View as Tabell Lista

Artiklar 201-227 av 227

Page
per sida
Fallande ordning
 1. Steg för steg genom Nya testamentet
  Steg för steg genom Nya testamentet
  Beskrivning
  Steg för steg är en annorlunda presentation av Nya testamentets 27 böcker. Boken är tänkt att ge stimulerande hjälp till att upptäcka mer av den bibliska historien och hitta samband mellan personer och berättelser. Här finns bilder, kartor, diagram, tabeller, personporträtt och tidslinjer.

  Dessutom ger boken strukturer för och översikter av centrala teman i de olika böckerna i Nya testamentet. Nyckeln är ett visuellt samspel mellan ord och bild som passar såväl för den vane som den ovane bibelläsaren.
  Föregångaren ”Steg för steg genom Gamla testamentet” har tryckts i fyra upplagor och använts såväl av enskilda bibelläsare och bibelgrupper som på bibelskolor och teologiska fakulteter. Jonas Dagson är journalist. Han har i över 25 år arbetat med att visuellt presentera dagshändelser i nyhetsflödet med hjälp av nyhetsgrafik. Han har också under många år varit lärare på Bibelskola Väst i Göteborg och engagerad i Vandra genom Bibeln i Sverige

  . "Dagsons bok är verkligen innehållsrik, tydlig och pedagogiskt utformad. För bibellinjer, församlingar och enskilda bibelläsare är den ett ovärderligt och användbart redskap!" Martin Boström, föreståndare, Bibellinjen, Åredalens folkhögskola "Jonas unika förmåga att organisera och skapa översikter har varit en stor hjälp för mig personligen och boken om Nya testamentet har jag längtat efter i många år. " Olof Brandt, Generalsekreterare, Bibeln Idag "Dagson ger struktur och sammanhang till Nya testamentets böcker med hjälp av personporträtt, kartor, fakta och listor. Jag uppskattar särskilt att läsaren inbjuds till att själv jämföra och reflektera över olika tolkningar. Jag rekommenderar den varmt till alla bibelläsare." Linalie Newman, pastor, Johanneskyrkan Linköping "Författarna lyckas med konststycket att kortfattat och enkelt presentera nya testamentets böcker på ett kreativt, informativt och inspirerande sätt." Johanna Bode, verksamhetsledare Pingst ung

  305,00 kr
 2. Stjärna på bortaplan - Bibelstudier över Esters bok
  Stjärna på bortaplan - Bibelstudier över Esters bok
  Beskrivning
  Esters bok är berättelsen om en föräldralös ung kvinna som växer upp i en främmande kultur och där når samhällets allra översta skikt. Men det är också berättelsen om hur det judiska folket hotas av utplåning men räddas. Och den lilla berättelsen om Ester och hennes närmaste får sin plats i den stora berättelsen om hur Gud leder historien och sitt utvalda folk.
  När Ester förstod vad hon måste göra spelade inte längre den egna säkerhet någon roll. Hon säger: Är jag förlorad, så är jag förlorad. Esters trosbekännelse kan formuleras: ”Det är inte längre mig det handlar om.”
  Esters bekännelse var en bekännelse som gick bortom konsekvenserna – om Gud finns och hade placerat henne där hon befann sig, då var hon beredd att följa honom och hans vilja oavsett. Stjärna på bortaplan är en bok för läsning enskilt eller i bibelstudie- eller hemgruppen. Några frågor efter varje kapitel hjälper till att lyfta in texterna i vår egen vardag och att beröra våra egna liv.

  Författare: Erik J Andersson (f. 1974) är teolog och läkare. Han har arbetat som missionär i Peru och som missionsledare i Evangelisk Luthersk Mission. Han har tidigare skrivit Tron sprider sig – bibelstudier över Apostlagärningarna (2014) och Tron på borta plan – bibelstudier över Daniels bok (2016)

  • Köp 3 för 126,00 kr/st
  • Köp 10 för 119,00 kr/st
 3. Ta upp Davids slunga : står du ut med att Herrens namn dras i smutsen?
  Ta upp Davids slunga : står du ut med att Herrens namn dras i smutsen?
  Beskrivning
  Står du ut med att Herrens namn dras i smutsen?

  Kyrkan på jorden är kallad att vara ett sjukhus dit sårade kan vända sig för att få vård. Kyrkan är en familj där miljontals ensamma människor kan hitta hem och få nya vänner. Men kyrkan är också en armé som har något och någon att slåss emot.

  Du har säkert personer runt omkring dig som blivit svikna. En mördande självuppfyllelse och sönderslitna relationer breder ut sig. Människor är förvirrade och brottas med känslor av meningslöshet. Många är ensamma, fattiga, eller mobbade. Andra sitter fast i osund religiositet. Vi matas ständigt med lögner. Grupptryck och jakt på pengar präglar människors liv idag. Förresten, kanske du själv är drabbad?

  Den västerländska kyrkan vågar inte så ofta tala om armén eftersom man vid första genomläsningen kan tycka att den står i motsats till kärleksbudskapet. Men vad innebär det egentligen att drivas av kärlek? Hur ska vi hantera och besegra det onda vi möter i vår värld?

  Följ med till ett av Bibelns mest kända slag, kampen mellan David och Goliat. Ett slag som man inledningsvis kan tro handlar om just David och Goliat .

  • Köp 3 för 117,00 kr/st
  • Köp 10 för 110,51 kr/st
 4. Textens tilltal: Konsten att bilda meningar
  Textens tilltal: Konsten att bilda meningar
  Beskrivning
  För många är Bibelns texter till hjälp när de för söker formulera meningen med sina liv – eller ska vi kanske hellre säga meningarna med våra liv? I Bibeln finns, liksom i livet självt, en myllrande mångfald. Den som med Bibelns hjälp finner ett sätt att förhålla sig till sitt eget liv upptäcker även fascinerande möjligheter att relatera till mångfalden. Textens tilltal: Konsten att bilda meningar är en bok om Bibelns texter, tolkningar och tillämpningar. Kunnigt och engagerande, med konkreta exempel och fördjupande reflektion, visar författaren hur angeläget det är att ställa frågan om vad som kännetecknar en ansvarsfull bibeltolkning. Jesper Svartvik är den förste innehavaren av Krister Stendahls professur i religionsteologi vid Lunds universitet och Svenska teologiska institutet i Jerusalem. I likhet med Krister Stendahl (1921–2008) har han ägnat sig åt såväl bibelvetenskap som judisk-kristen dialog. Textens tilltal: Konsten att bilda meningar är en fristående fortsättning på hans bok Skriftens ansikten: Konsten att läsa mellan raderna.
  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 5. Thessalonikerbreven
  Thessalonikerbreven
  Beskrivning
  Avsnitten kommenteras i tre avdelningar under
  noter, analys och utläggning.

  NOTERNA ger bättre förståelse av textens detaljer.

  ANALYSEN visar vad det är som bestämmer tolkningen av avsnittet.

  UTLÄGGNINGEN klarlägger textens budskap.
  295,00 kr
 6. Thomasevangeliet
  Thomasevangeliet
  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 7. Tidens tecken
  Tidens tecken
  Beskrivning
  Den fascinerande boken ger Bibelns tydliga svar på frågor som: • Varför är de bibliska profetiorna viktiga att känna till idag? • Vilka tecken och händelser kommer att föregå slutet på denna värld? • Vilka av dessa tecken har redan inträffat och vilka lever vi i nu? Vad säger Bibeln om Israel, Europa, Ryssland och Babylon i vår tid? • Vilka profetiska tecken ser vi just nu när det gäller omoral, islam, förföljelse och kyrkans apati? • Hur nära ligger uppryckandet, vedermödan och Antikrists framträdande i Guds tidstabell, och hur kan vi veta att vilddjurets märke kan uppenbaras redan inom bara några få år? • När inträffar Harmagedon, vad innebär Jesu återkomst, Tusenårsriket och hur ser de nya himlarna och en ny jord ut?

  David Jeremiah, en av världens mest respekterade bibellärare, förklarar på ett enkelt och lättförståeligt sätt Bibelns budskap om tidens tecken och ändens tid. Han visar inte bara att Guds ord innehåller specifika förutsägelser om framtiden, utan även hur Bibeln uppmuntrar och ger hopp mitt i vår tids osäkerhet och kaos.

  David Jeremiah är bästsäljande författare till över 50 böcker och är en av USA:s mest välkända pastorer. Genom tv, radio och litteratur nås varje år över 200 miljoner hem. Detta är hans femte bok på svenska.

  • Köp 3 för 315,00 kr/st
  • Köp 10 för 297,50 kr/st
 8. Tron på bortaplan - Bibelstudier över Daniels bok
  Tron på bortaplan - Bibelstudier över Daniels bok
  Beskrivning
  Daniel var ung och stod på tröskeln till vuxenlivet. Han var intelligent och snygg. Hans bakgrund borde gett honom fler valmöjligheter än hans jämnåriga. Men Daniel levde i en tid då Israels folk vänt Gud ryggen och Herren gav Jerusalem i babyloniernas hand. Jerusalem plundrades och Daniel fördes bort i fångenskap.

  Den ljusnande framtiden byttes till en tillvaro i en främmande kultur, i ett fiendeland. Hur skulle Daniel reagera? Vad hände med Daniel? Och vilken var Herrens plan för Daniel? Läsningen av Daniels bok visar att Herren har samtid och framtid i sin hand. Tron på bortaplan är en bok för läsning enskilt eller i bibelstudiegruppen. Samtalsfrågor efter varje avsnitt hjälper till att lyfta in texterna i vår egen vardag och att beröra våra egna liv

  • Köp 3 för 126,00 kr/st
  • Köp 10 för 119,00 kr/st
 9. Tron sprider sig. Bibelstudier över Apostlagärningarn
  Tron sprider sig. Bibelstudier över Apostlagärningarn
  Beskrivning
  TRON SPRIDER SIG är en viktig bibelstudiebok om den första kristna tiden som det berättas om i Apostlagärningarna. Vi får en inblick i de första kristna församlingarna. Guds Ord har framgång och tron sprider sig över världen. Paulus möte med Jesus på vägen till Damaskus banade väg för en väldig missionsväckelse. Tillsammans med de övriga apostlarna använde Paulus sedan alla sina krafter för att sprida evangeliet om Jesus död och uppståndelse.

  Målet är hela tiden att nå nya människor på fler platser med sanningen om Jesus Kristus. En inspirerande missionsbok!

  Samtalsfrågor efter varje avsnitt hjälper till att lyfta in texterna i vår egen vardag och beröra våra egna liv. Boken är därför speciellt lämpad för bibelstudiegrupper och hemgrupper.

  ERIK J. ANDERSSON är teolog och har arbetat som missionär i Chiclayo i Peru och är nu missionsledare för ELM (Evangelisk-Luthersk Mission

  100,00 kr
 10. Tröst och trots : Uppenbarelseboken
  Tröst och trots : Uppenbarelseboken
  Beskrivning
  Uppenbarelseboken har fängslat och förbryllat bibelläsare i alla tider. Det brokiga och märkliga bildspråket fångar snart intresset och sätter fantasin i rörelse. Här finns scenen som skildrar striden mellan ett lamm och ett lejon och framtidssyner av en stad som kommer ner från himlen. Somliga fascineras av bokens hemlighetsfulla texter -- till exempel talet 666, "den vita stenen" och riket som varar i tusen år -- och andra har svårt att veta vad man skall göra med dem. Ingen bok i Bibeln har väckt och väcker så skilda känslor som Uppenbarelseboken. Vad för slags bok är det då? Hur skall man tolka alla symboler? Gäller budskapet tider som varit eller framtiden? Vad har denna bibelbok att säga till oss i dag? Leif Carlsson hjälper oss att börja förstå Uppenbarelseboken. Dess syfte är att förmedla tröst i onda tider och att uppmuntra till en trotsig kamp för det goda. Tröst och trots är den andra boken i serien Nya testamentets budskap (NTB). Det finns ett stort behov av texttrogna men inte alltför svårtillgängliga utläggningar av Uppenbarelseboken på svenska. Framför allt behövs det utläggningar som tar fasta på bokens budskap utan att fastna i perifera detaljer och spekulativa beräkningar. Det är redaktionens förhoppning att den här volymen skall fylla detta behov. Mikael Tellbe, huvudredaktör för NTB-serien och författare till Lammet och Odjuret.
  • Köp 3 för 216,00 kr/st
  • Köp 10 för 204,00 kr/st
 11. Under och drömmar
  Under och drömmar
  Beskrivning
  BORDSSAMTAL FÖR FAMILJER Dagliga bibelstunder för familjer, anpassade för åldersgruppen fyra till tolv år. Bordssamtalen tar ungefär tio minuter, kanske vid frukosten eller kvällsmaten. Välj det som passar er familj bäst. Bordssamtalen är kopplade till bibelläsningsmaterialet för barn Utforska Bibeln (UB). Bibelavsnitten är desamma för både bordssamtalen och UB – så att man kan använda dem tillsammans eller var för sig. Gör det som passar er bäst.
  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 12. Ur djupen ropar jag : Job, Klagovisorna och vi
  Ur djupen ropar jag : Job, Klagovisorna och vi
  Beskrivning
  Ropa ut din smärta, människa! Kasta dina frågor mot himlen från lidandets planet! Som Jesus på korset: ”Min Gud, min Gud, varför har du övergivit mig?”

  Job har förlorat allt och är drabbad in på huden. Envist driver han frågan Varför? Vännerna tror sig veta: Gud är rättvis, Jobs lidande måste bero på att han syndat. Men Job behöver inga teologiska system. Han hävdar sin oskuld och kräver att Gud träder fram och svarar honom. Så blir Jobs bok världslitteraturens största uppgörelse med det oförskyllda lidandet, och med den Gud som outhärdligt länge tiger.

  Klagovisorna har andra förutsättningar. I en nationell katastrof utan like har Guds stad Jerusalem jämnats med marken. Profeten ser varför: Folket har vänt sig bort från Gud och inte lyssnat till hans varningar. Men Gud är inte långt borta, han är mycket nära – som en förtärande eld. Kan det finnas en nåd bortom vreden, en mening trots allt? I så fall måste det ha med mannen på korset att göra.

  Utifrån Bibeln får vi
  • En poesibok med språklig kraft i nobelprisklass.
  • En teologisk bok som lär oss att bättre känna Gud, Anklagaren och oss själva.
  • En själavårdsbok till hjälp för alla som brottas med lidandets problem – och med Gud

  . Staffan Ljungman är teol lic och bor som pensionär i Osby efter att i många år varit församlingspräst där och i Hästveda. Han har tidigare bl a gett ut Motgångens mening (EFS-förlaget 1989) och Döden – en del av livet (Cordia 2001).

  130,00 kr
 13. Utan västerländska glasögon : nya perspektiv på Bibeln
  Utan västerländska glasögon : nya perspektiv på Bibeln
  Beskrivning
  Det som var självklart när Bibelns böcker skrevs är inte lika självklart för en västerländsk läsare på 2000-talet. Utan att vara medvetna om det fyller vi därför ut luckorna . det som är underförstått i texten . med värderingar och förutsättningar som gäller i vår kultur i dag. I Utan västerländska glasögon visar teologerna Brandon J O.Brien och E Randolph Richards vad som händer om vi försöker bortse från vår kulturella förförståelse för att i stället se vad Bibelns författare egentligen tänkte om bland annat relationer, tid, pengar, rätt och fel, sedvänjor och dygder. Med utgångspunkt från sina egna interkulturella erfarenheter förklarar de hur en ökad självmedvetenhet och insikt om kulturella skillnader kan hjälpa oss att läsa Bibeln på ett helt nytt sätt.
  • Köp 3 för 238,50 kr/st
  • Köp 10 för 225,25 kr/st
 14. Vad menar vi med att Bibeln är Guds ord?
  Vad menar vi med att Bibeln är Guds ord?
  Beskrivning
  De flesta kristna anser att Bibeln i någon mening är Guds ord. Men vad menar vi egentligen med det? Är Bibeln Guds ord, innehåller Bibeln Guds ord eller blir Bibeln Guds ord? Och om vi väl säger att Bibeln är Guds ord, vad innebär det då att läsa och leva Bibeln som ett ord från Gud?

  Mikael Tellbe delar med sig av sin erfarenhet och brottning med frågorna och vill visa att vår bibeltro och vårt bibelbruk hör samman. Boken riktar sig såväl till den som vill reflektera över bibelsynsfrågorna som till den som söker vägledning i att läsa, tolka och tillämpa Bibeln som Guds ord.

  Mikael Tellbe är docent i Nya Testamentet, lärare vid Örebro Teologiska Högskola och pastor inom Evangeliska Frikyrkan (EFK). Han är författare till ett flertal böcker, bland annat Korsmärkt gemenskap – kommentar till Första Korinthierbrevet och Tillbaka till framtiden – vad vi påstår, tror och vet om tidens slut

  • Köp 3 för 108,00 kr/st
  • Köp 10 för 102,00 kr/st
 15. Varje bok i skriften : en översikt över Bibelns böcker
  Varje bok i skriften : en översikt över Bibelns böcker
  Beskrivning
  En lättillgänglig och överskådlig bok om Bibelns alla böcker och deras centrala budskap. Bra för dig som vill få ut mer av din bibelläsning och få en djupare förståelse för bakgrunden till varje bibelbok. Under årens lopp har den uppdaterats för att ge läsaren den bästa presentationen av Bibelns böcker. Boken har under flera år använts på ett flertal bibelskolor runtom i landet.

  Bertil Swärd har gjort sig känd som en mycket kunnig bibellärare. Han har tidigare varit pastor inom pingströrelsen samt lärare och studierektor för Södermalmskyrkans bibelskola, numera We Are One Church. Idag har han en resande tjänst för We Are One Church Stockholm samtidigt som han undervisar på deras bibelskola. Hans klargörande och trosstärkande undervisning har gjort honom efterfrågad på bibelskolor och i församlingar i Asien, Afrika och Europa.

  265,00 kr
 16. Växande tro
  Växande tro
  Beskrivning
  Detta är en bok om den kristna trons innersida . trosrelationen med Herren.
  Boken innehåller nio fristående bibelutläggningar om tro. I boken får vi möta flera av Bibelns personligheter, till exempel Jakob, Hanok, Noa och Johannes. De troserfarenheter som dessa gudsmän gjorde är en utgångspunkt när författaren lägger ut bibeltexten så att den landar i vardagslivet.
  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
 17. Vem är den mannen? : en guide till evangelierna
  Vem är den mannen? : en guide till evangelierna
  Beskrivning
  Jesusgestalten fortsätter att fascinera. Böcker skrivs, filmer produceras, konstverk skapas och ger oss nya infallsvinklar på den person som sa att han var Guds son. Men utgångspunkten är nästan alltid given - de fyra evangelierna.<br /><br />I den här guiden presenteras de fyra evangelierna och huvudpersonen i deras verk. Varför skrevs dessa böcker? Vilka vänder de sig till? Ger evangelierna en trovärdig bild av den historiske Jesus? Det är frågor som bibelläraren Anders Sjöberg besvarar.<br /><br />Boken ger bakgrunden till evangelierna och redovisar forskarnas slutsar i frågor där tolkningarna skfitat. Inte minst får läsaren hjälp att förstå vad Jesu liv och ord kan betyda i vår tid.<br /><br /><br />
  • Köp 3 för 247,50 kr/st
  • Köp 10 för 233,75 kr/st
  • Köp 25 för 220,00 kr/st
 18. Vem är rädd för Gamla testamentets Gud?
  Vem är rädd för Gamla testamentets Gud?
  Beskrivning
  Under 2000 år har kristna bibelläsare kämpat med Gamla testamentet ddärför att dess beskrivning av Gud många gånger drastiskt skiljer sig från den milda och kärleksfulla Jesus i Nya testamentet.

  Alden Thompson hjälper oss i denna bok att brottas med Gamla Testamentet. Han hjälper oss se en Gud som verkar i ett mänskligt sammanhang och som samtidigt är rättvis och kärleksfull och god

  190,01 kr
 19. Vilken bibel?
  Vilken bibel?
  Beskrivning
  Den här boken är konsumentupplysning för bibelläsare. Den presenterar, analyserar och jämför tjugoen svenska bibelöversättningar. Allt från Karl XII:s bibel utgiven 1703 till översättningar som ännu inte är klara, men som kan läsas på nätet under arbetets gång.
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
  • Köp 25 för 100,00 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 201-227 av 227

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå