View as Tabell Lista

Artiklar 801-900 av 2421

per sida
Fallande ordning
  1. Hästägarens handbok
    Hästägarens handbok
    Beskrivning
    I Hästägarens handbok lotsas läsaren steg för steg in i den nya tillvaron som hästägare. Boken innehåller en mängd vardagsnära tips om hästens stallmiljö, foder och skötselrutiner samt ger råd vid hästköp. Den vänder sig till såväl nybörjaren som till den mer erfarne hästägaren samt till vetgiriga ponnyföräldrar.
      I denna omarbetade upplaga presenteras två nya kapitel om hantering av hästar samt ett kapitel som ger läsaren en inblick i hästens beteende och sätt att tänka full av doft- och hörselintryck som vi inte uppfattar. 120 färgfoton.
    135,00 kr
  2. Hästar  Cube Book
    Hästar Cube Book
    Beskrivning
    Här är presentböckerna som sticker ut från mängden. Det knubbiga kvadratiska formatet och de 736 sidorna ger ett annorlunda och exklusivt intryck. Böckerna är fyllda med bilder från ledande fotografer från hela världen. Till varje bild finns en kort men kärnfull bildtext som förklarar och ger sammanhang. En CUBE-BOOK är fascinerande, intressant, vacker och lärorik för barn lika väl som för vuxna. Hästar Kraftfulla och romantiska bilder för alla hästälskare. Raser från hela världen, hästsport, vildhästar, föl och paradhästar.
    100,00 kr
  3. Hästar och hästfolk
    Hästar och hästfolk
    Beskrivning
    I Hästar och hästfolk från Hälsingland berättar Meta Sjödin i ord och bild om människor som lever nära hästen, hur det var på hästkarlarnas tid och hur hästlivet ser ut i dag när ridning utgör den näst största ungdomssporten i landet och 90 procent av de aktiva är tjejer. Kontakten med hästen kan vara skillnaden mellan att orka kliva upp ur sängen eller inte och är en relation som blivit livsviktig friskvård för människor i olika åldrar.

    Med vackra bilder och intressanta berättelser lyckas Sjödin sammanfatta hästens stora betydelse och ge oss en inblick i denna fascinerande värld.

    Meta Sjödin är fotograf och lärare inom foto och media på gymnasie- och folkhögskola. Medlem i Svenska Fotografers Förbund samt Bildbyrån SYNK Norrlands bildbyrå. Hon arbetar för tidskriften Medicinsk Access, tar bröllopsbilder och har varit med på utställningar vid ett flertal tillfällen. Nu är hon aktuell med både en bok och en fotoutställning, på Jamtli Cafe i Östersund, med bilder från hästens och hästfolkets värld. Utställningen öppnar den 5 maj 2019.

    325,00 kr
  4. Hästarna i staden
    Hästarna i staden
    Beskrivning
    Utan slitet från tusentals hästar hade människan aldrig kunnat bygga och utveckla sina städer. Det här är en bok om hästarna i staden. I Stockholm och i New York.
    I Stockholm fanns det cirka 7 000 åkarhästar runt år 1900. En stad som New York hade vid samma tid uppemot 200 000 hästar. Med så många hästar och kärror av olika slag var olyckor ett stort problem. Hästar skenade, vagnar välte. Det var farligare att ta sig fram i New York bland alla hästdragna ekipage vid förra sekelskiftet än vad det är att korsa en gata trafikerad av bilar i samma stad i dag.

    I och med bilarnas intåg minskade hästarnas betydelse, men åkarhästar kunde ännu under 1960-talet ses på gatorna i svenska städer. Boken är fylld av historiska bilder från bl.a. Stockholms stadsmuseum.

    Ur boken:
    1875 startades i Stockholm en 150 man stark hästdragen brandkår. Väldresserade, snabba hästar som i full galopp med brandvagnarna på släp kunde ta sig fram på trånga gator krävdes - vid larm släpptes hästarna loss ur sina spiltor och var tränade att själva springa fram till vagnarna, där selar från taket släpptes ner över deras ryggar. Sedan kördes hästar och vagnar i full fart längs gatorna till brandlurars tjut och klockors ringande. Hovarna slog gnistor i stenläggningen. En utryckning var ett stort skådespel på den tiden.

    240,01 kr
  5. Hästens skötsel
    Hästens skötsel
    Beskrivning
    Hästar är ett av de djur som i årtusenden stått människan närmast. Det är ingen tillfällighet. Förutom att vi använt dem av praktiska skäl, är de flockdjur precis som vi. De känner sig trygga och mår bra av en stark flockledare. Men en bra flockledare måste vara konsekvent och rättvis - våld ska inte tas till i onödan.I Hästens skötsel får du reda på det mesta om den praktiska hanteringen av hästen - den dagliga skötseln, utfodringen och hur man gör i ordning hästen inför ridpasset. Dessutom finns här en massa matnyttigt om hästens hälsa och hovvård, klippning, frisyrer, täcken samt vad man ska tänka på vid köp och transport.
    250,00 kr
  6. Hela familjens hobbybok
    Hela familjens hobbybok
    Beskrivning
    HELA FAMILJENS HOBBYBOK
    av Anne Vittorina Golinelli


    Pyssla tillsammans!

    I HELA FAMILJENS HOBBYBOK råder det ingen brist på kreativitet och idéer.
    Trots att spargrisar och elefantmobiler trängs med sjörövarburkar och fotoramar, får såväl påskkycklingar som varma vintersjalar plats.
    Boken är uppdelad i säsonger, men den påhittiga lånar och ändrar efter behov. Måla julängeln gul och byt änglahåret mot en bit rutigt tyg - och vips, så blir hon en påskkärring!
    Teknikerna och materialen är många. Här får både den som tycker om att virka, sticka och sy och den som hellre målar glas sitt lystmäte stillat. Vill du måla, arbeta med decoupage eller göra smycken så finns det idéer för dig också.
    HELA FAMILJENS HOBBYBOK är en skattkista för både pysselsugna barn och mer rutinerade hobbyentusiaster. Så det är bara att ta fram pyssellådan och sätta igång!



























    100,00 kr
  7. Hela mig . om konsten att adoptera sin kropp och sina känslor
    Hela mig . om konsten att adoptera sin kropp och sina känslor
    Beskrivning
    Hur blir man tillfreds med sig själv och sin kropp? Hur landar man i insikten om att livet aldrig kommer bli perfekt? Och har känslorna alltid rätt?

    Hanna Möllås är barnmorskan och sexologen som menar att vi behöver bli mer accepterande inför vår kropp och bli vän med oss själva: Våra kroppar är som de är – korta, långa, breda, smala. Det vi varit med om kan vi inte förändra, och det är okej att känna, men det är samtidigt viktigt att ta ansvar för sina känslor. Det vi kan påverka är berättelsen om oss själva – hur vi förhåller oss till kroppen, våra minnen och känslorna. Men hur går det till?

    Hela mig är en guidebok för att bättre leva de liv vi fått – så som de är. Med kortfattade berättelser och vägledande exempel visar Hanna Möllås hur det är möjligt att våga omfamna sitt liv, adoptera sig själv med brister och tillkortakommanden, och samtidigt erkänna vårt beroendet av varandra.

    Hanna Möllås, f 74, är leg barnmorska, sexolog och studerar till psykoterapeut med familjeinriktning vid Göteborgs universitet. Hon har även utbildning i relationsvåld, sexuellt trauma och bearbetning, internets påverkan på självbild och sexualitet samt barnets utveckling och behov.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  8. Helt naturligt : mat med lågt GI
    Helt naturligt : mat med lågt GI
    Beskrivning
    Mat med lågt GI Cathrine Schück berättar enkelt, klart och okomplicerat om hur hon själv helst äter och delar med sig av de bästa recepten. I dem ingår fullkornsris, magert kött, fullkornspasta, fet fisk, grönsaker, baljväxter, rotfrukter, fullkornsbröd, omättat fett, frukt. Boken är dessutom full av tips och knep samt lämpliga frukostar, sunda luncher, enkla mellanmål och välkomponerade middagar för hela familjen. Helt enkelt: Spännande recept på balanserad mat som inte är svår att laga och som håller humöret på topp och blodsockret på en jämn nivå.
    125,00 kr
  9. Hem, ljuva, hem : 100 läckra och lyxiga bakverk
    Hem, ljuva, hem : 100 läckra och lyxiga bakverk
    Beskrivning
    Hummingbird Bakery kommer med en helt ny samling av läckra recept!

    Hummingbird bakery är tillbaka och i denna nya, fantastiska kokbok hyllas det klassiska hemmabaket med inspirerande recept och tips för hur du lyckas med bakningen.
    125,00 kr
  10. Hembakat
    Hembakat
    Beskrivning
    "Hembakat" ger dig kakor och bakverk i modern och urban tappning!

    Boken innehåller några enkla knep till fantastiskt hembak. Oavsett om du gör tårtor, maränger, pajer, kakor eller muffins, lär "Hembakat" dig hur man gör det bäst. En av de främsta konditorerna i Europa ger dig roliga, inspirerande recept och utmärkta tekniktips.

    Kapitel i boken behandlar:
    Sockerkakor och andra mjuka kakor
    Pajer
    Maränger
    Muffins och cupcakes
    Brownies och andra rutor
    Julrecept
    Cheesecakes
    Desserter
    Söta degar och småkakor

    Format: 198 x 242 mm.
    125,00 kr
  11. Hemma i Värmland : konst, musik, minnen
    Hemma i Värmland : konst, musik, minnen
    Beskrivning
    Han är representerad på bland annat Nationalmuseum, Värmlands Museum, Rackstadmuseet och Göteborgskonstmuseum. Han kan titulera sig målare, tecknare, grafiker och spelman. OlleZetterquist har hunnit med en hel del sedan debuten på Värmlands museum 1948.

    • Köp 3 för 301,50 kr/st
    • Köp 10 för 284,75 kr/st
  12. Hemmagjorda presenter : fantasifulla idéer för alla tillfällen
    Hemmagjorda presenter : fantasifulla idéer för alla tillfällen
    Beskrivning
    Det krävs inga stora och dyra presenter för att glädja någon du tycker om. En hemmagjord gåva är alltid uppskattad och visar att du bryr dig extra mycket om mottagaren. I den här boken hittar du inspiration till personliga presenter som du lätt kan tillverka själv.

    Dekorativa och praktiska accessoarer för hemmet, fönsterbänken, trädgården och balkongen samt roliga maskotar och små kärleksbevis av papper, tyg, naturmaterial och trä som garanterat trollar fram ett leende hos mottageren. - Originella idéer för personliga presenter - Många olika material och tekniker - Alla förslag kan tillverkas snabbt och enkelt

    100,00 kr
  13. Hemmets handbok
    Hemmets handbok
    Beskrivning
    Man behöver inte vara proffs för att reparera, underhålla eller förnya sitt hem - men man behöver kunnig vägledning, och det ger denna verkligt praktiska bok. Mer än hundra bygg- och reparationsområden beskrivs steg för steg. Baserad på svenska standarder och krav.
    125,00 kr
  14. Hemträning för alla : 45 enkla övningar, träningsprogram, praktiska träningstips
    Hemträning för alla : 45 enkla övningar, träningsprogram, praktiska träningstips
    Beskrivning

    (Titeln är utgången)


    Har du svårt att komma igång, problem att hitta tid och går helst inte på gym? Då är det här boken för dig; 45 enkla övningar för hemmet som inte kräver någon dyr eller krånglig utrustning. Boken är enkel, rolig och passar oavsett ålder och träningsvana eftersom övningarna beskrivs i olika svårighetsgrader. Ett utmärkt övningsbibliotek till en låg kostnad!

    100,00 kr
  15. Hemtrevligt : tips och idéer för pyssel hemma
    Hemtrevligt : tips och idéer för pyssel hemma
    Beskrivning
    Fint hemma med små medelDet är de små, personliga detaljerna som skapar hemtrevnad. Det kan vara sådant man ärvt, hittat på resa eller loppis. Men allra mest betyder ofta sakerna man har gjort helt själv. I Hemtrevligt får du mängder av idéer till projekt för hemmets alla rum. Gör fiffiga kom-ihåg-klämmor till hallen, doftljus till badrummet eller fina örngott till sovrummet. Är det dags för fest får du gott om inspiration till hur du ordnar temakalas för både stora och små - liksom till presenter att ge bort. Många av projekten i boken har fokus på återanvändning och hur man kan spara pengar genom att göra saker själv.Hemtrevligt är en skattkista både för dig som är en van pysslare och för dig som ligger i startgroparna och har lust att sätta igång.

    100,00 kr
  16. Herregud & Co Anteckningsbok II
    Herregud & Co Anteckningsbok II
    Beskrivning
    Bakom de tecknade, tänkvärda och underfundiga ögonblicksbilderna finns illustratören och kommunikatören Royne Mercurio. Han vill genom sina bilderpåminna om att världen går att göra lite vackrare och lite varmare.

    Det här en praktisk och användbar anteckningsbok i Herregud & Co:s anda. Att brukas privat, på jobbet, i skolan eller över allt där du behöverminnesanteckna. Inlagan innehåller små färgglada figurer med små tänkvärdacitat som inspiration i vardagen.

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  17. Hiking och friluftsliv
    Hiking och friluftsliv
    Beskrivning
    HIKING OCH FRILUFTSLIV

    HIKING OCH FRILUFTSLIV innehåller värdefulla tips inför såväl korta dagsturer som strapatsrika vandringar i obanad terräng. Här kan man lära sig vad man ska tänka på när det gäller utrustningen, från tält och vandringskängor till kläder och kök. Boken ägnar stort utrymme åt de problem och svårigheter man kan stöta på under en vandring.
    Var söker man sin tillflykt om vädret slår om? Hur använder man karta och kompass? Vilken säkerhetsutrustning ska man ha med sig? I boken presenteras såväl internationella som skandinaviska vandringsleder.






    ALLT DU BEHÖVER VETA är en ny serie handböcker som kommer att täcka ett brett spektrum av ämnen. Böckerna, som är skrivna av internationellt välrenommerade
    experter, innehåller ett stort antal foton, teckningar, kartor och annan grafik som på ett pedagogiskt sätt visualiserar det faktaspäckade innehållet.

















    75,00 kr
  18. Himlagott med bufféer
    Himlagott med bufféer
    Beskrivning
    Att ställa till med fest eller bjuda sina vänner på middag behöver inte vara komplicerat eller svårt. Bufféer är ett utmärkt och trevligt sätt att ordna en bjudning på. Det är generöst och inbjudande och passar för många olika tillfällen.Himlagott med bufféer är en bok full av inspiration till både stora och små middagsbjudningar. Allt ifrån den sprakande nyårsfesten till en enklare brunchbjudning för långa söndagsmorgnar eller en kärleksmåltid för två.Bakom recepten står Lotta Bäckström, en kock som är känd för lekfullhet och kreativitet i sin matlagning. Låt dig inspireras och uppmuntras till att bjuda hem dina vänner på en härlig smakupplevelse!
    115,00 kr
  19. Historier om blommor : Myter, litteratur, trädgårdshistoria och odling
    Historier om blommor : Myter, litteratur, trädgårdshistoria och odling
    Beskrivning
    "Jag vill gå djupare in i min trädgård. Försvinna bland pärlhyacinterna i renässansens hemliga trädgårdar och förlora mig i sagor om osmanska rikets paradis, där narcisser och tulpaner blommar..." ... Så börjar Sannas blomsterbok, där hon berättar om blommornas fängslande kulturhistoria, om olika trädgårdsskribenters, vetenskapskvinnors och författares förhållande till blommorna, om skönlitterära och mytologiska figurer men också om sin egen trädgård. Vi får också handfasta odlingsråd om våra mest älskade trädgårdsblommor! Rikt illustrerad med bl a ett femtiotal vidunderligt vackra blomporträtt av Dick Clevestam.
    125,00 kr
  20. Hjälp! Veganer på middag. Mat för vardag och fest
    Hjälp! Veganer på middag. Mat för vardag och fest
    Beskrivning
    "En av de mest inspirerande matböcker jag någonsin läst." Bibliotekstjänst, Eeva-Stiina Sundén

    Boken vann nyligen 2015 års stora kokbokstävling i kategorin Vegetarisk måltidslitteratur. Arrangör Måltidsakademien i Grythyttan.

    "Fantastisk bok!" Vegokoll

    Inspireras till att laga veganmat!

    Tycker du att det känns svårt när vänner som är veganer ska komma på middag? Har du ingen aning om hur du ska få ihop en lyckad måltid utan att använda kött och andra animaliska produkter? I så fall: låt dig inspireras och få idéer i denna snygga vegankokbok!

    Det här är en kokbok för erfarna veganer, nyblivna veganer, nyfikna icke-veganer och inbitna köttätare. Här presenteras härliga recept på veganmat som gör att du som värd eller värdinna kan glänsa även då veganer kommer på besök. Här finns också generella tips och produkttips som kan vara bra att ha till hands när man väntar vegangäster.

    Låt dig till exempel lockas av förrätter som Mangocarpaccio och Spenat- och vattenmelonsallad, njut av Saffransspaghetti de Luxe eller Black pepper tofu till varmrätt, och avsluta med en Avokado- och chokladmousse på mandel­flarn eller Ljuvlig frusen bärcheesecake.

    Boken innehåller avsnitt med tips på lämpliga veganprodukter och menyförslag.

    115,00 kr
  21. Hjärnans emotionella liv : om hur unika mönster i hjärnan påverkar dina tankar, känslor och upplevel
    Hjärnans emotionella liv : om hur unika mönster i hjärnan påverkar dina tankar, känslor och upplevel
    Beskrivning
    I Hjärnans emotionella liv, skriven av en av hjärnforskningens pionjärer, presenteras en ny modell över våra känslor deras ursprung, deras kraft och deras formbarhet. Richard J. Davidson har upptäckt att personligheten utgörs av sex grundläggande emotionella stilar, bland annat återhämtningsförmåga, självkännedom och uppmärksamhet. Vårt emotionella fingeravtryck beror på var någonstans på varje stils steglösa skala vi befinner oss. Han förklarar kemin i hjärnan som ligger bakom var och en av stilarna för att ge oss en ny modell över den emotionella hjärnan, en som till och med går så långt att den påverkar vårt sätt att behandla autism och depression. Slutligen ger han strategier som vi kan använda för att förändra den egna hjärnan och de egna känslorna om det är det vi vill göra. Tillsammans med författaren Sharon Begley har Richard J. Davidson skrivit en originell och spännande bok som ger oss nya och värdefulla sätt att se på oss själva, utveckla känslan av välbefinnande och leva mer meningsfulla liv.
    295,00 kr
  22. Hjärnkoll på maten
    Hjärnkoll på maten
    Beskrivning

    I den bästsäljande boken Hjärnkoll på vikten beskrev Martin Ingvar och Gunilla Eldh hur hjärnan styr dina matvanor och många andra val i vardagen. Socker och all mat som kroppen snabbt omvandlar till socker kidnappar belöningssystemet. För att ta tillbaka kommandot måste du överlista den inre supermakten som styr dig mot glassfrysen och pastahyllan.


    I Hjärnkoll på maten beskriver författarna...

    150,00 kr
  23. Hjärtats mat : Inspiration, råd och recept
    Hjärtats mat : Inspiration, råd och recept
    Beskrivning

    Mat kan betyda många olika saker. Mat står för tradition, mat kan innebära kärlek, omsorg och gemenskap. Mat kan också vara medicin, eftersom maten påverkar vår hälsa och alltså hela vårt liv. Många lever ett hektiskt liv med alltför många krav och det kan sätta press på hjärtat, vilket på längre sikt tyvärr kan leda till besvär. De som bär på alltför många extrakilon kan dessutom ådra sig allvarliga sjukdomar.
    Hjärtats mat innehåller en del varningar, många goda råd och framför allt en lång rad härliga recept. Här bjuds den bästa och godaste maten för dig som bör tänka på hjärtat, vikten och hälsan. Här finns läcker mat för alla tillfällen för dig som vill leva sunt, friskt och samtidigt njuta av livets goda.
    De läckra matbilderna är tagna av Holger Edström; övriga bilder av Eja Nilsson.

    125,00 kr
  24. Hjärtats oro : anteckningar från ett vardagligt sjukdomsfall
    Hjärtats oro : anteckningar från ett vardagligt sjukdomsfall
    Beskrivning

    Att drabbas av en livshotande sjukdom kan vara en konkret påminnelse om livets ändlighet. Läkaren och psykoanalytikern Clarence Crafoord skriver i Hjärtats oro utifrån den hjärtinfarkt han drabbades av våren 2001. Det är en skildring inifrån, inte bara inifrån sjukhusvärlden i vilken han som läkare på gott och ont har ett speciellt perspektiv, utan också inifrån de själsliga processer som pågår inom en hjärtpatient. Farhågor, dödsångest blandade med erotiska fantasier och drömmar, sexuella infall och infantila reaktioner blandas och kompletteras med reflexioner om vården, personalen, medpatienterna och släktingar och vänner som kommer på besök.

    Hjärtats oro är en högst aktuell tankebok om åldrande, sjukskrivning och rehabilitering en blandning av iakttagelser, åsikter och funderingar om individens möte med vårdapparaten, men också med sig själv.

    Denna rapport från det inre berör inte bara människor som har eller har haft liknande besvär utan också har mycket att tillföra alla som är verksamma inom sjukvården.

    125,00 kr
  25. Homlapyssel
    Homlapyssel
    125,00 kr
  26. Höns : raser, skötsel, uppfödning
    Höns : raser, skötsel, uppfödning
    Beskrivning

    Ny reviderad upplaga!
    Den ultimata handboken med mängder av praktiska råd för den som har eller planerar att skaffa höns. I boken presenteras 60 olika raser i text och bild, tunga och lätta, urdvärgar och lantraser, vilket gör den till marknadens mest kompletta hönsrasbok. Man får även hjälp att ta reda på vilka höns som passar det egna behovet.

    Att skaffa höns är att stiga in i en ny värld...

    225,00 kr
  27. Höstmat
    Höstmat
    85,00 kr
  28. Hund : allt du behöver veta
    Hund : allt du behöver veta
    Beskrivning
    Här berättas om hundens ursprung och förhållandet människa–hund. Olika hundraser presenteras också och deras karaktäristika. Boken ger svar på hur man tränar sin hund och vad man gör när man får problem med den. Tips och råd kring fostran, hunden på resan, veterinärbesök, de vanligaste sjukdomarna m m. En fullständig hundbok om hundens hela liv.

    En familj som skaffar hund ställs inför många frågor, vilken ras passar oss och vårt liv? Vad har valpen för behov första tiden och närmast därefter? Social träning, umgängesregler och lydnadsträning gås igenom. Unghunden och den vuxna hunden har ibland beteendeproblem som behöver tas om hand. Här ges handfasta råd om vad man ska tänka på vid aggressivt beteende, om hunden skäller mycket, om den jagar, har fobier eller är nervös.

    Separationsproblem, sexuella problem, hundar som stjäl mat och annat, som inte lyder eller har andra problem – här behandlas allt. Hundens hälsa och behov av veterinärbesök tas också upp. Sjukdomar, olyckshändelser, parasiter och åldrandeproblem behandlas.

    Sakregistret med mer än 700 sökord gör boken till ett verkligt referensverk.

    Översättning Alf Agdler


    Sarah Whitehead har skrivit flera böcker om hundens beteende. Hon har varit redaktör för Dogs Today Magazine och skriver regelbundet i olika engelska tidningar om hur man tar hand om sina husdjur. Hon leder COAPE (Centre of Applied Pet Ethology), som erbjuder avancerade kurser om djurs beteende, och driver dessutom fyra beteendekliniker för djur.
    135,00 kr
  29. Hundar
    Hundar
    Beskrivning
    HUNDAR
    av Bruce Fogle

    Hunden har genom årtusendena varit vår mest trofasta kamrat och följeslagare. I denna fullmatade och rikligt illustrerade handbok får du lära dig mer om våra fyrfota vänner. Ta del av hundens historia och dess utveckling från jagande varg till modernt sällskapsdjur. I en omfattande uppslagsdel presenteras hundratals raser i både text och bild, grupperade i kategorierna små, mellanstora och stora hundar. Hundens hälsa behandlas i ett särskilt kapitel, där du bland annat får experttips om skötsel, kost, skador och förebyggande hälsovård. Bokens författare, Bruce Fogel, är internationellt erkänd hundexpert och författare till över trettio böcker i ämnet.


    115,00 kr
  30. Hundar : bilder, historia, fakta
    Hundar : bilder, historia, fakta
    Beskrivning
    HUNDAR Bilder, Historia, Fakta- En pocketguide om hundarnas värld.- Massor av underbara färgbilder.- Beskrivningar av ett stort antal vanliga och några ovanliga raser med bilder, faktarutor och informativ text.- Innehåller även information om hundens historia, domesticering och beteende.
    100,00 kr
  31. Hundar är livet
    Hundar är livet
    Beskrivning
    Det förändrade våra liv helt och hållet, på ett sätt som jag inte kunde ana när vi skaffade vår första hund.

    Att göra något tillsammans med mina hundar och tillsammans med andra människor, har berikat mitt liv. Att uppleva platser som vi aldrig skulle ha besökt om vi inte hade haft våra hundar, naturupplevelser från det lilla med vadarna som springer i strandkanten till det storslagna panoramat över skotska dalar och hedmarker eller mötet med havsörnen som landade på stenen framför mig.

    Vi har fått upplevelser som vi aldrig skulle ha fått annars: Spänningen och nervositeten inför en valpning och glädjen när de helt försvarslösa små krabaterna ger ifrån sig sina första små pip eller som en del, skriker som om de var riktigt förbannade. Men också sorgen när det inte går som man tänkt sig. När det inte går bra.

    Glädjen när våra hundar gjort en bra apport, spänningen i tävlingsmomenten. Det speciella med att föra hund vid fågeljakter och kaninjakter. Känna gemenskapen och spänningen.

    Den första delen av boken handlar om dessa upplevelser.
    I den andra delen beskriver jag mina tankar och idéer om hundträning, både vardagslydnad och apporteringsträning. Boken ger tips och idéer, en metodik och en inblick i hur jag tränar mina hundar från den allra första början med den lilla åttaveckors-valpen. Jag beskriver hur jag använder mig av valpens medfödda egenskaper och hur jag metodiskt bygger träningen från det enkla till allt svårare övningar.

    Leif Liljeblad, målar i olja och akvarell samt trycker litografier från sten och har haft flera utställningar bl.a. på Jönköpings länsmuseum, Biologiska museet i Stockholm samt deltagit i samlingsutställningar på Tidö slott, Naturhistoriska Riksmuseet m.m.
    Tidigare utgivna böcker är Odinsvalans marker, En konstnärs första hundår, det unika projektet 365 plus 12 akvareller som blivit mycket uppmärksammat, samt ett antal akvarellkalendrar. En av initiativtagarna till Föreningen Nordic Wildlife Art.
    Tidigare på Votum: Fågelmöten jag minns.

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  32. Hundars hälsa och sjukdomar
    Hundars hälsa och sjukdomar
    Beskrivning
    Hur ofta måste man vaccinera hundar? Kan man ha både hund och katt i ett hushåll? Måste man verkligen ha byxor på sin tik när hon löper? Är det sant att hundar kan få träningsvärk i svansen av att simma? Ingen fråga är för stor eller för liten för att platsa i Hundars hälsa och sjukdomar. Här finns ett urval av intressanta frågor från hussar och mattar, insamlade under åratal av veterinärarbete.

    Ungefär hälften av materialet handlar om vanliga sjukdomar och krämpor. Den andra hälften behandlar olika aspekter på den friska hunden. För att känna igen det onormala måste man vara väl bekant med det normala, och en observant hundägare är hundens bästa vän och kan vara en viktig medhjälpare åt veterinären.Hör du till dem som drömmer om att ta en kull valpar efter din tik? Det finns många regler att ta hänsyn till innan man parar den, och det är mycket som kan gå på tok. Här får du hjälp och råd om parning, förlossning och mycket mer.

    100,00 kr
  33. Hunden - människans bästa vän
    Hunden - människans bästa vän
    Beskrivning
    Historien är kantad av fler exempel på trogna hundar än trogna vänner Pope I boken om människans bästa vän kombineras virriga och eftertänksamma citat med bilder som berör och lockar till skratt. Boken är ett måste för alla hundälskare och den perfekta presentboken till din (näst)bästa vän.
    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
  34. Hunden som familjemedlem
    Hunden som familjemedlem
    Beskrivning

    Precis som det behövs en hel by för att fostra ett barn, så behövs det en hel familj som samverkar för att skapa en välfungerande flock, säger Cesar.

    I sin tredje bok ger Cesar råd om hur man ska integrera en hund i sitt vardagsliv och i familjen. Du får veta vad som krävs för att bli en bra hundägare. Han svarar på frågorna: Vilken ras passar bäst i vår familj? Hur håller man fast vid reglerna i...

    125,00 kr
  35. Hundens 50 favoritlekar
    Hundens 50 favoritlekar
    Beskrivning
    Hundar älskar att leka och fysisk och mental träning är viktigt för att de ska må bra. Hitta tillbaka till glädjen i leken med hjälp av den här boken, med massor av kul aktiviteter som lockar även den slöaste hund. I Hundens 50 favoritlekar hittar du inspirerande förslag på hur du aktiverar din hund på ett säkert och hälsosamt sätt:

    * Så gör du din egen hundträningsutrustning
    * Upptäck nya sätt att använda hundleksaker
    * Hitta variation på hämt- och doftlekar
    * Positiva steg-för-steg-instruktioner till träningen

    Det spelar ingen roll hur gammal eller hur stor din hund är. Din bästa vän kommer att älska de här lekarna!
    85,00 kr
  36. Hundens språk och tankar
    Hundens språk och tankar
    Beskrivning

    "En svindlande läsupplevelse."
    Göran Greider, Aftonbladet


    Det är svårt att tänka sig ett mänskligt liv utan hundar! Sedan vi levde som jägare och samlare har hunden följt oss människor. Per Jensen, professor i etologi, har skrivit en bok om hundens beteende, språk och tankeförmåga och beskriver pedagogiskt hur kunskapsläget är idag. Ny fakta blir här tillgänglig för en intresserad allmänhet.

    Boken...

    135,00 kr
  37. Hundfostran : en lydig hund är en lycklig hund
    Hundfostran : en lydig hund är en lycklig hund
    Beskrivning
    Hunden sägs vara människans bästa vän. Hur bra denna vänskap mellan människa och hund ska bli är upp till varje hundägare. I Hundfostran lär du dig hur du kan bygga upp ett gott och förtroligt förhållande till din hund. En nyttig läsning för både husse och matte.
    Boken inleds med arvet från vargen för att vi ska förstå hunden och dess beteende bättre. Den fortsätter med valpens grundläggande fostran, hundens mentalitet och skillnader mellan raser samt olika krav som ställs på vår hund utifrån vad vi ska ha den till, jakt- eller sällskapshund. De senaste rönen inom hundavel avslutar boken, som är en helt reviderad utgåva av en klassiker bland hundböcker med nya fotografier i färg.

    125,00 kr
  38. Hundlekar : stimulerande träning för smarta hundar
    Hundlekar : stimulerande träning för smarta hundar
    Beskrivning
    Hundar behöver stimulans och lek för att må bra och inte bli uttråkade. Här får du hjälp att hitta roliga övningar som lockar fram din hunds naturliga förmågor och som samtidigt förbättrar kommunikationen mellan er.

    Träna din hund att:

    ·gå baklänges mellan dina ben
    ·göra en piruett på bakbenen
    ·putta en fotboll
    ·lägga skräp i papperskorgen

    och göra många andra stimulerande trick och konster.
    135,00 kr
  39. Hundraser i Sverige
    Hundraser i Sverige
    Beskrivning
    Har du funderingar på att skaffa hund eller vill du veta mer om de olika hundraser som finns i Sverige? Eller vill du helt enkelt bara bläddra i en bok med fantastiskt vackra hundbilder? Då är detta boken för dig!Hundraser i Sverige är en heltäckande guide över alla de raser som är registrerade i Sverige. På ett personligt och lättsamt sätt presenterar författarna beskrivningar av varje ras. Vi får veta lite om rasernas historik, ursprungsland, vad de avlades till för arbete från början, hur de fungerar idag, vad de har för temperament och hur deras päls ska skötas.Varje presentation avslutas med fakta om:HemlandVilken rasgrupp de tillhörFärgStorlek på hane respektive tikAntal i SverigeSpecialklubbarRaserna presenteras i bokstavsordning så det ska vara lätt att hitta den hund man söker och ett register längst bak underlättar sökandet. Det rika bildmaterialet gör dessutom denna rasguide till en ren njutning att bara bläddra i.
    135,00 kr
  40. Hundskolan
    Hundskolan
    Beskrivning
    Hundskolan beskriver hur du skapar en harmonisk samvaro med din hund med kontakt och kommunikation som nyckelord. En relation där hunden vill samarbeta, går fint i koppel och på det hela taget är en fröjd att vara tillsammans med. När den lilla valpen hämtas hem och blir en ny familjemedlem drömmer de flesta om att få en sådan relation till sin hund. Denna känsla av förståelse och samhörighet, av trygghet och ömsesidig glädje är möjlig att uppnå om du känner till och förstår hundens behov och är villig att göra en insats för att skapa ett bra liv åt hunden.Christina Ingerslev är hundtränare och redaktör för tidskriften Hund och träning.
    115,00 kr
  41. Hur tänker din hund?
    Hur tänker din hund?
    Beskrivning
    "Det här är en bok som är svår att lägga ifrån sig! Spännande och lättförståelig kunskap som alla kan ta till sig och inspireras av."

    (Tidningen Brukshunden nr 4/2017)

    "...jag kan inte annat än hoppas att var och en av dessa hundar har en ägare som läser Söderströms bok. Det positiva intrycket förhöjs av härliga foton av hundar i aktion och riktigt fina teckningar." (Katrine Hamori, BTJ nr 15, 2017) Blir hundar mer negativa mot människor som inte beter sig schyst mot matte eller husse? Hur mycket av vargens och hundens beteenden är medfödda och hur mycket är ett resultat av uppväxtmiljön? Finns det hundar som är högertassade eller vänstertassade? Hur gör jag för att ensamträna min hund? Och stämmer det verkligen att en mops har sämre luktsinne än en schäfer?

    I Hur tänker din hund får du svar på dessa frågor och många därtill. Forskningen om hundens beteende har formligen exploderat under 2000-talet, och ny kunskap tillkommer varje dag.

    Forskaren, biologen och författaren Bo Söderström har järnkoll på forskningsläget, och här presenterar han de mest intressanta forskningsresultaten på ett lättbegripligt sätt. Läs om samspelet mellan människa och hund, lär dig att förstå hundens signaler, fördjupa dig i den viktiga första valptiden och ta del av fascinerande fakta om människans bästa vän.

    165,00 kr
  42. Hur tänker din hund?
    Hur tänker din hund?
    Beskrivning
    "Det här är en bok som är svår att lägga ifrån sig! Spännande och lättförståelig kunskap som alla kan ta till sig och inspireras av."

    (Tidningen Brukshunden nr 4/2017)

    "...jag kan inte annat än hoppas att var och en av dessa hundar har en ägare som läser Söderströms bok. Det positiva intrycket förhöjs av härliga foton av hundar i aktion och riktigt fina teckningar." (Katrine Hamori, BTJ nr 15, 2017)

    Blir hundar mer negativa mot människor som inte beter sig schyst mot matte eller husse? Hur mycket av vargens och hundens beteenden är medfödda och hur mycket är ett resultat av uppväxtmiljön? Finns det hundar som är högertassade eller vänstertassade? Hur gör jag för att ensamträna min hund? Och stämmer det verkligen att en mops har sämre luktsinne än en schäfer?

    I Hur tänker din hund får du svar på dessa frågor och många därtill. Forskningen om hundens beteende har formligen exploderat under 2000-talet, och ny kunskap tillkommer varje dag.

    Forskaren, biologen och författaren Bo Söderström har järnkoll på forskningsläget, och här presenterar han de mest intressanta forskningsresultaten på ett lättbegripligt sätt. Läs om samspelet mellan människa och hund, lär dig att förstå hundens signaler, fördjupa dig i den viktiga första valptiden och ta del av fascinerande fakta om människans bästa vän.

    135,00 kr
  43. Hur tänker din katt?
    Hur tänker din katt?
    Beskrivning
    När blev vildkatten tam? Var vill din katt bli klappad för att må extra bra? Hur ska du undvika att din älskling krafsar på finmöbeln? I denna bok får du svar på dessa frågor och många därtill. Trots att det under de senaste åren skett häpnadsväckande forskning om katter når dessa spännande resultat sällan utanför universitetens snäva krets. I denna bok tolkar forskaren och biologen Bo Söderström de allra mest intressanta resultaten från forskningsfältet på ett populärt sett. Trots mer än 30 år med katter fick författaren aha-upplevelser och lärde sig nya saker om katters beteende när han skrev vart och ett av kapitlen. Med den här boken kommer du att fascineras än mer över katter och deras beteende.
    135,00 kr
  44. Hur tänker din katt?
    Hur tänker din katt?
    Beskrivning
    När blev vildkatten tam? Var vill din katt bli klappad för att må extra bra? Hur ska du undvika att din älskling krafsar på finmöbeln? I denna bok får du svar på dessa frågor och många därtill. Trots att det under de senaste åren skett häpnadsväckande forskning om katter når dessa spännande resultat sällan utanför universitetens snäva krets. I denna bok tolkar forskaren och biologen Bo Söderström de allra mest intressanta resultaten från forskningsfältet på ett populärt sett. Trots mer än 30 år med katter fick författaren aha-upplevelser och lärde sig nya saker om katters beteende när han skrev vart och ett av kapitlen. Med den här boken kommer du att fascineras än mer över katter och deras beteende.
    150,00 kr
  45. Husbil genom Sverige
    Husbil genom Sverige
    Beskrivning
    Husbilssemester, trendigt, flexibelt och bekvämt! Bo hemma och variera utsikten längs resans gång! Husbil genom Sverige är guiden för dig som vill ut och åka på de svenska vägarna. Fylld med information om spännande resmål, natursköna platser, vackra vägar och sevärdheter blir den din guide på turen. Låt resan bli en del av målet!

    I boken presenteras 16 varierande husbilsturer genom Sverige. Varje tur visas på en karta där även sevärdheter och populära ställplatser är markerade. Platser och sevärdheter som passeras eller är värda en omväg presenteras här med text och vackra bilder. En inforuta beskriver typ av ställplats, dess läge och omgivning, GPS-koordinater och annat som kan vara bra att veta när du väljer plats för natten och morgonens nya utsikt.Svensk text.

    300,00 kr
  46. Hushållshandboken : allt du behöver veta för att sköta ett hem
    Hushållshandboken : allt du behöver veta för att sköta ett hem
    Beskrivning
    En perfekt present ... De flesta behöver ha ett exemplar hemma.

    Camino, tidning för smartare livsstil hemma

    Rikt illustrerad i färg

    Din hjälp i vardagen!

    Har du spillt stearin på duken eller har du en fisk som ska filéas? Alla hushåll behöver en lathund. Och här är den boken som ger råd om hushållssysslor i stort och smått. Vardagen består av många hushållsbestyr: ren­sa avlopp, ta hand om krukväxter, sortera so­por, ta hand om bilen, hänga upp en tavla. Det och mycket mer ryms i Hushållshandboken.

    125,00 kr
  47. Husman : traditionell mat för moderna människor
    Husman : traditionell mat för moderna människor
    Beskrivning
    Husman tar dig med på en spännande utflykt i din egen mathistoria. Du kommer att upptäcka att maten som farmor lagade passar utmärkt även för dagens moderna svenskar. Från kalvrulader, raggmunk och gravad lax till ostkaka, flädersaft och fattiga riddare  boken innehåller recept på allt det man förknippar med svensk mattradition.

    Husmanskost är gott och näringsrikt. Att laga mat ur den egna traditionen är också intressant för den som vill ta till vara lokalt producerade råvaror på bästa sätt. Här finns mycket att lära om hur man utvinner de naturliga smakerna och lagar varierad kost.

    Husman innehåller nästan 150 recept på allt från kött- och fiskrätter till desserter, drycker och tillbehör som saltgurka och rotmos  en oumbärlig bok för såväl nybörjaren som den mer erfarna kocken!

    Format: 203 x 276 mm

    Fler titlar i samma serie:
    Grilla
    Choklad
    Muffins
    Bröd
    125,00 kr
  48. Husmanskonst
    Husmanskonst
    Beskrivning
    "Vi talar inte om pimpinett mat, utan rejält käk. Låt trendnissarna strimla fläskläggen till pastan!"Efter femtio år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötternaoch delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos? ja, alla välkända läckerheter man kan önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord. Leif Mannerström är en prisad och stjärnprydd kock. Smak är hans liv, och han följer sin bestämmelse och skapar vidunderliga upplevelser för alla de matintresserade som besöker restaurang Sjömagasinet vid hamninloppet i Göteborg. Givetvis har restaurangen en stjärna i Guide Rouge.
    135,00 kr
  49. Husmanskost : lätt och läckert med ViktVäktarna
    Husmanskost : lätt och läckert med ViktVäktarna
    Beskrivning

    Husmanskost, åh så gott.

    Laga på ViktVäktarnas vis och upptäck husmanskosten på nytt! I denna bok är husmanskosten förnyad och lättare för att passa även den hälsomedvetna som håller ett öga på vikten. Grunden är klassisk vardagsmat, lagad med omsorg och prisvärda råvaror. Rätter för hela familjen!

    Goda grytor och gratänger med kött, kyckling och fisk, även klassiker som ugnspannkaka och nya favoriter som tacogratäng och enchiladas, smårätter och ljuvliga desserter. Snabba, enkla rätter och andra med längre tillagningstid. Medan maten lagar sig själv får du gott om tid att göra annat! Ju längre maten får puttra, desto mer kommer smakerna till sin rätt. Och du kan njuta utan att den sätter sig runt midjan!

    115,00 kr
  50. I det enkla bor det goda
    I det enkla bor det goda
    Beskrivning
    Enkelheten och omsorgen om råvarorna är Ernst Kirchsteigers främsta signum. I I det enkla bor det goda har han hämtat inspiration från de tre kök som ligger honom närmast hjärtat: det toskanska bondköket, det skandinaviska köket med sina tydliga råvaror och sist, men inte minst, hans rustika centraleuropeiska matarv.

    I boken varvas recept med personliga berättelser. I det enkla bor det goda är en generös och smaksäker matbok med omkring 80 recept på vällagade middagar. Här finns enkla pastarätter, värmande grytor, matiga sallader, soppor, gratänger och lite sött att avrunda måltiden med. Ängamat, dillkött och renskav samsas med toskanska bönsoppor, långbakad rotselleri, gulasch och rabarbersorbet. Dessutom hittar du mer matnyttiga texter om hur du skapar en trivsam kryddtäppa, och listor på oumbärliga ingredienser att ha i skafferiet.

    »De finaste måltidsupplevelserna är ofta de enklaste. Kanske är det den där första fikastunden på farstukvisten i mars när solens strålar äntligen värmer försiktigt och fåglarna skvallrar om våren. Eller en stilla försommarkväll framför en sjö tillsammans med någon du älskar. Myggsurr i luften och en spegelblank vattenyta som krusar sig lätt när det orangevita flötet på fiskespöet åker ned under vattenytan.
    Lyckan när du drar upp en abborre och sedan tillagar den över öppen eld. De där stunderna är matögonblick som likt kärlek drabbar mig. Det är finedining i sin renaste form.«

    175,00 kr
  51. I Estland
    I Estland
    Beskrivning
    Fickguide
    30,00 kr
  52. I går sjöng näktergalen : en sann berättelse om kärlek och alzheimer
    I går sjöng näktergalen : en sann berättelse om kärlek och alzheimer
    Beskrivning
    Igår sjöng näktergalen handlar om att leva med döden i farstun. När Derek fick sin diagnos på alzheimersjukdomen rasade inte hela hans värld samman. Med hjälp av musik, vänner och familjens kärlek kunde han fortsätta leva ett någorlunda normalt liv i flera år. Även om den objudne gästen i farstun till slut tränger sig på så har de tio åren som har förflutit sen diagnosen hunnit fyllas av mycket glädje och kärlek. Trots ämnet är det inte en deprimerande berättelse. Det är en bok som säger lika mycket om kärlekens kraft som sjukdomens destruktivitet. Eivor Martinus är född i Sverige men har bott i England sen 60-talet. Hon debuterade som romanförfattare 1971 och har sedan dess skrivit och översatt cirka 30 pjäser pjäser, både från och till svenska. Flera av dem har spelats av BBC. År 2000 kom hennes biografi Strindberg and Love på engelska.
    175,00 kr
  53. I glömskans land : exkursioner i sentida svensk-tyska spår
    I glömskans land : exkursioner i sentida svensk-tyska spår
    Beskrivning
    Gömt, glömt och förträngt. Sedan krigsslutet har spåren av de tidigare nära svensk-tyska förbindelserna mer eller mindre sopats igen i Sverige. Tyskarna själva har vi vänt ryggen och i decennier inte brytt oss om inte heller vad miljoner tyska flyktingar fick utstå under många svåra år efter kriget. De tyskar som kom till Sverige under efterkrigstiden har vi knappt velat se åt. Fördrivna tyska folkgrupper, utbombade familjer, arbetskraftsimmigranter, gästarbetare. Att det exempelvis var tusentals unga tyska kvinnor som var hembiträden i det svenska folkhemmet under 50-talet har det varit tyst om, liksom det tigits om de många som stannade kvar här, gifte sig med andra tyskar eller med svenska män, de flesta av dem var barn i krigets Tyskland. I den här reportageboken berättas bland annat några av dessa kvinnors historia. Vi möter också tre framstående författare och intellektuella som berättar om sina tyska erfarenheter, om efterkrigsår, sitt eget och Sveriges förhållande till Tyskland, om attityder och historielöshet. Här berättas också den besynnerliga historien om storvulna nazityska planer för år 1948, som också rörde Sverige, om kriget slutat annorlunda. Denna bok är en samling reportage och berättelser som fyller i luckor och ger nya nyanser åt vår historieskrivning om framförallt efterkrigsperioden. Ylva Herholz är journalist och kulturskribent. Hon medverkar bl.a. i Svenska Dagbladet, Sveriges Radio och Axess. Hon utkom 2011 med Tyskland bleka barn krigsungar kommer till Sverige på Carlsson Bokförlag.
    195,00 kr
  54. I love knäckebröd
    I love knäckebröd
    Beskrivning
    I den här kokboken får läsaren ta del av de bästa recepten på att använda knäckebröd i matlagningen och som tillbehör. Alla recept framtagna av Oprah Winfreys kock Art Smith.
    "Att dela en måltid är för oss alla en tradition som återförenar oss med nära och kära och ger oss en känsla av trygghet och balans i våra liv. När jag besökte Sverige hittade jag en skatt, en produkt med stor potential - knäckebrödet av fullkornsråg. Världen längtar efter hälsosamma och smakrika produkter som är tillgängliga och inte alltför dyra" ART SMITH
    Art Smith, kock, författare och tevepersonlighet föddes i Jasper, Florida. I tio år från 1997 har Art Smith varit personlig kock till Oprah Winfrey. Nu lär han oss laga Oprahs favoriträtt: Turkey Chili.

    125,00 kr
  55. I rätt sekund
    I rätt sekund
    Beskrivning
    Fotografi handlar ofta om tajming. Väntan på rätt ögonblick. Ögonblick som oftast föregåtts av idéer, planering och många timmar i gömslen. Ibland uppkommen genom tur. Ett ögonblick kan vara laddat, actionfyllt och över på en tusendels sekund. Det kan lika gärna vara längre, lugnt och meditativt. I denna bok har naturfotografen Kristoffer Sahlén samlat sina ovanliga och unika bilder
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  56. I tacksamhetens tecken
    I tacksamhetens tecken
    Beskrivning
    Livet lunkar för det mesta på till dess att något händer som vänder upp och ner på allt. Då syns det vanliga i ny belysning. En personlig kris, en storskalig katastrof, ett möte som berör - man kan aldrig veta vad som ska föra oss i kontakt med det väsentliga.

    I Patricia Tudor-Sandahls nya bok sätts tacksamheten i centrum. Vad är tacksamhet, vad är det bra för, vad kostar det och vad ger det? Framförallt: Hur kan vi öva oss i att upptäcka och uppskatta det vi har och inte bara det som saknas i våra liv?

    Tacksamhet hör samman med att leva fullt ut det liv man redan har, det vill säga det verkliga livet och inte det livet som man önskar sig eller tycker att man borde ha. Detta är för somliga en helt naturlig hållning. Andra behöver tid att lära sig att se med tacksamhetens ögon.

    Att växa i tacksamhet är en personlig process som rör sig om mognad, mål och mening. Låt oss lyfta blicken, höja oss över vår jagiskhet och ana hur vi människor hör samman med varandra. För tacksamhet är i grunden en relation - till varandra och till livet.

    Patricia Tudor-Sandahl är psykolog, psykoterapeut, fi l.dr i pedagogik och författare till en rad framgångsrika böcker som Den tredje åldern, Tid att vara ensam och En given väg. Hon är också en välbekant röst för alla som lyssnar på radions "Tankar för dagen".

    75,00 kr
  57. I väntan på besked : flyktingar berättar
    I väntan på besked : flyktingar berättar
    Beskrivning
    I det gamla fängelset i Härnösand bor nu 400 asylsökanden. Barn, ungdomar, familjer och ensamstående som har flytt för sina liv, som inte vet om de får stanna. På fångarnas forna rastgård, strax intill den gamla fängelsemuren, leker nu barn. Fönstren har fortfarande galler.

    Författaren Doris Dahlin och fotografen Per-Erik Åström åker i boken I väntan på besked tillbaka till sin gamla hemstad för att berätta om vad som sker i Sverige idag. I Härnösand, men också på många andra liknande platser. Där finns främlings- och förändringsrädsla, men också en stor hjälpsamhet, ett ömsesidigt givande och tagande. Men framför allt vill de förmedla porträtt av de människor som har kommit nya till Sverige, berättelser bortom de fördomar som kan finnas.

    De som finns där inne, de som finns på andra flyktingförläggningar och de som äntligen efter flera års väntan har fått besked att de får stanna, dem vill vi tillägna den här boken. Bakom varje bild, varje berättelse en människa. Som du och jag.

    Bokens namn kommer från att de asylsökande befinner sig just i väntan. I väntan på ett eventuellt uppehållstillstånd, i väntan på en ny tillvaro, ett nytt liv. Men också i väntan på att någon ska prata med henne, i väntan på att deras tvååriga pojke ska le igen, i väntan på att bli hembjuden till en svensk familj, i väntan på att få ett av alla de arbeten han sökt.

    Doris Dahlin är företagskonsult och författare. Hennes senaste roman Himlen bar inga moln gavs ut 2015. På Libris har hon tidigare gett ut boken Drunkna inte i dina känslor tillsammans med Maggan Hägglund. Per-Erik Åström är fotograf och har under många år arbetat för Rädda Barnen. Båda är uppväxta i Härnösand.

    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
  58. I väntan på tomten
    I väntan på tomten
    Beskrivning
    En bok som presenterar Julen för människan i tiden. Här får du tips på pyssel, blomsterarrangemang, julhuset, paketkalendrar och det bästa av maten. Detta är julboken för dig med lite tid men mycket skaparglädje. 96 sidor + bilaga 12 sidor (20-tal recept), ca 60 färgfoton.
    125,00 kr
  59. ICA Bokförlags korsordslexikon : synonymer och ämnesord från A till Ö
    ICA Bokförlags korsordslexikon : synonymer och ämnesord från A till Ö
    Beskrivning
    Detta kompakta korsordslexikon innehåller ord som är vanliga i korsord. Det omfattar synonymer, associationer och ämnesord. Här har författaren, som själv är korsordskonstruktör, samlat ord som är vanliga i korsord, de som man verkligen behöver, och sorterat bort sådant som förekommer mycket sällan. Det innehåller de mest vanliga ämneskategorierna. Alla ord kommer i alfabetisk ordning.
    125,00 kr
  60. Ica Bokförlags världsatlas
    Ica Bokförlags världsatlas
    Beskrivning
    I den reviderade upplagan av Ica bokförlags världsatlas finns de senaste kartorna över vår föränderliga värld, såväl översiktliga som detaljerade. För de nordiska länderna finns även utförliga kartor i mycket stor skala. Världens alla flaggor presenteras i färg och uppgifter om nationers yta, invånarantal, huvudstäder, språk och religion visas på temakartor. Du får historiska kartor över Norden, Europa respektive hela världen och atlasen presenterar dessutom jorden och planeterna i solsystemet med illustrationer i färg.
    150,00 kr
  61. ICA Förlagets Stora kokbok
    ICA Förlagets Stora kokbok
    Beskrivning
    Ett flaggskepp i ny omarbetad upplaga!
    ICA Förlagets stora kokbok är ett omfattande och avancerat matlagningslexikon. Den lär ut allt från att koka en fond och stycka fågel till att rulla köttbullar. Här finns inte bara vardagens basmatlagning utan också spännande maträtter för den som har matlagning som intresse. Många moment visas i metodbilder och det gör kokboken lätt att använda. Recepten är tydliga och lätta att följa. Samtliga recept är testade och provlagade av ICA Provkök. Totalt innehåller boken 1.500 recept! Nya råvaror har tillkommit och metoderna och recepten är anpassade till vår moderna livsstil. Recepten ges både för 12 personer och 4, vilket passar många av dagens hushåll. Läckra nya bilder som fått generöst utrymme visar de färdiga maträtterna. Över 1.000 färgfoton, 1.500 recept.
    195,00 kr
  62. Iceland LP
    Iceland LP
    205,00 kr
  63. Idag ska vi inte dö : fångar i krigets Syrien
    Idag ska vi inte dö : fångar i krigets Syrien
    Beskrivning
    Det blev en mardröm som hittills inte har berättats, med flyktförsök, skottskada och olika former av tortyr. Under 46 dagar satt reportern Magnus Falkehed och fotografen Niclas Hammarström som gisslan i Syrien. Som enda utländska journalister gav de sig in i västra Syrien, mitt under brinnande krig. På vägen ut, efter en knapp vecka av strapatsrika och dramatiska reportage, blev de gripna av beväpnade män och hållna som fångar mitt i frontlinjen.

    I den dagliga kampen mot hunger, kyla och krigets livsfaror sattes deras vänskap och tro på livet på hårda prov, inlåsta i en mörk källare och vaktade av krigare.

    För deras familjer och barn öppnades en nattsvart avgrund: en skräckfylld värld kantad av nattliga samtal, hemliga förhandlingar och hot om snar död. Mitt i det helvetet skulle två kvinnor, Anna och Florence, hålla samman sina familjer i en vardag som inte längre fanns.

    Idag skall vi inte dö är en självutlämnande bok om tvivel, kärlek och hopp, där människan tvingas hämta bränsle i det djupaste av sina hjärtan. Det är också en berättelse om hur svallvågorna av dramat kastar om livet för hela omgivningen. En bok om vanliga människor som dras ned i en overklig skuggvärld men vägrar ge upp

    125,00 kr
  64. Idéer för en trivsam trädgård
    Idéer för en trivsam trädgård
    Beskrivning

    En ny härlig trädgårdsbok med fräscha idéer som ger inspiration till att förändra din trädgård!


    Bygg en damm, ordna med punktbelysningar, skapa mysiga sittplatser bland doftande blommor och gärna lite porlande vatten intill. Lägg vackra stenar och plattor på uteplatser och gångar. Ta tillvara naturstenar som ev redan finns i din trädgård och gör ett enkelt stenparti. Plantera blommor och växter som lockar till sig fåglar, humlor och bin. Låt dig inspireras av Japan eller Medelhavet och förnya med växter som passar de miljöerna. Massor av växtförslag och ca 150 inspirerande färgbilder.

    100,00 kr
  65. Idrottarnas kostbok
    Idrottarnas kostbok
    Beskrivning
    Kostbok för idrotten!
    Det är inget tvivel om att kosten före, under och efter tävling och träning påverkar resultatet för dig som idrottar. I Idrottarnas kostbok får du enkla tips om hur du som idrottare ska tänka och äta för att kunna prestera bättre under såväl träning och tävling.

    125,00 kr
  66. India (15 Ed)
    India (15 Ed)
    Beskrivning
    The best-selling guide to India, the most popular destination in South Asia; Two new 3D plans: Fatehpur Sikri (a daytrip fro the Taj Mahal) and Mysore's Maharaja Palace, one of the grandest royal buildings in India.
    100,00 kr
  67. INDIEN i stort och smått
    INDIEN i stort och smått
    Beskrivning
    Kontraster och stormaktsdrömmar under 60 år
    100,00 kr
  68. Inkallning : från ståndskall, drev och andra svåra situationer
    Inkallning : från ståndskall, drev och andra svåra situationer
    Beskrivning
    När du kallar på hunden hemma i köket, helt utan störande moment, lyder hunden direkt. Hunden gör precis det du vill. Ibland fungerar det lika enkelt i trädgården också, och på några ställen till. Det har dessutom hänt att hunden faktiskt lyssnat, vänt och kommit hela vägen in till dig i en ganska svår situation full av störningar och lockelser.

    Men i andra sammanhang, när något lockar hunden, så fungerar inte inkallningen alls. Hunden verkar inte höra, den bryr sig helt enkelt inte om dig.

    Jakthundar är bra exempel på just det. I vissa lägen gör hunden inget annat än att vara följsam tillsammans med dig. I andra lägen slår jaktlusten till och då, ja då fungerar ingenting av allt det ni tränat på så många gånger.

    För mig betyder den ekvationen att inkallning och inkallning är två helt olika saker i olika situationer. Det är därför jag tror att vi vinner på att bygga om allt som har med inkallningen att göra från grunden.

    Och det är faktiskt enkelt. Bli ett naturligt centrum i hundens liv. Lär dig att belöna hunden med det hunden verkligen vill göra eller ha i rätt läge, vilket sällan betyder att belöningen är en matbit. Bli den som tar initiativ. Bli intressant för hunden. Prata med hunden så att den direkt och självklart förstår vad du vill. Smyg in allt fler svårigheter, allt fler störningar i allt mer komplicerade situationer, men gör det i en takt då du har kontroll, då du litar på det du kan nämligen att styra din egen hund.

    Peter Ekeströms tidigare titlar Jakthundskolan & Hundskolan är mycket omtyckta, och denna bok går i samma stil uppskattade stil.

    Peter Ekeström har under mer än 25 år byggt upp en verksamhet med massor av kunskap i ämnet Hund. Han är en populär föredragshållare och arangerar kurser och hjälper hundägare runt om i landet. Peter Ekeström är även programledare tillsammans med Evelina Åslund Bäck i SVTs programserie Jaktliv.

    195,00 kr
  69. Innan mörkret faller : ska 30-talet hinna i kapp oss?
    Innan mörkret faller : ska 30-talet hinna i kapp oss?
    Beskrivning
    Tysklands väg mot nazismen var inte oundviklig, utan konsekvensen av en rad vägval den tidens tyska politiker ställdes inför. Den tyska demokratin havererade efter att den konservative presidenten utnämnde Adolf Hitler till rikskansler i ett misslyckat försök att neutralisera nazistpartiet, samtidigt som de tyska socialdemokraterna stod handfallna inför arbetslösheten. I Sverige drev socialdemokraterna vid samma tid igenom en krispolitik som lade grunden för folkhemmet, och demokratin räddades med ett nödrop.

    Innan mörkret faller är ett historiskt reportage om åren i 1930-talets början då både Tysklands och Sveriges framtid avgjordes. Det är framför allt en närstudie i två socialdemokratiska partiers agerande det tyska och det svenska och en analys av vilken avgörande betydelse den ekonomiska politiken hade, och vilken central roll ekonomerna spelar för demokratins välmående.

    Kampen mot fascismen vinner vi genom att bygga fungerande alternativ och formulera ett demokratiskt självförsvar för vår tid. Är vi beredda att verkligen lära av historien?

    175,00 kr
  70. Inred din trädgård
    Inred din trädgård
    Beskrivning
    INRED DIN TRÄDGÅRD visar hur du gör dina gröna rum vackrare och intressantare genom att tillämpa grundläggande heminredningsprinciper på din utomhusmiljö.
    125,00 kr
  71. Inred lantligt inne & ute : shabby chic, gör det själv, en idébok
    Inred lantligt inne & ute : shabby chic, gör det själv, en idébok
    Beskrivning

    Loppisfynd, arvegods, zink, rost, lite skavt och skevt med charmig patina . Shabby chic kallas den ljusa, lantliga inredningsstil som innehåller allt detta och passar lika bra i svenska hem som på den franska landsbygden.

    I denna fantastiska bok finns en massa inspirerande bilder och roliga idéer, för såväl sommar som vinter, ute som inne. Även trädgårdens gröna rum kan inredas i shabby chic stil! Men framför allt innehåller boken handfasta tips och beskrivningar till hur du fixar de finaste detaljerna, skapar stilen och fångar stämningen. Anna Örnberg har rätta känslan för hur du ska göra det lantligt och mysigt hemma, hela året om!

    125,00 kr
  72. Inred lantligt på ditt eget sätt : bohemiskt, industriellt, elegant, shabby chic
    Inred lantligt på ditt eget sätt : bohemiskt, industriellt, elegant, shabby chic
    Beskrivning

    De lantligt charmiga vita hemmen får i denna nya inredningsbok inslag av industrikänsla och svärta! Här mixas det ljust romantiska med råa, ruffa, metalliska ytor med robust patina, med färgglada och bohemchica detaljer och med möbler i lantlig herrgårdsstil. Välj ut det som passar och skapa ett personligt hem!

    "Inred lantligt på ditt eget sätt" innehåller hundratals handfasta råd, konkreta tips och beskrivningar på både små och stora projekt. Bygg enkla ruffa saker av grova brädor, metallrör och industrihjul, lär dig hur man målar svart med patina och hur du själv fixar stora bokstäver. Författaren Anna Örnberg har tidigare haft framgångar med inredningsböckerna "Inred och dekorera ljust & lantligt" och "Inred lantligt inne & ute".

    125,00 kr
  73. Inred med blommor
    Inred med blommor
    Beskrivning

    »...förmedlar en självsäker, bohemisk blomsterglädje som prunkar och doftar långt utanför pärmarna.«
    Petter Eklund, Residence



    I sin nya bok berättar Tricia Guild om ett av de allra viktigaste elementen i inredning - blommor. Dessa levande inslag i hemmet har ett alldeles eget språk och egna karaktäristiska uttryck. I tio kapitel visar hon hur blommor kan förändra stämningen i ett rum, hur de kan komplettera möbler och tapeter och hur de kan skapa fokus och centrum i hemmet.


    Tricia Guild är världens kanske mest inflytelserika inredningsdesigner, och få har som hon påverkat västvärldens sätt att inreda. I sin tur har inget påverkat henne mer än naturen och då i synnerhet blommor. De har alltid varit en viktig del i hennes skapandeprocess och i den här boken har hon försökt fånga blommornas innersta väsen.


    Hela boken är en inspirerande hyllning till den kraft och skönhet som ryms i en blomma. Boken är mycket generöst illustrerad, med över 500 fotografier.



    »Boken är en sann fröjd att bläddra i för den som älskar färg - och för den som älskar blommor.«
    Monica Leckne, Östgöta Correspondenten


    »Man känner sig nästan andäktig inför skönheten hos de rosor, pioner, kamelior som pryder sidorna.«
    Ingalill Mosander, Aftonbladet

    »...vackert, inspirerande och lärorikt...«
    Ingrid Norrman, Expressen

    »Strunta i traditionerna och släpp lös kreativiteten, uppmanar Guild i sin sanslöst vackra och inspirerande bok.«
    M Magasin

    »Bilderna är drömskt vackra och arrangemangen båda enkla och överdådiga...«
    Maria Arnedotter, Metro Living

    »Färgerna, formerna, smaken, ja, allt är tilltalande.«
    Eva Dahl, Karlstads-Tidningen

    »...förmedlar en självsäker, bohemisk blomsterglädje som prunkar och doftar långt utanför pärmarna.«
    Petter Eklund, Residence

    »...fylld av vackra ochinspirerande bilder.«
    Damernas Värld

    »...en bok att njuta av och hämta inspiration ur...«
    Marie Heidenfors, Hem Ljuva Hem


    150,00 kr
  74. Inred med textil
    Inred med textil
    Beskrivning
    Med tyg och garn förändrar och förnyar du vardagsrum, kök och busiga barnrum hur lätt som helst. Tyg över stolarna, runt lamporna och ute på verandan gör att det blir lite skönare hemma, för det är ju textilier och andra detaljer som sätter både stämningen och stilen när resten av inredningen är på plats. Njut av färgglada mönster och mjuka material och prova nya roli¬ga idéer tillsammans med pysselproffsen Camilla Arvidsson och Else Österberg: Klä in skåpet och skrivbordet, sy kuddar, virka lampskärmar och knyt gardiner. Leta tyger och garn i garderoben och på loppis. Komplettera med nytt i oemotståndliga färger och material. Eller tryck dina egna mönster, spraya och färga in. Sedan är det bara att börja sy och häfta, riva och vira, sticka och virka. Bli inspirerad av bokens projekt och släpp loss fantasin och kreativiteten. Låt ditt hem bli lite personligare, lite gladare och mycket mjukare.

    135,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 801-900 av 2421

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 V:19 2024 Är butiken öppen följande tider:

6-7/5 10-17

8/5: 10-14

10/5:10-17

Samt v 23 2024 Är butiken öppen följande tider:

3-4/6: 10-17

5/6: 10-14

7/6: 17-17


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå