View as Tabell Lista

Artiklar 701-800 av 2427

per sida
Fallande ordning
  1. Glenn Strömberg : med smak för italien - mat, minnen och möten
    Glenn Strömberg : med smak för italien - mat, minnen och möten
    Beskrivning
    Det här är ingen vanlig kokbok. Det här är Glenn Strömbergs kärleksförklaring till italiensk mat!Glenn har kommit att bli en av våra mest folkkära fotbollsspelare, bosatt i Italien sedan mer än femton år. I den här inbjudande boken får vi veta allt om hans favoriträtter, om råvarorna och om de små, små detaljerna som skiljer mat från mat. Allt varvas med glimtar från Glenns fotbollsliv och hans många matminnen från hela karriären, landslaget och bortamatcherna i Serie A ? t.ex. mozzarellapizzan och Maradonas jonglering i Neapel, vad Juventus bjöd på etc. Glenn tar oss även med till de bästa producenterna av olivolja, vin, pasta och pesto. Han avslöjar även sin svärmors fantastiska rätter och matknep och berättar om hur man äter och umgås i la Bella Italia!
    125,00 kr
  2. Glutenfria favoriter
    Glutenfria favoriter
    Beskrivning
    Det här är en bak- och kokbok med härliga recept av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson, specialist inom ämnet celiaki (glutenintolerans). Här finns nykomponerade recept på allt man kan tänkas längta efter specialgjort utan gluten. Bokens recept bjuder på nytänkande och fritt skapande av maträtter samt söta och salta bakverk. Texterna till recepten är kryddade med nyttig och tänkvärd information om råvaror, teknik samt lite fördjupad kunskap om glutenfri bakning.
    100,00 kr
  3. Glutenfritt är gott : en bakbok för hela familjen
    Glutenfritt är gott : en bakbok för hela familjen
    Beskrivning
    Glutenintolerans är ett folkhälsoproblem som uppmärksammas allt mer, och i takt med att allt fler diagnostiseras som glutenintoleranta växer behovet av bra glutenfritt bröd. Att baka eget glutenfritt bröd är både roligare och lättare än vad man kan tro. Glutenfritt är gott är boken för alla som vill lära sig att baka både hälsosamt och gott!
    115,00 kr
  4. Go Golfilicious : om mat, mulligans och att inte vara riktigt klok
    Go Golfilicious : om mat, mulligans och att inte vara riktigt klok
    Beskrivning
    Allt hänger ihop: spelet, mötena och maten, samtalen, skratten och gråten. Go Golfilicious är en bok som i text och bild låter dig kliva in i golfens värld på bästa tänkbara sätt.

    Passionen till golfen är paketerad med lika delar fantastiska bilder och presentationer om 15 av Sveriges finaste golfanläggningar, samt härliga anekdoter från svenska golfproffs och andra golfälskande profiler som Annika Sörenstam, Robert Karlsson, Anna Nordqvist, Lasse Holm och Janne Schaffer.
    Därtill kan du med recept från några av Sveriges främsta golfkrögare provsmaka och upptäcka en del av de upplevelser som väntar på dessa golfanläggningar. Är du inte redan golfare så kommer du garanterat att vilja bli det.

    250,00 kr
  5. Goa
    Goa
    Beskrivning

    OBS ENGELSKSPRÅKIG. Fakta om Palolem, Margao, Bondla och mycket mycket mer, liksom om historiska minnesmärken, arkitektur och konst. Och om stränderna och vattenfallen, och om maten. Berlitz klassiska reseguide är fullmatad med information om den populära resmålet där det finns så mycket att se och göra. Boken är lätt att läsa – och lätt att använda.


    Här får du en historisk översikt och vägledning till alla viktiga sevärdheter. Du får tips om kultur- och sportevenemang, festivaler, nöjen, bad och shopping, liksom förslag på spännande utflykter. Här hittar du också information om hur transportmedlen fungerar, var turistbyråerna ligger, vad du gör i en nödsituation eller vid sjukdom. Aktuella tips på hotell och restauranger, liksom detaljerade kartor finns också i boken.


    Allt i färg och praktiskt fickformat. Guiden hjälper dig att få ut det mesta av din resa till det indiska semesterparadiset Goa.

    65,00 kr
  6. Goda grunder
    Goda grunder
    Beskrivning
    Svensk - ungersk ordlista
    30,00 kr
  7. Goda råd om dina smådjur
    Goda råd om dina smådjur
    Beskrivning
    Kaniner, marsvin, hamstrar, gerbiler, chinchillor, möss och råttor - här får du svar på alla upptänkliga frågor om smådjur. Hundratals praktiska råd och tips för bättre djurhållning . vilka burar djuren bör ha, den lämpligaste utfodringen, vilka sjukdomar som kan drabba smådjur och hur man kommer tillrätta med beteendeproblem. Utförliga presentationer av hundratals smådjursraser. Den svenska upplagan har fackgranskats av veterinären Ingrid von Geijer.
    100,00 kr
  8. Godis pyssel
    Godis pyssel
    Beskrivning
    Välkommen in i en godisaffär där allt gott ryms! Smarrigt godispyssel där inget är för surt, salt eller för sött. Lekfullt pyssel med massor av klistermärken! En härlig sötchock!

    • Köp 3 för 63,00 kr/st
    • Köp 10 för 59,50 kr/st
  9. Golden retriever
    Golden retriever
    Beskrivning
    Äntligen en svensk bok om golden retriever!
    Golden retriever har under de senaste årtiondena ökat lavinartat i popularitet. Livet med en golden innebär många tillfällen till glädje och gemenskap. En golden är en arbetsvillig, aktiv, stor, stark, matglad och levnadsglad ras, en apporterande fågelhund med ett anrikt förflutet. Den är robust och oöm. Den vill vara i centrum av sin familj. Här får du reda på det mesta du behöver veta om rasen från att välja valp, att uppfostra den, till att utbilda den för jakt. Ca 120 färgfoton.
    100,00 kr
  10. Golf : Grunderna, specialslagen, lösningarna
    Golf : Grunderna, specialslagen, lösningarna
    Beskrivning
    Golf är en praktisk handledning för varje golfare. Här lär du lär dig bland annat hemligheten bakom den perfekta svingen, perfekt rotation och position i avslutningen och, kanske framför allt, hur du hittar en bra känsla i kroppen och håller fast vid den. Problemen belyses ur flera synvinklar, så att varje golfare hittar en lösning på just sitt problem. Golf går igenom golfspelet i detalj – från utslag från tee, spelet med järnklubbor, bunkerslaget, till avslutningen med puttning. Varje kapitel avslutas med ett självtest så att du vet om du behöver repetera några slag eller om du kan gå vidare till nästa nivå. Förord av Ernie Els, vinnare av British Open.
     Steve Newell är ett välkänt namn i golfvärlden och han har bland annat varit redaktör för Golf Worlds golfskola. Han har dessutom arbetat med några av världens bästa Pros, både tävlingsspelare och instruktörer.
    135,00 kr
  11. Golfilicious : smaka på det bästa ur golfens värld
    Golfilicious : smaka på det bästa ur golfens värld
    Beskrivning
    Boken för dig som älskar golf, god mat och livet!Vad är det med golf som väcker så mycket känslor, som gör det så fascinerande att timme efter timme gå och slå på en liten, vit boll? Som får vuxna män och kvinnor att gråta av förtvivlan och frusta av glädje, hormonstinna juniorer att drapera klubban runt ett träd för att i nästa stund slänga sig ner på marken och kyssa gräset, och som ger knattar det bredaste av leenden när de leker med puttern på green. Fråga vilken golfare som helst i världen och du får i stort sett samma svar: utmaningen.Golfilicious fångar allt det som gör vår passion till golfen så stor. Ta del av härliga minnen från några av Sveriges främsta golfproffs och läs anekdoter som andra kända profiler delat med sig av. Laga maträtterna som vårt lands allra duktigaste golfkrögare och kockar bjuder sina recept på och låt ögonen vila på fotografierna från ett urval av alla fantastiska svenska golfbanor.Några av Sveriges duktiga golfproffs som delat med sig av sköna golfminnen i boken: Fredrik Jacobson, Helen Alfredsson, Johan Edfors, Anders Forsbrand, Carin Koch, Robert Karlsson, Mats Lanner, PeterHedblom, Pelle Edberg, Richard S. Johnson, Daniel Chopra och Sophie Gustafson.Några av bokens gästskribenter som gett boken allt och lite till: Erik Hamrén, Olle Sarri, Patrik Isaksson, Steffo Törnquist, Hasse Brontén, Peder Lamm, Göran Zachrisson, Fanny Sunesson, Stefano Catenacci, Barbro Lill-Babs Svensson, Joe Labero, Niklas Strömstedt och Peppe Eng
    250,00 kr
    • Köp 3 för 315,00 kr/st
    • Köp 10 för 297,50 kr/st
    • Köp 25 för 280,00 kr/st
  12. Good food : glutenfritt, gott och mycket grönt med Kristin
    Good food : glutenfritt, gott och mycket grönt med Kristin
    Beskrivning
    Glutenfritt, fräscht, ekologiskt, mycket grönt och enkelt var Kristins utgångspunkt när hon bestämde sig för att ändra familjens matvanor. Genom att byta ut en råvara i taget kan hon idag stolt säga att hon lagar riktigt hälsosam mat och vågar prova och smaka sig fram.

    I den här boken får du massor med inspiration, men också smarta tips på råvaror att börja din hälsosamma resa med. Kristin älskar frukt och bär, och det syns i recepten där du hittar grönsaker, juicer och rawfood. Maten i den här boken är således en härlig blandning av bra råvaror och fräscha smaksättningar. Och det är enkelt: bra vardagsmat som också funkar för dina barn. Till alla recept finns tips på variationer – kan du laga en fiskburgare kan du laga tre är hennes devis – så att du kan utnyttja såväl laxen och kycklingen som kryddorna du köper i flera olika rätter.

    Vad sägs om egna glutenfria tortillas till fredagstacon, läckra quinoamuffins med olika smaksättningar i stället för cupcakes, grönkålschips som är så nyttiga att du kan köra måndagsmys eller helt enkelt bara en klassisk ugnsbakad kyckling med citron och örter som nästan lagar sig själv?

    100,00 kr
  13. Gör det själv till trädgården
    Gör det själv till trädgården
    Beskrivning
    Trevligt och användbart till uteplatsen och trädgården !
    Att snickra till trädgården är roligt och tillfredsställande och det kräver varken stora förkunskaper eller avancerade verktyg. De här enkla men dekorativa möblerna och tillbehören går fort att göra och kostnaden blir bara hälften så stor som att köpa färdigt. I många fall kan du använda överblivet virke som du har liggande.
    Här får du lära dig steg för steg hur du genomför både små projekt som blomsterlåda, fågelbord eller en hylla för krukväxter och större projekt som utemöbler och förvaringslådor
    100,00 kr
  14. Gör egna smycken
    Gör egna smycken
    Beskrivning

    Gnistrande kristall, skimrande svävande pärlor, silvertråd. Trä ett halsband i dina favoritfärger - lime, turkos, silver, lila, rosa -och gör en läcker ring som matchar. Virka armband med silvertråd och pärlor eller gör en tiara och häftiga örhängen till festen! Det är enklare än du kanske tror och det är precis så roligt, kreativt och avkopplande som det verkar! Först gör du smycken till dig själv och sedan gör du personliga presenter till andra- vi lovar att de blir uppskattade.


    Annika Larsson har gjort smyckena i boken och beskriver steg för steg hur man gör dem och vilket material som behövs.

    85,00 kr
  15. Gör fina kort
    Gör fina kort
    Beskrivning
    GÖR FINA KORT av Gro T. Rykkelid
    Att göra egna personliga kort till olika högtidliga tillfällen är den mest populära hobbyn just nu, och här visar författaren nya roliga sätt att tillverka kort. Hon använder till exempel textila tekniker som hand- och maskinsömnad, flätning och vävning även till papper och kartong. Och förutom pappersmaterial använder hon ståltråd, pärlor, metallnät, päls m.m.
    85,00 kr
  16. Gör om hemma med färg
    Gör om hemma med färg
    Beskrivning
    Med några färgburkar kan man lätt förändra och fräscha upp hemma!
    Reva Hallbäck, från det populära TV-programmet "Äntligen hemma", älskar färger och tycker att höjden av lycka är att stå med pensel och färgpyts i handen – då är möjligheterna oändliga. Här har hon målat om och fixat till i stort och smått i olika miljöer, med färg och tyg, blommor och annat som gör hemmet ombonat och personligt.
    Mängder av bilder inspirerar och lockar. Det är bara att titta, välja – och gå till närmsta färghandel!

    75,00 kr
  17. Gör vackra smycken av pärlor
    Gör vackra smycken av pärlor
    Beskrivning

    Om du gör dina smycken själv, får du precis det du vill ha - det som passar din personlighet och dina kläder. Kanske ett långt, läckert halsband i limegrönt eller lysande rött, en exklusiv kedja med pärlor och kristaller, eller varför inte ett armband med knallblå pärlor i mängd?


    I denna bok finns massor av inspiration och smycken att frestas av- lättgjort blandat med sådant som tar lite längre tid att tillverka. Glaspärlor och sötvattenspärlor, silverpärlor och silverringar- du hittar säkert något som passar! Använd läderremmar, garn, sidenband eller trådar av olika material. Virka eller trä pärlorna på plats.


    Att göra egna smycken är populärare än någonsin. Och boken kommer att inspirera dig, vare sig du har provat tidigare eller tar första pärlan i din hand. Du inser snabbt att det är förvånansvärt enkelt! Med noggranna förklaringar och vackra bilder visar författaren hur du gör det- steg för steg.


    Författare är Gro Aanesen, journalist, stylist och fotograf- och glad i pärlor!

    95,00 kr
  18. Göta kanal : den blå vattenvägen genom Sverige
    Göta kanal : den blå vattenvägen genom Sverige
    Beskrivning
    Göta kanal är levande historia. Hon är den storslagna visionen som gick i uppfyllelse. En dröm som närts i århundraden, kanske redan av Gustav Vasa. Drömmen om en kanal som skulle förena Västerhavet och Östersjön. År 1832 står hon färdig.

    Göta kanal är den blå vattenvägen som har något att erbjuda alla. Hit söker sig också en mängd besökare varje sommar för att njuta av kanalen och hennes natursköna omgivning, med båt, kanot eller kanske cyklandes längs med dess vatten. Här finns också en mängd intressanta rastplatser längs vägen att stanna till vid - och många lockande matställen att botanisera bland.

    I denna bok finns berättelsen om kanalens spännande historia tillsammans med en rik flora av råd och tips på vad man kan se och få uppleva under en resa längs den blå vattenvägen genom Sverige.

    Willy Svahn är född 1950. Han har tidigare gett ut boken Kinda kanal, vattenväg och insjövågor, samt böcker om folkrörelseforskning, lokalhistoria och svensk väckelserörelse.

    Brita Nordholm är född 1960. Är utbildad på Nordens fotoskola Biskops-Arnö, som pressfotograf. Arbetar idag som frilansfotograf och ställde ut på Liljevalchs Vårsalong 2019. Tidigare utgivning på Votum & Gullers Förlag: Nästa år tar vi guld morsan, tillsammans med dramatikern Magnus Nilsson, samt boken Kinda kanal.

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  19. Gott Grillat
    Gott Grillat
    Beskrivning
    GOTT GRILLAT
    av Rasmus Kjær
    Foto: Jes Buusmann

    Att grilla är inte bara ett sätt att laga mat det är ett sätt att umgås. Medan vi väntar på att glöden ska bli perfekt hinner vi prata, skratta och njuta av sommarkvällen. Kött, fisk, grönsaker det mesta går att grilla. Ändå händer det allt som oftast att fantasin tryter. Korv och biff i alla ära, men nog är det roligt med omväxling! GOTT GRILLAT är den perfekta kokboken för dig som vill utöka din grillrepertoar. Du får massor av nya, enkla och fräscha recept för såväl vardag som fest. Rätterna i boken kan lätt kombineras allt från snabba vardagsmåltider till överdådiga bufféer för sommarens stora trädgårdsfester.





























    100,00 kr
  20. Gott och nyttigt för diabetiker
    Gott och nyttigt för diabetiker
    Beskrivning



    Också den som har diabetes kan äta läcker mat och fantastiska desserter. I den här specialkomponerade kokboken serveras inte en massa förbud - däremot mer än 100 frestande receptförslag på sådant som smakar gott och samtidigt är nyttigt. Och allt är testat enligt de senaste rönen om mat för diabetiker.

    Här tipsas du om maträtter med fräscha, naturliga ingredienser tillagade efter enkla recept, ofta hämtade från det hälsosamma Medelhavsköket. Vad sägs till exempel om att servera en trerättersmiddag bestående av grillad ciabatta med getost och tomat, fettuccine med lax, sparris och citron och som dessert bananglass med chokladsås och hasselnötter. För visst är det möjligt att äta mat som vid en första anblick kan verka förbjuden. Det gäller bara att noga använda rätt slags ingredienser i rätt balanserade proportioner. Denna kokbok hjälper dig på traven.



    135,00 kr
  21. Gott på grillen
    Gott på grillen
    Beskrivning
    Spännande recept för grillen!Efter en lång vinter kommer så småningom solen och sommaren, och grillen kommer fram.I den här boken får du tips om mängder av god grillmat, både vanlig och ovanlig, både lämplig för en grillning i trädgården eller ute på en grillplats. Du får också tips om utrustning, grillmetoder, grilltider med mera. Boken innehåller över 80 recept, från glaserade kycklingsbröst med anis, lax med klippfisksalt, sallad och grillad chèvre till sydafrikanska Boerworst-korvar.Lars Barmen delar generöst med sig av recept från sin långa erfarenhet som professionell kock, hämtat från hans tid i Asien, Frankrike, Norge eller andra länder där han har arbetat. Recepten ackompanjeras av Erik Jallands fina bilder.Praktiskt format för utebruk: 170x225. Rejäl bindning med tråd och flexband. 160 sidor.Förlag: Munin Förlag AB Ur innehållet:* Marinerade revben* Jambalaya* Barbecue spareribs* Boerworst-korv* Lammkorv* Ayam Perchik malaysisk kryddkyckling* Grillspett från sydafrika* T-benstek med svamp* Fajitas* Grillad gös med aubergine och fetapuré* Musslor med citrusolja* Lax med klippfisksalt* Grönsaker i paket* Tomater med fetakräm* Såser, desserter och drinkar!
    85,00 kr
  22. Gott till grillat
    Gott till grillat
    Beskrivning
    Här är grillboken med sommarens absoluta essentials till dina burgare, biffar, korvar, grillspett … När man valt sitt kött, sin fisk, sina skaldjur eller korvar och smaksatt med marinader, rubs eller glazes återstår det som verkligen sätter extra smak på grillmiddagarna: alla fantastiska side dishes.

    Lena Söderström har samlat recept och favoritsmaker och bjuder på tillbehör som helt enkelt är sweet and juicy, milda och starka, kryddiga och örtiga! Eller vad sägs om chimichurri sauce, garlicky salsa verde, jerk marinade, zingy steak sauce, smoked paprika rub, herb salt & peppar rub, sweet corn med chipotle butter, baked feta cheese, labneh och sumac sauce …

    Här finns också gott om hamburgerbröd, tortillabröd och flatbreads, recept på sallader, pickles och slaws, dressingar, såser och majonnäser, röror, aromsmör, drinkar, strössel och toppingar.

    Med alla tillbehören och smakerna fixade är det bara att grilla, servera och njuta!

    Lena Söderström är matskribent, stylist och kreatör med ett femtontal kokböcker bakom sig – inte minst sviten med de stora läsarfavoriterna Hamburgare och texmex, Pizza och Sött! Hon skriver för ett flertal matmagasin och har en bakgrund på KF Provkök. Med sin nya kokbok gör hon alla till verkliga grillmästare!

    115,00 kr
  23. Gott till grillat
    Gott till grillat
    Beskrivning
    Drömmen är en lång varm sommar med många härliga grillaftnar. Att samla familj och vänner i trädgården och njuta av en riktigt god middag och härlig svensk sommar. Gott till grillat är precis vad den heter, en kokbok med fokus på tillbehören till det grillade. För visst är det lätt att fastna för karrén igen och igen, eftersom det blev så gott förra gången? Då gäller det att variera tillbehören istället, och det får du hjälp med här. Massor av frestande recept och lockande bilder, bara att hålla tummarna för vackert väder!
    115,00 kr
  24. Grafiskt broderi
    Grafiskt broderi
    Beskrivning
    Renée Rudebrant har alltid varit en skapande människa. Hon arbetar med textil och är främst känd idag för att förnya broderiet. Med Renées kunskaper och perspektiv på formgivning ger hon broderiet helt nya uttrycksmöjligheter än de former som man vanligtvis förknippar med broderi. Styrkan i Renées arbete är kunskapen om broderiets variationsmöjligheter i kombination med det starka och tydliga grafiska uttrycket. Det är också det som präglar denna bok. Broderi är tufft! Renée skapar inte bara konst. Hon kombinerar nyskapande mönster, applicerade på användbara nutida ting av vardagsföremål. Bläddra och bli inspirerad! Varför inte våga börja brodera själv med ”Grafiskt broderi till vardagliga föremål” som din guide till nya broderiupplevelser. Den här boken är en uppföljning av mönsterboken ”Grafiska korsstygn”.
    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  25. Gran Canaria
    Gran Canaria
    Beskrivning
    Topp 10 tar dig raka vägen till det bästa Gran Canaria har att erbjuda. Oavsett om du söker historia och kultur, eller mat, shopping och bad, ger dussintals topplistor all den expertkunskap som du som besökare kan behöva. Det är lätt att hitta rätt med hjälp av de detaljerade utvikskartorna. Vad du än söker ? här är din guide till 10 i topp av allting.
    75,00 kr
  26. Gräsmattor och marktäckare i trädgården
    Gräsmattor och marktäckare i trädgården
    Beskrivning
    En frodigt grön gräsmatta, en blomsteräng som böljar i vinden eller marktäckande blommor och buskar som breder ut sig i samstämd harmoni. Valet är ditt.
    Här får du inspiration och kunskap om hur du skapar en vacker och varierad trädgård: vilken gräsfröblandning som lämpar sig bäst för dina behov, vilka blommor som trivs i sol respektive skugga och vilka växter som passar bra tillsammans.
    Och så förstås många bra tips och råd om jordmån, gödsling, sådd, skötsel och hur du kan dra upp egna plantor från frön, skott och sticklingar. Illustrativa fotografier och teckningar.
    95,00 kr
  27. Grilla : goda recept på grillad mat, marinader, såser, röror och tillbehör
    Grilla : goda recept på grillad mat, marinader, såser, röror och tillbehör
    Beskrivning
    En oumbärlig handbok för en lyckad grillfest!Fantastiska recept och handfasta råd om hur man grillar. I denna bok finns allt som behövs för en lyckad grillfest.

    Om du känner dig minsta osäker inför grillning får du här oumbärliga tips och råd som hjälper dig att komma igång. Den redan grillkunnige får i stället lära sig hur man tar sin grillkonst till nya oanade höjder. När helgrillade du till exempel en saftig stek sist?

    I Grilla finns färdiga, kompletta menyer och naturligtvis en mängd spännande och utsökta recept på marinader, såser, tillbehör, grillat och desserter. Utmärkta klassiker och nya njutbara smakupplevelser, från grillad lammentrecôte med vitlökssmör till jamaicanskt jerkad kyckling. Och varför inte grillad melon med mascarponekräm till dessert? Allt kan grillas och alla kan grilla!

    Fler titlar i samma serie:
    Muffins
    Choklad

    mått: 204x245 mm
    100,00 kr
  28. Grilla med Salming
    Grilla med Salming
    Beskrivning
    Den ultimata grillboken - för såväl hockeyfans som blivande grillproffsBörje Salming är känd för att vara en riktig hårding. I själva verket är han en äkta mjukis. Han trivs som bäst när han får gå hemma i Vaxholm och skrota, vattna blommorna, skjutsa ungar och passa barnbarn. Och han är kung vid grillen.Vi får följa The King när han tacklar biffar, fixar firrar och grejar grönsaker. Han bjuder inte bara på sina favoritrecept och bästa grilltips utan berättar även om mat och minnen från tiden i Kiruna, på Kalfjället och i Kanada.Börje Salming är nämligen lika stolt över sitt samiska arv som sin status som hockeylegend. Här blandar han lika delar Norrland och Nordamerika och kryddar med en rejäl dos av sin oöverträffade fighting spirit.-En sak har jag lärt mig på rinken. Man måste våga för att vinna. Samma sak gäller vid grillen. Man måste våga. Ju mer man grillar desto mer vågar man.Resultatet blir hett som en perfekt glödbädd. "Grilla med Salming" sitter som ett slagskott i krysset. Den ultimata grillboken - för såväl hockeyfans som blivande grillproffs.
    215,00 kr
  29. Grilla på riktigt : recept, tips & tekniker
    Grilla på riktigt : recept, tips & tekniker
    Beskrivning
    Det är inte svårt att grilla – inte när man vet hur man ska göra och varför. I den här boken lär du dig att ta kommandot över din egen grill, att äntligen få kontroll över temperatur, glöd, olika grilltekniker som direkt och indirekt grillning och varmrökning och metoder för att sätta härlig röksmak på dina råvaror.

    Den är späckad med fantastiskt välsmakande recept för olika typer av styckningsdetaljer, fisk, skaldjur, grönsaker och desserter – och dessutom med alla tips och goda råd du behöver för att ta ditt grillande till helt nya nivåer. Räkna med aha-upplevelser!

    Per Ehrlund är en Sveriges mest anlitade och rutinerade grillinstruktörer, som med glimten i ögat inspirerar med sina genuina kunskaper i grillandets konst. Han har vunnit flera utmärkelser i olika BBQ-tävlingar, bl a Årets Grillkock och även kommit på en hedrande andraplats i Grillmästarna i TV 2013.

    135,00 kr
  30. Grillat : gott både ute och inne
    Grillat : gott både ute och inne
    Beskrivning
    En ny enkel och modern grillbok att använda när våren kommer. Trevliga recept, bland annat flera olika spännande spett, grillat kött eller fisk med goda såser, grillade grönsaker och grillade efterrätter, bland annat med frukt och getost. Nyttig tabell med grilltider för kött, fisk och grönt. 35 recept, 30 färgfoton. Utk. april.
    85,00 kr
  31. Grillboken De viktigaste grillarna och marinaderna för den bästa utomhusmat
    Grillboken De viktigaste grillarna och marinaderna för den bästa utomhusmat
    Beskrivning
    GrillbokenNjut av sommarsolen och ställ till med en sprakande fest med hjälp av den här samlingen fanstastiska recept och en mängd råd om hur du skapar den bästa grillen någonsin.Har du undrat över om gas eller grillkol är det bästa valet, eller vad du behöver till det perfekta grillpartyt och vilken utrustning som verkligen är nödvändig? De här sidorna är platsen där du hittar svaren.Den här boken är fylld med bra information för den fullständiga novisen som aldrig har använt ett par grilltänger till den verkliga barbecuemästaren. De fullt illustrerade recepten kommer att väcka den aptit och får dig att vilja dra igång grillen med en gång.
    135,00 kr
  32. Grillsommar
    Grillsommar
    100,00 kr
  33. Grön mat : vegetariskt varje dag från River Cottage
    Grön mat : vegetariskt varje dag från River Cottage
    Beskrivning
    »en bok där man faktiskt vill laga allt.«
    SVD

    En vegetarisk kokbok för alla måltider
    , det är vad Hugh Fearnley-Whittingstall skapat. Här finns nästan 200 läckra vegetariska recept som hjälper oss att leva ett bättre liv samtidigt som vi gör en insats för miljön. Att äta grönt bidrar ju till en mer hållbar framtid.


    Här finns många goda och lättlagade recept, som mustiga grytor, läckra pajer, rejäla soppor, matiga sallader och dessutom många smårätter och röror som tillsammans bildar en hel måltid. Några exempel: kikärts-, mangold- och svampsoppa, aubergine- och böngryta, lasagne med squash och fänkål, purjofyllda pumpor med ost och timjan och kålrots- och potatispiroger.


    Recepten är vegetariska men passar alla som vill äta nyttigare. Grundtanken är att ta vara på säsongens råvaror och allt ska naturligtvis vara ekologiskt och närodlad. "Vi i västerlandet äter alldeles för mycket kött - för mycket för vår egen hälsa och alldeles för mycket för välbefinnandet för de många miljoner djur som föds upp för att bli mat. För mig är industriellt jordbruk helt enkelt fel - miljömässigt och etiskt", skriver författaren i bokens inledning.

    175,00 kr
  34. Gröna balkonger
    Gröna balkonger
    Beskrivning

    Ge din balkong och dig själv ett nytt, grönt liv! Man behöver absolut inte begränsa sig till en balkonglåda, även om utrymmet är litet. Klängväxter gör underverk t ex. Här finns växtförslag både för den heta balkongen i söderläge och för den skuggiga där man ska odla växter som inte vill ha sol hela dagen. Med planering och omtanke får man ett mycket användbart rum.

    Balkongen är ett lagom stort utrymme för odlingsäventyr. Välj växterna efter antalet soltimmar på balkongen och utnyttja utrymmet. Även den minsta lilla balkong blir trivsam och vacker med klätterväxter och en väl utnyttjad balkonglåda.

    Här finns också tips om hur man planerar balkongen med lådor och krukor om de får plats, och utnyttjar väggar och räcken genom att klä in dem i klängväxter. Eller också bestämmer man sig för att skaffa ett dvärgträd som blommar på våren och sedan blir klätterställning för en slingerväxt under sommaren och hösten. Det finns många möjligheter.

    Boken ingår i Gröna serien.


    Kaijsa Eiworth är trädgårdsjournalist och har ägnat extra stort intresse åt balkongodling och är en nu ordförande i den balkongförening hon startade för några år sedan.
    100,00 kr
  35. Gröna kickstarter med Ulrika
    Gröna kickstarter med Ulrika
    Beskrivning
    Är du sugen på grönare och godare mat, och på att samtidigt ge din viktminskning och hälsoförbättring en bra skjuts? Vare sig du är vegetarian sedan tidigare, eller nybörjare på vegetarisk mat, så finns det många anledningar att pröva en grön kickstart för att må bättre. Välj mellan fyra olika kickstarter: Vego, Raw Vegan, Detox och Juicing. Eller varför inte testa flera och se vilken som verkligen passar dig bäst? För att lätt komma igång får du färdiga måltidsscheman för en eller två veckor, och kaloriberäknade recept som hör till. Recepten innehåller dig många nödvändiga vitaminer och antioxidanter, samt viktiga fibrer från grönsaker och frukt. Kosten sänker dessutom pH-värdet i din kropp - en bra väg till en förbättrad hälsostatus.

    Med Gröna kickstarter med Ulrika har du ett suveränt verktyg för att sätta och nå dina kortsiktiga och långsiktiga mål när det gäller din vikt och din hälsa. Du får all information du behöver för att äta bra och lättlagade recept som ger en garanterad viktminskning.

    Kostrådgivaren och bästsäljande kokboksförfattaren Ulrika Davidsson är en av Sveriges mest populära kost- och hälsoprofiler. Detta är Ulrikas tjugosjätte bok med hälsosamma recept. Totalt har hennes böcker sålt i över en miljon exemplar.

    150,00 kr
  36. Gröna rum
    Gröna rum
    Beskrivning
    .Om någon hade sagt till mig för 20 år sedan att jag skulle bli trädgårdsjournalist hade jag fnyst. Ljudligt. Trädgård var någonting att ägna sig åt efter pensionen. Sedan dess har jag blivit äldre och klokare. Dock ännu inte pensionär. Idag går trädgårdsintresset över alla generationer. Till redaktionen för Gröna Rum hör alla åldrar av sig. Tolvåringarna vill veta allt om hur man odlar kaktusar och köttätare, 25-åringarna vill få tips om vilka asiatiska grönsaker som är lättast att odla. 40-åringarna behöver tips om hur det lilla trädgårdsrummet ska planeras, och de över 60 är intresserade av allt!. Boken Gröna Rum är uppdelad efter årets månader, delvis med tips om det trädgårdsarbete som hör säsongen till. Gunnel Carlson skriver själv om sin egen trädgård och andras, om trädgårdsmästarnas kunskap, om trädgårdsturism och om växtjägare; äventyrare som i Linnés fotspår under stora strapatser gör insamlingsresor i avlägsna och otillgängliga trakter av vår jord. Här skriver också några av de trädgårdskunniga som brukar medverka i Gröna Rum: Åke Truedsson skriver om konsten att lyckas med sin odling, Marie Hansson berättar den svenska trädgårdens historia, Ulrika Wiss skriver om hur det är att odla i norr, Ole Andersson skriver om träd och parker och om vårt behov av dem, Jan Danielson skriver om hur trädgården blir en plats att vara i och njuta av, inte bara för oss människor och Camilla Anderson skriver om den lilla radhusträdgården. Allt inspirerande rikt illustrerat i färg!
    150,00 kr
  37. Grönsaksodling : för nybörjare
    Grönsaksodling : för nybörjare
    Beskrivning
    Grönsaksodling för nybörjare är Lena Israelssons älskade klassiker Grönsaksodling som fått nytt utseende och ny titel. Det handlar om att odla grönsaker: enkelt, ekologiskt och i liten skala. I behändiga pallkragar, högproduktiva odlingsbäddar och odlingsland eller i balja på balkongen.

    Fler och fler drömmer om att skörda frodiga sallatsblad och mjälla morötter i egen täppa. Här i Grönsaksodling för nybörjare får du hjälp och inspiration metodiskt och lustfyllt, från första spadtaget till skörden av läckra grönsaker av en av Sveriges mest uppskattade trädgårdsprofiler, författare till bland annat standardverket Handbok för köksträdgården och Gourmetträdgården. Vi är med andra ord i gott sällskap.

    Boken är lika enkel som odlingsmetoderna. Även om du aldrig hållit i en spade eller sått ett frö kommer du att vilja sätt i gång att odla

    125,00 kr
  38. Grytor : lättlagat till vardag och helg
    Grytor : lättlagat till vardag och helg
    Beskrivning
    Lättare kan det inte bli än att laga mat i gryta! Receptkreatören och matfotografen Madeleine Landley driver en av Sveriges största matbloggar Landleys kök, och i den här boken har hon samlat massor av härliga recept på enkla vardagsgrytor, festliga långkok och heta chiligrytor. Recepten är tydligt indelade i olika huvudråvaror och här finns något för alla smaker. Vad sägs om gräddig jägargryta, mustig falukorvsgryta, lyxig hummergryta, vegetarisk höstgryta eller rustik kycklingpanna?
    175,00 kr
  39. Grytor med tillbehör
    Grytor med tillbehör
    Beskrivning
    Jag har alltid varit förtjust i grytor! Kanske är det inte så konstigt - en gryta är såväl lättlagad som värmande och god. Få rätter skapar för övrigt en sådan gemenskap som en gryta när den serveras som sig bör, mitt på bordet bland hungriga gäster. En bit bröd och andra spännande tillbehör kan förhöja stämningen ytterligare.

    Grytor med tillbehör innehåller allt för grytälskaren! Här finns såväl vegetariska grytor som grytor med fisk och skaldjur samt fågel och kött. Jag bjuder även på en och annan viltgryta samt några för veganen. Och missa inte de goda tillbehören som kan kombineras nästan hur som helst. En gremolata är ljuvlig till kalvgrytan men passar också till en del fiskgrytor. Aioli är klassisk till fiskgrytan men kryddad med chili går den även utmärkt till en köttgryta. Sedan har vi grönsakerna! Den tärnade gurkan skänker svalka till en gryta med asiatisk hetta. Och de klassiska ättiksinlagda grönsakerna som morot, gurka, blomkål och rödbeta är alltid rätt. Potatis passar ofta bra till, liksom ris i alla färger och gryn i olika modeller. En gryta kräver ingen tillsyn, men ibland lite tid. Den får man visserligen lätt igen då grytan tillhör de maträtter som bara blir godare dagen efter, och passar lika bra i en lunchlåda som till en snabblagad vardagsmiddag. Att den sedan är lika enkel att laga till få som till många gör ju att den även kvalificerar sig till bästa bjudmaten! Så, kära vänner, investera nu i en bra gryta av gjutjärn och håll den kokande - var ska sleven vara om inte i grytan!

    MONIKA AHLBERG startade på 1990-talet den stora kokbokstrenden i Sverige med Rosendals trädgårdscafé och är sedan dess en av Sveriges stora matprofiler. Med Monikas vardagsmat (Lind & Co, 2012) vann hon SM i kategorin Vardagsmåltider. Sedan dess har hon på Lind & Co också utkommit med Soppa med tillbehör, Kakor - små och mjuka och Mingelrätter & smörgåstårtor. Till glädje för alla konst-, mat- och kakälskare driver Monika idag caféet på Thielska galleriet.

    150,00 kr
  40. Grytor och gratänger : en komplett receptsamling
    Grytor och gratänger : en komplett receptsamling
    Beskrivning
    Att laga grytor och gratänger är både lätt och roligt. Här hittar du alla recept du behöver både till vardags och till fest, allt från coq au vin till sparris- och potatisgratäng med räkor och nötragu med kantareller.

    Här finns enkla recept för nybörjaren och spännande varianter som väcker nyfikenheten hos den som är mer bevandrad i grytornas och gratängernas underbara värld.

    Matskribenten Jenny Linford inleder med tips på hur man lagar riktigt goda grytor och gratänger.

    Recepten är lätta att följa och varje rätt illustreras med en aptitretande färgbild. Tydliga steg för steg-anvisningar beskriver de grundläggande tekniker man behöver känna till för att lyckas med grytor och gratänger.

    Med den här kokboken i din ägo kan du inte misslyckas!

    Format: 165 x 170 mm

    Fler titlar i samma serie:
    The one & only - Soppor
    The one & only - Cupcakes och muffins
    The one & only - Tapas och förrätter
    The one & only - Sallader
    The one & only - Asiatiskt
    The one & only - Pajer
    The one & only - Fisk och skaldjur
    85,00 kr
  41. Gud är inte ett främmande namn
    Gud är inte ett främmande namn
    Beskrivning
    Kristian Lundberg har tidigare varit öppen med sitt politiska engagemang. Nu kommer boken där han berättar varför han tar ställning.

    Boken är upplagd som en serie dagboksanteckningar med början under sensommaren förra året, och med slutpunkt under våren 2016. Det är en autentisk tidsperiod som beskriver den dagliga brottningen med framför allt frågan om människovärdet och dess plats i den konkreta politiken.

    - Det blir extra tydligt när man lever nära det som händer, som man gör i Malmö. Det gestaltas på flyktingperrongen, där man ser människor med våld föras ut ur ett tåg för att de inte har rätt papper. Någon släpas av och skickas hem. Makrobesluten verkställs på mikronivå.

    - Vi kan tala om solidaritet och om allas lika värde, att alla ska få äta sig mätta. Men det verkställs inte förrän någon ställer sig och lagar mat.

    Kristian Lundberg är en av Sveriges mest produktiva litterära författare. För ett par år sedan, 2014, kom boken Det här är inte mitt land. Den rör sig kring samma tema, men är mer politisk.

    - Nu vill jag berätta varifrån engagemanget kommer, säger han. Det finns en beröringsskräck med allt som är religiöst. Men jag har haft en tro i hela mitt liv. Nu vill jag redovisa ett "därför att", vad det är som har lett fram till mina ståndpunkter.

    Som aktivist för flyktingars rättigheter har han besökt flyktingboenden och sett hur vänsterpolitiska aktivister förenas med pingstvänner i kampen för de svagaste.

    - Det handlar om en radikalitet där man gör det man tror och tror det man gör. Där man är redo att offra något. I Gud är inte ett främmande namn berättar han också om sin egen väg till tro efter en svår period av missbruk. En berättelse som han inte har gått ut med tidigare. Boken är i någon mån en försvarsskrift för den kristna tron, menar han.

    - Det finns en okunnighet om kristen tro, där tron uppfattas som att man gör det enkelt för sig. Så är det inte. Livet är komplicerat och man är mångfacetterad även som kristen

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  42. Gud är papperslös : biblisk tro och rättvisa för invandrare
    Gud är papperslös : biblisk tro och rättvisa för invandrare
    Beskrivning
    Uppmaningar om gästfrihet och vårt ansvar gentemot den som är utsatt är ett återkommande tema genom hela Bibeln. Vad betyder det för oss när flyktingpolitik och integration plötsligt står överst på alla agendor? Hur ska kyrkans folk agera?

    Ched Myers, amerikansk teolog och politisk aktivist, är djupt engagerad i migrantfrågor. I Gud är papperslös gräver han djupt i ett antal olika bibeltexter och reflekterar över vad de har att säga om kulturella skillnader, gästfrihet, Guds vision om inkluderande, att omfamna »annorlundaskap« och att välkomna flyktingen

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  43. Gunnels 100 gröna pärlor i trädgårdseuropa
    Gunnels 100 gröna pärlor i trädgårdseuropa
    Beskrivning
    Om det är någon som känner till Europas finaste och mest besöksvärda trädgårdar så är det Gunnel Carlson. Som mångårig programledare för Gröna Rum och populär ciceron på trädgårdsresor har hon förstås besökt dem alla! I Gunnels 100 gröna pärlor i Trädgårdseuropa har hon valt ut sina absoluta favoriter. Det är allt ifrån små personliga och anspråkslösa trädgårdsoaser, till storslagna anläggningar som tar andan ur sina besökare. Hon berättar om dem på sitt vanliga lediga sätt precis så som vi är vana att höra henne.

    Varje presentation avslutas med ett tips, till exempel hur man anlägger en egen timjangång eller insiderinformation om när och hur man bäst besöker en viss trädgård

    175,00 kr
  44. Gustav III:s divan på Stockholms slott : Louis Masreliez första interiör
    Gustav III:s divan på Stockholms slott : Louis Masreliez första interiör
    Beskrivning
    Divanen var konstnären Louis Masreliez första kungliga inredningsuppdrag för Gustav III. Divanens förmak var stilbildande och utgör en av de första målade interiörerna i Sverige i den sengustavianska stilen. Ursula Sjöberg berättar här om det unika och exklusiva lilla rummets tillkomst och historia, dess inredningar och om förmakets avgörande betydelse för inredningskonstens utveckling i Sverige. Gustav III:s divan på Stockholms slott är en rikt illustrerad bok med ett stort antal ritningar av Louis Masreliez och med nytagna bilder av den befintliga inredningen, liksom av de högklassiga möbler och inredningsföremål som fanns i rummen och som fortfarande finns bevarade i de kungliga samlingarna. Ursula Sjöberg är fil.dr i konstvetenskap och skrev sin avhandling om arkitekten Carl Christoffer Gjörwell (1766 1837). Hon har varit intendent vid Kungl. Husgerådskammaren och dessförinnan vid Stockholms auktionsverk och Bukowskis med äldre måleri som specialitet. Hon har framför allt studerat och skrivit om konsthantverk och inredningskonst från 1700-talet och det tidiga 1800-talet.
    320,00 kr
  45. Håkan Larssons Vin & Mat
    Håkan Larssons Vin & Mat
    Beskrivning
    Håkan Larssons vin & mat är en unik kombination av vinbok och kokbok. Här får du 70 läckra festrecept – och besked om exakt vilket vin som passar till. Recepten är hämtade ur Allt om Mat och är moderna, spännande och ändå lättlagade. För vinurvalet står Håkan Larsson, känd vinskribent och författare till Rött, vitt, rosé, som utsågs till Sveriges bästa vinbok 2002. I Håkan Larssons vin & mat berättar han på ett lättsamt och pedagogiskt sätt om konsten att välja vin till maten, och beskriver olika druvor, distrikt och vinhus. Här finns alltså inte bara de bästa recepten och tips om de bästa vinerna till, utan också mängder av intressanta fakta för värdinna och värd att dela med sig av vid middagsbordet. Håkan Larssons vin & mat passar lika bra till den avspända fredagsmiddagen som till stora kalaset med ambitiös femrättersmeny.
    135,00 kr
  46. Håll hästen frisk : att förebygga och bota sjukdomar
    Håll hästen frisk : att förebygga och bota sjukdomar
    Beskrivning
    Håll hästen frisk presenteras här i sin åttonde starkt omarbetade upplaga, i nytt format med nya rön. Här får du veta allt som är värt att veta om hästens skötsel, om ohyra, vaccinationer och avmaskning om allergier och stallmiljö, allt för att kunna förebygga, lindra och bota hästens sjukdomar.

    Denna upplaga är utökad med en del nya bilder och de senaste rönen beträffande behandlingar och undersökningsmetoder som titthålskirurgi för leder, buk- och brösthålesjukdomar, magnetröntgen, scintigrafi samt modern tandvård.

    Vidare beskrivs nya hästhållningsmetoder, hästpass, microchipmärkning, hösilagehantering, botulism och tarmflorerubbningar samt nya sjukdomar som magsår och sandkolik i dess släptåg.Boken är skriven för alla som har med hästar att göra: hästägare, hästskötare, djursjukvårdare, hovslagare, ryttare, kuskar och andra hästentusiaster och den används i utbildningen vid våra naturbruksgymnasier.

    Författarna är välkända veterinärer med en lång verksamhet bakom sig.
    135,00 kr
  47. Håller Europa? : en antologi om identiteter, mångkultur och religiositet
    Håller Europa? : en antologi om identiteter, mångkultur och religiositet
    Beskrivning
    Håller Europa? är en tankeväckande bok som lyfter fram existentiella perspektiv kopplade till europafrågorna. Boken får oss att tänka kring Europa från en mänsklig synvinkel.

    Idémässigt håller bilden av Europa på att förändras. Europa framstår alltmer som en smältdegel, ett myller av rörelser och identiteter. Hur skall vi förstå det som sker?

    Bland skribenterna i boken finns Margot Wallström, Anders Wejryd, Ingmar Karlsson, Elisabeth Ohlsson Wallin och Ozan Sunar.

    Boken är den första i en skriftserie från Seglora smedja, en teologisk tankesmedja som verkar i skärningspunkten mellan andlighet, kultur och samhällsfrågor. Bakom Seglora smedja står prästerna Ewa Lindqvist Hotz och Helle Klein.
    125,00 kr
  48. Hälsa på recept : träna smartare, må bättre, lev längre
    Hälsa på recept : träna smartare, må bättre, lev längre
    Beskrivning
    Medicinska mirakelkurer visar sig nästan aldrig hålla vad de lovar. Fysisk aktivitet är det lysande undantaget! Dagens forskning visar nämligen tydligt att regelbunden träning inte är något annat än just en mirakelkur som inte bara gör att du går ner i vikt och får bättre kondition och styrka. Genom att röra på dig kan du både förebygga, behandla och i vissa fall bota sjukdomar som diabetes, hjärt-kärlsjukdom, cancer och depression. Men det slutar inte där, din träning kommer också att ge dig mer energi, förbättra din sömn, göra dig mer koncentrerad, stärka ditt minne och immunförsvar. Dessutom kommer du inte bara att leva längre – du blir yngre rent biologiskt! Men hur ska du röra på dig för att få alla fördelar för hälsan? I den här boken presenterar läkarna Anders Hansen och Carl Johan Sundberg allt du behöver veta om den senaste vetenskapen kring träning och hälsa. Frågor du får svar på- Hur ska jag träna för att leva fem år längre? - Vilken är minsta mängd motion som ger resultat på hälsan? - Kan fem minuters träning ge lika bra effekt som en timmes? - Får jag bättre minne av att träna? - Hur stor roll spelar mina gener för hur jag presterar i spåret? - Varför får inte alla lika bra effekt? - Fettförbränning - vad visar forskningen och vilken metod är bäst?- Är träning skadligt för vissa? ”Vi har skrivit den här boken därför att vi tror att många inte riktigt förstår hur viktigt det är att röra på sig regelbundet, och hur lite fysisk aktivitet som faktiskt behövs.” Anders Hansen och Carl Johan Sundberg

    Lyssna på Anders när han berättar om alla fördelar du får av att röra på dig: http://urplay.se/Produkter/187412-En-bok-en-forfattare-Halsa-pa-recept

    125,00 kr
  49. Hälso-smoothies : boosta din kropp med vitaminer, mineraler och antioxidanter
    Hälso-smoothies : boosta din kropp med vitaminer, mineraler och antioxidanter
    Beskrivning
    Hälsosmoothies nu som 4 - färgspocket! I alla tider har människan ätit frukt, bär och grönt för att må bra, men idag äter de allra flesta för lite av de ämnen som kroppen behöver för att upprätthålla god hälsa och vitalitet. Oavsett anledning så finns det smoothies för de flesta behov. En välkomponerad hälsosmoothie är uppiggande, renande, stärkande och viktbalanserande. Kroppen stärks och välbefinnandet ökar. Boken innehåller ett femtiotal lättlagade smoothiesrecept som gör att du mår bra och får kroppen i balans. Här finns smoothies för alla smaker. Energirika frukter och bär blandas med nyttiga fibrer, frö- och nötoljor, alla sorters nötter och frön, alger, superbärpulver och andra naturliga kosttillskott. Smaka en chai-smoothie, en mango och saffrans smoothie eller varför inte en björnbär, havre eller vanilj-smoothie. Boken innehåller även praktiska och konkreta råd om hur frukt, grönsaker, bär, nötter, kosttillskott och andra ingredienser bör förvaras; vilka hälsoeffekterde ger; vad som går att frysa in; vilka fällor man bör undivka i mataffären och mycket annat som är bra att veta. Eliq Maranik har skrivit ett tiotal storsäljande mat- och dryckesböcker. Hennes senaste smoothiebok "101 Smoothies-underbara fruktdrinkar att njuta av" är såld i över 20 000 exemplar bara i Sverige, vann första pris i sin kategori vid Måltidsakademin 2012 och silvermedalj på den internationella Gourmand awards 2013. Flera av hennes böcker är översatta till 10 språk och finns utgivna i arton länder.
    125,00 kr
  50. Hälsobalans : konsten att hitta sin balans och leva i tider av hälsoråd, dieter och självförbättring
    Hälsobalans : konsten att hitta sin balans och leva i tider av hälsoråd, dieter och självförbättring
    Beskrivning
    I jakten på ett hälsosamt och välmående liv så omges vi av hälsoråd, dieter, vilseledande reklam, kroppsideal, forskningsfusk och förbättringshets. Vi förväntas ta ett stort eget ansvar för vår kropp och hälsa och vi söker balans i livet, men samtidigt vill vi leva fullt ut. Vad innebär det egentligen att leva ett balanserat hälsosamt liv i verkligheten? I boken Hälsobalans tar Henrik med dig på en resa på hälsans väg som ger många nya insikter. Han presenterar ett förhållningssätt till en livsbejakande livsstil som främjar god hälsa där syftet är att vägleda dig till din hälsobalans. Henrik Beyer är hälsovetare och författaren till böckerna Hjärtsmart: Att förebygga hjärt & kärlsjukdom och Att förebygga cancer
    170,00 kr
  51. Hälsobalansen : 4 nycklar till ett bättre liv - hur du vilar, äter, tränar och sover dig friskare
    Hälsobalansen : 4 nycklar till ett bättre liv - hur du vilar, äter, tränar och sover dig friskare
    Beskrivning
    Vi vet egentligen exakt vad vi behöver göra för att må bättre, men väldigt få av oss gör det. Hälsobalansen innehåller läkaren Rangan Chatterjees samlade kunskap vad gäller vår hälsa. Hans patienter söker vård för att få en diagnos och medicin, men han uppmanar dem i stället att söka svaret i sin livsstil och menar att om vi bara levde mer medvetet skulle många av våra symptom försvinna av sig själva....
    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  52. Hälsodrinkar
    Hälsodrinkar
    Beskrivning
    Skapa dig en hälsosammare och mer medveten livsstil! Här hittar du mer än 60 läckra recept till juicer, shaker och smoothies, med näringsberäkningar. Tydliga steg för steg-anvisningar om hur man gör med härliga färgbilder. Dessutom råd om förberedelser och förvaring. Genomillustrerad i fyrfärg.
    85,00 kr
  53. Hälsodrycker : gröna smoothies, buljonger, detoxvatten, hälsotonics och kombucha
    Hälsodrycker : gröna smoothies, buljonger, detoxvatten, hälsotonics och kombucha
    Beskrivning
    Ta inte bort något i dina matvanor, lägg till en hälsodryck istället! Det är lätt att fylla på med mer hälsa – en hälsodryck då och då kan nämligen göra stor skillnad. Anna Ottosson bjuder på smaker från hela världen – samlat i cirka 60 recept som verkligen får dig att må bättre på ett enkelt och smidigt sätt. Det handlar varken om bantning, diet eller fasta – bara ett riktigt smart sätt att förhöja ditt välbefinnande. Shots, vitaminvatten, tonics och smoothies, buljonger och kombucha – hälsodrycker är en värld att upptäcka och varje stund har sin dryck.

    Bli hög på riktiga råvaror i stället för alkohol. Virgin Margaritas eller lemonad helt utan socker konkurrerar ut rosévinet, och hemgjord slush på en minut svalkar både dig och barnen. Varför inte prova att göra egen kombucha – elixiret som tagit över i kyldiskarna i Los Angeles tack vare sina välgörande krafter för magen. Eller koka din egen stärkande buljong – drycken som har ersatt lattemuggarna på New Yorks gator.

    Här finns också naturligt vitaminvatten utan socker, sötningsmedel och E-nummer, i stället fyllt med det din kropp behöver. Shots att svepa när förkylningarna går – perfekta på morgonen eller närhelst du behöver något stärkande. Mixa till gröna smoothies och supersmoothies i två lager, maxade med näring och smak, som inte bara är en fröjd för ögat utan också en verklig vitaminkick. Vackra och välgörande, det är hälsodrycker.

    125,00 kr
  54. Hälsokick! : smoothies, juicer och snacks att må bra av
    Hälsokick! : smoothies, juicer och snacks att må bra av
    Beskrivning
    Marita karlson är modellen som lämnade Sverige för Kalifornien. Här har hon under de senaste åren följt den nya hälsotrenden med superfoods, smoothies och juicer på nära håll. I "Hälsokick!" presenterar hon sina 60 bästa recept på smoothies, juicer, mellanmål och snacks, proppade med naturliga råvaror och superfoodingredienser som går att hitta i vanliga matbutiker. I "Hälsokick!" får vi lära oss grunderna till en lyckad smoothie, basingredienser och utrustning, och förstås massor av recept på olika teman. Det är boken för dig som vill äta hälsosamt och naturligt och veta vad du stoppar i dig, utan att det blir krångligt eller tidskrävande.
    125,00 kr
  55. Hälsokokboken : den hälsosamma grundkokboken - över 500 recept
    Hälsokokboken : den hälsosamma grundkokboken - över 500 recept
    Beskrivning
    Med Hälsokokbokens hjälp kan du laga mat och baka till både fest och vardag, och den innehåller hälsosamma recept för alla tänkbara tillfällen. En ny baskokbok i rutiga serien! Recepten är utformade av kostrådgivaren och kokboksförfattaren Ulrika Davidsson. Det är förutom recept på kötträtter, fisk- och skaldjursrätter, ägg- och vegetariska rätter även recept på nyttiga och goda frukostar, såser, smörgåsar, pajer, soppor, sallader, snacks och tilltugg, desserter, bröd och bakverk samt sylt, saft och marmelad. Här finns både klassisk svensk husmanskost och välkända familjefavoriter som pyttipanna, fiskgratäng, stroganoff, köttbullar, wienerschnitzel, spagetti och köttfärssås, pizza och pannkaka, men också mängder av nya recept från olika delar av världen. I Hälsokokbokens faktakapitel behandlar sådant som näringsämnen, antioxidanter och GI-mat och vad som egentligen är bra mat. Om hur man läser innehållsförteckningar och tyder olika typer av matmärkningar, hur man undviker onödiga tillsatser, om ekologisk mat, om allergier, om goda matvanor och hur man gör för att laga god och hälsosam mat även när tiden är knapp. Det finns även med ett kapitel om kryddor och örter.
    150,00 kr
  56. Hälsosamt
    Hälsosamt
    Beskrivning
    Mat som gör dig piggare, gladare och starkare. I Hälsosamt presenteras 35 recept på smakfull och spännande hälsosam mat. Stora inspirerande bilder visar det färdiga resultatet till varje recept och tydliga steg-för-steg-anvisningar gör dem enkla att följa. Till recepten finns tips på bl a alternativa smaksättningar och serveringsförslag.
    95,00 kr
  57. Hälsosamt : enkla principer för ett hälsosamt liv
    Hälsosamt : enkla principer för ett hälsosamt liv
    Beskrivning
    Vi har en möjlighet att påverka hur vi mår, på kort eller lång sikt. Det handlar om hur vi väljer, vad vi äter och vad vi gör. Felet många gör är att de försöker ändra på allting på en gång. När vi tar en sak i taget går det mycket bättre.Du kan leva mer Hälsosamt - det är enkelt!
    75,00 kr
  58. Halvans stora pysselbok
    Halvans stora pysselbok
    Beskrivning
    En pysselbok med många roliga klistermärken, fordonspyssel, korsord och målarsidor.

    70,00 kr
  59. Hamn för rebeller och änkenåder : Sigtunastiftelsen och författarna
    Hamn för rebeller och änkenåder : Sigtunastiftelsen och författarna
    Beskrivning
    Hamn för rebeller och änkenåder är ett unik och fascinerande stycke svensk 1900-talshistoria. I centrum står Sigtunastiftelsen, författarborgen som den kom att kallas, där generation efter generation av svenska författare vistats kortare eller längre tider i närmare 80 år.

    Boken ger inte bara en inblick i ett rikt persongalleri av författare som Sven Stolpe, Dag Hammarskjöld, Karin Boye, Lars Ahlin, Lars Widding, Agneta Pleijel och Anita Goldman, för att bara nämna några, utan ger också en alldeles speciell vinkling av den svenska litteratur- och idéhistorien under 1900-talet. Boken är rikt illustrerad med unikt fotomaterial och innehåller också en mängd intressanta (delvis tidigare opublicerade) texter och citat.

    Ylva Eggehorn, själv författarstipendiat vid flera tillfällen och en flitigt sedd gäst på Stiftelsen sedan 1970-talet, är författare med ett 40-tal utgivna böcker i olika genrer. Hon har också skrivit pjäser, musikdramatiska verk och mer än 20 psalmer som är representerade i den Svenska psalmboken.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  60. Handbok för fjärilsskådare : upptäck fjärilar från hela världen
    Handbok för fjärilsskådare : upptäck fjärilar från hela världen
    Beskrivning
    Handbok för fjärilsskådare är en introduktion till några av världens vackraste dagfjärilar.

    Med över 300 fotografier och illustrationer kommer den här boken hjälpa dig att lära känna dessa utsökta varelser bättre från svenska arter till exotiska fjärilar i tropikerna.

    Läs om fjärilarnas evolution och indelning, deras utveckling och migrationsmönster. Boken innehåller också en ordlista och mängder av användbar information för den som vill lära sig mer om fjärilar.

    Dessutom får du expertråd och tips på vad du ska hålla utkik efter, och när och var det är störst chans att se olika fjärilar.

    230,00 kr
  61. Handbok för köksträdgården
    Handbok för köksträdgården
    Beskrivning
    Lena Israelsson, välkänd trädgårdsjournalist på tidningen Land och författare till flera odlingsböcker, har gjort en enastående pionjärinsats genom att beskriva köksträdgårdens samtliga växter och ge råd om odling, gödsling, kompostering och skörd för var och en av dem. Här presenteras alla grönsaker, kryddor och bär som kan odlas i en svensk köksträdgård: totalt 90 olika slags grönsaker, 26 kryddväxter och 15 bärsorter. Boken vänder sig till både nybörjaren och den mer erfarne, både till den som har en stor köksträdgård och den som vill odla i kruka på balkongen, och avslöjar knep och metoder som man kan ta till för att lyckas i vårt kärva klimat. Alla råd bygger på giftfri odling och ekologiskt tänkande.
    195,00 kr
  62. Handbok för livskämpar : till dig som inte vet om du orkar leva
    Handbok för livskämpar : till dig som inte vet om du orkar leva
    Beskrivning
    Du är inte ensam i din plåga. Är det något enda vi vill att du ska få med dig från den här boken, så är det detta. Du är inte ensam. Oavsett hur det känns just nu.

    Den här boken är till dig som mår dåligt, kanske riktigt dåligt. Så dåligt att du ibland kanske ofta tänkt att du inte orkar fortsätta leva. Att det vore lika bra att försvinna.

    Vi tre som har skrivit den här boken har tillsammans både personlig erfarenhet av att själva ha levt många år med självmordstankar och självmordsförsök, men också professionell erfarenhet av att arbeta med att förebygga att människor tar sitt liv.

    Handbok för livskämpar är den bok vi själva önskar hade funnits när vi mådde som värst. En lättillgänglig och handfast vägledning för dig som plågas av självmordstankar. I den har vi samlat några av de viktigaste erfarenheterna som vi har gjort genom åren. Vi delar bland annat med oss av handfasta tips och råd, strategier för hur man kan stå ut när man mår som sämst, vägledning i hur man kan förstå sig själv och sina tankar och hur man kan bära sig åt för att söka hjälp. Boken innehåller även många personliga berättelser samt ett kapitel om hur man kan stötta någon som tänker på att ta sitt liv.

    Oavsett hur just din kamp ser ut kom ihåg att vi är många som kämpar tillsammans. Du är inte ensam. Det finns en framtid för dig också. Så släpp inte taget. Så länge du lever kan saker ändras till det bättre. Du är en riktig livskämpe!

    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
  63. Handbok i arbetsrätt för Svenska kyrkan
    Handbok i arbetsrätt för Svenska kyrkan
    Beskrivning
    Handbok i arbetsrätt för Svenska kyrkan sammanställer vilka arbetsrättsliga regler som gäller i Svenska kyrkan. Boken beskriver vad som gäller enligt lag, kyrkans omfattande kollektivavtal och kyrkoordning. Här behandlas alla områden en arbetsgivare har att hantera, från rekrytering till pensionsavgång; bestämmelser om anställning, MBL, löneöversyn, lönesättning, arbetstid, jämställdhetsplan, semester, föräldraledighet, sjukskrivning, rehabilitering, uppsägning, avsked och omställning.

    Handbok i arbetsrätt innehåller även ett flertal mallar, t.ex. för anställningsbevis, disciplinpåföljd, varsel, uppsägning och avtalsförhandling.

    • Köp 3 för 607,75 kr/st
  64. Handboken för ett gluten- och mejerifritt liv
    Handboken för ett gluten- och mejerifritt liv
    Beskrivning
    Att ställa om till ett gluten- och mejerifritt liv kräver kunskap och lite tålamod. Det stora problemet är alla dolda källor till allergener som gömmer sig i livs-medel, ofta är de dolda bakom en tillsats. Det är här denna handbok kommer in som en hjälp och pekar ut vad du ska se upp med. Ta med den i fickan eller väskan när du går till butiken eller när du ska äta ute för att snabbt slå upp vad som är ok eller inte att köpa eller att äta. Medan du lär dig vilka livsmedel som innehåller gluten och mejeri eller dolt i tillsatser, kommer du även att upptäcka hur mycket som faktiskt är helt okej att äta. Boken innehåller också en hel del recept som alla är utan gluten och mejeri. Jag hoppas denna enkla handbok kan bli ett stöd på vägen. Lycka till!
    125,00 kr
  65. Handla rätt för en giftfri barndom
    Handla rätt för en giftfri barndom
    Beskrivning
    Den viktigaste lilla investeringen du kommer att göra i ditt barn. Halva boken reder ut problemet med gifter i din vardag, andra halvan hjälper dig att göra något åt det. Det här är ingen vanlig larmbok utan en praktisk hjälpreda skriven av människor med djup insyn i problemet.
    150,00 kr
  66. Hanns och Rudolf : en tysk judes jakt på kommendanten i Auschwitz
    Hanns och Rudolf : en tysk judes jakt på kommendanten i Auschwitz
    Beskrivning
    För första gången berättas hela historien bakom gripandet av en av Nazi-Tysklands värsta förbrytare. Hanns Alexander är en tysk jude som flydde med sin familj till London på 1930-talet. Rudolf Höss är bondsonen som blev kommendant i Auschwitz, med ansvar för morden på mer än en miljon män, kvinnor och barn. I maj 1945 är kriget slut. Höss är på flykt undan rättvisan över en kontinent i ruiner. Och Hanns Alexander är den som ska fånga honom.
    125,00 kr
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
    • Köp 25 för 200,00 kr/st
  67. Härliga helger : mat för årets stora helger : påsk, midsommar, kräftskiva, Mårten gås, jul
    Härliga helger : mat för årets stora helger : påsk, midsommar, kräftskiva, Mårten gås, jul
    Beskrivning
    Det här är den ultimata kokboken för alla som vill laga traditionell helgmat. I stället för att leta recept här och där för att få ihop julmaten till det stora julbordet är det bara att ta fram Härliga helger.
    Charlotta Lithman Malhotra och Jessica Staël von Holstein fick idén till Härliga helger en jul när tjocka släkten var hembjuden på julmiddag. Än en gång var det dags att ta fram pärmar med sparade recept på griljerad skinka, leta upp de vikta hundöronen i diverse olika kokböcker och ringa runt till nära och kära. Det var då idén föddes att skapa en komplett helgkokbok.
    125,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 701-800 av 2427

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 V:19 2024 Är butiken öppen följande tider:

6-7/5 10-17

8/5: 10-14

10/5:10-17

Samt v 23 2024 Är butiken öppen följande tider:

3-4/6: 10-17

5/6: 10-14

7/6: 17-17


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå