier samt förslag på psalmval och ordningar för bön vid olika tider under dagen tidebönen. Psalterium Bibeltexter för växelsång ges ut med förhoppningen att befrämja bönen, den enskilda och den gemensamma.
    240,01 kr
  9. Råg i ryggen
    Råg i ryggen
    Beskrivning
    Vi behöver ge råg i ryggen till alla som arbetar över religionsgränser, som verkar för fred och som engagerar sig för livet på planeten. Det var målet för den broderitävling som Svenska kyrkan utlyste. Tolv inspirerande citat var utgångspunkten och 66 kreativa broderier blev resultatet. Varför just broderier? Många av oss bär på minnen av korsstygnstavlor och snirkliga bonader från köksväggen eller församlingshemmet, med budskap som lågmält har påverkat under en hel livstid. Handarbeten som fått växa fram under timmar och dagar ger en särskild tyngd åt orden de illustrerar.

    I den här boken presenteras de tolv citaten tillsammans med korta reflektioner av lika många teologer. Broderier på allt från second hand-fyndade dukar till jeansjackor ger form och färg åt orden. Tillsammans visar de att vi lever i en värld av grannar.

    Med sitt stora format (21 x 21 cm) och extra tjocka papper har boken en lyxig känsla och passar utmärkt som presentbok!

    • Köp 3 för 117,00 kr/st
    • Köp 10 för 110,51 kr/st
  10. Räkna med Gud : han räknar med dig
    Räkna med Gud : han räknar med dig
    Beskrivning
    En vacker bok om livet, kärleken, problem och pengar.

    På ett avskalat och öppenhjärtigt sätt berättar Tommy och Karin från sina egna liv om hur de möttes, om utmaningen i att leva 150 mil från varandra, men också om profetiska tilltal och hur de gjorde när de bad fram en båt.

    Boken är fylld av såväl varma berättelser direkt från livet som dråpliga exempel, som varför Tommy fått bygga ut Karins del av garderoben.

    Men det handlar också om ekonomi, bön och tro och hur man kan få de här områdena i livet att fungera. I botten finns ett allvar och en undervisning om balans och att söka Guds rike först, som en livets kompass.

    Den här boken är skriven för dig som bättre vill förstå sambandet mellan att Gud vill ge dig allt du behöver utifrån sitt överflöd och hur viktigt det är att leva för Jesus för att inte tappa fotfästet.

    Tommy Lilja leder idag ett omfattande internationellt arbete över hela världen. Han har skrivit närmare 20 böcker som getts ut på flera språk. Karin Lilja är samtalsterapeut, chef, föreläsare och författare. Hon debuterade 2017 med boken När själen inte mår bra, som direkt blev en storsäljare. Räkna med Gud är den första bok de skrivit tillsammans.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  11. Rebusar för barn 7-9 år
    Rebusar för barn 7-9 år
    Beskrivning
    Gillar du att leka med ord? Utmana dig själv med rebusarna i den här boken. Rebusar är en rolig aktivitet och ett bra sätt att träna stavning, lära sig bilda ord och förstå deras sammansättning.

    Rebusar för barn 7-9 år är en aktivitetsbok som innehåller enkla rebusar för nybörjaren. De färgglada rebusarna är pedagogiskt konstruerade med tydliga bilder och ordval som är anpassade för barn i lågstadieåldern. Här finns en mängd olika sorters rebusar, ordpyssel och korsord i stegrande svårighetsgrad. Att lösa rebusar är ett underhållande tidsfördriv som dessutom utvecklar tankeförmågan - lycka till!

    STEN JOHNSON är en erfaren korsordskonstruktör med en bakgrund som speciallärare. Han har skapat ett stort antal pedagogiska aktivitetsböcker och korsordsböcker för barn och ungdomar.

    65,00 kr
  12. Resan går vidare
    Resan går vidare
    Beskrivning
    BORDSSAMTAL FÖR FAMILJER Dagliga bibelstunder för familjer, anpassade för åldersgruppen fyra till tolv år. Bordssamtalen tar ungefär tio minuter, kanske vid frukosten eller kvällsmaten. Välj det som passar er familj bäst. Bordssamtalen är kopplade till bibelläsningsmaterialet för barn Utforska Bibeln (UB). Bibelavsnitten är desamma för både bordssamtalen och UB – så att man kan använda dem tillsammans eller var för sig. Gör det som passar er bäst.
    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
  13. Resan till Pannkakslandet
    Resan till Pannkakslandet
    Beskrivning
    Resan till Pannkakslandet är en fantasifull berättelse om en kaninfamilj som får vara med om ett spännande äventyr. En morgon när kaninfamiljen vaknar och är sugna på pannkaksfrukost så föreslår Pappa Kanin att de ska resa till Pannkakslandet. Hur kommer man dit kan man undra? Jo, har man en magisk säng som kan flyga överallt i hela vida världen så är det lätt som en plätt. De stöter dock på ett litet problem när flygknappen säger att de måste rimma för att sängen ska starta. Pappa Kanin kan inte rimma, kan Hoppis det? Kommer de i väg? Följ med på deras resa som är full av roliga upptåg .

    Resan till Pannkakslandet vill locka de små läsarna att leka med ord och rim.

    Jag har nu läst boken Resan till Pannkakslandet och är väldigt imponerad. Bokens uppbyggnad leder på ett enkelt och smart sätt in till samtal om både rim och pannkakor. Att på ett lekfullt sätt väva in ett pannkakrecept gav genast barnen jag läste den för en iver att själva göra pannkakor. Sagan är väldigt trevlig med fantastiska illustrationer som verkligen lyfter och förstärker själva berättelsen. Min personliga favoritdel i boken är i slutet där karaktärerna vill leka det äventyr de varit med om. Att skriva in det i en saga leder barnen in i en fantastisk lek. Det var just det barnen gjorde på min förskola när jag läste för dem. Toppenbra bok.

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  14. Resan till Pannkakslandet. Lärarhandledning
    Resan till Pannkakslandet. Lärarhandledning
    Beskrivning
    Boken kan delas in i fem avsnitt som man kan arbeta med på olika sätt. Tanken med boken är att väcka språklust och på det sättet förstärka och utveckla den språkliga medvetenheten hos barnen. Språklig medvetenhet är när barnet självständigt tänker på språket, de börjar lägga märke till språkets form och kan skilja språket från dess betydelse. Det är en av grundstenarna inför läs- och skrivinlärningen. De olika språkmomenten återkommer genom hela boken, men de olika avsnitten har lite olika fokus.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  15. Resarna
    Resarna
    Beskrivning
    Karin är arg. Så väldigt arg. För hur kan mamma och pappa bara bestämma att de ska flytta någon annanstans? Trots att de vet att hon lämnar sin bästa vän, deras härliga hus och den stora hemligheten. Eller vänta nu, hemligheten känner de ju inte till ... den stora mystiska hemligheten som bara hon och Maja vet om. Hemligheten som är både spännande och kanske lite farlig, men ändå så härlig. Den om att de kan resa i tiden ...

    Hemligheten började på kyrkogården, en mörk vinterkväll när hon och Maja var på väg hem. De hörde något och kanske såg de något också, men de visste inte vad. Senare gick Karin ensam tillbaka och smög in i kyrkan. Där hittade hon ett ark med ett meddelande till bara dem. Från den stunden börjar ett mystiskt äventyr där de träffar en speciell pojke och möter M och A och prinsessan och får ta del av ett omöjlig och fantastisk berättelse.

    Resarna är en spännande berättelse om många viktiga frågor, satta i Bibelns Egypten där vi får följa Mose och hans syster, Farao och den väldiga stora berättelsen om uttåget. Samtidigt speglar berättelsen Karins egna frågor kring svek, sorg och frihet, krig, hemligheter och förståelse för andra.

    Hur boken kom till med författarens egna ord: När jag var i 1012-årsåldern grunnade jag mycket på frågor som t.ex. varför det finns krig, om att svika eller bli sviken själv, att ha hemligheter, hur Gud är och vad som händer när en kompis plötsligt dör. De flesta, både barn och vuxna, tänker nog på liknande frågor. Jag prövade att "resa i tiden" ibland för att se hur det varit för andra i samma ålder som jag, men i andra tider och på andra platser. Jag funderade på om de hade andra frågor eller tänkte på andra sätt. Då dök äventyren upp i en historia som ständigt upprepar sig och som väcker både hopp, nyfikenhet och kanske ett och annat svar på frågorna. Så började boken om Resarna ta form!

    OM FÖRFATTAREN: Lillemor Högerås är leg.psykoterapeut, pastor i Equmeniakyrkan och barnsköterska. Hon är författare till åtta poesiböcker som tar upp existentiella frågor, en psykologibok om vår identitetsutveckling, två barnböcker och hon har medverkat i tre novellsamlingar. Lillemor är uppvuxen i Östervåla, Örebro och Västerås. Hon har sedan bott och arbetat bla på Öland och lever nu i Småland på en liten gård på landet ,utanför Misterhult, med sin man. Lillemor har fyra vuxna barn och är mormor och farmor till sex barnbarn.

    190,01 kr
  16. Revive : 40 inspirerande andakter utifrån väckelsehistorien
    Revive : 40 inspirerande andakter utifrån väckelsehistorien
    Beskrivning
    Låt dig beröras av gripande berättelser om modiga väckelsebärare, från Apostlagärningarna och ända fram till våra dagar. Följ med till några av världshistoriens mest kraftfulla väckelseskeenden där mörkret övervanns av ljuset och skaror av människohjärtan förvandlades genom kraften i evangeliet. Den unika andaktsboken för 40 dagar ger dig inspiration och en förnyad tro på Guds möjligheter. Marcus Ringbäck är pastor i Kungsportskyrkan och bor med sin familj i Huskvarna. Han är författare till flera böcker och är också engagerad i missionsarbete genom Life Mission.
    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  17. Revolutionär och visionär : Georg Gustafsson
    Revolutionär och visionär : Georg Gustafsson
    Beskrivning
    Som ung var han en glödande revolutionär beredd att ta till våld i den politiska kampen. Men en dramatisk omvändelse förvandlade Georg Gustafsson (1899-1983) till en brinnande väckelseförkunnare. Människor i skaror samlades omkring honom, inte minst på grund av de märkliga helanden som skedde. Utan pengar men med stöd från betrodda personer köpte han Folkets hus i Värnamo och förvandlade det till ett pingstkapell. 1924 grundade han Värnamo Filadelfiaförsamling. I samband med hundraårsjubileet ger Libris ut denna samlingsvolym med Ivar Lundgrens båda uppskattade böcker om Georg Gustafsson, Georg Herrens revolutionär (1975) och Georg visionären (1984). Georg Gustafsson kom att förestå några av landets största pingstförsamlingar. Han blev en ledande förkunnare och bibellärare i hela Norden. Pingströrelsens arkiv rymmer tiotusentals brev från människor som vände sig till honom för att få stöd och hjälp och många av breven berättar om bönesvar. Ivar Lundgren skildrar på ett gripande och ytterst informativt sätt Georg Gustafssons liv, tjänst och fram- och motgångar. För unga och medelålders kristna, som inte tidigare känt till hans liv, ges här möjlighet till inblick i ett föredömligt liv ett utmanande exempel på sann efterföljelse. Teol dr Nils-Eje Stävare. Författare till avhandlingen Georg Gustafsson (Uppsala Universitet)
    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  18. RIGHT NOW - RIGHT NOW - CD
    RIGHT NOW - RIGHT NOW - CD
    Beskrivning
    Äntligen släpper Samuel Ljungblahd nytt album. Right Now är innerligt och avskalat med väldigt mycket känsla. Låtar som är personliga och betyder mycket för Samuel. Soundet med vackra stråkarrangemang i kombination med fantastiskt spel vid flygeln av Ola Hedén ger en helt ny unik upplevelse. Samuels röst kommer mer till rätta än någonsin tidigare och han levererar skönsång på en helt ny nivå. Några nyskrivna låtar men också några gamla hits i helt ny kostym.
    185,00 kr
  19. Ring honom in : den bidade Messias
    Ring honom in : den bidade Messias
    Beskrivning
    Ring honom in är boken om den länge bortglömda vers som avslutar Tennysons Nyårsklockan. Men i de skälvande sista sekunderna av 2019 öppnade Lena Endre via diktläsningen under nyårssändningen på SVT våra ögon för hela hemligheten. De som byggde vår moderna tid ville göra sig av med religiös vidskepelse. I över hundra år har radikala politiker och debattörer målmedvetet arbetat på Sveriges avkristning. De har varit lika okunniga om sista versen som Skansens publik. De har inte känt till första kapitlet i vår västerländska historia heller, hur Jesus Kristus dog för världens synder. Det var den bidade Messias som inledde Europas väg mot vetenskap och välstånd, mot tolerans, barmhärtighet och de internationella överenskommelser som kallas folkrätt och mänskliga rättigheter. Jesus Kristus, även om han förkastades av socialister och liberaler, är västerlandets grund. Detta avslöjades för mig under mitt livs resa, genom föräldrar och tidiga lärare och kolleger, men framför allt av kyrkokonstnären David Ralson, i brev och under samtalen i hans ateljéer. Anders Bylander är lärare i svenska och filosofi men har arbetat även på förlag, med läromedel och fortbildning. Han har fyra barn och sju barnbarn. Hans tidigare publikationer omfattar närmare tio utgivna titlar. Bl a En värld av himmelsk ljus (Semnos 2020).
    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
  20. Ritblock - Älskad konstnär
    Ritblock - Älskad konstnär
    Beskrivning
    Varje barnteckning är ett mästerverk!

    Ritblock med 50 blad.
    Texten ”Skapad av en älskad konstnär” är tryckt på varje blad.

    Format: A4 (21 x 30 cm)
    Antal blad: 50

    • Köp 3 för 63,00 kr/st
    • Köp 10 för 59,50 kr/st
  21. Riter i kriser
    Riter i kriser
    Beskrivning
    Vilken roll spelar kyrkornas riter i krissituationer? Hur formas ritual och gudstjänst under omständigheter präglade av olyckor, pandemi, krig eller andra oförutsedda kriser på individ-, kyrko- och samhällsnivå? Dessa frågor utgör tema för årets volym av Svenskt gudstjänstliv: Riter i kriser. I årsbokens fem artiklar belyser sex författare på olika sätt såväl historiska som aktuella kriser och vad dessa inneburit för gudstjänstlivets språk, konst, musik och trosuppfattning, liksom för dess rituella praxis. Inte minst inbjuder fallstudiernas perspektiv på gudstjänstens anpassningar och fördjupade innebörd till reflektion och analys av gudstjänstlivet i vår tids stora kriser i form av världspandemi och krigsutbrott i Europa. Sist i årsboken följer en recensionsavdelning över ny litteratur inom liturgik, kyrkokonst, kyrkomusik och homiletik. Årsbok för Svenskt Gudstjänstliv årgång 97 / 2022
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  22. Roten som bär dig : om Israel i Nya testamentet
    Roten som bär dig : om Israel i Nya testamentet
    Beskrivning
    Det räcker med att nämna namnet Israel så reagerar folk på olika sätt. En av många svårigheter med att skriva en bok om Israel är just att ämnet är så komplext. Många nalkas ämnet med ett historiskt perspektiv och andra med ett politiskt.

    Den som läser sin bibel kan inte undgå ämnet. Men undervisning om Israels ställning i bibeln och i ändens tid är sällsynt idag. Författaren skriver lättförståeligt och inspirerande om Israels unika roll i Nya testamentet. Det går nämligen inte att bara förpassa Israel till Gamla testamentet. Den spännande upptäckten att Israel är Guds redskap personifierat i Jesus Kristus ger nya, fascinerande perspektiv.

    Visar på kyrkans judiska rötter och argumenterar övertygande mot ersättningsteologin. Ger samtidigt en balanserad syn på vad vi kan veta om Israels roll i ändens tid.

    – Anders Gerdmar, rektor Skandinavisk teologisk högskola

    Hans genomgång av Israels roll i Nya testamentet ger läsaren en överskådlig bild av den judiska kontexten som Jesus och apostlarna levde i. ... en mycket fin och viktig bok som säkerligen kommer väcka många nya tankar och upptäckter, för fördjupad bibelförståelse, hos läsaren.

    – David Åhlén, tidningen Dagen

    Håkan Sunnliden prästvigdes för tjänst i Svenska kyrkan 1978 av biskoparna Bo Giertz och Bertil Gärtner. Håkan är gift med Kari och tillsammans har de tre vuxna barn och åtta barnbarn. Han har skrivit flera uppmärksammade böcker, bl a Så länge dagen varar, (Semnos 2020).

    210,00 kr
  23. Ryssland stal våra hjärtan
    Ryssland stal våra hjärtan
    Beskrivning
    "Det har gått nästa fyrtio år sedan Carl-Gustafs första missionsresa till Ryssland, och när jag reflekterar över vad Gud har gjort genom honom och alla andra pionjärer som nämns i denna bok blir jag djupt ödmjuk och tacksam.

    Det finns nu bara i Ryssland mer än trehundra Livets Ordsförsamlingar, och många fler i andra delar av det som en gång i tiden utgjorde Sovjetunionen.

    I dag är Carl-Gustaf känd som en andlig far över hela forna Sovjetunionen, även bland många kyrkor utanför Livets Ord Familynätverket. Vi som har haft förmånen att arbeta med honom, vet hur starkt hans tro och kärlek till Ryssland har påverkat detta underbara land. Ryssland är enormt, vackert och fyllt av människor som Jesus dog för. Jag tror att det du kommer att läsa om i den här boken bara är början på ett mäktigt verk av Gud"

    Ur Mats-Ola Ishoels förord Carl-Gustaf Severin har tillsammans med sin fru Monika varit med i församlingen Livets Ord i Uppsala sedan 1989. Carl-Gustaf brinner för mission och han har rest under en period av 30 år till fler än 60 länder, predikat evangeliet och undervisat i bibelskolor, framför allt i forna Sovjetunionen. Carl-Gustaf har även skrivit böckerna Det är aldrig fel att vara helnykter samt Ge oss nationerna.

    125,00 kr
  24. Rytm - för dagar med mer bön
    Rytm - för dagar med mer bön
    Beskrivning
    Ulla Källs fjärde bok är en bruksbok för dig som vill sätta av mer tid till bön och reflektion, antingen vid stilla dagar eller när du vill skapa utrymme för mer bön i vardagen. Boken skapar en god rytm med sin växling mellan bibelläsning, reflektion och bön genom åtta utvalda teman. Varje tema belyses från olika sidor under två eller tre dagar. Här är allt tillrättalagt för mer bön, ensam eller tillsammans med andra. – Jag tänker att det vore fint om det runt om i församlingarna kunde ges en möjlighet till att få en »en smak av retreat» just där man bor, säger diakonen och retreatledaren Ulla Käll. – Så kanske steget att senare resa på retreat inte blir så stort? Ulla Käll är diakon, retreatledare, författare och musiker. I många år har hon besökt församlingar och grupper i Sverige och Norge för att leda samlingar kallade »Smak av retreat». »Många av oss har försökt, på många olika sätt, att förklara för vänner, för församlingen o.s.v., vad retreat är. Ibland når vi fram med orden, ibland inte. Det oslagbara är att få uppleva det, att få erfara hur Gud verkar i stillheten. Och det fina är att det kan ske, även om du inte riktigt vet, var du står i förhållande till tron och kyrkan.» Boken har tidigare varit utgiven i norsk översättning och tagits emot mycket väl i Norge. Illustrationer av Maria Mannberg. Danskt band.
    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  25. Så mycket mer, så mycket större
    Så mycket mer, så mycket större
    Beskrivning
    Många förlorar sin tro i övergången till vuxenlivet eller så hamnar den i ett passivt pausläge. En av anledningarna kan vara att tron inte har bearbetats, fått substans och kunnat växa samtidigt som man har mognat på andra områden i livet, intellektuellt och personlighetsmässigt. Därför finns det ofta ett behov av bearbetning och fördjupning av trons grundstenar.

    Den här boken vill visa att Gud är större än våra bilder, bibeln är mer än en samling böcker som drar åt olika håll, den "stora berättelsen" är större än vi har förstått. Sören Perder tar upp grundläggande ämnen som: Bibelns röda tråd, vad är innebörden i skapelsen, syndafallet, Jesu födelse, död och uppståndelse med mera. Ett kapitel behandlar den kristna trons framtidshopp och ett annat den progressiva uppenbarelsen.

    Sören Perder är pastor och bibellärare. Han är medförfattare till Ledare i motvind, Andra Korinthierbrevet i kommentarserien Nya testamentets budskap (NTB).

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  26. Sagan om den väldige Herr Bandorulli
    Sagan om den väldige Herr Bandorulli
    Beskrivning
    Hur ska de åtta kockarna lyckas mätta den väldige Herr Bandorulli? Han ropar ju bara på mera, och snart är katastrofen ett faktum!

    Det är tur att Ceasar Succé har en plan för att stoppa den väldige jätten.

    Han delar ju aldrig en smula med nån,

    vad finns det att säga till nån som är sån?

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  27. Samiskt kyrkoliv
    Samiskt kyrkoliv
    Beskrivning
    I den samiska kristna traditionen finns djupa brunnar att ösa ur. Här finns en förståelse för att spiritualiteten behöver ta sig kroppsliga uttryck och många hundra års erfarenhet av den livsnödvändiga respekten för skapelsen. Här finns också välsignelsen som en bärande grund i vardagen. Detta är en skatt som kan berika hela kristenheten.

    Bön, välsignelse och handling går hand i hand i samisk spiritualitet. Andligheten lever i det dagliga livet.

    I boken ger Birgitta Simma grundkunskaper om samisk historia, kultur, spiritualitet och traditioner. Hennes förhoppning är att församlingar, genom att få en större förståelse för samiskt kyrkoliv, ska bli bättre rustade att möta behoven av andliga rum där samer kan bära med sig sin identitet och kultur och på lika villkor bidra med sina kunskaper och erfarenheter.

    Birgitta Simma berättar också om Sápmi, de samiska språken, samerna som urfolk och förtryckt folkgrupp och om försoningsprocessen mellan Svenska kyrkan och samerna. Flertalet personer delar med sig av sina erfarenheter av att vara same idag.

    Boken är framtagen i samarbete med Luleå stift.

    • Köp 3 för 243,01 kr/st
    • Köp 10 för 229,50 kr/st
  28. Sänd ditt regn - House on a Hill
    Sänd ditt regn - House on a Hill
    Beskrivning
    Lovsångskollektivet House on a hill under ledning av Johannes Karlsson (SAfemode) och makan Johanna startade 2020, men båda har lång erfarenhet a aktivt engagemang i olika lovsångssammanhang. Johannes har tidigare bland annat producerat skivan Med lyfta händer av Simon Thelander och Samuel Lundell, som gavs ut i Adoras serie gemenskap. Musikaliskt handlar denna Cd om modern lovsång med rockinfluenser baserat på akustisk gitarr, vilket gör många av sångerna är lätta att plocka upp för kyrkor i olika sammanhang.

    Sånglista:
    När jag har dig
    Come to the father
    Du är min dyra skatt
    Frälst genom korset
    Kristus är mitt hopp
    Här inför dig
    Sänd ditt regn
    Trofast Gud
    Min själs hem
    Allt som jag begär
    Light us for your name
    Everlasting God

    148,00 kr
  29. Sånt som rör sig i huvudet : en "fylla i-bok" för tweens
    Sånt som rör sig i huvudet : en "fylla i-bok" för tweens
    Beskrivning
    Att prata om livet, både det som är positivt och det som är dåligt eller jobbigt, är viktigt för att må bra. Så hur skapar man utrymme för sådana funderingar hos tweens, alltså åldersgruppen 9–12 år? Sånt som rör sig i huvudet vill hjälpa till med detta, och låter läsaren fylla i sina tankar om bland annat sociala medier, känslor, familjen, kroppen och drömmar om framtiden. Svaren kan vara utgångspunkt för samtal, eller behållas privat för den som skrivit ner dem.

    I häftet finns korta berättelser om tio fiktiva personer, som tar upp olika utmaningar och möjligheter. Det ger ytterligare ingångar till funderingarna.

    Häftet är framtaget i samarbete med Suntprat, Equmenia.

    • Köp 3 för 63,00 kr/st
    • Köp 10 för 59,50 kr/st
  30. Servetter – Bordsböner, 20-pack
    Servetter – Bordsböner, 20-pack
    Beskrivning
    4 olika bordsböner. Vänd upp den sidan som passar för tillfället.

    20 servetter/förp. 3-lags 33 x 33 cm

    Alla våra servetter är miljövänliga och blekta utan klor.

    55,00 kr
  31. Servetter. Välsignelsen
    Servetter. Välsignelsen
    Beskrivning
    Vita pappersservetter, 3-lags, med Välsignelsen. Jättefina att duka upp med på kalas, dop, bröllop, begravningar, kyrkfika eller till en helt vanlig avslappnad vardagsmiddag, förstås. Fin liten gå bort-present också!

    Servetterna är tillverkade av FSC-certifierat papper från ansvarsfullt skogsbruk. De är bleka utan klorin och är tillverkade efter Svanenmärkningens standard.

    Tryck på alla fyra sidor och en av dem har en liten, liten flatebo.se-text längst ner. Förpackning med 20 st normalstora servetter, 33×33 cm stora när de är utvikta, 16,5×16,5 cm vikta.

    • Köp 3 för 49,50 kr/st
    • Köp 10 för 46,75 kr/st
  32. Servetter: gud ge mig sinnesro...
    Servetter: gud ge mig sinnesro...
    Beskrivning
    MULLVADSFÄRGAD SERVETT: GUD, GE MIG SINNESRO, MOD & FÖRSTÅND

    Pappersservetter, 3-lags. Jättefina att duka upp med på kalas, middagar eller ge bort i present.

    Servetterna är tillverkade av FSC-certifierat papper från ansvarsfullt skogsbruk, blekta utan klorin, tryckta med vattenbaserad färg och Svanenmärkta.

    Servetten är mullvadsfärgad och har sinnesro-trycket i vitt på två sidor.

    Varje förpackning innehåller 20 st normalstora servetter, 33×33 cm stora när de är utvikta, 16,5×16,5 cm vikta.

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  33. Simba : barnens bok om vilda djur i Afrika
    Simba : barnens bok om vilda djur i Afrika
    Beskrivning
    Följ med oss till Masai Mara i Afrika och träffa lejon, elefanter, giraffer, zebror, leoparder och många andra vilda djur som lever här på savannen. Vi kommer i precis rätt tid. Många av djuren har just fött sina ungar, och vi har chans att få se och lära oss mycket om hur de lever.

    Boken Simba kom första gången ut 1997. Den valdes då till Årets Pandabok för barn och ungdom av Världsnaturfonden. Det här är en omarbetad upplaga med till stora delar nytt bildmaterial.

    Röster om Simba:

    En godbit att läsa högt ur på sängkanten för vilken femåring som helst och för den som läser! Uno Nilsson, Bibliotekstjänst Ge boken Simba till era barn i julklapp! De kommer att tindra med ögonen. Mark Levengood Utsökta panoramafotografier, välskriven och lättfattlig. En guldgruva vid temastudier om Afrika. Elsie Runnö, Bibliotekstjänst

    Sven Zetterlund är en mångårig och kunnig naturfotograf. I sina barnböcker förmedlar han inte bara stor kunskap och passion för djur och natur, utan lyckas också fångat härliga, ömsinta och dråpliga situationer i djurens värld. Simba - Barnens bok om vilda djur i Afrika blev WWF:s pandabok 1997. Boken skrev han tillsammans med sin fru Ingegerd, som avled i en tragisk olycka 2002.

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  34. Singellivet;ett liv i förnöjsamhet med längtan efter tvåsamhet
    Singellivet;ett liv i förnöjsamhet med längtan efter tvåsamhet
    Beskrivning
    I en tid där singelliv blir allt vanligare erbjuder John Breneman och Gunilla Ludvigsson en unik och insiktsfull inblick i kristna singlars vardag och utmaningar. Med en kombination av personliga berättelser, Bibelns undervisning och själavårdande råd får både den som lever singelliv, församlingsledare, själavårdare och andra läsare viktiga insikter. De resonerar kring singelskapets utmaningar i form av längtan, tankar, val och känslor, samt hur församlingen kan bli mer som en familj och ett hem för singlar, liksom för alla som vill tillhöra Kristi kropp och vara ett redskap för Gud. Boken avslutas med en studiedel som passar utmärkt för såväl enskild reflektion som för gruppsamtal. "Uppmuntrar på ett äkta och enkelt sätt till ärlighet och öppenhet om singellivets känslor och tankar. Det är befriande att få hjälp att flytta fokus från den relation man inte har till de man har, samtidigt som längtan får finnas." Maria Smeds, EFS-präst "Frågor som rör relationer, äktenskap och liv som singel är mer brännande än någonsin – liksom den förlamande rädslan för ensamhet. Därför är Singellivet en efterlängtad bok och den möter läsaren med ett unikt innehåll." Stefan Gustavsson, direktor för Apologia – centrum för kristen apologetik John Breneman är teolog från USA och en av grundarna till Kristna Själavårdsinstitutet (KRIS). Han jobbar som lärare och samtalsterapeut och har tillsammans med sin hustru Judith tidigare skrivit boken Lär känna varandra. De håller också äktenskapskurser. Gunilla Ludvigsson är utbildad barnmorska och jobbar till vardags som skolsköterska och samtalsterapeut. Hon föreläser och ger kurser, både i egen regi och genom Kristna Själavårdsinstitutet (KRIS). Detta är hennes första bok.
    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  35. Sista vägen hem
    Sista vägen hem
    Beskrivning
    Andra romanen i fristående serien om Prince Edward Islands stränder! En underbar berättelse om familjeband, tro, förlåtelse och om den slags kärlek som kan hela alla sår.

    När Eli Ross flyttade från Prince Edward Island för en framtid i hockeyligan NHL lämnade han en brusten familj bakom sig. Tio år senare är han utfattig och på väg tillbaka hem till en oviss framtid. Han vill ställa allting tillrätta, men hans mammas affärspartner gör det inte enkelt för honom.

    Violet Donaghy har under många år lagt ned hela sin själ på att få Elis mammas keramikverkstad att blomstra. Hon är som en i familjen, och ser inte framemot att ge den som sårade familjen en ny chans. Men när en kraftig brand i keramikugnen nära nog ödelägger verkstaden behöver hon all hjälp hon kan få för att rädda företaget.

    Kan två viljestarka personer tillsammans läka de brustna delarna? Eller kommer det förflutnas skuggor fortsätta jaga dem? Och hur kan något brustet bli helt?

    Liz Johnson är författare till fler än tio romaner, bl a den populära Prince Edward Island-serien (Semnos). Hon arbetar inom marknadsföring och bor i Phoenix, Arizona, men drömmer om att bo på Prince Edward Island.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  36. Skåne : nya perspektiv på gamla landskap
    Skåne : nya perspektiv på gamla landskap
    Beskrivning
    "'Skåne - Nya perspektiv på gamla landskap' är en lågflygande, vilsam, vacker och intressant upplevelse. Perspektivet från ovan är få förunnat, men tack vare fotografen Ola Karlssons förtjänst kan vi alla njuta av det. Ola Karlsson ville visa Skåne på ett nytt och annorlunda sätt. Resultatet är lyckat." - Min Husbil i Sverige nr 3 2022.

    Följ med på en annorlunda fotografisk resa genom en av Sveriges mest natursköna regioner. Låt dig överraskas av hur fågelperspektivet förvandlar välkända landskap till abstrakta mönster där detaljerna ersatts av bärande linjer och där människans påverkan plötsligt kan kännas marginell. Skåne - nya perspektiv på gamla landskap är en bok fylld av storslagna vyer sedda från vinklar och positioner som det tidigare inte varit möjligt att fotografera från.

    Bilderna ackompanjeras av texter där en stor mängd historiska resenärer och betraktare ger sin bild av landskapet och dess natur. Det handlar om välkända turistmagneter som Kullaberg, Österlen och Falsterbo likaväl som mindre kända guldkorn och ganska vardagliga landskap där fågelperspektivet tillför nya dimensioner.

    Boken är generöst formgiven i extra stort format och trivs bäst framlagd och uppslagen där bilderna kan förändras i takt med att olika ögon ser och tolkar dem.

    Skåne - nya perspektiv på gamla landskap väcker både förundran och nyfikenhet på det landskap som Carl von Linné redan på 1700-talet förstod var något speciellt: Situationen av Skåne land är åtskillig.

    Ola Karlsson och Martin Borg har tidigare gett ut flera fotografiska böcker både tillsammans och var för sig. De senaste är Sydsvenska nationalparker (2019), Österlen (2019) och Blå Jungfrun (2016).

    315,00 kr
  37. Skapad skapare : essäer om att vara människa
    Skapad skapare : essäer om att vara människa
    Beskrivning
    Hur blir en människa den hon är? Det är en av de stora olösta frågorna som i årtusenden drivit fram filosofiskt och religiöst tänkande. Samtidigt är det en fråga som i varje tid behöver ställas på nya sätt.

    I denna bok diskuterar teologen Patrik Hagman vad det är att vara människa utgående från en rad aktuella perspektiv: Vad gör sociala medier med oss? Vad gör vi när vi söker oss själva? Hur formas och förändras synen på manligt, kvinnligt och det som inte är någondera?

    Boken består av fristående essäer som ur ett teologiskt perspektiv, och ofta utgående från populärkulturella uttryck, undersöker det mänskliga livet i det samhälle vi nu lever i. Ett återkommande tema är att människan är skapad till att skapa sig själv, men att mycket går fel när detta blir ett individuellt projekt i stället för något som växer fram i en mänsklig gemenskap. Därför blir också kyrkan den arena där dessa frågor, kanske inte får sina svar, men hittar sin hemmaplan.

    Patrik Hagman är teolog och författare, född och uppvuxen i Finland, men nu verksam i Sverige.

    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  38. Skapelsen en vattenmålarbok
    Skapelsen en vattenmålarbok
    Beskrivning
    SJUNGA 2 Med både noter och ackord fyller vi SJUNGA med 50 stycken låtar från våra 11 senaste skivor i skivserien: Jesus är från barnskivor. Med låtar som Jesus party, Yaya, m.fl.

    Lovsjung hemma tillsammans med familjen, på gudstjänsten eller i barngruppen. I SJUNGA finns det sånger som passar alla generationer.

    • Köp 3 för 99,00 kr/st
    • Köp 10 för 93,50 kr/st
  39. Skärbräda Flatebo
    Skärbräda Flatebo
    Beskrivning
    SVARTVIT SKÄRBRÄDA: VÄLSIGNA GUD VÅRT BRÖD

    Laminerad skärbräda av nordiskt trä med tryck på framsidan. Verkligen en kanonbra present till släkt, vänner och brudpar … eller kanske till dig själv

    Skärbrädan tål inte maskindisk och ska heller inte ligga i blöt eftersom träet då sväller, så skrubba av den lite raskt och torka torr.

    Mått: 20 x 30cm.

    295,00 kr
  40. Skärbräda: Välsignelsen
    Skärbräda: Välsignelsen
    Beskrivning
    Laminerad skärbräda med tryck på framsidan och vit baksida. Verkligen en kanonbra present till släkt, vänner och brudpar … eller kanske till dig själv? Skärbrädan tål inte maskindisk och ska heller inte ligga i blöt eftersom träet då sväller, så skrubba av den lite raskt och torka torr.

    Mått: 29,5 x 19,5 cm.

    Skärbrädorna är tillverkade i Sverige av nordiskt trä och företaget som gör våra brickor och skärbrädor är hovleverantörer, minsann!

    300,00 kr
  41. Skriv och må bra
    Skriv och må bra
    Beskrivning
    Skrivandet kan hjälpa oss på olika sätt i livet. Den här boken innehåller tips och övningar för att komma i gång med och utveckla skrivandet ur ett hälsofrämjande perspektiv. Med hjälp av skrivandet kan du bearbeta tankar, känslor och händelser. Du kan ha varit med om något själv eller så berörs du av allt som händer runt omkring. Du kan även skriva om vardagliga händelser och för att utvecklas som person.

    Skriv och må bra!

    Lousie Alvarsson är skrivpedagog och certifierad Write Your Self-vägledare. Hon handleder och håller kurser inom hälsofrämjande skrivande och har tidigare gett ut boken Skriv bara skriv tillsammans med Magnus Lersten, formgivare och fotograf.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  42. Skrivarklubben och Mystiska huset
    Skrivarklubben och Mystiska huset
    Beskrivning
    Det är någon där, väser Hedvig där vi står som förstelnade på min garageuppfart. – Det är någon i Mystiska Huset!

    Två hus bort, på andra sidan vägen, ligger det som vi ända sedan i våras har kallat för Mystiska Huset. När tanten som bodde där flyttat ut var alla persienner fördragna i fönstren. Men så en dag stod ett av fönstren i den stora villan lite, lite på glänt. Det kunde bara betyda en sak: Någon bodde i huset. Någon vi aldrig hade sett.

    Vem är det som bor i det mystiska huset? Vem är det som bankar mitt i natten? Och varför springer den där Johanna iväg så fort de kommer för att säga hej? Det tänker Hedvig och Alma ta reda på!

    Följ med Alma och Hedvig på ännu ett spännande äventyr. För man vet ju aldrig vad som händer när Skrivarklubben är på gång!

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  43. Skymningstimman - målarbok
    Skymningstimman - målarbok
    Beskrivning
    Möt djuren som går till vila och den lummiga grönskan som sluter sig för natten - och håll utkik efter alla små oknytt som vaknar till liv i vrårna. Låt ditt sinne komma till ro genom att färglägga skymningstimmans allra vackraste växter och väsen.

    I den här boken hittar du även ett växtregister, för dig som gillar att färglägga naturalistiskt.

    170,00 kr
  44. Slottsbranden : Vadstena
    Slottsbranden : Vadstena
    Beskrivning
    Det är sommarlov och Saga och Emil vill hellre bada än att följa med mamma till Vadstena klostermuseum.

    Det kanske blir superspännande, säger mamma.

    Ingen av dem anar hur spännande det kommer att bli.

    Mitt under rundturen upptäcker Saga och Emil att de förflyttats i tiden. Klostrets rum är utbytta mot stora slottssalar. Och istället för nunnor är det riddare de möter i korridorerna. Plötsligt ropar någon att elden är lös! Ska Saga och Emil hinna rädda pojken som sitter oskyldigt fängslad, innan lågorna når tornet?

    Genom tiden är en serie historiska äventyr som utspelar sig runt om i Sverige. I Slottsbranden besöks Vadstena. Äventyret utspelar sig på 1300-talet, då det fanns riddare i Sverige och då en brand skadade Folkungaättens palats i Vadstena. Ruinerna låg sedan gömda i 600 år bakom klostrets murar.

    • Köp 3 för 130,50 kr/st
    • Köp 10 för 123,25 kr/st
  45. Små sånger om stora ord - Not
    Små sånger om stora ord - Not
    Beskrivning
    Nya sånger för dig som jobbar med kör, solosång, temagudstjänster eller konfirmander. I en tid av fasader och fake news vill Jonas Engström med Små sånger om stora ord tillsammans med Ola Hedén, Christoffer Wallin, kören One Nation och övriga solister/musiker uppmuntra och utmana både sångare och lyssnare till nyfikna och ärliga samtal kring sånger som »Något om Nåden«, »Där förlåtelsen bor« och »Bara kärleken kan vinna«.

    Sångerna är arrangerade för SAT/B-kör men flera av sångerna fungerar även att sjunga solo. Musikaliskt sträcker sångerna sig från den svenska körtraditionen via jazz och balkanmusik till afroamerikansk körtradition. Ibland med en solist och ibland med fullt komp och blåssektion.

    110,00 kr
  46. Smaka på Guds ord : bibelmeditationer till kyrkoåret
    Smaka på Guds ord : bibelmeditationer till kyrkoåret
    Beskrivning
    Vi kan höra och läsa en bibeltext många gånger utan att den når längre än till intellektet. För att komma på djupet i bibelordet behöver vi också möta det med våra känslor, vår fantasi och våra erfarenheter.

    Smaka på Guds ord innehåller bibelmeditationer i ignatiansk anda som vill hjälpa till med just detta. Det finns en meditation för varje dag i kyrkoåret, och den utgår från någon av dagens bibeltexter. Läsaren guidas genom texten och får reflektera över frågor för att lära känna Gud ännu djupare.

    28 personer från hela landet och från olika sammanhang bidrar med texter i boken.

    »Författarna till denna bok är del av en vitaliserande och hoppfull rörelse i svensk kristenhet, där en förnyad kärlek till Bibeln, i synnerhet evangelierna, är den förenande kraften«, skriver Peter Halldorf i sitt förord.

    245,00 kr
  47. Smörkniv av björk: Blott en dag
    Smörkniv av björk: Blott en dag
    Beskrivning
    SMÖRKNIV AV BJÖRK: BLOTT EN DAG
    Svensktillverkad smörkniv i björk med svart tryck på ena sidan.

    Handdiska och olja in vid behov så håller den länge.

    15 cm.

    • Köp 3 för 49,50 kr/st
    • Köp 10 för 46,75 kr/st
    • Köp 25 för 44,00 kr/st
  48. Som en flod
    Som en flod
    Beskrivning
    FLODERNAS RESA ÄR INTE ALLTID LÄTT. DE MÅSTE VRIDA OCH VÄNDA PÅ SIG. ÄNDÅ RINNER DE PÅ.

    Den 4 juni 2019 njöt countrysångaren Granger Smith av en sista kväll med sina barn innan han begav sig till Nashville för CMT Music Awards och sin nästa turné. Medan han hjälpte sin dotter London med hennes gymnastik föll hans yngste son i deras pool. Granger gjorde allt han kunde för att rädda honom, men det var för sent. River drunknade och Grangers värld rasade samman. Dagarna, veckorna och månaderna efter Rivers död var en mörk och smärtsam resa för Granger. Varje gång han blundade återupplevde han den fruktansvärda händelsen i sitt inre, och varje gång han öppnade sin dator bombarderades han av kritik från människor som beskyllde honom för olyckan. Trots att han gjorde sitt bästa för att komma tillbaka till scenen med ett leende och en sång, var det bara en fasad. På insidan var han döende. Lyckligtvis var det inte så hans historia slutade. Och nu känner han ett kall att hjälpa människor över hela världen att hitta styrka, frid och hopp efter tragedier. Floder rinner inte av egen kraft, de flödar från sin källa. När vi försöker fortsätta på egen hand kommer vi inte att klara det, men när vi ansluter oss till den större källan kommer vi att finna styrkan och tron att fortsätta leva efter att vi upplevt förluster. Denna triumferande berättelse om nytt liv som föds ur döden kommer att inspirera varje läsare att leva som en flod.

    SANNINGEN ÄR DEN ATT ALLA HAR INRE SÅR - ÄVEN DE SOM VERKAR HA ALLT UNDER KONTROLL

    Livet är en scen för alla människor. I större eller mindre utsträckning spelar vi hela tiden teater, för sanningen är den att alla har inre sår – även de som verkar ha allt under kontroll. För min del var jag stadd i upplösning. Min båt höll på att sjunka, fast ingen visste hur djupt ner jag redan var. Om jag var oärlig mot er 2019, så är det något jag skäms för. Jag fick snart betala ett högt pris för att jag försökt blunda för min smärta och mitt inre kaos. Stormen fortsatte rasa. Dammen till min lilla damm hade en irreparabel spricka och vattennivån i floden fortsatte stiga.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  49. Som spridda sädeskornen : perspektiv på nattvardens levda teologi
    Som spridda sädeskornen : perspektiv på nattvardens levda teologi
    Beskrivning
    I många av Svenska kyrkans församlingar firas mässa en eller flera gånger i veckan. Nattvarden är i högsta grad både aktuell och angelägen – och den engagerar. Med anledning av en ny kyrkohandbok 2017 och ett biskopsbrev om nattvarden 2020 har såväl gamla som nya frågor väckts, och diskussionen om nattvarden har intensifierats. Inte minst har förhållandet mellan teologin i de nya normativa dokumenten och den levda teologin i församlingarna aktualiserats. Till detta samtal samlar den här antologin tolv skribenter från olika akademiska och kyrkliga traditioner för att ge perspektiv på nattvarden i Svenska kyrkan idag. Bokens kapitel behandlar exempelvis frågor om språk, musik, praktik, barn och delaktighet. Här diskuteras också nattvarden i förhållande till ämnen som ekumenik, klimat, diakoni och digitalisering. Historiska perspektiv blandas med analyser av nutida praktiker och teologiska nytolkningar för vår tid och framtid. Till synes spridda sädeskorn från den teologiska forskningen möts med utgångspunkten att nattvarden är central – för såväl kyrkan i stort som den enskilda gudstjänstfiraren.

    Medverkande: Teresia Derlén (red.), Judith Fagrell, Ulrica Fritzson, Elin Lockneus, Mattias Lundberg, Frida Mannerfelt (red.), Michael Nausner, Karin Rubenson, Carina Sundberg, Karin Tillberg, Andreas Wejderstam, och Johannes Zeiler.

    Boken är en del av Svenska kyrkans forskningsserie som publicerar kyrko- och samhällsrelevant forskning som har genomgått en peer review process.

    • Köp 3 för 391,50 kr/st
    • Köp 10 för 369,75 kr/st
  50. Som till en gud : om Jesu gåta
    Som till en gud : om Jesu gåta
    Beskrivning
    Kanske är det så att ju mindre känd kristendomen blir i ett sekulariserat samhälle, desto mer upplevs den som exotisk och därför intressant. Den väcker nyfikenhet, den har återfått nyhetens behag

    Så resonerar Jean Paillard i sitt förord till det som blev hans sista försök att utforska Jesu gåta. Vad får en teologiskt och bibliskt lärd dominikan att långt upp i 90-årsåldern envetet tränga bakom allt som kan skymma kitschiga bilder, överlastade kyrkor, pompösa hederstitlar som Davids son, Människoson, Guds son ? Han vill inte bevisa något om den förbryllande profeten från Nasaret, skriver Paillard, men han vill veta: hur kom de första troende fram till sin övertygelse? Han vill få klarhet i hur det gick till i början, försöka skildra en mognadsprocess, hur en del av Jesu samtida undan för undan trodde sig ha kommit underfund med Jesu djupa identitet.

    Och sedan, tillägger Paillard, får min läsare själv dra sina slutsatser med sin intellektuella hederlighet i behåll .

    Jean Paillard inträdde i dominikanorden redan 1939 och utbildade sig till psykolog i Paris. När han sommaren 2016 avled i Stockholm hade han tillbringat 61 år i Sverige. Många läsare har fascinerats av hans böcker om Paulus (Paulus i ny dager) och Judas (Broder Judas), liksom hans upptäckarglädje när han i svensk skönlitteratur träffade på Jesus kamouflerad i djurgestalter. In i det sista arbetade han med Som till en gud, ett sista försök att med öppet och kritiskt sinne gå i direktkontakt med evangelierna. I manuset hade han antecknat att boken skulle tillägnas de tröskelnyfikna. På Libris har även utkommit Till det osägbaras lov (2001).

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  51. SOUL LETTERS -  BØRUD, OLE
 - CD
    SOUL LETTERS - BØRUD, OLE - CD
    Beskrivning
    Den norska soulkungen gör det igen! Ole Börud tillbaka med härlig och svängig soul/funk-musik. Så svängigt så man inte kan sitta still. 1. Love Remedy 2. Just for a Little While 3. At My Best 4. Ready to Hold You 5. Can’t Let Go 6. Without You 7. Coming Home 8. Thinking About It 9. Pay Attention 10. Lead the Way
    185,00 kr
  52. Spår av passion : järnvägen med det stora hjärtat
    Spår av passion : järnvägen med det stora hjärtat
    Beskrivning
    Spåret mellan Hultsfred och Västervik har av en del kallats Sveriges mest kända smalspåriga järnväg. Det är åtminstone den längsta i hela Norden, dessutom byggnadsminnes-märkt samt med status som ett av Sveriges tolv industriminnen. Järnvägen, som varje år lockar 15 000 resenärer från Sverige och andra delar av Europa, drivs ideellt av entusiaster som med hårt arbete och brinnande engagemang lyckas upprätthålla en fullskalig tågtrafik. Smalspåret Hultsfred-Västervik har därför kommit att bli något mycket mer levande än en traditionell museijärnväg. Idag är det en stark turistattraktion och upplevelse för besökare.

    Utmed sträckan möts tåget alltid med värme och vänlighet. Det är tåget alla vinkar till och tar bilder av. Järnvägen sätter också positiva avtryck i bygden och visar hur människor som vill något, inte bara för sin egen skull utan även för samhället, omgivningen och bygden får ett varmt gensvar tillbaka.

    Kort sagt: Det är en järnväg med stort hjärta.

    I Spår av passion presenterar fotografen och skribenten Staffan Ekengren i bild och text ett nära och nutida porträtt av Nordens längsta smalspårsjärnväg och människorna runt omkring den. Det är en berättelse om hur passion och jävlar anamma gör järnvägen möjlig men också om hur den skapar glädje hos människor lokalt, nationellt och även internationellt.

    295,00 kr
  53. Stå ut med de andra : en bok om kärlek och enhet
    Stå ut med de andra : en bok om kärlek och enhet
    Beskrivning
    Går det att hålla samman gemenskaper och relationer trots stora skillnader? Kyrkor ska per definition vara gemenskaper av olikheter och är uppmanade att söka enhet för världens skull. Men det är ofta oerhört svårt. Finns det någon poäng med att fortsätta gemenskapen med dem som är väldigt olika oss, de som vi inte är överens med, de som vi tycker har fel? Går det att lösa konflikter och motsättningar på andra sätt än att klippa banden, kasta ut den som tycker annorlunda eller skapa en utbrytarkonstellation?

    I Stå ut med de andra ger teologen Sofia Camnerin både konkreta redskap och fördjupad förståelse för varför enhet och gemenskap behövs, både på det personliga planet och det allmänna, utan att upplösa skillnader – samtidigt som hon är väl medveten om vikten av att alltid skydda offret och att det ibland är nödvändigt att gå skilda vägar. Hon visar att arbete för enhet, helande och försoning i en värld av stora konflikter och motsättningar både är en yttre och en inre resa och att all förändring börjar inifrån och nedifrån, i våra egna hjärtan.

    Boken är hjälpsam för församlingar som funderar kring hur man är en öppen gemenskap för alla, för dem som står i motsättningar och konflikter och för dem som behöver stöd i att tillsammans med andra arbeta mot polarisering och våld. Men också för den enskilda läsaren som personligen kämpar med konflikter eller relationer, och i det behöver hjälp att urskilja när man ska hålla ihop eller gå skilda vägar och hur man ska nå försoning.

    Sofia Camnerin är teol.dr och pastor. Hon har unik erfarenhet av hur man fattar beslut och håller samman i extrema olikheter efter att ha suttit i ledningen för Kyrkornas världsråd under 16 år, varit med och lett tre samfund till en ny kyrka och nu arbetar som generalsekreterare för Sveriges kristna råd. Hon har disputerat på en avhandling om försoning, är förälder till ett barn i behov av särskilt stöd och har skrivit flera tidigare böcker.

    • Köp 3 för 250,75 kr/st
  54. Steg : en vandring i människans natur
    Steg : en vandring i människans natur
    Beskrivning
    Följ med ut i vårt svenska kulturlandskap, till platser där natur blivit till kultur - och kultur till natur.

    Detta är ingen traditionell guidebok som tar dig från en punkt till en annan. Istället är det en vävnad av berättelser och bilder som löper längs med gärden och fädrifter, mellan gods och gårdar, människor och möten, innovationer och förändring - över tid och rum.

    I arton essäer speglas landskapets förändring såväl som människans plats i tillvaron. Ett nätverk av korsande stigar mellan kultur och historia, där vandrarens rytm binds samman med det förflutna och nutid - tillhörighet med identitet.

    Vårt svenska naturlandskap är med sin rika natur och miljö i lika hög grad ett kulturlandskap - hävdat av generationer över tid. Där slagen från det övergivna stenbrottet ännu ekar i den svarta diabasen. Källans porlande minner om hur folk kom långväga för dess helande kraft. Och där marknadsplatsens köpslående och svordomar blandas med allmogens skratt och sorl. Tidsmarkörer som vittnar om de människor som en gång levde och verkade på den plats som styrde deras vardag som fest. Till mycket en svunnen tid - men där sedvänjor, traditioner och folktro lever kvar ända in i våra dagar.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  55. Steg för steg Studiebibel
    Steg för steg Studiebibel
    Beskrivning
    Steg för steg Studiebibel har den kompletta bibeltexten från Svenska Folkbibeln och dessutom hela 640 färgsidor med nyhetsgrafik. Allt för att guida läsaren in i texten. Det är en bibelutgåva som, även internationellt, saknar motstycke. Grafiksidorna är skapade av Jonas Dagson – en rutinerad nyhetsjournalist, grafisk redaktör och illustratör som också är teologiskt skolad. Med sig i sitt mångåriga projekt har han tagit den grävande journalistens nyfikenhet och en pedagogisk vana från kvällspressen. Studiebibeln förklarar sammanhangen genom illustrationer, diagram, kartor och tabeller. Anders Parsmos teckningar bidrar med en dimension som vanlig nyhetsgrafik sällan uppnår. Även för omtvistade teologiska frågor bidrar grafiken med tolkningsnycklar vare sig det handlar om dopet, Jesu korsdöd eller kristet ledarskap. Många känner igen Jonas Dagsons nyhetsgrafik från tidningen Petrus och från bibelkommentarerna ”Steg för steg genom Gamla testamentet” och motsvarande bok för Nya testamentet. Det är gensvaret på dessa som banat väg för den nya studiebibeln. Steg för steg Studiebibel är en rik resurs för fascinerande fördjupning i Bibelns värld. Lättillgänglig för den vanliga bibelläsaren, faktaspäckad för pastorer och bibelskoleelever, en guldgruva för varje intresserad kristen.
    • Köp 3 för 895,50 kr/st
    • Köp 10 för 845,75 kr/st
  56. Steg för steg Studiebibel
    Steg för steg Studiebibel
    Beskrivning
    Steg för steg Studiebibel har den kompletta bibeltexten från Svenska Folkbibeln och dessutom hela 640 färgsidor med nyhetsgrafik. Allt för att guida läsaren in i texten. Det är en bibelutgåva som, även internationellt, saknar motstycke. Grafiksidorna är skapade av Jonas Dagson – en rutinerad nyhetsjournalist, grafisk redaktör och illustratör som också är teologiskt skolad. Med sig i sitt mångåriga projekt har han tagit den grävande journalistens nyfikenhet och en pedagogisk vana från kvällspressen. Studiebibeln förklarar sammanhangen genom illustrationer, diagram, kartor och tabeller. Anders Parsmos teckningar bidrar med en dimension som vanlig nyhetsgrafik sällan uppnår. Även för omtvistade teologiska frågor bidrar grafiken med tolkningsnycklar vare sig det handlar om dopet, Jesu korsdöd eller kristet ledarskap. Många känner igen Jonas Dagsons nyhetsgrafik från tidningen Petrus och från bibelkommentarerna ”Steg för steg genom Gamla testamentet” och motsvarande bok för Nya testamentet. Det är gensvaret på dessa som banat väg för den nya studiebibeln. Steg för steg Studiebibel är en rik resurs för fascinerande fördjupning i Bibelns värld. Lättillgänglig för den vanliga bibelläsaren, faktaspäckad för pastorer och bibelskoleelever, en guldgruva för varje intresserad kristen.
    875,00 kr
  57. Sticka steg för steg : tekniker, maskor och mönster
    Sticka steg för steg : tekniker, maskor och mönster
    Beskrivning
    Nu kommer den populära Sticka steg för steg i en ny, uppdaterad utgåva. Denna kompletta handbok som innehåller allt från grundläggande lektioner till mer avancerade tekniker för de erfarna stickarna, har en helt ny, snygg layout samt en hel del nya mönster och beskrivningar. Här finns något för alla handarbetare!

    Sticka steg för steg innehåller ett stort urval av spännande mönster som ger nybörjaren en möjlighet att få praktisera sina nyförvärvade stickkunskaper. Den erfarne stickaren får chans att utveckla sin teknik, och tips på hur man kan plocka in snygga designdetaljer i sin stickning på ett innovativt och roligt sätt. Teknikavsnittet i boken tar bland annat upp olika metoder för hur man avslutar och utsmyckar sina stickprojekt.

    Sticka steg för steg innehåller tydliga instruktioner och bildserier för över 200 tekniker och stickmönster.

    Boken är fullspäckad med tips, råd och inspiration som uppmuntrar dig att plocka fram stickorna och sätta igång!

    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  58. Stockens färd mot havet
    Stockens färd mot havet
    Beskrivning
    Andra världskriget rasar. Tyskarna har blivit inringade i Stalingrad kanske håller kriget på att vända. Sågverket på Svartvik har lagts ner, och Bricken har fått veta av doktorn att hon är på den sista resan. Men ännu kan hon hjälpa sina vuxna barn när de är i nöd. Att hjälpa den som flyr från våld i hemmet vet Bricken hur hon ska göra svårare är att göra något åt den djupa klyfta politiken skapat mellan hennes söner. Bricken och Elvira bor kvar i sitt järnspisrum, och det är fortfarande en plats mitt i livet. Men det förflutna kommer närmare på den sista resan, och Bricken samtalar inom sig med de människor som format hennes liv.

    Stockens färd mot havet är Vibeke Olssons åttonde och avslutande bok i serien om sågverksarbetaren Bricken. De tidigare heter Sågverksungen, Bricken på Svartvik, Sågspån och eld, Amerikauret, Glödens färger, Som ett träd i skogen och Som skuggan följer ljuset.

    "Vibeke Olssons trilogi förtjänar att bli klassisk. Det är ett stycke genuin arbetarhistoria." Erik Löfvendahl, Svenska Dagbladet

    Vibeke Olsson föddes 1958 i Stockholm och debuterade som 17-åring med ungdomsromanen Ulrike och kriget. Sedan dess har hon skrivit en lång rad romaner, många av dem i historiska miljöer. Mest kända är kanske Krigarens sköld och Molnfri bombnatt. Vibeke har mottagit ett flertal priser. För Sågverksungen fick hon Wallinpriset våren 2010, och under år 2013 fick hon ta emot den kungliga medaljen Litteris et Artibus, Birger Normanpriset och Sällskapet De Nios Vinterpris för sitt författarskap. År 2016 tilldelades hon Lars Ahlin-priset samt Ivar Lo-priset och 2018 mottog hon ST:s och SCA Forests jubileumsstipendium.

    • Köp 3 för 252,00 kr/st
    • Köp 10 för 238,00 kr/st
  59. Stockens färd mot havet - Pocket
    Stockens färd mot havet - Pocket
    Beskrivning
    Andra världskriget rasar. Tyskarna har blivit inringade i Stalingrad kanske håller kriget på att vända. Sågverket på Svartvik har lagts ner, och Bricken har fått veta av doktorn att hon är på den sista resan. Men ännu kan hon hjälpa sina vuxna barn när de är i nöd. Att hjälpa den som flyr från våld i hemmet vet Bricken hur hon ska göra svårare är att göra något åt den djupa klyfta politiken skapat mellan hennes söner.

    Bricken och Elvira bor kvar i sitt järnspisrum, och det är fortfarande en plats mitt i livet. Men det förflutna kommer närmare på den sista resan, och Bricken samtalar inom sig med de människor som format hennes liv.

    Stockens färd mot havet är Vibeke Olssons åttonde och avslutande bok i serien om sågverksarbetaren Bricken. De tidigare heter Sågverksungen, Bricken på Svartvik, Sågspån och eld, Amerikauret, Glödens färger, Som ett träd i skogen och Som skuggan följer ljuset.

    Sagt om de tidigare böckerna:

    Vibeke Olssons trilogi förtjänar att bli klassisk. Det är ett stycke genuin arbetarhistoria. Erik Löfvendahl, Svenska Dagbladet

    Vibeke Olsson föddes 1958 i Stockholm och debuterade som 17-åring med ungdomsromanen Ulrike och kriget. Sedan dess har hon skrivit en lång rad romaner, många av dem i historiska miljöer. Mest kända är kanske Krigarens sköld och Molnfri bombnatt. Vibeke har mottagit ett flertal priser. För Sågverksungen fick hon Wallinpriset våren 2010, och under år 2013 fick hon ta emot den kungliga medaljen Litteris et Artibus, Birger Normanpriset och Sällskapet De Nios Vinterpris för sitt författarskap. År 2016 tilldelades hon Lars Ahlin-priset samt Ivar Lo-priset och 2018 mottog hon ST:s och SCA Forests jubileumsstipendium.

    95,00 kr
  60. Stränder in mot ljuset
    Stränder in mot ljuset
    Beskrivning
    Ylva Eggehorn är en av vår tids mest kända och omtyckta poeter. I Stränder in mot ljuset samlas ett stort urval av hennes andliga lyrik - dikter om att ta livet och sin längtan på allvar. Hon debuterade som trettonåring med Havsbarn, men fick sitt stora genombrott 1970 med Ska vi dela. Åren som gått har gjort henne till en av samtidens mest lästa andliga poeter kanske allra mest känd för psalmerna Var inte rädd, det finns ett hemligt tecken, Kärlekens tid och millenniepsalmen Innan gryningen, tonsatt av Benny Andersson.

    Här har dikter från femtio års tid har lagts tillsammans i ett icke-kronologiskt samtal om livets stora frågor: om tro, kärlek, upprättelse, befrielse, mognad, dolda källor och en ny jord. Titeln är hämtad ur psalmen Var inte rädd den psalm som kanske mer än andra kommit att användas när sorg drabbar. I samband med tsunamikatastrofen sjöngs den på Phukets flygplats som avskedspsalm varje gång ett plan med svenska kistor lämnade och finns idag på en minnessten på platsen. Omslaget är formgivet av Lotta Kühlhorn. >p Ylva Eggehorn föddes 1950 i Stockholm. Hon är författare och poet och har skrivit många psalmer som finns i den svenska psalmboken, bland annat Var inte rädd, Innan gryningen och Kärlekens tid. På Libris har Ylva bland annat utkommit med böckerna Mannen som aldrig byggde en veranda, En helt annan sång, Kryddad olja och En vän från himlen, en återberättelse av Bibeln på ett nytt och annorlunda sätt för barn.

    • Köp 3 för 252,00 kr/st
    • Köp 10 för 238,00 kr/st
  61. Svart kors på vaxad rem: forgiven
    Svart kors på vaxad rem: forgiven
    Beskrivning
    Svart kors 7x4 cm, instansad text: Forgiven.

    150,00 kr
  62. Svarta servetter: Älskad, värdefull, dyrbar. Och
    Svarta servetter: Älskad, värdefull, dyrbar. Och
    Beskrivning
    SVARTA SERVETTER: ÄLSKAD, VÄRDEFULL, DYRBAR. OCH ALLMÄNT BRA.
    Svartvita pappersservetter, 3-lags. Jättefina att duka upp med på kalas, dop, bröllop, begravningar, kyrkfika eller till en helt vanlig avslappnad vardagsmiddag, förstås. Fin liten gå bort-present också!

    Servetterna är tillverkade av FSC-certifierat papper från ansvarsfullt skogsbruk. De är bleka utan klorin och är tillverkade efter Svanenmärkningens standard. Samma tryck på alla fyra sidor.

    Förpackning med 20 st normalstora servetter, 33×33 cm stora när de är utvikta, 16,5×16,5 cm vikta.

    • Köp 3 för 49,50 kr/st
    • Köp 10 för 46,75 kr/st
  63. Syftet och välsignelsen med ditt arbete
    Syftet och välsignelsen med ditt arbete
    Beskrivning
    Är arbete en välsignelse eller förbannelse? Är det bara något nödvändigt för att överleva - eller är det mer ån så? Hur kan du få en vinnarattityd och lyckas i ditt yrke?

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  64. Syrien - att se sitt land med nya ögon
    Syrien - att se sitt land med nya ögon
    Beskrivning
    Plötsligt hördes ett fruktansvärt oljud. Ahmad gjorde som han blivit tillsagd - sprang nära intill en husfasad, slöt ögonen och höll sina händer för ansiktet. Hans övertygelse var att om han inte kunde se någon, så var det heller ingen som kunde se honom. Först när oljudet avtog öppnade han försiktigt det högra ögonlocket, samtidigt som han fortsatte att hålla båda händerna för ansiktet. Det han såg genom sina fingrar, skulle för all framtid förändra honom.

    Följ Ahmads livsresa från Syrien på en flykt, tills han kommer som ensamkommande flykting till Sverige, och vad som väntade honom i Sverige. Namnen på personerna och orterna är fingerade, ett önskemål från de medverkande. Boken är en verklighetsbaserad ögonvittnesskildring från några av de som flytt från området och kommit till Sverige, nedskriven av KG Larsson som gjort över 140 resor i Mellanöstern.

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  65. Ta av dig korset och följ mig : om efterföljelse i en efterkristen tid
    Ta av dig korset och följ mig : om efterföljelse i en efterkristen tid
    Beskrivning
    Ett blomstrande ideellt engagemang berikar kyrkans verksamhet och ger livet mening. På så sätt har idealiteten en djupt teologisk grund från kyrkans begynnelse. Men med sjunkande medlemstal och krympande ekonomi har idealitet också kommit att bli en av kyrkans viktigaste framtidsfrågor Att släppa in fler människor i verksamheten kan kännas som att tappa kontrollen. Men kyrkan ska inte vara perfekt, den ska spegla vad det är att vara människa. Framtidens kyrka måste grundas på tillit i stället för kontroll. En breddad idealitet bygger nya relationer som i förlängningen kan motivera fler att stanna kvar eller gå med i kyrkan. Boken Idealitet i förändring berättar på ett lättläst, tillgängligt sätt om idealitetens roll och möjligheter inom Svenska kyrkan. Den beskriver det omställningsarbete som krävs av församlingen och innehåller handfasta tips och mallar, samtalsfrågor och utmaningar. Måste vi fortsätta med samma verksamhet? Om ja, kan verksamheten genomföras på nya sätt? Hur byggs en bra organisation för idealitet? Hur tillvaratas individuella kompetenser och nya idéer från nya ideella? Finns det utrymme för olika former av ideellt engagemang?

    Henrik Roos är kyrkoherde. Denna bok bygger på hans masteruppsats Idealitet och gudstjänstgemenskap i Svenska kyrkan och Boo församlings arbete kring ideellt engagemang och medarbetarskap.

    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  66. Ta hand om dig
    Ta hand om dig
    Beskrivning
    Ju tuffare tider, ju mer engagerade vi är i andra och ju högre tempo vi håller, desto viktigare är det att vi lär oss att ta hand om och lugna ner oss själva. När livet utmanar känner vi oss ofta stressade och otillräckliga. Plötsligt händer det där som vi inte trodde skulle hända oss.

    De goda nyheterna är att vi kan träna upp vårt psykiska immunförsvar så att vi lättare kan hantera motgångarna. Något som stärker själens muskler och hjälper oss att ta oss igenom livets utmaningar är det Cajsa Tengblad kallar självomsorg.

    I Ta hand om dig får du konkreta nycklar till ökad självomsorg, hjälp till balans mellan uppvarvning och nedvarvning och inspiration till hur du kan leva ett hållbart liv i enlighet med det som är viktigt för dig.

    Att ta hand om sig själv är en färdighet som vi kan öva på. Det handlar inte om egoboost, utan om en sund balans mellan självomsorg och omsorg om andra. Vi behöver andas in för att kunna andas ut. Om vi endast andas ut tar luften och vi själva slut.

    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  67. Tänk att jag får predika!
    Tänk att jag får predika!
    Beskrivning
    Fröjden, det är få möjlighet att brottas med bibeltexter. Att fundera på teologin, leta i vad andra har sagt om texten och att stava sig igenom den grekiska grundtexten – kan den möjligen ge mig någon ny nyans på ett eller annat ord och uttryck? Fröjden är också att tänka på sin församling och vår gemensamma värld – vad har den här texten med det att göra? Och så den stora fröjden. Att få fira gudstjänst, stå där i predikstolen, möta ansikten, kända och okända och dela Ordet. Kanske blir det rentav något samtal om predikan efteråt vid fikat. Eller nån gång senare när vi möts.
    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  68. Tankar från fåtöljen
    Tankar från fåtöljen
    Beskrivning
    Det stökiga garaget fladdrar förbi i mina tankar och jag suckar högt. Det är inte så olikt mitt liv ändå, det där garaget. Söndrigt och helt i en salig röra. Jag tittar på korset och tänker på Jesus som kom hit för att städa upp i mitt liv, frivilligt. Städkostnaden blev gigantiskt stor, men den är redan betald.

    Mellan kök och vardagsrum står två grå öronlappsfåtöljer. De befinner sig i hjärtat av hemmet. Där hämtar Sara kraft och glädje inför en ny dag och ser med tacksamhet tillbaka på dagen som gått. Där samlar hon sina tankar, och tankarna har blivit till texter livsberättelser som rör sig i gränslandet till den personliga andakten. Genom hennes blogg har många funnit stöd och uppmuntran av texterna.

    Livet blev inte som Sara hade tänkt sig. Hon lever med ständig smärta och orkeslöshet, men sjukdomen har öppnat upp ögonen för det som är allra vackrast i livet och det vill hon dela med sig av.

    I Tankar från fåtöljen tar Sara med dig i texter om citronfjärilar, nunnor, popcorn och toner från en bastuba. Den andas hopp genom allt det svåra det är som om ett stråk av helighet glimmar till.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  69. Teologi & Ledarskap 1 (2024)
    Teologi & Ledarskap 1 (2024)
    Beskrivning
    Tema: Israels Gud - om Israel, judarna & kristendomens rötter
    150,00 kr
  70. Teologi & Ledarskap 4 (2023)
    Teologi & Ledarskap 4 (2023)
    Beskrivning
    Tema: Leva & leda i livets olika faser
    150,00 kr
  71. The bok : om rock- och nöjesetablissemanget The Tivoli
    The bok : om rock- och nöjesetablissemanget The Tivoli
    Beskrivning
    I snart 25 år har The Tivoli i Helsingborg varit ett nöjescenter för konserter och stand-up och en samlingsplats för en yngre publik. Verksamheten har varit utsatt för MC-krig, hotats av nedläggning, varit med om en flytt och en konkurs, men ändå rest sig igen. En av förklaringarna är passion. En hängivenhet för verksamheten och en villkorslös, närmast besatt kärlek till musiken och de sammanhang och möten som den skapar.

    25-årsjubileet firas med en omfångsrik, snygg och inspirerande bok om ett rockhak som varit mer än en plats för konserter, bland annat plantskola för artister. Boken innehåller unika fotografier och intervjuer av och med artister som The Sounds, Bryan Adams, Smith&Tell, Bob Hund, Staffan Hellstrand, Jill Johnson och Tomas Andersson Wij, och ståuppare som Henrik Schyffert, Thomas Pettersson och Carl Stanley. Boken rymmer affischerna och tidningsurklippen, de dimmiga och stimmiga minnen och givetvis foton av Sofieros internationella stjärnor som Leonard Cohen, Bob Dylan och Tom Jones.

    Boken ger historien om The Tivoli, berättad framförallt av Hasse Hans Gösta Jönsson och är en angelägenhet inte bara för musikälskaren utan för alla som har ett intresse av populärkulturens roll i ett vidare samhällsbygge.

    Åke Högman, skribent som skrivit för tidningar som Café, MJ, Intrig, Sydsvenskan, Journalisten, Gourmet och Magasinet Skåne, har tidigare gett ut fyra romaner och är även musiker.

    • Köp 3 för 355,50 kr/st
    • Köp 10 för 335,76 kr/st
  72. The Chosen: Jag har kallat dig vid
    The Chosen: Jag har kallat dig vid
    Beskrivning
    En roman baserad på säsong ett i den kritikerrosade tv-serien The Chosen

    Hur var det att möta Jesus ansikte mot ansikte? Hur skulle han ha fått dig att känna och hur skulle han ha förändrat ditt sätt att se på Gud? Skulle han ha vänt upp och ner på din värld?

    Res tillbaka till det första århundradets Galileen och se hur han förvandlade tillvaron för dem han kallade att följa honom. Upplev livet och kraften i den perfekta människan, Guds son, som du aldrig har upplevt dem förr – genom ögonen på vanliga människor, precis som du.

    Jerry B. Jenkins, författare till många bestsellers på New York Times topplista, berättar i denna bok den mest fantastiska historia som någonsin skildrats – den om Jesus liv. Baserad på den hyllade serien The Chosen får vi uppleva den kända berättelsen på ett nytt och fräscht sätt.

    “Vilket fantastiskt sätt att levandegöra evangeliet och utforska den påverkan Jesus hade på dem som kom i kontakt med honom. Och vilken underbar uppmuntran för dem av oss som idag hungrar efter hans livsförvandlande närvaro. Jag rekommenderar varmt både serien och boken för var och en som längtar efter att uppleva hans förvandlande kärlek på djupet.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  73. Tid med Gud : dag för dag genom Bibeln. Del 1
    Tid med Gud : dag för dag genom Bibeln. Del 1
    Beskrivning
    Att vara kristen är inte en färdighet som man lär sig, som att snickra eller binda buketter. Det är inte heller ett livsstilsval, som vilka kläder man bär eller vilka människor man väljer att umgås med. Det handlar om att ha en verklig relation med den levande Guden genom hans Son, Jesus Kristus. Bibeln säger att den relationen är som ett äktenskap. Det är viktigt att börja med det här eftersom många kristna ser den dagliga bibelläsningen som en plikt eller sträng andlig övning. Att läsa Bibeln blir till ytterligare en sak som ska klämmas in i en hektisk vardag. Men i Bibeln talar Gud till oss. Där berättar han för oss vad han tänker, vad han vill med våra liv och vad han har för planer för världen. Och viktigast av allt: där får vi veta vad Gud har gjort för oss när han sände sin Son, Jesus Kristus, till världen. I Bibeln låter Anden oss få se Jesus och förvandlar oss när vi ser hans härlighet. Med en bibeltext varje dag, kommentarer och goda råd som hjälper dig på traven vill vi inspirera dig att hitta en fast rutin för att umgås med Gud. Den dagliga bibelläsningen och bönen kommer att fördjupa din gudsrelation och ge dig kraft och uppmuntran på din vandring med Herren. I den här boken går du igenom: En introduktion till Bibeln samt Jona med Tim Thornborough och Phil Galaterbrevet och Domarboken med Timothy Keller Mika med Stephen Um Johannesevangeliet med Christopher Ash Rut med Tony Merida Första och Andra Samuelsboken med Tim Chester Brevet till Titus och Judas brev med Mark Meynell Predikaren med Robin Ham Hebreerbrevet med Marcus Nodder Jakobs brev med Sam Allberry
    • Köp 3 för 288,00 kr/st
    • Köp 10 för 272,00 kr/st
  74. Tidegärden i kyrkotraditionerna
    Tidegärden i kyrkotraditionerna
    Beskrivning
    Tidegärden är vid sidan av mässan kyrkans huvudsakliga gudstjänst- och böneform. Alltsedan äldsta kristen tid har sjungandet eller läsandet av Psaltaren varit en del av fromhetslivet. Från senantik och tidig medeltid har veckans och kyrkoårets tidegärd utgjort ryggraden i både klostrens, kyrkornas, den privata fromhetens och den kristne individens gudstjänstliv.

    I väst har benediktinregeln från 500-talet, i vilken en sådan ordning för tiderna stadfästs, därför i modern retrospektion ibland kallats västerlandets viktigaste dokument även i bredare kulturhistorisk mening. Trots sin avgörande betydelse i människors liv genom seklerna har tidegärden haft en långt krokigare väg inom svenskt kyrko- och samhällsliv än mässan. Denna volym behandlar i ett antal vetenskapliga bidrag tidegärden ur olika aspekter.

    Här finns perspektiv från 1500-talets första tideböcker på svenska språket, via den skepsis med vilken gudstjänstformen senare under sekler kom att betraktas och dess därpå följande återupplivande under 1900-talet. Vidare belyses dagens läge med ett oväntat uppsving av digital, interaktiv tidegärd med tekniska hjälpmedel och oväntade ekumeniska strömningar mellan gamla och nya kyrkotraditioner. Sist i årsboken följer ett femtontal recensioner av nyutkommen litteratur inom liturgik, homiletik, kyrkokonst och kyrkomusik.

    • Köp 3 för 292,50 kr/st
    • Köp 10 för 276,25 kr/st
  75. Tidens tecken
    Tidens tecken
    Beskrivning
    Den fascinerande boken ger Bibelns tydliga svar på frågor som: • Varför är de bibliska profetiorna viktiga att känna till idag? • Vilka tecken och händelser kommer att föregå slutet på denna värld? • Vilka av dessa tecken har redan inträffat och vilka lever vi i nu? Vad säger Bibeln om Israel, Europa, Ryssland och Babylon i vår tid? • Vilka profetiska tecken ser vi just nu när det gäller omoral, islam, förföljelse och kyrkans apati? • Hur nära ligger uppryckandet, vedermödan och Antikrists framträdande i Guds tidstabell, och hur kan vi veta att vilddjurets märke kan uppenbaras redan inom bara några få år? • När inträffar Harmagedon, vad innebär Jesu återkomst, Tusenårsriket och hur ser de nya himlarna och en ny jord ut?

    David Jeremiah, en av världens mest respekterade bibellärare, förklarar på ett enkelt och lättförståeligt sätt Bibelns budskap om tidens tecken och ändens tid. Han visar inte bara att Guds ord innehåller specifika förutsägelser om framtiden, utan även hur Bibeln uppmuntrar och ger hopp mitt i vår tids osäkerhet och kaos.

    David Jeremiah är bästsäljande författare till över 50 böcker och är en av USA:s mest välkända pastorer. Genom tv, radio och litteratur nås varje år över 200 miljoner hem. Detta är hans femte bok på svenska.

    • Köp 3 för 315,00 kr/st
    • Köp 10 för 297,50 kr/st
  76. Till de utsattas försvar : om min match i den svenska åsiktskorridoren
    Till de utsattas försvar : om min match i den svenska åsiktskorridoren
    Beskrivning
    Advokaten Ruth Nordström blev känd för en bred allmänhet när hon försvarade den kristna barnmorskan Ellinor Grimmarks rätt att följa sitt samvete och inte medverka vid aborter. Samvetsfrihet är en mänsklig rättighet i över 40 europeiska länder men inte i Sverige. Det mediedrev som drabbade Ruth och hennes klient blev hänsynslöst. Ändå vågade de stå emot den svenska åsiktskorridoren.

    Här berättar Ruth själv för första gången om det uppmärksammade barnmorskemålet, men också om kampen för kvinnors rättigheter, om vänskapen med Sveriges Moder Teresa, Elise Lindqvist, och om tron som bär genom allt. Vi får följa med bakom kulisserna i Ruth Nordströmsarbete för hemlösa, papperslösa och för kvinnor och barn som blivit offer för trafficking.

    Det kräver mod att bekämpa orättvisor, att våga möta mörkret och tända ljus.Men vi kan vi alla tända ljus omkring oss. Genom att ge små glimtar av kärlek och se varje människa som vår medmänniska, kan vi möta dem med värdighet och respekt och tända en gnista av hopp , skriver hon om sina innersta drivkrafter som advokat där hon arbetar för att ge utsatta människor en röst och få sin sak rättvist prövad.

    I framtiden, närhistorien om den här eländiga eran skrivs,kommer Ruth Nordström bli ihågkommen som en av Europas lysande förkämpar för samvetet.

    Sohrab Ahmari,opinionsredaktör,New York Post

    Ett ytsnitt ur svensk samtid som visar att vårt offentliga samtal är starkt reglerat och försett med straff skalor och hårda påföljder för den som tycker fel. Att Ruth Nordström tagit sig igenom detta är en bedrift av såväl intellektuell som själslig kvalitet. Det arbete som juristjouren gör i S:ta Clara kyrka är ovärderligt. Skickliga jurister i kombination med genuin medmänsklighet sånt gör skillnad.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  77. Till dig
    Till dig
    Beskrivning
    157 sånger med stor variation för de flestatillfällen. Här blandas välkända sånger med helt nyskrivna. TILL DIGpassar bra som församlingssångbok, som körsångbok, då många av sångerna har körarr, och som en välfylld samling sånger för solisten ellergruppen.

    316 sidor, spiral De flesta sångerna går att beställa separat.

    • Köp 3 för 315,00 kr/st
    • Köp 10 för 297,50 kr/st
  78. Till vår och sommar
    Till vår och sommar
    Beskrivning
    till vår och sommar
    Innehåller noter till 24 sånger till kör/solist, t.ex. "Den blomstertid nu kommer"
    Sommarns dörr
    Vårpsalm
    Födas på nytt
    I denna ljuva sommartid
    med flera.
    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
    • Köp 25 för 212,00 kr/st
  79. Tillbaka till början
    Tillbaka till början
    Beskrivning
    Upplevelser och händelser från åren då jag med min familj bodde i Israel ...

    Kom med på en riktig upptäcktsfärd utifrån det judiska folkets och Israels historia. Jag delar de stora penseldragen från en historisk tid och in i framtiden för det judiska folket och församlingen.

    Jag insåg, när vi bodde i Israel, att min kunskap verkligen var knapphändig. Under flera år har jag arbetat mig igenom historia. Det blir både vardag, fest och högtider, men främst den profetiska linje jag ser i historien. Boken bygger på blogginlägg, dagboksanteckningar, reseskildringar och rena faktatexter.

    Under 1980-talet blev Eleonora Lahti känd för hela svenska folket genom TV programmen Hela Kyrkan Sjunger. Hon har varit aktiv inom olika kyrkors musikliv och spelat in flera egna musikproduktioner. Tillsammans med sin make Curt har hon fyra vuxna barn och sex barnbarn.

    • Köp 3 för 279,00 kr/st
    • Köp 10 för 263,49 kr/st
  80. Tills vinden vänder
    Tills vinden vänder
    Beskrivning
    Hösten 1917 börjar Agnes sin tjänst på herrgården utanför Lund. Att undervisa Beata och ha att göra med sin nya arbetsgivare blir en större utmaning än hon trott. Hennes uthållighet sätts på prov även på andra sätt. Kommer Agnes finna modet och tilliten när tillvaron skakas? Första världskriget fortsätter rasa och Nathanael har tagit värvning. Han och Agnes möts på nytt när han får permission och reser till sommarhuset i Borgholm. Är de redo att ge varandra en ny chans och våga satsa på kärleken oavsett vad framtiden kan bära med sig?

    Elise kämpar för att få tillvaron att gå ihop. Saknaden efter Alessandro som försvann spårlöst för ett par år sedan får Elise att tänka tillbaka på hur de möttes i Paris 1912. De tillbringade några veckor i Bretagne med sina konstnärsvänner och upptäckte att de trots alla olikheter var kära. 1914 skilde kriget dem åt och Elise försöker acceptera att mannen hon älskar antagligen aldrig kommer tillbaka. Det förflutna gör sig också påmint när en person som Elise hoppats att aldrig mer behöva träffa återvänder till bygden. Det tvingar henne att ta itu med skammen och smärtan hon försökt glömma. Kan hon förlåta och dessutom offra allt för att få behålla Lexie och föräldrahemmet?

    Tills vinden vänder är sista delen i Borgholmtrilogin där Agnes och Elises nutid och dåtid flätas samman. Livets alla svårigheter ställs mot hoppet och tron på en ljus framtid. Sårbarhet och helande skildras medryckande i berättelsen om vännernas längtan efter gemenskap och förståelse. Det är en kärlekshistoria om att försonas och släppa kontrollen genom att vila i tilliten

    Angelica Victorin är frilansjournalist och skriver livsberättelser i tidningen Junia. I hennes historiska debutroman står individens livsresa i centrum. Vad är det som formar oss till dem vi är och vad ger livet mening?

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  81. Tillsammans är vi Svenska kyrkan
    Tillsammans är vi Svenska kyrkan
    Beskrivning
    Svenska kyrkans verksamheter bygger på kompetenta, engagerade och ansvarstagande medarbetare. En del medarbetare har uppdrag som ideella, några som anställda och ytterligare andra som förtroendevalda. Oavsett roller, behövs alla i Svenska kyrkan. Det gemensamma uppdraget är att på olika sätt tjäna människor, förmedla hopp och dela berättelsen om vad kyrkan är och gör.

    Alla organisationer behöver goda ambassadörer. Det bygger på att anställda och frivilliga medarbetare känner stolthet och lojalitet. Att de värdesätter det som organisationen står för och gör. Boken Tillsammans är vi Svenska kyrkan syftar till att alla medarbetare ska kunna känna sig trygga i sitt uppdrag och bli ännu bättre ambassadörer. Boken beskriver grunderna i Svenska kyrkans tro och grundläggande uppgift, men också kyrkans historia och organisation. Den berättar om Bibelns och psalmbokens betydelse, kulturarv och traditioner. Förhoppningen är att alla medarbetare ska ha nytta av boken – oavsett kyrklig bakgrund, roll eller utbildningsnivå. Varje kapitel har frågeställningar som kan diskuteras i grupp eller användas för individuell reflektion. Redan de första kristna församlingarna beskrevs som olika byggstenar i ett och samma bygge och mångfalden är viktig än idag. De människor som är engagerade i Svenska kyrkan har alla möjliga bakgrunder, ideologier och politiska inriktningar. Det är genom deras unika livshistorier och olika perspektiv som dagens och framtidens kyrka formas. Tillsammans är vi Svenska kyrkan grundar sig i ett utbildningsmaterial och är skriven av Lars Björksell, kyrkoherde, Maria Jälmsjö, diakon och Ulrika Widepalm, pedagog och verksamhetsutvecklare.

    • Köp 3 för 204,00 kr/st
  82. Tio frågor som alla unga bör ställa (och besvara) om kristen tro
    Tio frågor som alla unga bör ställa (och besvara) om kristen tro
    Beskrivning
    ATT VÄXA UPP i dagens komplicerade värld är inte lätt. Som ung kristen ställs man inför svåra frågor som kan göra det jobbigt att följa Jesus. Varför kan vi inte bara enas om att all kärlek är bra kärlek? Vem bryr sig om du är kille eller tjej? Hur kan man tro att Bibeln är sann?

    Författaren vill hjälpa unga kristna och andra sökare att förstå dagens värld och inse vilken skatt vi har i Jesus Kristus. En underbart intressant, spännande och lättläst bok!

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  83. Tio frågor som alla unga bör ställa (och besvara) om kristen tro
    Tio frågor som alla unga bör ställa (och besvara) om kristen tro
    Beskrivning
    ATT VÄXA UPP i dagens komplicerade värld är inte lätt. Som ung kristen ställs man inför svåra frågor som kan göra det jobbigt att följa Jesus. Varför kan vi inte bara enas om att all kärlek är bra kärlek? Vem bryr sig om du är kille eller tjej? Hur kan man tro att Bibeln är sann?

    Författaren vill hjälpa unga kristna och andra sökare att förstå dagens värld och inse vilken skatt vi har i Jesus Kristus. En underbart intressant, spännande och lättläst bok!

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  84. Tio liv : hur Jesus möter och bemöter den som är sjuk
    Tio liv : hur Jesus möter och bemöter den som är sjuk
    Beskrivning
    I Nya testamentet läser vi om oväntade, spännande samtal och situationer när Jesus mötte med människor. Hur agerade dessa människor, som led av sjukdom, när de var runt Jesus? Vad sa de till honom, och hur såg han på deras livssituation? Men kanske viktigast av allt: Vad gav han för svar på deras frågor?

    Joel Backman skriver om tio människors möten med Jesus från bibelns texter när han söker efter svar på frågorna kring helande.

    Finns det hopp för den som är sjuk? Kan – och vill – Jesus fortfarande hjälpa människor till hälsa och läkedom? Helande handlar nämligen inte främst om teologi, utan om den människa som lider och som söker hjälp av Jesus idag. Joel Backman är pastor och föreståndare i Elimkyrkan i Eskilstuna, där han också lever tillsammans med sin hustru och deras tre barn. Joel är en uppskattad talare och skicklig skribent som regelbundet medverkar som krönikör i kristna tidningar. Han är även författare till böckerna Guds nåd sådan den verkligen är och Lev generöst!

    ”Med en själavårdande djup förmåga leder Joel oss in i evangelierna. Han lyfter fram olika människor på ett sådant sätt att de blir levande för oss och kan ge hjälp i vårt eget sökande efter hälsa. Beskrivningarna blir så levande att det känns som om det är grannen eller närmaste vännen som berättar.” Linda Bergling, Församlingen Arken

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  85. Titta en biskop, 10-pack
    Titta en biskop, 10-pack
    Beskrivning
    I pekboken Titta en biskop får de små barnen en bild av vad en biskop gör och att kyrkan finns i hela Sverige. Dela ut den till de små barnen för att de lättare ska känna igen sig när biskopen kommer på besök. Text av biskop Fredrik Modéus och humoristiska illustrationer av Maria Hall.

    Passar för barn 3-6 år. Säljs i 10-pack.

    375,00 kr
  86. Titta en biskop, 1st
    Titta en biskop, 1st
    Beskrivning
    I pekboken Titta en biskop får de små barnen en bild av vad en biskop gör och att kyrkan finns i hela Sverige. Dela ut den till de små barnen för att de lättare ska känna igen sig när biskopen kommer på besök. Text av biskop Fredrik Modéus och humoristiska illustrationer av Maria Hall.

    Passar för barn 3-6 år. Säljs i 10-pack.

    45,00 kr
  87. Titta en diakon, 10-pack
    Titta en diakon, 10-pack
    Beskrivning
    I pekboken Titta en diakon får de små barnen en bild av diakonens roll och det diakonala arbetet i församlingen. Dela ut den till de små barnen för att de ska känna igen sig när de kommer till kyrkan och förstå vad en diakon gör. Text av biskop Fredrik Modéus och humoristiska illustrationer av Maria Hall.

    Passar för barn 3-6 år. Säljs i 10-pack.

    375,00 kr
  88. Titta en diakon, 1st
    Titta en diakon, 1st
    Beskrivning
    I pekboken Titta en diakon får de små barnen en bild av diakonens roll och det diakonala arbetet i församlingen. Dela ut den till de små barnen för att de ska känna igen sig när de kommer till kyrkan och förstå vad en diakon gör. Text av biskop Fredrik Modéus och humoristiska illustrationer av Maria Hall.

    Passar för barn 3-6 år. Säljs i 10-pack.

    45,00 kr
  89. Titta en präst, 10-pack
    Titta en präst, 10-pack
    Beskrivning
    I pekboken Titta en präst får de små barnen en bild av en del av kyrkans verksamhet och prästens roll. Dela ut den till barnen i veckoverksamheten för att de lättare ska känna igen sig när de kommer till kyrkan och förstå vad en präst gör. Text av biskop Fredrik Modéus och humoristiska illustrationer av Maria Hall.

    Passar för barn 3-6 år. Säljs i 10-pack.

    375,00 kr
  90. Titta en präst, 1st
    Titta en präst, 1st
    Beskrivning
    I pekboken Titta en präst får de små barnen en bild av en del av kyrkans verksamhet och prästens roll. Dela ut den till barnen i veckoverksamheten för att de lättare ska känna igen sig när de kommer till kyrkan och förstå vad en präst gör. Text av biskop Fredrik Modéus och humoristiska illustrationer av Maria Hall.

    Passar för barn 3-6 år. Säljs i 10-pack.

    45,00 kr
  91. Tjolöholms slott : en sagolik historia
    Tjolöholms slott : en sagolik historia
    Beskrivning
    En bok om Tjolöholm är en bok om arkitektur och inredningskonst. Men det är också en bok av berättelser. Få platser i Sverige kan bjuda på så många fascinerande och fängslande berättelser som Tjolöholm. De löper genom tid och rum - från 1800-talets mitt till 1960-tal. Från Skottland till Fjärås och Ceylon. De återger tidsanda och idévärld i ett Sverige som utvecklas från bondesamhälle till industrisamhälle med obändig framtidstro. De handlar om byggnadskonst och hantverk på högsta nivå i en magnifik anläggning som är en fulländad blandning av svensk nationalromantik och den brittiska arts & crafts-stil som i dag åter kommit i ropet.
    • Köp 3 för 306,00 kr/st
    • Köp 10 för 289,00 kr/st
  92. Tre kungar
    Tre kungar
    Beskrivning
    Till skillnad från alla andra i spjutkastandets historia visste David inte vad han skulle göra när ett spjut kastades mot honom. Han kastade inte tillbaka Sauls. Inte heller skaffade han sig egna spjut som han kastade. Det var något annorlunda med David. Allt han gjorde var att ducka. David blev aldrig träffad, men han lärde sig en väl dold hemlighet. Tre saker som skyddade honom från att bli träffad. Ett: han lärde sig aldrig något om den ädla konsten att kasta spjut. Två: han höll sig undan för alla spjutkastare. Tre: han lärde sig att tiga. På så sätt kom spjuten aldrig att träffa honom, inte ens om de skulle ha genomborrat hans hjärta.
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  93. Trilogi.  Den Gud som finns till ; På flykt från förnuftet ; Gud finns och han har talat
    Trilogi. Den Gud som finns till ; På flykt från förnuftet ; Gud finns och han har talat
    Beskrivning
    Francis Schaeffer (1912–1984) är en av efterkrigstidens främsta kristna tänkare. Hans unika insikt i den moderna människans sökande efter sanning, skönhet och mening gör honom till en profet också för vår tid.

    De tre inflytelserika böckerna i denna trilogi har starkt bidragit till dagens våg av kristen apologetik och utgör ett bestående bidrag till det kristna tänkandet.

    Ur Stefan Gustavssons inledning: ”För mig är det en mycket stor glädje att vi äntligen har Francis Schaeffers böcker Den Gud som finns till och På flykt från förnuftet i ny, fin språkdräkt och att vi för första gången har Gud finns och han har talat på svenska. Schaeffers trilogi – hans tre grundläggande apologetiska verk – har sedan de skrevs haft ett stort inflytande och har på ett avgörande sätt påverkat tiotusentals människors liv, inklusive mitt eget. Det kommer hans böcker fortsätta att göra.”

    • Köp 3 för 265,50 kr/st
    • Köp 10 för 250,75 kr/st
  94. Tro ditt hjärta om gott : om gudsbild och människosyn
    Tro ditt hjärta om gott : om gudsbild och människosyn
    Beskrivning
    Livets stora gåva till en människa är att vara någon och att successivt bli till som den person hon är. Ändå lever många med en känsla av att vara ingen, präglade av en envis lögn: Du ska inte tro att du är någon. Du ska veta att du är någon! I Guds ögon har var och en sitt värde, sin skönhet. Innanför trasighet och fruktan finns en helighet, en ton av den kärlek som frambringat världen. Att se med Guds ögon är att se förbi ytan in till en kärna av gudomlighet.

    Tro ditt hjärta om gott är en varm röst mitt i vår tids krav på effektivitet och likformighet, en moteld mot föraktet för svaghet och avvikelser. I Margareta Melins texter glöder en tro på kärleken som människans djupaste identitet.

    Boken är en av Margareta Melins mycket uppskattade böcker och nu kommer den i en nyutgåva med nytt omslag. Bland hennes övriga böcker kan nämnas Vara i bön utan att be om något och Förlåta och bevara sitt hjärta.

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  95. Tro hopp och strävan : Gudsriket som tröst och motiv för handling
    Tro hopp och strävan : Gudsriket som tröst och motiv för handling
    Beskrivning
    Redan nu men ännu inte. Kristen tro bär på ett löfte och ett hopp om att Gud fortsatt verkar med sin skapelse. Och detta handlande kan vi ana glimtvis. Tanken ger tröst och kraft att kämpa vidare men den är också utmanande. Uttrycket redan nu men ännu inte pekar samtidigt framåt. I kristen tro finns också ett löfte och ett hopp om att det som nu är sakernas tillstånd inte kommer vara så för alltid. När Guds rike bryter in helt och fullt ska en ny världsordning etableras, outgrundlig för oss här och nu, men som står i kontinuitet med Guds tidigare handlande. >p> Vad betyder det att leva i denna spänning mellan den värld som nu är och den som ska komma? Hur ska vår roll i världen här och nu se ut? Vad betyder våra handlingar och vårt sätt att leva i ett eskatologiskt perspektiv? För att få ett grepp om synen på dessa viktiga frågor bad Svenska kyrkans teologiska kommitté ett antal stiftsteologer och deras kollegor att diskutera detta. Svaren delgavs sedan ett antal forskare som fick bearbeta frågorna utifrån sina respektive forskningsfält. Resultatet blev denna bok där exegetiska, kyrkohistoriska, etiska och teologiska resurser bidrar till en fördjupad reflektion över framtidsfrågorna i vardagen i kyrka och samhälle.

    För att hantera en framtid som på många sätt ter sig dyster och övermäktig, behöver det finnas röster som ingjuter mod och motverkar hopplöshet. Kristen tro och tradition kan härbärgera den komplexitet som det innebär att vara människa tillsammans med andra och i relation till jorden, där allt som sker i nuet samtidigt är en rörelse mot det som ska komma.

    Författare: Lovisa Nyman, forskare vid Centrum för teologi och religionsvetenskap vid Lunds universitet (red), Johanna Gustafsson Lundberg, docent i teologisk etik vid Lunds universitet (red), Fredrik Lindström, professor emeritus i Gamla testamentets exegetik vid Lunds universitet, Björn Vikström, professor i systematisk teologi, Åbo universitet, Werner Jeanrond, professor emeritus i systematisk teologi vid universitetet i Oslo, Michael Nausner, forskare i systematisk teologi på Svenska kyrkans enhet för forskning och analys, Elisabeth Gerle, professor emerita i etik vid Lunds universitet och Thomas Ekstrand, docent i systematisk teologi vid Uppsala universitet.

    Boken är en del av serien Svenska kyrkans forskningsserie som publicerar kyrko- och samhällsrelevant forskning som har genomgått en peer review process.

    • Köp 3 för 355,50 kr/st
    • Köp 10 för 335,76 kr/st
  96. Tro på dig själv!
    Tro på dig själv!
    Beskrivning
    En gång om året hölls en stor fest, en dag full av glädje och lek, alla trivdes som bäst!

    Följ med sengångaren Sam på en hjärtvärmande resa, när han gör sitt bästa för att ta reda på vad som gör honom speciell. Med hjälp av sina vänner hittar han till sin förvåning att svaret fanns inom honom själv hela tiden!

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  97. Tro, hopp och kärlek : 10 körsånger för åldrarna 7-12 år
    Tro, hopp och kärlek : 10 körsånger för åldrarna 7-12 år
    Beskrivning
    Tio sånger med modernt pop- och vispopstuk för åldrarna 7-12 år. Tre sånger utgår från tro: att tro på sig själv, att tro på Gud och att tro på sina drömmar. Tre sånger utgår från hopp: att hoppas på himlen, att hoppas på fred och att ha framtidshopp. Tre sånger utgår från kärlek: att alla behöver kärlek, att vi får se varandra som syskon och att Gud älskar oss.

    Häftet innehåller noter, kompfigurer, rörelseförslag, samtalsunderlag med frågor och ett manus för musik- eller familjeguds-tjänst. Hela materialet är ett kopierings- underlag.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  98. Troende vetenskapsmän : som gått till historien
    Troende vetenskapsmän : som gått till historien
    Beskrivning
    I vår sekulariserade västvärld anser många att det finns ett motsatsförhållande mellan tro och vetenskap. I denna bok beskriver Stig Hällzon sjutton troende vetenskapsmän som gått till historien för sina upptäckter. Deras livshistorier och livsgärningar visar med all tydlighet att tro och vetenskap visst går att kombinera. I många fall var tron en avgörande drivkraft för att upptäcka och förstå mer av Guds skapelse.

    “Jag tror tvärtom på en personlig Gud och jag kan säga med ett gott samvete att jag aldrig i mitt liv för en minut haft en ateistisk syn på livet.” ALBERT EINSTEIN

    ”Vi inte bara känner Gud genom Jesus Kristus allena, vi känner inte ens oss själva utom genom Jesus Kristus.” BLAISE PASCAL

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  99. Tron, bönen och sakramenten : Swebilius utläggning
    Tron, bönen och sakramenten : Swebilius utläggning
    Beskrivning
    År 1689 skrev ärkebiskop Olaus Swebilius (16241700) den första normerande katekesutläggningen för Svenska kyrkan. Under två månaders intensivt arbete färdigställde han ett teologiskt mästerverk som under århundranden har haft oöverskådlig betydelse för vårt lands andliga mentalitet. Tron, bönen och sakramenten är även i dag en dörr in till den kristna trons rikedom. Här ges en kristocentrisk, trinitarisk och sakramental utläggning av den kristna trons centrum; ett grundläggande sammandrag av Svenska kyrkans tro och bekännelse. Den återges på nutida svenska med interfolierade kommentarer av Johan Herbertsson (f. 1975) präst och forskare vid CTR, Lunds universitet.
    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  100. Tröstemässa - körledarhäfte
    Tröstemässa - körledarhäfte
    Beskrivning
    Pernilla Emme Alexandersson har varsamt klätt Atle Burmans älskade dikter i en nordisk, folklig dräkt med inslag av visa och pop. I Tröstemässa varvas sång och diktläsning.

    Originaluppsättningen är tänkt för bas, trummor, gitarr, piano, fiol och dragspel, men mässan går utmärkt att framföra endast med piano och gitarr.

    I körledarhäftet finns körsats för SATB, ett pianoarrangemang (nivå enkel till medel) samt instrumentalstämma (förslagsvis för fiol eller tvärflöjt). Pianoarrangemanget är kompletterat med ackordsbeteckningar för den som vill engagera en större kompgrupp.

    I körhäftet finns körsats för SATB, kompletterad med ackord­beteckningar.

    295,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 501-600 av 654

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå