View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 533

per sida
Fallande ordning
 1. Smycken och smyckeaskar
  Smycken och smyckeaskar
  Beskrivning
  Allt är guld som glimmar!Smycken måste inte vara av guld och ädla stenar, det kan bli väl så snyggt (och mycket mer personligt) att tillverka egna smycken av sammetsband, glaspärlor, knappar, spets och torkade blommor. Se dig om med nya ögon, och du kommer att hitta massor av fint att göra smycken av.

  Det är alltid lika roligt att skapa smycken till dig själv eller till någon du tycker om. För visst är det lustfyllt att kunna välja halsband, ringar och örhängen så att de matchar både kläder och humör.

  Tone Rørseth ger dig inspiration och utförliga beskrivningar till personliga smycken. Hon uppmanar dig också att testa dina egna idéer, för kreativiteten växer under tiden du skapar.

  Plocka gärna detaljer från smycken du har liggande hemma men inte använder. Kombinera med material från hobbybutiken.När du ger bort ett egendesignat smycke blir en vacker hemgjord ask pricken över i. Boken ger dig därför många idéer även till vackra askar.

  100,00 kr
 2. Snäckor och musselskal : idéer och dekorationer till hemmet
  Snäckor och musselskal : idéer och dekorationer till hemmet
  Beskrivning
  Vem har väl inte gått i vattenbrynet och fyllt fickorna med snäckor och musselskal, bara för att de är så oemotståndligt vackra? Men väl hemma vet man inte alltid vad man ska göra av dem. Om fantasin tryter ger Snäckor och musselskal mängder av både enkla och ovanliga idéer till dekorativa föremål för hemmet och trädgården. Snäckor kan man ha till mycket.
  85,00 kr
 3. Sockstickning, popcorn & film
  Sockstickning, popcorn & film
  Beskrivning
  Är du socksticketokig? Älskar du att titta på film? Denna mönsterbok är då för dig. Du får en härlig blandning i denna bok, både av mönster till färgglada sockor och filmtips. Här finner du en blandning mönster av olika grad, mönster med eller utan diagram och roliga specialmaskor. Du kommer ha roligt och lära dig något nytt. Varför inte se filmen då du stickar sockan? Det har designern gjort. Marie Naesström har i denna bok samlat en vid variation nydesignade mönster. Hennes syn på stickning är att alla kan. Med ett glatt humör och envishet om att inte ge upp kommer man långt. Marie finns till hands om du behöver hjälp, i sin facebookgrupp eller på Ravelry under namnet Marie Wall. Hoppas du blir inspirerad och vill sätta igång direkt! Garnerna i boken är av spridd variation, allt för att du ska ha lätt att hitta ett garn som du tycker passar. Marie har angivit både sin egen stickfasthet för sockan och garnets stickfasthet på banderollen. På så vis får du lättare att hitta ett garn som passar.
  195,00 kr
 4. Söta djurungar : pysselbok
  Söta djurungar : pysselbok
  Beskrivning
  Kom och lek med de gulliga djurungarna i den här söta pysselboken!

  Här finns över 500 klistermärken och massor av fina pappfigurer som du kan trycka ut och leka med länge!

  Du kan också göra fina gratulationskort och skyltar att hänga på din dörr.

  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 5. Spela teater : från idé till färdig föreställning!
  Spela teater : från idé till färdig föreställning!
  Beskrivning
  En inspirerande handbok för unga som spelar teater, eller de som spelar teater med unga. Teaterarbetet beskrivs på ett pedagogiskt och underhållande sätt, steg för steg, från idé till färdig föreställning av Helene Gate och Kent Hägglund, dramapedagoger. Boken ingår i serien Faktafavoriten, handplockade faktaböcker av bästa klass som ges ut på nytt i lågprisutgåva.
  95,00 kr
 6. Sticka : Grunder och teknik
  Sticka : Grunder och teknik
  Beskrivning
  Med den här handboken lär du dig snabbt att sticka från grunden eller fräschar upp dina gamla kunskaper. Med noggranna instruktioner och en mängd foton som steg för steg demonstrerar de viktigaste grunderna och teknikerna får du vägledning från den första maskan till den färdiga modellen.
  145,00 kr
  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
 7. Sticka : varmt och mönstrat
  Sticka : varmt och mönstrat
  Beskrivning
  Här hittar du över 20 beskrivningar på plagg i värmande ull, som både är roliga att sticka och behagliga att ha på sig. Det är flerfärgsstickade vantar med olika mönster, eleganta halskragar, välsittande strumpor i handfärgat garn, mössor och tröjor. Allt är mönstrat och färgsatt med inspiration från vår rika mönstertradition och natur.
  Erika Åberg delar med sig av sin kärlek till och kunskap om stickning: material och tekniker, färg och form. Det finns projekt i boken för alla – både för den som är van och för en nybliven stickare. För dig som vill göra något som går fort och för dig som vill låta stickningen ta tid. Du får veta mer om hur du kan välja rätt material och vårda dina plagg, så att du kan leva med dem länge.Malin Nuhma har tagit bokens bilder, i härliga och inspirerande miljöer.
  235,00 kr
 8. Sticka fler vantar med Knitting Lotta
  Sticka fler vantar med Knitting Lotta
  Beskrivning
  16 unika vantmönster och en underbar filt! I den här boken hittar du sexton nya vantmönster av Knitting Lotta – formgivaren som började sticka och vars mönster har fått internationell spridning. Dröm om sommaren och låt hibiskusar, nyckelpigor och ananaser värma dina händer i kylan. Eller varför inte låta Greta Garbo, Janis Joplin eller Albert Einstein följa med på vinterpromenaden? För den extra frusne finns också ett fantastiskt mönster på en skön filt. Boken innehåller pedagogiska beskrivningar, lekfulla och inspirerande bilder och underfundiga små texter – allt i Lottas egen anda.
  165,00 kr
 9. Sticka halsdukar kragar snibbar!
  Sticka halsdukar kragar snibbar!
  Beskrivning
  Sticka halsdukar, kragar, snibbar! En efterlängtad uppföljare till Sticka mössor vantar sockor! Här finns plagg som värmer hals och huvud i många olika sticksätt. Vad du än väljer kan du göra dina egna färgkombinationer och randningar. Formgivare Ann-Mari Nilsson har komponerat 45 beskrivningar, alla märkta med svårighetsgrad.Journalisten Ann-Stina Lindén-Ivarsson har skrivit om halsmodet genom tiderna.

  125,00 kr
 10. Sticka mera Sticka mera : en stickbok för dig som kan grunderna och vill utveckla din stickning
  Sticka mera Sticka mera : en stickbok för dig som kan grunderna och vill utveckla din stickning
  Beskrivning
  Den här boken är skriven för dig som kan sticka. Men du behöver inte vara någon expert, det räcker med att du kan sticka hyfsat jämna aviga och räta maskor. Kan du det kan du nämligen åstadkomma de mest fanastiska kreationer.Det fi nns mängder med beskrivningar på vackra plagg att köpa. För det mesta har man tänkt sig att använda dem till att helt enkelt sticka det som beskrivs. Men precislika ofta kan man använda dem till att skapa nya saker av. En modell man tycker om får ett annat mönster, antingen med olika färger, strukturer eller kanske en spets. Mönstret till en sjal överförs till en tröja osv. Och det här boken kommer in.Med Sticka mera kan du skapa ett obegränsat antal plagg utifrån olika stickbeskrivningar eller egna idéer. Här hittar du tips, råd och inspiration att våga testa och gåvidare. Att se vilka möjligheter stickningen ger.
  150,00 kr
 11. Sticka mössor, halsdukar och vantar
  Sticka mössor, halsdukar och vantar
  Beskrivning
  Läckra och smarta uppsättningar av stickade plagg som alla kommer att älska. En mössa eller en sjal kan ge dig en helt ny look – och när man dessutom kan kombinera dem blir det ju dubbelt så snyggt! Bokens 20 projekt kan kombineras på åtta olika sätt – mössa och vantar, sjal och vantar, pannband och sjal och så vidare, och alla plagg är designade i trendig nordisk stil. För nybörjaren finns här enkla, snygga och roliga projekt att sticka i tjockare ullgarn och för den mer vana stickaren finns avancerade projekt i tunnare garn och vackra mönster. Tack vare detaljerade beskrivningar och ett illustrerat avsnitt om stickningens grundtekniker kan vem som helst hänga med och sticka bokens alla sköna, snygga och praktiska projekt. Stickmys som värmer

  Gosigt – 20 gosiga stickprojekt samlade i 8 snygga set Mysigt – koppla av från vardagen genom att sticka mössor, vantar, sjalar och mer Enkelt – tack vare illustrerade instruktioner, stickbeskrivningar och diagram.

  145,00 kr
 12. Sticka och skicka : var med och värm världens minsta
  Sticka och skicka : var med och värm världens minsta
  Beskrivning
  Hösten 2012 samlade Hemmets Journal, Erikshjälpen och Libris förlag in massor av vackra mössor, koftor, filtar och strumpor till de nyfödda på sjukhuset i Mpongwe i Zambia.

  Sticka och skicka är inspirationsboken för alla hjälpstickare som vill fortsätta värma världens minsta – nu i mjukband!

  "En inspirerande och användbar bok för alla som tycker om att sticka och virka." - Maj-Britt Claesson, Bibliotekstjänst

  95,00 kr
 13. Sticka sjalar, halsdukar och lite till
  Sticka sjalar, halsdukar och lite till
  Beskrivning
  En bok med absolut fokus på värmande och vackra sjalar och halsdukar. Klassiska, lekfulla plagg där material, teknik och färger samspelar och inspirerar. Ibland är det allra enklaste det bästa och mest användbara. ??Det är ingen nybörjarbok, men många av projekten är enkla och rättframma att ta sig an. Plaggen är stickade i flera olika tekniker - en sjal eller en halsduk är ett perfekt plagg när du vill prova en ny teknik! Här hittar du bland annat spetsstickning på olika ledder, näverstickning, fiskbensstickning, flerfärgsstickning och det enklaste enkla. Ofta kombineras flera tekniker och garner i samma plagg.

  Jag vill uppmuntra dig att leka med stickningen. Med teknik, material och uttryck - färg och form. ??Låt det vara njutbart och lekfullt att sticka, hitta smarta lösningar som passar dig! Här finns uddkanter och mönster du kan lyfta in i stickningen, eller ta bort. Blanda garner och material, använd dina restgarner och lev med dina stickade plagg. Sticka, använd, laga och använd igen.

  Bland beskrivningarna hittar du skira sjalar, en klassisk sotarmössa med matchande rejäla halvvantar i både grovt och tunt garn, löspolo med öron för de minsta. Mjuka grafiska halsdukar i fiskbensmönster eller näverstickning. Plagg där enkel rätstickning i mjuk ull kombineras med en uddkant. Tumvantar med mönster från Lettland i flera färger och en enkel trekantssjal i lin som bara blir mjukare med åren. Plagg som både är roliga att sticka och användbara, i ullens naturliga färger med accentfärger.

  150,00 kr
 14. Sticka steg för steg : tekniker, maskor och mönster
  Sticka steg för steg : tekniker, maskor och mönster
  Beskrivning
  Nu kommer den populära Sticka steg för steg i en ny, uppdaterad utgåva. Denna kompletta handbok som innehåller allt från grundläggande lektioner till mer avancerade tekniker för de erfarna stickarna, har en helt ny, snygg layout samt en hel del nya mönster och beskrivningar. Här finns något för alla handarbetare!

  Sticka steg för steg innehåller ett stort urval av spännande mönster som ger nybörjaren en möjlighet att få praktisera sina nyförvärvade stickkunskaper. Den erfarne stickaren får chans att utveckla sin teknik, och tips på hur man kan plocka in snygga designdetaljer i sin stickning på ett innovativt och roligt sätt. Teknikavsnittet i boken tar bland annat upp olika metoder för hur man avslutar och utsmyckar sina stickprojekt.

  Sticka steg för steg innehåller tydliga instruktioner och bildserier för över 200 tekniker och stickmönster.

  Boken är fullspäckad med tips, råd och inspiration som uppmuntrar dig att plocka fram stickorna och sätta igång!

  • Köp 3 för 207,00 kr/st
  • Köp 10 för 195,50 kr/st
 15. Sticka till babyn
  Sticka till babyn
  Beskrivning

  Sticka till babyn består av ett trettiotal klädesplagg och accessoarer som passar det nyfödda barnet och barn upp till 34 års ålder. Några exempel ur boken är babyfilt, kofta, slipover, mössor, sockar, vantar och munkjacka. I slutet av boken finns ett avsnitt med tydliga instruktionsbilder på grunderna i stickning. Boken vänder sig både till nybörjare och mer avancerade stickare.

  125,00 kr
 16. Sticka till barn
  Sticka till barn
  Beskrivning
  21 söta och trendiga stickprojekt för både pojkar och flickor.

  Från handskar till klänningar, från sjalar till koftor, från filtar till mössor - projekten får varje stickares hjärta att smälta.

  Innehåller praktiska stickmönster och räknemönster för framgångsrik omarbetning

  • Projekt i storlekarna 56-152• Sticka för alla årstider

  145,00 kr
 17. Sticka till dig själv
  Sticka till dig själv
  Beskrivning
  Sätt på favoritmusiken, sjunk ner i soffan och unna dig lite sticktid. Och framför allt: unna dig att sticka något till dig själv! Sticka till dig själv är fylld av inspiration och enkla beskrivningar på tröjor, ponchos, mössor, halsdukar, handledsvärmare och annat härligt du kan skämma bort dig med. Det finns plagg som passar när du ska till jobbet, när du ska på fest, när du fryser eller när du bara vill vara. Den här boken är för dig som gillar att sticka. Här finns mönster för både nybörjaren och stickproffset, som uppskattar det enkla och avkopplande i stickandet. Med Sticka till dig själv kan du sticka utan att behöva hålla reda på diagram och krångliga flerfärgsmönster.

  Bokens mönster presenteras med vackra bilder och tydliga instruktioner tillsammans med uppgifter om garn, storlek på stickor med mera.

  Kapitel om grunderna i stickning ingår.

  Innehåll:
  Mössor - Småvarmt - Ponchos - Sjalar - Tröjor - Toppar - Tofsar och fransar - Stickskola

  260,00 kr
 18. Sticka till småtting : syskon
  Sticka till småtting : syskon
  Beskrivning
  En ny bok av Camilla Skorup, en fortsättning på den uppskattade "Sticka till Småtting", innehåller lättstickade och underbara plagg för barn mellan 6 och 12 år.

  185,00 kr
 19. Sticka vantar, sockor och lite till
  Sticka vantar, sockor och lite till
  Beskrivning
  Det finns ingen anledning att och gå och frysa. Här hittar du värmande tumvantar, halvvantar, sockor, strumpor och lite till. Praktiska och lekfulla plagg i klassisk men uppdaterad form. De ska vara roliga att sticka, fina att bära och givetvis sitta bra.

  Vantar är ett utmärkt plagg när du vill prova en ny teknik eller ett visst mönster. Sticka mönstrade vantar i gotlandsull, randiga halvvantar som passar till allt, kragvantar med snöflingor för liten och stor eller en halssnodd i härlig mönsterstickning med matchande halvvantar. Bland beskrivningarna hittar du även grova men mjuka sockor med viggmönster, strumpor och ett antal mössor. De flesta av projekten är enkla att ta sig an, men det finns även några där stickningen får ta sin tid.

  Allt är stickat i naturmaterial och boken inleds med skötselråd och lite om mönsterbilder och textila material. Dessutom får du veta mer om hur du kan tänka när du stickar med flera färger. Här finns plagg i ullens naturliga nyanser, i accentfärger och i vackra handfärgade garner från några av sveriges mästerfärgare.

  225,00 kr
 20. Sticka, sy & skapa : kreativa projekt i naturliga material
  Sticka, sy & skapa : kreativa projekt i naturliga material
  Beskrivning
  Vem drömmer inte om mer kreativitet och skapande i vardagen? Här finns underbara handgjorda projekt som både är enkla och inspirerande. Använd dig av de material du har hemma, återbruka eller ge dig ut i naturen och plocka nypon, rönnbär och vass.

  Sticka en vändbar halsduk eller varma sockor av restgarner, gör egna glasunderlägg, broderade nålbrev och festliga girlanger. Vik askar, fläta stjärnor, sy en korg eller en praktisk påse till alla pågående projekt. Du får också lära dig att färga garn och göra enkla tygtryck. Hitta lugnet, närvaron och omtanken i en hållbar och handgjord vardag.

  Erika Åbergs kreativa skapande har gjort henne till en uppskattad och omtyckt profil inom handarbete, både i Sverige och utomlands.

  • Köp 3 för 229,50 kr/st
  • Köp 10 för 216,75 kr/st
 21. Stickarens stora mönsterbok : en inspirerande handbok med 300 mönster man verkligen behöver kunna
  Stickarens stora mönsterbok : en inspirerande handbok med 300 mönster man verkligen behöver kunna
  Beskrivning
  "För alla som tycker om att sticka är detta en unik bok... En utomordentligt genomarbetad bok som är speciell i sin genre." Bibliotekstjänst om en tidigare upplaga En skattkista för stickare! Nu kommer Stickarens stora mönsterbok, en måste-ha-guide för alla stickare oavsett kunskapsnivå. Denna fullmatade bok innehåller 300 stick­mönster av alla tänkbara slag: klassiska, tidlösa, splitternya, flätor, spetsar, bubblor, muscher - alla skapade för denna bok av två stickdesigner. Varje mönster har en färgbild på det färdiga resultatet, en skriven instruktion och ett diagram. Ett praktiskt utvikningsblad innehåller alla vanliga stickförkortningar som används i boken. Varje kapi­tel inleds med basmönster för nybörjare och avslutas med mer avancerade tekniker. Sist i boken finns några uppslag med idéer och tydlig stickskola.

  Denna inspirerande handbok innehåller mönster du inte hittar i någon annan bok.

  LesLey StanfieLd och Melody Griffiths har skrivit flera böcker om stickning och virkning, bland annat 100 blommor att sticka och virka. I samma serie: VIRKARENS STORA MÖNSTERBOK

  295,00 kr
 22. Stickat och sött : 20 stickmönster för babyn och mamman
  Stickat och sött : 20 stickmönster för babyn och mamman
  Beskrivning
  Att sticka någonting till sin egen baby eller till en vän som väntar barn, är ett sätt att välkomna en ny person till världen. En hemmastickad babykofta eller ett par varma tofflor är en personlig gåva med mycket tanke och omsorg bakom, och brukar vara mycket uppskattad. I den här boken hittar du 20 inspirerande stickmönster både för blivande mammor och deras bebisar. Babykläderna är konstruerade med tanke på mjukhet och bekvämlighet och finns i alla storlekar från nyfödda upp till 12 månader. Här finns till och med några modeller som är extra små och passar för tidigt födda barn. Mönstren för gravida och nyblivna mammor är klassiska, med flexibla knäppanordningar som omlott, knytband och dragkedjor så att både de passar under amningen och tiden efter. Genom tydliga beskrivningar, vackra mönster och oemotståndliga bilder har den internationellt kända textildesignern Erika Knight skapat en bok som ger inspiration och skaparglädje.
  135,00 kr
 23. Stickcafé : kakor, bullar och tårtor att virka och baka
  Stickcafé : kakor, bullar och tårtor att virka och baka
  Beskrivning
  Chokladbollar, kanelbullar, syltkakor, schackrutor, prinsesstårta, chokladcigarrer, chokladsnitt och mycket mer -- allt med både virk- eller stickbeskrivning och bakrecept.
  Carine bjuder på beskrivningarna till sina omåttligt populära handgjorda bakverk, så naturtrogna som det bara går och lika roliga att leka med som att titta på.
  Anna och hennes bakbordsvänner bjuder på recepten till alla de klassiska ätbara originalen -- att fixa innan gästerna kommer eller kanske tillsammans med bakare i alla åldrar.
  Välkommen på stickcafé!

  "Detta är en bok som jag varmt rekommenderar till alla, även dem som varken virkar eller bakar ... man blir så glad av att titta i den." -- Catarina
  Förra årets glada succé -- nu i nyutgåva i mjukband!

  85,00 kr
 24. Stickning : ett hantverk att utveckla
  Stickning : ett hantverk att utveckla
  Beskrivning
  Nyskapande tekniker och mönster i en praktbok som är slösande vackert illustrerad med stickning som du aldrig sett maken till tidigare. Låt dig inspireras av färger, former och ytor!Boken är ett resultat av Britt-Marie Christofferssons 25-åriga arbete att utforska stickningens möjligheter.

  Textilforskare Anneli Palmsköld har tecknat porträttet av Britt-Marie och har i bokens avslutande kapitel utrett stickningens historia och utveckling i Sverige.Boken belönades med priset Svensk Bokkonst 2009.

  185,00 kr
 25. Stickverk : 40 projekt från avigan till rätan
  Stickverk : 40 projekt från avigan till rätan
  Beskrivning
  En bok för alla som känner lust till garn och stickat. Här hittar nybörjaren lättstickade, modeinspirerade mönster som ger lust och ledning att utveckla sitt stickande. Den mer stickvana kan med hjälp av egen fantasi, praktiska råd och tips utgå från någon av basmodellerna och direkt från början skapa en alldeles egen design. I tydliga stickbeskrivningar, med skisser och vackra bilder, hänvisas till fördjupning i kapitel om Kreativ stickning, Tekniktips och Material. Inspirerande och pedagogiskt förmedlar författaren Birgitta Engardt såväl kunskap som känsla för stickningen och dess olika material. Samtidigt kommer hon med ovärderliga konkreta tips och råd.
  135,00 kr
 26. Stora betongboken : 100 projekt från prova på till proffs
  Stora betongboken : 100 projekt från prova på till proffs
  Beskrivning
  Betong är billigt och opretentiöst. Det krävs inga förkunskaper eller särskilda redskap för att gjuta i betong och det är egentligen bara fantasin som sätter gränser när du väl har vant dig vid material och tillvägagångssätt. Stora betongboken innehåller hundra projekt för såväl nybörjaren som den mer avancerade.
  150,00 kr
 27. Stora boken om stickning
  Stora boken om stickning
  Beskrivning
  Det stora referensverket för alla sorters stickning. Till glädje för såväl nybörjare som vana stickare.

  Du kommer ständigt att återkomma till den här boken för att få svar på alla dina frågor om stickning. Här förklaras olika tekniker och vilken utrustning du behöver.

  Ur innehållet:
  Traditionell stickning i rader och rundstickning
  Kabelstickning, intarsia och spetsstickning
  Specialmetoder såsom flätad stickning, stickning med pärlor och stickning på fri hand
  Tröjor i ett eller flera stycken

  Omkring 200 mönster finns presenterade med både tydliga steg-för-steg-instruktioner och fina fotografier.

  Av MARGARET HUBERT finns på Känguru även Stora boken om virkning.
  200,00 kr
 28. Stora korsordsboken 15
  Stora korsordsboken 15
  Beskrivning
  Korsordsboken som är perfekt för dig som vill ha lättsamma, underhållande och omväxlande korsord, bildkryss, krypton, sudokun, ordlekar och annan hjärngympa i en och samma bok! Här finns utmaningar av olika svårighetsgrad för alla åldrar och smaker.

  Stora korsordsboken 15 är framtagen av Tankesport, som är Sveriges ledande korsordsförlag.

  100,00 kr
 29. Stora reparationshandboken
  Stora reparationshandboken
  Beskrivning
  Stopp i avloppet, imma på fönstren eller röta i panelen? Skador på tapeten, dåligt drag i skorstenen eller lösa stolsben? Alltid är det något som krånglar eller har gått sönder därhemma. I Stora reparationshandboken hittar du allt du behöver veta för att vårda huset och laga det som är trasigt. Tydliga anvisningar steg för steg och många bilder hjälper dig att åtgärda problem både inomhus och utomhus och det krävs inga speciella förkunskaper eller avancerade verktyg för att lyckas.
  125,00 kr
 30. Stora sockboken : 45 unika stickbeskrivningar
  Stora sockboken : 45 unika stickbeskrivningar
  Beskrivning
  Trodde du att sockor måste vara enfärgade, eller på sin höjd randiga? Då får du tänka om! I den här boken ryms 45 unika mönster med starka färger och underbar dekor - perfekt för att sticka kreativa och personliga sockor.
  När författaren Jorid Linvik var liten gick de flesta i grå ullsockor, stickade i garn gjord av den grövsta och längsta ullen som också var den slitstarkaste. I bästa fall kunde sockorna ha några varv högst upp i en annan färg än grått.
  Det var först när hon var vuxen som Jorid insåg att inte bara tröjor och koftor kunde varieras i olika färger och mönster - sockor gick ju också utmärkt! Resultatet av denna angenäma upptäckt finner du i Stora sockboken.
  Här finns par i regnbågens alla färger och med spännande mönster - från ränder och rutor till blommor, djur och figurer - alla formgivna av författaren själv.
  Om du är nybörjare är sockor utmärkt att börja med. Det är lätt att lära sig och går fort att göra klart. Mönstren i boken är tydligt beskrivna med diagram och foton. Så fort du lärt dig grundformen är resten en barnlek!
  225,00 kr
 31. Stora tecknarskolan : allt om teckning
  Stora tecknarskolan : allt om teckning
  Beskrivning
  Tecknandets konst lockar och fascinerar. I den här innehållsrika boken på dryga 400 sidor ger András Szunyoghy - en av de verkligt framstående inom området - praktiska råd och tips om alla dess sidor.

  - Över 1000 teckningar av András Szunyoghy - Instruktioner steg för steg i text och bild - Grundläggande teckningstekniker - Perspektiv och skuggning - Stilleben och landskapsbilder - Närbildsporträtt och nakenstudier - Helfigurer i vila och rörelse

  Troligen en av det mest kompletta böckerna i ämnet på svenska.

  250,00 kr
 32. Stora vantboken : 40 unika stickbeskrivningar
  Stora vantboken : 40 unika stickbeskrivningar
  Beskrivning
  Är du kall om händerna, men trött på samma gamla vantar? Här hittar du 40 unika mönster som visar hur du stickar kreativa, personliga vantar. Boken innehåller mönster för både barn och vuxna, med motiv som passar såväl den romantiske som den som föredrar en rockigare stil. Tack vare enkla grundprinciper, tydliga diagram och instruktiva bilder är mönstren lätta att förstå - och roliga att sticka!
  225,00 kr
 33. Stora vävboken
  Stora vävboken
  Beskrivning
  Stora vävboken är en grundbok i vävning. För den som just skall lära sig väva är den oumbärlig. För den som redan kan väva, men som vill fördjupa sig på ett eller annat område, fungerar den som en uppslagsbok. Boken är upplagd så att den inleder med en övningsväv. På så sätt blir man snabbt bekant med vävstolen och alla redskap. Man får lära sig hur en väv sätts upp och man får känna hur det känns att väva. Efterhand som övningarna blir svårare plockas de nödvändiga instruktionerna in. Bokens 48 vävar är utvalda och inplacerade pedagogiskt på så sätt att erfarenheterna från en väv läggs som grund och länkas in i nästa, som en lång kedja. I bokens andra del finns fördjupningsavsnitten. Några huvudrubriker: Att välja material. Att välja bindning och täthet. Bindemönster och inredningar. Vävnota och varpordningar. Garnberäkningar och mönsterindelningar. Redskap för vävning. Så sätter man ihop vävstolen. Närmare studium av arbetsmomenten. Felsökning. Boken är lämplig att använda i undervisningen på skolor och kurser, men den är lika lämplig för privata vävcirklar och hemmabruk. Med andra ord alla som väver behöver den! Färgfoton, teckningar.
  135,00 kr
 34. Svensk form internationell design
  Svensk form internationell design
  Beskrivning

  Hedvig Hedqvist, en av våra främsta designskribenter, skriver svensk designhistoria i ett internationellt perspektiv. Från vackrare vardagsvara till betongestetik.
  Idéer om form, funktion och skönhet utvecklas och förändras för varje tidsepok. Föremålen, möblerna, textilierna, glaskonsten, porslinet, byggnaderna – allting bär på tecken som avslöjar intressanta saker om vår tid.
  I mer än tjugofem år har Hedvig Hedqvist skrivit om design i Svenska Dagbladet. På ett personligt och åskådligt sätt belyser hon varje årtionde under 1900-talet och lyfter fram de stora namnen samtidigt som hon redogör för betydelsefulla strömningar i tiden.I denna nyutgåvakommenteras ävendesignutvecklingen under början av 2000-talet. Varje kapitel är rikligt illustrerat med vackra, delvis nyafotografier.

  Hedvig Hedqvist har skrivit om design i Svenska Dagbladet i mer än tjugofem år. Hon har också skrivit och medverkat i flera böcker om design, konsthantverk och arkitektur, till exempel Fourteen Swedish Embassies built 1959-99. Hon är utbildad inredningsarkitekt och har varit designchef på KF Interiörs textilateljé i sju år. Hon har även varit medarbetare på tidskrifterna Sköna hem, Form, Vi och Femina.
  95,00 kr
 35. Svensk slöjdkonst
  Svensk slöjdkonst
  Beskrivning

  Slöjden lever!
  I Svensk slöjdkonst, presenteras hantverk från hela landet. Författaren och textilkonstnären Uuve Snidare går igenom många av slöjdens material: tråd och garn, trä, lera, metall, gräs, halm med mera … Vi får en inspirerande och kunnig bakgrund till hemslöjdens djupa rötter i Sverige men framför allt en inblick i nutida slöjdande.
  Här möter vi materialens mästare: hantverkare och konstnärer som bjuder in oss i sina verkstäder och ateljéer och berättar om sin produktion. Slöjd blandas med konst, ord och tankar och man upplever vilken starka hantverkstraditioner som finns i vårt land. Nu tar sig kreativiteten nya, spännande uttryck. Datorstickat, syntet, gummi, plast samsas med traditionella material.
  Svensk slöjdkonst är en vacker och modern bok om vild skaparlust och kärleken till det handgjorda!


  165,00 kr
 36. Svenska fåglar pysselbok : med klistermärken
  Svenska fåglar pysselbok : med klistermärken
  Beskrivning
  Upptäck några av våra vanligaste fåglar på ett nytt fängslande sätt! Med massor av roligt pyssel och klistermärken får du möta och lära känna ett urval av Sveriges fågelarter tillsammans med naturexperten Martin Emtenäs. Allt rikt illustrerat i Pokémoninspirerat manér av Jonas Källberg.

  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 37. Sy : Den kompletta sömnadshandboken
  Sy : Den kompletta sömnadshandboken
  Beskrivning
  Det här är en bibel för alla som älskar att sy. Boken lär ut "branschknepen" som gör att man lär sig att sy enklare och snabbare och ser till att resultaten blir bättre. Det här är den kompletta sömnadshandboken som ger all basinformation om enkel, praktisk och rationell sömnad som gör det enkelt och roligt att sy. Boken tar upp allt från att sy och laga kläder till hur du syr heminredningsdetaljer som kuddar, dukar och lampskärmar. Steg-för-steg-teckningar visar hur man går tillväga boken igenom.

  Metoderna i boken har arbetats fram av Lill Nylén designer, konstruktör och sömnadsexpert med mångårig erfarenhet från Sveriges största symaskinsföretag. Genom att under alla år ha haft kontakt med sömnadsintresserade har hon och hennes kollegor samlat på sig frågor som för många kan vara stötestenar. Här finns svaren på dessa frågor plus många andra tips och idéer!
  175,00 kr
 38. Sy i vaxduk
  Sy i vaxduk
  Beskrivning
  Det är både lätt och roligt att sy i vaxduk. Eftersom det är ett material som inte fransar är det bara att klippa och sy. Else Österberg är dessutom genvägarnas drottning. Att lägga tid på mönster och annat förarbete som inte kommer att synas är inte hennes melodi.
  Boken är därför full av smarta tips, som till exempel att hålla vaxduksbitarna på plats med dubbelhäftande tejp, för att spara tid och dessutom slippa fula hål från knappnålar.

  Vaxduk finns i flera olika kvaliteter - utbudet i butikerna blir bara större och större. De kraftigare passar bra till väggförvaring, planteringskassar, större väskor och sådant som ska tåla mycket slitage, som sadelskydd och överdrag till sommarkökets bänkskiva. De lite tunnare, mer följsamma lämpar sig utmärkt för projekt som förkläden, hårband och lättpackade skopåsar. Passa också på att leka med mönster och färger! Flera av projekten i boken visar hur djärva kombinationer kan ge livfulla men harmoniska resultat.

  125,00 kr
 39. Sy liv i lapparna
  Sy liv i lapparna
  Beskrivning
  Dyk ner bland stuvbitarna!
  Sy liv i dina stuvbitar och lappar du har där hemma. Den här boken innehåller mängder av trevliga modeller till kramdjur, lapptäcken och stoppade föremål att ge bort i present eller att pryda hemmet med året om. Vad sägs om en härlig kaninfamilj, söta nallebjörnar, charmiga tomtenissar, tjusiga änglar Beskrivningarna följs av tydliga steg-för-stegteckningar och allt förklaras mycket utförligt. 20 färgfoton, steg-för-stegbilder, mönster.
  125,00 kr
 40. Sy med lappar
  Sy med lappar
  Beskrivning
  Sy med lappar svämmar över av syglädje och glada färger! Här finns något för alla ­smaker och i alla svårighetsgrader. Och lappteknik behöver inte alls vara svårt! I synnerhet inte om man sänker kraven på perfektion en aning - vad gör det väl om hörnen inte möts med exakt precision? Det gör bara resultatet charmigt! Många av projekten i Sy med lappar är baserade på välkända mönster. Det är ­formerna och färgerna - ibland i kombination med ett roligt broderi - som sätter ­personlig prägel. Hämta inspiration till ditt lapparbete i naturen, i butiker och tidningar.
  135,00 kr
 41. Sy presenter! : lappteknik och applikationer
  Sy presenter! : lappteknik och applikationer
  Beskrivning
  Personliga, hemgjorda presenter är lika roliga att ge bort som att få. Denna bok är en riktig skattkista för dig som gillar att sy, och innehåller både enkla och mer krävande projekt. Födelsedagskalas, bröllop, inflyttningsfester och barndop - Tillfällena då man vill glädja dem man tycker om med något extra fint är många. Med hjälp av denna bok tillverkar du de ljuvligaste ting i romantiskt lantlig stil. Kombinationen av lappteknik, applikationer och broderi fungerar perfekt - småmönstrade tyger i mjuka pasteller, slingrande blomrankor och detaljrika applikationer bildar grunden för de flesta av bokens många projekt.Svårighetsgraden hos projekten varierar, liksom tidsåtgången. Den underbara vänskapsquilten med många små detaljer tar till exempel upp till en vecka att göra, medan babyfilten i mjuk flanell eller välkomstskylten med applikationer i ullfilt kan bli färdig på bara några timmar. Anpassa din gåva efter hur mycket tid du har över - här finns både bråttom-presenter och långtidsprojekt!
  125,00 kr
 42. Sy själv: 32 superenkla sömnadsprojekt
  Sy själv: 32 superenkla sömnadsprojekt
  Beskrivning
  Sy det själv! Påse, sadelskydd eller en kökshandduk. Det här är boken som väcker sylustan, både hos den erfarne och för nybörjaren, med en mängd busenkla, roliga och användbara syprojekt. Varför inte slänga ihop ett örngott till dig själv, en ny tygpåse eller vimplar till festligheter? Dessa projekt är användbara i vardagen och inspirerar till kreativitet. När du kan välja tygerna själv har variationen inga gränser! Boken är uppdelad i fyra avsnitt: Köket, Hemma, Praktiskt och Bar­n. Här finns beskriv­ningar för att göra vetekudde, grytlappar, väskor, lapptäcken, draperi, kökshandduk, necessärer, nyckelring och mycket, mycket mer. Till varje projekt finns en tydlig beskrivning, en il­lustrerad mall som är lätt att läsa av och härliga instruktiva fotografier.

  Annika Messing är virkaren och formgiva­ren bakom den uppskattade Välkommen till virkligheten. Kicki Persson är hennes kollega och syfantast. Sari Bohlin är fotograf och har fångat projekten i sin vardagliga miljö.

  225,00 kr
 43. Sy sött av stuvbitar
  Sy sött av stuvbitar
  Beskrivning
  I Sy sött av stuvbitar har de brittiska författarna Alice Butcher och Ginny Farquhar samlat sina tjugo bästa idéer till hur man kan återanvända gamla tyger. De ser möjligheterna i en urvuxen flickklänning, en gardin eller ett par trasiga jeans, och trollar fram något nytt och snyggt. Med smittande entusiasm experimenterar de med mönster, färger och material. Tyger som vid en första anblick inte alls tycks passa ihop kan förhöja varandra och tillsammans ge ett fantastiskt resultat.Sy kuddar dekorerade med änglar eller med överförda barnteckningar, sy en ryggsäck med fjärilsmotiv eller blomsterbroscher som piggar upp. Instruktiva steg för steg-anvisningar och tydliga mönster gör det lätt att lyckas.Boken är indelad i fyra avsnitt med projekt för hemmet, väskor och börsar, idéer för högtidsdagar och helger samt olika sätt att bevara minnen.
  225,00 kr
 44. Sy väskor : vackra som smycken
  Sy väskor : vackra som smycken
  Beskrivning
  Päls, skinn, ull, reflexband, återbrukade jeans, vackra applikationer och fina broderier!Formgivaren och konsthantverkaren Helena Bengtsson visar i boken hur du gör för att trolla fram vackra väskor som rymmer det viktigaste och som går att bära både till vardag och fest. Förutom utförliga beskrivningar och mallar till väskorna får du tips på allt från material och verktyg, till vilka stygn som passar och hur du syr bästa handtaget i skinn. De flesta av bokens femton väskor är sydda för hand, men några sys på maskin eller har foder som är sytt på maskin. Väskorna i boken är inspirerade av kjolväskan, eller kjolsäcken, som är namnet på en liten väska som bärs till folkdräkter. Kjolväskorna är lika slående vackra som användbara och har ofta ett personligt uttryck precis som de väskor du själv syr!Helena Bengtsson har en magisterutbildning i textildesign vid Textilhögskolan i Borås och har även studerat Textilkonst vid Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs universitet. Med öppen blick undersökerhon kulturarvet och använder det som inspiration- och kunskapskälla i sitt arbete. Hon arbetar med ateljékollektioner och utställningar, gör offentliga utsmyckningar och uppdragsformgivning. Från och till anlitas hon även som lärare och har kurser i olika tekniker.
  135,00 kr
 45. SY!
  SY!
  Beskrivning
  Den välkända brittiska designern Cath Kidston presenterar här enkla projekt som du själv kan sy hemma.
  Det är allt från kuddar, dynor och olika väskor till lapptäcken för barn och klädhängare à la femtiotal.
  Allt är gjort i Cath Kidstons utpräglade retrostil, där ljusa pasteller och blommor dominerar. Det är både vackert och inspirerande!
  Sy! innehåller fler än 40 beskrivningar och samtliga projekt finns presenterade på mönsterblad i full skala som alla är enkla att följa. Även mallar till applikationer ingår och nålar och ett nålbrev med vackert motiv.

  CATH KIDSTON har på Känguru även utkommit med boken Skapa!
  125,00 kr
 46. Täljboken
  Täljboken
  135,00 kr
 47. Teckna djur
  Teckna djur
  Beskrivning
  Tycker du om att teckna? Alla, oavsett ambitionsnivå, kan finna både glädje och avkoppling i att teckna. Boken är en inspirerande guldgruva för såväl nybörjaren som den lite mer vane tecknaren. De enastående skickligt gjorda djurstudierna som illustrerar bokens pedagogiskt skrivna avsnitt kan locka vem som helst att plocka fram papper och penna. 25 foton, 65 teckningar.
  115,00 kr
 48. Teckna djur
  Teckna djur
  Beskrivning

  En svenskproducerad teckningshandbok som verkligen fungerar i praktiken! Lär dig steg för steg att lekfullt och kravlöst teckna djur på egen hand.


  Se instruktionsfilmer på www.youtube.com/jorsater .

  85,00 kr
 49. Teckna djur
  Teckna djur
  Beskrivning
  Vill man teckna så kan man, tycker författaren Alexandra Kamis. Många hon mött hävdar motsatsen, men i den här boken vill hon visa en ny och rolig teknik för att få de där omöjliga krumelurerna att bli härligt "levande" djur. Alfabetet består ju av former som bildar ord - varför då inte se formerna som små figurer? Kombinationer av former vi redan behärskar kan tillsammans bilda en grund att bygga vidare på. Bläddra i boken så får du se. Författaren skriver om valet av penna, färg och papper samt hur du kan påverka stilen på teckningen med hjälp av dessa. Vidare beskriver hon olika skisstekniker och ger även värdefull information om proportioner och perspektiv samt hur du kan göra för att rätta till dina misstag.
  100,00 kr
 50. Teckna hästar
  Teckna hästar
  Beskrivning
  Äntligen - en lär dig teckna-bok om hästar! Där man steg för steg får lära sig att teckna realistiska hästar, eller bara njuta av de läckra hästbilderna om man vill det.
  Esbjörn Jorsäter bygger vidare på den framgångsrika pedagogiken från sina tidgare Teckna-böcker, som har blivit mycket uppskattade och använts på otaliga teckningskurser.
  Se Esbjörns instruktionsfilmer på www.youtube.com/jorsater .
  95,00 kr
 51. Teckna hund och katt
  Teckna hund och katt
  Beskrivning

  Att lära sig iaktta och förstå det man vill avbilda är grundläggande för den som vill lära sig teckna. Med utgångspunkt från detta tränas de tekniska färdigheterna upp, steg för steg, från skiss till färdig teckning. Med sin instruktiva metod lär Bo Furugren ut konsten att avbilda det tredimensionella perspektivet och djurens rörelse, pälsens rikting och fall. Därtill ger han praktiska råd och tips om tekniker och material. En bok både för nybörjaren och för den som vill utveckla sin teknik.

  Så där skulle jag också vilja kunna teckna, får författaren ofta höra. Det är enkelt att börja, allt man behöver är papper och penna. Börja med att teckna enkla bilder, och acceptera att det inte blir så bra i början, det blir bättre så småningom, svarar han.

  Hur gör man då för att teckna ett djur som inte sitter still, och hur får man fram djupet i kroppen och ögonens glans? Det är genom skissandet som man bygger upp sin kunskap om motivet. Ju mer man kan om det man tecknar, desto bättre tecknar man. Men det räcker inte med tekniskt kunnande för att göra en bra teckning. Med hjälp av bokens skisser leds man vidare och utvecklar sitt seende. Under resans gång ges tips och råd om material, olika tekniker, form och perspektiv, skuggning, ljus och mycket annat.

  Teckna hund och katt vänder sig till alla som är intresserade av att lära sig teckna djur eller bli ännu bättre tecknare. För den som redan kan en del finns ett avsnitt om komposition, där man använder olika tekniker samtidigt och lär sig disponera bildelementen på ytan.

  100,00 kr
 52. Teckna manga
  Teckna manga
  Beskrivning

  "Teckna manga" är den första svenska boken om mangateckning, och alla övningar är utprovade av svenska barn och ungdomar. Steg för steg lär boken ut grunderna i mangateckning. Tecknaren Kwok-Hei Mak är 22 år gammal, uppvuxen med manga och utbildad på Serietecknarskolan i Hofors.


  Se instruktionsfilmer på www.youtube.com/jorsater .

  100,00 kr
 53. Teckna manga
  Teckna manga
  Beskrivning
  Mangakonsten har svept som en stormvind över världen och varit en nyttig vitamininjektion till en stagnerande serievärld. Den här boken lär dig grunderna i mangastilen, i en serie övningar får du lära dig teckna de viktigaste egenskaperna såsom ögon, hår, kläder och tillbehör, delar som förstärker mangakaraktärernas personlighet. Du får även lära dig hur du sätter ihop delarna till en helhet och hur du använder ljus och färg för att få den rätta mangakänslan samt vilka verktyg och material du ska använda för att få det bästa resultatet.
  115,00 kr
 54. Teckna människor
  Teckna människor
  Beskrivning

  "Teckna människor" lär enkelt och tydligt ut hur man skissar och tecknar människokroppen steg för steg. Esbjörn Jorsäter bygger vidare på den framgångsrika pedagogiken från sina tidgare Teckna-böcker, som har blivit mycket uppskattade och använts på otaliga teckningskurser.

  95,00 kr
 55. Teckna!
  Teckna!
  75,00 kr
 56. Teckningskonstens grunder : en professionell guide för konstnärer
  Teckningskonstens grunder : en professionell guide för konstnärer
  Beskrivning
  Var och en som har en smula uthållighet och som verkligen vill kan lära sig att teckna bra. Den övertygelsen är utgångspunkt för Teckningskonstens grunder, en praktisk och fullständig kursbok för tecknare på alla nivåer. Boken presenterar ett brett spektrum av motiv - stilleben, växter, landskap, djur, figurteckning och porträtt, och visar hur man genom övning och genom att förbättra sin tekniska
  150,00 kr
 57. Terrasser och uteplatser
  Terrasser och uteplatser
  Beskrivning
  Har du tröttnat på vickande stolar och bord i gräset? Funderar du på att bygga en inbjudande träterrass för sommarens grillfester eller en vacker uteplats av stenhällar att sitta och dricka en kopp kaffe på? Kanske är det en låg mur runt rabatterna eller en liten trappa som saknas i din trädgård?
     I den här inspirerande boken hittar du många roliga idéer, goda råd och fyndiga tips. Ett 40-tal fyrfärgsbilder och många teckningar hjälper dig att förverkliga dina planer.

  75,00 kr
 58. Testa din IQ
  Testa din IQ
  Beskrivning
  Den här boken med tankenötter bjuder på stor variation och låter dig gnugga hjärncellerna samtidigt som du har roligt.

  65,00 kr
 59. Textning, grundbok i kalligrafi
  Textning, grundbok i kalligrafi
  Beskrivning
  Denna grundbok i kalligrafi är tänkt att ge inspiration och stimulans till att komma igång med handtextad skönskrift. Här beskrivs grundövningar, material, redskap och tekniker samt olika kalligrafiska stilar. Övningsexempel på bröllops-, gratulations- och placeringskort ges bland annat, utöver en mångfald av kalligrafiska verk av författaren Lars Laurentii och andra skriftkonstnärer genom århundradena. Dessutom innehåller boken handledning för vänsterhänta. Lars Laurentii håller i dag både nybörjar- och fortsättningskurser i kalligrafi vid sidan om sin verksamhet som formgivare och designer. Han har producerat ett stort antal designprogram. logotyper och symboler. Den första symbolen gjorde han 1964, endast 23 år gammal. Många av dessa grafiska former är välbekanta för de flesta, som till exempel Friskis & Svettis, BPAs och Nordbankens logotyper samt en ny bearbetning av Kungl. Hovstaternas Stora Riksvapen.
  100,00 kr
 60. Till bords med brutna servetter
  Till bords med brutna servetter
  Beskrivning
  En bok som presenterar klassiska servettvikningar på ett modernt och lustfyllt sätt med vackra och inspirerande bilder. Du får lär dig vika bland annat vattenliljan, näckrosen, biskopshatten, kungakronan och franska liljan.
  85,00 kr
 61. Till dig från mig : 35 presenter att göra själv
  Till dig från mig : 35 presenter att göra själv
  Beskrivning
  Många presenters värde ligger främst i omtanken - vi visar att vi bryr oss och tycker om. Bättre blir det naturligtvis om du gjort presenten själv. I boken hittar du fler än 35 idéer för alla tillfällen.

  100,00 kr
 62. Torkade kransar och buketter
  Torkade kransar och buketter
  Beskrivning
  Inga Bergfeldt lär oss att torka vilda och odlade blommor och binda dem till vackra kransar och buketter. Utöver värdefulla råd hur man praktiskt går till väga får vi också veta vilka växter som är värda att samla och hänga på tork, vilka som passar tillsammans i färg och form och hur man arrangerar för att nå bästa resultat. Ett särskilt kapitel ägnas åt torkning av rosor – en stor favorit och ett måste i detta sammanhang.


  Inga Bergfeldt har mycket lång erfarenhet av att torka och binda växter. Hon har skrivit ett flertal böcker i ämnet och även delat med sig av sina kunskaper till deltagare i blomsterkurser av olika slag.
  85,00 kr
 63. Trasmattsboken
  Trasmattsboken
  Beskrivning
  Trasmattsboken innehåller vävnotor till 70 olika modeller. Mattorna är ett urval från tävlingsbidragen till trasmattstävlingar som anordnats av hemslöjdsföreningarna i Västmanlands län och Kalmar län. I denna bok kan du hämta inspiration och idéer till mattor som du själv väver. Det är en glädje att se den variationsrikedom och mångfald som erbjuds när man återanvänder textilier som inslag i väven. Färgfoton.
  125,00 kr
 64. Trettiofem sockor
  Trettiofem sockor
  Beskrivning
  Att sticka sockor är ett lustfyllt nöje! Det är roligt, det går fort, och man kan vara säker på att slutresultatet blir uppskattat. För vem vill inte ha varma fötter i fina yllesockor?

  Den erfarna stickboksförfattaren och designern Maja Karlssons nya bok är full med sockor som kickar igång sticklusten – alltifrån den enklaste nybörjarsockan till mer avancerade mönster. Beskrivningar och diagram...

  185,00 kr
 65. Trettiofem vantar
  Trettiofem vantar
  Beskrivning
  Få saker är väl så mysiga som att en kylig dag sticka in händerna i ett par värmande yllevantar? Har man dessutom stickat dem själv värmer de förstås lite extra. Att sticka vantar är roligt och går snabbt – det tar inte lång tid från inspiration till sköna alster som väcker uppmärksamhet.

  Stickboksförfattaren och designern Maja Karlsson har den här gången skapat 35 yllevantar av olika slag, karaktär och garntjocklek. Beskrivningarna är på tumvantar och torgvantar (både med och utan flip-top). Några är riktigt enkla varianter och andra är lite mer intrikata i konstruktionen. Här finns till exempel vantar som stickas uppifrån och ner!

  När det gäller vantarnas mönster är variationen stor – traditionella varianter som på bästa sätt flirtar med vår svenska mönsterskatt, men också helt nya, exempelvis med fina motiv från djur- och naturvärlden. Många av vantarna stickas med två- eller flerfärgsstickning, och blir därmed lite tjockare och varmare. Men här finns också enfärgade vantar med spets- eller flätstickning, för dagar som inte är fullt så kalla.

  Beskrivningarna och diagrammen är tydliga och lätta att följa, och i slutet av boken finns också en teknikdel som ingående visar moment som kräver lite extra.

  Unna dig tid att njuta av bokens bildmaterial – varje projekt presenteras med tydliga bilder, men här finns också enastående vackra miljöbilder som verkligen sätter fart på inspirationen och fantasin.

  175,00 kr
 66. Trolldeg
  Trolldeg
  100,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 533

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17

 

              OBS!

Fredag 28/6 Stänger vi butiken kl.15.00.

1-5/7 är butiken Stängd då befinner vi oss på Lappis i Husbonliden.

8-31/7 Har vi sommartider i butiken:  Måndag-Fredag 12-17

Från 1/8 är det Ordinarie öppettider igen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå