View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 827

per sida
Fallande ordning
  1. Evolutionslåset
    Evolutionslåset
    Beskrivning
    Det finns ett klart samband mellan evolutionsteorins frammarsch och sekulariseringen i västvärlden, menar Mats Molén. I denna bok granskar han vilken effekt evolutionsläran fått på människors gudstro. Och han ger många exempel, både från Sverige och övriga världen, på vad som händer när man på ett trovärdigt sätt ifrågasätter denna teori. Många människor som tidigare inte kunnat tro på Gud blir öppna för evangelium och börjar tro.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  2. Faktiskt! : en bok om världsbilder och vad de vilar på
    Faktiskt! : en bok om världsbilder och vad de vilar på
    Beskrivning
    En bok om världsbilder och vad de vilar på.För den late är naturvetenskap obegriplig och kristen tro förlegad.För traditionalisten är det debatten om tro och vetande som styr våra tankemönster. Varför inte starta med det senaste inom vetenskapen för att se att det stämmer med kristen tro - faktiskt!

    Det är några av de problem som Lars Melin tar upp i denna bok. En bok som öppnar dina ögon för mycket nytt och öppnar ditt sinne för nya perskpektiv. Författaren är docent i svenska vid Stockholms universitet.

    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
    • Köp 25 för 144,00 kr/st
  3. Fallet Darwin
    Fallet Darwin
    Beskrivning
    - Är evolutionen ett faktum eller en obevisad hypotes? - Kan det naturliga urvalet verkligen åstadkomma storskaliga, evolu-tionära förändringar? - Håller de vetenskapliga bevisen för en juridisk prövning?

    Detta är några av de frågor som den amerikanske juridikprofessorn Phillip Johnson försökte reda ut i den första utgåvan (1991) av denna klassiska bok. I dag tjugo år senare är hans strävan efter att följa bevisen vart de än leder fortfarande lika aktuell.
    De fakta och resonemang som påstås bevisa den darwinistiska evolutionsteorin hämtar enligt Johnson näring från en specifik tro, nämligen tron på den filosofiska naturalismen.I denna 20-årsjubileumsutgåva bemöter författaren kritiken som riktades mot den första utgåvan. Han håller fast vid att naturveten- skapen har spänt vagnen framför hästen då man betraktar en ännu obevisad hypotes som ett vetenskapligt faktum.

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  4. Fallet Mirakel : en journalist undersöker bevis för det övernaturliga
    Fallet Mirakel : en journalist undersöker bevis för det övernaturliga
    Beskrivning
    EN UTREDNING AV GUDS UNDER Är det förnuftigt i vår skeptiska kultur att tro på en Gud som utför mirakel? Motsäger inte mirakel vetenskapen? Är inte Bibelns redogörelser för mirakel bara sagor och legender? Och när det gäller idag finns det trovärdiga bevis för att Gud fortsätter att gripa in i märnniskors liv?

    Bästsäljande författaren Lee Strobel utför undersökande journalistik när han utforskar övertygande bevis för mirakel. Han berättar om den ena häpnadsväckande berättelsen efter den andra, med förbluffande slutsatser varje gång. Lee Strobel är världskänd för sitt djuplodande och undersökande hantverk och intervjuar experter och till och med en känd skeptiker när det gäller varje aspekt av mirakel inklusive varför Gud ibland väljer att inte gripa in i just de stunderna vi behöver det mest.

    Genom hela boken lyser författarens egen resa igenom. Från att själv tidigare ha varit ateist till hans egen historia om att personligen möta en Gud som än idag utför mirakel och förvandlar människors liv.

    * INNEHÅLLER ÄVEN DISKUSSIONSUNDERLAG *

    LEE STROBEL ateisten som blev kristen är en tidigare prisbelönt kriminalreporter vid The Chicago Tribune samt bästsäljande författare för flertalet böcker; bland annat The Case for Christ (på svenska Fallet Jesus), The Case for Faith, The Case for a Creator, och The Case for Grace. Han har en examen i journalistik från Missouris universitet och en Master i juridik från Yale. Lee har vunnit fyra prestigefyllda priser för sina böcker (Gold Medallion Book Awards), samt varit medförfattare till Årets kristna bok i USA. Han har titeln professor i Kristen Tanke vid Houston Baptist University. Besök gärna Lees hemsida: leestrobel.com.

    125,00 kr
  5. Farlig förenkling : om religion och politik utifrån Sverigedemokraterna och Humanisterna
    Farlig förenkling : om religion och politik utifrån Sverigedemokraterna och Humanisterna
    Beskrivning
    Sverigedemokraterna och Humanisterna är två helt olika grupperingar, med olika åsikter. Trots detta finns det likheter. De ger enkla svar på svåra frågor.

    Dessa förenklingar döljer att förhållandet mellan religion och politik är betydligt mer komplicerat.

    Med hjälp av Jürgen Habermas och andra visar Gerle på de komplexa rötterna i det vi kallar upplysning och sanning.

    175,00 kr
  6. Fasaden och insidan
    Fasaden och insidan
    Beskrivning
    Byggnader har en fasad och en insida, det har även människor och politiska partier

    Efter 37 år i journalistiken tar Lars Adaktusson i februari 2013 steget över till andra sidan och blir medlem i Kristdemokraterna. Han vill engagera sig politiskt och arbeta för de grundläggande värderingar som han länge burit med sig om personlig frihet, socialt ansvarstagande och familjens betydelse. Samtidigt växer övertygelsen om att kristdemokratins människosyn och historiska idéarv är ovärderliga tillgångar i varje gott samhälle. Värderingarna tillsammans med en nyfikenhet på hur det ser ut bakom politikens fasader, hur de interna processerna fungerar och beslutsfattandet går till blir drivkrafter för spårbytet.

    På detta följer en resa in i den politiska maktens centrum och en reell möjlighet att omsätta ideologisk övertygelse i praktisk politik. Först som Europaparlamentariker, sedan som riksdagsledamot och medlem av Kristdemokraternas partiledning. Men berättelsen rymmer mer här finns ett journalistiskt sanningssökande och en öppenhjärtig reflektion kring framgång, egna misstag och ett parti som brottas med sin identitet. Som kompromissar med klassisk kristdemokrati, tar tydliga steg till höger och retoriskt blir en tuffare variant av Moderaterna.

    Lars Adaktusson skildrar kristdemokratins utveckling under tio spännande år och gläntar på dörren till en partikultur och ett ledarskap som reser frågetecken. Samtidigt ger han en inblick i vad som sker under ett uppmärksammat mediedrev och beskriver faran med att förtroendevalda och kolleger väljer tystnad framför civilkurage: Att konsekvent stå upp för bärande principer om fri debatt och öppet utbyte av åsikter är i grunden en fråga om demokratins tillämpning. Politiska företrädare som passivt ser på medan åsiktsmässig likriktning breder ut sig är i det perspektivet inte någon avgränsad eller partiintern angelägenhet.

    • Köp 3 för 265,50 kr/st
    • Köp 10 för 250,75 kr/st
  7. Fästpunkten : om liv till Guds ära i en kyrka på väg
    Fästpunkten : om liv till Guds ära i en kyrka på väg
    Beskrivning
    Vad innebär det när vi i ljuset av kyrkans tro, bekännelse och lära förenas i ett ljudligt Gloria?

    Jan Eckerdal reflekterar i Fästpunkten över Guds ära och härlighet som bärande motiv i en kristen kyrka.

    Boken är skriven utifrån en tanke om att Guds ära och härlighet under några decennier varit undertematiserade i Svenska kyrkan, men att det i vår tid skulle vara bra att rekapitulera och vitalisera just dessa motiv ur den kristna traditionen. Det handlar bland annat om att uppmärksamma en sida av det kristna gudsbegreppet som i förstone kan upplevas som svårt, uppfordrande och kärvt, men som just därför kan vara väsentligt att ha tillgång till i ett mänskligt liv som från tid till tid kan beskrivas med just de orden. Att kyrkan har tillgång till sådana teologiska motiv är väsentligt för att den kristna tron ska kunna erbjuda en trovärdig tydning av livets alla skeden.

    Jan Eckerdal skriver utifrån utgångspunkten att "liv till Guds ära" utgör den yttersta bestämningen för såväl människan, kyrkan, som hela skapelsen. Denna riktningsgivare ger en del förnyade perspektiv till en samtidsteologi som emellanåt tenderar bli ensidigt människocentrerad. Att re-centrera diskussionen runt tanken om liv till Guds ära ger konsekvenser för ett antal av kyrkans stora frågor: vad kristet liv syftar till och vad mänsklig blomstring består av, vad kyrkan finns till för, och vad som kan känneteckna ett kristet skapelseengagemang i klimatkrisens tid.

    Boken består av en introduktion till Guds ära som teologiskt motiv och diskussioner kring motivets existentiella konsekvenser för kristet liv. Mer specifikt berörs också vilken kyrkoteologisk betydelse motivet kan få om det levandegörs i Svenska kyrkan i vår tid.

    • Köp 3 för 301,75 kr/st
  8. Fátima : 100 år av pilgrimsfärder
    Fátima : 100 år av pilgrimsfärder
    Beskrivning
    När tre herdebarn i den lilla byn Fátima i Portugal hävdade att de fick vara med om återkommande syner av jungfru Maria, blev de naturligtvis inte tagna på allvar. Men ryktesspridningen om händelserna skapade oro ända upp i den antiklerikala regeringen. Synerna, som delade människorna i olika läger, fortsatte regelbundet och kulminerade med ett förannonserat underverk synligt för sjuttiotusen nyfikna och till stor del skeptiska människor. Det blev väckelse i landet och regeringen föll så småningom. Undan för undan gick också profetiorna som jungfru Maria hade lämnat över till barnen i uppfyllelse.

    Det har nu gått hundra år och Fátima har utvecklats till en av världens största och viktigaste vallfartsorter med miljoner pilgrimer som årligen besöker platserna där det hände. Författaren tar oss därför med på en spännande resa i både tid och rum, där vi får vara med om de dramatiska händelserna som år 1917 skakade om en hel nation, men också till dagens Fátima där han leder oss på en guidad rundvandring genom museer, kyrkor och platser kopplade till uppenbarelserna.

    Författaren Luca Cesarini är född i Rom år 1960 av en italiensk far och en svensk mor. Efter studier i konstvetenskap och teologi blev han präst i Svenska kyrkan. Han har gett ut ett antal böcker om bland annat Italien och den heliga Birgitta och är också en anlitad föreläsare och reseproducent som ordnar resor till bland annat Italien.

    • Köp 3 för 261,00 kr/st
    • Köp 10 för 246,50 kr/st
  9. Finns Gud? : om designargumentet utifrån universums finjustering
    Finns Gud? : om designargumentet utifrån universums finjustering
    Beskrivning
    FINNS GUD? Om designargumentet utifrån universums finjustering är den första delen i Apologias nya serie om gudsargument. Här får du som läsare en grundlig genomgång av argumentationen för Guds existens utifrån vetenskapens rön om att universum balanserar på en knivsegg för att möjliggöra liv – något som har fått flera forskare att överge sin ateism och i stället söka sig i riktning mot gudstro.

    Själva bokserien syftar till att presentera aktuella argument för Guds existens, formulerade på ett sätt som alla intresserade – men inte nödvändigtvis filosofiskt eller vetenskapligt skolade – kan ta del av. Böckerna förklarar argumenten på en grundläggande nivå men bemöter efter hand även mer avancerade invändningar.

    MATS SELANDER är medarbetare hos Apologia – Centrum för kristen apologetik och har studerat teologi och filosofi och har en magisterexamen i religionsfilosofi från Biola University i Los Angeles. Han är redaktör och medförfattare till boken Gud och hans kritiker: En antologi om nyateismen samt författare till boken Utan Jesus ingen mobil i fickan. ANDRÉ JUTHE har studerat teoretisk och praktisk filosofi och har en magisterexamen i religionsfilosofi samt en doktorsgrad i argumentationsteori från Amsterdams universitet. André har publicerat forskningsartiklar i filosofi som rönt internationell uppmärksamhet. Han är även utbildad lärare har arbetat som lärare under många år.

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  10. Finns Gud? : om det moraliska argumentet för Guds existens
    Finns Gud? : om det moraliska argumentet för Guds existens
    Beskrivning
    FINNS GUD? Om det moraliska argumentet för Guds existens ingår i Apologias serie om gudsargument. Moralen är något som ofta tränger sig på oss vare sig vi vill eller inte. Den tycks grunda sig varken på individuella känslor eller gemensamma överenskommelser. Hur förklarar man detta? Boken tar upp ett antal argument för och emot tanken på Gud som den yttersta grunden för moralen.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  11. Flammor 99 artiklar från 33 årgångar
    Flammor 99 artiklar från 33 årgångar
    Beskrivning
    Tidskriften Flammor har under årens lopp nått in i tusentals hem. Cirka 20 000 läsare beräknas ta del av varje utgåva. Många av dessa upplever att Flammor har ett radikalt och utmanande profetiskt budskap till vår tid.

    Det är också ett behov av ett sådant tilltal när många olika budskap avlöser varandra i ett stort mediebrus. Det kan lätt skapa en vilsenhet. I en sådan tid är det av vikt att vi står förankrade på Bibelns fasta grund.

    När nu denna bok ges ut innehåller den 99 artiklar från 33 årgångar av Flammor. I en förhoppning, att vad vi har skrivit under dessa år skall få många nya läsare, ges denna bok ut.

    Redaktör för Flammor är Holger Nilsson. Artiklarna i denna bok är skrivna av honom. Han är också författare till ett 10-tal böcker

    50,00 kr
    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
    • Köp 25 för 112,00 kr/st
  12. Flerstämmig församling
    Flerstämmig församling
    Beskrivning
    I boken Flerstämmig församling talar Stuart och Sian Murray Williams om att församlingarna i Nya testamentet var flerstämmiga. Medlemmarna förväntade sig att den helige Ande skulle tala genom alla i församlingen.

    Författarna visar på den bibliska grunden och hur väckelserörelser i kyrkohistorien förnyar de mångas engagemang, medan kyrklig stagnation leder till att man förlorar detta. När församlingen blir enstämmig blir de många istället passiva åskådare och endast ett fåtal professionella röster hörs och syns.

    Författarna tydliggör också att den flerstämmiga församlingen är nödvändig för genuin mission i dagens komplexa värld och församlingen måste vaka över sin flerstämmighet om den ska bevaras frisk och sund. I Flerstämmig församling får läsaren på ett mycket praktiskt sätt insikter om vad flerstämmighet betyder för gudstjänster, lärande, gemenskap och beslutsfattande och Stuart och Sian Murray Williams har med hjälp av många vänners berättelser och erfarenheter skrivit en bok som tar sig an dessa frågor på ett sällsynt relevant sätt.

    110,00 kr
  13. Fönster mot Gud : ikonernas budskap i Svenska teologiska institutets kapell i Jerusalem
    Fönster mot Gud : ikonernas budskap i Svenska teologiska institutets kapell i Jerusalem
    Beskrivning
    På kyndelsmässodagen 1986 invigde Daoud Haddad, den lutherska kyrkans biskop i Jerusalem, de nya ikonerna i kapellet på Svenska teologiska institutet. De gestaltar den berättelse i Lukasevangeliet där Josef och Maria bär fram Jesusbarnet i templet och möter Symeon och Hanna.Ikonerna är nyskapande på samma gång som de i stil och utförande är infogade i en månghundraårig tradition av kyrklig konst.
    Det nya ligger i att motivet presenteras på ett sätt som åskådliggör släktskapet mellan judisk och kristen tro.Konstnären Bengt Olof Kälde skapade ikonerna i dialog med institutets dåvarande direktor Göran Larsson, som i Fönster mot Gud berättar om bildernas tillkomst, symbolik och teologi.
    • Köp 3 för 130,50 kr/st
    • Köp 10 för 123,25 kr/st
    • Köp 25 för 116,00 kr/st
  14. För att ingen skall gå förlorad
    För att ingen skall gå förlorad
    Beskrivning
    Är det möjligt att nå en hel stad för Kristus? Ed Silvosos svar är ett obetingat ja! Det kan ske när församlingen ikläder sig sin gudomliga auktoritet och börjar förstå vilken roll den spelar i den kamp som rasar i andevärlden.
    Med ett flertal exempel från sitt hemland Argentina visar han just detta. Nyckeln är böneevangelisation. När de kristna på en plats kommer samman i bön öppnas de förlorades ögon så att de ser ljuset från evangeliet.
    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  15. För Guds skull : muslimer i Sverige
    För Guds skull : muslimer i Sverige
    Beskrivning
    Günay ber punktligt varje dag och hon älskar de där stunderna med Gud. Ismail fastar varje år och går i moskén varje fredag. Adile bär sin slöja med självklarhet, Eva tycker inte att det är nödvändigt. Mehmet tror på Gud, men ber inte alls.

    Människorna som Kerstin Gustafsson Figueroa har intervjuat i den här boken är av olika ursprung och har vitt skilda erfarenheter, men de har tron gemensamt. De är muslimer i Sverige.

    "Den här boken är kanon! Man sträckläser den som en samling spännande deckarnoveller Skillnaden är att det här handlar om verkliga människor." Jan Hjärpe

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
    • Köp 25 för 156,00 kr/st
  16. För Guds skull : om religionens betydelse
    För Guds skull : om religionens betydelse
    Beskrivning
    Varför har Gud blivit så svår att tro på? Karen Armstrong tar historien till hjälp för att besvara frågorna vad detär som talar för Gud och vad religion egentligen handlar om. Hon menar att det har uppstått en klyfta mellan religion och vetenskap, orsakad av att vetenskapen har velat distansera sig från religionen och förändrat innebörden i begrepp som »tro» och »myt». För denförmoderna människan var inte Gud något som enkelt lät sig talas om och religion handlade om utövning, att nåutanför sig själv och att inte låta sig begränsasav förnuftet. Det är en gudssyn som Armstrong anser att dagens människa har mycket att lära av.


    Karen Armstrong är en brittisk religionshistoriker somskrivit en rad böcker om religion och tro, på svenska harbl a utkommit Historien om Gud. Hon är också flitigtanlitad som föreläsare. Under 1960-talet tillbringade honsju år i kloster som katolsk nunna, men bekänner signumera inte till en enskild tro.
    125,00 kr
  17. För Kristi ära : hjärtat i Augsburgska bekännelsen
    För Kristi ära : hjärtat i Augsburgska bekännelsen
    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
  18. För livets skull : minnen och tankar kring mina psalmer
    För livets skull : minnen och tankar kring mina psalmer
    Beskrivning
    Varje psalm har sin historia. Här berättar Per Harling historierna bakom 29 av sina psalmer. Med tiden har även hans allmänna intresse för psalmer blivit allt större, vilket resulterat i flera böcker om svenska psalmförfattare och deras psalmer i vår svenska psalmbok. Som inledning till denna bok reflekterar han kring vad som särskilt utmärker kyrkans sång genom dess långa, sjungande historia.
    • Köp 3 för 153,00 kr/st
    • Köp 10 för 144,50 kr/st
  19. Förändrad kurs : hur frikyrkan i Sverige förändrat synen på de yttersta tingen
    Förändrad kurs : hur frikyrkan i Sverige förändrat synen på de yttersta tingen
    Beskrivning
    Under de senaste årtionden har det skett en avvikelse från det som tidigare predikades och undervisades i kyrkor och församlingar om de yttersta tingen. Vi behöver därför vara många som verkar för en ny andlig tid och där vi ställer frågor som: Vad är det som har hänt? Vart är vi på väg?

    Vad vår tid behöver är en biblisk klarhet då den gäller den yttersta tiden och dess händelser. Tystnad på detta område är mer eller mindre oförsvarbar. Det är många som sörjer både över tystnaden och den förändrade kurs som vi har sett. Boken vill vara en röst för att vi skall få se en förändring – en ny kurs som bidrar till klarhet i den profetiska tid vi lever i.

    "I sann Holger Nilsson anda får du här en enkel men tydlig undervisning om de händelser som vi redan ser begynnelsen till och som kommer att äga rum i samband med Jesu återkomst." KG Larsson, präst och författare

    Holger Nilsson har under flera årtionden varit verksam som förkunnare och har varit redaktör för Flammor – profetisk tidskrift sedan 1983. Detta är hans tjugonde bok.

    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
  20. Förebilden
    Förebilden
    Beskrivning
    Den här miniboken har skrivits på ett sådant sätt att tvivlare, sekulariserade svenskar och andligt sökande medmänniskor ska kunna förstå vem Jesus är.
    Fokus ligger på att visa vem Jesus är och vad tron på honom innebär
    • Köp 3 för 13,50 kr/st
    • Köp 10 för 12,75 kr/st
    • Köp 25 för 12,00 kr/st
  21. Förklaringsboken : svåra ställen i bibeln
    Förklaringsboken : svåra ställen i bibeln
    Beskrivning
    Produktbeskrivning:

    Nya testamentet är den källa som den kristna tron vilar på, och den urkund som hela den kristna kyrkan bygger sin tro och teologi på. Men det innehåller också många frågor, påståenden och berättelser som kan verka förbryllande, besvärliga, eller rentav oförklarliga.

    Vad ska man tro om jungfrufödelsen?
    Varför ville Jesus döpas?
    Finns det änglar?
    Vad innebär/innebar det att vara Jesu lärjunge?
    Jesus säger Hata far och mor Vad menar han egentligen?

    Detta är några exempel på frågor som journalisten och författaren Göran Skytte tar sig an. Med den grävande journalistens inställning djupdyker han nu i Nya testamentet. Han söker svar i läsning och samtal med teologer, vetenskapsmän, kyrkoledare. Han skriver tydligt och spännande i dessa svåra ämnen.
    Förklaringsboken är en mycket angelägen bok som kan bli till stor hjälp för den kristna trons möjligheter att förstås och tas emot. Boken vill ge både troende och tvivlare hjälp att bättre hitta fram till en förståelse och kunskap om kristen tro. Inb m skyddsomslag, ca 270 s

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  22. Förlåtelse som nödvändig frihet : om förlåtelse, försoning och förtroende för drabbade, förövare och
    Förlåtelse som nödvändig frihet : om förlåtelse, försoning och förtroende för drabbade, förövare och
    Beskrivning
    Fördjupning i skuld- och skamproblematik. Trauman i kristet-religiösa sammanhang behandlas ur ett inifrånperspektiv i direkt tilltal till olika grupper inblandade, med referenser till teologisk teori och terapeutisk metod. Förlåtelse, rätt definierad, presenteras som nödvändig frihet
    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  23. Församlingens profetiska uppdrag
    Församlingens profetiska uppdrag
    Beskrivning
    När Herren talade till Åke Carlson om betydelsen och innebörden av den allmänna profetiska tjänsten i församlingen började han mer ingående studera vad tilltalet bestod i och handlade om.

    Eftersom alla församlingar ska fungera i det profetiska, utifrån vad Paulus skriver i Nya testamentet, måste vi förstå vad en profetisk församling är. Det handlar i korthet om att återvända till Bibelns budskap om den helige Andes tjänst i det nya förbundet.

    Med ödmjuk hållning, utan anspråk på slutgiltig uppenbarelse i ämnet, får läsaren värdefulla nycklar till vad Herren vill säga och göra i vår tid. Guds syfte genom församlingen innebär att mobilisera troende till att våga ta steg i tro, att börja profetera och att bedja än mer genom Andens uppmaning.

    Åke Carlson är en uppskattad bibellärare. Under många år undervisade han på Livets Ords bibelskola. Han har även varit pastor i Göteborg under mer än 15 år. Bibelundervisningen är klargörande och instruktiv där hans erfarenhet av pastorstjänst, familje- och själavård, samt psykiatrisk omvårdnad, ger förkunnelsen bredd och gör budskapet inkännande.

    "Boken [ger] både uppbyggelse och utmaningar för ett personligt lärjungaskap. Ser man till boken i sin helhet kan den också betjäna mindre grupper, som till exempel cellgrupper, som ett gemensamt studiematerial med uppföljande samtal. Sven Nilsson och Per-Åke Eliasson, Pastorer, Kristet Center Örebro

    "Den här boken bygger tro och är en stor uppmuntran till allt Guds folk att fortsatt leva i det profetiska och att fortsatt söka Herrens ansikte." Janne Blom, Huvudpastor, Livets Ord

    "Boken ger rejäl andligt mat – och inte bara mjölk (Hebr 5:12). Jag rekommenderar den varmt." Anders Gerdmar, Professor i Nya testamentet och rektor för Skandinavisk teologisk högskola

    195,00 kr
  24. Församlingskultur : navet i församlingens gemensamma liv - Vad innehåller den? Hur påverkar den? Hur
    Församlingskultur : navet i församlingens gemensamma liv - Vad innehåller den? Hur påverkar den? Hur
    Beskrivning
    Är det svårt att få visionen eller budskapet att landa i församlingen? Nyckeln finns i församlingskulturen. Varje sammanhang där människor möts och lever tillsammans är präglat av någon form av kultur. Kulturformation pågår ständigt åt två håll. Människor formas av den kultur man finns i, och de människor som finns i kulturen påverkar kulturen. Kultur är inget en församling kan välja om man vill ha eller inte, den kommer att vara en del av gemenskapen oavsett om man vill eller inte. Det innebär alltså att någon kommer skapa och forma församlingskulturen i församlingen. Ledare som inser församlingskulturens betydelse och väljer att arbeta med att forma den på ett medvetet sätt kommer ha större förutsättningar för att få församlingen att växa och fördjupas i sitt uppdrag och i gemenskapen. Det finns skillnader i församlingskulturen mellan växande och minskande församlingar som är bra att vara medveten om för den som vill jobba med tillväxt och utveckling. Ska ni slå ihop två eller flera församlingar? Då behöver ni först börja med att studera och medvetandegöra kulturen så att alla är medvetna om de skillnader som finns och kan vara med och forma en god kultur i den församling som växer fram utifrån sammanslagningen.

    Åsa Kristensson arbetar som studieledare för pastorsstudenter på Akademi för Ledarskap och Teologi och fungerar som handledare i olika församlingssammanhang bland annat inom nätverket för Naturlig Församlingsutveckling. Hon har varit församlingsanställd i två Pingstförsamlingar och har över trettio års erfarenhet av att finnas med i olika ledaruppdrag i församlingssammanhang. Hon har tidigare studerat tre år på Pingstförsamlingarnas Teologiska Seminarium och har en teol kand från Örebro Teologiska Högskola.

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  25. Första Krönikeboken : i huvudet på en biskop
    Första Krönikeboken : i huvudet på en biskop
    Beskrivning
    Som biskop får Sören Dalevi ofta frågor och funderingar från människor han möter, och varje månad skriver han en krönika i Nya Wermlands-Tidningen (NWT) som berör dessa tro- och livsfrågor på olika sätt. Har alla människor lika värde? Finns djävulen? Finns änglar? Varför firar vi påsk? Hur är man egentligen om man är religiös? Krönikorna i boken är publicerade i NWT och tar upp de vanligaste frågorna men också en hel del andra funderingar, som finns i huvudet på en biskop.

    Sören Dalevi är född 1969 och prästvigdes 1996 för Karlstads stift. I augusti 2016 tillträdde Sören Dalevi som Karlstads stifts biskop. Biskop Sören Dalevi vill fokusera på den folkkyrkoteologi som varit så viktig i området: kyrkan är till för alla. Vi har högt i tak, låga trösklar, men vi har också ett golv.

    150,00 kr
  26. Förtröstans hermeneutik : Nathan Söderbloms lutheranvändning och traditionsbdearbetningens problemat
    Förtröstans hermeneutik : Nathan Söderbloms lutheranvändning och traditionsbdearbetningens problemat
    Beskrivning
    De föreställningar om kristen tradition som förutsätter ett nära samspel med det omgivande samhället, dess kultur och tänkande, riskerar att osynliggöras i dagens moderna Sverige. Det här hör samman med en fortsatt sekularisering men också med att andra föreställningar om tradition uppstår i ett tilltagande pluralistiskt samhälle. Förändringarna väcker frågor om huruvida det är möjligt att återskapa en plats för kristen tradition i samtiden på så sätt att kristen tro fortsatt förmår ge ett meningsfullt bidrag också in i det offentliga. Vilka resurser för ett sådant återskapande finns i så fall att hämta i luthersk tradition?

    I den här boken diskuteras hur teologen och ärkebiskopen Nathan Söderblom (1866–1931) hanterar en motsvarande religiös brytningstid. Genom att intressera sig för Martin Luthers förtröstansreligion snarare än för luthersk lära identifierar Söderblom redskap för att bearbeta kristen tradition så att den förmår svara upp emot sin samtids utmaningar.

    Med hjälp av nutida teologiskt tänkande fördjupas sedan först.elsen av Söderbloms traditionsbearbetning. Med utgångspunkt i den förtröstanshermeneutik som därigenom framträder blir det också möjligt att belysa förutsättningar för en nutida traditionsbearbetning.

    • Köp 3 för 288,00 kr/st
    • Köp 10 för 272,00 kr/st
  27. Förundran : tankar om vår stund på jorden
    Förundran : tankar om vår stund på jorden
    Beskrivning
    Naturen har blivit en ?gratis-losec? för de stressade, ett nästan heligt rum för dem som söker stillhet, sammanhang och förnyad livskänsla.



    Stefan Edman vill öppna våra sinnen och få oss att stanna upp och häpna. Över skönheten och det skenbart enkla i vardagen runt omkring oss. Men också över att vårt ?människovänliga? universum och vi själva tycks balansera på osannolikt finjusterade decimaler i naturlagarna. Finns det trots allt Någon bakom scenen, bakom Big Bang och evolutionens slumpskott?
    150,00 kr
  28. Förvandlande ögonblick : Gudsuppenbarelser i vår tid
    Förvandlande ögonblick : Gudsuppenbarelser i vår tid
    Beskrivning
    Gudsuppenbarelser i vår tid är mycket vanligare än man tror. Det handlar om syn-eller hörselförnimmelser av Jesus eller änglar, om förnimmelser av det gudomliga ljuset eller om att uppleva Gud i naturen. De som berättar om sådana erfarenheter är vanliga välanpassade medborgare. I deras berättelser möter vi en kaotisk värld i vilken en enda upplevelse under några sekunder eller minuter, då tiden tycktes stå stilla, skapade helhet i ett söndrigt liv.

    Förvandlande ögonblick. Sällan besannas diktarens ord "kaos är granne med Gud”"tydligare än i dessa skildringar.
    Antoon Geels är professor i religions-psykologi vid Lunds universitet. Han är också professor i jämförande mystik vid universitetet i Amsterdam

    175,00 kr
  29. Fotspår i Kosmos
    Fotspår i Kosmos
    Beskrivning
    Kan vi veta att Gud finns? Javisst!Genom hela skapelsen har Gud satt avtryck som är så tydliga att man måste blunda avsiktligt för att inte se dem. I snart hundra år har det satt myror i huvudet på forskare när de har försökt förstå verkligheten utan att blanda in Gud.

    Följ med på en spännande resa ut till universums gränser och in i atomernas värld. Hur kan vatten vara så underligt? Egentligen borde det koka vid minus 150 grader. Men i så fall skulle inte vi kunna finnas. Där är ett exempel på hur Gud har byggt naturens lagar så att jorden är ett så underbart hem för människan.

    I boken får vi se ett trettiotal observerade fakta. De kan bara förklaras på ett rimligt sätt med att Gud finns och har skapat universum med avsikten att vi skall kunna leva.

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
    • Köp 25 för 212,00 kr/st
  30. Frälsningen
    Frälsningen
    Beskrivning
    I Sverige handlar predikan i våra kyrkor allt mindre om syndernas förlåtelse eller om vårt behov av frälsning. Filosofer har nämligen länge hävdat att skuld inte skulle finnas utan bara skuldkänslor. Och om skuld är en känsla och inget mer, så menar man också att den främst måste vara en följd av uppfostran. I enlighet med detta synsätt försökte man avskaffa all auktoritet – inte minst Bibelns. Alla förväntades bli lyckligare, men om något inträffade blev det snarast motsatsen.

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  31. Främmande eld / Peter Stenumgaard
    Främmande eld / Peter Stenumgaard
    Beskrivning
    Intresset för ockultism tycks åter växa i västvärlden och dess influenser syns även inom kristenheten, antingen via en smygande inblandning i läror och ritualer eller genom kyrkor som öppet för in ockulta inslag i verksamheten. Detta leder till att evangeliets grunder ersätts med ett planlöst experimenterade i upplevelseorienterande aktiviteter. Då ockulta läror ofta innefattar bibliska personer och begrepp blir de svåra att identifiera för den som inte har goda kunskaper om Bibeln. Denna bok ger en översikt av den västerländska ockultismens rötter och trosföreställningar och hur dessa skiljer sig från bibliskt grundad kristen tro. Syftet är att läsaren ska öka sin egen förmåga att skilja ut den kristna trons grunder från den ström av ockulta influenser som kan ses idag. Boken berör även frågan om ockulta spår inom kyrkan.

    Här belyses några starkt omdebatterade frågor såsom gnosticismens påverkan på både framgångsteologin och kristen mystik, samt dyrkan av jungfru Maria som himmelens drottning.

    ”Jesus varnade för att i den sista tiden skulle många bedragare komma och bedra många. Den här boken kommer att bli en hjälp för många att förstå att det finns en skillnad på andligt och andligt. Boken är ett måste för andliga förkunnare för att kunna förstå och kunna hjälpa människor att inte fastna i ockultism. Men den är också att starkt hjälpmedel för andliga sökare att kunna hitta sanningen.” Gertrud Storsjö / Bibellärare och författare

    150,00 kr
  32. Från Alaska till Kap Horn : en amerikansk religionsgeografi
    Från Alaska till Kap Horn : en amerikansk religionsgeografi
    Beskrivning
    Ingenstans möter de kristna kyrkorna och samfunden i så många märkliga variationer som på den amerikanska kontinenten.

    Ingen kan undgå att undra över och förvirras av denna mångfald av religiösa tolkningar, seder och bruk och olika framtoningar, som den ovane besökaren möter i katedraler, kyrkor och bönhus. Religionsgeografin både i norr och söder erbjuder en komplicerad och svårtolkad fixeringsbild. Som en liten hjälp för den intresserade att bringa reda i mångfalden och begränsa förvirringen har denna skrift ställt samman samfundens utvecklingshistoria och andra aktuella fakta.

    155,00 kr
  33. Från biskop Brasks tid
    Från biskop Brasks tid
    Beskrivning
    Hans Brask, biskop i Linköping 1513-1527, är ett välkänt namn i svensk historia. Man har föreställt sig honom som en levnadsglad herreman, en driftig och ganska girig förvaltare av ett stort stift och en listig politiker, som lyckades överleva dramatiska maktskiften när andra måste sätta livet till. Men historieskrivningen om honom har ända in i vår tid präglats av kung Gustavs förtal.

    Lyckligtvis har Brask själv efterlämnat ett rikt källmaterial, genom vilket vi lär känna hans personlighet och ser bredden i hans verksamhet.

    Historikern Per Stobaeus (f. 1975) publicerar i denna bok nya forskningsrön om Hans Brask och hans tid, hans vänner, kolleger och fiender.

    Boken är en fortsättning på författarens doktorsavhandling och innehåller fördjupning på en rad områden, men kan läsas fristående. Här möter vi Brask när han studerar i Rom, när han som biskop dömer i äktenskapsmål och delar ut avlat, när han sprider antiluthersk litteratur till klostren och diskuterar den nya bibelöversättningen. Vi följer honom under upplösningen av Kalmarunionen, då han med historiska argument propagerar för erövring av Skåne och Gotland. Vi studerar hur han använder ordspråk i sina brev. Vi söker spåren efter hans landsflykt i Polen och granskar hans eftermäle i historieskrivningen.

    275,00 kr
  34. Från början : upptäck Guds urspungstanke med skapelsen
    Från början : upptäck Guds urspungstanke med skapelsen
    Beskrivning
    Lösningen ligger i ursprungstanken.

    I denna bok behandlar Dan Salomonsson olika frågor som berör alla människor: relationen till Gud, äktenskap, ledarskap, en sund puls i vardagen – för att nämna några.
    Författaren visar att de problem vi möter i livet, har sin lösning i Guds ursprungstanke om hur livet ska levas. I ljuset av detta förmedlas både perspektiv på tillvaron och hopp om det återupprättade paradiset.

    ”När vi orienterar oss i tillvaron behövs det en tydlig referenspunkt att utgå från. Tanken som återkommer frekvent i de heliga texterna är att det är ordningen från skapelsen som utgör orienteringspunkten för de stora frågorna. När Skriften tar ut kompassriktningen för de fundamentala principerna i livet utgår argumentationen från den tanke som fanns från början.”
    Ur författarens förord Om författaren:
    Med erfarenhet från vitt skilda verksamhetsfält är Dan Salomonsson först och främst Ordets tjänare. I den kallelsen har det skapats erfarenhet av offentligt ledarskap.
    Som pastor i Stockholm och Uppsala har han de senaste åren varit initiativtagare till en rad projekt och nätverk Dan har medverkat i och skrivit ett flertal böcker.
    Född och uppvuxen i Karlskoga, pappa till tre barn och gift med Eleonor.

    100,00 kr
  35. Från Don Quijote till Aniara
    Från Don Quijote till Aniara
    Beskrivning
    Påverkas vår livssyn och våra personligheter av den skönlit- teratur vi läser?Kan man växa och mogna som människa genom att läsa skönlitteratur?Skönlitteraturen har naturligtvis ett värde i sig och skall inte behöva visa sin legitimitet genom att den förväntas kunna användas i ett eller annat nyttobetonat sammanhang. Men ändå: att skönlitteratur är en källa till kunskap på olika plan är givetvis oemotsägligt. Det gäller också kunskap om religiösa frågor, eller kanske rentav bibelkunskap? Kan lä- sandet till och med bidra till att min tro fördjupas?

    Elisabeth Stenborg har arbetat som universitetslektor i lit- teraturvetenskap, och har här sammanställt några av sina artiklar i detta ämne. De flesta har ursprungligen publicerats i tidskriften Signum men är nu bearbetade eller utvidgade.

    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
  36. Från generation till generation
    Från generation till generation
    Beskrivning
    Det är viktigt att vittna för grannar och arbetskamrater. Det är viktigt att predika för onådda folk. Men Jesu missionsbefallning gäller också våra barn. De skall göras till lärjungar, och ingen kan vara bättre lämpad till detta uppdrag än deras föräldrar.

    Genom att gå igenom både Gamla och Nya testamenet visar Per-Olof Eurell att Gud förväntar sig att den levande tron överförs från generation till generation.

    Det finns inte någon automatik i detta utan kräver stora medvetna ansträngningar. De bibliska exemplen är fler än många läsare sannolikt känner till.

    Författaren beskriver också föräldrarollen och vägleder kring barnuppfostran. Familjen är Guds idé– därför är den värd att på alla sätt värna och stärka. Ingen människa kommer någonsin att få en viktigare uppgift i sitt liv än att vara förälder. I den uppgiften finns en kallelse att överföra tron.

    Om författaren: Per-Olof Eurell är företagare, förkunnare och författare. Han är en välkänd näringslivsprofil som haft ledande befattningar i flera svenska storföretag. Per-Olof har också gjort sig känd för stort engagemang i församlings- och missionsarbete. Han är gift med Nancy och bosatt i Märsta. De har tre barn och ett barnbarn

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
    • Köp 25 för 148,00 kr/st
  37. Från Jesus till moder Teresa : kristenhetens historia
    Från Jesus till moder Teresa : kristenhetens historia
    Beskrivning
    Från Jesus till moder Teresa ger historiska perspektiv på kristendomens och kyrkans ställning i dagens och morgondagens värld. Huvudtemat är växelspelet mellan kristendom och miljö. Författaren ger en lättillgänglig introduktion till kristendomens historia och presenterar en översiktlig bild av det kristna budskapets effekter på omvärlden, samt hur människor och miljöer påverkat detta budskap - från Jesu framträdande och in i vår egen tid.
    175,00 kr
  38. Från Jihad till Jesus
    Från Jihad till Jesus
    Beskrivning
    Christopher Alams liv är fyllt av äventyr och kantas av den ena mirakulösa händelsen efter den andra. Från Jihad till Jesus beskriver en ung muslims resa från becksvart mörker och dödslängtan – som ledde till att han tog värvning i armén med en längtan att dö i heligt krig, jihad – till ett möte med Jesus som förvandlade hans liv för all framtid.

    Christophers familj härstammar från Hashemitklanen i Jordanien, men han växte upp i Pakistan där hans far var en känd armégeneral och en av ledarna i den organisation som utbildade Osama bin Laden och skapade talibanrörelsen. Christopher själv tjänstgjorde som officer i den paki­stanska armén.

    Efter att Christopher upplevde Jesus, såg hans far till att han arresterades och försökte få honom halshuggen för att han svikit familjens tro. Genom en rad miraku­lösa händelser flydde Christopher landet under dramatiska omständigheter och kom så småningom till Sverige, där han träffade och gifte sig med Britta.

    ”Från Jihad till Jesus” är ett mäktigt vittnesbörd. Har du inte läst boken, gör det!

    100,00 kr
  39. Från konflikt till gemenskap
    Från konflikt till gemenskap
    Beskrivning

    2017 kommer katoliker och lutheraner att tillsammans se tillbaka på reformationen 500 år tidigare. Samtidigt kommer de också att reflektera över 50 år av officiell ekumenisk dialog på världsnivå. Under denna tid har den gemenskap de på nytt delar fortsatt att växa till. Detta uppmuntrar katoliker och lutheraner till att tillsammans fira det gemensamma vittnesbördet om Jesu Kristi evangelium; han är centrum i deras gemensamma tro. Samtidigt kommer de mitt i detta firande även att erfara det lidande som kyrkans splittring orsakar. Det ger anledning till en självkritisk prövning, inte bara av historien utan också av verkligheten idag. Från konflikt till gemenskap lägger grunden för en ekumenisk minneshögtid som står i kontrast till tidigare hundraårsminnen av reformationen. Den evangelisk-lutherska/romersk-katolska enhetskommissionen uppmanar alla kristna att studera rapporten med ett både öppet och kritiskt sinne och att vandra vidare på vägen mot kyrkans fulla och synliga enhet

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
    • Köp 25 för 172,00 kr/st
  40. Från moderhuset till domkyrkan : upptagning, invigning och vigning av diakoner och diakonissor i Sve
    Från moderhuset till domkyrkan : upptagning, invigning och vigning av diakoner och diakonissor i Sve
    Beskrivning
    De första diakonissorna vigdes 1855 och de första diakonerna 1902. Den tidiga diakonissverksamheten i Sverige organiserades inom ramen för så kallade moderhus. Moderhuset ansvarade för deras anställningar i samhälle, kyrka och på anstaltens egna institutioner och var deras trygghet vid sjuk- eller ålderdom.

    Diakonerna var friare i sin relation till sin utbildningsanstalt Diakonanstalten och kunde, till skillnad från diakonissorna, fortsätta som diakoner även om de gifte sig.
    Under större delen av perioden 1855–1999 har upptagningar, invigningar och vigningar av diakoner och diakonissor skett vid de olika diakonianstalterna. I den kyrkoordning som fastställdes av Svenska kyrkans kyrkomöte 1999 slås dock fast att vigning av diakoner - ordet diakonissa används inte i kyrkoordningen - skall ske i stiftens domkyrkor. Antagning och prövning av dem som skall vigas skall också ske i respektive stift. I denna avhandling lyfter författaren också fram faktorer utanför kyrkan som haft betydelse för synen på diakonatet och utvecklingen av vigningar av diakoner och diakonissor. En rad omständigheter, som långt ifrån alla är specifikt inomkyrkliga, har lett till den förändrade syn som fått till följd att vigningarna flyttats från moderhuset till domkyrkan.

    230,00 kr
  41. Från Sara Greta till Lilla svarta Sara : väckelsen i litteraturen och väckelsens litteratur
    Från Sara Greta till Lilla svarta Sara : väckelsen i litteraturen och väckelsens litteratur
    Beskrivning
    Väckelserörelserna var från första början involverade i en intensiv skriftutgivning. Parallellt med att väckelsen spred sitt budskap i muntlig och skriftlig form blev den själv föremål för litterära framställningar i romaner, reseskildringar, tidningar och tidskrifter.

    Denna bok vill bidra till att kasta nytt ljus över bilden av väckelsen i litteraturen liksom över den genremässiga och idémässiga mångfalden i väckelsens egen litterära verksamhet.

    I bokens första del, »Väckelsen i litteraturen«, diskuteras bilden av och relationen till väckelsen i texter av Emilie Flygare-Carlén, Selma Lagerlöf, H.C. Andersen, Sara Lidman, Tore Nilsson och Åke Lundgren, liksom bilden av väckelsen i 1800-talets engelskspråkiga reseskildringar. I den andra delen, »Väckelsens litteratur«, belyses den genremässiga bredden i de samfundsanknutna bokförlagens utgivning.
    Bland annat analyseras romaner av P.P. Waldenström och Elisabeth Beskow, mera känd under signaturen Runa. Här behandlas även dagboks- och tidskriftsgenren, reseskildringen, julboken och den andliga sången, representerad av Lina Sandells kända visa om Lilla Svarta Sara.

    230,00 kr
  42. Fred är vägen till fred
    Fred är vägen till fred
    Beskrivning
    Fred är inte enbart frånvaro av våld. Verklig fred är också närvaro av frid, äkta relationer och omsorg om varandra.
    KG Hammar menar att det genom Jesu exempel är möjligt att låta en sådan fred bli såväl en personlig livshållning som en framkomlig väg i internationella konflikter. Vår största utmaning är därför att i alla relationer, i alla möten, välja fredsbyggandets och ickevåldets väg. Det vi sår får vi också skörda.

    Fred är vägen till fred är en bibelförankrad tankebok för alla som månar om sitt inre, sina relationer och närheten till Gud.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  43. Fred i religionens namn!  En interreligiös fredsantologi
    Fred i religionens namn! En interreligiös fredsantologi
    Beskrivning
    En interreligiös fredsantologi

    Kan religioner vara en självklar och positiv kraft i det offentliga rummet? Idag märks en tilltagande religionskritik utifrån samhällets ökande sekularisering och internationella konflikter.

    Livsåskådning uppfattas höra till det privata och religion ses som grogrund för konflikt. Men tvärtemot gängse generaliseringar kring våld, konflikt och religion ser många religiösa själva på varandras olikheter med respekt – strävan efter rättvis fred är gemensam. I boken finns sju personliga skildringar om fredens grund och ursprung inom olika religioner. De visar sig gömma rika resurser för arbetet mot en fredligare värld. Fred i religionens namn! är en unik samling texter som visar på skillnader och likheter i religionernas uttryckssätt, traditioner och fredssträvanden. I en avslutande del finns studieplan och frågor för samtal och fördjupning.

    235,00 kr
  44. Fredrika Bremer hos påven : och andra essäer
    Fredrika Bremer hos påven : och andra essäer
    Beskrivning
    En gång på 1850-talet fick Fredrika Bremer en audiens hos påven Pius IX. Vad kunde kvinnorörelsens pionjär och den ärkereaktionäre kyrkomannnen ha att säga varandra?
    Mot förmodan utspann sig ett tankeväckande samtal, något av en föregångare till ekumeniken. I denna bok behandlas flera andra författares - både svenska och utländska - inställning till kristendomen. Hur såg Esaias Tegnér på försoningen? Vilken roll spelar kyrkan och religionen hos de båda engelska detektivförfattarna Dorothy L. Sayers och P. D. James? Varför omtalas den katolska kyrkan så ofta i Peter Nilson romaner? Vibeke Olssons romaner med motiv från romarriket uppvisar en oväntad utveckling. Men också den metafysiska dimensionen hos en lyriker som Jesper Svenbro får sin belysning. Sten Hidal är professor i bibelvetenskap vid Lunds universitet. Han sitter också i redaktionskommittén för kulturtidskriften Signum och i styrelsen för Tegnérsamfundet
    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  45. Fredsagent 1325 : kvinnor i fredens tjänst
    Fredsagent 1325 : kvinnor i fredens tjänst
    Beskrivning
    Nätverket Operation 1325 består av sex kvinnoorganisationer som samarbetar för att förverkliga FN:s resolution 1325, som handlar om vikten av att involvera kvinnor i fredsbyggandet. Boken kombinerar kvinnors metoder i informella fredsprocesser med handfast analys och transformering av konflikter och lyfter fram de många exempel på hur kvinnor lyckats skapa fredliga relationer över de etniska, religiösa och kulturella gränserna.
    75,00 kr
  46. Frihet genom gränser : konsten att leva och livets nyanser
    Frihet genom gränser : konsten att leva och livets nyanser
    Beskrivning
    En utbredd föreställning är att vi är fria att göra vad vi vill, oberoende av någon eller något. I denna personligt hållna och nyfikna bok skärskådar Leif Carlsson samtiden och visar på vårt ständiga behov av goda gränser. Vi är inte enbart fria, utan också beroende av gränser för att må bra. Vi är inte enbart oberoende, utan också någons medsyster och medbroder.
    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
    • Köp 25 för 172,00 kr/st
  47. Frihet, jämlikhet, reformation! : 500 år med Luther
    Frihet, jämlikhet, reformation! : 500 år med Luther
    Beskrivning
    Året är 1517, platsen en kyrkport i den tyska staden Wittenberg. En ung, ilsken munk har fått nog av katolikernas avlatsbrev och rökelsedimmor och spikar upp en lapp med sina teser på porten. Resten är historia. Reformationen beredde vägen för inte bara hårt arbete och gudsfruktan utan för dagens moderna samhälle. Per Svensson skildrar mannen vars idéer präglat västerlandet i femhundra år. Boken är en reviderad och utvidgad version av Per Svenssons Lutherbiografi från 2008.Per Svenssons bok är det bästa jag läst i ämnet på svenska. Göran Greider Per Svensson är en idag ledande kulturskribent i Sydsvenskan och författare, senast till Vasakärven, en bok om Sverigedemokraternas rötter
    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  48. Fyra årstider med Birro
    Fyra årstider med Birro
    Beskrivning
    Det har varit ett minst sagt stormigt år för författaren Marcus Birro. Det har varit uppmärksammade luncher, uppsägningar, hatkampanjer, smutskastning, skilsmässa, förälskelser och uppbrott. Både privat och yrkesmässigt har det stormat som aldrig förr. Men mitt i den stormen har det också funnits en helig plats, nämligen skrivandet.

    "Går man under kan man ju alltid skriva om det. Grejen är ju att alla människors liv stormar under ett år. Jag har försökt formulera mig runt mitt liv och mitt år på ett sätt som gör att folk kan hämta tröst och styrka in i sina egna liv."

    Boken vill vara en guide året om. Korta texter om tro, livet, kärleken, barnen, äktenskapet, försoningen, förlåtelsen och om Gud inte minst. Skrivandet och läsandet är nycklar när livet kärvar och förklaringar när livet känns lätt.

    Vissa texter har tidigare varit publicerade i tidningen Världen idag

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
    • Köp 25 för 52,00 kr/st
  49. Fyra kristna diskuterar skapelse och evolution
    Fyra kristna diskuterar skapelse och evolution
    Beskrivning
    HUR FÖRHÅLLER SIG evolutionsteorin till den bibliska urhistorien? Bör skapelseberättelsen tolkas bokstavligt eller mer bildligt? Vilka delar av evolutionsteorin är förenlig med Bibeln? På dessa frågor svarar bibeltroende kristna olika. I den här boken låter vi fyra kristna profiler som tar både Bibeln och vetenskapen på allvar mötas i en diskussion kring dessa frågor.

    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
  50. Gaudete et Exsultate - Gläd er och jubla : om kallelsen till helighet i världen av i dag
    Gaudete et Exsultate - Gläd er och jubla : om kallelsen till helighet i världen av i dag
    Beskrivning
    Heligheten är det skönaste och mest tilldragande i kyrkans ansikte, menar påven Franciskus i denna ”apostoliska uppmaning”, en uppmuntran att söka mittpunkten i det kristna livet: förverkligandet av Saligprisningarna i varje dags liv. Denna kärnfulla skrift är i högsta grad inriktad på det praktiska: vad gör jag i praktiken för att bli Jesu lärjunge? Hur förhåller jag mig till den svindlande utmaningen i evangeliet: ”Var fullkomliga, så som er Fader i himlen är fullkomlig”? Huvuddelen av denna uppmaning/uppmuntran till helighet är en genomgång av Saligprisningarna i Matteusevangeliets tjugofemte kapitel och hur de kan praktiseras. Helgonen är kyrkans konkreta och lättbegripliga åskådningsexempel. Centrum i påvens budskap framgår av följande ord i det fjärde kapitlet: ”Gud är den alltid Nye, som driver oss att ständigt börja på nytt och byta utgångspunkt för att gå utanför det välkända, ut mot periferierna och gränserna. Han leder oss dit där den mest såriga delen av mänskligheten befinner sig, och där människorna bortom ytlighetens och konformismens skenvärld fortsätter att söka svaret på frågan om livets mening. Gud är inte rädd! Han är inte rädd! Han går alltid utanför våra uppgjorda planer och fruktar inte periferierna. Han har själv gjort sig till periferi (jfr Fil 2:68; Joh 1:14). Därför ska vi våga gå ut i periferierna, och där kommer vi att finna honom: han kommer redan att vara på plats. Jesus går före oss i hjärtat på vår broder, i hans sårade kött, i hans förtryck, i hans djupa övergivenhet. Han är redan där.”
    105,00 kr
  51. Gemenskap : att vara kyrka i Svenska kyrkan
    Gemenskap : att vara kyrka i Svenska kyrkan
    Beskrivning
    Vad är det som utmärker en kristen kyrka till skillnad från alla andra religioner, organisationer och gemenskapsformer?
    Gudstjänstfirandet, gestaltadet av evangelium, har alltid varit centrum i den kristna kyrkan. Därför är den gudtjänstfirande församlingen kyrkans egentliga innebörd. Och gudstjänsten i alla dess former är kyrkans främsta kännetecken.

    Böner, lovsånger och bekännelse i gudstjänsten är alla formulerade i ?vi?-form, ?vi? som tillsammans firar gudstjänst.

    Per-Erik Persson är professor emeritus i systematisk teologi i Lund.
    • Köp 3 för 102,00 kr/st
  52. Genom Jesu sår
    Genom Jesu sår
    Beskrivning
    Genom Jesu sår har vi blivit botade
    En bok om själens helande.
    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  53. Gläd dig du kristen : dagliga betraktelser av Martin Luther
    Gläd dig du kristen : dagliga betraktelser av Martin Luther
    Beskrivning
    Gläd dig du kristen är en samling texter av Martin Luther. De är valda och sammanställda för att passa som läsning för var dag under kyrkoåret. Samlingen skiljer sig från andra betraktelseböcker med luthetexter genom att den på ett allsidigt sätt går igenom de viktigaste delarna av Luthers teologi. Varje text har en noggrann hänvisning till källskrifterna. Martin Luther talar hjärtats språk. Hans ärende är människans möte med ett levande Guds ord.
    • Köp 3 för 265,50 kr/st
    • Köp 10 för 250,75 kr/st
  54. Gläd Dig, Du som födde ljuset
    Gläd Dig, Du som födde ljuset
    Beskrivning
    Några av de viktigaste bildtyperna i den bysantinska konsten utgörs avGudsmodersikonerna som framställer Jungfru Maria och Jesusbarnet.De är inte tänkta som »Mariabilder« utan uttrycker inkarnationensmysterium, att Gud har fötts som människa av Maria.I Gläd Dig, Du som födde Ljuset får vi för första gången på svenska enstor studie om Gudsmodersikonernas ikonografi, deras historia ochutveckling. Med utgångspunkt i en 1100-talsikon från den heliga Katarinaskloster i Sinai presenteras sex huvudmotiv med ett stort bildmaterial.Ett motiv som kan ha urgamla förebilder i Egypten är Denammande Maria med barnet. Till Sinai knyts ett motiv med en tronandeGudsmoder, en gestaltning som utvecklades olika i öst och i väst. Konstantinopelsskyddsikon Hodegetria har tillskrivits evangelisten Lukas,men motivets fascinerande historia är främst relaterad till den bysantinskahuvudstaden. Dit hör ytterligare två motiv med officiell funktion:Orans (den bedjande) och Hagiosoritissa (det heliga skrinets ochförbönens Gudsmoder). Under bildstriden ökade vördnaden för GudsModer och ett motiv fyllt av värme och innerlig känsla växte sig starkt,Eleousa (barmhärtighetens Gudsmoder). Mest känd är Guds Moder avVladimir, »Rysslands Moder«. Här presenteras också nytestamentligaoch apokryfa texter om Maria, liksom legenderna om ikonernasuppkomst och den rika symboliken kring Marias roll i inkarnationen.
    • Köp 3 för 306,00 kr/st
    • Köp 10 för 289,00 kr/st
  55. Göm dig vid bäcken Kerit. Livet i Karmel
    Göm dig vid bäcken Kerit. Livet i Karmel
    Beskrivning
    Göm dig vid bäcken Kerit, i kärleken, säger Gud till profeten Elia, och därmed till varje karmelit, i Första Kungaboken 17. Hur detta skall ske har Orden under sin 800-åriga historia velat ge svar på. Under drygt 200 år formades de unga karmelitbröderna av det s.k. Vademecum, ett kompendium för det dagliga livet i Karmel.
    Wilfrid Stinissen har nu gett oss en nutida handbok i samma syfte. I den karmelitiska traditionen får vi här konkret vägledning för hur vi kan använda vår vardag så att den leder fram till mötet med Gud.
    205,00 kr
  56. Gräv djupare : verktyg för att hitta Bibelns skatter
    Gräv djupare : verktyg för att hitta Bibelns skatter
    Beskrivning
    I Gräv djupare ger författarna Nigel Beynon och Andrew Sachs sexton verktyg som hjälper vanliga bibelläsare att rätt förstå, tolka och tillämpa Bibelns budskap. I boken finns gott om exempel på hur verktygen används och i slutet av varje kapitel finns övningsexempel där du som läsare får möjlighet att själv använda verktygen. En utmärkt och praktiskt bok för dig som vill få hjälp att se mer av rikedomarna i Bibeln.

    "Ofta möter jag människor som känner sig osäkra inför att själva läsa, tolka och tillämpa en bibeltext. Det här är den bok som jag kommer att rekommendera i det syftet. Gräv djupare ger dig en verktygslåda för att kunna möta vilket stycke som helst ur Bibeln, och att ansvarsfullt börja utforska dess mening och tillämpning. Klart, tydligt, praktiskt och pedagogiskt."

    Jonas Vestlund Församlingsledare, Pingst Arvika

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  57. Gruppen som började läsa Bibeln
    Gruppen som började läsa Bibeln
    Beskrivning
    Gruppen som började läsa Bibeln bygger på Navigatörernas samlade erfarenheter av bibelläsning, presenterad som en berättelse. Boken beskriver en grupp som börjar läsa Bibeln tillsammans och upptäcker vad Bibeln och dess budskap kan betyda i vardagen.
    85,00 kr
  58. Gud är kärleken
    Gud är kärleken
    Beskrivning
    Påven Benedikt XVI:s första encyklika Gud är kärleken (Deus caritas est) lyfter fram den mest fundamentala kallelsen för varje kristen, nämligen att älska. »Vi har kommit till tro på kärleken. Så kan den kristne beskriva sitt livs grundläggande avgörelse«, skriver påven.

    The Tablet skrev:
    Benedikt XVI har initierat ett djupsinnigt, gripande och rent humorfyllt samtal om vad den fysiska kärleken och Guds kärlek har med varandra att göra.

    50,00 kr
  59. Gud är mitt i världen: Om Bonhoeffer och hans relevans idag
    Gud är mitt i världen: Om Bonhoeffer och hans relevans idag
    Beskrivning
    På morgonen den 9 april 1945 avrättades Dietrich Bonhoeffer för sitt motstånd mot nazismen. Redan då var han, 39 år gammal, en av sin tids mest kända teologer och han är idag än mer respekterad än under sin livstid. Hans livsöde har gett en enorm trovärdighet åt hans tänkande. Martyriet signerade Bonhoeffers teologi.
    Med sin intellektuella och moraliska integritet utmanar Dietrich Bonhoeffer fortfarande seriösa kristna tänkare i vår tids frågor, och hans inflytande begränsar sig inte till den västerländska eller lutherska kyrkotraditionen.

    I Gud är mitt i världen får vi en inblick i hur arvet från Bonhoeffer gjort sig gällande på så skilda håll som i det moderna Japan och i latinamerikansk befrielseteologi, och vi möter exempel på hur hans teologi kan relateras till aktuella frågor om miljöetik, religionskritik och mänsklig mångfald.

    I boken medverkar Niclas Blåder, Kirsten Busch Nielsen, Manfred Hofmann, Aasulv Lande, Martin Lind, Anders Melin, Torbjörn Sjöholm och Catharina Stenqvist. Förord av KG Hammar.

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
    • Köp 25 för 148,00 kr/st
  60. Gud är papperslös : biblisk tro och rättvisa för invandrare
    Gud är papperslös : biblisk tro och rättvisa för invandrare
    Beskrivning
    Uppmaningar om gästfrihet och vårt ansvar gentemot den som är utsatt är ett återkommande tema genom hela Bibeln. Vad betyder det för oss när flyktingpolitik och integration plötsligt står överst på alla agendor? Hur ska kyrkans folk agera?

    Ched Myers, amerikansk teolog och politisk aktivist, är djupt engagerad i migrantfrågor. I Gud är papperslös gräver han djupt i ett antal olika bibeltexter och reflekterar över vad de har att säga om kulturella skillnader, gästfrihet, Guds vision om inkluderande, att omfamna »annorlundaskap« och att välkomna flyktingen

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  61. Gud är röd : berättelser om hur den kristna tron överlevde och blomstrade i de kommunistiska Kina
    Gud är röd : berättelser om hur den kristna tron överlevde och blomstrade i de kommunistiska Kina
    Beskrivning
    Här vandrar Liao Yiwu runt i de gamla glömda byarna i sydvästra delen av Kina och upptäcker en andlig värld som är försummad av den moderna världen och upprättar en betydande del av Kinas historia som blivit förvrängd, raderad eller bortglömd. Han dokumenterar en speciell grupps livsberättelser, de som kämpar mot förtryck för att bevara sin tro. .?

    Liu Xiaobo, Nobels fredspris 2010
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  62. Gud blev människa : monoteismen och inkarnationen i kristendom, judendom och islam (bunt med fem häf
    Gud blev människa : monoteismen och inkarnationen i kristendom, judendom och islam (bunt med fem häf
    Beskrivning
    Kristendom, judendom och islam kallas »de tre monoteistiska religionerna», eftersom de delar tron pa° en enda Gud, skapare av himmel och jord. Men kristendomen ha¨vdar dessutom inkarnationen, som inneba¨r att det a¨r Gud sja¨lv som har blivit ma¨nniska i Jesus Kristus och som alltja¨mt mo¨ter ma¨nniskorna i bera¨ttelserna om hans fo¨delse, liv, do¨d och uppsta°ndelse. Pa° sa° sa¨tt blir Gud en konkret verklighet ocksa° i va°rt liv. Bo Johnson a¨r professor emeritus i Bibel- vetenskap vid Lunds universitet. Detta häftet i vykortsformat (A6) ger en liten lektion i teologi pa° 28 sidor, utan att förutsätta några fackkunskaper. Omslaget pryds av "Herdarnas tillbedjan" ett konstverk från 1662 av den holländske mästaren Gerard van Honthorst, som i färg och komposition omvandlar den kristna tron på inkarnationen, att Gud blivit människa, till bildformatet: ljuset i bilden kommer nämligen inte från någon yttre ljuskälla, utan från det nyfödda barnet.

    • Köp 3 för 31,50 kr/st
    • Köp 10 för 29,75 kr/st
  63. Gud eller ingenting : ett samtal om tron med Nicolas Diat
    Gud eller ingenting : ett samtal om tron med Nicolas Diat
    Beskrivning
    I denna intervjubok möter läsaren en av vår tids mest framträdande och vältaliga katolska röster, kardinal Robert Sarah från västafrikanska Guinea. Vi får läsa om hur franska missionärer, med livets som insats, kommer med den katolska tron till en avlägsen by i Guineas djungler. I byns mitt reser de ett kors där barnen samlas om kvällarna för lära sig katekes och be tillsammans med missionärerna. Särskilt en av pojkarna älskar att tjäna vid altaret och tappar inte fattningen ens när det en dag ligger en farlig orm på kredensbordet. För föräldrarna är det svårt att tro att deras son ska kunna bli präst – det kan väl bara vita män? Föga anar de att lille Robert bara några decennier senare ska bli utnämnd till världens yngsta biskop i en tid då Guinea lider under kommunistledaren Sekou Tourés terrorvälde. Inte heller kan de veta att Robert Sarah kommer att kallas till Rom för att tjäna påven som kardinal. Först vid Kongregationen för folkens evangelisering, sedan vid påvens organ för biståndsverksamhet Cor unum och nu som prefekt för Kongregationen för sakramentsförvaltningen och gudstjänstlivet (”Liturgikongregationen”).

    Kardinal Sarah har gjort sig känd som en av de mest frispråkiga försvararna av katolsk tro som orädd uttalar sig i kontroversiella frågor. I denna bok berörs ämnen som Kyrkans uppdrag, Evangeliets glädje, äktenskapets och familjens sanna natur och Västvärldens moraliska kris och otillbörliga försök till ideologisk kolonisation av Afrika. Nicolas Diat är en fransk journalist och författare, specialiserad på Vatikanen och Kyrkan, som tidigare bl.a. skrivit en uppmärksammad bok om Benedictus XVI, ”Mannen som inte ville vara påve” (L'homme qui ne voulait pas être pape).

    305,00 kr
  64. Gud kan bara älska
    Gud kan bara älska
    Beskrivning
    Hur finner vi hoppets källa? Genom att våga leva i gemenskap med Gud. Och hur är en sådan gemenskap möjlig? Genom att Gud först har älskat oss. Gud fortsätter outtröttligt att söka efter oss, även om vi inte är medvetna om det

    ;Efter mer än sextio år i Taizé samlade broder Roger, brödrakommunitetens grundare, sina tankar i en bok som också blev hans kärlekstestamente. Han reflekterade över de ord som ständigt dyker upp i samtalen med gästerna i den lilla franska byn -- tillit, enkelhet och glädje. Han ville också berätta något om de händelser som format kommuniteten och om några människor som inspirerat honom och de andra bröderna i deras liv och arbete.;

    Gud kan bara älska; är en liten bok med ett stort innehåll, en bok om att vara en människa som tar emot Guds kärlek och sprider den vidare till andra -- den livsuppgift som broder Roger tog på största allvar och som besökarna i Taizé genom åren hjälpte honom att forma och reflektera över

    ;Förordet till denna svenska utgåva ger en introduktion till Taizékommunitetens historia och till livet där i dag. Broder Rogers ursprungliga manus har också kompletterats med tre av hans brev till de unga gästerna i Taizé -- brev om bön, solidaritet och framtidstro, och om en Gud som bara kan älska.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  65. Gud och det onda
    Gud och det onda
    Beskrivning
    Ämnet Gud och det onda har sedan antikens dagar, i synnerhet bland kristna tänkare, röjt stor uppmärksamhet. Men det har i ännu högre grad aktualiserats sedan 1950-talet, efter att några anglo-amerikanska filosofer hävdade att Guds existens var logiskt oförenlig med det ondas förekomst i världen.

    270,00 kr
  66. Gud och hans kritiker : en antologi om nyateismen
    Gud och hans kritiker : en antologi om nyateismen
    Beskrivning
    • Är Gud ett moraliskt monster?
    • Är religiösa människor mentalt sjuka?
    • Är religion och vetenskap oförenliga?

    Ja, åtminstone om man ska tro den nyateistiska rörelsen med Richard Dawkins i spetsen. Med flera storsäljande böcker har nyateismen skapat en livlig debatt om Gud, religion och moral.

    Nyateismen menar att religionen är irrationell, ovetenskaplig och till och med ond. I denna antologi analyseras nyateismens budskap. Bokens författare . som är fysiker, biologer, filosofer, teologer och lärare . visar att nyateismens argumentation är minst sagt bristfällig och att den kristna världsbilden i högsta grad är förenlig med rationalitet, vetenskap och moral.

    Gud och hans kritiker är en tydligt kristen kritik av nyateismens påståenden. Men boken vänder sig till alla som är intresserade av de stora frågorna om Gud, rationalitet, moral och vetenskap . oavsett om man betecknar sig som kristen, religiös, skeptiker eller ateist. Läs och ta del av ett stimulerande debattinlägg i en viktig fråga.

    Om författaren:
    Mats Selander (red) är lärare vid CredoAkademin och doktorand i etik. Han har en masterexamen i religionsfilosofi och etik från Talbot School of Theology i Los Angeles, USA.

    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
    • Köp 25 för 176,00 kr/st
  67. Gud om pengar
    Gud om pengar
    Beskrivning
    Pengar, ägodelar och förvaltarskap tillhör de mer omskrivna ämnena i Bibeln. Denna bok behandlar frågor om vad Bibeln säger om pengar, vad som utmärker en förvaltare respektive ägare men även om hur Jesus förhåller sig till givande, skatt, ohederlighet och så vidare. Här finns också kapitel om hur vi kan se på arv, testamenten och utmaningar när man går i pension. Mot slutet diskuteras himlen och det eviga samt vad en himmelsk lön kan innebära.
    210,00 kr
  68. Gud, var är du?! : hitta styrkan och syftet med öknen i ditt liv
    Gud, var är du?! : hitta styrkan och syftet med öknen i ditt liv
    Beskrivning
    Känner du dig vilsen i en tid av torka och svårigheter, och undrar: “Gud, var är du?

    Kanske hörde du Gud tala, men nu tycks han ha tystnat. Kanske tog du steg i tro, men nu är hans närvaro som bortblåst. Välkommen till öknen – platsen mellan att ta emot ett löfte från Gud och att se det gå i fullbordan.

    Men här kommer en god nyhet: Öknen är inte en meningslös ödemark. Gud använder den för att förbereda och utrusta dig för syftet som ligger framför – om du navigerar rätt igenom den. Tvärtom mot vad många tror, handlar den här perioden inte bara om att vänta på Gud.

    Du har en roll att spela på vägen igenom. En stor roll. Och om du inte vill slösa bort tiden på att vandra runt i cirklar, behöver du lära dig vad den rollen innebär.

    I sin ögonöppnande bok delar John Bevere med sig av viktiga, bibliska sanningar och djupa erfarenheter som hjälper dig att navigera genom torra eller svåra tider, för att komma in i allt som Gud har för dig.

    Innehåller samtalsfrågor för gruppstudier.

    John Bevere är en internationellt känd talare och författare, känd för sin frimodiga och kompromisslösa inställning till Guds ord. John och hans hustru, Lisa, har grundat Messenger International – en organisation med syftet att resa upp kompromisslösa Kristi efterföljare som förvandlar världen. När han är hemma i Colorado, USA, tillbringar han gärna tid med sina fyra söner, eller försöker övertala Lisa att börja spela golf.

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  69. Gud: jakten : existentiell svindel i det tjugoförsta århundradet
    Gud: jakten : existentiell svindel i det tjugoförsta århundradet
    Beskrivning
    Sverige kallas ibland för världens mest sekulariserade land, men sökandet efter det heliga finns som en underström också i det sekulära. I Gud: Jakten undersöker teologen Joel Halldorf de religiösa dimensionerna av vår samtid ? i såväl politik och konsumtion som religion och radikalisering. Han placerar sekulära fenomen sida vid sida med religiösa rörelser som amerikansk kristen höger, islam, pingstväckelse och Knutbyförsamlingen och menar att det inte är så stor skillnad på det religiösa och sekulära som vi ofta antar. När människor påstår att de avgudar en kändis eller att fotboll är deras religion, är det bara slentrianmässiga uttryck eller menar de faktiskt vad de säger? Alla drabbas vi då och då av existentiell svindel, och vi söker svar på eviga frågor som: Vem är jag, vad är meningen ? och finns det något som är värt att kalla heligt?

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  70. Guds barns trygghet : några originalpredikningar av Carl Olof Rosenius och några nya i hans anda (fy
    Guds barns trygghet : några originalpredikningar av Carl Olof Rosenius och några nya i hans anda (fy
    Beskrivning
    Carl Olof Rosenius (1816–1868) var ett Guds redskap i de stora folkväckelser som svepte fram i Sverige under mitten av 1800-talet. Genom sitt ledarskap bidrog han till att andligt vitalisera kyrkan och att bevara väckelsen sund. Ledarskapet utövande han främst genom sina artiklar och sin förkunnelse. I denna box finns fyra band 40 predikoutkast från Rosenius hand, de flesta ej tidigare utgivna. Du möter även 40 nutida förkunnare från hela bredden av svensk kristenhet som ger sina uppdaterade versioner av Rosenius predikningar. Läs banden som andaktsböcker. Använd dem som inspirationskälla om du själv predikar, eller använd dem för högläsning vid samlingar av olika slag. Möt 1800-talets varma rosenianska andlighet i modern tappning. Läs och låt dig uppbyggas!
    795,00 kr
  71. Guds barns trygghet Vol I : några originalpredikningar av Carl Olof Rosenius och några nya i hans an
    Guds barns trygghet Vol I : några originalpredikningar av Carl Olof Rosenius och några nya i hans an
    Beskrivning
    Detta är första delen i en unik serie med hittills opublicerade handskrivna predikoutkast av Rosenius, kompletterade och tolkade i dagens ljus av bland andra Peter Halldorf, Runar Eldebo, Elisabeth Sandlund och Esbjörn Hagberg.

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  72. Guds barns trygghet Vol II : några originalpredikningar av Carl Olof Rosenius och några nya i hans a
    Guds barns trygghet Vol II : några originalpredikningar av Carl Olof Rosenius och några nya i hans a
    Beskrivning
    Detta är andra delen i den unika serien med hittills opublicerade handskrivna predikoutkast av Rosenius. I denna del tolkade av bland andra Stefan Swärd, Carl-Erik Sahlberg, Berth Löndahl och Hans Weichbrodt.

    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  73. Guds barns trygghet Vol III : några originalpredikningar av Carl Olof Rosenius och några nya i hans
    Guds barns trygghet Vol III : några originalpredikningar av Carl Olof Rosenius och några nya i hans
    Beskrivning
    I varje tid under kyrkans historia har god men också mindre god förkunnelse producerats. Detsamma gäller sångtexter och musik. Det som inte håller hög kvalitet faller med all rätt i glömska. Men det som har glöd och lödighet förtjänar att överleva och föras vidare, särskilt som kvaliteten ofta går hand i hand med tidlöshet. C O Rosenius betydelse för svensk kristenhet kan knappast överskattas. Hans samtid förmådde uppskatta honom, vilket visade sig i de skaror som samlades för att lyssna till honom och i den spridning hans skrifter fick. Och hans minne har hållits levande, inte minst genom hans psalmer som tillhör de mest älskade i vår psalmskatt. Hade Rosenius varit verksam på 2020-talet hade hans predikningar funnits på Youtube och Facebook och genererat klick, tummar upp och kommentarer. Det fascinerande med projektet “Guds barns trygghet” är att vi nu – 150 år efter hans död – får chans att fördjupa oss i hans muntliga förkunnelse, även om det sker i form av predikoutkast. Rosenius omvittnade förmåga att väcka och beröra dog inte med honom, utan lever kvar. Moderna predikningar, färdigställda av en rad välkända kristna förkunnare från olika sammanhang, visar att hans grundton av förtröstan på Gud och hans övertygelse om att nåden alltid räcker går att transponera till vår tids språk och tankevärld. Tillsammans utgör predikoutkasten och de nyskrivna texterna en källa till inspiration, för den enskilda läsaren men också för Rosenius sentida arvtagare i predikstolar och ambor. Elisabeth Sandlund, ledarskribent på tidningen Dagen, författare, engagerad i S:ta Clara kyrka i Stockholm.
    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  74. Guds barns trygghet Vol IV : några originalpredikningar av Carl Olof Rosenius och några nya i hans a
    Guds barns trygghet Vol IV : några originalpredikningar av Carl Olof Rosenius och några nya i hans a
    Beskrivning
    I varje tid under kyrkans historia har god men också mindre god förkunnelse producerats. Detsamma gäller sångtexter och musik. Det som inte håller hög kvalitet faller med all rätt i glömska. Men det som har glöd och lödighet förtjänar att överleva och föras vidare, särskilt som kvaliteten ofta går hand i hand med tidlöshet. C O Rosenius betydelse för svensk kristenhet kan knappast överskattas. Hans samtid förmådde uppskatta honom, vilket visade sig i de skaror som samlades för att lyssna till honom och i den spridning hans skrifter fick. Och hans minne har hållits levande, inte minst genom hans psalmer som tillhör de mest älskade i vår psalmskatt. Hade Rosenius varit verksam på 2020-talet hade hans predikningar funnits på Youtube och Facebook och genererat klick, tummar upp och kommentarer. Det fascinerande med projektet “Guds barns trygghet” är att vi nu – 150 år efter hans död – får chans att fördjupa oss i hans muntliga förkunnelse, även om det sker i form av predikoutkast. Rosenius omvittnade förmåga att väcka och beröra dog inte med honom, utan lever kvar. Moderna predikningar, färdigställda av en rad välkända kristna förkunnare från olika sammanhang, visar att hans grundton av förtröstan på Gud och hans övertygelse om att nåden alltid räcker går att transponera till vår tids språk och tankevärld. Tillsammans utgör predikoutkasten och de nyskrivna texterna en källa till inspiration, för den enskilda läsaren men också för Rosenius sentida arvtagare i predikstolar och ambor. Elisabeth Sandlund, ledarskribent på tidningen Dagen, författare, engagerad i S:ta Clara kyrka i Stockholm.
    285,00 kr
  75. Guds dödgrävare : har vetenskapen begravt Gud?
    Guds dödgrävare : har vetenskapen begravt Gud?
    Beskrivning
    DEN BILD SOM OFTA förmedlas i dag är att vetenskapen har avlivat Gud och slutgiltigt begravt honom. Många hävdar att ateismen är den enda intellektuellt hållbara ståndpunkten och att hänvisningar till Gud enbart hämmar den vetenskapliga utvecklingen. I denna intressanta och klargörande bok hjälper professor John Lennox läsaren att pröva dessa påståenden. Är det sant att vetenskapen ger stöd åt ateismen? Eller kan det rent av vara så att teismen – gudstron – stämmer bättre överens med dagens vetenskapliga fakta än ateismen? Har vetenskapen begravt Gud eller inte
    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  76. Guds församling och de tio jungfrurna
    Guds församling och de tio jungfrurna
    Beskrivning
    "Jesus skall komma för att hämta sin brud, församlingen. Det är ett av Bibelns mest grundläggande ämnen och många kristna i vår tid vill därför leva förberedda inför Jesu Kristi tillkommelse.

    Därför är min bön och förhoppning att budskapet skall kunna fördjupa oss ännu mer till att vara beredda då det sker: 'i ett nu i ett ögonblick', som Paulus skriver om i Korintierbrevet. Jag behandlar nu ämnet med ännu fler vinklingar och ingångar än i mina tidigare böcker."

    Hans Jansson

    Hans Jansson, Uppsala, kom till tro och blev predikant inom Svenska Missionsförbundet i unga år. Efter att ha upplevt andens dop kom han till Pingstväckelsen där han under sina många år som pastor varit föreståndare i ett antal församlingar. Nu reser han på fria kallelser över hela Sverige, och även i Norge och Finland, med sitt inspirerande budskap om väckelse. Under de senaste tio åren har han även skrivit ett flertal uppmärksammade böcker.

    • Köp 3 för 117,00 kr/st
    • Köp 10 för 110,51 kr/st
  77. Guds hand : om röda djävlar och glidtacklande helgon
    Guds hand : om röda djävlar och glidtacklande helgon
    Beskrivning
    På en vägg i Liverpool hängde en gång en affisch med texten ?Jesus saves?, där en lustigkurre klottrat dit: ?... men Kenny Dalglish slår in returen?.
    Det är bakgrunden till Guds hand ? en bok om fotboll och religion, fans och fanatism, tro och övertro, den heliga Madonnan och den makalöse Maradona.
    Läs om när påvens livvakter drar ut i strid på fotbollsplanen. Om supportern som lät döpa alla sina ungar efter favoritlaget. Om munken som byggde ett kloster runt ett fotbollslag. Om miraklet i regnskogen, Usama bin Ladins hemliga passion och om hur Uri Geller en gång satt på en läktare och försökte böja in frisparkar i krysset med tankekraft.
    När ett fan blir gammal blir han inte nödvändigtvis religiös. Men rätt ofta.
    100,00 kr
  78. Guds kärlek : en liten bok om en svår lära
    Guds kärlek : en liten bok om en svår lära
    Beskrivning
    Är läran om Guds kärlek svår? Det menar författaren som lockar in läsaren i en rikare förståelse av begreppet "Gud är kärlek". Genom att visa vad Bibeln lär leder han läsaren till en större tilltro till Guds kärlek - och samtidigt grunden för att vandra i kärlek till sin nästa.
    • Köp 3 för 99,00 kr/st
    • Köp 10 för 93,50 kr/st
  79. Guds stora passion : 50 skäl att Jesus gav sitt liv
    Guds stora passion : 50 skäl att Jesus gav sitt liv
    Beskrivning
    De viktigaste frågorna någon kan ställa sig är: Varför korsfästes och vållades Jesus så mycket lidande? Vad har det med mig att göra? Och, inte minst, vem var det som ytterst sett ville att Jesus skulle korsfästas?

    Detta är vad denna bok handlar om. John Piper lägger ut 50 skäl från Nya testamentet, och besvarar den viktiga frågan: Vad vann Gud för syndare som oss när han sände sin Son att dö?

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  80. Guds vänliga hälsningar : en inblick i kristen tro
    Guds vänliga hälsningar : en inblick i kristen tro
    Beskrivning
    Vad innebär det att Gud är treenig? Hur ska jag bearbeta mina tvivel? Vilket är kyrkans uppdrag? Kan under ske? Varför behöver människan omvända sig? Hur kan man tro på en god Gud när världen är så trasig? Dessa är bara några av de frågeställningar som vi får reflektera över i den här boken. I femton kapitel utvecklar Markus Hector teologiska perspektiv som följt kyrkan genom århundraden. Själv företräder han reformatorisk tanketradition, men boken är en värdefull resurs för var och en som söker fördjupning i sin förståelse av klassisk kristen bekännelse. Samtidigt ger den vägledande tankar för livet som kristen i dag. Trosläran ställs i dialog med såväl själavårdande perspektiv som tankar i tiden. Guds vänliga hälsningar är en undervisande bok, men bär också på en uppmaning att stanna upp och glädjas över den omsorg som Gud visar oss människor. Den fond är mörk mot vilken Bibeln tecknar räddningen i Kristus. Men ur mörkret lyser hoppet fram. Skapelsens under, Jesus kärlek, den heliga Andens gemenskap och löftena om liv bortom graven vittnar om en innerligt god Gud.

    Markus Hector (f. 1976) är teolog och verksam som förkunnare inom Evangelisk Luthersk Mission (ELM-BV).

    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  81. Gudstjänstens kärnvärden : om relationer, värden och form i gudstjänsten
    Gudstjänstens kärnvärden : om relationer, värden och form i gudstjänsten
    Beskrivning
    Boken Gudstjänstens kärnvärden - om relationer, värden och form i gudstjänsten sätter ord på de faktorer som styr gudstjänstupplevelsen, och ger ledning till hur vi ska kunna skapa en öppen och välkomnande gudstjänst. Martin Modéus visar tydliga exempel på vikten av relationsbyggande gudstjänst.

    Boken innehåller "den goda gudstjänstens värdebild" som ett verktyg att identifiera sig och arbeta vidare med. Boken ger redskap för att styra gudstjänstutvecklingen åt det hållet, och innehåller även samtalsunderlag för gudstjänstgrupper och andra som arbetar med gudstjänst i församlingen.

    • Köp 3 för 369,75 kr/st
  82. Gudstjänstens mening
    Gudstjänstens mening
    Beskrivning
    Frågan efter gudstjänstens mening kan inte ges något enkelt svar, den är alldeles för stor. Men det är en fråga att ständigt återvända till – för att reflektera över om vi rätt har förstått denna mening, om vi förklarar den bra och om våra gudstjänster speglar den på ett adekvat sätt.

    Till hjälp för denna nödvändiga reflektion erbjuder årets årsbok sex artiklar som bearbetar olika aspekter av frågan: Vad betyder gudstjänsten för syriskortodoxa kristna födda i Sverige? Vad är centralt i Alexander Schmemanns och Gordon Lathrops liturgiska tänkande, och vad har dessa framstående teologer betytt i olika sammanhang? Kan vi med hjälp av Bibeln och liturgiska texter ringa in vad gudstjänst djupast sett syftar till? Och kan modern ritvetenskap hjälpa oss att bättre förstå den tidigaste kyrkans gudstjänst?

    I tillägg till detta innehåller årsboken en artikel om predikan och spiritualitet i den svenska pingströrelsen samt en fyllig recensionsavdelning.

    Författare:
    Gabriel Bar-Sawme, doktorand i kyrkovetenskap vid Uppsala universitet och Sankt Ignatios andliga akademi.
    Stephan Borgehammar, professor i praktisk teologi vid Lunds universitet
    Nicholas Denysenko, professor i teologi vid Valparaiso University, USA
    Ninna Edgardh, professor i kyrkovetenskap vid Uppsala universitet
    Ulrik Josefsson, direktor för Akademi för ledarskap och teologi
    Gordon W. Lathrop, professor emeritus i liturgik, United Lutheran Seminary of Pennsylvania, USA
    Rikard Roitto, docent i exegetik, Enskilda högskolan Stockholm
    Redaktörer:
    Stephan Borgehammar, Ninna Edgardh, Sune Fahlgren och Stina Fallberg Sundmark
    Övriga redaktionsmedlemmar:
    Gabriel Bar-Sawme, Erik Claeson, Anna J. Evertsson, Mattias Lundberg, Jonas Lundblad och Mikael Löwegren

    • Köp 3 för 261,00 kr/st
    • Köp 10 för 246,50 kr/st
  83. Guld rökelse myrra
    Guld rökelse myrra
    Beskrivning
    Genom att studera de orientaliska katolska kyrkorna och deras liturgier kommer vi latinska katoliker vår egen historia på spåren. Jesus Kristus föddes ju inte i Europa utan i Mellanöstern.
    Den kristna kyrkan organiserades på 300-400-talet i fem patriarkat: Jerusalem, Konstantinopel, Alexandria, Antiokia och Rom. Dessa fem patriarkat kom att utveckla sina olika riter och ur dessa riter utvecklades de orientaliska katolska kyrkornas riter. Begreppet romersk-katolska kyrkan omfattar både den del av kyrkan som har latinsk rit och de kyrkor som har olika orientaliska riter.

    Ordet rit kan ha flera betydelser. När vi i det här sammanhanget talar om rit menar vi en kyrkas sätt att fira liturgin, sakramenten, sättet att sjunga osv. Samtidigt kan man inte använda orden rit och kyrka som synomymer. Det finns exempelvis en maronitisk kyrka och en melkitisk kyrka, men maroniterna tillhör väst-syrisk rit och melkiterna tillhör bysantinsk rit.
    I föreliggande skrift presenteras, på ett lättillgängligt sätt, de olika riterna, alexandrinsk, kaldeisk, armenisk, väst-syrisk och bysantinsk, samt de olika kyrkorna, exempelvis den koptiska kyrkan, den syro-malankariska katolska kyrkan och den armeniska kyrkan. Här finns kyrkohistoria, bakgrundsfakta och intervjuer med företrädare för de olika kyrkorna.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  84. Guldet blev till sand : hur vi lät det verkliga livet rinna ur våra händer, och hur vi kan vinna det
    Guldet blev till sand : hur vi lät det verkliga livet rinna ur våra händer, och hur vi kan vinna det
    Beskrivning
    Vad är det som har gått snett i vår tid?
    Dagligen översköljs vi av enorma mängder kostnadsfritt och lättsmält utbud. Ständigt erbjuds vi genvägar till ett smidigare liv. Över hela samhället ligger ett mönster av förytligande och krav på omedelbar utdelning. Samtidigt längtar vi intensivt efter den tillfredsställelse som bara nås genom utmaning och uthållighet.
    Hur kan vi idag skilja det sanna guldet från det som glimmar falskt och till slut faller sönder till grus och sand?

    Det kommer en motreaktion. Den måste komma.
    Människan härdar inte i långa loppet ut i en tillvaro där vi förlorat så mycket av vårt sanna jag. Det medieintensiva 2010-talet ser ett behov av en överlevnads-, för att inte säga övervinningsguide, i kampen för att återvinna det verkliga livet. Här är ett försök till en sådan.
    • Köp 3 för 139,50 kr/st
    • Köp 10 för 131,75 kr/st
  85. Gunnel Vallquist : texter i urval
    Gunnel Vallquist : texter i urval
    Beskrivning
    Gunnel Vallquist har i mer än ett halvt sekel varit verksam som fri skribent, översättare och författare. Hon har med sin rena och behärskade stil kommenterat och reflekterat över europeiskt kulturliv, kyrkans utveckling och den kristna trons pilgrimskap i essäer och skrifter, artiklar och tankeböcker.

    Urvalet av Gunnel Vallquists texter är från perioden 1949-2007 och har samlats i tre delar som speglar de områden där hon framför allt har rört sig: kulturen, kyrkan och tron. Inledningarna till de olika delarna är skrivna av Ylva Eggehorn, författare och poet, Werner G. Jeanrond, professor i teologi, och Carl Otto Werkelid, Svenska Dagbladets kulturchef. En unik serie artiklar, publicerade i samband med de fem påveskiften som Gunnel Vallquist har upplevt, ingår i bokens andra del, Katolsk horisont.

    Redaktör för boken är Peter Halldorf, pastor och redaktör för tidskriften Pilgrim, verksam på Nya Slottet Bjärka-Säby i Östergötland. Han har även skrivit ett flertal böcker.

    Gunnel Vallquist är professor, teolog, författare, litteraturkritiker och ledamot av Svenska Akademien.
    150,00 kr
  86. Gustava och bröderna i Ostafrika
    Gustava och bröderna i Ostafrika
    Beskrivning
    I oktober 1869 påbörjade Gustava von Platen sin resa till Östafrika för att förenas med sin fästman, missionären Bengt Peter Lundahl. Tillsammans med tre unga män reste hon med tåg genom Europa och sedan med båt över Medelhavet, via Alexandria och Suez till Suakin i nuvarande Sudan. I Eritreas högland väntade fem missionärer

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  87. Ha det så bra
    Ha det så bra
    Beskrivning
    Ångest är en signal som betyder att man är i fara. Ändå är det vanligt att man kan känna ångest fast man lever ett till synes tryggt och intressant liv. Boken tar därför upp vilken sorts fara som ångesten signalerar. Vidare tar författaren upp frågan om hur trygghet uppstår.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  88. Habermas, påven och tron : Jürgen Habermas och Joseph Ratzinger om religion
    Habermas, påven och tron : Jürgen Habermas och Joseph Ratzinger om religion
    Beskrivning
    Jürgen Habermas och Joseph Ratzinger om religion och sanning i ett postsekulärt samhälle.

    Religionen tycks ha gjort comeback i globaliseringens kölvatten. Vi lever inte längre i ett sekulärt, utan i ett postsekulärt tidevarv. Men vad betyder detta för religionens plats i dagen kultur och samhällsliv? Hur ska relationen mellan kyrka och stat se ut? Vilken roll kan samfunden spela i det politiska livet? Behövs religionen som försvar för mänskliga rättigheter och grundläggande värden? Och vilken vikt bör man tillmäta religiösa argument i en kultur präglad av en vetenskaplig världsbild?

    I denna bok kommer två av vår tids mest kända och inflytelserika intellektuella till tals om dessa frågor. Den ene, Jürgen Habermas, är Tysklands idag kanske mest uppburne och respekterade filosof. Den andre, Joseph Ratzinger (alias Benedictus XVI), är ledare för världens största religiösa samfund, katolska kyrkan. Här presenteras och analyseras deras respektive sätt att se på dessa frågor, bland annat med med utgångspunkt i den mycket uppmärksammade debatten mellan de båda i München i januari 2004. En överraskande grad av samsyn i många frågor bryts mot skarpt skilda uppfattningar i andra, i en dialog präglad av både intellektuell skärpa och politisk bris-

    195,00 kr
  89. Han har gjort oss och vi är hans : om kallet att leva i Svenska kyrkan
    Han har gjort oss och vi är hans : om kallet att leva i Svenska kyrkan
    Beskrivning
    aKF:s årsbok 2003 handlar om kallelsen att leva i Svenska kyrkan. Den vill spetsa vår omvärldsanalys och fördjupa vår förtrogenhet med Kyrkans innersida. En rad författare hjälper läsaren att se Svenska kyrkans yttre situation och inre kallelse i vår tid.
    Det handlar om att se kyrkans grundstruktur, begripa sig på dess läge i samtiden, lära av erfarna kyrkokristna, hitta sitt liv i kyrkans gemenskap, förstå dess väg, lyssna efter Jesu budskap till vår tid och gå in under det
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  90. Här för att stanna : kristen i skapelsens ljus
    Här för att stanna : kristen i skapelsens ljus
    Beskrivning
    Leder kristen andlighet människan bort från världen – eller till en djupare bejakelse av den? Kristen tro uppfattas ofta som världsfrånvänd och livsfientlig. Ett liv med Skaparen ställs i motsats till ett liv i hans skapelse. Lösryckta bibelord har ofta fått förstärka det intrycket. Stefan Gustavsson tar oss med på en jakt efter Bibelns grundtema. Här väntar spännande upptäckter: Världen är Guds värld, och frälsningen är en återupprättelse av den – inte en befrielse från den! Det handlar om kristen andlighet med ett mänskligt ansikte.

    Här för att stanna är en nyutgivning av den uppmärksammade boken Gör som Gud – bli människa, som nu har redigerats och utökats med fyra nyskrivna kapitel.

    Stefan Gustavsson är direktor för Apologia – Centrum för kristen apologetik och en välkänd föreläsare och författare. Han har tidigare gett ut böckerna Kristen på goda grunder, Skeptikerns guide till Jesus del 1 & 2 samt Behöver tron försvaras?

    150,00 kr
  91. HBTQ och Bibeln : svärdet genom svensk kristenhet
    HBTQ och Bibeln : svärdet genom svensk kristenhet
    Beskrivning
    Frågan om samkönade äktenskap i frikyrkan en av de hetaste och riskerar att splittra frikyrkliga samfund i Sverige. En framgångsrik lobby driver HBTQ-frågorna och fastän frågan berör ytterst få församlingar drivs ändå frågan med stor energi av samfundsledningar.

    Hur blev det så här? Den här boken visar på sambandet mellan en allt liberalare bibelsyn och en liberal syn på äktenskap och HBTQ. Boken klargör vad Bibeln säger om äktenskapet och samkönade relationer.

    Boken innehåller bland annat: Frågor och svar HBTQ, frikyrkan och en liberalare bibelsyn Äktenskapet – Guds välsignade plan Sambo i Bibeln? Homosexuella handlingar: vad säger Bibeln? Kan bibeltro och HBTQ förenas? Tio punkter om samkönade relationer

    Anders Gerdmar är docent i Nya testamentets exegetik vid Uppsala universitet, professor vid Southeastern University, Lakeland, Florida, USA och rektor för Skandinavisk teologisk högskola, Uppsala.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  92. HBTQ och Bibeln : svärdet genom svensk kristenhet
    HBTQ och Bibeln : svärdet genom svensk kristenhet
    Beskrivning
    Frågan om samkönade äktenskap i frikyrkan en av de hetaste och riskerar att splittra frikyrkliga samfund i Sverige. En framgångsrik lobby driver HBTQ-frågorna och fastän frågan berör ytterst få församlingar drivs ändå frågan med stor energi av samfundsledningar.

    Hur blev det så här? Den här boken visar på sambandet mellan en allt liberalare bibelsyn och en liberal syn på äktenskap och HBTQ. Boken klargör vad Bibeln säger om äktenskapet och samkönade relationer.

    Boken innehåller bland annat: HBTQ, frikyrkan och en liberalare bibelsyn Äktenskapet – Guds välsignade plan Sambo i Bibeln? Homosexuella handlingar: vad säger Bibeln? Kan bibeltro och HBTQ förenas? Tio punkter om samkönade relationer

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  93. Hej och välkommen till Allhelgonamässan
    Hej och välkommen till Allhelgonamässan
    Beskrivning
    Att vara kyrka idag är en utmaning. Kyrkbänkarna gapar tomma och medlemstalen sviktar. Men i en liten träkyrka på Södermalm i Stockholm har man lyckats skapa något alldeles unikt. Här samlas hemlösa, musiker, missbrukare, konstnärer, mediafolk, författare ? och alldeles ?vanliga människor? ? och firar mässa tillsammans, vecka efter vecka. Lekmän deltar ofta i liturgin, och erfarna musiker står för gudstjänstens sång och musik. Det är fullsatt, inbjudande, varmt och nytänkande. Men man kan ändå undra varför så många söker sig till just Allhelgonakyrkan?
    175,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 827

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå