View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 9126

per sida
Fallande ordning
  1. 500 juicer & smoothies : den enda bok med juicer & smoothies du behöver
    500 juicer & smoothies : den enda bok med juicer & smoothies du behöver
    Beskrivning
    500 juicer & smoothies - den enda bok med juicer & smoothies du behöver

    Denna receptsamling är fullmatad med 500 underbart goda juicer och smoothies. Recepten består av både beprövade klassiker och nya varianter med kombinationer av både frukter och kryddor.

    Boken lär dig även allt du behöver veta om utrustning, tekniker och råvaror, samt ger dig tips på hur du bäst ska gå tillväga.

    Här hittar du allt, från härliga frukostsmoothies och energigivande juicer till hälsosamma detoxer, fettsnåla drycker, milkshakes och barnens favoriter. För festligare tillfällen finns även några "spritiga" blandningar.

    Boken har en modern design i ett, "knubbigt", fyrkantigt format med måtten 16x16 cm.

    I serien finns även titlarna:
    500 cocktails
    500 muffins
    500 smårätter
    500 pizzor & bröd
    500 soppor
    500 chokladfrestelser
    500 kakor
    500 italienska rätter
    500 sallader
    500 pajer
    500 grytor
    500 asiatiska rätter
    85,00 kr
  2. 500 muffins : den enda bok med  muffins du behöver
    500 muffins : den enda bok med muffins du behöver
    Beskrivning
    500 muffins - den enda bok med muffins du behöver

    Denna receptsamling består av en härlig blandning av klassiska, förföriska, matiga, kryddiga och festliga muffins.

    I det inledande avsnittet får du lära dig grunderna i hur man bakar muffins, du får tips på utrustning, ingredienser, olika blandningar och baktekniker, samt handfasta råd.

    Muffinsrecepten går att variera i det oändliga, här finns 500 olika varianter alltifrån vanilj- och chokladmuffins till kryddiga chaimuffins eller förföriska små kolamuffins. För de lite festligare tillfällena finns recept på ett antal "spritiga" varianter.

    Boken har en modern design i ett, "knubbigt", fyrkantigt format med måtten 16x16 cm.

    I serien finns även titlarna:
    500 cocktails
    500 juicer & smoothies
    500 smårätter
    500 pizzor & bröd
    500 soppor
    500 chokladfrestelser
    500 kakor
    500 italienska rätter
    500 sallader
    500 pajer
    500 grytor och gratänger
    500 asiatiska rätter
    85,00 kr
  3. 500 origami
    500 origami
    Beskrivning
    Med 500 mönstrade sidor som håller dig sysselsatt i timmar!

    Blocket innehåller tunna och fint mönstrade origamipapper med inspiration från naturen. Dessutom får du instruktioner till 8 olika projekt och tydliga steg för steg-beskrivningar till alla grundläggande veck.

    150,00 kr
  4. 52 förlorade sovmorgnar
    52 förlorade sovmorgnar
    Beskrivning
    »Kanske skulle man kunna tro att största anledningen till att jag går till kyrkan är Gud. Men om jag sa det skulle jag ljuga. Sanningen är att jag aldrig hade gått till kyrkan om det inte var för människorna. Det är egentligen inte konstigare än min vän Helge som går till Ullevi och kollar på fotboll mest för umgänget, ölen och korven. Inte för själva fotbollen.«

    Varför går man till kyrkan, egentligen? Den frågan fick Jacob Langvik på releasekvällen av sin förra bok, »96 lampor, som handlar om dem som lämnat kyrkan. Där och då bestämde han sig för att skriva en ny bok och försöka beskriva vad som får honom att fortsätta gå till kyrkan – trots att han ibland skulle vilja ta sovmorgon i stället. Boken handlar om det som är svårt att hitta någon annanstans i samhället: kors av aska i pannan, rum fulla av kärlek, vibrerande kyrkbänkar och en speciell gemenskap.

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  5. 52 visdomsord för att må bra i själen
    52 visdomsord för att må bra i själen
    Beskrivning
    Hur gör man för att må bra, och vad innebär det egentligen att bli hel i själen? Kan man få kontroll över oro, ångest, skuld, skam och rädslor? Hur navigerar man genom svåra känslor och erfarenheter?

    Vet du om att det finns en bra beskrivning – en karta – över vägen till inre helande?

    Genom lättförklarliga vardagsverktyg kan du få växa och inspireras av dem som gått före och funnit en väg till själslig hälsa. Längtar du efter ett liv av inre frihet? Guds närvaro finns överallt och hans hjälpande hand är precis intill dig, varje steg på vägen.

    De 52 visdomsorden vilar på beprövade psykoterapeutiska metoder, i förening med den kristna förståelsen av varje människas behov av sunda relationer till sig själv, andra och Gud.

    Pernilla Eklund är författare till flera böcker och webbkurser som förenar kristen tro och psykoterapeutiska metoder. Hon har också byggt upp det digitala själavårdscentret Soul Tools. Pernilla har arbetat med själavård och andlig vägledning sedan 2008. Hon har en masterexamen i psykoterapi på kristen grund, samt en bakgrund som lärare i naturvetenskapliga ämnen.

    "Den här boken är rena friskvårdsapoteket." Torbjörn Freij, Sverigeledare Celebrate Recovery

    "Andas hopp, ger mod och verktyg till att bli alltmer hel som människa." Linda Andersson, själavårdare och ledare i New Wine Sverige

    245,00 kr
  6. 5:2 dieten : friskare, smalare, längre liv med halvfasta
    5:2 dieten : friskare, smalare, längre liv med halvfasta
    Beskrivning
    Uppmärksammad ny dietbok av läkaren Michael Mosley som gjorde den omtalade BBC-dokumentären Eat, Fast, and Live Longer som visades i SVT:s Vetenskapens värld våren 2013.

    5:2-dieten, eller halvfasta, är det absolut senaste inom hälsa. Ät som vanligt fem dagar i veckan och halvfasta två dagar, men med riktig mat. De vetenskapliga bevisen är entydiga: ett minskat kaloriintag ger en friskare kropp och ett längre liv - på köpet får man också en lägre vikt.

    Resultatet: minskad risk för övervikt, diabetes, hjärtsjukdom och ett friskare åldrande.

    Det här är visserligen en diet, men det går att leva halvfastande resten av livet eftersom man får äta vad man vill övriga dagar.


    Förord av Kerstin Brismar, professor och kostforskare vid Karolinska Institutet.
    135,00 kr
  7. 5:2 kokboken : läckra recept på måltider med 100, 200 eller 300 kcal
    5:2 kokboken : läckra recept på måltider med 100, 200 eller 300 kcal
    Beskrivning
    5:2-dieten är på väg in över Sverige med stormsteg.
    Bloggare och matjournalister, t.o.m. Vetenskapens värld på SVT, talar nu alla om 5:2-dieten.

    Enligt 5:2-dieten fastar man två dagar i veckan och äter vad man vill resten av dagarna. De två fastedagarna behöver inte var sammanhängande och man fastar inte fullt ut - män får äta max 600 kalorier och kvinnor max 500
    100,00 kr
  8. 62 kvinnor i Bibeln
    62 kvinnor i Bibeln
    Beskrivning
    En fristående fortsättning av den uppskattade boken 49 kvinnor i bibeln som fått förmedla mycket glädje. Den används flitigt i studiegrupper, i konfirmandarbete, till dramatiseringar, bland kvinnliga interner, i Alphakurser m.m. Nu har en ny bok, en efterföljare kommit ut med ännu fler kvinnor från bibeln! Det unika med böckerna är att Eva Söderström inte bara ”målar en berättelse” hon målar också en bild av varje kvinna.

    Som läsare behöver vi få flera individuella tolkningsverktyg för att lära känna och fortsätta att fascineras av de bibliska kvinnorna. Deras liv och historia förtjänar att berättas. ”Någon” måste föra dessa kvinnors talan.

    Eva Söderström, konstnär, författare och teolog, gör det på ett utmärkt sätt, med ett levande och enkelt språk och färgstarka porträtt där vi som läsare kan möta oss själva och bli berörda av Gud

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
    • Köp 25 för 192,00 kr/st
  9. 6:Silvertronen
    6:Silvertronen
    Beskrivning
    Nr 6 i serien om Narnia
    95,00 kr
  10. 7 myter om lovsång - och vad Bibeln egentligen säger
    7 myter om lovsång - och vad Bibeln egentligen säger
    Beskrivning
    Få praktiker är så intimt förknippade med den kristna gudstjänsten som den tonsatta bönen. Paketerad i olika musikaliska former har lovsången genom alla tider hjälpt kyrkan att sätta ord på sin kamp, uttrycka sitt hopp och forma sin tro. Samtidigt är den också omdebatterad. Hur, var, när och varför ska vi lovsjunga? I boken 7 myter om lovsång diskuterar David Davage sju vanliga missuppfattningar om...
    200,00 kr
  11. 70 skäl till självmedkänsla : om att vara varm, vänlig och vilja sig själv väl
    70 skäl till självmedkänsla : om att vara varm, vänlig och vilja sig själv väl
    Beskrivning
    Ingen enskild faktor verkar höra så tydligt ihop med psykisk hälsa som självacceptans. Att vara icke-dömande mot sig själv, ha fördragsamhet med sina fel och brister och gilla sig själv i motgång det minskar symtomen på depression och ångest.

    Numera kan vi träna på att bli mer accepterande inåt genom självmedkänsla, ett nytt begrepp som handlar om att vara vänliga mot oss själva istället för hårda och kritiska när vi gör misstag. Övningarna i självmedkänsla hjälper hjärnan att gå in i ett trygghetsläge som sätter igång kroppens system för samhörighet och tillit. Det sänker stressnivåerna som orsakas av självkritik. När vi hackar på oss själva aktiverar vi nämligen kamp-flyktsystemet som är till för att vi ska reagera på fara utifrån.

    Vill du må bra? Tyck om dig. Och öva på det. Eller börja i alla fall med att stå ut med dina tillkortakommanden. Du behöver inte sträva efter att en gång för alla vara på topp, osårbar och evigt glad, utan bara vara tillfreds med det faktum att livet inte utrustar någon av oss med perfekt kropp eller kontrollerbara känslor eller oslagbara tankar. Det räcker med ett slags lågenergi-gillande. Strunta i att försöka älska dig själv, ha istället jag är väl bra som jag är-förhållande till dig själv. För mig var det en befrielse att få närma mig självacceptans med ord som medkänsla, tolerans, förståelse. Och värme!

    Agneta Lagercrantz följer här upp sin succébok Självmedkänsla med texter och reflektioner på temat 70 skäl till självmedkänsla.

    270,00 kr
  12. 7: Den sista striden
    7: Den sista striden
    Beskrivning
    Bok nr 7 i serien om Narnia
    95,00 kr
  13. 90 minuter i himlen
    90 minuter i himlen
    Beskrivning
    På väg hem från en konferens totalförstördes Don Pipers bil av en långtradare som kommit över på fel körfält. Ambulanspersonalen som kom till olycksplatsen konstaterade att han omkommit omedelbart efter kollisionen.Medan hans kropp låg livlös i den kraschade bilen upplevde Piper himlens härlighet och förundrades av dess skönhet och musik.Nittio minuter efter olyckan, då en pastor bad för Piper, återvände han till livet på jorden.Han hade upplevt himlen, men kom tillbaka till en sönderslagen kropp och en lång och smärtsam rehabilitering.90 minuter i himlen ger en inblick i himlens verklighet. Boken uppmuntrar den som går igenom smärta och kamp eller som har mist någon nära anhörig.Don Pipers upplevelse förändrade hans liv fullständigt och att läsa om den kommer att förändra även ditt liv!
    100,00 kr
  14. 90 minuter i himlen
    90 minuter i himlen
    Beskrivning
    Nu som pocket!

    På väg hem från en konferens totalförstördes Don Pipers bil av en långtradare som kommit över på fel körfält. Ambulanspersonalen som kom till olycksplatsen konstaterade att han omkommit omedelbart efter kollisionen. Medan hans kropp låg livlös i den kraschade bilen upplevde Piper himlens härlighet och förundrades av dess skönhet och musik. Nittio minuter efter olyckan, då en pastor bad för Piper, återvände han till livet på jorden. Han hade upplevt himlen, men kom tillbaka till en sönderslagen kropp och en lång och smärtsam rehabilitering.
    90 minuter i himlen ger en inblick i himlens verklighet. Boken uppmuntrar den som går igenom smärta och kamp eller som har mist någon nära anhörig.
    Don Pipers upplevelse förändrade hans liv fullständigt och att läsa om den kommer att förändra även ditt liv!

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  15. 96 lampor : om oss som brann och försvann
    96 lampor : om oss som brann och försvann
    Beskrivning
    »Det är 96 lampor i kyrksalen. Det har jag vetat sen jag var barn. Det var under de längre predikningarna som jag zonade ut och räknade dem alla. En gång var det som hände i kyrkan hela mitt liv. Nu vet jag inte ens om jag är kristen längre. Då var vi många i min ålder som delade platserna i kyrkbänken. Var är alla nu?«

    Jacob Langvik var ungdomspastorn som lämnade kyrkan när han gick igenom en livskris. Så småningom insåg han att han inte var ensam – många av kompisarna han delat kyrkbänk med hade gjort samma resa. Han bestämde sig för att försöka ta reda på vad som hade hänt. Den här boken handlar om dem. De som brann, men som till sist försvann. Som hade ett stort församlingsengagemang under ungdomsåren, men som kom att lämna av olika orsaker. Sex personer delar med sig av sina livsberättelser. Det är bitvis en sorglig läsning, där de intervjuade berättar att de inte känner att de ck plats med sina funderingar, frågor och tvivel i församlingen. Där trycket från omgivningen på hur man förväntades tro och uppträda till slut blev så stort att man lämnade kyrkan bakom sig. Men det är samtidigt också en hoppfull läsning, där det står klart att tron på Gud ofta överlever även de svåraste motgångar.

    96 lampor kan ses som ett brev till kyrkan. En lägesrapport som manar till reflektion över hur församlingen kan bli mer öppen och välkomnande.

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  16. 96 sidor om kristen tro
    96 sidor om kristen tro
    Beskrivning
    I den här boken får du tio grundläggande teman i kristen tro - och en utmaning: Vad betyder det för dig?
    • Köp 3 för 161,50 kr/st
  17. 99 roliga lekar för vuxna
    99 roliga lekar för vuxna
    Beskrivning
    Kinesiska viskleken - Sardinburken - 20 frågor - Kasta stövel - Knasbrännboll - Nynna låten- Maffia - Kasta ägg - Skottkärran - Introtävling - Askungesagan - Spotta gurka

    Ingen fest utan lek!

    Lekar kan pigga upp vilken middag som helst, göra underverk för midsommarfesten och få människor att slappna av och lära känna ­varandra bättre. Här finns de bästa lekarna samlade både klassiska och helt nya! 99 lekar för alla tillfällen i flera kategorier. Här finns något för alla! Utmana släkt och vänner i klassiska midsommar­lekar som säckhoppning, potatisstafett, stövelkast­ning och skottkärra. Lär känna kollegor och nya bekantskaper i namn­stafett och gör bordsplaceringen roligare genom att leka askungesagan.

    Höj stämningen på middagen med kinesiska visk­leken, galenpanna och maffia. Eller varför inte köra en musikintrotävling?

    Fördriv tiden på resan med roliga och kluriga bok­stavs­ och räknelekar.

    Bjud in vänner till en femkamp som de sent kom­mer glömma korsa floden med rockringar, kasta ägg och gör din egen version av fångarna på fortet.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  18. 999 1/2 kluriga gåtor
    999 1/2 kluriga gåtor
    Beskrivning

    Vad får man, om man klonar Kapten Krok?


    En piratkopia!


    999 ½ kluriga gåtor är alldeles fullproppad med gåtor- ordgåtor, bildgåtor och massor av annat trixigt och lurigt. Lika kul att lösa tillsammans med kompisarna på födelsedagskalas, klassfester och lunchraster som på egen hand.


    Varför tog Musse Pigg en tripp till yttre rymden?


    Han letade efter Pluto.


    Hur många ärtor går det på en enkilospåse?


    Inga - ärtor kan ju inte gå.


    Vad kan man behöva då man plockar lingon?


    Bärhjälp.


    När föder mammor babypojkar?


    På sön-dagar.

    85,00 kr
  19. Å andra sidan
    Å andra sidan
    Beskrivning
    Marian Keyes nya bästsäljare utspelar sig i förlagsbranschen och handlar om tre kvinnor; den litterära agenten Jojo, författaren Lily och festfixaren Gemma. Humoristiskt och träffsäkert beskriver Keyes kvinnornas problem med mammor, kollegor och pojkvänner. Jojo Harvey är litterär agent, med en kropp som Jessica Rabbit och en knivskarp hjärna. Hon har siktet inställt på att bli delägare i agenturen men när en ny kollega dyker upp och kammar hem ett miljonkontrakt får hon problem. En av Jojos författare är Lily Wright. Hon har skrivit en tröstbok efter ett rånöverfall och boken blev en bästsäljare. Nu har Lily fått skrivkramp och börjar bli desperat. Hon har nämligen köpt ett drömhus åt sig och pojkvännen Anton. Gemma Hogan arbetar som festfixare. Hon var tidigare en av Lilys bästa vänner, tills den dagen då Lily stal hennes pojkvän Anton. Nu har Gemmas pappa träffat en ny kvinna efter trettiofem års äktenskap och Gemma flyttar hem till sin mamma, som fått en sådan chock att hon måste matas med lugnande medel. Gemma skickar desperata e-mail till sin väninna Suzanne, som tycker att de är så underhållande att hon skickar dem till den enda litterära agent hon känner till: Jojo Harvey. Och så är cirkeln sluten. Marian Keyes böcker har sålt i över 7 miljoner exemplar och är översatta till 23 olika språk. Hon bor i Dublin med sin man Tony. Provlyssna på ljudboken!
    125,00 kr
  20. A door opened by the Lord - the history of the Evangelical Lutheran Church in Kenya
    A door opened by the Lord - the history of the Evangelical Lutheran Church in Kenya
    Beskrivning
    The author tries to answer the following questions:- How come that Swedish Lutheran Mission decided to start a new mission field in Kenya? - How has the work developed over the years, from a tiny mission work to an independent Church with four dioceses?- What are the important decisions and deliberations which have influenced the development of ELCK?
    175,00 kr
  21. ABBA : the photo book (deluxeutgåva)
    ABBA : the photo book (deluxeutgåva)
    Beskrivning
    Detta är Deluxe utgåvan av ABBA The Photo Book som innehåller en specialproducerad dokumentär samt 20 extra sidor med bilder från ABBAs tidiga Sverigeturneer. ABBA The Photo Book är den första heltäckande fotoboken om ABBA. I över 600 bilder på 400 sidor visas hela ABBAs fantastiska historia, från barndom via genombrott och världssuccé fram till i dag - här finns också helt nytagna bilder. Boken har skapats i nära samarbete med abborna själva som också med egna ord berättar om många av bilderna. Aldrig tidigare har så många bilder av ABBA återgivits på ett så storslaget sätt.

    ABBA har skrivit in sig i musikhistorien som ett av världens mest framgångsrika popband. De har sålt över 380 miljoner skivor, 50 miljoner människor har sett musikalen "Mamma Mia!" på scen och trots att bandet inte längre finns så följer över 4 miljoner fans ABBA på Facebook.

    De fyra ABBA-medlemmarna var alltid generösa med att ställa upp för fotografer, och därför finns fler bilder på ABBA än på många andra framgångsrika band. I boken finns de bästa bilderna - de klassiska men också sådana som aldrig publicerats tidigare. Med sina kommentarer av Agnetha, Benny, Björn och Frida är detta den definitiva bildberättelsen om ABBA.
    475,00 kr
  22. Abbi, 4 år & slav
    Abbi, 4 år & slav
    Beskrivning
    Jag såg skjulet ute på gården. Det var enkelt och slitet. Plågo­andarna förklarade att det var där jag skulle bo. Jag öppnade dörren som knarrade. Det fanns inget golv. Det var bara samma­ lerjord som utanför skjulet. Det fanns ingen säng, ingen madrass. Bara en säckväv på marken. Det fanns en enkel filt av bomull. Här skulle jag bo. Ensam i ett mörkt skjul utan lampa, värme eller säng. Ensam bland mörka skuggor, småkryp, råttor och en så stor ångest att den inte borde få plats i en så liten och skör kropp som min.

    Ur boken
    Abbis historia tar sin början i en kärleksfull familj som levde under knapra förhållanden i Etiopien. En kväll då familjen satt samlad kring elden vid kvällsmaten föll pappa Taje framstupa in i lågorna. Från den dagen gjorde Alemito, Abbis mamma, allt i sin makt för att hålla ihop familjen och ge mat till barnen. Men till slut tvingades hon att ge upp. Utan att veta vad som hänt hennes pappa eller förstå varför mamman gav bort henne hamnade Abbi hos ett par militärpoliser i en annan del av landet. Abbi var nu fyra år gammal, föräldralös och slav. Hon fick bo ensam i ett skjul på gården, jobba från morgon till kväll och dessutom utstå fruktansvärd misshandel. Men trots allt lidande och alla tårar är Abbis berättelse en historia om hopp. Abbi är en överlevare som inte gav upp och med kreativitet och uppfinningsrikedom såg hon ljusglimtar på helvetets bakgård. I mörkret på jordgolvet i sitt skjul bad hon kväll efter kväll till Gud om ett nytt liv – om en mamma och en pappa. Och en dag beslutade hon sig för att fly.

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  23. Absolut ingen gris
    Absolut ingen gris
    Beskrivning
    Oemotståndlig bok för bokslukaråldern!

    Mango är bra på precis allting. Inte bara karate och schack. Och hon är inte rädd för någonting. Bambang är rädd för precis allting och kan ingenting. Tycker han själv i alla fall. Dessutom är han en asiatisk tapir och absolut inte en gris.

    Det här är historien om hur Mango & Bambang blev bästa vänner. Det var inte alldeles självklart. Men efter att ha flytt från tigrar, hoppat simhopp och ätit banan-pannkakor, upptäckte de att de inte hade klarat sig utan varandra.

    Absolut ingen gris (OBS, det här är väldigt viktigt. Bambang är absolut inte en gris!) är den första delen i serien om vännerna Mango & Bambang. Clara Vulliamys charmiga illustrationer och Polly Fabers brittiskt underfundiga humor, gör den här boken till en verklig pärla. En varm historia om fördomar, mod och om hur vänskap övervinner allt.

    Polly Faber växte upp i Cambridge, i ett hus där varje rum var fullt av bokhyllor och boktravar - även toaletten! Hennes farfar grundade förlaget Faber & Faber (så de flesta böckerna kom därifrån). Nu skriver hon egna böcker i sin lilla, trånga, mysiga kombinerade kudd- och skrivarhörna, i huset i London. Clara Vulliamy växte upp i Notting Hill i London och har studerat på Chelsea School of Art, The Ruskin och The Royal Academy. Konst har alltid varit hennes liv. Pappa var arkitekt och konstnär. Och hennes mamma både skrev och illustrerade barnböcker, och när Clara själv fick barn började hon göra detsamma!

    160,00 kr
  24. Accessoarer : pricken över i
    Accessoarer : pricken över i
    Beskrivning
    ACCESSOARER pricken över i
    av Kari Hestnes, Ingrid Lie, Helene S Lundberg och
    Anne Berit Wilhelmsen

    Man behöver inte investera i en helt ny garderob bara för att man är sugen på lite förändring. Ofta kommer man långt med att se över de små detaljerna, kanske räcker det med att smycka kavajen med en läcker brosch för att kavajen ska bli som ny?
    I ACCESSOARER har fyra erfarna och kreativa konsthantverkare samlat alla sina bästa idéer till väskor, skärp, broscher och andra smycken, halsdukar och scarves, i olika material och stilar. Till de flesta projekt som presenteras i boken behövs inte så mycket material. Kanske räcker det med en djupdykning i lådan med stuvbitar och garnrester
    för att du ska hitta precis det du söker?



























    85,00 kr
  25. Ack Sverige, du sköna
    Ack Sverige, du sköna
    Beskrivning
    "Jag skulle inte bli det minsta förvånad om det är Elisabeth Ohlson Wallins bilder ur Ack Sverige, du sköna vi plockar fram ur minnet om tio, tjugo år för att våra minnen ska få hjälp med att ta spjärn Det är den starkaste fotografiska Sverigeskildringen på 20 år. Lika viktig som sensationellt bra." Johan Malmberg i Helsingborgs Dagblad
    350,00 kr
  26. Action
    Action
    Beskrivning
    Jesus vision sträcker sig längre än rättvisemärkt kaffe och ekologiska kläder. Han utmanar hela vårt sätt att tänka och vänder alla perspektiv upp och ner. En människa som förändrar världen låter sig därför förvandlas inifrån av den Gud som skapat allt. I Action finns vägledning och inspiration för att tillsammans med Jesus göra skillnad. Genom sju samlingar får gruppen i bön, ord och gärningar slå följe och låta visionen bli verklighet. Vi inbjuds, personligt och gemensamt, att leva evangeliet och med Jesus ta nästa steg.

    Action – tillsammans förändrar vi världen är ett inspirerande material för högstadie- och gymnasieungdomar som sammanför ungt engagemang med längtan att få göra skillnad. Till deltagarboken hör ledarhandledning med pedagogik, ledarskapssyn, inspiration och utförliga förslag till samlingsupplägg

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
    • Köp 25 för 132,00 kr/st
  27. Ada löser en knut
    Ada löser en knut
    Beskrivning
    Andra, fristående delen i serien om Ada

    Det här är berättelsen om en svårlöst knut. Flera hopplösa knutar faktiskt.

    Det har börjat en ny tjej i klassen, Hilda med de snyggaste skorna Ada har sett. Knytskor med stjärnor på. Hilda kan också åka skateboard jättebra och så kan hon en sak till som Ada ännu inte kan. Hon kan knyta sina skor själv.

    Plötsligt går allt fel. Ada blir osams med mamma när hon inte vill köpa nya skor med snören på till Ada, för då måste man ju kunna knyta sina skor . Dessutom blir Ada osams med sina gamla vänner, för att Ada vill vara med den nya tjejen. Nu MÅSTE Ada lära sig hur man knyter skor. Och hur man gör för att lösa knutar som gör ont i magen

    Ada löser en knut är en rikt illustrerad högläsningsbok, men också en perfekt bok för den som precis har lärt sig att läsa själv. Med hög igenkänning berättar Malin Clausson och Cissi Welin om hur jobbigt det är att vara osams och hur man kan göra för att bli vänner igen. Ada bjuder också på sina bästa tips för att lära sig att knyta sina skor själv.

    Malin Clausson är frilansjournalist med bakgrund som reporter och redaktör på Skövde Nyheter, Göteborgs-Posten och Faktum. Vid sidan om pressjournalistiken har Malin ägnat sig åt bokutgivning, där Ada löser en tand var den första barnboken. Malin bor i Göteborg med stor familj.

    Cissi Welin är illustratör och tecknare, numera som frilansare, men med bakgrund som tidningstecknare under 25 år på Göteborgs-Posten. Bor i Landvetter med sina två döttrar och har tidigare illustrerat böcker som den första boken om Ada, Ada löser en tand.

    160,00 kr
  28. Ada löser en tand
    Ada löser en tand
    Beskrivning
    Det här är berättelsen om en lös tand. Ada både vill och inte vill tappa den. Hon tycker att det är läskigt och så kan hon inte äta gröna äpplen längre, för då gör det ont. Ada tänker på den där lösa tanden hela tiden. Hur ska hon göra för att tappa den utan att det gör ont? Och helst utan att hon märker det alls...

    Ada löser en tand är en perfekt högläsningsbok för den som snart ska tappa sin första tand. Det är en bok för alla som funderar över hur man gör för att tappa den på bästa sätt. Och för den som tycker att lösa tänder är läskiga, men ändå vill tappa dem för att få gluggar och nya stora tänder.

    Boken är rikt illustrerad av Cissi Welin och med både humor och allvar berättar Malin Clausson om hur jobbigt det kan vara att tappa sin första tand. Längst bak i boken hittar du också enkla fakta om mjölktänder, som t ex svaret på varför man måste tappa sina tänder

    140,00 kr
  29. Ada löser ett bråk
    Ada löser ett bråk
    Beskrivning
    Ada ska börja i tvåan efter sommaren. Hon börjar bli stor. Det känns både bra och inte bra. Särskilt nu när hon snart ska ha ett jättesvårt matteprov. Dessutom har hon blivit osams med Hilda. Och Sigrid. Och storasyster. Ja, faktiskt har det blivit väldigt mycket bråk på sista tiden. För mycket tycker mamma som säger att Ada måste lära sig att BEHÄRSKA SIG. Det tycker Ada är det svåraste som finns. Det är till och med ett svårt ord att stava till. Ada försöker lösa alla problem, både i matteboken och på skolgården. Men ibland blir det bara bråk

    Ada löser ett bråk är en rikt illustrerad högläsningsbok, men också en perfekt bok för den som precis har lärt sig att läsa själv. Med hög igenkänning berättar Malin Clausson och Cissi Welin om hur jobbigt det är att både vilja vara stor och liten på samma gång. Och hur svårt det kan vara att hantera starka känslor. I slutet av boken bjuder Ada på sina tips för att undvika bråk, och hur man bäst gör om man ändå måste lösa ett.

    • Köp 3 för 130,50 kr/st
    • Köp 10 för 123,25 kr/st
  30. Ada löser ett brott
    Ada löser ett brott
    Beskrivning
    Ada är tillbaka med sin största utmaning hittills

    Den här höstterminen inträffar två brott. Ett benbrott. Och så ett RIKTIGT brott.

    Det sitter en man och tigger utanför affären där Ada bor. Han heter Florian och Ada brukar säga hej till honom. Ibland ger mamma och pappa honom pengar. Florian har fyra barn i Rumänien och Ada har sett dem på ett fotografi och lärt sig namnen. Hon vill gärna ge dem julklappar och startar en insamling i klassen. Det blir många julklappar men innan Ada hinner ge dem till Florian, så försvinner de på ett mystiskt sätt. Ada blir förtvivlad. Och väldigt arg. Det är ju ett BROTT! Ada bestämmer sig för att hitta tjuven. Och det visar sig vara en person som hon tycker mycket om

    140,00 kr
  31. Ådalen 1931 : kampen om historien
    Ådalen 1931 : kampen om historien
    Beskrivning
    På några få minuter var det över. Fem människor låg ihjälskjutna och lika många låg sårade, på grusvägen ner till hamnen, där i Lunde. En ung kvinna, Eira Söderberg, hade träffats av kulspruteeld. Den militära truppens beskjutning av ett obeväpnat demonstrationståg i Ådalen, var den mest dramatiska och omtalade händelsen i Sverige vid 1930-talets ingång. Den politiska dramatiken och de tvära kasten förstärktes av det socialdemokratiska segertåget i andrakammarvalet hösten 1932 och krisuppgörelsen med Bondeförbundet året efter. Ådalshändelsen fick en rad omedelbara följder. De politiska frontlinjerna och den klassbaserade retoriken som under 1920-talets slut blivit allt mer tydlig skärptes för att delvis kollapsa åren efter. Men skottens stora betydelse ligger kanske i historieskrivningens efterhandsperspektiv. I detta har Ådalen och de kaotiska borgerliga minoritetsregeringarna under 1920-talet ställts mot det fredliga och stabila Folkhemssverige efter krisuppgörelsen i mars 1933. Därmed har skotten i Lunde hamn utgjort en viktig byggkloss när vi förklarat hur det moderna Sverige tog form. Det finns en skillnad mellan historia som vetenskap och historia som historiskt minne, som boken vill fästa uppmärksamhet på. Ådalen som motbild till det trygga Folkhemmet är en bild av hur vi kan uppleva verkligheten. Inte nödvändigtvis hur den såg ut. Vår uppfattning om vad som hänt kan dock vara nog så verklig när vi handlar, agerar och tolkar omvärlden. Roger Johansson är professor i historia vid Lunds och Malmö universitet. Fakta om boken: Format: 140 x215 mm Omfång: 653 sidor Danskt band
    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  32. Adam, var är du? : om människans hemkomst till sig själv
    Adam, var är du? : om människans hemkomst till sig själv
    Beskrivning
    Namnet Adam betyder Människa. Adam, var är du? Är den första repliken i Bibeln, alltså en fråga, riktad till människan och alltid aktuell. Människan har efter 1900-talets erfarenheter och i en svindlande teknologisk utveckling blivit alltmer osäker på sin roll. Inte minst är mansrollen oviss. Mannen framställs i dagens berättelser som hjälplös eller som förövare. Är skillnaderna mellan könen numera försumbara, eller finns det fortfarande anledning att tala om bestämda könsroller, utan att återfalla i forna tiders patriarkala tänkesätt?

    Religionen tilldelade tidigare människan en tydlig roll gentemot Gud och de andra. Religion framställs nu i medierna alltmer som ett samhällsproblem, en genom upplysning och forskning övervunnen vanföreställning som paradoxalt vägrar att försvinna och som diskuteras intensivare än någonsin. Den första frågan i Bibeln, Adam, var är du? antyder att människan inbjuds till en dialog som ensam kan skänka henne en fast identitet. Anders Piltz fortsätter i denna bok sitt försök att tolka den mångtydiga samtiden utifrån en genomreflekterad kristen tro, som inte blundar för komplikationer. Han är katolsk präst, professor emeritus i latin och är en omisskännlig

    240,01 kr
  33. Ädelstenen
    Ädelstenen
    Beskrivning
    I en liten by i en bergstrakt i Israel – på andra sidan Jordan, som de säger i Jerusalem – fanns för länge sedan en by som hette Tishbe. Vi vet om att den fanns för i bibeln får vi veta att profeten Elia kom från den byn. Men hur kom det sig att Elia med kraft kunde ställa sig framför kungen och säga att det inte skulle regna under en lång tid framöver? Den här historiska berättelsen försöker svara på detta. Boken är skriven för att hjälpa läsaren in i en dramatisk tid i Israels historia. Boken börjar med att Israel delas i två delar efter Salomos död och slutar med Elia kallar ner eld på Karmel och hans möte med Gud i en grotta. Detta är en period på cirka 60 år. Läsaren får följa med Ben genom hans liv. Hur han som pojke lär känna Gud personligt och hur han för vidare relationen till Gud till nya generationer. Ben blir lovad att han ska få möta en ädelsten, någon som kommer att få en speciell kallelse till Gud. När Elia en dag kommer och lyssnar på hans undervisning känner han igen honom som den utlovade ädelstenen. Genom Bens ledning upptäcker Elia sina gåvor. I boken får vi även följa hur en by kan komma bort från sin nära relation med Gud och inom ett par generationer se det som självklart att offra till Baal. Genom berättelsen får läsaren ställa sig bredvid några av de händelser som beskrivs kortfattat i bibeln och se hur dessa händelser kunde upplevas av dem som levde på den här tiden.
    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  34. Adrenalin : med äventyr i blodet
    Adrenalin : med äventyr i blodet
    Beskrivning
    Adrenalin tar dig med på hisnande äventyr i form av fallskärmshopp, toppturer, vågsurfing, fjällvandring, forsränning, klippklättring, fridykning och glaciärvandring i två av världens vackraste och mest exotiska länder Sverige och Norge. I detta praktverk varvas äventyrsskildringar och handfasta tips med porträtt av färgstarka äventyrare som lever sin dröm, från toppen av höga berg till havens botten.
    300,00 kr
  35. Adrian Plass he(m)liga dagbok
    Adrian Plass he(m)liga dagbok
    Beskrivning
    Minns du "En nio halstabletter lång predikan" eller rockgruppen Hårda Bud för den Onde? Om inte har du ännu större anledning att läsa nyutgåvan av Adrian Plass sanslösa dagbok om hans strävanden att leva som kristen i en allt annat än perfekt värld. Vilken tur att allt är påhittat! Det är i alla fall vad vi tror ... "Det är svårt att inte älska Adrian Plass och människorna runt honom. Drömmaren Adrian som vill väl, men så ofta snubblar över sina egna intentioner, eller fastnar i en blandning av egoism och rädsla för vad folk ska säga. Hustrun Anne med båda fötterna på jorden men med en himmelsk blick för människors situation. Sonen Gerald -- tonåring! Vännen Leonard som kämpar mot alkoholen och bor hemma hos sin halvdöva mamma." Erik i bloggen Hylla C
    40,00 kr
  36. Adventsmys & glöggfest
    Adventsmys & glöggfest
    Beskrivning
    Efter två tidigare publicerade succéböcker, kommer nu paret Jenny & Magnus Andersson med sin tredje bok, Adventsmys & Glöggfest. En bok med recept inför hela advents- & jultiden, allt det goda man kan önska inför alla advents- och glöggbjudningar. Författarna har sedan början av 2010-talet gjort en stor hälsoresa och även utbildat sig till Licensierade kostrådgivare. Alla recept de delar med sig av i boken är naturligt fria från gluten, mejeriprodukter och vitt socker. Till vardags driver de den uppskattade kostoch hälsobloggen ”Under vårt tak” och är kända hälsoprofiler inom sitt område. Jul och tiden inför jul har alltid legat författarna varmt om hjärtat. Advent står för längtan, hopp och kärlek. Att få ta hand om sina nära och kära lite extra, bjuda in till adventsmys och glöggfest och skapa både glädje och lycka. Med det inre barnets längtan under advent har recepten skapats med förtjusning och omtänksamhet. Du som önskar hälsosamma och goda recept även under advent & jul, det här är boken för dig! Ett fyrtiotal recept bl a pepparkaksrutor med choklad och apelsin, grönkålspaj med valnötter, cashewglass med mandel och fikoncrunch.
    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  37. Adventspredikningar
    Adventspredikningar
    Beskrivning
    Bernhard av Clairvaux (1090-1153), abbot, kyrkolärare, mystiker och helgon. I föreliggande bok beklagar Bernhard, att det finns människor som inte firar advent ordentligt, "eftersom de lever denna tid av väntan utan andakt och känsla och gör den till en torftig tradition". Tack vare hans predikningar om adventstidens egentliga innebörd kan denna tradition förhoppningsvis fyllas med meningsfullt innehåll även i dagens Sverige. Bernhard visar oss vägen från nöjen och njutningar till djup glädje och inre frid. Han hjälper oss att återerövra poesin i tillvaron. Den längtan som han ger uttryck för i sin kommentar till Höga Visan (2:1-2) är kännetecknande för den cisterciensiska mystiken och får tjäna som sammanfattning av hans adventsspiritualitet: "Många människor gläder sig över att snart få fira jul. Men måtte det verkligen vara Kristi födelse som de får glädja sig år!… jag längtar efter den gudomliga närvaron … som sprider glädje och uppenbarar hemligheter och som på ett underbart sätt blandar det himmelska ljuset med den upplysta själen. Den som förenar sig med Herren blir nämligen till en enda ande med honom".
    • Köp 3 för 130,50 kr/st
    • Köp 10 för 123,25 kr/st
    • Köp 25 för 116,00 kr/st
  38. Affärer på Jesu vis
    Affärer på Jesu vis
    Beskrivning
    Ett häfte med tolv principer för företagare och ledare inspirerade utifrån Jesus ledarskap i Bibeln – principer som är över två tusen år gamla men ändå toppmoderna och aktuella i varje hållbar och seriös affärsverksamhet. Till varje princip hör en bön och ett antal frågor att besvara och applicera på ditt ledarskap. ”Jesus är den mest omskrivne och aktade mentorn i hela världshistorien. Han är vårt ledarföredöme. Så låt oss utforska Jesu ledarskaps- och affärsfilosofi. Låt oss studera den och använda den i våra egna liv. När vi brukar Mästarens hemligheter är vi på god väg att nå våra mål.” Tommy Dahlman, ur förordet Om författaren: Tommy Dahlman föreläser inspirerande och underhållande om bland annat livsinställning, att hantera sorg, ledarskap, medarbetarskap och samarbete. Han har hållit mer än 2000 offentliga föreläsningar i kulturhus, teatrar, kyrkor, bygdegårdar och företag. Han har skrivit 11 böcker med en totalupplaga på över 100 000 ex
    35,00 kr
  39. Affärsmän, företagare och Gud
    Affärsmän, företagare och Gud
    Beskrivning
    Kristna män och kvinnor som startade framgångsrika företag.

    Under sin långa tid som journalist och redaktör har Stig Hällzon samlat på sig historier om människor, som med Guds hjälp startade framgångsrika företag. Med sitt rika arkiv som källa har Hällzon skrivit boken Affärsmän, företagare och Gud, i vilken han målar fascinerande livsresor.

    I boken får vi läsa om hur Lars Magnus Ericsson startade sitt världsföretag med Guds hjälp, hur metodisten Harry Roberts experimenterade fram den idag omåttligt populära julmusten, hur den djupt troende snickaren Ole Kirk Christiansen började göra plastleksaker som sedan blev världssuccén LEGO, hur William Colgate blev en framgångsrik tvålfabrikant samtidigt som han bland annat grundade det amerikanska bibelsällskapet, hur Erika Aittamaa tackade Gud för hjälpen att göra Lovikkavanten.

    McDonald’s, Skanska, Kellogg’s, Goodyear, Zoéga, Gevalia, Sibylla, DUX, Heinz, Thomas Cook – Stig Hällzon listar många kända världsföretag vars begynnelse går att koppla samman med troende män och kvinnor.

    ”Jag har själv blivit djupt gripen när jag tagit del av de många intressanta levnadsöden, som finns med i denna bok. Jag tror att också du, som nu läser den, kommer att bli berörd. De fick kämpa, de kom ju från små förhållanden, men de hade upplevt frälsningen genom Jesus Kristus och Gud var med dem. Det som var litet växte enormt och blev stort. Guds välsignelse vilade över dem”, skriver Stig Hällzon i förordet.

    150,00 kr
  40. Africa LP
    Africa LP
    325,00 kr
  41. Afrika
    Afrika
    125,00 kr
  42. Afrika vänder : en kontinent i förändring
    Afrika vänder : en kontinent i förändring
    Beskrivning
    »En mycket läsvärd bok om Afrika.« Bibliotekstjänst

    »En bok som är lätt att ta till sig och som ger en värdefull bild av hur Afrika av idag ser ut, något som också läsare med lång erfarenhet av Afrika kan behöva.« Frisinnad Tidskrift

    För ett par decennier sedan var bilden av Afrika präglad av krig, svältkatastrofer och larmrapporter om aids. I dag är bilden av kon
    125,00 kr
  43. Afrikadeckarna - Hopplöst läge i Baraka
    Afrikadeckarna - Hopplöst läge i Baraka
    Beskrivning
    Sally och Elias har påsklov och ska vara en vecka på missionsstationen med familjen. Redan första dagen händer det märkliga saker. Först får den nye doktorn ett otäckt hotbrev. Om han fortsätter att försöka förändra Afrikas traditioner kommer något hemskt att hända honom och hans familj …

    Sedan råkar doktorn och pappa Dan ut för en bilolycka. Sally kan inte släppa tanken på att det finns ett samband. De vuxna tror henne inte, men Sallys bror Elias och vännen Nyota håller med – det är något som inte stämmer!

    Sara Brengesjö har hämtat inspiration från sin egen uppväxt som missionärsbarn i Afrika. Sara arbetar som gymnasielärare och bor tillsammans med sin man Magnus och deras tre barn i Mullsjö.

    Maria Lindqvist är bokens illustratör. Hon bor i Mullsjö tillsammans med sin familj och arbetar som lärare.

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  44. Afternoon tea
    Afternoon tea
    Beskrivning
    Följ med på en resa till Jane Austen-land och inspireras av det genuint engelska: Afternoon Tea med läckra snittar, kakor och bröd. Att unna sig Afternoon Tea är att ta en paus från hela den stressade samtiden. Varsågod och njut!
    Du får följa med musikjournalisten Jan Gradvall som berättar om hur sedvänjan med Afternoon Tea uppstod, om de perfekta kombinationerna te och böcker och hur te och engelsk popmusik hänger ihop. Här får du också lära dig hur du brygger ett gott te enligt konstens alla regler.Inget Afternoon Tea utan läckra tillbehör.

    Kokboksförfattaren Liselotte Forslin bjuder på sina bästa recept från Englandsbesöket, alltifrån de klassiska gurksnittarna och scones med clotted cream och marmelad till fruktkaka med Guinness och plommonpaj.

    260,00 kr
  45. Agenten
    Agenten
    Beskrivning

    Under sina sista timmar i tjänsten benådar den avgående amerikanske presidenten en ökänd agent, Joel Backman, efter massiva påtryckningar från CIA. I tysthet smugglas Backman ut ur landet, förses med ny identitet och ny vistelseort i Italien. Amerikanerna kommer att läcka information till israelerna, ryssarna, kineserna och saudierna om var han befinner sig. Sedan är det bara att vänta. Någon möjlighet för Backman att överleva finns knappast. Frågan är bara: vem kommer att döda honom?

    125,00 kr
  46. Agenten
    Agenten
    75,00 kr
  47. Agility : från start till mål
    Agility : från start till mål
    Beskrivning
    Agility är sporten som får hunden att dansa av glädje, flyga över hinder och springa så fort den kan. Men framförallt är det något för dig som vill göra något roligt med din hund. Att agility ska vara roligt står nämligen i reglerna. Här finns allt du behöver veta om bl.a. hinderinlärning, kommando-ord, motivation och samarbete, plus praktiska exempel på banor och kombinationer som ni kan öva på. Från de första trevande hoppen till och med den första tävlingen.
    135,00 kr
  48. Agility : rolig träning för alla hundar
    Agility : rolig träning för alla hundar
    Beskrivning
    Agility är en av de populäraste hundsporterna, oerhört omtyckt av både hundar och hundägare. Den första tävlingen ägde rum i England 1978, men intresset för sporten ökade snabbt och numera har den sitt eget världsmästerskap. Agility ska dock först och främst vara roligt och ge plats för alla oavsett om man vill tävla eller bara ha kul tillsammans med sin hund.

    Den här boken tar upp det mesta om sporten, från att hitta en klubb och tackla en hinderbana till deltagande i tävlingar.
    85,00 kr
  49. Agility : träna och tävla med din hund
    Agility : träna och tävla med din hund
    Beskrivning
    Agility - träning och lek för hundenAlla har nog någon gång blivit fängslade av att se hur hundar flyger över hinder, springer genom tunnlar och rusar över gungbrädor. Det är agility det handlar om - en fartfylld sport som intresserar fler och fler hundmänniskor och även en ickehundägande publik. Hur gör man egentligen för att få hunden att lyda minsta vink? Tycker hundarna verkligen att det är kul?I den här boken berättar författaren Veronica Bache om agilityns historia och redogör för sportens olika moment. Läsaren får lära sig hur man får hunden att hänga med i svängarna. En värdefull del i boken handlar om tävling: Vad gör man till exempel om hunden inte vill vara med när det är tävlingsdags? Författarens ingående beskrivning av förberedelser kan hjälpa dig ur den knipan.De fartfyllda bilderna i boken är tagna av fotograf Yvonne Öster. Hon har tidigare även fotograferat till boken Freestyle - träna och tävla med din hund och Shetland Sheepdog, som båda har givits ut hos Ica Bokförlag.
    100,00 kr
  50. Agnes accessoarälvan
    Agnes accessoarälvan
    Beskrivning
    Kristin och Rebecka är tillbaka i Älvriket och ser fram emot att få vara med på en fantastisk modevisning som anordnas av de sju Modeälvorna. Men just när det roliga ska börja dyker den elake Kung Bore upp och bestämmer att alla i hela världen ska klä sig likadant som han! Dessutom stjäl han Modeälvornas magiska föremål, och utan dem kommer modevisningen bli en total katastrof. Nu måste de smarta flickorna hjälpa till att skaffa tillbaka föremålen, annars kommer varken älvor eller människor kunna hålla stilen!
    50,00 kr
  51. Agora . för ett folk på väg
    Agora . för ett folk på väg
    Beskrivning
    Agora – för ett folk på väg är ett nytt studiematerial om mission. En rikt illustrerad, inspirerande och djuplodande bok att läsa tillsammans i församlingen. I Agora ges möjlighet att fördjupa samtalet och engagemanget för mission. Hur ska kristen mission se ut i framtiden? Vad är en missionell gemenskap? Vilka är kyrkans utmaningar i en tid med stora folkomflyttningar, ökad urbanisering och mångkulturella städer – i Sverige såväl som i utlandet?
    Materialet visar på kreativa missionsstrategier och guidar genom samtidens många utmaningar. Vilken är den lokala församlingens roll i den
    235,00 kr
  52. Ahmed Anka och Ödlan Örjan : en ABC-bok
    Ahmed Anka och Ödlan Örjan : en ABC-bok
    Beskrivning
    En skojig och okonventionell ABC-bok för de små (också stora kan glädjas). Fyndiga bilder av alltid infallsrika Stina Wirsén, och rolig och modern text. Till exempel om Ormen Orvar som bor bland korvar Jag skrattar ihjäl mig, skrev någon på en bokblogg.Roliga rim för de yngsta och bokstavsskoj för de lite äldre.
    50,00 kr
  53. Åkerbär
    Åkerbär
    210,00 kr
  54. Åkes värld: Bilkyrkogården
    Åkes värld: Bilkyrkogården
    Beskrivning
    Bilskroten på Kyrkö mosse lämnar ingen oberörd.

    Den är mer än bara ett mecka för alla bilintresserade. Den är ett stycke svensk historia från en inte alltför avlägsen tid.

    Här står ett hundratal bilar, gamla och ännu äldre, parkerade rakt in i skogen.

    Det är en motsägelsefull och mycket unik plats, bilarnas förfall står i skarp kontrast till naturens kraft som obönhörligt tar över.

    Många tycker att det är det vackraste de sett. Andra tycker att det är vidrigt och en skam för kommunen.

    Kyrkö mosse blev riksbekant under några år i slutet av 1990-talet. Skulle man sanera området, betrakta bilarna som värdelöst skrot eller var detta ett kulturminne som borde bevaras?

    Efter många turer valde Tingsryds kommun att freda platsen till år 2050.

    Beslutet hälsades med tillfredställelse av många och mossen är i dag kommunens mest besökta turistattraktion.

    Kerstin Bengtsson har sedan 1980 mer eller mindre regelbundet återvänt för att med sin kamera skildra hur Åke på Myren, mossens ägare, levde och vad som hände med bilarna.

    Den digra dokumentationen har nu resulterat i en reportagebok som skildrar bilarnas förfall på mossen, Åkes livsöde, samt hennes personliga minnen och upplevelser av platsen.

    Kerstin Bengtsson (1951) är född och uppvuxen i Småland, närmare bestämt i det lilla samhället Ryd, som ligger på gränsen till Blekinge. Sin första kamera fick Kerstin som tioåring av sin pappa, en Konica med inbyggd blixt. Under en fotokurs 1980 upptäckte Kerstin ett säreget motiv utanför sin hemby Ryd, bilskroten på Kyrkö mosse. Hon fascinerades av den gåtfulla, ödsliga och nästan spöklika stämningen som fanns här. Kerstin återvände många gånger och blev så småningom god vän med ägaren Åke. 1996 hade Kerstin en utställning med de fotografier hon tagit på Åkes skrot. Utställningen väckte uppmärksamhet i lokalpressen och platsen blev allmänt känd.

    289,99 kr
  55. Akryl : tekniker och steg för steg-övningar
    Akryl : tekniker och steg för steg-övningar
    Beskrivning
    I den här pedagogiska boken samlar konstläraren Adrian Burrows sina bästa tips och lär ut akrylmålning på ett enkelt och roligt sätt. Hans viktigaste budskap är: Krångla inte till det utan försök fånga motivets innersta kärna!

    Träna på olika grundtekniker och upptäck akrylfärgernas mångsidighet i steg för steg-projekten. Med hjälp av tydliga instruktioner lär du dig att måla blommor, porträtt, landskap, träd och mycket mer. Oavsett om du är nybörjare eller redan känner till grunderna kan du med hjälp av denna bok utveckla en mängd olika tekniker för att fortsätta måla vackra tavlor fulla av liv och färg.

    135,00 kr
  56. Äkta kristendom? Från fornkyrkan till vår tid
    Äkta kristendom? Från fornkyrkan till vår tid
    Beskrivning
    I detta brett upplagda teologiska verk behandlar Lars Thunberg frågan om vad som är kärnan, vad som kan kallas äkta, vad som skulle kunna beskrivas som det autentiska i kristen tro.

    Författaren skriver i förordet: Syftet har förblivit detsamma: att söka se vad som håller kristenheten samlad kring ett centrum, som inte förskingras men likväl har varierande drag beroende av yttre omständigheter och situation.

    220,00 kr
  57. Äkta vara : guide till oförfalskad mat
    Äkta vara : guide till oförfalskad mat
    Beskrivning
    Vad är det egentligen vi stoppar i oss?Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar.Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan från den omskakade matkunden. Och hur hittar man de genuina och oförfalskade livsmedlen? Är majskycklingen verkligen bättre? Finns det någon skinka värd namnet? Varifrån får laxen sin färg och vad innehåller egentligen fiskpinnarna?Svaren på dessa frågor och många fler ger Mats-Eric Nilsson i sin nya bok Äkta vara. Här bjuder han på fler avslöjanden av det utbredda matfusket och tipsar samtidigt om mängder av goda alternativ.Denna shoppingguide är en detaljerad genomgång av 200 livsmedel och förhoppningen är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
    135,00 kr
  58. Äktenskap i sikte
    Äktenskap i sikte
    Beskrivning
    Om den viktiga förberedelsen inför äktenskapet. Madeleine blandar egna erfarenheter med sådant hon stött på i själavårdssamtal, och ger råd. Att drömma rätt om sitt äktenskap, vad man ska lära sig före, vikten av att vara oskuld när man väntar, onaniproblemet, äktenskap med frånskilda, pornografi, mm.

    Bibeln utgör den röda tråden genom allt.

    Lämplig för ungdomar och äldre singlar.

    Kommentarer från läsare: "Detta är den bästa bok jag läst i ämnet – och jag har läst många!"

    "Boken har varit till stor hjälp och välsignelse, fastän jag varit gift i trettio år."
    • Köp 3 för 117,00 kr/st
    • Köp 10 för 110,51 kr/st
    • Köp 25 för 104,00 kr/st
  59. Äktenskapet
    Äktenskapet
    Beskrivning
    En artikelsamling med både lättillgänglig och djup undervisning om äktenskap och familj. Evangeliet går som en röd råd genom boken och Guds goda ordningar lyfts fram som något verkligt positivt.
    165,00 kr
  60. Äktenskapet : i ortodox tradition
    Äktenskapet : i ortodox tradition
    Beskrivning
    Genom utgivningen av denna bok bereds ortodoxa kristna och andra intresserade ett lite större utbud av ortodox pastoral litteratur ämnad att besvara frågor som nutids­ människan kan möta. Denna bok om det kristna äktenskapet är en mycket värde­full resurs för den som vill förstå den Ortodoxa Kyrkans syn på äktenskapet. Författaren John Meyendorff undersöker äktenskapet i Kyrkan utifrån den judiska kontexten, Nya testamentet, den tidiga kyrkan och romersk lagstiftning, kyrkans sakramentala liv samt det moderna samhället. Bland de specifika frågor som behandlas finns: omgifte, blandäktenskap, skilsmässa, abort, familjeplanering och ansvarsfullt föräldraskap, gifta präster och celibat. För­ utom att boken är nyttig för präst­ och pastorsstudenter lämpar den sig även bra för föräldrar, nygifta eller par som förbereder sig för att ingå äktenskapets sakrament. I slutet av boken finns en ny varsamt reviderad version av den ortodoxa vigselgudstjänsten.

    Fader John Meyendorff († 1992) var före detta dekanus vid S:t Vladimirs Teologiska Seminarium i New York och är en välkänd forskare inom patristik och bysantinsk historia

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  61. Äktenskapets 4 årstider : nycklar till ett livslångt äktenskap
    Äktenskapets 4 årstider : nycklar till ett livslångt äktenskap
    Beskrivning
    .Min erfarenhet, både utifrån mitt eget äktenskap och utifrån att ha varit rådgivare åt par i över trettio år, säger mig att äktenskap ständigt befinner sig i rörelse från en årstid till en annan . kanske inte på årlig basis som i naturen, men precis lika visst och oupphörligt..
    Ibland befinner vi oss i vinter . missmodiga, oengagerade och otillfredsställda; andra gånger upplever vi vår, med öppenhet, hopp och förväntan. Och vid andra tillfällen njuter vi av sommarens värme . vi är bekväma, avslappnade och njuter av livet. Och sedan kommer hösten med sin ovisshet, försumlighet och oro. Cykeln upprepar sig många gånger i ett äktenskap, precis som årstiderna upprepar sig i naturen.
    Dr Gary Chapman
    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
  62. Äktenskapets utmaningar : upprättelse och hopp för brustna relationer
    Äktenskapets utmaningar : upprättelse och hopp för brustna relationer
    Beskrivning
    I boken ger Dr Chapman redskap till och hopp om att förändring är möjlig. Läs Äktenskapets utmaningar för att se hur du ska kunna vända på det som behövs.
    Du får lära dig att:
    * känna igen och avfärda de myter som håller dig fången
    * bättre förstå din partners beteende
    * ta ansvar för dina egna tankar, känslor och handlingar
    * göra val som kan få en bestående, positiv inverkan på dig och din partner

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  63. Äktenskapskursen Ledarmanual
    Äktenskapskursen Ledarmanual
    Beskrivning
    Ledarhäftet för äktenskapskursen vill ge praktiska tips inför de sju olika avsnitten.
    Kursen tar upp ämnen som Bygga en säker grund, -Konsten att kommunicera, -Kärlek i praktisk handling.
    • Köp 3 för 81,01 kr/st
    • Köp 10 för 76,50 kr/st
  64. Aktivera din hund
    Aktivera din hund
    Beskrivning
    Glädje, trygghet & naturupplevelser! Ge din hund ett meningsfullt och roligt liv! Hundar mår bäst när de får lösa problem och utföra olika aktiviteter.Det förbättrar deras kondition, styrka och smidighet samt mentala tillstånd. Boken innehåller stimulerande övningar och träningspass, förslag på hur du tillfredsställer hundens behov -allt från kloklippning till spårträning. Dessutom får de reda på vilka övningar som passar bäst för din hundtyp. Ca 40 färgfoton.
    100,00 kr
  65. Aktivera din hund
    Aktivera din hund
    Beskrivning
    Hundar ger oss glädje, trygghet och naturnära upplevelser. Men ger vi våra hundar ett meningsfullt och roligt liv, där närheten till flocken och arbete med flockmedlemmarna är en naturlig del i vår gemensamma vardag?

    Hundar mår bäst när de får lösa problem och utföra olika arbetsuppgifter. Fysiska aktiviteter förbättrar deras kondition, styrka och smidighet, medan mentala arbetsuppgifter utvecklar dem som individer.
    100,00 kr
  66. Aktivera din hund genom viltspårning
    Aktivera din hund genom viltspårning
    Beskrivning
    Jaktinstinkten finns mer eller mindre nedärvd hos alla hundraser. De flesta hundägare vill inte att deras sällskapshundars jaktlust ska vara så utpräglad som den är, men för att hundarna ska må bra måste de ändå aktiveras på ett riktigt sätt. Eftersom alla hundar föds med förutsättningen att kunna spåra, så är aktivering genom viltspårning en bra sysselsättning som passar de flesta hundar. Författaren är själv aktiv inom viltspårning och håller även kurser. Här finns övningar både för nybörjare och för dem som har kommit lite längre. Information om vad som behövs innan man sätter i gång, och vad som är viktigt att tänka på när det gäller hundens välmående och säkerhet. Målet är förstås att tillgodose hundens behov, men också att hundägare och hund ska ha roligt tillsammans.
    85,00 kr
  67. Aktivering : smart lek med din hund
    Aktivering : smart lek med din hund
    Beskrivning
    Aktivering är en rik källa att hämta massor av aktiveringstips ur för att stimulera både hundens hjärna och fysik, skapa kontakt mellan hund och hundägare och ha roligt tillsammans. Här finns både enkla och lite svårare övningar, vilket gör att den passar hela familjen. Den är pedagogiskt upplagd med steg-för-steg-illustrationer till alla övningar, för att man ska kunna träna både enskilt hemma men också på kurser. Boken innehåller sammanlagt cirka 25 olika övningar både för inom- och utomhusbruk.
    125,00 kr
  68. Aktivitetsbibeln - för äldre barn
    Aktivitetsbibeln - för äldre barn
    Beskrivning
    Aktivitetsbibeln - för äldre barn är rikt illustrerad och ger barnen tillfälle att leka, läsa och lära känna Gud på en och samma gång!

    Letar du efter något som är både roligt och lärorikt för dina barn i skolåldern och som dessutom låter dem bekanta sig med Bibeln?

    I Aktivitetsbibeln för äldre barn (7+) hittar du 17 välkända historier ur Bibeln som berättas på en lagom svår nivå. Varje berättelse följs av kluriga utmaningar och roliga pyssel som upprepar och förstärker budskapet. Här finns flera timmars aktiviteter!

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  69. Aktivitetsbibeln - för yngre barn
    Aktivitetsbibeln - för yngre barn
    Beskrivning
    Letar du efter något som är både roligt och lärorikt för dina barn (4-7 år) – och som dessutom låter dem bekanta sig med Bibeln?

    I Aktivitetsbibeln – för yngre barn hittar du 17 välkända historier ur Bibeln som berättas på en lagom svår nivå. Läs de korta berättelserna tillsammans med barnen. Varje berättelse följs av kluriga utmaningar och roliga pyssel som upprepar och förstärker budskapet. Här finns flera timmars aktiviteter!

    Aktivitetsbibeln – för yngre barn är rikt illustrerad och en komplett upplevelse som ger barnen tillfälle att leka, läsa och lära känna Gud på en och samma gång!

    100 aktiviteter! Passar för ålder: 4-7 år

    Exempel på pyssel:

    Klistermärken Finn felen Labyrint Prick till prick Färglägg bibelversen Hitta sakerna Hur många blir det? Hitta rätt par

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  70. Aktivitetsboken : kommunikation mellan människa och hund
    Aktivitetsboken : kommunikation mellan människa och hund
    Beskrivning
    Hunden behöver både fysisk och psykisk aktivitet för att få stimulans och utlopp för sin energi och nyfikenhet. Men det är inte så lätt att hitta på nya roliga övningar, och ofta tryter den egna fantasin innan hundens energi tar slut. Aktivitetsboken är fylld med övningar av olika svårighetsgrad som du kan göra tillsammans med din hund både inomhus och utomhus.
    125,00 kr
  71. Akuta planer
    Akuta planer
    Beskrivning
    Snabb puls, gudstro och spänning bland starka karaktärer och varma relationer i dramatisk sjukhusmiljö ...

    Sjukhuspastorn Riley Hale är fast besluten att kunna återvända till jobbet som akutsjuksköterska – trots de skador hon fått efter det där hemska överfallet för ett år sedan. Men när inte sjukhuset låter henne försöka med ens de enklaste uppgifter, hur ska hon då kunna visa sin duglighet? Riley tar saken i egna händer och går in och jobbar frivilligt på en kontroversiell gratisklinik för tilltufsade – mitt i ett av stans finaste områden – trots hennes växande oro över den ansvarige läkaren.

    Doktor Jack Travis driver gratiskliniken likt en stridande general. Han gör allt för att hindra grannarnas ihärdiga försök att få kliniken jämnad med marken, även när det innebär att han i hemlighet måste utnyttja Riley Hale’s inflytelserika, kända familjenamn i ett sista försök att rädda kliniken.

    Samtidigt som Riley kämpar för att återfå sina förlorade förmågor, upptäcker Jack att hon faktiskt delar hans passion – och det rör vid hans brustna hjärta. Riley börjar ana att det under Jacks tuffa fasad finns en man hon kan vara trygg tillsammans med. Men när protesterna mot kliniken ökar och frågorna kring hans smutsiga förflutna hopar sig, går Jack in i försvarsställning och Riley börjar undra om det verkligen är så klokt – kanske rent av förenat med livsfara – att lita på honom med hela sitt hjärta.

    Candace Calvert är akutsjuksköterskan som bytte avdelningen mot livet som författare och som tycker att kärlek, skratt och gudstro är den bästa medicinen. Akuta planer är hennes tredje roman på svenska. Sedan tidigare finns bästsäljande Akuten och Katastrofläge.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  72. Akuten
    Akuten
    Beskrivning
    Akuten är en perfekt läsning för dig som gillar House, Cityakuten och Grey´s Anatomy. Ett realistiskt sjukhusdrama med hjärta.
    Efter att hennes bror dött på sjukhusets akutrum orkar sjuksköterskan Claire Avery inte längre vara kvar på akuten. Hon är fast besluten att få en nystart. Ett nytt sjukhus, en ny karriär inom sjuksköterskeutbildningen. Men hennes planer faller när hon kallas in för att erbjuda samtalshjälp till personalen efter en fruktansvärd gasexplosion på ett daghem. Vad värre är, hon tvingas tillbaka till akuten. Där möter hon Logan Caldwell, en krävande och stilig läkare, som tycker att rådgivning och samtal är slöseri med tid. Han tycker att hans personal ska vara lika tuff som han själv. Men han upptäcker att han dras till sjuksköterskan Claire Avery… kanske kan hon lära honom den sanna innebörden av helande
    150,00 kr
    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
    • Köp 25 för 164,00 kr/st
  73. Akvarell : lekfulla övningar och kreativa insikter
    Akvarell : lekfulla övningar och kreativa insikter
    Beskrivning
    Akvarellmåleriet handlar om att släppa loss fantasin och att våga experimentera. Tekniken styrs mycket av vattnets flöde och pigmentkornens egenskaper. Därför går det aldrig att exakt förutse hur resultatet kommer att bli. Men även om det till stor del är slumpen som avgör om det blir en lyckad akvarell finns det en hel del praktiska tips som underlättar din väg att nå dit. I boken Akvarell får du lära dig hur du på ett enkelt sätt skapar himlar, får fram figurer, målar äpplen och mycket mer som inspiration till fortsatt eget arbete. Förhoppningen är att du genom nya kreativa insikter ska upptäcka den stora glädjen i att måla akvarell.
    150,00 kr
  74. Akvarell : vattendansen och det intuitiva måleriet
    Akvarell : vattendansen och det intuitiva måleriet
    Beskrivning
    Det här är en bok för dig som har upptäckt glädjen med akvarellmåleri och vill lära dig ännu mer!Konstnären och kursledaren Johan Ramberg är tillbaka med en såväl konkret som lekfull bok om akvarellmåleri, där fokus är på bilden i sin helhet snarare än att avbilda ett visst motiv.Lär dig släppa kontrollen och låt vattnet och pigmentet mötas i sin "vattendans".
    210,00 kr
  75. Akvariet : spännande och lättskött
    Akvariet : spännande och lättskött
    Beskrivning
    Redan som små fascineras vi av fiskar. Genom att följa de vackra fiskarnas rörelser i akvariet blir vi lugna och harmoniska. I den här boken kan vi läsa om akvarier förr och nu, olika typer av akvarium och hur man sköter ett sådant. Populära akvariefiskar presenteras och kunskap ges om hur man får sina fiskar att må som bäst.
    65,00 kr
  76. Al fresco
    Al fresco
    115,00 kr
  77. Aladdin
    Aladdin
    50,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 9126

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå