View as Tabell Lista

Artiklar 501-600 av 742

per sida
Fallande ordning
  1. Mellan fyra ögon : i förtroende
    Mellan fyra ögon : i förtroende
    Beskrivning
    Produktbeskrivning:

    Att skriva en bok är alltid ett äventyr. Min vardag har egentligen under många år varit under mottot: ”Inte en dag utan en rad”.

    Detta är min femtonde bok och är en samling av krönikor och ledare som har sin utgångspunkt i min roll som chefredaktör på nyhetstidningen Inblick. Boken speglar våra livskriser, vår tro och vårt ambivalenta förhållande till trenderna i samhället.

    Tommy Dahlman är flitigt anlitad som talare och inspiratör i kyrkor. Hans böcker har gått ut i över 100 000 exemplar. Tommy Dahlman är även chefredaktör på nyhetstidningen Inblick samt TV-personlighet på Kanal 10. Han bor i Trollhättan och är gift med Kattis, de har två barn – Ida och Wilma

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
    • Köp 25 för 52,00 kr/st
  2. Skapelse och frihet: En bok om Gustaf Wingrens teologi
    Skapelse och frihet: En bok om Gustaf Wingrens teologi
    Beskrivning
    Gustaf Wingrens inflytande i Svenska kyrkan har varit stort. I mer än femtio år har han verkat som teolog, lärare och debattör.

    Ändå menar författaren till den här boken att Wingrens viktiga huvudärende, skapelseteologin, fota förbisetts.

    Och det är som Gustaf Wingrens verkliga styrka ligger: "Som skapelseteolog är Wingren en gigant, en av de främsta, kanske vår allra största." I boken utsätta Wingrens teologi för en klargörande och bitbis kritisk granskning.

    Per Petrén väjer inte föra tt göra svagheter och luckor i författarskapets tydliga.

    Gustav Wingrens teologi, och utmanar såväl hans beundare som hans belackare att fortsätta arbetet och samtalet kring Wingrens teologi i allmänhet och skapelseteologin i synnerhet.

    Per Petrén är teol lic och kyrkoherde i Svengljunga

    50,00 kr
  3. Det Heliga Landet : en pilgrimsbok
    Det Heliga Landet : en pilgrimsbok
    Beskrivning
    Detta märkliga land har sedan de första kristnas tid varit resmål för miljontals av Jesu lärjungar.
    I alla tider har man velat komma nära och möta de platser där frälsningshistoriens händelser utspelat sig. Den som går i Kristi fotspår på de platser där han gått, erfar djupare dimensioner av hans närvaro och gudomliga beröring.
    Det heliga landet blir en konkret förkunnelse i tid och rum där historia, geografi och arkitektur smälter samman till en påminnelse om storheten i Guds godhet och hans nådefulla handlande gentemot människan i alla tider.
    225,00 kr
  4. Ha det så bra
    Ha det så bra
    Beskrivning
    Ångest är en signal som betyder att man är i fara. Ändå är det vanligt att man kan känna ångest fast man lever ett till synes tryggt och intressant liv. Boken tar därför upp vilken sorts fara som ångesten signalerar. Vidare tar författaren upp frågan om hur trygghet uppstår.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  5. Judarna. Det nya förbundets ..
    Judarna. Det nya förbundets ..
    Beskrivning
    Israels folk är det utvalda folket. Kyrkan har hävdat att Israel miste sin utkorelse i och med att man inte hyllade Jesus som Messias. Detta är emellertid inte sant. Det skulle förutsätta att Gud, som ingått ett evigt förbund med folket, skulle bryta förbundet bara för att folket inte förstod. När Gud slutit ett evigt förbund, så är det evigt från hans sida sett.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  6. Bli en vanlig, ovanlig människa
    Bli en vanlig, ovanlig människa
    Beskrivning
    Det här skulle kunna beskrivas som en Wellness-bok, en praktisk bok om välbefinnande.
    En del betonar den andliga sidan i det kristna livet så att de lämnar jorden i förtid. Andra är så angelägna att betona det mänskliga i att Jesus kom till jorden att de missar den övernaturliga verkligheten.

    Mina gode vän, Per-Eive Berndtsson, står för en hållning som skulle kunna beskrivas som Övernaturligt naturlig eller Naturligt övernaturlig. Det temat finns också i hans tidigare böcker, inte minst i Vindarna från väster lärdomar från den keltiska kyrkan. Den keltiska andligheten höll samman vardagslivet, mötet med naturen, mötet med Gud och den helige Andes mäktiga verk. Det här skulle kunna beskrivas som en Wellness-bok, en praktisk bok om välbefinnande. Egentligen finns det redan alldeles för många sådana självhjälpsböcker, men det speciella med Bli en vanlig, ovanlig människa är att den är förankrad i evighetsvärlden och i Bibelns kärleksfulla instruktioner för ett gott mänskligt liv. Det märks också att Per-Eive skriver mot klangbotten av livets skörhet både så som han har upplevt det själv, men framförallt som han har upplevt det i sina pastorala möten med människor. Därför är den här boken ”användar­vänlig” i ordets bästa bemärkelse!

    Torbjörn Freij, pastor och författare
    Format: Mjukband, 167 sidor

    Utgiven: 2016

    Utgiven av: Logos Media/Sjöbergs Förlag

    ISBN: 978-91-978776-3-3

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  7. Gruppen som började läsa Bibeln
    Gruppen som började läsa Bibeln
    Beskrivning
    Gruppen som började läsa Bibeln bygger på Navigatörernas samlade erfarenheter av bibelläsning, presenterad som en berättelse. Boken beskriver en grupp som börjar läsa Bibeln tillsammans och upptäcker vad Bibeln och dess budskap kan betyda i vardagen.
    85,00 kr
  8. Läsarna i distraktionernas tid : bibel, kyrka och den digitala revolutionen
    Läsarna i distraktionernas tid : bibel, kyrka och den digitala revolutionen
    Beskrivning
    Under de senaste årtiondena har vi genomlevt en digital revolution. Skärmen har tagit bokens plats som kulturens nav. Läsandet förändras. Text och hypertext finns ständigt tillgängligt genom internet, smarta telefoner och sociala medier. Vi lever i distraktionens tid.
    Vad betyder detta för kulturen i stort och för gemenskaper som kretsar kring läsningen av heliga skrifter? De kristna har kallats "bokens folk" och för väckelsens anhängare var bibelläsningen så viktig att de fick namnet "läsare". Hur skapades denna identitet och vad händer med frikyrkorna när läsarna slutat läsa?
    När man står mitt uppe i en revolution är det lätt att förlora sig i nuet. Ambitionen hos författarna till denna bok är att belysa och reflektera över samtiden genom att blicka bakåt, mot historien.
    Medverkande författare: Anders Piltz – Joel Halldorf – Frances Young – Gunnar Hallingberg – Göran Janzon – Jan-Åke Alvarsson – Sune Fahlgren – Josefin Holmström – Emanuel Karlsten
    TRO & LIV SKRIFTSERIE är en bokserie för teologiska samtidsstudier. Den ges ut i samarbete med Teologiska högskolan Stockholm och Equmeniakyrkans medarbetarförbund. Denna utgåva publiceras även i samarbete med Frikyrkliga forskningsrådet
    135,00 kr
  9. Guds tio : tidlösa värderingar för vårt liv idag
    Guds tio : tidlösa värderingar för vårt liv idag
    Beskrivning
    Tidlösa värderingar för vårt liv idag.

    Föreställ dig en värld där kärleken styr varje handling.
    Ett samhälle där människor sätter andra före sig själva.
    En plats där Gud blir erkänd och respekterad.

    För tusentals år sedan uppenbarade Gud ramarna för hur livet borde vara – enkla värderingar för vardagen, grunden för våra lagar, värderingar och principer.
    Men samhället rör sig sakta bort ifrån Guds nödvändiga vägledning, och dess absoluta sanningar ersätts av en subjektiv kultur. Hur kan vi återerövra hans tidlösa sanningar och tillämpa dem i en modern värld?

    Boken utforskar Bibelns modell för vår relation till Gud och till varandra. Den här boken visar att de tio budorden är lika relevanta idag som när de gavs till människan.

    Om författaren:
    j. john är en talare, författare och tv-personlighet som bor i Chorleywood, Hertfordshire i England

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  10. Räddad vägen till frälsning
    Räddad vägen till frälsning
    Beskrivning
    Du kanske inte är kristen men vill veta mer, eller så kanske du precis blivit kristen och ska nu ta dina första stapplande steg i ett nytt liv. Då är den här boken perfekt för dig. Thomas Jonsson målar på ett personligt, enkelt och tillgängligt sätt upp vägen till frälsning. Hur blir man frälst, vad händer när man blivit frälst och vad ska man göra när man blivit frälst? Livet som kristen är en fantastiskt spännande resa.

    Den här boken är som en kartbok för att på bästa sätt ta sig fram i början på den resan!

    Thomas Jonsson är pastor och predikant med hela världen som sitt arbets fält och har många års erfarenhet som missionär i Afrika. Thomas är pastor i församlingen Kristet Center Väst, en stadigt växande pingst församling i Stenung sund, och brinner för att nya församlingar skall få växa fram i Sverige, försam lingar som når ut och presenterar Jesus för människor

    65,00 kr
  11. Inte i Guds namn : att utmana religiöst våld
    Inte i Guds namn : att utmana religiöst våld
    Beskrivning
    För mänsklighetens och den fria världens skull är stunden nu inne för människor från alla religioner att stå tillsammans och deklarera: Inte i Guds namn

    Trots signaler om en fortsatt sekularisering så har 2000-talet i stället bevittnat en svallvåg av religiös extremism och våldshandlingar som skett i Guds namn.

    I sin bok Inte i Guds namn undersöker Jonathan Sacks våldets rötter och dess relation till religionen. Han fokuserar på den historiska spänningen mellan de tre abrahamitiska trosriktningarna judendom, kristendom och islam.

    Sacks hämtar sin argumentation från ett brett fält: evolutionspsykologi, spelteori, historia, filosofi, etik och teologi. Han visar hur våldstendenser kan förvandla den mest barmhärtiga av religioner. Genom en nära läsning av bibliska nyckeltexter som ligger till grund för de abrahamitiska trosåskådningarna utmanar han dem som hävdar att religionen är roten till våldet och menar att teologin måste bli en del av lösningen om den inte ska förbli kvar vid problemets kärna.

    Boken är en skarp tillrättavisning till alla som dödar i den Guds namn som är ursprung till livet, som drar ut i krig i den Guds namn som är fredens Gud och hatar i den Guds namn som är kärlekens Gud och praktiserar grymheter i den Guds namn som är barmhärtighet.

    Jonathan Sacks är en global religiös ledare, filosof och författare till mer än tjugofem böcker och en röst för moral i vår tid. Han är en uppskattad föreläsare över hela världen och är en ofta anlitad kommentator i brittisk tv och radio. Från 1991 till 2013 var han överrabbin för The United Hebrew Congregation i det brittiska samväldet

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  12. Vägen till kontemplation
    Vägen till kontemplation
    Beskrivning
    Varje ögonblick och varje händelse i varje människa liv på jorden sår någonting i hennes själ. För alldeles som vinden bär med sig tusenden av osynliga och synliga bevingade frön, så för tiden ström med sig frön till andligt liv som oförmärkt kommer till vila i människors sinnen och viljor.
    Ur boken

    Vägen till kontemplation är en andlig klassiker. Det är en vägledning i bön där Merton på ett lättfattligt och samtidigt fördjupande sätt ger oss ett koncentrat av mystikernas erfarenhet och tradition. Han tar oss med i den kontemplativa bönen olika skikt och ger vägledning. Den är även en livgivare för den som längtar efter andligt liv och en erfarenhet av den verklighet som går utöver den krassa och materialistiska värld vi lever i. Den här boken tar oss med till de djupa källor som är omistliga för att leva ett sant mänskligt liv.

    Boken har varit utgiven tidigare men har nu utökats och nyöversatts utifrån Mertons bok New Seeds of contemplation. Vägen till kontemplation är en naturlig start på den klassikerserie inom andlig vägledning och spiritualitet som Libris börjar publicera hösten 2016.

    Thomas Merton, var trappistmunk och räknas till en av vår tids ledande teologer. Han dog tragiskt 1968. Han har publicerat ett 50-tal böcker i olika ämnen och finns översatt till många språk. På Libris har tidigare utkommit Resa i den inre verkligheten och Liv och helighet

    150,00 kr
    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  13. Jesusberättelsen : fiktion eller verklighet
    Jesusberättelsen : fiktion eller verklighet
    Beskrivning
    Hur kan vi veta att det Jesus Kristus sa och gjorde verkligen stämmer överens med historiska fakta? Kan man verkligen ta Bibelns berättelse om Jesus på allvar? Eller bygger allting på några olärda och desperata anhängares dåliga minne? Kanske finns hans kvarlevor fortfarande i en grav någonstans i Jerusalem?

    Kristen tro grundar sig inte på filosofiska idéer, utan på trovärdiga och goda argument. Vi behöver inte, och ska inte, koppla bort förnuftet för att kunna tro på det centrala i kristen tro. Vi uppmanas att älska Gud över allt, också med vårt förstånd. Det kristna budskapet är inte enbart historia eller enbart andlighet, utan en kombination av båda.

    Att ta del av berättelsen om Jesus Kristus innebär att dras från otro till tro in i ett sammanhang där hans Ande skriver sin historia i vår egen livsberättelse. Den kristna tron är en huvudsak, men i huvudsak en hjärtesak.

    ”En av de bästa apologetiska böcker jag läst när man för dagens människor ska försöka förklara om Jesus verkligen har hänt och vad det i så fall betyder för den enskilda människan idag." Carl-Erik Sahlberg, Teol dr och författare

    ”Idag ifrågasätts ofta evangeliernas historiska trovärdighet av kritiska forskare och författare. Därför behövs litteratur med väl underbyggd argumentation som ger sakskäl för att läsa evangelierna både som berättelse och historia.” Anders Sjöberg, bibellärare och författare

    ”Såväl nybörjaren som den vane bibelläsaren kan ta till sig boken i hängmattan. Den handlar också om Nya testamentets trovärdighet, ner till minsta kommatecken ibland. Ändå är den bitvis spännande som en deckare.” Håkan Arenius, tidningen Dagen

    Boris Salo är präst i lutherska kyrkan i Finland, Alpha-rådgivare och engagerad i äktenskapsarbete. Hans litterära produktion behandlar bibelteologi, relationer och spiritualitet. Hans memorering av Markusevangeliet har lett föreställningen Den stora berättelsen där han återger Markusevangeliet utantill

    150,00 kr
    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
    • Köp 25 för 172,00 kr/st
  14. Stora väckelser
    Stora väckelser
    Beskrivning
    Stora väckelser är ett stycke värde­full väckelsehistoria som beskriver flera av de största väckelserna och väckelsepion­järerna­ från 1700-talet och framåt:

    • Den metodistiska väckelsen
    • Den stora väckelsen år 1734
    • Väckelsen år 1800
    • Böneväckelsen 1857-58
    • Finney och Moody
    • Väckelsen i Wales
    • Pingstväckelsen
    Vad har föregått väckelserna? Hur har tillståndet sett ut inom kristenheten och i samhället innan väckelserna? Vilken roll har enskilda individer och ledare haft? Hur betydelsefull har bönen varit? Vilken roll har Guds ord haft i väckelserna? Förutom svar på dessa frågor beskrivs resultaten av väckelserna: förvandlade människor, familjer och länder!

    Boken blir en inspirerande läsning och tänder en längtan efter väckelse i våra liv, församlingar och städer.

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  15. Samtal med unga på liv och död
    Samtal med unga på liv och död
    Beskrivning
    I boken S amtal med unga berättar diakonen Elin Santell tillsammans med journalisten Christina Zaar om ungdomars hälsa i Sverige idag och om vad vuxna i kyrkan kan tillföra i deras liv genom att bli deras samtalspartners
    250,00 kr
  16. Steg på vägen
    Steg på vägen
    Beskrivning
    "Vi lever i ett spänningsfält: å ena sidan det rationella, bevisbara, förnuftiga, å andra sidan det irrationella, obevisbara, intuitiva. Spänningsfältet är verkligheten ingendera av polerna kan upphävas, bortresoneras eller förnekas. Ur boken

    Så inleder Gunnel Vallquist sin tanke och reflektions bok Steg på vägen. Det är en bok som kännetecknas av den andliga iakttagelseförmåga och det speciella seende med vilket Gunnel Vallquist betraktade tron och livet. Hunger och törst efter Gud var den enda religion jag kände säger hon i ett sammanhang.

    Gunnel Vallquist som var katolik sedan unga år gick bort i januari 2016 och det är därför av flera skäl naturligt att denna bok kommer i en nyutgåva och är del i den klassikerserie inom andlig vägledning och spiritualitet som Libris börjar publicera hösten 2016.

    Gunnel Vallquist (19 juni 191811 januari 2016) var en svensk författare, översättare och kritiker. Hon var ledamot av Svenska Akademien sedan 1982 på stol 13. Hon gjorde också en heroisk insats genom sin översättning av Marcel Prousts På spaningen efter den tid som flytt för vilken hon 1981 tilldelades professors grad

    • Köp 3 för 139,50 kr/st
    • Köp 10 för 131,75 kr/st
  17. Liv i gemenskap
    Liv i gemenskap
    Beskrivning
    Likaväl som ingen kan vara människa utan medmänniskor, kan ingen heller vara kristen utan andra kristna. Paulus säger att vi är gåvor till varandra vi är beroende av varandra. Därför är kristen gemenskap inte någon lyx eller något tillval. Det är i ett gemensamt liv som djupen och skönheten i Guds värld framträder.

    Den tyske motståndsmannen och teologen Dietrich Bonhoeffers bok Liv i gemenskap utkom 1939 och räknas numera till de kristna klassikerna. Här redogör Bonhoeffer för den fundamentala skillnaden mellan en radikal kristen gemenskap och en mänsklig, självisk gemenskap. Liv i gemenskap handlar om det dynamiska förhållandet mellan det gemensamma och det enskilda andaktslivet liksom om vikten av bikt och nattvard. Varje kristen är en unik avbild av Gud och våra olikheter är oumbärliga bidrag till gemenskapen.

    Det här en bok som har påverkat oerhört många läsare över hela världen till en ny förståelse av vad kristen gemenskap är. Nu utkommer den i en klassikerserie inom andlig vägledning och spiritualitet som Libris börjar utge hösten 2016.

    Dietrich Bonhoeffers Liv i gemenskap är än idag en vägröjare för frihet. Frihet från grumliga utopier, från maktmissbruk och missförstånd, från besvikelser, skuld och skam. Om Bonhoeffer har visat oss något, är det att också de bästa avsikter kan perverteras. Han befriar från idealism till verklighet, i kraft av tilliten till Kristus. Ylva Eggehorn i bokens förord

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  18. Var inte rädd Allting är i Jesu händer
    Var inte rädd Allting är i Jesu händer
    Beskrivning
    Var inte rädd för framtiden!

    Det är inte meningen att den som är frälst ska känna rädsla inför framtiden. Allting är i Jesu händer, och han känner de sina och vill rädda oss som tror på honom ur en värld som går förlorad.

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  19. Skaparens hemlighet
    Skaparens hemlighet
    Beskrivning
    I Skaparens hemlighet, (The Mind of the Maker) ger oss den slagfärdiga och humoristiska deckarförfattarinnan och kulturkritikern Dorothy Sayers en ny inblick i skapande.

    Sayers menar att det finns tydliga paralleller mellan Guds skapande och den kreativa processen hos människan. Som Guds avbilder och kreativa varelser är människan därmed lika Gud och något av hans hemlighet kan bli uppenbart i vårt eget skapande. Hon utforskar här Gud, treenigheten och den fria viljan på ett nytt sätt.

    Dorothy Sayers var nära vän med C S Lewis och J R R Tolkien, och det känner man när man läser denna klassiska bok.

    "Dorothy L. Sayers kom att utveckla deckargenren långt utöver själva deckargåtan med målande miljöbeskrivningar, psykologiska studier, diskussioner om moral, och inte minst till invecklade kärleksromaner."

    Aina Gustafsson, Ersboda bibliotek Dorothy Sayers (1893-1957) var en engelsk kulturpersonlighet som kanske mest är känd som skapare av den engelska detektiven Lord Peter Wimsey. Men hon var även kulturkritiker, dramaförfattare och, som den här boken visar, teolog

    150,00 kr
    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  20. Till uppbyggelse
    Till uppbyggelse
    Beskrivning
    Det här är en bok för dig som vill ha näring till din tro och samtidigt få hjälp att reflektera över och att praktisera tron. Det finns många ifrågasättande och nedbrytande krafter i tiden som leder till försvagad tro och ett mindre hängivet församlingsengagemang. Det behövs alternativ­ som ger inspiration att kunna leva ett helhjärtat liv i tron på Jesus.

    Boken är skriven till andlig uppbyggelse utan att texterna viker undan för utmaningar inom områden som karismatik, ledarskap och ekonomi.
    Daniel Alm är föreståndare för Pingst FFS och pastor i Pingstförsamlingen Västerås. Till uppbyggelse är Daniels fjärde bok. Tidigare har han skrivit Privat kyrka – orka bry sig om gemen­skap? Praktisk kristendom – visdom från Jakobs brev och varit medförfattare till Andens frukter och gåvor.
    Format: Inbunden, 160 sidor

    Utgiven: 2016

    Utgiven av: Sjöbergs Förlag

    ISBN: 978-91-88247-14-8

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  21. Stormvarning - Billy Graham
    Stormvarning - Billy Graham
    Beskrivning
    Media flödar dagligen över av alarmerande rubriker om konflikter i Mellanöstern, ekonomiska kriser och terroristhot i olika delar av världen.

    I Stormvarning utforskar Billy Graham de största utmaningarna vi står inför idag och ger sin röst och sitt perspektiv till vad Bibeln säger om våra nuvarande stormar ... och de stormar vi ännu inte sett.
    Sedan boken kom ut för första gången har Graham fått ytterligare ungefär två decennier i tjänst och fått se flera nya stormar. Denna helt reviderade och uppdaterade bok belyser Grahams senaste upplevelser, insikter och förnyade känsla av allvar när han utforskar Uppenbarelseboken i ljuset av dagens världshändelser – och ser profetiska händelser utspela sig."När vi nu går in i ett nytt decennium i det tjugoförsta århundradet, kan man läsa rapporter om allt värre otyglad girighet och korruption på Wall Street, misshushållning av finanser på regeringsnivå, och bedrägeri och perversion på hög nivå inom både kyrka och stat.
    Samtidigt som många håller ett öga på urladdningen, som de känner måste komma mellan de finansiella stormakterna i Europa, Mellanöstern, Asien och Nordamerika, känner de att förutsättningarna för en ännu värre kollaps i världen är större än någonsin ... Finns det något vi kan hoppas på i den situation vi befinner oss i? Kommer det någonsin att bli fred? Hur ska vi leva våra liv med tanke på de utmaningar vårt land ställts inför och med tanke på den svåra situationen i världen?

    Detta är viktiga – till och med livsviktiga – frågor, och jag vill inbjuda dig att komma med mig medan vi upptäcker de svar som Gud har gett oss i sitt Ord, Bibeln." – Billy Graham

    100,00 kr
  22. På väg
    På väg
    Beskrivning
    I en tid som präglas av nyandligt sökande vill Sven Reichmann lyfta fram den kristna tron som ett trovärdigt alternativ. Boken består av korta, fristående artiklar som presenterar olika sidor av kristen tro, bl a: Vem är Gud?, Jesus och hans verk, Bibelns trovärdighet. Här finns också artiklar som behandlar tro, frihet, ondska och identifikation.
    • Köp 3 för 54,00 kr/st
    • Köp 10 för 51,00 kr/st
  23. Det gäller ditt liv
    Det gäller ditt liv
    Beskrivning
    Den här boken är tänkt tilldig som är en ärlig sökare.
    35,00 kr
  24. Hjärtats fröjd och glädje
    Hjärtats fröjd och glädje
    Beskrivning
    Hjärtats fröjd och glädje
    Tillit till Guds Ord kallas numera ofta
    och anses medföra trångsynthet och lagiskhet.
    Den här bokens genomgående tema är att trohet
    mot Guds Ord tvärtom ger människor hjälp att
    orientera sig i tillvaron och bidrar till ökad
    meningsfullhet och livsglädje. Boken innehåller ett
    urval föredrag, föreläsningar och bibelförklaringar
    över olika ämnen, tex bibelsyn, gudsuppfattning,
    människosyn, manligt och kvinnligt i hem och
    församling, kristen äktenskaps- och familjesyn.
    På mångas önskemål kommer dessa ut i bokform.
    Författarnas andliga hemvist i den laestadianska
    väckelserörelsen visar sig i att hänvisningar ofta
    görs till Lars Levi Laestadius och andra lärare i
    rörelsen
    75,00 kr
  25. Ungt lärjungskap
    Ungt lärjungskap
    Beskrivning
    Den här boken vill ge inspiration och vägledning för ett liv med en växande tro.
    75,00 kr
  26. Den helige ande. Vem han är. Hur han verkar
    Den helige ande. Vem han är. Hur han verkar
    Beskrivning
    Denna klassiska bok beskriver vem den helige Ande är och hur vi kan lära känna honom personligen - lika verklig som Jesus Kristus - som en vän som alltid är med oss och en mäktig hjälpare. Torrey undervisar om den helige Andes verk i den troende och i världen och om Andens dop. Det är en inspirerande bok som ger en djupare förståelse av vem den helige Ande är och vilken välsignelse det är att få lära känna honom personligen.
    145,00 kr
  27. Helig glöd
    Helig glöd
    Beskrivning
    Denna bok är en del av en serie som är särskilt avsedd för dem som tjänar i Kyrkan eller håller på att utbilda sig för den heliga tjänsten.

    Boken berättar om trons heliga glöd: hur den tänds i hjärtat, hur den söker sitt utlopp i den troendes liv och hur denne drivs framåt av kärlek och nöd för människors frälsning.

    Den tar också upp skillnaden mellan äkta andlig glöd och oandlig hårdhet, och beskriver den sanna glödens nödvändiga förutsättningar.

    Allt detta, tillsammans med många andra ämnen förknippade med livet i Guds tjänst, behandlas utifrån exempel ur Bibeln och ur helgonens liv.

    50,00 kr
  28. Fruktkoden. Lösenord till det goda livet
    Fruktkoden. Lösenord till det goda livet
    Beskrivning
    Alltid aktuella. Alltid utmanande. Andens frukter kallas de i Bibeln - de stora och svindlande orden som sanning, kärlek, glädje, vänlighet och frid. De är fasta, de är mogna, de doftar liv och smakar himmel.

    Vad döljer sig under skalet? Femton skribenter botaniserar bland Andens frukter.

    Stefan Forsén, Pia Kummel-Myrskog, Robert Lemberg, Anders Lindström, Svante Lundgren, Stefan Myrskog, Hilkka Olkinuora, Håkan Sandvik, Lars-Johan Sandvik, Maria Sten, Ann-Sofi Storbacka, Yvonne Terlinden, Sofia Torvalds, May Wikström, Bo-Göran Åstrand

    65,00 kr
  29. Min bön
    Min bön
    Beskrivning
    Bönboken följer kalenderåret dag för dag. Januari har byggts upp som en kort böneskola, medan de föjande månadernas böner hämtar sin inspiration från Gamla och Nya testamentet. I texterna för oktober och november bygger föfattaren på sin populära men numera slutsålda katekesförklaring Innantill. Slutligen blickar bönerna för december fram mot advents- och jultidens tematik och den stora glädje som får prägla oss året om. Erik Vikström är biskop emeritius i Borgå stift och författare till ett flertal böcker, bland annat andaktsboken För Dig.
    185,00 kr
  30. Bön där striden utkämpas
    Bön där striden utkämpas
    Beskrivning
    Broder Andrew, som för många är mest känd som ”Guds smugglare” har skrivit en mycket inspirerande och användbar bok om bönens betydelse. Han varvar citat om bön från välkända Gudsmän med inspirerande berättelser från Guds ord och missionsfältet och undervisning från Guds ord. Praktiska frågor efter varje kapitel får läsaren att tänka till hur man kan tillägna sig undervisningen och praktisera den i sitt eget böneliv. Bön – där striden utkämpas är en riktig pärla. Boken må vara liten till formatet, men dess betydelse kan bli stor.
    40,00 kr
  31. Text och tro. Hur läsare skapar mening i bibeltexter
    Text och tro. Hur läsare skapar mening i bibeltexter
    Beskrivning
    Det sägs ibland att troende kristna tolkar bibeln på ett helt annat sätt än icke -troende. Stämmer det? Och, om så är fallet, vad utmärker respektive grupps sätt att ge bibelns texter innebörd? Vad betyder bibelsynen för hur man läser och förstår bibeln? Finns det verkligen svenska fundamentalister, och hur tolkar de i så fall bibeln? De frågorna är några av utgångspunkterna för denna bok.
    50,00 kr
  32. Sann mot sig själv-öppen mot andra
    Sann mot sig själv-öppen mot andra
    Beskrivning
    Sann mot dig själv – öppen mot andra är Svenska kyrkans skrift om hur vi kan förhålla oss till människor av annan tro. Boken är tänkt som underlag för samtal i församlingarna, i arbetslag och med församlingsmedlemmar.

    Bokens titel anger att det inte finns någon motsättning mellan att hålla fast vid det man tror på samtidigt som man är nyfiken på och öppen för andras tro. Den har tagits fram av Teologiska kommittén på uppdrag av kyrkomötet, och innehåller fyra delar.

    Islam och kristen tro
    Första delen, Att tänka om tro – vår egen och andras är skriven av Kajsa Ahlstrand, professor i missionsvetenskap vid Uppsala universitet. Det är en övergripande framställning av hur kristna kan förhålla sig till människor av annan tro, det som brukar kallas religionsteologi. Relationen mellan islam och kristen tro behandlar Jan Henningsson, tidigare medarbetare i Svenska kyrkans mission, nu ämnesråd på UD för kontakter med den muslimska världen. Carl-Reinhold Bråkenhielm, professor i Tros- och livsåskådningsvetenskap vid Uppsala universitet, har bidragit med texten Religionerna, de mänskliga rättigheterna och trons djupaste hemligheter.

    Studiehandledning
    Slutligen innehåller boken en studiehandledning av Marika Palmdahl, stiftsadjunkt för religionsdialog i Göteborg. Den är upplagd för sex träffar, men frågorna och övningarna kan även användas för en enstaka samling eller en kortare eller längre serie träffar

    75,00 kr
  33. Israel, nationerna och Domens dal
    Israel, nationerna och Domens dal
    Beskrivning
    Den här boken handlar om bön, Israel, Förintelsen och antisemitism både förr och nu. Den handlar också om vad som händer nationer på domens dag. Den går igenom bibeln och visar på vårt ansvar att behandla judarna på ett rättfärdigt sätt utifrån att de är Guds eget folk men också till att stödja dem när de är i en utsatt situation.
    Boken är avsedd för bedjande kristna, och för dem som älskar Israel. Under våren 2015, 70 år efter Förintelsen och andra världskrigets slut i Europa, kommer Förintelsen att bli ihågkommen i många länder. Nazitysklands och dess allierades försök att förinta judarna i Europa kommer att aktualiseras i det allmänna medvetandet på nytt.
    För oss som kristna i Europa är detta ett plågsamt minne. Var befann sig den kristna kyrkan i Europa på den tiden? Det är med djup sorg vi måste erkänna att vi för det mesta var likgiltiga för det judiska folkets öde. Mot denna historiska bakgrund är vår fråga idag: var befinner sig kyrkan nu?

    Idag, 70 år senare, hotas det judiska folket runt om i världen och staten Israel i synnerhet än en gång av förintelse. Judarna blir demoniserade, terroriserade, isolerade och orättvist behandlade, främst av islamska nationer, nätverk och rörelser, men även i varierande grad av många andra. Och hur är det med oss som kyrka idag – är vi återigen likgiltiga eller har vi lärt oss av historien? Boken är också kopplat till ett Globalt böneupprop som pågår från slutet av januari 2015, 70 år efter Förintelsens slut, fram till början av maj, 70 år efter andra världskriget slut.
    Harald Eckert, bibellärare, andlig pionjär, författare och nätverksbyggare arbetar för European Coalition for Israel.

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  34. När korset blev ett svärd
    När korset blev ett svärd
    Beskrivning
    I dina händer håller du chockerande information som har blivit utelämnad från de flesta kristna historieböcker. Den här volymen undersöker den sorgliga roll som kristna har spelat i förföljelsen av judar under århundradena. De flesta kristna är omedvetna om dessa blodfläckar i kyrkans historia.
    Hur och varför kom det sig att kyrkan förföljde det judiska folket med ett demoniskt hat i Kristi namn? Merrill Bolenders viktiga arbete besvarar den frågan genom att dokumentera en historia som läsare knappast kommer att höra från en vanlig predikstol eller i en vanlig bibelskola. Bolender identifierar ersättningsteologins teologiska felaktigheter och visar hur denna obibliska lära spelade en nyckelroll när ett oräkneligt antal judar slaktades under korstågen, inkvisitionerna, pogromerna och till och med under Förintelsen. Korset – en symbol för Guds kärlek – blev bokstavligen ett svärd. Kyrkan måste förstå det judiska folkets profetiska roll när Guds försoningsavsikter för dessa sista dagar uppenbaras. Kristi kropp måste lära sig förstå och rätt tillämpa de bibelord som rör Guds förbundsplaner för Israel som land och hans utvalda folk. Sedan 2004 arbetar Merrill Bolender för Ebenezer Operation Exodus

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  35. Hur du maximerar ditt liv
    Hur du maximerar ditt liv
    Beskrivning
    Maximera ditt liv är en samling reviderade upplagor av de fem böckerna i The Maximized Life-serien, skriven av Brian Houston.Den publicerades först som de fem fristående böckerna Hur man lever ett välsignat liv, Hur man bygger bra relationer, Hur man blomstrar i livet, Hur man gör visa val och Hur man lever i hälsa och helhet och har nu sammansatts i en bok.

    Den samlar en rad bibliska sanningar som hjällper dig att leva med ett syfte, att bygga starka meningsfulla relationer, och att hitta balans för att leva ett liv i hälsa och helhet.Du föddes inte bara med ett gudomligt syfte och mening, du har också kallats till att leva ut detta i överflöd.

    Den här boken handlar om hur du kan maiximera ditt liv idag.Om författarenBrian Houston är Senior Pastor i Hillsong Church, Australien. Brians ledarskap, hans inflytande och tro på nästa generation återspeglar klart hans önskan att få se Guds syften gå i fullbordan och att se människor blomstra i livets alla faser

    85,00 kr
  36. Änglar och sparbeting
    Änglar och sparbeting
    Beskrivning
    Boken bygger på krönikor som Vibeke Olsson har skrivit för olika tidningar under de senaste åren. Två röda trådar är människans värde och vikten av att se nyanserna i allt som händer att inte låta sig dras med av besparingskrav, starka åsikter eller kollektiv glömska.<br /><br />Rubriker:<br /><br />När visheten behandlas som fallfrukt<br /> Låtsad närhet, nej tack!<br /> Relationer på smörgåsbordet<br /> Vem vill ha det förarlösa samhället?<br /> Lögnen om ökad kunskap
    85,00 kr
  37. Andlig trygghet
    Andlig trygghet
    Beskrivning
    Stanley Sjöberg har skrivit den här boken för att visa hur Bibeln ger en klarläggande själavård till dem som drabbats av sjukdom och trots förbön inte blir friska utan måste leva med sin fysiska svaghet och skada.I boken ingår en CD med bokens innehåll inläst av författaren.
    80,00 kr
  38. Strömmar av liv : om den helige Andes verk i vår tid
    Strömmar av liv : om den helige Andes verk i vår tid
    Beskrivning
    Många har kallat 1900-talet för den helige Andes århundrade. Lillemor Hallin, kulturhistoriker och före detta universitetslärare, lyfter fram erfarenheter från människor i olika tider i denna genomgång av den helige Andes historia, från Bibelns tid till våra dagar. Hon visar hur människor blir upprättade och får ta emot yttre och inre helande över allt där Guds Ande verkar. Lillemor Hallin skriver sakligt och samtidigt engagerat om de olika väckelser som funnits genom historien. Men hon stannar inte i det som har varit, utan ser också framåt mot det som väntar. Denna uppdaterade nyutgåva är en upplyftande skildring som väcker framtidstro och inspiration
    75,00 kr
  39. Och hjärtat vänder sig om : en bok om hopp
    Och hjärtat vänder sig om : en bok om hopp
    Beskrivning
    Vad har barnen i Calcuttas slum gemensamt med kvinnorna på fertilitetskliniken? De hoppas. Att ha något att hoppas på är viktigt för alla. Men hoppet kan bli betungande om det inte är väl förankrat. Finns det något hopp som inte är en illusion eller tankekrycka?Åsa Molin, lärare och teolog, visar i sin debut bok på hoppet i den kristna tron - det hopp som gör att vi vågar se världen med nya ögon.
    125,00 kr
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  40. I lammets tecken
    I lammets tecken
    Beskrivning
    Vi står på tröskeln till 2000-talet. I ena handen håller vi gränslös information och svindlande tekniska möjligheter. Med den andra famlar vi i ett kallnande tomrum efter vägledande visioner och trovärdiga ledare. Även den kristna kyrkan står och väger på tröskeln. Gamla strukturer och verksamhetsformer bryter sig mot den nya tidens församling, som än så länge bara kan anas som en frustration och en längtan. Den här boken vill vara ett stöd för dem som längtar efter en levande församling, ett samtalsunderlag för dem som söker en riktning inför framtiden.
    125,00 kr
  41. Något större
    Något större
    Beskrivning
    Vi längtar alla efter det. Att känna att våra liv betyder något. Att vi kan göra skillnad i den här världen. Men det är ju så mycket nu. Kanske sen. Tänker jag ibland. Jag tror att du är som jag. Du vill egentligen.
    Du längtar, hoppas och önskar att ditt liv skulle få betyda något för andra. Att du på något sätt kunde göra skillnad. Men hur skulle det gå till? Den här boken vill uppmuntra dig att tro att du kan göra en skillnad i den här världen. Och visa dig hur du mitt i ditt vardagsliv kan vara med om något större.

    Henrik Steen har tidigare kommit ut med ”Lärjungaboken” som tryckts i flera upplagor. Henrik är gift med Annakarin och har fyra barn. Tidigare jobbade han som pastor i Kungsportskyrkan (EFK) Huskvarna och nu arbetar han utomlands.

    ”Med en passion för Jesus och en överlåtelse till uppdraget lyckas Henrik både motivera, inspirera och ge vardagsnära exempel för ett liv som kan göra skillnad i världen. Utmaningarna att leva för någoting större smittar av sig och han levererar mängder av praktiska redskap och övningar som kan göra tron till handling i vardagen. En bok att inte bara läsa utan leva med under en lång tid.” – Magnus Davidsson, pastor Lugnetkyrkan (EFK) Falun

    ”En strategisk och utmanande bok som inte lämnar någon ärlig läsare oberörd. Henrik får oss att inse att Guds uppdrag till oss är världens roligaste utmaning. Jag gillar det utmanande sätt Henrik skriver på där han öppnar upp för egna reflektioner och ställningstaganden. 77 tips för hur just jag kan påverka är lättillgängliga, roliga och väcker lust till engagemang.”
    – Karin Åkesson, pastor Kortedalakyrkan och Sävedalens missionskyrka (Gemensam Framtid)

    ”Boken inspirerar mig till att bli involverad i uppdraget att göra Jesus känd. Detta stora uppdrag som oftast är så svårt att omfatta och ta till sig blir i boken greppbart och tillämpbart i mitt liv. Jag inser att det finns mycket mer som jag själv kan göra för att betyda något för människor utöver vår värld.”
    Henrik Thornell, pastor Pingstkyrkan Katrineholm

    100,00 kr
  42. Redo för ett liv med mirakler
    Redo för ett liv med mirakler
    Beskrivning
    Du kan leva ett övernaturligt liv. Att fungera i den andliga sfären borde faktiskt vara lika naturligt som bön, lovsång, tillbedjan och bibelläsning. Det är en del av vad Jesus har vunnit åt oss på korset! Helande, befrielse, tecken och under utgör ett andligt arv för alla Jesu Kristi efterföljare.
    Redo för ett liv med mirakler lär dig hur du ska göra dig av med den religiösa begränsningens skygg­lappar så att du kan se ditt eget liv förvandlat, de förlorade frälsta, och hela samhällen förändrade.

    Även du kan gå från att ha haft en rent intellektuell tro till att bli en person som verkar i en överflödande och mirakelgörande auktoritet, och förlöser Guds härlighet och kraft.

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  43. Jesus och hans tillkommelse
    Jesus och hans tillkommelse
    Beskrivning
    Frågor om fred och miljö är högt prioriterade bland människor i dag. Finns svaren och hoppet för mänskligheten i dessa frågor? Det kristna budskapet säger att hoppet finns hos Gud. Genom Jesu återkomst skall hoppets Gud fullfölja alla sina löften och infria alla profetiska utsagor som gäller den yttersta tiden och Jesu tillkommelse.

    I tider av väckelse har alltid frågan om Jesu andra tillkommelse aktualiserats och fått utrymme. I dag är det annorlunda. I de flesta frikyrkoförsamlingar är sanningen om Jesu tillkommelse inte ett prioriterat ämne. Varför platsar inte ämnet i våra välregisserade gudstjänster? Kan det ha med tidsandan att göra? Eller lider vi brist på andlig överlåtelse? Kanske har vi somnat och därmed förlorat den skärpa och vaksamhet som Jesus gång på gång efterlyste när han talade om den sista tiden?

    Sanningen om Jesu tillkommelse är ett huvudtema i Bibeln. Owe Lindeskär visar på de tidstecken som Jesus menade skulle komma. Han presenterar dessutom nycklarna till att förstå och tolka texterna i Uppenbarelseboken som annars blir obegripliga.

    Owe Lindeskär har tjänat som pastor och predikant i flera församlingar inom den svenska Pingströrelsen, bland annat som pastor och församlingsföreståndare i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm.Owe Lindeskär besöker regelbundet församlingar i Sverige samt predikar i kampanjer, konferenser och seminarier i ett antal länder. Han har skrivit flera böcker och gett ut över hundra cd-titlar med undervisning i olika bibliska ämnen.
    125,00 kr
  44. Pilgrimsvandringen
    Pilgrimsvandringen
    Beskrivning
    Pilgrimsvandringen hägrar för många människor, inte minst i vårt land. Dessa vandrare har ett gemensamt mål. Ett mål som väckt deras gemensamma intresse. Det kan vara heliga platser eller platser av historisk ar. Men man kan få vara beredd på svårtillgängliga stigar över berg och i dalgångar, och ofta är man beroende av en erfaren guide som väl känner vandringsleden.

    Den här boken handlar om en pilgrimsvandring som vi alla är med på, oberoende av vilka förutsättningar vi har. Det är livets pilgrimsvandring. Och like viktigt som det är för nämnda pilgrimsvandrare att ha ett mål som hägrar är det att ha det för livets pilgrimsvandrare.

    Den som lagt sitt liv i Jesu händer har ett sådant mål. Det är det mål som "bruden" i denna bok har, nämligen "det himmelska Jerusalem". Därför överviner hon allt som kan hindra, till och med under tider av en ökenvandrings strapatser. Men hon övervinner inte av egen kraft utan genom att stödja sig på den hjälp Jesus är genom "hjälparen den helige Ande". Stödd på den vännen övervinner hon livets pilgrimsvandring. Framme vid vålet får hon se och möta sin själs "brudgum", Jesus Kristus. Och min högsta önskan med boken är att den skall leda människor in på Frälsningens väg.

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  45. Den första gåvan
    Den första gåvan
    Beskrivning
    Den helige Ande är ”förstlingsgåvan” som Gud vill ge varje människa som bjuder in honom i sitt liv. En av vår tids utmaningar är därför att skapa längtan och behov efter det som är det grundläggande och genuina i det kristna livet – det personliga livet i Gud och gemenskap med den helige Ande. Bokens utgångspunkt är Bibelns undervisning om den helige Ande. Författaren ger även utrymme för egna, personliga reflektioner och upplevelser av hur undervisningen landade mitt i hans eget liv. Pingstväckelsens utveckling fortsätter att göra starka avtryck, framförallt globalt, men också i vårt eget land. Den helige Ande intresserar, fascinerar och inspirerar oss!
    75,00 kr
  46. Gränslös lovsång
    Gränslös lovsång
    Beskrivning
    Kom in i Guds närvaro med en ny förståelse och förväntan när du upptäcker vad det innebär att vara en gränslös tillbedjare. En hel värld har blivit gripen och välsignad av de många lovsångerna från Hillsong Church i Australien. Inte minst genom sången Shout to the Lord som sjungs över hela världen och som spränger barriärer mellan samfund och kyrkor. Mitt hjärtas önskan är att Gud ska se mig som en gränslös tillbedjare när Hans ögon skådar ner på jorden. Jag ber att denna bok inte bara ska hamna i dina händer, utan också att den ska bli planterad i ditt hjärta. Darlene
    125,00 kr
  47. Ropet från urkyrkan
    Ropet från urkyrkan
    Beskrivning
    I urkyrkan levde man, precis som vi, i ett samhälle präglat av stora förändringar. Församlingen blev alltmer en spegel av de omgivande värderingarna. Synden var på väg att bli något relativt, en fråga om privata åsikter, och nåden förlorade därmed också sin betydelse. Det är bakgrunden till Johannesbreven i Nya testamentet. Det är inte svårt att inse att Johannes budskap till de kristna i slutet av första århundradet också gäller vår tids kyrka. Vad har har hänt med själva livsnerven i kristen tro under de senaste årtiondena? Jan Erixon är riksevangelist inom Svenska Missionsförbundet, Hans utgångspunkt är början av Första Johannesbrevet.
    50,00 kr
  48. På rutinens brant
    På rutinens brant
    Beskrivning
    Om församlingen och den kyrklösa tron. - UR BAKSIDESTEXTEN - - - Jag är kristen, men på mitt eget sätt. - - - Vi är ju faktiskt uppfostrade enligt kristna normer; du ska inte dräpa, du ska inte stjäla och hela den där baletten. - - - Sedan har man ju också tagit en del från andra religioner. - - - Men trots allt tycker jag att vi ska ha kristendomen i botten i vårt samhälle. - - - ?Mina förväntningar är att församlingen inte ska försvinna. Men då måste den förändras, annars kommer de yngre inte med. Jag är trött på alla släta predikningar, man måste inte vara så himla snäll i kyrkan. Om man får höra något i kyrkan som skakar om, så blir man nyfiken och kommer tillbaks en annan söndag. Som det är nu, tycker nog folk, att i kyrkan är det likadant jämt.? - - - Två röster ur boken som pekar på klyftan mellan församlingen och den kyrklösa tron. - - - Fler och fler säger att de är kristna, men på sitt eget sätt, medan färre och färre känner sig hemma i kyrkan. Ändå fortsätter många församlingar som om ingenting hade hänt, eller. . . * - - - Ger vi oss tid att stanna upp, ställa frågor och lyssna? - - - Vad har människor utanför kyrkmurarna för tankar om livet, kyrkan och Gud? - - - Varför finns egentligen församlingen och vad är målet med gudstjänsterna och verksamheten? - - - Vart är kyrkan på väg och hur kan vi hitta en hållbar församlingsstrategi till 2000-talet? - - - Detta är några av de frågor PÅ RUTINENS BRANT aktualiserar. Boken är ett resultat av ett utvecklingsprojekt i Bollebygds församling. - - - Utgångspunkten är en vanlig församling och därför är boken användbar för utveckling och förnyelse i de flesta församlingar.
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
  49. Skapad för ett högre syfte : låt din vision sammanstråla med Guds syfte
    Skapad för ett högre syfte : låt din vision sammanstråla med Guds syfte
    Beskrivning
    Brian Houston, pastor i Hillsong Church i Sydney, skriver i denna bok om hur viktigt det är att leva för ett högre syfte. När vi hittar­ Guds syfte för våra liv och bestämmer oss för att leva för det faller allt annat på plats.

    Houston utmanar med frågan: "Lever du bara som en som är frälst eller har du antagit utmaningen att leva som en som är kallad?"Vi är inte frälsta bara för att en gång uppleva evigheten i himlen, vi har också fått en kallelse att vara med och förändra världen vi lever i.
    Houston skriver i inledningen: "Jesus själv lärde oss att först söka Guds rike. Detta rike är inte en mystisk plats i himlarymderna, det är allt som har med Jesus att göra. Att ha ett gudomligt syfte handlar om att manifestera himlens vilja på jorden. När du får en uppenbarelse om Guds rikes syfte och kallelse kommer det att förvandla ditt liv och det har kraft att påverka alla du möter."

    75,00 kr
    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
    • Köp 25 för 148,00 kr/st
  50. Samvetsfrågan
    Samvetsfrågan
    Beskrivning
    Evangelisation. Många kristna får ångest bara av att höra ordet. Det är inte det att vi inte vill dela med oss av vår tro på Jesus, men många gånger så vet vi inte hur vi ska göra. Kanske är det så att vi till och med känner oss osäkra på vad det är för budskap vi ska dela med oss av?

    Boken Samvetsfrågan – om lagens funktion i evangelisation tar både upp frågan om vad som är kärnan i evangeliet, men också hur vi kan göra rent praktiskt när vi berättar om vår tro. Och boken är tillräckligt tunn för att den inte ska bli stående i bokhyllan...”

    35,00 kr
    • Köp 3 för 63,00 kr/st
    • Köp 10 för 59,50 kr/st
    • Köp 25 för 56,00 kr/st
  51. Det profetiska ordet
    Det profetiska ordet
    Beskrivning
    Gud kan och vill tala betydligt mer än vad vi räknar med! Det profetiska Ordet hjälper dig att bli en person som läser Bibeln lyssnande och med en förväntan att höra Andens röst. Den tar dig med på en resa där döda bokstäver blir ande och liv.
    100,00 kr
  52. Bevara din frihet
    Bevara din frihet
    Beskrivning
    Den svenska frikyrkan genomgår en påtaglig institutionaliseringsprocess som yttrar sig i en stark betoning på organisation, ett hierarkiskt ledarskap och en tilltagande professionalism.Boken är en försiktig analys av den fria, karismatiska församlingens månghundraåriga kamp för frihet och rätten att följa den första församlingens liv och lära.
    75,00 kr
  53. Simsons kamp
    Simsons kamp
    Beskrivning
    Lärdomar från berättelsen om Simson och Delila. Stanley Sjöberg

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
  54. Ärligt talat!
    Ärligt talat!
    Beskrivning
    Skildring av Pingströrelsen.
    24,99 kr
  55. Kvinnor berättar om Gud mitt i livet
    Kvinnor berättar om Gud mitt i livet
    Beskrivning

    Kvinnor berättar om Gud mitt i livet är en bok skriven av stiftskonsulent Hilda Lind. Kvinnor har alltid berättat om olika livsöden, ekonomiska svårigheter och fattigdom, men också välstånd, liv präglade av våld och mänsklig oförståelse, men även människoliv där omsorg och omtanke råder. Likaväl som kvinnor alltid har berättat om sina liv, så finns det kvinnor som aldrig avslöjar någonting om sig och sitt liv. Linds bok bygger på brevsvar efter en annons i en tidning. Det är ett förtroende dessa kvinnor visar oss. Ett förtroende att förvalta så vi kan hjälpa varandra till ett rikt och människovärdigt liv. Många har en stark tro eller kämpar med att finna den, men uppfattar kyrkor och samfund som någonting man tycker står hindrande i vägen. Många uttrycker avstånd och främlingskap inför samfund och församlingar. I den etablerade och institutionaliserade kyrkan känner de sig inte hemma. De förstår inte heller språket. Kyrkans konstgjorda förkunnelse. I kyrkorna har jag bara fått höra ord och fraser upprepas utav någon, som jag upplevde aldrig sett Gud ansikte mot ansikte. I kyrkan finns för många ord. Ändå älskar jag kyrkan. Naturligtvis inte pompan och ståten. Inte heller den nuvarande, ämbetstyngda och käbbelfyllda. Men kyrkorummet! Tystnaden, laddad med frid och andakt. De tycker inte heller att det som sker i kyrkan har med dem att göra och inte berör dem i deras liv. Privatreligiösa är folk som inte ger eller får uttryck för sin tro i en församlingsgemenskap. ”Vad har Kyrkan att erbjuda till den sökande idag?” ”Min Gud är kärlekens Gud. Gud är inte för mig Kyrkornas Gud: Den Guden kyrkan har är inte sann. Männen har gjort om bibeln och Gud till maktmissbruk och egen vinning.”

    75,00 kr
  56. En fråga om kärlek. Homosexuella i kyrkan
    En fråga om kärlek. Homosexuella i kyrkan
    Beskrivning
    En bok från samtalsgruppen Kyrkan och de homosexuella.
    75,00 kr
  57. Vägsökare
    Vägsökare
    Beskrivning

    Vägsökare. En predikostudie kring förkunnelsen vid familjegudstjänst/mässa. Modeller och kommentarer

    50,00 kr
  58. Kristendomens grundare
    Kristendomens grundare
    Beskrivning
    Ett färgstarkt porträtt av Jesus som personlighet och förkunnare.
    50,00 kr
  59. Född utanför paradiset
    Född utanför paradiset
    Beskrivning
    En själavårdande bok om Gud och livets mening, om att växa och bli tröstad
    24,99 kr
  60. Vårt dagliga liv
    Vårt dagliga liv
    Beskrivning

    Ingår i serien Lätta bibelmaterial. Bibelstudierna i den här boken är inspirerade av de arbeten som pågår i s k basgrupper runt om i Latinamerika.

    75,00 kr
  61. En illusion och dess utveckling
    En illusion och dess utveckling
    Beskrivning
    Om synen på religion i psykoanalytisk teori
    75,00 kr
  62. Ett förvandlat Sverige : om 1800-talets folkväckelse
    Ett förvandlat Sverige : om 1800-talets folkväckelse
    Beskrivning
    Om sambandet mellan väckelsen, alkoholkonsumtionen och levnadsstandarden i Sverige.
    75,00 kr
    • Köp 3 för 117,00 kr/st
    • Köp 10 för 110,51 kr/st
    • Köp 25 för 104,00 kr/st
  63. Tid att lyssna
    Tid att lyssna
    Beskrivning
    Vart är svensk kristenhet på väg?Förmår församlingen fullgöra sitt uppdrag idag?Vilka ska ta över när den äldre generationen inte längre orkar?
    75,00 kr
  64. Frågan om livsfrågorna
    Frågan om livsfrågorna
    Beskrivning
    Boken vill vara en hjälp till eftertanke och tröst i förtvivlan och förundran inför livet som människa.
    50,00 kr
  65. Den andefyllda smågruppen
    Den andefyllda smågruppen
    Beskrivning
    Vad skulle hända om du bad den helgia Anden ge din smågrupp kraft och förvanlda den inifrån och ut? Fokus i många av dagen smågrupper har ändrats från andeledd förvandling till ett vanligt bibelstudium, men att använda varje gruppmedlems andliga gåvor är mycket viktigt för att gruppen ska bli effektiv. Joel Comiskey förklarar utifrån mer än 20 års erfarenheter i smågrupper hur både ledare och deltagare kan bli övernaturligt rustade för att möta problem i verkliga livet. Omsätt dessa principer i praktiken så kommer din smågrupp aldrig bli densamma
    100,00 kr
  66. Reveal Var är vi?
    Reveal Var är vi?
    Beskrivning

    Bär vi frukt? Hur vet vi det? Studier och undersökningar gjorda av Willow Creek för att mäta andlig tillväxt.

    75,00 kr
  67. Hur du ber
    Hur du ber
    Beskrivning
    I denna bok presenterar David Yonggi Cho många olika typer av bön. Genom att beskriva sin egen dagliga bön ger han riktlinjer som blir till stor hjälp för dig som vill be, men inte vet hur, och för dig som vill lära dig att be djupare och mer effektivt. En verkligt instruktiv bok om bön. Vem kan undervisa dig bättre om bön än en man som är pastor i en församling på nästan 800 000 människor varav 50 000 är cellgruppsledare? Lär dig be som han!
    75,00 kr
  68. Kyrkbävning
    Kyrkbävning
    Beskrivning
    . C Peter Wagner förklarar vad den "nya apostoliska reformationen" egentligen innebär - ett exceptionellt verk av Gud som förändrar kristenheten och församlingar över hela världen. Wagner visar hur detta fenomen, denna gräsrotsrörelse, formar sig i nätverk av icke-samfundsanslutna församlingar och hur dessa församlingars ledare över hela världen hjälps åt att uppfylla missionsbefallningen. Vi ser här hur denna nytestamentliga modell kan hjälpa våra församlingar att göra detsamma. Vi kan upptäcka vart den helige Ande leder oss idag - och vad framtiden kan bära med sig för oss. C Peter Wagner är vida erkänd som en ledande auktoritet inom området för församlingstillväxt och andlig krigföring. Han har skrivit och ederat mer än 40 böcker
    75,00 kr
  69. Mirakel : är det övernaturliga naturligt ?
    Mirakel : är det övernaturliga naturligt ?
    Beskrivning
    Mirakel
    Är det övernaturliga naturligt?

    Vi lever i en tid då healing, mirakel och övernaturliga fenomen väcker ett oerhört intresse. Hur ska en tänkande, modern människa förhålla sig till det mirakulösa? Är det övernaturliga verkligen naturligt?

    Detta är temat i Lewis bok Mirakel. Och femtio år efter hans död framstår både ämnet och Lewis utläggning av det som lika aktuellt.

    Med sin kloka kvickhet och djupa insikt utmanar Lewis fortfarande vårt moderna tänkande på dess egen mark. Han hävdar att det övernaturliga är en nödvändighet i den kristna verklighetsuppfattningen. Det centrala miraklet är inkarnationen -- att Gud blev människa. Alla andra mirakel har sin grund i detta.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
  70. Uppståndelsen - fantasi eller verklighet?
    Uppståndelsen - fantasi eller verklighet?
    Beskrivning
    Vilka bevis finns för Jesu uppståndelse? Varför är händelserna efter hans död så viktiga idag? Våra liv kan förvandlas av händelserna den första påsken - den här boken visar hur.
    20,00 kr
  71. I korselden
    I korselden
    Beskrivning
    Han föddes i ett fattigt hem i New York. Blev riksevangelist i Svenska Missionsförbundet, I Korselden är ett stycke frikyrkohistoria
    24,99 kr
  72. Jag är inte..
    Jag är inte..
    Beskrivning
    Bakom den något kryptiska titeln "Jag är inte men jag känner JAG ÄR" döljer sig en fantastisk biblisk sanning, förmedlad på ett tankeväckande men ändå lättläst sätt av författaren Louie Giglio.
    Genom att blanda egna erfarenheter och iakttagelser med bibliska berättelser om Moses, Johannes Döparen, Adam och Eva så utmanar Louie vår bild av Gud och oss själva. Om Guds namn är JAG ÄR så är ditt och mitt namn följaktligen "jag är inte".

    Om du ser på livet som din egen enaktare och på historien som din berättelse så löper du risken för ett abrupt uppvaknande när ridån tillslut går ner för din lilla berättelse och du inser att livet trots allt inte handlade om dig.

    Sanningen om livet är att det handlar om Gud - JAG ÄR - centralfiguren och stjärnan för tid och evighet. Han är på scenens mitt genom hela Skapelsen och Han vill att du ska veta Hans namn. Att känna JAG ÄR är att fira din litenhet i ljuset av Hans storhet.

    Louie Giglio är en passionerad kommunikatör och en innovativ tänkare. "Jag är inte men jag känner JAG ÄR" är hans första bok utgiven på svenska. Louie är ledare för Passion<7b>-rörelsen, en studentrörelse i USA som genom konferenser, lovsångsskivor och undervisning fått ett stort genomslag världen över. Passions motto är hämtat från Jes 26:8 "Yes, Lord, walking in the way of Your Truth, we wait eagerly for You,for Your name and Your renown are the desire of our souls."

    50,00 kr
  73. Till att börja med
    Till att börja med
    Beskrivning

    Grundläggande om kristen tro

    50,00 kr
  74. Världens bästa coach
    Världens bästa coach
    Beskrivning
    Den kristna tron är inte bara en samling goda tankar utan en övernaturlig verklighet. Guds tanke är inte bara att vi ska hanka oss fram här på jorden utan att vi ska få del av hans kraft och leva det liv som Jesus levde här på jorden.
    Nyckeln till detta liv är relationen med en person, den helige Ande.
    85,00 kr
  75. Nå din värld med Jesu kärlek
    Nå din värld med Jesu kärlek
    Beskrivning
    Att vinna själar börjar med att älska människor.
    Kristen evangelisation har alltför ofta kommit att handla om att "vinna själar" - på bekostnad av att möta verkliga, vardagliga behov. Men i sin tjänst på jorden följde Jesus ett annat mönster: Han sträckte sig ut till människor i samhällets utkant. Han rörde vid människor som ingen ville röra vid. Han talade hopp till dem som höll på att gå under av förtvivlan. Och när han, full av medkänsla, sträckte sig ut och mötte de sjukas, de förlorades och de förtvivlades behov, vände människor sina hjärtan till honom.
    85,00 kr
  76. I brytningstider: en roman om Jesu lärjungar
    I brytningstider: en roman om Jesu lärjungar
    Beskrivning
    De faktiska och historiska händelserna i evangelierna får här liv och landar i romanens form – helt trovärdigt och mycket fascinerande!
    85,00 kr
  77. Noa och hans söner i Guds frälsningsplan
    Noa och hans söner i Guds frälsningsplan
    Beskrivning
    Berättelsen om Noa och hans söner är en historisk verklighet som också har något att säga om Guds frälsningsplan i ett vidare perspektiv. Sem, Ham och Jafet representerar olika vägar till Guds välsignelse eller förbannelse.
    75,00 kr
  78. Åskans söner
    Åskans söner
    Beskrivning

    I boken för oss Nils Ibstedt in i en händelserik och mycket spännande tid. Det är inte enbart författarens fantiserande vi möter utan även ett historiskt kunnande och en rik bibelkunskap. I en lättläst framställning, som är såväl underhållande som undervisande, får läsaren en levande skildring av livet på Bibelns tid, och hur det mycket väl kunde ha gestaltat sig för dem som blev Jesu lärjungar.

    85,00 kr
  79. Mannen som dödade Guds röst
    Mannen som dödade Guds röst
    Beskrivning
    Budskapet i den här skriften ähandlar om vikten att inte bara höra Guds röst utan även göra vad den säger. Guds röst kan nå oss genom det skrivna ordet
    24,99 kr
  80. Guds fantastiska nåd
    Guds fantastiska nåd
    Beskrivning
    Terry Virgo kommer att visa hur du kan lämna dina nederlag bakom dig och leva ett fungerande kristetr liv. Innehåller övningar för att hjälpa dig att omsaätta det du lär dig i handling.
    75,00 kr
  81. Livets källa
    Livets källa
    Beskrivning
    Vad är det kristna dopets ursprung? Är dopet Guds vilja eller en mänsklig tradition? Vilka grundsubstanser finns i "livets källa" - dopet?

    Lars-Evert Jonsson, pastor och föreståndare i Pingstförsamlingen Värnamo, tar läsarna med på en spännande bibelvandring där den röda tråden är det kristna dopet. Med bland annat följande kapitelrubriker: tro, omvändelse, det nya livet, förbundet, gemenskap, trons enhet, Andens bekräftelse över dopet.

    Den här boken har skrivits till dig.
    . .som inte än har vågat bekänna din tro
    . .som nyligen tagit emot en tro men känner dig osäker i det "kristna landskapet"
    . .som en gång gjorde trons och dopets erfarenhet men tycker att det har förlorat sitt värde

    65,00 kr
  82. Jakten på församlingens förny
    Jakten på församlingens förny
    Beskrivning
    Finns det en väg ur kristenhetens kris?
    Boken tar upp både möjligheter och fallgropar för den etablerade församlingen i sin strävan efter andlig förnyelse och utveckling och beskriver konkret och praktiskt hur det skall gå till.
    65,00 kr
  83. Dialoger
    Dialoger
    Beskrivning
    Islam, judendom, kristendom och samhälle. Röster och reflexioner
    50,00 kr
  84. Vägledning till tro och liv
    Vägledning till tro och liv
    Beskrivning
    Vägledning om tron och livet
    75,00 kr
  85. Församlingen i profetian
    Församlingen i profetian
    Beskrivning
    Vilken plats har församlingen i Guds plan?
    50,00 kr
  86. Evangeliernas Jesus : myt och verklighet
    Evangeliernas Jesus : myt och verklighet
    Beskrivning
    Evangeliernas Jesus är en saklig och intresseväckande exposé över en av de mest inflytelserika, mångsidiga och karismatiska gestalterna i historien.
    Genom kombinationen myt och verklighet vill författaren aktualisera bildspråkets stora betydelse för att förstå en större verklighet. I det här sammanhanget står inte myt i motsättning till historisk verklighet utan är ett sätt att göra den andliga verkligheten begriplig. Det är fråga om myt och verklighet, vilket ger bibelläsaren öppningar till en djupare förståelse av Jesu liv och gärning
    Utifrån denna syn presenterar bibelforskaren René Kieffer tio fristående artiklar om evangeliernas Jesus. Resonemang förs kring frågor som jungfrufödseln, bergspredikan som etisk utmaning i dag, dopets och nattvardens innebörd, Jesu speciella kungadöme samt uppståndelsen som gäckar all historisk forskning.
    75,00 kr
  87. Vänd dig om i glädje. - Vardagstro mitt i livet
    Vänd dig om i glädje. - Vardagstro mitt i livet
    Beskrivning
    Författaren ger ett mycket personligt Jesusporträtt.
    40,00 kr
  88. Striden genom tidsåldrarna
    Striden genom tidsåldrarna
    Beskrivning
    Denna bok utgör en kallelse och utmaning till äkta förbön och riktar sig till återstoden av de trogna i västvärldens nationer, de som en gång kallades kristna länder. De länderna bevittnar hur hedendomen snabbt tilltar vilket kommer att leda till stor förlust och till tillbedjan av demoner. På samma gång sker det ett våldsamt angrepp på Levande Gud, på Hans existens och på Honom som person, och på Hans Ords tillförlitlighet. Resultatet blir ett tilltagande avfall. Vi är i desperat behov av att Guds Ande blåser på nytt och förnyar och upplivar äkta troende, och skapar en levande och verksam tro på Honom. Inget mindre än ett andligt uppvaknande av väldiga dimensioner, där stora skaror av människor kommer till Herren och upplever Hans frälsning, kan förändra färdriktningen för de länder som en gång kallades för den kristna missionens hemländer

    Jag har gett denna bok titeln: Striden genom tidsåldrarna. Den striden har aldrig upphört från tidens början så som vi känner den. För mig är det uppenbart att vi har stridens höjdpunkt framför oss, och vi behöver veta vad vi står inför och vilken trygghet vi har i Herren Jesus. I Honom har vi oinskränkt beskydd. Han är vår rustning i konflikten, och vi måste veta hur vi ska stå, stå emot, och när vi har gjort allt, fortsätta att stå i Honom och i Hans kraft och styrka. När vi en gång lärt oss att förbli i Herren Jesus så att vi stannar kvar där Gud har placerat oss, kommer vi att segra genom den Helige Ande.

    Må Herren verkligen välsigna denna bok och ge sitt ljus och sin uppenbarelse till alla som läser den, och må det hos dem som reagerar på kallelsen och utmaningen leda till äkta förbön i den situation vi står inför. - författaren

    100,00 kr
  89. Urkristen kraft
    Urkristen kraft
    Beskrivning
    Urkristen kraft. Ett studium kring kapitlen 3 och 4 i Apostlagärningarna
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
  90. Tredje världens kyrkohistoria
    Tredje världens kyrkohistoria
    Beskrivning
    Från Jesus till det latinamerikanska befrielsekriget.
    50,00 kr
  91. Omotos mission på esperanto
    Omotos mission på esperanto
    Beskrivning
    Nordenstorms doktorsavhandling i religionskistoria. Omoto är en av de nya japanska religionerna.Den här avhandlingen behandlar främst tiden från 1923
    50,00 kr
  92. Men Sen Kom Ormen
    Men Sen Kom Ormen
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  93. Livets goda eller Guds bästa
    Livets goda eller Guds bästa
    Beskrivning
    Känns det som om du bara segar dig fram genom livet? Längtar du efter mening och lycka? Är du nedtyngd av arbete, ansvar eller osäkerhet? Känns det som om det du längtar mest efter, envist håller sig utom räckhåll? Inte nu längre.
    I den här boken visar Luis Palau hur du kan sluta nöja dig med livets goda och välja Guds bästa. Genom­ att identifiera tio nyckelområden i livet, vägleder denne internationellt kände evangelist dig från undflyende njutningar till sann lycka, från tillfälliga­ bedrifter till livslång framgång, från frenetisk sysselsatthet till äkta betydelse­. Palaus lättlästa samtalston och fängslande illustrationer­ visar dig hur du kan uppnå en glädje som du inte ens trodde fanns.

    Luis Palau är en internationellt känd evangelist, talare och författare av mer än fyrtio böcker. Han har evangeliserat i sjuttio länder för uppskattningsvis tjugo miljoner människor.

    100,00 kr
  94. Att leva av tro
    Att leva av tro
    Beskrivning
    Olika händelser ur Abrahams liv - vågar vi göra som Abraham?
    75,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 501-600 av 742

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå