View as Tabell Lista

Artiklar 401-422 av 422

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Vackra flickors lott
    Vackra flickors lott
    Beskrivning
    Mma Ramotswe är bekymrad. Allt står inte rätt till med hennes fästman, mr J.L.B. Matekoni. På sista tiden har han inte varit sig själv utan suttit hemma och grubblat. Mma Ramotswe måste ta till sin detektivskicklighet för att finna
    orsaken till hans problem. Under tiden tar den effektiva Mma Makutsi sig an ett eget fall. Hon ska undersöka vem av fyra kandidater som är mest lämplig att bli Miss Botswana. På grund av tidigare skandaler behöver man finna en värdig skönhetsdrottning med egenskaper ingen kan klandra. Mma Makutsi förstår raskt att vackra kvinnors lott varierar och löser uppdraget med bravur
    75,00 kr
  2. Vad är konst och 100 andra jätteviktiga frågor
    Vad är konst och 100 andra jätteviktiga frågor
    Beskrivning
    Konst är det som gör oss till människor, menar Ernst Billgren. I boken "Vad är konst och hundra andra jätteviktiga frågor" vänder han ut och in på konstbegreppet och leker med dess terminologi. Han frågar sig "Hur vet man om en målning är bra?", "Vad är smak?", "Är det viktigt att lyckas?" Med underfundiga och roliga svar guidar han oss genom boken, som väcker intresse och nyfikenhet långt utanför konstsfären. Ur boken:Bör man göra någonting bra? Kort svar: Inte nödvändigtvis. Långt svar: Jakten och pressen på att göra något bra är sten hård och lite rörande, det tar bort fokus på vad personen egentligen är intresserad av och lotsar alltid in oss bland de vedertagna och all- männa ideal som dominerar agendan för stunden. Bättre att göra något och sedan försöka tycka det är bra (som många gör med sina barn) än försöka göra om det man gjort till något bra (som tyvärr vissa också gör med sina barn). Konst som historien bedömmer som viktig är ofta ett sant avtryck av tidsandan som rådde då. Hade de för- sökt göra den bra istället för sann hade den blivit mindre viktig, viljan att göra någonting bra kan liknas vid självcensur.
    75,00 kr
  3. Vad är miljö och 100 andra jätteviktiga frågor
    Vad är miljö och 100 andra jätteviktiga frågor
    Beskrivning
    Är klimathotet en konspiration? Hur känner man igen en miljöaktivist? Vad kostar en orkan? I årets roligaste miljöbok diskuteras miljön och klimatet på ett provocerande och lättsamt sätt, för att du oavsett bakgrund eller förkunskaper ska kunna få en inblick i vad vår tids ödesfrågor handlar om. Boken är skriven av Maria Wetterstrand och Gabriel Liljenström, båda med bakgrund i miljörörelsen
    75,00 kr
  4. Vad är musik och 100 andra jätteviktiga frågor
    Vad är musik och 100 andra jätteviktiga frågor
    Beskrivning
    En vägledning för den som önskar förstå olika typerav musik. Två av Sveriges stora musikprofiler guidar dig genom musikens landskap och öppnar upp för nya fråge ställningar kring ämnet du trodde du visste allt om. Boken bjuder även på nyttiga tips som .Hur blir man av med en låt på hjärnan?. , .Hur lyssnar man på musik?. och vi får även svaret på den ständiga frågan .Vem skrev modemljudet?..
    75,00 kr
  5. Vad är sanning och 100 andra jätteviktiga frågor
    Vad är sanning och 100 andra jätteviktiga frågor
    Beskrivning
    Är självbiografier sanna? Hur kan din sanning någonsin bli min? Är det sant att man vet bättre när man blir äldre? Frågor som det är lätt att ha åsikter om, men vad är egentligen sant? Boken Vad är sanning? erbjuder ettkort svar och ett långt svar på dina frågor om sanningen.7. Är det sant att högmod är en dödssynd?Kort svar:Har du också gått på den där listan? Högmod, girighet,vällust, avund, frosseri, vrede och likgiltighet. Tyckerdu verkligen att vällust är en dödssynd?Långt svar:En vis man har sagt och många med mig att listanpå dödssynder blandar äpplen och päron.Straffet för dödssynd var den eviga döden, vilket låterolustigt. Evigt liv kan ha sin utdragna tråkighet, menevig död låter ännu tristare, som att sitta och vänta påtåget i Alvesta utan något att läsa. Ordet dead-line fåren ny betydelse. Vi svenskar är så fina människor att vi sällan når dödssyndsnivå. När jag var liten (när jag tillhörde the small people) sa mamma, att det värsta som fanns var att vara mallig (högmod light). Det ledde till att jag fick kämpa i många år med dåligt självförtroende. Högmod blev inte mitt problem. Tvärtom. Lågmod.
    75,00 kr
  6. Vad är sport och 100 andra jätteviktiga frågor
    Vad är sport och 100 andra jätteviktiga frågor
    Beskrivning

    "Vad är" -böckerna är kunskapsserien som tar upp allmängiltiga ämnen där alla redan vet vad de tycker, och som sedan med hjälp av 101 frågor rycker undan åsiktsmattan för läsaren och visar hur det egentligen är. Lotta Fahlberg svarar på viktiga frågor om OS och sport och kommer att ge läsaren en möjlighet att byta ut sina åsikter mot fakta, som gentemot åsikter har denfördelen att man kan ersätta dem i den takt man finner nya.

    Lotta Fahlberg är mest känd som reporter på SVT Sport. Med en egen språklig stil och en känsla för dramaturgi har hon etablerat sig som en av de starkaste berättarna inom sportjournalistiken.

    75,00 kr
  7. Vad gör du då?
    Vad gör du då?
    Beskrivning
    I många diskussioner om krig och fred ställs frågan "Vad skulle du göra om en beväpnad man anfaller din familj?" Teologen John H Yoder belyser denna frågeställning
    50,00 kr
  8. Vad vill Gud med mitt liv? /pk
    Vad vill Gud med mitt liv? /pk
    Beskrivning

    Var finns Gud i alla beslut som jag ska fatta? Många gånger är frågorna fler än svaren-

    50,00 kr
  9. Vägar till bön
    Vägar till bön
    Beskrivning
    Det här är en bok för den som har fattat beslutet att be regelbundet. Vi är många som har börjat - våra föresatser har varit goda. I början är det lätt, då vi själva står i centrum och har kontroll. Men efter ett tag blir det svårare. Vi vet inte vart Gud vill leda oss. Vi tror oss ha kommit på fel spår. Då är det frestande att ge upp. »Bönen är en konst och ett liv som vi måste lära oss. Lärjungarna själva kände detta behov och bad Jesus: 'Herre, lär oss att be' (Luk 11:1). Man kan kanske tycka att bönen är något spontant - någonting som man inte behöver lära sig eller öva sig i. Vi glömmer så lätt att vi en gång i livet lärde oss det som nu förefaller oss naturligt och spontant: att gå, att tala osv. Det är därför viktigt att vi lär oss att be, att vi är uthålliga och inte ger upp. Många börjar - vi har kanske själva haft goda föresatser, gång på gång, när det gäller bönen - och vi vet hur det blev. Häri ligger en svårighet för alla och det hör till själva bönens natur. Bönen är till sitt väsen en relation till en annan, till Gud
    40,00 kr
  10. Vägen till Santiago de Compostela. En modern pilgrim på jakt efter det mede
    Vägen till Santiago de Compostela. En modern pilgrim på jakt efter det mede
    Beskrivning
    "Vandraren sökte stillheten och ensamheten. Han kallade sig pilgrim för han vill gå i den heliga Birgittas fotspår. Han sökte och fann vägar där vandrare tidigare dragit fram. Han blev en länk i en lång tradition. Men under de 219 dagarna på vägen mötte han ständigt nya människor, dagens européer mitt i deras vardag. Det uppstod en dialog. Den privata vandringen blev till något annat, till något mer! Människor tog honom på allvar. Han fick en uppgift han aldrig drömt om."

    - Rolf Enander
    75,00 kr
  11. Vägmärken
    Vägmärken
    Beskrivning
    Efter Dag Hammarskjölds död i september 1961 fann man i hans bostad i New York ett manuskript med titeln Vägmärken. I ett närslutet brev kallade han anteckningarna för en sorts 'vitbok' rörande mina förhandlingar med mig själv och Gud.
      Dag Hammarskjölds bok är idag en klassiker. Efter utgivningen 1963 har Vägmärken översatts till en mängd språk och nya läsare finner ständigt vägen till en av den svenska litteraturens mest säregna tänkare.

    Dag Hammarskjöld föddes 1905. Han var FN:s generalsekreterare från 1953 till sin död 1961 och ledamot av Svenska Akademien från 1954. År 1961 erhöll han postumt Nobels fredspris.

    50,00 kr
  12. Vägvisare : en bok om kristet ledarskap
    Vägvisare : en bok om kristet ledarskap
    Beskrivning
    En bok för dig som utövar någon form av ledarskap i församlingen. Författaren väver samman personliga erfarenheter med exempel ur kyrkans 2000-åriga historia.

    Vägvisare vänder sig till alla kategorier av ledare, från dem som utan formella tjänster utövar ett kristet inflytande i sin omgivning, till anställda och ämbetsutövare av olika slag. Boken skrevs utigtån författarens erfarenhet som redaktör på den ekumeniska tidningen Nytt Liv och har sedan publiceringen sålts i över 20,000 ex i Norden och Tyskland. Numera arbetar Magnus Malm med ledarretreater och andlig vägledning för församlingsarbetare. Han har även utkommit med Under mandelträdet och I lammets tecken.
    • Köp 3 för 72,25 kr/st
  13. Välgrundad fruktan : om asyl, amnesti och rätten till trygghet
    Välgrundad fruktan : om asyl, amnesti och rätten till trygghet
    Beskrivning

    En bok om asyl, amnesti och rätten till trygghet "Vad händer med oss om vi stänger ute barns behov och solidariteten med den som är utsatt? Vad händer med vårt Sverige? Kollapsar det inte utan medkänsla."Ur KG Hammar julbrev till regeringenInför julen 2004 angriper ärkebiskop KG Hammar regeringen. Asylrätten har nästan helt försvunnit.Julbrevet inleder en unik våg av protester mot svensk flyktingpolitik. 160 000 människor skriver på påskuppropet i protest mot en asylpolitik som havererat. Deras krav snarare moraliskt än politiskt: en amnesti. Välgrundad fruktan är ett nedslag i svenska flyktingpolitiken. Sällan har avståndet varit så stort mellan människors moraliska förväntningar på flyktingpolitiken och den krassa verkligheten bakom myndigheternas praxis. Boken rapporterar om de gömda, de apatiska barnen och andra asylsökande. Den tar läsaren bakom kulisserna på den massiva protestvåg som samlade såväl syndikalister som konservativa kristna. Huvudförfattare och redaktör är David Qviström, f 1965, journalist som tidigare arbetat på b

    65,00 kr
  14. Varför ska jag tro på Gud?
    Varför ska jag tro på Gud?
    Beskrivning
    Timothy Keller, som är verksam på Manhattan i New York, visar i den här boken på ett övertygande sätt att kristen tro är intellektuellt hållbar och tål att prövas av tänkande, genuint sanningssökande människor. Ateister, agnostiker och skeptiker, liksom kristna, utmanas att tänka igenom sin hållning och på allvar pröva argumenten för kristen tro.
    • Köp 3 för 72,00 kr/st
    • Köp 10 för 68,00 kr/st
  15. Vredens tid - Pocket
    Vredens tid - Pocket
    Beskrivning
    En septembermorgon frontalkrockar två bilar på en glest trafikerad riksväg. Kollisionen är våldsam. Tioåriga Cecilia slungas ut genom rutan och är död innan hon slår i marken. Fem år senare får kriminalkommissarie Walter Gröhn ett förbryllande fall på sitt bord - en död taxichaufför och en förövare som inte har en aning om varför han begått brottet. Det första mordet följs av fler, alla lika brutala, och alla till synes lika oförklarliga. Tillsammans med den begåvade praktikanten Jonna de Brugge från Rikspolisstyrelsens särskilda utredningsenhet börjar Walter nysta i trådar som leder både bakåt i tiden och rakt in i det svenska rättssystemets hjärta. Sanningen de närmar sig är lika osannolik som fruktansvärd och när Walter fråntas fallet ställs allting på sin spets. Snart tvingas han in i ett spel med både sin egen och Jonnas framtid som insats."( ...)den här fullfjädrade debutthrillern plockar jag utan minsta tvekan in bland ÅRETS BÄSTA BÖCKER." Iwan Morelius, Svenska Deckarakademin"Det här är verkligen en rafflande historia"Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige"Vredens tid är en väl genomarbetad och maffig debut av Tegenfalk."Smålänningen"Tegenfalk har skapat en avancerad intrig där samspelet mellan karaktärerna känns äkta. Rekommenderas varmt till läsning!"Torkel Lindquist, Bibliotekstjänst"Historien är både fyndig och spännande." DAST Magazine
    40,00 kr
  16. Washingtondekretet
    Washingtondekretet
    Beskrivning
    Doggie Rogers är lycklig när hon kliver in på Hotel Splendor för att fira den demokratiske presidentkandidaten Bruce Jansens historiska valseger. Hon är full av hopp inför framtiden och övertygad om att Jansen är den rätte att axla rollen som världens mäktigaste man. Men medan den nyvalde presidenten hyllas av sina trogna medarbetare drar en man i rummet plötsligt vapen. Skottet träffar Bruce Jansens höggravida hustru, och varken hon eller det ofödda barnet går att rädda.

    Doggie är i chocktillstånd – inte minst för att hennes egen far anklagas för mordet. När Bruce Jansen senare svär presidenteden är han en djupt förbittrad man. Han lägger fram en ytterst kontroversiell förordning som ska återupprätta ordningen i USA. Men då det går upp för medborgarna vad Washingtondekretet innebär, bryter helvetet loss. Snart är gränserna stängda, utegångsförbud införs och inbördeskriget hotar.

    En liten grupp människor, med Doggie Rogers i täten, klamrar sig dock fast vid hoppet och gör allt för att avslöja komplotten som det amerikanska samhället är utsatt för. Doggie har blivit landets mest eftersökta kvinna. Och nationens framtid vilar på hennes axlar.Washingtondekretet är en tankeväckande politisk thriller från författaren bakom succéböckerna om Avdelning Q.

    40,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 401-422 av 422

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå