Måndag 10-19
Tisdag- Fredag 10-17
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Här finns recept för veckans alla måltider: Goda frukostar med nyttiga pannkakor, granolor och gröter; snabba mellanmål, perfekta att ta med och mättande luncher som sallader och omeletter. Och naturligtvis ordentliga middagar för hela familjen. Alla rätterna är snabblagade och näringsberäknade så att du vet exakt vad du stoppar i dig. Här finns även tips på hur du med små medel får rätterna att passa för hela familjen.
Dessutom finns bra fakta om näringsämnen, kalorier och allt du behöver veta om cravings och sötsug, hur mycket just du ska äta, varför du inte ska banta och hur du bäst planerar dina mål efter din träning. Boken innehåller också matstrategier som fungerar oavsett vilka frestelser som lockar – du lär dig hur du ska tänka kring kosten på ett sunt och hållbart sätt.
Olga Rönnberg är en av de största inom hälsobranschen. Genom sitt företag Mamma Fitness har hon coachat kvinnor i flera år med både kost och träning vilka har gett fantastiska resultat. Hon känner till kvinnornas kostbeteenden som ingen annan. Olga har tidigare gett ut flera böcker inom träning och nu kommer den efterlängtade kokboken!
Alla älskar pasta! Suverän till vardags och oslagbar vid festliga tillfällen.
Att bjuda på pasta och ett glas vin i all enkelhet känns trevligt och opretentiöst. Pasta smaksatt med olivolja, fräscha färska örter, grönsaker, rotfrukter och frukt är både nyttigt och fantastiskt gott! Många av Lena Söderströms recept är vegetariska och går utmärkt att kombinera med kött, fågel eller fisk.
Dessutom pastarecept från 10 av Sveriges bästa kockar. De som vunnit den mest prestigefyllda kocktävlingen Årets kock och fått Mejerimedalj: Markus Aujulay, Mikael Björklund, Stefan Eriksson, Fredrik Eriksson, Andreas Hedlund, Stefan Karlsson, Gert Klötzke, Christer Lingström, Roland Persson och Peter Skogström.
Innehåller effektivt fettförbränningsprogram!
En effektiv fettförbränning är inte bara bra för din vikt utan ger även bättre uthållighet och hälsa. Den gör att du kan minska risken att drabbas av sjukdomar som diabetes typ 2 och hjärt- och kärlsjukdomar. I denna bearbetade och uppdaterade version av Allt om fettförbränning 1 och 2 redogör Fredrik Paulún bland annat för de olika näringsämnenas betydelse för fettförbränningen och vilken mat som kan underlätta eller försvåra den. Du får även ett två veckor långt fettförbränningsprogram. Paulúns fettförbränning är kort och gott den kompletta guiden till en bättre hälsa för både vardagsmotionären och elitidrottaren.
Fredrik Paulún är en av Sveriges mest kända författare inom näringslära. Hans böcker har hittills sålt i över 700 000 exemplar och många av dem har översatts till flera olika språk. Fredrik föreläser i hela Norden om träning, näringslära och hälsa, och han skriver regelbundet för ett flertal tidningar, däribland Expressen. Han är även känd som näringsexperten från tv-programmet Toppform. På hans välbesökta hemsida www.paulun.se kan du läsa mer om hans verksamhet.
Låt dig inspireras av Fredrik och Karoliina Paulúns egna favoritfrukostar och få en härlig start på dagen.
Yoghurt med granatäpple och valnötter Äggröra med grillade kvisttomater och baconlindad svamp Krispig granola med äpple och kanel Rårisgröt med varm äppelkompott Frisk päronjuice med mynta Fullkornbagels med philadelphiaost och rökt laxI Paulúns GI-mat har Fredrik och Karoliina Paulún samlat massor av god och nyttig mat, tillagad av hälsosamma råvaror som skapar kompletta, smakrika måltider och ger dig all den energi du behöver. Här finns allt ifrån läckra soppor till mustiga höstgrytor och nyttiga efterrätter; främst lättlagad vardagsmat men även rätter som passar när man ska bjuda vänner. Och eftersom de flesta recepten är laktos- och glutenfria passar kokboken i stort sett alla som vill äta bra.
I Paulúns GI-mat har Fredrik och Karoliina Paulún samlat sina godaste och nyttigaste recept där varje råvara gör gott för kroppen. Här finns kompletta, smakrika måltider som ger dig all den energi du behöver. Det är allt ifrån läckra soppor till mustiga höstgrytor och nyttiga efterrätter; främst lättlagad vardagsmat men även rätter som passar när du ska bjuda vänner. Och eftersom de flesta recepten är laktos- och glutenfria passar kokboken i stort sett alla som vill äta bra. Dessutom ger Fredrik personliga kommentarer till alla recept och berättar vilket GI maten har.
"I Paulúns GI-mat får du sköna tips om hur du äter riktigt gott och riktigt smart." (Sportguiden)
"Paulúns GI-mat är en bra bok för dig som vill ha smarta tips på GI-mat som funkar till vardags ... Ett stort plus för att de flesta av recepten är laktos- och glutenfria." (Vår bästa mat)
Såld i 30 000 exemplar!
Bloggen kammebornia.se har tusentals läsare om dagen och på instagramhar Dennis och Pia mellan 20 000 och 30 000 trogna följare.
Här läggs dagligen ut vackra och spännande bilder från parets hem på den sörmländska landsbygden
Har trivselvikten ökat efter år av dåliga vanor, stress och utebliven träning? Är du trött och orkeslös? Svårt att somna eller komma upp på morgonen? Ger inte träningen resultat? Dags för en förändring – som märks? Pigg, smal och glad – 5 veckor till ett sundare liv hjälper dig att hitta formen och känna glädjen i en smalare midja, ökad energi och en mer lustfylld vardag. Med handfasta råd och enkla övningar får du vägledning att ändra dina vanor – för resten av ditt liv.
Ät smalare – Hur ska du äta för att gå ner i vikt – och behålla vikten?
Drick smartare – Hur reagerar kroppen när du dricker öl, vin och sprit? Vad ska du tänka på när det gäller till exempel kaffe och alkohol?
Bli gladare – Vad är det som styr din upplevelse av glädje och lycka? Vad händer i hjärnan när vi är glada eller ledsna? Träna på att tänka positivt och få en ökad livskvalitet på köpet!
Sov bättre – Hur kan du förbättra din sömnkvalitet och känna dig mer utvilad? Vad händer i kroppen när du sover? Och fungerar en ’power nap’?
Träna effektivare – Hur bränner du fett och bygger muskler? Lär dig att träna mer effektivt – utifrån dina förutsättningar. Och glöm inte den viktiga vardagsmotionen.
Rawfoodrecepten inspirerar till att skapa själv utan socker, vetemjöl och mjölkprodukter. Recept som du verkligen kan njuta av med flera sinnen; vackra för ögat, underbara smaker, läkande för kropp och själ och dessutom färgat och skapat med naturliga ingredienser.
Inspirationen till de textila trycken hittar Ingegerd bland annat i både gamla som nya foton, i vävtrissor och tegelstenar, och genom att fixera växter på tyg eller papper och sedan koka det så bildas vackra mönster.
Ingegerd och Kerstin Schönborg, som är mor och dotter, är bosatta på västgötaslätten mellan Skövde och Falköping. Deras gemensamma intresse för natur, färger och god ekologisk mat har förenat dem i en skapandeprocess.
Ingela Linder är fotograf och har varit med under hela processen.
Näringsrik mat, god sömn och motivation att hålla fast i goda vanor - är det något du och din familj skulle vilja ha, men har svårt att få till? Kostrådgivaren och journalisten Ulrika Hoffer ger redskapen som behövs för att lyckas med en långsiktig hälsoinvestering för hela familjen. Välkommen till ett liv som råsmart!
Boken tipsar om hur man gömmer grönsaker i barnens favoritmat, bakar sötsaker utan mjölk, socker och vitt mjöl, hur man gör träningen lustfylld och hur man får hela familjen att sova gott, hela nätterna. Ett tioveckorsprogram hjälper dig att grundlägga hållbara vanor som ger familjen förutsättningar att leva ett aktivt liv med god sömn, rörelse och bra mat.
Boken har en rik receptdel.
Malin Randeniye, legitimerad dietist, som arbetar med inspirerande, informationsrik och väl genomarbetad matunderhållning. Hon är grundare av och chefredaktör på tidningen Glutenfri Matglädje och medverkar sedan flera år tillbaka i det populära inslaget Mat med Malin i Sveriges Radio P4 Sörmland. I sin debutbok har Malin själv skapat recepten, skrivit texterna, fotat, illustrerat och formgivit boken.
Med några nya ingredienser och ändrade proportioner tar kocken Paul Svensson och livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellénius i den här boken 49 av världens mest älskade såser till nya höjder. Det som gör gott att äta, är också ofta hållbart producerat vilket inte gör saken sämre.
Förslag på vad såserna passar bra ihop med listas intill varje recept. Och skulle du få en skvätt över åtföljs de även av smarta tips på nya goda rätter att laga. Hållbar njutning i flera led med andra ord.
Mai-Lis Hellénius brukar kallas livsstilsprofessor. Hon är verksam vid Karolinska Institutet i Stockholm och har i flera decennier arbetat som läkare, forskare och lärare inom sitt område. Mai-Lis Hellénius är en efterfrågad expert och föreläsare, också internationellt. Flera av hennes tidigare böcker har blivit prisbelönta och hon har fått många utmärkelser för såväl sin forskning som för sitt folkhälsoarbete.
Paul Svensson brinner för hållbarhetsfrågor och strävar efter att laga mat som genererar zero waste, något han även föreläser om. Till vardags hittas han på Paul Taylor Lanthandel i Sundbyberg och på den cirkulära experimentrestaurangen Studio 2000 i Stockholm. Han var under elva år kreativ ledare för Fotografiska, som har utsetts till världens bästa museirestaurang och tilldelats en grön stjärna i Guide Michelin. Paul Svensson är även en prisad kokboksförfattare och en av våra mest kända tv-kockar.
Den här boken är indelad i fyra kapitel, tillsammans tänkta att ge förnyad matinspiration från tidig advent till nyår.
Julbak handlar framför allt om alla de där dofterna som sprider julstämning i hela huset. Om saffran, nejlikor, ingefära, pomerans, kanel och kardemumma. En bra sak med att baka är att man kan göra det när man har tid, inte nödvändigtvis precis innan gästerna ska anlända. Vi har samlat recept som förhoppningsvis ska locka fram baklusten, oavsett om man har en hel eftermiddag på sig eller bara en halvtimme. Hela skalan från vörtbröd och kavring till mandelmusslor och lingon-kola finns med.
Läcker kokbok för alla som älskar västkusten!
Två saker förenar deckarförfattaren Camilla Läckberg och stjärnkocken Christian Hellberg. De kommer båda från Fjällbacka och de älskar att äta och laga mat. Nu har de samarbetet kring ett gemensamt drömprojekt. En kokbok som är en hyllning till barndomens Fjällbacka och den mat som de förknippar med livet på västkusten. De har återvänt till alla sina smultronställen och lagat mat på plats bland kobbar, sjöbodar och fiskebåtar.
I Smaker från Fjällbacka delar de med sig av sina favoritrecept. Alltifrån rätter med havets delikatesser till tips på enkel picknickmat och läckra efterrätter.
Boken är uppdelad i sju kapitel som alla inleds med en personlig text av Camilla Läckberg. Recepten har tagits fram av Christian Hellberg som blev Årets kock 2001. Att han älskar västkusten märks på alla fisk- och skaldjursrecept. Vad sägs exempelvis om Carpaccio på hälleflundra med citrussallad eller Örtstekt marulk med rödlöks- och spenatsallad?
Västkustens mat är lika god som dess natur är vacker. Dröm dig bort med hjälp av Niklas Bernstones underbara bilder, låt dig inspireras och bjud in vännerna på middag!
Nära nyskick. Format 22,5 x 20 cm Vikt 440 g. Inbundet förlagsband, rikt illustrerad med inspirerande fotografier i färg. Ingår som tjugonde delen i Allt om Mats bokserie "Smaker från hela världen". INNEHÅLL: Fisk. Kyckling & lamm. Fläsk- & nötkött. Tillbehör.