View as Tabell Lista

Artiklar 601-700 av 893

per sida
Fallande ordning
  1. Nya första kokboken
    Nya första kokboken
    Beskrivning
    Jag kan inte tänka mig något viktigare, eller roligare, än att lära barn att laga mat. "Nya första kokboken" är större, godare och nyttigare. Fler fisk- och grönsaksrecept, fler mellanmålsrecept, register för laktosintoleranta, glutenallergiker eller vegetarianer. Fler "matskolor" ? om potatis, hur man bäst kokar pasta, varför bröd ibland inte jäser, vad man gör när man bränt sig och varför det är bra att gilla bönor. Mitt motto är att mat för barn ska vara jättegod, okonstlad och inspirerande. Den som letar kaloritabeller får söka någon annanstans. Söker man matlust har man hittat rätt!Hälsningar Johanna Westman
    0,00 kr
  2. Nya sorters kakor - 62 veganska kakrecept
    Nya sorters kakor - 62 veganska kakrecept
    Beskrivning
    I denna bok hittar du recept på alla sorters kakor du kan tänka dig, från kola till choklad, frukt och nötter, havre och mycket mer. Alla recept är fria från ägg och mjölk och baserade på enkla, vanliga råvaror. Det är dags för en kakrevolution, och det är här den börjar. Fram med slevar och bunkar så bakar vi nya veganska kakor! Här bjuder Hanna Bergström för kakor för varje tillfälle. Allt från riktiga familjeklassiker till nya spännande sorter. Med grunden i kemin som ligger bakom bakning har hon tagit fram recept som fungerar, och berättar hur du själv kan använda den kunskapen för att utveckla egna skapelser och drömkakor. Det blir en lek i köket med kakor som går att variera i det oändliga. Det är dags för nya sorters kakor, och de är fler än sju!
    195,00 kr
  3. Nya Stora Vinskolan
    Nya Stora Vinskolan
    Beskrivning
    Vinunderhållning för allaDen tredje utvidgade och omarbetade upplagan av den mest kompletta vinskolan som getts ut i Sverige. En bok för alla som tycker det är kul med vin. Enkel och pedagogisk underhållande och lättläst. Uppdelad i tio lektioner för kurser och självstudier men även uppslagsbok för alla vinälskare.
    135,00 kr
  4. Oemotståndliga cheesecakes
    Oemotståndliga cheesecakes
    Beskrivning
    Nu är den här, boken för alla cheesecakefantaster. Maxine Clarks cheesecakes är lätta att göra och kommer snabbt att bli återkommande favoriter på ditt bord.
    Prova till exempel ugnsgräddad tiramisù-cheesecake eller den oemotståndliga marmorerade chokladcheesecaken. Vi får också recept på kylda cheesecakes, till exempel cheesecake med hallon och choklad, banan- och karamellcheesecake, chokladtryffelcheesecake med mandelbiskvier, lychee- och kokoscheesecake och jordgubbscheesecake med vita marshmallows.
    Toppa gärna med en matchande sås som kronan på bakverket. I slutet av boken ges recept på bland annat varm chokladkolasås, mascarponekräm, jordgubbssås och citronkräm.
    Kan du motstå frestelsen?

    Maxine Clark är matskribent och har undervisat på kända kockskolor i London, Toscana och på Sicilien. Hennes recept publiceras regelbundet i tidskrifter och tidningar, som BBC Good Food och Food and Travel.
    75,00 kr
  5. Öl & mat : recept, reportage, mikrobryggerier
    Öl & mat : recept, reportage, mikrobryggerier
    Beskrivning
    En kokbok för alla ölälskare. Här används olika typer av öl som ingredienser i matlagning - som smakbärare och smakhöjare. Förutom ett sextiotal recept på mat med öl eller mat till öl, presenteras även en liten ölskola med sorter, historik, tillverkning och provning.
    125,00 kr
  6. Olgas mat : för aktiva kvinnor
    Olgas mat : för aktiva kvinnor
    Beskrivning
    Olgas mat är fullproppad med rätter som både smakar gott och fyller dig med näring och energi för att du ska klara av träning och vardagsliv.

    Här finns recept för veckans alla måltider: Goda frukostar med nyttiga pannkakor, granolor och gröter; snabba mellanmål, perfekta att ta med och mättande luncher som sallader och omeletter. Och naturligtvis ordentliga middagar för hela familjen. Alla rätterna är snabblagade och näringsberäknade så att du vet exakt vad du stoppar i dig. Här finns även tips på hur du med små medel får rätterna att passa för hela familjen.

    Dessutom finns bra fakta om näringsämnen, kalorier och allt du behöver veta om cravings och sötsug, hur mycket just du ska äta, varför du inte ska banta och hur du bäst planerar dina mål efter din träning. Boken innehåller också matstrategier som fungerar oavsett vilka frestelser som lockar – du lär dig hur du ska tänka kring kosten på ett sunt och hållbart sätt.

    Olga Rönnberg är en av de största inom hälsobranschen. Genom sitt företag Mamma Fitness har hon coachat kvinnor i flera år med både kost och träning vilka har gett fantastiska resultat. Hon känner till kvinnornas kostbeteenden som ingen annan. Olga har tidigare gett ut flera böcker inom träning och nu kommer den efterlängtade kokboken!

    125,00 kr
  7. Omega-3 kokboken : över 100 smarta recept för kropp och själ
    Omega-3 kokboken : över 100 smarta recept för kropp och själ
    Beskrivning
    Omega-3 verkar vara vår tids nya undermedel. Studier visar att ett högre intag av omega-3 kan reducera risken för hjärtattack och diabetes men även artros och alzheimer. Barn som har dyslexi eller ADHD sägs också kunna bli hjälpta och mindre hyperaktiva. Vad ska vi då äta för att få i oss det eftertraktade fettet? Och vad gör man om man vill äta vegetariskt?Omega-3 kokboken redogör inledningsvis för olika fetter och deras effekter. Därefter presenteras ett hundratal recept uppdelade på frukostar, förrätter, luncher, huvudmål och desserter. God mat som samtidigt gör gott!
    125,00 kr
  8. One more slice : surdegsbröd, pizza, pasta och söta bakverk
    One more slice : surdegsbröd, pizza, pasta och söta bakverk
    Beskrivning
    Nu kommer uppföljaren och andra delen av Leila Lindholms omåttligt populära bakbibel "A piece of cake". Andra boken "One more slice" tar vid där "A piece of cake" slutar. Nu gör Leila en djupdykning i hur man bakar sitt eget surdegsbröd, gör hembakad pizza och man lär sig göra sin egen pasta från grunden. Dessutom är det mängder av smarriga recept i kapitel som pannkakor & våfflor, say cheesecake, brownies & blondies, boulangerie och american pie. Precis som i förra boken är det genomgående grundrecept som enkelt förvandlas till många olika smakvarianter. Så det är lätt att hitta sina egna favoriter."One more slice" erbjuder recept som passar året runt till både vardag och kalas. Fotografier av Wolfgang Kleinschmidt. Leila bjuder också på massor av tips och läsning för den som vill utvecklas och lära sig smarta knep i köket, oavsett om man är en van hemmabagare eller nybörjare. Med "One more slice" blir du garanterat kung eller drottning i köket!"Jag är så otroligt stolt över min nya fina kokbok. Vi har plåtat de flesta bilderna i Italien med fantastiskt ljus i superfina miljöer. Jag gjorde min första bakbok A piece of cake med ambitionen att det skulle bli två böcker. Den första skulle inrikta sig mer på söta bakverk som cupcakes, småkakor och tårtor medan den andra skulle bli en djupdykning i bröd och surdegsbröd men även mer matig bakning som pasta och pizza från grunden".
    135,00 kr
  9. Ört bibeln
    Ört bibeln
    125,00 kr
  10. Örtamat
    Örtamat
    135,00 kr
  11. Örter
    Örter
    100,00 kr
  12. Pajer
    Pajer
    Beskrivning
    Den här boken innehåller en fantastisk samling utsökta och fantasirika recept på pajer; ja, här finns en paj för snart sagt varje tängbart tillfälle. Du kan avnjuta pajerna som snacks, på någon picknick eller serverade som kanapéer eller middagsmat. Här finns matiga pajer som till exempel Tarteletter med kronärtskocka och pancetta och Sufflé med rökt kummel och gruyère, liksom söta läckerheter som Karamelliserad citronpaj och Paj med krämig apelsinmarmeladsås - recept som komer att före dig rakt upp i himlen!Boken ingår i en serie som är tänkt för den äventyrlige kocken och alla recept presenteras med vackra färgfotografier och detaljerade instruktioner. Så låt fantasin ta dig till nya kulinariska höjder med hjälp av detta urval förtrollande och mångsidiga pajer!
    85,00 kr
  13. Pajer & goda sallader till
    Pajer & goda sallader till
    Beskrivning
    Det är enkelt och gott att bjuda på en paj. Här finns många förslag på goda sätt att smaksätta den. Alla pajer i boken har också fått en sallad som passar till med ingredienser som kompletterar pajens smaker. Boken är indelad i gröna pajer, ostpajer, pajer med fisk eller kött och dessutom några läckra dessertpajer. Dessutom finns recept på olika typer av pajdegar. Varje pajrecept har förslag på vilken pajdeg som passar bäst, ibland med extra smakförstärkning som t ex en krydda, något grönt eller kanske nötter.

    Det är också lätt att göra en trevlig buffé med några olika sorters pajer och sallader. Allt som behövs utöver det är något gott att dricka till!
    85,00 kr
  14. Pajer : en komplett receptsamling
    Pajer : en komplett receptsamling
    Beskrivning
    Att laga paj är både lätt och roligt. Här hittar du alla recept du behöver både till vardags och till fest, allt från luftiga efterrättspajer till matiga köttpajer.

    Här finns enkla recept för nybörjaren och spännande varianter som väcker nyfikenheten hos den som är mer bevandrad i pajernas underbara värld.

    Matskribenten Jenny Linford inleder med tips på hur man gör en bra pajdeg och avslöjar hur man får pajen att se riktigt god ut.

    Recepten är lätta att följa och varje rätt illustreras med en aptitretande färgbild. Tydliga steg för steg-anvisningar beskriver de grundläggande tekniker man behöver känna till för att lyckas med sina pajer.

    Med den här kokboken i din ägo kan du inte misslyckas!

    Format: 165 x 170 mm

    Fler titlar i samma serie:
    The one & only - Grytor och gratänger
    The one & only - Cupcakes och muffins
    The one & only - Tapas och förrätter
    The one & only - Sallader
    The one & only - Asiatiskt
    The one & only - Soppor
    The one & only - Fisk och skaldjur
    85,00 kr
  15. Paleo : maten och motionen din kropp är byggd för
    Paleo : maten och motionen din kropp är byggd för
    Beskrivning
    Idag består vårt energiintag av cirka 70 procent processad mat, vilket leder till att folksjukdomar som fetma, stroke, diabetes, hjärt-kärlsjuk¬domar och vissa cancerformer skjutit i höjden. Enligt paleo är vägen till hälsa att hitta tillbaka till en mer ursprung¬lig livsstil. Det handlar om att äta rena råvaror av god kvalitet, det handlar om korttidsfasta, om att röra sig på ett naturligt sätt och om att sova ordentligt. Erik Wallsten och Thomas Wahlström berättar på ett utför¬ligt och tydligt sätt hur du enkelt lever enligt paleos principer i din vardag. Bokens tvåveckors menyplan gör det enkelt att komma igång och laga paleokost baserad på grönsaker, rotfrukter, bär, frukt, nötter, ägg, fisk, skaldjur och kött. Eftersom bröd och mjölkprodukter inte finns på menyn är maten dessutom gluten- och laktosfri
    185,00 kr
  16. Passion för desserter
    Passion för desserter
    Beskrivning
    "När jag bestämde mig för att göra en ny dessertbok sommaren 2006 så var målet att ta upp en del gammaldags smaker men presentera dem på ett nytt sätt ? som t.ex. att göra en jordgubbskompott i glas och slå på en vaniljsås; baka en smörströssel för sig och dekorera glaset ? och på så vis få en smulpaj uppochner och slippa en massa disk. Att servera desserter i glas är både elegant och tidsbesparande."I Passion för desserter tar vår främste konditor- och bagarmästare Jan Hedh upp gammaldags smaker som han förhöjer med nya idéer som han inspirerats till under sina resor i världen. Recepten är svårighetsgraderade från en prick till tre. Och liksom Jan Hedhs tidigare fem succéböcker är Passion för desserter överdådigt illustrerad av fotografen Klas Andersson.
    135,00 kr
  17. Passion whisky & whiskey
    Passion whisky & whiskey
    Beskrivning
    Denna handbok är ett måste för den passionerade whiskykonässören. Författaren John Lamond pekar ut alla nödvändiga särdrag: namn, platser, traditioner och smaker. Här finns all den kunskap som upphöjer whiskyn till en konst. Författaren ger goda råd beträffande alla aspekter på detta ärevördiga njutningsmedel. Här finns dessutom de främsta märkena angivna, med uttalsangivelser, samt information om hur man professionellt avsmakar denna gudabenådade dryck.
    110,00 kr
  18. Pasta
    Pasta
    Beskrivning

    Alla älskar pasta! Suverän till vardags och oslagbar vid festliga tillfällen.


    Att bjuda på pasta och ett glas vin i all enkelhet känns trevligt och opretentiöst. Pasta smaksatt med olivolja, fräscha färska örter, grönsaker, rotfrukter och frukt är både nyttigt och fantastiskt gott! Många av Lena Söderströms recept är vegetariska och går utmärkt att kombinera med kött, fågel eller fisk.


    Dessutom pastarecept från 10 av Sveriges bästa kockar. De som vunnit den mest prestigefyllda kocktävlingen Årets kock och fått Mejerimedalj: Markus Aujulay, Mikael Björklund, Stefan Eriksson, Fredrik Eriksson, Andreas Hedlund, Stefan Karlsson, Gert Klötzke, Christer Lingström, Roland Persson och Peter Skogström.

    85,00 kr
  19. Pastaboken
    Pastaboken
    125,00 kr
  20. Pastasåser
    Pastasåser
    100,00 kr
  21. Påtår : fika som räcker till många
    Påtår : fika som räcker till många
    Beskrivning
    Får det lov att vara lite till? Det finns mer att bjuda på och mer att säga om vårt älskade kyrkkaffe, och nu är uppföljaren till överraskningssuccén Kyrkkaffe - bullar, böner och berättelser här. I Kalmar har det satts världsrekord. I Umeå gräddar Elsa och hennes vänner pannkakor på torget. I Askersby lär Mats ut konsten att baka Elnas äppelkaka. I Sjömanskyrkan i Skagen gräddar Barbro och Hans-Åke rågkusar. I Malmö kan man stanna på fruktstund efter veckomässan. I Glommersträsk bor Aina som kan berätta om bönemöten med våffelhjärtan förr i tiden. Och så är det ju recepten: Marjuts hemliga havrebullar, Syjuntans delikatess, Mormor Annas filmjölkslimpa ... Här är recept att baka snabbt, i stora satser och av billiga ingredienser. Sockersnålt, glutenfritt, mjölkfritt, äggfritt och extra barnvänligt finns också. Välkommen till världens bästa fika - det vi fixar åt varandra! Texter av Emma Enebog, Jan Carlquist, Marie Tonkin Reda, Jens Baagoe, Inga-Lina Lindqvist, Magnus Magnusson, Gunlög Rosén och många fler
    100,00 kr
  22. Paulúns fettförbränning : viktminskning : hälsa : uthållighet : viktbalans : bränn fett, inte muskle
    Paulúns fettförbränning : viktminskning : hälsa : uthållighet : viktbalans : bränn fett, inte muskle
    Beskrivning

    Innehåller effektivt fettförbränningsprogram!


    En effektiv fettförbränning är inte bara bra för din vikt utan ger även bättre uthållighet och hälsa. Den gör att du kan minska risken att drabbas av sjukdomar som diabetes typ 2 och hjärt- och kärlsjukdomar. I denna bearbetade och uppdaterade version av Allt om fettförbränning 1 och 2 redogör Fredrik Paulún bland annat för de olika näringsämnenas betydelse för fettförbränningen och vilken mat som kan underlätta eller försvåra den. Du får även ett två veckor långt fettförbränningsprogram. Paulúns fettförbränning är kort och gott den kompletta guiden till en bättre hälsa för både vardagsmotionären och elitidrottaren.


    Fredrik Paulún är en av Sveriges mest kända författare inom näringslära. Hans böcker har hittills sålt i över 700 000 exemplar och många av dem har översatts till flera olika språk. Fredrik föreläser i hela Norden om träning, näringslära och hälsa, och han skriver regelbundet för ett flertal tidningar, däribland Expressen. Han är även känd som näringsexperten från tv-programmet Toppform. På hans välbesökta hemsida www.paulun.se kan du läsa mer om hans verksamhet.

    115,00 kr
  23. Paulúns GI-frukost
    Paulúns GI-frukost
    Beskrivning

    Låt dig inspireras av Fredrik och Karoliina Paulúns egna favoritfrukostar och få en härlig start på dagen.

    Yoghurt med granatäpple och valnötter Äggröra med grillade kvisttomater och baconlindad svamp Krispig granola med äpple och kanel Rårisgröt med varm äppelkompott Frisk päronjuice med mynta Fullkornbagels med philadelphiaost och rökt lax
    135,00 kr
  24. Paulúns GI-mat
    Paulúns GI-mat
    Beskrivning

    I Paulúns GI-mat har Fredrik och Karoliina Paulún samlat massor av god och nyttig mat, tillagad av hälsosamma råvaror som skapar kompletta, smakrika måltider och ger dig all den energi du behöver. Här finns allt ifrån läckra soppor till mustiga höstgrytor och nyttiga efterrätter; främst lättlagad vardagsmat men även rätter som passar när man ska bjuda vänner. Och eftersom de flesta recepten är laktos- och glutenfria passar kokboken i stort sett alla som vill äta bra.



    125,00 kr
  25. Paulúns GI-mat
    Paulúns GI-mat
    Beskrivning

    I Paulúns GI-mat har Fredrik och Karoliina Paulún samlat sina godaste och nyttigaste recept där varje råvara gör gott för kroppen. Här finns kompletta, smakrika måltider som ger dig all den energi du behöver. Det är allt ifrån läckra soppor till mustiga höstgrytor och nyttiga efterrätter; främst lättlagad vardagsmat men även rätter som passar när du ska bjuda vänner. Och eftersom de flesta recepten är laktos- och glutenfria passar kokboken i stort sett alla som vill äta bra. Dessutom ger Fredrik personliga kommentarer till alla recept och berättar vilket GI maten har.


    "I Paulúns GI-mat får du sköna tips om hur du äter riktigt gott och riktigt smart." (Sportguiden)

    "Paulúns GI-mat är en bra bok för dig som vill ha smarta tips på GI-mat som funkar till vardags ... Ett stort plus för att de flesta av recepten är laktos- och glutenfria." (Vår bästa mat)

    Såld i 30 000 exemplar!

     

    115,00 kr
  26. Perfekta pajer
    Perfekta pajer
    Beskrivning
    Många gäster på ingång? Eller kvällsmat med närmaste vännerna? Eller tomt på lunchlådor i frysen? Det perfekta med pajerna i Perfekta pajer är att recepten kommer från alldeles vanliga och ovanliga köksvänner runtom i Sverige. Billigt och lyxigt, klassiskt och kreativt, enkelt och pyssligt, kallt och ljummet och alldeles nygräddat. Grete i Lund skapar nya smaker åt sina elever, Simon improviserar utifrån ett grundrecept, Kjersti i Uppsala provar ovanliga ingredienser, Karins favorit är ett tidningsklipp från 1970-talet, och i Nybro finns världens bästa äppelpaj. Tips om glutenfritt, äggfritt och mjölkfritt -- för det är ju roligast när alla kan vara med! I samma serie: Blixtkakor -- Mat i långpanna-- Bästa bullarna- Långpannans lov-- Nybakat, hembakat-- Saliga soppor
    65,00 kr
  27. Picknick : utflykter & inflykter
    Picknick : utflykter & inflykter
    Beskrivning
    Packa en korg, ta någon du älskar i handen och en filt under armen och ge dig ut på äventyr!
    Det här är en bok om våra utflykter året runt. Med varandra, med familj och vänner. Om våra picknickkorgar och ryggsäckar. Om pulkabacken och vitsippshagen, skogen och sommarängen och den där dagen då regnet öste ner och vi fick gå upp på vinden istället för att åka till stranden. Här finns frukostar på bryggan, picknick i högsta trädet, flygande mattor och hemliga kojor. Man måste inte alltid åka längst bort. De största äventyren kan ibland ske alldeles nära hemma.
    Kanske i dungen bakom mataffären. Det handlar till och med om utflykter som inte blivit av. Här finns såväl vackra bilder och tänkvärda texter som praktiska tips vad gäller packning och utrustning, förströelse och kläder, och även en hel del recept. Förhoppningsvis kan du hitta inspiration till egna utflykter och inflykter här. En flykt undan vanligheten, ute eller inne.

    Bloggen kammebornia.se har tusentals läsare om dagen och på instagramhar Dennis och Pia mellan 20 000 och 30 000 trogna följare.
    Här läggs dagligen ut vackra och spännande bilder från parets hem på den sörmländska landsbygden

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  28. Pigg, smal och glad - 5 veckor till ett sundare liv
    Pigg, smal och glad - 5 veckor till ett sundare liv
    Beskrivning

    Har trivselvikten ökat efter år av dåliga vanor, stress och utebliven träning? Är du trött och orkeslös? Svårt att somna eller komma upp på morgonen? Ger inte träningen resultat? Dags för en förändring – som märks? Pigg, smal och glad – 5 veckor till ett sundare liv hjälper dig att hitta formen och känna glädjen i en smalare midja, ökad energi och en mer lustfylld vardag. Med handfasta råd och enkla övningar får du vägledning att ändra dina vanor – för resten av ditt liv.



    Ät smalare – Hur ska du äta för att gå ner i vikt – och behålla vikten?


    Drick smartare Hur reagerar kroppen när du dricker öl, vin och sprit? Vad ska du tänka på när det gäller till exempel kaffe och alkohol?


    Bli gladare – Vad är det som styr din upplevelse av glädje och lycka? Vad händer i hjärnan när vi är glada eller ledsna? Träna på att tänka positivt och få en ökad livskvalitet på köpet!


    Sov bättre – Hur kan du förbättra din sömnkvalitet och känna dig mer utvilad? Vad händer i kroppen när du sover? Och fungerar en ’power nap’?


    Träna effektivare – Hur bränner du fett och bygger muskler? Lär dig att träna mer effektivt – utifrån dina förutsättningar. Och glöm inte den viktiga vardagsmotionen.

    100,00 kr
  29. Pizza : äkta italienska pizzor till mingel, middag och dessert
    Pizza : äkta italienska pizzor till mingel, middag och dessert
    Beskrivning
    Här hittar du klassiska pizzor, regionala specialiteter, veganska alternativ och söta dessertpizzor att runda av måltiden med. Samantha Santambrogio-Öberg, som till vardags håller kurser i italiensk matlagning, bjuder även på praktiska tips som tar ditt pizzabak till nästa nivå. Lär dig bland annat grunderna till den ultimata degen, och hur du kan grädda den till perfektion i en helt vanlig ugn.

    125,00 kr
  30. Potatis
    Potatis
    135,00 kr
  31. Potatisfrestelser : gratänger, tilltugg, pajer, pizzor, bröd
    Potatisfrestelser : gratänger, tilltugg, pajer, pizzor, bröd
    Beskrivning
    Kokt potatis i all ära, men då variationsmöjligheterna är oändliga varför inte laga något nytt? Här finns inspirerande potatisrecept på alltifrån snabblagade förrätter och frestande tilltugg till innovativa huvudrätter och spännande bakverk.
    85,00 kr
  32. Pressat : 170 juicer och smoothies
    Pressat : 170 juicer och smoothies
    Beskrivning
    Vill du släcka törsten med något välsmakande, välgörande och vackert som dessutom går snabbt och lätt att göra? Med recept på över 170utsökta frukt- och grönsaksblandningar avslöjar Pressat hur en dryck kan vara allt det här på en gång. Här finns en juice för alla smaker såväl som krämiga smoothies. Dessutom innehåller Pressat unika recept på extra nyttiga mjölkfria smoothies, som i stället för mjölk innehåller till exempel cokosmjölk eller sojamjölk. De många vackra inspirerande färgfotografierna ger dig en rejäl dos skaparanda. Lys upp ditt liv med fantastiska juiceblandningar! Allt du behöver är lite färsk frukt och grönsaker, en saftpress eller mixer och Pressat.
    100,00 kr
  33. RÅFIKA och textiltryck
    RÅFIKA och textiltryck
    Beskrivning
    Skapa, njut och fika med gott samvete. Följ med på en resa i naturens och årstidernas skiftningar och upptäck fantastiska smaker och härliga färger. Kerstin tillverkar råfika och låter oss smaka på sina frestande bakverk. Mamma Ingegerd använder många av ingredienserna i sitt textila skapande och tillsammans blir det helt magiskt!

    Rawfoodrecepten inspirerar till att skapa själv utan socker, vetemjöl och mjölkprodukter. Recept som du verkligen kan njuta av med flera sinnen; vackra för ögat, underbara smaker, läkande för kropp och själ och dessutom färgat och skapat med naturliga ingredienser.

    Inspirationen till de textila trycken hittar Ingegerd bland annat i både gamla som nya foton, i vävtrissor och tegelstenar, och genom att fixera växter på tyg eller papper och sedan koka det så bildas vackra mönster.

    Ingegerd och Kerstin Schönborg, som är mor och dotter, är bosatta på västgötaslätten mellan Skövde och Falköping. Deras gemensamma intresse för natur, färger och god ekologisk mat har förenat dem i en skapandeprocess.

    Ingela Linder är fotograf och har varit med under hela processen.

    275,00 kr
  34. Råsmart familj
    Råsmart familj
    Beskrivning

    Näringsrik mat, god sömn och motivation att hålla fast i goda vanor - är det något du och din familj skulle vilja ha, men har svårt att få till? Kostrådgivaren och journalisten Ulrika Hoffer ger redskapen som behövs för att lyckas med en långsiktig hälsoinvestering för hela familjen. Välkommen till ett liv som råsmart!

    Boken tipsar om hur man gömmer grönsaker i barnens favoritmat, bakar sötsaker utan mjölk, socker och vitt mjöl, hur man gör träningen lustfylld och hur man får hela familjen att sova gott, hela nätterna. Ett tioveckorsprogram hjälper dig att grundlägga hållbara vanor som ger familjen förutsättningar att leva ett aktivt liv med god sömn, rörelse och bra mat.

    Boken har en rik receptdel.

    125,00 kr
  35. Raw delight : desserter, glassar, tårtor, bakelser, pajer, småkakor, kex... mmm!
    Raw delight : desserter, glassar, tårtor, bakelser, pajer, småkakor, kex... mmm!
    Beskrivning
    Njut av nyttiga godsaker varje dag! Raw delight bjuder på underbara godsaker och desserter gjorda på raw food-vis av härliga frukter, bär, nötter och frön.Låt en raw tryffel smälta i munnen och gör samtidigt din kropp en tjänst! I Raw delight, som är uppföljaren till Raw food på svenska, visar Erica Palmcrantz Aziz hur du kan äta godsaker varje dag samtidigt som din kropp får massor av näring och livskraft. Här får du recept på ljuvliga desserter, mumsiga tårtor, bakelser, glassar, kakor, bollar, kex, småkakor, smoothier och andra drycker. Upplev frukter, bär, ekologiskt vaniljpulver, kakao i dess renaste form och unika smaker från olika superfoods. Vilken härlig känsla att bjuda familjen och vännerna på något som är gott, nyttigt och samtidigt bra för naturen! Raw food-godsaker görs på naturliga, äkta råvaror som inte upphettas över 42 grader. Alla recept i Raw delight är naturligt fria från vitt socker, gluten, ägg och laktos. Börja din raw livsstil med en efterrätt!.
    135,00 kr
  36. Receptbok för barngruppen
    Receptbok för barngruppen
    Beskrivning
    Receptbok för barngruppen innehåller 25 recept, särskilt utvalda med tanke på barngrupper, läger, fritidshem och liknande. Samtliga recept kan bakas, gräddas och provsmakas på en timme. Boken innehåller recept till både goda mackor, matiga mellanmål, kakor och tilltugg. Varje recept finns i två utföranden. En vuxenversion med normalstor sats och en barnversion, lämplig för 2-3 barn att göra tillsammans. Barnversionerna innehåller tydliga förklaringar i punktform. Till recepten finns också förslag till hur recepten kan varieras eller kompletteras, lekar att leka om det blir en stund över samt roliga sätt att dekorera bordet innan det är dags att äta. Hela boken är kopieringsunderlag.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  37. Rosendals Trädgård : ett år med trädgård och mat
    Rosendals Trädgård : ett år med trädgård och mat
    Beskrivning
    Följ med till Rosendal! Följ årets växlingar i Sveriges mest älskade trädgård, och laga recepten på allt det goda från Rosendals trädgårdskafé.Rosendals Trädgård är en älskad oas mitt i storstaden, öppen för alla besökare. Följ med på en vandring i rosenträdgården och fruktträdgården, njut av blomsterprakten och lär dig om den biodynamiska odlingen. Gör en avstickare till plantboden och samtala om frön, sticklingar och krukväxter, välj bland de färska grönsakerna, inläggningarna och oljorna som återfinns på hyllorna i trädgårdsbutiken. Under ett helt år har Malou von Sivers besökt Rosendals Trädgård i sällskap med fotografen Lena Koller. Resultatet har blivit en ljuvlig berättelse i ord och bild om en enastående rastplats i tillvaron. Recept på mat och bröd, krämer och örtkurer varvas med trädgårds- och kruktips för hela året, porträtt och intervjuer och sagolikt vackra foton.
    125,00 kr
  38. Roten till allt gott
    Roten till allt gott
    Beskrivning
    Roten till allt gott är en kokbok om allt det goda du kan njuta av från rotfrukter.
    Bokens recept följer året med rotfrukterna, från förvårens skrikande behov av vitaminkickar till ljuvliga sommarlätta recept, rotfrukter på grillen, skördetid, värmande favoriter, klassiska rotfruktsrecept och recept till decembers högtider. Rotfrukter är fantastiska råvaror, de är hälsosamma och oftast närodlade, dessutom är de alltid i säsong på grund av deras fina förmåga att kunna lagras. Rotfrukter är också billiga och går att variera i all oändlighet. Helt enkelt supermat när den är som bäst.
    I boken delar författaren Malin Randeniye med sig av sina personliga favoriter av sunda rotfruktsrätter, nostalgiska barndomsklassiker och inspirerande rotfruktsrecept från världens alla hörn.

    Malin Randeniye, legitimerad dietist, som arbetar med inspirerande, informationsrik och väl genomarbetad matunderhållning. Hon är grundare av och chefredaktör på tidningen Glutenfri Matglädje och medverkar sedan flera år tillbaka i det populära inslaget Mat med Malin i Sveriges Radio P4 Sörmland. I sin debutbok har Malin själv skapat recepten, skrivit texterna, fotat, illustrerat och formgivit boken.

    175,00 kr
  39. Rutiga kokboken : grundkokboken för små och stora hushåll : över 1500 recept
    Rutiga kokboken : grundkokboken för små och stora hushåll : över 1500 recept
    Beskrivning
    Rutiga kokboken är en omtyckt klassiker med en stark kännedom bland svenska folket. Rutiga kokboken är baskokboken som ger svar på det mesta och som innehåller alla grundrecept som behövs i ett hem. Den kom ut första gången 1980 och har under alla år uppdaterats allt eftersom nya matvanor och nya råvaror kommit. Rutiga kokboken har hittills sålt i 832.000 exemplar. Nu kommer den nya, reviderade Rutiga kokboken med ny formgivning, nya recept och nya mattrender!Här finns 1.500 recept inom alla områden. Recepten omfattar rena basrecept som till exempel steka fisk och koka sylt och hundratals matrecept för att klara vardagens måltider. I samlingen finns recept med alla slags smaker och influenser. Dessutom finns recept för fest, för barn, för den som vill gå ner i vikt med mera. Rutiga kokbokens recept ger näringsriktig vardagsmat och inledande avsnitt beskriver också hur vi bör äta för att må bra. Alla grundläggande matlagnings-tekniker visas i tydliga steg-för-steg-bilder.Rutiga kokboken beskriver också alla de råvaror som finns i handeln, t ex olika sorters sallader, exotiska frukter, charkvaror, grönsaker, rotfrukter, fiskar. Här finns mycket nyttig baskunskap att hämta. Rutiga kokboken är framtagen på ICA Provkök. Recepten är väl utprovade och maten god och näringsriktig. Ansvarig är Birgitta Rasmusson som i år tilldelats Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Ca 500 färgfoton, över 1.500 recept.
    150,00 kr
  40. Så klart du kan laga vegetariskt
    Så klart du kan laga vegetariskt
    Beskrivning

    Fler och fler väljer att äta enbart grönt. Och för en gångs skull är det inte vegetarianen som måste plocka bort något vid familjemiddagen- den som vill ha kött får lägga till något istället.


    Recepten baseras på grönsaker, baljfrukter eller vegetabiliska produkter. Här finns dessutom tips om hur man kan variera och utveckla rätterna, exempelvis i familjer med olika matinriktningar. Tips och inspiration till enkel och lättlagad vegetarisk kost!

    95,00 kr
  41. Salig blandning
    Salig blandning
    Beskrivning
    Nu är den här - Renée Voltaires nya kokbok Salig Blandning!

    Den efterlängtade uppföljaren till Renée Voltaires kokbok Peace, Love & Food kommer i slutet av maj ut i handeln.

    - Den här boken är verkligen min alldeles egna kokbok. En salig blandning av maträtter som jag lagar varje dag och inte kan leva utan. Härlig mat som är både lätt, rolig och vacker och lagad med de bästa råvarorna, säger författaren och matinspiratören Renée Voltaire, känd från TV och för sina många kokböcker.

    150,00 kr
  42. Sås och dip med mycket smak
    Sås och dip med mycket smak
    Beskrivning
    En god sås eller dip kan göra underverk med varje måltid. En vanlig köttbit, chipsen till drinken och salladen kan bli riktiga höjdare om de serveras med en god sås. Varje recept är försett med fyra förslag vad såsen eller dippen passar till. Det finns spännande recept från all världens kök. 30 färgfoton, 40 recept.
    85,00 kr
  43. SåsAtlas : hållbar njutning
    SåsAtlas : hållbar njutning
    Beskrivning
    Mer sås? Det finns många skäl att tacka ja.

    Med några nya ingredienser och ändrade proportioner tar kocken Paul Svensson och livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellénius i den här boken 49 av världens mest älskade såser till nya höjder. Det som gör gott att äta, är också ofta hållbart producerat vilket inte gör saken sämre.

    Förslag på vad såserna passar bra ihop med listas intill varje recept. Och skulle du få en skvätt över åtföljs de även av smarta tips på nya goda rätter att laga. Hållbar njutning i flera led med andra ord.

    Mai-Lis Hellénius brukar kallas livsstilsprofessor. Hon är verksam vid Karolinska Institutet i Stockholm och har i flera decennier arbetat som läkare, forskare och lärare inom sitt område. Mai-Lis Hellénius är en efterfrågad expert och föreläsare, också internationellt. Flera av hennes tidigare böcker har blivit prisbelönta och hon har fått många utmärkelser för såväl sin forskning som för sitt folkhälsoarbete.

    Paul Svensson brinner för hållbarhetsfrågor och strävar efter att laga mat som genererar zero waste, något han även föreläser om. Till vardags hittas han på Paul Taylor Lanthandel i Sundbyberg och på den cirkulära experimentrestaurangen Studio 2000 i Stockholm. Han var under elva år kreativ ledare för Fotografiska, som har utsetts till världens bästa museirestaurang och tilldelats en grön stjärna i Guide Michelin. Paul Svensson är även en prisad kokboksförfattare och en av våra mest kända tv-kockar.

    150,00 kr
  44. Såser och dippsåser Inspirerande klassiska och nya recept från hela världen
    Såser och dippsåser Inspirerande klassiska och nya recept från hela världen
    Beskrivning
    Såser och DippsåserEn utsökt sås kana utgöra skillnaden mellan en duktig och en mästerlig kock! Det råder inget tvivel om att en vällagad sås som kompletterar en rätt kan förvandla en vanlig måltid till en fest. Den kan sätta sting på anrättningen, göra den gräddigt fyllig, förstärka smaken i huvudingrediensen, balansera konsistenser och ofta ge presentationen en viss elegans.Det finns ingen klar skiljelinje mellana såser och dippsåser. vilket framgår av många recept i den här fanstiska, nya kokaboken. Bland recepten på dippsåser återfinner man alla de där goda tilltuggen och kanapéerna som man kan servera separat med råa grönsaker, pitabröd, tortilla chips och grissini.Perfekt för speciella tillfällen!
    100,00 kr
  45. Single malt whisky : Välj whisky efter smak och doft
    Single malt whisky : Välj whisky efter smak och doft
    Beskrivning
    Aldrig förr har whiskyälskaren - kännaren såväl som nybörjaren - erbjudits en sådan användbar bok om single malt whisky, och den har utvecklats med helhjärtat stöd från Skottlands whiskyindustri. Författarens intresse för whisky började den dagen han av sin far blev bjuden på en Laphroaig "cask strength". Här får vi ta del av hans doft- och smakguide, whiskytillverkningens historia och sist men inte minst hur man bäst organiserar en whiskyprovning.
    125,00 kr
  46. Sju sorters julkakor
    Sju sorters julkakor
    Beskrivning
    Klassikern Sju sorters kakor kommer här med en special­utgåva som enbart innehåller julens alla härligaste sötsaker. I juletid doftar kakorna kryddigt gott av kardemumma, kanel, saffran och stjärnanis. Här bakar Cecilia Vikbladh alla de klassiska julkakorna som pepparkakor, chokladrån och sylthjärtan och mer moderna varianter som saffransrulltårta med lemoncurd och knäckkaka med lingondipp. Det blir en bok som får oss att längta till julen nästan året om. För vad är väl mysigare än doften av hembakat som sprider julstämning i hela huset?
    140,00 kr
  47. Sju sorters kakor
    Sju sorters kakor
    Beskrivning
    Sju sorters kakor är något så ovanligt som en modern klassiker. Sedan 1945 har denna populära bakbok bjudit på läckra småkakor, vetebröd, mjuka kakor, tårtor m.m. som förgyller kakfaten. Under åren har den moderniserats och förbättrats, och de nära 300 recepten har kryddats med nya bakverk som ligger i tiden samtidigt som klassikerna har bevarats.
    115,00 kr
  48. Skärgårdsmat med Salming
    Skärgårdsmat med Salming
    Beskrivning
    Den svenska skärgården är helt unik. Fler borde ge sig ut och upptäcka vilka skatter vi har i det här landet. Man behöver inte ens ha båt för att komma dit. Det är bara att ta för sig.

    Börje Salming är inte bara hockeylegend. Han är dessutom passionerad matlagare och hängiven skärgårdsbo. Börje ser det som en ynnest att vakna med sjöutsikt, och kan inte tänka sig något bättre än en stilla
    235,00 kr
  49. Sköna cocktails
    Sköna cocktails
    Beskrivning
    En klassisk cocktail är fest och glamour. Under mer än ett sekel av revolutioner, krig, alkoholförbud och depressioner har den behållit sin förmåga att skänka elegans och feststämning.
    Sköna Cocktails är en hyllning till alla de oemotståndliga drinkar som blandats till på världens förnämsta barer, och innehåller all information du behöver för att bli din egen bartender. Imponera på middagsgästerna med en bricka iskalla Margaritas, eller förgyll brunchen dagen efter med en klassisk Bloody Mary.

    50 enkla till medelsvåra drinkrecept.

    De bästa av de klassiska drinkarna.
    75,00 kr
  50. Skotsk single malt whisky : en reseguide till 100 destillerier
    Skotsk single malt whisky : en reseguide till 100 destillerier
    Beskrivning
    Skotsk single malt whisky En reseguide till 100 destillerier är en lät¬tillgänglig och praktisk bok i fickformat för dig som planerar att besö¬ka destillerierna, eller bara vill resa från fåtöljen. Boken inleds med en kortfattad beskrivning av tillverkningsprocessen, men tyngdpunkten är presentationen av de omkring 100 destillerier som producerar single malt whisky i Skottland i dag. De presenteras med vägbeskrivning, historik, besöksfakta och uppgifter om vid vilken ålder destilleriets oli¬ka whisky har buteljerats. En av whiskysorterna från varje destilleri beskrivs mer ingående med färg, doft, smak och omdömen. Boken av¬slutas med omfattande engelsk/svenska och svensk/engelska ordlistor.
    125,00 kr
  51. Skotsk whisky : allt om maltwhisky : historia, tillverkning, destillerier
    Skotsk whisky : allt om maltwhisky : historia, tillverkning, destillerier
    Beskrivning
    När den första upplagan av Per Ellsbergers bok utkom 1999 slog den ner som en bomb i whiskyvärlden, och inte bara den svenska! Efter några månader strömmade det in tacksamma brev från whiskyvänner från snart sagt hela världen ? brev som berömde boken och utsåg den till "världens bästa bok om whisky".Per Ellsberger är medlem i och en av initiativtagarna till Swenska Whisky Associationen och medverkar ofta i branschtidningen Scotch Whisky News.
    175,00 kr
  52. Smaker fån hela världen - SVENSK vinter & jul
    Smaker fån hela världen - SVENSK vinter & jul
    Beskrivning
    Svensk vinter & jul [ur Allt om mat] Serie: Smaker från hela världen ; 5 av KARLSTRÖM, ULLA & LUNDIN, CECILIA & WREDE, EVA [RED] Bonnier tidskrifter, 2008. Kartonnage, 124s. 23x20cm, 438g. Rikt färgfotoillustrerad. Mycket fint skick. ISBN 9789189346949. Beskrivning: Svensk julmat, det vet väl alla vad det är ? eller? Vad ska egentligen serveras till glöggen och vad ska ställas fram på det dignande julbordet? Även om julskinkans ställning som paradrätt tycks ohotad är det ganska tydligt att traditionerna börjar luckras upp. Eller kanske snarare kompletteras.

    Den här boken är indelad i fyra kapitel, tillsammans tänkta att ge förnyad matinspiration från tidig advent till nyår.

    Julbak handlar framför allt om alla de där dofterna som sprider julstämning i hela huset. Om saffran, nejlikor, ingefära, pomerans, kanel och kardemumma. En bra sak med att baka är att man kan göra det när man har tid, inte nödvändigtvis precis innan gästerna ska anlända. Vi har samlat recept som förhoppningsvis ska locka fram baklusten, oavsett om man har en hel eftermiddag på sig eller bara en halvtimme. Hela skalan från vörtbröd och kavring till mandelmusslor och lingon-kola finns med.

    95,00 kr
  53. Smaker från Fjällbacka
    Smaker från Fjällbacka
    Beskrivning

    Läcker kokbok för alla som älskar västkusten!

    Två saker förenar
    deckarförfattaren Camilla Läckberg och stjärnkocken Christian Hellberg. De kommer båda från Fjällbacka och de älskar att äta och laga mat. Nu har de samarbetet kring ett gemensamt drömprojekt. En kokbok som är en hyllning till barndomens Fjällbacka och den mat som de förknippar med livet på västkusten. De har återvänt till alla sina smultronställen och lagat mat på plats bland kobbar, sjöbodar och fiskebåtar.

    I Smaker från Fjällbacka delar de med sig av sina favoritrecept. Alltifrån rätter med havets delikatesser till tips på enkel picknickmat och läckra efterrätter.

    Boken är uppdelad i sju kapitel som alla inleds med en personlig text av Camilla Läckberg. Recepten har tagits fram av Christian Hellberg som blev Årets kock 2001. Att han älskar västkusten märks på alla fisk- och skaldjursrecept. Vad sägs exempelvis om Carpaccio på hälleflundra med citrussallad eller Örtstekt marulk med rödlöks- och spenatsallad?

    Västkustens mat är lika god som dess natur är vacker. Dröm dig bort med hjälp av Niklas Bernstones underbara bilder, låt dig inspireras och bjud in vännerna på middag!

    125,00 kr
  54. Smaker från hela världem - JAPAN & KOREA - Ur allt om kök
    Smaker från hela världem - JAPAN & KOREA - Ur allt om kök
    Beskrivning
    Smaket från hela världen japan & korea Inb. Bonnier tidskrifter ab, 2008, tryckt i milano 2008, fint skick, 124 sidor.
    95,00 kr
  55. smaker från hela världen - FRANKRIKE - Ur allt om mat
    smaker från hela världen - FRANKRIKE - Ur allt om mat
    Beskrivning
    av Ulla Karlström, Cecilia Lundin, Eva Wrede (red.) Inbunden bok. Bonnier tidskrifter / Allt om mat. 2009. 124 sidor.

    Nära nyskick. Format 22,5 x 20 cm Vikt 440 g. Inbundet förlagsband, rikt illustrerad med inspirerande fotografier i färg. Ingår som tjugonde delen i Allt om Mats bokserie "Smaker från hela världen". INNEHÅLL: Fisk. Kyckling & lamm. Fläsk- & nötkött. Tillbehör.

    95,00 kr
  56. smaker från hela världen - INDIEN - Ur allt om mat
    smaker från hela världen - INDIEN - Ur allt om mat
    Beskrivning
    ISBN 9789189346994 Titel Indien : [ur Allt om mat] Författare Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat Förlag Stockholm : Bonnier tidskrifter Utgivningsår 2008 Språk Svenska
    95,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 601-700 av 893

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå