View as Tabell Lista

Artiklar 401-412 av 412

Page
per sida
Fallande ordning
 1. Vägar till bön
  Vägar till bön
  Beskrivning
  Det här är en bok för den som har fattat beslutet att be regelbundet. Vi är många som har börjat - våra föresatser har varit goda. I början är det lätt, då vi själva står i centrum och har kontroll. Men efter ett tag blir det svårare. Vi vet inte vart Gud vill leda oss. Vi tror oss ha kommit på fel spår. Då är det frestande att ge upp. »Bönen är en konst och ett liv som vi måste lära oss. Lärjungarna själva kände detta behov och bad Jesus: 'Herre, lär oss att be' (Luk 11:1). Man kan kanske tycka att bönen är något spontant - någonting som man inte behöver lära sig eller öva sig i. Vi glömmer så lätt att vi en gång i livet lärde oss det som nu förefaller oss naturligt och spontant: att gå, att tala osv. Det är därför viktigt att vi lär oss att be, att vi är uthålliga och inte ger upp. Många börjar - vi har kanske själva haft goda föresatser, gång på gång, när det gäller bönen - och vi vet hur det blev. Häri ligger en svårighet för alla och det hör till själva bönens natur. Bönen är till sitt väsen en relation till en annan, till Gud
  40,00 kr
 2. Vägar till visdom
  Vägar till visdom
  Beskrivning

  Visdom är ett högst konkret förhållningssätt till livet, skriver Stefan Einhorn, som leder till fördjupade möjligheter att leva ett rikt liv och till bättre relationer med våra medmänniskor.Aldrig tidigare i mänsklighetens historia har tillgång till visdom varit så viktig och angelägen. Vi lever i en tid när individen på ett unikt sätt har möjlighet att påverka sitt eget (och andras) liv. Det handlar inte bara om beslut på liv och död, om framtida ödesfrågor som storskaliga krig och klimathot, tillgång till visdom kan bistå oss också i vardagliga situationer.

  Med belysande exempel från vetenskapen, populärkulturen och egna erfarenheter förklarar Stefan Einhorn hur vi alla kan tillägna oss visdom och få ett meningsfullare liv

  70,00 kr
 3. Vägen till Santiago de Compostela. En modern pilgrim på jakt efter det mede
  Vägen till Santiago de Compostela. En modern pilgrim på jakt efter det mede
  Beskrivning
  "Vandraren sökte stillheten och ensamheten. Han kallade sig pilgrim för han vill gå i den heliga Birgittas fotspår. Han sökte och fann vägar där vandrare tidigare dragit fram. Han blev en länk i en lång tradition. Men under de 219 dagarna på vägen mötte han ständigt nya människor, dagens européer mitt i deras vardag. Det uppstod en dialog. Den privata vandringen blev till något annat, till något mer! Människor tog honom på allvar. Han fick en uppgift han aldrig drömt om."

  - Rolf Enander
  75,00 kr
 4. Vägmärken
  Vägmärken
  Beskrivning
  Efter Dag Hammarskjölds död i september 1961 fann man i hans bostad i New York ett manuskript med titeln Vägmärken. I ett närslutet brev kallade han anteckningarna för en sorts 'vitbok' rörande mina förhandlingar med mig själv och Gud.
    Dag Hammarskjölds bok är idag en klassiker. Efter utgivningen 1963 har Vägmärken översatts till en mängd språk och nya läsare finner ständigt vägen till en av den svenska litteraturens mest säregna tänkare.

  Dag Hammarskjöld föddes 1905. Han var FN:s generalsekreterare från 1953 till sin död 1961 och ledamot av Svenska Akademien från 1954. År 1961 erhöll han postumt Nobels fredspris.

  50,00 kr
 5. Vägvisare : en bok om kristet ledarskap
  Vägvisare : en bok om kristet ledarskap
  Beskrivning
  En bok för dig som utövar någon form av ledarskap i församlingen. Författaren väver samman personliga erfarenheter med exempel ur kyrkans 2000-åriga historia.

  Vägvisare vänder sig till alla kategorier av ledare, från dem som utan formella tjänster utövar ett kristet inflytande i sin omgivning, till anställda och ämbetsutövare av olika slag. Boken skrevs utigtån författarens erfarenhet som redaktör på den ekumeniska tidningen Nytt Liv och har sedan publiceringen sålts i över 20,000 ex i Norden och Tyskland. Numera arbetar Magnus Malm med ledarretreater och andlig vägledning för församlingsarbetare. Han har även utkommit med Under mandelträdet och I lammets tecken.
  • Köp 3 för 72,25 kr/st
 6. Välgrundad fruktan : om asyl, amnesti och rätten till trygghet
  Välgrundad fruktan : om asyl, amnesti och rätten till trygghet
  Beskrivning

  En bok om asyl, amnesti och rätten till trygghet "Vad händer med oss om vi stänger ute barns behov och solidariteten med den som är utsatt? Vad händer med vårt Sverige? Kollapsar det inte utan medkänsla."Ur KG Hammar julbrev till regeringenInför julen 2004 angriper ärkebiskop KG Hammar regeringen. Asylrätten har nästan helt försvunnit.Julbrevet inleder en unik våg av protester mot svensk flyktingpolitik. 160 000 människor skriver på påskuppropet i protest mot en asylpolitik som havererat. Deras krav snarare moraliskt än politiskt: en amnesti. Välgrundad fruktan är ett nedslag i svenska flyktingpolitiken. Sällan har avståndet varit så stort mellan människors moraliska förväntningar på flyktingpolitiken och den krassa verkligheten bakom myndigheternas praxis. Boken rapporterar om de gömda, de apatiska barnen och andra asylsökande. Den tar läsaren bakom kulisserna på den massiva protestvåg som samlade såväl syndikalister som konservativa kristna. Huvudförfattare och redaktör är David Qviström, f 1965, journalist som tidigare arbetat på b

  65,00 kr
 7. Varför ska jag tro på Gud?
  Varför ska jag tro på Gud?
  Beskrivning
  Timothy Keller, som är verksam på Manhattan i New York, visar i den här boken på ett övertygande sätt att kristen tro är intellektuellt hållbar och tål att prövas av tänkande, genuint sanningssökande människor. Ateister, agnostiker och skeptiker, liksom kristna, utmanas att tänka igenom sin hållning och på allvar pröva argumenten för kristen tro.
  • Köp 3 för 72,00 kr/st
  • Köp 10 för 68,00 kr/st
 8. Vredens tid - Pocket
  Vredens tid - Pocket
  Beskrivning
  En septembermorgon frontalkrockar två bilar på en glest trafikerad riksväg. Kollisionen är våldsam. Tioåriga Cecilia slungas ut genom rutan och är död innan hon slår i marken. Fem år senare får kriminalkommissarie Walter Gröhn ett förbryllande fall på sitt bord - en död taxichaufför och en förövare som inte har en aning om varför han begått brottet. Det första mordet följs av fler, alla lika brutala, och alla till synes lika oförklarliga. Tillsammans med den begåvade praktikanten Jonna de Brugge från Rikspolisstyrelsens särskilda utredningsenhet börjar Walter nysta i trådar som leder både bakåt i tiden och rakt in i det svenska rättssystemets hjärta. Sanningen de närmar sig är lika osannolik som fruktansvärd och när Walter fråntas fallet ställs allting på sin spets. Snart tvingas han in i ett spel med både sin egen och Jonnas framtid som insats."( ...)den här fullfjädrade debutthrillern plockar jag utan minsta tvekan in bland ÅRETS BÄSTA BÖCKER." Iwan Morelius, Svenska Deckarakademin"Det här är verkligen en rafflande historia"Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige"Vredens tid är en väl genomarbetad och maffig debut av Tegenfalk."Smålänningen"Tegenfalk har skapat en avancerad intrig där samspelet mellan karaktärerna känns äkta. Rekommenderas varmt till läsning!"Torkel Lindquist, Bibliotekstjänst"Historien är både fyndig och spännande." DAST Magazine
  40,00 kr
 9. Washingtondekretet
  Washingtondekretet
  Beskrivning
  Doggie Rogers är lycklig när hon kliver in på Hotel Splendor för att fira den demokratiske presidentkandidaten Bruce Jansens historiska valseger. Hon är full av hopp inför framtiden och övertygad om att Jansen är den rätte att axla rollen som världens mäktigaste man. Men medan den nyvalde presidenten hyllas av sina trogna medarbetare drar en man i rummet plötsligt vapen. Skottet träffar Bruce Jansens höggravida hustru, och varken hon eller det ofödda barnet går att rädda.

  Doggie är i chocktillstånd – inte minst för att hennes egen far anklagas för mordet. När Bruce Jansen senare svär presidenteden är han en djupt förbittrad man. Han lägger fram en ytterst kontroversiell förordning som ska återupprätta ordningen i USA. Men då det går upp för medborgarna vad Washingtondekretet innebär, bryter helvetet loss. Snart är gränserna stängda, utegångsförbud införs och inbördeskriget hotar.

  En liten grupp människor, med Doggie Rogers i täten, klamrar sig dock fast vid hoppet och gör allt för att avslöja komplotten som det amerikanska samhället är utsatt för. Doggie har blivit landets mest eftersökta kvinna. Och nationens framtid vilar på hennes axlar.Washingtondekretet är en tankeväckande politisk thriller från författaren bakom succéböckerna om Avdelning Q.

  40,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 401-412 av 412

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag - fredag 10 - 17

Lördagar  10-14


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå