View as Tabell Lista

Artiklar 601-700 av 2427

per sida
Fallande ordning
  1. FISKEDAGBOK
    FISKEDAGBOK
    175,00 kr
  2. Fiskkokboken
    Fiskkokboken
    Beskrivning
    Ny reviderad klassiker! I Fiskkokboken finns både klassiker och nya spännande recept med alla tänkbara fisksorter och skaldjur. Tydliga bilder visar steg för steg de olika arbetsmomenten vid beredning och tillagning. För att bli en smakrik och spännande måltid avslutas varje recept med serveringsförslag, och det gäller såväl den snabba lunchen som den stora festen. Dessutom ett avsnitt om såser och röror som passar till! Ca 170 färgfoton, drygt 280 recept.
    125,00 kr
  3. Fit forever : träning som livsstil
    Fit forever : träning som livsstil
    Beskrivning

    Dolph Lundgren är civilingenjören som sadlade om till actionskådis i Hollywood. Redan i genombrottsrollen i Rocky IV gjorde han sig känd för sin enastående fysik. Och han är lika vältränad idag, tjugosex år senare.

    I Fit forever delar en av våra största stjärnor med sig av träningsprogrammen, tipsen och styrkeövningarna som gör att även du kan nå toppformen - och behålla den för alltid. Dolph berättar självutlämnande om hur han som spinkig tonåring upptäckte träningen och hur den inte bara gav honom en ny kropp utan även bättre självkänsla. Han ger dig de verktyg du behöver för att få den kropp du vill ha och förtjänar. Något du har glädje av i alla skeden av livet.

    135,00 kr
  4. Fixa : steg för steg
    Fixa : steg för steg
    Beskrivning
    Varför finns det inte fler faktaböcker som barn kan använda utan inblandning från föräldrar? Ur den tanken föddes idén till Clara Lidströms och Annakarin Nybergs gör-det-själv-böcker för barn. En serie böcker som vänder sig till lågstadiebarnet som gillar att baka, fixa och odla.Fixa är den andra boken som släpps i serien. Den innehåller lätta beskrivningar på 10 roliga projekt att pyssla med, till exempel att göra egna personliga kylskåpsmagneter av knappar och leksaker, bygga styltor av konservburkar eller varför inte fixa en tavelram av pinnar och annat kul som man hittar i naturen? Alla beskrivningarna är lekfullt illustrerade i steg-för-steg-form av Katy Kimbell och Li Söderberg.
    10,00 kr
  5. Fixa barnrummet : snickra, sy och 37 olika projekt som förändrar barnens rum från baby till tonår
    Fixa barnrummet : snickra, sy och 37 olika projekt som förändrar barnens rum från baby till tonår
    Beskrivning
    Möjligheterna har inga gränser när man ska inreda barnens rum. Man kan låta fantasin flöda och skapa en unik och dynamisk miljö som följer barnen under åren. Men om idéerna tryter kan det vara skönt att få lite hjälp på traven, t.ex. av en inspirerande bok som denna. I Fixa barnrummet hittar du roliga, dekorativa och praktiska lösningar när du ska förändra och inreda barnens rum. Här finns förslag på återanvändning och nya funktioner för saker du redan har, men också sådant som är helt nyproducerat. Bland de 37 projekten finns bland annat hyllor, medaljsköldar, lampor, ramar, små pysselprojekt och även flera förslag till förvaringslösningar som kan förenkla vardagen för barnen. Du får också följa förändringen av ett rum från baby till tonår med idéer som passar både liten och stor.
    100,00 kr
  6. Fixa festen : proffsen bästa tips för en lyckad fest
    Fixa festen : proffsen bästa tips för en lyckad fest
    Beskrivning
    I denna bok får du proffsens bästa tips för en lyckad fest! Här delar författarna med sig av sina bästa råd om inbjudningskorten, maten, dryckerna, dukningen, musiken - antingen det är cocktailparty, middagsbuffé, trerätters med vikta servietter, dessertbuffé eller tårtkalas.Matjournalist Mia Gahne lär dig blanda cocktails och göra läckra tilltugg, fixa goda bål och alkoholfria alternativ. Matjournalist Liselotte Forslin har komponerat tre härliga bufféer - en stor försommarbuffé, en mustig buffé och en italiensk buffé. Konditor Mia Öhrn, känd för boken Kladdkakor, ger lättbakade recept på smarriga sötsaker till dessertbuffén och tårtkalaset. En lyckad fest börjar redan med inbjudningarna. Anna Thunell, som gjort Drömbröllopet, ger förslag på hur du gör dina egna inbjudningskort. Catharina Lindeberg-Bernhardsson, som givit ut boken Dukningar i säsong, hjälper dig duka fint, med blommor och vikta servetter. Och som kronan på verket: musiken som kan förgylla vilken tillställning som helst. Musikjournalist Jan Gradvall väljer vilka toner som skapar den rätta stämningen.
    150,00 kr
  7. Fixa fint för trädgården
    Fixa fint för trädgården
    Beskrivning
    Med denna idébok för trädgården kan du förvandla populära material eller sådant du har liggande hemma till en mängd användbara projekt. Bygg insektshotell, snickra bord och bänkar, gjut fågelbad, hitta inspiration till hur du dekorerar såväl en asiatisk, modern trädgård som en charmig, gammaldags täppa – den här boken är fylld av påhittiga tips för större och mindre uterum.

    Både novisen och den mer erfarna trädgårdsfixaren kan skapa sin drömträdgård med enkla medel. Vill du göra en stor förändring eller bara fixa lite extra fint i ett bortglömt hörn? Här finns något för alla! Snickra eller påta en stund i lugn och ro och passa sedan på att njuta av din personligt inredda trädgård.

    Anna Örnberg har tidigare skrivit en mängd omtyckta inrednings- och hobbyböcker, varav flera med trädgård som tema. De inspirerande bilderna är tagna av Tommy Durath och de lite större projekten har steg-för-steg-beskrivningar och instruktiva illustrationer.

    125,00 kr
  8. Fixa hemma
    Fixa hemma
    Beskrivning
    Glädjen i att skapa något eget finns hos oss alla. Det behöver varken vara särskilt svårt eller tidskrävande att snickra eller sy något unikt och funktionellt till ditt hem. Boken är indelad efter hemmets olika rum. Snickra till exempel en spegelhylla till hallen, en handdukshängare med kokbokstöd till köket, ett soffbord med lös arbetsskiva för den bärbara datorn till vardagsrummet eller en personlig sänggavel till sovrummet. Sy nya tabletter och förnya din matsalsgrupp till matrummet eller sy en snygg vågformad toalettpappershållare till badrummet. Flera av projekten har dubbla funktioner för att spara plats och erbjuda smarta lösningar på vanliga vardagsproblem, som en kombinerad spegel och klädhängare .Genom tydliga beskrivningar och illustrationer om hur du går till väga blir det enkelt att genomföra projekten. Vackra bilder på slutresultatet ger läsaren inspiration till att sätta igång. Detta är boken för både nybörjare och rutinerade hemmafixare, med enkla projekt som att sy ett duschdraperi med fickor för schampoflaskor till mer avancerade som att bygga en proffsig loftsäng med arbetsplats under.
    125,00 kr
  9. Fixa käket, vetja! En bok om mat och sånt med Vega
    Fixa käket, vetja! En bok om mat och sånt med Vega
    Beskrivning
    FIXA KÄKET, VETJA'
    En bok om mat och sånt med Vega
    av Sassa Åkervall och Tina Larsson


    En smarrig kokbok för alla tjejer!

    FIXA KÄKET, VETJA' är en kokbok för unga tjejer som vill lära sig nya, roliga recept. Utgångspunkten för varje rätt är några få ingredienser som finns i nästan vartenda kylskåp. Som banan, citron, potatis, morot eller rentav choklad. Allt är snabbt och lätt att laga. Lägg dessutom till massor av roliga fakta, fläckskola, akutskola för vad man ska ta sig till när man råkat göra fel och allmänna kökstips, så blir blandningen precis rätt för Vega och hennes kompisar. Med seriestrippar, härliga illustrationer och en Vega som sprudlar av glädje och självförtroende går den här kokboken inte någon obemärkt förbi.

    FIXA KÄKET, VETJA' är uppföljaren till SOV ÖVER, VETJA' som kom 2004.


























    75,00 kr
  10. Fjäll :  våra skönaste turer till fots och på skidor
    Fjäll : våra skönaste turer till fots och på skidor
    Beskrivning
    Älskar du fjällen? Eller är du sugen på göra din första tur i grönskande dalar, över mjuka fjällslätter eller upp till högfjäll med glaciärer och turkosa vatten? Då är detta boken för dig. Med personliga skildringar av fjällturer från Abisko i norr till Grövelsjön i söder tas läsaren med på upptäcktsfärd, oftast till fots och ibland på turskidor. I ord och bild bjuds det på ovanliga vägval, fjällhistoria, skiftande naturtyper och en stark kärlek till den svenska fjällvärlden. I boken finns också praktiska tips kring boende, utrustning, mat och eldning och en liten lektion i fjällens flora och fauna. Genom att följa några enkla råd kan fjällsemestern göras helt utan klimatångest.

    Författare och fotografer är Erika Enequist och Lena Hedman som båda bor i Jämtlandsfjällen. De har sedan mitten av 1990-talet skrivit om och fotograferat friluftslivet i magasinen Utemagasinet, Turist och Friluftsliv.

    345,00 kr
  11. Fjällbondens avsked : de sista fjällägenheterna
    Fjällbondens avsked : de sista fjällägenheterna
    Beskrivning
    Lars-Olof Hallberg, som gjort sig känd för att dokumentera miljöer och företeelser på väg att försvinna, har denna gång valt att besöka landets sista fjällägenheter.

    På dessa statligt ägda odlingslägenheter har han träffat de sista fjällbönderna, följt deras arbete under bondeårets olika årstider. Vi får vara med på vårbruk, när korna släpps på skogsbete, höskörd, när får och getter mjölkas för hand och när dessa bönder ger sig ut att fiska och jaga. Vid dessa gårdar, som ofta ligger vid vägs ände eller helt väglöst, lever människorna fortfarande till stor del av självhushållning.

    Detta är den sista resten av den agrara expansionen som ägde rum under 1800-talet. Gårdar som staten sedan, under tvångsliknande former, köpte in då de var olagliga bosättningar eller låg på renbetesfjället. Bönderna blev kvar som arrendatorer på sina f.d. gårdar, ett liv som har fortsatt generation efter generation. Men nu är epoken med fjällägenheter på väg att ta slut helt och hållet.

    I boken Fjällbondens avsked får vi följa livet på elva stycken gårdar, de allra sista fjällägenheterna, från Härjedalen i söder till allra längst upp i Norrbotten. Möt Gösta och Marianne på Blomhöjden i Jämtland och Arne på Biellojaure i Västerbotten och alla de andra som är med i denna bok som skildrar vackra odlingslandskap och intressanta levnadsöden.

    Lars-Olof har tidigare gett ut böckerna Den siste bonden på Tämmesboda, Gården på fjället och Äppelkungar.

    125,00 kr
  12. Fjällrand : de krokiga tallarnas land
    Fjällrand : de krokiga tallarnas land
    Beskrivning
    Fjällrand - de krokiga tallarnas land är en vacker fotobok med innehållsrika och kärleksfulla texter om urskogen och dess liv. Om människorna som lever och levt där, om djur och växter, men också om det som hotar Sveriges sista urskogar.

    Här möter vi fjällrandens människor som levt med renarna, sjöns fiskar och markens grödor. Vi möter den smygjagande lon och järven, ständigt på väg, ständigt på jakt. Vi möter allt ifrån renar, tjädrar och havsörnar till linnéor, riskor och humlor i vackra bilder och berättelser. Vi får vandra in i ett sagolandskap av månghundraåriga tallar på en berggrund som skapats under årmiljoner. Men vi får också berättelsen om hur markerna både slitits sönder av vattenkraftsutbyggnad och skyddats för eftervärlden som nationalparker och världsarv.

    Boken är i sanning en kärleksförklaring till taigan, de nordliga urskogarna med Laponias fjällrand som utgångspunkt. En bok att läsa och njuta av. En bok som kanske till och med kan inspirera till att bli urskogens ambassadör när många av gammelskogarna hotas av att utplånas som urskogar. Läs den! Förundras och gläds!

    Via QR-koder kan vi också lyssna på flera ljud från skogen - berättelser, jojk, blåhakar, tjäderspel och andra skogens röster.

    Förordet är skrivet av Mikael Niemi.

    305,00 kr
  13. Fjärilar : dagfjärilar. Hesperiidae : nymphalidae
    Fjärilar : dagfjärilar. Hesperiidae : nymphalidae
    Beskrivning
    Fängslande fjärilar
    Dagfjärilarnas färgglada, vackra mönster och fascinerande beteende har fängslat människor i alla tider. Vem har inte upplevt det rogivande i att följa en citronfjärils till synes mållösa flygtur med blicken för att sekunden senare inse att sommaren snart är här? Volymen ingår i bokverket Nationalnyckeln till Sveriges flora och fauna och beskriver alla nordiska dagfjärilsarter.
    350,00 kr
  14. Flaskpost till framtiden : så bevarar vi våra spår i 100 000 år
    Flaskpost till framtiden : så bevarar vi våra spår i 100 000 år
    Beskrivning
    Vilka spår av vår civilisation kommer att finnas kvar år 102 020 efter Kristus? Förmodligen ytterst få. Internet och den digitala teknologin har revolutionerat vår informationshantering, men utvecklingen har också fört med sig problem. Medan grottmålningar, pyramider och keramikföremål kan leva vidare under tusentals år har våra elektroniska avtryck en betydligt kortare livslängd. Hur framtida civilisationer kommer att förhålla sig till disketter, DVD-skivor och hårddiskar kan vi bara gissa.

    I en serie tankeväckande reportage får du bland annat lära dig hur vi i framtiden ska kommunicera med utomjordiska civilisationer, var i Arktis vi ska hitta grödor i en klimatkollapsad eftervärld samt hur vi ska få kommande kulturer att undvika slutförvaret med uttjänt kärnbränsle. I den rikt illustrerade boken får du också följa med till det analoga arkivet över mänskligheten beläget i en övergiven saltgruva i Alperna, laboratoriet där forskare lyckats lagra William Shakespeares sonetter i artificiellt dna och det antikvariska mastodontarbetet med att bevara minnet av det gamla Kiruna.

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  15. Fler fina idéer till Scrapbooking
    Fler fina idéer till Scrapbooking
    Beskrivning
    FLER FINA IDÉER TILL SCRAPBOOKING av Dorthe Blom
    Scrapbooking handlar om att bevara de finaste minnena åt oss själva och eftervärlden. Med färg och dekorationer kan album göras till ett stort nöje att bläddra i. Här ges massor av inspiration till att med enkla medel och material skapa kreativa och unika scrapsidor. Till vår hjälp får vi material- och metodbeskrivningar samt en rad trevliga mönster till figurer och annat.
    85,00 kr
  16. Floran i Sverige & Nordeuropa
    Floran i Sverige & Nordeuropa
    Beskrivning
    Smidig fältguide med kortfattade beskrivningar av viktiga kännetecken för de vanligaste arterna i Sverige och övriga Nordeuropa. Innehåller ett lättläst och informativt introduktionskapitel för nybörjare. Samtliga arter visas med färgfotografier.
    85,00 kr
  17. Florida
    Florida
    Beskrivning
    Den behändiga Berlitzguiden ger bra översikt över Floridas turistattraktioner: Miami Beach, Evergladesträsken, Orlando och mycket mer. Tips om allt från snorkling och fiske till Walt Disney World hjälper dig att få ut det mesta av din vistelse. Fördjupningar i ämnen som Seminoleindianerna, kolonisatörer och art déco ger förståelse för Florida förr och nu. Dessutom innehåller guiden en uppslagsdel med praktiska resetips och aktuella förslag på bra hotell och restauranger.
    50,00 kr
  18. Florida Willmaguide
    Florida Willmaguide
    Beskrivning
    Florida är USA:s semestermål nummer ett som lockar besökare från hela världen.Florida bjuder på sol och värme året runt, fantastiska stränder, imponerande attraktioner som Disney World i Orlandomen också annorlunda naturupplevelser som Everglades National Park. Florida - Willmaguide är späckad med tips och fakta som hjälper dig att planera resa och orientera dig bland Floridas sevärdheter. Ett tjugotal orter presenteras med allt du behöver veta för att få ut mesta möjliga av ett besök.
    75,00 kr
  19. Flower power : buketter och enkla arrangemang
    Flower power : buketter och enkla arrangemang
    Beskrivning

    Flower power är en bok att frossa i för dig som älskar blommor och blad. Det finns massor att upptäcka och det behöver inte bli dyrt. Våga dig på godsaker som nejlikor, ranunkler och anemoner, blanda efter tycke och smak, lägg till några kvistar eller pröva ett mer avancerat arrangemang, som för den skull inte behöver vara krångligt. Här finns allt från brudbuketter till en ensam blomma i en oväntad vas.


    Kom ihåg, det finns inga regler. Men ett gott tips är att köpa säsongens snittblommor – ett smart sätt att ta tillvara på årets alla årstider. Och det är inget helgerån att binda upp buketten du fick och göra något roligare av den.


    Flower power på dig!


    125,00 kr
  20. Folkdräkten : Sollerön Mora Venjan Våmhus
    Folkdräkten : Sollerön Mora Venjan Våmhus
    Beskrivning
    Boken blir den första i sitt slag i Sverige då den kommer komplett med mönsterark till vuxna och barn. Många av sömnadsinstruktionerna, mönstren och sömmarna är allmänt gällande för olika dräkter runt om i Sverige. Som till exempel hur man rynkar en kjol, olika sömmar från Dalarna, mönster på kilmössa, långrock och så vidare.

    • Köp 3 för 355,50 kr/st
    • Köp 10 för 335,76 kr/st
  21. Food Pharmacy : en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat
    Food Pharmacy : en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat
    Beskrivning
    Att leva ett så friskt liv som möjligt är till stor del kopplat till vad du äter. Bloggen Food Pharmacy, som drivs av Mia Clase och Lina Nertby Aurell, handlar om just detta. Det här är den populära boken Food Pharmacy i mjukbandsformat om hur du äter den mest hälsosamma och antiinflammatoriska maten, och allt serveras med en rejäl portion humor.

    Det här är en berättelse om inflammation, tarmfloror, onda och goda bakterier, vetenskapliga studier, hypokondri, metaanalyser, gurkmeja och antiinflammatorisk mat – dessutom förklarat på ett mer lättillgängligt sätt än du någonsin kunnat ana. Självklart med recept och fakta om de antiinflammatoriska hjältarna i köket – som du snart inte kommer att kunna vara utan.

    All fakta är väl underbyggd genom professor Stig Bengmark, f.d. chefskirurg och klinikchef på Lunds universitet, med över 30 års erfarenhet av forskning på magens bakterier och hur maten vi äter påverkar kroppen. Han menar att alla kroniska sjukdomar har en och samma orsak – ett uttröttat immunförsvar orsakat av kronisk inflammation. Därför ville Mia och Lina ta reda på hur man kan leva så antiinflammatoriskt som möjligt. Det kommer du också vilja.

    195,00 kr
  22. Föreningshandbok
    Föreningshandbok
    Beskrivning
    En beskrivning av föreningsteknik och funktionärers uppgifter.
    125,00 kr
  23. Första bakboken
    Första bakboken
    Beskrivning
    Johanna Westman har fått många köksdebutanter att älska mat och matlagning. Efter succén med Första kokboken har hon nu gjort en bok om det absolut roligaste hon vet: att baka! Första bakboken är en grundbok i för bak- och kaksugna barn och andra ugnsdebutanter. Enkla recept och massor av tips. Godis, småkakor, stora kakor, mjuka kakor, bullar och bröd. Allt är superlätt att laga och gott, riktigt gott att äta!
    85,00 kr
  24. Första bakboken
    Första bakboken
    Beskrivning
    Johanna Westman har fått många köksdebutanter att älska mat och matlagning. Efter succén med Första kokboken har hon nu gjort en bok om det absolut roligaste hon vet: att baka! Första bakboken är en grundbok i för bak- och kaksugna barn och andra ugnsdebutanter. Enkla recept och massor av tips. Godis, småkakor, stora kakor, mjuka kakor, bullar och bröd. Allt är superlätt att laga och gott, riktigt gott att äta!
    85,00 kr
  25. Förstå hunden : om hundens psyke och behov
    Förstå hunden : om hundens psyke och behov
    Beskrivning
    I Förstå hunden får den som tänker skaffa sin första hund hjälp med att förbereda sig inför hundägandet. Här finns också fakta och användbara träningstips till den mer erfarna hundägaren.

    Många av de beteendeproblem som hundägare upplever uppstår ofta därför att de inte förstår hundens psyke och behov. De vet inte vad de kan förvänta sig av sina djur, och har därför orealistiska mål.

    Här ges expertråd om hundar och deras värld samt porträtt av raser med mentalitetsbeskrivningar. Boken ger också tips om vilken hundras som passar den blivande hundägaren och hur en ny hund bäst presenteras för tidigare husdjur i familjen.

    Elsa Flint är veterinär med utbildning inom beteendezoologi och beteendemedicin. Hon är delägare i en liten veterinärklinik i Devonport, Auckland, Nya Zeeland. Elsa Flint driver också en mottagning för djur med beteendeproblem.
    115,00 kr
  26. Första kattboken
    Första kattboken
    Beskrivning
    En bok om katter för barn och ungdomar. Här skildras kattens historik från kattgudar och råttfångare förr i tiden till dagens huskatter och renrasiga katter. Råd om hur man sköter en katt, vilka raser som finns och hur katten reagerar. Med berättelsen om katten Missan beskrivs kattungens första tid.
    100,00 kr
  27. Första kokboken
    Första kokboken
    Beskrivning
    Känd från TV!Johanna Westman har fått många köksdebutanter att älska mat och matlagning. Efter succén med Första kokboken har hon nu gjort en bok om det absolut roligaste hon vet: att baka! Första bakboken är en grundbok i för bak- och kaksugna barn och andra ugnsdebutanter. Enkla recept och massor av tips. Godis, småkakor, stora kakor, mjuka kakor, bullar och bröd. Allt är superlätt att laga och gott, riktigt gott att äta!Första kokbokenAv och med Johanna WestmanISBN 91-88877-61-2
    95,00 kr
  28. Första kokboken i världen
    Första kokboken i världen
    Beskrivning
    Enkelt att laga och supergott att äta: Johanna lagar mat från jordens alla hörn. Johanna Westman har fått många köksdebutanter att älska mat och matlagning.Först kom succén med Första kokboken, sedan Första bakboken och nu ger sig Johanna Westman och hennes trogne hushållsassistent Mixer ut i världen.
    95,00 kr
  29. Första valpskolan : allt du behöver veta för att få en perfekt valp
    Första valpskolan : allt du behöver veta för att få en perfekt valp
    Beskrivning
    FÖRSTA VALPSKOLAN
    Allt du behöver veta för att få en perfekt valp
    av Maggie Holt och Stella Sweeting

    FÖRSTA VALPSKOLAN presenterar en annorlunda och mycket effektiv
    metod för hunduppfostran, som går ut på att man belönar önskvärda
    beteenden hos valpen istället för att straffa den när den uppför sig illa. Tekniken bygger på en djupgående förståelse av hundens psykologi och lär hundägaren att ta kontroll över sin valp utan att kränka den.

    Boken erbjuder ett heltäckande träningsprogram, rikligt illustrerat
    med färgfotografier som guidar läsaren genom övningarna.

    FÖRSTA VALPSKOLAN gör hunduppfostran till en fascinerande upptäcktsresa
    som både ägare och valp har glädje av.


    Första valpskolan är en aktuell och praktisk handbok som:

    > redogör för de senaste rönen inom hundpsykologi.
    > lär hundägaren att tolka valpens beteende och ta kontroll över den utan att kränka den.
    > erbjuder ett heltäckande träningsprogram, som går igenom alla grundläggande tekniker som valpen bör lära sig, t.ex. att kontrollera sitt bitande, sitta, ligga, gå fot, stanna kvar, komma när den kallas in, apportera m.m.
    > ger vägledning i hur man hanterar vanliga problembeteenden, som att hunden skäller, tigger eller hoppar upp på människor.
    > ger råd om hur man bäst fostrar två valpar tillsammans eller tränar en valp tillsammans med en äldre hund som redan finns i familjen.
    > ger tips på bra leksaker och utvecklande lekar (liksom vilka lekar man bör undvika!)

    100,00 kr
  30. Förtrollande ornament : färglägg & koppla av
    Förtrollande ornament : färglägg & koppla av
    Beskrivning
    I denna målarbok för vuxna väntar fantastiska bilder på att väckas till liv av dina färger. Utforska en värld av färg och form när du färglägger motiven och känn hur välgörande det är för både kropp och själ. Unna dig en meditativ stund med något av bokens över 100 motiv. Sätt färg på din fantasivärld och dröm dig bort en smula.

    95,00 kr
  31. Forums stora konstnärshandbok
    Forums stora konstnärshandbok
    Beskrivning
    Forums stora konstnärshandbok är en modern och rikt illustrerad uppslagsbok för alla konstnärer, såväl professionella som amatörer. Den lär ut måleriets och tecknandets tekniker, hur man preparerar underlag och blandar färger, väljer och använder olika material för teckning och målning.
    Den tydliga och informativa texten är inriktad på den praktiska tillämpningen av teknik och teori, och boken ger mängder av tips och råd från yrkesverksamma konstnärer om hur man undviker fallgropar och löser problem som uppstår under arbetets gång.
    Mer än 700 foton och konstverk i färg kompletterar texten. Ett brett urval av erkända och nutida konstnärer har tagits med för att visa hur de använder sitt material och för att belysa hur fantasifullt man kan tolka motiven.
    En uppslagsdel omfattar förklaring av konsttermer, hälsoföreskrifter, adresser och register.
    Forums stora konstnärshandbok är både en visuell upplevelse och en praktisk och heltäckande handbok. Förutom att vara ett gediget referensverk ger den kreativa och inspirerande impulser. Ingen ateljé bör vara utan den!
    150,00 kr
  32. Förundran : natur som ger livslust
    Förundran : natur som ger livslust
    Beskrivning
    Förundran är en lustfylld och ömsint hyllning i text och bild till det som flyger, simmar, växer, surrar och doftar i naturen omkring oss. 52 korta kåserier, med fakta och förundran inför den storslagna biologiska mångfald som också vi själva är en del av. Och som vi alltmer måste lära oss vörda och vårda.

    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
  33. Fostra din hund : en vägledning till de vanligaste hundproblemen
    Fostra din hund : en vägledning till de vanligaste hundproblemen
    Beskrivning
    Varför visar hunden tänderna? Är det en uppmaning att du ska dra dig tillbaka eller tänker den anfalla? Om en hund nafsar efter dina ben – är det ett misslyckat bett, ett bevis på dålig uppfostran eller en allvarlig varningssignal? Och vad betyder slickningar i ansiktet? Tycker hunden helt enkelt om dig eller är det ett tecken på dominant beteende och aggression?
    I den här boken förklaras på ett lättfattligt sätt hur hundar beter sig i skilda situationer, vad olika signaler betyder och hur speciella händelser kan påverka hundens förhållande till människor.
    135,00 kr
  34. Fotografera friluftsliv
    Fotografera friluftsliv
    Beskrivning
    Friluftsfotografering handlar om så mycket mer än rätt utrustning och rätt inställningar på kameran. Här delar en av Sveriges mest erfarna friluftsfotografer med sig av sina bästa råd. Boken Fotografera friluftsliv inspirerar och förklarar hur du ska ta fantastiska bilder. Varje situation kräver sin speciella fototeknik och här finns även tips på vad du måste tänka på i olika klimat. Boken är uppdelad efter olika ämnen, som till exempel brant, fart, vatten, snö, grönt, paus och asfalt. Den tar också upp tekniska grunder som fotoutrustning, fototeknik, komposition, ljus och blixt skrivet på ett sätt som är enkelt att ta till sig. Oavsett om du vandrar i de nordiska fjällen, paddlar kajak i Medelhavet, åker långfärdsskridskor, cyklar i Provence, vandrar i Indonesiens djungler eller åker utför i Alperna har du nytta av Fotografera friluftsliv. Här får du tipsen du verkligen behöver för att kunna fotografera de vackra och spännande bilder du vill ha av ditt aktiva liv.
    150,00 kr
  35. Framtiden är historia : det totalitära Rysslands återkomst
    Framtiden är historia : det totalitära Rysslands återkomst
    Beskrivning
    Här tecknar den prisbelönta journalisten Masha Gessen ett skrämmande porträtt av ett Ryssland som inom loppet av en generation återskapat en totalitär stat. Putin har demonterat valsystemet, tagit kontroll över ekonomin, medierna och den lagstiftande makten. Hur ska vi förstå Vladimir Putin och det nya Ryssland vi ser växafram? Ett Ryssland som ser sig själv som beskyddare av traditionella värden i opposition till västs falska idéer om mänskliga rättigheter. Masha Gessen följer fyra personers liv, kamp, drömmar och förluster i den nya statens framväxt. De är entreprenörer, författare, aktivister och tänkare och de föddes under den period som skulle bli demokratins början i Ryssland. Nu tvingas de istället se hur den forna Sovjetunionens ordning återinförs och hur deras land utvecklats till den till synes ostoppbara maffiastat vi ser idag.
    175,00 kr
  36. Från 5:2 till 6:1 : gå ner, må bra, ät gott!
    Från 5:2 till 6:1 : gå ner, må bra, ät gott!
    Beskrivning
    5:2-dieten har fått ett enormt genomslag, helt enkelt tack vare att den fungerar! Den är lätt att följa och ger snabbt resultat på vikt och hälsa. Två dagar i veckan äter man 500 kalorier, resten av veckan som vanligt. Behåll idealvikten och alla hälsofördelar med 6:1 - en fastedag i veckan.
    Här finns fakta, tips och smarta recept på 100, 200 eller 500 kalorier - kombinera dem som det passar dig!
    125,00 kr
  37. Från bönhusrörelse till samarbetskyrka : EFS i Skellefteå som inomkyrklig lekmannarörelse 1923-1976
    Från bönhusrörelse till samarbetskyrka : EFS i Skellefteå som inomkyrklig lekmannarörelse 1923-1976
    Beskrivning
    Skelleftebygden är känd för att vara en genuin EFS-bygd. Evangeliska Fosterlands-Stiftelsens lokalförening där EFS i Skellefteå ville vara en inomkyrklig rörelse och stod på så sätt i ett bestämt förhållande till de båda kyrkoförsamlingarna, Skellefteå S:t Olovs församling och Skellefteå landsförsamling. Hur förhållandet utvecklades under den här tiden, är en av huvudfrågorna i denna bok.
    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  38. Från Fjällröding till Åkerbär
    Från Fjällröding till Åkerbär
    Beskrivning
    Mat på resan i Norrbotten. Tips på matställen
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  39. Från hjärtat : inspiration, hälsa, träning, förändring
    Från hjärtat : inspiration, hälsa, träning, förändring
    Beskrivning
    Vi har alla en del i att förändra världen till en mer positiv, ljus och kärleksfull plats. Alla bär på ett ansvar, samtidigt som det går att göra så mycket i det lilla. Ingen förändrar världen över en natt, men vi kan ta små steg och bit för bit nå målet.

    Med den här boken vill Agneta Sjödin inspirera oss till att leva från hjärtat. I mötet med oss själva och i mötet med andra. Vi får ta del av Agnetas berättelser om fantastiska människor hon har stött på under sina resor världen över, och läsa om hur de har påverkat henne. Vi får också lära oss om hur vi kan gå utanför våra bekvämlighetszoner och våga bryta mönster samt hur vi uppnår balans i relation till andra människor. För den som vill ta hand om och bygga upp både kropp och själ finns även olika övningar som kan få oss att komma igång.

    De vackra bilderna i boken från Agnetas resor i världen är tagna av Andreas Lundberg.

    135,00 kr
  40. Från stor stad till storstad : Stockholms stift igår och idag
    Från stor stad till storstad : Stockholms stift igår och idag
    Beskrivning
    Den här boken är skriven därför att jag har saknat den. Under, min tid som biskop i Stockholms stift hade jag velat ge en sådan bok till de blivande prästerna och diakonerna, till nyanställda och till förtroendevalda – och naturligtvis till alla som har någon form av intresse för kyrkan.

    Caroline Krook och Stockholms stift är ungefär jämngamla. Hon har träffat samtliga biskopar i stiftet och själv varit tjänstgörande biskop i elva år. Vi får genom de olika biskoparna se hur både kyrkan och samhället har utvecklats i ett Stockholm som gått från stor stad till storstad. Boken innehåller också en kyrkohistorisk del och ett avsnitt där Caroline Krook följer musiken, diakonin och undervisningen från stiftets tillkomst till idag. I den sista delen av boken får läsaren möta ett par av stiftets förtroendevalda. Boken avslutas i ett samtal med nuvarande biskop Andreas Holmberg, som delar tankar om nuet och framtiden. Så knyts historien om Stockholms stift samman, från igår till idag.

    • Köp 3 för 327,25 kr/st
  41. Fred är vägen till fred
    Fred är vägen till fred
    Beskrivning
    Fred är inte enbart frånvaro av våld. Verklig fred är också närvaro av frid, äkta relationer och omsorg om varandra.
    KG Hammar menar att det genom Jesu exempel är möjligt att låta en sådan fred bli såväl en personlig livshållning som en framkomlig väg i internationella konflikter. Vår största utmaning är därför att i alla relationer, i alla möten, välja fredsbyggandets och ickevåldets väg. Det vi sår får vi också skörda.

    Fred är vägen till fred är en bibelförankrad tankebok för alla som månar om sitt inre, sina relationer och närheten till Gud.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  42. Fred i religionens namn!  En interreligiös fredsantologi
    Fred i religionens namn! En interreligiös fredsantologi
    Beskrivning
    En interreligiös fredsantologi

    Kan religioner vara en självklar och positiv kraft i det offentliga rummet? Idag märks en tilltagande religionskritik utifrån samhällets ökande sekularisering och internationella konflikter.

    Livsåskådning uppfattas höra till det privata och religion ses som grogrund för konflikt. Men tvärtemot gängse generaliseringar kring våld, konflikt och religion ser många religiösa själva på varandras olikheter med respekt – strävan efter rättvis fred är gemensam. I boken finns sju personliga skildringar om fredens grund och ursprung inom olika religioner. De visar sig gömma rika resurser för arbetet mot en fredligare värld. Fred i religionens namn! är en unik samling texter som visar på skillnader och likheter i religionernas uttryckssätt, traditioner och fredssträvanden. I en avslutande del finns studieplan och frågor för samtal och fördjupning.

    235,00 kr
  43. Fredagsgourmet : ur Allt om mat
    Fredagsgourmet : ur Allt om mat
    Beskrivning
    Alltid lika efterlängtad. Alltid lika lockande. Alltid lika lättillgänglig. Alltid lika pålitlig. Det är dags för en ny Fredagsgourmet! Nya läckra recept för alla oss som trots att vi är lite trötta efter en veckas slit ändå vill unna oss en liten festmåltid på fredagskvällen. Här finns såväl klassiker som nyskapande recept, samtliga provlagade i tidningens provkök och illustrerade med fotografier tagna av några av landets allra bästa matfotografer. Boken är sammanställd av Charlotte Jenkinson, matkreatör och matskribent på Allt om Mat, som tidigare sammanställt Stora Köksskolan (2007) och Fisk och Skaldjur (2003).
    135,00 kr
  44. Fredagsmys : 101 favoriter för alla
    Fredagsmys : 101 favoriter för alla
    Beskrivning

    Alla fredagsmyser! Singlar, nyförälskade par, oändligt gammelkära par, barnfamiljer, tjejpolarna, grannarna, gräsänklingen på egen hand, fjortisar och pensionärer. I boken Fredagsmys finns inga rätt eller fel, bara en massa fiffiga recept för precis alla typer av fredagar.

    Husmorsorna Emma Hamberg och Anette Rosvall har skrivit en passionerad och rolig kärlekshistoria till veckodagen framför alla: fredagen. Och en påminnelse om hur viktigt det är att passa på att mysa efter en lång och stressig arbetsvecka!

    Boken är indelad i kapitel med olika teman, inledda med en humoristisk krönika. Med avsnitt som till exempel Sugen solokvist, Fredagsbiff, Mysmingel, Barntillåtet, TV-dinner och Vuxenmys, finns det recept och tips för precis alla.

    På med mjukaste tofflorna, brassa på din bästa musik och tänd några ljus, för nu är det dags för fredagsmys!

    100,00 kr
  45. Fredagsvinet
    Fredagsvinet
    Beskrivning

    Arbetsveckan är slut och man är redo för helg. På fredagen vill man mest av allt ha något gott att äta och något gott att dricka till - utan att det kräver mycket tankemöda eller slit framför spisen. I Fredagsvinet tipsar vinskribenten Gunilla Hultgren Karell om de godaste vinerna för runt 100-lappen och snabblagade rätter som passar till. Pasta, fisk- och skaldjur, kött och sallader. Recepten är ordnade efter vintyperna - lätta och fylliga vita, rosé samt lätta och fylliga röda. Druvor, producenter och smakprofiler presenteras kortfattat och ger den vinintresserade läsaren det lilla extra vid sidan av de underbara kombinationerna av mat och vin.

    95,00 kr
  46. Frederik Zälls bästa såser, röror, krämer, fonder & klassiker
    Frederik Zälls bästa såser, röror, krämer, fonder & klassiker
    Beskrivning
    En delikat bok om det delikata mellan köttet och potatisen, mellan hamburgaren och brödet, mellan laxen och tortillan - SÅSEN!

    I den här boken har Frederik Zäll valt att samla några av sina absoluta favoriter. Både klassiker i egen tappning och specialare som Fredrik hittat under alla sina resor genom framförallt USA, men även Europa och Asien.

    I vissa kretsar har kanske "Bea" fått ett skamfilat rykte, men såsen - Den äkta varianten - Sauce Bearnaise, är ju magiskt god. Tillsammans med till exempel en ruskigt fin köttbit är det svårslaget. Även andra klassiker som Sauce Mousseline, Hollandaise & Espagnole hittar man tillsammans med både klassiska och annorlunda krämer och röror. Här finns även några enkla fonder som sätter grunden till den perfekta grytan, såsen eller soppan.

    Frederik Zäll är en mångsysslare av rang. Hans band Eskobar släpper under 2020 sitt sjunde album och har turnerat världen runt sedan 1999. Frederik har skrivit otaliga kokböcker och med storsäljarna Stora Grytboken (Årets Svenska Måltidslitteratur 2017 - Måltidsakademien) och Grilla & Rök (Årets Svenska Grillbok 2019 World Gourmand Cook Book Awards) som riktigt fina höjdpunkter. Utöver kokböckerna har Frederik skrivit och illustrerat barnbokstrilogin Drakarnas land. Han har jobbat många år på TV4 Nyhetsmorgon, haft matlagningsprogram på SVT Barnkanalen och ligger bakom Svinninge Ölkompani. Under 2020 öppnades hans första restaurang Zäll s Smokehouse i Åkersberga.

    150,00 kr
  47. Fredrik Paulun : Dash-dieten för nybörjare
    Fredrik Paulun : Dash-dieten för nybörjare
    Beskrivning
    Dash är dieten för dig som vill njuta av god mat, utan förbud och utan krångel. Sex år i rad har Dash utnämnts till världens bästa diet. Inte nog med att den hjälper dig att sänka blodtrycket.

    På ett pedagogiskt sätt vägleder näringsfysiologen Fredrik Paulún i denna bok för nybörjaren till Dash - steg för steg.

    135,00 kr
  48. Frestande desserter
    Frestande desserter
    Beskrivning
    Avrunda den perfekta middagen med en frestande dessert kanske det söta efter maten rent av är måltidens höjdpunkt. Här finns 75 fantasirika desserter för alla tillfällen och smaker. Allt från fruktbaserade efterrätter till chokladdesserter för de stunder då inget annat än ren lyx duger.

    Varför inte bjuda gästerna på chokladtårta med rullad ganache, en somrig efterrätt med blandade bär och champagnesabayon eller något värmande i vintermörkret som tamarindbakad vinterfrukt. Till kaffet kanske det passar med något enklare, till exempel exotisk konfekt eller små petit-fourer.
    100,00 kr
  49. Fridas målarbok : idéer och mönster till hobbymålning
    Fridas målarbok : idéer och mönster till hobbymålning
    Beskrivning
    FRIDAS MÅLARBOK av Frida Pontén
    Dekormålning med nya, enkla, fräscha mönster som de flesta kan måla vackra rosor, stiliserade blommor och blad, prickar och ränder, påskfigurer, trollsländor och fjärilar, stjärnor, segelbåtar
    m.m. Modellerna i boken visar hur man kan använda samma mönster på större och mindre ting till hemmet i trä, terrakotta, zink, glas, porslin, kartong och textil.
    100,00 kr
  50. Fridas nya målarbok
    Fridas nya målarbok
    Beskrivning
    FRIDAS NYA MÅLARBOK
    av Frida Pontén
    Har du också vinden fylld av loppisfynd som skulle kunna bli hur snygga som helst om man bara målade om dem? En avskavd byrå som behöver en ansiktslyftning? Köksluckor i en färg som var helt rätt för tjugo år sedan? Då ger FRIDAS NYA MÅLARBOK dig den inspiration du behöver för att komma igång. Här får du tips och idéer på hur du kan fräscha upp allt från soffbord till blomkrukor med ett lager färg. Så välj kulör efter humör, plocka fram sandpapper, penslar och schabloner och sätt igång!

    95,00 kr
  51. Frihet & fruktan : tankar om liberalism
    Frihet & fruktan : tankar om liberalism
    Beskrivning

    I skuggan av borgerliga regeringar, terrorismhot och finanskrascher har ett samtal börjat pyra om vad liberalism egentligen är. Har de som säger sig vara liberaler förlorat tron på idéerna? På punkt efter punkt har frihetligheten övergivits: i skolpolitik, integrationspolitik, integritetsfrågor. Sverige står i detta inte ensamt. I stabila västländer är rättssäkerheten hotad och tortyren...

    100,00 kr
  52. Frisk och strålande hy : på naturlig väg
    Frisk och strålande hy : på naturlig väg
    Beskrivning
    Vårda din hud och njut av varje kvadratcentimeter av dig själv!
    Karin Björkegren Jones skriver varmt och sinnligt om hur du får bukt med vanliga hudproblem som påsar under ögonen, slapp hy och bekymmersrynkor utan att spruta in otäcka kemikalier eller lägga dig under kniven. Istället för att slösa pengar på dyra och djurtestade produkter ges här praktiska tips på naturliga oljor och krämer, yogaövningar, kost och massage som får huden att stråla inifrån.
    125,00 kr
  53. Frukost : morgon, middag, kväll
    Frukost : morgon, middag, kväll
    Beskrivning
    "En kokbok för alla frukost- och brunchentusiaster som verkligen inspirerar... Helt enkelt en mångsidig bok där man kan plocka och sätta ihop en egen favoritmeny till morgon, middag eller kväll." Bibliotekstjänst, Moa Långbergs

    Frukost hela dagen!

    Nu kommer Frukost där vi går "all in". En bok för livs­njutare. Här hittar du aptitretande rätter som fun­gerar när som helst på dygnet!

    Här finns frukostfavoriter som omelett, müsli, pann­kakor, toast - ofta med en inspirerande twist. Men här finns så mycket mer! Spännande och smakrika recept från olika delar av världen som ger dig nya möjligheter att starta dagen på.

    Prova Hembakta muffins med ägg Benedict eller Pumpabröd med pekannötter och chokladkross. Här finns rejäla engelska frukostar och mer exotiska, som Vietnamesisk frukostomelett på baguette, Marockanska ägg och Indiska glutenfria crêpes.

    125,00 kr
  54. Fruktfrestelser : nya och spännande fruktsallader
    Fruktfrestelser : nya och spännande fruktsallader
    Beskrivning
    Vad kan passa bättre som avslutning på en måltid än en fräsch och hälsosam fruktsallad. Välj mellan smaker från den svenska sommaren med alla sina frukter och bär, och spännande exotiska frukter från tropiska trakter. En het sommardag kanske en isad persikosallad med vanilj- och hallongranité passar bäst, medan en varm hjortonsallad med honung och lingonphiladelphia förmodligen är mer lockande en kylslagen vinterkväll.
    Ju starkare dessertsug desto fler läckra tillbehör går det bra att lägga till, exempelvis mandelflarn, maränger eller en choklad- eller yoghurtröra. Toppa sedan med en läskande sorbet eller len glass och salladen blir en femstjärnig dessert.

    Konditor Claes Karlsson har tidigare skrivit tre kokböcker, av vilka Mer än bara Äppelkaka utnämndes till Årets bästa dessertbok 2004.

    Foto Sara Danielsson
    Formgivning Evelina Thörnberg
    115,00 kr
  55. Gå ner i vikt med GI-metoden
    Gå ner i vikt med GI-metoden
    Beskrivning
    Det enkla sättet att gå ner i vikt. Snabbt och effektivt med långsiktigt resultat. Och utan att vara hungrig.
    Baserat på de allra senaste vetenskapliga rönen har Ola Lauritzson skrivit en lättläst och personligt hållen introduktion till det idag så omtalade glykemiska indexet, förkortat GI. En sammanfattning av de erfarenheter och insikter som den egna viktminskningen på 14 kg förde med sig. Genom att omvärdera gamla sanningar och bättre förstå födoämnenas funktioner kan man enkelt själv komma tillrätta med sin mathållning. Boken visar en trestegsmetod med menyförslag och enkla recept till ett smalare och sundare liv. Tabeller över vanliga livsmedels indextal med kommentarer listar vad som är nyttigt och vad man bör äta lite mindre av. Målet är, förutom att gå ner i vikt, att äta hälsosammare, må bättre och leva friskare och längre. Diagram. Utk. mars.
    95,00 kr
  56. Gå ner i vikt med LCHF
    Gå ner i vikt med LCHF
    Beskrivning
    Har du försökt gå ner i vikt utan att lyckas fullt ut? Kanske tappade du några kilon som du raskt stoppade på dig igen LCHF-dieten tillåter dig att äta mat med högt fettinnehåll och du kan njuta av grädde, majonnäs och biffar utan dåligt samvete. Du äter också mycket naturliga proteiner och rikligt med grönsaker. Däremot håller du igen på kolhydrater. Många som provat hävdar att sötsuget minskar.Under en tvåveckors rivstart maximeras din förbränning och du rasar snabbt i vikt - upp emot 4-5 kilo är inte ovanligt. Därefter följer du en fyraveckors menyplan med frukost, lunch och middag och får tips på hur du ska motionera, tänka och motivera dig själv. Prova också Ulrikas supernyttiga gröna drinkar som ger dig massor av vitaminer, mineraler, enzymer och antioxidanter! Gröna bladgrönsaker är det nyttigaste som finns och innehåller fler näringsämnen än något annat livsmedel. Du får också veta mer om de nya rön som visar vilken mat som är hälsosammast för just din blodgrupp.
    135,00 kr
  57. Gå ner i vikt och rena kroppen med detox
    Gå ner i vikt och rena kroppen med detox
    Beskrivning
    Genom att ge din kropp "semester" en period kan du åstadkomma stor förbättring av din hälsa! Detox handlar om att rensa ut gifter och slaggprodukter ur kroppen genom att äta en kost som är utrensande, rik på vitaminer och mineraler och fullproppad med nyttiga antioxidanter. Alla vill vi ha en god hälsa, massor av energi, bra sömn och ett allmänt välbefinnande. Men maten vi äter innehåller inte alltid den näring kroppen behöver, vi stressar för mycket och ger inte kroppen tid att återhämta sig. Resultatet av vår livsstil är ofta överviktsproblem, allergier, huvudvärk, trötthet och infektioner. Detox är ett program som rensar och ger din kropp ny energi och hjälper dig att hitta en hälsosam livsstil. Resultatet blir att du går ned i vikt och blir piggare. Dess­utom får du en vackrare hy, glansigare hår och starkare naglar. Du kommer att känna dig mindre rastlös, få ökad koncentrationsförmåga och starkare immunförsvar - vilket i sin tur leder till att du håller -dig friskare!I boken delar Ulrika Davidsson med sig av sina erfarenheter av detox. Den innehåller ett 100-tal fräscha och läckra recept på riktig "supermat" - både för den inledande 14-dagarsfasen och för tiden efter, för den som vill fortsätta att leva hälsosamt. ­Näringsterapeuten Sanna Törsleff-Berglund medverkar också med ett avsnitt om hur detoxprocessen går till.Ulrika Davidsson är kostrådgivare och driver The Diet Shop i Stockholm. Tidigare har hon skrivit Våra bästa GI-recept, GI in the City och GI dag för dag (tillsammans med Ola Lauritzson) samt GI för hela familjen och Ulrikas bästa GI-mat.
    135,00 kr
  58. Gå ner i vikt! : välj bland 75 olika dieter
    Gå ner i vikt! : välj bland 75 olika dieter
    Beskrivning
    Vilket sätt att gå ner i vikt passar dig bäst: Atkins, GI, South Beach eller Medelhavsdieten? Här presenteras hela 75 olika viktminskningsmetoder, kända över hela världen. Enkla veckomenyer och korta fakta om varje metod gör det enkelt att jämföra och välja den som passar bäst just för dig. Överskådliga och användarvänliga tabeller visar vad som är absolut förbjudet att äta och vad som är fritt fram.Boken tar också upp frågeställningar som: kan jag fortsätta att äta ute?, hur fungerar dieten för övriga familjemedlemmar?, hur vetenskapligt säker är dieten? Författaren har arbetat med och undervisat i dietfrågor i många år.
    135,00 kr
  59. Gabriellas trädgård : stora möjligheter med små medel
    Gabriellas trädgård : stora möjligheter med små medel
    Beskrivning

    Om en liten trädgård på Österlen som med enkla medel förvandlades från vindpinad åker till prunkande paradis. Med fantasi, uppfinningsrikedom och en stor dos flower-power växte trädgården fram. Utan att det kostade en förmögenhet.

    När Gabriella och hennes familj letade hus med trädgård på Österlen valde de till slut ett litet hus med lite åkermark runt om ute på den blåsiga slätten. Inte ett drömläge precis. Men trädgårdsdrömmar är starka saker!

    Här varvas matnyttig information om hur man letar reda på billigt byggmaterial och växter med stor överlevnadsförmåga, hur man kan skapa vindskydd med hjälp av listiga lösningar med buskar och ordnar dofthörnor med rosor och jasmin. Växthuset var hett eftertraktat och byggdes till slut av gamla fönster. Nya experiment skapade nya idéer och trädgården blev full av roliga och praktiska lösningar - som till exempel ett badkar nedgrävt i bersån i lagom vild blandning.

    135,00 kr
  60. Game of Thrones : målarbok
    Game of Thrones : målarbok
    Beskrivning
    Sätt din egen prägel på succéserien Game of Thrones med denna intrikat detaljerade målarbok för vuxna.
    Försjunk i landskapen, städerna och porträtten av dina favoritkaraktärer, och återupplev avgörande händelser från seriens första fem säsonger. Med alla de mest ikoniska gestalterna och platserna från De sju kungarikena är detta en målarbok av episka proportioner.

    85,00 kr
  61. Gamla möbler får nytt liv : reparationer och ytbehandlingar
    Gamla möbler får nytt liv : reparationer och ytbehandlingar
    Beskrivning

    Har du gamla möbler som du ärvt eller köpt på loppmarknad eller på auktion? Det här är boken för dig som vill ge dessa möbler nytt liv. Med lite egna insatser kan möbeln trots skador och olika skavanker bli till nytta och glädje många år till. Boken visar att det inte är någon omöjlig uppgift att reparera skador eller fräscha upp utseendet på gamla möbler.


    Med hjälp av foton, teckningar och en instruktiv och lättfattlig text, får du lära dig de olika arbetsmomenten steg-för-steg. Du blir bekant med tekniker och material och får lära dig vilka verktyg som behövs. Du får veta vad du ska göra med rangliga stolsben och lådor som går trögt, hur man avlägsnar gammal ytbehandling och hur du ska behandla trä på nytt så att det blir hållbart och vackert.


    Författaren Anne Cathrine Hagen har 25 års erfarenhet av restaurering och reparationer av möbler i sin möbelverkstad.


    Boken innehåller 90 färgillustrationer.

    100,00 kr
  62. Garnnystan och tygtravar
    Garnnystan och tygtravar
    Beskrivning

    Sania Hedengren och Susanna Zacke kan inte låta bli sina garnnystan och tygtravar... Det resulterade i en bok fylld av inredningstips, kreativa idéer, roliga detaljer och prylar. Duon brinner för att virka, sticka, sy, dekorera och brodera. Det framgår av färgstarka bilder och fantasifulla idéer: en söt gardin av dukar, färgglada dynor, kuddar och flaggspel. Mycket är sytt av gamla tyger, t ex lakan från 70-talet. Här finns enkelt broderi, applikationer, virkade vaser, plädar, mattor, charmigt julpyssel, mormorsrutan och fina afrikanska blomman.
    Låt boken inspirera och brodera på slipsen, virka till bilen, sy julkort. Ta ut svängarna helt enkelt, men framför allt - ha kul!

    Sania Hedengren och Susanna Zacke är stylister och inredningsjournalister.

    100,00 kr
  63. Geliebtes Schweden : wunderbare natur & gutes essen
    Geliebtes Schweden : wunderbare natur & gutes essen
    Beskrivning
    Följ med på en kulinarisk och geografisk resa genom Sverige med fantastiska naturbilder, förföriska tolkningar av klassiska svenska maträtter och förklarande texter. Sverige skildras i den här boken i sex nedslag och åtskilliga maträtter. Upplev Lapplands vida vildmark, Dalarnas somriga värme, Gotlands magiska vyer, Hallands västerhav, Stockholms unika skärgård och Skånes sydliga charm.Lockas av hjortronparfait, hembakat knäckebröd, soppa på jordgubbar och rabarber, torsk med pepparrot och färska räkor, skånsk äppelkaka, ärtsoppa, köttbullar, gravad lax, söndagsstek, gubbröra och mycket mer. Läs och njut av boken för att återuppleva dina minnen, eller som en provsmakning på det du ska få uppleva.Boken ges ut i svensk, engelsk samt tysk version.
    125,00 kr
  64. Genom allt
    Genom allt
    Beskrivning
    Camilla Olsson skriver om psykisk ohälsa, drömmar och identitet

    "Den här boken handlar främst om att inte ge upp, trots att livet ibland verkar vända en ryggen. Att ta ett steg till trots att man känner både smärta och oro för varje meter man haltar fram.

    Tack Camilla för att du lyfter detta viktiga ämne och för din brutala ärlighet som är en direkt uppfyllnad av Jesu befallning om att vi ska älska vår nästa som vi älskar oss själva. Denna viktiga bok kommer att göra nytta!

    - Sebastian Stakset

    Artist, författare och evangelist

    Bakom vackra fasader och leenden är många svenskar drabbade av psykisk ohälsa som panikångest, depression, stress, oro, sömnbesvär och utmattning. Och det är inte bara människor utanför kyrkans värld som drabbas. Hur är det att vara kristen och kämpa med psykisk ohälsa i en miljö där det kan finnas en förväntan att man ska leva ett glatt och problemfritt liv?

    Camilla Olsson vet. Hon drabbades av ångestattacker som ung, nygift lärarstudent. Attackerna lamslog hennes liv och fick henne att både undvika ensamhet och att vistas bland folk. Den psykiska ohälsan präglade hennes tillvaro och hopplösheten var påtaglig.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  65. GI dag för dag : 30 dagar till en nyttigare livsstil
    GI dag för dag : 30 dagar till en nyttigare livsstil
    Beskrivning
    30 dagar till en smalare midja!

    Med bokens praktiska upplägg följer du enkelt en väl genomtänkt GI-diet under 30 dagar. För varje ny dag finns härliga recept på lunch och middag. De första tre veckorna är recepten extra kolhydratsnåla så du kommer igång ordentligt. Den sista veckan lägger vi till nyttiga, långsamma kolhydrater till rätterna. Gott och lättlagat till vardags extra festligt till helgen. Du får daglig peppning, tips på enkel träning och positivt tänkande.

    Följ bokens dag för dag-menyer och goda råd så har du alla chanser att lyckas!

    Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson har på kort tid blivit Sveriges mest lästa och uppskattade författare om GI-metoden. Deras böcker är översatta till ett flertal europeiska språk och har blivit en viktig inspirationskälla för hundratusentals personer som förändrat sina matvanor.
    125,00 kr
  66. GI för hela familjen : gott och nyttigt för alla åldrar
    GI för hela familjen : gott och nyttigt för alla åldrar
    Beskrivning
    Av succéförfattaren till "Våra bästa GI-recept"! Här är Ulrika Davidssons nya kokbok med 100 fräscha och goda GI-recept som garanterat förenklar vardagslivet för alla barnfamiljer! I stället för att slentrianmässigt servera makaroner med färdiglagade köttbullar får du här tips på hur du snabbt svänger ihop en näringsrik middag på mindre än 20 minuter. Slipp tjat och gnäll vid matbordet! Prova att laga Ulrikas nyttiga hamburgare, pizzor och nuggets och lär av hennes egen erfarenhet hur viktig bra vardagsmat är för hela familjen. Självklart finns det också recept för lite festligare tillfällen!

    Ulrika Davidsson beskriver också på ett enkelt sätt hur olika näringsämnen påverkar vår kropp. Du får veta hur du hittar rätt i butikens utbud och får tips på hur du bäst fyller familjens skafferi. Du får råd om hur du ska göra om barnen matvägrar eller äter för mycket, och om hur familjen får in den viktiga vardagsmotionen.
    125,00 kr
  67. GI i praktiken : 3-stegsprogram för snabb viktminskning med menyer och recept
    GI i praktiken : 3-stegsprogram för snabb viktminskning med menyer och recept
    Beskrivning

    En kost med lågt GI-värde kan effektivt avhjälpa problem med övervikt, trötthet, sockerberoende och koncentrationssvårigheter. Ola Lauritzson vet att detta fungerar och i boken presenterar han sin utveckling av GI-metoden.
    Ola Lauritzson beskriver, personligt och informativt, både hur han själv i desperation sökte och fick hjälp av GI-metoden och om det enorma gensvar han fått på sin första bok, Gå ner i vikt med GI-metoden (ICA-förlaget 2004), som hittills har sålt i över 60.000 exemplar. Av tacksamma läsare har han fått många historier om ändrade livsstilar. Men han har också fått många frågor:


    Vilka mängder får jag äta?
    Är läsk med sötningsmedel tillåtet?
    Kan jag dricka alkohol?
    Har du några träningstips?
    Varför går inte jag ner i vikt när alla mina vänner lyckas?
    Har du fler recept och menyförslag? Vad menas med GB?


    Det fick honom att skriva denna uppföljande handbok. Här går han vidare som en ännu mer pedagogisk vägledare för läsaren som verkligen vill göra slag i saken och förbättra sin situation.



    100,00 kr
  68. GI in the city : 100 enkla och nyttiga GI-recept för en ny aktiv livsstil
    GI in the city : 100 enkla och nyttiga GI-recept för en ny aktiv livsstil
    Beskrivning
    Uppföljaren till succéboken Våra bästa GI-recept som hittills sålt i över 110.000 exemplar.
    125,00 kr
  69. GI till vardags : 50 recept  - snabbt, lätt & billigt
    GI till vardags : 50 recept - snabbt, lätt & billigt
    Beskrivning

    Lätt, snabbt och billigt. GI till vardags bjuder på vardagsmaten precis som vi vill ha den. Cathrine Schück kombinerar här få och enkla ingredienser i okomplicerade men såväl smakrika som nyttiga recept. Rätterna tar inte mer än tio till trettio minuter att laga och du hittar allt från frukost, lunch och middag till mellanmål och fredagssnacks. Dessutom ger Cathrine massor av praktiska tips på vägen.

    125,00 kr
  70. GI-Noll! : för kvinnor som vill äta sig smala
    GI-Noll! : för kvinnor som vill äta sig smala
    Beskrivning
    "Smalmat gör dig fet," säger Sten Sture Skaldeman. "Den här boken lär dig att kasta alla felaktiga kostråd och istället göra tvärtom! Du äter den kost du är avsedd att äta och får den kropp och den hälsa du är avsedd att ha."Författaren till den rosa bantarboken Ät dig ner i vikt! återkommer med en revolutionerande bok speciellt anpassad för kvinnors ämnesomsättning! GI-Noll är den första handboken i hormoniellt styrd viktminskning för kvinnor. I boken finns såväl handfasta råd som recept och menyer. Dessutom innehåller den specialprogram för dig som väger 50, 25 eller 10 kg för mycket.GI-noll! kom i original 2007.
    115,00 kr
  71. Glädjehuset : Odling och fest i växthuset
    Glädjehuset : Odling och fest i växthuset
    Beskrivning

    Om att skaffa växthus och hur man ordnar bästa miljön för frösådder och sticklingar. Växthuset ger också ett bra övervintringsklimat för ömtåliga och exotiska växter.

    Men växthuset kan och bör också användas som läshörna och till kalas, en mycket viktig sida av livet med växthus menar författaren.

    I kallväxthuset finns god miljö för frösådder, sticklingar och annat ömtåligt på vårvintern. Redan i februari börjar lökarna blomma därinne och där trivs också medelhavsväxterna och andra som inte överlever vår svenska vinter utomhus. Kamelian är t ex riktigt lättodlad i ett växthus som kan värmas så att temperaturen aldrig sjunker under 5 plusgrader.

    Även människan mår gott i växthuset, inte bara när man pysslar om sina växter. Under sommaren - när allt utom tomater och chili placerats ut i trädgården är det t ex härligt att sitta där i en skön stol och läsa med någon doftande planta i närheten. Men i januari börjar frösådden, och då blir det trångt!

    Författaren varvar personliga odlingserfarenheter med tips om hur man utnyttjar sitt växthus på bästa sätt och hur man löser problem som kan dyka upp. Växthuset visar sig vara en mycket trevlig festlokal också. Den första kräftskivan i växthuset blir absolut inte den sista!

    Boken är lika intressant för alla som planerar att skaffa nytt växthus som för dem som redan har ett.

    100,00 kr
  72. Glasmålning
    Glasmålning
    Beskrivning
    Dekorativa effekter på glas!
    Med täckande och transparanta färger kan man få många läckra effekter på glas. Tänk att servera ur egenhändigt dekorerade skålar och fat och att få dricka ur handmålade glas. Här kan man också göra sitt eget konstglas. Man målar med färger som bränns i särskild ugn för att bli hållbara. Flera olika tekniker beskrivs i boken. Många motiv kan göras med bara några penseldrag, vilket kan vara lämpligt för nybörjare, men här finns också mer avancerade tekniker. 41 färgfoton, 4 färgdiagram, 30 teckningar.
    95,00 kr
  73. Glass
    Glass
    75,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 601-700 av 2427

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 V:19 2024 Är butiken öppen följande tider:

6-7/5 10-17

8/5: 10-14

10/5:10-17

Samt v 23 2024 Är butiken öppen följande tider:

3-4/6: 10-17

5/6: 10-14

7/6: 17-17


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå