Rik på riktigt : en värdefull vardag är möjlig

"Det behövs inga särskilda känselspröt för att konstatera att många människor i vårt land har en vardag som är långt ifrån hur de egentligen vill att den ska vara. Hur kan det vara så? Vi har mängder med valmöjligheter. Vi lever under jämförelsevis trygga, välordnade och materiellt utvecklade omständigheter. Vi borde kunna njuta av denna välfärd och verkligen uppleva det som ordet betyder – att färdas väl genom livet.

Vi vill med denna bok uppmuntra dig att stanna upp och reflektera över om du vill följa med dit strömmen i dagens tidsanda leder. Vi vill inspirera dig att tänka på dig själv och din vardag, men det här är inte någon handbok i egoism – snarare en reflektionsbok med syfte att stimulera medvetna val som leder till hög livskvalitet."

Fredrik Warberg och Jörgen Larsson gör beräkningen att vår tid består till ungefär 90 procent av vardag och till 10 procent av något annat (icke-vardag) och att vardagen därför i stort sett är lika med livet. De har själva funderat mycket över hur vi människor använder vår tid – vår livstid. I Rik på riktigt vill de visa att det finns flera sätt att betrakta tid, livskvalitet, materiella tillgångar, relationer etc. De talar bland annat om vårt eget ansvar och vår möjlighet att påverka situationen och de ger i sin bok exempel på hur man kan förbättra viktiga vardagsområden. Texten är mycket användbar och full av tipslistor, checklistor och att göra-listor.

Den lättsamma tonen och avsaknaden av tung teori passar en bred läsekrets, både de som har teoretiska kunskaper (som här får verktyg) och de som saknar sådana (men här får hjälp med både överblick och verktyg).

Det är ett sympatiskt budskap de två skribenterna framför på ett personligt och engagerande sätt.


Författarna bor med sina familjer i Göteborgstrakten. De startade Föreningen Tidsverkstaden år 2000.

Jörgen Larsson är 60-talist med nio år som miljökonsult bakom sig. Har fört en mångårig kamp för att nå ett lagom livstempo. Civilekonom som doktorerar i sociologi med ett forskningsprojekt om hur ett familjeliv utan tidsbrist kan förverkligas.

Fredrik Warberg är 50-talist och har jobbat med miljö, integration, etik, organisationsutveckling och stordatorer. Tror på samhällsförändring via många människors medvetna val. Vet dock inte själv varför han blev civilekonom.

I lager
Mer information
Författare Warberg, Fredrik
Förlag Natur & Kultur
Bredd 17
Höjd 230
Rygg 155
Omfång (sidor) 232
Mediatyp Bok
Bandtyp Häftad
Utg.datum 20050322
Upplagenr 1
PLU 9789127108592
ISBN 27108592
Vikt (g) 483.0000
Lagerstatus Begränsat lager
100,00 kr

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå