View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 420

per sida
Fallande ordning
  1. Ett sagolikt liv självbiografi - Lewi Pethrus
    Ett sagolikt liv självbiografi - Lewi Pethrus
    Beskrivning
    Utan förblad. Inbunden i mycket bra skick
    85,00 kr
  2. Evangelium enligt Marcus
    Evangelium enligt Marcus
    Beskrivning
    Kan man tala offentligt om Gud, helighet och kristen tro i Sverige idag? Marcus Birro kan. Som krönikör i Expressen rör han upp känslor och får många läsarreaktioner varje gång han skriver om sitt eget och svenskarnas förhållande till Gud. Men vad är det som gjort att han, som växte upp i ett vanligt hem i Göteborg, i dag kallar sig för troende, som en sökande katolik?
    30,00 kr
    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
    • Köp 25 för 68,00 kr/st
  3. F. A. Boltzius En svensk Wigglesworth eller en ärlig bedragare?
    F. A. Boltzius En svensk Wigglesworth eller en ärlig bedragare?
    Beskrivning
    Sveriges mest kända helandeförkunnare. Biografi om en märklig troshjälte. Rekommenderad av Carl-Erik Sahlberg, teol dr. Fredrik August Boltzius (1836-1910) var en enkel svensk man som blev använd i Guds helandetjänst i en utsträckning vi hittills sällan skådat. Sjuka från många länder kom för att bli botade. Under en period var han den mest omskrivna personen i svensk press. Författaren skildrar hans liv och verksamhet från att vara resande i skrothandel till att betjäna alla samhällsklasser med helande – inklusive kungahuset. Hans kompromisslösa tro på Guds löften om helande för alla sjukdomar kritiserades av många, men trots otrosanden över Sverige fick han se många underbara helandemirakler. Madeleine Wallgren ger en analys av hans framgångar såväl som hans misslyckanden. Detta är en bok för den som vill lära sig mer om helande i Guds rike. Rekommendation: "Madeleine Wallgren har med denna sin studie av F. Boltzius gjort vad jag bedömer den första vetenskapligt grundade undersökningen av en svensk helandetjänst och den förtjänar ett gott mottagande." Carl-Erik Sahlberg, teol dr i kyrkohistoria och f d direktor i S:ta Clara kyrka och docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet.
    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  4. Fadern, sonen och den härliga bokbranschen
    Fadern, sonen och den härliga bokbranschen
    Beskrivning
    Sven Lidman föddes rakt in i den svenska frikyrkorörelsen. Som äldste son till den store författaren och förkunnaren med samme namn kom hans uppväxt att präglas av religionen. Vid sidan av Lewi Pethrus blev fadern tidigt en portalgestalt i den snabbt växande Pingstkyrkan och var Sveriges kanske mest inflytelserika kristna personlighet under sin tid. Boken skildrar svårigheten att växa upp med ena foten i den stränga pingstväckelsen och den andra i den bohemiska och frigjorda familjen Lidman. Läsaren får följa en ung mans uppväxt i en färgstark och excentrisk familj och samtidigt ta del av ett vackert och känsligt gestaltat fadersporträtt.Efter en misslyckad anställningsintervju hos Tor Bonnier börjar Sven Lidman sin yrkeskarriär hos Natur och Kulturs legendariske grundare Johan Hansson. Det blir en intressant och lärorik tid där han kastas rakt in i de stora bokverken. Detta blir början till ett omfattande förnyelsearbete med det som skulle komma att bli Sven Lidmans stora insats som producent: det moderna bildlexikonet. I praktiskt taget varje svenskt hem finns ett uppslagsverk som Sven Lidman ligger bakom och det totala antalet sålda exemplar, inklusive de utländska utgåvorna, uppgår idag till 25 miljoner volymer.I denna välskrivna memoarbok får vi ta del av ett långt och intressant liv, väckelserörelsen och familjen, spännande möten mellan författare och förläggare, livets med- och motgångar allt återgivet med en osviklig berättarglädje.
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
    • Köp 50 för 37,50 kr/st
    • Köp 100 för 35,00 kr/st
  5. Fångna i Iran
    Fångna i Iran
    Beskrivning
    En spännande, brutal och sann berättelse om hopp mitt i mörkret i en fängelsecell i Teheran. Följ med på en skrämmande resa till en av världens mörkaste och farligaste platser: Evin – det ökända Teheranfängelset. Här torteras, misshandlas och kränks fångarna rutinmässigt. Avrättningar sker ofta och oväntat.
    185,00 kr
  6. Farväl till Buddha : en tibetanmunks avslöjande berättelse från insidan av buddhismen
    Farväl till Buddha : en tibetanmunks avslöjande berättelse från insidan av buddhismen
    Beskrivning
    Vart leder sökandet efter sanning? Tenzin Lahkpa är 15 år gammal när hans föräldrar lämnar honom till ett lokalt tempel i Tibet som en offergåva. Tenzin inser att han inte kan förändra sitt öde och omfamnar helhjärtat sitt nya liv som munk. Han börjar jaga full upplysning med hjälp av buddhismens läror.

    Han tar sig från sitt lilla tempel till det berömda Potalapalatset i Lhasa, där han lär sig djupa mysterier inom tibetansk buddhism. Hans längtan att studera under Dalai Lama är så stark att han flyr från Kina via en strapatsrik 300-milavandring över Himalaya – barfota, utan extra utrustning, ombyte eller pengar.

    Hans dröm blir verklighet när han en dag tas in under Dalai Lamas vingar. Men hans önskan att gå djupare bara växer och leder honom till oväntade slutsatser… Följ den fascinerande, sanna berättelsen om vad som fick en högutbildad tibetanbuddhistisk munk att ta det radikala beslutet att lämna Buddhas läror och sitt tempel för att följa Jesus Kristus. Du kommer att förstå varför andra munkar ville se honom död innan han fick möjlighet att sprida sin berättelse till andra.

    Farväl till Buddha vågar exponera tibetanbuddhismens dimhöljda värld, med dess läror, invecklade sedvänjor och oroande hemligheter. Tenzin har en berörande historia om sökande efter sanning, vägen mot upplysning och hur ingen är utom räckhåll för en kärleksfull Gud.

    Om författarna
    TENZIN LAHKPA är en före detta tibetanbuddhistisk munk som numera leder en kristen husförsamling i Kina och hjälper tibetaner att få den hälsovård de så väl behöver.
    EUGENE BACH har skrivit eller varit medförfattare till flera böcker om den underjordiska kyrkan i Kina, Nordkorea och Iran.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  7. Fem kornbröd och två fiskar
    Fem kornbröd och två fiskar
    Beskrivning
    Den 15 augusti 1975 fängslas biskop Francis Xavier Nguyen Van Thuan av den kommunistiska regimen i Vietnam, Det ska dröja 13 år, varav 9 i isolering, innan han får lämna fängelset och istället drivs i exil. Det är erfarenheter och insikter från denna tid som ligger till grund för Fem kornbröd och två fiskar.
    125,00 kr
  8. Fioretti : små blommor - Legender ur Franciskus liv
    Fioretti : små blommor - Legender ur Franciskus liv
    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  9. Fler glimtar av nästa liv
    Fler glimtar av nästa liv
    Beskrivning
    Fenomenet nära-döden-upplevelser fortsätter att fascinera oss. Vad är det som människor ser och upplever när de står vid livets slut? Är deras upplevelser bevis på ett liv efter detta? Dr Richard Kent och David Waite har skrivit ännu en bok med sanna livsberättelser och ger därmed bränsle till debatten. Några av berättelserna är vackra, några är skrämmande. De som har en religiös tro är övertygade om att skildringarna pekar mot att himmel och helvete existerar. Andra menar att dessa inte kan bevisas, om de överhuvudtaget existerar. Nu kan du läsa boken och bilda dig en egen uppfatting. Dr Richard Kent är en pensionerad läkare och ligger även bakom webbsidan www.finalfrontier.org.uk . Han är också en internationell talare i ämnet nära-döden-upplevelser.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  10. Flickan i trädet : en bok om Lina Sandell
    Flickan i trädet : en bok om Lina Sandell
    Beskrivning
    Flickan i trädet var tonåring i Sverige på 1840-talet. Möt den blivande författaren Lina Sandell, som växte upp i en tid då det var föräldrars plikt att aga sina barn! Här är hennes egna ord om den svåra balansen mellan anpassning och självständighet. Dagböckerna innehåller heta debattinlägg om kvinnors rätt till utbildning, men också romantiska dikter och lärodikter. Tryggare kan ingen vara än Guds lilla barnaskara, skrev Lina Sandell, men hennes egen barndom var dramatisk. Vid tolv års ålder hade hon legat till sängs ett helt år, men reste sig ur sängen som av ett mirakel. Just den söndagen handlade predikotexten om en tolvårig död flicka som fick livet åter. När Linas familj kom hem från kyrkan stod hon på benen!Genom sin sjuklighet räddades hon från hushållssysslor och blev i stället för prästfru på landet yrkeskvinna i huvudstaden: Redaktör, översättare och psalmdiktare. Lina Sandells ord om Guds moderlighet fick patriarkatet att vakna och säga stopp. Ordet moder byttes mot broder, och modershjärta mot fadershjärta. Till och med så sent som på 1970-talet censurerades hennes psalmer. Livsfrågorna om tro och tvivel, längtan bort och längtan hem, lämnade hon aldrig. Hon fick anstränga sig för att leva Blott en dag, ett ögonblick i sänder.Anne Brügge är litteraturkritiker och författare och en bland hundra forskare bakom Nordisk Kvinnolitteraturhistoria I-V (1993-2003). Hon debuterade med Ätliga växter i skog och mark (1975) under namnet Anne Nilsson. Några av hennes senare böcker är brevbiografin Älskade professor Milles (2004), Röster i Hälsingland (2007) och 2008 en nybearbetning av Knut Lenæus sockenbeskrivning från 1764: Delsboa Illustrata.
    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  11. Flickan med änglahåret
    Flickan med änglahåret
    Beskrivning

    Under den dramatiska tiden i Sverige år 1917 då landet var nära en revolution, hungern var stor efter första världskriget och klasskillnaderna tedde sig som djupa klyftor, föddes flickebarnet Alice. Hennes liv kom att bli en kamp för överlevnad och insikten om ett eget värde. Hon var en fattigdomens avkomma född med små förutsättningar för ett bättre liv.

    Hon föds i en fattigstuga som det tredje barnet till Leonard och Lina. De är av lägst stående klass i samhället och arbetar båda som fattighjon. Alice har en storasyster och en äldre bror. När Alice är ett år gammal blir hon faderlös.

    Hon lär sig tidigt att stå på egna om än osäkra ben och i tanken utforma planerna för ett liv hon drömmer om. När hon möter Harry faller bitarna på plats och hennes nya liv börjar. Det kommer att bli ett omväxlande liv tillsammans med den oroliga själ som Harry är. Alice finner ändå en styrka i hans kärlek och fogar sig i de otaliga besluten, som hon ställs inför. Det ger henne en trygghet att leva sitt liv genom Harry.

    Den dagen hon står ensam faller hennes liv i bitar.

    Signhild Hortberg är född 1943 i Hudiksvall och bosatt i Piteå. Hon har arbetat som postkassörska. Denna biografi är hennes andra bok. Den första var poesiboken “Längtans blåa trådar" som hon gav ut 2008 på eget förlag. Signhild skriver dagligen och tycker om att ha en bredd på sitt skrivande.

    275,00 kr
  12. Flickan som slutade ljuga
    Flickan som slutade ljuga
    Beskrivning
    Desirée är känd som "häxan som bytte sida". Hon föddes in i en fin familj med föräldrar som hade bra jobb och var väl ansedda i samhället. På ytan såg allt bra ut. Men bakom kulisserna levde Désirée i en mardröm som inte ville ta slut.
    I husets trygga vrå utsattes Désirée redan som litet barn för sexuella övergrepp av sin pappa. Övergrepp som pågick under många års tid. Hon blev ofta misshandlad och fick ständigt upp­leva sin mammas hat mot henne. Trots att polisen fick gripa in gång på gång lyckades familjen ändå upprätthålla en fin fasad.
    Senare i livet orkade Désirée inte längre. Hon bröt ihop totalt. Misären och mörkret från barndomen, och den ständiga jakten på bekräftelse och erkännande blev för mycket.
    En psykolog tipsade henne om yoga och meditation som en väg att bli frisk igen. Detta ledde till en resa rakt in i New Age, svart magi och ockultism. En resa som mycket väl hade kunnat sluta med hennes död.
    Désirée blev med tiden en häxa som med tankekraft kunde flytta saker, sätta eld på papper, och framkalla demoner. Nu skulle hon äntligen få ha kontroll och frihet! Men mörkret hon försökte­ springa ifrån kom ikapp. Ångesten gav inte vika. Friheten hon sökte­ verkade vara utom räckhåll. En dag var hon med om en övernaturlig upplevelse som förändrade hennes liv för all framtid. Någon satte sig på hennes sängkant, vidrörde henne försiktigt och sade: Jag vet allt om dig och jag älskar dig så otroligt mycket.
    Désirées väg till frihet och ljuset var lång, krokig och mycket svår. Men till slut fann hon tryggheten och friheten hon alltid sökt. Men skulle hon kunna försonas med sina föräldrar trots det svek och den misshandel hon utsattes för under uppväxten?
    Flickan som slutade ljuga är en utlämnande och brutalt ärlig berättelse om vägen från mörker till ljus. Désirée Kjellins livsberättelse handlar om förlåtelsens kraft, att ljuset alltid segrar över mörkret och att kärleken övervinner allt.
    Format: Inbunden, 288 sidor

    Utgiven: 2016

    Utgiven av: Sjöbergs Förlag

    ISBN: 978-91-88247-16-2

    100,00 kr
    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  13. Flykten till livet
    Flykten till livet
    Beskrivning
    Soldaten studerade oss en stund och vände sedan blicken mot väskan, tog ner geväret från axeln och började stöta bajonetten mot väskan. Jag skrek åt honom att sluta och slängde mig över mitt barns döda kropp. När jag försiktigt öppnade dragkedjan för att visa soldaten liket möttes jag av två ögon, som stirrade på mig.

    Annahita Parsan föddes in i en muslimsk familj i Iran och växte upp utan några större förhoppningar på livet än att hitta en kärleksfull man, få barn och utföra något gott i världen. Innan hon ens fyllt arton var hon gift och hade fått barn. Men så blev hon plötsligt änka och fastnade i ett mardrömslikt, andra äktenskap.

    Flykten till livet är Annahitas oerhört omskakande berättelse om vägen från förtryck till frihet. Hon flydde det krigshärjade Iran över de snöklädda bergen in i Turkiet med sin nyfödda dotter i en väska och tillbringade månader i det fruktansvärda Aðrý-fängelset i Turkiet innan hon blev mirakulöst frisläppt och kunde fly vidare till Norden. Där blev hon senare kristen och präst. Annahita har överlevt grövsta misshandel, självmordsförsök, en fruktansvärd tid i fångläger och ett hemligt liv i skyddat boende. Flykten till livet är hennes berättelse och den är fylld med otänkbara omständigheter, och dramatiska räddningar.

    Annahita Parsan har berättat sin berörande livshistoria många gånger, bland annat på inbjudan av Sveriges drottning, i Malou efter tio (TV4) och i När livet vänder (SVT) med Anja Kontor. Hon är präst och leder en persisktalande församling. Craig Borlase (craigborlase.com) är en brittisk författare som skrivit mer än 45 böcker, varav flera blivit storsäljare.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  14. Flykten till verkligheten
    Flykten till verkligheten
    Beskrivning
    Varför ska egot få stå i vägen för den eviga kärleken? Jag är en gammal själ i en ung manskropp och det jag längtar efter, och som jag vill ge till min tvillingsjäl, är sann villkorslös kärlek. Kvinnor idag uppskattas inte och får inte den kärlek som de förtjänar. Inte i hemmet, på arbetet eller i sängen för den delen heller. Säg mig när du som kvinna fick känna att din partner gav dig full uppmärksamhet? Jag hör redan svaret. Efter att ha träffat hundratals – om inte tusentals – kvinnor berättar de alla samma sak om sina partner. ”Han ser mig inte”, ”Han tycker inte att jag är viktig”, ”Jag känner mig inte uppskattad.” Ja, listan kan göras lång och pågå i evighet. Håller du med? Så, varför är det då så att när en kvinna hittar en sällsynt man, som mig, som vill finnas där och ge kvinnan allt jag är, så låter hon sitt ego stå i vägen? Det här får mig att undra om det ens finns någon tvillingsjäl för mig. Någon som jag kan skapa en familj med och få en massa härliga barn som kommer göra den här världen till en bättre plats. Barn som kommer rädda världen från all dårskap. ”Jag har inget ego”, kanske du tänker, men tro mig, det har du! De flesta människor lever i den fjärde dimensionen och det gör att de inte kan öppna upp för den högre, femte, dimensionen och medvetandet. För att kunna leva i den femte dimensionen, som jag och ett fåtal andra upplysta själar gör, kräver det att vi dör bort ifrån vårt ego. Det är inte en lätt resa och jag har fått offra mig mycket för att andra människor ska få stiga upp i den femte dimensionen.

    Efter att ha utstått en av de värsta nyårshelgerna i sitt liv trillar Anneli över ett inlägg som skrivits av någon som kallar sig Drake, the Enlightened One. Det var som om han talade rakt till henne. Talade hennes språk. Som medium var det inte så ofta som man hittade personer som verkligen förstod sig på en, men här tycktes det finnas en man som var lika, om inte mer, upplyst än henne själv. Hon drogs som en nattfjäril mot ljuset och hade ingen aning om vilken fälla hon nu försatte sig i.

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  15. Flyktingflickorna
    Flyktingflickorna
    Beskrivning
    På avstånd hörde jag hur smugglarna ropade att det var dags att åka. Paniken naglade sig fast i mig. Om jag inte satt i båten så skulle jag bli lämnad kvar. Då skulle jag aldrig korsa havet och polisen skulle ta mig. Jag skulle dö här, i det här helvetet, ensam. Jag sprang som jag aldrig hade sprungit innan. Sanden yrde om mina fötter och det var tungt för benen. Ljudet av människors rop var öronbedövande. ”Mamma”, skrek jag så högt jag kunde, men ropet drunknade i allt annat.

    Sex kvinnor och flickor berättar i den här boken om sin resa, från ett sargat och våldsamt hem, till Sverige. Deras berättelse är fyllda med sorg och smärta då de flytt över kontinenter för att nå en trygg plats.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  16. Flyktingpastorn
    Flyktingpastorn
    Beskrivning
    Det var en kristen konferens i Dala-Järna i början av 1980-talet och missions­pastorn Christer Lindberg talade. Då fick han ett speciellt budskap – en så kallad profetia – till Bengt Sjöberg. Han såg Bengt omgiven av människor från många länder. Christer Lindberg började gråta, medan han berättade att Bengt skulle få vara Guds redskap för att föra många människor från olika länder fram till en tro på Jesus. Åhörarna tänkte nog att Bengt skulle bli missionär, men för Bengt var det en omöjlig tanke på grund av mycket svåra ryggproblem. På 1980-talet fanns det heller inga invandrare på orten.

    Profetian blev en verklighet. Idag kan Bengt Sjöberg se tillbaka på snart tre decennier av engagemang för att hjälpa människor som flytt från krig, oroligheter och förföljelse. I tidningar, radio och TV har han blivit känd som flyktingpastorn och utsågs 2009 till ”Årets förebild” av tidningen Dagen.

    Vad är det som har format honom och gjort honom till den han är? I den här boken berättar Bengt Sjöberg om uppväxten i en familj som varit starkt engagerad i internationellt arbete. Han skriver om sina två år i Japan på 1960-talet då han fick smaka på främlingsfientlighet och fördomar när folk kastade sten på honom och skrek ”amerikanare, amerikanare”. Bengt Sjöberg beskriver sin kamp för flyktingar i nöd. Han har kämpat mot iskall byråkrati, blivit utsatt för sabotage som kunnat kosta honom livet och drabbats av hjärtflimmer och stressreaktioner när bakslagen kommit trots alla insatser. Han har sett konsekvenserna av främlingsfientlighet och fördomar och upprörts över orättvisor. Dessutom har en svår ryggvärk och tinnitus plågat honom sju dagar i veckan.

    Bengt Sjöbergs biografi skildrar också glädjen när en människa som flytt för sitt liv får uppehållstillstånd, när Migrationsverket till slut övertygas om att en person riskerar att dödas i sitt hemland, och när människor vänder sig till Jesus och äntligen får uppleva den frid de så länge sökt.

    Bengt Sjöbergs biografi skildrar ett innehållsrikt liv med mycket dramatik och ett engagemang som haft livsavgörande betydelse för många

    125,00 kr
  17. Förtrollande skönhet : min väg från våldtäkt till upprättelse
    Förtrollande skönhet : min väg från våldtäkt till upprättelse
    Beskrivning
    En kvinnas värsta mardröm vänds till glädje. Heather blir gravid efter en våldtäkt men väljer att behålla barnet. En vanlig kvinna med brister och förtjänster ställer sin historia till förfogande. En sann berättelse om att vända en tragedi till något gott.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  18. Förvandlingar : från död till liv
    Förvandlingar : från död till liv
    Beskrivning
    "De första dagarna kunde jag knappt höra. Jag förstod inte vad jag läste. När jag skulle äta hamnade maten i håret. Jag kunde inte skriva, inte gå, inte någonting. Jag kunde knappt tala. Men jag kände ingen livsångest, ingen dödsångest. I stället kände jag ett stort lugn, en inre frid. Jag såg inte mörker, utan ljus."

    Under natten den 25 april 2012 drabbades Göran Skytte av en stroke. Den följdes av ytterligare två. Arbetet med en ny bok, en bok med människors berättelser om hur livet förvandlas, fick ta en paus. När det satte igång igen hade det fått ett nytt fokus.

    "För mig blev dessa tre anfall av stroke i hög grad en andlig erfarenhet. Men boken handlar mest om förvandlingar som människor har berättat för mig om: en kvinna i Vasa som ?av misstag? deltar i ett kristet möte och där kommer till tro, entidigare fånge på Kumla som blir pastor, en tidigare morddömd person som blir djupt troende, en kvinna som fick ett nytt liv efter tsunamin.
    Jag vill också skriva om några av de kristna storord som vi använder för att beskriva olika förvandlingar i våra liv. Vad betyder det till exempel att bli och vara ?frälst??"

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  19. Fotspår
    Fotspår
    Beskrivning
    Berättelsen bakom den välkända dikten Dikten ”Fotspår” har berört och inspirerat en hel värld. Den skrevs 1964 av Margaret Fishback – en ung kvinna som sökte efter vägledning när hon stod vid en skiljeväg i livet.

    Skapandet av dikten, förlusten av den och det glada ögonblicket när hon hittade dikten, är sammanflätade med historien om när Margaret träffade sin man Paul.

    De har mött utmaningar och svårigheter, såväl som mycket glädje tillsammans på vandringen genom livet.

    Den här sanna berättelsen kommer att inspirera både själ och hjärta hos alla läsare som vill känna till den sanna historien bakom den berömda dikten som har blivit en inspirerande klassiker

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  20. Från andra sidan
    Från andra sidan
    Beskrivning
    En tjugoårig soldat dog på ett militärsjukhus. Nio minuter senare återvände han till livet. Det han upplevde förändrade hans liv för alltid.
    I denna otroliga och detaljerade berättelse beskriver Ritchie olika "världar" som han besökte – några helveteslika i deras avsaknad av liv, andra strålande av himmelskt ljus.
    Boken är en av de mest fantastiska redogörelser som någonsin nedtecknats om livet efter döden.
    200,00 kr
  21. Från botten finns bara en väg... Upp - Berättelsen om Justin Biebers mamma
    Från botten finns bara en väg... Upp - Berättelsen om Justin Biebers mamma
    Beskrivning
    Pattie Mallette är inte bara Justin Biebers mamma. Hon har en egen story som är dramatisk, traumatisk – och vibrerar av hopp.

    Hundratusentals fans har hört om sonens framgångssaga – Justin Biebers klätt­ring från det ständigt lika knappa småstadslivet med en singelmamma, som deltids­jobbade på stans stormarknad, till platinaskivor och världsturnéer som hysteriskt firad tonårsstjärna. En och annan har kanske hört att Justins mamma fick honom som tonåring och att hon hade problem med knark och alkohol. Men hela storyn har ingen hört.

    Inte förrän nu. För första gången berättar Pattie Mallette om sin barndom: om de sexuella övergreppen, om förkastelsen, hjälplösheten, utsattheten. Och om sin tonårstid: om den katastrofala livsstil hon valde, om depressionen, desperationen, självmordsförsöket. Om hur självklart det verkade, att Gud – om Han nu fanns – inte brydde sig. Inte det minsta lilla. Inte om Pattie. Hon berättar i detalj och skoningslöst öppet. Precis som det var.

    Så blev hon gravid. Med Justin. Och fick en andra chans. Alla kan känna igen sig i något avsnitt av Pattie Mallettes livsväg. Och återfå tron på att hur trasig man än är, så kan man bli hel igen.

    Hur mörkt livet än verkar, så finns det hopp. Det är Pattie Mallettes story. Kärleken finns – hur oälskad man än känner sig. Det är Pattie Mallettes story. Hur utsiktslöst livet än verkar, kan det vända. Det är Pattie Mallettes story.

    Utgiven av: Gospel Media ISBN: 9789186935467

    100,00 kr
  22. Från Jihad till Jesus
    Från Jihad till Jesus
    Beskrivning
    Christopher Alams liv är fyllt av äventyr och kantas av den ena mirakulösa händelsen efter den andra. Från Jihad till Jesus beskriver en ung muslims resa från becksvart mörker och dödslängtan – som ledde till att han tog värvning i armén med en längtan att dö i heligt krig, jihad – till ett möte med Jesus som förvandlade hans liv för all framtid.

    Christophers familj härstammar från Hashemitklanen i Jordanien, men han växte upp i Pakistan där hans far var en känd armégeneral och en av ledarna i den organisation som utbildade Osama bin Laden och skapade talibanrörelsen. Christopher själv tjänstgjorde som officer i den paki­stanska armén.

    Efter att Christopher upplevde Jesus, såg hans far till att han arresterades och försökte få honom halshuggen för att han svikit familjens tro. Genom en rad miraku­lösa händelser flydde Christopher landet under dramatiska omständigheter och kom så småningom till Sverige, där han träffade och gifte sig med Britta.

    ”Från Jihad till Jesus” är ett mäktigt vittnesbörd. Har du inte läst boken, gör det!

    100,00 kr
  23. Från skilda världar
    Från skilda världar
    Beskrivning
    Möt människor från skilda världar... -Kvinnan som var meditationsledare i Sverige
    -Tjejen som fick en ny njure av en ängel
    -Tolvåringen som memorerade Koranen
    24,99 kr
  24. Från Väst i Backan till Öst i Afrika - en livsresa
    Från Väst i Backan till Öst i Afrika - en livsresa
    Beskrivning
    Anders Andersson, f d rektor på Hållands Folkhögskola i Jämtland berättar fängslande om sin uppväxt i norra Jämtland, om "sin" folkhögskola och om sina år som missionär i Etiopien.
    100,00 kr
  25. Frihetslif! Selma Lagerlöf och Sophie Elkan : på resa med kamera
    Frihetslif! Selma Lagerlöf och Sophie Elkan : på resa med kamera
    Beskrivning
    Selma Lagerlöf och Sophie Elkan var flitiga resenärer, men vad som är mindre känt är att de också var flitiga fotografer.

    Under deras tjugoåriga resande liv tillsammans hade de oftast en kamera nära till hands. Bilder som dokumenterar hur våghalsiga och modiga dessa två ensamma fruntimmer var i den tidens värld.

    Resorna utspelar sig mellan åren 1895-1913. Favoritlandet var Italien men även Frankrike, England, Balkan, Tyskland och länder i Orienten besöktes, med kameran i hand.
    Foton som aldrig tidigare publicerats.

    330,00 kr
  26. Gå bara : min flykt från Somalia till Sverige
    Gå bara : min flykt från Somalia till Sverige
    Beskrivning
    Jag tror ni tänker att vi har ett val. Det är inte så. Jag vill lika lite sätta mig i den där rangliga båten som du skulle vilja. Jag förstår också att den antagligen inte kommer att hålla. Att smugglarna pressar i för mycket folk. När vågorna går höga har de små båtarna ingen chans. Jag vet det. Men det finns inga alternativ. Det finns faktiskt inga alternativ. Gå bara min flykt från Somalia till Sverige är tonåringen Abdi Elmis egen berättelse om kriget i Somalia, den farliga resan genom Sahara och över Medelhavet och till slut kampen för att få ett rimligt liv i Europa. Tillsammans med författaren Linn Bursell vittnar Abdi Elmi om de övergrepp och den förnedring som flyktingar utsätts för på vägen till det slutna Europa där de sedan bollas runt mellan länder till följd av en cynisk och kollapsad migrationspolitik. Det är en berättelse som synliggör rasismen och islamofobins starka grepp om lagstiftning, politik och enskilda människors värderingar. Men den handlar också om solidaritet och vänskap i svåra situationer.
    150,00 kr
  27. Gåva och mysterium : minnen vid femtioårsjubileet av min prästvigning
    Gåva och mysterium : minnen vid femtioårsjubileet av min prästvigning
    Beskrivning
    "Krigsutbrottet fjärmade mig från studierna och den akademiska miljön. Under denna tid förlorade jag min far, den siste som jag hade kvar av mina allra närmaste. Detta medförde också rent sakligt ett lösgörande från mina tidigare planer. På något sätt var det som att bli ryckt upp med rötterna ur den jord i vilken jag som människa och person hade utvecklats.
    150,00 kr
  28. Gay tjej, god Gud : historien om vem jag var och vem Gud alltid har varit
    Gay tjej, god Gud : historien om vem jag var och vem Gud alltid har varit
    Beskrivning
    “Jag var lesbisk förut.
    I Gay tjej, god Gud berättar författaren Jackie Hill Perry sin historia och ger läsaren konkreta verktyg som har hjälpt henne i processen att bli hel.
    Jackie växte upp utan en närvarande far och var osäker på sin könsidentitet. Hon anammade av hela sin varelse ett manligt beteende och en homosexuell livsstil.
    Hon visste att kristna hade mycket att säga om de här sakerna. Men var det meningen att hon skulle försöka förändra sig själv? Hur skulle hon kunna sluta älska kvinnor, när den homosexuella attraktionen kändes mer naturlig än heterosexualitet någonsin kunde göra? När Jackie var 19 år fick hon själv uppleva hur det är att bli en ny skapelse. Hon satt inte inne i någon kyrka eller tillsammans med kristna, men Gud bröt sig in i hennes värld och drog hennes hjärta till sig – hemma i hennes eget sovrum och i evangeliets ljus. Läs hennes berättelse för att förstå. Läs den för att finna hopp. Eller läs den för att bli en ny skapelse, precis som Jackie. JACKIE HILL PERRY är skribent, poet och konstnär och hennes arbete har uppmärksammats av The Washington Times, The 700 Club, desiringgod,org, The Gospel Coalition och flera andra.

    Sedan hon blev kristen 2008 har hon känt sig manad att använda sina gåvor som talare och lärare för att sprida ljuset från Guds evangelium så autentiskt hon kan. Hemma är hon hustru till preston och mamma till Eden och Autumn.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  29. Genom dödskuggans dal : en sann historia
    Genom dödskuggans dal : en sann historia
    Beskrivning
    1939 rekryteras Gereon Goldman till SS. Han är franciskanbroder och prästseminarist och fast besluten om att inte kompromissa med ondskan. Hans ideologiska kamp leder till en konfrontation med självaste Heinrich Himmler, ett möte med en oväntad utgång. Tiden i SS - märklig bara den - är bara början; i ett halsbrytande tempo får vi följa med till det ockuperade Paris, den ryska fronten, södra Italien under de allierades invasion och till sist de franska fånglägren i Nordafrika.

    Omväxlande klädd som soldat eller franciskanbroder tar sig Gereon fram genom ett krigshärjat Europa: han lyckas smita in i koncentrationslägret i Dachau, han blir inblandad i attentatet mot Hitler, han får audiens hos påven och han hamnar i Monte Cassino bara dagar innan klostret bombas. Gång på gång står den unge mannen ansikte mot ansikte med döden för att i sista stund räddas som genom ett under. Så småningom visar det sig att en obetydlig liten nunna hemma i Tyskland utövar ett oväntat inflytande på händelseförloppet .

    "Genom dödsskuggans dal" är en osannolik - men likväl sann - historia om att förbli trogen sig själv och Gud, oavsett omständigheter. Allt verkar vara möjligt för Gereon - men i själva verket är ingenting omöjligt för Gud

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  30. Genom krig och fred
    Genom krig och fred
    Beskrivning
    En dag 1994 krossades Isabellas elvaåriga hjärta då hennes­ hjälte kastade in handduken. När pappa svek kom rebelliskheten och hatet in. Trasighet, vilsenhet och krimi­nalitet präglade tonåren. Det var knytnävslag och blodstänk på gatorna i city, jointar i förorten och hårt festande på Stureplan. Så hamnade hon i en ödesdiger relation med en manipule­rande man som var nära att tillintet­göra henne. Men en dag flydde hon – ur askan och in i elden.

    Isabella skildrar sedan mötet med den kriminelle gangsterrapparen Sebastian­, deras resa genom krig och fred och stegen­ rakt in i Guds öppna famn.

    Genom krig och fred är en stark och hoppfull livs­berättelse.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  31. Gianna - aborterad... men ett levande vittne
    Gianna - aborterad... men ett levande vittne
    Beskrivning
    Endast 17 år gammal blev Tina gravid. Hon kände sig både över­given och desperat när hon gick in på en klinik för att göra abort. Men något oväntat hände...något underbart. Istället för att ett växande liv utsläcktes misslyckades proceduren. Och med envishet och mod kom en liten tös till världen. Gianna är den sanna berättelsen om en tjejs fantastiska resa från att ha överlevt abort till att älska och försvara livet.
    125,00 kr
    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
    • Köp 25 för 148,00 kr/st
  32. Gianna Molla
    Gianna Molla
    Beskrivning
    Gianna Molla är en lyckligt gift trebarnsmor och en hängiven familjeläkare. Hon är en person med en utpräglad livsglädje. Ändå väljer hon i ett kritiskt läge under sin fjärde graviditet att sätta sitt barns liv framför sitt eget. Barnet överlever, men Gianna dör en vecka efter förlossningen, sorgsen över att inte få följa sina barns uppväxt, men också fylld av en djup, inre glädje över det nya livet. Vad kan inspirera en människa till ett sådant mod och en sådan osjälvisk kärlek?
    75,00 kr
  33. Gliporna i minnets korridorer : en religionsprofessor ser tillbaka
    Gliporna i minnets korridorer : en religionsprofessor ser tillbaka
    Beskrivning
    Jag är pensionär sedan ett decennium. Livet är lugnare. Minnena håller på att försvinna. Tiden tickar obevekligt. Det kan slå åt två håll. Först känner jag djup tacksamhet eller kanske snarare ett slags eufori och lycka. Men därefter erfar jag en stillsam, knappt anad oro. Allt oftare blir jag påtagligt medveten om en svår tanke: snart är det hela över, om några år är det dags att ta farväl. Insikten om alltings provisorium blir påtaglig när jag går upp på vinden för att utan brådska ögna igenom gamla dagböcker, ser hur jag skissat på texter till essäer, lärobokskapitel eller recensioner

    (ur boken)

    I den här boken ser religionsprofessor Owe Wikström tillbaka på sitt liv och tar med läsaren på en biografisk resa från barndomens Luleå till läroverk, studentliv och år som föreläsande författare och forskande professor. De blixtrande och intensiva åren är förbi då han varit präst, S:t Lukas-terapeut, lärare på pastoralinstitutet, professor i religionspsykologi, författare till ett 20-tal böcker och uppmärksammad föreläsare.

    Sakta och eftertänksamt har han glidit mot åldrandets gränser. Barnbarnen ökar i antal, men själv sitter han gärna i lugn och ro och skriver om det han finner i minnets irrande korridorer. Hur blev allt så här och vad har jag gjort i mitt liv? En rad minnen träder som små ljusstråk ur de olika rummen som finns längs livskorridoren.

    Fokus i den här boken är att försöka förstå sin egen livsresa. Varför blev mitt liv så här? Och hur inser man att det börjar luta mot afton?

    Owe Wikström är professor i religionspsykologi, präst och psykoterapeut samt hedersdoktor vid Åbo Akademi. Han är en prisbelönt författare som på Libris tidigare har gett ut Det bländande mörkret, Från ett cafébord i Paris och Den ofrånkomliga gåtan (tillsammans med Peter Strang). Owe Wikström var sommarvärd i Sommar i P1 år 2011.

    200,00 kr
  34. Going down to the river : en hemlös gatumusiker, en oförglömlig sång och mötet som förvandlade ett l
    Going down to the river : en hemlös gatumusiker, en oförglömlig sång och mötet som förvandlade ett l
    Beskrivning
    "Att träffa och lära känna Doug var omvälvande för mig och det kommer följa mig hela livet."- ur Jill Johnsons förord
    Doug Seegers har blivit en mycket älskad artist i Sverige. Han upptäcktes av Jill Johnson i ”Jills veranda” (SVT, 2014), och kort därefter hamnade hans musik på topplistorna. Att Doug har en speciell bakgrund känner de flesta till, men få känner till hela hans makalösa resa från hemlös gatumusiker till världsartist.

    Det här är den märkliga storyn om en hemlös singer-songwriter, som slog igenom som internationell musikstjärna som 63-åring.
    Doug Seegers lämnade New York och flyttade till Nashville i hopp om att uppfylla sin artistdröm. Förgäves satsade han allt för att nå framgång. Besvikelse och ensamhet blev hans följeslagare – och inte minst flaskan och drogerna, som han kämpat mot tidigare i livet. Snart var han hemlös och satt vid gathörnen i Nashville med en gitarr och en handskriven kartongskylt som tiggde om pengar.
    Med en vodka­flaska i handen satt han en morgon lutad mot ett gammalt staket och såg tillbaka på sitt liv, eller spillrorna av det: de drömmar han haft, den frihet han känt, den musik han skapat. Han ställde ifrån sig vodkaflaskan utom räckhåll och började en trevande konversation med den Gud han emellanåt samtalat med – inte sällan när han varit hög på kokain. Det blev ett samtal som förändrade allt. Något hände den där stunden. På insidan. Doug kom på fötter igen – och bara en kort tid senare inträffade det oväntade: mötet med den svenska artisten och programledaren Jill Johnson utanför en restaurang. Doug Seegers story och berörande sångröst gick rakt igenom tv-rutan in i de svenska folkhemmen. Låten han framförde i SVT:s program ”Jills veranda” – ”Going down to the river” – blev snabbt den mest nedladdade låten på svenska iTunes. Sedan genombrottet 2014 har Seegers släppt flera skivor och gett konserter i många svenska städer – ofta i utsålda lokaler. Boken bär samma namn som den starka sången, ”Going down to the river”, och beskriver Doug Seegers berörande livsresa och innehåller ett inspirerande budskap om tro, förlåtelse och att aldrig någonsin ge upp. Den handlar om en man som spelade musik i 55 år utan nämnvärda framgångar för att bli en bästsäljande artist vid 63 års ålder.

    165,00 kr
  35. Göte Bergsten 1896-1954 : kyrkoman, själavårdare och mystiker
    Göte Bergsten 1896-1954 : kyrkoman, själavårdare och mystiker
    Beskrivning
    En studie om S:t Lukasstiftelsens grundare Göte Bergsten
    125,00 kr
  36. Grabben i kuvösen bredvid : om att vinna mot ett handikapp
    Grabben i kuvösen bredvid : om att vinna mot ett handikapp
    Beskrivning
    Gripande läsning om en människa som mot alla odds väljer att se möjligheterna. -Föräldrar & BarnJonas, en sann fighter, skildrar med stor självironi och gott humör sin uppväxt och skolgång. Alltid har han kämpat mot att bli särbehandlad på grund av sitt handikapp. Alltid har han vägrat att välja den enklaste vägen. -Lena Kåreland, Svenska DagbladetDetta är en bok om en
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  37. Gringo, stick hem! : Karl-Erik Appelfeld - alkoholisten och kåkfararen som blev missionär
    Gringo, stick hem! : Karl-Erik Appelfeld - alkoholisten och kåkfararen som blev missionär
    Beskrivning
    Gringo, stick hem! är berättelsen om alkoholisten och kåkfararen som blev missionär och pionjärarbetare bland Ecuadors indianer. Kalle Appelfeldt trodde att han skulle dö där i indianbyn, dit han kommit med sin fru Inger. Men det fanns en fortsättning...
    100,00 kr
  38. Gubbdagis
    Gubbdagis
    Beskrivning
    På Asperö i Göteborgs södra skärgård finns ett Gubbdagis. Det är en grupp män mellan 65 och 79 som har det gemensamt att de tycker om att vara sys­selsatta. De gillar att ha en uppgift, och de gillar att träffas. Efter långa yrkesliv inom sjöfartsnäringen, Volvo, Götaverken, sjukvården och kriminalvården har de efter pension ett behov av att sätta annat i händerna. På Gubbdagis får de snickra, måla, slipa, lyfta, kånka, laga och fixa allt efter uppkomna behov i det lilla samhället. Det började med ett bänkprojekt. Men på Asperö sitter inte gubbarna still. De vill göra nytta och lära sig nya saker. Fylla sina måndagar med mening vid sidan om barnbarn och familj, eller fylla sina måndagar med mening i brist på barnbarn och familj. Det mår de bra av, det är faktiskt ren vetenskap.

    Fotografen Lisa Thanner och författaren Malin Clausson har följt gubbarna på Gubbdagis under ett läsår. Hösttermin som vårtermin.

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  39. Guds General
    Guds General
    Beskrivning
    Berättelsen om William Booth och Frälsningsarmén

    De flesta känner till Frälsningsarmén, men få känner till dess fascinerande historia. Richard Collier, bokens författare, är en god berättare som på ett levande sätt skildrar hur den unge metodistpastorn William Booth känner en kallelse att börja predika evangelium bland Östra Londons fattiga och vilsekomna.

    Snart hade hela England berörts av den radikala förkunnelsen och kommit i kontakt med den sociala verksamheten, och bara inom några årtionden hade den unga rörelsen, som blev känd som Frälsningsarmén, etablerat sig på varje kontinent. William Booths ledaregenskaper och strategiska tänkande är omvittnade. Genom sitt utgivande liv och sätt att leva skapade han en förebild som tusentals människor har varit villiga att följa. Boken och dess budskap är alltjämt en utmaning för varje kristen att helhjärtat tjäna Gud och medmänniskor.

    ”Jag fick boken ’Guds General’ av min far. Det var hans testamente till mig när han låg döende. Den har påverkat mig mycket och har varit vägledande för mig.” Stanley Sjöberg, pastor, pingströrelsen

    ”Full av nåd och sanning. Det var Jesus – och det var William Booth, och det må vi alla vara. Det är denna bok ett vittnesbörd om.” Carl-Erik Sahlberg, teol.dr., f.d. direktor S:ta Clara kyrka

    ”Jag hoppas att denna fantastiska berättelse om en man som gav sitt allt till Gud ska nå långt utanför hans egen armés led.” Joakim Lundqvist, pastor, Livets Ord

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  40. Guds hemlige agent
    Guds hemlige agent
    Beskrivning
    Den här boken är Dick Langevelds livshistoria. Han arbetade i åratal i största hemlighet för Open Doors bakom järnridån. Boken skildrar händelser som då aldrig kunde skrivas ner. Langeveld berättar om Guds ledning, mirakulösa gränspassager, tillfällen då han skuggades av säkerhetstjänsten och möten med fantastiska kristna.

    ”Av alla dem som vittnade om sina resor i Östeuropa – vanligtvis på de bönemöten som hölls i vårt hem varje vecka – berättade ingen så hisnande som broder Dick. De spända situationerna vid portarna till järnridån, de rörande mötena med människor… Det kändes ofta som om vi – hans åhörare – satt mer på helspänn än Dick, som ju hade upplevt alltsammans strax innan. Underbart! Dick är född till berättare!”
    – Broder Andrew, Open Doors grundare

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  41. Guds smugglare
    Guds smugglare
    Beskrivning
    Som pojke drömde Broder Andrew om att vara en hemlig agent med uppdrag på fiendens sida. Som vuxen blev han en ”hemlig agent” för Gud. Uppdragen var fyllda av faror, finansierade av tro, kantade av mirakler, och burna av bön. Under mer än 40 år har Broder Andrews livsberättelse inspirerat miljontals människor att ta steget ut på sitt eget trosäventyr. Hans nästintill otroliga äventyr vittnar om Guds ledning och försörjning in i minsta detalj – som alla som gensvarar på Guds kallelse kan få uppleva. Broder Andrews resa är ännu inte slut. I ett nyskrivet förord och efterord kan du läsa om hans nya utmaningar och äventyr
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  42. Guds våghals
    Guds våghals
    Beskrivning
    Tracy­ Evans har behandlat gerillarebeller då hon varit fängslad på en asiatisk­ ö. Hon har suttit och druckit te i en mocambikansk halmhydda medan kulorna från maskingevären vinit i luften­. Hon har jobbat på en soptipp i Manila. Hon har vårdat­ 900 föräldralösa barn, varav många HIV-positiva. Du får leta efter någon mer våghalsig – som också lyder Gud så radikalt. Tracy Evans tog värvning i armén redan som tonåring. Där fick hon vara med om ett radikalt möte med Jesus och överlät sitt liv till honom. Guds våghals är en spännande­ skildring av hennes fantastiska äventyr i tron under hennes­ resor­ världen över. Du får läsa oförglömliga sanna berättelser­ om mirakel­, helanden och om att undkomma döden med en hårsmån. Förutom en stark berättelse som är svår att lägga ifrån sig visar Tracy­ Evans liv på hur Gud kan använda vem som helst som överlåter sig hel­hjärtat till honom. Spänn fast säker­hetsbältet och låt resan börja.
    75,00 kr
  43. Guds vansinniga uppdrag
    Guds vansinniga uppdrag
    Beskrivning
    Guds vansinniga uppdrag är en personlig och livslång resa, som ett vanligt par från en landsort i USA gav sig ut på under föreställningen att de bara skulle göra en vanlig missionsresa. De upptäckte snart att resan blev allt annat än vanlig.

    Efter sex år av hårt biståndsarbete i Somalia upplevde Nik och Ruth Ripken en kris i sin Gudstro. De lämnade Afrika med en fråga i sina hjärtan: ”Fungerar evangeliet verkligen på riktigt svåra platser?” För det hade då inte fungerat i Somalia.

    Hur överlever tron på Gud, och till och med frodas på platser som Mellanöstern eller Kina? Hur behåller man hoppet när mörker är allt man ser? Hur kan vi säga, ”Han som är i mig är större än den som är i världen”, när det inte stämmer överens med verkligheten på en given plats i en given tid? Kan kristen tro ens fungera utanför västvärldens välklädda och ordnade nationer? Om ja, hur?

    Guds vansinniga uppdrag berättar en gripande historia om en personlig pilgrimsresa till några av världens tuffaste platser. Sammanvävd med klarsynta och insiktsfulla skildringar av de beundransvärda trosmänniskor som Nik och Ruth har mött, blir boken en lärorik och utmanande lektion för alla som vill veta om Gud verkligen håller.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  44. Gustaf Wingren : människan och teologin
    Gustaf Wingren : människan och teologin
    Beskrivning
    Det är ett innehållsrikt, stilistiskt lysande och spännande verk / / Bengt Kristensson Uggla har skapat ett intellektuellt storverk över en komplicerad teologisk personligghet. Vid läsningen blir det tydligt hur mycket som går förlorat om vi låter Gustaf Wingren förbli i glömska. En läsupplevelse av stora mått. K.G. Hammar i Sydsvenska DagbladetDet är ett stort och imponerande arbete. Bengt Kristensson Uggla har fördelen att han skriver oerhört bra / / Boken är en skakande och högintressant läsning om en ständigt kämpande person. Maria Schottenius i Dagens NyheterEn utomordentligt läsvärd bok, initierad, sakrik och engagerad Svante Nordin i Svenska DagbladetGustaf Wingren (19102000) var en av nittonhundratalets främsta och mest kreativa svenska teologer. Hur kom det sig att denne fotbollstokige arbetargrabb från Valdemarsvik i stället kom att spela en så viktig roll på den akademiska arenan? Redan i sin installationsföreläsning som professor i Lund överraskade han alla genom att angripa sin världsberömde företrädare, biskop Anders Nygren, vilket blev början till en framgångsrik karriär kantad av ideliga konfrontationer. Lagom till sin pensionering överraskade han åter alla genom att avsäga sig prästämbetet i protest mot kyrkan och sedan gifta om sig med en ledande person inom den svenska vänstern, Greta Hofsten. Vem var han egentligen? Varifrån hämtade han sina idéer? Och varför detta hatkärleksförhållande till kyrkan?Bengt Kristensson Uggla målar en panoramabild av Gustaf Wingren, hans livstolkning och teologiska landskap, vilket också inbegriper ett omfattande persongalleri och intressanta utblickar i svensk nittonhundratalshistoria. Till det originella med denna berättelse hör att författaren lyfter fram på vilket sätt Greta Hofsten, en person som varken var teolog eller innehade någon akademisk position, fick ett avgörande inflytande på Wingrens teologi.I denna intellektuella biografi tecknas ett detaljerat porträtt av Gustaf Wingren som människa, men också av hans skapelseteologiska projekt, som på ett unikt sätt lyfter fram nödvändigheten av en teologi med ett mänskligt ansikte.Bengt Kristensson Uggla är född 1959 och bor i Stockholm, han är Amos Anderson-professor i filosofi, kultur och företagsledning vid Finlands svenska universitet, Åbo Akademi. Han har tidigare utgivit en rad böcker som utifrån mångdisciplinära perspektiv behandlar hermeneutiken, bland annat "Kommunikation på bristningsgränsen. En studie i Paul Ricoeurs projekt" och "Slaget om verkligheten".FLER PRESSRÖSTER OM BOKEN:Allra mest underhållande är Bengt Kristensson Ugglas biografi över en av Sveriges mest särpräglade teologer / / sätter Wingrens alla fejder i intimt samband med resten av nittonhundratalet. En oerhört förutsättningslös bok, viktig för alla som vill ägna sig åt omprövning; dessutom förankras Valdemarsvikspojken Wingrens eskalerande uppror i hans klassbakgrund. John Swedenmark i LO-tidningenEn viktig bok om en viktig teolog / ... / också om man tillhör Wingrens kritiker, som jag gör, är Kristensson Ugglas bok givande och tankeväckande. För mig har den lett till att jag fått ompröva en del av min kritik. / / Gustaf Wingren fortsätter att förvåna också efter sin hundraårsdag. Anders Jeffner i Kyrkans TidningNär Bengt Kristensson Uggla tar sig an uppgiften att skriva om Gustaf Wingren blir det genast spännande / / förtjänar sin plats bland standardverken för var verksam och blivande svensk teolog. Hans Andreasson i Tro & Liven magnifik och mycket fascinerande biografi om lundaprofessorn Arne Fritzon i Sändarenoch visst är det något av en överraskning att Gustaf Wingren är den som känns vinterfrisk och på när han enkelt säger att livet är ett sätt att dö på Marie Lundström, Kulturkrönikan i Sveriges Radio P1Tack, Uggla för den biografin Bengt Söderhäll i Gefle Dagblad
    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  45. Halvvägs
    Halvvägs
    Beskrivning
    Halvvägs är före detta statminister och Nya Moderaternas tidigare partiledare Fredrik Reinfeldts egen berättelse om hans 25 år inom politiken. Från elevrådet till maktens korridorer. Vi får ta del av hans tid i ungdomsförbundet MUF men även hur han la grunden till det som kom att bli Nya Moderaterna och Alliansen.

    >>Den 17 september 2006. Jag sitter ensam med två tal framför mig. Valrörelsen är över, vallokalerna har stängt och runt om i landet räknas röster. Det är jämnt. Hela mitt politiska liv passerar för mitt inre. Alla mina drömmar och alla mina planer, men också vetskapen om att allt är minuter från att förändras. Halvvägs är min berättelse om hur jag hamnade här och vad som hände därefter.«

    Hur blir man statsminister? Från elevrådet till Rosenbad, från MUF till Bryssel – Halvvägs är Fredrik Reinfeldts egen berättelse om tjugofem år i svensk och internationell politik. Reinfeldt skriver om en ung samhällsintresserad man som strax efter sin 40-årsdag blev Sveriges statsminister. Han skildrar sin uppväxt i förorter till Stockholm och sin väg in i politiken. Han beskriver konflikterna i ungdomsförbundet och tiden ute i kylan, hur han tillsammans med Anders Borg ändrade sitt partis politik och lade grunden för Nya Moderaterna, och hur han därefter tog initiativ till Alliansen. Fredrik Reinfeldt vann två val och var statsminister i åtta år, och under hans tid uppmärksammades Sverige internationellt för sitt höga reformtempo och för regeringens sätt att hantera den svåra finanskrisen.

    Han berättar här om tiden som toppolitiker både i Sverige och i världen, om människor han mött och arbetat med, om makt och svåra avgöranden, men boken ger också unik insyn i hur vardagen kan se ut för en svensk statsminister.

    Fredrik Reinfeldt var Sveriges statsminister under två mandatperioder och skaparen av Nya Moderaterna. Han var partiordförande i elva år och har varit aktiv i svensk och internationell politik i över ett kvarts sekel. Nu, precis efter att han fyllt femtio, skriver han om sina år i politiken

    150,00 kr
  46. Här är jag, sänd mig
    Här är jag, sänd mig
    Beskrivning
    Micael Lundin fick sitt liv förvandlat på en missionsresa till Sovjet i början av 1980-talet. Han hörde ropet från sina kristna syskon bakom järnridån. Troende människor som längtade efter biblar, böcker och undervisning. Lundin gjorde sig tillgänglig. Han sa till Gud: ”Om ingen annan vill åka, så gör jag det!” Det blev starten på ett livslångt missionsäventyr. Lundin har smugglat biblar i Östeuropa, planterat församlingar och varit pastor i Tjeckoslovakien, arbetat med fadderverksamhet i Uganda och varit missionär i Indien. Följ med på hans äventyrliga livsresa och upplev dramatiken på KGB-förhör och hemliga gudstjänster. Förundras över Guds övernaturliga handlande när Albanien öppnade upp sig för evangeliet eller när en gammal indisk kvinna blev mirakulöst helad från cancer, blindhet och förlamning. I Här är jag, sänd mig delar Lundin med sig av lärdomar och erfarenheter, vunna under 40 års tid på missionsfältet. Som läsare rycks du med i passionen för de onådda, fylls av tacksamhet över alla mirakler och får se hur Gud kan göra stora saker genom vanliga människor.
    • Köp 3 för 139,50 kr/st
    • Köp 10 för 131,75 kr/st
  47. Henry Weman : domkyrkoorganist och körledare i kyrkomusikaliskt spänningsfält
    Henry Weman : domkyrkoorganist och körledare i kyrkomusikaliskt spänningsfält
    Beskrivning
    Henry Weman blev under sina många år som domkyrkoorganist i Uppsala domkyrka (1927–1964) en central gestalt i Uppsalas musikliv. Förutom organist var han körledare, sånganförare, debattör, organisatör, inspiratör. Han rörde sig också ute i landet som konsertorganist, föreläsare, utredare. När andra världskriget inte lade hinder i vägen befann han sig gärna ute i Europa. Sin aktiva tid avslutade han med ett antal resor till främst södra Afrika för att där inspirera kyrkorna att använda sig av sin egen folkmusik i gudstjänsten.

    Mot bakgrund av artiklar och brev möter vi här ett intensivt samtal om vad kyrkomusiken och körsången har att ge i spänningen mellan tradition och förnyelse. Henry Weman talade gärna om musikens kvalitet, glädje, fest och djup.

    Gunnar Weman, teol. dr och fil. kand, har varit församlingspräst i Sigtuna, biskop i Luleå och ärkebiskop i Uppsala. Här skriver han om sin far domkyrkoorganisten Henry Weman

    • Köp 3 för 324,00 kr/st
    • Köp 10 för 306,00 kr/st
  48. Herdepojken och bönhusflickan
    Herdepojken och bönhusflickan
    Beskrivning
    Mot stugväggen framträder den vita abessinska doftliljan. Livsberättelser viras om varandra: herdepojken på etiopiska landsbygden och bönhusflickan från norra Västerbotten.Herdepojken Taye läser så småningom till präst och bönhusflickan Ella blir folkskollärare, men hon lämnar snart det trygga livet för en missionärstjänst i Etiopien.
    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
    • Köp 25 för 212,00 kr/st
  49. Himlar anamma!
    Himlar anamma!
    Beskrivning
    Himlar anamma! Boken du nu har framför dig handlar om en unik person och en spännande tid. I en mening är vi ju alla unika, men ibland skojar man och säger att somliga är mera unika än andra. I denna bok, skriven med mycket kärlek, berättar Anne-Mette Pleijel Johnsson om sin pappa Bengt. Vi får möta den unike personen Bengt och vi får inblickar i de viktiga åren 1964-1989 då han tjänstgjorde som präst och föreståndare på Åh Stiftsgård i Bohuslän. En plats som mycket kom att förknippas med den karismatiska förnyelsens framväxt i Göteborgs stift och i Svenska kyrkan.
    150,00 kr
  50. Himlen är mycket mer än du kan föreställa dig
    Himlen är mycket mer än du kan föreställa dig
    Beskrivning
    Himlen är mycket mer än du kan föreställa dig innehåller tio personers upplevelser av att ha besökt himlen . de har dött och kommit tillbaka, eller sett himlen i en vision eller dröm. Deras vittnesbörd, som handlar om verkliga händelser i vår tid, inspirerar till en tro som håller fast vid att vad som än händer här på jorden så är våra problem bara tillfälliga och väger lätt i jämförelse med den härlighet som väntar oss i himlen. Innehåller intervjuer med:Dean Braxton, Rhoda .Jubilee. Mitchell, Ian McCormack, Michael McCormack, Khalida Wukawitz, Dr. Gary Wood, Robert Misst, Richard Sigmund, William Smith och Dr. Richard Eby
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  51. Himlen finns på riktigt
    Himlen finns på riktigt
    Beskrivning
    En liten pojkes häpnadsväckande berättelse om sitt besök i himlen. Nu över sju miljoner exemplar sålda! Colton Burpo överlevde en allvarlig bukhinneinflammation efter en sprucken blindtarm. Månaderna efter tillfrisknandet berättade Colton, som ännu inte hade fyllt fyra, att han lämnade sin kropp under operationen.
    100,00 kr
  52. Himlen och livet efter detta : vittnesbörd från människor som har upplevt livet på den andra sidan
    Himlen och livet efter detta : vittnesbörd från människor som har upplevt livet på den andra sidan
    Beskrivning
    Vittnesbörd från människor som har upplevt livet på andra sidanVad händer när vi dör? Finns himlen på riktigt? Kommer vi att känna igen människor när vi kommer dit? Vilken roll spelar änglar i våra liv? Hur tunn är slöjan som skiljer detta livet från nästa? Kan vanliga människors häpnadsväckande upplevelser säga oss något om livet på andra sidan?Tillsammans har den ansedde pastorn James Garlow och den erfarne journalisten Keith Wall valt ut ett trettiotal berättelser; trovärdiga ögonvittnesskildringar om nära-döden-upplevelser, möten med änglar, och andra fascinerande erfarenheter. Det ger oss en fängslande inblick i livet efter detta och i den osynliga andliga värld som dagligen omger oss.Författarna skriver utifrån ett bibliskt perspektiv och förmedlar ett budskap av tröst, hopp och inspiration . samt ger en påminnelse om att livet är mer än det vi ser här och nu.
    150,00 kr
  53. Himlen på besök . och det som hände sen när Gud aldrig lämnade
    Himlen på besök . och det som hände sen när Gud aldrig lämnade
    Beskrivning
    Om Gud oväntat dyker upp och sen vägrar ge sig av, vad gör man då? En erfarenhet av stark andlig närvaro tar sig olika vägar och uttryck för olika personer. För Clas Vårdstedt förvandlas gudsmötet i sommarhusets kök till musik. Upp­levelsen av helighet blir omöjlig att härbär­gera och inom honom föds sånger av tacksamhet och förundran.

    I Himlen på besök öppnas fönstret till det förunderliga...

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  54. Hon kastade slöjan
    Hon kastade slöjan
    Beskrivning
    Gulshan Esther föddes 1951 i en strängt muslimsk överklassfamilj i Pakistan. Efter en sjukdom då hon var barn, blev hon förlamad och var helt hänvisad till andras hjälp.

    Hennes rike far kunde trots alla kontakter inte finna någon läkare som kunde bota henne. Som en sista utväg tog han med Gulshan till Mecka, men inte ens bönerna vid den heliga Kaban hjälpte henne. Men så en natt hände något märkligt som kom att förvandla Gulshans liv för all framtid. Hon möttes Jesus och blev frisk från sin förlamning. Detta är en sann berättelse om en människas desperata sökande efter helande och kontakt med Gud.

    75,00 kr
  55. Hon trotsade jihad
    Hon trotsade jihad
    Beskrivning
    ”Om du verkligen älskar Allah, kommer du att vilja dö för honom. Din död kommer innebära en stor belöning för dig och din familj i himlen. Bara döden kan bevisa din kärlek.

    Det var det ultimata testet. En möjlighet att inte bara vinna Allahs kärlek, utan också sin faders kärlek – något hon aldrig lyckats för­tjäna. Esther tog ett djupt andetag och lyfte sin hand i luften. Arton år gammal hade hon just frivilligt anmält sig till att bli självmordsbombare.
    Hon trotsade jihad är den sanna berättelsen om en flicka som växte upp under radikalt islamiskt styre där hon tränades att tro att hennes yttersta syfte i livet var att tjäna Allah genom att dö som jihadist. Men två nätter innan hon skulle lämna livet för gott hade hon en dröm... en dröm som skulle förändra hennes öde för all framtid. Mot alla odds, blev Esther en Jesu efterföljare – trots att hennes beslut att lämna islam innebar dödsstraff. Men istället för att döda henne direkt utmanade Esthers rasande fader henne att offentligt debattera mot mullor: Bibeln mot Koranen. Om Esther vann debatterna fanns chansen att hon skulle få leva. Men om mullorna vann måste Esther avsäga sig sin kristna tro. Under en hel månad – om hon nu fick leva så länge – var Esther tvungen att möta mobben… Skulle Gud ge henne orden för att argumentera mot muslimska ledare, tidigare vänner och till och med sin egen familj?

    Hon trotsade jihad är en fascinerande berättelse om en ung kvinna, vars liv förvandlades från terror till överväldigande kärlek.

    125,00 kr
    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  56. I andens vind : missionär, journalist och predikant på livslång upptäcksfärd
    I andens vind : missionär, journalist och predikant på livslång upptäcksfärd
    Beskrivning
    Född i en predikantfamilj, troendedöpt som nioåring ofredsåret 1940, starkt andligt påverkad av förnyelseväckelsen 1950-51, avbröt Olof Djurfeldt sina studier i Lund för att bli predikant. Han återupptog dem tre år senare med sikte på Afrika dit han och flickan han gifte sig med kände kallelse. Efter en spännande missionärsperiod i ett frihetsrusigt Kongo och grannländerna Burundi och Rwanda, med vidare studier i socialantropologi kom han 1965 till Dagen där han blev andreredaktör och nära medarbetare till chefredaktör Lewi Pethrus fram till dennes död 1974. I 22 år var han sedan tidningens chefredaktör. Djurfeldt skildrar arbetet med Pethrus och livet mitt i en rörelse som fortsatte att påverkas av och förundra sig över Jesusväckelse, tungotalande katoliker och tredje vågens karismatiker.
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  57. I dur och moll
    I dur och moll
    Beskrivning
    I över femtio år har de varit ett av den kristna musikens allra mest kända och uppskattade sångarpar. För första gången delar de med sig av sin nästan osannolika resa och livsberättelse som garanterat kommer att fängsla och beröra. Boken är lika mycket en biografi som det är en personlig berättelse om de historiska förhållandena inom Pingströrelsen. Öppet och rakt på sak berättar de fängslande om både glädjeämnen och framgångar, och om fascinerande människor de mött både i Sverige och i USA, där de bott och verkat under många år. Utan bitterhet och hämnd skildras även kyrkopolitik, falskhet och ofattbara svek, som få känner till, men som oväntat hotade att beröva dem både livet och karriären. Det är även en skildring hur överlåtelsen till Jesus och längtan efter mer av Hans Ande också förde dem utanför samfundets gräns. Genom allt har deras kallelse till entreprenörskap och kreativitet, även under svåra tider, alltid funnit nya vägar framåt.
    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  58. I Gösta Berlings fotspår
    I Gösta Berlings fotspår
    Beskrivning
    Gösta Berlings saga var Selma Lagerlöfs debutroman. Hon hade tidigt vetat att hon ville bli författare, men hade svårt att hitta form och ämne. När hon fick idén att skriva om Värmlandskavaljererna lossnade det. Hon var uppvuxen med en mängd berättelser och skrönor som utspelade sig i hemtrakterna runt Östra Ämtervik och i Värmland i stort. Dessa använde hon sig av och knöt ihop det till en roman.

    Många av personerna, händelserna och miljöerna i Gösta Berlings saga har förebilder i verkliga livet. Boken I Gösta Berlings fotspår presenterar de förmodade förebilderna till Gösta Berling själv, majorskan och kavaljererna med flera. Händelser som den stora översvämningen i Östmark och prästen i Södra Råda som bad om regn vid den förödande torkan, har också hamnat i Gösta Berlings saga i sammanhang som Selma själv skapade.

    Vem som var vem och vad som var vad i Gösta Berlings saga, ja, det kan du få ledtrådar till i den här boken!

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  59. I min Faders blomstergård
    I min Faders blomstergård
    Beskrivning
    Annika Pleijel delar i denna vackra bok med sig av sina tankar kring självkänsla, tro, förtröstan och mognad. Hennes dotter Anne-Mette Pleijel Johnsson har efter Annikas död samlat moderns dagboksanteckningar, tankar och betraktelser. Eftersom Annikas stora intresse var blommor har varje kapitel fått ett blomnamn och illustration med ett vackert färgfoto.
    125,00 kr
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  60. I skuggan av Nathan : texter av Helge Söderblom
    I skuggan av Nathan : texter av Helge Söderblom
    Beskrivning
    I Skuggan av Nathan är en spännande och verklighetsbaserad berättelse om Helge Söderblom, son till den kände ärkebiskopen Natahan Söderblom. Helges egna texter, som aldrig förr har publicerats, ger tillsammans med Omi Söderbloms reflektioner en bild av Helges liv och av hans berömde far, sedd ur den äldste sonens perspektiv. Skådespelaren Helge är en främmande fågel i en stålhård hierarkisk värld och hans liv avslutades tragiskt strax innan han skulle fylla 36. Boken är skriven av Omi söderblom som är barnbarnsbarn till Nathan Söderblom.
    175,00 kr
  61. I skuggan av Nathan : texter av Helge Söderblom
    I skuggan av Nathan : texter av Helge Söderblom
    Beskrivning
    I Skuggan av Nathan är en spännande och verklighetsbaserad berättelse om Helge Söderblom, son till den kände ärkebiskopen Natahan Söderblom. Helges egna texter, som aldrig förr har publicerats, ger tillsammans med Omi Söderbloms reflektioner en bild av Helges liv och av hans berömde far, sedd ur den äldste sonens perspektiv. Skådespelaren Helge är en främmande fågel i en stålhård hierarkisk värld och hans liv avslutades tragiskt strax innan han skulle fylla 36. Boken är skriven av Omi söderblom som är barnbarnsbarn till Nathan Söderblom.
    225,00 kr
    • Köp 3 för 297,50 kr/st
  62. I slutet av minnet finns ett annat sätt att leva : Agneta Ingberg om sitt liv med Alzheimers sjukdom
    I slutet av minnet finns ett annat sätt att leva : Agneta Ingberg om sitt liv med Alzheimers sjukdom
    Beskrivning
    Men vi ska väl inte tro det värsta, säger doktorn.<br /> Vad är det värsta? undrar jag.<br /> Alzheimer, svarar han.<br /><br />Agneta Ingberg är 58 år när hon får beskedet att hon drabbats av Alzheimers sjukdom. Redan tidigare har hon misstänkt att något är fel. Hon hittar inte längre i tunnelbanan, orden sviker henne och hon tappar allt oftare koncentrationen. Känslor av skam och svek kommer med diagnosen, men hon bekämpar dem klarsyn och drastisk humor. Nej, man kan ju inte lägga allting på minnet -- men var lägger man det då?<br /><br />Vännen och prästkollegan Birgitta Andersson förmedlar här Agnetas tankar om livet före och efter beskedet. Det har blivit en varm, klok och trots allt ljus berättelse om vardagsliv och existens, skriven för drabbade, anhöriga, vårdare och alla andra som ibland skämtsamt säger: Jag har nog fått Alzheimer light.<br /><br />
    100,00 kr
  63. I trygga händer : berättelsen om Ben Carson
    I trygga händer : berättelsen om Ben Carson
    Beskrivning
    I den här boken skildrar dr Ben Carson sin inspirerande livsresa, från barndomen i Detroits utsatta områden till positionen som ansvarig för neurokirurgiska barnavdelningen på Johns Hopkins-sjukhuset i Baltimore redan vid 33 års ålder.

    Du får också följa med in i operationssalen där han har räddat otaliga människors liv. Ben Carson är med sin berättelse en förebild för alla som förso¨ker göra det som verkar omöjligt.

    Den här boken är full av fascinerande berättelser, och beskriver dramatiskt och nära om Ben Carsons kamp mot oddsen – och om den tro och den begåvning som gör honom till en stor förmedlare av hopp i vår tid.

    Om författaren:
    Ben Carson är professor i neurokirurgi, plastikkirurgi, onkologi och pediatrik, och ansvarig för neurokirurgiska barnavdelningen på Johns Hopkins Medical Institutions. Han har också skrivit tre bästsäljare – Gifted Hands, Think Big och The Big Picture.
    Han sitter i bolagsstyrelsen för bland andra Kellogg’s, Costco Wholesale Corporation och America’s Promise, och är styrelseledamot emeritus för Yale Corporation.
    Han och hans fru Candy har tre vuxna söner och bor i Baltimore County, Maryland

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  64. I varje kyrkbänk sitter ett brustet hjärta
    I varje kyrkbänk sitter ett brustet hjärta
    Beskrivning
    Enkelt och uppriktigt berättar Ruth om sin vandring genom skilsmässa, depression och skam; sin hjärtskärande kamp som förälder; och sina misslyckade försök att fatta kloka beslut i efterdyningarna av de felaktiga. Hon kommer med ny insikt från Guds Ord för alla som är rädda för att deras handlingar inte går att förlåta eller att deras förkrosselse har gjort dem obrukbara för Gud.
    95,00 kr
  65. Ignatius av Loyola : mästare i andlig vägledning
    Ignatius av Loyola : mästare i andlig vägledning
    Beskrivning
    Ignatius av Loyola (1491 1556) är ett av den katolska kyrkans helgon, som tilltalar allt fler människor i vår tid. Hans Andliga övningar har blivit en klassiker och det har visat sig att hans andliga vägledning kan hjälpa oss att i vardagen finna ett fullödigt och meningsfullt liv också idag. Ignatius spiritualitet är utmanande; den kan på djupet förändra människors liv och samhället i stort. Denna bok ger en värdefull introduktion för den som söker en över- siktlig biografi över Ignatius liv och vill få grepp om grunddragen i ignatiansk spiritualitet. Stefan Kiechle har disputerat på en avhandling om korsets teologi hos Ignatius av Loyola. Som tidigare studentpräst och novismästare har han rik erfarenhet av att förmedla ignatiansk spiritualitet. Han bor i München och är sedan 2010 provinsial för den tyska jesuitprovinsen.
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  66. Imamens dotter : min flykt till frihet
    Imamens dotter : min flykt till frihet
    Beskrivning
    Inger Wassenius, Bibliotekstjänst: "Hannah berättar sin historia enkelt och ibland lite naivt, men det är innehållet som upprör och griper tag. Även om den behandling som Hannan utsätts för är extrem, finns det många muslimska flickor som förtrycks i sina hem, även i Västerlandet, och när någon av dem har modet att tala, är det viktigt att vi lyssnar till dem. Imamens dotter är inte bara en gripande skildring av en ung flickas uppväxt, den är också en oerhört angelägen bok som många borde läsa." Imamens dotter recenseras i Dagen: 4 av 5 i betyg. "Det här är en viktig bok, med en välskriven berättelse som måste fram och som man gärna sträckläser. Imamens dotter har något att lära sina läsare. Om hur rädsla förblindar. Om hur stark bindningen till gruppen är i en hederskultur, och om att enda vägen ut är att bryta rädslan och tystnaden. Om hur viktigt det är att ha kunskap om andra religioner och levnadssätt, och att vi måste kunna tala också om en kulturs uppenbara baksidor." Håkan Arenius i Dagen 2010-02-05 Hannah Shah är imamens dotter. Hennes familj är djupt respekterad i grannskapet, hennes far ses som en stor man. Bara familjen känner till de övergrepp som Hannah utsätts för. Enda vägen till ett värdigt liv är att bryta med familjen men kan en ung muslimsk kvinna göra det? Bland de muslimska pakistanierna i England är Hannahs far en andlig vägledare. I sin egen familj använder han sin makt på ett annat sätt: han utsätter sin dotter för både fysiska och psykiska övergrepp. Resten av familjen vet. Ingen förmår hjälpa. Hannah själv försöker klara både skolan och livet hemma, men när släkten förebereder hennes bröllop med en man hon själv inte har valt flyr hon. Imamens dotter är en berättelse om att välja friheten trots att den har ett högt pris. Hannah Shahs självbiografi har fått stor uppmärksamhet. Hon arbetar nu med att hjälpa andra kvinnor som far illa. Översättning: Maria store Jag hör honom innan jag ser honom. Jag ligger på golvet i källaren. Golvlampan kastar en spöklik strålglans över tegelstenarna. Det är kallt som i graven. Trappan knarrar, och rädslan griper tag i min kropp. Lösryckta ord på frammumlad punjabi kommer svävande genom mitt mörker. En glimt av hopp. Om att han ska släppa ut mig. Om att jag ska bli räddad. Jag hör ljudet av sandaler som hasar över det nakna tegelgolvet. Han kommer emot mig. Jag andas inte. Ett, två, tre, fyra om jag kommer till hundra kommer min pappa att tro att jag är död och låta mig vara ifred. Jag vill vara död. Jag försöker vara tyst, kan inte gråta. Jag får inte visa honom min smärta. Han skulle tycka om det. Han skulle tycka om att se min rädsla, se att hans bestraffning fungerar. Jag är åtta år och min pappa kommer för att våldta mig. "Några dagar senare var jag ensam i huset och satt och pluggade. Det var mitt på eftermiddagen. Plötsligt hörde jag ett våldsamt oväsen utanför. Jag sprang fram till fönstret. På gatan framför huset stod en folkmassa bestående av ett fyrtiotal pakistanska män som var beväpnade med släggor, käppar och knivar. Pappa stod längst fram med ansiktet förvridet till en mask av hat och ursinne. Till min fasa var dessutom min mer liberale farbror Kramat där och stod och skrek och gapade som de andra. Jag såg ingen av mina bröder, och ingen av kvinnorna från East Street, men jag stannade inte kvar vid fönstret för att granska mobben i detalj. Jag rusade till ett av rummen på baksidan för att gömma mig. Jag visste att ytterdörren var låst, men de fyrtio skrikande männen utanför skulle enkelt kunna slå in den. Jag såg framför mig hur mobben strömmade upp för trappan med framsträckta vapen och ögon som lyste av hat och blodtörst. Fast jag befann mig längst in i huset och låg under en säng kunde jag höra kalabaliken. Smutsiga förrädare! dundrade pappa. Förrädare! Förrädare! Förrädare! Du har förrått din familj! Förrått din tro! Förbannade förrädare! Vi ska slita hjärtat ur kroppen på dig! Vi ska bränna dig levande! De slog och bankade på dörren. Jag kröp längre in under sängen; jag skakade av rädsla och bad till Gud att han skulle skydda mig. Jag hörde att det rasslade i brevinkastet, och plötsligt skrek pappa genom öppningen: Smutsiga, usla förrädare! Förrädare! Vi ska skära dig sönder och samman! Skära dig i skivor! Bränna upp dig! Slita ut ditt förrädarhjärta! Förrädare du kommer att ruttna i helvetet! Jag visste att om pappa bröt upp dörren, då skulle mobben slå ihjäl mig."
    100,00 kr
  67. Ingens barn
    Ingens barn
    Beskrivning
    John Robinson hade den värsta tänkbara starten i livet. Fyra månader gammal blev han lämnad till barnhemmet. Det mesta av barndomen tillbringade han i fosterhem, där han blev utsatt för övergrepp. Han var barnet som ingen ville ha. Fjorton år gammal blev han dömd till ungdomsvård för mordbrand. Vägen gick vidare i kriminalitet, fängelse och mentalsjukhus, till ett liv som uteliggare. John var en sårad, nedbruten och bitter ung man. Gud hade emellertid en annan plan för John… ”Jag klarade inte att lägga ifrån mig boken … John har varit tur och retur i helvetet och Gud frälste honom.” Bobby Ball
    75,00 kr
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  68. Ingenting är omöjligt
    Ingenting är omöjligt
    Beskrivning
    Hur Gud verkade, hjälpte och visade sig i "super-tjejens" liv...

    Jen Bricker föddes utan ben. Chockade och utan möjlighet att ta hand om henne lämnades hon bort av sina biologiska föräldrar.

    I hennes nya adoptivfamilj följde man en enkel regel: ”Säg aldrig ’Jag kan inte’”. Snart upptäckte man att det inte fanns några omständigheter som denna lilla men dynamiska tjej inte kunde besegra. Varken rullskridskor, volleyboll, tävlingsgymnastik eller att snurra i sidenband tio meter upp i luften var något hinder för Jen.

    Ingenting är omöjligt är hennes otroliga berättelse om Guds ledning och ingripande. Boken skildrar svårigheterna både öppet och ärligt, men visar samtidigt mot vägen till att finna sann livsglädje och livssyfte.

    Med 16 bildsidor i färg.

    115,00 kr
  69. Innanför paradisets portar (Nyutgåva)
    Innanför paradisets portar (Nyutgåva)
    Beskrivning

    Rebecca Springer fick för över 100 år sedan på ett fantastiskt sätt uppleva livet i himlen och beskriver detaljerat hur livet är där. Språket är rikt och man kan nästan både se och känna doften av vår evighetsboning.

    Upplevelsen som är beskriven i den här kristna klassikern i nyutgåva är en ofullständig beskrivning av en fulländad syn. Boken ger hopp för framtiden, tröstar, ger svar och uppmuntrar, speciellt den som förlorat någon nära vän.

    Tidigare översättningar av boken har skett från en starkt reviderad engelsk utgåva. Det innebar att flera kapitel, mycket dialog samt en stor del av beskrivningen av Rebecca Springers liv i himlen uteblev. Här är nu hela hennes berättelse. I bokens efterord svarar dessutom författaren på frågor som hon fått efter den första upplagan.

    155,00 kr
  70. Instrumental : Pianot, pillren, psyket och jag
    Instrumental : Pianot, pillren, psyket och jag
    Beskrivning
    En självbiografi som inte liknar något annat, så beskrivs Instrumental bäst: totalt uppriktig, helt självutlämnande och överraskande rolig - galghumorn genomsyrar även de mörkaste stunderna.

    Jag blev våldtagen när jag var sex år. Jag blev inlagd på psyket. Jag var narkoman och alkoholist. Jag försökte ta livet av mig fem gånger. Jag förlorade vårdnaden om min son. Men jag vill inte prata om det. Jag vill prata om musik. För Bach räddade livet på mig. Och jag älskar livet. James Rhodes passion för musik har varit hans livlina. Som tonåring lyssnade han på Rachmaninov på repeat, inlåst på klinik upptäckte han ett adagio av Bach. Musikens kraft har varit ett ljus i mörkret genom hela hans turbulenta liv, men vägen till vare sig en världsomspännande karriär som konsertpianist eller utgivna memoarer har inte varit självklar. Under ett decennium rörde han inte pianot på grund av sin mentala ohälsa. En oförstående vuxenvärld såg inte det traumatiserade barnets symptom på gravt sexuellt övergrepp utan avskrev honom som en udda pojke, vilket ledde till utvecklande av bland annat tvångssyndrom och PTSD. Så till den grad att han slutligen skrevs in på psykiatrisk klinik. När väl hans memoarer skulle ges ut gick hans exfru till domstol för att hindra honom att publicera berättelsen. Som väl var dömde domstolen till James fördel.

    Förutom ett makalöst livsöde får vi också en passionerad inblick i musikens terapeutiska effekt och fascinerande fakta i hur klassisk musik faktiskt fungerar såväl som inblick i några av de stora kompositörernas liv. Musik har potential att förändra allas våra liv, och Instrumental berättar hur.

    150,00 kr
  71. Inte bara Anna : asperger och stress
    Inte bara Anna : asperger och stress
    Beskrivning
    Många hade försökt förstå sig på Anna. Men hon hann bli femton år innan någon förstod att hon hade Aspergers syndrom. Att leva med asperger kan vara påfrestande och man stöter på fler hinder i vardagen än andra. Det kan leda till stress och så småningom utbrändhet. Och Anna är långtifrån ensam om sina upplevelser. När Anna var sjutton år kom hon till sist inte iväg till skolan. Här börjar författaren Elisabet von Zeipel och Anna en spännande ”resa” som vi får följa med på.

    Det här är en fackbok i berättelsens form. Anna har farit illa men trots det är det en hoppfull bok. Utbrändhet kan förebyggas när vi sänker stressen för personer med asperger.

    I sitt förord skriver professor Christopher Gillberg: Jag är övertygad om att Zeipel och Alm här har åstadkommit ett genombrott i vår syn på bemötande och intervention vid Aspergers syndrom. Detta är en bok som borde läsas av alla som i sitt arbete – eller i övrigt i vardagen – kommer i kontakt med personer med Aspergers syndrom

    200,00 kr
  72. Inte en berättelse
    Inte en berättelse
    Beskrivning
    Hon tvingas lämna sitt arbete efter att hon offentligt har blottat svaghet. Ätstörning är inte lämpligt om du är chef för en institution i allmänhetens tjänst. Och dessutom kvinna.

    En vandring genom Stockholm utgör fonden för en essä som ställer frågor om politiskt motstånd i vår samtid. Går det att agera som fri röst i ett offentligt samtal där alla har blivit personliga varumärken? Hur är man sann mot sig själv? Går det att värna tvivlet istället för självsäkerheten? Kan det finnas plats för en mångfald av röster? Det finns aldrig bara en berättelse.

    150,00 kr
  73. Inte längre gay - en personlig berättelse
    Inte längre gay - en personlig berättelse
    Beskrivning
    Inte längre gay är Richard Oostrums mycket närgångna och personliga berättelse. Den beskriver en pojke som inte passar in och kämpar med homosexuella tankar och ber till en högre makt om hjälp utan att verka få något svar. Den skildrar en man som tar steget in i gayvärlden och sedan bävande berättar för omgivningen om sin homosexualitet. Efter sin partners bortgång i aids fanns inte längre några spärrar och hans livsstil blev alltmer destruktiv med många tillfälliga relationer, alkohol och droger. Richard sökte desperat efter tillfredsställelse men lyckades inte få tag i den. Så en dag hände det som kom att förvandla Richards liv för alltid. På väg till en mötesplats för homosexuella är det som om något eller någon rycker tag i Richard. Han stannar upp och undrar först vad som hänt. Sedan inser han. I nästa ögonblick vänder han om för att aldrig mer gå den gamla vägen.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  74. Jag är bara Nathan Söderblom, satt till tjänst : en biografi
    Jag är bara Nathan Söderblom, satt till tjänst : en biografi
    Beskrivning
    Jag är bara Nathan Söderblom, satt till tjänst är en biografi om Nathan Söderbloms liv, forskning, tjänst som ärkebiskop och hans betydelse för Svenska kyrkan och den ekumeniska rörelsen. Boken ger en nyanserad bild av Nathan Söderblom i sin yrkesroll.

    I år var det 100 år sedan Nathan Söderbloms vigning till ärkebiskop. Jag är bara Nathan Söderblom, satt till tjänst ger tillsammans med Omi Söderbloms biografi I skuggan av Nathan en helhetsbild av vem vår älskade och hatade ärkebiskop egentligen var.

    • Köp 3 för 297,50 kr/st
  75. Jag är deras röst
    Jag är deras röst
    Beskrivning
    When you see another human being as less than you, it´s a danger.

    Immaculée Libagiza är 22 år 1994 när ett våldsamt inbördeskrig år utbryter i hennes hemland. Nästan en miljon tutsier dödas i vad som senare kommer att gå under namnet Folkmordet i Rwanda. Grannar och vänner förbyts till fiender och tutsierna jagas och mördas i hela landet.

    Immaculée flyr till den lokala pastorn och göms tillsammans med sju andra kvinnor på en liten toalett, samtidigt som folkmordet rasar utanför. Tillflykten som är tänkt att bara vara under några dagar tills våldsamheterna klingat av kommer att sträcka sig över 91 dagar.

    När Immaculée slutligen släpps ut är det ett söndertrasat land hon möter. Hela hennes familj, förutom en av bröderna som befunnit sig utomlands, har blivit brutalt mördade. Men under de 91 dagarna har Immaculée blivit övertygad om att hon måste ge sin röst åt de många offren. Under de många timmarna i gömstället har även en oförklarlig, men allt starkare, ömhet för dem som har förföljt hennes folk och begått de här illdåden vuxit fram. Hon vill också vara en röst som talar om förlåtelse.

    Jag är deras röst är en bok om ofattbar ondska, men också om kärlek och om förlåtelse trots allt.

    Immaculée Ilibagiza är författare och internationell föreläsare. Hennes bok Jag är deras röst låg länge på New York times bestsellerlista och finns översatt till 17 språk. Hon har fått en rad utmärk utmärkelser, till exempel The Mahatma Gandhi International Award for Reconciliation and Peace, och är idag en av vår tids starkaste röster om tro, hopp och förlåtelse.

    100,00 kr
  76. Jag är ingen Ängel - en fotomodells resa från Victoria's secrets modell till förebild
    Jag är ingen Ängel - en fotomodells resa från Victoria's secrets modell till förebild
    Beskrivning
    Kylie Bisutti fick modevärlden att häpna när hon som 21-åring valde tron framför berömmelse och framgång och lämnade en lovande modellkarriär. Som 19-åring vann hon den prestigefyllda titeln Victora’s Secrets Toppmodell som visades i teve och sågs av miljoner tittare. Hon gick modell för de stora modemärkena men såg till slut ingen möjlighet att både vara underklädesmodell och kristen.

    Jag är ingen Ängel är Kylies berättelse om hur hon som tidig tonåring kom att älska att gå modell och arbetade hårt för sitt genombrott. Kylie avslöjar sin själs strider och vi får möta hennes dåliga självförtroende, se hennes familjs styrka och brister, möta pojkvänner och vara med när hon tar emot Jesus i hjärtat och följa henne på trons vandring.

    Vi möter också en stark kvinna som brottas med den osminkade sanningen om modellindustrin. Bakom en glansig och vacker fasad finns det krossade människor och falska ideal. I en värld där ingen kvinna är smal nog, tillräckligt söt eller sexig, visar Kylie att all sann skönhet börjar inuti

    • Köp 3 för 117,00 kr/st
    • Köp 10 för 110,51 kr/st
    • Köp 25 för 104,00 kr/st
  77. Jag är präst
    Jag är präst
    Beskrivning
    Jag har aldrig känt igen mig i orden kvinnopräst och kvinnlig präst. Jag är präst. Punkt." Malin Lindbloms beslut att bli präst var inte enkelt och ändå självklart. Hon skriver om yrkesvalet, kallet och vardagen – om kraven som ibland är höga och glädjen som ofta är stor. Jag är präst är en personlig betraktelse och samtidigt en röst i diskussionen om en förändrad prästroll, prästvigda kvinnor och fasta arbetstider. Malin Lindblom är präst i Sundom kapellförsamling i Vasa. Hon är gift med en präst och har två barn. Jag är präst skrev hon under sin tid i Vanda och Kyrkslätts svenska församlingar. Hon har tidigare medverkat i bland annat boken Naispappi!.
    75,00 kr
  78. Jag blev Stockholmssyndromet : valvet, föraktet och mitt kärleksförhållande med Clark Olofsson
    Jag blev Stockholmssyndromet : valvet, föraktet och mitt kärleksförhållande med Clark Olofsson
    Beskrivning
    När statsministern frågade hur det skulle kännas att dö på sin post insåg hon det helt säkert; hon skulle dö i bankvalvet. Men det som sommaren 1973 blev känt som Norrmalmstorgsdramat fick mot alla odds ett lyckligt slut. Kristin Enmark, då 23 år, överlevde. Polisens psykologer sa efteråt att hon var sjuk när hon insett att det största reella hotet kom från polisen, att hon gjort fel när hon gjort allt för att överleva. Man uppfann Stockholmssyndromet", en diagnos lika kvinnoföraktande och felaktig som tanken att kvinnor som misshandlas och dödas i sina förhållanden har sig själva att skylla.

    I Jag blev Stockholmssyndromet" berättar Kristin Enmark om skräcken i valvet, skuldkänslorna efteråt och om sitt intensiva kärleksförhållande med Clark Olofsson, den unge bankrånare som polisen förde till banken för att förhandla med rånaren som tagit gisslan. Den enda person hon anser försökte skydda henne.

    Det var jag som fick skulden", säger hon. "Inte rånaren. Och inte samhället som inte kunde hjälpa mi

    75,00 kr
  79. Jag har ju ett bra liv
    Jag har ju ett bra liv
    Beskrivning
    Adrian är bara tolv år, men har mer än fyrtio ärr efter olika operationer. Ända sen han var liten har han varit allvarligt sjuk. En svår tarmsjukdom har gjort att han inte kan äta, och eftersom musklerna är alltför svaga är han rullstolsburen.Men plötsligt en dag blir Adrian frisk. Han blir frisk efter att ha fått förbön.Från att ha varit sjuk hela livet kan han börja äta, springa, cykla och gö
    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
    • Köp 25 för 52,00 kr/st
  80. Jag heter Nujood : är 10 år och skild
    Jag heter Nujood : är 10 år och skild
    Beskrivning
    Strax innan hon ska fylla tio gifts Nujood Ali bort i ett arrangerat äktenskap med en okänd man, mer än tjugo år äldre än henne själv.
    Förtvivlad och övergiven beslutar hon sig för att rymma. Jag heter Nujood berättar om hur en liten flicka trotsar traditionerna och mot alla odds blir den första barnbrud i Jemen som genom ett domstolsbeslut får rätt att själv bestämma över sitt liv och sin kropp.
    95,00 kr
    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
    • Köp 25 för 172,00 kr/st
  81. Jag kom inte ut - jag blev mig själv
    Jag kom inte ut - jag blev mig själv
    Beskrivning
    "Jag vill skriva en sammanhållen berättelse som inte bara handlar om ´vad sa dina barn?´ eller hur det gick att berätta på jobbet. Det blir förstås en självbiografi, men jag vill lyfta in andra perspektiv och vidga innehållet. Hur är det möjligt att efter ett liv som man i över 50 år börja leva som kvinna utan att bli ifrågasatt eller rentav utskrattad? Vad detta sedan innebar i en prästerlig, kyrklig kontext där sådana personer inte ens fanns med i föreställningsvärlden har också sin plats i berättelsen."

    Ann-Christine Ruuth föddes på 1950-talet, fick namnet Åke och växte upp i en kyrklig småländsk familj. Tidigt kände Åke sig annorlunda, avvikande, men det fanns ingenting i hans värld, vare sig inom honom själv eller i omgivningen, där det kunde speglas eller ta plats. Han fick bära på en längtan som trängde sig på för att hitta vägar ut.

    Vem var han, kyrkoherden och trebarnspappan, och vad behövde han för att bli hel? Länge hade han inte ens ord för det.

    Till slut fick det bära eller brista. 2010 blev hon sig själv, 58 år gammal. Sedan dess har hennes liv varit stoff för bästsäljaren Min pappa Ann-Christine av dottern Ester Roxberg och filmen Min pappa Marianne med Rolf Lassgård i huvudrollen. Själv har hon i många år föreläst landet runt om transperspektiv och könsidentitet. Först nu berättar hon sin egen historia.

    • Köp 3 för 270,00 kr/st
    • Köp 10 för 255,00 kr/st
  82. Jag såg vägen till Irak
    Jag såg vägen till Irak
    Beskrivning
    Ville väver ett färgglatt tygstycke av Guds hantverk och trofasthet när han berättar om Livets Ords missionsarbete i denna väldigt betydelsefulla del av världen. Han berättar om humanitärt hjälparbete, om hur bibelskolor startats mirakulöst och bibelspridning med hjälp av drönare, samt bakgrunden till hur ISIS startade. Vi får också läsa vittnesbörd från ett safe house där sexslavar som blivit fria hålls gömda.
    ”Detta är verkligen 2000-talets bibelsmuggling, tänkte jag medan jag höll en av de elektroniska biblarna i min hand. Den var ungefär lika stor som en tändsticksask, och genom att använda drönare kunde vi sprida dem rakt in i områden som var ockuperade av ISIS.

    Ville Männistö har varit aktivt involverad i mission sedan 2005 och har bott utomlands i många år. Just nu arbetar han som missionskoordinator på Livets Ord i Uppsala, Sverige, där han även regelbundet undervisar på bibelskolan. Han brinner för att få se en ny generation av missionärer resas upp och är känd för sina uppmuntrande budskap fyllda av tro och hopp. Han bor i Uppsala tillsammans med sin fru och deras son. Andra böcker som han har skrivit är Ge oss nationerna (medförfattare), Jag vaknade upp i Afghanistan och Uppliva hoppet.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  83. Jag skulle varit en abort...
    Jag skulle varit en abort...
    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  84. Jag sökte Allah och fann Jesus
    Jag sökte Allah och fann Jesus
    Beskrivning
    EN gripande SJÄLVBIOGRAFI

    ”I din hand håller du en bok som rymmer en fängslande historia om en muslim som gör en dramatisk resa från varmt troende muslim till övertygad kristen. Den är ett stundvis hudlöst porträtt av en ung man som gör allt för att försvara sin muslimska tro och spjärna emot Guds sanning om Jesus Kristus och hans uppståndelse.

    Boken ger en unik inblick i hur det är att växa upp som muslim i västvärlden, hur många muslimer tänker och känner både kring sin egen tro och kring den emellanåt anstötliga kristna tron. Du som vill lära dig att bättre förstå och bemöta dina muslimska vänner och bekanta får här ta del av ett vittnesbörd som är värt långt mer än tusen läroböcker.”

    Ur översättarens förord

    ”Jag har sällan sett ett så rörligt intellekt matchas av en sådan lidelse … Det här en bok som bara måste läsas.” – RAVI ZACHARIAS

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  85. Jag stred för Arafat
    Jag stred för Arafat
    Beskrivning
    Tass lärde sig tidigt att hata. Som sjuttonåring gjorde han uppror, rymde hemifrån och blev en krypskytt inom PLO och personlig chaufför åt Arafat. Tass fullständigt kokade av ilska och hat och blev snart involverad i gerillakrigföring mot den israeliska armén. Han begick många fruktansvärda våldshandlingar som han idag ångrar djupt. På eget initiativ försökte han lönnmörda en jordansk kronprins och han kastade handgranater in i kristna hem. Som ung kom Saada till USA, där han gifte sig och bildade familj. Han kom till tro på Jesus, fick uppleva en djup förlåtelse och fylldes av Guds kärlek. Det fick till följd att han började försonas med judar. Han återvänder sedan till Mellanöstern för att träffa sin familj som lovat att döda honom eftersom han konverterat. Han träffar också Arafat och berättar om sin nya tro. Dessa möten är både märkliga och starka.
    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
    • Köp 25 för 156,00 kr/st
  86. Jag valde att förlåta min sons mördare
    Jag valde att förlåta min sons mördare
    Beskrivning
    Mamma, Tim är död. Han har blivit mördad!” I samma stund som Dianne hör orden uttalas rasar hennes värld. Hennes älskade son har bragts om livet och lämnar efter sig en outhärdlig smärta och sorg som snart leder vidare till hat och bitterhet. Dianne vänder sig till Gud, hennes enda källa till hopp, med frågan, ”Kan jag verkligen förlåta mitt barns mördare?”

    Vi lever i en förfallen värld där brott och svåra incidenter inträffar i varje människas liv. Dessa smärtsamma situationer – vare sig det handlar om en enklare oförrätt eller något allvarligare som ett mord – kräver att var och en av oss söker svar på frågan, ”Förväntar sig Gud att jag ska förlåta?”

    Jag valde att förlåta min sons mördare är en gripande resa från förtvivlan till frihet. Med Bibeln som grund presenterar boken praktiska steg att använda sig av för att nå fram till förlåtelse

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  87. Jag var där : berättelser i Tredje rikets skugga
    Jag var där : berättelser i Tredje rikets skugga
    Beskrivning
    Flickan som såg sina grannar föras bort, pojken som fick ett gevär och förstod att han inte skulle skjuta ett djur, flickan som tog hand om sin bästa väns docka, alla berättar de om avgörande vardagar i Tredje riket. I det Tyskland som styrdes av Adolf Hitler växte en hel generation barn och ungdomar upp. De gick i skolan och fick lära sig om den tyska rasens överlägsenhet, de var med i ungdomsföreningar där de fick dela ut medaljer till kvinnor som fött många barn åt Führern och de blev av med klasskamrater som fraktades till koncentrationsläger. De var där.<br /> Här kommer de till tals, en och en, med det som de minns och det som de inte vill minnas.<br /> Gudrun Pausewang, mångfaldigt prisbelönad författare i sitt hemland Tyskland och själv uppväxt under kriget, ger röst åt många av sina jämnåriga i tjugo berättelser som helt bygger på intervjuer. En bok för både vuxna och ungdomar från högstadieåldern och uppåt.<br /><br />Vi kommer aldrig undan frågan: hur kunde det ske? Här ligger det som är så angeläget i Gudrun Pausewangs bok. Barnen och ungdomarna i hennes berättelser, och de vuxna omkring dem, kunde vara vem som helst av oss. Vad skulle du och jag ha gjort?<br /> Vibeke Olsson Falk (i bokens efterord)<br />
    50,00 kr
  88. Jag vill sjunga om dig för evigt
    Jag vill sjunga om dig för evigt
    Beskrivning
    Följ med Delirious? bakom scenen och upptäck den bibliska och personliga inspirationen som är grunden för bandets världskända lovsånger. Ta del av hur detta tajt sammanknytna band kom tillsammans för att göra det de älskar: att skapa musik och leda andra fram till Kristi fötter i lovsång. I dessa korta men kärnfulla kapitel får du bland annat läsa om inspirationen bandmedlemmen Stu G fick när han bad för sin sjuke far, det profetiska tilltalet som förändrade inriktningen på en sång och hur Psaltaren har väglett dem på deras jakt efter sanning och passion när det gäller deras musik och liv. Denna bok innehåller starka berättelser, bibelord och inblickar bakom bandets mest kända sånger, allt förpackat i en fräsch hårdpärmsbok helt i färg, med en riktigt trevlig design! En fullängds bonusskiva medföljer, med bland andra Delirious?
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  89. Janusansiktet : berättelsen om diplomaten Harald Edelstams liv och tid
    Janusansiktet : berättelsen om diplomaten Harald Edelstams liv och tid
    Beskrivning
    Harald Edelstam var svensk diplomat som för en svensk och internationell allmänhet blev känd under Pinochets blodiga statskupp i Chile 1973. Då räddade Edelstam, okonventionell och orädd svensk ambassadör, livet på tusentals dödslistade chilenare och andra sydamerikaner. I denna innehållsrika volym skildras hans motsägelsefulla personlighet i helfigur.
    150,00 kr
  90. John Henry Newman : hans liv och verk
    John Henry Newman : hans liv och verk
    Beskrivning
    John Henry Newman katolsk teolog, författare, diktare och kardinal saligförklarades den 19 september 2010. Hans rika författarskap har med djärva grepp fört det teologiska tänkandet in i nutiden och visat på dess förenlighet med förnuft, vetenskap och bildning. Brian Martins biografi berättar ingående om hans växlande levnadsbana och framställer honom både i hans begränsningar och i hans genialitet.
    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  91. Joni & Ken : en annorlunda kärlekshistoria
    Joni & Ken : en annorlunda kärlekshistoria
    Beskrivning
    En aldrig tidigare berättad kärlekshistoria som inte lämnar någon oberörd

    Ken underskattade utmaningen i att gifta sig med en kvinna med ryggmärgsförlamning. Inte ens smekmånaden var enkel. Under åren tillsammans blev Ken steg för steg överväldigad av de aldrig sinande omsorgskraven hos en kvinna med stark kronisk smärta. Han hamnade i en depression. Trots att de levde under samma tak, gled de isär.

    Mitt i deras djupa kamp mot depression och smärta, återvände Joni och Ken till det enda sanna svaret på deras svårigheter. Ett svar som visade sig vara allt annat än ett förnekande av Jonis diagnos eller tanken på hur underbar en snabb flytt till himlen skulle vara. I deras mörkaste stund upplevde Joni och Ken ett gudsmöte som skulle komma att förvandla deras liv för alltid.

    Berättelsen om hur Joni och Ken blir förälskade och gifter sig är en underbar kärlekshistoria, men den är allt annat än sockersöt eller sentimental.

    Joni Eareckson Tada är grundare av Joni and Friends, en organisation som ger andlig och praktisk hjälp till handikappade och familjer med särskilda behov. Joni har även skrivit flera bästsäljande böcker. Ken Tada har arbetat som lärare och inom organisationen Joni and Friends, men är numera pensionär med fiske som hobby.

    85,00 kr
  92. Joyce Meyer : återlöst, upprättad och kallad
    Joyce Meyer : återlöst, upprättad och kallad
    Beskrivning
    Berättelsen om Joyce Meyers liv.

    Vare sig du är man eller kvinna kommer du här att upptäcka att Gud kan och vill använda vem som helst oberoende av det förflutna.

    Omskakande men mycket uppmuntrande!
    125,00 kr
  93. Kallad och avsatt
    Kallad och avsatt
    Beskrivning
    Omvärdering av Lars Johan Österblom och missionen på estländska Ormsö (1873–1887)

    Den 11 mars 1887 beslutade de ryska myndigheterna i Reval (nuvarande Tallinn) att utvisa Lars Johan Österblom för all framtid.

    Österblom hade då bott och verkat på lilla Ormsö i drygt 13 år, utsänd av Evangeliska Fosterlandsstiftelsen i Stockholm för att undervisa och missionera i de svenska områdena i Estland. Lars Johan Österblom är ett tydligt exempel på hur svenska missionärer i utlandet kunde komma i kläm mellan de världsliga myndigheterna och kyrkan de arbetade för. Väl hemma i Sverige blev Österblom också avskedad från Evangeliska Fosterlandsstiftelsen för felaktig lära.

    Leif Carlsson skildrar, utifrån ett unikt brevmaterial, den färgstarke Lars Johan Österbloms tid i Estland. Han har beskrivits som en egoistisk kulturförstörare, men Carlsson visar helt andra sidor av hans verksamhet och tecknar ett rikt porträtt av livet i de svenskestniska byarna under 1800-talets andra hälft

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  94. Kallelsen till Nordkorea
    Kallelsen till Nordkorea
    Beskrivning
    Hallå?? svarade Esther i telefonen en aning osäkert. Trots att hon kände igen numret kunde hon inte vara säker på vem som var i andra änden. Om polisen hade anhållit telefonens ägare kanske de hade börjat gå igenom kontakterna i telefonlistan. Att slumpvis ringa upp kontakter från mobiltelefoner, som konfiskerats från nordkoreanska flyktingar, är ett vanligt sätt för kinesisk polis att få fast dem som hjälper flyktingarna. ?Esther?, sa en desperat röst i andra änden av linjen. ?Du måste hjälpa mig, jag har blivit skjuten?. Sedan dog linjen. Hon visste att det var Peter som ringde, en nordkorean som hon undervisat i över två år. Hon hade gett honom en mobiltelefon för att han skulle kunna ta kontakt när han kom tillbaka in i Kina.
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 420

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå