View as Tabell Lista

Artiklar 601-700 av 4393

per sida
Fallande ordning
  1. Damernas detektivbyrå
    Damernas detektivbyrå
    Beskrivning

    "Jag har inte njutit så ohämmat av en bok på mycket länge" Sunday Telegraph

    "En alldeles bedårande feelgood-bok" tara

    Mma Ramotswe är inte vilken kvinna vem som helst. Hon är Botswanas första kvinnliga privatdetektiv, faktiskt Botswanas första detektiv över huvud taget.

    Precious Ramotswes metoder är en smula okonventionella, men med klokhet, sunt förnuft och fenomenal förmåga att få folk att öppna sig hjälper hon vanliga människor med deras bekymmer. Förlupna äkta män, försvunna barn, falska fäder och stulna bilar- inget är för stort eller för smått för Mma Ramotswe.

    Damernas detektivbyrå är ingen vanlig deckare, det är en unik läsupplevelse, ett varmt porträtt av en ovanlig kvinna och en fascinerande bild av ett Afrika vi aldrig mött tidigare, fyllt med stolthet och traditioner.

    "Botswanas Miss Marple" The New York Times Book Review

    "En unik glädjeläsning" Daily Telegraph

    "Mma Ramotswe kommer från totalt oväntat håll, men med så mycket självsäkerhet, charm och klokskap att hon bestämt kommer att räknas till de stora, fast onekligen udda, detektiverna." Sydsvenska Dagbladet

    " ... det är inte utan att man tänker på Agatha Christie- med något helt nytt, en ovanlig friskhet och inte minst en överrumplande handling." Helsingborgs Dagblad

    Damernas detektivbyrå, som är den första boken i Alexander McCall Smiths serie om Mma Ramotswe, finns på Times Literary Supplements lista: "Världens bästa böcker".

    40,00 kr
  2. Dandy
    Dandy
    Beskrivning
    I Dandy får vi veta allt som hände Sverre, från den första förälskelsen i Dresden där han och den engelska ingenjörsstudenten lord Albert Manningham bestämde sig för ett liv tillsammans. De två unga och eleganta gentlemännen återvänder till Wiltshire i södra England. De rör sig bland Londons konstnärer och bohemer inte minst den frigjorda Bloomsburygruppen.Dandy är den andra delen i romanserien Det stora århundradet.
    75,00 kr
  3. Daniel, mannen som såg framtiden
    Daniel, mannen som såg framtiden
    Beskrivning
    Hebreérna kände honom som Daniel. Barndomsvännen. Medfången. Utlänningen. Men i Guds ögon var han bestämd till något mycket mer. Läs om dramat kring Daniel
    65,00 kr
  4. Dansa med träben : maskrosbarn och andra - om överlevnadens konst och pris
    Dansa med träben : maskrosbarn och andra - om överlevnadens konst och pris
    Beskrivning
    Barn som far illa riskerar att tidigt hamna i missbruk och kriminalitet. De som trots allt klarar sig bra har en speciell "maskroskapacitet", men de är långt ifrån så osårbara som amerikanska forskare länge trodde.

    Maskrosbarn är ensamma och modiga barn och de växer upp till modiga vuxna. De är kreativa och de förmår att till sist skapa sig ett värdigt liv. Men överlevnaden har ett pris. Ett maskrosbarn måste ofta använda "proteser" som kan kompensera skador från uppväxtåren. Att dansa med träben är att riskera att snubbla och att falla hårt.

    Boken granskar de fördomar som finns kring maskrosbarnen och den hjälper oss att förstå vad som är verklighet och vad som blivit till myt i brist på kunskap. Ingående intervjuer och tester med en rad vuxna låter oss titta i facit och se hur deras "maskroskapacitet" hjälpte dem under uppväxtåren. Dikter, dagboksanteckningar, brev, drömmar - och mardrömmar - beskriver barnets förmåga till bearbetning med hjälp av fantasi, inre bilder, musik och ord, och den vuxna människans möjlighet att skapa sig en meningsfull tillvaro trots alla plågsamma minnen.

    Kunskap om vad som hjälper barn att utvecklas till levnadskraftiga och kompetenta vuxna kan användas i förebyggande verksamhet likaväl som vid behandling och pedagogiska insatser. Så utgår t ex Socialstyrelsen i ett pågående projekt från de erfarenheter som samlats in under arbetet med denna bok.


    Solveig Cronström-Beskow är legitimerad arbetsterapeut, legitimerad psykolog och legitimerad psykoterapeut. Efter många år inom rehabilitering, barn- och ungdomspsykiatri och vuxenpsykiatri ägnar hon sig nu huvudsakligen åt förebyggande verksamhet, forskning och undervisning. Hon har på Natur och Kultur tidigare givit ut Sorgens många ansikten, 1982, pocket 1991.
    75,00 kr
  5. Dansande fågelskrämma
    Dansande fågelskrämma
    Beskrivning
    Vem är hon och vad vill hon, kvinnan som dyker upp i olika skepnader?....
    75,00 kr
  6. Där din skatt är
    Där din skatt är
    Beskrivning
    Är du välsignad? Är du en välsignelse? Gud är god och han vill välsigna oss på alla områden av våra liv – inte för att vi ska leva i överflöd och lyx, utan för att vi ska ha det vi behöver och dessutom vara en välsignelse för andra. Gud är intresserad av att hela människan ska må bra. Han vill beröra varje område av vårt liv med sina välsignelser så att vi glatt och framgångsrikt kan fullfölja hans plan och syfte för vår livsvandring. Det är sann välgång. Christopher Alam vill hjälpa dig att förstå den plan för ekonomisk välsignelse som Gud har för dig, och vad Guds ord har att säga om pengar. Många lever idag med något som kallas för bristmentalitet. Gud vill ändra på det och ge dig en välsignelsementalitet. Där din skatt är... kan hjälpa dig att förändra din inställning till pengar och se på ekonomi ur ett sunt bibliskt perspektiv.
    50,00 kr
  7. Där kärleken bor
    Där kärleken bor
    Beskrivning
    Predikningar av Johannes Möllehave.Med vida vyer, stor personlighet och fast förankrad i grundtvigsk tradition utlägger Johannes Møllehave bibelns texter. Denne präst och författare formar med humor och berättelser sina predikningar. Med hjälp av litteraturen och vardagens möten fångar han evangeliets kärna – spännande och klarsynt. »Det mänskliga livet betyder allt och har ett eget värde, för människan och Gud» – i detta danska tänkande om frälsning »som befrielse till livet» beskriver Møllehave mötet med synderskan, farisén och tullindrivaren... Margareta Brandby-Cöster har valt ut och översatt en del av de predikningar som gavs ut i samband med Møllehaves 60-årsdag. De är hämtade från hela kyrkoåret och texterna ger oss en inblick i dansk teologi
    50,00 kr
  8. Därför
    Därför
    Beskrivning
    Plötsligt står hon där - kvinnan i hans liv. Från den stunden är ingenting sig likt.
    35,00 kr
  9. De bästa  tärningsspelen
    De bästa tärningsspelen
    Beskrivning
    Tärningar, och dess föregångare trästycken, snäckskal och benbitar från djur, har vi människor spelat med i långt över tiotusen år. I denna bok återfinns ett underhållande och intressant urval tärningsspel från olika länder och tidsepoker: - Hela 43 olika spel, med en, två, tre eller ännu flera tärningar - Nyskapande och spännande varianter av yatzy, klassiska hasardspel, spel med bluffande och på pokertema, skicklighetskrävande dueller för bara två deltagare och mycket annat samt några intressanta nyuppfunna tärningsspel! - Tydliga regler och instruktioner om spelsätt, antal deltagare, protokollföring och taktiktips Dan Glimne räknas som en av Sveriges främsta auktoriteter på spel och hasard. Han är författare till en lång rad böcker i ämnet, och skrev i Aftonbladet under elva års tid om poker och gambling; har föreläst om spelandets kulturhistoria på flera universitet och högskolor; har två gånger om fått utmärkelsen Guldtärningen; har tilldelats staden Barcelonas kulturpris DAU Premi Especial; och har även valts in i Swedish Poker Hall of Fame.
    100,00 kr
  10. De bästa spelen med papper och penna
    De bästa spelen med papper och penna
    Beskrivning
    Över 40 olika underhållande och strategiska spel! Oavsett om du letar efter en vass och kreativ utmaning för dig och bästa vännen, ett lättsamt och snabbspelat tidsfördriv på semestern, ett sätt att roa gästerna med på partyt, eller något att hålla barnen sysselsatta med på tågresan eller på badstranden, så hittar du det här. Och bäst av allt utrustningen är nästan gratis! Här finns förstås klassiker som sänka skepp, luffarschack och hänga gubbe, men framförallt ett stort antal nytänkande och kluriga spel med papper och penna som du aldrig har sett innan: kamikaze, jotto, ubåtsjakt, target, squeeze, fyrdimensionellt tripp-trapp-trull, sprouts, morpion, pappersboxning, intercity, svarta hålet, konflikt, ordkedjor, sifferhopp, formel 1 och många, många andra med! Spel som alla är enkla till sina regler, men oftast kräver smart tänkande och ibland även manuell skicklighet.

    Dan Glimne är en av Sveriges främsta experter på spel och hasard, har skrivit fler än två dussin böcker i ämnet samt uppfunnit över hundra olika sällskapsspel, har två gånger om vunnit utmärkelsen Guldtärningen, och har tilldelats staden Barcelonas kulturpris DAU Premi Especial.

    100,00 kr
  11. De bits, de sticks, de bränns : Barnens bok om djur och natur
    De bits, de sticks, de bränns : Barnens bok om djur och natur
    Beskrivning

    Varför kliar myggbett? Varför bränns brännässlor? Varför är getingar gula och svarta? Hur ofta behöver en blodigel äta? Hur orienterar sig myror?

    Läs om djur och växter som har en sak gemensam - de bits, sticks eller bränns.

    Denna faktabok handlar om en grupp djur och växter som det kanske är svårt att bli riktigt god vän med, nämligen såna som bits, sticks eller bränns.

    Läs om fästingar, löss, maneter, tvestjärtar, brännässlor, nyckelpigor, tistlar, getingar, humlor och många fler.

    Du får veta varför myggbett kliar, varför brännässlor bränns, varför fästingar suger blod, varför getingar är gula och svarta, hur ofta en blodigel behöver äta, hur myror orienterar sej och mycket mer.

    Illustrerad med foton och teckningar.

    75,00 kr
  12. De fantastiska växternas bok
    De fantastiska växternas bok
    Beskrivning
    Den schweiziska illustratören Adrienne Barman har slagit igenom stort med sina fantasieggande »alfabetsböcker« om naturen och - framför allt - dess osannolika invånare!

    I De fantastiska växternas bok samsas hundratals frukter, blommor och växter - alla utvalda på grund av sina unika egenskaper och fantasifulla utseenden. En hänförande fortsättning på De fantastiska djurens bok som både släcker kunskapstörst och färglägger sinnena.

    125,00 kr
  13. De fattigas rikedom
    De fattigas rikedom
    Beskrivning
    För drygt 800 år sedan föddes Franciskus av Assisi. Han blev förebild för ett oräkneligt antal människor och är ett älskat helgon. Nutiden känner honom som "en profet för vår tid" och nyligen har han utnämnts till "miljöns skyddshelgon". Den här boken handlar om franciskansk spiritualitet, det vill säga den helhetssyn på människan och Gud, kyrkan och samhället, som har sitt ursprung i helgonet från Assisi och hans trosliv. I ärlighetens namn ska sägas att Franciskus budskap egentligen ställer omöjliga krav på oss. Ingen av oss förmår leva så som han gjorde. Men vi får för den skull inte låta oss förtröttas. Och Franciskus säger att det viktigaste av alla råd är: "att inget annat göra än att ivrigt följa Herrens vilja och att behaga honom." Vi ska söka Gud och vi ska försöka gestalta Jesus Kristus i vårt liv, hans ödmjukhet och fattigdom, hans lydnad och hans lidande. Författaren Henrik Roelvink är franciskan och katolsk präst verksam i Vadstena. Han har även, på Veritas Förlag, utkommit med Franciskus av Assisi Skrifter (2011) och Klara av Assisi Skrifter och dokument (2012
    100,00 kr
  14. De forskade i skrifterna
    De forskade i skrifterna
    Beskrivning
    "De forskade i skrifterna "-vill vara en hjälp till bibelläsaren. Det är en studie som aktualiserar vissa förutsättningar för bibelläsning och bibeltolkning. Hur man läser och tolkar Bibeln är beroende av vilken syn man har på hur Gud uppenbarar sig i vår värld.
    75,00 kr
  15. De glömda böckerna
    De glömda böckerna
    Beskrivning
    Den nya Bibeln innehåller också de apokryfiska böckerna. Eftersom de inte funnits med i tidigare utgåvor är det ganska glömda och obekanta böcker. I denna guide presenteras de som grupp av böcker men också bok för bok med beskrivning av karaktär och innehåll. Hur står apokryferna i förhållande till andra bibelböcker? Varför har dessa böcker blivit glömda och vilken plats har de i svensk tradition? Boken ger en vägledning till läsningen av dessa glömda böcker.
    195,00 kr
  16. De glömda kvinnornas röst : Doktor Denis Mukwege och kampen för människovärde i krigets Kongo
    De glömda kvinnornas röst : Doktor Denis Mukwege och kampen för människovärde i krigets Kongo
    Beskrivning
    Tusentals kvinnor utsätts varje år för brutala och tortyrliknande våldtäkter som en del av kriget i Kongo-Kinshasa. För många av dem blir straffet dubbelt när de efter våldtäkten blir utfrysta av sin släkt och betraktade som förorenade av fienden. Här är berättelsen om hur läkaren Denis Mukwege, grundare och chef för Panzisjukhuset i Bukavu, har blivit de våldtagna kvinnornas röst i världen. Han har vigt sitt liv åt att upprätta dessa kvinnors värdighet, fysiskt och psykiskt. För detta han belönats med FN:s människorättspris och Olof Palmepriset
    40,00 kr
  17. De glömda kvinnornas röst : Doktor Denis Mukwege och kampen för människovärde i krigets Kongo
    De glömda kvinnornas röst : Doktor Denis Mukwege och kampen för människovärde i krigets Kongo
    Beskrivning
    Två män kom in, några andra stannade utanför och vaktade. De släpade ut min man och sköt honom. Jag såg det inte, men jag hörde skottet. Sedan skulle de våldta oss kvinnor. Min dotter skrek och slogs och gjorde så hårt motstånd att de dödade henne. Och jag var säker på att de skulle döda mig också. Men de band fast mig och bröt isär mina ben och höll fast mig medan de turades om att våldta mig. Vi skjuter dig också om du skriker, sa soldaterna. Tusentals kvinnor utsätts varje år för brutala och tortyrliknande våldtäkter som en del av kriget i Kongo-Kinshasa. För många av dem blir straffet dubbelt när de efter våldtäkten blir utfrysta av sin släkt och betraktade som förorenade av fienden. Läkaren Denis Mukwege, grundare och chef för Panzisjukhuset i Bukavu, har blivit de våldtagna kvinnornas röst i världen. Han har vigt sitt liv åt att upprätta dessa kvinnors värdighet, fysiskt och psykiskt. För sitt outtröttliga arbete har han belönats med FN:s människorättspris och Olof Palmepriset. Författaren Birger Thureson har mött Denis Mukwege och några av de våldtagna kvinnor som idag får hjälp på Panzisjukhuset efter upplevelser av ofattbar ondska. Om de kommer från helvetet, så är det här kanske inte himlen, men någonting ganska nära. För här får de veta att de har ett värde. Att deras liv är värda att rädda och deras framtid kanske inte är alldeles hopplöst mörk.
    125,00 kr
  18. De minst väntade
    De minst väntade
    Beskrivning
    Möten och känslor hon minst av allt väntade förändrar allt.

    Våren 1917 börjar prästdottern Agnes arbeta som guvernant i hopp om att undfly ett förflutet präglat av familjehemligheter, livshotande sjukdom och förbjudna känslor. Men livet i den olyckliga doktorsfamiljens sommarhus på Öland blir inte som hon tänkt sig.

    En morgon avbryts Agnes ensamma tillvaro av en man på stranden som hon motvilligt dras till. När det förflutna hinner ikapp ställs allt på sin spets. Ska hon följa sitt hjärta och riskera allt hon kämpat för att uppnå, utan att veta om känslorna verkligen är besvarade?

    I skuggan av första världskriget vävs livsöden på ett oväntat sätt samman i badorten Borgholm. Agnes lär känna Elise som är konstnär och levde i Paris före krigets utbrott. I likhet med Agnes och den svensk-amerikanske predikanten Nathanael bär hon på en stor sorg och lever med en hemlighet. Alla tre söker ensamheten - men finner varandra, till omgivningens förargelse.

    De minst väntade är en berättelse om tro, tvivel och längtan efter kärlek. Om ordens och tystnadens makt samt om rädslan att förlora det som verkligen betyder något. Den skildrar relationer i både glädje och sorg; som möjlighet och hot. Livsödena och miljöerna på Öland, i Småland och Skåne beskrivs med känsla för stämningar och detaljer i en tid präglad av oro, krig och väckelserörelse.

    Angelica Victorin är frilansjournalist och skriver livsberättelser i tidningen Inblick. I hennes historiska debutroman står individens livsresa i centrum. Vad är det som formar oss till dem vi är och vad ger livet mening? Varför drabbas vi av så mycket lidande när Gud är god och vill ge oss en framtid och ett hopp?

    125,00 kr
  19. De nya dödssynderna : våra mörkaste sidor och hur vi kan hantera dem
    De nya dödssynderna : våra mörkaste sidor och hur vi kan hantera dem
    Beskrivning
    För snart tio år sedan kom Stefan Einhorns bok Konsten att vara snäll. Nu återvänder han till frågorna om gott och ont, men ur ett helt annat perspektiv. Här tar han ett helhetsgrepp på de egenskaper som svenska folket idag anser vara de sämsta. Efter en brett upplagd opinionsundersökning konstaterar han att de flesta gamla dödssynderna, som nedtecknades av kyrkan för 1 500 år sedan, har ersatts av nya.
    75,00 kr
  20. De reste sig och gick vidare : hoppets röster från krigets Kongo
    De reste sig och gick vidare : hoppets röster från krigets Kongo
    Beskrivning
    Justine blev våldtagen inför ögonen på sin man och son. Berthe överfölls på vägen hem. Kubanage skulle sälja bananer till gruvarbetarna men blev istället våldtagen och prostituerad.

    Att historierna från många kvinnor i Kongo är brutala vet allt fler även utanför landets gränser. Men historierna slutar inte där.

    Elva år efter journalisten Birger Thuresons intervjubok De glömda kvinnornas röst har han rest tillbaka och sökt upp dem igen för att höra vad som har hänt. Genom allt mörker glimmar det märkligt nog av hopp och framtidstro. Tack vare stöd och hjälp, inte minst från Panzisjukhuset och dess chefsläkare Denis Mukwege, som tog emot Nobels Fredspris 2018, kan kvinnorna berätta om att livet har gått vidare och blivit bättre.

    I den här boken berättar kvinnor om vad de har utsatts för, men också om hur de har det i dag. Det är en bok som andas hopp. Birger Thureson skriver också om den svenska pingstmissionens historia i Kongo och ger en bakgrund till läget i landet.

    När jag ser en kvinna resa sig efter att ha blivit utsatt för brutalt sexuellt våld då får jag kraft att arbeta vidare. Då känner jag att resultatet är värt mödan , säger Denis Mukwege.

    Det går att göra något åt våldet. Det är därför jag har skrivit den här boken , säger Birger Thureson.

    Sagt om De glömda kvinnornas röst: "På ett skickligt sätt väver han ihop enskilda kvinnoöden med den storpolitiska utvecklingen och hjälper läsaren att förstå det som händer idag." Ulf B Andersson i Amnesty Press 03/09

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  21. De sista dagarna i Jerusalem
    De sista dagarna i Jerusalem
    Beskrivning
    Det är om händelserna i Jerusalem i samband med Jesu korsfästelse och uppståndelse denna bok handlar.
    75,00 kr
  22. De sista kristna
    De sista kristna
    Beskrivning
    När journalisten Klaus Wivel i ett öppet brev till den danska utrikesministern frågar vad regeringen tänker göra åt fördrivningen av de kristna i Mellanöstern får han inget svar. Med frågan hängande i luften beger han sig därför till Västbanken, Gaza, Egypten, Libanon och Irak för att genom egna iakttagelser förstå vad en av vår tids mest allvarliga kränkningar av mänskliga rättigheter handlar om.

    Där möter han kuvade människor under stor press från den muslimska omgivningen. Präster vars kyrkor bränts men som vägrar låta sig knäckas. Föräldrar som förlorat sina barn. Familjer utslängda ur sina egna hem. Invånare som känner sig som främlingar i sitt eget land och längtar bort. Och dessutom en rad välmenande västerlänningar, som med lika delar dåligt samvete över kolonialtidens brott och stora förhoppningar om arabiska vårkänslor, förnekar alla problem.

    I De sista kristna berättar Klaus Wivel historien om vår tids paria, de kristna i Mellanöstern. Där innebär en tilltagande islamism, gamla stridigheter, religiösa oenigheter, territoriala konflikter och ständig misstro att hundratusentals människor under de senaste årtiondena har blivit förtryckta, trakasserade, förföljda och fördrivna. De sista kristna är deras berättelse.

    I översättning av Melinda Hoelstad.

    "Berörande, gripande, skrämmande" – Svenska Dagbladet
    Klaus Wivel (f 1971) är Mellanösternkännare, tidigare litteraturredaktör, författare och Weekendavisens USA-korrespondent. I översättning av Melinda Hoelstad.

    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
    • Köp 25 för 144,00 kr/st
  23. De som gjorde en skillnad
    De som gjorde en skillnad
    Beskrivning
    Lars-Evert Jonsson stannar upp inför Bibelns mer okända och fascinerande människoöden, som kom att förändra sin omgivning och lämna outplånliga spår och intryck efter sig.
    75,00 kr
  24. De tillhöriga
    De tillhöriga
    Beskrivning
    Kent Wisti är prästen och satirikern som gör storsuccé med sina satirteckningar, både på sociala medier och på kultursidorna i Dagens nyheter. I somras kunde vi höra honom i sommar i P1.

    Boken De tillhöriga har utvecklats ur en uppmärksammad artikel han skrev i Dagens Nyheter våren 2017, med rubriken "Därför måste Svenska kyrkan dö". Det är en stark, engagerande och samtidigt djupt allvarlig och kärleksfull bok om de utmaningar kyrkan står inför i vår tid.

    Kent Wisti skriver: Jag älskar Svenska kyrkan. Den har betytt och betyder oerhört mycket för väldigt många varje timme på dygnet, mig själv inräknad En central kristen bild är bilden av vetekornet som måste dö i jorden för att kunna växa. Vi kallar det för vetekornets lag och även som kyrklig organisation är vi underställda den. Det är ett kristusmönster som genomsyrar allt liv.

    I boken finns också en rad bilder av Kent Wisti själv, många med körsbärsblommor som finns med som en bärande symbol i hans text. Körsbärsblomman som symbol syftar på en medvetenhet om alltings förgänglighet både ett övergående, ömsint vemod över blomningens snabba passage och en djupare insikt om flyktigheten som finns inbyggd i tillvaron.

    Kent Wisti är uppmärksammad och välkänd präst, satiriker och konstnär . År 2017 fick han utmärkelsen Årets förnyare i Svenska kyrkan. I motiveringen skriver juryn bland annat: "Han tar sig an kyrkans missionsuppdrag i vår tid och genom ny språkdräkt når han fram till många människor på för kyrkan nya arenor. Han lyckas förmedla evangeliet så att det skär igenom mediebruset och in i nya landskap och verkligheter". Över 60 000 följer honom på Facebook och 14 000 på twitter.

    "Jag tänker mig att det finns ett tjugosjätte landskap i Sverige. Ett vi inte kan hitta på kartan och som ligger utanför lantmäteriets överblick. Det tjugosjätte landskapet är de platser, möten och situationer man aldrig riktigt kan söka sig till utan som snarare drabbar; mellanmänskliga möten som är så genuina och angelägna att Guds närvaro blir ytterst påtaglig. Där gudsriket kliver fram ur det som vi lite slarvigt kallar för verklighet, och där alla vi som är i det delade nuet är de tillhöriga."

    65,00 kr
  25. De vi är och vill vara
    De vi är och vill vara
    Beskrivning
    Tankar kring oss själva och våra relationer.

    De tankar jag valt att skriva ner, ser jag en djupare mening bakom. De har ofta kommit till utifrån egna erfarenheter – bra likväl som dåliga. Jag hoppas att en och annan tanke kan bli till ett ”Aha!” för dig – eller att du ler och nickar samstämt när du känner igen dig själv. Med önskan om många goda tankar!
    Kerstin Lindh Furås

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  26. De vi ville bli
    De vi ville bli
    Beskrivning
    Den tysta sorgen är en rygg. Diskbänk och bortvändhet. Det är svårt att ställa frågor till en böjd rygg, spända uppskjutna axlar och ett frenetiskt spolande och svabbande med diskborste och porslin.
    Ur boken

    Britta Hermansson finns till för att hennes storebror Sven är död. Han drunknade i ett dike en vårdag mindre än ett år innan hon föddes. Men det pratar de aldrig om där hemma. Fast sorgen finns där ändå, blir hennes första språk.

    Sorgen över att leva istället för någon annan höll på suga ut all glädje ur Britta Hermanssons liv under många år. Men nu har hon bestämt sig för att ta sig vidare. Behöver hitta livet, glädjen och lusten att finnas. Kunna sätta ord på tystnaden och sorgen.

    Parallellt med Brittas berättelse finns en annan, om de 37 personer som 1896 utvandrade från Brittas hemby Nås till Jerusalem för att möta Jesus Kristus på Oljeberget. De reste i riktning mot hoppet, men fick leva med sorgen över att lämna allt - en sorg som de inte heller pratade om.

    De vi ville bli är en gripande berättelse om modet att sträcka sig vidare, hoppas på hoppet och våga tro. Det går att sörja det som inte blev, men också bearbeta det som har hänt och sedan möta det liv som blir. Sorgen är Britta Hermanssons första språk, men behöver inte bli det sista.

    Britta Hermansson är pastor inom Equmeniakyrkan. Hon är en efterfrågad föredragshållare och driver den populära samtalspodcasten Brittas vardagsrum. På Libris har hon tidigare gett ut Yttre tryck och inre vila, Möten som berör samt Mogna vackert.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  27. Dekorera cupcakes, kakor och tårtor
    Dekorera cupcakes, kakor och tårtor
    Beskrivning
    Här får du naturligtvis recept på läckra kakor, men framförallt får du beskrivningar på hur du blandar och färgar in olika sorters glasyrer och fyllningar, du lär dig hur du enkelt glaserar, gör egna spritspåsar, marsipanrosor och chokladlöv. I kombination med festliga kakformar, strössel och andra färdiga sockerdekorationer kan du skapa de mest fantasifulla kakor vad sägs om cupcakes dekorerade med kanderade, ätbara blommor eller med sockersignaturer att använda som placeringskort? Både roligt och vackert! Glöm inte att också låta barnen vara med och baka kakor som blir till nyckelpigor, snögubbar eller vindögda små pingviner.
    125,00 kr
  28. Dekorera kreativt & personligt : kransar, buketter, vackra dukningar
    Dekorera kreativt & personligt : kransar, buketter, vackra dukningar
    Beskrivning
    Välkomna gästerna med en hyacintkrans på dörren, ge bort en väldoftande påskgrupp eller skapa en mysig höstdukning. Här får du massor av praktiska tips, råd och steg för steg-beskrivningar på hur du förgyller ditt hem med det naturen har att erbjuda. Blomsterkreatören Minna Mercke Schmidt visar hur hon binder kransar, buketter och de fantastiska trädgårdsmiljöerna gör att man riktigt sugs in i hennes vackra bilder. 0
    125,00 kr
  29. Dekorera med decoupage
    Dekorera med decoupage
    Beskrivning
    Gör fint med servettmotivDecoupage är en rolig teknik att med hjälp av servettmotiv dekorera alla möjliga föremål. I gamla gömmor eller på loppis hittar du saker som kan få nytt liv med hjälp av lite färg och decoupage: krukor och koppar, askar och pärmar. Det går också alldeles utmärkt att använda decoupageteknik för att piffa upp textiler, som kuddar och lavendelpåsar. Den som vill kan ge sig på större projekt, som att dekorera möbler eller kanske en resväska. Man kan använda annat än servetter till decoupage. I boken får du dessutom förslag på projekt med bland annat tidningspapper, pappersnäsdukar, bokmärken och omslagspapper. Det är bara fantasin som sätter gränser!
    125,00 kr
  30. Dekorera med färg på textil
    Dekorera med färg på textil
    Beskrivning
    Att dekorera på textil kan betyda mycket. Boken ger tips på hur man kan använda olika material för att åstadkomma fina saker. Tydliga beskrivningar i steg för steg.

    100,00 kr
  31. Dekorera med stämpelmotiv
    Dekorera med stämpelmotiv
    Beskrivning
    Stämpling är en hobby som man snabbt blir biten av: Det är lätt att få fina resultat och variationsmöjligheterna är oändliga. I Dekorera med stämpelmotiv får du massor av idéer och inspiration till att göra personliga placeringskort, presentetiketter, inbjudningar och kort för att fira bemärkelsedagar som barndop, bröllop och födelsedagar. Några bilder blir säkert så fina att du vill rama in dem passa då på att dekorera även ramen med stämpeltryck. Bara fantasin sätter gränser för vad du kan piffa upp med stämpeltryck. I boken får du även tips och råd om hur du kan stämpla på till exempel tröjor, dukar, brickor och askar. Utbudet av stämpelmotiv är stort både i butiker och på internet. Vill du använda motiven som förekommer i boken kan du kopiera dem från det medföljande mönsterarket.
    Marie Andreassen har tidigare skrivit böckerna Måla bilder i akryl och akvarell, Maries målarverkstad och Tvål snabbt och enkelt.

    100,00 kr
  32. Dekorera vackert :  med kransar, buketter och dukningsdetaljer
    Dekorera vackert : med kransar, buketter och dukningsdetaljer
    Beskrivning

    En doftande vårkrans av pärlhyacinter, ett somrigt blomsterarrangemang av hortensia och persikor, en krans av höstens färggranna löv eller en julig gran av tranbär. Ta till vara på det naturen erbjuder och skapa vackra kransar, söta buketter och stiliga bordsdekorationer - året om.

    I Dekorera vackert får vi lära oss hur vi med enkla medel binder buketter och kransar, gör arrangemang och personliga dukningsdetaljer för årets alla säsonger. Med enkla steg-för-steg-bilder, instruktioner och råd om materialval kan såväl den nyfikne nybörjaren som den inbitne kransmakaren skapa blomsteralster som sätter guldkant på vardagen. En dos skaparglädje och ett förkläde är det enda som behövs.

    100,00 kr
  33. Dela livet hela livet
    Dela livet hela livet
    Beskrivning
    "Boken är en utmärkt present till par som har sällskap och planerar att gifta sig, men även om man varit gift ett tag så finns det mycket läsvärt i boken." Birgitta Sundblad i Världen idag De flesta som får en bröllopsinbjudan kan tänka sig att resa hur långt som helst för att få vara med. Det är ju något viktigt på gång! Brudparet lägger ner stor energi på att utforma vigseln, menyn, bordsplaceringen och allt runt omkring. Men fortsättningen? "Tills döden skiljer oss åt"? En del undrar om går att vara ärlig när man ger sina äktenskapslöften. Hälften av alla som gifter sig skiljer sig ju nuförtiden. Men lika många stannar faktiskt vid varandras sida. En del säger efter några år att de hade kunnat få en jämnare resa om de bara hade fått hjälp på vägen. Andra menar att de hade kunnat hålla ihop bättre om de bara hade startat rätt. Den här boken vill vara en sådan hjälp för alla som funderar på äktenskap, och för alla som har kommit en bit på väg. Frågor för egen reflektion, dialog eller gruppsamtal i varje kapitel. Hitta målen för en gemensam tillvaro och kommunicera på riktigt. Ett helt liv tillsammans. Vi brukar rekommendera alla par att avsätta två timmar i veckan till att bara vara med varandra. De som ska gifta sig ler åt den rekommendationen: två timmar? Men när vardagen kommer kan två timmar bli väldigt viktiga, säger Christina Sundberg. Sedan 20 år leder hon äktenskapskurser tillsammans med sin man Lars-Göran, och nu finns deras erfarenheter, efterfrågade av många, i boken "Dela livet hela livet". Lars-Göran Sundberg är pastor och undervisar i själavård och religionspsykologi på Johannelunds teologiska högskola i Uppsala. Christina Sundberg är utbildad lågstadielärare och har på senare tid arbetat mycket med äldre och med sitt eget måleri. De är gifta med varandra, och det har de varit länge. Så länge att Christina kunnat följa Lars-Göran genom hela hans forskningsprojekt om äktenskapet, det som resulterade i avhandlingen Quality in marriage in value-laden contexts an empirical and theological study för några år sedan. Men en gång i världen var Lars-Göran och Christina ett ungt par som skulle gifta sig. De hade fattat tycke för varandra under en USA-resa som de gjorde med bibelskolan där de studerade, och ganska snart bestämde de sig för att gifta sig. Då blev vi erbjudna en kurs genom församlingen, och vi gick den och tyckte att den var så bra, berättar Christina. Så sedan när Lars-Göran skulle viga folk i vår församling erbjöd vi dem att komma hem till oss på en kurs, några träffar, före bröllopet. Det var till en början några par per år som slog sig ner i familjen Sundbergs soffgrupp för att resonera om gemensamma mål för livet tillsammans, om hur kommunikation fungerar egentligen och om hur man kan hantera konflikter tillsammans med den person som är viktigast i hela världen. Parallellt med det här har vi arbetat mycket med Alpha-kurser i vår församling, och med de äktenskapskurser som Alpha har byggt upp med Äktenskapsboken och en åttaveckorskurs, säger Christina. På senare år har vår lilla kurs för ett par i taget utvecklats och blivit en kurs i kyrkan för kanske sju par i taget. Erfarenheterna har alltså samlats från alla möjliga håll, inklusive litteratur i ämnet på både svenska och engelska, och när en förläggare hörde av sig till Lars-Göran och Christina insåg de att det var dags att sätta samman alltihop till en bok. Boken är det material vi själva använder hela tiden, säger Christina. Vi vill berätta om grunden för äktenskapet ur biblisk synvinkel och inriktar oss på att ge redskap. Vi går inte in på så mycket detaljer utan försöker hjälpa paren att tänka efter. Hon berättar med ett skratt om hur hon nämner en tanke från Alpha-äktenskapskursen för de par som ska gifta sig: De kurserna är åtta veckor långa, och det är allt från nygifta till folk som har varit gifta i 30 år som går dem. Tanken är att man avsätter två timmar i veckan i åtta veckor, och när kursen är slut har man också etablerat en vana: att avsätta två timmar i veckan till att vara tillsammans. Jag brukar rekommendera det där med att avsätta två timmar i veckan också till dem som ska gifta sig. Då är det en del som ler två timmar, det är ju ingenting, vi vill vara med varandra mycket mer än så!. Men när vardagen kommer kan alla de där timmarna tillsammans försvinna snabbt. Om man då avsätter två varje vecka, då kan de bli viktiga för relationen! Varje kapitel i "Dela livet hela livet" innehåller frågor för egen reflektion, dialog eller gruppsamtal. Nu arbetar vi med en ledarhandledning också, berättar Christina. Man kan ha äktenskapskurser i många olika sammanhang och på olika sätt. Jag tror egentligen att alla som är gifta också kan ha nytta av de här redskapen att kunna kommunicera och hantera konflikter är ju något som alla behöver. Ur innehållet: Finns det grund för ett livslångt projekt? Är det möjligt att förstå varandra när vi är så olika? Spelar livsinriktning och värderingar någon roll? Måste vi ha roller? Nu pratar vi om sex Pengarnas slav eller herre? Finns det rum för barn?
    175,00 kr
  34. Delad glädje - dubbel glädje
    Delad glädje - dubbel glädje
    Beskrivning
    Pastorsparet Leif och Anita Delvert har fattat pennan efter många år av handledning, själavård och reflektion med äktenskapet i fokus. Under de senaste tio åren har de arbetat med kursen "Gifta för livet", där många äkta par har fått fast mark under fötterna och upplevt förnyelse. I boken byggs grunden för samlivet upp, steg för steg, genom en pedagogisk, kärnfull och bibliskt grundad undervisning med teman som "Förbund", "Kommunikation" och inte minst "Förlåtelse". Budskapet blir autentiskt och levande genom att kryddas med händelser ur författarnas egen äktenskapliga upptäcktsfärd. Genomgående uppmuntrar boken till handlingar som sätter igång positiva processer.
    125,00 kr
  35. Den  svåra konsten att fatta rätt beslut i en komplicerad värld
    Den svåra konsten att fatta rätt beslut i en komplicerad värld
    Beskrivning
    I en tid när många kulturer och traditioner bryts mot varandra, och samhället ställs inför svåra moraliska frågeställningar vill Smedes bok förstärka den ofta alltför svaga röst som kallas samvetet.
    50,00 kr
  36. Den allra vanligaste människan : stadier och vägar
    Den allra vanligaste människan : stadier och vägar
    Beskrivning
    Emilia Fogelklou var en ivrig sökare och genom en omfattande brevväxling med många olika människor var hon djupt förtrogen med enskilda människors situation. Texterna i Den allra vanligaste människan kännetecknas av hennes dragning och reflektion kring just "den allra vanligaste människan". Emilia Fogelklou var övertygad om att den heliga Anden verkar i allt och alla.

    Gud får inte längre hållas fången i himlen som i en vacker blå sten att dikta legender om. Den levande vill ut ur detta fängelse, vars murar människor kanske behövt för sin myckna skräcks skull. Från himlen vill den ned som kvalitet i jordens liv.

    Ur boken

    Boken är en del av Libris Klassikerserie som innehåller väl utvalda böcker inriktade på andlig vägledning och spiritualitet med ett tidlöst värde. Hittills är nio böcker utgivna, alla formgivna av Lotta Kühlhorn.

    Emilia Fogelklou (1878-1972) var en svensk teolog, lärare och författare. Hon var den första kvinnan i Sverige att bli teologie kandidat och var också landets första kvinnliga teologie hedersdoktor. Fogelklou var kväkare och tog initiativ till att bilda den svenska avdelningen av Vännernas samfund

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  37. Den andefyllda smågruppen
    Den andefyllda smågruppen
    Beskrivning
    Vad skulle hända om du bad den helgia Anden ge din smågrupp kraft och förvanlda den inifrån och ut? Fokus i många av dagen smågrupper har ändrats från andeledd förvandling till ett vanligt bibelstudium, men att använda varje gruppmedlems andliga gåvor är mycket viktigt för att gruppen ska bli effektiv. Joel Comiskey förklarar utifrån mer än 20 års erfarenheter i smågrupper hur både ledare och deltagare kan bli övernaturligt rustade för att möta problem i verkliga livet. Omsätt dessa principer i praktiken så kommer din smågrupp aldrig bli densamma
    100,00 kr
  38. Den andra resan
    Den andra resan
    Beskrivning
    Hur blir jag svensk utan att förlora min syrianska kultur? Anpassningen till det svenska samhället ställer nya och ibland svåra krav på den egna kulturen och familjesammanhållningen för många av de syrianer som kom hit i början av 1980-talet. Här speglas denna förändringsprocess genom de enskilda livsöden som varsamt målas upp i text och bild.

    Vad har hänt - med familjen, arbetet och drömmarna?
    75,00 kr
  39. Den djupa glädjen, pocket
    Den djupa glädjen, pocket
    Beskrivning
    Den djupa glädjen är en bok för hela året med texter ur C S Lewis rika produktion. Innehållet är varierande och fångar Lewis i olika stämningar. Ibland är det stora livsfrågor som behandlas, ibland är det enkla vardagsproblem.

    Texterna kännetecknas av typisk lewisk djärvhet där han ställer många invanda frågeställningar på huvudet. Fräscha resonemang och kvicka infall levereras med träffsäker precision och ger stimulans för både tanke och känsla.

    Ofta bottnar texterna i det som var centralt hos Lewis, längtan efter den sanna djupa Glädjen, den längtan som inget i den här världen riktigt kan uppfylla.

    80,00 kr
  40. Den djupfryste patern
    Den djupfryste patern
    Beskrivning
    Den djupfryste patern Författaren låter oss vara med om några skrämmande dygn i Gamlebyen, ett idylliskt klosterområde där forntid och framtid möts Inte utan inspiration från Umberto Eco låter Hauken med ett leende broder Andreas dras in i klostrets mordgåta
    50,00 kr
  41. Den döende detektiven
    Den döende detektiven
    Beskrivning

    Lars Martin Johansson, i sin krafts dagar chef för Rikskriminalen, legendarisk mordutredare och bland sina kolleger känd som mannen som kunde se runt hörn. Numera är han pensionär och lever ett annat liv än då. Fast se runt hörn kan han fortfarande.
    Stockholm i början på juli, Johansson har åkt in från landet för att uträtta ärenden. På vägen åter faller han för frestelsen att göra en avstickare till Sveriges bästa korvkiosk på Karlbergsvägen. För vem orkar köra bil till landet på fastande mage?
    När han tre dygn senare kvicknar till liv ligger han på intensiven på Karolinska sjukhuset drabbad av en blodpropp i hjärnan sekunden innan han skulle hugga tänderna i sin grillade Zigeunerwurst med surkål och fransk senap. En annan Johansson och att se runt några hörn är inte längre att tänka på. Samtidigt som hans gamla liv plötsligt försöker gripa tag i honom på nytt. Hans egen läkare berättar en hemsk historia om ett tjugofem år gammalt ouppklarat mord på en nioårig flicka. Prima virke för den som kan se runt hörn men knappast något för Johansson i det skick som han numera befinner sig i.

    75,00 kr
  42. Den enda vägen?
    Den enda vägen?
    Beskrivning
    * Hur kan man tro att Jesus är enda vägen till Gud?
    * I vilken mening är Jesus unik?
    * Hur förhåller sig den kristna tron till andra religioner?

    De kristnas anspråk om Jesus är kontroversiella, inte minst i dagens religiösa och kulturella mångfald. Teologen Chris Wright tar på allvar de olika frågor som debatten väcker och diskuterar dem öppet och ärligt.
    I mötet med andra religioner är kanske det viktigaste av allt respekten. Respekten för den andres religion, men också för min egen.

    Förord av missionsforskaren Göran Janzon.
    125,00 kr
  43. Den enkla vägen till helighet : En bok om Thérèse av Lisieux
    Den enkla vägen till helighet : En bok om Thérèse av Lisieux
    Beskrivning
    Thérèse är en ung fransyska som tidigt har en märklig erfarenhet av Gud. Den kännetecknas av en djup kärlek till Jesus något som utmärker hela hennes liv och andlighet. Vid femton års ålder träder hon in i karmelitklostret i Lisieux. Hon drabbas sedan av svår sjukdom och dör endast 24 år gammal. Hundra år efter sin död utnämns Thérèse till kyrkolärare inom Katolska kyrkan. I Den enkla vägen till helighet skildrar karmelitbrodern och den mycket uppskattade författaren Wilfrid Stinissen hennes liv, kallelse, mystik och teologi.

    Thérèse framstår som en av karmelittraditionens mest fascinerande personer. Mycket ung och helt utan officiell skolning bär unga Thérèse på en fromhet och mystik som är av säregen art. Hennes väg till helighet är den raka och enkla vägen, och hon har ett speciellt bidrag att ge till dagens kristenhet: hon lär oss något om bråddjupen hos Gud och glädjen i att vara liten och tomhänt inför Gud. Libris förlag påbörjade hösten 2017 en satsning på en nyutgivning av flera uppskattade och efterfrågade böcker av Wilfrid Stinissen, alla formgivna av Moa Schulman.

    Wilfrid Stinissen (1927 2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. På Libris har han gett ut ett tjugotal böcker, bland annat Mitt liv i dina händer, I dag är Guds dag och Längre in i bönens land. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare.

    150,00 kr
    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  44. Den ensamme terroristen? : om lone wolves, näthat och brinnande flyktingförläggningar
    Den ensamme terroristen? : om lone wolves, näthat och brinnande flyktingförläggningar
    Beskrivning
    Sveriges främsta forskare på radikalnationalistisk terrorism, Mattias Gardell och Heléne Lööw, har skrivit en ny bok tillsammans med massmedieforskaren Michael Dahlberg-Grundberg. Det är en bok om hur dagens radikalnationalistiska terror kan förstås och bekämpas i ett samhälle där sociala medier snabbt och lätt knyter samman människor i hela världen. Heléne Lööw ger den historiska bakgrunden till hur terroristerna har arbetat över tid och hur polisen lyckats bekämpa dem tidigare, samt synar vågen av attentat mot asylboenden och HVB-hem. Mattias Gardell tar sin utgångspunkt i de senaste årens terroristiska ensamvargar i vår närhet såsom Anders Behring Breivik, Peter Mangs, Anton Lundin Pettersson och Rakhmat Akilov som utförde terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm. Han sammanfattar vad vi vet om de drygt 100 ensamagerande terrorister som slagit till i Europa sedan millennieskiftet, och synar raskrigslitteratur och propagandakanaler som förespråkar metoden. Är verkligen ensamvargar ensamma? Michael Dahlberg-Grundberg kartlägger hur terroristerna hämtar näring och inspiration från nätet och de hatiska miljöerna där. Han visar på hur hatet i de sociala medierna driver fram ett slags känsla av att »någon måste göra något«.
    75,00 kr
  45. Den farliga religionen
    Den farliga religionen
    Beskrivning
    I Sverige, liksom i författarens hemland England, pågår en religionsdebatt, där högljudda företrädare för filosofi och naturvetenskap med emfas hävdar att religion är farligt. De anser att religiös tro är irrationell och omoralisk, att den korrumperar människors sinnen och leder till terrorism och våld.

    Keith Ward ger i Den farliga religionen en skarp respons på denna religionskritik. Han resonerar utifrån en djup kunskap i historia, filosofi, sociologi och psykologi och fokuserar på huvudfrågan: Gör religionen mer skada än nytta ? i människors personliga liv och i samhället? Utan religion, argumenterar Ward, skulle mänskligheten vara betydligt värre däran och det skulle finnas mycket lite hopp om framtiden.
    125,00 kr
  46. Den flerfaldige mördaren
    Den flerfaldige mördaren
    Beskrivning
    Sommaren står för dörren, och Staden förbereder sig för den traditionella besöksinvasionen. I väntan på de förmodade semesterbrotten sysselsätts polisen av en omfattande inbrottsvåg samtidigt som den är på jakt efter de vandaler som ägnar sig åt väggklottrande med rasistiska slagord.

    Men snart nog tvingas kommissarie Sten Wall och hans kollegor att koncentrera sig på något ännu allvarligare. Fasansfulla våldshandlingar skakar den populära turistorten i dess grundvalar, och det går så långt att Wall börjar ifrågasätta sin polisiära framtid.

    Den flerfaldige mördaren innehåller många av de ingredienser som gjort Björn Hellberg till en av landets mest älskade författare inom deckargenren: spänning, fart och humor i en realistiskt återgiven vardagsmiljö.

    BJÖRN HELLBERG (f. 1944) har en gedigen erfarenhet som skribent med tusentals artiklar i svenska och utländska tidningar samt ett femtiotal böcker. Förutom att vara en underhållande berättare är han även en mästerlig kalenderbitare, och många minns hans uppskattade insatser som programledare i På spåret. Björn bor tillsammans med hustrun Inger i sitt barndomshem i Laholm.

    Björn Hellberg är outstanding bland svenska deckarförfattare.
    Jonas Bladh, Sundsvalls Tidning
    40,00 kr
  47. Den första gåvan
    Den första gåvan
    Beskrivning
    Den helige Ande är ”förstlingsgåvan” som Gud vill ge varje människa som bjuder in honom i sitt liv. En av vår tids utmaningar är därför att skapa längtan och behov efter det som är det grundläggande och genuina i det kristna livet – det personliga livet i Gud och gemenskap med den helige Ande. Bokens utgångspunkt är Bibelns undervisning om den helige Ande. Författaren ger även utrymme för egna, personliga reflektioner och upplevelser av hur undervisningen landade mitt i hans eget liv. Pingstväckelsens utveckling fortsätter att göra starka avtryck, framförallt globalt, men också i vårt eget land. Den helige Ande intresserar, fascinerar och inspirerar oss!
    75,00 kr
  48. Den franske bagaren : surdeg, mat, kärlek
    Den franske bagaren : surdeg, mat, kärlek
    Beskrivning
    Nu i lågprisutgåva! I Den franske bagaren tar Sébastien Boudet med dig på en kulinarisk resa genom Frankrike. Boken är lika mycket en samling familjerecept som en hyllning till den franska mat- och baktraditionen. Förutom surdegsbröd och bakverk hittar du recept på franska maträtter – alla med en anknytning till bagarens kök. Till några recept finns även qr-koder som tar dig till filmer där Sébastien visar när han tillagar recepten. Med passion för surdeg Med hjälp av några få ingredienser kan du få en obegränsad panel av smaker, dofter och texturer. Du hittar allt från Frankrikes nationalsymbol, baguetten, till matbrödet som kan ersätta en hel måltid. den provencalska Fougassen. Dessutom avsnitt om hur du startar en surdeg, den viktiga autolysen och om redskapen som hjälper dig att lyckas. Bakverk och sötebröd Lär dig baka en perfekt croissant med frasiga toppar och krämigt inkråm. Desserter att dö för Allt från den franska äppelpajen där äpplet och smöret spelar huvudrollen, till den maffiga chokladbomben Death by chocolate. Bagarens mat Ett kapitel som rymmer både sydfranska specialiteter som confiterad anka och fransmännens svar på snabbmat, Croque Monsieur. Dressingar, såser och röror En bit levain, ett glas vin, lite pistou och kvällen är räddad. Om oumbärliga såser, röror och dressingar. Den franske bagaren är en rikt illustrerad bok med fotografier tagna i Frankrike av Carl Kleiner. Boken är vackert formgiven av Justine Lagache och rymmer flera storslagna illustrationer av konstnären Olaf Hajek. År 2013 utsågs boken av Gourmand World Cookbook Awards till världens bästa kokbok i kategorin "Det franska köket".
    95,00 kr
  49. Den genomskinliga platsen : med tankarna från Iona anpassade efter svenska förhållanden
    Den genomskinliga platsen : med tankarna från Iona anpassade efter svenska förhållanden
    Beskrivning

    Den genomskinliga platsen av Rudebark Victoria, Nahnfeldt Leif Den genomskinliga platsen : ett idématerial kring gudstjänsten, med tankarna från Iona anpassade efter svenska förhållanden. Författaren Victoria Rudebark har sedan 1990 haft nära kontakt med Iona Community. Leif Nahnfeldt bidrar med refektioner kring bokens teman.

    235,00 kr
    • Köp 3 för 267,75 kr/st
  50. Den giftfria trädgården
    Den giftfria trädgården
    Beskrivning
    Aldrig har trädgårdsintresset varit större än nuGenom att odla själv får du inte bara motion och en vacker trädgård att vistas i. Grönsakerna är dessutom definitivt giftfria och frukten plockad direkt från träden.Även om man väljer att inte använda bekämpningsmedel och undviker konstgödsel, finns det enormt med riskmoment i en modern trädgård som hotar den biologiska mångfalden och den ekologiska odlingen. Det låter ju inte alls trevligt och självklart vill man göra det som är bra och rätt, men hur göra man? Den här boken ger svaren på frågorna. Mestadels är det tillbehör av tryckimpregnerat trä och dålig jord som påverkar förutsättningarna att odla ekologiskt, men också plantans kvalitet och mängden djur i trädgården. Med bra jord, tåliga växter, mekanisk bearbetning och gott om djur i trädgården är förutsättningarna stora för att du kommer att lyckas med din ekologiska odling.

    Genom att planera trädgården efter markens och lägets förutsättningar får du en grönska där växterna frodas, och dessutom tåliga arter som växer sig starka med en minskad risk för att drabbas av skadedjur och sjukdomar. Med motståndskraftiga växter får du en hög tillväxtpotential och en bra skörd.Lycka till i trädgården!

    150,00 kr
  51. Den goda julen : Christer Lingströms bästa julrecept
    Den goda julen : Christer Lingströms bästa julrecept
    Beskrivning
    Den goda julen är en julkokbok där Christer Lingström bjuder på alla de klassiska rätterna på julbordet. Från sillar, laxar, korvar, syltor och julskinka. Rödkål och brunkål, sallader och citronomelett. Pepparkakor och mandelmusslor, mustvörtbröd och knäckebröd. Ris à la Malta, saffransparfait, kokosglass och julgröt. Knäckris och chokladkola, pepparkakstryfflar och trillingnöt. Därtill glögg, krogens mumma, tomtens toddy och kryddat brännvin.

    Edsbacka Krog har sina kulinariska rätter i den svenska husmanskosten och de svenska råvarorna. Därför är det självklart att julbordet spelar en viktig och framträdande roll. Redan år 1626 utfärdade Sveriges konung Gustav 11 Adolf privilegiebrev till den förste krögaren på Edsbacka Krog. Sedan drevs här krog i 250 år. Under mer än 100 år var det annan verksamhet i huset, men 1983 öppnade den 25 årige Christer Lingström åter krog i huset. Idag är Edsbacka Krog världsberömd och Sveriges enda restaurang med två stjärnor i aktade Guide Michelin och Christer Lingström en av Sveriges främsta kockar.
    100,00 kr
  52. Den goda julmaten
    Den goda julmaten
    Beskrivning
    Bland recepten finns både de traditionella .måstena. och nya spännande varianter som det kan vara roligt att pröva. Låt tradition möta förnyelse! Alltså kakor och saffransbullar, julbröd, julgodis och allt annat klassiskt gott som hör helgernas helg till i fråga om kött, korv och pastejer. Dessutom den nya julmaten, som kryddade lammbullar, grönkål med smält getost och ansjovispiroger... För den stressade nutidsmänniskans finns också räddningen i ett kapitel om Den snabba julen. Om hur man fixar en trevlig jul utan ansträngning, med enkla och snabba tips och lata recept. Eja Nilsson skriver också om julens historia och om våra älskade jultraditioner. Makternas spel som skulle besvärjas med magi och . lussekatter, om varför det heter julklapp, om grötrim, gran, adventskalender m.m.
    85,00 kr
  53. Den gode herden och hans får
    Den gode herden och hans får
    Beskrivning
    Denna bok i nytryck kan ses som en uppföljare till En herde ser på den tjugotredje psalmen, den numera klassiska, bästsäljande boken som har berikat och inspirerat miljoner människor över hela världen.
    100,00 kr
  54. Den gode maken
    Den gode maken
    Beskrivning
    En roman om de stora livsfrågorna. Människans strävan att göra något av sitt liv.
    75,00 kr
  55. Den gode tolken
    Den gode tolken
    Beskrivning

    Salvo, son till en katolsk missionär och gift med en stjärnjournalist, är en ofta anlitad tolk på internationella konferenser. Men han har också ett hemligt liv, som inte ens hans fru vet någonting om. Hans specialkunskaper i afrikanska språk har gjort honom hett eftertraktad hos den brittiska underrättelsetjänsten. Och han finner sig snart spela en central och avgörande roll i förberedelserna för ett politiskt och militärt övertagande av ett av världens mest mineralrika områden: östra Kongo, där Salvo själv har sina rötter. Ett uppdrag som också kan lösa motsättningarna i hans eget liv – eller få det att falla sönder.


    John le Carrés Den trägne odlaren (2001), stor framgång både som bok och film, var en resa in i Afrikas mörkaste hjärta. Dit återvänder han nu i sin nya roman, The Mission Song, som kommer i svensk översättning i oktober.

    75,00 kr
  56. Den grå
    Den grå
    Beskrivning
    Den utstuderade ondskan ruvade i skogens snart ogenomträngliga mörker medan den gamle mannen mödosamt genomförde sina kvällsritualer. Oförsonliga ögon följde honom där han tungt stödd mot den kläppförsedda käppen stapplade framåt

    Så inleder Björn Hellberg sin i sanning rysliga kriminalberättelse Den grå. Förr i världen var Den grå vad man kallade djävulen själv. Kriminalkommissarie Sten Wall är inte den som tror på vare sig djävulen eller gammalt skrock. Men den ondska som plötsligt hemsöker Staden och som han tvingas möta och försöka bekämpa tillsammans med sina kollegor, liknar ingenting annat han tidigare mött som polisman.

    Den grå är en kusligt förtätad thriller om ond bråd död och mörka krafter som tycks höra det ockulta till. För Sten Wall blir fallet med Den grå en svår prövning när han brutalt påminns om ondskans existens.

    BJÖRN HELLBERG är sedan länge etablerad som en av Sveriges mest lästa kriminalförfattare. Han har dessutom skrivit många böcker om tennis och varit en av programledarna i SVT:s stora publiksuccé På spåret.

    Som alltid har Hellberg angripit sitt ämne med fantasi och uppslagsrikedom.
    Kerstin Larsson, Nerikes Allehanda

    Ryslig läsning i vardaglig miljö, god avkoppling i helgen.
    Marica Hemmel, Femina

    Liksom i tidigare böcker är språket av hög karat. Enkelheten och förnuftet i formuleringarna är tillgången, och nyskapande ord bryter fräscht och roande även berättelser om dolska krafter och fanatism.
    Rolf Svensson, Folket

    Stämningen är suggestiv och olycksbådande. En Björn Hellberg-deckare av bästa sort.
    Janne Adéen, Östra Småland
    40,00 kr
  57. Den gröna hemkunskapen : grundkokbok med över 350 vegetariska recept
    Den gröna hemkunskapen : grundkokbok med över 350 vegetariska recept
    Beskrivning
    Den vegetariska livsstilen är här för att stanna. Många går över till en eller flera gröna dagar i veckan. Samtidigt vill allt fler lära sig om näringen bakom måltiderna och hur man lagar vegetarisk mat som är både smakrik, mättande och näringsriktig. Föregångaren till denna bok, Vegetariska kokboken, har blivit en klassiker och sålt i mer än 250 000 exemplar.

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  58. Den Gudomlige
    Den Gudomlige
    Beskrivning
    Mary är utbildad och högt ansedd, en inflytelserik röst i Washington, D.C.i såväl politiska sammanhang som hos de kvinnor som behöver hennes hjälp. Men hon har också ett förflutet som skrämmer.
    Hennes bakgrund är full av paralyserande rädsla, svek, övergrepp, beroende, och promiskuitet. Vid ett vägskäl i Marys liv var det bara en kraft som kunde rädda hennes liv och som gav henne en tillvaro full av kärlek och hopp.
    En kraft som inte kunde vara någonting annat än Gudomlig.
    • Köp 3 för 94,50 kr/st
    • Köp 10 för 89,25 kr/st
  59. Den heliga balansen
    Den heliga balansen
    Beskrivning
    Kyrkans uppgift är att hålla balansen mellan ordning och frihet. För mycket ordning kan bli stel och kall rutin. För mycket frihet kan bli godtycke och självsvåld. Kyrkans historia är tyvärr full av exempel på haveri i ettdera av dessa båda diken.
    75,00 kr
  60. Den heliga familjen
    Den heliga familjen
    Beskrivning
    Boken består av två delar. Den första är en bibelteologisk framställning av familjen i Nasaret, den andra delen; den heliga familjens plats i kyrkans histori och i den folkliga tron.
    75,00 kr
  61. Den helige ande. Vem han är. Hur han verkar
    Den helige ande. Vem han är. Hur han verkar
    Beskrivning
    Denna klassiska bok beskriver vem den helige Ande är och hur vi kan lära känna honom personligen - lika verklig som Jesus Kristus - som en vän som alltid är med oss och en mäktig hjälpare. Torrey undervisar om den helige Andes verk i den troende och i världen och om Andens dop. Det är en inspirerande bok som ger en djupare förståelse av vem den helige Ande är och vilken välsignelse det är att få lära känna honom personligen.
    145,00 kr
  62. Den hemska draken
    Den hemska draken
    Beskrivning
    Riddare, spänning, humor och lättläst! Underhållande och beroendeframkallande läsning för nybörjarläsare.  
       "Riddarskolan" är en helt ny, svenskproducerad serie lättlästa böcker som handlar om de tre kompisarna Egon, Fiona och Urban som går i riddarskola och ska bli riddare. En lekfull blandning av riddarliv och skolmiljö med tuffa och kul bilder. 
    50,00 kr
  63. Den inre källan / Vara den jag är
    Den inre källan / Vara den jag är
    Beskrivning
    "Den inre källan" och "Vara den jag är" - två av Margareta Melins mest uppskattade böcker - har här samlats i en volym. De två böckerna har ett gemensamt - de har relationer i fokus. Den ena handlar om törsten efter en uppriktig och nära relation till Gud, den andra om att ha ärlig och bejakande relation till sig själv. Det är texter fyllda med insikt och värme, och som alltid i Margareta Melins böcker står tilliten, visheten och kärleken i centrum. "Att vilja finna Gud och att vilja finna sig själv är inte vitt skilda livsprojekt det är olika utgångslägen i utforskandet av en och samma förunderliga verklighet", skriver Margareta Melin i förordet.
    125,00 kr
  64. Den jag vill vara
    Den jag vill vara
    Beskrivning
    När John Ortberg skriver om kallelse är det med glädje - för vad kan vara bättre än att hitta det liv man är skapad för? Originalutgåvan av Den jag vill vara, The me I want to be, har fått fantastiska recensioner. En läsare kallar den ett kärleksbrev från John Ortberg till oss kristna. Vi bjuder på ett smakprov från bokens inledning. "För inte så längesedan gick jag på en transferbuss på flygplatsen för att ta mig till biluthyrningen. Det brukar kunna vara ett otacksamt jobb att köra den sortens bussar (...). De som sitter på bussen är ofta griniga efter resan och har bråttom att få sin hyrbil. Ingen säger så mycket mer än vilken biluthyrningsfirma de ska till. Utom på den här bussen. Mannen som körde den var helt underbar. Han höll hela ti¬den ögonen på trottoaren för att se om det var någon som behövde skjuts. "Jag håller alltid utkik", berättade han, "för ibland blir folk försenade. Det syns i ögonen på dem. Jag kollar alltid, för jag vill inte missa någon. Titta, där är en till!" Chauffören stannade för att plocka upp en eftersläntrare, och han blev så glad av det han gjorde att vi också blev glada. Vi började heja på honom när han plockade upp människor. Det var som att se Jesus köra transferbuss. Mannen tog tag i folks väskor innan de hann lyfta upp dem, och sedan hoppade han på bussen igen och sa: "Då kör vi. Jag vet att ni vill komma fram så fort som möjligt, så jag ska göra mitt bästa." Avtrubbade pendlare la ifrån sig sina tidningar. Chauffören skapade en sådan glädjegemenskap på bussen att vi ville åka ett varv till runt terminalen bara för att få vara med honom. "Kolla in den där killen!" sa vi till dem som gick på efter oss. Han var inte bara vår chaufför utan vår ledare och vän. Och för en kort stund slog gemenskapen ut i full blom. På en buss på väg till biluthyr¬ningen. Och en människa kom närmare att bli sitt bästa jag.
    Det som hände med chauffören kan hända i dig också. Ibland gör det det. Då och då gör du något som du inte hade förväntat dig och får se en skymt av den människa du skapades till att vara. Du säger något på ett möte som inspirerar andra. Du hjälper en hemlös som ingen annan lägger märke till. Du har tålamod med en bångstyrig treåring. Du försjunker i ett musikstycke. Du blir kär. Du visar medkänsla. Du går emot en mobbare. Du gör en uppoffring av fri vilja. Du lagar en motor. Du förlåter någon som har sårat dig för längesedan. Du säger något som du aldrig skulle säga i vanliga fall, eller låter bli att säga sådant som du brukar kunna häva ur dig. När du gör det ser du en skymt av anledningen till att Gud skapade dig. Det är bara Gud som vet vilken kapacitet du har, och han leder dig hela tiden till den bästa människa du kan bli. Han har många redskap och har aldrig bråttom. Det kan vara frustrerande för oss, men till och med när vi är frustrerade arbetar Gud med att skapa tålamod i oss. Han tappar aldrig modet för att det tar lång tid, och han gläder sig varje gång du mognar. Det är bara Gud som kan se ditt "bästa jag", och han är mer mån om att du ska uppnå din fulla kapacitet än du själv är. Vi är Guds verk, skapade genom Kristus Jesus till att göra de gär¬ningar som Gud från början har bestämt oss till. Du är inte ditt verk, och ditt liv är inte ditt projekt. Ditt liv är Guds projekt. Gud har tänkt ut dig, och han vet vem det var meningen att du skulle vara."
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
  65. Den Jesus du aldrig kände : denna bok borde bli en handbok för varje troende
    Den Jesus du aldrig kände : denna bok borde bli en handbok för varje troende
    Beskrivning
    Jag är övertygad om att den här boken är ett måste att läsa för en nutida kristen. Det verkar som om vi vet mycket om Gud, om Jesus, om bibeln, men vi känner inte Jesus personligen.Jag anser att denna bok är den viktigaste av de böcker jag har skrivit, och tveklöst en av de mest behövda böckerna för moderna tiders kristna. Nu har det blivit nog av att höra om Gud, det är hög tid att vi känner Honom i verkliga livet. Låt oss bli Guds vänner, låt generationer av Enok, Elia, Abraham och Mose återvända till oss.

    Denna bok borde bli en handbok för varje troende!

    125,00 kr
    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
    • Köp 25 för 164,00 kr/st
  66. Den korsmärkta församlingen
    Den korsmärkta församlingen
    Beskrivning
    Revolutionerande upptäckter efter Owe Lindeskärs personliga brottningskamp kring frågor som rör andlig tillväxt för den kristna församlingen och dess enskilda medlemmar.

    Jag skriver om dop, nattvard, kyrkans upprättelse och församlingens relation till Kristus utifrån mina många år som pastor och förkunnare. Den spänning som finns mellan kyrkans ständiga förändringar och församlingens trohet till Gud och hans ord är tydlig i dag. Hur kan det komma sig att kristna samfund, vilka föddes som väckelserörelser, utvecklades till kyrkliga etablissemang?

    Jag hoppas att min bok skall ge vägledning, kunskap och inspiration att inte bara tillhöra Guds kyrka utan att även finna sin plats och sin kallelse i den levande Gudens församling.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 601-700 av 4393

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå