View as Tabell Lista

Artiklar 37-48 av 73

per sida
Fallande ordning
 1. Kris och utveckling
  Kris och utveckling
  Beskrivning
  En verklig klassiker på sitt område. Boken beskriver krissituationerna så att de blir begripliga för den som möter dem i sitt eget liv eller hos sina medmänniskor. Boken används främst i utbildningssammanhang. Detta är den tredje något reviderade utgåvan.
  100,00 kr
 2. Kvinnor, kärlek och kreativitet
  Kvinnor, kärlek och kreativitet
  Beskrivning
  Boken handlar om den konflikt som många kvinnor känner mellan engagemanget i de nära relationerna och i sin egen kreativitet - och därmed avses inte bara konstnärlig verksamhet utan kreativitet i en vidare bemärkelse - , det dåliga samvetet för att man försummar det ena när man ägnar sig åt det andra. Författarna menar att det inte är fel vare sig man väljer det ena eller det andra men att det också går att förena dessa olika sidor. Det viktiga är att det är kvinnan själv - inte andra - som bestämmer hur hon ska leva.

  Författarna har intervjuat 300 kvinnor mellan 15 och 88 år, dels genom frågeformulär, dels genom djupintervjuer. De varvar systematiskt analyserande resonemang med intressanta fallbeskrivningar och citat. De menar att kvinnor kan delas upp i fyra huvudgrupper: älskande (huvudsakligen relationsinriktade), skapande (huvudsakligen inriktade på sin egen kreativitet), ledare (som kan vara mycket kreativa men som samtidigt ger relationer stort utrymme i sin egen kreativitet) och förnyare (som är duktiga på att förena sina relationer och sin egen kreativa verksamhet).

  I fokus för framställningen står givetvis kvinnan av idag, hennes situation i dagens samhälle och värderingssystem. Men här finns också en historik över psykologins kvinnosyn från Freud till våra dagar. Vidare behandlar boken frågan om särart och likhet - om kvinnor i grunden är lika eller olika män.

  Detta är en bok att läsa med eftertanke, att få idéer av, att göra klart för sig var man står och vad man vill, att se sina egna möjligheter. Den har goda förutsättningar att finna en engagerad läsekrets, eftersom den rör vid centrala kvinnofrågor på ett genomträngande och positivt sätt.

  Översättning Margareta Eklöf


  Claudia Bepko och Jo-Ann Krestan är familjeterapeuter. De är "lärjungar" till Harriet Goldhor Lerner och arbetar i stort sett efter samma metoder som hon. På svenska finns också deras bok Duktig flicka.
  100,00 kr
 3. Människor i kris
  Människor i kris
  Beskrivning
  Boken handlar om psykiska kriser, dess risker och möjligheter.
  75,00 kr
 4. När det gör ont
  När det gör ont
  Beskrivning
  När hälsan inte längre är självklar står vi oftast handfallna. En ny sorts ensamhet gör sig gällande - och i smärtans och värkens spår följer sorgen och frustrationen. Men Han som bär världen - han orkar bära också dig och dina frågor. En praktisk bok fylld med vardagströst och uppmuntran - utan att bli banal. Den är inte för genomläsning utan läses bäst portionsvis
  24,99 kr
 5. Närvara : stärkt självförtroende med kroppens hjälp
  Närvara : stärkt självförtroende med kroppens hjälp
  Beskrivning
  Om inte du tror på dig själv - hur ska då någon annan kunna göra det?

  Harvardpsykologen och TED-stjärnan Amy Cuddy avslöjar hur man tar fram sitt modigaste jag för att öka sitt självförtroende, inspirera andra och prestera på topp.

  Känner du igen känslan av att lämna en tuff utmaning och direkt önskat att du kunde få göra om den? Kanske efter en jobbintervju, en presentation eller en utmanande diskussion? Precis när man som bäst behöver vara genuin och självsäker känner man sig falsk och osäker.

  Allt för ofta närmar vi oss våra livs största utmaningar med rädsla, utför dem med oro och lämnar dem med ånger. Men genom att ta fram vår egen inre styrka kan vi istället skapa närvaro, så att vi slutar att oroa oss över vilket intryck vi gör på andra och istället fokuserar på vilket intryck vi gör på oss själva.

  Amy Cuddys revolutionerande bok avslöjar hur du med enkla knep kan möta dagen lite mer självsäker än tidigare. Hon presenterar fascinerande forskning bakom kroppsspråkets påverkan på människor. Något så enkelt som att ställa oss i en självsäker pose - trots att självsäkra är det sista vi känner oss - kan förändra både vår uppfattning om oss själva och vilket intryck vi gör på andra.

  Varje läsare kommer att lära sig hur man tar sig an sina största utmaningar med självförtroende istället för skräck, och lämna med tillfredsställelse istället för ånger.

  "Amy Cuddy gör världen till en modigare plats. Genom att väva samman vetenskap, praktiska exempel och livsberättelser, visar Cuddy hur man genom att ta sitt modigaste och mest autentiska jag in i utmanande situationer inspirerar andra att göra detsamma. Den här boken är banbrytande!" Brené Brown, författare till Resa sig stark

  Amy Cuddy är känd runt världen för sitt 2012 TED Talk om kroppsspråk, som är det näst mest sedda i TEDs historia. Hon är professor vid Harvard Business School och psykolog. Cuddy har bland annat fokuserat på hur icke-verbala beteenden och oöverlagda omdömen påverkar människor. Hennes forskning har uppmärksammats i flera framstående tidningar som New York Times, Wall Stret Journal, The Economist med flera.

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
 6. Njutningsparadoxen : ökad livskvalitet med ett glas mindre
  Njutningsparadoxen : ökad livskvalitet med ett glas mindre
  Beskrivning
  Ökad livskvalitet med ett glas mindre

  Ett stort glas vin till den fina köttbiten, också mitt i vardagen, är en uppskattad guldkant i livet för många av oss.
  Maggan Hägglund ville också njuta, ville unna sig, få fler guldkanter på tillvaron. Hon tillhörde Den Nya Vin-generationen. Men sakta gled hon över från att vara en njutningsdrickare till att få problem. Tills den morgon hon nådde vägs ände. Nu fick det vara nog. Till sin förvåning upptäckte hon att det inte alls var svårt att sluta .

  Maggan Hägglund har skrivit en praktisk, positiv och insiktsfull bok, både för den som har problem med sitt drickande och för den som fortfarande njuter, men skulle vilja öka sin livskvalitet och sitt välmående. För ett av de effektivaste sätten att må så bra man kan är just att hålla alkoholkonsumtionen på en lagom nivå - och som hon skriver, på köpet få mer energi, bättre hy, kanske bli av med både sömnproblem och depression och minska risken för cancer, benskörhet och annat elände.

  Och, visar Maggan, det finns många andra sätt att njuta än genom ett stort glas rödvin.

  Maggan Hägglund är frilansjournalist och har varit chefredaktör för tidningen Tara där hon fortfarande skriver krönikor. Libris har tidigare gett ut hennes bok Maggans lilla starksköra och Drunkna inte i dina känslor, som hon skrivit tillsammans med Doris Dalin.

  »Här får du en helt unik manual från en som tappat fotfästet, tittat för djupt i glaset men som rest sig långt innan knockout . Denna bok rekommenderar jag alla, särskilt kvinnor 50+. Det är en hoppfull bok.«
  ur förord av Amelia Adamo

  35,00 kr
 7. Obstetrik och gynekologi
  Obstetrik och gynekologi
  Beskrivning
  Historiskt sett innefattar vården av sjuka människor en naturvetenskaplig, medicinsk del och en humanistisk omvårdnadsdel. Enligt tradition ansvarar läkare respektive sjuksköterska för dessa områden. För var och en måste det vara uppenbart att de båda delarna är lika betydelsefulla och omöjliga att särskilja.
  I föreliggande lärobok har författarna integrerat ett utbud av medicinsk faktakunskap med synpunkter på omvårdnad inom ett område som berör oss alla - tillkomsten av nytt mänskligt liv.
  100,00 kr
 8. och resten blir inte gjort...
  och resten blir inte gjort...
  Beskrivning
  ..och resten blir inte gjort...och det är helt ok! Boken handlar dels om stress och vad som driver oss att arbeta så hårt, dels om vad vi kan göra för att ta hand om oss själva och må bättre.
  75,00 kr
 9. Om konsten att samtala : en bok för människor i kontaktyrken
  Om konsten att samtala : en bok för människor i kontaktyrken
  Beskrivning
  När man ska samtala med människor ligger det en styrka i att lära sig använda några generella metoder. Det är värdefullt när man vill försöka hjälpa människor att tänka, känna och handla i nya banor. Anders Engquist beskriver i den här boken några teorier som han själv funnit fungera i samtal med människor.
  100,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 37-48 av 73

per sida
Fallande ordning

 

 

Måndag - Fredag 9.30-17.30
Lördag 10-14

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå