View as Tabell Lista

Artiklar 801-827 av 827

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Världen är en främmande plats : essäer om religionens återkomst
    Världen är en främmande plats : essäer om religionens återkomst
    Beskrivning
    Har människor någonsin varit likgiltiga inför religiösa frågor? Eller finns det hos alla en hunger efter Gud som kan slumra men knappast slockna? I media ägnas religiösa frågor och fenomen stort utrymme. Även i skönlitteratur, musik och film anar man ett nytt intresse. Men vad för slags religion är det som nu kommer tillbaka? Är det en religion som försöker gjuta nytt liv i minnen från fornstora dagar? Eller är den samtida religionen kanske bara ett krucifix mellan en fotomodells nakna silikonbröst? Världen är en främmande plats är en samling essäer som försöker förstå tidens tecken med hjälp av litteratur, musik, film, bild, politik - och teologi. Ola Sigurdson är docent i systematisk teologi vid Göteborgs universitet.
    75,00 kr
  2. Världens fika : alla är välkomna
    Världens fika : alla är välkomna
    Beskrivning
    Det blir allt tydligare att en av kyrkans uppgifter är att hålla dörrarna öppna för ”främlingen” och gestalta samhällets och den kristna gemenskapens varma välkomnande. Svenska församlingar har tagit sig an detta på många olika vis: språkcafé, uppsökande verksamhet, läxhjälp, inkvartering … ofta i samarbete med kommuner och frivilligorganisationer, och ofta med början i något enkelt som går att äta.

    Världens fika är full av recept, tips och människor som vill dela med sig av inspiration för integration och nya vänskaper. Kom och slå dig ner vid bordet

    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
    • Köp 25 för 76,00 kr/st
    • Köp 50 för 71,25 kr/st
    • Köp 100 för 66,50 kr/st
  3. Världens Ljus
    Världens Ljus
    Beskrivning
    I en unik intervju ger påven Benedictus XVI sin syn på en rad brännande aktuella ämnen.Det har blåst snålt kring den Katolska Kyrkan de senaste åren. Den ena kontroversiella frågan efter den andra har aktualiserats i medierna och många människor, både troende och icke-troende, har ställt sig frågan: Vad tänker egentligen påven om allt detta?

    Denna bok kan ses som ett svar. ?Världens Ljus? är resultatet av en unik intervju, där påven Benedictus XVI under en veckas tid svarat på journalisten Peter Seewalds frågor om brännande aktuella ämnen:? Vad är orsaken till de sexuella övergreppen inom den Katolska Kyrkan? ? Har sexuella övergrepp mörklagts? ? Var upphävandet av biskop Williamsons exkommunikation ett misstag? ? Har påven övervägt att avgå? ? Hur skall Kyrkan förhålla sig till islam? ? Borde Kyrkan ompröva sin ståndpunkt vad gäller prästernas celibat, kvinnliga präster, preventivmedel och samkönade relationer? ? Finns det en schism inom den Katolska Kyrkan? ? Borde ett tredje vatikankoncilium sammankallas? ? Finns det hopp om kristen enhet? ? Äger kristendomen den enda sanningen? ? Kan påven verkligen uttala sig i Jesu Kristi ställe? ? Hur kan påven hävda ofelbarhet?

    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
    • Köp 25 för 220,00 kr/st
  4. Världens religioner
    Världens religioner
    Beskrivning
    En innehållsrik,saklig och inspirerande guide till världens religioner, i forntid och nutid, avsedd för icke-specialisten.
    150,00 kr
  5. Världsåskådningsatlas : en kartläggning av olika sätt att se på världen
    Världsåskådningsatlas : en kartläggning av olika sätt att se på världen
    Beskrivning
    VÄRLDSÅSKÅDNINGSATLAS är en unik kartläggning av olika sätt att se på världen och tillvaron. Författaren tar oss med på en intressant och spännande resa genom historien och tecknar en tydlig bild av de olika världsåskådningarnas utveckling och innehåll. Boken hjälper oss att reflektera över vår egen uppfattning om världen och samtidigt förstå hur andra människor tänker och uppfattar samma värld.

    Boken följer den historiska utvecklingen från kristen teism till deism, naturalism, nihilism, existentialism, österländsk panteistisk monism, New Age och postmodernism och avslutas med ett nyskrivet kapitel om islam. Till var och en av dessa världsåskådningar ställer författaren ett antal grundläggande frågor: Vari består den yttersta verkligheten? Hur är världen beskaffad? Vad är en människa? Vad händer efter döden? Hur kan vi veta något? Hur vet vi vad som är rätt och fel? Vad är meningen med historien? Svaren gör att de olika synsätten enkelt kan jämföras med varandra.

    Världsåskådningsatlas är en översättning av James Sires klassiker The Universe Next Door och har tryckts i över 350 000 exemplar och finns översatt till nitton språk.

    Stefan Gustavsson skriver i sitt förord: ”Under en följd av år har jag använt den engelska utgåvan i min undervisning, och därför vet jag av egen erfarenhet hur bra boken är! Det är mycket glädjande att den nu äntligen finns på svenska.

    James Sire är fil.dr i engelsk litteratur och var under många år redaktionschef vid det stora bokförlaget InterVarsity Press. Han är författare till ett tjugotal böcker om litteratur, filosofi och kristen tro och har föreläst och undervisat vid över två hundra universitet världen över

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  6. Värstingkristna i drevet
    Värstingkristna i drevet
    Beskrivning
    En viktig och spännande bok om hur journalister beskrivit vissa kristna.

    Journalister har makt över hur kristna kyrkor och samfund uppfattas. Somliga beskrivs som normala och andra som värstingkristna. Agendan blir ibland stereotyp och hätsk. Av den anledningen har journalistik skapat konflikter som hade kunnat undvikas om reportrar och opinionsbildare varit neutrala och mer kunniga. När pingströrelsen var ny utmålades den som farlig för kvinnor och barn, katolska kloster beskrevs till en början som pinoanstalt, dispyten om kvinnors tillträde till prästämbetet klassades som en fråga om kvinnohat. Livets Ord och Opus Dei framställdes som pengahungriga och maktlystna och Knutby-församlingen kunde behandlas hur som helst.

    Det finns en religionsblindhet bland svenska journalister som än idag påverkar när kristnas tro och liv beskrivs. I denna antologi bidrar sex författare med alternativa perspektiv på nyhetsmaskineriets beskrivningar och diskuterar journalistikens förhållande till kristna kyrkor och samfund.

    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
  7. Vårt ursprung?
    Vårt ursprung?
    Beskrivning
    Att livet kommit till genom evolution är en föreställning som ofta betraktas som så självklar att den knappast behöver bevisas. Den evolutionistiska historieskrivningen baseras, precis som vanlig historia, på källor och det är dessa som Mats Molén undersöker närmare. Hans källkritik är ibland så skarp att man inte skall bli förvånad över att boken emellanåt väcker starka känslor.
    • Köp 3 för 243,01 kr/st
    • Köp 10 för 229,50 kr/st
    • Köp 25 för 216,00 kr/st
  8. Vassula : ett tecken på Guds kärlek
    Vassula : ett tecken på Guds kärlek
    Beskrivning
    Denna bok handlar om uppenbarelsen True Life in God ("Sant liv i Gud") som pågått i drygt tre decennier, som översatts till 42 språk och spridits över hela världen. Vassula Rydén, av grekiskt ursprung och född i Egypten, levde ett internationellt liv tillsammans med sin svenske man som jobbade för olika utvecklingsorganisationer. Hon ägnade dagarna åt cocktailpartyn, tennis och måleri när hon i november 1985, helt oväntat, fick erfara sin skyddsängels närvaro. Ängelns uppdrag var att förbereda Vassula för något större. I boken beskrivs hennes resa från en närmast tafatt relation till Gud, genom en smärtsam själslig rening till en orädd profetgestalt som världen över vittnat om Guds längtan. Här finns budskap som handlar om allt från vardagligt hushållsarbete till förutsägelser om de stora världshändelserna. Guds vrede över ondskan och synden är inget som döljs, men överträffas av en oändligt mycket starkare kärlek som når ända in i själens djup. Och i centrum av allt – en brinnande längtan efter de kristnas enhet. Boken består av tre delar: Den första är biografisk och beskriver inte bara Vassula utan också den gemenskap av människor världen över som berörts av dessa budskap. Andra delen, som är den mest omfattande, är en tematisk genomgång av själva budskapen. Tredje och sista delen visar på profeternas plats i kyrkan, baserat på den danske teologen Niels Christian Hvidt’s banbrytande arbete. Allt i syfte att sätta in Vassula i ett begripligt sammanhang. Några kyrkliga uttalanden om Vassula tas också upp här. Ur förordet av Morten Sager, pastor i EFK och lektor i vetenskapsteori vid Göteborgs universitet: För mig blir detta den stora behållningen, att få dagsfärska bilder och ord på Guds engagemang; en röst som skakar om, värmer och sänder. För det är det som händer vid läsningen. Jag värms och min tro fattar eld. Som all god andlig litteratur. Oavsett om Vassulas tjänst bejakas eller betraktas med misstänksamhet är detta en bok som behövs. Med tanke på Vassula Rydéns världsvida profetiska tjänst är det viktigt med korrekta återgivningar av detta märkliga skeende i kyrkans samtidshistoria. Och nya, värmande, väckande bilder på Guds omsorg kan vi inte få för mycket av. Bo Westergaard är präst i Svenska kyrkan och sedan 1996 aktiv i den ekumeniska förening, Sant liv i Gud, som översätter och sprider Vassulas uppenbarelser.
    130,00 kr
  9. Vem är du? : en muslim och en kristen samtalar
    Vem är du? : en muslim och en kristen samtalar
    Beskrivning
    Poeten och kulturskribenten Mohamed Omar mejlar med prästen och teologen Mikael Mogren. Den ene är muslim, den andre kristen. Utbytet bygger på en vänskap som fördjupas under skrivandets gång. Det gör att ingen av dem väjer för svåra frågor: terrorism, kvinnosyn och islamofobi är några av de ämnen som tas upp.
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
  10. Vem är han? : den verklige Jesus från Nasaret
    Vem är han? : den verklige Jesus från Nasaret
    Beskrivning
    Har någon träffat honom och berättat om honom? Tydligen, eftersom så många indelar tiden före och efter honom, före Kristus och efter Kristus. När, var och hur levde han? Kan vi placera in hans liv och hans gärningar i Israels och Palestinas historia? Finns det några vittnen till vad han sagt och gjort? Vad berättar de i så fall och är deras vittnesmål trovärdiga? Varför får han både hängivna anhängare och bittra motståndare, och varför väcker han så starka känslor än idag, både kärlek och hat? Dessa frågor vill denna bok ge svar på.
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  11. Vem letar du efter? : möten med den uppståndne
    Vem letar du efter? : möten med den uppståndne
    Beskrivning
    Främlingen talar.
    ”Vad är det ni diskuterar?” frågar han dem. Och denna den mest oskyldiga och inbjudande av frågor får effekten att de tvärstannar. De tittar ner i marken, kuvade och nedslagna. De tänker på allt som hänt, och det är nästan som om det inte längre är någon idé att gå någonstans. Kleopas svarar: ”Är du den enda främlingen i Jerusalem som inte vet vad som har hänt där de senaste dagarna?” Främlingen ler. ”Vad då för något?” frågar han.

    I Vem letar du efter? – möten med den uppståndne (originaltitel: The things he said) återberättar Stephen Cottrell tio av den första påskdagens och de följande dagarnas händelser med utgångspunkt i vad Jesus säger till de människor han möter.

    125,00 kr
  12. Vetenskap och tro : om hur gudstro och rationellt tänkande samverkar inom vetenskapen
    Vetenskap och tro : om hur gudstro och rationellt tänkande samverkar inom vetenskapen
    Beskrivning
    Författaren visar i denna bok vilken roll gudstron spelat hos några av vår världs mest betydande vetenskapsmän, och hur tro och rationellt tänkande samverkar till omväldande vetenskapliga bedrifter. Han visar att de personer som gjort banbrytande framsteg genom vetenskapshistorien utgörs av djupt gudstroende människor vars till synes irrationella beteenden inom forskingen motiverats av de skäl de hämtat direkt från sin personliga tro på Gud.
    Han belyser även de problem den moderna vetenskapen brottas med och ger svar på tal då det gäller farhågor om att kristen tro skulle hämma vetenskaplig utveckling.Vetenskapen blev under upplysningstiden det mänskliga förnuftets verksamhet som manifesterade den rena objektiva kunskapen till skillnad från den kunskap som man ansåg ha förgiftats av religion eller allmän vidskepelse.Idag har emellertid vetenskapsfilosoferna sedan lång tid tillbaka underkänt vetenskapens anspråk på att vara en metod som med säkerhet leder till sann kunskap om tillvaron. De har till och med visat att det inte ens går att visa att de olika förslagen på vetenskapliga metoder är överlägsna någon annan metod när det gäller att finna sann kunskap om tillvaron. Vetenskapsfilosofen Paul Feyerabend tog steget fullt ut när han visade att vetenskap inte kan bevisas leda till "sannare" kunskap om tillvaron än andra kunskapsformer. Vetenskap blir i detta perspektiv en verksamhet som går ut på att hitta svar på frågot på ett inom vetenskapen accepterat synsätt. En mycket obekväm insikt för dem som fortfarande vill försvara upplysningstidens vetenskapsideal.

    Professor Peter Stenumgaard är grundutbildad civilingenjör inom Teknisk Fysik och Elektroteknik samt teknoligie doktor. Han arbetade flera år i det svenska JAS-projektet och arbetar idag med forskning på heltid.

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
    • Köp 25 för 68,00 kr/st
  13. Vi kan ju inte göra något mot sanningen. Volym 1, Kyrka och religion : texter från världen idag
    Vi kan ju inte göra något mot sanningen. Volym 1, Kyrka och religion : texter från världen idag
    Beskrivning
    I den här volymen, som är den första i ett planerat dubbelverk, har Edsinger samlat ett femtiotal texter från tidningen Världen idag skrivna mellan 2015 och 2021. Innehållet berör alltifrån det kristna lärjungaskapet och mötet med andra religioner till kampen om kyrkans uppdrag och Jesu sändebrev i Uppenbarelseboken.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  14. Vi planterar nya församlingar
    Vi planterar nya församlingar
    Beskrivning
    Under 2000-talet har det planterats över 300 nya kristna församlingar i Sverige. En del av dem växer och blir livskraftiga, andra kämpar i motvind och några har lagts ned. Det är hårt arbete som gett många lärdomar och det har också samlats mycket erfarenheter kring församlingsplanteringar. I den här boken får du möta 12 män och kvinnor från olika sammanhang och deras berättelser om hur vi planterar nya församlingar i vårt land och vår tid. Ur förordet: ”I den här boken har vi samlat berättelser om församlingsplantering och nya församlingar i Sverige. De är från olika samfund, olika delar av landet och de jobbar utifrån olika modeller, men har det gemensamt att de alla drivs av en längtan att få vara med och uttrycka och utbreda Guds rike i Sverige.

    Vi hoppas att deras lärdomar och erfarenheter ska kunna vara till inspiration och utmaning för dig att kanske själv våga ta ett, eller vara del i något, pionjärt initiativ i Sverige.” Cahtrine Nygren, Ordförande i Vidares ledningsgrupp

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  15. Vidgade perspektiv : bibelns roll i kristen etik
    Vidgade perspektiv : bibelns roll i kristen etik
    Beskrivning
    Vidgade perspektiv är en utmaning för den som vill tänka igenom grunderna för kristen etik och hur Bibeln kan tolkas i ljuset av nutida etiska frågor. Hur ska Bibelns insikter relateras till andra moraliska insikter?
    125,00 kr
  16. Vilnius - förlorat Jerusalem: Röster om Förintelsen i Litauen
    Vilnius - förlorat Jerusalem: Röster om Förintelsen i Litauen
    Beskrivning
    Hur såg det ut, och vad hände, när Vilnius, Nordens Jerusalem», blev ett förlorat Jerusalem?I denna intervjubok berättar överlevande i Vilnius om livet i Litauen under Förintelsen.
    Det är berättelser om åren när grannar och vänner blev bödlar, om livet i ghettot och i motståndsrörelserna, om livet under flykt, i partisangrupper och som soldater i Röda armén.

    Från baksidestexten: »På Jasinskiogatan i Vilnius ligger en matservering. Den är inte lätt att hitta. Inga skyltar talar om att den finns, och någon turist har garanterat aldrig hittat dit. Här bjuds de sista och de fattigaste av Vilnius judar på gratis middag. Fem dagar i veckan serveras de en ickekosher måltid bestående av soppa, huvudrätt, bröd och dryck.Här på Jasinskiogatan berättar gästerna på diverse språk sina historier, historier som alla handlar om fattigdom, sjukdom och drömmar om att kanske kunna åka till Israel. Alla ber om hjälp med det ena eller det andra. Hade det inte varit för en ljudslinga som spelar Hava Nagila i bakgrunden skulle scenen lika gärna kunnat vara hämtad från en mellankrigsroman av Remarque. Här äter den gamle frontsoldaten från Röda armén, Samuel Gylys, varje dag, precis som den före detta partisanen och pianolärarinnan Sulamita Gelperniené också gjorde. Ingen av dem har någon högre status i det nya och fria Litauen, eftersom båda en gång kämpade på »fel» sida.Här i matoset, språkförbistringen och larmet föddes idén att ställa samman denna bok, en bok som låter de sista judiska rösterna från den stora katastrofen i Europa komma till tals men också en bok med några av dagens röster om det som då skedde och idag sker.»

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
    • Köp 25 för 128,00 kr/st
  17. Vilsenhetens förklädnader : essäer om myter, modernitet och tradition i Mel
    Vilsenhetens förklädnader : essäer om myter, modernitet och tradition i Mel
    Beskrivning
    När Napoleons arméer 1798 under en kort tid ockuperade Egypten förändrades världshistorien. Napoleons uppehåll i Kairo medförde att främmande idéer började sippra in i det turkiska väldets städer: folkstyre, individuell frihet, rasism, kolonialism...
    För muslimerna blev också det västerländska begreppet nation en ny bekantskap. Nationaltanken som hade formats av europeiska liberaler och romantiker var ett begrepp som de aldrig någonsin känt något behov av. Det var i sanning gåtfullt för kopter, druser, shiiter, judar, armenier m.fl. att ens egen identitet på något mystiskt vis hörde ihop med de styrandes eller t.o.m. med rikets geografiska utsträckning. Dessa folk hade i alla tider levt i stora fjärrstyrda imperier som de aldrig haft en tanke på att identifiera sig med.
    Vilsenhetens förklädnader handlar inte om mellanösternkonflikten, utan om de dramatiska kulturella komplikationer som fortsätter att alstras i konflikten mellan tradition och modernitet skildrat genom ett antal personliga livsöden i mellanöstern.
    175,00 kr
  18. Vingårdens hemligheter
    Vingårdens hemligheter
    Beskrivning
    Längtar du efter ett överflödande liv? Är det dags att byta det vanliga mot det obegränsade livet med Gud? Vill du upptäcka glädjen av att se Gud använda Dig? Låt då Bruce Wilkinson ta dej med till Johannes Evangeliums 15:e kapitel. Han hjälper Dig förstå Jesu undervisning om vingården och grenarna.
    • Köp 3 för 99,00 kr/st
    • Köp 10 för 93,50 kr/st
    • Köp 25 för 88,00 kr/st
  19. Vinn kriget mot oron
    Vinn kriget mot oron
    Beskrivning
    Gud är större än all rädsla och dess kusiner – depression, ångest, panik och oro. På grund av denna sanning kan du steg för steg montera ner oron och ersätta den med tillit.

    Vinn kriget mot oron har potential att leda läsaren in på en ny väg och ge de verktyg som behövs för att byta ut oron mot tillit till den Allsmäktige. När vi lever i Kristus Jesus kommer Guds frid, som överträffar allt vi någonsin kan förstå, att skydda våra hjärtan och sinnen.

    Jesus har redan vunnit kriget mot oron och besegrat döden, helvetet och graven en gång för alla. När du läser denna enkla men kraftfulla bok kommer du att börja se tydligare hur:

    • Oro är en lögnare, men vi kan välja om vi vill lyssna på fienden eller vår himmelske Fader.

    • Rädsla föder oro, som föder vårt behov av kontroll, men Guds fullkomliga kärlek fördriver fruktan.

    • Du kan stå fast vid sanningen att Jesus både vill och kan bära det som oroar dig.

    • Du kan ersätta ängsliga tankar med tankar som stämmer överens med Guds karaktär och natur.

    ”Bekymra er inte; ängslas inte. Be i stället. Forma era bekymmer till böner och tacksägelser, och tala om för Gud vad ni behöver. Innan ni vet ordet av kommer ni att få erfara Guds frid, där allt samverkar till det bästa, och då blir ni lugna. Det är underbart när Kristus tränger ut oron ur våra hjärtan.” (Filipperbrevet 4:6-7, The Message).

    OM FÖRFATTAREN Louie Giglio är pastor i Passion City Church och grundare av Passionrörelsen, som finns för att kalla en generation av unga människor att ge sina liv för att hylla Jesus. Louie har skrivit ett flertal böcker. En av dessa är den omtyckta boken "Obeskrivlig" utgiven på Sjöbergs Förlag.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  20. Vinnande taktik : en strategi för att samtala om din kristna tro
    Vinnande taktik : en strategi för att samtala om din kristna tro
    Beskrivning
    I DEN HÄR BOKEN får du lära dig hur man för konstruktiva samtal med andra människor om din kristna tro. Författaren visar hur du på ett diplomatiskt sätt kan styra samtalet genom att ställa frågor och föra samtalet framåt mot det som är kärnan i kristen tro. En praktisk och användbar bok som ingjuter mod i dig som gärna vill dela din kristna tro men som kanske inte vågar eller vet hur man gör.

    • Köp 3 för 221,00 kr/st
  21. Virtuell religion
    Virtuell religion
    Beskrivning
    Med sitt breda upplägg ger den här boken en god inblick i området religion och Internet. Författaren vill belysa och diskutera de nya möjligheter och problem som globaliseringen och den nya informationsteknologin innebär. Med hjälp av Internet har det idag blivit lättare att söka alternativ kunskap. Det innebär oanade möjligheter men kan leda till problem i och med att gamla värderingar, ideal och sanningar riskerar att bli ifrågasatta.
    Läs mer om boken på studentlitteratur.se
    125,00 kr
  22. Visklek
    Visklek
    Beskrivning
    Författaren Lotta Lundberg skriver i denna essäsamling om skapande och skrivande, om verklighet och fiktion, om tro och tvivel och om de samtal som pågår inom författaren själv. Hela tiden återkommer hon till de gåtfulla gliporna och kraften i mellanrummen, om sprickan mellan texten och den som läser. Barndomens visklek, där några ord viskades i ett öra och många viskningar senare blev ett helt annat budskap, har fått ge namn åt boken. "Det finns en plats dit man kan gå om man vill ha en uppgift. Det är ett mellanrum innan det okända. På den platsen blir 28 futtiga bokstäver i olika formationer världar som lever egna liv och samtidigt speglar en skärva av mitt. På den platsen blir jag jag och min växt gör en skillnad. För mig är det en helig plats. Och ibland tror jag att om Gud bor någonstans - så är det där."
    125,00 kr
  23. Wilgot & den heliga skriften
    Wilgot & den heliga skriften
    Beskrivning


    "Wilgot och den Heliga skriften" är skriven av debutförfattarinnan och religionsläraren Jenny. C. Andersson. Utifrån gediget teologiskt material och kunnande har hon skrivit en tankeväckande berättelse som beskriver Bibelns mäktiga drama på ett skickligt sätt. Hennes grundidè med boken: "Att göra den bibliska teologin begriplig." Vi får följa Wilgot i hans möte med den heliga skriften.Läsaren får kunskap om hur allt började: Syndafallet och dess konsekvenser, Guds räddningsplan samt Korsets hemlighet. Hur kunde Jesus uppstå igen? Och vad har det för betydelse för mig? Vad innebär det att vara kristen? Finns det en mening och ett mål med mitt liv? Författarinnan ger dig också en övergripande beskrivning av vad bibeln uttryckligen säger ska ske i vår tid. Kommer Jesus tillbaka för att hämta alla de som tror på honom? Vem får följa med? Vad händer efter uppryckandet? Dessutom aktualiseras den häpnadsväckande Kristinebergsprofetian och den finländska Kemiprästens förunderliga uttalande.Ingen människa är skapad av en slump. Det finns en mening och ett mål med varje människas liv. Kort sagt är setta en upplysande bok för alla som någon gång funderat kring livet och döden.


    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  24. Youcat
    Youcat
    Beskrivning
    YOUCAT är Katolska Kyrkans officiella ungdomskatekes och lanseras på en rad olika språk i samband med Världsungdomsdagen i Madrid, som äger rum i augusti i år (2011).
    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
    • Köp 25 för 164,00 kr/st
  25. Youcat : konfirmationsbok
    Youcat : konfirmationsbok
    Beskrivning
    YOUCAT - Konfirmationsbok är skriven för högstadieungdomar och erbjuder en konfirmationsförberedelse som går på djupet. YOUCAT - Konfirmationsbok är formgiven på samma sätt som bestsellern YOUCAT och har ett lättillgängligt språk. Den spänner över trons mest centrala teman och hjälper konfirmanden att förbereda sig att ta emot konfirmationens sakrament på bästa sätt. Genom hela boken ställs en lång rad frågor som ungdomar kan ha om tron, Gud, Jesus, Kyrkan etc.

    I svaren hänvisas till Bibeln och YOUCAT. Några av de ämnen som tas upp i boken: Varför finns det så mycket ondska i världen, Jesus - mer än bara en människa, på jakt efter den helige Ande, att be är att hålla kontakt med Gud, Kyrkan, Eukaristin, Bikten, Konfirmationens sakrament. På samma sätt som YOUCAT så är YOUCAT - Konfirmationsbok full av Andreas Lengerkes humoristiska illustrationer, färgbilder, citat från helgon, påvar och Bibeln.

    YOUCAT - Konfirmationsbok används tillsammans med YOUCAT och Bibeln.

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 801-827 av 827

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 V:19 2024 Är butiken öppen följande tider:

6-7/5 10-17

8/5: 10-14

10/5:10-17

Samt v 23 2024 Är butiken öppen följande tider:

3-4/6: 10-17

5/6: 10-14

7/6: 17-17


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå