View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 665

per sida
Fallande ordning
  1. Julboken
    Julboken
    Beskrivning
    Julen är kyrkans mest välbesökta tid. Låt Julboken bli ett fantastiskt komplement till all den fina verksamhet som församlingen erbjuder. Överraska dina församlingsbor med en fin julgåva från församlingen. En gåva som räcker hela julen – och ännu längre. En gåva som kan bygga goda relationer mellan församlingen och dem som aldrig kommer till kyrkan. Eller dem som bara besöker kyrkan i jultid. Julboken berättar om julens verkliga innehåll – bortom stress, krav, julklappar, julmat och tingeltangel. Den berättar om att Gud blev människa och hur vi kan försöka nå fram till julens innersta: stillhet, gemenskap, glädje, ro och värme
    100,00 kr
  2. Julens Sånger : Melodi, text och ackord till våra populäraste julsånger
    Julens Sånger : Melodi, text och ackord till våra populäraste julsånger
    Beskrivning
    Sång och musik skapar julstämning!Julens sånger är den perfekta boken att ha till hands när familjen och vännerna samlas kring jul. Här finns närmare femtio av de mest välkända julsångerna de som alla känner igen och kan sjunga med i. Sångerna presenteras med melodi, text och ackord.
    125,00 kr
  3. Kakel, klinker & mosaik
    Kakel, klinker & mosaik
    Beskrivning
    Utvecklingen av byggkeramiska produkter i kombination med god design har gjort att användningen av kakel, klinker och mosaik har ökat kraftigt. Det har i sin tur medfört att allt fler utför arbetet själva. Och det är inte särskilt svårt, bara man är noggrann och påläst. Kakel, klinker & mosaik är en handbok i ordets rätta bemärkelse men också en inspirationskälla för den som ska renovera badrummet, köket, tvättstugan eller exempelvis hallen. Steg för steg lotsas man genom arbetsgången vid arbete med byggkeramik - från planering till fogning. De tydliga bilderna och den informativa texten underlättar förståelsen även av de svåraste momenten. Boken bygger på de senaste reglerna för våtrum som tagits fram av Byggkeramiska rådet, som också har granskat boken.

    125,00 kr
  4. Kalas : från dop till disco
    Kalas : från dop till disco
    Beskrivning

    Detta är den första heltäckande kalasboken, med massor av inspiration och idéer. Här finns maten, temakalasen, lekarna, dekorationerna, inbjudningskorten och mycket, mycket annat. Och här finns alla tipsen som tar bort stress och strul. Här berättas om hur kalaset kan skapas med fantasi, kärlek och humor.

    Boken är lekfullt formgiven, tryckt med högsta kvalitet och inbunden i en kalastålig pärm.

    Elsa Falk är tv-producent och jobbar just nu mest med underhållning för SVT. Hon skapade och producerade barnprogrammet Fixat och är medförfattare till två Fixat-böcker. Elsa har ett förflutet som professionell festfixare på företaget Party Art och är en hejare på att ordna barnkalas. Charlotte Sifvert arbetar som redaktör och skribent. Hon var redaktör för barnprogrammet Fixat och är medförfattare till två Fixat-böcker.

    150,00 kr
  5. Kalla vapen och läppglans
    Kalla vapen och läppglans
    Beskrivning
    Om könsroller i populärkulturen.
    50,00 kr
  6. Kallad
    Kallad
    Beskrivning
    Berättelsen om Curt Johansson och Trosgnistans mission Det höll på att sluta riktigt illa då Curt Johansson som 15-åring rymde hemifrån och gav sig ut på sin första långresa med destination Främlingslegionen. Han ville lyfta, ville iväg. Med tiden skulle hans målsättning bli en annan och livet utveckla sig till en enda lång resa – utomlands och inombords. En resa ut på äventyr han aldrig kunnat drömma om. I ett ljussken framträdde Afrikas karta, han såg sig själv stå inför ett hav av svarta människor och predika. Den eld Gud tände i hans hjärta blev drivkraften mot visionens förverkligande. Visionen om Trosgnistans Mission. Vägen mot de fantastiska framgångarna har varit kantad av utmaningar, strapatser och svårigheter. Men har man väl börjat sin färd finns ingen återvändo. Inte för den som är kallad.
    100,00 kr
  7. Kär : en bok om vår längtan efter närhet
    Kär : en bok om vår längtan efter närhet
    Beskrivning
    En bok om vår längtan efter närhet
    Vem är jag? Hur förbereder jag mig för "den rätta"? Är snygg bäst? Vad är sunda gränser? Sambo, äktenskap eller singelliv? Vad är otukt? Hur ska vi se på onani?

    Relationer, kärlek och sex är ord som väcker nyfikenhet och längtan - men också frågor och frustation. Författaren ger vägledning kring några av de viktigaste områdena i en ung människas liv. En kristen livssyn med personliga erfarenheter ligger till grund för boken.

    50,00 kr
  8. Kärlekens blick
    Kärlekens blick
    Beskrivning
    ärlekens blick var den sista bok som Broder Roger skrev före sin död 2005, och i den här utgåvan har den fått sällskap av hundra böner som han skrev, hans sista brev till världens unga och ett förord som berättar Taizékommunitetens historia. Taizé har blivit ett pilgrimsmål för hundratusentals unga vuxna från hela världen, inte minst för unga svenskar.

    ”En kvinna upplyste mig om att det inte fanns någonstans där man kunde äta men att jag var välkommen att äta lunch tillsammans med henne och hennes dotter. När vi satt till bords sa hon: ’Stanna här – vi är så ensamma.’ De orden blev avgörande för mig.”

    Broder Roger var 25 år och andra världskriget pågick för fullt när han kom cyklande till en by i Bourgogne. Han letade efter en plats där han kunde starta en kommunitet, ett liv i gemenskap med andra. 75 år senare är byns namn, Taizé, en symbol för tro och tillit runtom i världen.

    Originaltitel: Pressens-tu un bonheur?

    100,00 kr
  9. Kärlekens revolution
    Kärlekens revolution
    Beskrivning
    Den här boken är farlig - det är en manual i revolution. Men den är inte bara en uppmaning till aktion, den kallar dig också till att vara…att vara den person som hjälper en vän i nöd.
    En person som aggressivt och kraftfullt utgör goda gärningar.

    Joyce Meyer visar i boken att om vi lever bara för oss själva, kommer vi aldrig att bli tillfredsställda.
    Bibeln lär oss att det är när vi "ger bort" oss själva, och bara då, som vi får tillbaks inte bara det vi gett, utan också bonus och välsignelse.
    125,00 kr
  10. Kärleksfaktorn
    Kärleksfaktorn
    Beskrivning
    En av orsakerna till att så många människor misslyckas med sina äktenskap är att de vet för lite om hur man bygger en relation. Kärlek är mer än en kändsla. Kärlek är i högsta grad också ett beslut. Har man väl bestämt att kärleken ska vara livet ut är detta till stor hjälp i de kriser som inget äktenskap klarar sig ifrån.
    85,00 kr
  11. Kärleksfulla ord från Jesus : för par
    Kärleksfulla ord från Jesus : för par
    Beskrivning
    Att leva i en nära och kärleksfull relation med en annan människa är bland det mest tillfredsställande och stärkande vi någonsin kommer att få uppleva. Ingen förstår kärlek bättre än Jesus och han finns alltid där för att lyssna, uppmuntra och erbjuda lösningar. Han är den ultimata kärleksterapeuten.Meddelandena från Jesus i den här boken kommer att ge dig en inblick i hur din partner tänker, tips på hur du kan förbättra din relation med din älskade, samt ett himmelskt perspektiv på det allra viktigaste när det gäller förhållanden och äktenskap.Länge leve kärleken!
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
    • Köp 25 för 32,00 kr/st
  12. Keyboardackord : den ultimata handboken : över 500 ackord för alla musikstilar
    Keyboardackord : den ultimata handboken : över 500 ackord för alla musikstilar
    Beskrivning
    Keyboardspelarens egen ackordbibel!

    En innehållsrik handbok med över 500 vanliga ackord och enkla instruktioner. Med varje ackord följer bilder som tydligt visar hur fingrarna ska placeras.

    Boken hjälper dig att förstå, förbättra och experimentera med ackordspel.Idealisk för alla musikgenrer: pop, rock, jazz, funk, blues, soul, reggae och country.
    115,00 kr
  13. Klosterliv i Sverige
    Klosterliv i Sverige
    Beskrivning
    Klosterliv i Sverige innehåller hemma-hos reportage från tio kloster och retreatgårdar där journalisten Lars Hillås intervjuat munkar, nunnor och återkommande gäster. Genom att också berätta om sina egna upplevelser som klostergäst förmedlar han varje klosters särskilda doft och smak.

    Boken innehåller generösa reportage och fantastiska personporträtt. Dessutom finns här fakta om klosterlivet och dess historia, ordlista, noggranna vägbeskrivningar, karta och adresser till samtliga kloster med gästhem i Sverige. Klosterliv i Sverige innehåller också goda råd för en givande klostervistelse.

    Lars Hillås är född 1959 och arbetar som journalist på Kyrkans Tidning, dessförinnan på Svenska Dagbladet Kultur. Lars Hillås medverkar regelbundet i Tankar för dagen i P1 Morgon i Sveriges Radio.
    150,00 kr
  14. Klur i jul
    Klur i jul
    Beskrivning
    Klur i jul är en samling gåtor, roliga lekar, spännande fakta och annat klurigt och kul för barn i åldern 6-9 år. Med den här boken blir julen roligare för barnen men också för de föräldrar som engagerar sig i lekarna och klurigheterna.
    Klur i jul är vackert illustrerad i fyrfärg och bilderna är i sig ett spännande äventyr för den som tittar noga. Boken är den perfekta sysselsättningen för barnen när brasan sprakar och julklapparna ligger och väntar under granen.
    Klur i jul är boken som alla föräldrar borde ge sina barn i julklapp - kanske helst redan i förskott.

    GALLIE ENG och hennes dotter ANNICA JACUCCI WIRENSJÖ har tidigare gjort flera uppskattade pysselböcker för barn.
    75,00 kr
  15. Komplätt gitarr 1
    Komplätt gitarr 1
    Beskrivning
    Kompskola med många omtyckta låtar. Materialet kan lätt anpassas till såväl nybörjare som mer erfarna gitarrister. (Till boken finns en CD med alla låtar och komptyper. Beställes separat.)
    135,00 kr
  16. Komplätt gitarr 2
    Komplätt gitarr 2
    Beskrivning
    Fortsättningsdel på Komplätt gitarr. Kompskola med många omtyckta låtar. Materialet kan lätt anpassas till såväl nybörjare som mer erfarna gitarrister. (Till boken finns en CD med alla låtar och komptyper. Beställes separat.)
    135,00 kr
    • Köp 3 för 178,50 kr/st
  17. KONSTBÖRSEN 22
    KONSTBÖRSEN 22
    Beskrivning
    BOKEN TALAR OM HUR MYCKET KONSTVERKEN ÄR VÄRDA OCH FUNGERAR ÄVEN SOM KONSTLEXIKON! DEN INNEHÅLLER ALL KONST SOM SÅLTS PÅ DE SVENSKA KVALITETSAUKTIONERNA - NU ÄVEN MED INFORMATION OM ALLA MÅLARE!
    75,00 kr
  18. Konsten att ta hand om ett dödsbo : spara, sälja, slänga, gråta
    Konsten att ta hand om ett dödsbo : spara, sälja, slänga, gråta
    Beskrivning
    Att ta hand om ett dödsbo handlar så mycket om livet. Hemmet som nu har blivit ett dödsbo, rymmer minnen efter en människas hela liv. Många saker du kommer att plocka med tillhör också delar av ditt liv, minnen som rör upp tankar och känslor du kanske glömt. Att ta hand om ett dödsbo kan ibland kännas som en resa, ofta med helt oväntade hållplatser men också med ett slutmål som faktiskt kan vara början på något nytt.
    Ur boken

    Arvsskifte - orka fast man sörjer - auktionsfirmor - flyttstädning - komma ihåg att avsluta sociala medier - värdering av hemmets olika föremål - deklaration - komma överens om man är fler arvingar - hemligheter? - vad gör vi av farfars gamla vapen?

    Att ta hand om ett dödsbo innebär en rad praktiska göromål. Susanne Lj Westergren har samlat det mesta man kan behöva fundera kring i den här boken. Tillsammans med en rad experter ger hon här råd och tips om vad man kan behöva tänka på.

    Susanne Lj Westergren är frilansande medicinjournalist och webbredaktör på Göteborgs universitet. Hon har också själv avyttrat två större dödsbon.

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  19. Konsten att vara snäll
    Konsten att vara snäll
    Beskrivning

    Begreppet "snäll" kopplas inte sällan till egenskaper som dum, omogen och mesig. I sin bok Konsten att vara snäll lägger Stefan Einhorn en helt annan innebörd i ordet: "För mig är en snäll människa en individ som lever med etiken i sitt hjärta. En snäll människa bär i sitt medvetande ständigt med sig omtanken om sin medmänniska."Stefan Einhorn menar att snällhet är den viktigaste enskilda framgångsfaktorn i våra liv. Om vi strävar efter att vara snälla mot andra så kan vi helt enkelt inte undvika att också göra gott för oss själva.
    I Konsten att vara snäll kan vi läsa om vad äkta snällhet innebär, få exempel på vetenskapliga studier som visar att snällhet lönar sig och slutligen tillägna oss en rad handfasta råd om hur vi kan använda snällhet för att bli framgångsrika i våra liv. Vem vill inte vara god? Vem vill inte vara framgångsrik? Vi kan bli både och, om vi väljer att vara snälla.

    125,00 kr
  20. Kontakt-men med vad?
    Kontakt-men med vad?
    Beskrivning
    Vem var det hon fått kontakt med? Kunde hon lita på budskapen? Det här är ingen science fiction utan författarens egen sanna berättelse.
    40,00 kr
  21. Korståg : Västerlandets heliga krig
    Korståg : Västerlandets heliga krig
    Beskrivning
    I trons namn dödade medeltidens korsfarare hundratusentals människor. Sören Wibecks bok är den första moderna svenska skildringen av de medeltida korstågen. De mest omtalade korstågen riktades mot östra Medelhavsområdet och hade som mål att erövra det heliga landet.

    I Korståg möter vi en makalös och dramatisk historia som lär oss mycket om den mänskliga naturen. Här finns allt: hjältemod och feghet, brutalitet och ära, visdom och dumhet, girighet och generositet. Korstågen berör också vår tid, något som framgår tydligt i Wibecks bok.

    75,00 kr
  22. Kränkta människor samarbetar inte
    Kränkta människor samarbetar inte
    Beskrivning
    Alla känner igen situationen: Ni är några få som är på plats i god till sammanträdet. Plötsligt tittar någon från ledningen in i rummet och säger högt: "Jaså, ingen har kommit ännu!"

    Att inte bli sedd är en av många kränkningar som drabbar människor i arbetslivet, i skolan och ute i samhället. Andra typer av kränkande beteenden som vi kan utsättas för är att mötas med tystnad, bli härmade, ständigt möta misstro, utsättas för omvärldens tolkningar, alltid bli avbrutna … Listan kan göras lång.

    Lena Nevander Friströms tes i denna bok är att kränkande beteenden, på ett mycket djupare sätt än vad vi är vana att se, stör och skadar människor både på det personliga planet och i umgänget med andra. Kränkande mönster har också en negativ inverkan på arbetsorganisationens sätt att fungera – och i förlängningen även på samhället i stort.

    I boken får vi en rad belysande exempel på kränkande beteenden, både från den personliga sfären och från arbetslivet. Författaren diskuterar också hur kränkningar påverkar samhället, utan att vi egentligen tänker på det. Vi får en teoretisk diskussion av vad kränkningen betyder på det psykologiska planet – både för den kränkte och den som kränker. Som avslutning diskuteras vad vi kan göra för att själva vara uppmärksamma på våra kränkande mönster och hur vi kan bryta dessa beteenden.

    Kränkta människor samarbetar inte har samma direkta tilltal och lättsamma anslag som den tidigare utgivna Fångad av arbete – trots det djupa allvaret i ämnet. Även denna bok har försetts med illustrationer av Helena Davidsson Neppelberg.

    Boken riktar sig till alla som är intresserade av populärt hållen psykologi samt ledarskap och managementfrågor.


    Lena Nevander Friström (1954–2008) var socionom och leg. psykoterapeut. Hon arbetade med ledarutveckling inom näringslivet, både i Sverige och internationellt, och var en ofta anlitad föreläsare. Hon var också verksam som privatpraktiserande psykoterapeut. Natur & Kultur har givit ut flera av hennes böcker: Fångad av arbete (1999), Kränkta människor samarbetar inte (2003), Om livet före döden (2004) samt ljudboken Men hallå! Vad väntar du på – livet är bara nu! (2006).

    Christina Zaar (f 1946) är journalist på DN och skriver huvudsakligen om arbetslivs-, utbildnings- och samhällsfrågor. Hon har bl a utgivit Broar till Östeuropa (Bokförlaget DN, 1994), Kvinnligt ledarskap, tillsammans med Gunilla Arhén (Ekerlid, 1997) samt Att komma till tals (SLL, 1998). Hon är även verksam som översättare.

    125,00 kr
  23. Kreativitetsboken
    Kreativitetsboken
    Beskrivning
    Med hjälp av bokens tio stora test kan du avgöra i vilken mån du bestitter de egenskaper som utmärker den kreativa människan
    50,00 kr
  24. Kristaller : den moderna guiden till stenarnas magi
    Kristaller : den moderna guiden till stenarnas magi
    Beskrivning
    Allt fler strävar efter att hitta balansen mellan det yttre och inre. När selfcare blivit det "nya svarta" har även kristallerna tagit en allt större plats i våra flöden, i inredning och inom modevärlden. Stenar och mineraler har också blivit trendkänsliga kändisars favoriter, alla från Kim Kardashian till Victoria Beckham och Adele sägs använda dem mot scenskräck.

    Den här boken är en guide för den som är nybörjare på området, en genomgång av 50 stenar och kristaller och vad de kan göra för oss. Från agaten som ger skydd, mod, styrka och håller oss grundade till turkosens egenskaper, en känsla av helhet, skydd och integritet.

    Här får man veta hur man väljer sina egna kristaller och hur man sköter dem, renar och laddar dem med ny energi. Vilka som är bra på jobbet, i fickan och på resan, eller vilka du bör ge i present till en vän som lider av kärlekssorg eller till en nybliven mamma.

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  25. Kristuslegender
    Kristuslegender
    Beskrivning
    Selma Lagerlöfs omtycka noveller om ödmjukhet, kärlek och medkänsla kommer nu i nytryck. Det har gått mer än 100 år sedan Kristuslegender skrevs. Ändå fortsätter den att ständigt tryckas om i hela världen, senast i Danmark, Ryssland och Lettland. Nu kommer den också åter på svenska, efter mer än 30 års frånvaro.

    Boken är illustrerad med flera samtida skolplanscher. Novellerna är hämtade ur ursprungsutgåvan och har kompletterats med några ur boken Legender

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  26. Kroppens etik
    Kroppens etik
    Beskrivning
    Kroppsterapeuter, sjukgymnaster och vårdpersonal kommer dagligen i kontakt med människans kropp. En rad frågor väcks i detta möte som har etisk karaktär. Det handlar om synen på kroppen, om människovärde, om människan som person. Boken ger med saklighet och engagemang orientering på området. Den är skriven på ett populärt sätt av fackmän för att nå dem som är verksamma inom olika former av kroppsbehandling. Även de som får kroppsbehandling eller bara är intresserade av etiska frågor i det moderna samhället har glädje av boken. Innehåll: 1. Kroppen som vårdobjekt och heligt rum 2. Människans kropp i ett historiskt perspektiv 3. Etikens grundbegrepp, normteorier och människosyn 4. Kroppsbehandlingens juridiska perspektiv 5. Självbestämmande och integritet i kroppsterapin 6. Möten med patienten 7. Etiken kroppsbehandlingens vardag 8. Etikens roll i kroppsterapeuternas utbildning 9. Sammanfattning och litteraturlista
    150,00 kr
  27. Krossa pratkvarnen : hör Guds röst över alla andra
    Krossa pratkvarnen : hör Guds röst över alla andra
    Beskrivning
    Den röst du lyssnar till och tror på kommer att avgöra hur din framtid ser ut.

    I ditt huvud och i ditt hjärta finns en pratkvarn. Dess lögner håller dig borta från den potential Gud själv givit dig. Men vad kan du göra åt det?
    I boken "Krossa pratkvarnen" visar Steven Furtick fyra områden som gör dig svag: osäkerhet, fruktan, fördömelse och missmod. Han frågar: "Vilka stordåd i ditt liv riskerar att bli ogjorda på grund av lögner från det förflutna eller fruktan för framtiden?"
    Med personliga berättelse, inspirerande exempel och praktiska strategier visar Steven Furtick hur du tystar lögnerna och istället tar emot Guds befriande bekräftelse.
    Lär dig hur du krossar pratkvarnen och kan börja höra Guds röst starkare än alla andra röster.
    165,00 kr
    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
    • Köp 25 för 168,00 kr/st
  28. Kulor, cash & kosing : konsten att få ut mer av sina pengar
    Kulor, cash & kosing : konsten att få ut mer av sina pengar
    Beskrivning
    Ekonomi behöver inte vara tråkigt och svårt. Det tråkiga är att tappa greppet, att inte ha kontroll. Men det är oftast ganska lätt avhjälpt. Med bara en kvarts hushållsekonomi i veckan kan du skaffa dig koll på din situation och en känsla av trygghet.I den här boken hittar du tipsen du kan ha nytta av om du vill få ut mer av dina pengar. Du får till exempel vägledning i frågor som: Hur förhandlar man om bolåneräntan med sin bank? Hur mycket kostar egentligen bilen varje dag? Vad är smartast, storhandla eller inte? Hur mycket är rimligt att tonåringarna betalar medan de bor hemma? Vad är viktigt att tänka på när man flyttar ihop, skiljer sig, köper hus, får barn, närmar sig pensionen? Det roliga med ekonomi är att små åtgärder kan ge stora resultat, som tar dig från ekonomistress till balans i tillvaron.
    75,00 kr
  29. Kultursamverkan : om att dela mål och ansvar
    Kultursamverkan : om att dela mål och ansvar
    Beskrivning
    Kultursamverkan i Göteborgs stift knyter samman kulturutövares arbete med Svenska kyrkans i temamässor, utställningar – och Se människan-scenen på Bok & Bibliotek varje år i september.
    2015 utsågs Mikael Ringlander, präst och Kultursamverkans projektledare, till Årets förnyare i Svenska kyrkan. Nu berättar han och hans medarbetare tillsammans med journalisten Elin Klemetz om drömmarna, idéerna, lösningarna, responsen och fortsättningarna – och om hur varje församling kan dra nytta av det som Göteborgs stift har lärt sig.
    125,00 kr
    • Köp 3 för 148,75 kr/st
  30. Kvinnligt ledarskap - Tio år med Ruter Dam
    Kvinnligt ledarskap - Tio år med Ruter Dam
    Beskrivning
    Vilken dynamik skapas i ledningsgrupper där kvinnor ingår?
    50,00 kr
  31. Kvinnor läser Bibeln
    Kvinnor läser Bibeln
    Beskrivning
    Ett 30-tal kvinnor förmedlar sina tankar om bibeltexternas innehåll med tonvikt på Bibelns kvinnosyn och Guds och Jesu handlande . - »Här finns allt man kan begära av en fullödig tv-såpa -familjebråk, ekonomisk brottslighet, mord, arvstvister, otrohet. . »Jesus ställer uppför kvinnorna och behandlar dem med respekt (bra!). « - - - * - - - Så säger några av det 30-tal kvinnor i olika åldrar som tillsammans läst Första Moseboken och Johannesevangeliet. Några är vana bibelläsare, andra har aldrig läst Bibeln. - - - * - - - I den här boken får vi ta del av deras synpunkter på gudsbild och människosyn, manligt och kvinnligt och vad som kan inspirera dem att läsa Bibeln - - - * - - - I ett kapitel presenteras också en rad bibliska kvinnor och var man kan läsa om dem. - - - * - - - Texten kompletteras med samtalsfrågor och litteraturförteckning. - - - * - - - Boken har sitt ursprung i ett projekt inom Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd. Medverkar gör Marianne Andréas, Clary Bengtson, Gun Berntsson, Helén Friberg-Olsson, Kerstin Sjöbratt, Agneta Sjögren och Anna Weimarck
    50,00 kr
  32. Kyrkan lär i förändring
    Kyrkan lär i förändring
    Beskrivning
    I boken Kyrkan lär i förändring får vi möta en rad forskare som på Svenska kyrkans uppdrag studerat vad det är att dela liv och tro i vårt land och vår tid. Forskning som rör kyrkans rum, pedagogik och musik presenteras på ett tillgängligt sätt för att kunskapen ska komma många till del
    150,00 kr
    • Köp 3 för 199,75 kr/st
  33. Kyrkbävning
    Kyrkbävning
    Beskrivning
    . C Peter Wagner förklarar vad den "nya apostoliska reformationen" egentligen innebär - ett exceptionellt verk av Gud som förändrar kristenheten och församlingar över hela världen. Wagner visar hur detta fenomen, denna gräsrotsrörelse, formar sig i nätverk av icke-samfundsanslutna församlingar och hur dessa församlingars ledare över hela världen hjälps åt att uppfylla missionsbefallningen. Vi ser här hur denna nytestamentliga modell kan hjälpa våra församlingar att göra detsamma. Vi kan upptäcka vart den helige Ande leder oss idag - och vad framtiden kan bära med sig för oss. C Peter Wagner är vida erkänd som en ledande auktoritet inom området för församlingstillväxt och andlig krigföring. Han har skrivit och ederat mer än 40 böcker
    75,00 kr
  34. Kyrkoordning 2017 : med angränsande lagstiftning för Svenska kyrkan
    Kyrkoordning 2017 : med angränsande lagstiftning för Svenska kyrkan
    Beskrivning
    Boken Kyrkoordning 2017 är ett arbetsredskap för förtroendevalda, anställda och andra som behöver känna till och kunna tillämpa de bestämmelser, lagar och förordningar som särskilt avser Svenska kyrkan.

    I den del av boken som innehåller angränsande lagstiftning finns bl.a. begravningslagen och delar av kulturminneslagen. Där finns också utdrag ur äktenskapsbalken och lagen om Svenska kyrkan och övriga lagar som tillkom i samband med ändringen av relationerna mellan Svenska kyrkan och staten

    100,00 kr
  35. Kyrkornas hemligheter : mellersta Sverige
    Kyrkornas hemligheter : mellersta Sverige
    Beskrivning
    Kyrkornas Hemligheter del 2 omfatt ar mellersta Sverige och här fortsätt er den spännande resan från första delen. Kyrkorna och dess vackra parker skänker besökaren både ro i själen och lugn i sinnet.Här möter vi Sveriges historia under tusen år öga mot öga. Kungagravar och offerlundar går hand i hand med kristendomen, som sakta men säkert vinner mark i Norden. Det är under denna tid riket Sverige finner sina former, en kombination av gudstro och gudomligkungamakt. Spår som idag fi nns överallt omkring oss. Många kyrkor, speciellt i Uppland och Sörmland har sällskap av både runstenar och förkristna begravningsplatser.Författaren Ewa Klingberg och fotografen Hanna Åhman guidar läsarna till spännande platser, ibland bara ett stenkast bort och inspirerar till egna upptäckter i vårt unika kulturarv.I denna andra del reser de i Närke, Sörmland, Uppland, Västmanland, Värmland, Dalarna och på Gotland.
    175,00 kr
  36. Kyrkornas hemligheter : södra Sverige
    Kyrkornas hemligheter : södra Sverige
    Beskrivning
    Kyrkor och dess omgivande gårdar eller snarare parker utgör en stor del av vårt kulturarv. Detta sett ur flera perspektiv såsom arkitektoniskt, konstnärligt och historiskt. Vi har en mer än tusenårig relation till kyrkan och den har under alla tider betytt mycket för människan på många olika plan.
    175,00 kr
  37. Kyrksång
    Kyrksång
    125,00 kr
  38. Lacrimosa  högsättning
    Lacrimosa högsättning
    Beskrivning
    Begagnad i nyskick
    395,00 kr
  39. Lång dags färd mot Gud
    Lång dags färd mot Gud
    Beskrivning
    Begagnad
    50,00 kr
  40. Långfredagsbarn
    Långfredagsbarn
    Beskrivning
    Alla konfronteras vi på ett eller annat sätt med lidandet, och ofta har vi mycket svårt att handskas med det. Varför drabbas vi av lidande och finns det någon väg att komma igenom det? Långfredagsbarn är en bok som på ett osminkat sätt närmar sig dessa frågor.
    75,00 kr
  41. Långsamhetens lov : eller vådan av att åka moped genom Louvren
    Långsamhetens lov : eller vådan av att åka moped genom Louvren
    Beskrivning
    Vem hinner egentligen njuta av livet? Vad händer med den som alltid tvingar sig att vara effektiv eller nyttig? Varför pratar så många om sin längtan efter långsamhet – för att i nästa sekund jaga vidare genom livet? Kanske är en av orsakerna de svarta tankar som kan dyka upp i stillheten: existentiella frågor om tiden, Gud och döden.

    Långsamhetens lov fördjupar diskussionen om vår tids stress och utbrändhetsproblematik. Är det verkligen så att allt som görs snabbt och effektivt är av ondo? Det finns en långsamhet som är outhärdlig och trist; det finns en annan som föder eftertanke och reflektion.

    Owe Wikström resonerar om vår tids stora bristvaror: livsnjutningen och det djupa allvaret. Han reflekterar kring behovet av lättja och dröjande samtal, mystikens lockelse och människans rädsla för att påbörja resan till sitt eget inre. Ibland sammanfaller den inre och yttre resan. Owe Wikström berättar om resor till Budapest, Sankt Petersburg och Assissi vilka blev ett slags pilgrimsfärder.

    Långsamhetens lov manar till motstånd mot samtidens jäkt – så att livet inte blir som att åka genom Louvren på moped: Vad var det jag aldrig hann uppleva?

    Boken är lättsam och lärd, allvarlig och drastisk. Den läses med fördel på ett strosande sätt, förslagsvis på ett café eller i en skön fåtölj.


    Owe Wikström är präst och professor i religionspsykologi vid Uppsala universitet. Han har publicerat ett stort antal böcker om såväl religion, tro och livsåskådning som om litteratur och musik. Natur och Kultur har bl a givit ut Om heligheten (1993) och Den outgrundliga människan (rev utgåva 1999).

    De senaste åren har Owe Wikström medverkat i en rad radio- och TV-program.

    125,00 kr
  42. Längtan möter närvaro
    Längtan möter närvaro
    Beskrivning
    I en förändrad livssituation blir nya dimensioner i budskapet levande. Upplevelsen att budskapet, utan att ändras i grunden, tar olika gestalt delar jag med troende i alla tider. Evangeliet inkarneras, blir verkligt där jag befinner mig." Biskop Ragnar Persenius herdabrev utgår från en personlig tro som bär och genomsyrar livet. En förtröstan på att Gud längtar efter oss, och möter vår längtan. Författaren låter sin egen tro och kyrkans apostoliska tro förenas i texterna. Aktuella ämnen, debatter och händelser får mötas i bibeltexterna, och återspeglas i böner och tankar om relationen mellan Gud och människan. Begränsat lager Den här varma och personligt skrivna boken har vuxit fram under Ragnar Persenius tolv biskopsår
    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  43. Lär dig att spela gitarr : handbok för dig som vill börja spela akustisk gitarr eller elgitarr -
    Lär dig att spela gitarr : handbok för dig som vill börja spela akustisk gitarr eller elgitarr -
    Beskrivning
    Nybörjarens guide till akustisk gitarr och elgitarr

    33 gitarrlektioner från en av världens bästa lärare+ bok med cd-skiva!

    33 lektioner som förvandlar den rudiske nybörjaren till faktisk gitarrspelare.

    Cd-skiva med fler än 50 musikstycken som man får lära sig att ackompanjera.

    Phil Capone är en internationellt aktad gitarrist och lärare med bl.a. flera böcker i bagaget.

    Utöver ovanstående innehåller denna bok bildlexikon över ackord, mycket tydliga och pedagogiskt upplagda lektioner, tips och råd inför gitarrköpet och en mängd ordförklaringar.

    Boken har måttet 170 x 205 mm och kommer i spiralbindning, för smidig användning vid övandet.
    135,00 kr
  44. Lära sig att älska
    Lära sig att älska
    Beskrivning
    Hur ser kärlek ut? Kärlek är mat och tröst till en amputerad tioåring som sitter övergiven vid vägkanten. Kärlek är ett nytt tak som monteras åt en äldre kvinna innan regn­perioden. Kärlek är att ge bröd till de hungriga, vatten till de törstiga och frid till de krigs­drabbade Kärlek är mer än ett ideal. Kärlek är en handling. Kärleken har ett ansikte. I ”Lära sig att älska” får du följa Heidi och Rolland Baker och deras team i en vardag som utmärks av en kärlek som går till handling, av mirakler och förvandlade liv. Dessutom vävs klarsynt undervisning in i berättelsen om vad Gud gör i Afrika. Låt dig inspireras och smittas av den passion och brinnande kärlek som kännetecknar paret Bakers liv och tjänst. Heidi och Rolland Baker har grundat Iris Ministries. Tillsammans har de tjänat som missionärer i Indonesien, Hong Kong, och på Londons gator innan de följde Guds kallelse till Moçambique 1995. Församlingar startas, brunnar borras, människor får mat och under och tecken sker.
    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  45. Larmrapporten
    Larmrapporten
    Beskrivning
    »Nuförtiden är alla dagar som första april. Vi behöver därför ständigt hålla utkik efter falska eller feltolkade påståenden.«

    Hur avgör du vad som är vinklade nyheter och rena påhitt?

    Och är vetenskapliga rön ens vetenskapliga?

    I tider av »alternativa fakta«, fejknyheter och halvsanningar kommer forskaren och vetenskapsevangelisten Emma Frans med en välbehövlig guide för att tolka både nyhets ödet och påståenden från bekanta. Larmrapporten ger dig vetenskapskoll för att förstå hur fakta och påstådda fakta ska bedömas. Boken riktar sig till såväl ungdomar som vuxna. Emma Frans är forskare vid Karolinska institutet och vetenskapsskribent. Hon har kallats för »Sveriges roligaste tjej« men i den här boken ryter hon till och blir allvarlig.

    »Glassförsäljning och drunkningsolyckor samvarierar starkt. Det låter förstås väldigt intressant. Kopplingen är dock självklar och är allt annat än spännande. Glass orsakar så klart inte drunkningsolyckor istället ger varmt sommarväder både ökad glassförsäljning och ökad förekomst av drunkningsolyckor.«

    Emma Frans är doktor i epidemiologi. Hon är forskare vid Karolinska institutet och tidigare vid University of Oxford. Hon har många års erfarenhet av att utföra och granska vetenskapliga studier och undevisar i vetenskaplig metodik. Emma Frans är dessutom vetenskapsskribent i Svenska Dagbladet. Hon står bakom twitterkontot Alternativa flashar där hon lyfter fram viktiga och positiva nyheter, inte sällan på vetenskapsområdet, som försvinner i mediebruset.

    125,00 kr
  46. Läs- och skrivinlärning
    Läs- och skrivinlärning
    Beskrivning
    En väl utvecklad läs- och skrivförmåga är en viktig förutsättning för en människas kunskapsutveckling inom alla områden. Därför måste läs- och skrivundervisningen prioriteras under de första skolåren. I denna bok utgår författaren från ny internationell forskning om läs- och skrivinlärning. Hon redogör för de viktigaste aspekterna av den grundläggande skriftspråksinlärningen och ger exempel på lämpliga tillvägagångssätt i undervisningen. Hon poängterar bland annat hur viktigt det är att läraren tar hänsyn till den stora variation i bokstavsintresse och skrivberedskap som kan finnas hos barnen. Bokens syfte är att ge lärare inspiration i arbetet med att utveckla goda metoder för läs- och skrivinlärning.Boken är främst avsedd för utbildning av förskollärare och grundskollärare. Den är även av intresse för dem som i sitt arbete möter barn eller vuxna med bristande läs- och skrivfärdigheter.
    75,00 kr
  47. Lasse Berghagen sånger
    Lasse Berghagen sånger
    Beskrivning
    LASSE BERGHAGEN - SÅNGERLars Berghagen allas vår Lasse, en av våra mest folkkära artister; har inte bara genom att vara hyllad programledare för Allsång på Skansen, bevisat att han älskar att sjunga och få andra att sjunga. Nu kan alla sjunga och spela hans oförglömliga bidrag till den svenska sångskatten genom denna fina sångbok där vi samlat alla hans välkända sånger genom åren. Här finns även många bilder på Lasse genom tiderna. Inbunden med skyddsomslag. Ur innehållet: Torsten bark, Jennie, Jennie, Lisa, Stockholm i mitt hjärta, Min kärlekssång till dig, En kväll i juni, Till Stockholms skärgård, Flirtige Knut, Teddybjörnen Fredriksson, Hålligång i skogen, Tacka vet jag logdans, Sträck ut din hand, En enkel sång om frihet. Som en blänkande silvertråd...och många fler. Totalt 60 sånger.
    145,00 kr
  48. Lättare sagt än gjort
    Lättare sagt än gjort
    Beskrivning
    Om vardagsrelationer i familjen.
    50,00 kr
  49. Ledare i Guds rike
    Ledare i Guds rike
    Beskrivning
    • Vad är det unika med ett kristet ledarskap, jämfört med ledarskap i största allmänhet?
    • Hur kan vi som ledare bli till kanaler för Guds kraft, snarare än vår egen?
    • Vilka principer för den kristna tjänsten träder fram i Guds ord – och hur kan vi tillämpa dessa principer i dag?
    Ledare i Guds rike är en bok för dig som vill göra skillnad för Guds rike i den här världen. Som vill att ditt ledarskap och ditt lärjunga­skap ska få vandra hand i hand, och som vill upptäcka rikedomen i den mångfald av gåvor och tjänster som har blivit givna till den kristna församlingen.

    Olof Edsinger talar om ett medvetet, tjänande och gåvobaserat ledarskap. Med hänvisningar till Bibeln och sina egna erfarenheter beskriver han hur detta kan få växa fram i ett beroende av Gud såväl som av andra människor­. Han pekar på att apostelns, profetens, evangelistens, herdens och lärarens tjänst alla är nödvändiga för att göra Bibelns ledarskapsvision rättvisa.
    Edsinger tar även upp ledarskapets utmaningar: vår kamp mot ett överdrivet bekräftelsebehov, vårt ansvar för att inte manipulera, vår närkontakt med de andliga makterna. Ledare i Guds rike präglas av övertygelsen att ett kristet ledarskap är ett tjänande som är möjligt endast genom Guds kraft, som är utformat efter Bibelns principer och som är präglat av Jesu blick för den här världen. Det är ett ledarskap som rör sig naturligt inte bara i den synliga världen, utan också i den osynliga.

    Olof Edsinger är född 1976 . Han är författare till flera upp­skattade böcker om Bibeln­ och det kristna livet. I denna bok öser han ur sina erfarenheter både från Salt och från den församlings­plantering i Uppsala som han är en av initiativtagarna till.

    125,00 kr
  50. Ledarskap
    Ledarskap
    Beskrivning
    Släpp lös din ledarskapspotential!

    Det spelar ingen roll vem du är: Du kan leda och leda väl. Det budskapet kommer från bästsäljarförfattaren John C. Maxwell i den här sprängfyllda handboken. Han ger en kärnfull och inspirerande vägledning i hur du kan utveckla de ledarförmågor du redan har.
    95,00 kr
  51. Leva av källan
    Leva av källan
    Beskrivning
    Leva av källan består av en samling prosatexter om liv och längtan, tro och tillit, tröst och hopp. De presenteras efter tre teman: Leva av källan, Leva med bristerna samt Leva av hoppet.
    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  52. Libers världsatlas
    Libers världsatlas
    Beskrivning
    Atlasen för både hemmiljö och kontor. Innehåller 60 000 namn och har geografiska miljökartor, satellitbilder och tematiska kartor. Statistiska uppgifter om världens länder hittar du på atlasens egen hemsida.
    125,00 kr
  53. Liv i gemenskap
    Liv i gemenskap
    Beskrivning
    Likaväl som ingen kan vara människa utan medmänniskor, kan ingen heller vara kristen utan andra kristna. Paulus säger att vi är gåvor till varandra vi är beroende av varandra. Därför är kristen gemenskap inte någon lyx eller något tillval. Det är i ett gemensamt liv som djupen och skönheten i Guds värld framträder.

    Den tyske motståndsmannen och teologen Dietrich Bonhoeffers bok Liv i gemenskap utkom 1939 och räknas numera till de kristna klassikerna. Här redogör Bonhoeffer för den fundamentala skillnaden mellan en radikal kristen gemenskap och en mänsklig, självisk gemenskap. Liv i gemenskap handlar om det dynamiska förhållandet mellan det gemensamma och det enskilda andaktslivet liksom om vikten av bikt och nattvard. Varje kristen är en unik avbild av Gud och våra olikheter är oumbärliga bidrag till gemenskapen.

    Det här en bok som har påverkat oerhört många läsare över hela världen till en ny förståelse av vad kristen gemenskap är. Nu utkommer den i en klassikerserie inom andlig vägledning och spiritualitet som Libris börjar utge hösten 2016.

    Dietrich Bonhoeffers Liv i gemenskap är än idag en vägröjare för frihet. Frihet från grumliga utopier, från maktmissbruk och missförstånd, från besvikelser, skuld och skam. Om Bonhoeffer har visat oss något, är det att också de bästa avsikter kan perverteras. Han befriar från idealism till verklighet, i kraft av tilliten till Kristus. Ylva Eggehorn i bokens förord

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  54. Liv och rörelse : svenska Missionskyrkans historia och identitet
    Liv och rörelse : svenska Missionskyrkans historia och identitet
    Beskrivning
    En rad kontroverser ledde till att Svenska Missionskyrkan bröt sig loss och bildades i slutet av 1800-talet. I Liv och rörelse beskrivs Svenska Missionskyrkans historia och identitet, från folkväckelsens framväxt och dess internationella kallelse, till positionen som mötesplats för ungdomar, scouter och söndagsskolelever, och fram till 2003 då Missionsförbundet blev Missionskyrkan.
    150,00 kr
  55. Livet är gott! : himmelsk inspiration för vanliga dagar
    Livet är gott! : himmelsk inspiration för vanliga dagar
    Beskrivning
    Livet är gott! är en klok, humoristisk och sprudlande inspirationsbok för livets vanliga dagar. John Ortberg ger här hjälp till att möta och leva livet och finna kärlek, uppmuntran och glädje från Gud. Läckert formgiven är detta både en bok att äga själv men lika mycket en presentbok att ge bort till den som behöver lite himmelsk inspiration i sitt liv. Innehållet i boken är hämtat från Ortbergs tidigare böcker, Bibeln och andra bra källor.
    125,00 kr
  56. Livet händer!
    Livet händer!
    Beskrivning
    Det plötsliga och oväntade livet drabbar oss alla, ibland med ett tydligt utropstecken – abrupt och oönskat.

    Livet händer! handlar om att vara kvinna och ledare i Svenska kyrkan, om ledarskap och existentiell hälsa. Hur klarar vi av att vara människor i de sammanhang för vilka vi har ansvar?
    I Livet händer! berättar Kerstin Hesslefors Persson om hur hon förlorade sitt arbete som domprost i Lund samtidigt som en vänskap som växer sig stark i livets slutskede. Hur tar vi oss igenom kriser och hur återvinner vi förlorad tillit?

    Hennes allmänmänskliga reflektioner har många bottnar och ger klok insikt både i att leda och att leva.

    Kerstin Hesslefors Persson om boken Livet händer!:
    ”När livet tar en annan vändning än vi hade önskat eller anat, hur tar vi oss då vidare på den nya vägen? Är det möjligt med bevarad tillit till livet, när vi blir tilltufsade längst där inne? Det är en konst att samla ny energi och mod att gå vidare när vi blivit svikna, tappat lusten och engagemangsglöden slocknat.

    Livet händer är för den som funderar över varför livet blir som det blir, den som står mitt upp i kämpandet med arbetsliv, familjeliv och vänliv. När kriser kommer väcks minnet av tidigare kriser, i sorgen minns vi också tidigare sorger.

    Boken rymmer existentiella perspektiv på ledarskapets skörhet och styrka. Ledarskap handlar om att leda sig själv, att leda andra i grupp eller att arbetsleda personal. Olika former av ledarskap kräver olika verktyg i den egna kontexten, men det finns mycket som är gemensamt. Att leda ur ett existentiellt perspektiv är på många sätt generellt. Jag skriver utifrån min egen kontext som präst, poet och trebarnsmamma för att nämna några av mina sammanhang.

    Jag vill att Livet händer blir en bok till stöd, med hög igenkänningsfaktor som ger inspiration och redskap på vägen vidare. Det vi tar oss igenom ger ny styrka.”

    175,00 kr
    • Köp 3 för 182,75 kr/st
  57. Livets bröd och andra bullar
    Livets bröd och andra bullar
    Beskrivning
    Livets bröd och andra bullar är den fascinerande berättelsen om Tilda och Nils Svenssons praktiska företagsamhet, otroliga slittålighet och uthålliga andliga pionjärinsats i skånska Vinnö.
    125,00 kr
  58. Livets skafferi
    Livets skafferi
    Beskrivning

    Mme Ramotswe är fortfarande ogift trots att hon svarat ja på mr J.L.B.Matekonis frieri. Just nu undrar hon när bröllopet ska bli av, men honvill inte pressa sin tillkommande. Han har nog med bekymmer ändå. Inteminst tänker han på den skrämmande frågan han fått av Mma Potokwani, dennågot framfusiga kvinna som förestår barnhemmet på orten. Alexander McCall Smith bjuder än en gång på envindlande, fantasifull, varmhjärtad berättelse om Damernas detektivbyrå iBotswana. Mma Ramotswe sätts på prov och hon får använda sin intuition föratt lösa situationen. Som läsare kan man bara tacka och ta emot denna skickligt berättade historia som går rakt in i hjärtat.

    125,00 kr
  59. Livets små omvägar : 50 råd från en som har tagit dem
    Livets små omvägar : 50 råd från en som har tagit dem
    Beskrivning
    Livet tar sina små omvägar ibland -- men det behöver inte innebära att allt är kört. Regina Brett har varit nervös flicka som alltid började gråta i fel ögonblick, blyg tonåring som inte vågade flytta hemifrån, ensamstående mamma, kontorsbiträde, lite för rädd, lite för pank, mållös, assistent till en begravningsentreprenör, evig deltidsstudent, cancerpatient ... och de kringelikrokarna och några till gav henne inspirationen till en krönika som både redaktören och chefredaktören refuserade. För första gången i livet stod hon på sig. Hennes 50 inkännande, handfasta och humoristiska råd publicerades. Vid det här laget har de åkt flera varv runt jorden som e-postfenomen. I Livets små omvägar delar hon med sig av dem och berättar samtidigt om en massa vänner som inte gett upp och om sina steg fram till idag. I Pulitzerpriskategorin kolumnister 2009 var Regina Brett en av tre finalister. Hon nominerades för sina kolumner i The Plain Dealer i Cleveland, "fängslande kolumner som rör vid hjärtat, utmanar auktoriteter och ofta får saker att hända samtidigt som de ger läsarna fördjupad insikt i livets utmaningar".
    85,00 kr
  60. Livrsrelationer, tankar kring äktenskap och samlevnad i ett kristet perspektiv
    Livrsrelationer, tankar kring äktenskap och samlevnad i ett kristet perspektiv
    Beskrivning
    Tankar kring äktenskap och samlevnad i ett kristet perspektiv
    75,00 kr
  61. Livslångt lärande
    Livslångt lärande
    Beskrivning
    Livslångt lärande är ett centralt begrepp i diskussionen om utbildning och lärande. Syftet med denna bok är att klargöra vad begreppet står för och ge det en fylligare innebörd. Författarna betonar nödvändigheten av att uppmärksamma det lärande som sker i vardagligt yrkesarbete, men menar att detta erfarenhets- eller vardagslärande inte är tillräckligt för att ge goda kunskaper. För att utveckla vardagslärandet krävs distans och planlagda utbildningsinsatser. Författarna diskuterar olika faktorer som måste beaktas i utbildningssammanhang såsom arbetslivets kompetenskrav, de växande kunskapsklyftorna och människors i allt högre grad skiftande kulturella och etniska bakgrund. Boken är avsedd för grundutbildning och fortbildning av skolans personal, samt för beslutsfattare, politiker och andra som är intresserade av frågor som rör utbildning och lärande.
    100,00 kr
  62. Livsmodets språk. Förkunnelse och sakrament i en luthersk teologi
    Livsmodets språk. Förkunnelse och sakrament i en luthersk teologi
    Beskrivning
    Kristen tro är tilliten till att livsmodets förutsättning finns i tilltalets ord, i dopets vatten och i måltidens brutna bröd. I kyrkans tradition blir på så sätt livsmodets förutsättning påtagligt närvarande mitt i våra liv. Detta är en utmaning och ett uppdrag för en evangelisk luthersk kyrka idag.Med hjälp av en teologi om språk, livsförståelse och tradition belyser Henry Cöster innebörden i förkunnelsens levande tal och sakramentens livgivande vatten och delade bröd och vin.
    Förkunnelse och sakrament är ett språk som låter kristen livsförståelse »komma till tals». Kyrkan ger perspektiv på det som är »här och nu», hon visar på alternativ och fördjupar vår förståelse av vad det innebär att vara människa.
    100,00 kr
    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
    • Köp 25 för 180,00 kr/st
  63. Livsnära
    Livsnära
    Beskrivning
    Teori och praktik kring kyrkans bibelundervisning. Ett forskningsprojekt i kyrkodidaktik.

    Institutionen för religionsvetenskap Umeå Universitet

    75,00 kr
  64. Logopeden log. Från tystnad till tal
    Logopeden log. Från tystnad till tal
    Beskrivning
    Att höra alltsom sägs runtomkring och plötsligt märka att man inte kan meddela sig till sin omgivning.En skildring i dagboksform om den långa vägen tillbaka.
    24,99 kr
  65. Logos, ett missionsskepps livsöde
    Logos, ett missionsskepps livsöde
    Beskrivning
    Berättelsen om Logos - ett missionsskepp.
    30,00 kr
  66. Lust och nöd
    Lust och nöd
    Beskrivning
    I denna bok diskuterar Bo Lindberg en hel rad av de problem som kan möta en ung människa, alltifrån uppbrottet från barndomshemmet. Det gäller arbete, fritid,kärlekoch äktenskap, pengar och mycket mer.
    50,00 kr
  67. Lyckas med jobbet
    Lyckas med jobbet
    Beskrivning
    Fortsätt gärna uppåt på karriärstegen, men innan du gör det ställ dig frågan: Har du verkligen ställt din stege mot rätt vägg?
    Författaren Rob Parsons ställer frågan och ger dig samtidigt sju goda råd som gör det lättare att lyckas i arbetslivet utan att misslyckas med allt det andra.

    Här är råden:
    1. Var inte nöjd med att ha gott om pengar och ont om tid.
    2. Tro att det jobb du gör förändrar något.
    3. Hitta det som är din styrka - din faktor X.
    4. Tro på drömmarnas kraft.
    5. Sätt familjen före karriären.
    6. Behandla alla som dina jämlikar.
    7. Var inte nöjd med bara framgång - satsa på att verkligen betyda något.
    75,00 kr
  68. Måltidens själ : Om andlig spis och ätandets konst
    Måltidens själ : Om andlig spis och ätandets konst
    Beskrivning
    Har du provat att äta med uppmärksamhet i stället för att kasta i dig köttet eller fisken, sluka potatisen och börja drömma om efterrätten innan du ätit upp grönsakerna? I Måltidens själ visar Donald Altman att den till synes enkla handlingen att äta är en konst. Att omsorgsfullt välja ut, tillaga och äta maten skänker tillfredsställelse och fyller behovet av såväl fysisk som andlig näring. Möjligheten att nå ökad självkännedom finns närvarande i varje måltid, i varje tugga.

    Donald Altman skriver om glädjen i att ge och ta emot mat, konsten att fasta med måttlighet och om skälen till att de religiösa traditionerna rekommenderar viss mat och förbjuder annan. I världens alla religioner har maten en rik andlig innebörd, buddhisterna betonar exempelvis vikten av att äta med måtta. I kristen tradition ses måltiden som ett tillfälle att stärka gemenskapen. Kunskapen om religiösa och kulturella sedvänjor kan användas för att skapa våra egna ritualer kring måltiderna. Vi kan t ex inspireras av en japansk teceremoni för att uppleva harmoni vid middagsbordet.

    Mat kan användas på en rad negativa sätt: för att fylla ett tomrum, lindra frustration och ensamhet eller bekämpa leda. Tröstätandet är ett välkänt fenomen. Altman avslutar varje kapitel med ett antal övningar avsedda att vägleda alla, oavsett religiös övertygelse, till matens yttersta syfte: kroppens och själens välbefinnande. Ett medvetet förhållningssätt till mat hjälper oss att tygla negativa begär, befria oss från ohälsosamma matvanor och ge oss en god hälsa.

    Översättning Eva Trägådh


    Donald Altman är författare, tvåfaldig Emmy Award-vinnare och gästföreläsare vid en rad amerikanska universitet. Han var tidigare buddhistmunk och fortsätter att studera och skriva inom detta område. Han är bosatt i Los Angeles.
    75,00 kr
  69. Män i en ny värld
    Män i en ny värld
    Beskrivning
    Män i en ny värld är en reportagebok som handlar om fyra iranska kurder som försöker finna en plats i ett nytt samhälle - en ny mansroll, ett arbete, nya musikvänner och ett nytt fotbollslag. Men också om krig och förtryck, om kärlek, föräldraskap, familjesammanhållning och hemlängtan.
    100,00 kr
  70. Mannen som dog som en lax - CD-bok
    Mannen som dog som en lax - CD-bok
    Beskrivning
    En kriminalberättelse, en kärlekshistoria med förhinder, en vild skröna från dagens Tornedalen - kort sagt en ny roman av Mikael Niemi som inte kommer att göra hans många läsare besviken!Mikael Niemis nya roman utspelas i nutid, huvudsakligen i Tornedalen men med avstickare till Stockholm. Den är en smula svår att kategorisera, men omisskännligt niemisk i sin viga och fantastiska språkliga energi. Den börjar som en ren deckare när man hittar den vresige gamle pensionären Martin Udde död i sitt hem i Pajala, uppenbarligen mördad på ett spektakulärt sätt. Den lokala polisen får förstärkning från Stockholm när Therese Fossnes från Rikskrim skickas upp för att leda utredningen. Huvudmisstänkt blir ganska snart Esaias Vanhakoski, som utan omsvep medger att han avskytt Udde. Men berättelsen utvecklar sig efterhand till nånting mycket mer komplext än en ren kriminalberättelse. Det blir en kärlekshistoria med förhinder mellan Therese och Esaias, en berättelse om människans behov av språkliga och kulturella rötter och om vad som händer när dessa rycks upp, och till sist en berättelse om mordförsöket på det tornedalsfinska språket. Det är roligt, allvarsamt och infallsrikt i en skön, oefterhärmlig blandning -- ingen av Niemis många läsare kommer att bli besviken.Mikael Niemi debuterade 1988 med diktsamlingen Näsblod under högmässan och fick sitt stora genombrott 2000 med sin första roman Populärmusik från Vittula, som vann det årets Augustpris och nu sålts i ca en miljon exemplar enbart i Sverige.
    125,00 kr
  71. Människa är ditt namn
    Människa är ditt namn
    Beskrivning
    Rättvisa, fred, mänsklig värdighet, mänskliga rättigheter, diskriminering och fattigdom är ämnen som många i samhälle och kyrka intresserar sig för idag. I Människa är ditt namn diskuterar ett antal svenska teologer dessa ämnen med vitt skilda angreppssätt och från olika utgångspunkter.

    Människa är ditt namn, som är en del i serien Forskning för kyrkan vänder sig till alla som är intresserade av, arbetar med eller studerar mänskliga rättigheter och dess relation till kyrka och teologi.

    150,00 kr
  72. Människan socialt och kulturellt
    Människan socialt och kulturellt
    Beskrivning
    Här beskrivs sådant man kan ha nytta av i mötet med den med annan bakgrund eller kanske ett annat ursprungsland
    100,00 kr
  73. Människovärdet vid livets gränser
    Människovärdet vid livets gränser
    Beskrivning
    Etiska riktmärken för livsbetenskaperna och sjukvården. 2:a omarbetade upplagan
    100,00 kr
  74. Matrikel för Svenska kyrkan 2019
    Matrikel för Svenska kyrkan 2019
    Beskrivning
    Uppslagsboken om Svenska kyrkan

    Matrikeln för Svenska kyrkan är uppslagsboken för dig som jobbar i eller med kyrkan. Förutom fullständiga kontaktuppgifter till vigda personer inom kyrkan såsom präster och diakoner finns uppgifter till bland annat förtroendevalda, kyrkomötesledamöter, pastorsexpeditioner, stiftskanslier, Kyrkokansliet, Svenska kyrkan i utlandet och närliggande kyrkliga organisationer.

    I matrikeln för Svenska kyrkan hittar du även en mängd intressant kyrkohistorik såsom:
    • Antalet gudstjänstbesök • Medlemsantal per församling i förhållande till folkmängd • Antalet döpta, konfirmerade och vigda • Pastorat fördelade efter folkmängd • Antalet präster och diakoner per stift • Ändrade församlingsnamn och kyrkor

    300,00 kr
  75. Med lust och bävan
    Med lust och bävan
    Beskrivning

    Vägen till biskopsstolen inom Svenska Kyrkan uner 1900-talet.

    100,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 665

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17

 

              OBS! OBS!

 

8-31/7 Har vi sommartider i butiken:  Måndag-Fredag 12-17

Från 1/8 är det Ordinarie öppettider igen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå