View as Tabell Lista

Artiklar 601-700 av 742

per sida
Fallande ordning
  1. Någon att följa
    Någon att följa
    Beskrivning
    Någon att följa! En liten bok om kristet liv
    • Köp 3 för 13,50 kr/st
    • Köp 10 för 12,75 kr/st
    • Köp 25 för 12,00 kr/st
  2. Välsigna Israel - för Guds skull
    Välsigna Israel - för Guds skull
    Beskrivning
    ”Sven Nilssons undervisning är tidlös, insiktsfull och vägledande och framförallt nödvändig i vår tid. Författaren skriver i boken att den är en redovisning av ett bibliskt och historiskt perspektiv, som varit till hjälp för honom själv till att ta ställning i känsliga och komplicerade frågor.
    I boken tar författaren upp ämnen som; Staten Israels historiska, profetiska och politiska legitimitet, ”Ersättningsteologin”, Massmedia – information eller manipulation, Vad betyder Israel för Gud?...” Ur pastor Per-Åke Eliassons förord
    75,00 kr
  3. Som vi inte kunde vänta oss - om Herrens dag
    Som vi inte kunde vänta oss - om Herrens dag
    Beskrivning
    Uppfattningen kring de eskatologiska frågorna håller på att förändras. De äldre sångskatterna, de som handlar om en himmel ovan där och bortom stjärnorna, speglar tidigare generationers teologi. Idag blir förkunnelsen allt mer jord-bunden. Det finns ingen himmel ovan där, himlen kommer till oss när Jesus kommer tillbaka. Förr var betoningen på frälsning från en värld som kommit i kris och kaos tydligare....
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
  4. Mina ögon har sett Herren
    Mina ögon har sett Herren
    Beskrivning
    När vi kallar oss kristna förväntar vi oss att vår kärlek till Jesus ska vara en motivationskraft i livet. Men ändå över går längtar i slentrian och vi missar möjligheter att vara med honom. Läs boken och låt Guds väckelseeld tända dig.
    75,00 kr
  5. Guds syn på pengar
    Guds syn på pengar
    Beskrivning
    Gud ser inte pengar som något syndigt. Han vill istället välsigna dig med ekonomiskt överflöd. Du är också en förvaltare av Guds rikedomar.
    20,00 kr
  6. Take off
    Take off
    75,00 kr
  7. Varning! Dödligt kyrkvirus!
    Varning! Dödligt kyrkvirus!
    Beskrivning
    Kristenheten befinner sig utan tvekan i en svår sjukdomskris. Sekulariseringen har gått långt och kyrkor avfolkas. Världsligheten har smugit sig in i församlingar och accepteras mer och mer. Vad är det som har hänt? Författaren skriver:

    Förklaringen till att vi idag möter en lamslagen och kraftlös kristenhet ser jag i att Kristi kropp har angripits av ett dödligt virus. Kristenheten visar klara sjukdomssymptom, som bekymrar oss alla. Det är onaturligt och absolut inte meningen att en församling som säger sig tro på Gud, Hans Ord och löften, upplever nederlag, passivitet, brist på initiativ och kraftlöshet. För mig står det klart att den så kallade sekulariseringen har försvagat och i många fall slagit ut den kristna församlingens liv.

    Författaren beskriver virusets skadlighet och konsekvenser och även botemedlet och hur vi kan skydda oss från virusattacker i framtiden.

    65,00 kr
  8. Vardagstro
    Vardagstro
    Beskrivning
    Buden, trosbekännelsen och Fader vår i ny belysning. John Vikström: I den här boken om luthersk spiritualitet har författaren funnit en källa som vi har låtit växa igen och som vi därför har varit nära att glömma bort. Han har grävt där vi står, och nu öser han upp ett vatten som är friskt och klart och som kan ge oss en ny frimodighet, en ny glädje och nya krafter. Boken är försedd med material för studium i grupp. Förord av Tuomo Mannermaa, professor emertitus i ekumenik vid Helsingfors universitet. Boken har också utkommit på danskt och finskt förlag.
    100,00 kr
  9. Red moon rising
    Red moon rising
    Beskrivning
    24-7 startades i september 1999 av en grupp unga människor i England med en "galen" idé att be oavbrutet dygnet runt i en månad, 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Gud kom och bönemötet höll på ända till jul. Därefter spreds bönemötet till många länder, samfund och åldersgrupper och idag har miljontals människor världen över påverkats av 24-7-rörelsen.

    Pete Greig beskriver hur bönerörelsen startar, formas och utvecklas till en världsvid rörelse. Du kommer att läsa om smärta och kamp, härliga bönesvar och segrar och även inspireras av den hunger efter bön som är så levande inom 24-7.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
  10. Makten och ärligheten
    Makten och ärligheten
    Beskrivning
    De evangeliska Mariasystrarna med sin ledare moder Basilea Schlink (författare till bl a Guds ljusblå buss) har fascinerat många i Sverige. Men i denna bok ger två före detta Mariasystrar en helt annan bild av ordern och berättar vad som gjorde att de efter lång tid bestämde sig för att bryta med den: hemliga läror, extrem lagiskhet och systematisk samvetskontroll. Det blir ett svårt men till slut nödvändigt beslut om uppbrott.
    Boken, som samtidigt gör en analys av Mariasystrarnas lära, har väckt stor uppmärksamhet i såväl Tyskland som Norge och Finland.
    24,99 kr
  11. Tro eller tradition
    Tro eller tradition
    Beskrivning
    När jag växte upp i en svensk småstad på 50-talet var världen fortfarande stor. TV hade ännu inte fört in omvärlden i vardagsrummet och man levde i en svensk idyll ganska omedveten om andra människors livssituation. - - - * - - - Därför blev missionärsbreven och besöken en exotisk krydda, hälsningar från främmande världar. För mig blev mission och sjuksköterska i Afrika i stort sett anonyma begrepp. I den församling där jag växte upp från 3-årsåldern då jag började söndagsskolan fanns ett starkt intresse och engagemang för mission. - - - * - - - Man underhöll en missionär i Central-Afrika och från henne kom breven punktligt - ett i månaden. De lästes upp på det månatliga församlingsmötet och någon utsågs att skriva en återhälsning. - - - * - - - Visst fanns det en helgongloria över den späda kvinnan som gav Afrika sitt liv - ja i varje fall i min tanke. Att bli missionär - vilket förtroende och vilket ansvar! - - - * - - - Tre decennier senare har världen krympt och vi lever med en närhet till många olika kulturer och religioner. Mission handlar inte längre bara om sjukvård i u-land. Det gäller »hela evangeliet till hela människan i hela världen« - - - * - - - Missionärsglorian har bleknat och romantiken för länge sedan upphört att vara drivfjädern till tjänst. Att vara missionär handlar om att leva sitt liv i ett annat land med främmande kultur och andra sociala strukturer, leva och i vardagen presentera Jesus Kristus för människor. Sedan kan sätten att få kontakt med människor variera, arbetsuppgifterna också. För mig är inte längre mission och sjuksköterska i Afrika synonyma begrepp - den värld vi ska nå med evangeliet är större. . . »till jordens yttersta gräns« (Apg 1:8). - - - * - - - Att vara missionär är att leva ett annorlunda liv även om skillnaderna mellan Sverige och missionslandet helt klart var betydligt större för min barndoms missionärer än de varit för mig. - - - * - - - Drygt tiotalet år i Japan har bjudit på en mångfald av intryck, upplevelser och erfarenheter. Några dagboksblad kan knappast ge en heltäckande eller ens rättvis bild men kanske en aning om vad det är att leva som kristen och försöka dela evangeliet med människor i ett högindustriellt, materialistiskt och sekulariserat land med rötter djupt nere i den österländska kulturens mylla. - - - * - - - Med kärlek till Japan och Missionens Herre Gudrun Dalid - - -
    30,00 kr
  12. Liv och tjänst. Gud mission församlingens uppdrag
    Liv och tjänst. Gud mission församlingens uppdrag
    Beskrivning

    Guds mission församlingens uppdrag. Om församlingens uppgift i världen. Boken innehåller bl a en genomgång av begreppet mission i Nya Testamentet, analyser av människors tolkningar av trons innehåll, människan och kallelsen, tjänsten och förvaltarskapet. Ett kapitel handlar om ekumeniska perspektiv och ett annat om vägen vidare in på 2000 talet. Boken är med all säkerhet oläst.

    30,00 kr
  13. Inte dö, utan leva!
    Inte dö, utan leva!
    Beskrivning
    Sommaren 1990 blev för författaren en tid då han fick anledning att tänka över livet och tillvaron på ett särskilt sätt. *Under sin sjkdomstid skrev han ner sina tankar och erfarenheter i en dagbok. Erik Schörling är sedan 1984 präst på Frösön i Jämtland. Han har tidigare i många år varit i EFS tjänst som predikant på olika platser, och 1971-81 var han EFS distriktsföreståndare i Jämtland-Härjedalen. Hans första bok på EFS-förlaget, I Guds händer kom ut 1983.
    50,00 kr
  14. Väx genom mentorskap!
    Väx genom mentorskap!
    Beskrivning
    står framför dörren - upptäck nycklarna som låser upp och frigör Guds potential dig. När du skaffar dig bra mentorer får du tillgång till den information som du behöver för att kunna utvecklas och gå in i nästa fas av livet. De kan hjälpa dig att omsätta dina kunskaper i praktiken oh föra dig in i något nytt. De kan hjälpa dig att överbrygga klyftan mellan den plats där du är just nu och platsen dit du vill komma. De lever i det som du vill komma in i. Med sin kunskap och vishet kan de inspirera dig och verka som en katalysator för dig.
    40,00 kr
  15. Själavård. En bok om att ge vägledning
    Själavård. En bok om att ge vägledning
    Beskrivning

    En praktisk handbok fördensomär engagerad i själavård.

    75,00 kr
  16. Goda nyheter
    Goda nyheter
    Beskrivning
    Författarens tankar speglar årets rytm med glädjeämnen och problem. En uppmuntrande bok!
    75,00 kr
  17. Nya nät
    Nya nät
    Beskrivning
    Bo Lenells tror på församlingen men har sett skillnaden mellan vad församlingen är och vad den borde vara
    50,00 kr
  18. Vandrare och vägar
    Vandrare och vägar
    Beskrivning

    Hur våra vägar än går så möter vi andra vandrare. Ibland flyktigt, ibland mer varaktigt. Ett sådant möte ger intryck som kan berika livet.

    24,99 kr
  19. Växande gemenskap
    Växande gemenskap
    Beskrivning

    vardaglig omsorg i din församling.

    24,99 kr
  20. På väg mot harmagedon
    På väg mot harmagedon
    Beskrivning

    Hur ställer sig världens nationer till Israel i konflikter?

    50,00 kr
  21. I förtroende
    I förtroende
    Beskrivning
    Alla söker vi efter djup och mening med våra liv. I detta sökande händer det ofta att vi riktar vår blick mot det lättköpta, det lättillgängliga, det som vid första anblicken så snabbt och enkelt verkar fylla vårt behov av trygghet och självaktning. Besvikelsen har många gånger varit stor när den glättiga ytan inte motsvarade vad vi fann bakom.

    Med sitt rika bildspråk, sin mjuka själavårdande framtoning och sin genuina bibelförankring guidar författaren dig till de friska källsprång som ger verklig mättnad och styrka. De vägmärken han målar upp ger både vägledning och varning och hjälper dig att målinriktat vandra vidare på trons och kärlekens väg.

    50,00 kr
  22. I direktkontakt med tronen
    I direktkontakt med tronen
    Beskrivning
    Författaren ger enkla instruktioner till ett djupare kristenliv, samtidigt som han delar med sig av sina egna upplevelser.
    50,00 kr
  23. Jesus, man
    Jesus, man
    Beskrivning
    Jesus, man Han är en helt vanlig man. Revisor på dagarna, bingolotto på kvällarna. Men en dag får han ett uppdrag av Gud. En Gud han inte ens tror på. Så han får sitt straff, i all välmening. Hans uppdrag för honom till Israel och Kashmir, New York och Grekland. Det krossar hans äktenskap och berövar honom jobbet. Ovilligt men oförtrutet arbetar han vidare med att skapa fred på jorden och ett slut på allt religiöst hat. Han är ju ändå den nye Messias, så han känner förväntningarna på sig. Jesus, man är berättelsen om en alldeles vanglig svensk som drabbas hårt av polisen, världspolitiken och Gud. Jesus, man är en rolig, tänkvärd och elak bok från författaren som gav oss "Det måste vara meningen", "Cowboy i storstan", "En bänk i månsken" och "Som om det aldrig hänt". Representanter för de tre trossinriktningar som boken handlar oh har alla avböjt att kommentera boken och hänvisar till vår tids finaste ursäkt: "Jag har inte tid."
    50,00 kr
  24. Guds drömlag
    Guds drömlag
    Beskrivning
    Om en familj kan ha ett drömhus… Om en arbetstagare kan ha ett drömjobb… Om Martin Luther King kunde drömma om en dag när alla raser lever tillsammans i harmoni… Då kan Gud drömma om en dag när hans barn arbetar tillsammans i enhet.

    I Johannesevangeliet 17 visar Jesus på betydelsen av enhet när han fem gånger ber: "att de skall vara ett".

    Tommy Tenney som tidigare skrivit bestsellern "På jakt efter Gud" kommer här med ytterligare en stark bok! Guds drömlag är kraftfullt skriven och mycket övertygande. Den visar på kraften i enhet och hur enhet kan uppnås utan att man fördenskull kompromissar med sanningen. Guds drömlag är en betydelsefull bok för varje kristen.

    50,00 kr
  25. Vi i pingstkyrkan 3 och våra apostlar
    Vi i pingstkyrkan 3 och våra apostlar
    Beskrivning
    Kan det finnas samkristna möjligheter i tanken att församlingarna ska ledas av apostlar? Här finns också tankar runt lovsångskulturen, israelromantiken, left-behind förväntningar m.m.
    100,00 kr
  26. Sikta rätt!
    Sikta rätt!
    Beskrivning

    Boken vill inspirera dig till att bli en Jesu efterföljare.

    30,00 kr
  27. Staden, människan och Gud
    Staden, människan och Gud
    Beskrivning

    Författaren vill bidra med bakgrund och insikt om den sekulariserade stadsmänniskan och den miljjön. Han vill se kyrkan som uppfinningsrik i att finna nya vägar.

    75,00 kr
  28. Tid för dialog
    Tid för dialog
    Beskrivning
    Läntan efter fördjupade relationer blir allt tydligare hos den moderna människan, särskilt i åldrarna 30 -50 år. Samtidigt lyser den gruppen med sin frånvarro i de flesta församlingars gudstjänster och verksamheter? Är de en förlorad generation i kyrkans sammanhang?
    50,00 kr
  29. Prästens lilla kråka
    Prästens lilla kråka
    Beskrivning
    Författaren tar upp historiska och aktuella spänningar inom kristenheten.
    24,99 kr
  30. Hur mycket mer
    Hur mycket mer
    Beskrivning
    Den här boken visar vad det är att leva av tro i den helige Andes kraft.
    75,00 kr
  31. Nåd-Om kärlek utan förbehåll
    Nåd-Om kärlek utan förbehåll
    Beskrivning
    Många kristna upplever att de kvävs av lagiskhet. I denna bok presenteras ett budskap om befrielse, om nåd.
    50,00 kr
  32. Rymma eller rymmas?
    Rymma eller rymmas?
    Beskrivning
    Många söker genuin andlighet, en bärande tro och livsnära relationer. Ryms detta i nutida kristna församlingar? Eller ska vi behöva "rymma" från församlingen för att få tag på äkta tro och gemenskap? Det är lätt att begripa den frustration många upplever inför församlingen i dag. Författaren Björne Erixon tar kritiken på fullt allvar, men stannar inte där. Han vill ge vidare visionen från Nya testamentet, att det trots allt är möjligt att gestalta kristen tro i gemenskap även i vår tid. Ärlighet, öppenhet och sårbarhet är några drag i den Guds kärlek som den kristna kyrkan kallas att uttrycka i trovärdig gemenskap. Församlingen kan bli en helande miljö och öppna ett "nådens rum" för alla.
    100,00 kr
  33. Blott i det öppna
    Blott i det öppna
    Beskrivning
    Psalm nr 90, Blott i det öppna, handlar om tro präglad av ärlighet, befrielse och öppenhet. Men den uttrycker också många homo- och bisexuella kvinnors och mäns djupaste erfarenheter och längtan. Blott i det öppna löper som ett tema genom kapitlen. Istället för att behandla homo- och bisexualitet som ett problem i förhållande till kristen tro, har författarna valt att se på saken från den motsatta sidan. Därför handlar den inte i första hand om kyrkan och homosexualitet. Inte heller om kyrkan och dess homofobi, inte ens om kyrkan och hetrosexualiteten som norm och mönster, även om alla dessa saker bahandlas. Primärt är den en bok om kyrkans brottning med verkligheten och handlar om människoras sätt att hantera företeelser som man inte lyckas få att passa in i den egna bilden av sanning, natur och skapelseordning.
    100,00 kr
  34. Vart går vägen?
    Vart går vägen?
    Beskrivning
    I Vart går vägen? går författaren på djupet i några av de områden där tron möter vardagen. En hoppfull bok.
    50,00 kr
  35. Det bestulna altarskåpet
    Det bestulna altarskåpet
    Beskrivning
    Metidationer över ett förstört altarskåp är religionssociologiska betraktelser kring Svenska kyrkans situation idag.
    75,00 kr
  36. Dopet som kult och kultur
    Dopet som kult och kultur
    Beskrivning
    Bilder av dopet i dopsamtal och föräldraintervjuer.
    75,00 kr
  37. I den mörkaste dal
    I den mörkaste dal
    Beskrivning
    I den mörkaste dal : tio psaltarpsalmer - tio bilder. Med CD i ficka. Illustrationer i färg och svartvitt.
    75,00 kr
  38. Till kritiska kristna och tveksamma tvivlare
    Till kritiska kristna och tveksamma tvivlare
    Beskrivning
    Den här boken handlar om tvivel och bejakande. Om anspråklöshet och sanningskärlek. Om det männskligt gemensamma.
    50,00 kr
  39. Nattvardspastoral
    Nattvardspastoral
    Beskrivning
    Inom Svenska kyrkan har nattvarden under de senaste årtionden fått en framskjutande ställning i församlingarnas gudstjänstliv. Människor inbjuds inte endast till högmässor. Vi har fått en ny handbok som erbjuder en stor variation av nattvardsgudstjänster. Vägen har gått från brist till överflöd.
    50,00 kr
  40. Pinehas son
    Pinehas son
    Beskrivning

    Vem dödade Goljat? Svaret kan tyckas självklart, men romanen Pinehas son ger ett annat och överraskande besked.

    75,00 kr
  41. Rotskott
    Rotskott
    Beskrivning
    Här delar författaren med sig av sina vardagliga funderingar i de mest skiftande ämnen. Genom allt lyser författarens förmåga att hjälpa läsaren till nya infallsvinklar på Bibel och kristen tro.
    30,00 kr
  42. Se den osynlige, studiebok
    Se den osynlige, studiebok
    Beskrivning
    Ekumenisk studiebok.
    50,00 kr
  43. Verba-ord om tro
    Verba-ord om tro
    Beskrivning
    Se gärna VERBA som ett Trons ABC. Bläddra och läs och Du kommer att finna en uppslagsbok som ger substans åt mycket av vad Du känt och upplevt vid mötet med kristen tro.
    75,00 kr
  44. Utanför lustgården, om kyrka och tro i förvandling
    Utanför lustgården, om kyrka och tro i förvandling
    Beskrivning

    * Om kyrkan är i kris, hur ska hon botas? * Om tron inte fungerar, är det läran eller vi som ska förändras? Det är dessa frågor som denna debattbok vill svara på.

    50,00 kr
  45. Hittills obegagnade krafter
    Hittills obegagnade krafter
    Beskrivning
    Folkkyrkans framtidsväg.
    50,00 kr
  46. Boken som läser mig
    Boken som läser mig
    Beskrivning
    Boken som läser mig: en handbok för bibelstudieledare
    50,00 kr
  47. Sänd för världens liv
    Sänd för världens liv
    Beskrivning

    Om gudstjänst, undervisning, diakoni & misssion i församlingen.

    50,00 kr
  48. Nådens budbärare
    Nådens budbärare
    Beskrivning

    Nåden är det kyrkan lever av, en gåva. Budbäraren står för kyrkans uppdrag. Kyrkan är inte till för sin egen skull utan är sänd till världen för att återupprätta skapelsen och utvidga Guds rike så att människor får livsmöjlighet.

    100,00 kr
  49. Ung 2000. Röster- ur den framtida kyrkan
    Ung 2000. Röster- ur den framtida kyrkan
    Beskrivning
    Den här rapporten handlar om att vara ung på tröskeln av 2000-talet. Är kristen tro överhuvudtaget möjlig? Hur kan kyrkan driva ett meningsfullt ungdomsarbete och möta ungdomarna på deras egna villkor?
    50,00 kr
  50. Vilken färg har vinden?
    Vilken färg har vinden?
    Beskrivning

    Boken är skriven som diskussionsmaterialinför Stockholms stifts prästmöte 1999. Den riktar sig också till alla som har ett engagemang för barn och ungdom i samhället och i församlingen.

    50,00 kr
  51. Fest vid paradisets port
    Fest vid paradisets port
    Beskrivning
    Detta är en "upptäckarbok". Att gudstjänsten är en fest, det har vi kanske på känn, men här belyses gudstjänsten konsekvent ifrån festens perspektiv. Fest vid paradisets port är prästmötesbok i Uppsala stift men är också skriven för att väcka tanke och ge insperation till alla som längtar efter en levande gudstjänst.
    75,00 kr
  52. På lärjungasätt
    På lärjungasätt
    Beskrivning

    På lärjungasätt. Ett brevsamtal om kyrkans tro i en halvsekulariserad tid mellan Gunnar Hillerdal och Dag Sandahl.

    50,00 kr
  53. Fränt och fromt kring Jesus
    Fränt och fromt kring Jesus
    Beskrivning
    Författaren berättar kunnigt och fängslande om de historiska förhållandena vid Jesu tid och om de olika politiska och religiösa fraktioner som agerade under dessa omstörtande år.
    50,00 kr
  54. Det sjunger under skosulorna
    Det sjunger under skosulorna
    Beskrivning
    Denna boks huvudärende är helt enkelt att beskriva hur den inre vandringen kan gestaltas i den yttres form - en bild av den kristnes livsvandring.
    75,00 kr
  55. Tro möter tro
    Tro möter tro
    Beskrivning
    Ett kristet perspektiv på andra religioner.
    50,00 kr
  56. Efter 2000 år
    Efter 2000 år
    Beskrivning
    I personligt hållna essäer berättar mäniskor från olika sammhällsområden om vad Jesusgestalten betyder idag.
    75,00 kr
  57. Himlen redan här
    Himlen redan här
    Beskrivning
    Somliga tror att himlen är mycket långt borta - om den ens finns ........ Den här lilla skriften vill hjälpa till att reda ut åtminstone några av tankarna och visa att himmelriket tvärtom finns mycket nära oss - även om vi kanske inte ser det.
    24,99 kr
  58. Natten går mot dag
    Natten går mot dag
    Beskrivning

    Natten går mot dag : tankar kring döden.

    50,00 kr
  59. Avigheternas evighet
    Avigheternas evighet
    Beskrivning
    Boken innehåller korta berättande texter om människor och händelser som väckt tankar till liv. De handlar ofta om att varsebli människor, tillfällen och möjligheter
    50,00 kr
  60. Har kyrkan svar?
    Har kyrkan svar?
    Beskrivning

    Har kyrkan svar? Journalisten Anders Beijbom samtalar med Lundabiskopen Per-Olov Ahrén om kyrka, tro och livshållning

    50,00 kr
  61. Vad skall kyrkan bekänna?
    Vad skall kyrkan bekänna?
    Beskrivning
    Vad skall kyrkan bekänna? Frågor till ett rådslag om kyrkans identitet.
    30,00 kr
  62. Ny skapelse
    Ny skapelse
    Beskrivning

    En bok som utger sig för att presentera en teologi för vår tid.

    75,00 kr
  63. Nio bibelböcker, G:a testamentet 2
    Nio bibelböcker, G:a testamentet 2
    Beskrivning

    Andra Mosebok, Andra Sam.-bok, Ester, 7 Psaltarpsalmer, Klagovisorna, Daniel, Joel, Nahum. Salomos vishet.

    50,00 kr
  64. Det mångreligiösa Sverige : ett landskap i förändring
    Det mångreligiösa Sverige : ett landskap i förändring
    Beskrivning
    I den här boken skildras de stora världsreligionerna i Sverige. Författarna beskriver hur hinduism, buddhism, sikhism, judendom, östkyrkan och islam utövas och påverkas.
    Det är en beskrivning av och en diskussion om Sveriges nya religiösa landskap och de förändringsprocesser som blir följden av möten mellan majoritetssamhället och minoritetsreligionerna.
    Förståelsen av religionens plats och roll i nutiden är viktig som bakgrund till olika skeenden och problem i världen, exempelvis migration, mellanöstern- konflikten, terrorism och fattigdom.
    Läs mer om boken på studentlitteratur.se
    100,00 kr
  65. Religionsvetenskap
    Religionsvetenskap
    Beskrivning
    Den här boken ger en introduktion i religionsvetenskap. Den handlar om historisk metod, fenomenologi och beteendevetenskaplig religionsforskning. Författarna tar upp ämnen som argumentationsanalys, att tänka kritiskt om religion och vad teologi kan innebära. De diskuterar också hur religion kan definieras och vad som egentligen menas med vetenskap. Läs mer om boken på studentlitteratur.se
    75,00 kr
  66. Såsom i himmelen så ock på jorden
    Såsom i himmelen så ock på jorden
    Beskrivning

    Gudstjänsten är hjärtat i församlngens liv och kraftkällan för alla människor. Avsikten med boken är att visa på detta erbjudande

    50,00 kr
  67. Kyrka och församlingsliv
    Kyrka och församlingsliv
    Beskrivning
    Resultatet av ett studiecirkelarbete omkring kyrka och församlingsliv i Piteå stad.
    50,00 kr
  68. Urkyrkan utmanar
    Urkyrkan utmanar
    Beskrivning

    Det är stor skillnad att vara kristen idag i jämförelse med den allra första kristna tiden. Det mesta har förändrats när det gäller kultur och kristet liv. Men människan är i sin kluvenhet och sin kamp mellan ont och sig ganska lik.

    40,00 kr
  69. Psalmer och människor
    Psalmer och människor
    Beskrivning

    Förre lundabiskopen Olle Nivenius, berättar i denna bok om ett fyrtiotal av de nya psalmerna och människorna bakom dem.

    50,00 kr
  70. och din nästa som dig själv...
    och din nästa som dig själv...
    Beskrivning
    Sju studier krin frågan: Vad betyder det att vara en levande lokalförsamling?
    50,00 kr
  71. Den heliga balansen
    Den heliga balansen
    Beskrivning
    Kyrkans uppgift är att hålla balansen mellan ordning och frihet. För mycket ordning kan bli stel och kall rutin. För mycket frihet kan bli godtycke och självsvåld. Kyrkans historia är tyvärr full av exempel på haveri i ettdera av dessa båda diken.
    75,00 kr
  72. Fråga (aldrig) varför
    Fråga (aldrig) varför
    Beskrivning
    "Frågor gör oss sårbara, svaga och beroende. De skapar stora hål i vår personlighet, teologi och livsstil. Frågorna framtvingar en ärlighet som vi inte vill ställas inför - en ärlighet som fordrar att vissa av våra problem förblir olösta. Sådant tycker vi inte om, särskilt som vi försöker sälja en teologi som säger att kristendomen är svaret på alla problem vi möter."
    75,00 kr
  73. Människan och kosmos
    Människan och kosmos
    Beskrivning

    Första Moseboken erbjuder en fängslande läsning ur många synpunkter. De urgamla texterna och symbolerna ingår som en omistlig del av västerlandets judiska- kristna arv. Men de behöver förklaras och tolkas för varje ny genaration.

    75,00 kr
  74. Kyrkomötet 125 år
    Kyrkomötet 125 år
    Beskrivning

    I denna bok redovisas kyrkomötets histoia och struktur, vilka frågor som har varit föremål för debatt och beslut och det viktigaste och pincipiellt intressantaste ställningstagandea.

    75,00 kr
  75. Guds lek, o andra bibliska perspektiv
    Guds lek, o andra bibliska perspektiv
    Beskrivning

    Frågan efter livets mening ger bibeln inget svar på - utom möjligen att Gud skapar livet för att det är roligt, för skojs skull, på lek. Detta överraskande påstående utvecklas här i kapitlet "Guds lek - ett bibliskt perspektiv på livet." Andra frågor som behandlas är bibelns tillkomst, förhållandet mellan Guds ord och bibelns ord, förhållandet mellan gamla och nya testamentet, vad bibeln säger om Gud och det onda och bibelns motgångsteologi. Boken presenterar resultat från universitetens bibelforskning på ett lättillgängligt sätt och vänder sig till alla, med eller utan teologisk utbildning, som är intresserade av bibeln. Erik Aurelius är församlingspräst i Linköping, docent i gamla testamentets exegetik och lärare i både gamla och nya testamentet vid Linköpings universitet.

    75,00 kr
  76. Confessio fidel
    Confessio fidel
    Beskrivning

    uppsala mötes beslut 1593 om Svenska kyrkans bekännelse

    75,00 kr
  77. Mysteriet, en bok om Guds hemligheter
    Mysteriet, en bok om Guds hemligheter
    Beskrivning

    Vi möter en gammal, lärd och vis man, som har trängt djupt in i teologins och trons värld. Hans bok öppnar för den uppmärksamme och lyhörde läsaren dörren in till det innersta rummet.

    75,00 kr
  78. Bekänna en och samma tro
    Bekänna en och samma tro
    Beskrivning
    Bekänna en och samma tro: en ekumenisk utläggning av den apostoliska tron sådan den bekänns i den niceno-konstantinopolitanska trosbekännelsen
    75,00 kr
  79. Bat-Seba Jungman Jansson och andra småstycken
    Bat-Seba Jungman Jansson och andra småstycken
    Beskrivning
    Författaren ger sina synpunkter på BIbelns berättelser om bl.a. Paulus, Bat-Seba, Sara och Hagar. Under rubriken "Aning" har han samlar tankar kring några diktare och deras verk.
    75,00 kr
  80. Dopet i fokus
    Dopet i fokus
    Beskrivning
    * Ska kyrkan verkligen fortsätta att döpa små barn? * Är det troget mot bibelordet? * Är det rätt, sett utifrån ett kyrkohistoriskt perspektiv? * Stämmer barndopet med evangeliets anda i en starkt sekulariserad tid?
    50,00 kr
  81. Bekänna sin tro
    Bekänna sin tro
    Beskrivning
    Sjögren ger en enkel introduktion till trosbekännelsen.
    50,00 kr
  82. Det religiösa Sverige
    Det religiösa Sverige
    Beskrivning
    Hur såg det religiösa Sverige ut inför millennieskiftet år 2000?
         Det var denna fråga som var utgångspunkten för den undersökning som presenteras i denna bok.
    100,00 kr
  83. Bibel öppna dig
    Bibel öppna dig
    Beskrivning
    Bibeln upplevs av många som en stängd och svår bok. Nyckeln till att förstå Bibeln är att låta den vara vad den är, ett helt bibliotek med varierande typer av litteratur.När Bibelns olika texter får komma till sin rätt blir deras innehåll åkomligt. Då hör vi också Guds tilltal. då öppnas Bibelns värld. En bok för vanligt folk. Bibeln ,alltså.
    75,00 kr
  84. Mosaik, glimtar av en personlig Gud
    Mosaik, glimtar av en personlig Gud
    Beskrivning
    I en mosaik har varje bit bara en färg. Men när en bit fogas till en annan växer så småningom en bild med många nyanser fram. Bitarna i Mosaik hämtar sina färger från det lågmälda samtalet, den logiska tankegången och den hisnande naturvetenskapen.
    50,00 kr
  85. Korset och kronan
    Korset och kronan
    Beskrivning
    Tradition och förnyelse i en väckelserörelse.
    50,00 kr
  86. Hemlös i församlingen?
    Hemlös i församlingen?
    Beskrivning
    Eskil Hofverg skriver: "Jag vill se församlingen som ett hem, men familjen som lever där - Guds familj - består av en brokig skara människor."
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
  87. Låta leva
    Låta leva
    Beskrivning
    Under den tid som gått sedan boken "Människovärde i devalvering" gavs ut har vi inte funnit anledning till minskad oro över vart utvecklingen förefaller att leda" skriver Leif Dottevall och Tomas Seidal i inledningen till denna bok, som fortsätter debatten om livet och allt som hotar livet, särskilt i dess början och slut. Man frågar sig vad som händer med vår tro på alla människors lika värde när fosterdiagnostiken ger möjlighet att noggrannare bestämma vilka slags människor som ska få födas. Boken tar upp bland annat: spädbarnsdråp, HIV-smitta, handikapp, sex och samlevnad, människosyn och människovärde.
    50,00 kr
  88. De forskade i skrifterna
    De forskade i skrifterna
    Beskrivning
    "De forskade i skrifterna "-vill vara en hjälp till bibelläsaren. Det är en studie som aktualiserar vissa förutsättningar för bibelläsning och bibeltolkning. Hur man läser och tolkar Bibeln är beroende av vilken syn man har på hur Gud uppenbarar sig i vår värld.
    75,00 kr
  89. Den heliga familjen
    Den heliga familjen
    Beskrivning
    Boken består av två delar. Den första är en bibelteologisk framställning av familjen i Nasaret, den andra delen; den heliga familjens plats i kyrkans histori och i den folkliga tron.
    75,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 601-700 av 742

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå