View as Tabell Lista

Artiklar 601-700 av 828

per sida
Fallande ordning
  1. Omtumlad : med Jesus kan allting hända
    Omtumlad : med Jesus kan allting hända
    Beskrivning
    Evangeliet om Jesus Kristus återberättas på ett finurligt och underfundigt sätt som du förmodligen aldrig har hört tidigare. Med en humoristisk och fascinerande stil låter Johan Kårlin händelserna i Bibeln få liv och beskriver även det som kan ha hänt mellan raderna. Härlig läsning för både ung som gammal!

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  2. Oraklet
    Oraklet
    Beskrivning
    Följ med på en hisnande resa till de otroliga mysterier, kopplade till det bibliska jubelåret, som förklarar och ligger bakom skeenden i världshistorien – nycklar till händelser både i forntiden och i vår tid, och till det som ligger framför.

    Du kommer att upptäcka:
    • Ett mysterium som föddes i Mellanöstern för över 3 000 år sedan och som än i dag formar och påverkar världshistorien.
    • En hemlighet som knyter ihop kända personer i modern tid med personer och händelser i forntiden.
    • En uråldrig uppenbarelse som förutsäger avgörande händelser i modern tid – och när de inträffar.
    • En biblisk mönsterbild som visar vad som nu sker i världen, vad som ännu ligger framför, och vart det till slut leder ...

    Jonathan Cahn avslöjar nu helt nya, häpnadsväckande bibliska mysterier, som aldrig tidigare varit kända, och som fullständigt kommer att förvandla ditt sätt att se på historien, på samtiden och på framtiden! Jonathan Cahn väckte internationell uppmärksamhet med sin första bok Budbäraren, som omedelbart gick in på New York Times bästsäljarlista. Hans tre följande böcker gick in på samma lista: Mysteriet med Herrens Shemitah, Hemligheternas bok och Paradigmet. Han leder organisationen Hope of the World samt Jerusalem Center/Beth Israel i New Jersey. Han är känd för sina förklaringar av Bibelns mysterier och har kallats för denna generations profetiska röst. Han har talat i FN, på Capitol Hill och till miljoner människor runtom i världen.

    ”Förbered dig på en läsupplevelse utöver det vanliga. Kanske det mest fascinerande du någonsin läst.”

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  3. ord av spiritualitet. Ett andligt lexikon
    ord av spiritualitet. Ett andligt lexikon
    Beskrivning
    »Följ mig«, sade Jesus till sina lärjungar. När Enzo Bianchi i början av 1960-talet började söka sin väg, drog han sig undan till den övergivna byn Bose i norra Italien. Hans önskan var att leva i radikal Kristi efterföljelse. I tre år bodde han där i största enkelhet tills bröder och systrar började ansluta sig och en ny, ekumenisk kommunitet såg sin början. Den som idag, nästan fyrtio år senare, besöker bröderna och systrarna i Bose kommer till ett kloster med få motsvarigheter i dagens Europa. Här gestaltas evangeliets kallelse till ett liv i enkelhet och gemenskap på ett sätt som lämnar djupa intryck.

    När Enzo Bianchi nu för första gången utges på svenska är det som sig bör att det är med en bok som utgör en enkel summa av den andliga vägledning som bröderna och systrarna i Bose lever av. Precis som öknens fäder en gång gav de sökande »ett ord«, leder oss broder Enzo in i trons rika värld med hjälp av ord som öppnar våra hjärtan för evangeliet. Peter Halldorf i Inledningen

    220,00 kr
  4. Orden och Jorden
    Orden och Jorden
    Beskrivning
    om trons pedagogik och teologi Författaren tolkar Jesus arbetssätt ur både psykologiskt och teologiskt perspektiv för att beskriva en sammanhållen pedagogik. Utgångspunkten är det gemensamma för alla människor genom upplevelser och erfarenheter samt ansvar för vår gemensamma jord. Skapelsens teologi har ett särskilt utrymme eftersom den ofta fått marginell plats i kyrkans undervisning och teologi.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  5. Ordet är dig nära : Om andlig bibelläsning
    Ordet är dig nära : Om andlig bibelläsning
    125,00 kr
    • Köp 3 för 139,50 kr/st
    • Köp 10 för 131,75 kr/st
  6. Orubblig : att hitta sin sanning i ett universum av åsikter
    Orubblig : att hitta sin sanning i ett universum av åsikter
    Beskrivning
    Sanningen har ett namn
    Sanningen är äldre än tiden själv men ändå mer närvarande än det här ögonblicket. Den är inte en flod som anpassar sig efter vilka kulturströmmar som gäller för tillfället, utan en orubblig, oövervinnlig, bergfast hörnsten av allt vi är och någonsin drömmer om att bli. Detta är en lättläst bok, men med teologiskt djup, som kan vara som ett ankare för din själ – mitt i ett stormigt hav av åsikter. En bok som ger en tydlig inriktning i en värld i ständig rörelse.

    Lisa Bevere har spenderat nästan tre decennier på att hjälpa kvinnor i alla åldrar att hitta sin identitet och sitt syfte.
    Hon är en New York Times-bästsäljande författare och internationellt känd talare. Hennes tidigare böcker, Fight Like a Girl, Väck upp lejoninnan (Lioness Arising), Girls with Swords och Without Rival, finns spridda i miljontals världen över. Lisa och hennes man, John, är grundarna till Messenger International, en organisation som engagerar sig i att utrusta kompromisslösa lärjungar till Jesus, som förvandlar sin värld.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  7. På ett litet men vilar ett helt millennium : andliga tal & privatfilosofisk mottagning
    På ett litet men vilar ett helt millennium : andliga tal & privatfilosofisk mottagning
    Beskrivning
    "Vi har ledsnat på surret i kyrkorna och på svamlet i terapisofforna och på lögnerna i gudlösa världsförbättrarideologier. Vi skulle vilja gå till filosofer, som man går till läkare -både i förebyggande syfte och för att söka bot för åkommor. Och vad är meningen med att stå här och skära falukorv?"

    Så sa hon, charkuteristen på ICA, till Bengt Pohjanen.

    Bengt Pohjanens svar är provokativa, slagfärdiga och inte minst vackra, ty "skönheten skall frälsa världen", anser den dostojevskijinspirerade författare och talaren.

    En alldeles fantastisk bok!

    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  8. På helig mark :  pilgrimen i historia och nutid
    På helig mark : pilgrimen i historia och nutid
    Beskrivning
    Vallfart är ett allmänreligiöst fenomen, som har studerats ingående inte minst av antropologer och sociologer, men mer sällan av teologer. I den kristna kyrkans historia har vallfart förekommit i alla tider om än i olika former. Från första början har vallfarten både sina kritiker och sina förespråkare. Under medeltiden hade den sin blomstringstid. Den kristna vallfarten blev utpräglat polycentrisk och fick därför karaktär av gigantiskt kontaktnät. Som sådant fick den en mycket stor – men ofta förbisedd – betydelse för skapandet av Europa som en kristen kulturkrets.

    Reformationen innebar ett avbräck för vallfarten i de evangeliska områdena. Senare återkom den emellertid också här, till en början i internaliserad form med Bunyans Kristens resa som inspirationskälla och tanke-mönster. I våra dagar har pilgrimstrafiken blivit ett lika vanligt som svårtolkat fenomen i hela den kristna världen. En särskild fråga är naturligtvis vallfartens eventuella plats, både som tankefigur och praxis, i den evangeliska världen.
    Denna bok vill ge en överblick över vallfartens historia och tankeinnehåll till gagn för reflektionen över vallfartens plats också i evangeliskt kyrkoliv

    • Köp 3 för 243,01 kr/st
    • Köp 10 för 229,50 kr/st
  9. På uppdrag i Kina
    På uppdrag i Kina
    Beskrivning
    Min far Everth Carlsson kom till Kina första gången 1930. Två år senare sammanvigdes han med Matty Gabrielsson som anlänt efter utbildning i Stockholm och ett års språkstudier i USA. Under två sammanhängande perioder, mellan 1930 till 1937 och 1939 till 1946, var mina föräldrar verksamma som missionärer i Hé Bei-provinsen med Shí Jia Zhuang som administrativ huvudort. Under denna tid utvecklades Kina från en feodal, lantbrukande nation till den begynnande industriella och ekonomiska stormakt vi känner idag.Buddhism, Taoism, Konfucianism och kinesisk folktro öppnade en okänd värld med nya moraliska och etiska föreställningar. Det kinesiska språket blev också en utmaning.Den första perioden var fridfull. Under den andra utsatte den ­japanska ockupationen och det efterföljande inbördeskriget befolkningen för svåra lidanden. Japanerna terroriserade det civila samhället med slavfrakter och kvinnoauktioner. Den kommunistiska gerillan saboterade järnvägsförbindelserna och beskattade hårt de jordbrukande bönderna. Dessutom bombade amerikanerna när det passade dem. De svenska missionärerna fick lära sig att genomleva krigets fasor utan att förlora sin tro och tron på framtiden.
    175,00 kr
  10. På väg
    På väg
    Beskrivning
    I en tid som präglas av nyandligt sökande vill Sven Reichmann lyfta fram den kristna tron som ett trovärdigt alternativ. Boken består av korta, fristående artiklar som presenterar olika sidor av kristen tro, bl a: Vem är Gud?, Jesus och hans verk, Bibelns trovärdighet. Här finns också artiklar som behandlar tro, frihet, ondska och identifikation.
    • Köp 3 för 54,00 kr/st
    • Köp 10 för 51,00 kr/st
  11. På väg mot framtiden : en samtalsbok om Svenska kyrkan
    På väg mot framtiden : en samtalsbok om Svenska kyrkan
    Beskrivning
    13 seniorbiskopar reflekterar med olika utgångspunkter över Svenska kyrkans framtidsväg i början av 2000-talet. De skriver utifrån sina erfarenheter som präster och biskopar under en epok i kyrkans liv. Det har blivit en på sitt sätt unik bok.
    Även om författarna har sin aktiva biskopstjänst bakom sig är de alltjämt biskopar i Svenska kyrkan och har - som i och för sig varje kristen - ett uppdrag att medverka till en fortsatt utveckling i kyrka och församling. Deras synpunkter kan därför bilda utgångspunkt för åtskilliga samtal inom medarbetargrupper och prästkonvent.
    175,00 kr
  12. Paradigmet : den uråldriga planen bakom världshändelser i vår tid
    Paradigmet : den uråldriga planen bakom världshändelser i vår tid
    Beskrivning
    Vad ligger bakom världshändelser i vår tid?
    •Kan en uråldrig plan visa på nycklar till vår tids ledare, vad de gör, när de framträder och när de faller?
    •Kan händelser som ägde rum för nästan 3 000 år sedan bestämma riktningen för vår tid och med det också riktningen för våra liv?

    •Är det möjligt att ett uråldrigt paradigm har förutbestämt, inte bara aktuella händelser, utan även dess tidpunkt – till och med de exakta datumen?
    •Kan ett detaljerat mysterium ha förutsagt resultatet av världshändelser – till och med presidentval – mer tillförlitligt än vår tids experter?
    •Kommer paradigmet att uppenbara vad som kommer att hända i framtiden? Och innehåller den i så fall en angelägen varning till varje person i vår generation?

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  13. Paradiset åter : djurrätt och vegetarianism i kristen tro och tradition
    Paradiset åter : djurrätt och vegetarianism i kristen tro och tradition
    Beskrivning
    Människan är skapelsens krona och har en gudagiven rätt att göra vad hon vill med planetens ickemänskliga liv. Så förefaller den dominerande berättelsen om människans relation till djuren att se ut i kristendomen. Men den kristna kyrkan innehåller många, överraskande rika traditioner där både djuromsorg, djurrätt och vegetarianism ryms. Dessa möter vi i Paradiset åter.
    Författaren presenterar ingen systematisk översikt av djurens plats i den kristna historien eller någon sammanhållen djurrättsteologi. Han försöker snarare väcka tankar genom ett antal nedslag i historien där människors tro, liv, berättelser och teologiska byggen möts. I Paradiset åter får vi i etthundra korta kapitel stifta bekantskap med välkända bibliska gestalter såväl som radikala helgon, munkar och nunnor, författare och moderna teologer.

    Tomas Einarsson har skrivit en bok där den kristna trons och traditionens centrala delar sätts i ett djuretiskt sammanhang: Vad säger askesen, fastan, nattvarden, skapelseberättelsen och omsorgen om de svaga oss om vår relation till djuren?

    Tomas Einarsson är skribent och grafisk formgivare. Han är uppvuxen i Skåne men numera bosatt i Stockholm.

    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  14. Påven Franciskus : samtal med Jorge Bergoglio
    Påven Franciskus : samtal med Jorge Bergoglio
    Beskrivning
    Kort beskrivning: Möt Jorge Bergoglio, nu påven Franciskus, i ett personligt samtal om allt från stora frågor om Kyrka och samhälle till film, fotboll och tango ...
    175,00 kr
  15. Påven Fransciskus Ömhetens och kärlekens revolutiona
    Påven Fransciskus Ömhetens och kärlekens revolutiona
    Beskrivning
    Påven Franciskus förkunnar evangeliets alltid giltiga budskap i dess eviga nyhet och fräschör. Det passar inte in i något mönster. Franciskus förenar kontinuiteten med kyrkans stora tradition med ständigt nya överraskningar. Dit hör även storleken i programmet för en fattig kyrka för de fattiga som retar till motsägelse. Det är inget liberalt utan ett radikalt program. Radikalt därför att det utgår från rötterna och är en revolution i ömhet och kärlek. Författaren, Kardinal Walter Kasper (f. 1933), är teologie doktor, professor i dogmatik, biskop i stiftet Rottenburg-Stuttgart 1989-1999, utnämnd till kardinal 2001, president vid Påvliga rådet för kristen enhet och kommissionen för de religiösa relationerna med judendomen 2001-2010.

    Originalets titel: "Papst Franziskus. Revolution der Zärtlichkeit und der Liebe". Översättning till svenska av Kaj Engelhart.

    Boken är inbunden med märkband och omfattar 132 sidor

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
    • Köp 25 för 192,00 kr/st
  16. Perelandra
    Perelandra
    Beskrivning
    Två människor störtar ner genom det molnskikt som omger planeten Venus. En av dem representerar en ogripbar, ofattbar ondska den andre är utsänd på ett förfärande uppdrag. På den sällsamma planeten Venus yta möts de i en kamp som kommer att avgöra en ung och oskuldsfull världs öde. Perelandra behandlar det urgamla temat om kampen mellan det goda och det onda, men den gör det med en intensitet och en klarsyn som gör den unik. I denna fristående fortsättning av Utflykt från tyst planet för C. S. Lewis debatten om människans natur vidare i en form som inte bara är effektiv och tänkvärd, utan också formas till en sällsynt läsvärd roman.

    C. S. Lewis (1898 1963) var en av Englands mest kända kulturpersonligheter. Han var född i Belfast men bodde och arbetade större delen av sitt liv i Oxford, och blev mot slutet av sitt yrkesverksamma liv professor i Cambridge. Hans litterära produktion var mångsidig romaner och essäer, apologetik och akademiska texter. Inte minst känd är han för sin barnboksserie om landet Narnia.

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  17. Personlig livstolkning och religiös tradition : om det personligas plats i religionspedagogiken
    Personlig livstolkning och religiös tradition : om det personligas plats i religionspedagogiken
    Beskrivning
    I boken analyseras grundförutsättningarna för ett religionspedagogiskt arbete utifrån frågan: Þr den kristna traditionen intressant som samtalspartner och vilken plats har det personliga i den religiösa traditionen.
    • Köp 3 för 314,50 kr/st
  18. Personligt om tro
    Personligt om tro
    Beskrivning
    Lars Åke Lundberg för ett samtal om tro med Fader vår och den apostoliska trosbekännelsen. En bok om längtan, tro, förtvivlan och om hur motparter kan leva tillsammans.
    75,00 kr
  19. Pilgrimens sju nyckelord : inspiration för din livsresa
    Pilgrimens sju nyckelord : inspiration för din livsresa
    Beskrivning
    Pilgrimens sju nyckelord vänder sig till alla oss som längtar efter att leva ett annat slags liv i en tid som ofta präglas av stress, konsumtion, bild- och ljudbrus, oro, yta och ytkontakter. Sju alldeles vanliga substantiv som påminner om hur livet kan vara när det som är bäst.

    Alltsedan mitten av 1990-talet har intresset och engagemanget för pilgrimsvandringar ökat, inte bara i Sverige utan i hela Skandinavien. Författaren Hans-Erik Lindström är också en av dem som bidragit till den utvecklingen då han som landets förste pilgrimspräst var med om att bygga upp Nordens första pilgrimscentrum. Pilgrimscentra har startats i bland annat Vadstena, Stockholm, Göteborg, Lund, Skara och Norrköping och flera är på väg.

    Men pilgrimsrörelsen kan inspirera fler än dem som ger sig ut med kängor och vandringsstav. Pilgrimens sju nyckelord bär på det som många redan verkar längta efter i sin vardag.

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  20. Pilgrimsbok för färd i heligt land
    Pilgrimsbok för färd i heligt land
    Beskrivning
    Pilgrimer har funnits i alla tider och i alla religioner. Att tänka över livet och alltings mening i en annan miljö fyller djupt mänskliga behov. Och resan till heliga platser har en betydelsefull roll för pilgrimen. Det heliga och andliga möter oss mitt i den vanliga, karga vardagen.
    Detta är en bok för dig som gör en pilgrimsresa till Det heliga landet, Israel och de palestinska områdena. Den innehåller andakter för en lång rad heliga platser med bibeltext, meditationstankar, andakt, en bön och en psalm. För varje plats finns också kartor och en liten lathund om folk, språk, religion och historia.

    Boken tar oss från Födelsekyrkan i Betlehem, via Galileen, Sykars brunn och Jeriko, till Jerusalems heliga platser som Fader vår-kyrkan, Getsemane och Via Dolorosa. Boken vänder sig till dig som gör en pilgrimsresa i yttre mening, ensam eller i grupp, till fots eller med bil. Men också för dig som stannar hemma och gör en inre pilgrimsresa genom det heliga landetBoken är en helt omarbetad nyutgåva som ges ut i samarbete med Sensus och Svenska Teologiska Institutet i Jerusalem

    • Köp 3 för 250,75 kr/st
  21. Pilgrimsliv : handbok för vandrare
    Pilgrimsliv : handbok för vandrare
    Beskrivning
    Pilgrimsliv vänder sig till den som är intresserad av pilgrimsvandringen som idé. I boken finns bakgrund, tankar och fakta om pilgrimsvandringen. Boken kan också fungera som en handledning för att leda en grupp på vandring. Boken innehåller tre delar: pilgrimens historia och omvärld, en tolkning av pilgrimens själ och teologi och avslutas med det praktiska kring pilgrimsvandringen.

    Handboken vänder sig till den enskilde och grupper som vill ha stöd för att börja eller fortsätta med pilgrimsvandring. I anslutning till de olika kapitlen finns frågeställningar till texten och i slutet av boken ett kapitel som riktar sig till den som vill använda boken i kurssammanhang.

    • Köp 3 för 318,75 kr/st
  22. Politisk och profetisk diakoni : olika perspektiv på kyrkans röstbärande roll i samhället
    Politisk och profetisk diakoni : olika perspektiv på kyrkans röstbärande roll i samhället
    Beskrivning
    Politisk och profetisk diakoni handlar om att som kyrka stå på de förtrycktas sida. Att som församling försöka ge en röst åt dem som ingen lyssnar på. Att som troende kristen påtala systemfel och protestera mot förändringar som påverkar människor negativt. Att bråka när nödvändiga förändringar inte sker.

    Trots att det finns svårigheter och motstånd finns det gott om politisk diakoni som redan bedrivs genom församlingarnas vardagsarbete. Många arbetar både profetiskt och politiskt utan att ens reflektera över det. I den här boken vill Anna Ardin synliggöra och fördjupa dessa insikter. Boken är tänkt att fungera som en ingång till ämnet och ett underlag, inte minst för diakoner och församlingar, att fortsätta diskutera diakonalt arbete och diakonala strategier.

    I boken medverkar även Jon Bergeå, Meyling Calero, Klas Corbelius, Joe Frans, Göran Greider, Åke Göransson, Camilla von Heijne, Petter Jakobsson, Lennart Renöfält, Amelie Roolf, Pär Axel Sahlberg, Elisabeth Sandlund, Annika Spalde och Leif Tullhage.

    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
  23. Polsk poesi under mellankrigstiden : ett paradigmskifte - exempel marialyriken
    Polsk poesi under mellankrigstiden : ett paradigmskifte - exempel marialyriken
    Beskrivning
    I avhandlingen Polsk poesi under mellankrigstiden: ett paradigmskifte. Exempel marialyriken driver Marousia Ludwika Korolczyk tesen att den polska mellankrigstidens poeter fann en form och modell för den poetiska gestaltningen i den medeltida poetiska traditionen. Den estetik som förknippas med modernismen brukar ofta betraktas som ett radikalt brott mot traditionen, vad det poetiska hantverket beträffar, och som en spegel av radikalt nya erfarenheter i den nya tiden, men Korolczyk visar i sin avhandling att den nya tidens form har en förmodern förlaga. Korolczyks frågeställning "varför den medeltida poetiska traditionen reaktiveras i mellankrigstidens marialyrik" leder fram till och blottlägger en typ av litteraturhistoriska samband vilket i förlängningen kan få betydelse för den europeiska litteraturhistorie-skrivningen i stort. Frågeställningen kan nämligen inte bara begränsas till den polska modernismens förutsättningar, utan ger även bränsle till, och nya perspektiv på, den omdiskuterade frågan om det modernistiska formspråket i ett vidare sammanhang. Korolczyks avhandling presenterar en helt ny kartläggning av sambandet mellan medeltid och högmodernism, speciellt vad gäller det poetiska formspråket som ett uttryck för en korresponderande -tidsanda-–behovet av eller längtan efter autencitet. Speciellt tydligt visar Korolczyk på kopplingen mellan den medeltida lyriska formen och den moderna vad gäller synen på den poetiska formen som ett uttryck för en strävan mot objektiva eller högre värden. Korolczyks avhandling kan därför innebära en ny färdriktning för modernismforskningen, även utanför den polska litteraturhistorieskrivningen.
    225,00 kr
  24. Prästliv på olika kontinenter : en vänbok till Sven Arne Flodell
    Prästliv på olika kontinenter : en vänbok till Sven Arne Flodell
    • Köp 3 för 261,00 kr/st
    • Köp 10 för 246,50 kr/st
  25. Predika med Lukas - om predikans praktik i vår tid
    Predika med Lukas - om predikans praktik i vår tid
    Beskrivning
    Är predikan en prioriterad uppgift idag eller kan man tala om dess kris? I boken ges inte bara en ordentlig genomgång av vad en predikan bör vara, en predikans teori. Här beskrivs konkret och tydligt arbetssätt, vad gäller förberedelse av predikan, en predikans praktik. Läsaren får också följa vägen från bibeltext till predikomanus för åtta sön- och helgdagar - alla ur Lukasevangeliet.Hans-Olof Hansson är hovpredikant och domprost em i Göteborg.
    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
    • Köp 25 för 148,00 kr/st
  26. Predikan : i tid och otid
    Predikan : i tid och otid
    Beskrivning
    Trots allt prat om sekularisering är predikan ännu den i särklass vanligaste formen av offentligt tal i vårt land. Predikanter träder bokstavligen upp i tid och otid (2 Tim. 4:2), liksom de har gjort genom hela kyrkans historia. De sex artiklarna i denna årsbok handlar om predikan både historiskt ( i tid ) och principiellt ( i otid ). Katarina Hallqvist och Erik Claeson har hämtat upp texter ur den stora skatt av predikningar som finns bevarad från det medeltida birgittinklostret i Vadstena. Hallqvist visar hur bröderna i klostret försökte vägleda sina åhörare på fullkomnandets väg , Claeson hur de anpassade sig till olika åhörargrup- per. I en annan historisk studie undersöker Sivert Angel vad senmedeltidens och 1500-talets predikan i Norden har att säga om uppståndelsekroppen och påvisar överraskande förändringar och förskjutningar över tid. Frida Mannerfelt slår en bro mellan då och nu genom ett fågelperspektiv på innehållet i svenska läroböcker om predikan från 1903 till i dag. Clara Nystrand utforskar hur sekulariseringen påverkar nutida predikan genom att granska vad präster i Skåne säger om Gud. Carina Sundberg, slutligen, förmedlar tankar från Sydafrika och USA om korsets dårskap och predikantens uppgift: Finns det möjligen en dårskapens hermeneutik ? Årsboken innehåller även recensioner av ett tjugotal nya publikationer om gudstjänst, predikan, kyrkokonst och kyrkomusik samt notiser om böcker att notera.
    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  27. Predikningar II : Medeltida mystik
    Predikningar II : Medeltida mystik
    Beskrivning
    Dominikanmunken Mäster Eckehart (1260–1328) räknas som västerlandets främste mystiker. Hans utomordentliga andliga erfarenheter kopplade till ett skarpt intellekt och en virtuos språkkänsla har gjort honom till en allmänt erkänd auktoritet och en mästare i det inre livets teologi och filosofi. Det nutida intresset för Mäster Eckehart är ökande. »Eckehart är en tänkare för alla tider och alla människor, för lärd och olärd, för huvud och hjärta«, skrev redan Hans Larsson i förordet till den första Eckehartöversättningen 1922. Genom den här föreliggande volymen, som innehåller 36 predikningar, fullbordas en serie texter av Mäster Eckehart (serien innehåller dessutom Predikningar I och Undervisande tal, Artos 2007) som Bertil Brisman översatt. Medeltida mystik – predikningar II utkom i sin första upplaga 1987 och ges här ut i ny reviderad språkdräkt
    205,00 kr
  28. Prestigelös frälsning
    Prestigelös frälsning
    Beskrivning
    Den kristna tron är unik. Inom det väldiga utbudet av religioner, filosofier, terapier, ideologier och livsåskådningar finns det bara ett alternativ som inte bygger på vad människan själv skall göra för att hennes eget liv skall lyckas och världen bli bättre.
    Den kristna tron bygger på vad Gud har gjort, gör och har lovat att göra. Jesu liv, död och uppståndelse sänder bland annat ut budskapet att Gud lever och frågar efter hur vi har det.
    Gud vill lösa oss från det lycksökande som så ofta blir en tvingande och destruktiv makt i våra liv. Han vill visa oss en annan väg till livsglädje. På den vägen kommer han oss till mötes och ger av sig själv till oss. Gud är kärlek. Om vi människor ska beskrivas med ett enda ord får det bli ordet begärelse. Vår glädje är så bunden vid det vi kan få. Ordet vinst skymtar ofta fram när människor nästan sprängs inifrån av lycka.
    Se på ett fotbollslag som vunnit VM eller på en kvinna som gjort en miljonvinst på lotteri eller en artist som vunnit en schlagerfestival. Sådan lycka är ofta kortvarig. Den går att leva på men den duger sällan till att dö på. Guds kärlek är fri från vinstintressen. Han bara ger. Om han får tillträde till våra liv och blir respekterad som Gud delar han med sig av sitt sätt att älska. Hans liv blir vårt liv. Ord som glädje och mening får ett nytt innehåll
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  29. Profetisk liturgi : i en tid av överkonsumtion och klimatkris
    Profetisk liturgi : i en tid av överkonsumtion och klimatkris
    Beskrivning
    Klimatkris, miljöförstöring, orättvisor, krig och nya kärnvapenhot kastar mörka skuggor över nuet och framtiden. Var finns en möjlighet att nås av hopp och inspiration till engagemang?

    Söndag efter söndag firar kyrkan gudstjänst. Den traditionella liturgin rymmer en radikalitet som vi har lätt att missa. Högmässan har en profetisk dimension. Med avstamp i bibeltexter, teologi från olika kyrkliga traditioner samt exempel från skönlitteratur och film, är Profetisk liturgi en inbjudan att reflektera över högmässan i en tid av överkonsumtion och klimatkris.

    »Jag skriver med hopp om att högmässan ska vara en plats, ett skeende, en händelse som utmanar och skakar om både den enskilda gudstjänstdeltagaren och gudstjänstgemenskapen, samtidigt som den skänker glädje och hopp. Och kraft till handling«, skriver Göran Lindström i bokens inledning.

    Göran Lindström har varit församlingspräst och arbetat som stiftsadjunkt för gudstjänstutveckling i Uppsala stift.

    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
  30. Radikalt lärjungskap
    Radikalt lärjungskap
    Beskrivning
    Radikalt lärjungaskap handlar om att följa Jesus i en efter­kristen tid. För att den kristna tron och församlingen ska visa sin relevans i vår tid måste vi på nytt sätta Jesus i centrum. Stuart Murray har lett det anabaptistiska nätverket i Stor­britannien sedan starten 1991. Boken utgår från nätverkets sju kärnvärderingar och beskriver hur lärjungaskap och församlingsliv kan se ut i ett efterkristet Europa. Samhället förändras och därför måste också kyrkan förändras för att vara trogen mot sin Herre och sitt uppdrag. Radikalt lärjungaskap visar hur en modern rörelse med rötter i den radikala reformationen på 1500-talet kan ge viktiga nycklar till kyrkan i vår tid.

    Stuart Murray, bosatt i Bristol, reser över hela världen och möter lokala församlingar, missionsorganisationer, samfunds­ledningar samt deltar i konferenser. Hans ämnesområden är bl a församlingsplantering, kyrkan i efterkristendomstiden och anabaptismen. Han har skrivit ett femtontal böcker och leder även Urban Expression som arbetar med kreativ församlingsplantering i utsatta storstadsområden.

    ”Vi upptäckte att mycket av den bästa undervisningen om gemenskaps­byggande, relationer, konflikthantering, hus­församlingar och fungerande församlingsliv fanns hos mennoniterna, som är anabaptisternas historiska arvtagare. Vi tog djupa intryck av hur vi skulle tänka lärjungaskap, medlemskap, gemenskapsliv, ledarskap och beslutsfattande.”
    Jonas Melin, ur förordet

    • Köp 3 för 99,00 kr/st
    • Köp 10 för 93,50 kr/st
    • Köp 25 för 88,00 kr/st
  31. Ramadan : en svensk tradition
    Ramadan : en svensk tradition
    Beskrivning
    Islam är Sveriges näst största religion. Uppskattningsvis 400 000 svenskar, varav en fjärdedel i skolåldern eller yngre, är muslimer. Vissa är praktiserande medan andra är sekulariserade. Bland islams helger och högtider intar fastemånaden ramadan och den avslutande festen id al-fitr en särställning. Den muslimska fastemånaden omsätter cirka en miljard kronor i Sverige och är en av landets största högtider. Hur påverkas Sverige av ramadan och hur påverkas ramadan av Sverige? Hur fungerar det att fasta för de yngsta? För de äldsta? För idrottare på elitnivå? Hur firas ramadan bland universitetsstudenter? Kan man fira ramadan utan att fasta och hur gör man i så fall då?

    I Ramadan - en svensk tradition berättar svenska muslimer om vad ramadan betyder för dem. Boken är skriven av forskare frånsvenska högskolor och universitet och bygger på intervjuer som gjorts från Umeå till Helsingborg.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  32. Rättfärdiggörelsen genom tron
    Rättfärdiggörelsen genom tron
    Beskrivning
    Luther nyöversatt!

    Den 31 oktober 1517 spikade Martin Luther spikade upp de välkända 95 teserna på kyrkporten i Wittenberg. Det blev startskottet för reformationen som med tiden haft en mycket stor inverkan både på kyrkan och samhället, och som nu firar sitt uppmärksammade 500-årsjubileum. Men vad handlade reformationen om, och vad var dess kärna? I den här boken kommer Martin Luther själv till tals genom att tre av hans viktigaste texter är nyöversatta till modern svenska: Om en kristen människas frihet, Företal till Romarbrevet samt utdrag ur Stora Galaterbrevskommentaren . Under början av sitt liv hade Luther plågats av samvetskval eftersom han inte hade förstått skillnaden mellan lag och evangelium. Den katolska kyrkan, där Luther tjänade som präst och universitetslärare, hade under lång tid blandat ihop begreppen och alltmer kommit att betona rättfärdiggörelse genom gärningar. Efter en lång kamp och intensiva studier insåg Luther att Bibeln istället talade om rättfärdiggörelse genom tron, inte gärningar. Den viktiga nyupptäckten beskrev Luther så här: ”Jag blev helt och hållet född på nytt och hade gått in i själva paradiset genom portar som öppnats på vid gavel” Till sitt sista andetag var Luthers omistliga grundval Nåden allena, Tron allena och Skriften allena. Han visste att utan Guds nåd och hans frikännande dom för Kristi skull var han förlorad. Utöver Luthers egna texter med fokus på hans viktigaste teologiska bidrag, rättfärdiggörelse genom tron allena, innehåller boken också en utmärkt inledning om Martin Luthers liv samt ett avslutande kapitel om rättfärdiggörelse skrivna av redaktören, doc. Seth Erlandsson. Dessa texter utgör en förklarande ram runt Luthers texter och visar tydligt reformationens betydelse. Boken är en god och lättläst introduktion till Martin Luther och reformationen. Utöver Luthers egna texter med fokus på hans viktigaste teologiska bidrag, rättfärdiggörelse genom tron allena, innehåller boken också en utmärkt inledning om Martin Luthers liv samt ett avslutande kapitel om rättfärdiggörelse skrivna av redaktören, doc. Seth Erlandsson. Dessa texter utgör en förklarande ram runt Luthers texter och visar tydligt reformationens betydelse. Boken är en god och lättläst introduktion till Martin Luther och reformationen.

    "Boken Rättfärdiggörelsen genom tron ger oss en inblick i några av de viktigaste sanningar som står att finna i den heliga Skrift. Martin Luthers egna texter utgör en påminnelse om att ett sant evangelium är ett budskap som befriar oss på djupet'". Olof Edsinger, teolog och författare

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  33. Reformation i fem rum
    Reformation i fem rum
    Beskrivning
    I boken Reformation i fem rum har Karin Johannesson valt ut fem rum – omklädningsrummet, väntrummet, seminarierummet, vardagsrummet och kyrkorummet – för mänskliga erfarenheter av missnöje, ångest, tro, kärlek och hopp.

    Framställningen vävs samman med Martin Luthers livsresa och samtid. Vad innebär begrepp som nåd och tro? Och hur kan vi förstå Bibeln och kyrkan?

    • Köp 3 för 174,25 kr/st
  34. Reformation och gudstjänst
    Reformation och gudstjänst
    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  35. Religion i Latinamerika
    Religion i Latinamerika
    Beskrivning
    Boken är en bred översikt av religion i Latinamerika och består av tio delar, varav två är inriktade på indianska religioner.
    315,00 kr
  36. Religionens fem språk : om religionens mening och förnyelse
    Religionens fem språk : om religionens mening och förnyelse
    Beskrivning
    Ny utgåva av Religionens fem språk. I boken möter vi det grundläggande arbete med människans djupaste längtan som kännetecknat hela Martin Lönnebos livsgärning.

    Här ges nycklar till att förstå hur hans liv vävts samman, hur djuplodande studier, lyhörd andlig läsning, regelbunden bön och liturgisk förnyelse integrerats med egen erfarenhet och därmed mejslat fram ett språk som bär.

    I Religionens fem språk möter vi också det omfattande och gedigna förarbete som till sist mynnat ut i Frälsarkransen.

    I boken visar Lönnebo att religionen uttrycker sig på olika språk i personlig erfarenhet, seder, handling och kunskap. Genom dessa uppkommer ett femte språk som Lönnebo kallar för den femte språket enhetens språk.

    • Köp 3 för 374,00 kr/st
  37. Religionens offentlighet : om religionens plats i samhället
    Religionens offentlighet : om religionens plats i samhället
    Beskrivning
    Religionens offentlighet. Om religionens plats i samhället behandlar denna utveckling och de frågor den väcker ur samhällsvetenskapliga, historiska, filosofiska och religionsvetenskapliga perpektiv. Med förankring i svensk och internationell forskning beskrivs utvecklingen och diskuteras utifrån konkreta exempel. Konstruktiva förslag ges till hur religiösa organisationer och individer kan delta i
    215,00 kr
  38. Religioner i konflikt : relationer mellan kristen och muslimsk tro
    Religioner i konflikt : relationer mellan kristen och muslimsk tro
    Beskrivning
    Vad är ett rimligt förhållningssätt till den religiöst andre? Relationen mellan kristna och muslimer diskuteras i denna fascinerande bok.
    295,00 kr
  39. Religionsfilosofisk introduktion : existens och samhälle
    Religionsfilosofisk introduktion : existens och samhälle
    Beskrivning
    Frågan om det goda livet och en undran inför livet är klassiska frågor inom religionsfilosofin, men under senare tid har religionsfilosofin tagit allt större plats i den offentliga och politiska debatten. Det handlar till exempel om religionsfrihet, religionspluralism och religionsmöten. Den här grundboken presenterar den bredd och de många infallsvinklar som idag finns inom ämnet religionsfilosofi.

    Religionsfilosofi innebär att filosofera över begreppet religion och allt som ingår däri, t.ex. gudsföreställningar, kropp-ande, gudsbevis, förnuftets gränser, det goda och det onda,sanning och mening. Boken visar hur dessa problem har behandlats i historien, och hur de behandlas idag.

    225,00 kr
    • Köp 3 för 344,25 kr/st
  40. Religionsfilosofiska texter
    Religionsfilosofiska texter
    Beskrivning
    Boken behandlar alla aspekter på religionsfilosofi: religiös erfarenhet, tro och förnuft, ondskans problem, mirakler... Boken är i 13 tematiska delar, som inleds med introduktioner till källtexterna.

    Religionsfilosofiska texter fungerar utmärkt både som fristående textbok för kurser i religionsfilosofi, och som källtextsamling att beledsaga läsning av annan kurslitteratur i ämnet. Särskilt väl ägnar sig verket att läsas tillsammans med redaktörernas tidigare bok, Förnuft och religiös tro, en teoretisk genomgång med parallell uppläggning.

    • Köp 3 för 328,50 kr/st
    • Köp 10 för 310,25 kr/st
  41. Religionslexikonet
    Religionslexikonet
    Beskrivning

    Religionslexikonet ger god överblick över de stora världsreligionerna och andra viktiga trosriktningar. Här behandlas religionen i olika kulturer från förhistorisk tid fram till idag, såväl i Sverige, Europa och Mellanöstern som i andra delar av världen.
    Religionslexikonet tar upp gudar och religionsstiftare, profeter och helgon, kyrkor och religiösa samfund, kult och liturgi, heliga skrifter och religiösa traditioner, termer och nyckelbegrepp liksom viktiga religionshistoriska händelser, personer och platser.
    Religionslexikonet innehåller både längre artiklar och kortare uppslagsord, och med hjälp av rikhaltiga hänvisningar är det lätt att få en samlad bild av det ämne man är intresserad av.


    2600 uppslagsord varav ett hundratal nyskrivna och tillagda artiklar.


    600 bilder i färg.


    Ny aktualiserad upplaga, bearbetad av docent Per Beskow ochteol dr Jonas Svensson .


    Per Beskow är religions- och kyrkohistoriker, docent vid Lunds universitet 1974, högskolelektor 1985–92. Han har bidragit till att ge patristiken ställning som universitetsämne i Sverige och befordrat översättningar av den tidigkristna litteraturen. Hans omfattande författarskap omfattar också andra områden, särskilt folklig religiositet. Jonas Svensson (f. 1969) är teologie doktor i religionshistoria med islamologisk inriktning. Tidigare har Jonas Svensson skrivit boken Muslimsk feminism (1996). Han har forskat i muslimska perspektiv på genteknik och om islamisk utbildning och social utveckling i Kisumu, Kenya. Han har undervisat inom islamologi, mellanösternkunskap och religionsvetenskap på teologiska institutionen i Lund. Han föreläser ofta för myndigheter och organisationer i ämnen som könsroller och islam, islamisk rätt, muslimer i Sverige, samt muslimer i vården.

    225,00 kr
  42. Resan till befrielse. Med bibeln i krig, fattigdom och fredsarbete
    Resan till befrielse. Med bibeln i krig, fattigdom och fredsarbete
    Beskrivning
    Kan vi bygga en bättre värld? Många tvekar idag om svaret, nedslagna av rapporter om våld, terror, naturförstörelse och rasism från jordens alla hörn. Men vittnesbördet från dem som arbetar i konflikthärdar och svältkatastrofer är att det går. Det är möjligt att mäkla fred, skapa välstånd och hållbar utveckling och montera ner förtryckande strukturer. Det hoppfulla budskapet är idag viktigare än på länge.

    Som generalsekreterare för Diakonia har Bo Forsberg varit en röst för de utsatta i nästan tjugofem år. Han har varit inblandad i Diakonias arbete mot apartheid i Sydafrika, för demokrati i Latinamerika och för fred i Sydostasien. I denna bok samlas hans reflexioner kring dessa erfarenheter. Berättelser om möten med människor blandas med samtidsanalyser och betraktelser över bibeltexter.

    Forsbergs budskap är att det är möjligt att göra förhållandena bättre – men att det kräver eldsjälar: personer som kan, vill och vågar arbeta för en befriad värld. Några av texterna i denna bok har tidigare delats i p1:s program Tankar för dagen. Dessutom bidrar journalisten och författaren Marika Grieshel med fyra porträtt av människor som Diakonia har i sitt kontaktnät för en rättvisare och fredligare värld.

    Red Tomas Einarsson

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  43. Robert Murray : domprost i Strängnäs en samtidsskildring
    Robert Murray : domprost i Strängnäs en samtidsskildring
    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  44. Romanen och evangeliet : former för Jesusgestaltning i Pär Lagerkvists prosa
    Romanen och evangeliet : former för Jesusgestaltning i Pär Lagerkvists prosa
    Beskrivning
    En avhandling i gränslandet mellan biblisk exegetik och svensk 1900-talslitteratur och då främt hos Pär Lagerkvist
    195,00 kr
  45. Så har jag hört
    Så har jag hört
    Beskrivning
    "Du vill veta vägen. Den finns inom dig själv. Där ligger alla världsalltets hemligheter förborgade."

    Det stod snart klart för mig att Acharya var en ovanlig människa. Hans klädnad förrådde ingenting, men hans kunskap på nästan alla områden förvånade mig. Vi träffades dagligen och våra samtal rörde sig huvudsakligen om österländsk filosofi. Då han var färdig att vandra vidare frågade jag om han ville tillåta mig följa honom ett stycke på vägen. Han medgav detta och vår vandring österut började. Det var min mening att göra honom sällskap endast ett kort stycke, men det blev sju dagsresor.

    "Så har jag hört" är en sedan länge uppskattad bok, som introducerar livsvandraren till den tidlösa visdom som oberoende av vår kultur eller religion ständigt finns med oss på vägen. För att finna visdomen gäller det endast att lära sig lyssna.
    • Köp 3 för 108,00 kr/st
    • Köp 10 för 102,00 kr/st
  46. Så tror jag
    Så tror jag
    Beskrivning
    Teilhard de Chardin - teolog och naturvetare - är en viktig brobyggare mellan religion och vetenskap. Klart och logiskt beskriver han i Så tror jag hur hans världsbild vuxit fram. En världsbild vars grund är ett ytterst meningsfullt universum där det mänskliga medvetandet spelar en avgörande roll. Aktuella begrepp som till exempel högre medvetande, helhetssyn och mänsklig utveckling kan direkt härledas till Teilhard de Chardins banbrytande verk. Från vilken utgångspunkt man än deltar i dagens religiösa eller filosofiska debatt, så kan man inte komma förbi de teorier som Teilhard de Chardin framlagt om förhållandet människa - Gud - universum.

    Teilhard de Chardin (1881-1955) tillhörde jesuitorden; han var under tjugo år verksam som antropolog i Kina där han upptäckte den så kallade Peking-människan. De sista åren av sitt liv var han verksam som forskare i New York

    100,00 kr
  47. Sabbat och söndag: Söndagen som helg, högtid och glädje
    Sabbat och söndag: Söndagen som helg, högtid och glädje
    Beskrivning
    Vi behöver söndagen är budskapet i denna genomgång av söndagens historia och innehåll. När vi talar om stress och utbrändhet handlar det om en livsrytm som kommit i obalans – vilket i hög grad hänger samman med att vi förlorat insikten om vad söndagen egentligen är. Frågan är bara hur söndagen ska se ut och firas i framtiden?
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  48. Säker Grund
    Säker Grund
    Beskrivning
    Om att vara kristen med hjärtat och hjärnan.
    Denna bok vill visa att kristen tro vilar på en säker grund, och att det går att tro med både hjärtat och hjärnan. Den tar upp frågor som t.ex: Har Jesus ens existerat? Går det att lita på Bibeln som historisk källa? Är det verkligen möjligt att tro på att Jesus har uppstått från de döda?
    100,00 kr
  49. Salt
    Salt
    Beskrivning
    Runar Eldebo resonerar kring saltet som symbol i Bibeln. Salt i lagom mängd är bra för hälsan. Salt konserverar och hindrar förruttnelse. Salt ger karaktär och smak åt helheten. Salt skapar törst. Salt smälter is ...

    "Ni är jordens salt" säger Jesus i bergspredikan. Eldebo belyser och utforskar vad som döljer sig bakom bibelns många salt-texter och resonerar kring hur vi kan "vara salt" för vår omgivning i dag.

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
    • Köp 50 för 37,50 kr/st
    • Köp 100 för 35,00 kr/st
  50. Samarbetskyrkan - en fråga om ecklesiologiskt kapital
    Samarbetskyrkan - en fråga om ecklesiologiskt kapital
    Beskrivning
    Denna bok bygger på en teologisk kvalitativ fallstudie av samarbetskyrkan, en form som i drygt 50 år använts i EFS och Svenska kyrkans gemensamma arbete. Studien påvisar svårigheter och hinder för samarbetet. Samtidigt pekar den på att samarbetskyrkan som företeelse bär på ett ecklesiologiskt kapital med potential att växa och bidra till att stärka kyrkan som kropp.

    Kyrkans tillgång i form av samarbetskyrkor kan betraktas utifrån delaspekter som: gemenskapskapital, andligt kapital, traditionskapital, lekfolkskapital och bildningskapital. I vidare bemärkelse pekar studien på vikten av förståelse för sambandet mellan kyrkosyn och syn på organisation och verksamhet.

    Studien utfördes på uppdrag av Avdelningen för kyrkoliv vid Kyrkokansliet i Uppsala och finansierades av Svenska kyrkan.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  51. Samlas kring hoppet
    Samlas kring hoppet
    Beskrivning
    I boken Samlas kring hoppet formulerar sig ärkebiskop Antje Jackelén kring evangeliets innebörd och kyrkans uppgift. Via tre ingångar – debatt, fördjupning och förkunnelse – berör Jackelén ett antal av vår tids mest utmanande frågor för kyrka och samhälle.

    Vilken är trons plats i samhället och i det offentliga samtalet?
    Vad säger Svenska kyrkans ärkebiskop om ledarskap och klimatfrågan, om förföljelse av kristna och ekumenik, om ondska och hopp

    • Köp 3 för 199,75 kr/st
  52. Samma gamla nya jag : om att upptäcka Gud och bli den jag är
    Samma gamla nya jag : om att upptäcka Gud och bli den jag är
    Beskrivning
    Varför väljer så många människor bort relationen med Gud till förmån för yta och varför är jag själv en av de människorna? Varför tror vi att vi kan få trygghet och kontroll på det viset? Hur kan vi i stället upptäcka livet med Gud och leva det ögonblick för ögonblick och dag för dag?
    Robert Eriksson ställer frågorna och reflekterar över möjliga svar med hjälp av Bibeln, personliga bekännelser
    • Köp 3 för 31,50 kr/st
    • Köp 10 för 29,75 kr/st
  53. Samtal vid brunnar: Introduktion till religionspedagogikens teori och didaktik
    Samtal vid brunnar: Introduktion till religionspedagogikens teori och didaktik
    Beskrivning
    Dagens religiösa landskap kännetecknas av att den globala världen har blivit påtagligt närvarande i det lokala. Vi lever i en religiös och kulturell mångfald som både skapar möjligheter för berikande möten och rädslor inför det okända. I detta ligger en utmaning för såväl skolans religionsundervisning som de religiösa gemen skapernas undervisning och praktiserade religiositet.
    Hur bygger man broar mellan olika livstolkningar, och hur utvecklar man förmågan att leva tillsammans i en religiös och kulturell mångfald?

    Denna bok beskriver undervisning och lärande som ett »samtal vid brunnar», där deltagarna delar erfarenheter och upptäcker hittills okända världar tillsammans. Genom en kombination av fakta kunskaper och respekt, förståelse och förmåga till inlevelse erbjuds möjligheter till berikande möten. Dessa goda »samtal» kan aldrig begränsas till schemalagd tid utan är något som pågår överallt där människor möts.

    SAMTAL VID BRUNNAR är tänkt som en introduktion till religions pedagogikens teori och didaktik. Den kan användas i grund utbildningen av religionslärare och pedagogiska medarbetare i kyrkor och andra religiösa gemenskaper men också för fortbildning och fördjupning.Boken har vuxit fram ur många års undervisning i religionspedagogik, där möten med studenter tvingat till eftertanke. En annan inspirationskälla och »brunn» att ösa ur har varit samtal med kollegor runt om i världen, som bidragit till vidgade horisonter.

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
    • Köp 25 för 180,00 kr/st
  54. Samtida islam
    Samtida islam
    Beskrivning
    Denna bok ämnar ge en översikt av det nutida islamiska samhället, dvs det geopolitiska området, den "historiska rymd" och den sociokulturella sfär där det islamiska umma, ett världssamfund med över en miljard anhängare, verkar.
    50,00 kr
  55. Samvetsfrågan
    Samvetsfrågan
    Beskrivning
    Evangelisation. Många kristna får ångest bara av att höra ordet. Det är inte det att vi inte vill dela med oss av vår tro på Jesus, men många gånger så vet vi inte hur vi ska göra. Kanske är det så att vi till och med känner oss osäkra på vad det är för budskap vi ska dela med oss av?

    Boken Samvetsfrågan – om lagens funktion i evangelisation tar både upp frågan om vad som är kärnan i evangeliet, men också hur vi kan göra rent praktiskt när vi berättar om vår tro. Och boken är tillräckligt tunn för att den inte ska bli stående i bokhyllan...”

    35,00 kr
    • Köp 3 för 63,00 kr/st
    • Köp 10 för 59,50 kr/st
    • Köp 25 för 56,00 kr/st
  56. Sången om livet : om pilgrimsfolket och jordens framtid
    Sången om livet : om pilgrimsfolket och jordens framtid
    Beskrivning
    Drömmen om människor i rörelse, på väg mot ett djupare liv och en friskare jord.

    Stanna upp. Vidga sinnena. Börja där Gud själv började - i naturens andlighet och i sången om livet. Gör vi det, kan vi upptäcka beröringen mellan tusenåriga texter och den folkliga andligheten i vår tid. Här spelar pilgrimsvandringen en avgörande roll.

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  57. Sann människa : en bok om skapelse och helighet
    Sann människa : en bok om skapelse och helighet
    150,00 kr
    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  58. Sann mot sig själv-öppen mot andra
    Sann mot sig själv-öppen mot andra
    Beskrivning
    Sann mot dig själv – öppen mot andra är Svenska kyrkans skrift om hur vi kan förhålla oss till människor av annan tro. Boken är tänkt som underlag för samtal i församlingarna, i arbetslag och med församlingsmedlemmar.

    Bokens titel anger att det inte finns någon motsättning mellan att hålla fast vid det man tror på samtidigt som man är nyfiken på och öppen för andras tro. Den har tagits fram av Teologiska kommittén på uppdrag av kyrkomötet, och innehåller fyra delar.

    Islam och kristen tro
    Första delen, Att tänka om tro – vår egen och andras är skriven av Kajsa Ahlstrand, professor i missionsvetenskap vid Uppsala universitet. Det är en övergripande framställning av hur kristna kan förhålla sig till människor av annan tro, det som brukar kallas religionsteologi. Relationen mellan islam och kristen tro behandlar Jan Henningsson, tidigare medarbetare i Svenska kyrkans mission, nu ämnesråd på UD för kontakter med den muslimska världen. Carl-Reinhold Bråkenhielm, professor i Tros- och livsåskådningsvetenskap vid Uppsala universitet, har bidragit med texten Religionerna, de mänskliga rättigheterna och trons djupaste hemligheter.

    Studiehandledning
    Slutligen innehåller boken en studiehandledning av Marika Palmdahl, stiftsadjunkt för religionsdialog i Göteborg. Den är upplagd för sex träffar, men frågorna och övningarna kan även användas för en enstaka samling eller en kortare eller längre serie träffar

    75,00 kr
  59. Sanning och konsekvens
    Sanning och konsekvens
    Beskrivning
    Att begrepp som postfaktisk och alternativa fakta har vunnit insteg i vår vokabulär vittnar om sanningens ambivalenta status i samtiden. Vem kan idag göra anspråk på att äga sanningen? Står sanningen att finna utanför kulturen eller är den av nödvändighet en social konstruktion som tjänat vissa syften? I detta nummer utforskar författarna sanningsbegreppets förändrade villkor i en tid av växande demokratiskt underskott, filterbubblor, pandemier och hotande klimatkollaps. Tidens tecken ges ut en gång per år och erbjuder ett forum där samhälleliga och existentiella teman centrala för Svenska kyrkans verksamhet, vision och identitet belyses ur olika perspektiv.
    165,00 kr
  60. Sanningen bakom illusionen om porr
    Sanningen bakom illusionen om porr
    Beskrivning
    Som barn utsattes Shelley Lubben för sexuella övergrepp och upplevelsen av att vara oälskad ledde henne som tonåring in i ett mörkt liv med prostitution och senare porr. Osminkat och med brutal uppriktighet berättar Shelley om åren som prostituerad och livet som upphöjd porrstjärna.
    Som 26-åring lämnade hon porrindustrin och beskriver sin omtumlande väg till befrielse och upprättelse.
    110,00 kr
  61. Sanningens regel = Regula veritatis : trosregeln och den kristna traditionens struktur
    Sanningens regel = Regula veritatis : trosregeln och den kristna traditionens struktur
    Beskrivning
    Sanningens regel är den term, som kyrkofadern Irenaeus använder för att ange vad han anser vara Bibelns centrala innehåll. Som synonym använder han också uttrycket ’trons regel’. Denna till synes enkla helhetssyn på den kristna tron är i våra dagar minst sagt häpnadsväckande: Sanningen själv är ’regel’ för den kristna trons innehåll. Det betyderatt i kristendomen är trosinnehållet relaterat till verkligheten.

    I denna bok undersöks vad trosregeln innebar för de tidiga kyrkofäderna och hur den kristna traditionen i dess autentiska former har förmedlats in i nutiden. I några kapitel berörs avgörande frågor om hur den kristna läran har utvecklats, än i levande kontakt med sina rötter, än ut i livlösspekulation.

    175,00 kr
  62. Sanningens regel = Regula veritatis : trosregeln och den kristna traditionens struktur
    Sanningens regel = Regula veritatis : trosregeln och den kristna traditionens struktur
    Beskrivning
    Sanningens regel är den term, som kyrkofadern Irenaeus använder för att ange vad han anser vara Bibelns centrala innehåll. Som synonym använder han också uttrycket ’trons regel’. Denna till synes enkla helhetssyn på den kristna tron är i våra dagar minst sagt häpnadsväckande: Sanningen själv är ’regel’ för den kristna trons innehåll. Det betyderatt i kristendomen är trosinnehållet relaterat till verkligheten. I denna bok undersöks vad trosregeln innebar för de tidiga kyrkofäderna och hur den kristna traditionen i dess autentiska former har förmedlats in i nutiden. I några kapitel berörs avgörande frågor om hur den kristna läran har utvecklats, än i levande kontakt med sina rötter, än ut i livlösspekulation.
    175,00 kr
  63. Sanningens strålglans
    Sanningens strålglans
    Beskrivning
    Matteusevangeliet kan vi läsa om en ung man som frågade Jesus: "Mästare, vad ska jag göra för gott för att få evigt liv?" Frågan sätter fingret på den springande punkten i sökandet efter livets mening. Den unge mannen kände på sig att det fanns ett samband mellan det moraliskt goda och uppfyllandet av sitt eget öde.

    Människan är skapad till Guds avbild. Gud är godhetens fullhet och genom att utföra moraliskt goda handlingar stärker och utvecklar människan sin likhet med Gud.
    Både i det gamla och det nya Testamentet framkommer också, med all tydlighet, att kärlek till Gud inte är möjlig utan kärlek till nästan.

    Kyrkan poängterar att Jesus Kristus är det sanna ljuset. Det är till honom vi måste vända oss för att få svar på frågor om vad som är gott och om vad som är ont.

    Påven Johannes Paulus II utlägger detta i sin encyklika Veritatis Splendor med orden: "Vi måste först av allt visa på den inbjudande strålglansen från den sanning som är Jesus Kristus själv. I Honom, som är Sanningen (jfr Joh 14:6), kan människan, genom sina goda handlingar, komma till full förståelse av sin kallelse till frihet i lydnad för den gudomliga lagen som sammanfattas i buden om kärleken till Gud och medmänniskan och leva fullkomligt."

    125,00 kr
  64. Sårad av Guds folk, helad av Guds kärlek
    Sårad av Guds folk, helad av Guds kärlek
    Beskrivning
    Alla har vi blivit sårade … avvisade … förbisedda … av andra. Men den tragiska sanningen är att när Anne Graham Lotz ser tillbaka på sitt liv, är de mest smärtsamma såren orsakade av religiösa människor – Guds folk, människor som hon fått lära sig att älska och att lita på. Men deras ord och handlingar, beteenden och attityder, stämde inte överens med vad de sa sig stå för.
    Det råder inga tvivel om att de känslomässiga och andliga sår som hon fått i livet, av de som sade sig följa den ende sanne Guden, skapade djupa ärr. Anne kan därför inte bara förstå den som är sårad, utan hon förstår också hur lätt det är för den sårade att själva såra andra. I boken bryter Anne tystnaden hos de sårade, och de som sårar, för att kunna bryta den onda cirkeln av sår och smärta. Hon tar oss till Bibelns berättelse om Abraham, Hagar och Ismael, för att leda den som blivit sårad av Guds folk på stigen till Guds försonande kärlek.
    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
    • Köp 25 för 68,00 kr/st
  65. Såsom i en spegel - Guds egen berättelse
    Såsom i en spegel - Guds egen berättelse
    Beskrivning
    Missförstådd Gud - eller en gud som ingenting förstått?


    Vi är vana att betrakta vår egen existens ur människans perspektiv. Men i den här boken låter författaren en gud komma till tals. Bokens gud bär tydliga spår av en traditionellt västerländsk gudsbild, men framför allt är gud evolutionistisk. Vi möter en gud som vill relatera till och spegla sig i sin skapelse. Skaparen vill ha kontakt med sin skapelse. Men människan vänder sin gud ryggen!
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  66. Såsom i en spegel : en studie i Göran Thunströms roman Juloratoriet
    Såsom i en spegel : en studie i Göran Thunströms roman Juloratoriet
    Beskrivning
    Som underrubriken lyder, är detta en studie i romanen Juloratoriet av Göran Thunström. Författaren diskuterar både litterära grepp som fantastik och realism liksom den religiösa och teologiska diskursen.
    230,00 kr
  67. Se det osynliga
    Se det osynliga
    Beskrivning
    Behöver du uppmuntran? Undrar du om änglar finns och om mirakler kan ske? Vill du läsa om dråpliga händelser som får dig att skratta? I ett antal krönikor berättar Anita Barker Andersen från den osynliga världen. Anita har sagt att ”livets mest dyrbara ting kan inte köpas för pengar eller byggas av människor”.

    I denna bok kan du läsa om ett hundratal övernaturliga händelser. Här är några exempel:
    En personbil klämdes under hög hastighet mellan mitträcket och en buss. I samma ögonblick som båda backspeglarna slets av befann sig bilen oförklarligt framför bussen.

    Fjorton år med rullstol och svår smärta fick ett snabbt slut för Kenneth. Efter en kort bön vid ett fikabord blev han fullständigt helad.

    En ung familj saknade pengar till en amortering och bad Gud om hjälp. I rätt tid kom ett brev med en check på den exakta summan och orden: ”Gud väckte oss i natt och sa att ni behöver detta”.

    Kattis, 34 år, var efter en stroke halvsidesförlamad med nedsatt talförmåga, syn och närminne. Alla dessa symptom försvann miraku­löst på bara några dagar efter förbön.

    Välkommen att ta del av en bok som får dig att förstå det osynliga på ett nytt sätt

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
    • Köp 25 för 108,00 kr/st
  68. Se människan! : en studie av Luleå stifts möte med den moderna kulturen und
    Se människan! : en studie av Luleå stifts möte med den moderna kulturen und
    Beskrivning
    Se människan handlar om Luleå stifts möte med den moderna kulturen under 1900-talets första hälft. Boken visar hur stiftets lågkyrkliga syn på tron, kunde bemöta en växande jagmedvetenhet och individualism mer framgångsrikt än de strategier som högkyrkligheten tillämpade. Boken ställer frågor om hur vårt eget tänkande har utvecklats och hur detta har kommit att påverka den kristna tron.
    150,00 kr
  69. Sedd men osedd : om folkkyrkans paradoxala närvaro inför 2020-talet
    Sedd men osedd : om folkkyrkans paradoxala närvaro inför 2020-talet
    Beskrivning
    Svenska kyrkan, precis som alla andra kyrkor påverkas av den motstridiga tendensen att religion både blir allt mer privat och allt mer offentlig på samma gång. Genom ökade kommunikationer och migrationer har religion blivit allt mer synlig i det svenska samhället.

    Skribenter som Björn Wiman, Wanja Lundby-Wedin, Cristina Grenholm, Lisa Lindström, Amanda Carlshamre och Mats Svegfors skriver i antologin Sedd men osedd om hur pågående sociala och religiösa omvandlingar påverkar en folkkyrka som både är öppen mot samhället i dess helhet och samtidigt söker sin teologiskt motiverade identitet

    • Köp 3 för 170,00 kr/st
  70. Silentium : helande pågår
    Silentium : helande pågår
    Beskrivning
    Många som går i terapi upplever att de ändå saknar en större helhet och livsfrågornas djupa beröring. Varför? Vad har kristen mystik att ge en alldeles vanlig människa? Kan man förena en terapeutisk behandling med bön och kristen tro?
    I Silentium bygger Carin Noelius broar mellan vår tids terapier och den kristna traditionens bidrag till inre helande.


    "Att Carin Noelius är ett med det hon skriver går det inte att ta miste på. Hon bjuder oss på en fängslande och tankeväckande skildring av den vandring på kärlekens och lidandets väg, som hon menar är kärnan i den läkande processen."
    Patricia Tudor Sandahl, psykoterapeut och författare

    "Detta är en rik bok, skriven med glöd. Man märker att texten bärs av en djup andlig erfarenhet. Att boken delvis är ödmjukt självbiografisk gör den ännu mer tilltalande."
    Wilfrid Stinissen, karmelitbroder

    "Här möter vi en psykoterapi som befriar från blockeringar och öppnar för kontakt med vår djupaste identitet som skapade till Guds avbild. Vi ser en väg till ett helande inifrån - en väg, helt i samklang med den kristna mystiken."
    Per Mases, präst och föreståndare på Stiftelsen Berget, Rättvik

    "Hennes bok är ett hoppingivande och ibland hisnande brobygge. Här möter vi en människosyn och en gudsbild som provocerar och befriar, en helhetssyn som fördjupar och ibland ifrågasätter vedertagna terapeutiska perspektiv. Bokens senare del blir alltmer en fördjupning i kristen mystik."
    Harry Månsus, teolog och författare
    125,00 kr
  71. Sionismen - fullbordan och förnyelse
    Sionismen - fullbordan och förnyelse
    Beskrivning
    Sionismen - fullbordan och förnyelseAnders CarlbergSionismen eftersträvade det judiska folkets normalise-ring. Genom att få en egen stat skulle "judarna bli en del av nationernas familj" som Hjalmar Branting uttryckte det. Sionismens primära mål fullbordades genom att alla judar erbjöds ett nationalhem i staten Israel. Många problem förblev dock olösta. Detta och mer därtill dryftas ingående av författaren Anders Carlberg
    • Köp 3 för 103,50 kr/st
    • Köp 10 för 97,75 kr/st
    • Köp 25 för 92,00 kr/st
  72. Själavård i det offentliga rummet
    Själavård i det offentliga rummet
    Beskrivning
    FRÅGESPALTER kan fungera som ett nyckelhål att se in genom till andra personers »vardagsrum« och privata sfär. I den här boken analyseras material som är hämtat ur en frågespalt i Svensk Veckotidning år 1974-1975. Tidningens läsare har skickat in texter där två själavårdare ger respons.

    Genom både auktoritativa och dialogiska samtal sker här ett meningsskapande arbete som blir intressant för alla som arbetar med samtal och själavård.
    MarieAnne Ekedahl är teol. dr och lektor i religionspsykologi vid Teol inst i Uppsala

    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  73. Skammen och härligheten
    Skammen och härligheten
    Beskrivning
    Skammen och härligheten är en uttömmande beskrivning av den världsvida karismatiska rörelsen under 1900-talet i all dess komplexitet. Det är ett verk av en lärd man som har upplevt det mesta av det han skriver om, och han sätter in den helige Andes verk i ett sammanhang där kristen enhet och den andra tillkommelsen är det viktigaste.

    Peter Hockens översikt är spännande, uppfordrande, orädd Guds "överraskningar" betonas, kopplingen mellan pingsten och Jesu andra tillkommelse är starkt framträdande, Israels nyckelroll ställs tydligt i fokus och den världsvida kyrkans ansvar i vår tid belyses.
    Peter Hocken är född i Hove, Sussex. Han är katolsk präst och medlem i Mother of God Community i Gaitersburg, Maryland

    100,00 kr
  74. Skaparens hemlighet
    Skaparens hemlighet
    Beskrivning
    I Skaparens hemlighet, (The Mind of the Maker) ger oss den slagfärdiga och humoristiska deckarförfattarinnan och kulturkritikern Dorothy Sayers en ny inblick i skapande.

    Sayers menar att det finns tydliga paralleller mellan Guds skapande och den kreativa processen hos människan. Som Guds avbilder och kreativa varelser är människan därmed lika Gud och något av hans hemlighet kan bli uppenbart i vårt eget skapande. Hon utforskar här Gud, treenigheten och den fria viljan på ett nytt sätt.

    Dorothy Sayers var nära vän med C S Lewis och J R R Tolkien, och det känner man när man läser denna klassiska bok.

    "Dorothy L. Sayers kom att utveckla deckargenren långt utöver själva deckargåtan med målande miljöbeskrivningar, psykologiska studier, diskussioner om moral, och inte minst till invecklade kärleksromaner."

    Aina Gustafsson, Ersboda bibliotek Dorothy Sayers (1893-1957) var en engelsk kulturpersonlighet som kanske mest är känd som skapare av den engelska detektiven Lord Peter Wimsey. Men hon var även kulturkritiker, dramaförfattare och, som den här boken visar, teolog

    150,00 kr
    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  75. Skapelsetro, Intelligent Design
    Skapelsetro, Intelligent Design
    Beskrivning
    Skapelsetro, intelligent design: två alternativ till utvecklingsläran.Den kanske allra viktigaste institutionen samhället har är skolan. Det som skolan förmedlar till våra barn formar deras livsförståelse, värderingar och ideal. En av demokratins grundläggande principer är mångfald. Mångfald innebär att man låter rivaliserande föreställningar, politiska ideologier och livsåskådningar komma fram.
    Den moderna skolan har dock misslyckats i en central fråga: i fråga om universums, livets och människans ursprung. Bara en idé förs fram, utvecklingsläran. Som argument sägs att utvecklingsläran är det enda vetenskapliga alternativet. Detta är dock inte sant. Det finns två alternativa förklaringsmodeller som använder vetenskapligt resonemang som stöd för sina argument, skapelsetro och intelligent design.
    Detta material har skrivits just i syfte att låta dessa två alternativ komma fram. Samtidigt lyfter materialet fram välgrundad (men i vanliga läromedel icke-existerande) kritik mot utvecklingsläran.Författaren är teolog med empiriska livsåskådningsfrågor som sin specialitet.
    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
    • Köp 25 för 144,00 kr/st
  76. Skeptikerns guide till Jesus. D 1 : om evangeliernas trovärdighet
    Skeptikerns guide till Jesus. D 1 : om evangeliernas trovärdighet
    Beskrivning

    Skeptikerns guide till Jesus del 1 är en lättillgänglig men samtidigt djuplodande resa genom historien för att söka svar på vad vi egentligen kan veta om Jesus, vilka källor vi har tillgång till och hur vi kan bedöma deras trovärdighet. Varifrån kommer informationen om Jesus? Och hur står sig evangeliernasom källmaterial jämfört med andra källor från antiken?

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  77. Skeptikerns guide till Jesus. D 2 : om Jesu identitet och uppståndelse
    Skeptikerns guide till Jesus. D 2 : om Jesu identitet och uppståndelse
    Beskrivning
    I centrum av kristen tro står en historisk person: Jesus från Nasaret. Hans unika anspråk om att vara Guds Son och den utlovade Messias, liksom de första kristnas anspråk om att de efter hans avrättning mötte honom uppstånden, utgör grunden för all kristen tro.

    Vad kan vi historiskt veta om dessa anspråk? Kommer de från Jesus själv? Avsåg han att de skulle tolkas så som den kristna kyrkan har tolkat dem? Och vad hände egentligen efter hans avrättning? Vilka skäl finns det i dag att ta apostlarnas anspråk om hans uppståndelse på allvar?

    I Skeptikerns guide till Jesus del 2 fortsätter vi den lättillgängliga men samtidigt djuplodande resan genom historien för att söka svar på vad vi egentligen kan veta om Jesus. Om Jesus hade rätt i sina anspråk om sig själv och om apostlarna hade rätt i sina anspråk om hans uppståndelse, då är han inte bara kristendomens utan hela mänsklighetens huvudperson. Inga frågor kan därför vara viktigare att undersöka än frågan om Jesu identitet och uppståndelse

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  78. Skolavslutningar i kyrkan och spelet om religion i svensk skola
    Skolavslutningar i kyrkan och spelet om religion i svensk skola
    Beskrivning
    Skolavslutningar i kyrkan och spelet om religion i svensk skola beskriver skolavslutningar i kyrkan ur både teologiskt och pedagogiskt perspektiv. Trots debatter sedan 1990-talet har det tidigare i stort sett saknats forskning om fenomenet. I denna bok samspelar kvalitativa metoder med kvantitativa undersökningar för att bidra med både fakta och teoretiska tolkningar. Även konfessionella friskolor och deras ställning i svensk lag behandlas.

    Skolavslutningarna i kyrkan visar sig rymma mycket mer än själva fenomenet: det handlar om förhandlingar och omförhandlingar av religionens plats i skolan i en tid när Sverige inte längre har en statskyrka och där religionens roll i skolan alltmer ifrågasätts. En bild börjar träda fram där debatten om skolavslutningar i kyrkan tycks ha förskjutits från ställningstagande för eller mot sakfrågan till diskussion om religion som nyckelkompetens i det globala samhället.

    Viktor Aldrin (f. 1980) är teol.dr. med inriktning mot praktisk teologi samt excellent lärare ETP. Han är universitetslektor i de samhällsorienterade ämnenas didaktik vid Högskolan i Borås och forskar om samspel mellan teologi och pedagogik.

    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  79. Skolor av sten : att verka för fred i Afghanistan och Pakistan med böcker i stället för bomber
    Skolor av sten : att verka för fred i Afghanistan och Pakistan med böcker i stället för bomber
    Beskrivning
    Skolor av sten är berättelsen om Greg Mortenson som med utbildningen som vapen står inför sin hittills största utmaning, att bygga en skola för flickorna på "Världens tak". Detta uppdrag ska föra honom rakt in i talibanland och en av världens mest infekterade konfliktzoner.
    75,00 kr
  80. Skriftens fara. Ordet och skriften i öknens tänkespråk
    Skriftens fara. Ordet och skriften i öknens tänkespråk
    Beskrivning
    I Skriftens fara får läsaren följa med genom undersökningar i letandet efter anledningen till varför det finns en fara med den heliga skrift. På denna upptäcktsfärd framträder samtidigt spår av hur öknens invånare ser på det talade ordet och på livet i stort - enligt tänkespråken. Tidigare forskning har hävdat att eremiterna var olärda då tänkespråken innehåller relativt få bibelcitat.

    Dessa sidor finner i motsats till detta en själavårdande orsak till varför ordspråken har få bibelcitat. För såväl predikanter, själasörjare eller andlig vägledare kan innehållet i Skriftens fara bli till en tankeställare. För den läsare som vill finna sig själv kan Skriftens fara vara ett litet steg på den vägen och den kan bli en förelöpare till den metod som långt senare ska komma att kallas ignatiansk spiritualitet.

    155,00 kr
  81. Skrifter
    Skrifter
    Beskrivning
    Franciskus föddes vintern 1181-1182 i Assisi. Han var son till en textilhandlare och välbärgad. Efter en glad ungdom, en fängelsevistelse i Perugia och en sjukdomsperiod hamnade han i en livskris. Allt som förr hade känts värdeefullt - ära, berömmelse, rikedom, makt, njutning - hade förlorat sin attraktion. Franciskus bröt upp, klädde sig som eremit och började vårda spetälska.

    Franciskus som person lockar många moderna människor, därför att han genom sitt radikala sätt att leva klargör Jesu budskap i Nya testamentet.

    De skrifter som finns bevarade av Franciskus är för det mesta skrivna utifrån aktuella behov och har därför ollika karaktär, men alla vill föra adressaterna till Gud.

    Här finns regler och anvisningar - ordensregel, testamenten, visdomstexter. Vidare brev, böner och lovsånger, exempelvis den välkända Solsången. Nu föreligger en ny svensk översättning av Franciskus olika skrifter av Henrik Roelvink OFM med utförliga kommentarer och förklaringar. Henrik Roelvink är franciskan och katolsk präst. Boken är inbunden med skyddsomslag och märkband. 307 sidor

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
    • Köp 25 för 200,00 kr/st
  82. Släpp mitt folk
    Släpp mitt folk
    Beskrivning
    Berättelsen om operation Jabotinsky.
    75,00 kr
  83. Smak av himmel, lukt av jord : en materialistisk spiritualitet
    Smak av himmel, lukt av jord : en materialistisk spiritualitet
    Beskrivning
    Professor Ola Tjørhom i Stavanger är en av Norges främsta teologer. I den här boken gör han upp med den försåtliga form av kristen tro som lånar drag av gnosticism, dvs då det »andliga« blir fint och det mänskliga blir fult, då det »kristna« ställs mot det kroppsliga och materiella. Istället visar han hur inkarnationen är grunden för en sakramental andlighet, som lyfter in det materiella och mänskliga i praktisk tro.
    Detta är en märkligt modern och samtidigt djupt kyrklig bok som verkligen ger glädje och uppmuntran.
    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
  84. Snälla flickor förändrar inte världen
    Snälla flickor förändrar inte världen
    Beskrivning
    I denna visa och kärleksfulla bok berättar Lynne Hybels om sin kamp i att sluta leva någon annans liv och att återta de unika gåvor, styrkor och passioner som Gud har gett till henne. Hon visar hur det slutligen blev möjligt för henne att vila i Guds förblivande kärlek genom att vända om från den falska bild hon hade av Gud som en sträng och krävande uppdragsgivare. Som hon förklarar, är det aldrig försent att upptäcka att det är just ditt sanna jag som Gud gläder sig över och världen behöver.
    75,00 kr
  85. Sök Babylons fred : om kyrkans identitet och politiska engagemang
    Sök Babylons fred : om kyrkans identitet och politiska engagemang
    Beskrivning
    Föreläsning vid mottagandet av Per Beskows pris 27 maj 2016

    Per Beskows pris delas sedan 2014 ut vartannat år av Artos & Norma bokförlag till en yngre akademiker/skribent. Samhällsbygget är en gemensam uppgift där den kristna rösten behöver göra sig hörd. En genuin teologisk reflektion utifrån den kristna kristna kyrkans bekännelse får betydelse i samtidsdebatten. I denna anda vill priset inspirera till mötet mellan teologi, samhälle och kultur

    70,00 kr
  86. Sök mitt ansikte
    Sök mitt ansikte
    Beskrivning
    En samling artiklar om det diakonala arbetet i Strängnäs.
    85,00 kr
  87. Söka förstå tankar och gestalter
    Söka förstå tankar och gestalter
    Beskrivning
    Söka förstå- Tankar och gestalter är ett äventyr i tankens och historiens värld i sällskap med författaren Christian Braw. Vi får lära känna de tankar som väglett Václav Havel och den revolution han har lett. Vi får borra i frågan vad som är historiens mönster, dess sanning. Genom runornad, dikten och sagans vittnesbörd får vi lära känna vikingarnas tro.
    50,00 kr
  88. Sökare i cyberspace : ungdomar och religion i ett modernt mediesamhälle
    Sökare i cyberspace : ungdomar och religion i ett modernt mediesamhälle
    Beskrivning
    I Sökare i cyberspace beskriver och diskuterar Mia Lövheim unga människors sökande efter religion, mening och identitet i det nya sammanhang som Internet ger.

    Sökare i cyberspace vill ge ett bidrag till samtalet om möjligheter och utmaningar med Internet och den aktuella diskussionen om religion och tro i det svenska samhället.

    Boken vänder sig till pedagoger inom skolans värld och i kyrkor och samfund, till ungdomsledare, högskolestudenter och andra som intresserar sig för unga och deras livsfrågor.
    125,00 kr
  89. Sökte sanning fann tvivel
    Sökte sanning fann tvivel
    Beskrivning
    Berättelsen om en internationell mormonledares omskakande sökande efter sanningen. Sökte sanning fann tvivel är boken om Hans Mattsson, en betrodd ledare i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, Mormonkyrkan, som var förvissad om att tillhöra den enda sanna kyrkan.

    Som ledare för Mormonkyrkan i Europa i början av 2000-talet möttes han av utmanande frågor. Han var övertygad om att kyrkan hade alla svar. När svaren uteblev började han själv att på allvar undersöka fakta. Livet skulle aldrig bli detsamma igen.

    Boken följer Hans från barndomen i 1950-talets Göteborg, via tiden som mormonmissionär i England under 1970-talet, genom åren med en växande mormonfamilj och fram till en ledande internationell position i kyrkan när det nya seklet började. Men när frågorna, de uteblivna svaren och tvivlen hopade sig var det inte bara världsbilden som gungade. Hans tvingades ifrågasätta hela sin identitet, sitt äktenskap och sina relationer, sin Gud, sin självbild och hela sin existens.

    “Sökte sanning – fann tvivel” ger läsaren inblick i Mormonkyrkans lära och livsstil. Mormonkyrkan utger sig för att vara den enda sanna kyrkan på jorden, den enda organisation som har auktoritet att tala för Gud. Den grundades 1830 av Joseph Smith, då verksam i nordöstra USA. Inom kyrkan tror man på Bibeln men också på andra heliga skrifter. Man tror att frälsning är ett resultat såväl av egna prestationer och lydnad som genom Jesus. Joseph Smith lärde att meningen med livet är en evig utveckling till fullkomlighet. Men läsaren får också inblick i den utmaning Mormonkyrkan nu står inför. Besvärande frågor om den tillrättalagda historieskrivningen har blivit allt mer offentliga tack vare nätets okontrollerbara informationsflöden. Genom Hans ögon möter läsaren den stora konflikt ny information innebär för en människa vars hela liv har byggt på en enda sanning – som inte får ifrågasättas. Boken är skriven av Hans Mattsson och Christina Hanke, båda födda 1950. De känner varandra sedan ungdomstiden i Göteborg. Christina blev medlem i Mormonkyrkan som tonåring och lämnade organisationen några år före Hans. Ramen för berättelsen är Hans livsresa, men Christina delar många av de erfarenheter, den kamp och sorg det inneburit att bryta sig loss från en styrd, reglerad livsstil med givna svar till ett nytt autentiskt liv.

    När boken nu publiceras hoppas författarna att erfarenheterna ska vara av värde för dem som studerar religionspsykologi och religionssociologi och för andra intresserade. Förhoppningen är att människor som gör liknande resor ska finna inspiration och igenkännande. Boken kan då vara ett redskap att nå djupare förståelse för denna typ av livskris, vare sig man kommer från Mormonkyrkan och andra liknande organisationer eller om man möter människor i motsvarande situation.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  90. Som om Gud inte finns : en bok om sekularisering
    Som om Gud inte finns : en bok om sekularisering
    Beskrivning
    Pia hade växt upp i en kristen församling. Hon hade ärvt sin tro och varit aktiv i gudstjänster och olika verksamheter. När hon började gymnasiet kom hon med i ett gäng där ingen var kristen, och hennes tro började flagna.

    Proces­sen fullbordades när hon började högskolan, och de sista resterna av hennes kristna övertygelse diskret avvecklades i mötet med en helt annan världsbild.»Samhället sekulariserade Pia«, skulle vi kanske säga. Men tänk om det var tvärtom? Att det var kyrkan som sekulariserade henne? Att hon i kyrkan fått lära sig att Gud egentligen inte bryr sig om någonting utöver det religiösa, och att hon därför stod handfallen när hon mötte andra värderingar och synsätt?
    Tänk om kyrkan inte primärt är ett offer för samhällets sekularisering, utan har det av­ görande ansvaret för den?Den här boken är ett försök att bryta tystnaden omkring en utveckling som länge har pågått, som få pratar om och som påverkar både kyrka och samhälle. Inte minst den dramatiska konflikten mellan västvärldens sekularism och den muslimska världen tvingar upp frågor vi alltför länge skjutit ifrån oss. Vad innebär det att leva som om Gud inte finns?

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
    • Köp 25 för 192,00 kr/st
  91. Som stjärnor i Herrens hand - perspektiv på Ordets ämbete
    Som stjärnor i Herrens hand - perspektiv på Ordets ämbete
    Beskrivning
    Som stjärnor i Herrens hand vill visa på en väg att förstå Ordets ämbete idag. Boken ger en lång rad perspektiv främst hämtade från Nya testamentets vittnesbörd om Ordets ämbete men också från Gamla testamentet. Genom kyrkohistoriska exempel, en analys av reformatorernas skrifter och inte minst Peter Fjellstedts pastoralavhandling ges här också en, på svensk luthersk mark, närmast unik genomgång av läran om prästämbetet.
    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  92. Som vi inte kunde vänta oss - om Herrens dag
    Som vi inte kunde vänta oss - om Herrens dag
    Beskrivning
    Uppfattningen kring de eskatologiska frågorna håller på att förändras. De äldre sångskatterna, de som handlar om en himmel ovan där och bortom stjärnorna, speglar tidigare generationers teologi. Idag blir förkunnelsen allt mer jord-bunden. Det finns ingen himmel ovan där, himlen kommer till oss när Jesus kommer tillbaka. Förr var betoningen på frälsning från en värld som kommit i kris och kaos tydligare....
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
  93. Spåren efter Jesus : om kyrkans fyra evangelier
    Spåren efter Jesus : om kyrkans fyra evangelier
    Beskrivning
    En enda gång skrev Jesus något själv, han böjde sig ned och ritadei sanden. Ingen vet vad. Men han undervisade mycket, berättadeliknelser, gjorde under och tecken och botade många.Lärjungagruppen som fanns omkring honom, främst de somvar med från dopet i Jordan fram till han lyftes upp mot skyninför deras ögon, kunde berätta. Berättelsen om Jesus tog form,kanske redan på uppståndelsedagens kväll. Som Lukasevangelietberättar om Emmausvandringen var det Jesus som med sin fråga»Vad har hänt?« initierade berättelsen. Snart var den känd i Corneliushus i Caesarea och i syngogan i Antiochia i Pisidien och påmånga andra platser.Ändå tycks det ha tagit omkring trettio år innan berättelsenom Jesus fanns i skriftlig form, troligen Markus evangelium förstoch de andra lite senare. Vad hände under åren däremellan? Dethar bibelforskarna funderat mycket över, de har format hypoteseroch fått överge hypoteser. Kvar står att kyrkans fyra evangelieraldrig upphört att fascinera. De är och förblir mästerverk. De röjerspåren efter Jesus.I den här boken sammanfattar teol dr biskop em Biörn Fjärstedtvad som kan sägas om kyrkans fyra evangelier efter bibelkritikens200-åriga epok.
    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  94. Speglingar Svensk 1900-talslitteratur i möte med biblisk tradition
    Speglingar Svensk 1900-talslitteratur i möte med biblisk tradition
    Beskrivning
    Bibelns berättelser återkommer och reflekteras genom hela den västerländska litteraturhistorien. Även i den svenska 1900-talslitteraturen är olika bilbliska traditioner starkt närvarande, men ofta i oväntade former och i spänning med etablerade religiösa tolkningar.

    I Speglingar. svensk 1900-talslitteratur i mäte med biblisk tradition erbjuds läsaren för första gå¨ngen en omfattande översikt av relationen mellan bibeln och det gångna seklets mångskiftande skönlitteratur. Tio forskare - såväl litteraturvetare som teologer - bidrar här med uppsatser om Selma Lagerlöf, Edit Södergran, Pär Lagerkvist, Hjalmar Gullberg, Lars Ahlin, Sara Lidman, Göran Tunström, Birgitta Trotzig, Lars Gyllensten och Marianne Fredriksson.

    Den breda översikten kombineras med ingående frågor om hur de bibliska motiven fungerar i deras nya litterära miljö. Historiska utblickar varvas med närläsningar av enskilda verk. Resultatet blir en faschinerande bok om konstnärlig gestaltning, fantasifull bibeltoklning och det eviga sökandet efter mening.

    200,00 kr
  95. Spiritualitet för en ny tid
    Spiritualitet för en ny tid
    Beskrivning
    Spiritualitet handlar om det kristna livet som det levs här och nu. Gud möter oss i de liv vi lever och han vill heliggöra oss där vi är. Det kristna livet är en helhet av tro och liv. Kristen tro är något kroppsligt. Spiritualitet för en ny tid -den tid som är vår - måste utgå från och ta fasta på just detta. En sådan spiritualitet ser andligt och materiellt, kyrkligt och världsligt som en helhet.
    När Anden verkar syns det och blir konkret, människor och sammanhang blir berörda, och de gåvor Anden ger tar alltid kroppslig gestalt. En sådan spiritualitet lever öppen för skapelsen och allt det goda som finns i den. Det är här i den jordiska kyrkan Gud möter oss. Att leva i kyrkan är att fritt ösa ur alla trons källor, källor som aldrig sinar. En sådan spiritualitet skapar förväntan på framtiden - vad kan inte Gud göra med oss om vi lever öppna för honom!
    100,00 kr
  96. Stå ut med de andra : en bok om kärlek och enhet
    Stå ut med de andra : en bok om kärlek och enhet
    Beskrivning
    Går det att hålla samman gemenskaper och relationer trots stora skillnader? Kyrkor ska per definition vara gemenskaper av olikheter och är uppmanade att söka enhet för världens skull. Men det är ofta oerhört svårt. Finns det någon poäng med att fortsätta gemenskapen med dem som är väldigt olika oss, de som vi inte är överens med, de som vi tycker har fel? Går det att lösa konflikter och motsättningar på andra sätt än att klippa banden, kasta ut den som tycker annorlunda eller skapa en utbrytarkonstellation?

    I Stå ut med de andra ger teologen Sofia Camnerin både konkreta redskap och fördjupad förståelse för varför enhet och gemenskap behövs, både på det personliga planet och det allmänna, utan att upplösa skillnader – samtidigt som hon är väl medveten om vikten av att alltid skydda offret och att det ibland är nödvändigt att gå skilda vägar. Hon visar att arbete för enhet, helande och försoning i en värld av stora konflikter och motsättningar både är en yttre och en inre resa och att all förändring börjar inifrån och nedifrån, i våra egna hjärtan.

    Boken är hjälpsam för församlingar som funderar kring hur man är en öppen gemenskap för alla, för dem som står i motsättningar och konflikter och för dem som behöver stöd i att tillsammans med andra arbeta mot polarisering och våld. Men också för den enskilda läsaren som personligen kämpar med konflikter eller relationer, och i det behöver hjälp att urskilja när man ska hålla ihop eller gå skilda vägar och hur man ska nå försoning.

    Sofia Camnerin är teol.dr och pastor. Hon har unik erfarenhet av hur man fattar beslut och håller samman i extrema olikheter efter att ha suttit i ledningen för Kyrkornas världsråd under 16 år, varit med och lett tre samfund till en ny kyrka och nu arbetar som generalsekreterare för Sveriges kristna råd. Hon har disputerat på en avhandling om försoning, är förälder till ett barn i behov av särskilt stöd och har skrivit flera tidigare böcker.

    • Köp 3 för 250,75 kr/st
  97. Staden på berget
    Staden på berget
    Beskrivning
    Pastor Dietmar Lamprecht är luthersk präst, bosatt i Göttingen. Han besökte under en följd av år Assisi och det då existerande Centro Ecumenico Nordico och besitter djup insikt i det franciskanska väsen, som ännu härskar i Assisi - och som alltmer vinner insteg i mångas tänkande.

    Författaren beskriver en stad i tid och rum, som dock samtidigt är tidlös på grund av sin säregna atmosfär som är svår att beskriva - den måste upplevas.

    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
  98. Ställ Gud till svars
    Ställ Gud till svars
    Beskrivning
    Sjukhusprästen Preben Kok har sitt arbetsfält i gränslandet mellan liv och död. I Ställ Gud till svars berättar han om sitt arbete och om sin tro. Med tron som utgångspunkt går han i närkamp med våra föreställningar om skuld, maktlöshet, stress och illusionen om den perfekta människan.
    Boken ger styrka till alla som kämpar med känslor av maktlöshet. Att vara maktlös kan vara outhärdligt – samtidigt som det ligger en befrielse i att vara löst från makt och därmed kunna ställa till svars den som faktiskt har möjligheten att förändra: Gud.
    På samma sätt blir boken en tröst för den som inte lyckas leva upp till sin egen bild av den perfekta människan. Den som levt ett perfekt liv är ingen människa – den är en ängel. Det är i syndafallet vi blir människor, och det måste vi våga erkänna för oss själva. Samtidigt ska vi också tillåta oss själva att i det läget fråga Gud: "Nu när det blev som det blev och jag är som jag är – är jag ändå din?"
    Genom boken går en röd tråd av förtröstan på en Gud som älskar oss, även när livet inte blev som vi hade hoppats. Många gånger vänder författaren upp och ner på våra invanda föreställningar om vad det innebär att vara människa och att förlita sig på Gud – men allt förankras i verklig­heten utifrån tjugo år av möten med svårt sjuka och döende människor.
    Ställ Gud till svars är en själavårdande bok som kan få vara till stor hjälp för alla som i sin vardag möter människor i olika skeenden av livet.
    125,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 601-700 av 828

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå