Måndag - fredag 10 - 17
Lördagar 10-14
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Vinnare av Augustpriset 2013 i kategorin Årets svenska skönlitterära bok!
Ester Nilsson är poet och essäist och en förnuftig människa i en förnuftig relation. En dag får hon en förfrågan om att hålla ett föredrag om konstnären Hugo Rask. Från och med nu ska hela hennes tillvaro hänga samman med denna till sin avsikt helt oskyldiga begäran.
I publiken sitter konstnären själv, hänförd, och de två...
Bokens författare Göran Gyllenswärd har mött sörjande människor i hela sitt yrkesverksamma liv som psykolog. Han har hjälpt dem igenom förlusten av en nära anhörig, av sin hälsa, av sitt arbete. För fastän man inte tror det då man är mitt i sorgen så finns ett liv på andra sidan »bron«.
Lilla Carolyn upplever en svår barndom. När hennes mamma Hildemara är satt i karantän för tuberkulos formar Carolyn ett speciellt band med sin mormor Marta som flyttar in för att ta hand omhushållet. Men när spänningarna mellan Hildie och Marta växer tror Carolyn att det är hennes fel. När Hildie återvänder till arbetet och Marta flyttar ut får Carolyn och hennes bror klara sig själva. När Carolyn börjar college får hon chansen att finna sig själv, men en familjetragedi skakar om hennes nyfunna självständighet. Istället för att återvända hem klipper hon alla band och försvinner. När hon två år senare återvänder, mer förlorad än någonsin, vänder hon sig motvilligt till sin familj för att försöka bygga upp ett nytt liv för sig och sin egen dotter Dawn. Precis som Carolyn utvecklar Dawn ett starkare band till sin mormor, Hildie, än med sin egen mor, vilket ger ännu en klyfta mellan generationerna. Men medan Dawn kämpar för att undvika misstagen som de andra har begått före henne, förstår hon att hon kan bli en bro mellan kvinnorna i familjen istället för en mur som separerar dem för alltid.
En dotters dröm sträcker sig från 1950-talet till nutid och är den gripande sista delen av en oförglömlig familjeberättelse om de uppoffringar som varje mor gör för sin dotter och den ovillkorliga kärlekens sanna natur.
Angèle Lieby kommer till sjukhuset med huvudet i ett skruvstäd - så känns det i alla fall. Migränattacken är värre än något annat hon har varit med om.
När hon vaknar nästa gång, utan huvudvärk, är det med känslan av att inte kunna andas. Hon ser ingenting, hon kan inte röra sig, hon kan inte tala.
Snart förstår hon att alla runt henne är övertygade om att hon är hjärndöd. Hon hör en läkare tala om för familjen att det är dags att stänga av respiratorn och planera för begravning.
Och hon kan inte protestera.
Men en dag när hennes dotter kommer in i rummet rinner en tår nerför Angéles kind, och plötsligt förstår alla att hon fortfarande lever.
Viola, Johanna, Lovisa, Kajsa, Tor och Ismael. Några har varit spädbarn, andra tonåringar. Thomas Ardenfors har förväntansfull stått i sitt köksfönster och tittat när de kommit familjens nya medlemmar för all framtid eller för kort tid.
Avsnittet Familjehemmets A till Ö handlar bland annat om gränssättning, sekretess, lagstiftning och relationerna med det biologiska nätverket. Ardenfors vill inspirera fler att öppna sina hem och sina hjärtan för ett utsatt barn. Författaren riktar sig till alla som vill veta mer om vad ett familjehem egentligen är. Boken kan också vara till nytta för den som arbetar inom socialtjänsten, skolan eller polisen
"Boken är en varm och ärlig verklighetsberättelse om hur det är att leva som familjehem. Vi bjuds här in i författarens och hans familjs liv i både med och motgångar. Många målande beskrivningar gör att man lever sig in i boken och läser den från pärm till pärm."
Malena Andersson, Ordförande i FaCO (Familjevårdens centralorganisation)Västmanland, ledamot i FaCO centralt.
"Thomas Ardenfors och hans familj har på ett utmärkt sätt i sin bok visat hur enskilda familjer kan hjälpa utsatta barn och ungdomar. Det finns mycket lite av dessa berättelser och Thomas bok är en viktig berättelse som på ett varmt och gripande sätt beskrivet denna viktiga insats.
Att dessutom Thomas är en utmärkt föreläsare som på ett kraftfullt sätt inte lämnar någon oberörd gör uppgiften än viktigare och kanske öppnar upp för nya familjer att tänka sig denna svåra men viktiga uppgift." Lennart Gabrielsson, tidigare kommunalråd och socialnämndsordförande
Vägen fram till påsk är fastan, 40 dagar lång – och Anna Alebo berättar om hur vi kan gå den som pilgrimer. Hon tar labyrinten utan för Lunds domkyrka till hjälp och leder oss fram till mötet med Jesus och skärtorsdagens måltid där vi alla får vara med.
Antje Jackelén har skrivit bokens förord, och för varje såld bok går tio kronor till Svenska kyrkans fasteinsamling.
"Allt det jag berättar är sant. Jag vet att det är sant eftersom det gör ont." Detta är en berättelse om klass, om hat och övergrepp. Om att åldras med en stad. Om Malmö, en hemstad befolkad av spöken och skuggor. En bok om utsattheten. Om hopp, förtröstan. En bok om klassresan som ett pågående nu, ett konstant helvete som det inte går att undfly - en berättelse om den som lät utnyttja just detta - att barn är byten, lamm som räven kunde rispa och bära hem. En bok om en fattigdom som känns avlägsen och som ändå finns bara runt knuten. Och om vad som händer när alla är borta och man plötsligt står ensam kvar, och stadens kollektiva minne förvandlas. Vem har då rätt att berätta?
Ove är 59. Han kör Saab. Trots att han avsattes som bostadsrättsföreningens ordförande för flera år sedan (i det som Ove själv bara minns som "statskuppen") är han fortfarande kvarterets vresige ordningsman.
Men när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande historia om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden.
Fredrik Backmans debutroman om den arga äldre mannen i grannhuset lyckas både skapa sitt eget humoristiska universum och berätta något viktigt om oss själva och vår tid.
Tragiska nyheter hemifrån stärker Marta i hennes föresats, och hon far vidare till England och därefter till Kanada. Där träffar hon den stilige Niclas Waltert, som är lika fast besluten som hon att skapa ett bättre liv åt sig på en ny plats. Men ingenting har förberett henne på de uppoffringar hon tvingas göra för äktenskapets och moderskapets skull.
Marta hoppas kunna erbjuda sina barn ett bättre liv, men av erfarenhet vet hon att endast den starke överlever. Hennes till synes hårdföra kärlek missförstås ofta, i synnerhet av äldsta dottern, Hildemara Rose, som hungrar efter moderns gillande. Oväntade och tragiska händelser gör mor och dotter medvetna om sina egna tillkortakommanden och den växande klyfta som hotar att skilja dem åt för alltid.
FRANCINE RIVERS (New York Times bästsäljande författare) har kunnat åtnjuta en framgångsrik författarkarriär i över trettio år och hennes romaner har bland annat tilldelats RITA Award och Christy Award. Francines böcker har översatts till närmare trettio olika språk och är storsäljare i många länder.
Förlåtelsen och tårarna förlöste Guds helande till både kropp och själ och befriade Muhammed från konsekvenserna av trauma och skräck.
När Birgitta fick cancer för tredje gången, kände hon att Gud skulle gripa in och göra ett mirakel. Och miraklet kom - även om vägen dit kändes krokig.
"Jag letade inte efter Gud, men han gav mig nåd, den där gåvan. Jag sökte inte efter honom, men han fann mig", konstaterar Christoffer.
Vid mötet med Gud skedde ett mirakel i Tabbes liv som han inte upptäckte omedelbart. Jesus hade gjort honom fri från alkohol och tabletter. "Jag hade slutat tänka på alkohol, utan att jag märkt det! All abstinens och dragningskraft var borta! Vilken frihet!"
*** I den här boken får du möta människor som fått uppleva hur tron på Gud gjort att livet fått en helt ny inriktning och nya förutsättningar. Dessa spännande och oförutsägbara berättelser vill du inte gå miste om.
När en brutalt misshandlad kvinna spolas iland gör den godhjärtade John allt han kan för att rädda hennes liv. Men han upptäcker snart att Lilly inte är vilken person som helst. Hon har ett alldeles speciellt uppdrag. Hon är utsänd på en resa med betydelse för många. Men trots den omsorg och godhet hon möter fortsätter hon att kämpa mot sitt eget mörker, tvivel och självförakt.
Ödehuset förändrade vår begränsande bild av Gud. Evas dotter kommer att förändra vår förminskande bild av oss själva. Vilka sanningar om oss själva väljer vi att lyssna till? I vems blick speglar vi oss själva? Och vad är den djupaste sanningen om våra liv?
Evas dotter är en vidunderlig berättelse om upprättelse, längtan och kärlek berättad med ett magiskt bildspråk som inte lämnar någon opåverkad. Vad är sanningen om livet? Vad är sanningen om oss själva?
William Paul Young, född i Kanada, debuterade med romanen Ödehuset som har blivit en bästsäljare med 25 miljoner exemplar sålda. Evas dotter hamnade som nummer fyra på New York Times bästsäljarlista redan samma vecka som den släpptes.
En bok för dig som lever i ett bra förhållande och för dig som är nära att ge upp. En del råd som faktiskt går att omsätta i praktiken.
Ingen hade sett den repade gamla flaskan som stod i fönsterkarmen på polisstationen i Wick i Skottland. Ingen hade lagt märke till brevet eller undrat varför någon skrivit "Hjälp".
När Carl Mørck och hans assistent Assad på avdelning Q får tag på flaskposten tror de först att det handlar om några barns busstreck. Men när de forskar vidare i det hela inser de att flaskposten är det enda livstecken man fått från två pojkar som fördes bort på nittiotalet. Vilka är pojkarna, vad har hänt med dem och varför har ingen anmält dem saknade?
Kriminalromanerna om Avdelning Q har snabbt blivit en stor framgång, såväl i hemlandet Danmark som internationellt. De handlar om kriminalinspektör Carl Mørck som motvilligt går med på att starta Avdelning Q, en cold case-avdelning inom Köpenhamnspolisen.
Tommy Hellsten, terapeut, teolog, uppskattad föreläsare och författare, belyser vad som händer med barn som växer upp i skuggan av en "flodhäst" - alkoholism, arbetsnarkomani, trångsynt religiositet, våld eller andra former av utsatthet. Ofta insjuknar de i ett "medberoende" - en sjukdom eller ett sjukdomsliknande tillstånd, som uppkommer då en människa lever nära en mycket stark företeelse och inte förmår bearbeta denna företeelse så att hon kan integrera den i sin personlighet, utan anpassar sig till den.
Boken vänder sig till alla som vill få hjälp att känna igen sina egna roller - hjälten, räddaren, syndabocken, det osynliga barnet, clownen - och förstå hur de påverkar våra liv, inte minst på arbetsplatsen. Det handlar om överlevnadsstrategier och beteendemönster som vi tillägnat oss i barndomen, och som följer med in i vuxenlivet.
Glädjestänk ger dig en daglig dos av uppmuntran från Bibeln tillsammans med Barbaras favoritberättelser och -bilder, roliga historier och de bästa överlevnadstipsen för livets riktiga eländesdagar.
"Det är inte alltid lätt att vara glad. Men det är möjligt, därför att vi kristna har en hemlig styrka - vi har hoppet! Och vi vet att det alltid lönar sig att söka efter glädjen, för så snart vi bestämt oss för att bli glädjeletare förvandlas vi till glädjespridare. Och glädjen vi sprider kommer snart att återvända till oss som en bumerang." Sagt om boken: Även om det är en humoristisk bok med en ljus grundton är det ofta hon skriver om åldrande, döden och himlen. Men det är på ett mycket livsbejakande sätt hon gör det ... Mia Stenmark-Hannus, Missionsstandaret Med mycket humor och värme får den dagliga andaktsstunden bli till en källa av liv. Glädjestänk hjälper dig att hitta guldkornen i vardagens stress och måsten. Gå från att vara en glädjesökare till att bli en glädjespridare av Guds kärlek. (...) De korta texterna är en salig blandning hämtade från hennes tidigare böcker, från brev och tidningsklipp eller lånade från andra böcker. Alla texter har det dock gemensamt att de på ett träffsäkert och smittande sätt sprider Guds hopp, ljus och glädje också då livet många gånger inte är lätt att leva. Allvar och trösterika bibelcitat varvas med skratt. Kristen Musikmedia
»Av fler än 11 000 lästa böcker, har den här stannat kvar hos mig« Jennies boklista
Nora flyr hals över huvud från sin lägenhet i Stockholm när det visar sig att hennes kontrollerande pojkvän Jonas har varit otrogen. För att få distans till allt tar hon tåget till idylliska Leksand och vännen Vega som erbjuder tröst. Nora får hyra en liten timmerstuga med glasveranda och sjöutsikt, och hon lovar sig själv att aldrig falla för en man igen.
Samtidigt slår den avdankade författaren Claes klorna i den gamle mannen Torsten, som har ett sviktande minne men en fantastisk förmåga att berätta. Något som Claes försöker utnyttja.
Hanna Blixt har skrivit en varm, romantisk och gripande berättelse om två livsöden som flätas samman då det börjar lacka mot jul.
Första delen i en serie.Vad har hänt mee Shadrian? Vem är denne Konung som gjort så starkt intryck på honom? Följ med och de vad som händer när de möter människor från Ljusets Rike.
Det finns en historia som väntat på att få berättas. En historia om skuld - och försoning. I centrum står ett möte i ett anonymt tjänsterum. Under 200 dagar låter författaren Kristian Lundberg berättelsens delar fogas samman, text efter text, fragment efter fragment. Han skriver om bön som motståndshandling, om det grundläggande radikala i att erkänna en annan världs möjlighet och om en tro som inte har lov att vända bort sitt ansikte från det lidande som pågår runt omkring oss. Och om den explosiva kraften i att istället hålla fast vid det bräckligaste av det bräckliga; trons mysterium.
Kristian Lundberg är författare och litteraturkritiker. Han har sedan debuten 1991 publicerat ett tjugotal böcker. Som poet och prosaist har han, framförallt under 2000-talet, utvecklat en tydlig kristen tematik som också kommit till uttryck i det offentliga samtalet, inte minst gällande en solidarisk människosyn.
Joel Halldorf är flitig krönikör och debattör på Expressen Kultur, ledarskribent på Dagen samt docent vid Uppsala universitet med fokus på religion och modernitet. I sin nya bok Gud: återkomsten skriver han historien om religionens återkomst och vad det betyder för politiken, vårt samhälle och våra liv.
Boken beskriver hur det religiösa postsekulära landskapet ser ut idag. Den blickar bakåt, på den historia som tog oss hit. Och slutligen spanar Halldorf framåt med förslag på hur några krockar i det mångreligiösa samhället kan förstås och hanteras. Ett spännande samhällsinlägg inför valets slutspurt.
Joel Halldorf är en av Sveriges viktigaste intellektuella. Med absolut gehör för sin samtid blottlägger han liberalismens och sekularismens smärtpunkter. Karin Olsson, kulturchef Expressen
Den här boken är oundgänglig läsning för den som vill förstå religionens ökade synlighet i samhällsdebatten. Ulf Bjereld, professor i Statsvetenskap
Som pojke drömde Broder Andrew om att vara en hemlig agent med uppdrag på fiendens sida. Som vuxen blev han en ”hemlig agent” för Gud. Uppdragen var fyllda av faror, finansierade av tro, kantade av mirakler, och burna av bön.
Under mer än 40 år har Broder Andrews livsberättelse inspirerat miljontals människor att ta steget ut på sitt eget trosäventyr. Hans nästintill otroliga äventyr vittnar om Guds ledning och försörjning in i minsta detalj – som alla som gensvarar på Guds kallelse kan få uppleva. Broder Andrews resa är ännu inte slut.
I ett nyskrivet förord och efterord kan du läsa om hans nya utmaningar och äventyr.
Att tro både på Gud och på vetenskapen behöver inte vara någon motsättning. Francis S Collins kartläggning av människans gener styrker argumenten för en evolution och för Gud.
Frances Collins var länge ateist. Det var nyfikenheten som drev honom till vetenskapen. Efter ett antal år tog han sig an frågan om Guds existens utifrån sitt vetenskapliga tankesätt. Och han upptäckte att tron på Gud är förenlig med vetenskapen. På 1990-talet blev han utsedd att leda den grupp forskare som skulle kartlägga det mänskliga genomet, alltså beskriva hela människans arvsmassa i detalj. Det var också Collins som några år senare presenterade resultatet för president Clinton.
I Guds språk berättar han om sig själv, sin tro och sina erfarenheter, och om de slutsatser han drar av sin forskning. Han lyfter också fram andra synsätt på skapelsetro och vetenskap, alltifrån ateism till kreationism och intelligent design. För egen del förordar han tron på en aktiv Gud som skapade människan genom evolutionära processer.
Guds språk är ett högaktuellt inlägg i debatten om vetenskap, ateism och kristen tro.
Collins bok är absolut något att bita i för en övertygad ateist eller för en sökande agnostiker. Man kan inte annat än varmt rekommendera boken.
Pekka Mellergård, neurokirurg och överläkare vid Universitetssjukhuset i Örebro
Guds språk är en stark dementi av flera av nyateismens raljanta påståenden, och samtidigt berättelsen om en modern människas väg till Gud. Den är ytterst läsvärd.
Torsten Åhman, pastor och författare
Francis S Collins ledde arbetet med att kartlägga människans genomet i det världsomspännande The Human Genome Project. Sedan några år är han direktör för The National Institutes of Health i Bethesda nära Washington, DC. Han har grundat BioLogos Foundation för att främja utbytet mellan troende och naturvetenskapliga forskare, och 2009 blev han invald i den påvliga vetenskapsakademin
I Heligt år ger Peter Halldorf bakgrunden till det kristna årets framväxt och vägledning till hur kyrkoåret kan fördjupa liv och gudstjänst. Vi tas med på en vandring genom det heliga årets olika tider. Fasta och fest, vardag och söndag, apostladagar och martyrdagar blir en väg som låter oss inträda i Guds rike. "När firandet av de händelser i evangelierna, som varje liturgisk fest representerar, förnyar vår kärlek till Kristus har kyrkoåret uppnått sitt syfte", skriver författaren.
I en tid när många församlingar söker vägar till en meningsfull gudstjänst kan återupptäckten av det heliga året motverka de trender som riskerar att göra gudstjänsten till en spegel av den omgivande populärkulturen. Peter Halldorf delar i denna bok också med sig av den vision av den kristna gudstjänsten som under senare år berikat hans eget liv och den gudstjänstfirande församlingen i Bjärka-Säby.
"Denna uppslagsbok ger kunskap. Halldorf skriver med tydlig personlig stil och med allmän kristen hållning om innebörden i de olika högtidsdagarna ... Språket lever starkt metaforiskt med djup förtrogenhet med olika kristna kyrkors skilda gestaltningar av kyrkoåret ... En omfattande, sakinriktad framställning av noter underlättar och fördjupar..." Björne Erixon, Bibliotekstjänst "Med sin nya bok har Peter Halldorf fört in en ny rikedom i väckelserörelserna och fördjupat de insikter, som finns i folkkyrkornas liv. Han talar inspirerande till båda. Han talar nämligen om trons fullhet." Christian Braw i Kyrkans tidning
Det är bara några timmar kvar av år 1999 och i en fashionabel våning på Norr Mälarstrand väntar sex nära vänner in 2000-talet.
Vi är hemma hos värmländska Sanna, som är författare, och hennes make börsmäklaren Victor. Runt omkring dem finns de närmaste vännerna. Stefan, som jobbar på Naturvårdsverket, har åkt in från Lidingö tillsammans med sin hustru Pella, som är terapeut. Från Söder kommer den kämpande skådespelerskan och eviga singeln Liv, som mest arbetar som servitris. Från Östermalm ansluter Jalle, partybögen som till vardags arbetar på UD men nu börjat längta efter att bilda familj.
Ännu är de kommande årens dramatiska händelser i världen okända, liksom personliga med- och motgångar i den än så länge mycket sammansvetsade lilla gruppen. Fester och parmiddagar kommer att avlösas av yrkesmässiga framgångar och bakslag. Vilda nätter på Manhattan liksom lata sommarkvällar i Falsterbo ska förbytas i sorg och tragedi. Stora som små händelser ska sätta vänskap, tillit och fundamentala värderingar på prov.
Men nu är det nyårsafton och det gamla årtusendet går i graven. Vännerna skålar i champagne och tittar ut över Stockholm, som exploderar i fyrverkerier. 2000-talet, så fyllt av möjligheter, har börjat.
Högre än alla himlar är första delen i en trilogi som utspelar sig under millenniets första decennium. Det är en överblick över vår nära nutidshistoria och samtidigt en roman om såväl stark vänskap som hur det är att vara människa i en ytterst föränderlig tid.
Utanför fönstret pågår det vanliga livet. Det som handlar om sommar, bad, båtar, glasstrutar och utomhusserveringar. Allt är som vanligt, men ändå inte. Inte för Jacob. Inte längre. Inte sedan mötet med läkaren.
Under några avgörande sommarmånader ställs livet på sin spets. Många sanningar och relationer behöver omprövas. Men samtidigt börjar en ny livslängtan tränga undan den livströtthet som Jacob så länge levt under. Vänskapen med Mattias blir avgörande. Kanske också mötet med Malin.
I skuggan av sommaren är en ljus bok mot en mörk bakgrund. En roman om livsglädje, livslängtan, manlig vänskap och kärlek.
"Ibland lade jag ifrån mig boken men tog genast upp den igen för jag måste få veta hur det går. Att livet kan verka så grymt och på en gång vara så vackert, spännande innerligt och kärleksfullt." Henry Bronett, författare
"Om vänskap och livet! En angelägen och berörande bok!"
Lars Albinsson, psykiater, Uppsala
Det handlar om medvetenhet och om mod. Sanningen är redan nerlagd i oss. Det finns inga genvägar till självkännedom, men den som tar sin innersta längtan på allvar får förmågan att orientera sig mot miraklet. Vår intuition, de stilla aningarna och viskningarna inom oss, hjälper oss att urskilja stigen framåt.
Tommy Hellsten skriver i sin nya bok om att leva i tillit, i överlåtelse och upplevelsen av att vara buren. Han skriver om en livsförvandlande upptäckt: vi får lära oss älska oss själva på det sätt som Gud älskar oss. I en tillvaro där kärleken är verklighetens grund finns ingenting att frukta.
Allt är bra, för jag lever omsluten av kärlek.
Tommy Hellsten är finlandssvensk terapeut, teolog och författare till flera böcker, bland dem Flodhästen i vardagsrummet och Ju mindre du gör desto mer får du gjort. På Libris har han utkommit med Du är mer än du anar och När allt faller på plats.
Ann Heberleins omdiskuterade självbiografi
"Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva. En äkta apori, ett olösligt filosofiskt dilemma, en ångestskapande situation i sig bortsett från att det oftast är min ångest som driver mig mot insikten att livet är värdelöst och slutsatsen att det bör ändas. Det gör för ont. Ibland. Ibland är det bara outhärdligt. Denna vardag. Denna tristess. Detta fula liv. Det banala. Det dumma. Allt som ni inte förstår. Förlåt. Det var onödigt. Förlåt."
Ann Heberlein är teologie doktor och forskare i etik. Sedan tjugoårsåldern lider hon av den psykiska sjukdomen bipolär typ 2, tidigare kallad manodepressivitet.
En kristen gudstjänst bör präglas av att kvinnor och män har samma värde, rättigheter och ansvar som människor, skapade av Gud. Det kan tyckas självklart. Men både kyrka och samhälle har länge stått för en annan ordning, där män som grupp haft fördelar framför kvinnor. Därför behövs en feministisk gudstjänstteologi.
Bokens titel, Jämställd i Kristus, är till hälften hämtad från vår svenska samtid, till hälften från aposteln Paulus. På så sätt illusterar den mötet mellan modern jämställdshetpolitik och kristet gudstjänstfirande. Bokens syfte är att formulera en teologi för kristet gudstjänstfirande som tar hänsyn till ojämlikheten mellan män och kvinnor i syfte att förändra den.
Ninna Edgardh Beckman är doktor i kyrkovetenskap vid teologiska fakulteten, Uppsala universitet och föreståndare vid Diakonivetenskapliga institutet i Uppsala.
Ur boken
Jesu liv återberättas här så att alla kan ta det till sig, både den som är ny i tron eller inte har någon alls, och den som har en fördjupad tro och god kristuskännedom. James Martins förmåga att kommunicera, hela tiden med glimten i ögat, gör att vi bjuds med på en resa. Vi känner smakerna, förnimmer dofterna och hör ljuden. Vi gör Pilgrimsresan tillsammans.
James Martin kombinerar reseskildring, Jesusbiografi och andlig vägledning i ett och samma grepp. Han för oss in i Jesu liv och avslöjar hur denne man talar till oss också i dag. Martin öppnar upp för förnyad kunskap och möjlighet att se Nya testamentes händelser i ett nytt ljus.
Behöver vi egentligen ännu en bok om Jesus? Om det är denna bok vi pratar om så är svaret ja. James Martins grepp är unikt och originellt och kommer fånga läsaren och ge en glimt av mannen från Nasaret som man inte får någon annanstans. Han kombinerar tre källor: de bibliska berättelserna, sitt eget ignatianskt tränade böneliv och ett iakttagande öga när han besöker de platser där Jesus levde, undervisade och dog."
Harvey Cox, professor of Divinity vid Harvard Divinity School
James Martin är jesuitpräst, kulturredaktör och författare till flera böcker. Han är även en ofta anlitad mediekommentator och har medverkat i olika sammanhang som The Colbert Report, New York Times och Wall Street Journal. Libris har tidigare utgett Söka och finna Gud i allt samt romanen Klostret.