View as Tabell Lista

Artiklar 401-437 av 437

Page
per sida
Fallande ordning
 1. Tio tankar om tid
  Tio tankar om tid
  Beskrivning
  Vi jagar tid, säger vi i vår kultur. Det vi egentligen menar är att vi låter klocktiden jaga oss, och att vi stenhårt inriktar oss på att försöka spara tid, till exempel genom allehanda tekniska finesser. Men det som du längtar efter har ingenting med klockan att göra. Det är din personliga, din upplevda tid som du vill ha lång. Det är den som du vill få gott om. Bodil Jönsson resonerar finurligt och genomklokt om ett ämne som angår oss alla. Hon ger oss många praktiska råd och tips om hur vi enkelt kan förändra våra liv.
  75,00 kr
 2. Toscana tur och retur
  Toscana tur och retur
  Beskrivning
  Två medelålders kvinnor, en motorcykel och ett slott i Italien. Det är bäddat för en ny underhållande och varm romantisk komedi av Åsa Hellberg: Toscana tur och retur. Sara Raphael saknar uppslag till sitt nästa reportage. När hon köper en motorcykel för en spottstyver och ser en annons som lockar med slott, vingårdar, olivolja och solrosfält, finns bara ett alternativ: hon måste få upp sin bästa vän på pallen och åka dit. Jessica Romin, den kända författaren, går alltid i högklackat och gapskrattar åt Saras förslag. Hon ska på en författarträff i Malmö och tänker naturligtvis ta tåget dit. Hur det sedan kommer sig att hon ändå sitter bakom Sara i ett skinnställ vet hon inte riktigt. Det blir en resa de båda väninnorna aldrig kommer att glömma – en oplanerad tältnatt vid Vänern, för små hjälmar, hotfulla medtrafikanter, stiliga hjältar, barska italienska kvinnor … Och så till sist slottet. En magisk plats där Sara känner igen sig alltför väl. Hon minns med både fasa och pirr romansen för så länge sedan. För Jessica innebär mötet med den trevlige Anders en chans att för alltid glömma JP – sitt livs största kärlek – så att hon slipper prata om det där som gör så ont. Det italienska slottets tinnar, torn och vinkällare bär på hemligheter som påverkar både Sara och Jessica på sätt de aldrig hade kunnat ana. Frågan är om man verkligen kan fly från sitt förflutna.
  40,00 kr
 3. Trappor till himlen : änglarna visar vägen
  Trappor till himlen : änglarna visar vägen
  Beskrivning
  LORNA BYRNE ser och talar med änglar varje dag och har gjort det ända sedan hon var liten. Som barn fick Lorna veta av änglarna att hennes uppgift här på jorden var att dela med sig av den vishet och kunskap som Gud och änglarna förmedlade till henne.Lorna avslöjar den kanske mest detaljerade information om änglar och om hur de arbetar i världen som någonsin har nedtecknats. Hon presenterar också jordens skyddsängel för oss och förklarar varför det är så viktigt att vi lyssnar på honom.De flesta som läser det som Lorna har skrivit vittnar om att det skänker dem hopp och hjälper dem att förstå att de alltid, hur ensamma de än känner sig, har en skyddsängel vid sin sida.
  40,00 kr
 4. Trasdockorna
  Trasdockorna
  Beskrivning
  Trasdockorna är en roman om den cyniska människohandeln där unga kvinnor på flykt utsätts för grova övergrepp och säljs som sexslavar.
  40,00 kr
 5. Tro : tolv saker kristna är övertygade om
  Tro : tolv saker kristna är övertygade om
  Beskrivning
  Tro -- tolv saker kristna är övertygade om är en grundläggande introduktion i kristen tro. Den är skriven både för sökaren och för den som redan är kristen. Att vilja vara kristen och söka en tro är att vara en del av ett "vi". Vi färdas genom tiden. Vi färdas i främmande land. Vi färdas i grupp. Vi minns det som har varit. Vi spanar efter det som kommer. Vi följer Kristus i nuet. Vi kämpar mot synden. Vi kämpar mot världen. Vi kämpar mot djävulen. Vi älskar varandra. Vi visar omsorg om andra. Vi tillber Gud. Vi har funnit -- och vi letar vidare Pilgrimsvandring för cellgruppen i Emmanuel Bäckryds nya bok -- Jag ville skriva en troslära med vi-perspektiv! Emmanuel Bäckryd, som debuterade med Tillsammans häromåret, är tillbaka med en introduktion till kristen tro. -- Jag hoppas att den kan ge något både åt sökaren och åt folk i församlingen, säger han. Emmanuel Bäckryd vill gärna vara lite udda. Inte för sakens skull, utan helt enkelt därför att det är udda att vara kristen. -- Kyrkan är ett alternativt samhälle, säger han. Det är ett problem när kristna gör som alla andra. Jesus sa att vi ska omvända oss och följa honom, inte att vi ska göra som vi alltid har gjort! Vad det är vi kristna ska göra och vad församlingen är, det var ämnet för Emmanuels första bok Tillsammans -- nitton livsviktiga saker kristna gör när de möts. Den har använts flitigt i hans egen församling, Ryttargårdskyrkan i Linköping, men också i många andra kyrkor. Nu har han satt samman sina reflektioner om vad kristen tro är till en grundkurs i tolv kapitel: Tro -- tolv saker kristna är övertygade om. -- Jag har skrivit den med dubbla perspektiv -- den ska vara en lättfattlig introduktion till kristen tro, en bok som visar sökaren på sammanhanget, det vi-liv som det är att vara kristen, men jag hoppas också att grupper i kyrkan ska kunna använda den för att bearbeta sin identitet. Själv är Emmanuel son till två församlingsplanterare som arbetar i Frankrike sedan 30 år. Det är en erfarenhet som han har med sig in i arbetet som församlingsledare och författare: -- Att kyrkan är något som skiljer sig från samhället runtom, det är min egen upplevelse. Vi kristna har funnit något men fortsätter att söka, vi är på väg. Vi är pilgrimer, och det finns så mycket för oss att upptäcka.
  75,00 kr
 6. Tron allena
  Tron allena
  Beskrivning
  Tron allena är en historisk roman som utspelar sig i Sverige under det stormiga 1540-talet. Det är en dramatisk övergångstid från medeltid till nyare tid. Nya tankar spricer sig som en löpeld från Wittenberg. Två bröder hamnar på var sin sida i den andliga kampen. För dem båda bränner frågan om tron måste förtjänas genom goda gärningar.
  90,00 kr
 7. Tusen olevda liv finns inom mig
  Tusen olevda liv finns inom mig
  Beskrivning
  Tomas Sjödins romandebut är en berättelse i gränslandet mellan verklighet och skröna om pastor Bengt Eriksson som en dag bestämmer sig för att lämna sin församlingsflock och återta kontrollen över sitt liv. Ballongfärder, väderobservationer och Ådalsförfattaren Birger Norman spelar viktiga roller i denna varma berättelse om vänskap, mod, uppbrott och överlevnad -- och om möjligheten att försonas med sitt eget liv. "... ett crescendo till romanslut som får mig att gråta. Kärlek, vad är det? Jag vet det nu. Slutet på den här historien, det är kärlek." Maria Küchen, Kyrkans tidning "Jag tycker boken var väldigt bra. Underfundig humor varvas med ett sunt allvar och de trovärdiga karaktärerna lämnar spår efter sig." Roger Bengtsson, IKON "... en välskriven berättelse som stannar kvar och som lämnar en god känsla." Nerikes Allehanda
  95,00 kr
 8. Tyst! : en antologi om tystnad /pk
  Tyst! : en antologi om tystnad /pk
  Beskrivning
  En antologi med femton röster om tystnad.
  40,00 kr
 9. Under det rosa täcket : om kvinnlighetens vara och feministiska strategier
  Under det rosa täcket : om kvinnlighetens vara och feministiska strategier
  Beskrivning
  Journalisten och författaren Nina Björk talar i Under det rosa täcket för en feminism som inte gör kvinnan till en utopi, som inte ger henne en ''naturlig'' identitet - utan som istället kämpar för en frigörelse från fasta könsidentiteter.
  ''Under det rosa täcket'' väckte en enorm uppmärksamhet när den utkom första gången 1996 och fick snabbt kultstatus, inte minst bland unga tjejer. Den anses idag vara en av de viktigaste feministiska böcker som utkommit i Sverige under de senaste åren.

  Höstens fyra böcker i serien Albert Bonniers Klassiker är av helt olika karaktär och skrevs under olika epoker, men de har alla det gemensamt att det är kvinnors villkor som står i fokus. När vi på redaktionen letar i våra arkiv efter titlar att lyfta fram i serien är det ofta de manliga författarna som dominerar - i höstens släpp har vi velat lyfta fram fyra riktigt starka texter som har bäring än idag om kvinnor som går sin egen väg. 

  För den sjuttiotalsinspirerade formen står den finska designern och illustratören Maija Louekari som för många är mest känd för sina färgsprakande och uttrycksfulla mönster för finska Marimekko.
  80,00 kr
 10. Underdog
  Underdog
  Beskrivning
  Vinnare av Augustpriset 2001 Ur juryns motivering: "Torbjörn Flygts Underdog skildrar en folkhemsvärld som faller samman och drar med sig drömmarna om en bättre framtid med fluortanter och självkänsla för alla. Det är en historia berättad från underslafen med sorg över att livet inte kan levas om." Det här är en berättelse om familjen Kraft: om Johan, hans begåvade och ensamma syster Monika och deras mamma Bodil, som sliter ut axlarna på Strumpfabriken tills fabriken blir överflödig. Underdog handlar om att växa upp under sjuttio- och åttiotalen med dåligt självförtroende och världens bästa morsa, om alla stenar som ligger i vägen och måste sparkas på, om längtan efter att kasta loss från sin bakgrund och hur förtvivlat svårt det är. Och så allt det andra: gympapåsarna, de frigjorda lärarkandidaterna, Bogdan och Cissi Piss, översittare och underdogs, Diamond Dogs, Ronnie Hellström Ett och Två. Om hur fort vi blev medelålders och inte längre känner igen oss. "Med Underdog träder en författare fram med full kontroll över sina uttrycksmedel, med en ohämmad kärlek till språket och vad man kan göra med det, och med en lika stark känsla för dråplig humor som för finstämda och inkännande personporträtt." Magnus Persson, Svenska Dagbladet "Verklighetsförankringen i Underdog är bergsäker, en lysande och bitter skildring av folkhemmets barnkammare och pojkrum" Jonas Thente, Dagens Nyheter "En generationsroman som gjorde mig varm om hjärtat, ömsint, klarsynt och osentimental."Ingalill Mosander, Aftonbladet Kvinna "Torbjörn Flygt visar med Underdog ännu en gång att han har berättandets konst i sin hand, att han förmår gripa tag i läsaren och behålla greppet till resans slut." Jan Johansson, Skånska Dagbladet " ett fängslande läsäventyr." Bo-Ingvar Kollberg, Upsala Nya Tidning "60-talister som läst och älskat Mikael Niemis Populärmusik från Vittula kan nu glädja sig åt ännu en bok som beskriver vår uppväxt, och faktiskt en som är mycket bättre på många vis. Malmöförfattaren Torbjörn Flygts senaste bok Underdog är en rasande bra barndomsskildring med fantastiska tidsbilder och en genomintressant historia" Maria Ehrenberg, Kristianstadsbladet "Det är en rolig bok, skriven med knuten näve, men därför inte onyanserad ... Nej, det går inte att värja sig. Utan tvekan är Torbjörn Flygt en författare som funnit sitt språk."Daniel Sandström, Sydsvenska Dagbladet "Det kommer nog dröja ett tag innan vi ser en roman av den här tyngden och kvaliteten igen."Jenny Nyström, Proletären Torbjörn Flygt är född 1964 och bosatt i Malmö. Han har tidigare givit ut romanerna Längsta ögonblicket (1995) och Män vid kusten (1997). För Underdog tilldelades han 2001 års Augustpris för Årets svenska skönlitterära bok.
  40,00 kr
 11. Ung kultur : manifest på toalettpapper
  Ung kultur : manifest på toalettpapper
  Beskrivning

  Ung kultur ? manifest på toalettpapper ger en inblick i ungdomars kultur och de värderingar som ryms inom denna kultur. Boken ger många intressanta nedslag i ungdomskulturens utveckling under de senaste decennierna och kopplar på flera nivåer i denna utveckling till kyrkans liv och lära.
  Mikael Hansson har skrivit flera böcker om barn- och ungdomskultur och är en av ledande gestalterna inom Svenska kyrkan under de senaste årtiondena när det gäller utforskandet av ungas liv och kultur.

  Under senare år har Mikael Hansson arbetat flitigt med ungas närvaro på Internet. Han är idégivare och redaktör för Bibelsajten, www.bibelsajten.nu, samt drivande i frågor kring kyrkans närvaro på Internet, han arbetar även som radioproducent och skribent.

  80,00 kr
 12. Upp ur fåtöljen
  Upp ur fåtöljen
  Beskrivning
  Upp ur fåtöljen! är en annorlunda missionbok, skriven på ett ödmjukt och träffsäkert sätt. Författaren -- OM-ledaren George Verwer -- ser kristen mission som vårt naturliga gensvar på Guds överraskande godhet. Samtidigt sticker han utan omsvep hål på alla andliga "luftslott" som kan finnas inom oss.
  Den här boken kan därför radikalt förändra din attityd och sätta dig i rörelse. George Verwer är efter 40 år i missionsarbete fortfarande öppen för förändringar och nya erfarenheter. Och han förväntar sig detsamma av dig.
  Boken utmanar dig att komma upp ur den mysiga bekvämligheten, fundera igenom din inställning till kristen mission och våga göra något. Världen väntar...

  När jag ser titeln på hans nya bok, kommer jag faktiskt att tänka på en av mina egna sångtexter: "Slänger sin grå dokumentsportfölj, drivs av ett inre tvång / Upp ur sin televisionsfåtölj, som ut ur en kokong / Glömmer sig själv och sin karriär, sitt etablissemang / Nya ögon ser nya sammanhang ..."
  Ur förordet av sångaren Ingemar Olsson
  40,00 kr
 13. Upplevelsesöndag : äventyr i gudstjänsten
  Upplevelsesöndag : äventyr i gudstjänsten
  Beskrivning
  Upplevelsesöndag innehåller 20 idéer till engagerande inslag i gudstjänsten, där barnen står i centrum. Varje äventyr inleds med att barnen får leta rätt på en skattkista som finns gömd någonstans i kyrksalen. I skattkistan finns ett föremål som på något sätt anknyter till det som nu ska hända. Vem kan lockas fram med hjälp av en morot i skattkistan? Hur ska bakredskapen användas för bästa resultat?...

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 14. Vackra flickors lott
  Vackra flickors lott
  Beskrivning
  Mma Ramotswe är bekymrad. Allt står inte rätt till med hennes fästman, mr J.L.B. Matekoni. På sista tiden har han inte varit sig själv utan suttit hemma och grubblat. Mma Ramotswe måste ta till sin detektivskicklighet för att finna
  orsaken till hans problem. Under tiden tar den effektiva Mma Makutsi sig an ett eget fall. Hon ska undersöka vem av fyra kandidater som är mest lämplig att bli Miss Botswana. På grund av tidigare skandaler behöver man finna en värdig skönhetsdrottning med egenskaper ingen kan klandra. Mma Makutsi förstår raskt att vackra kvinnors lott varierar och löser uppdraget med bravur
  75,00 kr
 15. Vad är konst och 100 andra jätteviktiga frågor
  Vad är konst och 100 andra jätteviktiga frågor
  Beskrivning
  Konst är det som gör oss till människor, menar Ernst Billgren. I boken "Vad är konst och hundra andra jätteviktiga frågor" vänder han ut och in på konstbegreppet och leker med dess terminologi. Han frågar sig "Hur vet man om en målning är bra?", "Vad är smak?", "Är det viktigt att lyckas?" Med underfundiga och roliga svar guidar han oss genom boken, som väcker intresse och nyfikenhet långt utanför konstsfären. Ur boken:Bör man göra någonting bra? Kort svar: Inte nödvändigtvis. Långt svar: Jakten och pressen på att göra något bra är sten hård och lite rörande, det tar bort fokus på vad personen egentligen är intresserad av och lotsar alltid in oss bland de vedertagna och all- männa ideal som dominerar agendan för stunden. Bättre att göra något och sedan försöka tycka det är bra (som många gör med sina barn) än försöka göra om det man gjort till något bra (som tyvärr vissa också gör med sina barn). Konst som historien bedömmer som viktig är ofta ett sant avtryck av tidsandan som rådde då. Hade de för- sökt göra den bra istället för sann hade den blivit mindre viktig, viljan att göra någonting bra kan liknas vid självcensur.
  75,00 kr
 16. Vad är miljö och 100 andra jätteviktiga frågor
  Vad är miljö och 100 andra jätteviktiga frågor
  Beskrivning
  Är klimathotet en konspiration? Hur känner man igen en miljöaktivist? Vad kostar en orkan? I årets roligaste miljöbok diskuteras miljön och klimatet på ett provocerande och lättsamt sätt, för att du oavsett bakgrund eller förkunskaper ska kunna få en inblick i vad vår tids ödesfrågor handlar om. Boken är skriven av Maria Wetterstrand och Gabriel Liljenström, båda med bakgrund i miljörörelsen
  75,00 kr
 17. Vad är musik och 100 andra jätteviktiga frågor
  Vad är musik och 100 andra jätteviktiga frågor
  Beskrivning
  En vägledning för den som önskar förstå olika typerav musik. Två av Sveriges stora musikprofiler guidar dig genom musikens landskap och öppnar upp för nya fråge ställningar kring ämnet du trodde du visste allt om. Boken bjuder även på nyttiga tips som .Hur blir man av med en låt på hjärnan?. , .Hur lyssnar man på musik?. och vi får även svaret på den ständiga frågan .Vem skrev modemljudet?..
  75,00 kr
 18. Vad är sanning och 100 andra jätteviktiga frågor
  Vad är sanning och 100 andra jätteviktiga frågor
  Beskrivning
  Är självbiografier sanna? Hur kan din sanning någonsin bli min? Är det sant att man vet bättre när man blir äldre? Frågor som det är lätt att ha åsikter om, men vad är egentligen sant? Boken Vad är sanning? erbjuder ettkort svar och ett långt svar på dina frågor om sanningen.7. Är det sant att högmod är en dödssynd?Kort svar:Har du också gått på den där listan? Högmod, girighet,vällust, avund, frosseri, vrede och likgiltighet. Tyckerdu verkligen att vällust är en dödssynd?Långt svar:En vis man har sagt och många med mig att listanpå dödssynder blandar äpplen och päron.Straffet för dödssynd var den eviga döden, vilket låterolustigt. Evigt liv kan ha sin utdragna tråkighet, menevig död låter ännu tristare, som att sitta och vänta påtåget i Alvesta utan något att läsa. Ordet dead-line fåren ny betydelse. Vi svenskar är så fina människor att vi sällan når dödssyndsnivå. När jag var liten (när jag tillhörde the small people) sa mamma, att det värsta som fanns var att vara mallig (högmod light). Det ledde till att jag fick kämpa i många år med dåligt självförtroende. Högmod blev inte mitt problem. Tvärtom. Lågmod.
  75,00 kr
 19. Vad är sport och 100 andra jätteviktiga frågor
  Vad är sport och 100 andra jätteviktiga frågor
  Beskrivning

  "Vad är" -böckerna är kunskapsserien som tar upp allmängiltiga ämnen där alla redan vet vad de tycker, och som sedan med hjälp av 101 frågor rycker undan åsiktsmattan för läsaren och visar hur det egentligen är. Lotta Fahlberg svarar på viktiga frågor om OS och sport och kommer att ge läsaren en möjlighet att byta ut sina åsikter mot fakta, som gentemot åsikter har denfördelen att man kan ersätta dem i den takt man finner nya.

  Lotta Fahlberg är mest känd som reporter på SVT Sport. Med en egen språklig stil och en känsla för dramaturgi har hon etablerat sig som en av de starkaste berättarna inom sportjournalistiken.

  75,00 kr
 20. Vad gör du då?
  Vad gör du då?
  Beskrivning
  I många diskussioner om krig och fred ställs frågan "Vad skulle du göra om en beväpnad man anfaller din familj?" Teologen John H Yoder belyser denna frågeställning
  50,00 kr
 21. Vad vill Gud med mitt liv? /pk
  Vad vill Gud med mitt liv? /pk
  Beskrivning

  Var finns Gud i alla beslut som jag ska fatta? Många gånger är frågorna fler än svaren-

  50,00 kr
 22. Vägar till bön
  Vägar till bön
  Beskrivning
  Det här är en bok för den som har fattat beslutet att be regelbundet. Vi är många som har börjat - våra föresatser har varit goda. I början är det lätt, då vi själva står i centrum och har kontroll. Men efter ett tag blir det svårare. Vi vet inte vart Gud vill leda oss. Vi tror oss ha kommit på fel spår. Då är det frestande att ge upp. »Bönen är en konst och ett liv som vi måste lära oss. Lärjungarna själva kände detta behov och bad Jesus: 'Herre, lär oss att be' (Luk 11:1). Man kan kanske tycka att bönen är något spontant - någonting som man inte behöver lära sig eller öva sig i. Vi glömmer så lätt att vi en gång i livet lärde oss det som nu förefaller oss naturligt och spontant: att gå, att tala osv. Det är därför viktigt att vi lär oss att be, att vi är uthålliga och inte ger upp. Många börjar - vi har kanske själva haft goda föresatser, gång på gång, när det gäller bönen - och vi vet hur det blev. Häri ligger en svårighet för alla och det hör till själva bönens natur. Bönen är till sitt väsen en relation till en annan, till Gud
  40,00 kr
 23. Vägen till Santiago de Compostela. En modern pilgrim på jakt efter det mede
  Vägen till Santiago de Compostela. En modern pilgrim på jakt efter det mede
  Beskrivning
  "Vandraren sökte stillheten och ensamheten. Han kallade sig pilgrim för han vill gå i den heliga Birgittas fotspår. Han sökte och fann vägar där vandrare tidigare dragit fram. Han blev en länk i en lång tradition. Men under de 219 dagarna på vägen mötte han ständigt nya människor, dagens européer mitt i deras vardag. Det uppstod en dialog. Den privata vandringen blev till något annat, till något mer! Människor tog honom på allvar. Han fick en uppgift han aldrig drömt om."

  - Rolf Enander
  75,00 kr
 24. Vägmärken
  Vägmärken
  Beskrivning
  Efter Dag Hammarskjölds död i september 1961 fann man i hans bostad i New York ett manuskript med titeln Vägmärken. I ett närslutet brev kallade han anteckningarna för en sorts 'vitbok' rörande mina förhandlingar med mig själv och Gud.
    Dag Hammarskjölds bok är idag en klassiker. Efter utgivningen 1963 har Vägmärken översatts till en mängd språk och nya läsare finner ständigt vägen till en av den svenska litteraturens mest säregna tänkare.

  Dag Hammarskjöld föddes 1905. Han var FN:s generalsekreterare från 1953 till sin död 1961 och ledamot av Svenska Akademien från 1954. År 1961 erhöll han postumt Nobels fredspris.

  50,00 kr
 25. Vägvisare : en bok om kristet ledarskap
  Vägvisare : en bok om kristet ledarskap
  Beskrivning
  En bok för dig som utövar någon form av ledarskap i församlingen. Författaren väver samman personliga erfarenheter med exempel ur kyrkans 2000-åriga historia.

  Vägvisare vänder sig till alla kategorier av ledare, från dem som utan formella tjänster utövar ett kristet inflytande i sin omgivning, till anställda och ämbetsutövare av olika slag. Boken skrevs utigtån författarens erfarenhet som redaktör på den ekumeniska tidningen Nytt Liv och har sedan publiceringen sålts i över 20,000 ex i Norden och Tyskland. Numera arbetar Magnus Malm med ledarretreater och andlig vägledning för församlingsarbetare. Han har även utkommit med Under mandelträdet och I lammets tecken.
  • Köp 3 för 72,25 kr/st
 26. Välgrundad fruktan : om asyl, amnesti och rätten till trygghet
  Välgrundad fruktan : om asyl, amnesti och rätten till trygghet
  Beskrivning

  En bok om asyl, amnesti och rätten till trygghet "Vad händer med oss om vi stänger ute barns behov och solidariteten med den som är utsatt? Vad händer med vårt Sverige? Kollapsar det inte utan medkänsla."Ur KG Hammar julbrev till regeringenInför julen 2004 angriper ärkebiskop KG Hammar regeringen. Asylrätten har nästan helt försvunnit.Julbrevet inleder en unik våg av protester mot svensk flyktingpolitik. 160 000 människor skriver på påskuppropet i protest mot en asylpolitik som havererat. Deras krav snarare moraliskt än politiskt: en amnesti. Välgrundad fruktan är ett nedslag i svenska flyktingpolitiken. Sällan har avståndet varit så stort mellan människors moraliska förväntningar på flyktingpolitiken och den krassa verkligheten bakom myndigheternas praxis. Boken rapporterar om de gömda, de apatiska barnen och andra asylsökande. Den tar läsaren bakom kulisserna på den massiva protestvåg som samlade såväl syndikalister som konservativa kristna. Huvudförfattare och redaktör är David Qviström, f 1965, journalist som tidigare arbetat på b

  65,00 kr
 27. Varför ska jag tro på Gud?
  Varför ska jag tro på Gud?
  Beskrivning
  Timothy Keller, som är verksam på Manhattan i New York, visar i den här boken på ett övertygande sätt att kristen tro är intellektuellt hållbar och tål att prövas av tänkande, genuint sanningssökande människor. Ateister, agnostiker och skeptiker, liksom kristna, utmanas att tänka igenom sin hållning och på allvar pröva argumenten för kristen tro.
  • Köp 3 för 72,00 kr/st
  • Köp 10 för 68,00 kr/st
 28. Vem kan laga en trasig själ?
  Vem kan laga en trasig själ?
  Beskrivning
  ”Peter Ahlmans livsberättelse är som en actionfilm, så spännande att man som läsare nästan tappar andan under de dramatiska och alltmer sanslösa turerna. För en tid sedan recenserade jag Sebastian Staksets bok, med en dramaturgi som jag trodde skulle vara svår att överträffa. Men efter att andlöst ha slukat Peter Ahlmans historia kan jag försäkra att den berättelsen inte kommer långt efter.” Recension i Världen Idag "...ett livsöde som det är svårt att lämnas oberörd inför. Det finns alltid hopp. Det djupaste mörkret kan vända och den Gud jag alltjämt tror på har förmågan att ingjuta mod i de mest modfällda situationer. En stark berättelse." Recension i Ung Tro

  "... detta är en händelserik, välskriven och intensiv berättelse med budskapet att det finns vägar ut och chanser att ta ut en ny riktning i livet, även när allt ser ut att ha gått itu." Recension i Filipstads Tidning

  ”Peter Ahlmans bok är skriven på ett så bra sätt så att man inte kan lägga den åt sidan.” Recension i Hela Pingsten

  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
  • Köp 25 för 76,00 kr/st
  • Köp 50 för 71,25 kr/st
 29. Vredens tid - Pocket
  Vredens tid - Pocket
  Beskrivning
  En septembermorgon frontalkrockar två bilar på en glest trafikerad riksväg. Kollisionen är våldsam. Tioåriga Cecilia slungas ut genom rutan och är död innan hon slår i marken. Fem år senare får kriminalkommissarie Walter Gröhn ett förbryllande fall på sitt bord - en död taxichaufför och en förövare som inte har en aning om varför han begått brottet. Det första mordet följs av fler, alla lika brutala, och alla till synes lika oförklarliga. Tillsammans med den begåvade praktikanten Jonna de Brugge från Rikspolisstyrelsens särskilda utredningsenhet börjar Walter nysta i trådar som leder både bakåt i tiden och rakt in i det svenska rättssystemets hjärta. Sanningen de närmar sig är lika osannolik som fruktansvärd och när Walter fråntas fallet ställs allting på sin spets. Snart tvingas han in i ett spel med både sin egen och Jonnas framtid som insats."( ...)den här fullfjädrade debutthrillern plockar jag utan minsta tvekan in bland ÅRETS BÄSTA BÖCKER." Iwan Morelius, Svenska Deckarakademin"Det här är verkligen en rafflande historia"Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige"Vredens tid är en väl genomarbetad och maffig debut av Tegenfalk."Smålänningen"Tegenfalk har skapat en avancerad intrig där samspelet mellan karaktärerna känns äkta. Rekommenderas varmt till läsning!"Torkel Lindquist, Bibliotekstjänst"Historien är både fyndig och spännande." DAST Magazine
  40,00 kr
 30. Washingtondekretet
  Washingtondekretet
  Beskrivning
  Doggie Rogers är lycklig när hon kliver in på Hotel Splendor för att fira den demokratiske presidentkandidaten Bruce Jansens historiska valseger. Hon är full av hopp inför framtiden och övertygad om att Jansen är den rätte att axla rollen som världens mäktigaste man. Men medan den nyvalde presidenten hyllas av sina trogna medarbetare drar en man i rummet plötsligt vapen. Skottet träffar Bruce Jansens höggravida hustru, och varken hon eller det ofödda barnet går att rädda.

  Doggie är i chocktillstånd – inte minst för att hennes egen far anklagas för mordet. När Bruce Jansen senare svär presidenteden är han en djupt förbittrad man. Han lägger fram en ytterst kontroversiell förordning som ska återupprätta ordningen i USA. Men då det går upp för medborgarna vad Washingtondekretet innebär, bryter helvetet loss. Snart är gränserna stängda, utegångsförbud införs och inbördeskriget hotar.

  En liten grupp människor, med Doggie Rogers i täten, klamrar sig dock fast vid hoppet och gör allt för att avslöja komplotten som det amerikanska samhället är utsatt för. Doggie har blivit landets mest eftersökta kvinna. Och nationens framtid vilar på hennes axlar.Washingtondekretet är en tankeväckande politisk thriller från författaren bakom succéböckerna om Avdelning Q.

  40,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 401-437 av 437

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17

 

Samt v 23 2024 Är butiken öppen följande tider:

3-4/6: 10-17

5/6: 10-14

7/6: 17-17


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå