View as Tabell Lista

Artiklar 801-890 av 890

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Tårtor
    Tårtor
    50,00 kr
  2. tårtor
    tårtor
    75,00 kr
  3. Tårtor och kakor
    Tårtor och kakor
    Beskrivning
    Tårtor och kakor - saftiga uppfriskande och alldeles oemotståndliga. Här finns de godaste recepten till populära bakverk i köket: läckra tårtor, frukt- och bärpajer, kakor i långpanna, bakverk med en fruktig och uppfriskande smak - alla svåra att motstå, och de allra flesta lätta att baka. Låt dig inspireras av traditionella och raffinerade bakrecept, i vilka alla de inhemska och mest kända exotiska frukterna förvandlas till det bästa du kan drömma om från köket. Alla recept har testats flera gånger och enkla steg-för-steg-instruktioner garanterar också en oerfaren bagare ett lyckat resultat. Recepten sträcker sig från den klassiska äppelstrudeln via smul-och smörkakor till små mästerverk i smör- eller petits-chouxdeg, fyllda och garnerade med bär och frukter.
    115,00 kr
  4. Tårtor: nyttigt & gott
    Tårtor: nyttigt & gott
    Beskrivning
    Den här boken är till dig som vill vidga dina vyer om tårtor; testa nya ingredienser att baka med och upptäcka att en tårta kan vara nyttig och god samtidigt! Och att det faktiskt är ganska lätt att baka lite mer hälsosamt.

    I den här boken är alla tårtor glutenfria, mjölkfria och fria från vitt socker.

    Jag älskar tårtor! Men vanliga tårtor är oftast för söta och sliskiga (tycker jag.) Därför har du här en bok med bara rena, fina, nyttiga och goda tårtor. Bara rena fina råvaror. Jag använder mycket nötter, mandlar, fröer, frukt, kokos, bönor och ärtor och tänk att det kan bli så gott, med bara mat i tårtorna! Bra råvaror gör oftast att smakerna blir renare. Det gör ju också att du mår så mycket bättre efter att du ätit dina godsaker.

    Testa recepten och hitta dina favoriter. Kanske fastnar du för en tårtbotten i ett recept, fyllningen i ett annat och toppingen från ett tredje?

    Jag hoppas att mina recept ska inspirera dig och gör att du vågar prova dig fram till det du tycker bäst om. Till din favorittårta.


    Kersti

    165,00 kr
  5. Te
    Te
    Beskrivning
    Uppfriskande, lugnande och rogivande den enkla drycken av teblad och vatten, lagad i så många hem runt om i världen har många underbara aspekter. Inte minst det delikata och variationsrika omfånget av smaker. Hur du än dricker ditt te, med is i ett högt glas eller ångande varmt i finaste kinesiskt porslin kommer den här boken att ge dig den bästa koppen. 55 färgfoton, 7 recept.
    65,00 kr
  6. Till bords med brutna servetter
    Till bords med brutna servetter
    Beskrivning
    En bok som presenterar klassiska servettvikningar på ett modernt och lustfyllt sätt med vackra och inspirerande bilder. Du får lär dig vika bland annat vattenliljan, näckrosen, biskopshatten, kungakronan och franska liljan.
    85,00 kr
  7. Till bords med Saltöborna
    Till bords med Saltöborna
    Beskrivning

    Viveca Lärn tar oss tillbaka till Saltön och låter oss lyfta på locken, sticka näsan i grytorna och kika in i skafferierna hemma hos MacFie, Emily, Sara, Johanna och alla de andra gamla bekanta från romanerna och tv-serien om Saltön. I en aptitlig röra samsas här läckra favoritrecept med kuriosa ur de matglada Saltöbornas liv. Boken, som är årstidsindelad liksom romanerna, är rikt illustrerad med såväl författarens egna marginalteckningar som matbilder av allehanda slag.

    Det här är ingen vanlig kokbok: i Till bords med Saltöborna bjuds du in i Viveca Lärns eget kök och får bläddra i hennes privata receptsamling: mycket personlig, lätt galen och ständigt överraskande. Och maten är alltid lika god!

    145,00 kr
  8. Tillsammansmat
    Tillsammansmat
    Beskrivning
    Det behöver inte bli dyrt. Det behöver inte innehålla ingredienser som ingen kan uttala. Det behöver inte vara trerätters. Det behöver inte ha tagit en månads planering, eller ens en veckas. Det behöver kanske inte ens vara så där superspeciellt och ovanligt. Men det behöver hända! Möt Anna-Karin som lagar mat åt upp till 6 000 personer i Taizé. Möt Edward som aldrig kommer att glömma agapemåltiden i Östberlin. Möt Gudrun som inte har lyckats med fiskfärsreceptet än, men som minns vännen som kunde. Möt Björn som hamnade på grillparty på Västbanken. Möt Therese som fick oväntat besök i lägenheten i Göteborg. Ett bord, fyra stolar och en gryta med tomatsoppa kan göra all skillnad i världen. Eller varför inte åtta hopfällbara bord, fyrtioåtta klappstolar och en ordentlig bytta pastasallad? Måltidsgemenskap. En bristvara? Du kan göra något åt det. Tillsammansmat innehåller allt du behöver för att våga bjuda: billigt, snabbt, färgglatt, självklart, enkelt, mycket, kreativt. Recept - och tankar för stunden medan det puttrar, och ett och annat att prata om runt bordet
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  9. Tina
    Tina
    Beskrivning
    "Smaka, smaka. Hela tiden!" säger Tina och lär oss att balansera salt, surt och sött – smaker som förhöjer alla anrättningar. Detta är en lite tuffare bok, i Tinas nya stil. Den bygger, liksom Tinas mat och Jättegott Tina, på rätter som hon lagar i säsongens SVT-program Mat.

    Hon bjuder på sina bästa tips och på läckra, lättlagade recept. Rätterna utgår ofta från klassisk svensk mat, alltid med tyngdpunkten på bra, säsongsanpassade råvaror: grönsaker och rotfrukter, frukt, kött och fisk. Det blir entrérätter, huvudrätter och desserter på nya spännande sätt.


    Tina Nordström är kocken alla talar om och alla tidningar skriver om. Det finns fyra ingredienser hon inte kan leva utan – salt, peppar, socker och citron. Hon bor i Helsingborg och kopplar av med att styrketräna, springa och spela golf. Och avkoppling kan behövas, eftersom hon förutom arbetet på SVT också driver en cateringfirma..
    100,00 kr
  10. Tina : hur du enkelt lagar min allra godaste mat
    Tina : hur du enkelt lagar min allra godaste mat
    Beskrivning
    Charmig, lättälskad, en lysande kock - det är Tina!

    Tösen från Ramlösa, mästerkocken Tina Nordström, är tillbaka med en generös och lustfylld matbibel. Tina - hur du enkelt lagar min allra godaste mat är en bok att bläddra i, laga ur, spilla på och leva med. Tinas devis lyder: alla kan laga mat och för att lyckas krävs varken ett tjusigt kök eller exklusiva råvaror - det handlar bara om att våga släppa sargen. Sedan 2001 har Tina lagat mat i tv och hennes recept har blivit favoriter vid många svenska köksbord. Det här är hennes största kokbok hittills med inte mindre än 234 recept på allt från snabba vardagsräddare och rätter med pondus till plockmat för sociala "helghäng" - med inspiration från Skåne liksom världens alla övriga hörn. 

    295,00 kr
  11. Tinas kök : nya recept och tips från SVTs program Mat
    Tinas kök : nya recept och tips från SVTs program Mat
    Beskrivning
    TINAS KÖK - nya recept och tips från SVT:s program Mat
    av Tina Nordström


    Finns det någon som har gjort så mycket för svenskarnas matintresse som Tina Nordström? I matprogram och kokböcker har hon gjutit nytt liv i klassisk husmanskost och gjort oss nyfikna på nya smaker. Hon har fått oss att våga lite mer vid spisen - och givetvis att smaka, smaka, smaka. Och ha kul!
    När vi nu tittar in i Tinas kök möts vi av en mängd nya recept, lättlagade nog för att bli nya favoriter hos tiotusentals matglada i alla åldrar. I TINAS KÖK hittar vi inte bara en lång rad inspirerande recept utan dessutom en hel del grundläggande kunskap. Här får vi till exempel lära oss hur vi tillreder olika sorters kött och när på året olika råvaror är som bäst (och vad vi ska laga av dem). Vi får också en lång rad praktiska tips som gör vardagen lite enklare.
    Det bästa av allt med Tinas kök är att det alltid står välkomnande öppet. Kliv på!































    100,00 kr
  12. Tinas mat : 50 recept från programmet i SVT
    Tinas mat : 50 recept från programmet i SVT
    Beskrivning
    "Smaka, smaka. Hela tiden!" säger Tina Nordström i Sveriges Televisions program MAT, där hon bl a lär oss att balansera salt, surt och sött – smaker som förhöjer alla anrättningar. Här bjuder hon både på sina kunskaper och på sina läckra, lättlagade recept, som verkligen väcker lusten att ge sig ut i köket till kastruller och matlagning.

    Rätterna utgår ofta från klassisk svensk mat. Och alltid med tyngdpunkten på bra, säsongsanpassade råvaror; grönsaker och rotfrukter, frukt, kött och fisk. Huvudrätter, efterrätter, matbröd, kakor och godis har sin givna plats i boken. Det har blivit nya spännande rätter av gamla välkända.


    Tina Nordström är kock och programledare för Sveriges Televisions populära program MAT. Hon är född 1973 och har, som hon säger "varit på bra ställen tillräckligt länge för att lära mig mycket". Hon inspireras av goda råvaror, men även av kollegor – och hon rekommenderar alla att lägga ner lite pengar på en bra kniv.
    100,00 kr
  13. Tinas recept för unga kockar - vi fixar käket!
    Tinas recept för unga kockar - vi fixar käket!
    Beskrivning
    Impa på de vuxna med pulled pork, laga godaste pizzan tillsammans med kompisarna och ät en supersmarrig nutellamousse till efterrätt. Med hjälp av Tinas kockskola kommer du snart att hacka lök och blanda dressing som om du aldrig har gjort annat. Här känns Tinas närhet på varje rad - med en stor portion humor och ett gott skratt guidar hon dig rätt i köket. Och allt smakar förstås jättegott!

    100,00 kr
  14. Toscana: Ett vinlandskap
    Toscana: Ett vinlandskap
    Beskrivning
    Toscanas pastorala skönhet, dess vin och mat lockar årligen hundratusentals besökare från hela världen. Tillsammans med den välkände vinskribenten Hugh Johnson gör vi här en resa genom Toscana till legendariska städer som Florens, Siena, Montalcino, Montepulciano och Lucca. Johnson tar oss med till vinkällare och charmfulla restauranger och introducerar oss framför allt för några av Toscanas främsta vinproducenter. Landskapsfotografen Andy Katz har fångat det toskanska landskapet i alla dess skepnader. Tillsammans skapar de ett porträtt av Toscana, dess historia, kultur, landskap, människor, mat och viner. I slutet av boken finns förklaringar till de termer som används. Här har Hugh Johnson även gjort sitt eget urval av de olika regionernas bästa viner.
    125,00 kr
  15. Två systrars söta : 170 frestelser från The Cookbook Café
    Två systrars söta : 170 frestelser från The Cookbook Café
    Beskrivning

    I Två systrars söta har Lisa och Monica samlat 170 av sina läckraste och mest efterfrågade recept. Helén Pes aptitretande bilder gör boken ännu mer njutbar.

    135,00 kr
  16. Ulrika Davidssons kokbok om 5:2 : 100 kaloriberäknade recept
    Ulrika Davidssons kokbok om 5:2 : 100 kaloriberäknade recept
    Beskrivning
    Allt du behöver veta om 5:2-dieten!
    5:2-metoden har på kort tid blivit oerhört populär. Den här boken innehåller allt du behöver för att lyckas med 5:2-metoden: fakta, tips, råd, motivation och 100 lättlagade och välsmakande recept. Att beräkna kalorierna under fastedagarna är det som är krångligast med 5:2-metoden, men i den här boken är alla recept redan kaloriberäknade.
    125,00 kr
  17. Ulrikas bästa GI-mat : 100 recept för hela familjen
    Ulrikas bästa GI-mat : 100 recept för hela familjen
    Beskrivning
    Ulrika Davidsson har tidigare skrivit "Våra bästa GI-recept" och "GI in the City" (tillsammans
    med Ola Lauritzson) samt "GI för hela familjen". Nu kommer hon med en ny, inspirerande bok med massor av recept som underlättar och förgyller vardagsmaten.
    Att göra nyttig, vällagad mat till familjen behöver inte ta mycket längre tid än fiskpinnar och potatismos - bara man vet hur! I Ulrikas bästa GI-mat vill Ulrika Davidsson inspirera oss att lägga lite mer tid på vardagsmaten utan att det för den skull tar mer än max 20 minuter. Hon ger tips och råd om hur du väljer bra råvaror och förenklar planeringen och matlagningen. Ulrika vill också locka oss att umgås mer med vännerna och inte göra alltför avancerad mat. Det går bra med en enkel gryta! Eller varför inte samla ihop familj och vänner och ordna picknick tillsammans?
    Ulrikas bästa GI-mat innehåller ca 100 recept med lågt GI som passar alla i familjen. Här finns förrätter, varmrätter, bröd, desserter och recept på festliga bufféer med olika teman: svenskt, asiatiskt och grekiskt. Dessutom visar Ulrika hur man lagar nyttig snabbmat, som exempelvis supergoda GI-hamburgare - laxburgare, kycklingburgare, lammburgare och tacoburgare ...

    100,00 kr
  18. Ulrikas GI-helger: Jul Påsk Midsommar
    Ulrikas GI-helger: Jul Påsk Midsommar
    Beskrivning
    Som entusiastisk GI-anhängare vill du kunna fira jul, påsk och midsommar utan att trilla rakt in i dolda sockerfällor, lömska röror och onyttiga kolhydratbomber. Vackra buffébord är ju ofta helt oemotståndliga och det kan vara svårt att välja. Men de frestande helgborden innehåller också mycket som är både nyttigt och bra ur hälsosynpunkt. Det gäller bara att veta vad. Och framförallt vad som är mindre bra och sådant du ska låta bli helt.När kostrådgivaren Ulrika Davidsson dukar upp till våra traditionella svenska högtider är det med garanterat sund och smakrik mat. I boken finns massor av recept som är anpassade efter både smaklökar och midjemått. Välj rätt från början och du kommer att klara årets storhelger galant.
    215,00 kr
  19. Ur Smålands skafferi : folk, föda och färdigheter
    Ur Smålands skafferi : folk, föda och färdigheter
    Beskrivning
    Den här boken tar dig med på en matresa genom Småland. Historia, kultur och mat går hand i hand. Utvandrarnas korngrynsgröt, äppelodlingar längs Vätterstranden och kalaskokerskor berättar alla något om det landskap där de föddes. Kända smålänningar delar här med sig av sina småländska recept och anekdoter kring hur kända småländska matvaror kom till som Bullens varmkorv och ostkaka, samt hur nya rätter letar sig in i det småländska köket, såsom falafel och ölbryggeri.

    Du behöver inte vara smålänning för att snålvattnet skall rinna till, här bjuds både överdåd när tillfälle ges och överbliven skrapmat när utkomsten är skral i ett motsatsernas landskap. Här bjuds nedslag i den tunna mylla som täcker Smålands urberg, tryfferat med några recept och citat som väcker och förstärker smaklökarnas bifall. En brokig samling texter som gör kulinariska, geografiska och historiska nedslag i de små landen, lätt kryddade med småländska ljud och läten.

    Birgit Carlstén är skådespelare, sångare och regissör sedan cirka 40 år. Född och uppvuxen i Huskvarna, utbildad vid Skara skolscen, Teaterhögskolan i Malmö och vid privata sångstudier. Har erhållit ett flertal priser och utmärkelser. Hon har hela landet som arbetsfält, på scen och på rörlig bild, har skrivit krönikor och artiklar, bor strax utanför Göteborg, är vice ordförande i Alf Henrikson-sällskapet och hedersledamot av V-Dala nation i Uppsala.

    Cecilia Davidsson är författare och lektor i kreativt skrivande vid Linnéuniversitetet. Född och uppvuxen i Tolg och i Växjö, numera bosatt i Vaxholm. Utöver noveller, romaner och barnböcker skriver hon lättläst litteratur. Bland annat har hon gjort lättlästa versioner av Vilhelm Mobergs romaner Utvandrarna och Invandrarna

    285,00 kr
  20. Välkommen hem till Maria Montazami
    Välkommen hem till Maria Montazami
    Beskrivning
    Maria Montazami öppnar sin generösa famn och sitt vackra hem i soliga Kalifornien och bjuder in till fest och glada möten i sagoskimrande miljö. Vi får vara med på både små och stora fester och får råd och recept som hjälper oss att själva bli perfekta värdinnor och värdar. Om vi inte bara vill sitta och njuta av läckra bilder och Marias träffsäkra kommentarer. Årets fest brukar det bli när Maria och hennes härliga familj bjuder in till stor brunch i sin tropiska trädgård. Då släntrar grannarna in, ofta i pyjamas (!) - och det bjuds på omeletter, som var och en fixar till efter egen smak, amerikanska bananpannkakor till barnen, Marias egen goda smoothie och massor av annat gott. Följ också med på cocktailparty hos Montazami, med fräscha drinkar, läckra tilltugg och såväl varma som kalla dipsåser. Vi får sitta med vid Marias och hennes man Kamrans förföriska kärleksmiddag. Maria tar också med läsarna på tjejlunch med grillad romansallad och en exotisk tonfiskrätt, på barbeque vid poolkanten med persisk kyckling uppträdd på svärd, på familjemiddag med sumakkryddad köttfärskebab och på beach party med världens godaste sallad i utflyktskorgen.
    125,00 kr
  21. Vänner, vin och mat : tio festliga middagar med goda viner
    Vänner, vin och mat : tio festliga middagar med goda viner
    Beskrivning
    Nu kan du ha fest vilken fredagkväll som helst! I Vänner, vin & mat hittar du tio härliga festmiddagar, som är så pass lättlagade att du ska kunna ställa till med kalas en vanlig kväll efter jobbet. För, hur ofta händer det inte att du blir kvar i köket nästan hela kvällen när du har gäster? Glädjen över att få umgås själva anledningen till festen förbyts lätt i stress och bävan över att något ska bli fel.
    115,00 kr
  22. Vänskap, böcker & mat : inspiration och recept för bokcirkeln
    Vänskap, böcker & mat : inspiration och recept för bokcirkeln
    Beskrivning
    Goda vänner, mat, skratt - och så böcker förstås. Upplevelsen av en bok växer, och kanske till och med förändras, när man diskuterar den tillsammans med vänner.

    Vänskap, böcker och mat har alla tips du behöver för att starta en egen bokklubb och inspiration för den du kanske redan har. Förutom reportage och glimtar från bokklubbar runtom i Sverige delar bokklubbarna med sig av sina bästa recept på enkla men läckra mat- och efterrätter, mjuka kakor, tårtor och andra goda tillbehör. Många av rätterna går att förbereda dagen innan.

    Vad sägs till exempel om att få receptet på Agatha Christies tekakor, Mr Darcys kyss, nobelmousse eller somrig äppelkaka med en touch av Sartre?

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  23. Vår kokbok
    Vår kokbok
    100,00 kr
  24. Vår kokbok : En ny generation
    Vår kokbok : En ny generation
    Beskrivning
    Den nya upplagan av Vår kokbok är Sveriges mest aktuella grundkokbok. Här finns trenderna som kommit för att stanna. Här finns tillagningsmetoderna anpassade till ny köksutrustning, här finns de nya livsmedlen, de nya kryddorna och framför allt de nya recepten med influenser från världens alla hörn. Bland nyheterna märks fler recept med kyckling, lax, struts och kalkon och lamm. Men också flera grönsaksrätter, nya härliga pastarecept och underbara efterrätter, som Tiramisu och Pannacotta. Recepten för två och en person blivit fler och i slutet av boken finns ett register med rätter som tar max 30 minuter att laga. Här finns också tabeller över vitaminer och mineraler, som besvar frågor om var de finns, vad de gör för nytta, vilket dagsbehovet är och riskerna för överdosering. I Vår kokbok hittar man också som vanligt klassikerna, grundrecepten, berednings- och tillagningsmetoderna: hur man rensar fisk, öppnar hummer och krabba, skär en lök på smartaste sätt, räknar ut tillaggningstiden för en hel fisk, beräknar mängder, räddar en sås som skurit sig med mera, med mera... Den nya upplagan av Vår kokbok är helt enkelt den perfekta grundkokboken för en ny generation.
    135,00 kr
  25. Våra bästa recept utan ägg och mjölk : för dig med laktosintolerans eller
    Våra bästa recept utan ägg och mjölk : för dig med laktosintolerans eller
    Beskrivning
    Gott för hela familjenHär är kokboken för alla som inte tål mat som innehåller två av våra vanligaste ingredienser - ägg och mjölk. Allergier och intolerans kräver en hel del planering och eftertanke. Det gäller att läsa innehållsförteckningar och vara beredd på att laga sin egen mat från grunden istället för att välja hel- eller halvfabrikat. Att vara bortbjuden eller att äta på restaurang är andra situationer som kan ställa till det. Men det finns ingen anledning att misströsta. Faktum är att man kan laga lika god mat utan ägg och mjölk. Den här boken innehåller ett femtiotal inspirerande recept som går snabbt och enkelt att laga och som hela familjen kan äta. Författaren och formgivaren Anna Benckert har själv barn med ägg- och mjölkallergier. I ren frustration över att inte kunna ge sina barn sådant som andra barn kan äta bestämde hon sig för att skriva en kokbok med recept utan ägg och mjölk. Hon kontaktade sin barndomskamrat matstylisten Pernilla Warnhammar, även hon med mjölkallergi i familjen, och resultatet blev den här kokboken. Förhoppningen är att den ska inspirera andra som har slut på idéer.
    135,00 kr
  26. Våra svenska traditioner - 51 klassiska maträtter
    Våra svenska traditioner - 51 klassiska maträtter
    Beskrivning
    "Så bjuder traditionen", brukar vi säga. Utan att veta varför."Svenska Mattraditioner" berättar om helger och dagar som firats i flera hundra år och som kommer att fortsätta firas så länge vi själva för arvet vidare. Christer Lingström på Sveriges enda tvåstjärniga krog, Edsbacka, är en sann traditionsfundamentalist. Ett sällsynt passionerat förhållande till kräftor och semlor fick honom att en gång grunda Svenska gastronomiska institutet. Som svensk matambassadör utomlands visar han världen hur de svenskaste av festrecept skall smaka. Nu gör han det även i bokform. Så varsågod: läs om, laga, och njut av rätterna ingen av våra folkkäraste fester till bords klarat sig utan. Inte i år heller.


    135,00 kr
  27. Vardagsfavoriter : ur Allt om Mat
    Vardagsfavoriter : ur Allt om Mat
    Beskrivning
    Vem har inte irrat kring i matbutiken på jakt efter inspiration? Plockat bland falukorv och frysta köttbullar och trött lagt dom ifrån sig igen? Nu kommer hjälpen! Allt om Mat har i varje nummer sedan flera år tillbaka under rubriken "Vardagsfavoriter" haft förslag på bra och god vardagsmat och det är bland dessa recept vi nu samlat det allra bästa och skapat boken Vardagsfavoriter.
    125,00 kr
  28. Vardagsfest : njutning hela veckan
    Vardagsfest : njutning hela veckan
    Beskrivning

    Skäm bort familjen, lär känna grannarna, höj romantikfaktorn, umgås med en kompis ... Det finns många bra anledningar att ställa till med fest. Framförallt gör en njutning mitt i veckan livet lite roligare och väntan på helgen lite kortare.

    Duka upp en picknick med en extra lyxig rostbiff och hemgjord potatissallad på vardagsrumsgolvet när vintern känns för lång. Ordna mitt-i-veckan-knytis med grannarna, dröm dig bort med filmkväll i amerikansk 50-talsanda och oemotståndlig biff, steak sauce och knickerbocker glory, fira namnsdagen högtidligt med både smörgås- och marängtårta eller överraska med att komma ihåg årsdagen av er första kyss med romantisk supé. En njutning mitt i veckan gör livet lite roligare och väntan på helgen lite kortare.

    Vardagsfest är en bok fylld av härliga och oväntade recept på mat som gör kalas av måltiden. Dessutom personliga tips på sätt att förhöja vardagen och fly verkligheten lite grann. Allt på Jens Linders karakteristiskt charmiga och medryckande vis.

    Jens Linder är en omtyckt och välkänd kokboksförfattare och kock samt regelbunden matskribent i bland annat Dagens Nyheter. Här lagar han mat för en njutbarare vardag i det egna köket. Detta är uppföljaren till succén Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag.

    85,00 kr
  29. Vardagsmat utan stress
    Vardagsmat utan stress
    Beskrivning

    En bok som hjälper dig att göra vardagen både enklare och mycket roligare- utan stress!


    Med den här boken till hjälp blir vardagsmatlagningen trevlig och lättsam- och maten garanterat läcker! Den är en oumbärlig hjälpreda när det drar ihop sig till middag till vardags. Soppor, fågel, köttfärs, fisk, pasta och vegetariskt... Med den här boken till hands kan man också bjuda in gäster- utan alltför mycket besvär! Här hittar du mängder av fiffiga genvägar och tips och förstås massor av läcker och lättlagad mat. Du sparar både tid, pengar och energi. Med många härliga och frestande färgbilder.


    Eja Nilsson är journalist, matskribent och författare till ett flertal kokböcker. Hon är mycket intresserad av kulturhistoria och resor. På Bokförlaget Semic gav hon 2005 ut Sill, ägg och nubbe.

    85,00 kr
  30. Världens fika : alla är välkomna
    Världens fika : alla är välkomna
    Beskrivning
    Det blir allt tydligare att en av kyrkans uppgifter är att hålla dörrarna öppna för ”främlingen” och gestalta samhällets och den kristna gemenskapens varma välkomnande. Svenska församlingar har tagit sig an detta på många olika vis: språkcafé, uppsökande verksamhet, läxhjälp, inkvartering … ofta i samarbete med kommuner och frivilligorganisationer, och ofta med början i något enkelt som går att äta.

    Världens fika är full av recept, tips och människor som vill dela med sig av inspiration för integration och nya vänskaper. Kom och slå dig ner vid bordet

    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
    • Köp 25 för 76,00 kr/st
    • Köp 50 för 71,25 kr/st
    • Köp 100 för 66,50 kr/st
  31. Vårmat från Arla köket
    Vårmat från Arla köket
    Beskrivning
    Nu spirar vårkänslorna: längtan efter sparris, rabarber och nässelsoppa; otålig väntan på primörer.

    Laga en ljuvlig marinerad lax med örtcrème eller en läcker fiskwallenbergare med pepparrot - med Arla Kökets recept får du ofta en stor smakupplevelse i förhållande till arbetsinsatsen. I bokens fem kapitel Påskmaten, Vårfesten, Lättlagat, Vårmenyer och Kalasgott finns något för varje tillfälle.
    100,00 kr
  32. Västerbottensost
    Västerbottensost
    Beskrivning
    Alla sjunger Västerbottensostens lov. Västerbottensost passar vid alla årstider. Tillsammans med de olika säsongernas bästa råvaror, som hjortron, kantareller, lingon, äpplen och rotsaker, blir även de enklaste rätterna en smakupplevelse. Här bjuds femtio smakrika recept med Västerbottensost, allt från klassiska osträtter till nyskapande delikatesser. Susanne Jonssons nya bok bjuder på modern kreativitet i toppklass. Ostens spännande historia beskrivs i inledningen. Sveriges bästa ost ystades för första gången 1872 och enligt historien var en av ingredienserna ett kärleksmöte på mejeriet. Passionen lever också kvar i den alltjämt hantverksmässiga tillverkningen.Susanne Jonsson har tidigare skrivit succéböckerna Älg och Viltsmak.
    135,00 kr
  33. Veckans favoriter : middag på bara 30 minuter
    Veckans favoriter : middag på bara 30 minuter
    Beskrivning
    Att lägga flera timmar på att laga en avancerad måltid kan vara härligt ibland. Men på vardagen när alla kommer hem från jobbet eller skolan och är både hungriga och trötta måste det gå fort - och oftast är det ont om kreativa idéer.

    Med rätt knep och lite planering går det lätt att laga goda och variationsrika middagar på under en halvtimme. Här hittar du allt som får din vardag att bli lättare, med tydliga och temabaserade kapitel som har lösningarna på de vanligaste vardagsproblemen.

    Inköpslistor för olika matsedlar, 1 matkasse - 3 middagar, allt-i-en-gryta-recept, supersoppor och matiga sallader, budgetveckan i slutet på månaden, 2 för 1: middag och matlåda, och fantastiskt smarta menyer med tidsscheman som gör att du blir supereffektiv i köket och faktiskt vågar bjuda hem folk på fredagskvällen efter jobbet!

    Alla recept är årstids- och säsongsbundna och boken är späckad med tids- och energisparande tips för både köket och mataffären.

    Här finns också knep för hur du tar vara på resterna och hur du lätt varierar de vanligaste vardagsrätterna så att du slipper tröttna på dem.

    Dessutom innehåller boken ett gediget råvaruregister så att du lätt kan slå upp den ingrediens du är sugen

    125,00 kr
  34. Vegetariska kokboken
    Vegetariska kokboken
    Beskrivning
    Begagnad i mycket bra skick
    100,00 kr
  35. Vegetariskt
    Vegetariskt
    Beskrivning
    Vegetarisk mat behöver inte vara tråkig eller enformig - tvärtom! Lär dig använda massor av olika sorters grönsaker, rotfrukter och frukt till både nya och spännande rätter och klassiska recept. "Vegetariskt" innehåller både förrätter och varmrätter, samt soppor och sallader. Varför inte testa att göra en helvegetarisk meny?
    85,00 kr
  36. Vegetariskt : Mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal
    Vegetariskt : Mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal
    Beskrivning
    Oavsett varför man vill äta vegetariskt – av etiska, ekologiska eller ekonomiska skäl – så väljer fler och fler att prova och märker att de helt enkelt mår bra, ett skäl så gott som något. Att laga vegetarisk mat behöver heller inte vara krångligt eller förberedas flera dagar i förväg. Det kan gå både lätt och snabbt med hjälp av råvaror som finns i närmsta livsmedelsbutik. I Vegetariskt hittar du både svenska rårakor och indonesisk morotssoppa, tänkta för dagens lilla hushåll som ofta består av en eller två personer. Recepten omfattar allt från gröna varmrätter och pastasåser till sallader, bröd, bakverk och till och med julmat. De vackra bilderna är tagna på Slottsträdgården Ulriksdal och därifrån kommer också recepten, deras buffé som står uppdukad vid lunchtid är alltid vegetarisk. Och gissa om grisarna ute i trädgården är glada för det!
    135,00 kr
  37. Vegetariskt på 30 minuter
    Vegetariskt på 30 minuter
    Beskrivning
    En modern kokbok som visar att vegetarisk kost inte behöver vara tråkig eller tidskrävande - alla recept kan bli klara på 30 minuter eller mindre och ge dig tid att njuta av dina gästers sällskap. Boken presenterar över 100 recept på soppor, huvudrätter och efterrätter som innehåller grönsaker och sallader, bönor, baljväxter, pasta och nudlar. Recepten har hämtat inspiration ur kök från hela världen. Kan vi locka med t.ex. "Tarteletter med körsbärstomater och crème fraichepesto" eller "Citrongräs- och tofunuggets med chilisås"?
    100,00 kr
  38. Veggie!
    Veggie!
    95,00 kr
  39. Vego : enkla & goda rätter för alla
    Vego : enkla & goda rätter för alla
    Beskrivning
    Enkla & goda rätter för alla Jamie Oliver – den internationellt bästsäljande kokboksförfattaren – är tillbaka med VEGO, en bok med fantastiska växtbaserade rätter. Fler och fler av oss vill äta mer grönt, det kan vara av hälsoskäl, för att minska utgifterna eller för planetens skull. De här genialiskt enkla recepten har hämtat inspiration från hela världen och är en hyllning till de ödmjuka och underbara grönsakerna. Du kommer att lämna matbordet mätt, tillfreds och glad – utan att du har saknat köttet på tallriken. Oavsett om du tänker dig en eller två köttfria dagar i veckan eller vill bli vegetarian, eller om du bara vill testa några nya briljanta smakkombinationer – det här är boken för dig.
    175,00 kr
  40. Vego till vardags : gott och lättlagat för hela familjen
    Vego till vardags : gott och lättlagat för hela familjen
    Beskrivning
    Längtar du efter lättlagad och smakrik vegetarisk mat som alla i familjen gillar? Här hittar du mängder av recept som låter dig upptäcka alla fantastiska möjligheter med grön matlagning. Inte bara är den välgörande för kropp, miljö och plånbok – utan framförallt ger den nya smakupplevelser, långt bortom halvfabrikatens land. Sätt grönsakerna i fokus!

    Ingen kommer att sakna köttet på tallriken när du dukar fram en ugnsbakad squash fylld med rött ris och mustiga tomater, en pastatallrik med spenat och svartkål eller en risotto med ricotta, ärtor och mynta. Lyxa till det med en galette med färskostkräm, örter och tomat på fredagen eller med en rustik kålpudding med svamp, grädde och timjan.

    Maria Zihammou bjuder på grön snabbmat, vardagshjältar och festliga familjerätter – äkta matglädje utan pekpinnar med härlig vegetarisk comfort food. Vi får också tips på hur man kan göra för att locka hela familjen att välja vego. Maria inspireras av sin mångkulturella bakgrund möter smaker från Sydeuropa, Nordafrika, Mexiko, Sverige och USA.

    135,00 kr
  41. Viktcoachens bästa tips och råd : kunskap, motivation & inspiration!
    Viktcoachens bästa tips och råd : kunskap, motivation & inspiration!
    Beskrivning
    Njut av livets goda och ha koll på vikten!Nu är det dags att helt och hållet göra sig av med bantningskurer och inte behöva avstå från allt det goda som ger njutning och välbefinnande. Viktcoachens bästa tips och råd kan bli starten på ditt nya liv i balans. I Viktcoachens bästa tips och råd berättar Katarina Holm Johansson hur du med små förändringar i dina vanor kan få stora resultat på både vikt och hälsa. Vilka är kaloribovarna, viktfällorna och hur undviker man hunger och godissug? Genom handfasta tips och råd får du kunskap, motivation och inspiration för att gå ner i vikt på ett effektivt och varaktigt sätt.I boken finns många goda och nyttiga måltider som gör dig mätt och belåten och ger stora resultat på vågen. Författaren introducerar balansmåltider, som gör att du också får utrymme för "veckans bonuskalorier". Det kan du använda till det lilla extra som ger just dig njutning och välbefinnande. Recepten inkluderar förslag på vegetariska alternativ.Viktcoachen Katarina Holm Johansson är känd för sina uppskattade tips i tidningen HÄLSA. Hon ger också goda råd i kost- och viktprogrammet Energibalans och Masesgårdens Vikt & Motionsguide.
    225,00 kr
  42. Viktväktarna : lättlagat till vardags och fest
    Viktväktarna : lättlagat till vardags och fest
    Beskrivning
    Det går utmärkt att laga smal och god mat som mättar utan en massa tidsödande krångel. Den här kokboken innehåller mer än 160 lättlagade recept på såväl vardagsrätter som festmat. Alla recept är baserade på det enkla och effektiva programmet POINTS.

    Du som ännu inte är medlem i ViktVäktarna har också glädje av boken eftersom rätternas kalorivärden står angivna. För att det ska vara enklare att planera en viktminskningsmeny finns här även tillagningstider och tips på variationsmöjligheter.
    125,00 kr
  43. ViktVäktarna : Mat för alla
    ViktVäktarna : Mat för alla
    Beskrivning
    Vad ska vi äta idag? Det är ett val som de flesta av oss ställs inför varje dag. Det är lätt hänt att välja det som snabbast finns till hands, vilket kanske inte alltid är det som får oss att må bra och orka hela dagen.
    För att underlätta och inspirera i vardagen har vi i den här boken sammanställt recept som varken är krångliga att laga till eller tar lång tid i anspråk. Det är recept som är både näringsrika och fettsnåla, givetvis utan att ge avkall på smaken. Och som vanligt tycker vi att man ska avrunda en god måltid med en lika god dessert. Eller finns det någon som tackar nej till en läskande kiwisorbet eller läckert limemarinerade jordgubbar?
    Recepten är märkta med ett POINTS ® värde, men eftersom alla kalorivärden står angivna passar boken även dig som inte är medlem i ViktVäktarna.
    125,00 kr
  44. Viktväktarna : mat från hela världen
    Viktväktarna : mat från hela världen
    Beskrivning
    Maten behöver inte bli tråkig och smaklös för att du följer programmet Points. Den här kokboken är en guldgruva för dig som vill variera din ViktVäktarmat med lite annorlunda och mer exotiska smaksensationer. Här finns recept från bl.a. Italien, Grekland, Spanien, Frankrike, Cypern, Turkiet, Libanon, Egypten, Marocko, Indien, Thailand, Malaysia, Japan, USA, Jamaica och Mexiko där Pointsvärdena är beräknade.
    Du som ännu inte är ViktVäktare har också glädje av boken eftersom rätternas kalorivärden står angivna. För att det ska vara enklare att planera en viktminskningsmeny finns här även tillagningstider och tips på variationsmöjligheter.
    125,00 kr
  45. ViktVäktarnas frestande smalmat : med max 5 points
    ViktVäktarnas frestande smalmat : med max 5 points
    Beskrivning

    I den här kokboken, som är baserad på det populära Pointssystemet, innehåller inget recept mer än fem Points per portion. Ändå är rätterna rejält mättande, näringsrika och dessutom suveränt goda. Här finns såväl klassiska favoriter som exotiska och kryddstarka rätter, samt mängder av recept för alla som gillar fikabröd och desserter.
    Du som ännu inte är ViktVäktare har också glädje av boken eftersom rätternas kalorivärden står angivna. För att det ska vara enklare att planera en viktminskningsmeny finns här även tillagningstider och tips på variationsmöjligheter.
    125,00 kr
  46. Vill du smaka? - Kokbok för upptäckare
    Vill du smaka? - Kokbok för upptäckare
    Beskrivning
    Laga godaste möjliga mat med minsta möjliga förkunskap! 130 snabba recept för två personer.
    100,00 kr
  47. Vin
    Vin
    195,00 kr
  48. Vin från hela världen : Vinlexikon från A-Ö
    Vin från hela världen : Vinlexikon från A-Ö
    Beskrivning
    Vin från hela världen är ett vackert illustrerat vinlexikon som entusiastiskt och underhållande ger en mängd nya fakta. Det innehåller fler än 1 600 uppslagsord, sorterade i alfabetisk ordning, vilket gör det lätt att hitta uppgifter om ett visst vin liksom om vindistrikt, druvsorter, vinproducenter och klassificeringssystem.
    700 färgbilder, därtill kartor, vinetiketter och årgångstabeller.
    175,00 kr
  49. Vin till maten
    Vin till maten
    Beskrivning

    Rött, vitt, rosé- vilket vin passar till maten? Går det att dricka rödvin till fisk? Att välja vin till maten kan kännas som en hel vetenskap, men ofta rör det sig om ganska enkla knep för att vinet ska passa till laxen, kycklingen eller vad som nu står på menyn för kvällen.


    Boken avslöjar de hemligheter som duktiga kökschefer och vinkypare utnyttjar för att ge sina gäster den optimala måltiden. Det är ingen tillfällighet att vissa viner gör sig bättre tillsammans med viss mat, och här får du veta varför. Vilka kombinationer av smaker och kryddor får vinet att smaka som bäst? Vilka är fallgroparna och hur undviker man dem? Här ges tjugo konkreta exempel på säkra, vinnande kombinationer av mat och vin. Fantastiska fotografier av Mette Randem bidrar med inspiration.


    Boken går dessutom igenom ett antal maträtter och visar inte bara vilket vin som passar, utan också varför det förhöjer just den rätten. Snart kan du själv bedöma vad som är det bästa vinvalet till maten du tänker servera. Här får du knepen och trixen som gör dig till kökets mästare!


    Vin till maten är andra delen i prisbelönte vinkännaren Christer Berens serie vinböcker.



    Översättning: Anders Rolf

    115,00 kr
  50. Vinprovningens ABC
    Vinprovningens ABC
    Beskrivning
    Måste man tala flytande franska och vara utrustad med en näsa av en blodhunds kaliber för att bli vinkännare? Alls icke, menar Lars Torstenson, internationellt ryktbar och prisbelönad vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence. Det viktigaste är att man är intresserad, använder sina sinnen och sitt sunda förnuft. I Vinprovningens ABC berättar han - utan att krångla till det - om grunderna i konsten att prova vin, om färg och doft, druvor och regioner, servering och lagring samt ger förslag på provningar som spänner från det enkla till det mer avancerade och udda - allt under devisen ''Vinprovning ska vara kul!''

    125,00 kr
  51. Vit sprit : berusande kökskonster och drycker av rätta virket
    Vit sprit : berusande kökskonster och drycker av rätta virket
    Beskrivning
    VIT SPRIT berusande kökskonster och drycker av rätta virket
    av Tomas Carlsson, Jan Emzén, Jonas Klevhag, Anders Nilsson och Gunnar Nydrén

    Efter att i flera år ha utforskat vinets bouquet och whiskyns rökighet vänder vi nu nyfiket blicken mot den vita spriten. Aquavit, vodka, gin, grappa, tequila, ljus rom alla rymmer de en rik smakpalett och kan i kombination med andra drycker och maträtter ge spännande och njutbara smakupplevelser. Boken berättar om den vita spriten om råvarorna och tillverkningsmetoderna, som växlar med kultur och klimat världen över. Och naturligtvis om de olika spritsorternas mytomspunna historia. Erfarna bartenders förutspår trender och ger tips om sina favoritdrinkar och lyckade smakkombinationer. Kocken Anders Nilsson ger förutom inspiration till drinkar även förslag på hur vit sprit kan användas i matlagningen som krydda och lekfull kontrast. Lättsinniga anekdoter och omåttliga menyer VIT SPRIT ger dig lust att utforska den vita spritens alla smaker!

    Upphovsmännen bakom boken är projektledare Tomas Carlsson, grafisk formgivare och illustratör Jan Emzén,
    författare Jonas Klevhag, kock och matkreatör Anders Nilsson och fotograf Gunnar Nydrén.



















    125,00 kr
  52. Vitlök - Hiistoria,kultur & kurioa, SKROCK,LÄKEKONST ODLA SJÄLV, MAT & FEST
    Vitlök - Hiistoria,kultur & kurioa, SKROCK,LÄKEKONST ODLA SJÄLV, MAT & FEST
    Beskrivning
    Vitlök! : historia, kultur & kuriosa, skrock, läkekonst, odla själv, mat & fest av Triberg, Annica - Håkanson, Albert Inbunden bok. Stockholm : Forum. 1 uppl. 1999. 160 sidor.
    115,00 kr
  53. Whisky
    Whisky
    Beskrivning
    Whiskyintresset är fortsatt högt. Det märks inte minstpå alla provningar, speciallanseringar och celebra besökvi får i Sverige från destillerichefer och marknadsförarefrån Skottland. Det märks även på det ökande antaletdestillerier som startar eller planeras landet runt.Whisky tar fasta på detta. Boken är ägnad just detsvenska whiskyintresset, de svenska tillverkarna ochäven det faktum att vi svenskar är världsmästare på attdricka maltwhisky av all whisky som dricks.
    95,00 kr
  54. Whisky : från hela världen
    Whisky : från hela världen
    Beskrivning
    I den här boken presenteras 200 whiskymärken från hela världen - med början i Skottland och Irland går resan till resten av Europ, fortsätter över Atlanten till USA och Kanada och går vidare till Asien, Australien och Nya Zeeland. Varje märke beskrivs med bilder och detaljerad information om region, destilleri och dess historia och om whiskyn själv. Varje presentation avrundas med "doft av smak", en hjälp för dig som står i valet och kvalet inför whiskyvärldens ofantliga urval. Denna rikt illustrerade bok är en hyllning till whiskyn - ett kulturarv med lång tradition. Whisky tillverkas fortfarande med stort engagemang och enastående hantverksskicklighet och lagras i många år innan den kommer ut i handeln.
    135,00 kr
  55. Whisky från hela världen
    Whisky från hela världen
    Beskrivning
    I den här boken presenteras 200 whiskymärken från hela världen med början i Skottland och Irland går resan till resten av Europa, fortsätter över Atlanten till USA och Canada och går vidare till Asien, Australien och Nya Zeeland.

    Varje märke beskrivs med bilder och detaljerad information om region, destilleri och dess historia och om whiskyn själv. Varje presentation avrundas med Doft och smak, en hjälp för dig som står i

    valet och kvalet inför whiskyvärldens stora urval. Självklart presenteras även Sveriges stolhet inom whisky världen - Mackmyra.

    Denna rikt illustrerade bok är en hyllning till whiskyn ett kulturarv med lång tradition.
    125,00 kr
  56. Wokat
    Wokat
    Beskrivning
    Wokat, Plockmat, Nyttiga drinkar och Bröd ny serie!
    Det här är en ny serie små, moderna böcker med lockande formgivning och nya vackra bilder. Recepten är vara tidsenliga, enkla, med goda kryddor och inslag av spännande utländska kök. Samtliga recept kreerade och testade av ICA Provkök. Böckerna har runt 30 färgfoton och innehåller ca 35 recept.

    Wokat är gott, kryddstarkt och snabblagat. Här finns smaker från hela världen: ingefära, chili, koriander, curry, citrongräs, lime och kryddblandningar. Servera med glasnudlar, äggnudlar, couscous eller ris.
    85,00 kr
  57. Your Way : vägen till ett rikare liv : kokbok för vardagar
    Your Way : vägen till ett rikare liv : kokbok för vardagar
    Beskrivning
    Det här är uppföljaren till krögaren Erik Lallerstedts succébok "My way", där han skildrade sin egen metod för att gå ner i vikt utan att göra avkall på livets goda. Denna bok visar hur man upprätthåller livsstilen i längden utan att behöva börja räkna kalorier. Som Erik själv säger: "Välmående får aldrig bli en tävlingsform". Det handlar inte om att vinna stilpoäng utan att prioritera det som är viktigt i livet. God och smart mat berikar och förlänger livet.

    Nyckeln till att detta är att få vardagen att fungera. Genom veckoplanering undviker man snabbmatsfällan. Samtidigt gäller det att vara realistisk. Ingen orkar eller hinner vara en gourmetkock en tisdagkväll. Här finns därför enkla och läckra recept som innehåller allt från fiskpinnar till blodpudding.
    75,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 801-890 av 890

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 V:19 2024 Är butiken öppen följande tider:

6-7/5 10-17

8/5: 10-14

10/5:10-17

Samt v 23 2024 Är butiken öppen följande tider:

3-4/6: 10-17

5/6: 10-14

7/6: 17-17


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå