Måndag 10-19
Tisdag- Fredag 10-17
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Ingen kommer att sakna köttet på tallriken när du dukar fram en ugnsbakad squash fylld med rött ris och mustiga tomater, en pastatallrik med spenat och svartkål eller en risotto med ricotta, ärtor och mynta. Lyxa till det med en galette med färskostkräm, örter och tomat på fredagen eller med en rustik kålpudding med svamp, grädde och timjan.
Maria Zihammou bjuder på grön snabbmat, vardagshjältar och festliga familjerätter – äkta matglädje utan pekpinnar med härlig vegetarisk comfort food. Vi får också tips på hur man kan göra för att locka hela familjen att välja vego. Maria inspireras av sin mångkulturella bakgrund möter smaker från Sydeuropa, Nordafrika, Mexiko, Sverige och USA.
Rött, vitt, rosé- vilket vin passar till maten? Går det att dricka rödvin till fisk? Att välja vin till maten kan kännas som en hel vetenskap, men ofta rör det sig om ganska enkla knep för att vinet ska passa till laxen, kycklingen eller vad som nu står på menyn för kvällen.
Boken avslöjar de hemligheter som duktiga kökschefer och vinkypare utnyttjar för att ge sina gäster den optimala måltiden. Det är ingen tillfällighet att vissa viner gör sig bättre tillsammans med viss mat, och här får du veta varför. Vilka kombinationer av smaker och kryddor får vinet att smaka som bäst? Vilka är fallgroparna och hur undviker man dem? Här ges tjugo konkreta exempel på säkra, vinnande kombinationer av mat och vin. Fantastiska fotografier av Mette Randem bidrar med inspiration.
Boken går dessutom igenom ett antal maträtter och visar inte bara vilket vin som passar, utan också varför det förhöjer just den rätten. Snart kan du själv bedöma vad som är det bästa vinvalet till maten du tänker servera. Här får du knepen och trixen som gör dig till kökets mästare!
Vin till maten är andra delen i prisbelönte vinkännaren Christer Berens serie vinböcker.
Översättning: Anders Rolf