View as Tabell Lista

Artiklar 901-1000 av 2421

per sida
Fallande ordning
  1. Inred och dekorera ljust och lantligt : shabby chic, slitet charmigt, nytt och nött
    Inred och dekorera ljust och lantligt : shabby chic, slitet charmigt, nytt och nött
    Beskrivning

    Något vitt, något grått,
    något nytt, något fått,
    något gammalt och slitet,
    något blankt, feminint och slitet ...


    Det är insidan som räknas! Det spelar ingen roll om du bor i en lägenhet mitt i stan eller i en vanlig villa från 70-talet – väl innanför ytterdörren kan ditt hem ändå vara ljust och charmigt lantligt.


    Rustad med pensel och några burkar vit färg kan du själv skapa den lantliga stilen som känns så rätt i tiden – och det utan att vända ut och in på plånboken! För den som vill inreda sitt hem lantligt är loppisar och antikbodar rena guldgruvan. Den som är händig tillverkar själv inredningsdetaljerna med rätta stilen.


    Låt dig inspireras av inredningsspecialisten Anna Örnbergs handfasta tips och kreativa idéer för att själv skapa en ljust romantisk eller robust lantlig stil hemma.



    100,00 kr
  2. Inredningsdetaljer - skapa med tyg, filt och garn till dig och ditt hem
    Inredningsdetaljer - skapa med tyg, filt och garn till dig och ditt hem
    Beskrivning
    INREDNINGSDETALJER skapa med tyg, filt och garn till dig och ditt hem
    av Susanne Magelund

    Det är många faktorer som bestämmer hur vi inreder våra hem: trender, behov, smak, ekonomi och mode. Resultatet
    blir ett uttryck för vilka vi är, och det allra viktigaste är att vi trivs i det hem vi har skapat. I INREDNINGSDETALJER hittar du mängder av tips på saker som du kan göra till dig själv och ditt hem av filt, tyg, garn och papier-maché. Gör vackra kuddar och plädar, snygga sjalar och väskor och annorlunda lampor och skålar. Varje projekt har materialangivelser, tydliga steg-för-steg-beskrivningar och mönster. Dessutom är boken fylld av inspirerande bilder som väcker skaparlusten.



























    100,00 kr
  3. Inte bara Anna : asperger och stress
    Inte bara Anna : asperger och stress
    Beskrivning
    Många hade försökt förstå sig på Anna. Men hon hann bli femton år innan någon förstod att hon hade Aspergers syndrom. Att leva med asperger kan vara påfrestande och man stöter på fler hinder i vardagen än andra. Det kan leda till stress och så småningom utbrändhet. Och Anna är långtifrån ensam om sina upplevelser. När Anna var sjutton år kom hon till sist inte iväg till skolan. Här börjar författaren Elisabet von Zeipel och Anna en spännande ”resa” som vi får följa med på.

    Det här är en fackbok i berättelsens form. Anna har farit illa men trots det är det en hoppfull bok. Utbrändhet kan förebyggas när vi sänker stressen för personer med asperger.

    I sitt förord skriver professor Christopher Gillberg: Jag är övertygad om att Zeipel och Alm här har åstadkommit ett genombrott i vår syn på bemötande och intervention vid Aspergers syndrom. Detta är en bok som borde läsas av alla som i sitt arbete – eller i övrigt i vardagen – kommer i kontakt med personer med Aspergers syndrom

    200,00 kr
  4. Inte i Guds namn : att utmana religiöst våld
    Inte i Guds namn : att utmana religiöst våld
    Beskrivning
    För mänsklighetens och den fria världens skull är stunden nu inne för människor från alla religioner att stå tillsammans och deklarera: Inte i Guds namn

    Trots signaler om en fortsatt sekularisering så har 2000-talet i stället bevittnat en svallvåg av religiös extremism och våldshandlingar som skett i Guds namn.

    I sin bok Inte i Guds namn undersöker Jonathan Sacks våldets rötter och dess relation till religionen. Han fokuserar på den historiska spänningen mellan de tre abrahamitiska trosriktningarna judendom, kristendom och islam.

    Sacks hämtar sin argumentation från ett brett fält: evolutionspsykologi, spelteori, historia, filosofi, etik och teologi. Han visar hur våldstendenser kan förvandla den mest barmhärtiga av religioner. Genom en nära läsning av bibliska nyckeltexter som ligger till grund för de abrahamitiska trosåskådningarna utmanar han dem som hävdar att religionen är roten till våldet och menar att teologin måste bli en del av lösningen om den inte ska förbli kvar vid problemets kärna.

    Boken är en skarp tillrättavisning till alla som dödar i den Guds namn som är ursprung till livet, som drar ut i krig i den Guds namn som är fredens Gud och hatar i den Guds namn som är kärlekens Gud och praktiserar grymheter i den Guds namn som är barmhärtighet.

    Jonathan Sacks är en global religiös ledare, filosof och författare till mer än tjugofem böcker och en röst för moral i vår tid. Han är en uppskattad föreläsare över hela världen och är en ofta anlitad kommentator i brittisk tv och radio. Från 1991 till 2013 var han överrabbin för The United Hebrew Congregation i det brittiska samväldet

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  5. Inte utan min långpanna
    Inte utan min långpanna
    Beskrivning
    Ska barngrupperna ha avslutningsfest? Är det dags för personalfika? Kommer det en busslast för att titta på kyrkan? Behöver vännerna hjälp med studentfesten? Ska släkten komma på besök?Låt långpannan rädda dig den här gången också. Precis som i alla de tidigare Kyrkkaffeböckerna kommer recepten från hemmabakare och några proffs på olika platser i Sverige och världen. Alla tycker om att bjuda må
    65,00 kr
  6. IQ Utmaningen
    IQ Utmaningen
    Beskrivning
    Sätt din tankeskärpa på prov med de här utmanande och finurliga problemen. Boken är indelad i tjugo nivåer med ökande svårighetsgrad. På varje nivå ställs du inför en mängd skiftande problem som anstränger och stimulerar dina "små grå celler". Tänk logiskt. Tänk rationellt. Tänk lateralt. Det här är den perfekta boken för alla problemlösare som vill anstränga sin intelligens till det yttersta.

    65,00 kr
  7. Isa Does it
    Isa Does it
    125,00 kr
  8. Island
    Island
    Beskrivning
    Fakta om Reykjavik och Blå Lagunen, om gejsrar och Vatnajökull, om lunnefåglar och den unika isländska naturen, och mycket mycket mer. Berlitz klassiska reseguide är fullmatad med information om den sägenomspunna ön i norra Atlanten. Den är lätt att läsa – och lätt att använda.

    Här får du en historisk översikt och vägledning till alla viktiga sevärdheter. Du får tips om kultur- och sportevenemang, festivaler, nöjen och shopping, liksom förslag på spännande rundresor och utflykter. Här hittar du också information om hur transportmedlen fungerar, var turistbyråerna ligger, vad du gör i en nödsituation eller vid sjukdom. Aktuella tips på hotell och restauranger, liksom detaljerade kartor finns också i boken.

    Allt i färg och praktiskt fickformat. Guiden hjälper dig att få ut det mesta av din resa till Island.

    110,00 kr
  9. Islandshästar : skötsel - hälsa - gångarter
    Islandshästar : skötsel - hälsa - gångarter
    Beskrivning

    Islandshästar handlar om praktisk hästhållning för islandshästar. Tyngdpunkten ligger på utfodring och skötsel, förebyggande hälsovård och gångartsridning. Här finns detaljerade råd för en hästvänlig hagmiljö. Även stallets miljö och hästens värmebalans beskrivs.

    Dessutom redogörs för hur man förebygger och behandlar sommareksem, benspatt och andra sjukdomar. Visitation, smittskydd och...

    195,00 kr
  10. Israel
    Israel
    Beskrivning
    Pocket guide på engelska.
    50,00 kr
  11. Israel & The Palestinian Territories (7 Ed)
    Israel & The Palestinian Territories (7 Ed)
    Beskrivning
    New full-colour maps, including a pull-out map of Jerusalem, and a feature on crossing borders makes planning excursions easy; Includes photo features on religious sites, and illustrated highlights on Temple Mount and Petra ; In 2010, tourist numbers were up 22.6%
    175,00 kr
  12. Israel och dess fiender
    Israel och dess fiender
    Beskrivning
    Boken kan ses som ett inlägg i Mellanösternproblematiken, Israel, arabstaterna och palestinierna. Vi vet att mycket ofta är konflikten här i centrum för nyhetsrapportering.
    Därför kan det vara bra att få en inblick i den. Boken är inte till för att försvara Israels handlande, det kan finnas frågor kring det också, men den är ett försök att förstå kampen emot de fiender landet har.Den
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  13. Istanbul
    Istanbul
    Beskrivning

    Guiden tar dig raka vägen till det bästa Istanbul har att erbjuda. Oavsett om du söker historia och kultur, eller mat och shopping, ger dussintals topplistor all den expertkunskap som du som besökare i den mytomspunna staden kan behöva. Det är lätt att hitta rätt med hjälp av de detaljerade utvikskartorna. Vad du än söker - här är din guide till 10 i topp av allting.

    85,00 kr
  14. Istanbul
    Istanbul
    Beskrivning

    Guiden tar dig raka vägen till det bästa Istanbul har att erbjuda. Oavsett om du söker historia och kultur, eller mat och shopping, ger dussintals topplistor all den expertkunskap som du som besökare i den mytomspunna staden kan behöva. Det är lätt att hitta rätt med hjälp av de detaljerade utvikskartorna. Vad du än söker - här är din guide till 10 i topp av allting.

    85,00 kr
  15. Italienska bufféer
    Italienska bufféer
    Beskrivning
    Den italienska maten ökar hela tiden i popularitet. Den passar vår tid där vi stressar och springer genom livet och inte tycker oss ha tid till matlagning. Den italienska maten går ofta snabbt. Men italienaren skulle aldrig gå med på att det inte finns tid för mat. Mat är en av hörnpelarna i den mänskliga existensen det är inget man slarvar med, annat än möjligen frukosten. Lunchen får gärna ta några timmar.

    Mat är ju så mycket mer än intagande av näring. Det är att njuta, känna och uppleva, och inte minst är det ett fantastiskt bra sätt att mötas och umgås. Den italienska matens enkelhet lockar. Det är till synes bara några ingredienser, ofta ganska få, som blandas ihop. Sedan är det klart!

    Den italienska maten är som bäst i smårätterna, förrätterna antipasti- och rätten därpå primi där pasta, risotto och soppa dukas fram. Paletten med efterrätter dolci- brukar vara ganska begränsad men gör sällan någon besviken man vet vad som fungerar. I Italien har man självförtroende nog att servera färsk frukt som dessert. Så att göra en bok med italienska bufféer är egentligen självklart. Bjud helt enkelt på det bästa och låt var och en välja själv!

    Marco Baudone har varit kock i Italien, Frankrike och Sverige bland annat på Operakällaren i Stockholm i fem år. Marcos favoritrecept presenteras med Stefan Anderssons läckra bilder och Tomas Tengbys reflektioner kring den italienska maten.
    115,00 kr
  16. Italienska för nybörjare
    Italienska för nybörjare
    Beskrivning
    I Italienska för nybörjare presenterar Marco Manieri de grundtekniker som gjort att det italienska köket älskas världen över. När du väl har lärt dig ett fåtal metoder och grundkoncept kan du enkelt laga klassiska rätter och komponera dina egna med genuint italienska smaker. Marco själv började entusiastiskt sin bana som passionerad matlagare med övertygelsen att ju fler kryddor desto godare mat
    225,00 kr
  17. Italienska klassiker
    Italienska klassiker
    Beskrivning
    Italiensk mat förknippas kanske främst med pasta och pizza och italienarna äter mest pasta i världen. Men det italienska köket har så mycket mer att erbjuda - antipasti, primi, secondi, contorni och dolci.I Italienska klassiker varvas välbekanta recept med kul kuriosa. Visste du till exempel att svartpepparn i pasta alla carbonara - eller kolarhustruns pasta - sägs symbolisera koldammet som kolaren drog med sig hem? Eller att carpaccion kom till när en grevinna med dåliga blodvärden ordinerades av sin läkare att äta råbiff och varierade menyn med oxfilé i tunna skivor?
    115,00 kr
  18. Italienska på resan : parlör
    Italienska på resan : parlör
    Beskrivning
    Berlitz resebibliotek - guider, parlörer och ficklexikon - är till ovärderlig hjälp på resan. Böckerna revideras fortlöpande och är därför alltid aktuella och pålitliga. Nya utgåvor av reseguiderna - över enskilda resmål eller över hela områden eller länder - kommer i genomsnitt vartannat år. Guiderna är försedda med utvikningskartor som underlättar hanterandet - du kan läsa samtidigt som du följer med på kartan. Guider över större städer är försedda med separat kategoriindelad hotell- och restaurangförteckning.
    60,00 kr
  19. Ja tack: mat för diabetiker och alla andra
    Ja tack: mat för diabetiker och alla andra
    Beskrivning
    Ofta får en diabetiker säga nej tack till mycket. I denna bok presenteras nyttiga, goda recept på ett lustfyllt sätt och som man kan säga ja tack till. All diabetesbehandling går ut på att hålla blodsockret på en så normal nivå som möjligt. Det gör man med hjälp av en kombination av rätt kost, läkemedel och motion. Egentligen borde alla människor äta den mat som en diabetiker bör äta. Det finns 100 miljoner diabetiker i världen, som man känner till. Trots upptäckten av insulinet fortsätter sjukdomen att gäcka läkarvetenskapen, inte minst sedan det har konstaterats att sjukdomen är på frammarsch över hela världen och allra snabbast i Skandinavien. Malin Söderström, den enda kvinnan i det Svenska Kocklandslaget, svarar för recepten. Alla recepten är faktagranskade och näringsberäknade av dietisten Annette Järvi, Uppsala Akademiska Sjukhus. Ca 50 recept, ca 40 färgfoton.
    85,00 kr
  20. Jag älskar att bara vara så länge jag är i vägen
    Jag älskar att bara vara så länge jag är i vägen
    Beskrivning
    Äntligen kommer uppföljaren till fjolårets succé i husdjurs- och humorhyllan, "Förlåt att jag väckte dig, jag var bara uttråkad", som hyllats och älskats av kattälskare Sverige över! 62 kattdikter och lika många urgulliga bilder som garanterat får kattälskare på fall.
    I vart tredje svenskt hushåll finns ett sällskapsdjur. Och med över 1,2 miljoner registrerade katter är missen det populäraste husdjuret av alla. Med tanke på detta är det kanske inte så konstigt att så många också tycks gilla kattlitteratur!
    I boken Jag älskar att bara vara så länge jag är i vägen har det ordlekande författarparet Jennifer Bark och Stellan Löfving fortsatt gräva ner sig i den egensinniga kattens liv och presumtiva funderingar. Med humor och livlig fantasi sätter de ord på ytterligare 62 underbara katters tankar, i situationer som varenda kattägare alldeles garanterat känner igen sig i.
    125,00 kr
  21. Jag behöver rötter och vingar : om assyrisk/syriansk identitet i Sverige
    Jag behöver rötter och vingar : om assyrisk/syriansk identitet i Sverige
    Beskrivning
    Denna bok ägnas åt identitetsfrågor hos assyrier/ syrianer i Sverige. Det är en grupp människor som ser sin framtid i Sverige men som vill bevara vissa särdrag som man anser vara av omistligt värde. Frågan om identitet i en sådan här diasporasituation kan inte belysas med mindre än att den långa historien och rötterna i ursprungsmiljön behandlas. I fokus hamnar då frågor som:

    1. benämningarna syrian och assyrier 2. identitetsanspråk för assyrier/syrianer 3. mötet mellan och överbryggandet av två kulturer 4. kyrkans centrala roll 5. folkmordet (seyfo) och 6. etno-religiös och etno-nationell identitet Bidragen i boken är skrivna utifrån olika perspektiv och ger läsaren en bred och intressant bild av assyrierna/syrianerna i Sverige. Boken vänder sig till alla som arbetar med eller studerar migrationsfrågor och då särskilt assyrier/-syrianer.

    225,00 kr
  22. Jag börjar på måndag
    Jag börjar på måndag
    Beskrivning

    När börjar man sitt nya liv och tar tag i alla gamla dåliga vanor? I morgon, på måndag, efter nyår. Sällan just nu i alla fall. Men vilken kick när man lyckas!


    Charlotta Lithman tackade med vånda ja till DN:s fråga om hon ville bli coachad av två experter för att ta nya hälsotag i september 2012. Experterna var medicinjournalisten Gunilla Eldh och hjärnforskaren Martin Ingvar som tillsammans...

    125,00 kr
  23. Jag kan laga mat
    Jag kan laga mat
    Beskrivning
    Matglädje för barn!

    Jag kan laga mat!...och det kan du också eftersom Annabel Karmel visar hur man gör. Det här är en kokbok där du steg för steg blir hemmastadd i köket och lär dig att laga god och nyttig mat.

    Lär dig knepen
    Ta reda på hur man bär sig åt för att hacka, vispa, sikta, knåda och baka.

    Välj recept
    Använd teknikerna i boken för att förvandla ingredienserna till perfekta rätter som passar till hela familjen.

    Hugg in! När maten är klar får du njuta av egen, hemlagad mat!

    Denna bok innehåller bra och tydliga bilder som steg för steg visar hur man ska gå till väga.

    Boken innehåller:
    Inledning - praktisk information och fakta om t.ex. nyttig mat och namnen på olika slags grönsaker.
    Kapitel ett - lättlagade recept, t.ex. koka ägg, varma smörgåsar, wraps, etc.
    Kapitel två - smårätter som kycklingsallad och bakpotatis.
    Kapitel tre - 17 huvudrätter.
    Kapitel fyra - 14 efterrätter och bakverk
    Kapitel fem - tekniker och tips, t.ex. dela ägg, vispa äggvitor, lösa upp buljong, pressa vitlök, göra marinad m.m.

    Format: 224 x 285 x 14 mm
    95,00 kr
  24. Jag kan teckna djur
    Jag kan teckna djur
    Beskrivning
    En handbok i konsten att teckna djur. Här får den tecknarintresserade utveckla sin talang steg för steg; titta på form, rörelse, proportioner, göra en enkel skiss med hjälplinjer, pröva olika skuggtekniker, för att till sist arbeta fram en färdig teckning. För dem som alltid sagt att jag kan inte rita kan en sådan här bok bli en glad överraskning. Alla kan lära sig att teckna just sitt favoritdjur
    85,00 kr
  25. Jag orkar inte mer : när jobbet skadar själen
    Jag orkar inte mer : när jobbet skadar själen
    Beskrivning
    Självmordet som väckte Sverige. Den 10 juni 2010 tar Lasse livet av sig. Efter en infekterad konflikt med sin närmsta chef och en arbetsgivare som hotar med avsked orkar han inte mer. Det blir slutet på ett liv, men början på en kamp för upprättelse. För barnen, för änkan. I Jag orkar inte mer berättar Elinor Torp hela historien om det så kallade Krokomfallet. Om självmordet och händelserna som ledde fram till det, men också om det rättsliga efterspelet. Det är en berättelse om psykisk ohälsa på jobbet och om ett samhälle som saknar verktyg att hjälpa den som blir sjuk. Tiotusentals svenskar långtidssjukskrivs varje år på grund av mobbning i arbetslivet. Upp till 300 begår självmord. Mångdubbelt fler än de som dör i olyckor på jobbet.
    175,00 kr
  26. Jag skulle ha bytt till lågenergilampa i hallen : en koldioxidbantares berättelser
    Jag skulle ha bytt till lågenergilampa i hallen : en koldioxidbantares berättelser
    Beskrivning
    Jag lovade mig själv (i en stund av högtidlighet och högmod) att år 2007 gå ner på en hållbar nivå av utsläpp av växthusgaser. För att kolla om det går. Att minska mitt ekologiska fotavtryck till en rimlig nivå, men fortfarande vara en del av det samhälle jag satts att leva i. Det finns ju de som flätar skägget, tovar sin müsli, flyttar ut i finnmarkerna och lever på svedjebruk med fjorton getter. All respekt till dem. Men jag gillar ju stan. Jag gillar att köpa mat i affären och ha elektriskt ljus. Så vad kan man göra inom ramarna? Det som ganska många skulle kunna ställa upp på. OM det bara fanns en snitslad bana. Den här boken har två spår: Dels får läsaren följa författarens koldioxidbantning med alla dess turer, dels är boken späckad med aktuella fakta om miljöfrågorna genom vetenskapliga referenser och länkar. Som läsare lär man sig mycket längs vägen samtidigt som man har ofantligt roligt. Boken är rolig och lättläst. Staffan Lindberg var under många år medlem i den showande vokalgruppen Vibafemba. Numera sjunger han då och då med Radiokören och uppträder också som sångare och underhållare med eget material. Han har också medverkat som koldioxidbantare i SVT:s klimatserie "Vädrets makter". Under 2010 turnerar han med föreställningen "Det finns bara dåliga kläder - En liten klimatchock av och med Staffan Lindberg". Just nu är Staffan aktuell med en turné på elmoped! Läs mer på www.elmopedturnen.se
    150,00 kr
  27. Jag vill pyssla!
    Jag vill pyssla!
    Beskrivning
    Jag vill pyssla! är en bok fullproppad med kreativa pysselidéer för barn i alla åldrar. Inspireras av bokens 26 fantasifulla projekt och skapa fina saker till ditt eget rum eller att ge bort i present. Tryck på t-shirtar, måla på en lampskärm, eller varför inte fixa egna graffitilakan? Använd återbruk och låt avlagda leksaker bli till nya, bygg sagotorn och gör korkgubbar. Alla projekt visas med tydliga steg-för-steg-bilder och anvisningar. Svårighetsgraden varierar här finns något för alla. Boken kan användas både tillsammans med en vuxen eller av barn på egen hand.

    Upptäck glädjen i att skapa tillsammans!

    100,00 kr
  28. Jamie lagar Italien : en hyllning till den goda italienska maten
    Jamie lagar Italien : en hyllning till den goda italienska maten
    Beskrivning
    Det är knappast någon hemlighet att Jamie Oliver älskar det italienska köket. Här finner han den enkla, goda och vällagade maten utan krusiduller. Jamie lagar Italien är en hyllning till det kök som är så viktigt, både för Jamie själv och för så många andra matälskare världen över.

    Boken innehåller över 130 smakrika recept, alla presenterade på det sätt som kännetecknar Jamie.

    195,00 kr
  29. Jamie: Fyra årstider i köket - Sommarens fräscha & läckra smaker
    Jamie: Fyra årstider i köket - Sommarens fräscha & läckra smaker
    Beskrivning
    Sommaren i Jamies kök är fräscha sallader av rödbetor, vattenmelon eller räkor, lätta pastarätter med smak av citron och kapris. Det är högsäsong för tomhusmatlagning - dofterna av grillad fisk, kyckling och lamm väcker aptiten efter lata dagar på stranden.
    85,00 kr
  30. Jamies kök
    Jamies kök
    Beskrivning
    På bara några år har den brittiske TV-kocken Jamie Oliver blivit en av matvärldens mest älskade och välkända gestalter. Hans tidigare böcker, Den nakna kocken och Den nakna kockens återkomst, har blivit enastående försäljningsframgångar i Sverige. Nu är han äntligen tillbaka med sin tredje bok på svenska! I Jamies kök startar han en restaurangskola för unga kockar och tillsammans med dem får vi lära oss alla de knep som gör matlagningen lätt, lustfylld och lyckad. I inspirerande texter och närbilder visas hur man kokar, steker och pocherar, hackar grönsaker, filear fisk och formar pasta. I Jamies sällskap blir till och med inköpsrundan ett nöje! Här finns mer än 100 nya recept som alla bär hans omisskännliga prägel av charm och lättsamhet. Det är som om Jamie hade kommit på besök i ens eget kök, för att verkligen se till att maten lagas med ett leende!
    150,00 kr
  31. Japan LP
    Japan LP
    260,00 kr
  32. Jättegott Tina : 55 recept från SVTs program Mat
    Jättegott Tina : 55 recept från SVTs program Mat
    Beskrivning
    Tina Nordströms mat blir lika god hemma hos dig som den ser ut att vara i tv-rutan. Hennes mat är jätterolig, både att laga och att äta.

    I denna nya Tina-bok finns en riklig portion recept från det senaste årets SVT-program. Här ett urval som visar vilken typ av recept den innehåller: Varm getost med färska fikon, foliebakad rödtungsfilé, saltimbocca på kyckling, kronärtskockor med rödbetssmör, lökpaj med oliver och potatis, kokt kalv i dillsås, blåmusselsoppa, panna cotta med limemarinerade bär.

    Nu bjuds vi också på en titt bakom studiokulisserna och får veta vad som hänt sedan förra året. Och hur det går till när Tina ordnar fest för sina vänner. Ett kalas som inspirerar. Dessutom berättar Tina om såväl kryddor som fiskar – och visar hur du känner igen en frisk fisk.

    Särskilt intressant för matintresserade i allmänhet och Tinas stora beundrarskara i synnerhet.


    Tina Nordström är kocken alla talar om.
    100,00 kr
  33. Jenny Nyström: illustratör och pionjär
    Jenny Nyström: illustratör och pionjär
    Beskrivning
    Jenny Nyström är starkt förknippad med julen. Det var hon som gav tomten ett ansikte när hon illustrerade Victor Rydbergs dikt. Hennes tomtar är moderna de lyssnar på radio och delar ut paket från flygplan eller zeppelinare! När hon gestaltar påsken och påskkärringarna ja då dalar det ibland ner i fallskärm och har ställt kvasten hemma. Jenny Nyströms produktion kom att bli överväldigande: oljemålningar, akvareller, illustrationer till tidskrifter, böcker och vykort. Jenny Nyström kom också att bli pionjär som barnboksillustratör.

    Boken om Jenny Nyström sveper över nära 70 år av hennes konstnärskap och visar en palett av hennes olika uttrycksmedel.

    Jenny Nyströms tidiga akademiska verk håller hög kvalitet så hög att hon fick guldmedalj, stipendium och fick ställa ut på Parissalongen 1884. Hon sällar sig inte till de andra konstnärerna som bejakade friluftsmåleriet och realismens genombrott utan hon gick sin egen väg och tjänade familjens uppehälle genom illustrationerna.

    175,00 kr
  34. Jesus var också flykting
    Jesus var också flykting
    Beskrivning
    Vad tycker Gud om den globala flyktingkrisen och Sveriges migrationspolitik?

    I Jesus var också flykting visar Stefan Swärd och Micael Grenholm vad Bibeln säger om invandring i Gamla och Nya testamentet. De bemöter högerextremism och invandringsmotstånd, de granskar invandringskritiska partier i Norden och Europa samt gör en grundlig genomgång av vad Sverigedemokraterna står för. Den berör också ekonomiska frågor kring invandring.

    Stefan och Micael har personligen engagerat sig för flyktingar och EU-migranter. I boken blandas därför historiska lärdomar, personliga berättelser och granskande reportage. Boken granskar också hur olika kristna samfund stod upp mot nazismens ideologi under 1930- och 40-talen.

    Kombinationen av teologi och statsvetenskap gör Jesus var också flykting till ett unikt och banbrytande bidrag till migrationsdebatten. Boken talar på ett passionerat sätt för främlingskärlek och ett liv i Jesu efterföljd när det handlar om invandring.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
    • Köp 25 för 188,00 kr/st
  35. Jihadisternas återkomst : Islamiska staten och det nya sunnimuslimska upproret
    Jihadisternas återkomst : Islamiska staten och det nya sunnimuslimska upproret
    Beskrivning
    Ett oumbärligt ”på platsen” reportage om det nya hotet i Mellanöstern från Patrick Cockburn som 2014 utsågs till Foreign Affairs Journalist of the Year av den brittiska pressen. Islamiska staten har växt fram ur inbördeskrigen i Irak och Syrien. Sommaren 2014 överraskade IS världen genom att skapa en mäktig ny kraft i Mellanöstern. Det nya självutnämnda kalifatet kombinerar religiös fanatism med militär skicklighet och utgör därigenom ett hot mot stabiliteten i hela regionen.

    I Jihadisternas återkomst beskriver Patrick Cockburn de konflikter som ledde fram till ett dramatiskt sammanbrott för USA:s utrikespolitik. Han visar hur Västvärlden skapade förutsättningarna för Islamiska statens explosiva framgångar genom att underblåsa kriget i Syrien. Väst – i synnerhet USA och NATO – underskattade jihadisternas möjligheter tills det var för sent och underlät att agera mot deras sponsorer i Saudiarabien, Turkiet och Pakistan.

    100,00 kr
  36. Jobs keramik & textil : Lisbet Jobs och Gocken Jobs, två systrar - två konstnärskap
    Jobs keramik & textil : Lisbet Jobs och Gocken Jobs, två systrar - två konstnärskap
    Beskrivning
    Jobs keramik och textil är en rikt illustrerad bok om keramik- och textilkonstnärerna Lisbet och Gocken Jobs. För första gången placeras de välkända systrarnas konstnärskap i ett stilhistoriskt sammanhang.

    För många, både yngre och äldre är systrarna Jobs formgivning med spirande växter, smultron på strån, blåbär och hallon, en blandning av barndomsminnen och hemtam vardagsglädje. Längtan efter mjukare tilltal och bilder som ger associationer till ett annat klimat sommar och en värld utan terror är åter kusligt aktuella. Det är ingen tillfällighet att deras blommande mönster har blivit nyupptäckta klassiker kopplade till andra klassiker. Romanen Jerusalem av Selma Lagerlöf är i sin senaste utgåva för Bonniers Klassikerserie klädd med Gocken Jobs mönster Granatäpplen . Även de övriga Lagerlöf-romanerna har som ett tecken i tiden mönster fån Jobs produktion.

    Systrarna Lisbet och Gocken Jobs utbildade sig till keramiker på Tekniska skolan i Stockholm och kom sedan att följas åt och arbeta sida vid sida i samma ateljé, men som två självständiga konstnärer. Totalt ritade systrarna cirka 100 mönster för textil metervara med blommande namn som Aurora (1956) av Lisbet Jobs eller Trollslända (1945), Ros och lilja (1946), Grantäpple (1961) och Rabarber (1968) av Gocken Jobs. Därtill kommer ett stort antal mönster för tavlor, schaletter, dukar, näsdukar, bonader och tabletter. Den konstnärliga kvarlåtenskapen (skisser, textilier, keramik, arkiv) efter Lisbet Jobs och Gocken Jobs finns sedan 2009 i Nationalmuseums arkiv.

    195,00 kr
  37. Johannesört
    Johannesört
    Beskrivning
    Bok om Johannesörten och dess olika användningsområden. Från A till Ö.
    75,00 kr
  38. Juice : fruktiga, kryddiga, nyttiga
    Juice : fruktiga, kryddiga, nyttiga
    Beskrivning
    Härliga juicer som hjälper dig att orka hela dagen!

    Juice kan vara så mycket mer än bara pressade apelsiner eller äpplen. Här hittar du cirka 110 recept på underbart goda och nyttiga juicer som baseras på både frukt, bär, örter, grönsaker och kryddor. Prova en pepprig batteriladdare med chili och spenat, eller varva ner med hjälp av en honungslen lavendeldrink. Persikopassion och Jordgubbsmust brukar uppskattas av de flesta.
    Boken innehåller även information om de näringsämnen som kroppen behöver och var man hittar de viktigaste vitaminerna och mineralerna.
    115,00 kr
  39. Juicer & smoothies : 206 hälsosamma energidrinkar
    Juicer & smoothies : 206 hälsosamma energidrinkar
    Beskrivning

    Läskande och välgörande juicer och smoothies som i smak och näringsinnehåll överträffar allt färdigköpt. Vare sig du längtar efter en törstsläckare eller en flytande energikick hittar du receptet här. Och det bästa av allt:de är lätta att göra själv!


    Förbättra din livskvalitet med mer energi.


    Antioxidanter och vitaminer stärker ditt immunförsvar.


    Ett gott och billigt alternativ till dyra kosttillskott.


    Inga tillsatser och konserveringsmedel.

    85,00 kr
  40. Juicer & smoothies : 206 hälsosamma energidrinkar
    Juicer & smoothies : 206 hälsosamma energidrinkar
    Beskrivning

    Läskande och välgörande juicer och smoothies som i smak och näringsinnehåll överträffar allt färdigköpt. Vare sig du längtar efter en törstsläckare eller en flytande energikick hittar du receptet här. Och det bästa av allt: de är lätta att göra själv!

    Förbättra din livskvalitet med mer energi.

    Antioxidanter och vitaminer stärker ditt immunförsvar.

    Ett gott och billigt alternativ till dyra kosttillskott.

    Inga tillsatser och konserveringsmedel.

    85,00 kr
  41. Julbak : med desserter och godis
    Julbak : med desserter och godis
    Beskrivning
    Julbak, desserter och julgodis är baserad på författaren Claes Karlssons egna favoriter. Här finns recept på bland annat kryddat bröd, småkakor och mjuka chokladkakor men även på desserter och godis, som saffransglass och knäckklubbor. Här finns gott om smaksensationer för både små och stora gottegrisar!
    85,00 kr
  42. Julens söta saker
    Julens söta saker
    Beskrivning
    Det finns nog ingen högtid som väcker så mycket glädje och matlust som julen. Mitt i det kallaste vintermörkret slår den till med allt det vi behöver som mest just då. Tända ljus och granbarrsdoft, lediga dagar och snöpromenader, värmande glögg, nykokt knäckkola och kryddiga kakor. Jag fullkomligt älskar det! I Julens söta saker har Theresia samlat sina allra bästa julrecept, med inspiration från svenska klassiker, utländska julfavoriter och några helt galna och vansinnigt goda nykomlingar snirkliga rullrån, engelsk julpudding, fransk trettondagskaka och italiensk panettone. Eller varför inte saftig cocacolakaka, polkarandiga marshmallows, kastanjetårta och ljuvlig saffranssemifreddo! Dessutom recept på massor av julgodis och tips på allt från hur man gör sin egen julkalender till hur man serverar en riktigt bra adventsbrunch. Allt som behövs för en riktigt god jul!
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  43. Julgodis
    Julgodis
    Beskrivning
    Doften av saffran, kanel och kardemumma sprider känslan av värme i ditt hem. Av tradition börjar man några kvällar innan dopparedagen med att koka knäck, ischoklad och annat smaskigt. Traditionella gamla godingar kan med fantasi och nyfikenhet göras om till nya och spännande godbitar att lägga fram på godisbordet. I denna bok varvas de härliga traditionella recepten med nya läckra varianter på dem. Julens kryddor och smaker i ny tappning finner du bland recept som saffranskola, pepparkakstryffel ochknäck med solrosfrön. Det är enkelt och hela familjen kan vara med och slicka skålarna!
    65,00 kr
  44. Julkrubbans historia
    Julkrubbans historia
    Beskrivning
    Julkrubbans historia berättar om hur krubban blivit en omistlig del av julfirandet i Sverige. Dess brokiga historia går genom konst och måleri men även genom mysterie­ spel. Här berättas särskilt om julkrubbans historia på svensk mark. Stjärnan över Betlehem visade historien en ny rikt­ning. Guds människoblivande är ett mysterium som samtidigt är mycket konkret. Snart började man med stor inlevelse skildra hur Guds Son hänvisades till ett stall, tro­ligen inrymt i en grotta med djur, och där lades i djurens matho krubban.
    Under det svenska bondesamhällets tid red Staffans­ ryttare ikapp, medan änglar, vise män, den grymme kung Herodes och sjungande stjärngossar med den ljusa stjär­nan i ett fast grepp pulsade fram genom gnistrande snö i den svenska vinternatten.

    I den här boken får läsaren för första gången stifta bekantskap med historien om det andliga konstverk en julkrubba är. Den har blivit ett omistligt verktyg för det kristna budskapet förr och nu.

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  45. Julstickat : roliga julprojekt att sticka till stora och små
    Julstickat : roliga julprojekt att sticka till stora och små
    Beskrivning
    Nu kan du sticka dina julklappar och julpynt själv! I Julstickat hittar du massor av projekt, både stora och små, enkla och mer komplicerade. Här finns vantar, mössor, tofflor, grytlappar, tomtenissar, änglar, julpynt till granen och mycket mer allt i färger och mönster som hör julen till. Jorid Linvik är en julälskare av rang och här delar hon med sig av flera års produktion och design till årets vackraste högtid.
    Beskrivningarna är grundligt förklarade med tydliga diagram och informativa bilder. Projekten passar både erfarna stickare och dem som bara har lite erfarenhet av mönsterstickning. Författaren ger en massa tips och råd om stickning, samt vägledning i val av stickor och garn.

    JORID LINVIK driver sajten joridweb.com och har tidigare utkommit med de populära Stora sockboken, Stora vantboken och Småstickat.

    225,00 kr
  46. Just for girls
    Just for girls
    Beskrivning
    Att vara kvinna är inte så enkelt. Att bli kvinna är det definitivt inte! Mellan 12 och 16 års ålder måste flickor lära sig hantera många motsägelser. Det är inte bara kroppen som förändras, utan även känslorna. Flickor mellan 12 och 16 har många frågor, och de vågar inte alltid tala öppet om det. Boken är mycket innehållsrik, och ämnen som tas upp är förutom de uppenbara (förändringar i kroppen, killar, sex) även utseendefixering, gynekologbesök och jämställdhet. På ett humoristiskt och frimodigt sätt ger boken utförliga svar om allt som kan intressera flickor i den här åldern. Genomillustrerad i fyrfärg.
    115,00 kr
  47. Just när du trodde allt var över - Boken om Ripp-Rock
    Just när du trodde allt var över - Boken om Ripp-Rock
    Beskrivning
    Ripp-Rock var namnet på Piteås rockförening under 1980-talet.
    I den här boken berättar Mikael Andersson och KG Johansson, som var med både i föreningen och i flera olika band, om Ripp-Rocks historia: om hur allting började och hur föreningen bildades, om galorna på Vallsberget och föreningens musikhus.
    Men även om festerna som regnade bort och Ripp-Rocks död – och inte minst om banden och människorna som skapade föreningen och utvecklade den. ”Just när du trodde allt var över” var Ripp-Rocks slogan.

    Boken med samma titel är en bit norrbottnisk musikhistoria, späckad med hejdlösa äventyr, berättade av dem som var med, och med hundratals bilder.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  48. Kaffe
    Kaffe
    100,00 kr
  49. Kaffegodis
    Kaffegodis
    Beskrivning
    Kaffe är en tacksam smaksättare som passar i både bakverk, godis och glass. Här får vi frestande recept från kända konditorier, restauranger, konfektyrföretag och glasstillverkare. Missa inte fantastiska njutningar som chokladkaffekolan från Fjällkonfekt, pralinerna från Vete-katten och Lejonet & Björnens lena moccaparfait.
    Recepten varvas med intressant historik och kuriosa kring kaffe.
    50,00 kr
  50. Kakatlas
    Kakatlas
    Beskrivning
    Att gå på kondis och äta kakor är mycket populärt. Men varför inte baka själv? Nu är boken här: Kakatlas med recept från hela världen!
    Klassiker som danska wienerbröd och amerikanska brownies samsas med exotiska recept som moçambikisk banankaka, sydafrikanska muffins med tesmak, libanesiska mördegskakor med dadlar, grekiska vaniljkex, tyska kanelstjärnor och australiska rock cakes.
    Alla bakverk totalt omkring 60 recept är illustrerade med läckra och inspirerande färgbilder i ny och fräsch formgivning. Kakatlas innehåller även små anekdoter om kakorna och de ingredienser som ingår.
    Ann-Sofie Borglund är journalist med ett brinnande intresse för kakor och bakning. Linda Grönqvist och Linda Svensson är formgivare.
    100,00 kr
  51. Kakel, klinker & mosaik
    Kakel, klinker & mosaik
    Beskrivning
    Utvecklingen av byggkeramiska produkter i kombination med god design har gjort att användningen av kakel, klinker och mosaik har ökat kraftigt. Det har i sin tur medfört att allt fler utför arbetet själva. Och det är inte särskilt svårt, bara man är noggrann och påläst. Kakel, klinker & mosaik är en handbok i ordets rätta bemärkelse men också en inspirationskälla för den som ska renovera badrummet, köket, tvättstugan eller exempelvis hallen. Steg för steg lotsas man genom arbetsgången vid arbete med byggkeramik - från planering till fogning. De tydliga bilderna och den informativa texten underlättar förståelsen även av de svåraste momenten. Boken bygger på de senaste reglerna för våtrum som tagits fram av Byggkeramiska rådet, som också har granskat boken.

    125,00 kr
  52. Kakuro
    Kakuro
    Beskrivning
    Har du drabbats av sudoku? Vill du ha nya utmaningar? Kakuro är den nya epidemin som just nu sprids över hela världen i en rasande takt.

    I den här boken hittar du 120 kakurouppgifter i olika svårighetsgrader från de lätta över de medelsvåra och svåra till expertnivån. Författaren ger dessutom en introduktion till lösningsstrategierna. Längst bak i boken finns facit och en tabell över alla sifferkombinationer som är möjliga. Så ta fram blyertspenna och radergummi och bli kakurolösare du också!
    24,99 kr
  53. Kalas : roliga lekar och gott att äta
    Kalas : roliga lekar och gott att äta
    Beskrivning
    Barnkalas är kul! Men ibland är det svårt att komma på vad man ska göra. Vilka lekar ska vi ha? Vad ska vi bjuda på? Kalas har svaren!
    Här hittar du idéer för tio olika kalas, som Cirkuskalas, Grillpartaj i skogen och Discokalas. Du får förslag på lekar, mat, dryck och efterrätter, inbjudningskort och godispåsar, allt i fartfyllda teman som går som en röd tråd genom hela kalaset. Boken är sprängfylld av roliga och lättgenomförda idéer - testade och väl godkända av barn. Inget av kalasen i boken blir dyrt eller särskilt tidskrävande. Den som har trångt hemma behöver inte bege sig till hamburgerrestauranger eller lekland. Bjud i stället in till ett kalas i skogen, parken eller på stranden. Eller varför inte i skolans gympasal? Välkommen på kalas!
    150,00 kr
  54. Kalasgott
    Kalasgott
    Beskrivning

    "Det ska vara roligt att laga läcker och vacker mat! Den enklaste middagen är den godaste, och det är också den maten som jag gärna bjuder mina nära och kära på. Under tiden som köttet sköter sig själv i ugnen kan du sola dig brun eller röd, fixa och trixa med dukning, läsa en mysig bok eller lägga dig i hängmattan med en nyskakad hallondrink i handen. Enkelhet är min bästa middagshemlighet!


    Här...

    150,00 kr
  55. Kalaskul tårtor och andra roliga bakverk
    Kalaskul tårtor och andra roliga bakverk
    Beskrivning
    Den här boken är till brädden fylld med underbara recept på godsaker. Alla är enkla, resultaten häpnadsväckande och supergoda. Man ska dessutom kunna fixa ihop allt på nolltid. Barnen kan vara med och baka, ett av kapitlen innehåller recept där man inte behöver värma något i ugnen eller på spisen. Alla ingredienser går att hitta i en större mataffär och på stormarknader.
    Författaren har inget emot att köpa färdiga ingredienser som tårtbottnar, marsipanlock och dekorationer, och gillar att blanda in godis och annat kul som kanske inte är så vanligt. Och hon fuskar gärna! Kan man göra något snabbare, enklare och med färre ingredienser, utan att det för den sakens skull blir mindre gott, så gör hon det!Följ recepten i boken till punkt och pricka, eller se det här som en inspirationsbok som kan ge nya uppslag och egna idéer till galna tårtor och bakverk. Hjärtlig bakning!
    125,00 kr
  56. Kalifornien EasyMap : Skala 1:800.000
    Kalifornien EasyMap : Skala 1:800.000
    Beskrivning
    EasyMap är detaljerade och praktiska kartor över länder och regioner att ta med på resan. Teckenförklaring på svenska och engelska samt ett index med ortnamn.
    100,00 kr
  57. Kalligrafi - lär dig på 15 minuter : övningar, tekniker, dekorationer
    Kalligrafi - lär dig på 15 minuter : övningar, tekniker, dekorationer
    Beskrivning
    Tydliga, konkreta och roliga steg för steg-övningar tillsammans med vackra, inspirerande exempel på modern kalligrafi när den är som allra bäst.

    Boken är indelad i tre avsnitt: kalligrafiövningar, textningstekniker och effekter och dekorationer. Varje avsnitt innehåller 15 olika 15-minuters-lektioner med plats att öva direkt i boken. Allt du behöver för att komma igång är en penna.

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  58. Kamp för Europa
    Kamp för Europa
    Beskrivning
    Den nederländske EU-tjänstemannen och revisorn Paul van Buitenen i ett avgörande ögonblick, i ett bedrägerimål inom EU-kommissionen, sin övertygelse genom attt till EU-parlamentet offentliggöra flera missförhållanden.Genom det lade han samtidigt en bomb under EU-kommissionen som till sist också tvingades att avgå före mandattidens utgång. För allmänheten blev van Buitenen symbolen för ett öppnare och mer demokratiskt EU.

    I den här boken avslöjar van Buitenen hela historien. Här kan alla läsa hur kommissionen har behandlat en tjänsteman som ärligt följde sitt samvete. Man blir upprörd av att läsa om i vilken verklighet han levde (och fortfarande känner av).Kamp för Europa är ett avslöjande dokument där affären avslöjas som i en spännande detektivroman. Många fakta kommer fram som inte tidigare har förmedlats av media och man får en god insikt i EU-kommissionens sätt att arbeta.

    90,00 kr
  59. Kan jag kan du : träna med Charlotte
    Kan jag kan du : träna med Charlotte
    Beskrivning

    Charlotte började träna för att komma i form och få bort några kilon för mycket. Målet var att komma i sina gamla kläder.

    Personlige tränaren Jesper Björck gav henne ett hemmaträningsprogram med övningar för alla muskelgrupper. Nu bjuder de på programmet och vill peppa andra att ta tag i sin träning.

    Mellan varven får du även ta del av Charlottes skönhetstips, lättlagade och fräscha recept och hennes tankar om träning och vikten av att leva i nuet.

    Charlotte Perrelli, tvåbarnsmamma och folkkär artist peppar kvinnor att komma igång med sin träning.

    Jesper Björck, arbetar med träning och hälsoutveckling för både privatpersoner och företag.

    135,00 kr
  60. Kan vetenskapen förklara allt?
    Kan vetenskapen förklara allt?
    Beskrivning
    Kan vetenskapen förklara allt? Vi tycks i dag inte längre ha något behov av tro och religion eftersom vetenskapen har visat hur världen fungerar. Vetenskap och religion går helt enkelt inte ihop.

    Men är det verkligen så? På sitt typiskt godmodiga sätt skingrar John Lennox den vanliga missuppfattningen att vetenskap och kristen tro är bittra fiender. Båda behövs för att förstå vad livet handlar om.

    • Köp 3 för 153,00 kr/st
    • Köp 10 för 144,50 kr/st
  61. Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
    Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
    Beskrivning

    Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som visar att det inte behöver vara svårt att hitta en bra balans i det man äter och samtidigt kunna laga mat som känns riktigt spännande. De drygt 300 recepten har sitt ursprung i olika världsdelar och illustreras med 240 underbara färgbilder.


    Nu i mjukband

    125,00 kr
  62. Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
    Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
    Beskrivning
    MAT FÖR HARMONI OCH HÄLSA

    Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, komma i balans och få mycket mera ork.

    KÄRLEK står för omtanke och matglädje. Att visa mer respekt för oss själva, för djur och natur. Att oftare välja grönsaker som odlats i harmoni med naturen, att äta mer fisk och mycket mer färsk frukt.

    OLIVER står för det fina medelhavsköket med den välgörande olivoljan och dofter av rosmarin och solmogna tomater.

    TIMJAN som är en av de kryddor vi använt i hundratals år står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien. Men det finns också några recept från Sydamerika och många idéer från Asien, där man verkligen kan konsten att laga spännande, vacker och hälsosam mat.

    Här finns också idéer till fest, lite om kött men mer om att äta fisk, härliga vegetariska rätter, förslag till mat att ta med på picknick, nya brödrecept och många läckra desserter.
    Kärlek, oliver och timjan med mat från flera världsdelar innehåller drygt 300 nya recept och 240 underbara färgbilder.

    150,00 kr
  63. Kärleken till en kör : Körsång, hälsa och harmoni
    Kärleken till en kör : Körsång, hälsa och harmoni
    Beskrivning
    Åtminstone 500 000 svenskar runt om i landet sjunger i kör. Vad är kraften bakom denna enorma folkrörelse? Här får du möta engagerade människor bakom statistiken. Personliga berättelser som belyser körsångsfenomenet från många olika perspektiv varvas med intressanta fakta och reflektioner. Körsångare, körledare och körcoacher. Forskare och kompositörer.

    Alla vittnar om glädjen och gemenskapen och det unika med just körsång. Körsång ger glädje och energi, men vad händer egentligen i kroppen när vi låter våra röster blandas till harmonier? Vad säger forskarna om de senaste rönen kring kör och hälsa? Hur är det att vara korist i Göteborgsoperan? Eller att vara ett gäng tenorer i kyrkokören? Körsång som ett friskispass hur fungerar det? Vilka förmågor borde den ultimata körledaren ha? Hur går det till att skriva musik för en kör? Boken bjuder på igenkännande leenden, sprider spännande kunskap och ger inspiration till fortsatt sångglädje. Välkommen in i körens klappande hjärta!

    Emmalena och Hans Flyman bor i Karlstad och 2017 gav de ut boken Kärleken till en ö och vägarna dit på Votum Förlag. Nu har de tagit sig an ett annat ämne som ligger dem varmt om hjärtat nämligen körsång.

    150,00 kr
  64. Kärleken till en ö : och vägarna dit
    Kärleken till en ö : och vägarna dit
    Beskrivning
    Det här är en kärlekshistoria. Det speciella med just den här kärlekshistorien är att den handlar om kärleken till en ö. Men som de flesta kärlekar som varat ett tag är den inte längre blind. På en liten ö kommer allt närmare. Både naturen och människorna. Man blir tvungen att förhålla sig till både väder och grannar på ett konkretare sätt. I en stad kan man gå undan. Samtidigt, här ser man varandra. Här blir det verkliga möten, också i vardagen.

    I boken möter vi människor och livsöden kopplade till en liten skärgårdsö i Bohuslän, Gullholmen. Idag finns knappt 100 åretruntboende jämfört med över 1 000 vid förra sekelskiftet. Hur kan ett liv i Sverige idag se ut bortom allfarvägarna och det vanliga villakvarteret? Vem väljer att bo här? Hur vanlig eller ovanlig kan man vara?

    Tankeväckande berättelser vävs samman med den både storslagna och finstämda naturen. Fotografierna speglar miljöerna och skapar rymd och närvaro och visar olika sidor av kärleken till en ö. Kärleken till naturen. Kärleken till en hembygd. Och vägarna dit.

    Hans Flyman

    Ursprungligen från Kungsbacka, nu boende i Skåre utanför Karlstad. Huvudsakligen naturfotograf, medlem i fotoklubben Naturfotograferna i Arvika. Utställningar i bl.a. Galleri Hamnen 102 på Gullholmen, Karlstad Naturum och Galleri 39 i Arvika. Fotograf i jubileumsboken Grava kyrka och medförfattare/redaktör till Handbok preventiv medicin och miljöskydd: Försvarsmakten 2004. Hans arbetar till vardags på MSB i Karlstad, men driver även en firma med inriktning på fotografering, bildvisningar och föredrag. Emmalena är uppvuxen i det lilla samhället Överlida, men har tillbringat många somrar i släkthuset på ön Gullholmen i Bohuslän. Till yrket är Emmalena specialist i radiologi och arbetar som överläkare på Centrallasaret i Växjö. Detta är hennes debut som författare.

    295,00 kr
  65. Kärlekpysselboken
    Kärlekpysselboken
    Beskrivning
    Kärlek är ett ämne som alla bär med sig. Men hur ser kärlek ut? Kärlek kan yttra sig på många olika sätt. Här är en pysselbok fylld med kärlek. Rita din älsklingsrätt, skriv ett kärleksbrev, rita färdigt alla hjärtan, fyll i korsordet och mycket mer klurigt och kul på temat kärlek. Pysslen bygger på Kärlekboken med Pernilla Stalfelts underfundiga illustrationer.

    50,00 kr
  66. Kärleksmums : 101 söta favoriter
    Kärleksmums : 101 söta favoriter
    Beskrivning

    Den här boken handlar om att unna och gotta sig, att bjuda sig själv på livets totalt onödiga, men underbaraste goda! Vem blir inte glad av en fantastiskt god jordgubbssallad med balsamico, en himmelsk chokladmoussetårta eller en klassisk kärleksmums?

    Emma Hamberg och Anette Rosvall har skrivit en passionerad och rolig kärlekshistoria till det söta och sköna i livet. Här blandas recept på ljuvliga småkakor, delikata biskvier och underbart julgodis med klassiska tårtor, härliga pajer och mycket mer! Utöver de fantastiska recepten och fotografierna innehåller boken roliga texter inför varje nytt kapitel.

    100,00 kr
  67. Kärnfrisk mat
    Kärnfrisk mat
    Beskrivning
    Den kärnfriska livsstilen ger njutning, sötma, frestelse och framför allt - mat som mättar, skapar lugn och ger näring hela dagen. Utan socker, mjölk och artificiella tillsatser. Här delar den välkända danska kärnfriska familjen med sig av sina favoritrecept, allt från morgonshakes, goda middagar och eftermiddagskaka. Dessutom bjuds det på kärnfriskt godis
    100,00 kr
  68. Kärrbackstrand : en fotografisk berättelse
    Kärrbackstrand : en fotografisk berättelse
    Beskrivning
    I den här byn växte min far Erik upp, han föddes 1929 på Benbengtheden, i ett hus med nävertak och gråstensspis. Det var fattigt, farfar John jobbade i skogen och farmor Astrid skötte gården, men farfar sa:
    "Så länge det finns älg och tjäder i skogen ska inte familjen behöva svälta."
    Det gjorde de inte heller, det fanns alltid mat på bordet. Men det är länge sen nu - den här boken handlar inte så mycket om hur det var förr utan tar dig med hem till de som bor här idag.

    Mellan 2016 och 2017 reste jag omkring mellan gårdarna och fotograferade de fast boende i byn och bakom varje porträtt finns en berättelse. Kärrbackstrand är en plats precis som vilken annan plats som helst. Det finns människor som bär på stor och varm kärlek, svår sorg, som upplever ensamhet och hopplöshet men också hopp och trygghet. Inte helt oväntat ägnar sig många åt jakt och fiske, men också åt musik, konst och hembygdshistoria.

    Förvisso är det lång resväg till det mesta såsom vårdcentral och skola. Det är inte heller alltid som telefonen fungerar. Något man däremot har tätt inpå husknuten är naturen, stillheten och tystnaden. Innevånarna här verkar känna sig fria och när det behövs hjälps man åt.

    Kärrbackstrand - en fotografisk berättelse lyfter fram de människor som bor och verkar här. I en av Sveriges många små byar.

    Annika Eriksdotter, född 1962 i Södra Finnskoga, är konstnär, fotograf, konst- och kyrkopedagog. Hon är bosatt i Skoghall utanför Karlstad där hon också har sin ateljé. Annika Eriksdotter är representerad på ett 30-tal ställen, bland annat på Upplandsmuseet i Uppsala, Region Värmland European Office i Bryssel och Flemingsbergs kyrka i Stockholm.

    Hon har ställt ut på ett flertal platser, exempelvis på Liljevalchs vårsalong, Landskrona konsthall och Värmlands museum. Hon är medlem i Konstnärernas riksorganisation (KRO), Värmlands konstnärsförbund och Centrum för fotografi.

    300,00 kr
  69. Kartor : kul & klurigt
    Kartor : kul & klurigt
    Beskrivning
    Stor pysselbok! Rita egna kartor, färglägg flaggor, rita kläder, fotbollsspelare och djur. Boken Kartor har nu fått en pysselbok för alla barn som gillar att titta på kartor, rita och lära sig om olika kulturer. En pysselbok i stor format som räcker länge! Sidorna är limmade som i ett block så att de enkelt kan rivas ut om man till exempel vill sätta upp teckningarna på väggen.
    50,00 kr
  70. Kasino : En praktisk handbok - hur man spelar för att vinna
    Kasino : En praktisk handbok - hur man spelar för att vinna
    Beskrivning
    Spel i olika former har idag tagit plats i den världsomfattande nöjesindustrin. Men den glittrande, glamorösa och festliga stämningen på ett kasino kan vara en överväldigande upplevelse för den som för första gången vill pröva lyckan vid spelborden – och kan riskera att förlora alla sina pengar.
    Kasino innehåller därför mängder av tips till både nybörjaren och den erfarne spelaren om klädsel, etikettregler vid spelbordet, speltermer och själva spelandet. En förutsättning för att man ska vara framgångsrik spelare är att man känner till reglerna och vet att följa dem.
    Här berättas också om spelets och kasinots historia, vad som händer bakom kulisserna och hur kasinot garderar sig mot fuskare och alltför höga odds.
    Kasino tar också läsaren med till några av världens främsta, lyxigaste och mest berömda kasinon, från den slösande prakten i spelvärldens huvudstad Las Vegas till det kända kasinot i Monte Carlo och de mer diskreta privata klubbarna i London.
    100,00 kr
  71. Kastanjer och rökelse : S:t Eriks katolska skola . historia och minnen
    Kastanjer och rökelse : S:t Eriks katolska skola . historia och minnen
    Beskrivning
    Vid Folkungagatan i Stockholm låg en gång S:t Eriks katolska skola, men hundraåriga anor och nunnor i svarta slöjor. Den rikt illustrerade boken »Kastanjer och rökelse« utgår från skolsystrarnas hittills opublicerade dagböcker, arkiverade handlingar och brev samt elevernas egna minnen, och är av intresse inte minst för den som vill läsa en bit Stockholms- och kvinnohistoria.

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  72. Katalysatorn
    Katalysatorn
    Beskrivning
    År 2044 när informationsteknologin och världens befolkningstillväxt håller på att skena utanför människans kontroll, råkar Liam Ågren ut för en fruktansvärd olycka i Alaska.
    Upphittandet av Liam leder fram till att denne sitter på en hel del information som kan ha långt mer förödande konsekvenser än vad någon kunnat tro var möjligt.
    Dessa spår härleder en undersökning som kommer att intressera CIA.
    100,00 kr
  73. Kattens 50 favoritlekar
    Kattens 50 favoritlekar
    Beskrivning
    En aktiv katt är en nöjd katt och den här boken är fullmatad med skoj som kommer att locka den lataste katt upp ur soffan. Lär dig lekarna som katten vill leka och som stimulerar den mentalt och håller den i form. Här finns många bra idéer om hur man får sin katt engagerad på ett säkert och hälsosamt sätt:

    * Så gör du egna leksaker och tillbehör
    * Förslag på hur du kan använda gamla leksaker på ett nytt sätt
    * Lekar som tilltalar kattens naturliga instinkter och beteende
    * Så engagerar du en blyg och försiktig katt utan tvång

    Oavsett om du har en underbar liten kattunge, en egensinnig vuxenkatt eller en fyllig senior kommer de här lekarna att roa din spinnande kompis.
    100,00 kr
  74. Kattens språk : förstå din katt
    Kattens språk : förstå din katt
    Beskrivning
    Spinna, fräsa, skjuta rygg kattens beteende är mångfasetterat. Att lära sig kattens språk är inte alls svårt. Här får du veta vad din katt försöker säga dig, hur den visar vad den vill och hur du kommunicerar med den i vardagslag. Vill den leka, bli klappad eller bara vara i fred? Boken tar också upp hur katter kommunicerar sinsemellan
    65,00 kr
  75. Katter : bilder, historia, fakta
    Katter : bilder, historia, fakta
    Beskrivning
    KATTER - BILDER, HISTORIA, FAKTA- En komplett guide till kattdjurens värld.- Illustrerad med helt fantastiska färgbilder- Presenterar de vanligaste raskatterna med en bild, faktaruta och informativ text om varje ras.- Innehåller också information om hur man tar hand om sin katt.
    95,00 kr
  76. Kattsjälens mysterier
    Kattsjälens mysterier
    Beskrivning
    I den här boken utforskar psykoanalytikern och författaren Jeffrey Moussaieff Masson mysterierna kring kattens psyke och känsloliv. I centrum står de observationer han gör av sina egna fem katter. Deras nyfikenhet, högdragenhet och ständigt pågående känslomässiga spel utgör grunden för en upptäcktsresa i nio kapitel om lika många av kattens känslor: narcissism, kärlek, belåtenhet, beroende, svartsjuka, rädsla, ilska, nyfikenhet och lekfullhet. Samtidigt belyses kattens utveckling från ensamlevande djungeldjur till människans följeslagare. Kattsjälens mysterier fångar och överraskar läsaren med en mängd oväntade insikter och ger ett nytt perspektiv på de starka banden mellan människa och katt.

    100,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 901-1000 av 2421

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 V:19 2024 Är butiken öppen följande tider:

6-7/5 10-17

8/5: 10-14

10/5:10-17

Samt v 23 2024 Är butiken öppen följande tider:

3-4/6: 10-17

5/6: 10-14

7/6: 17-17


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå