View as Tabell Lista

Artiklar 601-700 av 928

per sida
Fallande ordning
  1. Mer lik Jesus
    Mer lik Jesus
    Beskrivning
    Gud älskar dig precis som du är, men han vill inte att du ska förbli som du är. Han vill att du ska bli mer lik Jesus. Vilka goda nyheter! Du sitter inte fast i den personlighet du har idag. Gud kommer att förändra dig. Och han kommer att förändra dig till att bli mer lik Jesus. Kan du tänka dig något bättre?

    I Mer lik Jesus hjälper Max Lucado dig förstå Guds underbara förvandlande vägar. Vill du veta mer? Läs boken. Och kom ihåg: Gud älskar dig precis som du är, men han vill inte att du ska förbli som du är. Han vill att du ska bli mer lik Jesus.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  2. Middag med Jesus
    Middag med Jesus
    Beskrivning
    Det finns en växande medvetenhet bland många kristna om att nattvarden, som den utförs i de flesta kyrkor, har väldigt små likheter med den måltid som lärjungar till Jesus delade under det första århundradet. Från början firades Herrens måltid runt matbord, med riktig mat, i vanliga hem, när lärjungar till Jesus kom samman för att fira sin Herre. I den här boken förklarar Rickard Cruz vad Bibeln faktiskt säger om Herrens måltid, hur kyrkan gick från matbord till altare och hur vi idag har möjlighet att återfinna våra rötter.

    När Jesus delade bröd och vin med sina lärjungar skapade han inte en ny religiös ritual. Han tog något som var oerhört naturligt och vardagligt för både judar och greker och gav det en helt ny innebörd. För i princip alla människor vid den tiden var det en självklar del av livet att äta tillsammans vid dagens slut och i samband med den måltiden dela bröd och vin med varandra. Att bryta bröd och dela en bägare var synonymt med att dela en gemenskapsmåltid. Jesus startar alltså inte något helt nytt, natten då han blev förråd, utan tog människors befintliga middagar, och gav dem ett helt nytt innehåll.
    Ur Middag med Jesus (s. 29)

    Hur vi ser på och firar Herrens måltid är inte på något sätt en isolerad fråga. Herrens måltid hör samman med många andra ämnen som Bibeln talar om såsom: församlingssyn, världsbild, lärjungaskap och ledarskap. I Middag med Jesus utmanas vi att skala av de lager av tradition som kyrkan har utvecklat under många århundraden, för att hitta tillbaka till den utmanande enkelheten i efterföljelsen av Jesus.

    I urkyrkan samlades man runt matbordet, i den katolska kyrkan kring altaret och i den protestantiska kyrkan kring talarstolen. Är det kanske dags för förändring? Är det kanske dags att församlingen återupptäcker sina rötter? Ur Middag med Jesus (s. 41)

    150,00 kr
  3. Min fars väg
    Min fars väg
    Beskrivning
    LÄRDOMAR FRÅN MIN FAR, SANNINGAR OM GUD.

    EN PERSONLIG INBLICK I DET INFLYTANDE EN PAPPA HAR ÖVER SINA BARN.

    I Min fars väg reflekterar Grammypristagaren Michael W. Smith över sin far Paul Smiths liv och arv. Hans pappa påverkade honom på alla områden i hans liv. Genom sin jordiske pappas liv och lins ger den multi-platinasäljande kristna artisten glimtar av en Fader i himlen som alla kan närma sig och uppleva. Michael berättar hur hans pappa inspirerade och uppmuntrade honom med hjälp av bibliska principer och dygder. Nu förmedlar Michael samma sanningar genom berättelser, vittnesbörd, bakgrundshistorier till sånger han skrivit, personliga insikter från sitt familjeliv och ett trettiofem år långt turnéliv som kristen artist. Genom att dela med sig av sin fars arv hoppas han att läsarna kommer att upptäcka att oavsett vilka våra jordiska föräldrar har varit i våra liv, kommer vår Abba Fader aldrig svika oss. Min fars väg kommer utmana läsarna i deras vandring i tron så att de en dag får höra: ”Bra gjort, gode och trogna tjänare. Du har kämpat den goda kampen, fullbordat loppet och har bevarat tron”, precis som Paul Smith hörde den dagen han kallades hem för att vara hos sin far.

    OM FÖRFATTAREN Michael W. Smith har som artist fått flera platinaskivor, vunnit tre Grammypriser, fyrtiofem Dove Awards och en American Music Award. Sammanlagt har han sålt mer än femton miljoner plattor. Han har också gett något tillbaka till världen genom att samla in pengar för att bekämpa aids i Afrika tillsammans med Bono från U2. Han har startat Rocketown, en fristad för ungdomar i Tenneessee där de kan finna hopp. Han har också bidragit till att förbättra mer än 83 000 barns liv via Compassion International. Med en karriär som spänner över mer än fyrtio år har Smith spelat i och komponerat musiken till många filmer. Han har skrivit fjorton böcker, bland annat en serie barnböcker. Han bor med sin fru Debbie i Franklin, Tennessee. De har fem vuxna barn och sexton barnbarn.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  4. Min glimt av evigheten
    Min glimt av evigheten
    Beskrivning
    Klockan 05:00 på morgonen dog hon. Klockan 05:28 återvände hon till livet. När Betty Malz var 27 år gammal dödförklarades hon och sjukhuspersonalen drog ett lakan över hennes huvud.

    Tjugoåtta minuter senare återvände hon till sin kropp – till sin sörjande familjs stora förvåning och sjukhuspersonalens häpnad. Detta är hennes fantastiska redogörelse av vad hon såg, kände och hörde på den andra sidan av den åtskiljande väggen vi kallar döden. Det är ett sant vittnesbörd som berör och handlar om hur Gud förändrade en ung mamma som först fick dö för att lära sig att leva.

    Min glimt av evigheten är ett starkt vittnesbörd som visar att det finns ett liv efter detta och att lära känna Jesus är vad allt går ut på.

    • Köp 3 för 130,50 kr/st
    • Köp 10 för 123,25 kr/st
  5. Min himmelske konung och jag
    Min himmelske konung och jag
    Beskrivning
    I den här boken får vi följa Linda Bergling på hennes äventyr genom livet. Från "ungdjävel", vänsterradikal och motståndare till den kristna tron till omtyckt pastor och världsvid förkunnare. Boken är en intensiv, känslig och underhållande berättelse om att finna sig själv i Gud och att våga möta sitt förflutna för att kunna gå vidare in i den verkliga meningen med livet.
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  6. Mina ögon har sett Herren
    Mina ögon har sett Herren
    Beskrivning
    När vi kallar oss kristna förväntar vi oss att vår kärlek till Jesus ska vara en motivationskraft i livet. Men ändå över går längtar i slentrian och vi missar möjligheter att vara med honom. Läs boken och låt Guds väckelseeld tända dig.
    75,00 kr
  7. Miraklet S:ta Clara
    Miraklet S:ta Clara
    Beskrivning
    Produktbeskrivning:

    En solig eftermiddag söder om ekvatorn tycker jag mig se ett mönster för kyrkans framgångsrika missionsperioder. Utifrån denna insikt, som jag tyckte gavs mig, sitter jag i december 1987 på ett flyg från Nairobi till Stockholm. I min ryggsäck har jag med ett manuskript med nio egenskaper om hur man utifrån missionshistoriens erfarenheter kan få domnande och döende församlingar att växa.

    Jag får tjänst i S:ta Clara kyrka vid centralstationen och jag lär känna lite av resterna av församlingen – de kan räknas på händernas tio fingrar. Den 3 januari 1989 knäböjer jag vid altaret i sidokapellet, viskar för mig själv ”I Jesu namn”, vänder mig mot de församlade – och ser tre personer där.

    Det var starten. Här, mitt i drogområdet, fanns mitt missionsområde. Här fanns det verkstadsgolv där jag kunde få pröva om mina nio lärdomar från missionshistorien kunde appliceras.

    Här började resan. Här började arbetet. Här började miraklet.

    Carl-Erik Sahlberg

    100,00 kr
    • Köp 3 för 108,00 kr/st
    • Köp 10 för 102,00 kr/st
  8. Missa det inte - Varje vecka som förälder räknas
    Missa det inte - Varje vecka som förälder räknas
    Beskrivning
    Du har omkring 988 veckor från det att ditt barn föds till dess att han eller hon tar studenten.

    Det går snabbt.

    Ansvaret för att forma ditt barns tro och karaktär kan kännas överväldigande.

    Som förälder har du nog vid det här laget insett att du inte kan . . . få en tvååring att dela med sig, tvinga ett barn att tro, tvinga en tonåring att fatta kloka beslut.

    Men det finns något du kan göra.

    Du kan få den här veckan att räknas.

    Och sedan gör du samma sak igen, och igen. De insikter du får om dina barn nu har potential att påverka deras framtid.

    Så missa det inte.

    Om du inte missar det som händer i denna period i deras liv, kanske de inte kommer missa en del viktiga saker som de behöver lära sig om livet.

    Det är därför som det du gör denna vecka är betydelsefullt.

    Tiden är begränsad, så missa den inte.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  9. Mitt hjärta står öppet
    Mitt hjärta står öppet
    Beskrivning
    Det kristna livet handlar till viss del om att sträva efter att vara ett föredöme, att bli mer Kristuslik. Men det kristna livet handlar också om att inte förneka vår egen trasighet. Ibland blir ytan allt för viktig för oss kristna. Vi klär oss snyggt, håller oss smala och fräscha och putsar som galningar på fasaden.
    Men Jesus bryr sig väldigt lite om vårt yttre. Han kikar bakom våra uppställda pappväggar och upptäcker rätt snart om vår bakgård är en degraderad bakgård av iskallt ösregn, lögner och dubbelmoral.
    Om vi kristna vågade lita mer på sprickorna i våra liv, om vi lät dem få vara sprickor och slutade springa runt och täppte till dem ideligen skulle vi upptäcka hur de där bibliska djupen ropar åt varandra också hos oss, också i vår tid.
    150,00 kr
  10. Mitt namn är här
    Mitt namn är här
    Beskrivning
    Meditationer i kyrkorummet
    50,00 kr
  11. Mod att mogna : en resa mot visdom, livsmening och tillit
    Mod att mogna : en resa mot visdom, livsmening och tillit
    Beskrivning
    En resa mot visdom, livsmening och tillit I den här boken skriver Gerard Hughes klart, klokt och konkret om vägen till andlig mognad. Han beskriver livet som en inre resa där medvetenheten om såväl våra svagheter och misslyckanden som våra drömmar och förhoppningar kan hjälpa oss att finna vår sanna identitet i Gud. Även när livet inte blir som vi tänkt oss finns en väg mot visdom, livsmening och tillit. Mod att mogna lämpar sig väl både för enskild läsning och för studie i grupp. Gerard Hughes är katolsk präst och författare bosatt i Birmingham som genom att anpassa Ignatius av Loyolas Andliga övningar till en modern tid blivit en av Englands mest uppskattade andliga vägledare. Hans bok God of Surprises (Den gömda skatten) har sedan den först publicerades i England 1985 sålt i stora upplagor och översatts till flera språk.
    100,00 kr
  12. Mod att vara kyrka : om församlingsbygge och kyrkans identitet
    Mod att vara kyrka : om församlingsbygge och kyrkans identitet
    Beskrivning
    Den här boken har lite längre leveranstid eftersom den trycks vid beställning. Boken Mod att vara kyrka beskriver arbetet i Helgeands församling där man genom att skapa delaktighet och igenkännande glädje i söndagens högmässa ökat antalet gudstjänstfirande rejält. Mod att vara kyrka vill vara en källa till inspiration för andra församlingar. Här finns praktiska metoder och konkreta modeller från församlingen där man vill låta mänsklig sårbarhet få utrymme, och där omsorg och relationer är viktigare än aktiviteter och programutbud. Boken beskriver även hur församlingen tänker teologiskt kring sitt arbete. Att finna vägar framåt är Svenska kyrkans framtid.

    Bokens författare Fredrik Modéus, nu biskop i Växjö, var tidigare kyrkoherde i Helgeands församling.

    • Köp 3 för 335,76 kr/st
  13. Mod och rättvisa : att vara ett ljus i en mörk värld
    Mod och rättvisa : att vara ett ljus i en mörk värld
    Beskrivning
    Gary Haugen säger: "Ingenting presenterar ett mer övertygande och trovärdigt vittnesbörd om den kristna tron i vår tid än kampen för rättvisa."

    "Det kristna livet måste bestå i något mer än det här - mer än att gå i kyrkan på söndagarna, vinka till mina grannar, och skänka lite kläder till välgörande ändamål när jag går igenom garderoben på våren."

    Naturligtvis är det inget fel med allt det där, men det är inte förenat med några risker, det är bekvämt och det är enkelt. Och det finns en anledning till att det inte kan mätta din längtan efter något mer som är mer meningsfullt, någonting som gör skillnad - vi är skapade av Gud för äventyr.
    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
    • Köp 25 för 168,00 kr/st
  14. Modiga-vandra med kvinnorna som följde Jesus
    Modiga-vandra med kvinnorna som följde Jesus
    Beskrivning
    Modiga fokuserar på kvinnorna som följde Jesus. Den kristna kyrkan har ibland haft en problematisk relation till kvinnor. Inte minst därför är det viktigt att se på hur Jesus bemötte, lyfte fram och gav kvinnor plats i sin tjänst. Dessa kvinnor var människor som du och jag och deras överlåtelse, tro och mod gör dem till föredömen för alla som vill följa Jesus.

    Detta är en fristående uppföljare till Vandra med de tolv som handlar om Jesus manliga lärjungar.

    Henrik Steen har än en gång skrivit en fantastisk bok om människorna omkring Jesus. MARITHA VILHELMSSON, PASTOR NEW LIFE, GÖTEBORG

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  15. Molnet : icke-vetandets moln i vilket själen möter Gud
    Molnet : icke-vetandets moln i vilket själen möter Gud
    Beskrivning
    Hur når man förbindelse med Gud? För förnuftet är han otillgänglig. Det lönar sig endast att söka honom genom kärleken, som har sin hemvist i viljan. Gud lägger själv ned i vår vilja begäret att förenas med honom. För intet gör han detta, utan någon förtjänst från vår sida.
    Så lär oss Molnet, icke-vetandets moln i vilket själen möter Gud, en vägledning i kontemplation och en av mystikens klassiker, författad av en anonym präst i 1300-talets England.
    Översatt och med inledning av Tryggve Lundén, 3:e upplagan.
    150,00 kr
  16. Morgondagens gud : vår största andliga utmaning
    Morgondagens gud : vår största andliga utmaning
    Beskrivning
    All stor sanning börjar som en händelse

    Det är dags att du ifrågasätter dina heligaste trossatser och värderingar.
    Om du inte gör det snart kommer dina värderingar att pröva dig.
    Det är meningen att den här boken ska vara utmanande.
    Det är meningen att den här boken ska rädda världen.
    Morgondagens Gud rymmer tveklöst de senaste 100 årens mest spännande budskap.
    125,00 kr
  17. Mörkrets makter uppenbaras
    Mörkrets makter uppenbaras
    Beskrivning
    I likhet med Jonathan Cahns tidigare böcker avslöjas de mest häpnadsväckande hemligheter, samband och sanningar bakom dagens världsomfattande händelser som tidigare inte varit kända. Följ med på en otroligt fascinerande och oförglömlig resa som inte kommer att lämna någon oberörd… Du kommer att kunna se på världen med helt nya ögon!

    Är det möjligt att det bakom de stora, genomgripande förändringar som vi ser i vår tid, ligger ett bibliskt mysterium som handlar om forntidens avgudar, andemakter… och att dessa nu har återvänt?

    Jonathan Cahn tar dig med på en omtumlande resa för att hitta pusselbitarna till de världshändelser du idag med egna ögon ser framför dig. Vilka är dessa avgudar? Vad gör de? Och är det möjligt att dessa ”makter” från biblisk tid är dolda katalysatorer till utvecklingen i vår värld?

    Kan dessa väsen ligga bakom de mest avgörande händelser, krafter och rörelser som går igenom världen just nu? Arbetar de för att förändra och omdefiniera samhället, våra barn och våra liv? Verkar de just nu – i våra städer och byar? Kan det vara ”gudarna” som står bakom såväl mycket av det som fyller skärmar och media, tv och filmer, som det som våra barn får lära sig i skolan, och de krafter som bryter ner traditionella normer för familj och äktenskap?

    Kan det vara så att bakom det vi tidigare har betraktat som vidskepelse och myter faktiskt ligger en andlig verklighet? Är det möjligt att dessa väsen och makter till och med påverkar våra liv utan att vi inser det? Hur kan man i så fall känna igen tecknen på det? Vad leder det till, och vad kan man göra åt det?

    Jonathan Cahn är känd för sina förklaringar av Bibelns mysterier och har kallats för denna generations profetiska röst. Han leder organisationen Hope of the World samt Jerusalem Center/Beth Israel i New Jersey. Han, tillsammans med bl a Billy Graham, David Wilkerson och Reinhard Bonnke, är utsedda till en av de fyrtio främsta andliga ledarna under de senaste fyrtio åren. Detta är hans sjunde bok. Hans tidigare böcker har sålts i stora upplagor, även i Sverige.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  18. Mötas längs vägen : att låta tron utmanas av livet
    Mötas längs vägen : att låta tron utmanas av livet
    Beskrivning
    De båda författarna kom efter aktiv tjänst som biskopar att lära känna varandra på ett mer personligt plan. I en önskan att fördjupa vänskapen växte en dialog i mejlväxlingens form fram, som resulterade i denna bok. På ett personligt sätt delar författarna med sig av egna livserfarenheter och brottningar med den kristna tron
    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  19. Motstånd och förvandling
    Motstånd och förvandling
    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
    • Köp 25 för 188,00 kr/st
  20. Motstånd och underkastelse : brev och anteckningar från fängelset
    Motstånd och underkastelse : brev och anteckningar från fängelset
    Beskrivning
    Dietrich Bonhoeffer tog tidigt offentligt avstånd från nazismens judeförföljelser, medverkade till ett försök att mörda Hitler och avrättades i april 1945.

    Boken gavs ut 1951 och innehåller Bonhoeffers brev och dagboksnoteringar under fängelsetiden från 1943 till avrättningen.

    • Köp 3 för 310,25 kr/st
  21. Multiplikation : när lärjungar gör lärjungar
    Multiplikation : när lärjungar gör lärjungar
    Beskrivning
    Du är skapad för att göra lärjungar."Ett enkelt, praktiskt, bibelgrundat, användbart och personligt präglat verktyg som lämpar sig för Jesu lärjungar som vill göra Jesu lärjungar."- från förordet av David Platt.
    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
    • Köp 25 för 192,00 kr/st
  22. Munken inom dig : den helige Benedikts verktyg för ett gott liv
    Munken inom dig : den helige Benedikts verktyg för ett gott liv
    Beskrivning
    Har du en munk inom dig? En del av dig som längtar efter gemenskap med Gud? Ordet munk var ursprungligen könsneutralt och betydde »den som lever ensam«. Senare kom det att stå för »den som är inriktad på ett enda« – att söka och tjäna Gud. Den helige Benedikt och hans klosterregel har format munkar ända sedan 500-talet, och hans insikter är alltjämt vägvisare till ett gott liv. Han beskriver en överlåtelsens väg som vidgar hjärtat och ger smak av »kärlekens outsägliga sötma«.

    I den här boken reflekterar diakonen Annika Spalde över vad det kan betyda att ge rum åt munken inom sig. Hon föreslår några förhållningssätt: Att öva på att lyssna till sitt inre, till andra och till naturen. Att sträva efter en balanserad vardag med goda rutiner. Att söka enkelhet och praktisera vördnad för allt skapat. Att ta sin längtan efter ett helhjärtat liv på allvar.

    »Med klosterregeln som utgångspunkt ger Annika Spalde vägledning och verktyg på ett sätt som gör Kristusefterföljelsen tillgänglig, konkret och tilldragande«, skriver Peter Halldorf i förordet.

    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
  23. Mycket med det jordiska
    Mycket med det jordiska
    Beskrivning
    En bok om etik, politik och kristen tro
    75,00 kr
  24. Mysteriet : om ett förlorat leende, livets frågor och mässan
    Mysteriet : om ett förlorat leende, livets frågor och mässan
    Beskrivning
    Detta är en kärleksförklaring. Eller snarare två. Den första är till frågandet och sökandet kring livets grundfrågor. Den andra är till mässan som en djupt existentiell handling. Inte en tolkning av livet utan en handling för livet.
    Mässan är en sammanfattning av livet som inte kan uttryckas på annat sätt, den kanske djupaste och mest intensiva existentiella handling som vårt samhälle känner.
    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  25. Mysteriet med Herrens Shemitah
    Mysteriet med Herrens Shemitah
    Beskrivning
    Jonathan Cahn förklarar den profetiska betydelsen av Shemitah – ett cykliskt sabbatsår som är beskrivet i Moseböckerna. Läs om hur det uråldriga gudomliga sjuårsmönstret hänger samman med världshistoriens mest betydelsefulla händelser.

    Är det möjligt att det finns ett tre tusen år gammalt mysterium som… •Har påverkat ditt liv utan att du vetat om det och förutsagt aktuella händelser innan de inträffat? •Uppenbarade datum och tidpunkt för de största börskrascherna i Wall Streets historia innan de inträffade och som förutsagt upp- och nedgångar på världens aktiemarknader? •Ligger bakom världskrig och nationers, rikens och världsmakters sönderfall? •Har nycklarna till vad som väntar världen? •Och mycket mer…

    ”Mysteriet med Herrens Shemitah är nog den mest häpnadsväckande och intressanta bok jag någonsin läst.”

    ”En stor hjälp i att enkelt förstå hur världshändelserna i vår tid är kopplade till det bibliska sjuårsmönstret. En helt otrolig läsning där alla uppgifter är historiskt belagda och bekräftade!

    ” ”Författaren har lagt ner ett gediget arbete och boken, som jag sträckläste, var helt fascinerande!”

    Jonathan Cahn är ledare för Hope of The World ministries och Jerusalem Center/Beth Israel i Wayne, New Jersey. Hans TV- och radioprogram om undervisning från Bibeln kan ses över hela USA

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  26. Nå de förlorade
    Nå de förlorade
    Beskrivning
    Mission ör församlingens uppdrag och passion. På samma sätt som en eld finns till för att brinna borde varje församling vara eld och lågor över att nå ut till människor runt omkring dem med Guds kärlek och nåd.

    Församlingar sprider antingen evangeliet eller skäms för det och håller tyst; lyder missionsbefallningen eller låtsas som att den inte gäller dem; når de förlorade eller låter dem gå under. Det finns ingen väg däremellan. Ingen tycker att detta är enkelt och vi vet att det kostade Jesus livet och att den missionsinriktade församlingen alltid bemötts med en blandning av apati och förföljelse.

    Genom att studera denna bok kommer du få en mycket bättre förståelse av Guds syfte med att sända oss ut i världen med hans evangelium, de olika tillvägagångssätten och resurserna som han gett oss för att bli utrustade inför uppdraget. Du kommer bli så övertygad om sanningen i evangeliet, så utrustad med Andens kraft och så motiverad av Faderns kärlek att du börjar nå de förlorade och sårade människorna runt omkring dig med evangeliet på ett effektivt sätt.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  27. Nå din värld med Jesu kärlek
    Nå din värld med Jesu kärlek
    Beskrivning
    Att vinna själar börjar med att älska människor.
    Kristen evangelisation har alltför ofta kommit att handla om att "vinna själar" - på bekostnad av att möta verkliga, vardagliga behov. Men i sin tjänst på jorden följde Jesus ett annat mönster: Han sträckte sig ut till människor i samhällets utkant. Han rörde vid människor som ingen ville röra vid. Han talade hopp till dem som höll på att gå under av förtvivlan. Och när han, full av medkänsla, sträckte sig ut och mötte de sjukas, de förlorades och de förtvivlades behov, vände människor sina hjärtan till honom.
    85,00 kr
  28. Nåd i realtid
    Nåd i realtid
    Beskrivning
    Boken Nåd i realtid behandlar ämnet nåd. Vad är nåd i vår tid? Vad är nåd i vanliga människors liv? Kan nåden finnas utanför kyrkan? Vad händer med en människa som möter nåd? Hur är det i samhället i stort, som i arbetslivet – ska det finnas nåd där? Och vad innebär det att tro på en nådig Gud?
    Detta är några av de frågor som sysselsatt en författargrupp, bestående av Else Blomgren, Pekka Mellergård, Cecilia Nahnfeldt och Håkan Stenow
    • Köp 3 för 170,00 kr/st
  29. Nåd som förvandlar
    Nåd som förvandlar
    Beskrivning
    När vi i full visshet kan vila i Guds nåd förvandlar den oss inifrån. Nåden är egentligen Gud själv, verksam inom oss med sitt liv - ett liv som är fritt från tvivelsjuka, krav, anklagelser och fördömelse. Hur viktigt är det inte att vi rätt uppskattar frälsningens hemlighet, som är Kristus i oss!
    Nåden både frälser och helgar oss.Budskapet är också ägnat att visa vägen för dem som hamnat i psykosens djup och dem som fruktar att de begått den oförlåtliga synden.

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  30. Nådens språk : att finna den gränslösa kärlekens verklighet
    Nådens språk : att finna den gränslösa kärlekens verklighet
    Beskrivning
    Christopher Jamison blev bekant för många genom BBCs tv-program Klostret och Tystnaden. Genom sina uppskattade böcker Rummet inom dig och Lyckan kommer har han också visat sin förmåga att förmedla klostervisdom för vardagslivet och att kommunicera andliga insikter på ett tillgängligt sätt.

    Nådens språk fokuserar på hur vi människor kan erfara och förmedla kärlek, barmhärtighet och nåd i vår väldigt stressade och även ofta förvirrade kultur. Jamison visar på att det sätt vi lyssnar, talar, läser och skriver kan vara kanaler för nåd och kärlek. Han illustrerar det genom litteratur och böcker så mångskiftande som den medeltida legenden om den heliga Gral, Tystnaden av den japanske författaren Shusaku Endo, texter av de spanska mystikerna Johannes av Korset och Teresa av Avila och romanerna av Pulitzerpris-vinnaren Marilynne Robinson.

    Den här boken visar på nya perspektiv hur vi människor kan bli helade från den ensamhet och misströstansom många upplever idag, inte minst i den kulturella turbulens och politiska extremism som präglar vårsamtid. Jamison vill visa på hur vi återuppbygger denmisstro till varandra som vi ofta ser i samhället och hurvi kan vitalisera den kärleksfulla nådens språk och blibättre på att förmedla den till varandra.

    Christopher Jamison O.S.B. är benediktinermunk och före detta abbot av Worth Abbey i West Sussex, England. Han fungerar för närvarande som preses för benediktinkongregationen. Hans böcker Rummet inom dig och Lyckan kommer utgivna på Libris har blivit mycket uppskattade.

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  31. Något större
    Något större
    Beskrivning
    Vi längtar alla efter det. Att känna att våra liv betyder något. Att vi kan göra skillnad i den här världen. Men det är ju så mycket nu. Kanske sen. Tänker jag ibland. Jag tror att du är som jag. Du vill egentligen.
    Du längtar, hoppas och önskar att ditt liv skulle få betyda något för andra. Att du på något sätt kunde göra skillnad. Men hur skulle det gå till? Den här boken vill uppmuntra dig att tro att du kan göra en skillnad i den här världen. Och visa dig hur du mitt i ditt vardagsliv kan vara med om något större.

    Henrik Steen har tidigare kommit ut med ”Lärjungaboken” som tryckts i flera upplagor. Henrik är gift med Annakarin och har fyra barn. Tidigare jobbade han som pastor i Kungsportskyrkan (EFK) Huskvarna och nu arbetar han utomlands.

    ”Med en passion för Jesus och en överlåtelse till uppdraget lyckas Henrik både motivera, inspirera och ge vardagsnära exempel för ett liv som kan göra skillnad i världen. Utmaningarna att leva för någoting större smittar av sig och han levererar mängder av praktiska redskap och övningar som kan göra tron till handling i vardagen. En bok att inte bara läsa utan leva med under en lång tid.” – Magnus Davidsson, pastor Lugnetkyrkan (EFK) Falun

    ”En strategisk och utmanande bok som inte lämnar någon ärlig läsare oberörd. Henrik får oss att inse att Guds uppdrag till oss är världens roligaste utmaning. Jag gillar det utmanande sätt Henrik skriver på där han öppnar upp för egna reflektioner och ställningstaganden. 77 tips för hur just jag kan påverka är lättillgängliga, roliga och väcker lust till engagemang.”
    – Karin Åkesson, pastor Kortedalakyrkan och Sävedalens missionskyrka (Gemensam Framtid)

    ”Boken inspirerar mig till att bli involverad i uppdraget att göra Jesus känd. Detta stora uppdrag som oftast är så svårt att omfatta och ta till sig blir i boken greppbart och tillämpbart i mitt liv. Jag inser att det finns mycket mer som jag själv kan göra för att betyda något för människor utöver vår värld.”
    Henrik Thornell, pastor Pingstkyrkan Katrineholm

    100,00 kr
  32. När allting blir annorlunda
    När allting blir annorlunda
    Beskrivning
    Hennes insikter i aktuella frågor berör oss alla och med sin profetiska gåva förankrar hon händelser i det andliga skeendet.

    Eleonora Lahti driver sedan hösten 2013 den populära bloggen In my living room. Inläggen, som har blivit till hundratals texter, färgas av en innerlig längtan efter att Guds ord alltid ska få vara i centrum.

    Det går inte undgå att ryckas med och låta sig beröras av hennes färgstarka skildringar av livet, och på samma sätt som årstiderna växlar innehåller hennes andra bok – med fler än 60 utvalda bloggtexter – också en härlig blandning av både glädje och sorg, livslust och allvar.

    NÅGRA BLOGGRUBRIKER: Oboy, här var det ord och inga visor! Underhållningskolhydrater Vanliga viktiga dagar Hur är det med våra kyrkotraditioner – egentligen? När kristen tro curlas bort Andliga väderkartor Världen håller andan

    Under 1980-talet blev Eleonora Lahti känd för hela svenska folket genom TV programmen Hela Kyrkan Sjunger. Hon har varit aktiv inom olika kyrkors musikliv och spelat in flera egna musikproduktioner. Eleonora arbetar parallellt med musiken och skrivandet även som högstadielärare. Tillsammans med sin make Curt har hon fyra vuxna barn och sex barnbarn.

    275,00 kr
  33. När fasaden rämnar : om livets paradoxer
    När fasaden rämnar : om livets paradoxer
    Beskrivning
    Har du någon gång börjat praktisera råd och principer för ett effektivt böneliv bar för att finna att Gud tycks ha rest till Bermuda på semester?

    Kanske du gjorde anspråk på Guds löften om helande men fann att du fortfarande var sjuk? Har du stått inför en anhörigs död utan att kunna se någon mening i det som skett?

    "Den här boken är skriven till alla som försökt allting utan att se någon förbättring, Jag tycker att jag funnit en del svar . inte enkla men som räcker tills vi kommer till himlen."

    Tommy Dahlman är en av Sveriges mest välkända predikanter. Detta är hans sextonde bok.

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  34. När förlåt inte räcker
    När förlåt inte räcker
    Beskrivning
    Jag sa ju förlåt!
    Också i de bästa av relationer begår vi alla misstag. Vi gör och säger saker som vi senare ångrar och sårar de människor vi älskar mest. Vi behöver alltså ställa saker till rätta. Men att bara säga förlåt räcker inte alltid.
    I den här boken visar den bästsäljande författaren Gary Chapman och Jennifer Thomas på olika sätt att be om ursäkt och reparera skadade relationer. du kommer att upptäcka att meningsfulla ursäkter kan hjälpa dig att göra dina relationer till vänner, familj och din man eller hustru bättre än någonsin förut.
    175,00 kr
  35. När Gud försvinner
    När Gud försvinner
    Beskrivning
    I När Gud försvinner berättar Erling Rimehaug om sin upplevelse av att plötsligt befinna sig i ett andligt mörker.

    »En dag slukades jag av natten. Den låter sig egentligen inte beskrivas. Ändå vill jag försöka berätta om den. En del av oss har ömma punkter, ställen där vi saknar försvar, områden där vi har blivit slagna utan att vi kanske minns det. Plötsligt träffar slaget oss där vi inte har något att sätta emot. Och så är natten där och slukar oss, och vi är hjälplösa.

    Det är då vi skulle behöva Gud. Men en del av oss får vara med om att Gud försvinner just då när vi behöver honom som bäst. Det är detta jag kallar själens mörkaste natt.

    Det allra mörkaste mörkret i själens natt infaller när Guds frånvaro får oss att förstå hur djupt vi älskar honom, samtidigt som vi inte längre tror att han älskar oss.

    Jag har inga goda råd om hur du ska ta dig ur mörkret. Utgången får vi treva oss fram till på egen hand. Jag har bara tänkt berätta hur det är att vara där.«

    Erling Rimehaug (född 1947) är författare och redaktör på norska tidningen Vårt Land

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  36. När Gud grep in
    När Gud grep in
    Beskrivning
    Trovärdiga, sanna berättelser om vanliga människors möten med Gud. /

    Journalisten Börje Norlén har intervjuat människor som gjort mirakulösa upplevelser efter ett gudsingripande. Varje trosstärkande vittnesbörd om förvandlade liv är uppmuntrande och ger en nära inblick i hur Gud personligen bryr sig om och griper in i människors liv – mitt i vardagen. /

    Oavsett om man kallar sig själv en troende eller inte, visar de här berättelserna på att Gud är väldigt aktiv i vår värld. Bli inspirerad av över tjugo sanna berättelser om helanden, livsförvandling och otroliga händelser som bara kan förklaras som ett under från Gud. /

    Börje Norlén är frilansjournalist, specialiserad på människors fascinerande livsberättelser. Börje är bosatt i Akalla utanför Stockholm, har tre gifta barn och sju barnbarn.

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  37. När jag bröt mot buden : en vandring genom fastan med budorden som vägvisare
    När jag bröt mot buden : en vandring genom fastan med budorden som vägvisare
    Beskrivning
    I När jag bröt mot buden reflekterar Maria Küchen över synden som lagens skugga i en serie personliga betraktelser där fastans söndagar korsbefruktas med tio Guds bud. Budorden hjälper oss att få syn på synden i våra liv – och det behövs om syndabekännelsen och nåden ska få någon mening.

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  38. När larmet tystnar hörs tonen
    När larmet tystnar hörs tonen
    Beskrivning
    Författaren skriver personligt om några år av sitt liv som har präglats av föräldraskap, ledarskap i Equmeniakyrkan och om kampen för ett av hennes tre barn, ett barn med dubbla neuropsykiatriska diagnoser.

    Boken är en fristående uppföljare till hennes senaste bok När livet stramas åt skärps blicken. ”Jag skriver om livet och vad det rymmer i det nära perspektivet, som kärlek, vänskap, ensamhet och ångest. Jag skriver om tiden, ljuset och tron på att det finns fler dimensioner i tillvaron att upptäcka
    Sofia Camnerin om boken

    • Köp 3 för 276,25 kr/st
  39. När spelet är slut ska allt tillbaka i lådan
    När spelet är slut ska allt tillbaka i lådan
    Beskrivning
    Kanske minns du den sköna känslan av att vinna i Monopol? Du har erövrat gator och hotell och blivit spelplanens härskare. Du dominerar hela spelet. Men vad händer sedan frågar sig John Ortberg i sin nya bok. Du vet själv svaret: Allt ska tillbaka i lådan. Pengar, spelpjäser, gator, hotell och alla andra tillgångar. När allt är slut så har spelets vinster inte gett dig någonting verkligt. John Ortberg använder sällskapsspel som metafor för att beskriva våra liv. I "När spelet är slut ska allt tillbaka i lådan" försöker han sortera ut vad som är tillfälliga kortsiktiga värden och vad som är bestående. Att vara spelets härskare är inte poängen, det är att vara rik på annat. Att vinna i livets spel är en kort och tillfällig vinst, att älska Gud och andra människor är en vinst som består för evigt. Med sedvanlig humor, berättarglädje och fokus på att vinna "dom rätta trofeérna" visar John Ortberg på livets allra viktigaste prioriteringar.
    125,00 kr
  40. Närvarande och levande med soulfulness
    Närvarande och levande med soulfulness
    Beskrivning
    En stund för dig själv skriv & fördjupa din vardag Det här är en inspirerande bok där du genom korta dagliga övningar i soulfulness får hjälp att leva ett mer själfullt och närvarande liv där det som är unikt du kommer till uttryck. En bok som ger dig utmaningar, mer livsmod och hjälper dig att se nya saker i ditt liv.
    "Soulfulness handlar inte bara om att hitta överlevnadsstrategier för att ta sig igenom den närmaste veckan. Det handlar om att hitta sin rytm och dansa genom alla dagar på ett själfullt sätt, som om det finns goda skäl till att vi har hamnat här på jorden."

    Brian Draper är en välkänd och uppskattad författare, föreläsare och retreatledare från Storbritannien. Han medverkar regelbundet i radioprogrammet Tankar för dagen i BBC Radio 4 och är biträdande lektor vid London Institute for Contemporary Christianity.

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  41. Nästa steg : resan till att lära känna Gud, finna frihet, upptäcka syftet med ditt liv & göra skilln
    Nästa steg : resan till att lära känna Gud, finna frihet, upptäcka syftet med ditt liv & göra skilln
    Beskrivning
    ar du någonsin känt att något verkar saknas i ditt liv? Längtar du efter en tydligare känsla av mål och mening? Upplever du att ditt andliga liv har fastnat i vissa hjulspår? I Nästa steg ger pastorn och författaren Chris Hodges praktis vägledning för alla som söker tydlighet och inriktning, och beskriver de fyra stegen till andlig mognad: * lär känna Gud, * finn frihet, * upptäck syftet med ditt liv, och * gör skillnad.

    Han visar att varje steg följer på det föregående, men samtidigt ingår i ett kretslopp som leder till allt djupare nivåer av tro. Nästa steg är enkel och lättillgänglig, tydlig och djup, och är därför - oavsett var du befinner dig på din resa - den guide du behöver för att hitta fram till och upptäcka glädjen som börjar flöda när man vandrar i en ständigt växande tro.

    Chris Hodges är grundare av och huvudpastor i Church of the Highlands. Under hans ledarskap har församlingen startat campus på flera platser i delstaten Alabama, USA, med över 45 000 besökare varje vecka. Han är också en av grundarna till Association of Related Churches, han har startat coachingnätverket GROW, som utbildar och tränar människor till tjänst för Gud.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  42. Natten ska vika
    Natten ska vika
    Beskrivning
    När det mörknar förlorar den bedjande människan Gud ur sikte och tappar tilltron både till sin egen förmåga och till Guds vilja att vara nära. Moderna terapeuter kan benämna detta som en existentiell kris. Johannes av Korset kallar det ”Natten”. Och där, just i det mörkret, kan det ske att vi plötsligt anar Guds närvaro.” I ”Natten ska vika” behandlar Johan Tyrberg frågan om vad det innebär att leva...

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  43. Naturligt övernaturlig - att leva ett andefyllt vardagsliv
    Naturligt övernaturlig - att leva ett andefyllt vardagsliv
    Beskrivning
    Nu kommer äntligen Mike Pilavachis roliga och utmanande undervisning på svenska i nya boken Naturligt övernaturlig - Att leva ett andefyllt vardagsliv.

    Naturligt övernaturlig är en livsviktig bok för den som längtar efter ett liv fullt med äventyr i Jesu närhet och efterföljd. Med ett djupt budskap på ett enkelt språk är den här boken relevant för såväl gammal som ung.

    Genom enkel och god undervisning från Bibeln och många personliga berättelser om både fram-och motgångar visar författarna Mike Pilavachi och Andy Croft att det normala kristna livet - där Guds tilltal, bön för helande och profetiska ord - är enklare och närmare än vi många gånger tror. De visar även att det är för VAR OCH EN som tror, VAR-DAG!

    Boken passar perfekt att läsa i bön- och hemgruppen, med ungdomarna i kyrkan eller för vem som helst som vill ha utmanande och hjälpsam undervisning för att börja leva ett andefyllt vardagsliv.

    Om författarna

    Andy Croft och Mike Pilavachi är tillsammans pastorer för den lokala församlingen Soul Survivor i Watford, England, som grundades av Mike Pilavachi. Mike Pilavachi har även grundat de stora rörelserna Soul Survivor och Momentum där de båda undervisar tusentals unga människor varje sommar. Andy är en rationell bokälskare med en stor gåva att undervisa. Mike Pilavachi reser och predikar i hela världen. Han är en väldigt rolig och utmanande förkunnare som har stor erfarenhet av att lyssna till- och lyda Guds tilltal i sin tjänst och liv

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  44. Ni ska vara heliga för jag är helig
    Ni ska vara heliga för jag är helig
    Beskrivning
    I dagens samhälle möter vi ofta på begrepp som yoga, mindfulness, qigong och andra företeelser som har sina rötter i andra religioner än den kristna. Hur kan man som kristen förhålla sig till detta? Går det att förena österländsk religion med kristen tro? Dessa metoder presenteras ofta, här i väst, som om de är helt neutrala, utan koppling till andlighet och religion. Men frågan kvarstår; Kommer sammanblandningen att påverka relationen med Gud?

    Boken vill inspirera dig att gå den väg som Bibeln injuder till. Hos Gud får vi alla våra behov mötta. Han ger oss frid, vila, hälsa och upprättelse.

    I boken får vi en kort introduktion till vad hinduism, buddhism och taoism står för. Den ger också exempel på företeelser inom nyandlighet och österländsk andlighet och lyfter fram Bibelns perspektiv. Begrepp som brahman, karma, mantra, chakra, tantra, reinkarnation, kundalini, energi, nirvana och qi förklaras och ställs i förhållande till de löften och den kraft som finns i Guds ord.

    Boken är tänkt för både kristna och sökare som vill veta mer om dessa frågor.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  45. Noa och hans söner i Guds frälsningsplan
    Noa och hans söner i Guds frälsningsplan
    Beskrivning
    Berättelsen om Noa och hans söner är en historisk verklighet som också har något att säga om Guds frälsningsplan i ett vidare perspektiv. Sem, Ham och Jafet representerar olika vägar till Guds välsignelse eller förbannelse.
    75,00 kr
  46. Nycklar till frihet
    Nycklar till frihet
    Beskrivning
    Nycklar till frihet är en interaktiv lärjungakurs som hjälper människor att komma ut i frihet. Oavsett var du befinner dig i livet, om du är ung eller gammal, ny eller erfaren i tron, så är den här kursen gjord för att du ska bli undervisad, utrustad och få kraft att bli fri och leva i frihet. Under åtta veckor, med fem texter varje vecka som var och en tar cirka tjugo minuter att läsa, tar denna studiehandbok dig med på en interaktiv resa med Gud där flera ämnen utforskas. Du kan göra resan på egen hand eller i grupp.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  47. Obeveklig tro
    Obeveklig tro
    Beskrivning
    Gud har aldrig tänkt att kristna .nätt och jämnt ska klara sig.. Du skapades för att höja dig över svårigheterna och bli stor i Guds ögon! I denna fängslande bok utforskar författaren och förkunnaren John Bevere vad som krävs för att avsluta sitt lopp väl.
    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
    • Köp 25 för 196,00 kr/st
  48. Och Gud ändrade sig : för att hans folk vågade be
    Och Gud ändrade sig : för att hans folk vågade be
    Beskrivning
    Inspirerande och tankeväckande bok om bön av författaren till Guds smugglare och grundaren av Open Doors - Broder Andrew.

    … Gud är inte intresserad av marionetter. Han söker efter människor som tackar ja till hans inbjudan och gör skillnad i världen. Han söker efter människor som förstår att genom att göra sig öppen för vår påverkan har Gud gett oss ”nycklarna till himmelriket” (Matt 16:19) – makten att förändra mänsklighetens historia till det bättre. (Utdrag ur boken) Med illustrationer från Bibeln såväl som djupa insikter och praktiska råd som han förvärvat under sin tjänst visar Broder Andrew att bön kan förändra och faktiskt förändrar världen. Och inte minst, den kan förändra dig. Följ med på en resa till en dramatiskt annorlunda sorts bön.

    Om författaren Broder Andrew grundade Open Doors 1955 och har bland annat skrivit självbiografin ”Guds smugglare”.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  49. Och plötsligt ska vi minnas
    Och plötsligt ska vi minnas
    Beskrivning
    Hud mot bark, fingrar som flätar rottrådar. Ansiktet vänt mot jorden. En vädjan om att få komma tillbaka.

    Det här är en bok för oss med hemlängtan. Som försöker leva med ett språk utan ord.

    Marken i oss viskar att helighet aldrig kan vara att avskilja. Vi vill så gärna att klockorna ska ringa. Vill ha ord och ordningar för det som bara är ett träd. Vi vill ha över och under och vi låtsas att det känns som hemma, men vi är framlekta av någon ur marken och leken är vårt hemspråk.

    Kent Wisti har skrivit bokens inledande del och målat bilderna. Han är präst, bildkonstnär och författare. Susanne Dahl har skrivit dikterna. Hon är studentpräst och skribent.

    Och plötsligt ska vi minnas är en fristående del i en svit där även Vem såg mig då ingår.

    • Köp 3 för 117,00 kr/st
    • Köp 10 för 110,51 kr/st
    • Köp 25 för 104,00 kr/st
  50. Ökad livsglädje genom tacksamhet : reflektera, anteckna & fördjupa din vardag
    Ökad livsglädje genom tacksamhet : reflektera, anteckna & fördjupa din vardag
    Beskrivning
    En stund för dig själv - skriv och fördjupa din vardag
    Det här är en inspirerande bok där du genom korta dagliga övningar i tacksamhet får hjälp att närma dig den livsglädje som vi alla bär inom oss. En bok som ger dig utmaningar, mer livsmod och hjälper dig att se nya saker i ditt liv.
    "Då vi bestämmer oss för att se på våra liv och våra dagar ur tacksamhetens perspektiv börjar vi kunna uppfatta det mirakulösa i det vardagliga."

    Patricia Tudor-Sandahl är psykolog, psykoterapeut och författare. Många har mött henne genom Sveriges Radio som värd för Sommar och Vinter i P1 och som återkommande medarbetare i Tankar för dagen.

    • Köp 3 för 81,01 kr/st
    • Köp 10 för 76,50 kr/st
  51. Om att finna livet - i livet
    Om att finna livet - i livet
    Beskrivning
    KG Larsson delar i denna bok med sig av en lidelse, som vi är många som behöver bli drabbade av. Boken har ett tydligt mål; att sätta Jesus i centrum och att öppna för hans Andes ström in i våra liv. Utan Guds ingripande i våra församlingar kommer vi snart att gå samma öde till mötes som de församlingar i Turkiet, vilka vi läser om i Bibeln .

    KG är förutom författare även förkunnare över Norden, och leder resor till Israel.

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  52. Om Bibeln
    Om Bibeln
    Beskrivning
    Har Bibeln verkligen något att säga oss människor på 2000-talet? Är den trovärdig? Innehåller den inte massor­ av fel och motsägelser? Varför skulle man tro på mirak­lerna­ som beskrivs i Bibeln?

    Dessa frågor och många fler vill Stefan W Sternmo ge svar på i denna korta men innehållsrika bok. Vi lever i ett samhälle där relativismen är en av de mest hyllade­ filosofierna och där Bibelns trovärdighet ständigt attac­keras­, ibland till och med från kyrkligt håll.
    Författaren vill lyfta fram många av de starka argument som finns för Bibelns trovärdighet och vill se en fördjupad tro på Bibeln som Guds ord.

    I förordet skriver Sternmo: ”Det pågår en långsam process bort från den enkla tron på Bibeln som Guds trovärdiga och kraftfulla ord. Min bön är att vi ska få en fördjupad tro på Bibeln­ som Guds Ord för oss här och nu. Jag känner inget behov av att försvara Bibeln. Min längtan är att släppa lös kraften som finns i Skriften. ”Tron kommer av predikan och predikan i kraft av Kristi ord” (Rom 10:17). Syftet är att uppmuntra och utmana dig att göra Bibeln till den viktigaste boken i ditt liv. Gör Bibeln till ett verktyg som du använder i vardagen. Nu är tid för förändring. Gud kallar oss tillbaka till Skriften.

    125,00 kr
  53. Om bön : brev till en vän
    Om bön : brev till en vän
    Beskrivning
    Om bön var den sista bok som C S Lewis skrev och den har blivit mycket uppmärksammad. Den utkom postumt efter Lewis död i november 1963. Det är en unik och märklig bok där Lewis i brevform samtalar med Malkolm, en fiktiv brevvän, om bönens olika aspekter. De samtalar om olika frågor som "När skall jag be?", "Varför skall jag be när Gud ändå vet vad jag behöver", och "vad är bön egentligen?"

    Boken är tankeväckande och fylld av ärlighet och ödmjukhet. Den utges nu i vår nya serie Libris Klassiker.

    "C S Lewis är perfekt för den halvt övertygade, för vilken hederlig människa som helst som skulle vilja vara kristen men som tycker att intellektet är i vägen."
    Anthony Burgess, New York Times Book Review

    C S Lewis (18981963) var en av Englands mest kända kulturpersonligheter. Han bodde och arbetade mesta delen av sitt liv i Oxford men blev sent i karriären professor i litteraturhistoria i Cambridge. Hans litterära produktion var mångsidig - inte minst känd är han för sin fantasyserie om landet Narnia

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  54. Om Gud
    Om Gud
    125,00 kr
  55. Om vägledning, vänskap & mod : 31 råd för ett bra liv
    Om vägledning, vänskap & mod : 31 råd för ett bra liv
    Beskrivning
    I Om vägledning, vänskap & mod . 31 livsråd för ett bra liv hämtar Bert Stålhammar inspiration från Syraks bok i Bibeln. Det visar sig att råden i Syraks texter är lika aktuella idag som för 2 000 år sedan. Kanske handlar livsvisdom inte i första hand om kunskap och bildning, men om att få en inre kompass som kan ge vägledning genom livets val och möjligheter.
    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
    • Köp 25 för 172,00 kr/st
  56. Omsluten
    Omsluten
    Beskrivning
    Ett av de sista kapitlen i den bok du just nu håller i din hand har som överskrift Min bästa tid är nu. Förra hösten fick jag diagnosen ALS, så kanske det borde stått Min sista tid är nu? Men det gör det inte.

    I boken berättar jag om ett underbart, ibland förskräckligt och helt galet liv. Men jag ångrar ingenting. Efter en traumatisk familjetragedi på 80-talet med kriminella inslag, mötte jag Honom som lärde mig att vägen till inre frid sker genom förlåtelse. Jag tog honom på orden och blev helad inombords.

    Nu går solen snart ner för sista gången. Men jag äger ett hopp om en framtid som är både ljusare och bättre än den här. Jag vilar i min Herres barmhärtiga händer, omsluten av hans stora nåd.

    OM FÖRFATTAREN Annika Karlsson född 1951 är uppvuxen i Sollentuna utanför Stockholm. Hon är utbildad frisör och pastor. Annika har varit gift två gånger, har två barn och tre barnbarn. Omsluten – min väg till tro, är hennes debutbok.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  57. Omvänd
    Omvänd
    Beskrivning
    Göran Skytte berättar rakt och öppenhjärtigt om sin andliga resa, bland annat om tv-samtalen med Lennart Koskinen, Ulf Ekman, Ma Oftedal och KG Hammar som påverkade honom mer än han först ville erkänna. Men också om avgörande möten med påven Johannes Paulus II, predikanten Stanley Sjöberg och prästerna Per Mases och Bo Brander.
    100,00 kr
  58. Operation Nineve-39 dagar med Jona
    Operation Nineve-39 dagar med Jona
    Beskrivning
    Broder Andrew och Al Janssen skrev den här utmanande och kärnfulla boken redan 2007 med en övertygelse om att den har ett angeläget budskap kopplat till vårt aktuella världsläge.

    Gud har, precis som för Jona, uttalat en kallelse över våra liv. Lyssnar vi? Är vi öppna för att ta emot Guds tilltal? Är vi beredda att lyda Guds ord? Eller kommer vi att smita och ge oss ut på en medelhavskryssning i stället?

    Följ med broder Andrew och Al Janssen på en 39-dagars resa genom Jonas bok och bli utmanad till en radikalare tro.

    Ur boken Gud talade till Jona eftersom han hade en gudsrelation. Gud talar också till oss om vi lever i relation med honom. Lyssnar vi? Hör vi honom? Är vi ivriga att ta emot Guds ord? Är vi beredda att lyda ordet? Eller är våra huvuden fyllda av andra ljud? Går vi ständigt med hörlurar kopplade till en telefon i öronen? Måste vi alltid ha tv:n på i rummet? Är våra kalendrar överfyllda med möten och aktiviteter? Om det är så, hur ska vi då kunna veta när Gud talar till oss?

    • Köp 3 för 130,50 kr/st
    • Köp 10 för 123,25 kr/st
  59. Öppna ditt hjärta i bön och bot : beredelseord för kyrkoåret
    Öppna ditt hjärta i bön och bot : beredelseord för kyrkoåret
    • Köp 3 för 274,50 kr/st
    • Köp 10 för 259,25 kr/st
  60. Ordet är dig nära - Om andlig bibelläsning
    Ordet är dig nära - Om andlig bibelläsning
    Beskrivning
    Bibeln är först och främst boken om livet med Gud i glädje, lek och lust. Det menar karmelitbrodern och den mycket uppskattade författaren Wilfrid Stinissen. Ordet är dig nära är en bok för alla som vill få en levande Bibel och den är närmast ett måste för den som ska läsa teologi och riskerar att möta Bibeln bara som lärobok. "Att umgås med Bibeln är glädje, spänning, lekfullhet.

    Jag får som ett fritt Guds barn leka i Bibelns paradis. Jag får göra den gamla texten till en ny sång som svarar mot min personliga erfarenhet, mitt aktuella behov. Jag kan vara säker på att Gud gillar detta sätt att leka med texten." Ur boken Libris förlag påbörjade hösten 2017 en satsning på en nyutgivning av flera uppskattade och efterfrågade böcker av Wilfrid Stinissen, alla formgivna av Moa Schulman.

    Wilfrid Stinissen (1927 2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. På Libris har han gett ut ett tjugotal böcker, bland annat Mitt liv i dina händer, I dag är Guds dag och Längre in i bönens land. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  61. Oroa dig inte : upptäck friden i en kaotisk värld
    Oroa dig inte : upptäck friden i en kaotisk värld
    Beskrivning
    Upptäck friden i en kaotisk värld

    Håller ovisshet och oro dig vaken om natten? Är irrationell oro din ständiga följeslagare? Skulle du behöva uppleva mer frid? Du är inte ensam om att svara ja. Undersökningar visar att orosrelaterade problem är det största hälsoproblemet bland kvinnor, och det näst största bland män. Med stor sannolikhet kämpar du själv, eller någon du känner, med oro. Max Lucado vet hur det känns och därför är han nu fast besluten att hjälpa miljontals läsare att ta tillbaka kontrollen över sina känslor, och som ett resultat av det, kontrollen över sina liv.

    Boken tar med läsaren till en djupdykning i Filipperbrevet 4:4-8, förmodligen några av de mest lästa och älskade verserna i Bibeln. Oro finns som en naturlig del av livets villkor, men den behöver inte dominera och styra ditt liv. Med sin engagerande berättarstil förklarar Max Lucado hur man sätter ett stopp för att låta tillvaron begränsas av oro.

    125,00 kr
  62. Orubbligt hopp
    Orubbligt hopp
    Beskrivning

    BYGG DITT LIV PÅ GUDS LÖFTEN Vad är det som känns osäkert i din värld? Är du överväldigad av problemen du möter eller av smärtan du känner? Kanske känner du dig sårad av det förflutna? Besviken mitt i livet. Oroad över framtiden. Du är inte ensam, och det finns hopp. Du kan leva ett liv med mer trygghet och mening.

    Max Lucado skriver om tolv av Bibelns mest betydelsefulla löften, som hjälper dig att sätta fokus på det hopp som Gud ger oss. För varje omständighet vi möter i livet har Gud gett dig ett löfte. Det är svårt att leva med hopp i vår tid. Det finns så många anledningar att känna sig överväldigad; vare sig vi möter hjärtsjukdom eller cancer, arbetslöshet eller missbruk, familjedraman eller psykisk ohälsa. I en värld som är full av osäkerhet behöver vi inte mer av åsikter eller tyckanden – vi behöver de fullkomliga löftena från vår mäktige och kärleksfulle Gud. Han som styr världen i enlighet med dessa stora och dyrbara löften.

    Med studiefrågor för enskilt bruk eller för gruppsamtal.

    ”Jag har upptäckt – efter 40 års tjänst för Gud – att ingenting lyfter en missmodig själ som Guds löften. Boken innehåller några av mina favoriter. Många har jag använt för att uppmuntra andra med. Och för att uppmuntra mig själv.”

    235,00 kr
  63. Över förväntan
    Över förväntan
    Beskrivning
    John Bevere visar i den här boken hur vi alla är extraordinärt skapade och tänkta att leva ett liv som är allt annat än vanligt. Han ger oss en färdplan för en resa mot förändring. Du är menad att leva ett liv som vida överträffar de vanliga definitionerna av framgång och tillfredställelse.
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
    • Köp 25 för 200,00 kr/st
  64. Över gränser, diakonalt arbete i nordiska kyrkor
    Över gränser, diakonalt arbete i nordiska kyrkor
    Beskrivning
    Över gränser: diakonalt arbete i nordiska kyrkor Redaktion: Flemming Jensen * Helena Ewalds * Ragnheidur Sverrisdottir * Olav Fanuelsen * Hans-Erik Lindström Varje nordiskt land har lämnat bidrag boken som beskriver diakonalt arbete i Nordens städer utifrån församlingsdiakonins perspektiv. - - - * - - -* - - - * - - - Häftad Verbum: Sveriges kyrkliga studieförb. (SKS) 1999 i gott skick [ omfång: 266 s. ; 21 x 14 cm; 351 gr ] / språkanm.: Svensk, dansk och norsk text - - - * - - - UR BAKSIDESTEXTEN - - - * - - - I TRINITATIS KIRKE I KÖPENHAMN finns en gatupräst för uppsökande arbete bland ungdomar. - - - * - - - I Karlskoga går »bullgerillan« från församlingens nattcafé ut på stan och bjuder ungdomar på kaffe och bullar. - - - * - - - I Tammerfors församlingar är »Mormors kammare« centrum för frivilligverksamheten, som stöd och komplettering till den professionella hjälpen. - - - * - - - En kyrklig SOS-tjänst har inrättats i VestTelemark i Norge. - - - * - - - I Egilstadir på Island genomfördes kursen »Kvinnor er kvinne best« för utbildning i frivillig besökstjänst. - - - * - - - Och i Sigtuna församling har man erfarenhet av politisk diakoni. - - - * - - - DIAKONALT ARBETE kan innefatta ett antal olika verksamhetsformer. Läger och utflykter, jourverksamhet, akuthjälp, gudstjänster, stödgrupper, nätverksarbete, internationellt arbete och diakonalt miljöarbete är andra exempel på diakonala verksamheter. - - - * - - - VARJE NORDISKT LAND har lämnat bidrag till denna bok, som beskriver diakonalt arbete i Nordens städer utifrån församlingsdiakonins perspektiv. En samnordisk redaktionsgrupp har sammanställt materialet. - - - * - - - SOM BAKGRUND till de exempel som ges beskrivs diakonins teologi, frivillighetens framväxt, stadens roll för samhällets sociala liv och diakonins situation i de nordiska länderna. - - - * - - - BOKEN KAN ANVÄNDAS i diakonalt utvecklingsarbete i församlingar, i utbildning, på diakoniinstitutioner och sociala byråer, bland kyrkopolitiker, diakoner och präster. - - - X - - - TIPS ! ! ! - - - X - - - Vill du enkelt överblicka och göra nya upptäckter av intressanta böcker i ett ämne, utan att behöva bläddra igenom tusentals ovidkommande söksvar? GÖR DÅ SÅ HÄR: följ länken SÖK BLAND SÄLJARENS ANNONSER här nedan. Säljarnas egna sidor kan läggas upp som favoriter/bokmärken. Följ länkarna till vänster på sidan till säljarens egna kategorier (ämnesområden). Kategorierna är finindelade och sorterade alfabetiskt efter den inledande ämneskoden på samma sätt som i ett bibliotek. Där hittar du även utförliga beskrivningar och bilder av böckerna. Är du intresserad av fler böcker i samma ämnesområde som just denna bok väljer du kategorin: Cgc Församlings- och själavård
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
    • Köp 25 för 32,00 kr/st
  65. Överlevnadsguide för präster
    Överlevnadsguide för präster
    Beskrivning
    Det här är boken som Matilda Nyman själv hade behövt läsa för att inte bli sjuk av stress.

    Under rehabiliteringen började hon skriva ner råd till sig själv om hur hon skulle lägga upp sitt arbete som präst. Resultatet blev en praktisk bok med handfasta råd om hur man exempelvis organiserar arbetet för att frigöra energi till det viktigaste, hur tekniken kan vara till hjälp och hur ett hållbart schema ser ut. Här finns dessutom kunskap hämtat från olika forskningsstudier och tips från olika yrkesgrupper.

    I boken delar Matilda Nyman också med sig av några av sina personliga erfarenheter av att vara utmattad och hitta vägen tillbaka.

    Att vara präst är ett högriskjobb om vi ser till statistiken för sjukskrivning och utbrändhet. Så det här är en överlevnadsguide till hur du som präst kan arbeta smartare – och hålla i längden.

    Matilda Nyman är präst i Älvsborgs församling. Hon är även utbildad journalist.

    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
  66. Övervinn fruktan
    Övervinn fruktan
    Beskrivning
    Att leva i tro är detsamma som att följa Guds Andes stilla maningar.

    När fruktan får styra våra liv är vi oförmögna att lyssna till Anden, eftersom Guds Ande meddelar sig genom sin natur av frid och glädje.

    "Allt som inte sker av tro är synd" (Rom 14:23) Ett liv i fruktan är därför synd. vi är kallade att återspegla Guds härlighet, och det gör vi när vi låter den inre friden och glädjen leda oss.

    I boken berättar Denise om sin egen väg bort från förlamande fobiska rädslor, som både styrde hennes liv och gjorde henne fysiskt sjuk.

    Makarna Denise och Francis Frangipane är kände konferenstalare över hela världen. De verkar uthålligt för Andens enhet bland Guds folk.

    Du kan läsa mer om dem på deras hemsida www.frangipane.org
    • Köp 3 för 81,01 kr/st
    • Köp 10 för 76,50 kr/st
    • Köp 25 för 72,00 kr/st
  67. Övervinnande liv
    Övervinnande liv
    Beskrivning
    Före utgivandet av hans välkända klassiker, Det normala kristna livet, gav Watchman Nee en serie budskap om det övervinnande livet. I många hänseende är dessa budskap grunden till att leva ett normalt kristet liv. Övervinnande liv är inte en kallelse att uppnå ett extraordinärt mått av "andlighet", snarare är det en kallelse till normalitet, en kallelse att sträva efter det liv som är fördolt med Kristus i Gud. Denna kallelse genljuder inom den sökande troende, som trots en vaken känslighet för sina svagheter, känner en inre kallelse att övervinna. I Övervinnande liv avslöjar Watchman Nee de problem som antastar sökande kristna. Han använder den segerrike övervinnande Kristus för att leda läsaren in i en subjektiv och en till och med daglig erfarenhet av Kristi seger. Övervinnande liv överflödar med sanning, genljuder av hopp och för läsaren till en förnyad överlåtelse
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
  68. Övervinnare när allt känns övermäktigt : 5 steg för att överleva livets kaos
    Övervinnare när allt känns övermäktigt : 5 steg för att överleva livets kaos
    Beskrivning
    Beskrivning Det är dags att ta itu med det som försöker köra över dig

    Har du kört fast – känns livet svårt och krångligt? Undrar du hur du hamnade här, och försöker få rätsida på alltihop? Ge inte upp!

    I Övervinnare när allt känns övermäkigt ger pastor Jentezen Franklin fem steg som hjälper dig att: • resa dig och komma ut i frihet • kliva in i planerna som Gud har förberett för dig.

    Jentezen avslöjar fiendens strategier för att stoppa din andliga tillväxt, distrahera dig och hindra dig från att nå din fulla potential i denna avgörande, profetiska tid.

    Om du upplever att varje strid du utkämpar har blivit tuffare – om du känner dig förlamad och inte vet var vägen går – kom då ihåg att Gud inte bara kallar dig för en överlevare. Han kallar dig för en övervinnare.

    Om författaren: Jentezen Franklin är huvudpastor i Free Chapel, en församling i USA med flera campus. Varje vecka sänds hans tv-program, Kingdom Connection, på stora tv-kanaler över hela världen. Jentezen finns på New York Times bästsäljarlista och har skrivit tio böcker, bland annat Dolda diamanter, Älska som om du aldrig blivit sårad och den banbrytande Hemligheten med fasta och bön. Jentezen och hans fru Cherise har varit gifta i mer än 30 år, de har fem barn och fyra barnbarn, och bor i Gainesville, Georgia Mer information hittar du på jentezenfranklin.org

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  69. På långt håll har jag sett ditt ljus : livet i kommuniteten Taizé
    På långt håll har jag sett ditt ljus : livet i kommuniteten Taizé
    Beskrivning
    Texter om och av broder Roger, broder Alois och broder Johan.

    Varje år besöker tusentals svenska ungdomar kommuniteten i den lilla franska byn Taizé för att be och sjunga tillsammans med besökare från hela Europa. Taizé har blivit en plats för reflektion, eftertanke och gemensamma andliga möten där de tre dagliga bönerna står i fokus. En plats präglad av den speciella upplevelse som uppstår när flera tusen människor sitter tysta tillsammans i gudsförväntan.

    År 1966, 22 år gammal, avlade Johan från Sverige sitt löfte om att viga resten av sitt liv åt Gud och kommuniteten. Det var ett intensivt sökande som hade lett honom hela vägen från Skara till Taizé. Sedan dess har många av de svenska besökarna hört honom berätta om sitt liv under någon av samlingarna han hållit. I På långt håll har jag sett ditt ljus delar han med sig av sina reflektioner ur den andliga dagbok han började skriva på 1970-talet, där sökandet efter Gud löper som en röd tråd tillsammans med tacksamhet över att få vara en del av kommuniteten och att få tillhöra Gud. Men här finns också texter som visar att livet som broder inte alltid varit lätt.

    Boken innehåller även en längre intervju med broder Johan samt ett reportage från Taizé där flera unga samt den nya svenskkontakten, broder Matthew, berättar om vad som gör platsen så speciell. Här finns också tidigare outgivna texter av broder Roger, Taizés grundare, samt broder Alois, som är kommunitetens nuvarande prior.

    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
  70. På nötta och nyröjda stigar i Sápmi
    På nötta och nyröjda stigar i Sápmi
    Beskrivning
    Ärkebiskopens fastebok 2021: På nötta och nyröjda stigar i Sápmi är den nionde boken i serien Ärkebiskopens fastebok för enskild eller gemensam reflektion. Ärkebiskopen väljer varje år ut en författare och skriver bokens förord.

    I 2021 års fastebok tar prästen Bo Lundmark med läsaren på en vandring längs nötta och nyröjda stigar i det vidsträckta Sápmi. På skidor eller till fots färdas vi på fjäll och i skogar genom tid och rum. Vi möter människors livsberättelser, tar del av deras gudsbilder och möter naturen genom människornas liv. Vi får ta del av deras erfarenheter och tankar om framtiden.

    Illustratören Magdalena Brunzell har gjort bokens fina bilder. För varje såld bok går tio kronor till Act Svenska kyrkan.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
    • Köp 25 för 188,00 kr/st
  71. På stadig grund : ett liv med integritet
    På stadig grund : ett liv med integritet
    Beskrivning
    Det är hög tid för kristna idag att ge hopp och helande till kyrkan.
    Skandaler och oegentligheter har under år som gått skakat kyrkan i dess grundvalar. Herrens tjänare, olika organisationer och enskilda kristna verkar ha gömt på synd och hemligheter som nu kommit fram i ljuset. Finns det hopp om en förändring?
    185,00 kr
  72. På väg
    På väg
    Beskrivning
    Det kristna livet är en vandring där vi varje dag får ta steg framåt tillsammans med Jesus. Vandringen är inte alltid enkel. Vi möter prövningar, uppförsbackar och ibland ställs vi inför svåra vägval. När Jesus kallade oss med orden följ mig var det till ett liv i lärjungaskap. På väg med frälsningen som mål kommer ge dig vad du behöver för att få den bästa möjliga start på din resa. Utöver det kommer du både rustas, uppmuntras och utmanas att fortsätta din vandring tillsammans med Jesus.

    Frågan om hur vi ska få fler människor att komma till tro på Jesus är oerhört viktig. Men frågan om hur vi ska kunna få människor att också förbli i tron är nog ännu viktigare. Denna bok kan hjälpa oss att komma närmare svaret på den frågan! Hans Jansson, förkunnare, författare och mentor

    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
  73. På väg . Texter 2007.2019
    På väg . Texter 2007.2019
    Beskrivning
    När Joachim Elsander, pastor i Korskyrkan i Borlänge, skrev sitt första blogginlägg visste han inte vart han skulle, men han visste att han var på väg. Bloggen Kolportören var en samlingsplats på internet under några intensiva år i slutet av 00-talet. Dit kom frikyrkliga kristna, de som inte längre trodde, ateister som aldrig trott, stormande fundamentalister, och såna som inte visste så mycket alls. Alla fick vara med och diskutera.

    Här samlas Joachim Elsanders bästa texter. Han skriver fram en sorts förundrans teologi, på samma gång undervisning och undersökning, alltid med humor och kritisk blick på sin egen kyrkohistoriska resa. Boken är ett märkvärdigt möte med en människa i ärlig brottning med livet och kristen tro.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  74. På väg till Emmaus, 5-pack : Om vandring och pilgrimsskap
    På väg till Emmaus, 5-pack : Om vandring och pilgrimsskap
    Beskrivning
    Vi får slå följe med Emmausvandrarna under deras omvälvande resa längs vägen från Jerusalem. De är trötta, förtvivlade och förvirrade av de senaste dagarnas erfarenheter: Jesus är korsfäst och död, men finns inte längre kvar i graven – och vissa säger sig till och med ha mött honom livs levande igen. När en okänd slår följe längs vägen ställs allt på sin spets. Deras liv ska komma att förändras för alltid.

    På väg till Emmaus inbjuder oss läsare – enskilt eller i grupp - att tillsammans med de två lärjungarna följa med på resan via stationerna: uppbrott, vandring, möte, rastplats, bön, måltid och mål.

    Hans-Erik Lindström är präst och författare och har tidigare gett ut ett 30-tal böcker. Åren 1997–2009 var han med om att bygga upp Nordens första pilgrimscentrum i Vadstena, han har också myntat pilgrimens sju nyckelord: frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, långsamhet, andlighet och delande samt lett flera hundra pilgrimsvandringar.

    • Köp 3 för 199,75 kr/st
  75. På väg till himlen - Don Piper & Cecil Murphey
    På väg till himlen - Don Piper & Cecil Murphey
    Beskrivning
    Don Piper kom 2004 ut med boken "90 minuter i himlen". I denna bok fortsätter han att tala om himlen. Fokus ligger på hur vi lever för himlen här på jorden.Alla kapitel avslutas med frågor eller uppmaningar till praktisk tillämpning
    125,00 kr
    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
    • Köp 25 för 156,00 kr/st
  76. På väg till Jesus Kristus
    På väg till Jesus Kristus
    Beskrivning
    Den sanne Jesus, skriver den nye påven, är evangeliernas Jesus, han som är helt annorlunda, krävande och djärv. Jesus som tillgodoser allas önskemål är ett fantasifoster, en dröm, inte en verklig gestalt.

    Evangeliernas Jesus är sannerligen inte någon som gör livet bekvämt för oss. Men det är just därför som han svarar på våra djupaste existentiella frågor, de frågor som, vare sig vi vill det eller ej, driver oss att söka Gud, att söka få vår djupaste längtan tillfredsställd, den som är gränslös eftersom den gäller det eviga. Vi måste på nytt bege oss på väg för att finna den verklige Jesus

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
    • Köp 25 för 152,00 kr/st
  77. Pilgrimens karta : att tänka kristet i ett sekulärt samhälle
    Pilgrimens karta : att tänka kristet i ett sekulärt samhälle
    Beskrivning
    Är Gud ett tillägg ovanpå ett sekulärt liv, eller utgångspunkten för ett annat sätt att leva?

    Är kyrkan en andlig legitimering av denna världens makter, eller ett tecken på ett annat rike?

    Om Gud har skapat himmel och jord, hur kan då vår gudsrelation vara en privatsak?

    Kan etiketten »kristen« klistras på vilka värderingar och politiska rörelser som helst?

    För många i Västerlandet är kristendom något mycket privat, som tar sig uttryck i känslolivet och kyrkliga aktiviteter. Vi är inte vana vid att tänka kristet, att se världen med trons ögon där allt får sin mening utifrån Guds existens. Därför har vi också svårt att urskilja vad som inte stämmer med Jesu efterföljelse. Det kan få oanade personliga och politiska konsekvenser.

    Pilgrimens karta ger öppningar till en större katedral än »min egen sanning«.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  78. Pilgrimsfärd för rättvis värld : möten med kyrkorna i Israel och Palestina
    Pilgrimsfärd för rättvis värld : möten med kyrkorna i Israel och Palestina
    Beskrivning
    Pilgrimsfärd för rättvis värld är oumbärlig för resan till det heliga landet. Boken har kartor, bilder, historia, beskrivningar och fakta för möten med de kristna – oavsett om du reser ensam eller i grupp.

    Med bokens hjälp kan man besöka kyrkorna i Jerusalem, lära känna deras historia och ta del i deras gudstjänstliv. Genom reportage ges inblickar i unga palestinska kristnas vardag, präglad av ockupation, våld och hopplöshet. De delar också sina tankar om vägar till rättvisans fred.

    Flera författare lyfter i boken fram ”folkrätten” som basen för fred och rättvisa. Ett annat återkommande tema är ”skapelsevänlighet” med vägledning för ett resande som är mer hållbart för allt levande.

    Först som sist resonerar författarna om vad det konkret innebär att vara pilgrim i dag. Här finns också böner och meditationer att använda under en pilgrimsfärd. Och två svenska institutioner i Jerusalem som arbetar med studier, resande och pilgrimsfrågor – Svenska teologiska institutet (STI) och Swedish Christian Study Center (SCSC) – delar med sig av sina erfarenheter och kompetens.

    • Köp 3 för 292,50 kr/st
    • Köp 10 för 276,25 kr/st
  79. Pilgrimsvandring på svenska
    Pilgrimsvandring på svenska
    Beskrivning
    Pilgrimsvandringar har blivit ett nytt och uppskattat inslag i den kyrkliga verksamheten i Sverige. Att gå till fots i grupp, en kort eller lång sträcka varav åtminstone en del i tystnad, blir för många en omvälvande erfarenhet. Vandringen kan ge möjlighet att lämna vardagsstressen någon annanstans, att återfå kontakten med sina inre källor.

    Religionssociologen Anna Davidsson Bremborg har studerat pilgrimsvandringar genom att under flera år delta i många av dem. Utifrån sina anteckningar och de intervjuer och enkäter som hon gjort tecknar hon här en bild av ett nytt och spännande fenomen.
    Varför väljer människor att delta i pilgrimsvandringar, och vad får de ut av det? På vilka sätt skiljer sig svenska pilgrimsvandringar från vandringar i andra länder?
    Och hur skiljer sig olika svenska pilgrimsvandringar från varandra? Är det andra människor som deltar i pilgrimsvandringar än som annars deltar i kyrkans verksamhet?

    Anna Davidsson Bremborg är verksam vid Centrum för teologi och religionsvetenskap, Lunds universitet.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
    • Köp 25 för 168,00 kr/st
  80. Pilgrimsvandringen
    Pilgrimsvandringen
    Beskrivning
    Pilgrimsvandringen hägrar för många människor, inte minst i vårt land. Dessa vandrare har ett gemensamt mål. Ett mål som väckt deras gemensamma intresse. Det kan vara heliga platser eller platser av historisk ar. Men man kan få vara beredd på svårtillgängliga stigar över berg och i dalgångar, och ofta är man beroende av en erfaren guide som väl känner vandringsleden.

    Den här boken handlar om en pilgrimsvandring som vi alla är med på, oberoende av vilka förutsättningar vi har. Det är livets pilgrimsvandring. Och like viktigt som det är för nämnda pilgrimsvandrare att ha ett mål som hägrar är det att ha det för livets pilgrimsvandrare.

    Den som lagt sitt liv i Jesu händer har ett sådant mål. Det är det mål som "bruden" i denna bok har, nämligen "det himmelska Jerusalem". Därför överviner hon allt som kan hindra, till och med under tider av en ökenvandrings strapatser. Men hon övervinner inte av egen kraft utan genom att stödja sig på den hjälp Jesus är genom "hjälparen den helige Ande". Stödd på den vännen övervinner hon livets pilgrimsvandring. Framme vid vålet får hon se och möta sin själs "brudgum", Jesus Kristus. Och min högsta önskan med boken är att den skall leda människor in på Frälsningens väg.

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  81. Prästen i kyrkan : En bok för Svenska kyrkans prästerskap
    Prästen i kyrkan : En bok för Svenska kyrkans prästerskap
    Beskrivning
    En grupp präster har kommit samman för att dels sinsemellan samtala om innebörden och innehållet i sitt uppdrag att vara präster, dels dela med sig till oss andra av sina erfarenheter, visioner och tillkorta­kommanden i de församlingar där de finns i sin tjänst. Det är ett hälsotecken att dessa församlingspräster ut­manar oss andra att tänka över vår vardag och söndag just som präster, vigda att leva i vår Herres Jesu Kristi efterföljd. På ett eller annat sätt lever de med vissheten att de är infogade i ett katolskt (allmänkyrkligt) arv.

    »I en kristid är den här boken en glädjebok, en uppmuntranshälsning!« Ur förordet av ärkebiskop em. Gunnar Weman

    Medverkande: Marco Aldén, Judith Fagrell, Markus Hagberg, Sr Inger Johnsson, Lisa Linderoth, Mikael Löwegren, Jakob Tronêt och Miriam Wredén Klefbeck

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  82. Prepperprästens beredskapsbok : så överlever du, gör gott & sprider hopp
    Prepperprästens beredskapsbok : så överlever du, gör gott & sprider hopp
    Beskrivning
    Vad händer om krisen verkligen kommer? Vad är att preppa?

    Detta är ingen vanlig prepperbok, den vänder sig i första hand till dig som undrar om det verkligen är lönt att just jag preppar och i så fall hur?

    Författaren som till vardags är präst fokuserar inte bara på våra basala behov utan på de psykologiska faktorerna som hjälper oss igenom en kris liten som stor. Han delar frikostigt med sig av sina egna kunskaper och avvägningar, hur vi säkrar upp våra grundläggande behov. Även de inre behov och de existentiella frågorna som kommer till ytan under en kris. Framför allt handlar boken om att det alltid blir bättre om vi möter krisen tillsammans: i bostadsområdet, i bostadsrättsföreningen, i kyrkan, i idrottsföreningen, i kören, i arbetsgemenskapen, i familjen och så vidare det är där vi skapar de bästa förutsättningarna för att klara oss. Om vi förbereder oss rätt kan vi också hjälpa andra. Bokens ledord är: så överlever du, gör gott och sprider hopp. Välkommen till en annorlunda och hoppfull prepping .

    Jonas Ahlforn arbetar sedan 13 år tillbaka som präst i Svenska kyrkan. Inom sitt arbete har han mött många människor i kris samt varit jourhavande präst vid SOS 112. Han är även instruktör via Civilförsvarsförbundet för Hemberedskap i händelse av kris och krig, samt instruktör för Första hjälpen, brandkunskap samt utbildare för säkra barn och säkra seniorer. Genom tidningsartiklar och reportage är han känd som prepperprästen . Jonas är gift, har tre barn och bor med familjen i Örebro.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  83. Priset - att följa Jesus i ett muslimskt land
    Priset - att följa Jesus i ett muslimskt land
    Beskrivning
    Mycket tidigt på morgonen vaknade jag av min fars skrik. Redan innan jag öppnade ögonen var jag klarvaken, men de arga männens ansikten gjorde mig vettskrämd. De var beväpnade med järnstänger, men konstigt nog fanns det en övernaturlig frid i mitt inre. Jag kände närheten till Jesus. ”Vi ska döda dig”, ropade de, skrek och svor. ”Idag är det slut med dig. Din sista stund har kommit.” De hade sett mig gå till kyrkan. Förbannelser och förolämpningar hälldes över mig medan järn­stängerna­ obarmhärtigt träffade min kropp med kraftiga slag. Långsamt tappade­ jag medvetandet och trodde att det nu blivit dags för mig att komma till himlen.
    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  84. Privat kyrka : orka bry sig om gemenskap?
    Privat kyrka : orka bry sig om gemenskap?
    Beskrivning
    Ger du dig någon gång tid att fundera över syfte och samband när det gäller tro och kyrka? Bryr du dig om kyrkan? Tror du att Gud bryr sig om kyrkan? Du kanske är troende och funderar över din koppling till andra kristna. Du kanske inte är troende men funderar över vad det där med kyrka egentligen handlar om?

    I denna bok presenterar Daniel Alm ett flertal spännande och viktiga perspektiv på livet som kristen där viktiga tankar om syfte, drömmar, mål, strategier, värderingar och engagemang lyfts fram.
    Det finns en naturlig och självklar koppling i denna bok mellan den enskilda individens liv och den kristna kyrkans betydelse och uppdrag, allt förankrat i en positiv gudsövertygelse.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
  85. Prövningar - om ökentider, Guds fostran och lidanden för Kristi skull
    Prövningar - om ökentider, Guds fostran och lidanden för Kristi skull
    Beskrivning
    Prövningar är heliga stunder eller tider. De är alltid möjligheter, om man bara ser dem från rätt perspektiv. Du kan ta dig över eller gå under. Tar du dig över kommer du allt längre in i Guds härlighet ovanför molnens höjder.

    Det är inte alla prövningar som kommer från Gud, men Gud kan använda alla prövningar för sina syften till vårt bästa. Ibland ser vi till att ta oss ur prövningarna så snart det bara går, men får dem tillbaka i nya skepnader.

    Boken går igenom olika slags prövningar och du lär dig avslöja deras ursprung. Prövningarna vi så gärna klagar över kan vara de redskap Gud försett oss med för att föra oss till de mål vi längtar efter.
    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
    • Köp 25 för 132,00 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 601-700 av 928

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå