View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 432

per sida
Fallande ordning
  1. Eftervärme
    Eftervärme
    Beskrivning
    Det goda livet är inget man väljer, utan något man upptäcker, menar Tomas Sjödin. I boken Eftervärme funderar han kring vad som gör en människa betydelsefull i sin omgivning, vad som gör att värmen dröjer sig kvar när hon en gång är borta.

    Eftervärme är en tankebok och en färdkamrat för den som grunnar på frågor som: Vad betyder det att ta emot livet som ett lån? Hur uppfattar vi det som är vårt "ärende" i livet? Kan man närma sig sin ålderdom som man förbereder en efterlängtad, men kanske också svår, resa? Vad är ett livsverk? Det är aldrig för sent att våga språnget i livet, inte främst för sin egen skull, utan för dem man älskar.

    • Köp 3 för 72,25 kr/st
  2. Eftervärme
    Eftervärme
    Beskrivning
    Det goda livet är inget man väljer, utan något man upptäcker, menar Tomas Sjödin. I Eftervärme funderar han kring vad som gör en människa betydelsefull i sin omgivning, vad som gör att värmen dröjer sig kvar när hon en gång är borta. Eftervärme är en tankebok och en färdkamrat för den som grunnar på frågor som: Vad betyder det att ta emot livet som ett lån? Hur uppfattar vi det som är vårt "ärende" i livet? Kan man närma sig sin ålderdom som man förbereder en efterlängtad, men kanske också svår, resa? Vad är ett livsverk? Det är aldrig för sent att våga språnget i livet, inte främst för sin egen skull, utan för dem man älskar.
    • Köp 3 för 72,25 kr/st
  3. Egenmäktigt förfarande : en roman om kärlek
    Egenmäktigt förfarande : en roman om kärlek
    Beskrivning

    Vinnare av Augustpriset 2013 i kategorin Årets svenska skönlitterära bok!


    Ester Nilsson är poet och essäist och en förnuftig människa i en förnuftig relation. En dag får hon en förfrågan om att hålla ett föredrag om konstnären Hugo Rask. Från och med nu ska hela hennes tillvaro hänga samman med denna till sin avsikt helt oskyldiga begäran.


    I publiken sitter konstnären själv, hänförd, och de två...

    80,00 kr
  4. Ellinor
    Ellinor
    Beskrivning
    Född av en ensamstående mamma blir Ellinor bortadopterad. Uppväxten är präglad av fattigdom och utanförskap, men Jesus är med och har en plan för hennes liv. På ett gripande sätt skriver Elly i denna självbiografi om sin uppväxt och första år som evangelist.
    75,00 kr
  5. En av de tolv
    En av de tolv
    Beskrivning
    Agneta Sjödins En av de tolv, nu som pocket. Denna gång om aposteln Jakob. Jakob är fiskare när han möter Jesus. Han och hans bror Johannes dras till den karismatiske mästaren och lämnar sina vanliga liv för att bli Jesu lärjungar. Den impulsive Johannes tvekar inte ens, men Jakob bär på en sorg och är till en början tveksam. Han har mist kvinnan han älskade och förlorat sin tro.
    40,00 kr
  6. En bro till framtiden : om förlust, sorg och bearbetning
    En bro till framtiden : om förlust, sorg och bearbetning
    Beskrivning
    "Livet fortsätter att gå även efter en svår förlust. Det kan kännas konstigt, men det är nog vår räddning, trots allt." ur boken Sorgen är kärlekens baksida. Det är den bistra sanningen. En bro till framtiden är en liten bok att hålla sig i när sorgen drabbar. En bok för dig som sörjer och för dig som vill veta mer om sorgens olika psykiska och fysiska uttryck och det viktiga sorgearbetets olika stadier. I boken finns också en rad citat och andra korta texter eller dikter om sorg.

    Bokens författare Göran Gyllenswärd har mött sörjande människor i hela sitt yrkesverksamma liv som psykolog. Han har hjälpt dem igenom förlusten av en nära anhörig, av sin hälsa, av sitt arbete. För fastän man inte tror det då man är mitt i sorgen så finns ett liv på andra sidan »bron«.

    85,00 kr
  7. En dag i september
    En dag i september
    Beskrivning
    Det sista Jake Bryan hann uppfatta var dånet som uppstod då World Trade Center kollapsade över honom och hans arbetskamrater från brandstationen. Mannen i sjukhussängen minns ingenting. Inte hur han skyndade sig uppför trapporna i det södra tornet för att hjälpa instängda skadade. Inte hur han sprängdes ut ur byggnaden. Och inte kvinnan vid sängkanten som säger sig vara hans fru.Jamie Bryan är beredd att göra vad som helst för att hjälpa sin älskade make att återfå sitt minne. Hon är redo att göra allt för att få tillbaks det underbara liv som de tidigare har levt tillsammans med deras lilla dotter, Sierra. Men det innebär att hjälpa Jake att återupptäcka det enda som Jamie aldrig har delat med honom: hans djupa tro på Gud.En dag i september är en kärlekshistoria olik alla andra, en historia som kan ses som ett minnesmärke över den tragedi som ägde rum den elfte september. Det är också en historia som låter oss ta del av styrkan i Guds rättfärdighet och i en god mans kärlek.
    75,00 kr
  8. En dotters dröm
    En dotters dröm
    Beskrivning
    den dramatiska uppföljaren till New York Times-bästsäljaren En mors förhoppning, levererar Francine Rivers en rik och djupt rörande berättelse om de tysta sorger som kan slita itu en hel familj och nåden och förlåtelsen som kan hela de djupaste sår.

    Lilla Carolyn upplever en svår barndom. När hennes mamma Hildemara är satt i karantän för tuberkulos formar Carolyn ett speciellt band med sin mormor Marta som flyttar in för att ta hand omhushållet. Men när spänningarna mellan Hildie och Marta växer tror Carolyn att det är hennes fel. När Hildie återvänder till arbetet och Marta flyttar ut får Carolyn och hennes bror klara sig själva. När Carolyn börjar college får hon chansen att finna sig själv, men en familjetragedi skakar om hennes nyfunna självständighet. Istället för att återvända hem klipper hon alla band och försvinner. När hon två år senare återvänder, mer förlorad än någonsin, vänder hon sig motvilligt till sin familj för att försöka bygga upp ett nytt liv för sig och sin egen dotter Dawn. Precis som Carolyn utvecklar Dawn ett starkare band till sin mormor, Hildie, än med sin egen mor, vilket ger ännu en klyfta mellan generationerna. Men medan Dawn kämpar för att undvika misstagen som de andra har begått före henne, förstår hon att hon kan bli en bro mellan kvinnorna i familjen istället för en mur som separerar dem för alltid.

    En dotters dröm sträcker sig från 1950-talet till nutid och är den gripande sista delen av en oförglömlig familjeberättelse om de uppoffringar som varje mor gör för sin dotter och den ovillkorliga kärlekens sanna natur.

    85,00 kr
  9. En extra plats i hjärtat : att ta hand om någon annans barn
    En extra plats i hjärtat : att ta hand om någon annans barn
    Beskrivning
    Familjen Ardenfors har varit familjehem, jourhem och kontaktfamilj för ett stort antal barn under mer än 20 års tid. I boken delar Thomas Ardenfors rakt och öppet med sig av sina erfarenheter av hur det är att vara familjehemspappa - vilka glädjeämnen och svårigheter som följer med ett barn som ofta haft en tuff förhistoria. Och hur man hanterar att barnet eventuellt flyttar.

    Viola, Johanna, Lovisa, Kajsa, Tor och Ismael. Några har varit spädbarn, andra tonåringar. Thomas Ardenfors har förväntansfull stått i sitt köksfönster och tittat när de kommit familjens nya medlemmar för all framtid eller för kort tid.

    Avsnittet Familjehemmets A till Ö handlar bland annat om gränssättning, sekretess, lagstiftning och relationerna med det biologiska nätverket. Ardenfors vill inspirera fler att öppna sina hem och sina hjärtan för ett utsatt barn. Författaren riktar sig till alla som vill veta mer om vad ett familjehem egentligen är. Boken kan också vara till nytta för den som arbetar inom socialtjänsten, skolan eller polisen

    "Boken är en varm och ärlig verklighetsberättelse om hur det är att leva som familjehem. Vi bjuds här in i författarens och hans familjs liv i både med och motgångar. Många målande beskrivningar gör att man lever sig in i boken och läser den från pärm till pärm."
    Malena Andersson, Ordförande i FaCO (Familjevårdens centralorganisation)Västmanland, ledamot i FaCO centralt.

    "Thomas Ardenfors och hans familj har på ett utmärkt sätt i sin bok visat hur enskilda familjer kan hjälpa utsatta barn och ungdomar. Det finns mycket lite av dessa berättelser och Thomas bok är en viktig berättelse som på ett varmt och gripande sätt beskrivet denna viktiga insats.

    Att dessutom Thomas är en utmärkt föreläsare som på ett kraftfullt sätt inte lämnar någon oberörd gör uppgiften än viktigare och kanske öppnar upp för nya familjer att tänka sig denna svåra men viktiga uppgift." Lennart Gabrielsson, tidigare kommunalråd och socialnämndsordförande

    85,00 kr
  10. En Gud på knä
    En Gud på knä
    Beskrivning
    En Gud på knä är den fjärde boken i serien Ärkebiskopens fastebok för enskild eller gemensam reflektion.

    Vägen fram till påsk är fastan, 40 dagar lång – och Anna Alebo berättar om hur vi kan gå den som pilgrimer. Hon tar labyrinten utan för Lunds domkyrka till hjälp och leder oss fram till mötet med Jesus och skärtorsdagens måltid där vi alla får vara med.

    Antje Jackelén har skrivit bokens förord, och för varje såld bok går tio kronor till Svenska kyrkans fasteinsamling.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  11. En har dött för alla /bok 3
    En har dött för alla /bok 3
    Beskrivning
    Carl Olof Rosenius har en särskild förmåga att analysera det som rör sig i människans innersta. Få kan som Rosenius avslöja våra självcentrerade och svekfulla hjärtan. Men han har också fått uppleva hur hjärtat kan fyllas med glädje och frid. Genom hela undervisningen går en evangelisk ton av trosvisshet. Hemligheten ligger i att han fått inblick i Guds hjärta - och tagit emot hans nåd och trofasthet. Rosenius har lärt känna den underbare - levande Guden, han som har dött en gång för alla. När dessa gamla texter nu läses in på nytt, språkligt bearbetade för 2000-talet, sker det med förhoppningen att många lyssnare skall finna nåden i Guds hjärta
    125,00 kr
  12. En hemstad : berättelsen om att färdas genom klassmörkret
    En hemstad : berättelsen om att färdas genom klassmörkret
    Beskrivning

    "Allt det jag berättar är sant. Jag vet att det är sant eftersom det gör ont." Detta är en berättelse om klass, om hat och övergrepp. Om att åldras med en stad. Om Malmö, en hemstad befolkad av spöken och skuggor. En bok om utsattheten. Om hopp, förtröstan. En bok om klassresan som ett pågående nu, ett konstant helvete som det inte går att undfly - en berättelse om den som lät utnyttja just detta - att barn är byten, lamm som räven kunde rispa och bära hem. En bok om en fattigdom som känns avlägsen och som ändå finns bara runt knuten. Och om vad som händer när alla är borta och man plötsligt står ensam kvar, och stadens kollektiva minne förvandlas. Vem har då rätt att berätta?

    40,00 kr
  13. En kvinnas resa
    En kvinnas resa
    Beskrivning
    Maria är en sökare. Hon döljer sin dåliga självkänsla och sin oro bakom en glad fasad och förtränger upplevelser som hon inte orkar konfrontera. Ständigt söker hon bekräftelse och lockas av förälskelse och passion, men hon finner aldrig lyckan. Vad ska hon göra för att bryta det destruktiva mönstret? Hur ska hon leva för att bli lycklig? En klok och berömd man råder henne att vandra pilgrimsleden till Santiago de Compostela i Spanien; då kommer hon att få svaren. Maria vandrar nästan 80 mil på nitton dagar. Hon vandrar ensam men får många nya vänner utmed vägen. Det blir en resa inåt och framåt, där möten med människor med andra livserfarenheter och nya tankesätt ger henne styrka att möta sig själv. Äntligen vågar hon släppa fram förträngda minnen som plågat henne länge: övergreppet och förhållandet som skadade hennes innersta. Pilgrimsvandringen blir en oförglömlig resa och början på förändring. Det är en ny och starkare Maria som når katedralen i Santiago
    40,00 kr
  14. En man som heter Ove
    En man som heter Ove
    Beskrivning

    Ove är 59. Han kör Saab. Trots att han avsattes som bostadsrättsföreningens ordförande för flera år sedan (i det som Ove själv bara minns som "statskuppen") är han fortfarande kvarterets vresige ordningsman.

    Men när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande historia om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden.

    Fredrik Backmans debutroman om den arga äldre mannen i grannhuset lyckas både skapa sitt eget humoristiska universum och berätta något viktigt om oss själva och vår tid.

    40,00 kr
  15. En mini-shopaholic i mammas fotspår
    En mini-shopaholic i mammas fotspår
    Beskrivning
    Becky Bloomwood har stora problem: tvååriga Minnie har en helt egen, mycket stark vilja; hela familjen tvingas bo hemma hos Beckys föräldrar och på grund av finanskrisen måste hon dra ned på en hel massa nödvändiga saker.BECKY TRODDE DET SKULLE BLI enkelt att vara förälder, men Minnie verkar vara alltför mycket får både Luke och henne. Det blir kaos både på Harrods och Harvey Nicks, för att inte tala om vad som hände på Minnies dop. Den lilla tvååringen är en mästare på att hitta lediga taxibilar och snor sin mammas handväskor. För att inte tala om hur lätt det är för småbarn att handla på nätet Luke och Becky har dessutom ännu inte hittat sitt drömhus och därför tvingas de bo hemma hos Beckys föräldrar. Något som ingen av de inblandade direkt uppskattar. Lukes styvmamma har dött och för att pigga upp honom beslutar sig Becky för att anordna en överraskningsfest till hans födelsedag. Det enda problemet är att det är finanskris och hon har lovat Luke att inte göra av med några pengar ...
    80,00 kr
  16. En mini-shopaholic i mammas fotspår
    En mini-shopaholic i mammas fotspår
    Beskrivning
    Becky Bloomwood har fått konkurrens - av sin egen dotter!Becky Bloomwood har stora problem: tvååriga Minnie har en helt egen, mycket stark vilja; hela familjen tvingas bo hemma hos Beckys föräldrar och på grund av finanskrisen måste hon dra ned på en hel massa nödvändiga saker.Becky trodde det skulle bli enkelt att vara förälder, men Minnie verkar vara alltför mycket får både Luke och henne. Det blir kaos både på Harrods och Harvey Nicks, för att inte tala om vad som hände på Minnies dop. Den lilla tvååringen är en mästare på att hitta lediga taxibilar och snor sin mammas handväskor. För att inte tala om hur lätt det är för småbarn att handla på nätet.. Luke och Becky har dessutom ännu inte hittat sitt drömhus och därför tvingas de bo hemma hos Beckys föräldrar. Något som ingen av de inblandade direkt uppskattar. Lukes styvmamma har dött och för att pigga upp honom beslutar sig Becky för att anordna en överraskningsfest till hans födelsedag. Det enda problemet är att det är finanskris och hon har lovat Luke att inte göra av med några pengar...
    75,00 kr
  17. En mors förhoppning
    En mors förhoppning
    Beskrivning
    På tröskeln till nittonhundratalet slits den hetlevrade Marta Schneider mellan sin fars konstaterande att hon aldrig kommer att bli något mer än ett tjänstehjon, och moderns uppmuntran till henne att förverkliga sina drömmar. Fast besluten att leva upp till moderns förhoppningar lämnar Marta hemmet för att skapa sig ett bättre liv. Ung och ensam arbetar hon sig fram, och det för henne allt närmare drömmen om att äga ett eget pensionat.

    Tragiska nyheter hemifrån stärker Marta i hennes föresats, och hon far vidare till England och därefter till Kanada. Där träffar hon den stilige Niclas Waltert, som är lika fast besluten som hon att skapa ett bättre liv åt sig på en ny plats. Men ingenting har förberett henne på de uppoffringar hon tvingas göra för äktenskapets och moderskapets skull.

    Marta hoppas kunna erbjuda sina barn ett bättre liv, men av erfarenhet vet hon att endast den starke överlever. Hennes till synes hårdföra kärlek missförstås ofta, i synnerhet av äldsta dottern, Hildemara Rose, som hungrar efter moderns gillande. Oväntade och tragiska händelser gör mor och dotter medvetna om sina egna tillkortakommanden och den växande klyfta som hotar att skilja dem åt för alltid.

    FRANCINE RIVERS (New York Times bästsäljande författare) har kunnat åtnjuta en framgångsrik författarkarriär i över trettio år och hennes romaner har bland annat tilldelats RITA Award och Christy Award. Francines böcker har översatts till närmare trettio olika språk och är storsäljare i många länder.

    85,00 kr
  18. En ny tid - Anita Barker
    En ny tid - Anita Barker
    Beskrivning
    "Jag hade inget att förlora så jag gick ned på knä och bad en bön till Gud. Då var det som om en kärleksvåg gick genom hela min kropp. Plötsligt kände jag mig hel på insidan, älskad och värdefull och jag kände att Gud var på riktigt. Det fanns någon som älskade mig för den jag är och mer än jag någonsin kunde förstå," säger Erika övertygat.

    Förlåtelsen och tårarna förlöste Guds helande till både kropp och själ och befriade Muhammed från konsekvenserna av trauma och skräck.

    När Birgitta fick cancer för tredje gången, kände hon att Gud skulle gripa in och göra ett mirakel. Och miraklet kom - även om vägen dit kändes krokig.

    "Jag letade inte efter Gud, men han gav mig nåd, den där gåvan. Jag sökte inte efter honom, men han fann mig", konstaterar Christoffer.

    Vid mötet med Gud skedde ett mirakel i Tabbes liv som han inte upptäckte omedelbart. Jesus hade gjort honom fri från alkohol och tabletter. "Jag hade slutat tänka på alkohol, utan att jag märkt det! All abstinens och dragningskraft var borta! Vilken frihet!"

    *** I den här boken får du möta människor som fått uppleva hur tron på Gud gjort att livet fått en helt ny inriktning och nya förutsättningar. Dessa spännande och oförutsägbara berättelser vill du inte gå miste om.

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  19. En oväntad vänskap
    En oväntad vänskap
    Beskrivning
    I En oväntad vänskap berättar Abdel Sellou, förebild till Driss i filmen med samma titel, tillsammans med Caroline Andrieu om hur två människor kan förvandla varandras liv.
    80,00 kr
  20. En plats i solen
    En plats i solen
    Beskrivning
    En svensk familj hittas mördad i sitt hem på Costa del Sol i södra Spanien - alla utom den 16-åriga dottern, som är spårlöst försvunnen.Först tror polisen att det är ett inbrott som gått fel, men ju mer brottet granskas, desto märkligare blir det. När också inbrottstjuvarna påträffas döda lamslås hela utredningen. Brottet sänder en chockvåg som skakar om, till och med på den brottstyngda Solkusten.

    Annika Bengtzon skickas ner till Marbella för att bevaka morden. Hon åker under protest, för hon har egentligen inte tid att resa iväg. Hon har just fått en ny lägenhet och har inte ens hunnit packa upp flyttkartongerna. Relationen med hennes exmake Thomas är laddad. Annika saknar sin familj så att det värker i kroppen. När både Thomas och Annika plötsligt befinner sig samtidigt i Malaga under några tropiska majdagar visar det sig att deras kärlek kanske inte alls är död.

    Men under den heta solen dras Annika in i ett ödesdigert spel om kokain, penningtvätt och vedergällningar som innefattar flera generationer. Hennes sökande efter den försvunna 16-åriga flickan för henne slutligen bort från Europa och ner till Afrika.

    En plats i solen är en brett upplagd kriminalroman som spänner över 70 år, från Nazityskland och bonde-Sörmland på 1950-talet till Stockholm, Malaga och Marocko i vår tid. Det handlar om vad människor är beredda att göra för att få just en plats i solen, en position på samhällets gräddhylla.
    40,00 kr
  21. En shopaholic i väntans tider
    En shopaholic i väntans tider
    Beskrivning
    Becky Bloomwoods liv är härligt! Hon arbetar i Londons nyaste modevaruhus. Hon letar hus tillsammans med sin man Luke (hennes hemliga dröm är en skogarderob). Och hon är gravid! När Becky kommer på att shopping är det bästa mot illamående blir livet ännu enklare, och roligare. För allt måste vara perfekt när barnet kommer. Allt från barnrummet till barnvagnen, till gynekologen till sjukhuset till kläderna till ja, vad behövs mer?Det enda som inte är riktigt perfekt är att Luke inte verkar lika engagerad som Becky när det gäller barnet. Förutom när det är dags att gå till barnmorskan som råkar vara Lukes före detta flickvän!Sophie Kinsella skriver träffsäkert och med mycket humor om viljan att ge sitt nya lilla barn allt och om den svåra balansen mellan att köpa det man vill ha och det man verkligen behöver.
    80,00 kr
  22. Enhet : att leva för en vision
    Enhet : att leva för en vision
    Beskrivning
    Vision - eller skandal?
    Ekumenik är mer än att bara träffas över en kopp kaffe. Visionen om kyrkans enhet är lika gammal som kristendomen. Den ligger väl grundad i Nya testamentet och hos Jesus själv. Men kyrkorna har sällan levat i enlighet med den visionen, eller tagit den på allvar.
    Bibliskt sett är splittringen inom kristendomen en skandal. Det vill författaren påtala, men framför allt vill han ge en visionen: att kunna lära känna varandra på djupet och kunna bekänna sin tro och leva ut den i världen tillsammans. Enheten finns där, mitt i mångfalden. Kallelsen är att hitta vägar att göra den synlig.

    Kjell-Ove Nilsson är docent i systematisk teologi vid Lunds universitet och har verkat bl a som domprost i Göteborg och direktor vid Sveriges kristna råd.
    65,00 kr
  23. Enzo och konsten att köra fort i regn
    Enzo och konsten att köra fort i regn
    Beskrivning
    Balans, förutseende och tålamod. Det är Denny Swifts recept för att bli en framgångsrik racerförare och en lycklig människa. Han är själv en talangfull formel 1-förare och har överfört sitt stora intresse för sporten till sin hund, Enzo. Enzo vet att han är annorlunda än andra hundar: han tänker och känner på ett nästan mänskligt sätt. Ända sedan den första dagen han träffade sin husse Denny har de tittat på TV tillsammans, och Enzo har verkligen känt sig som en medlem av familjen. Fram till den dag då Dennys fru, Eve, får en hjärntumör. Efter det blir inget sig likt och Dennys kamp för sig och sin lilla dotter skildras av den kloka och trogna familjehunden Enzo.Konsten att köra fort i regn är en hjärtskärande, rolig och upplyftande berättelse om en familj och om kärlek, lojalitet och hopp. Garth Stein skildrar en mans liv genom en hunds ögon på ett gripande och trovärdigt vis.
    80,00 kr
  24. Etik för ett nytt millenium
    Etik för ett nytt millenium
    Beskrivning
    Enligt Dalai Lama är och förblir vår överlevnad beroende av vår inneboende godhet. Dalai Lama lägger fram ett etiskt system som inte bara grundar sig på sunt förnuft och hänsyn, i kontrast till religiösa dogmer och straffande lagstiftning, utan även har som mål att varje människa ska kunna uppnå den yttersta lyckan
    65,00 kr
  25. Ett brustet halleluja
    Ett brustet halleluja
    Beskrivning
    En höstklar söndagsmorgon sneddar Tomas Sjödin över kanalbron i Haga i Göteborg. Klockorna i Hagakyrkans torn ringer som de gjort i långt mer än hundra år. Trots att Tomas rört sig i detta kvarter i mer än 25 år har han aldrig lagt märke till ringningen som han nu gjorde. Det är någonting i rytmen, den dova, tunga klangen som får honom att fundera: vad är det där som kan sägas vara ”klangen av en människa”, det som sjunger i själen? Ett brustet halleluja handlar på ett plan om kyrkklockor, på ett annat om sökandet efter en andlighet som inte bara fungerar i miljöer fyllda av psalmsång och bön, om sprickorna i tillvaron och det ljus som letar sig in genom dem. Men också om den välsignade onyttan och om att trivas i sitt eget sällskap. Dölj
    • Köp 3 för 72,25 kr/st
  26. Ett brustet halleluja
    Ett brustet halleluja
    Beskrivning
    En höstklar söndagsmorgon sneddar Tomas Sjödin över kanalbron i Haga i Göteborg. Klockorna i Hagakyrkans torn ringer som de gjort i långt mer än hundra år. Trots att Tomas rört sig i detta kvarter i mer än 25 år har han aldrig lagt märke till ringningen som han nu gjorde. Det är någonting i rytmen, den dova, tunga klangen som får honom att fundera: vad är det där som kan sägas vara "klangen av en människa", det som sjunger i själen? Ett brustet halleluja handlar på ett plan om kyrkklockor, på ett annat om sökandet efter en andlighet som inte bara fungerar i miljöer fyllda av psalmsång och bön, om sprickorna i tillvaron och det ljus som letar sig in genom dem. Men också om den välsignade onyttan och om att trivas i sitt eget sällskap. Boken finns även i hårdband och som ljudbok. Tomas Sjödin är pastor och föreläsare och bosatt utanför Göteborg. Han har skrivit krönikor i flera tidningar och producerat livsfrågeprogram för tv.
    • Köp 3 för 68,00 kr/st
  27. Ett långsamt farväl
    Ett långsamt farväl
    Beskrivning
    Carl Dahlbäck lär känna Carina, en energisk skolledare och tvåbarnsmamma. Ganska snart blir han en del av hennes familj. Som 57-åring ramlar hon på en trottoar och snart blir det uppenbart att något inte är som det ska, hon har fått ALS, amyotrofisk lateralskleros.
    Ett långsamt farväl är Carls berättelse om Carinas sista tid, skriven under några intensiva veckor efter hennes begravning.
    80,00 kr
  28. Evas dotter
    Evas dotter
    Beskrivning
    Ny bok av författaren till succén Ödehuset

    När en brutalt misshandlad kvinna spolas iland gör den godhjärtade John allt han kan för att rädda hennes liv. Men han upptäcker snart att Lilly inte är vilken person som helst. Hon har ett alldeles speciellt uppdrag. Hon är utsänd på en resa med betydelse för många. Men trots den omsorg och godhet hon möter fortsätter hon att kämpa mot sitt eget mörker, tvivel och självförakt.

    Ödehuset förändrade vår begränsande bild av Gud. Evas dotter kommer att förändra vår förminskande bild av oss själva. Vilka sanningar om oss själva väljer vi att lyssna till? I vems blick speglar vi oss själva? Och vad är den djupaste sanningen om våra liv?

    Evas dotter är en vidunderlig berättelse om upprättelse, längtan och kärlek berättad med ett magiskt bildspråk som inte lämnar någon opåverkad. Vad är sanningen om livet? Vad är sanningen om oss själva?

    William Paul Young, född i Kanada, debuterade med romanen Ödehuset som har blivit en bästsäljare med 25 miljoner exemplar sålda. Evas dotter hamnade som nummer fyra på New York Times bästsäljarlista redan samma vecka som den släpptes.

    85,00 kr
  29. Fällan
    Fällan
    Beskrivning
    En natt för tjugo år sedan försvann lillasyster Fiona spårlöst – och Pilot Airies liv förändrades för alltid. Han gled in i psykisk sjukdom och familjen han växte upp i föll sönder, föräldrarna skildes. Fadern James, trafikflygare, förlorade sig hellre bland molnen än tog itu med familjens världsliga problem. Modern Hannah försvann alltmer in i sin egen hallucinatoriska värld. Bara Eric, Pilots storebror, tycks ha klarat sig oskadd ur familjens tragedi, han har gått vidare i livet och blivit en framgångsrik hjärnkirurg.
    Nu har Pilot återvänt hem. Förvirrad, sviken och fylld av smärtsamma minnesbilder försöker han finna svaret på vad som hände den där natten för tjugo år sedan.
    Han kommer i kontakt med en psykolog, Katherine, och börjar gå i samtalsterapi för henne. Det är förunderliga saker han har att berätta – om systern Fiona och brodern Eric. Är detta bara en sjuk människas fantasier, eller finns det en sanning bakom det Pilot säger?
    Fällan är en imponerande stark debut, en psykologisk, raffinerat kuslig thriller som nominerats till 2001 års Edgar och redan är på väg att bli film.

    "…definitivt den skarpaste och mest välskrivna thriller jag läst på länge … "
    Helsingborgs Dagblad

    " Peter Moore Smith har i sin debut, " Fällan", åstadkommit en isande otäck psykologisk thriller som skakar om. "
    Sundsvalls Tidning

    40,00 kr
  30. Fallet Jesus : fakta och indicier en reporters personliga granskning :
    Fallet Jesus : fakta och indicier en reporters personliga granskning :
    Beskrivning
    Vad är egentligen sant om Jesus? Mannen från Nasarets märkliga liv, död och påstådda uppståndelse fortsätter att förbrylla och engagera människor världen över. I "Fallet Jesus" granskar Lee Strobel, flerfaldigt prisbelönad reporter från bland annat Chicago Tribune, berättelserna och vittnesmålen. Strobel ställer forskarna mot väggen och nagelfar alla fakta och indicier i en spännande och samtidigt mycket personlig bok. Kan vi lita på texterna om Jesus? Finns det trovärdiga bevis utanför evangelierna? Bekräftas eller motsägs texterna om Jesus av arkeologin?Var Jesu uppståndelse en bluff?
    90,00 kr
  31. Flaskpost från P
    Flaskpost från P
    Beskrivning

    Ingen hade sett den repade gamla flaskan som stod i fönsterkarmen på polisstationen i Wick i Skottland. Ingen hade lagt märke till brevet eller undrat varför någon skrivit "Hjälp".

    När Carl Mørck och hans assistent Assad på avdelning Q får tag på flaskposten tror de först att det handlar om några barns busstreck. Men när de forskar vidare i det hela inser de att flaskposten är det enda livstecken man fått från två pojkar som fördes bort på nittiotalet. Vilka är pojkarna, vad har hänt med dem och varför har ingen anmält dem saknade?

    Kriminalromanerna om Avdelning Q har snabbt blivit en stor framgång, såväl i hemlandet Danmark som internationellt. De handlar om kriminalinspektör Carl Mørck som motvilligt går med på att starta Avdelning Q, en cold case-avdelning inom Köpenhamnspolisen.

    40,00 kr
  32. Flickan från tjugotalet
    Flickan från tjugotalet
    Beskrivning
    Författaren till böckerna om Becky Bloomwood - välkänd shopaholic - skriver i denna fristående roman om charleston, ett glamoröst spöke och jakten på ett försvunnet halsband.Lara har alltid haft en väldigt livfull fantasi. Men nu börjar även hon undra om hon kanske håller på att bli galen. Normala kvinnor hemsöks väl inte av spöken? Men, Lara har fått besök av sin gamla döda släkting tant Sadie - i form av en ung, rättfram Charlestondansande kvinna. Sadie vill ha hjälp att hitta ett försvunnet halsband, utan det kan hon inte lämna jordelivet. Lara har alldeles redan fullt av egna problem - utan döda släktingar - hennes bästa vän och affärskompanjon har rymt och hon har precis blivit lämnad av sin pojkvän. Men när Lara umgås med Sadie händer det spännande och ovanliga saker, Sadie kanske till och med är lösningen på några av hennes problem? Kan två kvinnor från helt olika tider och dimensioner bli vänner, och till och med lära sig något om och av varandra?
    40,00 kr
  33. Flodhästen i vardagsrummet : om medberoende och om mötet med barnet inom oss
    Flodhästen i vardagsrummet : om medberoende och om mötet med barnet inom oss
    Beskrivning
    Man brukar säga att en familj som lider av alkoholism - eller en motsvarande företeelse - lever i ett hus med en flodhäst i vardagsrummet.

    Tommy Hellsten, terapeut, teolog, uppskattad föreläsare och författare, belyser vad som händer med barn som växer upp i skuggan av en "flodhäst" - alkoholism, arbetsnarkomani, trångsynt religiositet, våld eller andra former av utsatthet. Ofta insjuknar de i ett "medberoende" - en sjukdom eller ett sjukdomsliknande tillstånd, som uppkommer då en människa lever nära en mycket stark företeelse och inte förmår bearbeta denna företeelse så att hon kan integrera den i sin personlighet, utan anpassar sig till den.

    85,00 kr
  34. Flodhästen på arbetsplatsen
    Flodhästen på arbetsplatsen
    Beskrivning
    I Flodhästen på arbetsplatsen beskriver Tommy Hellsten vad som händer när flodhästen flyttar in på arbetsplatsen. Det är också en bok som sätter redskap i händerna på företagsledare och personalansvariga, så att man kan behandla problem som man tidigare inte kunnat eller vågat ta itu med.

    Boken vänder sig till alla som vill få hjälp att känna igen sina egna roller - hjälten, räddaren, syndabocken, det osynliga barnet, clownen - och förstå hur de påverkar våra liv, inte minst på arbetsplatsen. Det handlar om överlevnadsstrategier och beteendemönster som vi tillägnat oss i barndomen, och som följer med in i vuxenlivet.

    • Köp 3 för 72,25 kr/st
  35. Folk av en främmande stam
    Folk av en främmande stam
    Beskrivning
    Det är 2007. När vi återser vännerna från Högre än alla himlar och Blå koral, Pella och Stefan, Victor, Jalle och Liv, är det en sargad men fortfarande stark grupp vi möter. Victor försöker hitta en vardag efter tsunamin och dess fruktansvärda konsekvenser, Pella och Stefan lappar ihop sitt äktenskap och Tessan och Philip närmar sig vuxenvärlden. Den evige singeln Jalle drabbas av den stora förälskelsen och Liv kämpar vidare med sina frågeställningar kring livet och teatern. Sannas och Sagas död överskuggar fortfarande gänget, men alla inser att man måste gå vidare för att inte gå under. Livet stannar inte upp, inte ens när älskade ryckts ifrån en. Nya politiska vindar blåser. Alliansen har vunnit valet och vännerna, som hela tiden haft hetsiga politiska diskussioner utifrån sina skilda perspektiv, tvingas positionera sig på nytt. Allas värderingar ställs på sin spets när Lehman Brothers kollapsar och världsekonomin med dem – pengar blir plötsligt avgörande när den ekonomiska osäkerheten slår hårt mot gruppen, och den verkliga betydelsen av ”kärlek” och ”vänskap” hamnar i fokus för samtliga. Folk av en främmande stam är den avslutade delen i Louise Boije af Gennäs trilogi om en grupp nära vänner under 2000-talets första decennium. Tio år har gått sedan vännerna firade in det nya millenniet. Inget har blivit som de tänkt sig. Men livet tar fortfarande dramatiska vändningar och plötsligt väntar den stora lyckan där man minst anar det.
    40,00 kr
  36. För en ny generation
    För en ny generation
    Beskrivning
    "När vi startade Ny Generation Elev- och Studentorganisation i januari 2002 kunde vi aldrig ana att så mycket skulle hända så snabbt. Att tusentals kristna ungdomar skulle komma tillsammans över samfundsgränserna i bön för sina skolor. Att flera hundra grupper skulle ansluta sig eller gå igång på svenska högstadier, gymnasieskolor inom bara ett par år och att arbetet skulle gå från nation till nation på det sätt som nu sker", skriver Joakim Lundqivst i förordet till denna bok.
    Det är för dem och alla andra unga kristna som han skrivit denna inspirationsbok som samtidigt berättar om Ny generations tillkomst och uppdrag.
    För en ny generation uppmuntrar och utmanar unga kristna att våga stå för sin tro och göra Jesus känd på så många sätt som möjligt - just på den skola där de går
    80,00 kr
  37. Föräldraskap
    Föräldraskap
    Beskrivning
    Barn går inte i repris!
    Ändå är barnen på väg att bli de stora förlorarna i vårt moderna samhälle. Beror det på missuppfattningen att samhällets barnomsorg kan ersätta det personliga ansvaret som varje förälder har? Tommy Hellsten menar att det ansvariga föräldraskapet håller på att försvinna, vilket får till följd att barnen inte får den vägledning de behöver. Det märks inte minst i våra skolor. Ur innehållet: värderingar, närvaro, att inte räcka till, skolans ansvar, att växa i parförhållandet och föräldrarollen. Tommy Hellsten är författare, teolog, terapet och en uppskattad föreläsare i både Finland och Sverige. Han är bosatt i Finland utanför Helsingfors. Övriga titlar av Tommy Hellsten på Cordia: Flodhästen på arbetsplatsen, Flodhästen i vardagsrummet, Barn av livet och Med människan.
    85,00 kr
  38. Förklaringsboken : svåra ställen i bibeln
    Förklaringsboken : svåra ställen i bibeln
    Beskrivning
    Prisbelönte journalisten Göran Skytte har under åren antecknat ordet svårt på många olika ställen under sin läsning av Bibeln. Till sist blev det dags att söka svaren. Envist och med ett starkt grepp om läsaren tar han sig an den ena utmanande frågan efter den andra genom samtal med teologer, vetenskapsmän och kyrkoledare. Resultatet är tydligt, klargörande och väldigt spännande. Förklaringsboken är en ärlig och oförskräckt djupdykning i Nya testamentet, med ett ärligt uppsåt att förstå, förklara och vägra väja för det svåra.
    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
  39. Församlingen /pk
    Församlingen /pk
    Beskrivning
    Församlingen är Guds stora hemlighet. Mänskliga projekt och ideologier reser sig och slocknar, men kyrkan står oövervinnerlig i världen. Hon vittnar om Guds eviga plan för världen: att skapa "en ny himmel och en ny jord". I denna skrift skildras visionen av den kristna församlingen. Uppfylld av Helig Ande blir församlingen, i all sin skörhet, en näringsrik mylla där människan kan mogna till att bli den hon är skapad att vara: en bild av Gud.
    40,00 kr
  40. Försvara äktenskapet : en intervjubok om familjens status, roll och framtid
    Försvara äktenskapet : en intervjubok om familjens status, roll och framtid
    Beskrivning
    Detta är en intervjubok om äktenskap och tvåsamhet. En opinions- och debattinlägg om den den traditionella familjens och det tvåkönade äktenskapets status. Olof Djurfeldt har bland annat intervjuat religions- och kulturhistorikern Per Beskow om att äktenskapet inte är ett kristet särintresse, kulturantroplog Jan-Åke Alvarsson om äktenskapets roll i andra kulturer, Sten-Gunnar Hedin om att inför barnen kan man inte vara neutral, Agne Nordlander om hur en lutheran brottas med bibletexterna, Stefan Gustavsson om att känslor inte kan ersätta argument och Marianne Andréas om att barnen är en Guds gåva
    100,00 kr
  41. Frälsaren
    Frälsaren
    Beskrivning
    Max Lucado leder dig genom dödens drama fram till Jesu uppståndelse.
    65,00 kr
  42. Frälsaren - Pcket
    Frälsaren - Pcket
    Beskrivning
    En man blir ihjälskjuten under Frälsningsarméns konsert, mitt i julstressen på Oslos mest kända gata. Brottet är obegripligt, vem vill se frälsningssoldaten Robert Karlsen död?
    Bildupptagningar från platsen pekar ut en misstänkt, men polisens identifikationsexpert förvirras av att ansiktet förändrar sig från bild till bild. Snart visar det sig att man har att göra med en ansiktslös torped, känd som Lilla frälsaren under Balkankriget.
    Att Robert Karlsen och Frälsningsarmén skulle ha något mörkt i sitt förflutna förefaller osannolikt, men Harry Hole och hans kollegor nystar långsamt upp en historia som leder dem in i Oslos mörka nattvärld. Genom stadens bistra vintergator går den andlöst spännande jakten på mannen utan ansikte. Och det är bråttom, för det är tydligt att mördaren inte har avslutat jobbet än...

    Jo Nesbø är Norges genom tiderna största kriminalförfattare. Böckerna om antihjälten Harry Hole har sålt i långt över en miljon exemplar bara i Norge och är översatta till tjugofem språk. Idag ses Nesbø som ett av de stora internationella namnen i genren, i klass med Dennis Lehane och Michael Connelly.

    "Nesbø är en mästare."
    SYDSVENSKAN

    "Ett varningsord - sätt inte i gång att läsa Frälsaren en vardagskväll, för då kommer du urlakad och hålögd till jobbet dagen därpå."
    NERIKES ALLEHANDA

    Böckerna om Harry Hole i utgivningsordning:
    Fladdermusmannen
    Kackerlackorna
    Rödhake
    Smärtans hus
    Djävulsstjärnan
    Frälsaren
    Snömannen
    40,00 kr
  43. Från vaggan till deadline
    Från vaggan till deadline
    Beskrivning

    På scen har vi sett honom som Ernst-Hugo Järegård, Tony Rickardsson och Carl Bildt. I tv som Weiron i ottan och Greger - den homosexuelle brandkårschefen.
    Privat har Sveriges roligaste man däremot alltid hållt en låg profil. Men inte den här gången. I Från vaggan till deadline berättar Robert Gustafsson hela sin historia. Han delar med sig av anekdoter från den översexuella barndomen, berättar om ungdomskriminaliteten och bjuder på ett världsrekord. Vi följer hans första stapplande steg på scen och får höra hur han bokstavligt talat tog död på den gamla svenska humoreliten. Han bjuder också på inblickar bakom kulisserna i Killinggänget. Det är en historia om dödsångest, relationsproblem och om hur en bild på ett koarsle blev en vändpunkt i hans liv. Här finns tempo och eftertanke, dråpliga lägen och djup tragik. Kort sagt, en berättelse om livet med Robert Gustafsson som motor - en ovanligt kraftfull motor.

    40,00 kr
  44. Fredsagent 1325 : kvinnor i fredens tjänst
    Fredsagent 1325 : kvinnor i fredens tjänst
    Beskrivning
    Nätverket Operation 1325 består av sex kvinnoorganisationer som samarbetar för att förverkliga FN:s resolution 1325, som handlar om vikten av att involvera kvinnor i fredsbyggandet. Boken kombinerar kvinnors metoder i informella fredsprocesser med handfast analys och transformering av konflikter och lyfter fram de många exempel på hur kvinnor lyckats skapa fredliga relationer över de etniska, religiösa och kulturella gränserna.
    75,00 kr
  45. Freud
    Freud
    Beskrivning
    Turen har nu kommit till psykoanalysens grundare Sigmund Freud (1856-1939). Syftet med just den här boken är att på ett behagligt sätt ge den oinvigde en bild av människan och vetenskapsmannen från Österrike.
    50,00 kr
  46. Frihetsgrisen
    Frihetsgrisen
    Beskrivning
    Kjell Eriksson skriver, förutom deckare om Ann Lindell hos Uppsalapolisen, också romaner. Frihetsgrisen är hans andra roman och huvudpersonen heter Henning Berger. Henning blev kvar som gårdskarl på Vråby gård i Uppland i mer än 50 år. Han föddes till statare och fick uppleva många förändringar under sitt arbetsliv. Den senaste han ställs inför är att ägorna på Vråby gård ska göras om till golfbana av den nya ägaren, en mäklare Alexander Finder inifrån stan. Henning säger då till sin favoritgris på gården, Oskar, när han blir varse nydaningarna: - Har du hört något så larvigt. Här ska spelas golf. Vi har odlat jorden i generationer och nu ska det bli gräsmatt. Med hål i! Henning klarar inte att se Sverige förvandlas. Han och frihetsgrisen blir ett av den nya tidens offer.Frihetsgrisen gavs första gången ut i en inbunden upplaga 1995.
    60,00 kr
  47. Gamla Stan-morden -Pocket
    Gamla Stan-morden -Pocket
    Beskrivning
    När den lika omstridde som kände skådespelaren Peter Branting hittas död utanför sin bostad i Gamla Stan ställs den egensinnige kriminalkommissarien Axel Hake inför ett av sina mest spektakulära fall. Händelsen väcker enorm uppmärksamhet och Hake tvingas hantera såväl den upphetsade pressen som sin opportunistiske chef Seymour Rilke. Dessutom upptäcker Hake att charmören Branting haft kontakt med Hanna hans Hanna.

    Gamla Stan-morden är den fjärde delen i Lars Bill Lundholms hyllade deckarserie om kommissarie Hake. Efter Östermalm, Södermalm och Kungsholmen är det nu Gamla Stans tur att utgöra spelplats för ett mord som leder Hake in i kretsen av mycket kända skådespelare och kulturpersonligheter med verkliga förebilder. Som vanligt bjuds här skickligt intrigmakeri, stämningsfulla miljöskildringar och stark spänning, men också mycket humor och diabolisk berättarglädje i skildringen av teatervärlden.

    "Gamla Stan-morden är den klart bästa i serien. Det är riktigt spännande och de drygt 400 sidorna skriker efter att bli slukade."
    Värmlands Folkblad
    40,00 kr
  48. Gamla Testamentet
    Gamla Testamentet
    Beskrivning
    Man kan läsa Bibeln på många sätt. Den långa tid det tagit boken att utformas, den mångfald av litterära genrer som finns företrädda i den och Israels brokiga hitoria gör att vi måste använda flera olika infallsvinklar.
    50,00 kr
  49. Ge oss idag : 365 andakter
    Ge oss idag : 365 andakter
    Beskrivning
    Att se hur det vanliga ger djup och helighet åt livet -- det är livskonst. Denna konst utövar Nouwen i "Ge oss idag" -- en visdomens och trons dagbok med en kort reflektion för varje dag under ett år. Här speglas känslorna: glädjen, smärtan, ensamheten och sorgen. Här finns det vi drömmer om, hoppas och vill: bli hela människor, ärliga och andlig mogna för ett liv i ensamhet, gemenskap här på jorden, men också tillsammans med en global och evig mänsklighet. På ett personligt sätt låter Nouwen oss dela sin tro och kamp för att göra något helt av livet och bli redo för en god död. Att sakta läsa orden är som att bryta ett stycke bröd, ta det till sig och låta det bli kraft för en dag i taget
    80,00 kr
  50. Glädjestänk : 365 texter
    Glädjestänk : 365 texter
    Beskrivning
    Öppna den här boken varje dag och låt några glädjestänk ge ny styrka åt din dag ... Den uppskattade humoristen Barbara Johnson vet av egen erfarenhet att till och med det minsta glädjestänk kan vara som balsam för själen och hur även en liten droppe hopp kan lyfta den som är längst nere i skorna.

    Glädjestänk ger dig en daglig dos av uppmuntran från Bibeln tillsammans med Barbaras favoritberättelser och -bilder, roliga historier och de bästa överlevnadstipsen för livets riktiga eländesdagar.

    "Det är inte alltid lätt att vara glad. Men det är möjligt, därför att vi kristna har en hemlig styrka - vi har hoppet! Och vi vet att det alltid lönar sig att söka efter glädjen, för så snart vi bestämt oss för att bli glädjeletare förvandlas vi till glädjespridare. Och glädjen vi sprider kommer snart att återvända till oss som en bumerang." Sagt om boken: Även om det är en humoristisk bok med en ljus grundton är det ofta hon skriver om åldrande, döden och himlen. Men det är på ett mycket livsbejakande sätt hon gör det ... Mia Stenmark-Hannus, Missionsstandaret Med mycket humor och värme får den dagliga andaktsstunden bli till en källa av liv. Glädjestänk hjälper dig att hitta guldkornen i vardagens stress och måsten. Gå från att vara en glädjesökare till att bli en glädjespridare av Guds kärlek. (...) De korta texterna är en salig blandning hämtade från hennes tidigare böcker, från brev och tidningsklipp eller lånade från andra böcker. Alla texter har det dock gemensamt att de på ett träffsäkert och smittande sätt sprider Guds hopp, ljus och glädje också då livet många gånger inte är lätt att leva. Allvar och trösterika bibelcitat varvas med skratt. Kristen Musikmedia

    80,00 kr
  51. Glimtar av nästa liv - 25 personer om sina nära döden-upplevelser
    Glimtar av nästa liv - 25 personer om sina nära döden-upplevelser
    Beskrivning
    Vad händer egentligen efter döden? Finns det verkligen ett liv efter detta? Denna bok innehåller 25 berättelser från människor som är övertygade om att det finns ett liv efter döden – för de har själva upplevt det. Dessa nära-döden-upplevelser skedde i samband med alltifrån hjärtattacker till bilolyckor och varje person, som återger sin berättelse, är säker på att han har upplevt vad som händer efter döden. Ta del av dessa människors beskrivningar av vad som skedde kring deras död och vad de upplevde ögonblicket därefter. Med största sannolikhet kommer du att förundras och förvånas av de starka skildringar som denna bok presenterar.
    40,00 kr
  52. Grabben i graven bredvid
    Grabben i graven bredvid
    Beskrivning
    Desirée sitter vid sin mans grav, förlägen över sin brist på sorg. På bänken bredvid sitter en vulgär karl helt utan stil. Graven han sitter vid är översållad med utsmyckningar, och han planterar och arrangerar som om det vore en utställningsträdgård. Detta är upptakten till ett mycket speciellt relationsdrama. Två till synes oförenliga personligheter lyckas mötas. Och då slår det gnistor
    40,00 kr
  53. Gränsen
    Gränsen
    Beskrivning

    Första delen i en serie.Vad har hänt mee Shadrian? Vem är denne Konung som gjort så starkt intryck på honom? Följ med och de vad som händer när de möter människor från Ljusets Rike.

    50,00 kr
  54. Gud är inte ett främmande namn
    Gud är inte ett främmande namn
    Beskrivning
    Varje morgon går jag ner på knä med tomma öppna händer. Jag andas och försöker bara finnas till. Det är på ett sätt en del av uppdraget. Ja, jag vill formulera det just så. Vi har ett uppdrag.
    Ur boken

    Det finns en historia som väntat på att få berättas. En historia om skuld - och försoning. I centrum står ett möte i ett anonymt tjänsterum. Under 200 dagar låter författaren Kristian Lundberg berättelsens delar fogas samman, text efter text, fragment efter fragment. Han skriver om bön som motståndshandling, om det grundläggande radikala i att erkänna en annan världs möjlighet och om en tro som inte har lov att vända bort sitt ansikte från det lidande som pågår runt omkring oss. Och om den explosiva kraften i att istället hålla fast vid det bräckligaste av det bräckliga; trons mysterium.

    Kristian Lundberg är författare och litteraturkritiker. Han har sedan debuten 1991 publicerat ett tjugotal böcker. Som poet och prosaist har han, framförallt under 2000-talet, utvecklat en tydlig kristen tematik som också kommit till uttryck i det offentliga samtalet, inte minst gällande en solidarisk människosyn.

    85,00 kr
  55. Gud och rättvisan
    Gud och rättvisan
    Beskrivning
    Läs och förstå Amos bok Här finns en enkel bruksanvisning till en av Bibelns böcker: Amos bok. Studiebok och bibeltext i ett Boken ingår i en serie bruksanvisningar till Bibeln. Serien vänder sig till såväl ovana som vana bibelläsare. Ett kännetecken på serien är att också den aktuella bibeltexten ingår i boken. Därmed kan boken enkelt tas med på resan, i läsfåtöljen eller till bibelgruppen. Amos har ett socialt och politiskt budskap också till vår tid Amos var en kontroversiell profet. I sin tid vågade han kritisera orättvisor i samhället och ytlighet i gudstjänsten. Här finns mycket som inspirerar till ansvar och handling också i vår tid
    50,00 kr
  56. Gud, den underbare /bok 1
    Gud, den underbare /bok 1
    Beskrivning
    Rosenius har en särskild förmåga att analysera det som rör sig i människans innersta. Få kan som Rosenius avslöja våra självcentrerade och svekfulla hjärtan. Men han har också fått uppleva hur hjärtat kan fyllas med glädje och frid. Genom hela undervisningen går en evangelisk ton av trosvisshet. Hemligheten ligger i att han fått inblick i Guds hjärta - och tagit emot hans nåd och trofasthet. Rosenius har lärt känna den underbare - levande Guden. När dessa gamla texter nu ges ut på nytt, språkligt bearbetade för 2000-talet, sker det med förhoppningen att många läsare skall finna nåden i Guds hjärta
    125,00 kr
  57. Gud: Återkomsten
    Gud: Återkomsten
    Beskrivning
    Utan att vi märkt det har Sverige utvecklats till ett postsekulärt samhälle. Medierna slåss om att ge utrymme till debatter och analyser om allt från böneutrop till religiösa friskolor. TV-serier svämmar över av magi och gudaväsen medan författare, artister och politiker oblygt talar om sin tro. Men vad händer i ett land som trott sig vara världens mest sekulariserade när religion plötsligt genomsyrar allt? Håller religionerna på att rasera demokratin eller är de tvärtom nödvändiga för att den ska överleva?

    Joel Halldorf är flitig krönikör och debattör på Expressen Kultur, ledarskribent på Dagen samt docent vid Uppsala universitet med fokus på religion och modernitet. I sin nya bok Gud: återkomsten skriver han historien om religionens återkomst och vad det betyder för politiken, vårt samhälle och våra liv.

    Boken beskriver hur det religiösa postsekulära landskapet ser ut idag. Den blickar bakåt, på den historia som tog oss hit. Och slutligen spanar Halldorf framåt med förslag på hur några krockar i det mångreligiösa samhället kan förstås och hanteras. Ett spännande samhällsinlägg inför valets slutspurt.

    Joel Halldorf är en av Sveriges viktigaste intellektuella. Med absolut gehör för sin samtid blottlägger han liberalismens och sekularismens smärtpunkter. Karin Olsson, kulturchef Expressen

    Den här boken är oundgänglig läsning för den som vill förstå religionens ökade synlighet i samhällsdebatten. Ulf Bjereld, professor i Statsvetenskap

    85,00 kr
  58. Guds Ande och ord/Bok 5
    Guds Ande och ord/Bok 5
    Beskrivning
    Carl Olof Rosenius har en särskild förmåga att analysera det som rör sig i människans innersta. Få kan som Rosenius avslöja våra självcentrerade och svekfulla hjärtan. Men han har också fått uppleva hur hjärtat kan fyllas med glädje och frid. Genom hela undervisningen går en evangelisk ton av trosvisshet. Hemligheten ligger i att han fått inblick i Guds hjärta – och tagit emot Guds nåd och förlåtelse. Underviningen i Rosenius har fått smaka på vad det innebär att få vara rättfärdigden femte boken koncentreras kring Ordet, dopet och nattvarden. När dessa gamla texter nu ges ut på nytt, språkligt bearbetade för 2000-talet, sker det med förhoppningen att många läsare skall finna ”nåden i Guds hjärta”. Carl Olof Rosenius (1816–68) är en av Sveriges mest lästa författare. Redan under sin livstid blev han genom sin tidning Pietisten ledare för en folkväckelse. Minst 2 miljoner exemplar av hans böcker har tryckts på svenska och 1 miljon på andra språk. Rosenius har översatts till mer än trettio språk
    125,00 kr
  59. Guds smugglare
    Guds smugglare
    Beskrivning
    Som pojke drömde Broder Andrew om att vara en hemlig agent med uppdrag på fiendens sida. Som vuxen blev han en ”hemlig agent” för Gud. Uppdragen var fyllda av faror, finansierade av tro, kantade av mirakler, och burna av bön.

    Under mer än 40 år har Broder Andrews livsberättelse inspirerat miljontals människor att ta steget ut på sitt eget trosäventyr. Hans nästintill otroliga äventyr vittnar om Guds ledning och försörjning in i minsta detalj – som alla som gensvarar på Guds kallelse kan få uppleva. Broder Andrews resa är ännu inte slut.
    I ett nyskrivet förord och efterord kan du läsa om hans nya utmaningar och äventyr.

    50,00 kr
  60. Guds språk : när vetenskapen möter tron
    Guds språk : när vetenskapen möter tron
    Beskrivning
    Ett högaktuellt inlägg i debatten om vetenskap, ateism och kristen tro

    Att tro både på Gud och på vetenskapen behöver inte vara någon motsättning. Francis S Collins kartläggning av människans gener styrker argumenten för en evolution och för Gud.

    Frances Collins var länge ateist. Det var nyfikenheten som drev honom till vetenskapen. Efter ett antal år tog han sig an frågan om Guds existens utifrån sitt vetenskapliga tankesätt. Och han upptäckte att tron på Gud är förenlig med vetenskapen. På 1990-talet blev han utsedd att leda den grupp forskare som skulle kartlägga det mänskliga genomet, alltså beskriva hela människans arvsmassa i detalj. Det var också Collins som några år senare presenterade resultatet för president Clinton.

    I Guds språk berättar han om sig själv, sin tro och sina erfarenheter, och om de slutsatser han drar av sin forskning. Han lyfter också fram andra synsätt på skapelsetro och vetenskap, alltifrån ateism till kreationism och intelligent design. För egen del förordar han tron på en aktiv Gud som skapade människan genom evolutionära processer.

    Guds språk är ett högaktuellt inlägg i debatten om vetenskap, ateism och kristen tro.

    Collins bok är absolut något att bita i för en övertygad ateist eller för en sökande agnostiker. Man kan inte annat än varmt rekommendera boken.
    Pekka Mellergård, neurokirurg och överläkare vid Universitetssjukhuset i Örebro

    Guds språk är en stark dementi av flera av nyateismens raljanta påståenden, och samtidigt berättelsen om en modern människas väg till Gud. Den är ytterst läsvärd.
    Torsten Åhman, pastor och författare

    Francis S Collins ledde arbetet med att kartlägga människans genomet i det världsomspännande The Human Genome Project. Sedan några år är han direktör för The National Institutes of Health i Bethesda nära Washington, DC. Han har grundat BioLogos Foundation för att främja utbytet mellan troende och naturvetenskapliga forskare, och 2009 blev han invald i den påvliga vetenskapsakademin

    95,00 kr
  61. Gudstjänsten : vägledning i den kristna trons grunder
    Gudstjänsten : vägledning i den kristna trons grunder
    Beskrivning
    Över hela jordklotet kommer kristna människor tillsammans för att fira gudstjänst på Herrens dag. Från det att solen går upp i Asiens östra kant, tills den går ner så långt västerut vi kan komma, pågår en global gudstjänst. Några möts i praktfulla katedraler, andra i enkla kapell eller lerkyrkor. Gudstjänstkulturen ser olika ut i olika sammanhang, men alla firar vi gudstjänst! Man kan inte ens tänka sig en kristen församling utan gudstjänstfirande. Ändå reflekterar vi inte så ofta över denna centrala del av vårt kristna liv. I den här lilla skriften försöker vi sätta ord på gudstjänstens djupaste innebörd och beskriva vad Bibeln säger om dess syfte och innehåll.
    40,00 kr
  62. Gudszonen - En reseguide
    Gudszonen - En reseguide
    Beskrivning
    En annorlunda reseguide för liftare och resenärer på trons resa. Författaren beskriver med stor berättartalang och humor trons innehåll på ett nytt och fräscht sätt. En guide för den som vill uppleva det hederliga livet i ny dräkt.
    29,00 kr
  63. Hållplats livet : en liten bok om meningen i livet
    Hållplats livet : en liten bok om meningen i livet
    Beskrivning
    I Hållplats Livet ger 14 skribenter och 8 illustratörer sin syn på livets stora och små frågor. Det är en bok att känna igen sig i, inspireras av och häpnas över. Kort och gott en bok för alla som någon gång funderat över meningen i livet. Vårt samhälle snurrar allt snabbare. Vi har fler valmöjligheter än någonsin och vi kan köpa det mesta. Den lyxigaste märkesväskan och senaste mobiltelefonen är inte längre bara för de rikaste och floden av dokusåpor tycks aldrig sina. Samtidigt blir antalet hemlösa fler, segregeringen ökar, vår oro för kris och krig växer. Boklådorna svämmar över av populärpsykologiska handböcker som vill ge svar på hur vi ska komma tillrätta med oss själva, vår partner, karriären och livet. Så hur mår vi egentligen? Bokens teman: Vad är kärlek, valfrihet eller kvalfullhet?, Trygga liv, lyckliga Liv?, Vuxenroll och föräldraskap, Oro för morgondagen samt Livet tar tid. Medverkande: Lena Ackebo, Zanyar Adami, Mustafa Can, Inger Edelfeldt, Stefan Edman, Cissi Elwin, Dennis Eriksson, Ulf Frödin, Lars H Gustafsson, Nina Hemmingsson, Johan Hilton, Jenny Holmlund, Anneli Jordahl, Arja Kajermo, Anna Kåver, Ulf Lundqvist, Johan Nilsson, Merete Mazzarella, Karolina Ramqvist, Joanna Rubin Dranger, Jayne Svenungsson och Owe Wikström
    65,00 kr
  64. Helande
    Helande
    Beskrivning
    Varför drabbar sjukdom i en värld som från början var god? Och vad kommer det sig att några blir helade och andra inte? Frågorna om sjukdom och helande hör till dem som människan brottats intensivt med under historien. I Nya testamentet spelar helandet en avgörande roll. Bota de sjuka uppmanar Jesus sina lärjungar. Den kristna församlingenär kallad att stå i helandets tjänst.
    40,00 kr
    • Köp 3 för 54,00 kr/st
    • Köp 10 för 51,00 kr/st
    • Köp 25 för 48,00 kr/st
    • Köp 50 för 45,00 kr/st
    • Köp 100 för 42,00 kr/st
  65. Helt enkelt kristen : förnuftiga skäl att tro
    Helt enkelt kristen : förnuftiga skäl att tro
    Beskrivning
    Inte sedan C S Lewis klassiska bok Kan man vara kristen? har en så klok och grundlig tänkare tagit sig tid att förklara vad kristen tro egentligen är. ”Helt enkelt kristen är en av de mest förnuftiga, relevanta och angelägna framställningar av kristen tro jag läst. Helt enkelt suveränt.” Mikael Tellbe, högskolelektor vid Örebro Teologiska Högskola ”Jag kan inte tänka på någon som har gjort mer för att förklara hur en genomtänkt historisk kristendom ser ut i dag än Tom Wright. Om du är intresserad av kristen tro är detta tillfället att möta honom.” John Ortberg, författare och pastor Tom Wright (N T Wright) är författare och en av de mer framstående teologerna kring frågorna om den historiske Jesus. På Libris har även utkommit: Den historiske Jesus, Ännu bättre och Jesus helt enkelt
    40,00 kr
  66. Himlen finns på riktigt : en liten pojkes häpnadsväckande berättelse om sitt besök i himlen
    Himlen finns på riktigt : en liten pojkes häpnadsväckande berättelse om sitt besök i himlen
    Beskrivning
    Över 50 000 ex sålda på svenska! Över 115 veckor på New York Times bestsellerlista! "Kommer du ihåg sjukhuset, Colton?" frågade Sonja. "Ja, mamma, jag kommer ihåg", sa han. "Det var där som änglarna sjöng för mig." När Colton Burpo klarade sig igenom en allvarlig bukhinne­in­flam­mation efter en sprucken blindtarm var familjen överlycklig över hans mirakulösa tillfrisknande. Men under månaderna efter opera­tionen framträdde en berättelse som de inte var beredda på . en berättelse lika vacker som storslagen, som beskrev deras lille pojkes resa till himlen och tillbaka.
    70,00 kr
  67. Historien om Jesus
    Historien om Jesus
    Beskrivning
    Jesus är utan tvekan en centralfigur i Västerlandets historia och Thomas Cahill skildrar här hans liv och verksamhet som en av historiens vändpunkter. Cahill sätter in Jesus och personerna kring honom i deras historiska sammanhang och gör deras handlingar och uttalanden förståeliga och aktuella för vår tid.
    Han ger oss en bild av Jesus som en verklig människa, samtidigt som han förklarar hans undervisning. Cahill visar också hur olika sidor av Jesus framställs i de fyra evangelierna och andra texter i Nya testamentet, vilket gör det lätt att förstå varför det utvecklats så många olika former av kristendom. Han skildrar dessutom hur Jesus, genom sina egna handlingar och sitt budskap om kärlek till nästan, medmänsklighet och ansvaret för fattiga och sjuka, utövat ett avgörande inflytande på vår västerländska kultur i humanistisk riktning, mot ökad insikt om alla människors lika värde.

    Thomas Cahill har studerat klassiska språk, filosofi, litteratur och teologi, och skrivit flera uppmärksammade böcker.

    "Cahills bok är lärorik på ett underhållande sätt och den skänker nya perspektiv åt kristendomens tillblivelse." New York Times

    75,00 kr
  68. Hitta nya vägar i känslornas labyrint
    Hitta nya vägar i känslornas labyrint
    Beskrivning
    Tårar av sorg? Eller tårar av lättnad, frustration, ilska eller trötthet? Hitta nya vägar i känslornas labyrint är en guidebok för var och en som vill förstå sig själv och sina känslor - och kanske andra människor och deras känslor bättre. Den vänder sig också till psykoterapeuter, psykologer och andra som arbetar med behandling
    85,00 kr
  69. Hobbiten eller Bort och hem igen
    Hobbiten eller Bort och hem igen
    Beskrivning
    Den lille hobbiten Bilbo Secker dras av trollkarlen Gandalf grå med på äventyr tillsammans med tretton dvärgar, ledda av den sturske Thorin Ekensköld. De ska röva bort en stor guldskatt som vaktas av den eldsprutande draken Smaug.På vägen stöter de på ruskiga troll och vättar, men också hjälpsamma varelser som alver, jätteörnar och den store Beorn. Bilbo träffar också den slemmige Gollum som håller till i en mörk grotta uppe i bergen. Gollum utmanar Bilbo på en tävling och blir där av med sin magiska osynlighetsring. En ring som kommer att spela en viktig roll i berättelsen.Hobbiten nyöversattes 2007 av Erik Andersson och John Swedjemark.
    85,00 kr
  70. Högre än alla himlar
    Högre än alla himlar
    Beskrivning

    Det är bara några timmar kvar av år 1999 och i en fashionabel våning på Norr Mälarstrand väntar sex nära vänner in 2000-talet.

    Vi är hemma hos värmländska Sanna, som är författare, och hennes make börsmäklaren Victor. Runt omkring dem finns de närmaste vännerna. Stefan, som jobbar på Naturvårdsverket, har åkt in från Lidingö tillsammans med sin hustru Pella, som är terapeut. Från Söder kommer den kämpande skådespelerskan och eviga singeln Liv, som mest arbetar som servitris. Från Östermalm ansluter Jalle, partybögen som till vardags arbetar på UD men nu börjat längta efter att bilda familj.
    Ännu är de kommande årens dramatiska händelser i världen okända, liksom personliga med- och motgångar i den än så länge mycket sammansvetsade lilla gruppen. Fester och parmiddagar kommer att avlösas av yrkesmässiga framgångar och bakslag. Vilda nätter på Manhattan liksom lata sommarkvällar i Falsterbo ska förbytas i sorg och tragedi. Stora som små händelser ska sätta vänskap, tillit och fundamentala värderingar på prov.
    Men nu är det nyårsafton och det gamla årtusendet går i graven. Vännerna skålar i champagne och tittar ut över Stockholm, som exploderar i fyrverkerier. 2000-talet, så fyllt av möjligheter, har börjat.
    Högre än alla himlar är första delen i en trilogi som utspelar sig under millenniets första decennium. Det är en överblick över vår nära nutidshistoria och samtidigt en roman om såväl stark vänskap som hur det är att vara människa i en ytterst föränderlig tid.

    40,00 kr
  71. Höj Jubel! : liten lovsångshandbok
    Höj Jubel! : liten lovsångshandbok
    Beskrivning
    Liten lovsångshandbok med förord av sångförfattare Jonnie Slottheden

    Gud är ständigt omgiven av lovsång. Om vi vill leva i hans närhet, måste vi lära oss en helt ny livsstil i lovprisning. Lovsång ackompanjerad av både trummor och andra instrument omtalas på många ställen i bibeln. Kung David anställde lovsångare som var i tjänst dygnet runt.

    Bokens sista del innehåller råd och anvisningar för lovsångsledare.
    • Köp 3 för 81,01 kr/st
    • Köp 10 för 76,50 kr/st
    • Köp 25 för 72,00 kr/st
  72. Huliganen : fotbollsfan, punkare och nynazist
    Huliganen : fotbollsfan, punkare och nynazist
    Beskrivning
    Denna sanna och opolerade berättelse handlar om Jan.Ingen kunde väl ana att livet senare skulle ta en helt annan vändning för punkaren, huliganen och nynazisten.
    135,00 kr
  73. Huvudjägarna - Pocket
    Huvudjägarna - Pocket
    Beskrivning
    Roger Brown är om han får säga det själv Norges bästa och mest underbetalda headhunter, han har en alldeles för vacker hustru, en alldeles för dyr villa och måste därför stjäla alldeles för mycket konst för att kunna upprätthålla sin livsstil.
    Clas Greve är den perfekta kandidaten till alla slags toppjobb, en man med både kvinnotycke och en Rubensmålning i hundramiljonersklassen. Om Roger Brown får tag på den målningen är hans ekonomiska problem lösta och hans hustru Diana kommer vara honom evigt trogen.Diana vill ha sitt konstgalleri. Och ett barn.
    Alla vill ha något. Ingen får det gratis. Inte utan att gå över lik. Någons huvud kommer rulla i den jakt som börjar.

    Jo Nesbø är en av Nordens mest framgångsrika författare. Hans kriminalromaner om Harry Hole finns idag utgivna i över 40 länder. Bara i Sverige har Harry Hole-serien sålt i över 850 000 exemplar under de senaste tre åren.
    I augusti 2011 går filmen Headhunter (som bygger på Huvudjägarna) upp på biografer över hela Skandinavien.

    "Huvudjägarna är helt enkelt en ovanligt uppsklukande sidvändare, som en påse ostbågar man bara måste kasta i sig direkt. Det är en konst att skriva så fartfyllt och överraskande. Intrigen är klurig och jag förlåter gärna det orealistiska för spänningens skull. Dessutom är Nesbø en mästare på att blanda läskigheter, allvar och humor. Det var kul att möta en ny huvudperson."
    Aftonbladet Söndag

    "Hisnande bra. ... Huvudjägarna är en hisnande berättelse som håller läsaren i sitt grepp från sidan ett. ... Allt som allt underhållande, skärpt och spännande. Dessutom med en intressant skruvad kärleksrelation som berättelsens motor."
    Dagens Nyheter

    "En sprudlande, bubblig historia med episk ekvilibrism. Författaren har haft glimten i ögat och leendet i mungipan när han skapat Roger Brown."
    Tara
    40,00 kr
  74. I Guds namn : de mystiska omständigheterna kring mordet på påven Johannes Paulus I
    I Guds namn : de mystiska omständigheterna kring mordet på påven Johannes Paulus I
    Beskrivning
    På morgonen den 29 september 1978 hittades Albino Luciani, påven Johannes Paulus I, död i sin säng efter att ha innehaft ämbetet i endast trettiotre dagar. Dödsorsaken angavs som okänd.Boken är en dokumentär thriller om Vatikanstatens svindlande affärer och om de samvetslösa män och organisationer som har stått och fortfarande står bakom dem. Den kommer att upplevas med styrkan av en kärnvapensprängning.
    65,00 kr
  75. I kroppen min : resan mot livets slut och alltings början
    I kroppen min : resan mot livets slut och alltings början
    Beskrivning

    I mars 2011 fick Kristian Gidlund sin första cellgiftsbehandling mot den nyligen upptäckta magcancern. Han började skriva en blogg, "I kroppen min". Ett halvår senare såg det ut som om behandlingen hade lyckats. Men i augusti 2012 hade cancern kommit tillbaka. De starkt berörande texterna i Kristians blogg blir nu bok.

    "Berätta om riskerna, så jag vet om jag ska fixa med flyttstädning eller inte", sade jag en stund in på vårt möte. Kirurgen stirrade på mig. Verkade nervös. Verkade inte tycka att det jag just sagt var särskilt kul. Sedan började hon prata. Om statistik, stora blodkärl, infektioner och blodförgiftning. Om att de inte kan lova mig att jag kommer att överleva det här. Det var det enda säkra jag bar med mig från mötet. Det enda säkra jag levt med sedan dess.
    Ur boken I kroppen min

    75,00 kr
  76. I skuggan av sommaren
    I skuggan av sommaren
    Beskrivning
    Du får gärna ta med dig någon, om du vill. En anhörig eller nära vän.
    Ur boken

    Utanför fönstret pågår det vanliga livet. Det som handlar om sommar, bad, båtar, glasstrutar och utomhusserveringar. Allt är som vanligt, men ändå inte. Inte för Jacob. Inte längre. Inte sedan mötet med läkaren.

    Under några avgörande sommarmånader ställs livet på sin spets. Många sanningar och relationer behöver omprövas. Men samtidigt börjar en ny livslängtan tränga undan den livströtthet som Jacob så länge levt under. Vänskapen med Mattias blir avgörande. Kanske också mötet med Malin.

    I skuggan av sommaren är en ljus bok mot en mörk bakgrund. En roman om livsglädje, livslängtan, manlig vänskap och kärlek.

    "Ibland lade jag ifrån mig boken men tog genast upp den igen för jag måste få veta hur det går. Att livet kan verka så grymt och på en gång vara så vackert, spännande innerligt och kärleksfullt." Henry Bronett, författare

    "Om vänskap och livet! En angelägen och berörande bok!"
    Lars Albinsson, psykiater, Uppsala

    • Köp 3 för 81,01 kr/st
    • Köp 10 för 76,50 kr/st
    • Köp 25 för 72,00 kr/st
  77. Illa far landet
    Illa far landet
    Beskrivning
    I oktober 2009 höll Tony Judt ett föredrag­ om välfärdssamhällets och social­demo­kratins framtid som åhörarna aldrig kommer att glömma. Det som gjorde intryck var inte bara det ange­lägna ämnet och talarens glöd, utan också ­omständigheterna. Den tidigare så fysiskt vitale historikern­ satt nämligen i rullstol, förlamad från halsen och nedåt och med en stor andningsapparat för ansiktet.Gensvaret var enormt och efteråt uppmanades Tony Judt att utveckla det han sagt till en bok. Från sin sjukbädd dikterade han sedan boken Illa far landet, en passionerad uppgörelse med det som enligt honom är kännetecknande för vår tid: ­materialismen och egennyttan, den okritiska beundran av marknaden, dyrkan av den privata sektorn, föraktet för den offentliga sektorn, de växande klyftorna mellan rika och fattiga, de falska föreställningarna om en gränslös tillväxt.Men Illa far landet är också en nutidshistorisk lektion och ett konstruktivt förslag på vad som bör göras för att lösa de stora problem våra länder brottas med. Med sin skepsis mot identitetspolitik och enfrågerörelser,­ och med sin tro på ­kollektivt tänkande och en utvidgad roll för staten i ­samhällets organisering, utmanar Tony Judt ­före­ställningar till både vänster och höger.OM FÖRFATTARENTony Judt (1948-2010) föddes i London och utbildades vid King's College i Cambridge och École Normale Supérieure i Paris. Han undervisade vid Cambridge, Oxford, Berkeley och New York University, där han ledde Remarque Institute, ett centrum för Europa-studier som grundades av honom. Under sin levnad utgav Tony Judt tretton böcker, bland annat Postwar: A History of Europe Since 1945 som nominerades till Pulitzerpriset. Han medverkade regelbundet i New York Review of Books, London Review of Books och New York Times. År 2007 belönades han med Hannah Arendt Prize och år 2009 med Orwell Prize. 2011 utgav Karneval även Tony Judts memoarbok Minneshärbärget.FRÅN MOTTAGANDET I SVERIGE"En rasande uppgörelse med en ekonomistisk samtid, men också med en socialdemokrati som förlorat kraft, röst och självförtroende - Illa far landet­ är en sällsynt skarp beskrivning av vår samtid. Den gör också något så ovanligt och uppfordrande som att föreslå att samhället skulle kunna se annorlunda ut." Marika Lindgren Åsbrink i Tiden"Jag stryker under, viker hörn, sätter utropstecken och läser högt för omgivningen. Det var länge sen jag kände mig så upplyft av en så svidande samhällskritik som den som serveras av Tony Judt." Liv Beckström i ­Kommunalarbetaren"Boken är rena citatsamlingen. Men allra starkast är uppfordran att åter börja tala om andra värden än de ekonomiska, för att på så sätt påminna om vad Staten var bra för. Det är som om det förflutna talar genom Judt, för att för­bereda oss på att ta itu med fram­tiden igen." John Swedenmark i LO-Tidningen"Illa far landet blev genast omdiskuterad bland Europas vilsna socialdemokrater. Men bör läsas av alla. Hans civilisationskritik är härlig; skarpa formuleringar, historisk kunskap och ett eftertryckligt försvar för grå, kompromissökande social­demokrati; för Väst­europas lyckliga decennier, som råkar sammanfalla med hans eget liv och minnes­arbetet i nattmörkret, men nu på väg att förskingras och upp­lösas i 'individualitetens stoft och damm'. Illa far landet är en varning att inte glömma." Per Wirtén i Expressen"Judt lyckas göra socialdemokratins historia oväntat underhållande, delvis för att han är en fantastisk satiriker. Dagens allra mest hopplösa social­demokrater och nyliberaler har försett honom med först­klassigt stoff. De breda och djupa kunskaperna om efterkrigs­tidens historia imponerar." Ola Wihlke i Dalarnas Tidning"Styrkan ligger i det historiska siktdjupet. Man får syn på hur kollektivt handlande för det gemensamma bästa, inte hysteriska privatiseringar, vitaliserar och stabili­serar skakiga klassamhällen. Och hur snabbt framsteg kan raseras och tanken somna in. Jag hoppas att Illa far landet blir läst och diskuterad långt utanför den krympande social­demokratins krets. Gärna av tokliberaler, terrorister och bank­direktörer." Jan Eklund i DN"Judt har, tror jag, en poäng när han hävdar att vi nu måste börja intressera oss för staten igen. Vad ska den göra? Och vad ska den inte göra? Som liberal är jag rent principiellt mest intresserad av den senare frågan. Men jag kan inte släppa Judts frågor­ kring konsekvenserna av en alltför naken stat: Vad händer med ett samhälle där staten bara förknippas med över­vakning, repression och brandkårsutryckningar för att lösa ut ­banker som hamnat på gäld­stugan?" Per Svensson i Sydsvenskan"Socialdemokratin lyckades ska­pa­ ett anständigt samhälle, men i dag tycks inte ens social­demokraterna själva minnas vad de en gång tog sig för. Judt är historikern vars sista uppgift var att försöka få oss att minnas ett unikt samhällsbygge medan det vittrar sönder. Kanske kan Illa far landet bli den teoretiska grundtext som vänstersocial­demokraterna alltid tycks ha saknat?" Daniel Suhonen i Aftonbladet"Ett bra sätt att medvetandegöra sig om vad alliansregeringen håller på med är att läsa Tony Judts bok Illa far landet ... Sådana som Reagan och Thatcher (och Fredrik Reinfeldt) förväxlar frihet att tjäna pengar med frihet, vilket leder till ojämlikhet, fattigdom och cynism. Dessa politiker, skriver han, 'känner stolthet över att vara tillräckligt hårda för att tillfoga andra smärta'. En bra beskrivning av dagens allians-regering! Jag skäms för dem, men själva är de stolta över plågor de åsamkat de mest utsatta." Maria-Pia Boëthius i ETC
    70,00 kr
  78. Intro
    Intro
    Beskrivning
    Vad är meningen med allt? Vart är jag på väg? Vad ska jag göra med mitt liv? Hur mycket är klockan? Ofta stannar vi där. Det är enkelt, konkret och bekvämt. Men det här är ingen bok för bekväma. Det är en bok om längtan efter ett sant och meningsfullt liv. Boken ger sig ut för att testa om livet, kärleken och Gud håller. Ibland på egen hand, ibland tillsammans med människor i Bibeln eller genom historien som alla har vågat skrapa knäna för att lära sig cykla.
    En funderingsbok om Gud, tron och livet. Skriven för ungdomar och utgiven i samarbete med Svenska Kyrkans Unga
    75,00 kr
  79. iSteve : Steve Jobs med egna ord
    iSteve : Steve Jobs med egna ord
    Beskrivning
    Den 5 oktober 2011 dog Steve Jobs, bara 56 år gammal. Jobs var en av grundarna av Apple och när han lämnade sin roll i företaget i augusti 2011 var det slutet på en av historien mest inflytelserika karriärer. Steve Jobs har gjort stora avtryck inom en mängd industrier, och spelat en direkt avgörande roll i skapandet av andra. Han har hyllats som en av vår tids stora nytänkare och listan på produkter och tjänster han har varit med om att skapa kan göras lång. I iSteve samlas mer än 200 Steve Jobs­citat, hämtade från tre decennier och en mängd olika källor. Detta är den perfekta boken för alla som är nyfikna på och vill förstå Steve Jobs sätt att tänka, och för dem som vill förstå grunden till Apples enorma succéer. Det här är Steve Jobs egna ord och tankar.
    75,00 kr
  80. Jag är inte längre rädd : en bok om kärlek
    Jag är inte längre rädd : en bok om kärlek
    Beskrivning
    Vi får inget manus för livet. Inte heller kan vi öva oss på förhand. Många gånger kan det kännas skrämmande, men med kärleken som en trygg vägvisare får vi landa där vi är kallade att leva i frihet

    Det handlar om medvetenhet och om mod. Sanningen är redan nerlagd i oss. Det finns inga genvägar till självkännedom, men den som tar sin innersta längtan på allvar får förmågan att orientera sig mot miraklet. Vår intuition, de stilla aningarna och viskningarna inom oss, hjälper oss att urskilja stigen framåt.

    Tommy Hellsten skriver i sin nya bok om att leva i tillit, i överlåtelse och upplevelsen av att vara buren. Han skriver om en livsförvandlande upptäckt: vi får lära oss älska oss själva på det sätt som Gud älskar oss. I en tillvaro där kärleken är verklighetens grund finns ingenting att frukta.

    Allt är bra, för jag lever omsluten av kärlek.

    Tommy Hellsten är finlandssvensk terapeut, teolog och författare till flera böcker, bland dem Flodhästen i vardagsrummet och Ju mindre du gör desto mer får du gjort. På Libris har han utkommit med Du är mer än du anar och När allt faller på plats.

    • Köp 3 för 80,75 kr/st
  81. Jag är inte religiös..men..
    Jag är inte religiös..men..
    Beskrivning
    Målgruppen för boken är de människor som söker sig religiöst inom ramen av den kristna traditionen.
    40,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 432

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå