View as Tabell Lista

Artiklar 701-738 av 738

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Namnlös och odödlig
    Namnlös och odödlig
    Beskrivning

    Om Bibelns mindre kända gestalter och vad de kan lära

    50,00 kr
  2. Post illa
    Post illa
    Beskrivning

    Boken vänder sig till dem som tröttnat på fraser som tömts och berövats sitt innehåll och vilkas själ fortfarande söker verkligheten bakom orden. - - - * - - UR BAKSIDESTEXTEN - - - * - - - »Postilla betyder att det viktigaste redan är sagt« - - - * - - - Paul von Martens ger oss här en postilla för vår tid. Det är läsning till eftertanke och bön, bokblad som tål att tummas mer än en gång. - - - * - - - »Post illa« vänder sig till dem som tröttnat på fraser som tömts och berövats sitt innehåll och vilkas själ fortfarande söker verkligheten bakom orden. - - - * - - - »Kring ordet hårdnar den rörelse i själen som ännu varken har form eller gestalt. . .«, skriver författaren. - - - * - - - Därför hamrar han fram sina ord under möda och självrannsakan - i obeveklig strävan mot kristendomens kärna. -

    50,00 kr
  3. Kristen i landet lagom
    Kristen i landet lagom
    Beskrivning
    Kan man vara modern svensk - men också kristen? En bok till alla oss som undrar vad kristen tro går ut på. Man har gift sig i kyrkan, kanske konfirmerats, gått i en ungdomsgrupp och man har bilder av Gud. Men var inte kristen tro mer? Och vad är den då? Är den i så fall lågprofilerad eller högprofilerad? Har den något att ge moderna svenskar? Och hur får man fatt i det? Boken ger en lägesbeskrivning av kristen tro i vårt land men också hur en högprofilerad omvändelsekristendom skulle kunna se ut och om dess styrka och möjligheter.
    100,00 kr
  4. Bilderna och ordet
    Bilderna och ordet
    Beskrivning
    Vi talar ofta om den bibliska gudsbilden, men de bibliska böckerna bjuder på en nästan outtömlig mängd bilder: skaparen, fadern, modern, hantverkaren, herden, kungen och så vidare. Den enda bilden hindrar den andra att förenkla och reducera förståelsen av Gud. Bildspelet öppnar möjligheter för tanke och fantasi att ana och tro det gudomliga.
    Ur förordet av Harry Lindström, Teol dr, fil lic och vice ordförande i Bibelkommissionen

    När vi ska försöka förstå Gud och tolka andliga ting räcker inte orden till. Vi behöver bilderna. Därför är de bibliska texterna rika på bilder. Men hur förstods de när de skrevs, och hur kan vi förstå dem i dag? Författaren har valt en av Bibelns mest centrala bilder - Herrens tjänare som beskrivs främst i Jesaja och som sedan blivit ett återkommande begrepp i kristen tro. En rad andra bibliska bilder får liv och tar del i ett bildernas samtal som hjälper bibelläsaren att ana nya aspekter i det andliga livet. Bibeltexterna är hämtade från Bibelkommissionens preliminära översättning. Den slutgiltiga texten kommer under hösten 1999.

    50,00 kr
  5. Gud fader eller Gud moder
    Gud fader eller Gud moder
    Beskrivning
    Gud - man eller kvinna? Gud - fader eller moder? Det är provocerande frågor som kräver studium och samtal. I boken beskrivs feministteologins uppkomst, utveckling och egenart. Metodiskt granskar författaren feministiska perspektiv på bl a människosyn, gudsbild, kristologi och kyrkosyn.
    Manfred Hauke presenterar feministteologins förgrundsgestalter och den omfattande litteratur som sedan 70--talet producerats i USA och i Europa. Han är kritisk mot feministteologins beroende av politiska, ideologiska och religiösa strömningar som står långt från klassisk kristen tro och teologi. Samtidigt efterlyser han en öppen dialog om kvinnans plats i kyrka och samhälle och diskuterar en rad motiv som förklarar den starka framväxten av feministteologi.
    30,00 kr
  6. Tro och värderingar i 90-talets Sverige
    Tro och värderingar i 90-talets Sverige
    Beskrivning
    Vi lever i en brytningstid. Förändringarna påverkar vårt sätt att leva och tänka. Den här boken bygger på en omfattande undersökning av livsåskådning och värderingar i 90-talets Sverige. Läsaren kan själv ta ställning till en mängd frågor och jämföra sina svar med undersökningens: Har livet en mening? Är det viktigt att vara frisk? Hur ser du på kärnkraften? Vad känner du inför framtiden? Undersökningen visar att livsåskådningen påverkar vårt sätt att leva. Den ger också belägg för ett tydligt samband mellan känslan av sammanhang och hälsa. När livet känns gripbart, meningsfullt -- eller knappt hanterbart -- får det konsekvenser för hälsan.
    50,00 kr
  7. Upptäck tron
    Upptäck tron
    Beskrivning
    Många människor är nyfikna på den kristna tron, men samtidigt frågande inför mycket. Kan man veta att Gud finns? Vad påstår Jesus? Varför finns det så många olika kyrkor? Står tron i motsats till vetenskapen? Varför finns det så mycket lidande i världen? Hur får man kontakt med Gud? Författaren Andrew Knowles svarar enkelt och ärligt på svåra frågor, samtidigt som han förklarar de historiska sammanhangen. Det blir en spännande upptäcktsfärd in i den kristna tron och en utmaning till läsaren att själv tänka vidare.
    50,00 kr
  8. Världsreligioner
    Världsreligioner
    Beskrivning
    Världsreligioner är rikt illustrerad och passar såväl för skolornas religionsundervisning som för enskild läsning.
    50,00 kr
  9. Nybyggare
    Nybyggare
    Beskrivning
    En "handbok" på svenska, som ger en grundläggande teologisk reflektion och en genomtänkt strategi för pionjärarbete.
    50,00 kr
  10. Vittnena berättar
    Vittnena berättar
    Beskrivning
    En antologi med texter som behandlar på ett klart och djupgående sätt människans tankar kring trons mysterium. Inb. med skyddsomslag
    85,00 kr
  11. Kyrkan-mänsklighetens hopp
    Kyrkan-mänsklighetens hopp
    Beskrivning
    Vad tänker du när du hör ordet kyrka? Här förmedlar Daniel Norburg några budskap om kyrkans uppdrag.
    50,00 kr
  12. Livet är enkelt...men inte lätt
    Livet är enkelt...men inte lätt
    Beskrivning
    "Jag bär på en misstanke att vi har uppfunnit en massa svåra och fina ord för att 'mörka', för att krångla till en problematik som egentligen är glasklar. Varför? Kanske för att det annars kommer för nära och kräver för mycket av oss. Det blir för svårt. För det enkla är det svåra." Som ett ständigt återkommande tema i Magnus Sundells skrivande finns tanken att många viktiga saker här i livet är så mycket enklare än vi försöker göra dem: kärleken, sanningen, tron, solidariteten, vänskapen, politiken... Det betyder inte att det är lätt att leva, för livets teori och praktik är inte alltid samma sak. Men kanske gör vi det ännu svårare genom att fly de svar som ibland är uppenbara. I denna samling texter spänner perspektivet från det globala till det nära och vardagliga. Fundersamma krönikor och personliga betraktelser blandas med skrönor och liknelser. Djupaste allvar blandas med humor. En av de viktigaste slutsatserna som dras är att vi på nytt måste våga enkelheten, våga se att det som kallas naivt och banalt ibland rymmer den djupaste sanningen och den mest konstruktiva vägen. Kanske var det vad Jesus menade när han sa: "Ni måste bli som barn." Magnus Sundell är chefredaktör för tidningen Trots Allt. Bland hans tidigare böcker kan nämnas 'Jesus på McDonald's' och 'Även Gud har bott i tält'
    100,00 kr
  13. Tid för motstånd
    Tid för motstånd
    Beskrivning

    Vi behöver tränga in i de tankemönster som präglar vårt nuvarande kulturskede. Vi behöver åter upptäcka och lära oss förstå den världs- och människobild som varit bestämmande för vårt kristna samhällsarv. Vi behöver åter hitta våra rötter för att få fäste och kunna bjuda motstånd mot anpassningen till tidsandan. Denna bok är därför brännande aktuell. Den vill visa på att ansvarskännande kristna inte längre kan förbigå frågan om deras relationer till en alltmer sekulariserad statsmakt och lagstiftning. Mycket talar för att det nu verkligen är tid för motstånd. Den ursprungliga boken A christian manifesto av Francis A Schaeffer är i den här föreliggande svenska upplagan kraftigt omarbetad. Per Staffan Johansson, som förestår Nordiska L`Abri i Mölle, har inte bara översatt och förkortat den engelska versionen. Han har också skrivit ett förord och ett längre inledande kapitel samt försett boken med ett tillägg bestående av ett på 1940-talet publicerat föredrag av Eivind Berggrav om Luthers syn på civil olydnad.

    40,00 kr
  14. Trovärdigt, del 3. Liten bibelskola i tre delar.
    Trovärdigt, del 3. Liten bibelskola i tre delar.
    Beskrivning
    Liten bibelskola i tre delar.
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  15. Tonåringen och kristendomen
    Tonåringen och kristendomen
    Beskrivning
    Rapport om ett projekt om tonåringars kunsakper i kristendom.
    30,00 kr
  16. Till dig som är ny i tron
    Till dig som är ny i tron
    Beskrivning
    Boken presenterar bl.a. vad Bibeln säger om omvändelsen, dopet, bönen, den helige ande...
    24,99 kr
  17. Jesus kommer
    Jesus kommer
    Beskrivning
    Boken tar upp vad som kommer att ske vid Jesu återkomst.
    30,00 kr
  18. Var är församlingen?
    Var är församlingen?
    Beskrivning
    Var är församlingen? Runt nattvardsbordet i församlingskyrkan? I en församlingsbok, där alla döpta är antecknade? Inom ett visst geografiskt område, vars gränser kan markeras på ens karta? Eller är den i himlen, osynlig?
    Den här boken vill bjuda in läsaren att delta i sökandet efter församlingen i Nya testamentet, i historien, i kyrkans bekännelse och i den kyrkliga organisationen. Syftet är att den ska kunna läsas av alla som lever i en församling och stimulera till samtal om den egna församlingens identitet.

    Peter Lundborg är domprost i Linköping.
    50,00 kr
  19. Till mötes
    Till mötes
    Beskrivning
    Herdabrev till församlingarna i Göteborgs stift
    75,00 kr
  20. Konfirmand efter 2000 år. En resa tillbaka till framtiden
    Konfirmand efter 2000 år. En resa tillbaka till framtiden
    Beskrivning
    " Jag vill öppet och ärligt inbjuda läsaren till en grundläggande reflektion kring vår samtid, vad det innebär att vara människa och Svenska kyrkans arbete med konfirmander. I boken pekar jag ut en del problemområden, men jag formulerar också visioner om hur man kan hitta en väg ut ur de problemen."
    75,00 kr
  21. Det goda jag vill...
    Det goda jag vill...
    Beskrivning
    Det goda jag vill. Om dödssynder och kardinaldygder "Det goda jag vill det gör jag inte, och det onda jag inte vill, det gör jag." Paulus, ca 60 E. KR
    75,00 kr
  22. Genom nålens öga
    Genom nålens öga
    Beskrivning
    Boken är pästmötesavhandling för Karlstads stift hösten 2001.
    75,00 kr
  23. Kinapusslet: Den stora väckelsen och det politiska maktspelet
    Kinapusslet: Den stora väckelsen och det politiska maktspelet
    Beskrivning
    Paul Kauffman berättar om vad han hört och sett i sina resor till Kina
    40,00 kr
  24. Trovärdigt, del 2. Liten bibelskola i tre delar
    Trovärdigt, del 2. Liten bibelskola i tre delar
    Beskrivning
    Liten bibelskola i tre delar
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  25. I Guds händer
    I Guds händer
    Beskrivning
    UR BAKSIDESTEXTEN - - - * - - - Människan - som skapad till Guds avbild var satt till att vårda, vakta och värdera Guds skapelse - har under syndens makt och inflytande blivit Guds motarbetare. - - - * - - - Den natur och miljöförstöring som kännetecknar vår värld i dag visar att vi som mänsklighet håller på att förstöra det paradis Gud hade tänkt för oss och att vi snart inte vet vart vi skall ta vägen. - - - * - - - Det är hög tid att vi stannar upp och börjar besinna oss på vad Gud tänkt, vad Gud vill med våra liv och den skapelse han gett oss att förvalta. I Guds händer kan vi få vara redskap för denna vilja genom att leva i den. - - - * - - - Fördärvsmakterna - synden, döden och djävulen - attackerar alla de områden där människor i dag håller på att gå under. I Kristus bjuds oss ett nytt livs mojligheter en chans att börja om och börja på nytt. - - -ämnesområde som just denna bok väljer du kategorin: Ci Uppbyggelselitteratur
    75,00 kr
  26. Trovärdigt, del 1. Liten bibelskola i tre delar
    Trovärdigt, del 1. Liten bibelskola i tre delar
    Beskrivning
    Liten bibelskola i tre delar.
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  27. Dröm och verklighet
    Dröm och verklighet
    Beskrivning
    UR BAKSIDESTEXTEN - - - * - - - Dröm eller verklighet - det är människans dilemma, där hon kastas mellan hopp och fruktan att det skulle finnas någonting oändligt bortom det närvarande. - - - * - - - Varifrån kom allt? - - - * - - - Varför är vi här? - - - * - - - Finns det en Gud som bryr sig om denna tillvaro? - - - * - - - Bur vi än försöker undertrycka de plågsamma frågorna, söker de ändå oupphörligt dyka upp i vårt medvetande, just när vi minst väntar det. Om det finns en Gud, kanske man aldrig kan komma i förbindelse med honom och aldrig lära känna honom? - - - * - - - Ögonblicken av vånda och längtan, ögonblicken av skam, när vi känner att vi behöver förlåtelse, är det alltsammans bara gäckande röster från vårt eget inre, eller finns det ett svar? - - - * - - - Med djup och varm förståelse för människor som bär på sådana frågor försöker författaren i denna bok dela med sig av sin rika själavårdande erfarenhet och sin förtrogenhet med Bibeln. - - - * - - - Roger Forster blev omvänd under sin studietid vid Cambridgeuniversitetet, där han avlade akademiska examina i matematik och teologi. F n är han ledare för lchtus Christian Fellowship i sydöstra London och har i sin verksamhet med bibelundervisning och evangelisation gjort sig känd på många olika håll i världen. -
    50,00 kr
  28. Upptäck kristen tro. Hoppet
    Upptäck kristen tro. Hoppet
    Beskrivning
    Serie: Upptäck kristen tro.
    15,00 kr
  29. Upptäck kristen tro. Kyrkan
    Upptäck kristen tro. Kyrkan
    Beskrivning
    Serie: Upptäck kristen tro.
    15,00 kr
  30. Upptäck kristen tro. Gud- skaparen
    Upptäck kristen tro. Gud- skaparen
    Beskrivning
    Serie: Upptäck kristen tro.
    15,00 kr
  31. De sista dagarna i Jerusalem
    De sista dagarna i Jerusalem
    Beskrivning
    Det är om händelserna i Jerusalem i samband med Jesu korsfästelse och uppståndelse denna bok handlar.
    75,00 kr
  32. Patriarken Isak
    Patriarken Isak
    Beskrivning
    Varför presenterar Gud sig i Bibeln gång på gång som Abrahams Gud, Isaks Gud och Jakobs Gud? Varför alla tre namnen och inte bara ett?
    24,99 kr
  33. Människa! Han lever!
    Människa! Han lever!
    Beskrivning
    LÄRJUNGARNAS PÅSTÅENDE OM JESUS ? ÄR DET SANT? - - - * - - - UPPSTOD HAN VERKLIGEN FRÅN DÖDEN? - - - * - - - Svaret på dessa frågor är helt avgörande för Jesu trovärdighet. Många alternativa förklaringar till det som hände på påskdagen har föreslagits. Vad hände egentligen? - - - * - - - Författaren granskar i denna bok händelserna kring Jesu grav. Ett spännande detektivarbete i klass med Sherlock Holmes. Han undersöker både Bibeln och andra källor för att få en så objektiv bild som möjligt. - - - * - - - Resultatet är förbluffande! - - -
    50,00 kr
  34. Mer än brinnande buskar
    Mer än brinnande buskar
    Beskrivning

    Det här är första häftet i en planerad serie bibelstudiematerial som ges ut i anslutning till Bibel 2000.

    75,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 701-738 av 738

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 V:19 2024 Är butiken öppen följande tider:

6-7/5 10-17

8/5: 10-14

10/5:10-17

Samt v 23 2024 Är butiken öppen följande tider:

3-4/6: 10-17

5/6: 10-14

7/6: 17-17


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå