View as Tabell Lista

Artiklar 901-1000 av 4426

per sida
Fallande ordning
  1. E-post från Gud
    E-post från Gud
    Beskrivning
    Du har fått e-post Tänk om du fick e-post från Gud. Att Gud själv kommunicerade med dig. Varje dag. Den här boken är fylld med e-post från Gud, och bifogat till varje e-post finns verser ur Bibeln.
    100,00 kr
  2. Efter 2000 år
    Efter 2000 år
    Beskrivning
    I personligt hållna essäer berättar mäniskor från olika sammhällsområden om vad Jesusgestalten betyder idag.
    75,00 kr
  3. Efter detta : om Guds kärlek  och rättvisa, himmel och helvete
    Efter detta : om Guds kärlek och rättvisa, himmel och helvete
    Beskrivning
    Den kristna kyrkan i Sverige har under ett antal hundra år predikat och trott på himmel och helvete och att det faktiskt finns en risk att gå evigt förlorad och hamna i helvetet. Jesus talade, kanske mer än någon annan, om detta. Ändå är det väldigt tyst kring dessa frågor i svensk kristenhet.
    125,00 kr
  4. Efter maten : om brandy, whisky, portvin, calvados, sherry och likör
    Efter maten : om brandy, whisky, portvin, calvados, sherry och likör
    Beskrivning
    Det finns många sätt att avsluta en utsökt måltid, till exempel med en cognac eller calvados till kaffet. Och många desserter kan med fördel serveras tillsammans med ett glas gott portvin eller sherry.
    Den prisbelönte författaren Andrew Jefford hjälper dig här att välja det bästa av det bästa. Han beskriver varje dryck i detalj och sätter fingret på deras mest framträdande dofter och smaker. Läs om armagnac, grappa, whisky, madeira och många andra drycker som hör till livets goda.

    Andrew Jefford har skrivit om drycker för tidningarna Evening Standard, The Times, Guardian, Decanter och Wine. Genom olika dryckesprogram på BBC Radio Four har han blivit en välbekant röst för brittiska radiolyssnare.
    75,00 kr
  5. Efter Roskilde
    Efter Roskilde
    Beskrivning
    Kalle Gustafsson, 20 år, står i trängseln framför Roskildefestivalens största scen för att lyssna på sitt favoritband, Pearl Jam.
    En timme senare ligger han underst i publikhavet och kan inte få luft. Festivalens höjdpunkt slutar i död för honom och åtta andra unga män.
    Föräldrarna hemma i Tranås vet inte ens om att deras son är i Danmark. Utan någon förvarning får Ebbe och Birgitta och deras dotter beskedet ett dygn senare. En vanlig familjs värld rasar samman i ett slag.

    Det tar år att resa sig. Och detta är berättelsen om en familjs kamp och sorg, om hur döden och alla frågor kväver glädjen och livslusten och om hur bitterheten över händelserna i Roskilde hotar att ta över allt annat.
    Men hoppet blir till slut starkare än förtvivlan. Steg för steg börjar föräldrarna med det som är enkelt och samtidigt mycket svårt: Att gå förlåtelsens väg.


    Ebbe och Birgitta Gustafsson har berättat sin historia för journalisten Jonatan Sverker. Han har tidigare skrivit den uppmärksammade boken om Daniel och Paulina Brolin: 165 dagar -- ett kidnappningsdrama.


    40,00 kr
  6. Eftervärme
    Eftervärme
    Beskrivning
    En man faller död ner vid receptionen på ett turisthotell i Spanien. Mindre än en timme tidigare hade han suttit med sin sambo vid ett bord ut mot havet och sagt att han var lycklig. Nu är han död. Tomas Sjödin, som råkar bo på samma hotell, blir uppringd på sitt rum och ombeds ordna en avskedsceremoni. Det blir en natt där förvirrade människor försöker greppa en obegriplig situation. Vad återstår egentligen av en människas tid på jorden när allt tar slut? Frågan om denna livets eftervärme lämnar Sjödin ingen ro. Han gör ett försök att nysta fram kodorden för ett helt liv, i en längtan efter att bygga ett liv som lagrar värme också efter att solen har gått ner.
    I den här boken funderar Tomas Sjödin kring vad som gör en människa betydelsefull i sin omgivning. Vad betyder det att ta emot livet som ett lån? Hur uppfattar vi det som är vårt ?ärende? i livet? Vad gör att värmen dröjer sig kvar när hon en gång är borta? Vad är ett livsverk? Det handlar om beredskap, om öppenhet och lyssnande och om att det aldrig är för sent att våga språnget i livet, inte främst för sin egen skull utan för dem man älskar. ?Det goda livet är inget man väljer, utan något man upptäcker?
    125,00 kr
  7. Egna ljus i alla former
    Egna ljus i alla former
    Beskrivning
    Alla kan gjuta eller stöpa egna ljus. De färdiga geléerna och ljusmassorna och de trevliga gjutformarna som finns att köpa idag underlättar tillverkningen av ljusen. I EGNA LJUS I ALLA FORMER beskrivs hur man gör de populära geléljusen, hur man rullar bivaxljus, gjuter läckra flytljus, stöper vackra gammeldags ljus och mycket annat.

    Boken innehåller också en massa idéer till hur man kan dekorera hemgjorda eller köpta ljus med små motiv eller band av självhäftande vaxdekor, pärlor, metalltråd, bokmärken eller pressade blommor och blad.

    Stora vackra bilder visar hur man enkelt kan göra fina ljusarrangemang till de stora högtiderna och de olika årstiderna. Författarna har också tänkt på att göra arrangemang som inte är brandfarliga. Att göra ljus är en rolig aktivitet som är perfekt för barn och vuxna att ägna sig åt tillsammans.

    85,00 kr
  8. Ekobyboken : frihetsdrömmar, skaparglädje och vägar till ett hållbart samhälle
    Ekobyboken : frihetsdrömmar, skaparglädje och vägar till ett hållbart samhälle
    Beskrivning
    Sverige upplever just nu en andra gröna våg.Trenden att leva hållbart och göra saker från grunden är stark. Intresset för att bygga och bo ekologiskt ökar.

    I Ekobyboken skildras mångfalden och spännvidden i Sveriges ekobyar från de starkt idealistiska till dem som i det mesta liknar helt vanliga villakvarter, från kollektivboende på landsbygden till omvandling av befintliga stadskvarter.Innovativa lösningar samsas med spännande, vacker och nyskapande arkitektur.

    Ofta råder en stark social gemenskap. Samtidigt är det svårt att vara föregångare. Inte sällan tvingas ekonybyggare hantera misstänksamhet och ifrågasättande inte bara från grannar, vänner och familj utan även från myndigheter och banker. Många starka viljor och stora drömmar som ska omvandlas till verklighet kan också föra med sig konflikter mellan byns invånare

    .Boken berättar om glädjen, skönheten och känslan av sammanhang som finns i många ekobyar men väjer inte för de problem som också kan förmörka projektet och visar på lösningar.Ekobyboken har skrivits av sju författare och journalister som på olika sätt är engagerade i en hållbar livsstil, ekologisk odling och kollektivt boende.Under två år har de åkt runt i Sverige och besökt ett dussintal ekobyar. Det har varit en spännande resa som fördjupat och utmanat vår bild av ett hållbart samhälle. De har också pratat med forskare och visionärer.I tolv kapitel med rubriker som Bo tillsammans, Pengar och paragrafer, Efter smekmånaden, Ekobyn i staden och Lärdomar och råd berättar de om ekobyarnas historia och nutid.

    Bilderna är tagna av fotograf Marie Hedberg, själv ekobyinvånare.15 EKOBYAR I BOKENBaskemölla, Baskemölla strax norr om Simrishamn, SkåneGoda Händer, vid sjön Skagern mellan Degerfors och Laxå, NärkeHultabygden, utanför Linköping,

    ÖstergötlandHågaby, i utkanten av Uppsala, UpplandMjölnartorpet, strax utanför Karlstad, VärmlandRydebacke, Ubbhult i Marks kommun, VästergötlandSkogsnäs, nära Ramsele i ÅngermanlandSkärkäll, nära Hamburgsund, BohuslänSolbyn, Dalby, utanför Lund, SkåneSuderbyn, utanför Visby, GotlandTuggelite, strax utanför Karlstad, VärmlandUnderstenshöjden, Björkhagen, närförort till StockholmUtsikten, Orust, BohuslänÅkesta, Västerås, VästmanlandÄnggärdet, utanför Flen, Sörmland

    100,00 kr
  9. Ekologisk trädgårdsglädje
    Ekologisk trädgårdsglädje
    Beskrivning
    Boken Ekologisk trädgårdsglädje ger inspiration, kunskap och idéer till ekologisk odling. Den ger tips om sådant som är meningsfullt, vackert och lustfyllt att odla och inte minst hur man förbereder trädgården för ett rikt och spännande djurliv. Tanken är att trädgården blir vackrare om du inte arbetar för mycket med den. Det innebär dessutom att trädgårdsmiljön blir mer ekologiskt balanserad och därmed miljövänligare för att inte tala om hur mycket tid man kan ägna åt att bara vara.

    Syftet är att stimulera läsarna till att anlägga och vårda sina trädgårdar långsiktigt, men också att få dem att förstå vilken resurs för välmående trädgården är. Budskapet förstärks av de fantastiska bilderna som är tagna av Håkan Aspnäs.

    95,00 kr
  10. Eld som icke släckes ut
    Eld som icke släckes ut
    Beskrivning
    Utbränd kan bli tänd på nytt! från iver, arbetsglädje och visioner till depression och sjukskrivning. Ett arbetes utveckling, sett i relation till hälsan.Utbrändhet kan betyda utveckling. I de glöden av det utbrända kan det tända på nytt.
    75,00 kr
  11. Elfenbenshjärtat
    Elfenbenshjärtat
    Beskrivning
    När Anna är fem år förändras hennes tillvaro. Vardag och lek, med bara fötter i varm, röd sand, byts ut mot ett hemland som hon har lärt känna bara genom resten av familjens minnen, i fotoalbum och i aftonbönens roliga ramsa med namn på kusiner och släktingar. Vistelsen i det nya och kalla hemlandet blir längre än det var tänkt. Det blir aldrig någon gemensam retur för missionärsfamiljen. För Anna börjar sökandet efter ett förlorat barndomsland. Det här är den gripande berättelsen om hennes långa resa - inre och yttre - där pusselbitarna faller på plats först nästan trettio år senare.
    150,00 kr
  12. Elvis : äntligen semester
    Elvis : äntligen semester
    Beskrivning
    Elvis och Hedvig köper en charterresa till Gran Canaria när vardagen i Sverige börjar kännas för grå. Gula paraplydrinkar, rosa foppatofflor och blå åderbråck sätter plötsligt färg på tillvaron. Läs om dödsångest och kackerlackor på hotellrummet, slängkyssar som hamnar fel, kräftskivan som Gud glömde och hur man skriver den perfekta kontaktannonsen. Och varför ska man aldrig någonsin ta emot en "Clone-a-willy? Allt detta och mycket mera i samlingsbok nr 13.Följ med Elvis och Hedvig på en rolig semesterresa. Det förtjänar du!Format: 215x225 mm
    75,00 kr
  13. Elvis och gospelmusiken
    Elvis och gospelmusiken
    Beskrivning
    Förord av Priscilla Presley.
    Elvis älskade den kristna musiken. Det var för den musik som han vann sina enda Grammyutmärkelser. Elvis fann också tröst och lindring i gospelmusiken när kraven blev för stora.
    I den här boken får du följa med på en resa tillsammans med mig, Joe Moscheo, som hade förmånen att få vara med Elvis på scenen såväl som i hans privata liv. Det som band oss samman var gospelmusiken, den musik som låg honom närmast om hjärtat.
    100,00 kr
  14. En aning av evighet : ord för toner och tystnad
    En aning av evighet : ord för toner och tystnad
    Beskrivning
    Texterna i En aning av evighet går på ett förunderligt sätt direkt in i lösarens hjärta. Utan språkliga konstigheter bär ordern fram ett innerlihgt budskap om Guds gränslösa kärlek och det eviga livet.

    varsågod – här är texter om tro, hopp och kärlek. Här är ord för toner och tystnad...
    125,00 kr
  15. En annan : krönika över en förvandling
    En annan : krönika över en förvandling
    Beskrivning
    Här reflekterar författaren över upplevelser från nittitalet.
    75,00 kr
  16. En av de tolv
    En av de tolv
    Beskrivning
    Agneta Sjödins En av de tolv, nu som pocket. Denna gång om aposteln Jakob. Jakob är fiskare när han möter Jesus. Han och hans bror Johannes dras till den karismatiske mästaren och lämnar sina vanliga liv för att bli Jesu lärjungar. Den impulsive Johannes tvekar inte ens, men Jakob bär på en sorg och är till en början tveksam. Han har mist kvinnan han älskade och förlorat sin tro.
    40,00 kr
  17. En av de tolv
    En av de tolv
    Beskrivning
    Agneta Sjödin är tillbaka med en ny roman. Denna gång om aposteln Jakob. Jakob är fiskare när han möter Jesus. Han och hans bror Johannes dras till den karismatiske mästaren och lämnar sina vanliga liv för att bli Jesu lärjungar. Den impulsive Johannes tvekar inte ens, men Jakob bär på en sorg och är till en början tveksam. Han har mist kvinnan han älskade och förlorat sin tro.
    125,00 kr
  18. En av dessa minsta
    En av dessa minsta
    Beskrivning
    Samvetsfrihet är en fråga som är brännhet i vårt land. Sverige är nämligen ett av ytterst få länder med laglig rätt till abort i Europa som nekar sina medborgare rätten till samvetsfrihet, om man som vårdanställd inte vill medverka vid abort. Detta trots att Sverige är en av de stater som har skrivit under Europakonventionen, där samvetsfrihet beskrivs som en mänsklig rättighet.
    Författaren och frilansjournalisten Göran Jacobson har skrivit reportage­boken En av dessa minsta, som tar sitt avstamp i debatten som har rasat kring det uppmärksammade ”Barnmorskefallet”, där barnmorskan Ellinor Grimmark nekades anställning vid tre sjukhus i Jönköpings län, på grund av att hon, mot bakgrund av sin kristna tro, åberopade den i Europakonventionens nionde artikel stadgade samvets­friheten för att slippa medverka vid abort. En av dessa minsta innehåller intervjuer och reportage på temat samvetsfrihet och syftar till att visa på bredden i begreppet samvetsfrihet. Läsaren får bland annat stifta bekantskap med kvinnan som mot sin egen vilja tvingades till en brutal abort när hon var 15 år gammal. Möt även fängelseprästen som själv satt i fängelse för brottet att ha vägrat värnplikt och som förmodligen är den ende svensk som någonsin har jobbat på en fängelseavdelning för dödsdömda i USA. Boken innehåller även en intervju med den svenske politikern som gjorde helt om och bytte åsikt i abortfrågan. Ellinor Grimmark kommer givetvis till tals om sin situation. Format: Inbunden, 114 sidor Utgiven: 2015 Utgiven av: Sjöbergs Förlag ISBN: 978-91-86935-96-2
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  19. En biografi om offpist
    En biografi om offpist
    Beskrivning
    Jakten på äventyr drev henne att trotsa alla förbud och spränga alla gränser! Det var hennes hunger efter äventyr som fick henne att anta utmaningen. Transporten skulle gå från New York till Chicago. Innehåll: 100 kilo marijuana. Risken: Lika med noll. I häktet kraschlandar den blåögda svenskan i verkligheten. Kalaset är över och notan ska betalas. Det glamourösa­­­ liv hon levt bland jetsetfolk på de läckraste skidorterna och de bästa surfbeacherna har fått ett slut.
    50,00 kr
  20. En bok om Britt G
    En bok om Britt G
    Beskrivning
    I den här boken får vi veta mer om Britt G Hallqvist. Vi får följa henne från barndomshemmet över studieåren och genom hennes författarskap.
    75,00 kr
  21. En bok om Nils Dardel
    En bok om Nils Dardel
    Beskrivning
    Om man har minsta intresse för 20-talets kostnärsliv i Paris är detta ett måste. Thora träffade dem alla, från Cocteau och Radiguet till Hjerténs och Valentino. Nog är det synd att man inte hann med att lära känna denna dam som dog 1995, nästan 96 år gammal. Thora var född Klinckowström och uppvuxen på Stafsund. Dardel såg hon första gången i en hotellmatsal, när hon var på väg till Paris.Under den fortsatta resan blev de bekanta och en dag flyttade hon in i Dardels atelje 108Rue Lepic. De gifte sig och fick dottern Ingrid. Raymond Radiguet var under en period en ständig gäst. Hans bok Greve d?Orgels bal sägs bygga på ett triangeldrama mellan, Thora, Nils och Cocteau. Thora:Han [Radiguet] visste nog inte riktigt om det var Nils eller mig han älskade mest. Eller vågade han inte visa det, viss om att hans dröm isåfall gått i kras? Allra mest ville han väl komma ifrån Cocteaus despotiska inflytande. Mig irriterade han genom att alltid se ledsen ut. Nils hade redan innan paristiden blivit god vän med Les Ballets Suédois grundare Rold de Maré. Rolf hade det mycket gott ställt tack vare den Halwyllska förmogenheten. året 1917 for de på en resa till Japan som gick över förenta staterna. I Japan träffade Nils Nita Wallenberg som han förlovade sig med i hemlighet. Tillbaka i Stockholm tvingades de slå upp förlovningen då hennes far heltsatte sig emot dotterns förening med en ökänd konstnär. Dardels rykte var inte det allra bästa, hans konst, och hans själv, ansågs alltför djärv. Det var först i och med den retrospektiva utställningen på Liljewalchs 1939 som han blev helt och fullt acepterad. Mot slutet av 20-talet rann äktenskapet mellan Thora och Nils ut i sanden. Thora hade tröttnat på Nils stora svartsjuka. När han så träffade en ny kvinna, fann det signaturligt att de tog ut skilsmässa. I slutet av 30-talet flyttade Nils till USA där han så småningom avled av hjärtfel 1943.
    100,00 kr
  22. En bro över mörka vatten
    En bro över mörka vatten
    Beskrivning
    En bro över mörka vatten - nu i pocketformat Telefonen ringer mitt i natten hemma hos prästen Stig Jonsson. En reporter från Expressen börjar ställa frågor om någon olycka som hänt. Så småningom klarnar bilden: En buss med svenska skolbarn från Kista har några timmar tidigare kört in i en bergvägg i Norge och Stig Jonsson ställs inför sitt livs svåraste uppdrag, att som kyrkoherde hjälpa och trösta ett helt samhälle i sorg.När boken utkom 1990 var den en frukt av många års möten med människor i kris. I det ena fallet som själasörjare och präst och i det andra fallet som journalist. Boken, liksom TV-programmet 'Sorgen och glädjen i Kista', där vi samarbetade för första gången, nådde många människor och gav upphov till många diskussioner. Föga anade vi att boken skulle leva sitt eget liv genom åren och komma att läsas inte bara av enskilda människor utan även användas i studiecirklar och utbildning av räddningspersonal, poliser, sjukvårdare m.fl.När olyckan i Norge inträffade fanns det inte många krisgrupper i vårt land. Många stod lamslagna inför de svåra uppgifter som väntade. Andra växte med uppgiften. Idag ser beredskapen annorlunda ut, krisgrupper har växt upp över hela landet. Erfarenheterna från Kista, Estonia och diskotekbranden i Göteborg har givit djupa kunskaper för framtiden.Kan man rusta sig för att klara av en katastrof? Troligtvis inte, men kunskapen om andra människors reaktioner i liknande situationer kanske kan hjälpa oss på vägen. Om sådana situationer i våra egna liv berättar vi i slutet av boken.Fem upplagor har tryckts. När nu 'En bro över mörka vatten' ges ut i pocket är det vår förhoppning att den når ut i än vidare kretsar – och förhoppningsvis får bli till hjälp och stöd när det behövs.Februari 2005Annika Hagström och Stig Jonsson
    100,00 kr
  23. En bro till framtiden : om förlust, sorg och bearbetning
    En bro till framtiden : om förlust, sorg och bearbetning
    Beskrivning
    En bro till framtiden är en liten handbok för alla oss som sörjer på ett eller annat sätt. Någon har förlorat en närstående, en annan sitt arbete eller har tvingats acceptera den sjukdom som förändrar livet på ett sätt som gör att drömmar faller.

    Författaren Göran Gyllenswärd har mött sörjande i hela sitt yrkesverksamma liv och vet hur sorgens olika uttryck kan se ut. Det finns också många lite tyngre böcker om detta. Men här har han skrivit en lättillgänglig, informativ och uppmuntrande bok som kan sättas i händerna på både människor som drabbats av förlust men även på dem som vill veta mer omförlust och bearbetning. I boken finns också en rad citat och andra korta texter eller dikter om sorg.

    Ur innehållet:
    Olika sorts förluster
    Sorgens olika ansikten
    Olika sätt att hantera känslor Sorgen som kärlekens baksida
    Kroppsliga reaktioner
    Vänner och stöd
    En beskrivning av sorgens förlopp
    Sorg i återvändsgränd
    Det viktiga sorgearbetet
    Sorgens två universum: förr och nu
    Livet på andra sidan bron.

    Göran Gyllenswärd är leg. psykolog och leg. psykoterapeut. Han driver idag egen verksamhet men har tidigare arbetat många år på Rädda Barnens Centrum för barn och ungdomar i kris, och startade där projektet Barn i sorg. Han har också varit verksamhetschef på Mottagningen för sörjande i Stockholm och har skrivit ett flertal böcker om sorg och sorgbearbetning.

    125,00 kr
  24. En dag i Sverige
    En dag i Sverige
    Beskrivning

    Den 3 juni 2003 genomfördes det största enskilda fotografiska projektet genom tiderna i Sverige. Över 3000 fotografer dokumenterade under detta enda dygn allt mellan himmel och jord i Sverige. 24000 bilder skickades in till redaktionen där man efter ett omfattande juryarbete valde ut de allra bästa. Resultatet blev ett myller av fantastiska bilder av människor, händelser, vardagsliv, natur och mycket annat. Detta praktverk är ett unikt samtidsdokument och också en resa genom hela Sverige.



    Bokenfinns även i enengelsk upplaga, A Day in the Life of Sweden.



    »Den roligaste blädderbok man kan tänka sig.«
    Elisabeth Fält, Karlskoga-Kuriren

    »Den här boken är en stor glädjekälla som ger fantastisk inblick i livet vi lever i dag.«
    Annika Johansson, Laholms Tidning

    »En dag i Sverige fick mig att både skratta, känna sorg och medlidande. Jag rekommenderar den starkt.«
    Malin Westerlund, Resumé

    »Fotoboken En dag i Sverige är stor och fin och innehållet är så väldigt många förtjusande bilder, som man bara ramlar i stum beundran inför.«
    Norrbottens-Kuriren

    175,00 kr
  25. En dag med en fullkomlig främling
    En dag med en fullkomlig främling
    Beskrivning
    Fristående uppföljare till succéboken "Middag med en fullkomlig främling". Uppretad av sin man Nicks plötsliga nya fixering vid Jesus, ser Mattie Cominsky en längre affärsresa som ett välkommet tillfälle att reflektera över deras äktenskap – och för att bestämma om det är dags att sätta punkt för denna smärtsamt meningslösa relation. Ombord på planet känner sig Mattie lättad, då hon fått en plats bredvid en passagerare med samma förakt för religion som hon själv. När hon har berättat om sin makes oväntade vändning, leder snart deras samtal till en fascinerande utforskning av andlighet, Gud och sökandet efter en meningsfull kontakt. Matties skepticism värms snart upp av denne främlings insikter, och hon börjar snart konfrontera sin själs outtalade längtan efter sann intimitet och hållbar tillfredsställelse. Då hans kommentarer berör personliga frågor som han omöjligt kunnat veta något om, börjar hon undra om hon missbedömt inte bara Nick, men också den Gud han nu menar sig tro på.
    50,00 kr
  26. En dags bekymmer räcker
    En dags bekymmer räcker
    Beskrivning
    den här småskriften tar författaren upp vår tids stora folksjukdom oro ur ett antal olika perspektiv. På ett intressant sätt beskrivs förhållandet mellan själslig oro och fysisk ohälsa. Flera tänkvärda och roliga berättelser åskådliggör framställningen. John D. Rockefellers livshistoria tas också upp som ett exempel på vad vår livsinställning kan betyda för vår hälsa.

    Ämnet är angeläget och författaren skriver både enkelt och lättförståeligt samtidigt som han ger flera träffsäkra exempel som bekräftar trovärdigheten i det han för fram.

    Författaren har tidigare gett ut pocketboken ”Tusen skäl att tro” och småskrifterna ”Ateisten som ändrade sig”, “Slump eller Intelligent Design?”, ”Vägen fram till korset” och den allra senaste ”Tolv scener ur Passionshistorien”.

    • Köp 3 för 13,50 kr/st
    • Köp 10 för 12,75 kr/st
  27. En deppig dag
    En deppig dag
    Beskrivning
    En bedårande presentbok som kan muntra upp vem som helst som känner sig lite nere. Ett hundratal uttrycksfulla fotografier av djur med korta kommentarer ger dig perspektiv på tillvaron och visar att du inte är ensam om att känna dig misslyckad. Boken har blivit en enorm succé i stora delar av världen och har sålt i hundratusentals exemplar.

    75,00 kr
  28. En desertörs bekännelse : historien om en vanlig soldat som fick nog av kriget i Irak
    En desertörs bekännelse : historien om en vanlig soldat som fick nog av kriget i Irak
    Beskrivning

    När Joshua Key, en helt vanlig soldat i den amerikanska armén, på sin första permission från kriget i Irak är hemma hos sin familj i USA bestämmer han sig för att desertera. I stället för att återvända till Irak flyr han med sin gravida hustru och de tre sönerna till den relativa tryggheten i Kanada.


    Beslutet att desertera bygger inte på vare sig lättja eller feghet, utan är ett strikt moraliskt ställningstagande – mot ett krig som inletts på felaktiga grunder och lösa antaganden; mot ett krig där den irakiska civilbefolkningen drabbas hårdast av alla och där de verkliga terroristerna visar sig vara de amerikanska soldaterna. Det är också en protest mot hela den amerikanska krigsmakten som med falska löften lurar fattiga unga män och kvinnor att ta värvning.


    En desertörs bekännelse är en skakande berättelse om ett krig som alltjämt pågår med oförminskad intensitet; ett krig där den enda kvarvarande militära stormakten agerar världspolis utan respekt för vedertagna internationella konventioner.

    75,00 kr
  29. En extra plats i hjärtat : att ta hand om någon annans barn
    En extra plats i hjärtat : att ta hand om någon annans barn
    Beskrivning
    Familjen Ardenfors har varit familjehem, jourhem och kontaktfamilj för ett stort antal barn under mer än 20 års tid. I boken delar Thomas Ardenfors rakt och öppet med sig av sina erfarenheter av hur det är att vara familjehemspappa - vilka glädjeämnen och svårigheter som följer med ett barn som ofta haft en tuff förhistoria. Och hur man hanterar att barnet eventuellt flyttar.

    Viola, Johanna, Lovisa, Kajsa, Tor och Ismael. Några har varit spädbarn, andra tonåringar. Thomas Ardenfors har förväntansfull stått i sitt köksfönster och tittat när de kommit familjens nya medlemmar för all framtid eller för kort tid.

    Avsnittet Familjehemmets A till Ö handlar bland annat om gränssättning, sekretess, lagstiftning och relationerna med det biologiska nätverket. Ardenfors vill inspirera fler att öppna sina hem och sina hjärtan för ett utsatt barn. Författaren riktar sig till alla som vill veta mer om vad ett familjehem egentligen är. Boken kan också vara till nytta för den som arbetar inom socialtjänsten, skolan eller polisen

    Boken är en varm och ärlig verklighetsberättelse om hur det är att leva som familjehem. Vi bjuds här in i författarens och hans familjs liv i både med och motgångar. Många målande beskrivningar gör att man lever sig in i boken och läser den från pärm till pärm.
    Malena Andersson, Ordförande i FaCO (Familjevårdens centralorganisation)Västmanland, ledamot i FaCO centralt.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  30. En fågel i skogen
    En fågel i skogen
    Beskrivning
    En svart fågel flyger in i köket och sätter sig på femårige Bengts huvud. En skrämmande upplevelse som följer med under uppväxtåren. Den svarta fågeln blir sedan symbol för det som är ont och hotfullt.
    50,00 kr
  31. En filmares liv
    En filmares liv
    Beskrivning
    Berättelse om globala öden och äventyr
    40,00 kr
  32. En flygtur till evigheten
    En flygtur till evigheten
    Beskrivning
    Flygkapten Dale Black har flugit passa­gerar­flygplan över hela världen, men en flygtur förändrade hans liv för all framtid –- en resa till himlen och tillbaka.Han var den ende överlevande i en fruktans­värd flygkrasch och svävade mellan liv och död när han fick vara med om en underbar upplevelse av himlen.
    125,00 kr
  33. En flygtur till evigheten : en flygplanskrasch, en överlevande, en resa till himlen - och tillbaka
    En flygtur till evigheten : en flygplanskrasch, en överlevande, en resa till himlen - och tillbaka
    Beskrivning
    Finns nu bara med mjuka pärmar. ISBN: 978-91-86935-16-0Flygkapten Dale Black har flugit passa­gerar­flygplan över hela världen, men en flygtur förändrade hans liv för all framtid – en resa till himlen och tillbaka.Han var den ende överlevande i en fruktans­värd flygkrasch och svävade mellan liv och död när han fick vara med om en underbar upplevelse av himlen.Det han såg, hörde och lärde fortsätter att genljuda i hans liv och beröra andra.Mot alla odds återhämtade sig Dale mirakulöst från alla skador och lärde sig att flyga igen. Nu med sitt liv som ett testamente delar han med sig av sin inspirerande och mycket spännande berättelse som förmedlar hopp och uppmuntran. Klicka här och läst första kapitlet. Kapten Dale Black är en pensionerad trafikpilot som har ägnat sitt yrkesliv åt pilotutbildning och flygsäkerhet. Kapten Dale har flugit i mer än fyrtio år och har loggat mer än sjuttontusen flygtimmar. Han har också flugit som missionspilot till mer än 50 länder.Dale och hans hustru Paula är föräldrar till två vuxna barn och bor i södra Kalifornien.
    100,00 kr
  34. En förtjusande man
    En förtjusande man
    Beskrivning
    Fyra kvinnor. En vansinnigt förtjusande man. En mörk hemlighet binder dem samman. En oemotståndlig, knivskarp och underhållande men också mörk och omskakande berättelse om en man, en förtjusande sådan, som ska gifta sig med sin utvalda. Men han har lämnat en rad försmådda, förbrukade och förnedrade kvinnor efter sig. Men dessa kvinnor, som haft svagheten att falla för denna förtjusande man, har fått nog nu. De beslutar sig för att sätta stopp för hans hänsynslösa framfart.....
    75,00 kr
  35. En fråga om kärlek. Homosexuella i kyrkan
    En fråga om kärlek. Homosexuella i kyrkan
    Beskrivning
    En bok från samtalsgruppen Kyrkan och de homosexuella.
    75,00 kr
  36. En framtid och ett hopp : 50 år med PMU
    En framtid och ett hopp : 50 år med PMU
    Beskrivning
    PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete har varit delaktigt i utvecklingsprojekt världen över under 50 år, projekt som har påverkat livet för hundratusentals människor. Med över hundra foton från olika projekt världen över, samt intervjuer, notiser och artiklar, berättar denna jubileumsbok om PMU:s arbete och om de människor som ger och får en framtid och ett hopp.
    125,00 kr
    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
    • Köp 25 för 180,00 kr/st
  37. En given väg
    En given väg
    Beskrivning

    "Att följa en kallelse är att vara trogen sin egen melodi, rensa bort de falska tonerna, bli samstämmig med sig själv, till sin egen och andras glädje. Det handlar om att bli den man är ämnad att vara."

    Varje liv är unikt och varje människa har ett uppdrag, någonting som hon eller han är särskilt lämpad för att göra. Men det kan ta tid och mod att upptäcka vad det är och att sätta det i verket. Psykologen och psykoterapeuten Patricia Tudor-Sandahl vill i sin nya bok uppmuntra oss att ta ett steg åt sidan och - lyssna inåt- ; att se på vår vardag ur ett annat perspektiv än det vanliga, lägga märke till vad som ger glädje och vad som känns meningsfullt i livet - och att sedan ta konsekvensen av detta. Patricia Tudor-Sandahls stora publika genombrott kom med boken Den tredje åldern (1999) som sålt i över 100000 exemplar, därefter har hon skrivit Tid att vara ensam och Eftertankar.


    100,00 kr
  38. En glimt av änglar
    En glimt av änglar
    Beskrivning
    Tyler Ames är på toppen av sin idrottskarriär som baseball-spelare när en skada hotar att krossa alla hans drömmar och ambitioner. I sin strävan att nå uppåt i karriären offrade han både sin familj och sina vänner.

    När Tyler nu ställs inför sin största utmaning i livet står han helt ensam. Botten är nådd, karriären är över och Tyler är redo att ge upp.

    Små och till synes obetydliga handlingar börjar ske i det fördolda. Ett team av himlens änglar har nämligen tagit på sig ett viktigt uppdrag – att ge Tyler hoppet tillbaka. Kommer deras uppdrag att lyckas? Finns det en upprättelse för Tyler, eller är det försent? Och om det nu gör det, hur ska han kunna försonas med sin familj och sina vänner, och kan han finna sig tillrätta i en ny tillvaro? Änglarnas uppdrag har bara börjat...

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  39. En glimt av änglavingar
    En glimt av änglavingar
    Beskrivning
    Mary Catherine är i behov en hjärttransplantation. Trots hennes läkares rekommendationer vill Mary Catherine tillbringa den tid hon har kvar med att hjälpa barn på ett barnhem i Uganda.
    Det enda som verkar kunna störa Mary Catherines planer är baseboll-stjärnan Marcus Dillinger, den man hon aldrig trodde att hon skulle förälska sig i. Varken Marcus eller hennes vänner Tyler Ames och Sami Dawson vet hur allvarligt hennes tillstånd är. Marcus bär på en känsla av att allting inte står rätt till med Mary Catherine, och det leder honom in i ett desperat och farligt uppdrag.

    Teamet av änglar som är på uppdrag möter utmaningar som aldrig förr i en kamp mellan liv och död. En glimt av änglavingar är en gripande berättelse om kärlek, tro – och om hur Guds änglar kan gripa in i människors liv.

    Den tredje och avslutande delen i Änglar ibland oss-serien.

    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
  40. En glimt av änglavingar
    En glimt av änglavingar
    Beskrivning
    Mary Catherine är i behov en hjärttransplantation. Trots hennes läkares rekommendationer vill Mary Catherine tillbringa den tid hon har kvar med att hjälpa barn på ett barnhem i Uganda.
    Det enda som verkar kunna störa Mary Catherines planer är baseboll-stjärnan Marcus Dillinger, den man hon aldrig trodde att hon skulle förälska sig i. Varken Marcus eller hennes vänner Tyler Ames och Sami Dawson vet hur allvarligt hennes tillstånd är. Marcus bär på en känsla av att allting inte står rätt till med Mary Catherine, och det leder honom in i ett desperat och farligt uppdrag.

    Teamet av änglar som är på uppdrag möter utmaningar som aldrig förr i en kamp mellan liv och död. En glimt av änglavingar är en gripande berättelse om kärlek, tro – och om hur Guds änglar kan gripa in i människors liv.

    Den tredje och avslutande delen i Änglar ibland oss-serien.

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  41. En glimt av hopp
    En glimt av hopp
    Beskrivning
    Baseball-stjärnan Marcus Dillinger drivs av en längtan efter att få göra en skillnad i ett av de tuffaste kvarteren i Los Angeles. Han har därför startat ett ungdomscenter i området för att rädda barn och ungdom från gängkriminalitet där dödliga uppgörelser hör till vardagen.
    De två rivaliserande gängen i området uppskattar inte utvecklingen, som verkar kunna hindra både deras framfart och rekrytering av nya medlemmar. De bjuder på hårt motstånd och helt plötsligt verkar Marcus liv vara i fara.
    Änglarna ställs nu inför ett svårt uppdrag som kräver hela deras uppmärksamhet och ansträngning. Ska de kunna beskydda Marcus och även ge Lexy, en ung tjej i ett av gängen, en glimt av hopp?

    Samtidigt börjar känslor spira mellan stjärnspelaren Marcus Dillinger och den levnadsglada Mary Catherine. Men deras romans hänger på en skör tråd. Kan änglarna ingripa för att stoppa de faror som hotar runt hörnet? Kommer de förhastade beslut som fattas att omöjliggöra en framtid tillsammans?
    Änglarna är återigen på uppdrag…

    ÄNGLAR IBLAND OSS-SERIEN DEL 2

    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
  42. En god död
    En god död
    Beskrivning
    Boken handlar om de svåra frågorna vid livets gränser. Medicinsk kunskap gör att många fler liv kan räddas, men resursbrist sätter gränser. Vem fattar då besluten, vem ska vårdas och vilken vård kan erbjudas? Ska det finnas vård när jag behöver den och är jag värd att vårdas? Kanske är drömmen om en god död lika stark som hoppet om ett gott liv. Om de svåra frågorna som inte har några enkla svar handlar boken. Författarna skriver med kunskap och praktik från medicin, juridik, teologisk etik, själavård och med stor livserfarenhet.
    35,00 kr
  43. En gråtande gud och den förvirrade människan : om människosyn, livsåskådning och kristen tro
    En gråtande gud och den förvirrade människan : om människosyn, livsåskådning och kristen tro
    Beskrivning
    Boken En gråtande Gud och den förvirrade människan handlar om fundament som människosyn, livsåskådning och kristen tro. En av människans viktigaste frågor är att förstå sig själv.
    Den människosyn vi skapar beror på hur vi förhåller oss till mycket annat i livet. Möt forskare och teologer som bl a Elena Namli, Ted Harris, Carl Reinhold Bråkenhielm, Mattias Martinson, Eskil Franck, Cristina Grenholm, Bengt Kristensson Uggla och Eva-Lotta Grantén.
    Redaktör är Normunds Kamergrauzis
    175,00 kr
    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  44. En handfull örter
    En handfull örter
    Beskrivning
    Basilika, timjan, rosmarin, lavendel, salvia – själva namnen förmedlar härlig doft och underbar smak.
    En handfull örter är en lovsång i fantastiska bilder och stimulerande text till de 20 mest omtyckta örterna, men också mer ovanliga kryddväxter som trädgårdssyra, koriander och citrongräs tas upp.
    Här kryllar av kreativa idéer om hur örterna kan användas i matlagningen och som dekoration på ett middagsbord, till ett välkomnande potpurri i en hall och en praktfull julkrans, som rogivande eller stimulerande i sovrum och arbetsrum, till väldoftande bad och ansiktsvatten …
    Boken beskriver också hur örterna bäst kommer till sin rätt i trädgården – i rabatter eller krukor, som blickfång, som kantväxter eller marktäckare. Dessutom finns förstås goda råd om odling både utomhus och inomhus. 35 läckra recept på allt från örtsmör och dragonvinäger till chilibiff och iste med citronverbena ingår.

    125,00 kr
  45. En helt annan historia
    En helt annan historia
    Beskrivning

    Ett antal svenska turister umgås ett par sommarveckor i Finistère i Bretagne i början på 2000-talet, två par och två löshästar, sex nyblivna vänner inalles. De badar, äter, gör utflykter och flirtar en smula över äktenskapsgränserna. Kvar finns några spridda foton, möjligen en gruppbild, en akvarell, och en anonym dagbok som skildrar deras eskapader.
    Fem år senarebörjar någon döda dem, en efter en, men först sedan kriminalinspektör Gunnar Barbarotti i Kymlinge brevledes förvarnats om morden. Det förblir ett uppmärksammat men ouppklarat mysterium och drevet mot den ansvarige polisen går i kvällspressen.
    I den andra boken om Gunnar Barbarotti får vi på nytt möta den luttrade tvivlaren och intresserade bedjaren som vi lärde känna i romanen Människa utan hund. Hans yrkeskarriär förefaller honom alltmer dubiös medan tillvaron i övrigt plötsligt tycks full av nya möjligheter.

    75,00 kr
  46. En illusion och dess utveckling
    En illusion och dess utveckling
    Beskrivning
    Om synen på religion i psykoanalytisk teori
    75,00 kr
  47. En Jesuslik Gud
    En Jesuslik Gud
    Beskrivning
    Den erfarne bibelläraren och pastorn Ingemar Tidefors presenterar i En Jesuslik Gud sin förståelse och erfarenhet av Jesus, som varit och är hans bundsförvant och förtrogne i vått och torrt.

    ”Min förhoppning är att boken ska få svara mot någon annans behov och funderingar om denne till synes ofrånkomlige Jesus”, skriver Tidefors i bokens inledning. På ett enkelt och tydligt sätt, väl underbyggt med fotnoter och källhänvisningar, skriver Tidefors om den ständigt aktuelle Jesus. Den Jesus som i ord och gärning visar oss hurdan Gud är.

    Ur innehållet: * I Jesus möter vi en utsträckt hand till gemenskap * Varför rensade Jesus templet? * Jesu revolutionerande hållning till barn * Vad menade Jesus med att vända andra kinden till? * I Jesus möter vi den ende Gud som är full av nåd och förlåtelse
    Dessutom skriver Tidefors om Jesu kyrka i vår tid och i vårt land. Kristendom är synonymt med frihet, något som inte alltid har varit verkligheten i Sverige, där kristen tro ofta kopplats samman med tvång och förbud. Han ger en bakgrund till varför det varit så och visar på en framkomlig väg att nå ut med frihetsbudskapet och hur kyrkan kan möta den stora andliga längtan som faktiskt finns i vårt land.

    Om författaren Ingemar Tidefors, teol. kand., har sedan slutet av 1970-talet ­arbetat som pastor, förkunnare och evangelist inom olika samfund. En Jesuslik Gud är hans första bok.

    125,00 kr
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  48. En källa av ljus : ord för ljus och mörker
    En källa av ljus : ord för ljus och mörker
    Beskrivning
    Med enkelhet och känsla bjuder Atle Burman in läsaren till ett möte med livets skönhet och skörhet, med det som ligger bortom, det som vi längtar efter och hoppas på.

    Detta är en bok för alla oss som känt av en bortanförlängtan. Atle Burman kan med enkla ord beskriva vår djupa längtan och denna bok är verkligen en källa av ljus.
    125,00 kr
  49. En kram förlänger livet : pandaperspektiv på livet
    En kram förlänger livet : pandaperspektiv på livet
    Beskrivning
    Livet är inte svartvitt – det behöver vi alla påminna oss om då och då. Livet är ju, precis som en panda, lite luddigt i kanterna. Den här lilla boken ger dig god hjälp att hitta tillbaka till de rätta perspektiven.

    I den här presentboken samsas bilder på de charmiga pandorna i National Zoological Park i Washington DC med uppmuntrande ord om livets väsentligheter (”du kan inte kittla dig själv”), om vänskap (”klia inte för att bli kliad tillbaka”) om livsinriktning (”hitta din egen bambu”) och mycket mer. Alla behöver vi lite pandaperspektiv på tillvaron.

    En kram förlänger livet är en fin present till alla som behöver lite extra uppmuntran eller ett tack.

    Klia inte för att bli kliad tillbaka Resultatet kommer sällan på en gång, men det gör detta inte mindre sant: Att klia andra på ryggen ger ofta samma behandling tillbaka. Men att planera för tillbaka-kliandet är inte ett bra sätt att njuta av den rena lyckan som kommer av att hjälpa någon annan. Klia i ögonblicket och inte för en framtida belöning. För om och när du blir kliad tillbaka, kan du då njuta av det desto mer. Titta under pälsen Tänk om vi, precis som pandor, såg likadana ut. Kanske skulle det då kännas mindre lockande att lägga tid på att analysera andras utseende. Vi skulle bara kunna fokusera på de mer intressanta delarna ”under pälsen”, där alla intressanta saker gömmer sig. För, bakom till och med den tuffaste etiketten och under den mest opolerade pälsen, finns det väl lite magi i alla? En kram förlänger livet När du kramas, kramas med övertygelse. Kramas alltid på allvar. Annars kommer du att ångra dig när du tänker tillbaka på stunden. Och minnet är ofta den bästa delen av att kramas. Så dela drömmar. Berätta hemligheter. Eller var tyst. Men gör det med dina tassar om din vän – fullt närvarande i stunden.” ”Du kan inte kittla dig själv Det går inte att kittlas ensam. Då kliar man bara sig själv. För att kunna kittlas behöver du en annan person. Det är ett av livets små mysterier, eller kanske bara någons sätt att säga att vi behöver andra i våra liv för att det ska bli mer njutningsfullt.” Livet är inte svart och vitt Rätt/fel. God/ond. Ja/nej. Svart/vit. Men inte alltid. Livet är faktiskt, precis som en panda, lite luddigt i kanterna. Och det är bra, för ju oskarpare gränserna blir mellan två olika val eller synvinklar, desto tydligare kan vi se värdet av båda.”

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  50. En kristen läser koranen
    En kristen läser koranen
    Beskrivning
    Kontakt med muslimer? Ja då är detta boken för dig. Det finns ett ökat intresse att sätta sig in i Koranens läror, men en ovan läsare kan uppleva den som ostrukturerad och svårtillgänglig. Den här boken kan hjälpa dig att bekanta dig med en del av koranens personer, händelser och läror ur ett kristet perspektiv. För den som har kontakt med muslimer är denna bok ett bra hjälpmedel för att fördjupa den egna kunskapen. Boken kan med fördel både läsas som bok och användas som referensmaterial.
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  51. En kvinnas resa
    En kvinnas resa
    Beskrivning
    Maria är en sökare. Hon döljer sin dåliga självkänsla och sin oro bakom en glad fasad och förtränger upplevelser som hon inte orkar konfrontera. Ständigt söker hon bekräftelse och lockas av förälskelse och passion, men hon finner aldrig lyckan. Vad ska hon göra för att bryta det destruktiva mönstret? Hur ska hon leva för att bli lycklig? En klok och berömd man råder henne att vandra pilgrimsleden till Santiago de Compostela i Spanien; då kommer hon att få svaren. Maria vandrar nästan 80 mil på nitton dagar. Hon vandrar ensam men får många nya vänner utmed vägen. Det blir en resa inåt och framåt, där möten med människor med andra livserfarenheter och nya tankesätt ger henne styrka att möta sig själv. Äntligen vågar hon släppa fram förträngda minnen som plågat henne länge: övergreppet och förhållandet som skadade hennes innersta. Pilgrimsvandringen blir en oförglömlig resa och början på förändring. Det är en ny och starkare Maria som når katedralen i Santiago
    40,00 kr
  52. En lastbil full med bananer
    En lastbil full med bananer
    Beskrivning
    byn San Antonio, i det fattiga höglandet i Guatemala är det synliga beviset på utveckling den lastbil som byn köpt in, till en del med svenskt bistånd. Tack vare den slipper indianbefolkningen fördyrande mellanhänder vid bananhanteringen och kan behålla mer av vinsten själva. Beskrivningar av socio-politiska förhållanden varvas med dialoger, den historiska bakgrunden berörs också
    50,00 kr
  53. En levande relation : bibeltankar om bön
    En levande relation : bibeltankar om bön
    Beskrivning
    Bönen – ett av de mest centrala temana i den kristna tron, ett av fundamenten för kyrkans och den egna trons överlevnad, är Johan Tyrbergs tema för denna bok: ”Jag vill reflektera över vad det kan innebära att tänka på bön som kommunikation. I det sammanhanget vill jag fundera över böner som beskrivs i Bibeln, över olika bönetraditioner i vår kyrka, och även dela lite av min egen erfarenhet av bön. Jag hoppas att du vill följa med på upptäcktsfärd i bönens universum, med Bibelns händelser, en resa i tid och rum.” Johan Tyrberg är sedan hösten 2014 biskop i Lunds stift. Detta är hans andra bok på ARCUS förlag. Den första, ”Kallad till kärlek” som var hans herdabrev, kom hösten 2015.
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  54. En lisa för själen : trädgård som terapi och friskvård
    En lisa för själen : trädgård som terapi och friskvård
    Beskrivning
    Trädgårdens läkande kraftTrädgårdsarbete har på senare år fått erkännande som en av de bästa metoderna mot depression och utmattning. Hemma i vår egen trädgård kan vi använda oss av denna kunskap för att bli gladare, friskare, mer harmoniska och kreativa. En liten radhusträdgård räcker. Det handlar om att njuta av det lilla. Att ta av sig skorna och känna gräset under fötterna, knipsa av några vissna blommor eller leta mogna smultron. Att tillbringa en kvart om dagen i trädgården, varje dag året om, ger oss ny kraft i vardagen.I trädgården finner vi mycket av det som ger tillvaron mening: att vara behövd, ha något att se fram emot, känna sig som en del av det naturliga kretsloppet och att få uttrycka sig kreativt. Här vilar den som behöver hämta kraft efter en stressig dag, men vila kan för den ena vara att gräva och för den andra att ligga en stund i hängmattan. I En lisa för själen lär vi oss att se på vår trädgård med nya ögon och hur vi bäst stressar ner och njuter av livet på de kvadratmeter av planeten som är våra. Vi får möta flera med erfarenhet av rekreation och återhämtning i trädgården, både professionellt och privat. Vi får också tips på hur vi kan njuta av trädgårdens skafferi och hur man kan ha roligt i trädgården. Eva Robild är känd som trädgårdsskribent, men skriver också om stresshantering. I sin trädgård får hon odlingserfarenheter, men ännu viktigare är den som en plats för vila och återhämtning. Detta är hennes åttonde bok. Annika Christensen sadlade om till fotograf när en sjukdom gjorde det omöjligt att fortsätta det gamla arbetet. Trädgården var avgörande för att hon skulle återfå hälsan, och är fortfarande den plats där hon bäst varvar ner och hämtar kraft mellan fotouppdragen för tidningar. En lisa för själen är hennes andra bok.
    125,00 kr
  55. En liten bok om kärlek
    En liten bok om kärlek
    Beskrivning
    Vad är kärlek? Vi vet alla när vi drabbas av den, men finns det någon som verkligen kan definera den? Kärleken kommer i många olika former och påverkar oss på en mängd olika sätt. En liten bok om kärlek är en liten underbar presentbok med bilder på lyckliga människor och djur.
    65,00 kr
  56. En man att lita på. Löftesbärarens 7 löften
    En man att lita på. Löftesbärarens 7 löften
    Beskrivning
    En man att lita på är skriven av kristna män i ledande postioner i samhället.
    75,00 kr
  57. En man som heter Ove
    En man som heter Ove
    Beskrivning

    Ove är 59. Han kör Saab. Trots att han avsattes som bostadsrättsföreningens ordförande för flera år sedan (i det som Ove själv bara minns som "statskuppen") är han fortfarande kvarterets vresige ordningsman.

    Men när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande historia om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden.

    Fredrik Backmans debutroman om den arga äldre mannen i grannhuset lyckas både skapa sitt eget humoristiska universum och berätta något viktigt om oss själva och vår tid.

    40,00 kr
  58. En månad kvar att leva
    En månad kvar att leva
    Beskrivning
    Sluta leva som om det kvittar! Tänk om du bara hade en månad att leva! Hur skulle du göra varje dag riktigt betydelsefull? Vad skulle du börja eller sluta göra? Hur skulle du relatera till andra?

    En månad kvar att leva hjälper dig fokusera på att vara den Gud skapade dig till att vara passionerad, full av liv och utan samvetskval. Lider du av någon gång i framtiden-syndromet? Går du alltid och väntar på den där dagen då ditt schema har lugnat ner sig, då din ekonomi har ordnat upp sig, eller då barnen har vuxit upp och du kan börja leva det liv som du alltid drömt om?

    Stanna upp och fundera på hur ditt perspektiv skulle förändras om du fick reda på att du bara hade trettio dagar kvar att leva! Efter den första chocken skulle du förmodligen besluta dig för att få ut så mycket som möjligt av dina återstående dagar. Du skulle säga vad du verkligen menar. Du skulle älska utan förbehåll. Du skulle fokusera på det som betyder mest för dig. Med andra ord du skulle sluta med att slösa bort dyrbar tid, och under den tid du hade kvar skulle du hänge dig åt att bli den person som Gud ämnat dig till att vara.

    75,00 kr
  59. En matresa genom Sverige
    En matresa genom Sverige
    Beskrivning
    ÄNTLIGEN TINA ÄR TILLBAKA!
    TINA NORDSTRÖM en matresa genom Sverige
    av Tina Nordström

    2004 var året då Tina Nordström hade tänkt ta det riktigt lugnt. Inte göra någonting, ta en paus från tv-inspelningarna och bara njuta av ledigheten. Men så kom ett alldeles oemotståndligt erbjudande: Att spela in en serie tv-program som introducerar det svenska köket för en amerikansk publik. Vilket äventyr! Vilken utmaning! 2004 blev alltså istället New Scandinavian Cooking med Tina Nordström och mat lagad av de allra bästa svenska råvaror.
    Och Tinas jättegott blev giant good. I TINA NORDSTRÖM EN MATRESA GENOM SVERIGE får vi följa Tinas resa från Ales stenar i söder till Abisko i norr. Vi får plocka ostron utanför Grebbestad, pilka fisk i Torneträsk och besöka
    Medeltidsveckan på Gotland. I boken bjuds fantastiska bilder och givetvis de läckraste recept baserade på utsökta svenska råvaror.


























    125,00 kr
  60. En mini-shopaholic i mammas fotspår
    En mini-shopaholic i mammas fotspår
    Beskrivning
    Becky Bloomwood har fått konkurrens - av sin egen dotter!Becky Bloomwood har stora problem: tvååriga Minnie har en helt egen, mycket stark vilja; hela familjen tvingas bo hemma hos Beckys föräldrar och på grund av finanskrisen måste hon dra ned på en hel massa nödvändiga saker.Becky trodde det skulle bli enkelt att vara förälder, men Minnie verkar vara alltför mycket får både Luke och henne. Det blir kaos både på Harrods och Harvey Nicks, för att inte tala om vad som hände på Minnies dop. Den lilla tvååringen är en mästare på att hitta lediga taxibilar och snor sin mammas handväskor. För att inte tala om hur lätt det är för småbarn att handla på nätet.. Luke och Becky har dessutom ännu inte hittat sitt drömhus och därför tvingas de bo hemma hos Beckys föräldrar. Något som ingen av de inblandade direkt uppskattar. Lukes styvmamma har dött och för att pigga upp honom beslutar sig Becky för att anordna en överraskningsfest till hans födelsedag. Det enda problemet är att det är finanskris och hon har lovat Luke att inte göra av med några pengar...
    75,00 kr
  61. En mördare i mitt hem : den sanna berättelsen om gisslandramat i Atlanta
    En mördare i mitt hem : den sanna berättelsen om gisslandramat i Atlanta
    Beskrivning
    "Snälla, skjut inte, gör inget dumt. Låt mig vara. Jag har en liten tjej och hon har ingen pappa och om du skjuter mig så har hon ingen mamma heller. Snälla, gör det inte."<br /> Ashley har stannat uppe halva natten för att få sin nya lägenhet i ordning. Hon ska absolut gå och lägga sig -- måste bara röka en cigarett först, men det är slut i paketet, så det blir en tur till affären.<br />
    100,00 kr
  62. En mors förhoppning
    En mors förhoppning
    Beskrivning
    På tröskeln till det tjugonde århundradet slits den hetlevrade Marta Schneider mellan sin fars konstaterande att hon aldrig kommer att bli något mer än ett tjänstehjon, och moderns uppmuntran till henne att förverkliga sina drömmar.
    Fast besluten att leva upp till moderns förhoppningar lämnar Marta hemmet för att skapa sig ett bättre liv. Ung och ensam arbetar hon sig fram, och det för henne allt närmare drömmen om att äga ett eget pensionat.Tragiska nyheter hemifrån stärker Marta i hennes föresats, och hon far vidare till England och därefter till Kanada. Där träffar hon den stilige Niclas Waltert, som är lika fast besluten som hon att skapa ett bättre liv åt sig på en ny plats. Men ingenting har förberett henne på de uppoffringar hon tvingas göra för äktenskapets och moderskapets skull.Marta hoppas kunna erbjuda sina barn ett bättre liv, men av erfarenhet vet hon att endast den starke överlever.
    Hennes till synes hårdföra kärlek missförstås ofta, i synnerhet av äldsta dottern, Hildemara Rose, som hungrar efter moderns gillande. Oväntade och tragiska händelser gör mor och dotter medvetna om sina egna tillkortakommanden och den växande klyfta som hotar att skilja dem åt för alltid.
    Detta är den första delen av två i serien om Marta.
    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
  63. En ny tid - Anita Barker
    En ny tid - Anita Barker
    Beskrivning
    "Jag hade inget att förlora så jag gick ned på knä och bad en bön till Gud. Då var det som om en kärleksvåg gick genom hela min kropp. Plötsligt kände jag mig hel på insidan, älskad och värdefull och jag kände att Gud var på riktigt. Det fanns någon som älskade mig för den jag är och mer än jag någonsin kunde förstå," säger Erika övertygat.

    Förlåtelsen och tårarna förlöste Guds helande till både kropp och själ och befriade Muhammed från konsekvenserna av trauma och skräck.

    När Birgitta fick cancer för tredje gången, kände hon att Gud skulle gripa in och göra ett mirakel. Och miraklet kom - även om vägen dit kändes krokig.

    "Jag letade inte efter Gud, men han gav mig nåd, den där gåvan. Jag sökte inte efter honom, men han fann mig", konstaterar Christoffer.

    Vid mötet med Gud skedde ett mirakel i Tabbes liv som han inte upptäckte omedelbart. Jesus hade gjort honom fri från alkohol och tabletter. "Jag hade slutat tänka på alkohol, utan att jag märkt det! All abstinens och dragningskraft var borta! Vilken frihet!"

    *** I den här boken får du möta människor som fått uppleva hur tron på Gud gjort att livet fått en helt ny inriktning och nya förutsättningar. Dessa spännande och oförutsägbara berättelser vill du inte gå miste om.

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  64. En oväntad vänskap
    En oväntad vänskap
    Beskrivning
    Abdel går på anställningsintervju. Han gör det för att få en underskrift så att han ska kunna få ut bidragspengar att arbeta är han inte så intresserad av. Det är en stenrik man i rullstol som intervjuar honom. Han är totalförlamad efter en skärmflygningsolycka och behöver hjälp med precis allt. Varför blir Abdel erbjuden tjänsten som personlig assistent åt Philippe Pozzo di
    100,00 kr
    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
    • Köp 25 för 180,00 kr/st
  65. En plats för mig : praktik och arbetsträning i församlingsarbetet
    En plats för mig : praktik och arbetsträning i församlingsarbetet
    Beskrivning
    En plats för mig - Praktik och arbetsträning i församlingsarbetet.Vad kan kyrkan och diakonin göra för att hjälpa människor till arbetslivet? Församlingar i Västerås stift har under flera år erbjudit arbetsträning i församlingsarbetet inom projektet Aktör för välfärden.

    Journalisten David Qviström och fotograf Johannes Frandsen ger oss porträtt från människors vardag och hur diakoni kan återupprätta en människa

    125,00 kr
    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  66. En plats för oss
    En plats för oss
    Beskrivning
    En trafikolycka gjorde Per- Axel Holmström handikappad. Boken är en facinerande beskrivning av det religiösa sökandet som till slut för honom in i en gemenskap som han själv beskriver som"en försmak av den gudomliga kärlek som den avspeglas hos människan".
    30,00 kr
  67. En plats i samhället
    En plats i samhället
    Beskrivning
    En roman med självbiografisk prägel
    65,00 kr
  68. En plats i solen
    En plats i solen
    Beskrivning
    En svensk familj hittas mördad i sitt hem på Costa del Sol i södra Spanien - alla utom den 16-åriga dottern, som är spårlöst försvunnen.Först tror polisen att det är ett inbrott som gått fel, men ju mer brottet granskas, desto märkligare blir det. När också inbrottstjuvarna påträffas döda lamslås hela utredningen. Brottet sänder en chockvåg som skakar om, till och med på den brottstyngda Solkusten.

    Annika Bengtzon skickas ner till Marbella för att bevaka morden. Hon åker under protest, för hon har egentligen inte tid att resa iväg. Hon har just fått en ny lägenhet och har inte ens hunnit packa upp flyttkartongerna. Relationen med hennes exmake Thomas är laddad. Annika saknar sin familj så att det värker i kroppen. När både Thomas och Annika plötsligt befinner sig samtidigt i Malaga under några tropiska majdagar visar det sig att deras kärlek kanske inte alls är död.

    Men under den heta solen dras Annika in i ett ödesdigert spel om kokain, penningtvätt och vedergällningar som innefattar flera generationer. Hennes sökande efter den försvunna 16-åriga flickan för henne slutligen bort från Europa och ner till Afrika.

    En plats i solen är en brett upplagd kriminalroman som spänner över 70 år, från Nazityskland och bonde-Sörmland på 1950-talet till Stockholm, Malaga och Marocko i vår tid. Det handlar om vad människor är beredda att göra för att få just en plats i solen, en position på samhällets gräddhylla.
    40,00 kr
  69. En rastplats för bön och sång
    En rastplats för bön och sång
    Beskrivning
    Boken är skriven för alla som brukar fira gudstjänst. Vad är meningen med gudstjänsten?
    30,00 kr
  70. En rimligare värld
    En rimligare värld
    Beskrivning
    Vi lever i en tid och situation som de flesta människor känner olust inför: stressen i våra liv, våldet och utslagningen runt omkring oss. Illavarslande relationer till dem vi älskar mest. Larmrapporter om en allt sjukare miljö. Krigen, fattigdomen och hopplösheten i tvåtredjedelsvärlden. Lägg därtill det perversa faktum att god vardagsmoral -- hänsyn, omtanke och respekt -- har förvisats till privatlivet. Det största problemet är ändå att ingen tycks veta vad vi ska göra åt det. Var finns alternativen? Det är dags att börja drömma i det offentliga rummet. BrommaDialogen har inbjudit människor för att börja drömma, att ge positiva bilder av något nytt, något vi ännu inte sett. En rimligare värld. Hösten 2002 var En rimligare värld temat för både en konferens och en bok.

    Bland de medverkande finns Sven-Gösta Holst, Tommy Hellsten, K G Hammar, Stefan Edman, Anita Goldman, Ylva Egghorn, Tomas Brytting, JanOlof Nordström, Larsåke W Persson, Tomas Andersson Wij, Martin Lönnebo, Harry Månsus, Susanna Ehdin, Fredrik Lund, Eva-Karin Holst.
    75,00 kr
  71. En rockares väg till korset
    En rockares väg till korset
    Beskrivning
    Pontus svårigheter började redan innan han föddes. Hans mor valde att adoptera bort honom eftersom de attackerna från den våldsamma fadern inte tycktes upphöra. Musiken och drömmen att bli rockstjärna ledde till ett hårt liv med alkohol, panikattacker och tablettmissbruk. Hemma väntade fru och fyra barn. En kristen vän gav inte upp om Pontus, och en kväll kom Jesus på besök. Han gav Pontus en mäktig uppgift...
    75,00 kr
  72. En själens vagabond
    En själens vagabond
    Beskrivning
    Inbunden bok 256 sidor och rikligt illustrerad!

    En underfundig livsberättelse av och om en själens äventyrare i tid och rum. Den här boken handlar om Andromedaren Ralph Lundsten, Ni vet, han med fötterna på jorden och huvudet bland molnen – för att inte säga kosmos!
    75,00 kr
  73. En skugga av kärlek : tankar i sorgen
    En skugga av kärlek : tankar i sorgen
    Beskrivning
    Lars Björklund är sjukhuspräst, poet och författare samt uppskattad föreläsare. Han närmar sig i den här boken sorgens brända mark med stor varsamhet.

    Boken är indelad i fem kapitel, bl a smärta, saknad, tomhet och återseende. Texten är fri från klyschor och enkla svar. Iställer delar författaren tankar av inkännande och närvaro

    100,00 kr
  74. En slant i muggen : och sedan?
    En slant i muggen : och sedan?
    Beskrivning
    I boken En slant i muggen – och sedan? får vi möta människor och höra röster om hur situationen är både i Sverige men främst Rumänien, och varför. Men också röster om vad som kan göras här och i hemländerna.
    Boken ger oss en fördjupad kunskap om fattigdom, människorna bakom tiggarskålen och en teologisk text om vem som är främling och vän. Dessutom ett par avslutande texter om hopp inför framtiden. Det finns inga enkla svar, men fakta och samtal kan hjälpa oss vidare.
    175,00 kr
    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
    • Köp 25 för 196,00 kr/st
  75. En stilla viskning
    En stilla viskning
    Beskrivning
    Gud talar än idag. Kan du höra hans stilla viskning?

    Den röst som med ett ord skapade kosmos är samma röst som delade Röda havet mitt itu och fick solen att stå stilla mitt på dagen. En dag kommer denna röst att göra allting nytt, men också här och nu talar den till oss! Rösten är Guds, och Bibeln visar att Gud ofta talar i en viskning. Inte för att göra det svårt att höra honom, utan för att vi ska komma närmare.

    Många har svårt att tro att Gud talar än idag. Kanske talade han en gång i tiden till sitt folk på märkliga sätt, men talar Gud här och nu? Ja, det tror Mark Batterson. Och han vill presentera Guds sju kärleksspråk för oss. Alla är unika och helt och hållet gudomliga. En del av dem kan vi redan ana oss till, men andra kommer som en överraskning.

    Upptäck Guds sju språk När vi lär oss ta in rätt våglängd och tolka varje enskilt språk kan vi få ledning både i enkla och livsavgörande valsituationer. Bibeln, Önskningar, Dörrar, Drömmar, Människor, Maningar och Lidande. Batterson ger oss nyckeln till de olika språken.

    Guds stilla viskning kan besvara våra mest brännande frågor, befria oss från våra värsta rädslor och förverkliga våra vildaste drömmar. Upptäck hur enkelt det är att höra Guds röst på alla områden i livet!

    175,00 kr
  76. En stressig dag
    En stressig dag
    Beskrivning
    Hör du till dem som jobbar för mycket? Du kanske måste lära dig att säga NEJ? Författaren till försäljningssuccéerna En deppig dag, Kära mamma och Meningen med livet, återkommer här med en humoristisk och tänkvärd presentbok om något som berör många människor.
    75,00 kr
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
    • Köp 50 för 93,75 kr/st
  77. En sund församling : steg för steg
    En sund församling : steg för steg
    Beskrivning
    En sund församling är en gemenskap som mer och mer återspeglar Guds karaktär såsom den har uppenbarats i Guds ord – Bibeln.” Så beskriver pastor Mark Dever sin vision för den lokala församlingen, och presenterar därefter nio kännetecken på en sund församling.

    Han gör inga anspråk på att presentera alla kännetecken på en sund församling, men säger samtidigt att om de nio kännetecken som läggs fram här är bibliska, ja då gäller de för alla Kristi församlingar. Så frågan är: Är den här boken trogen Guds Ord? Och i så fall: Vad gör du av det?

    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
  78. En tid då fruktskal öppnar sig
    En tid då fruktskal öppnar sig
    Beskrivning
    "Livserfarenhetens frukter måste mogna och torka ordentligt innan de släpper ut sina frön." Med detta bildspråk beskriver E O Backlund orsaken till att hans för fattardebut sker under avslutningen av hans professionella karriär. Det är också just så han upplevt tillkomsten av sina dikter. Spontant nedtecknade gryningssånger varvas med skarpa iakttagelser som uttrycker en mognande människas tankar om livet. Erik-Olof Backlund, född 1931, professor i neurokirurgi, debuterar här som lyriker.
    75,00 kr
  79. En tro som söker det äkta
    En tro som söker det äkta
    Beskrivning
    Det har funnits stunder då man har känt att om det inte finns en Gud så borde det finnas en. Föreställ dig hur det skulle vara – att faktiskt känna Gud på ett sätt som fyller ditt hjärta och viskande ger ett fantastiskt värde och syfte till något djupt inom dig. En tro som söker det äkta hjälper dig att gå igenom frågorna, invändningarna och de bekymmer som uppstår när man inte tänker på Gud som en teologisk abstraktion, utan som någon som man faktiskt kan få en relation med... och vilja få en relation med, kanske mer än du anar.
    75,00 kr
  80. En väg till livsmod och tillit : möt kristen tro med Frälsarkransen
    En väg till livsmod och tillit : möt kristen tro med Frälsarkransen
    Beskrivning
    Varje pärla i Frälsarkransen berättar något om människolivets villkor. Författarna vill visa på en tro som bejakar livet utan att förneka dess mörka sidor ? en tro som inte främst handlar om trygghet, men om mod att möta varje ny och okänd dag med förtröstan.

    En väg till livsmod och tillit vänder sig till dig som söker efter en andlighet som fungerar i vardagen. Boken ger inga färdiga svar. Den är snarare en ledsagare, som med fördel kan användas som en introduktion till kristen tro.
    • Köp 3 för 191,25 kr/st
  81. En väg tillbaka : nytt livsmod efter åtta år i depression och ångest
    En väg tillbaka : nytt livsmod efter åtta år i depression och ångest
    Beskrivning
    Det börjar en helt vanlig dag på en parkering i Göteborg. Under åtta år lever sedan Christer Olsson i en depression och ångest som inga behandlingar lyckas häva. En väg tillbaka är en bok som vill ge uppmuntran och tröst till den som drabbats, själv eller som anhörig: depression är en sjukdom, inte en defekt - och den behöver inte smusslas med. Man behöver inte skämmas! Och det finns en väg tillbaka! Christer Olsson är psykolog, kurator och författare och har varit en uppskattad föreläsare med starkt engagemang för barn och ungdomar. Har tidigare bland annat gett ut boken Mobbing och våld i verkligheten.
    100,00 kr
  82. En vän
    En vän
    Beskrivning
    Fyrkantig presentbok med bilder och inte så mycket text. Allåldersbok
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
    • Köp 25 för 32,00 kr/st
    • Köp 50 för 30,00 kr/st
    • Köp 100 för 28,01 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 901-1000 av 4426

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 V:19 2024 Är butiken öppen följande tider:

6-7/5 10-17

8/5: 10-14

10/5:10-17

Samt v 23 2024 Är butiken öppen följande tider:

3-4/6: 10-17

5/6: 10-14

7/6: 17-17


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå