View as Tabell Lista

Artiklar 701-800 av 928

per sida
Fallande ordning
  1. Psalm 91
    Psalm 91
    Beskrivning
    En plats av fullständigt beskydd under livets stormar

    Vet du om att det finns en tillflykt i Gud – en hemlig plats av fysisk trygghet och säkerhet som Gud visar och uppenbarar i Psalm 91 – den plats i Bibeln där Guds löften om beskydd är sammanfattad.

    Bibelläraren Peggy Joyce Ruth går igenom psalmen vers för vers och förklarar på ett inspirerande och fascinerande sätt Guds löften om trygghet för den som sätter sin tillit till Gud. Dessutom innehåller boken flera uppmuntrande och hoppfyllda sanna berättelser från människor som alla har funnit och upplevt övernaturlig hjälp utifrån löftena i Psalm 91.

    Peggy Joyce Ruth och hennes man Jack bor i Texas, USA. Under de senaste 30 åren har hon varje vecka undervisat ur Bibeln i deras hemförsamling samt medverkat i radioprogram. Peggy Joyce Ruth har också skrivit elva böcker, varav Psalm 91 är den första på svenska. Hennes längtan är att människor ska upptäcka och komma in i en djupare förståelse av Guds ord

    125,00 kr
  2. Rädda Aziz
    Rädda Aziz
    Beskrivning
    Hur uppdraget att hjälpa en blev en kallelse att rädda tusentals från talibanerna.

    ”Denna sanna historia skildrar ett av de mest otroliga räddningsuppdragen genom tiderna.” – Eric Metaxas, författaren till New York Times bestseller Är ateismen död?

    Aziz var mer än en tolk för marinkårssoldaten Chad Robichaux under Chads åtta tjänstgöringsperioder i Afghanistan. Han var en lagkamrat, bror och vän. Mer än en gång räddade Aziz Chads liv. Och sedan behövde han Chad för att hans liv skulle räddas.

    När president Joe Biden i april 2021 meddelade att USA skulle göra ett hastigt tillbakadragande från Afghanistan visste Chad att han var tvungen att få ut Aziz och hans familj innan talibanstyrkorna tog över landet. När räddningsteamet som han hade samlat ihop började arbeta blev de medvetna om att tusentals andra – amerikanska medborgare, afghanska allierade, kvinnor och barn – riskerade förföljelse eller att dödas om de inte räddades från talibanernas terrorregim. Chad började leda den insats som skulle komma att evakuera 17 000 inom loppet av några veckor – 12 000 av dem inom de första tio dagarna.

    Denna gripande berättelse om två hjältar, ett vågat uppdrag och det motståndskraftiga folket i Afghanistan visar på människorna bakom rubrikerna kring en av de mest omskakande stunderna i vår historia. Chad ger en inblick i det afghanska folkets rika och komplexa kultur och ett unikt perspektiv på det ”tjugoåriga krig” som pågick under fyra presidenter. Han skriver som amerikan, veteran och framför allt som vän.

    Rädda Aziz är en berättelse om krig och räddning. Det är en berättelse om uppdrag som slutförts och arbete som fortfarande återstår att göra. Det är en berättelse om hur en främlings blick bryter ner fördomar och apati – och varför det är värt att riskera allt när det handlar om att älska varandra.

    OM FÖRFATTAREN Chad Robichaux är en före detta officer i marinkårens spaningsavdelning och militär entreprenör med åtta tjänstgöringar i Afghanistan. Efter att ha vunnit sin personliga kamp mot posttraumatiskt stressyndrom och nästan ha blivit en siffra i krigsveteranernas självmordsstatistik, grundade Chad stiftelsen Mighty Oaks. Denna ideella organisation riktar sig till militärer i aktiv tjänst, krigsveteraner och den militära räddningstjänsten. Man använder ett framgångsrikt program för traumabehandling och motståndskraft, med tron som utgångspunkt. Chad är sedan tjugosju år gift med Kathy och de har en dotter, två söner och två barnbarn.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  3. Räddad vägen till frälsning
    Räddad vägen till frälsning
    Beskrivning
    Du kanske inte är kristen men vill veta mer, eller så kanske du precis blivit kristen och ska nu ta dina första stapplande steg i ett nytt liv. Då är den här boken perfekt för dig. Thomas Jonsson målar på ett personligt, enkelt och tillgängligt sätt upp vägen till frälsning. Hur blir man frälst, vad händer när man blivit frälst och vad ska man göra när man blivit frälst? Livet som kristen är en fantastiskt spännande resa.

    Den här boken är som en kartbok för att på bästa sätt ta sig fram i början på den resan!

    Thomas Jonsson är pastor och predikant med hela världen som sitt arbets fält och har många års erfarenhet som missionär i Afrika. Thomas är pastor i församlingen Kristet Center Väst, en stadigt växande pingst församling i Stenung sund, och brinner för att nya församlingar skall få växa fram i Sverige, försam lingar som når ut och presenterar Jesus för människor

    65,00 kr
  4. Radikal
    Radikal
    Beskrivning
    Hur mycket betyder Jesus för dig? Det är lätt för kristna i västvärlden att glömma bort hur Jesus ville att hans efterföljare skulle leva och hur deras nya livsstil skulle se ut. Han sa att de skulle lämna bakom sig säkerhet, pengar, bekvämlighet och till och med familj för hans skull. De skulle överge allt för evangeliet och dagligen ta sitt kors på sig..

    . Men hur många känner du som lever så? Lever du själv så?

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  5. Radikal kristen tro
    Radikal kristen tro
    Beskrivning
    "I sin bok Radikal kristendom uppmuntrar Jonathan Conrathe sina läsare att ta till sig hans egen orubbliga förtröstan på evangeliets unika kraft att frälsa, förvandla, hela och befria. Conrathe utmanar oss att lyda missionsbefallningen och med frimodighet förkunna Jesus som det enda svaret på de behov som finns i vår ofullkomliga värld. Det är uppfriskande att ta del av Conrathes förtröstan mitt i vår pluralistiska kultur, och känna hans längtan efter ett återvändande till Guds Ords grundläggande principer. Detta kommer inte att ske enbart genom en förnyad iver och entusiasm, utan även utifrån liv som är helt överlåtna till Gud och som levs i förlåtelse, integritet och ödmjukhet." CHARLES SIBTHORPE, LIVING WATERS CHURCH, CLEVEDON, STORBRITANNIEN
    175,00 kr
  6. Räkna med Gud : han räknar med dig
    Räkna med Gud : han räknar med dig
    Beskrivning
    En vacker bok om livet, kärleken, problem och pengar.

    På ett avskalat och öppenhjärtigt sätt berättar Tommy och Karin från sina egna liv om hur de möttes, om utmaningen i att leva 150 mil från varandra, men också om profetiska tilltal och hur de gjorde när de bad fram en båt.

    Boken är fylld av såväl varma berättelser direkt från livet som dråpliga exempel, som varför Tommy fått bygga ut Karins del av garderoben.

    Men det handlar också om ekonomi, bön och tro och hur man kan få de här områdena i livet att fungera. I botten finns ett allvar och en undervisning om balans och att söka Guds rike först, som en livets kompass.

    Den här boken är skriven för dig som bättre vill förstå sambandet mellan att Gud vill ge dig allt du behöver utifrån sitt överflöd och hur viktigt det är att leva för Jesus för att inte tappa fotfästet.

    Tommy Lilja leder idag ett omfattande internationellt arbete över hela världen. Han har skrivit närmare 20 böcker som getts ut på flera språk. Karin Lilja är samtalsterapeut, chef, föreläsare och författare. Hon debuterade 2017 med boken När själen inte mår bra, som direkt blev en storsäljare. Räkna med Gud är den första bok de skrivit tillsammans.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  7. Rättfärdig : ett himmelskt liv under jordiska villkor
    Rättfärdig : ett himmelskt liv under jordiska villkor
    Beskrivning
    Vet du vem du är i Kristus?

    Många troende har aldrig förstått betydelsen av Jesu försoningsdöd på korset eller upplevt vad hans segerrika uppståndelse innebär för oss idag. För att kunna leva som Jesu Kristi lärjungar mitt i ett sekulariserat och individualistiskt samhälle behöver vi känna till vår sanna identitet i Kristus.

    Upptäck den trefaldiga grunden till hur vi kan leva fria från fördömelse och vad vår rättfärdighet i Kristus verkligen innebär; ett himmelskt liv under jordiska villkor.

    Roine Swensson har lång erfarenhet som församlingspastor, bibellärare, resande förkunnare och församlingscoach. Hans huvudområden är bibelundervisning och församlingsutveckling. Han har framförallt blivit känd för sin inspirerande och trosstärkande bibelförkunnelse, med aktuella anknytningar till människors livssituation idag. Rättfärdig , ett himmelskt liv under jordiska villkor är Roines sjätte bok.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  8. Red moon rising
    Red moon rising
    Beskrivning
    24-7 startades i september 1999 av en grupp unga människor i England med en "galen" idé att be oavbrutet dygnet runt i en månad, 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Gud kom och bönemötet höll på ända till jul. Därefter spreds bönemötet till många länder, samfund och åldersgrupper och idag har miljontals människor världen över påverkats av 24-7-rörelsen.

    Pete Greig beskriver hur bönerörelsen startar, formas och utvecklas till en världsvid rörelse. Du kommer att läsa om smärta och kamp, härliga bönesvar och segrar och även inspireras av den hunger efter bön som är så levande inom 24-7.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
  9. Redo för ett liv med mirakler
    Redo för ett liv med mirakler
    Beskrivning
    Du kan leva ett övernaturligt liv. Att fungera i den andliga sfären borde faktiskt vara lika naturligt som bön, lovsång, tillbedjan och bibelläsning. Det är en del av vad Jesus har vunnit åt oss på korset! Helande, befrielse, tecken och under utgör ett andligt arv för alla Jesu Kristi efterföljare.
    Redo för ett liv med mirakler lär dig hur du ska göra dig av med den religiösa begränsningens skygg­lappar så att du kan se ditt eget liv förvandlat, de förlorade frälsta, och hela samhällen förändrade.

    Även du kan gå från att ha haft en rent intellektuell tro till att bli en person som verkar i en överflödande och mirakelgörande auktoritet, och förlöser Guds härlighet och kraft.

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  10. Resan - Billy Graham
    Resan - Billy Graham
    Beskrivning
    Resan - Billy Graham I den här boken öser vår tids mest berömde evangelist, Billy Graham, ur sin ojämförliga livserfarenhet för att hjälpa oss att finna Guds plan för vår resa genom livet. I vilken fas vi än befinner oss ­ i början, mitten eller närmare slutat på vår livsresa ­ så vet vi alla att det finns många olika vägar, och att varenda korsning, som vi hamnar i, ställer oss inför ett val. Ibland spelar det ingen större roll vilken väg vi tar, men ibland kan det förändra hela vårt liv.

    Hur väljer man rätt väg, och hur klarar man sig förbi alla farthinder och gropar, som alla vägar bjuder på? Den goda nyheten är att vi inte måste resa ensamma, säger Graham. Inte nog med att Gud har snitslat en väg åt oss, han vill dessutom följa med oss på vår resa ­ för att hjälpa oss när det blir tufft, och se till att vi hittar hem till slut. Med den tydlighet och det engagemang som har kännetecknat allt han gjort för oss Billy Graham framåt steg för steg, och delar med sig av tankar och insikter som han vunnit under ett långt liv i gemenskap med Gud.

    Vi får höra om Guds syfte med våra liv, och om Jesus¹ betydelse för oss. Vi får lära oss att handskas med frestelser, nedbrytande vanor och djupa besvikelser. Och vi får praktiska råd om hur man ber, tar reda på Guds vilja och fattar rätt beslut, lever i harmoniska äktenskap, uthärdar smärta och lidande och kommer över sorg.
    Detta magnum opus är kryddat med otaliga personliga berättelser ur Billy Grahams eget liv, och erbjuder vishet, uppmuntran, hopp och inspiration åt alla som vill få ut så mycket som möjligt av Resan.

    100,00 kr
  11. Resan mot Gud : kristen i ett nytt årtusende
    Resan mot Gud : kristen i ett nytt årtusende
    Beskrivning
    Wohlin skriver: ”Kristen tro har för många blivit en kulturell tillhörighet snarare än ett verkligt liv med Gud, och den första kärleken till Jesus Kristus har ibland tynat bort. Alltför mycket har kyrkan anpassat sig till ett sekulariserat samhälle. Längtan efter att vara relevant för alla i en modern tid har gjort att den distinkt kristna rösten blivit alltför otydlig. Det sekulariserar kyrkan och gör den kraftlös. En del församlingar har därför tappat sin attraktionskraft och på en del platser har den profetiska rösten tystnat. Det är inget annat än en tragedi. För vem vill egentligen leva en kristendom som inte gör någon större skillnad?

    I Resan mot Gud vill Wohlin hjälpa läsaren att lyfta blicken och se nya perspektiv. På många sätt är boken en reseskildring där författaren delar med sig av sin egen personliga resa i tron, men också beskriver många resor till platser i världen där han fått förstå hur livskraftig den kristna tron är. Som ett exempel kan nämnas att nästan 100 000 människor varje dag blir medlemmar i någon slags kyrka, och varje vecka grundas tusentals nya församlingar.

    ”I den här boken försöker jag helt enkelt berätta om vad jag har iakttagit under mitt livs resa. Därför innehåller den alltifrån texter om den kristna trons centrum, till berättelser om människors resa mot Gud. I den återger jag forskning och statistik om vad som händer i världen just nu. Jag delar också med mig av erfarenheter från mitt eget liv och trosövertygelser – där jag försöker förklara några av de stora händelserna i Bibeln. Det kan kanske uppfattas lite spretigt. Men det är det här som jag sett, hört, läst och upplevt och det finns en tydlig röd tråd. Jag vill ge dig en bild av resan mot Gud och min förhoppning är att du ska se hur fascinerande den är. Jag har också försökt förstå hur Gud verkar i världen och hur kristenhetens situation ser ut i ett nytt årtusende. Så jag vädjar – läs min bok som en reseskildring eller en vägrapport – där jag har försökt att ge en bild av det som händer i världen.

    Om författaren:
    Sam Wohlin är gift med Fotoula och tillsammans har de två barn. Wohlin är pastor i Pingstkyrkan i Karlstad och har tidigare varit pastor och bibelskolelärare i Pingstförsamlingarna i Jönköping och Norrtälje. Under många år har han regelbundet skrivit krönikor i tidningarna Dagen, Trons Värld, Hemmets Vän och Pingst.se. Wohlin har tidigare skrivit boken Själens obotliga längtan efter Gud och är medförfattare till böckerna I ljuset av återkomsten, Trons hemlighet och Kallad, bekräftad, överlåten.

    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  12. Resebrev-från det heliga landet
    Resebrev-från det heliga landet
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  13. Rör inte Guds homo
    Rör inte Guds homo
    Beskrivning
    Utan rötter vissnar vi. Den insikten sprider sig alltmer. Kändisar söker sina rötter på TV. Miljoner köar till Mamma mia, ABBA-musikalen om flickan som söker sin förlorade abba, pappa.
    En annan insikt har svårare att bli accepterad: att vi har de rötter vi har – att man inte kan välja bort sina rötter. Det politiskt korrekta i dag är att vi inte behöver våra biologiska rötter, som ju för alla består av mor plus far. Och vår Gudsrot får inte finnas.

    Resultatet kommenterar Bengt Pleijel så här, i sitt förord: "Vi har blivit rotlösa. Kraften har sinat." Tomas & Herti Dixon beskriver allas vårt rotsystem – och hur vi kan skydda våra rötter, så att de inte torkar eller slits av. Utgångspunkten är dels adoptivbarns starka erfarenheter av rotlöshet, dels Skaparen. Gudslivet är manligt och kvinnligt – inte minst därför är det fulla föräldraskapet så livsavgörande.
    Boken tar upp en lång rad varför-frågor: varför är det livslånga, trogna äktenskapet mellan man och kvinna så centralt, inte bara för individen utan också för samhället – varför är synden synd – varför gör oss gränslös frihet ofria – varför stämmer inte evolutionsteorin med verkligheten – varför behövs manlighet och kvinnlighet, moderskap och faderskap i samspel för att vi ska ha störst chans att bli oss själva fullt ut?

    "Tomas & Herti för dig in på en spännande vandring genom bibeln och vår tid. Läs deras bok långsamt. Tanka, tänk…", uppmanar Bengt Pleijel.

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  14. Rötter och krona : en fastevandring under träden
    Rötter och krona : en fastevandring under träden
    Beskrivning
    Rötter och krona är den åttonde boken i serien Ärkebiskopens fastebok för enskild eller gemensam reflektion. Ärkebiskopen väljer varje år ut en författare och skriver bokens förord.

    I 2020 års fastebok tar poeten och författaren Ylva Eggehorn oss med på en fastevandring under träden – både träd som hon mött i verkliga livet och träd som hon har läst om.

    I Bibeln är träden den genomgående djupa andrastämman som låter oss förstå att människan inte är ensam i Guds skapelse. Genom poesi och prosa förmedlar Ylva Eggehorn trädens hoppfulla budskap: sörj ordentligt så att det blir plats för något nytt, spara på krafterna så att du kan rusta dig och ladda om, sluta jaga näring där den inte finns, gå på djupet så att du kan växa. Du kan återfå dina rötter, din krona.

    I slutet av boken finns Sensus samtalsguide Samtal fortsätter – nycklar till goda samtal.

    Ärkebiskop Antje Jackelén har skrivit bokens förord och tecknaren Anna Blåder har gjort bokens illustrationer. För varje såld bok går tio kronor till Act Svenska kyrkan.

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
    • Köp 25 för 180,00 kr/st
  15. Så mycket mer, så mycket större
    Så mycket mer, så mycket större
    Beskrivning
    Många förlorar sin tro i övergången till vuxenlivet eller så hamnar den i ett passivt pausläge. En av anledningarna kan vara att tron inte har bearbetats, fått substans och kunnat växa samtidigt som man har mognat på andra områden i livet, intellektuellt och personlighetsmässigt. Därför finns det ofta ett behov av bearbetning och fördjupning av trons grundstenar.

    Den här boken vill visa att Gud är större än våra bilder, bibeln är mer än en samling böcker som drar åt olika håll, den "stora berättelsen" är större än vi har förstått. Sören Perder tar upp grundläggande ämnen som: Bibelns röda tråd, vad är innebörden i skapelsen, syndafallet, Jesu födelse, död och uppståndelse med mera. Ett kapitel behandlar den kristna trons framtidshopp och ett annat den progressiva uppenbarelsen.

    Sören Perder är pastor och bibellärare. Han är medförfattare till Ledare i motvind, Andra Korinthierbrevet i kommentarserien Nya testamentets budskap (NTB).

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  16. Saliga visshet
    Saliga visshet
    Beskrivning
    Om sångförfattarna Philip P. Bliss, Fanny Crosby och Robert Lowry.

    Väckelsetid och sångdiktning hör samman. Under senare hälften av 1800-talet skrevs åtskilliga sånger som har levt vidare under många generationer. När Nils Frykman och Lina Sandell skrev sådana sånger i vårt land gjorde även sångdiktare detta på andra sidan havet.

    Den nutida sångförfattare Roberth Johansson "mötte" sångdiktarna Philip P. Bliss, Fanny Crosby och Robert Lowry vid en visit i USA hösten 2010 och i denna bok ger han ett enkelt porträtt av de tre.

    100,00 kr
  17. Samiskt kyrkoliv
    Samiskt kyrkoliv
    Beskrivning
    I den samiska kristna traditionen finns djupa brunnar att ösa ur. Här finns en förståelse för att spiritualiteten behöver ta sig kroppsliga uttryck och många hundra års erfarenhet av den livsnödvändiga respekten för skapelsen. Här finns också välsignelsen som en bärande grund i vardagen. Detta är en skatt som kan berika hela kristenheten.

    Bön, välsignelse och handling går hand i hand i samisk spiritualitet. Andligheten lever i det dagliga livet.

    I boken ger Birgitta Simma grundkunskaper om samisk historia, kultur, spiritualitet och traditioner. Hennes förhoppning är att församlingar, genom att få en större förståelse för samiskt kyrkoliv, ska bli bättre rustade att möta behoven av andliga rum där samer kan bära med sig sin identitet och kultur och på lika villkor bidra med sina kunskaper och erfarenheter.

    Birgitta Simma berättar också om Sápmi, de samiska språken, samerna som urfolk och förtryckt folkgrupp och om försoningsprocessen mellan Svenska kyrkan och samerna. Flertalet personer delar med sig av sina erfarenheter av att vara same idag.

    Boken är framtagen i samarbete med Luleå stift.

    • Köp 3 för 243,01 kr/st
    • Köp 10 för 229,50 kr/st
  18. Sammanbrott och uppbrott
    Sammanbrott och uppbrott
    Beskrivning
    "Ur de sammanstörtande ruinerna i Jeriko klev skökan Rahab ut oskadd - räddad av Gud. Vore Gud en moralens väktare skulle hon ha dött först av alla i staden. men Gud räddade inte Rahab därför att hon var en sköka, utan därför att hon trodde. Tro är att inse sin egen svaghet och lägga sin darrande hand i Kristi starka frälsarhand."
    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
  19. Samtidigt : berättelsen om hur Gud blev människa och vad det har med oss att göra
    Samtidigt : berättelsen om hur Gud blev människa och vad det har med oss att göra
    Beskrivning
    Samtidigt… Om hur Gud blev människa och vad det har med oss att göra handlar om vad som sker med oss i vår egen tid, vi som är troende, sökare, tvivlare.

    Vad är det i vår kultur som löser upp människors självkänsla och identitet, samtidigt som vi kanske aldrig har sysslat så mycket med oss själva och hur vi mår? Är det säkert att andlighet är en hjälp för att hitta oss själva? Kan den inte lika gärna bli en flykt för den som av olika skäl inte står ut med sig själv? Vad innebär egentligen den kristna bekännelsen att ”Jesus Kristus är sann Gud och sann människa”? Hur hänger sanningen om Gud samman med sanningen om oss själva? Kan vi överhuvud taget längre tala om en sanning, i en kultur där alla markeringar flyttas tillbaka till privatlivets inhägnade åsikter och projekt?

    Med sedvanlig skärpa tar Magnus Malm med oss på en resa genom samtidskulturen, psykologiska erfarenheter, kyrkans historia och de bibliska berättelserna. Det är inte helt uteslutet att läsaren på vägen finner ledtrådar till mysterier på betydligt närmare håll.

    240,01 kr
  20. Sårad och orättvist behandlad
    Sårad och orättvist behandlad
    Beskrivning
    Har du blivit sårad och orättvist behandlad?

    Det finns få prövningar som är så traumatiska som när man blir missförstådd, falskt anklagad och övergiven av dem man trodde var ens bästa vänner.

    Kan man alls behålla någon glädje i allt detta?

    Hur ska man bemöta dem som vänt sig emot en?

    Hur ska man gå vidare? I denna bok finner du några gudomligt inspirerade svar på sådana frågor.
    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
    • Köp 25 för 128,00 kr/st
  21. Se framåt med förväntan
    Se framåt med förväntan
    Beskrivning
    Jag vill utmana och inspirera alla kristna att våga se framåt med glädjefylld förväntan. Min önskan är att präster, pastorer och församlingsledare läser denna lilla skrift tillsammans med sina medlemmar. Att den får ligga till grund för samtal, andakter och bön i kyrkans olika gemenskapsgrupper. Det är dags för en radikal nystart, där vi återerövrar pionjärandan! Glöden och den heta längtan att få fler med till himlen! Tron på att Gud vill använda oss alla som sina redskap. Att Anden kan leda oss in i förberedda gärningar.

    I bön kan en ny vision födas som jagar bort apati och trötthet! Som får våra hjärtan att börja brinna. Min djupa känsla är att tillbakagång och avkristning kan vändas i påkristning, en andlig vårtid då många vilsna söker vägen till Gud.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  22. Segrande bön
    Segrande bön
    Beskrivning
    ”Bönen har haft betydelse så länge som människor har funnits på jorden, och den kommer att få allt större betydelse ju närmre slutet vi kommer. […] Det är av största vikt att Guds folk lever bönens liv, för bönen är en faktor att räkna med när det gäller Guds rikes seger.

    Lewi Pethrus Lewi Pethrus bok Segrande bön trycktes första gången 1929, och hans budskap om bön är lika brännande aktuellt i dag. Pethrus undervisar och utmanar oss, i denna språkligt bear­betade elfte upplaga, att plocka upp bönen såsom det redskap – ja, vapen – genom vilket Guds folk kan vinna seger och kyrkan utföra sitt viktigaste uppdrag: att vinna själar för Gud.
    ”Det här är en viktig bok. Pethrus undervisning är ett stridsrop till hela kristenheten, en väckarklocka och ett budskap rätt in i vår tid. Vi behöver den. Varenda kristen borde läsa den. Vi behöver vakna och börja be!” – Ur förordet av Curt Lewin, föreståndare för Skånes­ Pionjärmission ”Nyutgåvan av Segrande bön är enormt välkommen. Läget är sådant att vi som tror behöver leva mer i bön, och den goda verkligheten är att vi får leva alltmer i bön om vi vill. […] Låt oss gå bönevägen, det är segervägen.” – Daniel Alm, föreståndare för Pingst – fria församlingar i samverkan

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  23. Simsons kamp
    Simsons kamp
    Beskrivning
    Lärdomar från berättelsen om Simson och Delila. Stanley Sjöberg

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
  24. Själavård : en grundbok
    Själavård : en grundbok
    Beskrivning
    Detta är en grundbok i själavård. I ett aktuellt och historiskt perspektiv tar författaren upp frågor kring den kristna själavårdens egenart och förhållningssätt. Allt är skrivet i ljuset av tron på en treenig Gud.

    Själavård handlar om att mötas ansikte mot ansikte. I det mötet händer något. I varandras ögon skapas och nyskapas vi. Här kan vi upptäcka mer om vilka vi själva är, vilka andra är och vem Gud är. När man vågar visa sitt ansikte uppstår möten som kan föra en människa vidare i livet och i tron.

    I denna bok får man lära sig mer om det själavårdande mötet: Vilka är aktörerna? Vad sker mellan dem? Hur påverkas mötet av självförståelsen och attityden hos dem som möts? Vilka andliga och existentiella frågor är relevanta? Vilken betydelse har psykiatrisk behandling eller religionspsykologisk insikt? Vad betyder kultur och miljö?

    Boken vänder sig till alla som vill veta mera om själavårdens relationer. Det är en kursbok i själavårdsutbildningar och en inspirationsbok för verksamma präster, pastorer, diakoner och andra som har en själavårdande yrkesroll.

    250,00 kr
  25. Självförtroende och självkänsla i Kristus
    Självförtroende och självkänsla i Kristus
    Beskrivning
    Självförtroende och självkänsla är attraktiva egenskaper som profana coacher jobbar med att stärka. Men från Guds synvinkel är detta jobb bortkastat. Han har redan dömt ut vår gamla människa (Adam resp Eva) och dessas prestationer. Så låt oss inte sträva efter att förbättra den gamla människans självförtroende, utan istället ta emot något mycket bättre: Självförtroende och självkänsla i Kristus, dvs Kristusförtroende!

    165,00 kr
  26. Sju steg i kristen tro
    Sju steg i kristen tro
    Beskrivning
    Det här är en bok för den som är nyfiken på kristen tro. Boken Sju steg i kristen tro utgår ifrån sju teman; Gud, Bibeln, Jesus, bön och gudstjänst, dop och nattvard, ondska och synd samt bortom döden.

    Varje kapitel inleds med en fråga och avslutas med en enkel övning att tillämpa i vardagen samt ytterligare några reflektionsfrågor. Dessutom ingår en plan för läsning av Lukasevangeliet, med stödfrågor till varje kapitel i evangeliet.

    Sju steg i kristen tro av Jonas Lindberg kan beskrivas som en konfirmandbok för vuxna. Den är skriven både för den som är nyfiken på kristen tro och för den som har en tro och vill lära sig mer om den. Den har på samma gång både ett personligt tilltal och en önskan att spegla bredden i olika sätt att tro.

    Boken ställer frågor till läsaren och fördjupar kunskaper. De sju stegen i bokens titel kan också beskrivas som sju teman; Gud, Bibeln, Jesus, bön och gudstjänst, dop och nattvard, ondska och synd samt bortom döden. Det finns en tanke med den inbördes ordningen mellan dessa steg, men det är samtidigt inte en mekanisk väg. Det är sju grundläggande steg på en väg som kan vara livslång och rymma så mycket mer än vad denna bok rymmer. Men det är en början och en god grund.

    Till varje kapitel hör en övning, för att tron inte ska stanna i huvudet, utan också nå ut i resten av kroppen och kunna bli en del av läsarens vardag. Dessutom ingår läsning av Lukasevangeliet, med stödfrågor till varje kapitel, för att ge närkontakt med en av den kristna trons grundkällor

    • Köp 3 för 170,00 kr/st
  27. Sjukjournal
    Sjukjournal
    Beskrivning
    Harald Wollstads dagboksanteckningar som gett många tröst, kunskap och uppbyggelse.
    30,00 kr
  28. Sjung kyrka, sjung!
    Sjung kyrka, sjung!
    Beskrivning
    Boken handlar om hur gudstjänsten i kyrkan behöver psalmsången och hur den måste vitaliseras....
    75,00 kr
  29. Skambunden : vad skam gör med dig och hur du kan läkas
    Skambunden : vad skam gör med dig och hur du kan läkas
    Beskrivning
    Skam är en känsla som någon gång drabbar oss alla. Vi föds alla fria och hela, men skammen kan flytta in och påverka våra liv. Men om den har flyttat in, går det också att få den att flytta ut!

    Skam kan styra mycket mer än vad vi anar i våra liv. Den destruktiva skammen kan smyga sig in på livets olika områden. Den kan göra att vi hamnar i situationer vi inte själva valt. Den typen av skam är giftig och stjäl vår vitalitet, glädje och kraft. Den får oss att bromsa och begränsa oss själva genom att krympa vårt livsutrymme. Utan att vi märker det, kan den få oss att vända oss mot oss själva.

    Men det finns hopp om läkning. Ett första sätt att komma tillrätta med skammen är att du blir medveten om hur den fungerar och i vilka situationer den kan vara aktiv i just ditt liv.

    Boken visar också vägen till att må bra och få en bättre självkänsla.

    Karin Wennerlöf Lilja, samtalsterapeut och populär föreläsare, debuterade med boken När själen inte mår bra, som tryckts i flera upplagor. Skambunden är en efterlängtad uppföljare för en växande läsekrets.

    150,00 kr
  30. Skapad för ett högre syfte : låt din vision sammanstråla med Guds syfte
    Skapad för ett högre syfte : låt din vision sammanstråla med Guds syfte
    Beskrivning
    Brian Houston, pastor i Hillsong Church i Sydney, skriver i denna bok om hur viktigt det är att leva för ett högre syfte. När vi hittar­ Guds syfte för våra liv och bestämmer oss för att leva för det faller allt annat på plats.

    Houston utmanar med frågan: "Lever du bara som en som är frälst eller har du antagit utmaningen att leva som en som är kallad?"Vi är inte frälsta bara för att en gång uppleva evigheten i himlen, vi har också fått en kallelse att vara med och förändra världen vi lever i.
    Houston skriver i inledningen: "Jesus själv lärde oss att först söka Guds rike. Detta rike är inte en mystisk plats i himlarymderna, det är allt som har med Jesus att göra. Att ha ett gudomligt syfte handlar om att manifestera himlens vilja på jorden. När du får en uppenbarelse om Guds rikes syfte och kallelse kommer det att förvandla ditt liv och det har kraft att påverka alla du möter."

    75,00 kr
    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
    • Köp 25 för 148,00 kr/st
  31. Skapad skapare : essäer om att vara människa
    Skapad skapare : essäer om att vara människa
    Beskrivning
    Hur blir en människa den hon är? Det är en av de stora olösta frågorna som i årtusenden drivit fram filosofiskt och religiöst tänkande. Samtidigt är det en fråga som i varje tid behöver ställas på nya sätt.

    I denna bok diskuterar teologen Patrik Hagman vad det är att vara människa utgående från en rad aktuella perspektiv: Vad gör sociala medier med oss? Vad gör vi när vi söker oss själva? Hur formas och förändras synen på manligt, kvinnligt och det som inte är någondera?

    Boken består av fristående essäer som ur ett teologiskt perspektiv, och ofta utgående från populärkulturella uttryck, undersöker det mänskliga livet i det samhälle vi nu lever i. Ett återkommande tema är att människan är skapad till att skapa sig själv, men att mycket går fel när detta blir ett individuellt projekt i stället för något som växer fram i en mänsklig gemenskap. Därför blir också kyrkan den arena där dessa frågor, kanske inte får sina svar, men hittar sin hemmaplan.

    Patrik Hagman är teolog och författare, född och uppvuxen i Finland, men nu verksam i Sverige.

    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  32. Skapande bibelsamtal
    Skapande bibelsamtal
    Beskrivning
    Skapande bibelsamtal vill fördjupa Bibelns texter, så att de blir meningsfulla i det egna livet. Inga förkunskaper behövs. Deltagarna lyssnar till en bibeltext som bearbetas med hjälp av bilder, metalltråd, färg, skrivande och andra kreativa uttryckssätt. En kort och tydlig instruktion bidrar till både öppenhet och begränsning.

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  33. Skapelsekoden
    Skapelsekoden
    Beskrivning
    Jesus är skapelsens Herre, allt är skapat i, till och genom Honom. Han har gett dig makten att använda hans namn. Skapelsekoden, namnet Jesus, kan ta dig dit du är kallad att vara och bli det du är förutbestämd att bli.

    Ur innehållet:

    Skapelsekoden – hur du får tillgång till kombinationslåset.

    Universums rangordning – hur allt hänger ihop, hur änglarna och andevärlden ser på dig.

    Du är en möjlighet för Gud – hur du ser vad Gud ser i dig, hur du ser möjligheter där andra ser nederlag.

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  34. Skörden
    Skörden
    Beskrivning
    Skörden är ett profetiskt budskap för 1990-talet och perioden därefter.

    Det är inte bara ett nytt uppvaknande, utan en fullständig revolution av församlingen och världen, som kommer. Denna syn gavs för att väcka dem som fått uppdraget att helt ändra kristendomens kurs, ja till och med definitionen av vad kristendom är.

    Sedan boken först kom ut 1989 har profetiorna i boken börjat uppfyllas. Vi ser inte så mycket av detta i Europa ännu, men i andra delar av världen är det högst påtagligt.

    Låt ditt hjärta fyllas av det som Herren här målar upp för dig, så att du är redo när det kommer!

    Denna nyöversatta upplaga har utökats med nytt material.

    Rick Joyner är en numera välkänd profet som fått se in i kyrkans framtid på ett målande sätt. Hans böcker, som har översatts till många språk, har en dramatisk karaktär och är starkt uppmuntrande
    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
    • Köp 25 för 132,00 kr/st
  35. Skulle vi inte förändra världen? : våga bli den församling som Gud har tänkt sig
    Skulle vi inte förändra världen? : våga bli den församling som Gud har tänkt sig
    Beskrivning
    "Vi är inte bara kallade att förändras och vara öppna för förändring, utan att främja förändring."

    I Skulle inte vi förändra världen? ger Erwin McManus oss sin vision av en kyrka som intar sin rätta plats. Den är en kraft omöjlig att hejda när den förändrar världen. Den är aktiv och engagerad i samhället. Den vågar slita sig loss ur stelnade vanor och verksamheter för att blomma ut i livfull och brinnande tillbedjan. Det är en kyrka där Ordets förkunnare tar risken att sträcka sig ut i vår mångfacetterade, mångbottnade kultur med musik, konst och andra uttrycksmedel för kärlek och tro. En kyrka som överflödar av Kristi liv.
    Nytt liv kommer in i en församling med apostolisk grundsyn när den inser att dess mål kan utläsas i dess ursprung. Den är en levande lem i Kristi kropp som söker sin bestämmelse och vägrar att nöja sig med mysmodellen av en "framgångsrik församling".
    125,00 kr
  36. Slåss
    Slåss
    Beskrivning
    Hur du vinner fighterna som betyder mest

    Författaren och pastorn Craig Groeschel hjälper dig att förstå vem du verkligen är – en man som är skapad till Guds avbild med en krigares hjärta – och hur du kämpar den goda kampen för vad som är rätt.

    Du kommer att finna styrkan­ till att ta dig an de strider som du vet att du måste utkämpa – de strider­ som avgör tillståndet i ditt hjärta, i ditt äktenskap och den andliga hälsan i din familj.

    Craig visar på exempel från Bibeln, däribland från Simsons liv – vår polare Simson. Ja, killen med svällande muskler, hår som en hippie och en förtjusning i Delila. Du kanske blir förvånad över hur mycket vi har gemensamt med denna kille. Genom att se på hans liv kommer du att lära dig hur du kan besegra makterna som gör starka män svaga. Du kommer att bli den man som Gud har skapat dig till att vara: En man som vet hur man kämpar för det som är rätt.

    Och du skulle bara våga ge dig in i denna strid obeväpnad. Lär dig att strida med tro, med bön och med Guds ord.

    Det är dags att kriga som en man. För Guds skull, SLÅSS!

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  37. Smittande passion : berättelsen om OM:s rörelse i Sverige
    Smittande passion : berättelsen om OM:s rörelse i Sverige
    Beskrivning
    Spännande om Guds ledning, ingripande och beskydd när ett gäng unga svenskar genom OM, med start för 50 år sedan, bestämde sig för att göra skillnad i världen.

    I OM möter de unga svenskarna en passion de inte kan motstå, och att berätta om Jesus för dem som aldrig hört blir deras livs äventyr. Förundrade upptäcker de att Gud kan använda dem, trots deras ungdom och brist på erfarenhet. När de ber verkar Gud på mäktiga sätt och de kan inte låta bli att berätta för andra om det som de upplevt. Snart sprider sig passionen över Sverige.

    Med bilder i fyrfärg.

    ”Med OM kom en vision som kom att spränga de trånga cirklarna i Sverige. När OM:arna möttes var det först bön, sedan strategiskt samtal, följt av att de gick ut för att vinna människor. Den passionen måste väckas igen i vår tid.” – Stanley Sjöberg, författare & pensionerad pastor

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  38. Snälla flickor förändrar inte...
    Snälla flickor förändrar inte...
    Beskrivning
    Tvivla aldrig på att kvinnor ,fyllda av kraft och kärlek från Gud kan förändra världen.
    100,00 kr
  39. Sök friden och bevara den : en bok om hjärtats frid
    Sök friden och bevara den : en bok om hjärtats frid
    Beskrivning
    Kort beskrivning: En andlig bok och en "självhjälpsbok" i skön förening. Enkel, konkret och generöst ösande urden kristna andliga traditionen.
    För den som vill fi nna friden utan att för den skull fl y livets realiteter. För den somvill söka friden och bevara den.
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  40. Sök Guds ansikte
    Sök Guds ansikte
    Beskrivning
    Varför kommer dom inte när vi ringer? frågade sig pastor Jansson i en klassisk sketch på sextiotalet. Frågan är inte mindre aktuell i dag. Trots alla försök till nya grepp och förändringar verkar uppgivenhet och resignation äta sig allt längre in i många församlingars kärna.
    Och samtidigt, mitt i krisen, spirar en obändig längtan efter förnyelse och liv bland allt fler, både på det personliga planet och i församlingarnas liv.Den här boken vill ge ett svar på denna längtan. Med uppmaning att söka Guds ansikte målar författaren upp en inspirerande vision om vad som kan hända när vi låter Andens vind blåsa genom våra församlingar. En vision om väckelse och förnyelse. Om återuppbyggnad och om mission som spränger alla gränser.
    Boken blev mycket uppskattad när den kom ut första gången 1996. Nu utges den i en ny uppdaterad utgåva
    150,00 kr
  41. Sökaren
    Sökaren
    Beskrivning
    Här får du bl a träffa Arja som ägnde sig åt zenmeditation och ett par som mötte Gud på en New Age-mässa. Du får dessutom läsa om den störste Sökaren och Finnaren
    24,99 kr
  42. Som fågeln
    Som fågeln
    Beskrivning
    ”Som fågeln flyger i vinden, och vinden flyger var fågel, så kom du till mig och rörde vid mig och jag blev din.” Guds verklighet är inte alltid vår verklighet. Vi famlar ofta i våra egna tankebyggnader och förstår inte att vi tillhör honom. Den här boken handlar om upptäckten av denna tillhörighet i författarens liv och hur det ledde in honom på nya vägar. För någon annan kan det se annorlunda ut men tillhörigheten är densamma. Författarens väg skildras personligt genom både prosa och poesi. Tomas Söderhjelm har arbetat som pastor i Metodistkyrkan och är nu präst i Svenska kyrkan.
    155,00 kr
  43. Som ringar på vattnet
    Som ringar på vattnet
    Beskrivning
    När vår ”bokföring” av fromma gärningar kontra våra synder granskas, kommer alltid resultatet att hamna på minus. Men det är tack och lov inte denna balansräkning som har det sista ordet om vårt öde. Trons rättfärdighet befriar oss nu och för alltid från att försöka definiera oss själva och vår ställning inför Gud utifrån en sådan granskning. Denna rättfärdighet frigör oss även från att bedöma vår existens utifrån vad andra tycker och tänker om oss. Allt vad människor anser om oss är högst temporärt – det är Gud som har sista ordet. ”Bara Gud kan döma mig” brukar folk säga. De anar inte hur rätt de har och att hans domslut redan har fallit. Trots empiriska bevis för synd och våra egna erfarenheter av misslyckanden, så lyder hans dom frikänd och rättfärdig, för den som sätter sitt hopp till Kristus istället för sin egen fromhet. Det är detta frigörande budskap – evangelium – som tar oss från förtvivlan och fördömelse till försoning och förvandling.

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  44. Som spridda sädeskornen : perspektiv på nattvardens levda teologi
    Som spridda sädeskornen : perspektiv på nattvardens levda teologi
    Beskrivning
    I många av Svenska kyrkans församlingar firas mässa en eller flera gånger i veckan. Nattvarden är i högsta grad både aktuell och angelägen – och den engagerar. Med anledning av en ny kyrkohandbok 2017 och ett biskopsbrev om nattvarden 2020 har såväl gamla som nya frågor väckts, och diskussionen om nattvarden har intensifierats. Inte minst har förhållandet mellan teologin i de nya normativa dokumenten och den levda teologin i församlingarna aktualiserats. Till detta samtal samlar den här antologin tolv skribenter från olika akademiska och kyrkliga traditioner för att ge perspektiv på nattvarden i Svenska kyrkan idag. Bokens kapitel behandlar exempelvis frågor om språk, musik, praktik, barn och delaktighet. Här diskuteras också nattvarden i förhållande till ämnen som ekumenik, klimat, diakoni och digitalisering. Historiska perspektiv blandas med analyser av nutida praktiker och teologiska nytolkningar för vår tid och framtid. Till synes spridda sädeskorn från den teologiska forskningen möts med utgångspunkten att nattvarden är central – för såväl kyrkan i stort som den enskilda gudstjänstfiraren.

    Medverkande: Teresia Derlén (red.), Judith Fagrell, Ulrica Fritzson, Elin Lockneus, Mattias Lundberg, Frida Mannerfelt (red.), Michael Nausner, Karin Rubenson, Carina Sundberg, Karin Tillberg, Andreas Wejderstam, och Johannes Zeiler.

    Boken är en del av Svenska kyrkans forskningsserie som publicerar kyrko- och samhällsrelevant forskning som har genomgått en peer review process.

    • Köp 3 för 391,50 kr/st
    • Köp 10 för 369,75 kr/st
  45. Som till en gud : om Jesu gåta
    Som till en gud : om Jesu gåta
    Beskrivning
    Kanske är det så att ju mindre känd kristendomen blir i ett sekulariserat samhälle, desto mer upplevs den som exotisk och därför intressant. Den väcker nyfikenhet, den har återfått nyhetens behag

    Så resonerar Jean Paillard i sitt förord till det som blev hans sista försök att utforska Jesu gåta. Vad får en teologiskt och bibliskt lärd dominikan att långt upp i 90-årsåldern envetet tränga bakom allt som kan skymma kitschiga bilder, överlastade kyrkor, pompösa hederstitlar som Davids son, Människoson, Guds son ? Han vill inte bevisa något om den förbryllande profeten från Nasaret, skriver Paillard, men han vill veta: hur kom de första troende fram till sin övertygelse? Han vill få klarhet i hur det gick till i början, försöka skildra en mognadsprocess, hur en del av Jesu samtida undan för undan trodde sig ha kommit underfund med Jesu djupa identitet.

    Och sedan, tillägger Paillard, får min läsare själv dra sina slutsatser med sin intellektuella hederlighet i behåll .

    Jean Paillard inträdde i dominikanorden redan 1939 och utbildade sig till psykolog i Paris. När han sommaren 2016 avled i Stockholm hade han tillbringat 61 år i Sverige. Många läsare har fascinerats av hans böcker om Paulus (Paulus i ny dager) och Judas (Broder Judas), liksom hans upptäckarglädje när han i svensk skönlitteratur träffade på Jesus kamouflerad i djurgestalter. In i det sista arbetade han med Som till en gud, ett sista försök att med öppet och kritiskt sinne gå i direktkontakt med evangelierna. I manuset hade han antecknat att boken skulle tillägnas de tröskelnyfikna. På Libris har även utkommit Till det osägbaras lov (2001).

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  46. Spår av den osynlige Om andlig klarsyn
    Spår av den osynlige Om andlig klarsyn
    Beskrivning
    Vad ser jag Gud göra just nu, i mitt liv och i andras?

    Går det att få syn på Gud, trots att världen är full av sådant som gör ögat grumligt?

    Att vara andligt klarsyn är att mitt i vardagen känna igen Guds rike och se på sig själv och världen med en blick präglad av Ordet.

    Mikael Hallenius visar hur det är möjligt att vänja ögonen vid att se Gud handla och på så sätt förstå vad Gud vill. Genom boken får läsaren hjälp att finna och följa spåren av den osynlige.
    Det finns altare till Guds ära överallt och den andligt klarsynte kan se dem.

    Mikael Hallenius född 1971 är pastor, fil dr i pedagogiskt arbete och lärare i kyrko- och missionsstudier på Örebro Teologiska Högskola.

    165,00 kr
  47. Spirande tro
    Spirande tro
    Beskrivning
    Handlar om "Thomas" funderingar omkring Gud.
    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
  48. Ständigt växande tro
    Ständigt växande tro
    Beskrivning
    I denna nyöversättning av Ständigt växande tro finns arton av Wigglesworths trosstärkande budskap nedskrivna.

    Smith Wigglesworth (1859–1947) är känd över hela världen som en trons apostel. För honom var livet ett ständigt äventyr. Han litade på Gud, även i helt hopplösa situationer.
    Han satsade allt på kraften som finns i Kristus. Följ med denne troshjälte på äventyret som kallas ”tro”, där mirakler är en del av vardagen.
    Ta del av vittnesbörden om befrielse från diabetes, tuberkulos, demoner och till och med fysisk död. Och bli inte förvånad om trons frön planteras och växer i ditt hjärta. Se hur Gud verkar och möter människor med sin helande och befriande kraft och hur mirakler sker som ett resultat av trons kraft.

    125,00 kr
    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  49. Stark : andakter till styrka för varje dag
    Stark : andakter till styrka för varje dag
    Beskrivning
    Lisa Bevere har spenderat nästan tre decennier på att hjälpa kvinnor i alla åldrar att hitta sin identitet och sitt syfte. Hon är en New York Times-bästsäljande författare och internationellt känd talare. Hennes tidigare böcker, Fight Like a Girl, Väck upp lejoninnan (Lioness Arising), Girls with Swords och Without Rival, finns spridda i miljontal världen över.>br> Lisa och hennes man, John, är grundarna till Messenger International, en organisation som engagerar sig i att utrusta kompromisslösa lärjungar till Jesus, som förvandlar sin värld.
    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  50. Steg på vägen
    Steg på vägen
    Beskrivning
    "Vi lever i ett spänningsfält: å ena sidan det rationella, bevisbara, förnuftiga, å andra sidan det irrationella, obevisbara, intuitiva. Spänningsfältet är verkligheten ingendera av polerna kan upphävas, bortresoneras eller förnekas. Ur boken

    Så inleder Gunnel Vallquist sin tanke och reflektions bok Steg på vägen. Det är en bok som kännetecknas av den andliga iakttagelseförmåga och det speciella seende med vilket Gunnel Vallquist betraktade tron och livet. Hunger och törst efter Gud var den enda religion jag kände säger hon i ett sammanhang.

    Gunnel Vallquist som var katolik sedan unga år gick bort i januari 2016 och det är därför av flera skäl naturligt att denna bok kommer i en nyutgåva och är del i den klassikerserie inom andlig vägledning och spiritualitet som Libris börjar publicera hösten 2016.

    Gunnel Vallquist (19 juni 191811 januari 2016) var en svensk författare, översättare och kritiker. Hon var ledamot av Svenska Akademien sedan 1982 på stol 13. Hon gjorde också en heroisk insats genom sin översättning av Marcel Prousts På spaningen efter den tid som flytt för vilken hon 1981 tilldelades professors grad

    • Köp 3 för 139,50 kr/st
    • Köp 10 för 131,75 kr/st
  51. Steg på vägen / Finsk upplaga
    Steg på vägen / Finsk upplaga
    Beskrivning
    Steg på vägen handlar i tur och ordning om det givna men sårbara livet, Jesus, påsken och dopet, Bibeln, bönen, nattvarden och tjänsten, kallelsen och nådegåvorna och slutligen himmelen. Steg på vägen är en katekes. Ordet syftar på den muntligen förmedlade dopundervisningen i syfte att skapa medvetna kristna och myndiga församlingar. Undervisning kan ske på olika sätt. Ett är att i församlingen träffas i mindre grupper för att lyssna, reflektera och samtala om det centrala i kristen tro. Kanske dela en enkel måltid och fira andakt tillsammans. Steg på vägen är framtagen av Göteborgs stift. För ett drygt år sedan lanserades den svenska versionen. Efterfrågan har varit stor, över 10.000 sålda böcker.
    75,00 kr
  52. Större än
    Större än
    Beskrivning
    Är du redo att öppna dig för möjligheten att Gud har en vision för ditt liv som är större?

    Vi upplever alla stunder då vi grips av en längtan efter att känna att det vi gör skulle ha större betydelse. Att vilka vi är skulle ha större betydelse. Bibeln antyder att den känslan bottnar i den kallelse som Jesus gav oss för våra liv: Amen säger jag er: Den som tror på mig skall utföra de gärningar om jag gör, och större än dessa skall han göra, ty jag går till Fadern. (Joh 14:12).

    Det där enda löftet . .och större än dessa. . borde räcka för att vi skulle sluta nöja oss med medelmåttighet. Tyvärr har de flesta troende bara prövat och gett upp sina vaga föreställningar om storhet ... och sedan låtit nöja sig med ett liv som är tillräckligt bra.

    Gud är beredd att åstadkomma en storhet i ditt liv som helt och hållet ligger bortom mänsklig förmåga . bortom det du kan se i dig själv ens när du är som bäst. Men det är exakt det som Gud har sett i dig hela tiden.
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
  53. Störst av allt är kärleken
    Störst av allt är kärleken
    Beskrivning
    Kärlek är ett angenämnt ämne, och det finns mycket att säga om det. Ett citat av Augustinus fångar väl vad Wilfrid Stinissen säger om vår längtan efter att älska och att bli älskade. "Kärleken borde alltid finnas i vårt hjärta, därför får vi aldrig sluta att tala om den. ... Kärleken är en stor skatt. Om ni vill, äger ni den, för man kan få den gratis. Om det redan är så skönt att tala om kärleken, vad blir det då inte när man äger den? Var inte rädda för att kärleken kan bli tråkig. Det är inte möjligt att alltid tala om kärlek, men vi kan alltid leva i kärlek. ... Vi kan inte säga något högre och vackrare om Gud än 'Gud är kärlek.' Och vi kan inte säga något högre och vackrare om kärleken: 'Kärleken kommer från Gud'." I tolv kapitel lyfter Stinissen fram olika sidor av vad det innebär att längta efter kärlek, till exempel kärlekens tvetydlighet, kärleken till sig själv och till Gud, äktenskap och vänskap. Detta gör "Störst av allt är kärleken" till en bok att läsa med hjärtat och den ger inspiration att ta emot mer av denna skapande kraft.
    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  54. Styrka genom svaghet
    Styrka genom svaghet
    • Köp 3 för 54,00 kr/st
    • Köp 10 för 51,00 kr/st
    • Köp 25 för 48,00 kr/st
  55. Styrkan i en stilla viskning
    Styrkan i en stilla viskning
    Beskrivning
    I den här boken delar pastor Bill Hybels, ärligt och öppenhjärtligt, med sig av erfarenheter från att i nästan sextio år övat sig i att höra Guds viskningar, och sedan i tro fattat modet att följa.

    Han säger själv: ”Utan överdrift har förmågan att urskilja gudomlig vägledning räddat mig från ett tråkigt och självdestruktivt liv. Guds tilltal i precis rätt tid har lett mig att slå in på nya vägar, räddat mig från frestelser och gett mig ny kraft i några av mina mörkaste stunder.

    Genom personliga berättelser tänder Hybels en passion hos oss att öppna våra hjärtan på vid gavel för styrkan i en viskning från Gud, ger konkreta råd om hur vi kan avgöra om viskningen kommer från himlen och utmanar oss att bli djärvare i att faktiskt göra det som Gud manar oss att göra!

    Om författaren:
    Bill Hybels är grundare och huvudpastor i Willow Creek Community Church i South Barrington, Illinois, och styrelseordförande i Willow Creek Association.
    Han är författare till över tjugo säljande böcker, inklusive Axiom, Att vara missnöjd är en bra början, Ta första steget, Ditt bästa för din nästa, Ledarskap, och klassiker som För upptagen för att inte be och Den smittande tron.
    Hybels är känd i hela världen för sin förmåga att träna kristna ledare i att förvandla individer och samhällen genom den lokala församlingen. Hybels har en kandidatexamen i Biblical Studies och en hedersdoktorstitel i teologi vid Triinity College i Deerfield, Illinois. Han och hans hustru Lynne har två vuxna barn och ett barnbarn.

    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  56. Svenska kyrkans bekännelseskrifter
    Svenska kyrkans bekännelseskrifter
    Beskrivning
    Här samlas Luthers lilla och stora katekes, trosbekännelserna, Den augsburgska bekännelsen, Konkordieformeln och andra bekännelseskrifter som format Svenska kyrkan.
    • Köp 3 för 352,75 kr/st
  57. Syftet och välsignelsen med ditt arbete
    Syftet och välsignelsen med ditt arbete
    Beskrivning
    Är arbete en välsignelse eller förbannelse? Är det bara något nödvändigt för att överleva - eller är det mer ån så? Hur kan du få en vinnarattityd och lyckas i ditt yrke?

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  58. Ta av dig korset och följ mig : om efterföljelse i en efterkristen tid
    Ta av dig korset och följ mig : om efterföljelse i en efterkristen tid
    Beskrivning
    Ett blomstrande ideellt engagemang berikar kyrkans verksamhet och ger livet mening. På så sätt har idealiteten en djupt teologisk grund från kyrkans begynnelse. Men med sjunkande medlemstal och krympande ekonomi har idealitet också kommit att bli en av kyrkans viktigaste framtidsfrågor Att släppa in fler människor i verksamheten kan kännas som att tappa kontrollen. Men kyrkan ska inte vara perfekt, den ska spegla vad det är att vara människa. Framtidens kyrka måste grundas på tillit i stället för kontroll. En breddad idealitet bygger nya relationer som i förlängningen kan motivera fler att stanna kvar eller gå med i kyrkan. Boken Idealitet i förändring berättar på ett lättläst, tillgängligt sätt om idealitetens roll och möjligheter inom Svenska kyrkan. Den beskriver det omställningsarbete som krävs av församlingen och innehåller handfasta tips och mallar, samtalsfrågor och utmaningar. Måste vi fortsätta med samma verksamhet? Om ja, kan verksamheten genomföras på nya sätt? Hur byggs en bra organisation för idealitet? Hur tillvaratas individuella kompetenser och nya idéer från nya ideella? Finns det utrymme för olika former av ideellt engagemang?

    Henrik Roos är kyrkoherde. Denna bok bygger på hans masteruppsats Idealitet och gudstjänstgemenskap i Svenska kyrkan och Boo församlings arbete kring ideellt engagemang och medarbetarskap.

    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  59. Ta bort stenen
    Ta bort stenen
    Beskrivning
    Att undanröja trons hinder.Följ med Marta och Maris och de dramatiska händelserna kring uppväckandet av Lasarus.
    50,00 kr
  60. Ta en dag ledigt : upptäck vila som en Guds gåva
    Ta en dag ledigt : upptäck vila som en Guds gåva
    Beskrivning
    Den ständiga strömmen av saker som ska göras kan tära på oss i längden – fysiskt, mentalt, känslomässig och andligt. Men kristna glömmer ofta att vilodagen är ett av de tio budorden! När vi sällan ger vårt sinne och våra känslor en paus försämras vår förmåga att fatta bra beslut. Att du ser till att vila ibland är också viktigt för människorna i din närhet.

    När du är trött i själen kan du inte ge dig själv till andra hemma eller på jobbet. Det här är viktigt – du behöver ta en dag ledigt!

    I Ta en dag ledigt förklarar pastor Morris varför vilan är så central för vårt välbefinnande, hur vi bäst vilar och vilken skillnad det kan göra. Du kommer att bli inspirerad att söka sann vila och göra den till en prioritet i ditt veckoschema. Vänta inte med att ta emot Guds välsignelser i ditt liv. Börja tillämpa vilans princip så att du ger utrymme för Gud att visa sin makt och trofasthet i ditt liv.

    Robert Morris är grundare av och pastor för Gateway Church, en församling som träffas på flera platser i området runt Dallas och Fort Worth, Texas. Sedan församlingen grundades år 2000 har den vuxit till över 39 000 aktiva medlemmar. Roberts tv-program sänds i över 190 länder och radioprogrammet Worship & the Word with Pastor Robert sänds på över 850 stationer i USA. Han är universitetskansler för The King’s University och har skrivit flera bästsäljare, bland annat Det välsignade livet och Verkligen fri. Robert och hans fru Debbie har varit gifta i 39 år och är välsignade med en gift dotter, två gifta söner och nio barnbarn.

    ”I boken Ta en dag ledigt lyfter Robert Morris fram Guds lösning på hela Västvärldens nya folksjukdom nummer ett: stress. Aldrig har det varit viktigare för oss att återvända till Skaparens originalplan som inte är ’jobba lite mindre’, utan ’ta en dag ledigt’. Med skärpa och tydlighet frågar författaren hur vi kan tro att ett konsekvent brytande mot budordet om att ’helga vilodagen’, inte får allvarliga konsekvenser för våra liv. Och lyfter samtidigt fram de enorma välsignelserna som kommer av att leva i enlighet med Guds grundtanke.”

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  61. Ta hand om din själ
    Ta hand om din själ
    Beskrivning
    Känner du dig lite orolig? Ängslig? Deprimerad? Då är du inte ensam.

    Vi lever i en hektisk och osäker tid. Många känner sig stressade, oroliga och nedtyngda. Ta hand om din själ är en samling inspirerande citat, bibelord och böner, skriven av Dr Gregory Jantz, en betrodd och mycket efterfrågad expert på psykisk hälsa, föreläsare och författare. Denna lilla bok hjälper dig eller en vän att ta sig igenom tider då själen inte mår bra. Ta hand om din själ är ett lugnande och tröstande redskap som hjälper läsaren att utveckla ett hälsosamt känsloliv.

    Om författarna

    Dr Gregory Jantz är en betrodd och mycket efterfrågad expert på psykisk hälsa, föreläsare och författare. Keith Wall, en veteran inom förlags­branschen, har tilldelats priser för sitt författarskap.

    100,00 kr
  62. Ta upp Davids slunga : står du ut med att Herrens namn dras i smutsen?
    Ta upp Davids slunga : står du ut med att Herrens namn dras i smutsen?
    Beskrivning
    Står du ut med att Herrens namn dras i smutsen?

    Kyrkan på jorden är kallad att vara ett sjukhus dit sårade kan vända sig för att få vård. Kyrkan är en familj där miljontals ensamma människor kan hitta hem och få nya vänner. Men kyrkan är också en armé som har något och någon att slåss emot.

    Du har säkert personer runt omkring dig som blivit svikna. En mördande självuppfyllelse och sönderslitna relationer breder ut sig. Människor är förvirrade och brottas med känslor av meningslöshet. Många är ensamma, fattiga, eller mobbade. Andra sitter fast i osund religiositet. Vi matas ständigt med lögner. Grupptryck och jakt på pengar präglar människors liv idag. Förresten, kanske du själv är drabbad?

    Den västerländska kyrkan vågar inte så ofta tala om armén eftersom man vid första genomläsningen kan tycka att den står i motsats till kärleksbudskapet. Men vad innebär det egentligen att drivas av kärlek? Hur ska vi hantera och besegra det onda vi möter i vår värld?

    Följ med till ett av Bibelns mest kända slag, kampen mellan David och Goliat. Ett slag som man inledningsvis kan tro handlar om just David och Goliat .

    • Köp 3 för 117,00 kr/st
    • Köp 10 för 110,51 kr/st
  63. Tack för ordet
    Tack för ordet
    Beskrivning
    Det finns många fler ord som slutar på het, det är jag medveten om. De ord som tagits med i boken har av en eller annan anledning landat inom mig och drabbat mig på olika sätt. Sammantaget, när vi lägger samman ordens valörer och betydelser, träder ytterligare ett ord fram ur kulisserna: tacksamhet. Grundordet tacka hänger samman med förmågan att tänka, och ju mer jag tänker på bokens ord, kommer tacksamheten fram. Tacksamhet för livet, för orden, för deras rika innebörd och förvandlande styrka. Orden - mer eller mindre använda av oss i det dagliga livet - är som sädeskornet som återfanns i en av faraonernas gravar i Egypten. Säkert tusentals år gammalt låg det i ett skrin av ädel metall. När forskarna la det i mylla och vattnade, fanns livet kvar i det. Det slog rot, växte, sköt i höjden och gav ax, bar frukt. Ett mirakel. Samma sak med orden i boken. De har livskraft, avgörande innebörd för våra liv, och skapar tacksamhet. Även om de en tid har legat i ett skrin. Tack för ordet!
    190,01 kr
  64. Tala liv
    Tala liv
    Beskrivning
    Varför leder så många av våra samtal med varandra till missförstånd och sårade känslor? Brady Boyd lyfter fram Jesus Kristus som förebild för att visa hur samtalen vi för kan bara vara så sunda och levande som vår kommunikation med Gud är. I Ordspråksboken 12:18 står det: ”Tanklösa ord kan hugga som svärd, men de visas tunga ger läkedom”.
    215,00 kr
  65. Tala med dina barn om Gud
    Tala med dina barn om Gud
    Beskrivning
    Att vara kristen förälder är svårt – och det blir allt svårare. Föräldrar har ofta en djup önskan att förmedla sin kristna tro till sina barn, men de fruktar att dagens alltmer skeptiska och fientliga värld ska få deras barn att förkasta tron. Det gör att många föräldrar känner sig maktlösa och osäkra på vad de kan göra för att hjälpa sina barn.

    Den här boken vill ge föräldrar praktiska råd hur de kan samtala med sin barn och lägga grunden för en livslång tro. Författaren tar upp trettio samtalsämnen under huvudrubrikerna Guds existens, Vetenskapen och Gud, Guds natur, Att tro på Gud och Tron på Gud gör skillnad.

    Vart och ett av de trettio kapitlen avslutas med en praktisk och pedagogisk handledning som steg för steg tar upp konkreta diskussionsfrågor och tips. Boken kan anpassas för samtal med barn i alla åldrar. En oumbärlig resurs för varje kristen förälder.

    - - - NATASHA CRAIN är en amerikansk författare och bloggare som driver hemsidan christianmomthoughts.com till stöd för kristna föräldrar. Hon har en akademisk examen i marknadsföring och statistik från ucla och en examen i apologetik från Biola University. Hon är gift och har tre barn. Tala med dina barn om Gud är hennes andra bok på svenska efter Rusta dina barn.

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  66. Tålamod med Gud
    Tålamod med Gud
    Beskrivning
    Frågan om tro eller icke-tro debatteras i dagens samhälle och båda sidor tenderar till att vilja placera den andra sidan i ett bestämt fack. Tomá Halík, tjeckisk katolsk präst och tidigare rådgivare till Vaclav Havel, manar oss i den här boken till uthållighet med vårt tvivel, att orka bära det i våra hjärtan och på så sätt låta det leda oss till mognad. För Halík är just tålamod den stora skillnaden mellan tro och ateism. Tro, hopp och kärlek utgör tre sidor av uthållighet vid mötet med Guds tystnad, ibland beskriven av ateister som Guds död och inte heller tagen på tillräckligt allvar av fundamentalister.

    Halík låter Jesu möte med Saikaios vara en bild av människor som väljer att ställa sig vid sidlinjen, nyfikna men inte beredda att ge sig hän. Jesus drogs mot de fattiga och marginaliserade och det finns en speciell plats i hans hjärta för sökare som befinner sig i utkanten av tron. Det är är en bok om den mogna kristna tron som vill vara ett svar på både ytlig ateism och på ytlig kristendom. Den svenska utgåvan har ett förord av biskop Anders Arborelius. Tomá Halík arbetade som psykoterapeut under kommunistregimen i Tjeckoslovakien och var samtidigt i hemlighet ordinerad som katolsk präst och aktiv i den underjordiska kyrkan. Efter regimens fall fungerade han som generalsekreterare till det tjeckiska katolska biskopsämbetet och var rådgivare till Vaclav Havel. Han har föreläst vid många universitet världen över och är för närvarande professor i filosofi och sociologi vid Charles University i Prag. Hans böcker, som är bästsäljare i hans eget land, har översatts till flera språk och han har vunnit flera litterära priser, bland annat Templeton-priset 2014. Han har så här långt utkommit med tre böcker Patience with God, Night of the Confessor samt I want you to be on the God of love.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  67. Tankar om Guds närvaro - och vår : om lyhördhet och inre längtan
    Tankar om Guds närvaro - och vår : om lyhördhet och inre längtan
    Beskrivning
    Använder jag mitt liv rätt? Vad är meningen med livet?

    Visst kan tankarna snudda vid Gud, särskilt när det är tungt. Bär vi på en obestämd längtan som vi inte vet varifrån den kommer eller vart den är riktad? Kanhända har vi upplevt ögonblick av förundran som vi bär med oss. Vad hände egentligen? Eller har vi, i motgångar, tvivel och besvikelse, kanske blivit förbittrade på Gud? Finns Gud verkligen med oss?

    Gud söker människan på ett mångfald sätt och för oss gäller det att bli varse hur vår lyhördhet inför det gudomliga kan öka. För det handlar också om vår närvaro. Ibland anar vi Gud i våra liv och för att inte misstolka behöver vi goda kunskaper från Kyrkans erfarenheter.

    Boken vill visa på vägar att leva med Gud och hur vår tillit kan öka igenom svårigheter – att vi kan upptäcka nya möjligheter som leder till en allt större längtan efter en fördjupad relation

    • Köp 3 för 243,01 kr/st
    • Köp 10 för 229,50 kr/st
  68. Tankar om pengar, kärlek och dårskap
    Tankar om pengar, kärlek och dårskap
    Beskrivning
    Tankar om pengar, kärlek och dårskap

    Kan en ekonom vara moralisk?
    Är VD en mytologisk figur?
    Är kärlek en bra investering?
    Har Gud pengar?

    Alltför ofta styr ett ekonomiskt synsätt över våra liv och alltför sällan törs ekonomerna diskutera livets stora frågor. Tankar om pengar, kärlek och dårskap är en bok som försöker ställa detta tillrätta.

    Tomas Brytting, själv en ovanlig kombination av ekonom (docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm) och moralfilosof (15 år som forskare, föredragshållare och konsult inom företagsetik) tar oss med på en vindlande färd mellan senfärdiga tunnelbanor, kallblodiga terrordåd, goda byråkrater och himmelsk rättvisa. I krönikans form kommer läsaren här i kontakt med nya tankar om livet.

    125,00 kr
  69. Tecken på liv
    Tecken på liv
    Beskrivning
    Vad är en sång? Musikern, låtskrivaren och artisten Michael Jeff Johnson har hela sitt liv ägnat sitt sångskrivande åt att upptäcka "sången i sången". Det är en ton som inte kan skapas, en ton som ?nns djupt nedlagd i varje människa. I TECKEN PÅ LIV utforskar han denna sång som aldrig ska tystna. Det är en personligt berättad bok, ofta med utgångspunkt från hans egna sångtexter. Samtidigt vill boken...
    200,00 kr
  70. the Sisterhood
    the Sisterhood
    Beskrivning
    Hur kraften i det feminina hjärtat kan bli en katalysator för förändring och göra världen till en bättre plats.

    Kärnan av Sisterhood är ett budskap om värde och en genuin längtan efter att kvinnor ska ”enas i vänskap och syfte” för att ge hopp där hopp har förlorats.

    Anden i Sisterhood kan ses och upplevas i den ihärdiga bönen från tusentals kvinnor som trofast håller upp nationer där orättvisor och mörker härjar bortom all kontroll.
    Den ses och känns i unga kvinnor som blir inspirerade av visdomen och nåden hos deras mödrar och de kvinnor som går före dem på livets resa.
    Den ses och känns i det obevekliga nätverkandet mellan vanliga kvinnor i deras lokala samhällen och på de platser där de kan påverka, när de skapar medvetenhet och hittar lösningar för de som lider, de som är bortglömda och de som är misshandlade i den här världen.

    Sisterhood är en berättelse om Guds döttrar på jorden som förändrar sitt ”här och nu”, och ser mot framtiden med en förväntan på att Gud 0kan och kommer att använda dem för att göra skillnad.

    Om författaren:
    Bobbie Houston är, tillsammans med sin make Brian, grundare och global Senior Pastor i Hillsong Church. Hon är också grundare av Colour Conference och Colour Sisterhood. Colour Sisterhood är en global rörelse av kvinnor som är enade för att göra skillnad och göra världen till en bättre plats. Med en smittsam livslust tror Bobbie med passion på potentialen i alla människor och hon är hängiven Kristus syfte. Hon är en fru, mor, mormor, farmor, vän, pastor, kreativ visionär, kommunikatör, författare, förebild och mentor.
    Tillsammans har Bobbie och Brian tre vuxna barn.

    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
    • Köp 25 för 144,00 kr/st
  71. Tid är liv : historieskapare värderar tid
    Tid är liv : historieskapare värderar tid
    Beskrivning
    Många människor tror att alla händelser som inträffar i deras liv är förutbestämda av ödet, men faktum är att detta inte är sanningen, eftersom det inte stämmer överens med bibeln.
    Denna storslagna och visa bok är given till oss av denna anledning: för att finna principerna på vilka våra liv är byggda. Livet på jorden är skapat av Gud enligt vissa lagar. Därför är det förutsägbart för dem som känner till dem och lever enligt dem.Om du förstår livets lagar och hur de fungerar för dig, och om du ständigt praktiserar dem, kommer du definitivt att bli en framgångsrik person. Då kommer varje dag i ditt liv att bli en glädje och njutning för dig.
    225,00 kr
  72. Tid för Jesusväckelse
    Tid för Jesusväckelse
    Beskrivning
    Ingemar Helmner berättar om hur Bibelns Jesus frimodigt i ord och handlingar visar vägen till frälsning. Jesus är alltid aktuell, alltid uppfordrande. Han kommer alltid med oändlig kärlek till världen.
    Det är denne Jesus som måste stå som förebild för vår tids väckelse, menar Helmner. En sådan rörelse är vän med det övernaturliga, står på den svages sida, ger den sörjande tröst och den ensamme någon att tala med.
    170,00 kr
  73. Tider av förändring
    Tider av förändring
    Beskrivning
    Det går inte undgå att ryckas med och låta sig beröras av hennes färgstarka skildringar av livet, och på samma sätt som årstiderna växlar innehåller hennes debutbok med 68 utvalda bloggtexter också en härlig blandning av både glädje och sorg, livslust och allvar.

    Hennes insikter i aktuella frågor berör oss alla och med sin profetiska gåva förankrar hon händelser i det andliga skeendet.

    250,00 kr
  74. Till de utsattas försvar : om min match i den svenska åsiktskorridoren
    Till de utsattas försvar : om min match i den svenska åsiktskorridoren
    Beskrivning
    Advokaten Ruth Nordström blev känd för en bred allmänhet när hon försvarade den kristna barnmorskan Ellinor Grimmarks rätt att följa sitt samvete och inte medverka vid aborter. Samvetsfrihet är en mänsklig rättighet i över 40 europeiska länder men inte i Sverige. Det mediedrev som drabbade Ruth och hennes klient blev hänsynslöst. Ändå vågade de stå emot den svenska åsiktskorridoren.

    Här berättar Ruth själv för första gången om det uppmärksammade barnmorskemålet, men också om kampen för kvinnors rättigheter, om vänskapen med Sveriges Moder Teresa, Elise Lindqvist, och om tron som bär genom allt. Vi får följa med bakom kulisserna i Ruth Nordströmsarbete för hemlösa, papperslösa och för kvinnor och barn som blivit offer för trafficking.

    Det kräver mod att bekämpa orättvisor, att våga möta mörkret och tända ljus.Men vi kan vi alla tända ljus omkring oss. Genom att ge små glimtar av kärlek och se varje människa som vår medmänniska, kan vi möta dem med värdighet och respekt och tända en gnista av hopp , skriver hon om sina innersta drivkrafter som advokat där hon arbetar för att ge utsatta människor en röst och få sin sak rättvist prövad.

    I framtiden, närhistorien om den här eländiga eran skrivs,kommer Ruth Nordström bli ihågkommen som en av Europas lysande förkämpar för samvetet.

    Sohrab Ahmari,opinionsredaktör,New York Post

    Ett ytsnitt ur svensk samtid som visar att vårt offentliga samtal är starkt reglerat och försett med straff skalor och hårda påföljder för den som tycker fel. Att Ruth Nordström tagit sig igenom detta är en bedrift av såväl intellektuell som själslig kvalitet. Det arbete som juristjouren gör i S:ta Clara kyrka är ovärderligt. Skickliga jurister i kombination med genuin medmänsklighet sånt gör skillnad.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  75. Till längtans försvar eller vemodet i finsk tango
    Till längtans försvar eller vemodet i finsk tango
    Beskrivning

    Det finns en känsla som ibland drabbar oss när vi måste skiljas från någon, när vi längtar hem, när vi minns flydda tider eller märker hur fort allt har gått eller när vi annars blir djupt gripna eller tacksamma vi kallar det vemod.

    Andra gånger är det en konkret upplevelse av skönhet som gör att vi blir berörda och djupt påverkade. Det är så ljuvligt att det nästan gör ont en bitterljuv...

    125,00 kr
  76. Till trons försvar : handbok i kristen apologetik
    Till trons försvar : handbok i kristen apologetik
    Beskrivning
    Vill du veta hur du kan svara när folk ställer frågor om din tro? Eller vågar du sällan prata med människor om tro, därför att du är osäker på hur du ska hantera invändningar och kritik? Kanske du själv ibland tvivlar på att det du tror på verkligen är sant?

    I denna handbok i kristen apologetik får du hjälp att förklara och försvara kristen tro med filosofiska, vetenskapliga och historiska argument. Författaren William Lane Craig anses av många vara vår tids främste försvarare av kristen tro. Han tar upp fyra klassiska argument för Guds existens, lägger fram historiska bevis för Jesu anspråk och för hans uppståndelse, tar itu med lidandets problem och visar varför den religiösa relativismen inte håller. Längs vägen ger han dessutom inblickar i sin egen livsberättelse.

    Till trons försvar vänder sig till icke-specialister och är pedagogiskt uppbyggd med faktarutor, samtalsfrågor, diagram och illustrationer. En guldgruva för alla som vill fördjupa sin tro!

    ”[Boken] är en lättillgänglig, engagerande och samtidigt djuplodande presentation av argumenten för kristen tro. Läs och låt dig berikas. Pröva argumenten och låt dig utmanas.” Ur Stefan Gustavssons förord

    Om författaren:
    William Lane Craig är professor i filosofi vid Talbot School of Theology i Los Angeles, USA. Han är en internationellt erkänd föreläsare och debattör och har författat eller redigerat ett trettiotal böcker och över hundra akademiska artiklar. Till trons försvar är hans andra bok på svenska

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  77. Till uppbyggelse
    Till uppbyggelse
    Beskrivning
    Det här är en bok för dig som vill ha näring till din tro och samtidigt få hjälp att reflektera över och att praktisera tron. Det finns många ifrågasättande och nedbrytande krafter i tiden som leder till försvagad tro och ett mindre hängivet församlingsengagemang. Det behövs alternativ­ som ger inspiration att kunna leva ett helhjärtat liv i tron på Jesus.

    Boken är skriven till andlig uppbyggelse utan att texterna viker undan för utmaningar inom områden som karismatik, ledarskap och ekonomi.
    Daniel Alm är föreståndare för Pingst FFS och pastor i Pingstförsamlingen Västerås. Till uppbyggelse är Daniels fjärde bok. Tidigare har han skrivit Privat kyrka – orka bry sig om gemen­skap? Praktisk kristendom – visdom från Jakobs brev och varit medförfattare till Andens frukter och gåvor.
    Format: Inbunden, 160 sidor

    Utgiven: 2016

    Utgiven av: Sjöbergs Förlag

    ISBN: 978-91-88247-14-8

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  78. Till uppbyggelse
    Till uppbyggelse
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  79. Tillbaka till församlingen
    Tillbaka till församlingen
    Beskrivning
    När den kristna församlingen är som bäst är den en unik miljö där Gud förvandlar människors liv. Men där finns också utmaningar. Författaren Runar Eldebo pekar på några av de utmaningar som församlingens ledare ställs inför - hur man möter människor, hur man förkunnar och hur man leder en brokig samling troende till en växande och fördjupad gemenskap. Tillbaka till församlingen vill samtidigt inspirera till att återupptäcka den nytestamentliga församlingens möjligheter idag – en församling där Gud möter människor och förvandlar dem.

    Runar Eldebo är författare, förkunnare och pastor i Värnamo Missionskyrka. Han har skrivit en rad böcker på Libris, bland annat Kristen i landet lagom, Salt och senast sorgeboken Den tid vi fick

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 701-800 av 928

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå