View as Tabell Lista

Artiklar 701-800 av 845

per sida
Fallande ordning
  1. Soppor för fyra årstider
    Soppor för fyra årstider
    Beskrivning
    Glöm färdiga soppor på burk eller påse! Den godaste soppan lagar du själv av säsongens råvaror. SOPPA PASSAR LIKA BRA till vardags som på festen och det är inget som säger att en soppa måste vara varm. På sommaren svalkar vi oss med en iskall spansk gazpacho, på hösten passar det bättre med en fransk lammsoppa. Här finns både de klassiska recepten och förslag på nya, som chilikryddad tex-mex-soppa och grekisk gurksoppa toppad med svarta oliver och fetaost.Recepten är lätta att följa och illustrerade med härliga färgbilder. De flesta sopporna i boken är tänkta som varmrätt eller förrätt men varje kapitel innehåller även ett par goda efterrättssoppor. Intill recepten finns även förslag på goda tillbehör, som knapriga kardemummaskorpor till höstens äppelsoppa eller en rouille, en röra med paprika och olivolja, att klicka i den saffransdoftande fisksoppan. Boken innehåller även tips om råvaror och tillagningsmetoder.
    100,00 kr
  2. Soppor och goda tillbehör
    Soppor och goda tillbehör
    Beskrivning

    Varför äter vi inte soppa oftare? Kanske saknas de rätta och moderna recepten? I boken Soppor och goda tillbehör finns recept på soppor som går snabbt att laga till, är nyttiga och lätta att servera. Här bjuder Caroline Hofberg på sina favoritsoppor. Vad sägs om krämig tomatcappuccino, bondsoppa med lammkött och vita bönor, kycklingsoppa med kokos eller rabarbersoppa med jordgubbar? Här finns även recept på goda tillbehör som getostcrème, västerbottendrömmar och valnötsbröd.

    Denna bok har tidigare utkommit under titeln Vilken soppa.

    85,00 kr
  3. Söta frestelser : dekorerade tårtor, efterrätter och andra spännande sötsaker
    Söta frestelser : dekorerade tårtor, efterrätter och andra spännande sötsaker
    Beskrivning
    SÖTA FRESTELSER dekorerade tårtor, efterrätter och andra spännande sötsaker
    av Helene S Lundberg

    Du måste inte vara proffs i köket för att kunna göra de mest läckra bakverk och efterrätter. Med rätt ingredienser och lite tålamod kan du uträtta storverk, oavsett om det gäller det stora kalaset där tårtan är ett måste eller den mindre festen där en god och festlig munsbit passar bättre. SÖTA FRESTELSER bjuder även på riktigt lättlagade godsaker enkla att svänga ihop när gästerna kommer på spontanbesök och på några nyttigare och fruktigare varianter för
    den som så önskar. Låt barnen hjälpa till i köket, vem vet: det kanske finns en blivande konditor i familjen? Förgyll de festliga tillfällena med en söt frestelse och låt det väl smaka.
    85,00 kr
  4. Söta saker
    Söta saker
    150,00 kr
  5. Söta saker : Godis
    Söta saker : Godis
    Beskrivning
    Therésia Franklin från bakbloggen Söta saker har samlat sina allra bästa godisrecept i en bok som ingen godisälskare vill vara utan! Att göra sitt eget godis är förvånansvärt lätt och fantastiskt kul. Och framför allt vansinnigt gott!

    I den här boken hittar du allt från sega kolor till geléhjärtan, marshmallows, hårda karameller, fudge och pastiller. Enkla och lättföljda recept för både vana bagare och godissugna nybörjare, med inspirerande bilder och massor av baktips. Vad sägs till exempel om hemmagjord kexchoklad, sura remmar och fransk nougat? Eller varför inte göra sitt eget godishalsband!

    Om Therésia Therésia Franklin är bloggare, journalist och kokboksförfattare med förkärlek för bakhistoria och söta saker. Sedan 2009 driver hon kakbloggen www.sotasaker.com.

    Therésia har tidigare även skrivit böckerna Söta saker, Sött från förr och Julens söta saker

    65,00 kr
    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  6. Söta saker : mjuka kakor
    Söta saker : mjuka kakor
    Beskrivning
    Therésia Franklin från bakbloggen Söta saker har gjort en bok för alla som älskar mjuka kakor!

    I den här boken hittar du allt från enkla långpannerutor till amerikanska kladdkakor och spännande varianter på den klassiska sockerkakan. Här finns lättföljda recept och inspirerande bilder på fikafavoriter som kärleksmums, morotskaka och cheesecake, saftiga fruktkakor, supersega blondies och chocolate chip cake. Och så får du veta hur man gör gudomligt krämiga brownies med bara två ingredienser.

    Om Therésia
    Therésia Franklin är bloggare, journalist och kokboksförfattare med förkärlek för bakhistoria och söta saker. Sedan 2009 driver hon kakbloggen www.sotasaker.com.
    Therésia har tidigare även skrivit böckerna Söta saker, Sött från förr och Julens söta saker.

    65,00 kr
    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  7. Söta saker : småkakor
    Söta saker : småkakor
    Beskrivning
    Therésia Franklin från bakbloggen Söta saker har samlat sina allra bästa småkakor i en bok för alla som älskar att fika!

    Här hittar man lättföljda recept och härliga bilder på allt från klassiska kafferepskakor som gammeldags syltkakor och kokostoppar, till amerikanska cookies, italienska biscotti och supersega kolasnitt. Vad sägs till exempel om krispiga lakritsbollar, sötsalta jordnötskakor eller krämiga vaniljhjärtan? Eller varför inte bestämma över sitt eget öde genom att baka sina egna fortune cookies!

    Om Therésia
    Therésia Franklin är bloggare, journalist och kokboksförfattare med förkärlek för bakhistoria och söta saker. Sedan 2009 driver hon kakbloggen www.sotasaker.com.

    Therésia har tidigare även skrivit böckerna Söta saker, Sött från förr och Julens söta saker

    65,00 kr
    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  8. Sött från förr
    Sött från förr
    Beskrivning

    Skira rosendrömmar, sega jitterbuggare, klappgröt och saffranskaka. Somrig sylt och hemmagjord lemonad. I Sött från förr blandas gamla släktrecept och baktips från mormors och mormors mors tid med klassiska bakverk och efterrätter från det tidiga 1900-talet. Kan man baka en festkaka på kokt potatis? Hur gör man den perfekta chokladglasyren? Och vad är egentligen skillnaden mellan sylt och kompott? Stig in i en värld av snirkliga kaffeserviser, glömda kökshemligheter, vackra tårtor och mängder av söta småkakor. Vissa saker var helt klart bättre förr

    125,00 kr
  9. Sött sweet dulce : desserter från när och fjärran
    Sött sweet dulce : desserter från när och fjärran
    Beskrivning
    Betyg 5. "Ett praktverk" SVT Gomorron Sverige.Sött, sweet, dulce - desserter från när och fjärran, är en ny inspirerande kokbok av Anna och Fanny Bergenström. Bokens 350 sidor rymmer recept till efterrätter av många olika slag. Allt från fräscha fruktsallader till raffinerade (men ändå lättlagade) suffléer, hemlagad glass och sorbet, läckra bakverk och tårtor. Gammaldags svenska klassiker, som ostkaka och rabarberkompott har förstås sin givna plats. Men i Sött, Sweet, Dulce hittar du även en lång rad spännande efterrätter med inspiration från medelhavsländerna, Sydamerika och Asien. Här finns något för varje tillfälle!

    150,00 kr
  10. South Beach-dieten : kokboken
    South Beach-dieten : kokboken
    Beskrivning

    Bli av med kolhydratsuget, gå ner i vikt och ät gott med South Beach-dieten . kokboken.
    Här finns läckra maträtter med lågt GI som främjar en sund livsstil och långsiktigt välmående. Kött, fisk, grönsaker, ägg och nötter – med South Beach-dieten äter man varierat och välbalanserat. Alla recept är lätta att följa, näringsberäknade och indelade efter de olika faserna i dieten.
    Arthur Agatston är en internationellt känd hjärtspecialist som har utvecklat nya metoder för behandling av hjärt-kärlsjukdomar. Hans första bok South Beach-dieten har sålt i mer än tio miljoner exemplar världen över.

    150,00 kr
  11. Sprit
    Sprit
    125,00 kr
  12. Stora boken om äppelcidervinäger
    Stora boken om äppelcidervinäger
    Beskrivning
    Recept och råd för hälsa, välbefinnande, kök och hushåll. Stora boken om äppelcidervinäger omfattar alla områden där äppelcidervinäger kan komma till användning. Margot Hellmiss skriver kunnigt och lättillgängligt om allt från hur äppelcidervinäger först började användas i historien till den senaste forskningen om dess hälsobringande egenskaper. Boken är illustrerad med härliga färgfotografier.
    Margot Hellmiss tidigare bok Naturligt frisk med Äppelcidervinäger är en bästsäljare i hela Europa, med närmare 70000 sålda exemplar bara i Sverige!

    125,00 kr
  13. Stora boken om bakning : doften av nybakat!
    Stora boken om bakning : doften av nybakat!
    Beskrivning
    En älskad klassiker som under många år varit familjens stora bakbibel i Danmark. Nu kommer den till Sverige, och är ett måste till alla oss som vill känna degen mellan händerna, doften och smaken av nybakat och samtidigt veta vad brödet innehåller.Boken rymmer mer än 500 enkla och pedagogiska recept på alla slags bakverk. Rågbröd, grovbröd, bullar och kringlor. Mjuka kakor, småkakor, tarter och våfflor. Dessutom får du en grundlig introduktion till olika baktekniker, ugnen och redskapen du behöver.
    150,00 kr
  14. Stora boken om GI : snabbt i form med lågt GI + mat med lågt GI
    Stora boken om GI : snabbt i form med lågt GI + mat med lågt GI
    Beskrivning

    GI-metoden introducerades för ett par år sedan och ar fortfarande en av de allra mest populara dieterna just nu. Varfor? Jo, mat med lagt glykemiskt index reagerar i samklang med din kropp. Du ater gott, ar matt langre, mar battre och gar ner i vikt - samtidigt!

    I denna samlingsvolym med de tidigare utgivna titlarna Mat med lågt GI och Snabbt i form med lågt GI finns ett detaljerat 14-dagarsprogram med menyer, recept och ovningar for att na din dromvikt samt en enkel oversiktskarta over vilken mat du bor ata for att behalla den. Har finns over 80 recept pa bra mat med lagt GI-varde, att servera till vardags och till fest. Njutbara frukostar, frascha luncher, goda middagar och lackra desserter - varfor inte prova ortkryddad grillad haloumi med bulgur och rodbetssallad, eller kanske flaskfile med rotselleri- och potatiskakor, och avsluta det hela med en ljuvligt mustig chokladmousse?


    Recepten och träningsprogrammen kompletteras med en oversiktlig genomgang av GI-metodens grundlaggande principer. Det gor det annu enklare att forsta, och folja, en kosthallning som far dig att ma bra bade nu och pa lang sikt.

    135,00 kr
  15. Stora boken om GL+dieten : Mätt och smal med 180 läckra recept
    Stora boken om GL+dieten : Mätt och smal med 180 läckra recept
    Beskrivning
    En GI-diet som hjälper dig att gå ner i vikt men inte utesluter vare sig potatis, vitt bröd eller sötsaker. För bra för att vara sant? Nej, det är GL-dieten ännu bättre och tillförlitligare än GI!
    125,00 kr
  16. Stora boken om grillning : så lyckas man med grillen, marinaden och kryddningen
    Stora boken om grillning : så lyckas man med grillen, marinaden och kryddningen
    Beskrivning
    IStora boken om grillninghittar du alla recept du behöver för att bli en mästare vid grillen.
    Här finns recept på många grillfavoriter, bland annat härliga grillbiffar, läckra spätt, finaste fisken, välsmakande vegetariskt, smarriga sallader, bästa tillbehören, desserter och drinkar.

    Så, nu är det bara att tända grilen och sätta igång !
    100,00 kr
  17. Stora boken om sallader : så lagar man fräscha, läckra sallader
    Stora boken om sallader : så lagar man fräscha, läckra sallader
    Beskrivning
    Stora boken om sallader innehåller massor av frestande och lättlagade recept. Här finns sallader med kött, fågel, fisk och skaldjur, helt vegetariska alternativ och sallader som ger dig en extra energikick när du som bäst behöver det.
    Sallader kan varieras i det oändliga och oavsett vad du är sugen på så finns det alltid ett recept som passar.
    Med Stora boken om sallader i hyllan behöver du aldrig mer känna dig oinspirerad i köket !
    150,00 kr
  18. Stora boken om vin & mat
    Stora boken om vin & mat
    Beskrivning

    God mat och ett gott vin- rätt kombinerat blir det en oslagbar smakupplevelse. Men det spelar ingen roll hur gott vinet och hur god maten är var för sig om kombinationen inte är den rätta.


    Med vinet som utgångspunkt får du här mängder av tips om vinvänliga maträtter och lär dig undvika kombinationer som tar smaken ur såväl maten som vinet.


    Dyrt är inte alltid bäst, vilket bokens författare, vinfantasten Christer Berens, ofta påpekar. Lär dig knepen för att undvika att slösa pengar på dyra viner till fel mat- många läckra rätter passar faktiskt bättre med ett enklare, billigare vin.


    Här får du veta vilka viner som smakar bäst till olika sorters fisk & skaldjur, till kött, vilt, pizza, pasta, starkt kryddad mat, ostar & desserter och mycket mer. Dessutom grundläggande och inspirerande genomgångar av druvor, vindistrikt, grundsmakernas betydelse för vinvalet och en samling recept på flera goda maträtter och de viner som bäst passar att servera till.


    95,00 kr
  19. Stora grillboken : recept och tekniker
    Stora grillboken : recept och tekniker
    Beskrivning
    Stora grillboken
    Recept och tekniker

    Din nya bästa sommarkompis!

    Bli en riktig grillexpert. Lär dig att skapa den perfekta grillbädden, hur du använder grillredskap, att blanda till de godaste glazerna och kryddblandningarna - helt enkelt allt som krävs för en härlig måltid direkt från grillen.

    Boken innehåller recept från världens alla hörn på kotletter, biffar, revbensspjäll, fågel och fisk, kryddblandningar och tillbehör som relisher, salsor och pastor.

    - Svårslaget kapitel om grilltekniker - utförligt och med många fotografier.
    - Frestande och läckra fotografier.
    - 336 sidor!

    Chris Schlesinger är kock och specialiserad på grillning. Han driver ett flertal grillrestauranger i USA. John Willoughby är chefredaktör för den amerikanska tidningen Gourmet Magazine. Tillsammans har de skrivit en mängd böcker om just grillning.

    "These boys are the high priests of chicken thighs, cowboy steaks and the spice drawers of the Caribbean and North Africa. ...Ideal summer-share recipes..."
    - New York Times Book Review

    Mått: 220x260
    125,00 kr
  20. Stora vegetariska kokboken : färskt från trädgården
    Stora vegetariska kokboken : färskt från trädgården
    Beskrivning
    Stora vegetariska kokboken är en spännande samling köttfria recept från hela världen där du får möjlighet att njuta av färska grönsaker året om. Du hittar inspiration till mellanmål, förrätter, middagar och sallader som kommer att tilltala såväl vegetarianer som köttätare. Den här spännande boken för traditionella vegetarianer till det tjugoförsta århundradet med recept som hyllar den mångfald som idag kännetecknar utbudet av vegetariska livsmedel. Hemligheten med en god hälsa är att varje dag äta en variation av olika sorters mat, något bokens recept kommer att visa. De lättlagade recepten är illustrerade med vackra färgbilder som frestar både öga och gom.

    Stora vegetariska kokboken är en oumbärlig guide till en vegetarisk livsstil.

    Fler titlar i serien:
    Asiatiskt (ISBN 9781445448305)
    Fisk & skaldjur (ISBN 9781445448299)

    Mått: 205x261 mm
    95,00 kr
  21. Stora wok kokboken
    Stora wok kokboken
    Beskrivning
    Stora Wok KokbokenMassor av bra recept för din wok. En introduktion hur du får ut det bästa när du wokar.Vackra bilder till varje recept.Beskrivning av redskap och råvaror.
    125,00 kr
  22. Street food
    Street food
    Beskrivning
    Upptäck den goda gatumaten från hela världen! Spännande, exotisk, god, ofta snabb att tillreda och behändig att äta. Karibiskt tunnbröd med curryräkor, provensalskt bröd med lök, oliver och sardeller, grekiska degknyten med örtkryddor och ost det är bara tre av de omkring femtio frestande recept som erbjuds i denna färgstarka och aptitretande bok.
    Många av dessa rätter passar också utmärkt att bjuda som tilltugg till en drink eftersom de är lätta att hålla i handen. Eller varför inte komponera en hel måltid att äta hemma tillsammans med familjen och vännerna? Här finns allt från förrätt, huvudrätt och dessert till dryck och småplock.

    Clare Ferguson är en matskribent som ständigt är eftersökt som kolumnist och gäst i radio och teve. Hon delar sin tid mellan Grekland, Australien, Nya Zeeland, Fjärran Östern, Amerika, Europa och sin bas i England. Hon har skrivit matböcker om Kina, Italien, Mexiko med flera länder.

    Jeremy Hopley är en av Storbritanniens mest kända matfotografer. Hans foton publiceras regelbundet i ansedda tidskrifter och omtalade kokböcker.
    135,00 kr
  23. Studentköket Vego
    Studentköket Vego
    Beskrivning
    egetarian och student? Att laga god och nyttig vegetarisk mat från grunden ­behöver inte vara krångligt eller ta lång tid. Här finns inspiration, tips och råd för alla. Innehåller ett 50-tal recept, bl a Zucchinipasta med parmesan, Morotssoppa med ingefära, Vegolasagne­ och Veggieomelett.

    100,00 kr
  24. Succémetoden 5:2 : enkla, snabba recept för fastedagar
    Succémetoden 5:2 : enkla, snabba recept för fastedagar
    Beskrivning
    5:2-metoden! Här lite snyggare och enklare! Dieten 5:2 gör succé i Sverige! Du äter vad gott du vill, bara mindre två dagar i veckan. Författarna gör den "enkla" 5:2-metoden än enklare!Boken innehåller cirka 90 recept på frukost, mellanmål, lunch och middag under halvfastedagarna. De är indelade i kalorispann och du kombinerar recepten fritt och efter hur just du vill äta (någon äter allt
    135,00 kr
  25. Sunt och gott med lågt GI
    Sunt och gott med lågt GI
    Beskrivning
    Vill du gå ner i vikt, sänka kolesterolhalten och bli piggare? Då ska du äta rätter med lågt glykemiskt index (GI). Det vi äter påverkar i hög grad vår hälsa. Genom en hälsosam kost baserad på livsmedel med lågt glykemiskt index, omättat fett, frukt och grönsaker kan man lättare gå ner i vikt och få en bättre hälsa.

    Här ges exempel på mer än 60 rätter med lågt glykemiskt index. Låt dessa enkla och läckra recept på frukostar, luncher, mellanmål, snabblagade middagar och festmat inspirera till sund matlagning varje dag.
    125,00 kr
  26. Sunt, snabbt och smalt med ViktVäktarna
    Sunt, snabbt och smalt med ViktVäktarna
    Beskrivning
    Vill du gå ner i vikt och ändå äta god och mättande mat? Då är det här kokboken för dig. Här finns smala recept på allt från snabblagade luncher och middagar till sofistikerade bjudrätter och frestande desserter.

    Frukt och grönsaker intar allt större utrymme i det moderna köket och så även här. Det är lätt att lägga till mer frukt och grönsaker i menyn. Servera till exempel köttet med en fräsch blandsallad och tillaga näringsrika efterrätter med frukt.

    Du som ännu inte är medlem i ViktVäktarna har också glädje av boken eftersom rätternas kalorivärden står angivna. För att det ska vara enklare att planera en viktminskningsmeny finns här även tillagningstider och tips på variationsmöjligheter.
    100,00 kr
  27. Super tasty thai! : och andra favoritrecept
    Super tasty thai! : och andra favoritrecept
    Beskrivning
    Thai-mat är fantastiskt gott men det är inte så många som vet hur man trollar fram rätter som pad thai, panang curry och tom kha gai hemma i sitt eget kök. I den här inspirerande kokboken visar Wichudaporn hur du hanterar de olika smakerna och bjuder på förrätter, varmrätter, efterrätter och dessutom en del drycker. Här får du möjlighet att lära känna de olika ingredienserna.

    140,00 kr
  28. Surströmming : en handbok
    Surströmming : en handbok
    Beskrivning
    En handbok surströmmingav Fredrik Ringblom & Örjan WesterlundÄntligen en bok om denna syrade nordsvenska specialitet. En välkänd, kontroversiell, men självklar del av vår husman-skost blir här filead in i minsta detalj. Boken tar upp historia, sillzoologi och har även dryckestips, liksom några favoritrecept och visor.
    100,00 kr
  29. Sushi, sashimi, yakimono, agemono, nabemono, menrui & andra japanska rätter
    Sushi, sashimi, yakimono, agemono, nabemono, menrui & andra japanska rätter
    Beskrivning
    Japansk mat i stor bredd och med enkla instruktioner, vackra bilder och massor av inspiration. Denna bok får den matintresserade läsaren att fatta mod och bli en kökssamuraj.Detta är Robert Melins tredje bok. "En handbok sushi" från 2006 vart snabbt en storsäljare och följdes av "Sushi och andra japanska läckerheter" som dessutom vann pris i Grythyttan som bästa asiatiska kokbok. Nu är det tr
    165,00 kr
  30. Svampkokboken
    Svampkokboken
    Beskrivning
    Pelle och Ingrid Holmberg, välkända svampupplysare, och Dieter Endom, köksmästare och svampkonsulent, har här samlat sina bästa svamp-recept: soppor & stuvningar, för- & smårätter, varmrätter med fisk, fågel och kött, vegetariska varmrätter, bakning, inläggningar och svampmjöl. Boken innehåller ett 70-tal recept, alla grundligt utprovade, och alla rätter är vackert fotograferade av Anders Pedersen.Vi får veta vilka svampar som är kryddsvampar och alltså gärna ska blandas med mildsmakande svampar men inte så gärna med varandra; vilka som är bäst som stekta; vilka som man gör såser, stuvningar och soppor på, vilka som passar till skaldjur, vilka som med fördel kan blandas i köttfärs, läggas i grytor, marineras osv. Vidare får vi råd om plockning, rensning, frysning och torkning.Här finns också tips på hur man tillagar alla odlade svampar som finns att köpa: shiitake, ostronskivling och portabella.Första upplagan av Svampkokboken utkom 2001. I denna andra, reviderade upplaga är ett tiotal recept och foton utbytta mot nya.
    85,00 kr
  31. Svensk husmanskost
    Svensk husmanskost
    Beskrivning

    En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåva

    Fläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost det. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg.

    Här finns över 300 recept för alla tillfällen, vardagens mer sparsamma kost och de stora högtidernas festmåltider.

    De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla en doft från den gamla tidens stora matglada kök.

    125,00 kr
  32. Svensk kaffebok : kaffehistorien - bönans väg till Sverige : rosterierna - Gevalia, Löfbergs lila, J
    Svensk kaffebok : kaffehistorien - bönans väg till Sverige : rosterierna - Gevalia, Löfbergs lila, J
    Beskrivning
    Svensk Kaffebok - om kaffet i SverigeVi svenskar är näst bäst i världen när det gäller kaffedrickande. Runtom i riket spirar kaféer och baristatävlingar. Här är boken som skildrar såväl detta som hederligt kokkaffe, häftiga kaffedrinkar och annat som rör sig runt en kaffekopp!Svensk Kaffebok är först ut i en ny serie av coffee table-böcker från Grenadine. Boken ger en bred bild av ämnet kaffe och åskådliggör det från många olika spännande synvinklar. Unikt med denna bok är just bredden och den svenska utgångspunkten. Författare är frilansjournalisten Anne Nilsson som själv är en flitig kaffedrickare och kafébesökare. Hennes engagemang i ämnet märks i berättandet. Likaså syns det i valet av ämnen, vinklingar, smaskiga recept och rekommendationer som boken ger.Svensk Kaffebok ger läsaren sammanhangen kring tillverkning och historia. Samtidigt ger den tips till dig som gör din egen latte hemma och även till dig som just ställt dig bakom disken i ett kafé. Boken innehåller också roliga fakta om kaffevanor i andra länder, kemin bakom kaffet, detaljer om såväl rostning och malning som konsumtion i världen och de kända märkena med historik.
    150,00 kr
  33. Svensk ölbok
    Svensk ölbok
    Beskrivning
    Storsäljande whiskyförfattaren Örjan Westerlund återupprepar här succén med Svensk Whiskybokfrån hösten 2007. Med en underhållande och rikligblandning av svensk ölkultur, litet tillverkning ochmånga intressanta faktarutor tar han läsaren runtpå det som är av intresse kring öl idag i Sverige.Alla de nu aktiva svenska tillverkarna uppåt 40 stycken! finns omnämnda och likaså finns enlång och fascinerande historik med fokus på densvenska ölhistorien. En lättillgänglig och faktarikbok om öl, skriven av en ölälskare för alla ölälskare!
    125,00 kr
  34. Svenska ostar & ostmakare
    Svenska ostar & ostmakare
    Beskrivning
    För några decennier sedan var ost för många detsamma som den milda, kylskåpskalla svenska hårdosten på frukostbordet. Idag ystas, lagras, provas, pratas och säljs ost som aldrig förr! Det växer fram gårdsmejerier med egna stolta traditioner på flera platser i landet, ostmakarna blir alltfler och lagringsmästarna är på väg tillbaka.

    I Svenska ostar & ostmakare skildras några av de eldsjälar som förädlar mjölken och de fantastiska ostar, traditionella och nyskapande, som är resultatet. Här finns också fakta om hur du gör egen ost, samt en mängd goda ostrecept, dryckesförslag och tips på hur du gör en ost- och vinprovning av sommelieren och ostkännaren Ia Orre

    195,00 kr
  35. Tapas
    Tapas
    Beskrivning
    TAPASAtt vandra från bar till bar och avsmaka olika sorters tapas ingår i den spanska livstilen. Vill du också uppleva lite av Spanien kan dessa lätt- och snabblagade tapasrätter hjälpa dig en bit på vägen. De kan serveras både varma och kalla och passar perfekt vid olika festliga tillfällen. Tapas kan definieras som en utsökt munsbit att avnjutas till en aperitif, och den här boken presenterar ett brett urval recept på kött och fågel, grönsaker, ost och ägg, fisk och skaldjur.
    50,00 kr
  36. tårtor
    tårtor
    75,00 kr
  37. Tårtor
    Tårtor
    50,00 kr
  38. Tårtor och kakor
    Tårtor och kakor
    Beskrivning
    Tårtor och kakor - saftiga uppfriskande och alldeles oemotståndliga. Här finns de godaste recepten till populära bakverk i köket: läckra tårtor, frukt- och bärpajer, kakor i långpanna, bakverk med en fruktig och uppfriskande smak - alla svåra att motstå, och de allra flesta lätta att baka. Låt dig inspireras av traditionella och raffinerade bakrecept, i vilka alla de inhemska och mest kända exotiska frukterna förvandlas till det bästa du kan drömma om från köket. Alla recept har testats flera gånger och enkla steg-för-steg-instruktioner garanterar också en oerfaren bagare ett lyckat resultat. Recepten sträcker sig från den klassiska äppelstrudeln via smul-och smörkakor till små mästerverk i smör- eller petits-chouxdeg, fyllda och garnerade med bär och frukter.
    115,00 kr
  39. Tårtor: nyttigt & gott
    Tårtor: nyttigt & gott
    Beskrivning
    Den här boken är till dig som vill vidga dina vyer om tårtor; testa nya ingredienser att baka med och upptäcka att en tårta kan vara nyttig och god samtidigt! Och att det faktiskt är ganska lätt att baka lite mer hälsosamt.

    I den här boken är alla tårtor glutenfria, mjölkfria och fria från vitt socker.

    Jag älskar tårtor! Men vanliga tårtor är oftast för söta och sliskiga (tycker jag.) Därför har du här en bok med bara rena, fina, nyttiga och goda tårtor. Bara rena fina råvaror. Jag använder mycket nötter, mandlar, fröer, frukt, kokos, bönor och ärtor och tänk att det kan bli så gott, med bara mat i tårtorna! Bra råvaror gör oftast att smakerna blir renare. Det gör ju också att du mår så mycket bättre efter att du ätit dina godsaker.

    Testa recepten och hitta dina favoriter. Kanske fastnar du för en tårtbotten i ett recept, fyllningen i ett annat och toppingen från ett tredje?

    Jag hoppas att mina recept ska inspirera dig och gör att du vågar prova dig fram till det du tycker bäst om. Till din favorittårta.


    Kersti

    165,00 kr
  40. Te
    Te
    Beskrivning
    Uppfriskande, lugnande och rogivande den enkla drycken av teblad och vatten, lagad i så många hem runt om i världen har många underbara aspekter. Inte minst det delikata och variationsrika omfånget av smaker. Hur du än dricker ditt te, med is i ett högt glas eller ångande varmt i finaste kinesiskt porslin kommer den här boken att ge dig den bästa koppen. 55 färgfoton, 7 recept.
    65,00 kr
  41. Till bords med Saltöborna
    Till bords med Saltöborna
    Beskrivning

    Viveca Lärn tar oss tillbaka till Saltön och låter oss lyfta på locken, sticka näsan i grytorna och kika in i skafferierna hemma hos MacFie, Emily, Sara, Johanna och alla de andra gamla bekanta från romanerna och tv-serien om Saltön. I en aptitlig röra samsas här läckra favoritrecept med kuriosa ur de matglada Saltöbornas liv. Boken, som är årstidsindelad liksom romanerna, är rikt illustrerad med såväl författarens egna marginalteckningar som matbilder av allehanda slag.

    Det här är ingen vanlig kokbok: i Till bords med Saltöborna bjuds du in i Viveca Lärns eget kök och får bläddra i hennes privata receptsamling: mycket personlig, lätt galen och ständigt överraskande. Och maten är alltid lika god!

    145,00 kr
  42. Tillsammansmat
    Tillsammansmat
    Beskrivning
    Det behöver inte bli dyrt. Det behöver inte innehålla ingredienser som ingen kan uttala. Det behöver inte vara trerätters. Det behöver inte ha tagit en månads planering, eller ens en veckas. Det behöver kanske inte ens vara så där superspeciellt och ovanligt. Men det behöver hända! Möt Anna-Karin som lagar mat åt upp till 6 000 personer i Taizé. Möt Edward som aldrig kommer att glömma agapemåltiden i Östberlin. Möt Gudrun som inte har lyckats med fiskfärsreceptet än, men som minns vännen som kunde. Möt Björn som hamnade på grillparty på Västbanken. Möt Therese som fick oväntat besök i lägenheten i Göteborg. Ett bord, fyra stolar och en gryta med tomatsoppa kan göra all skillnad i världen. Eller varför inte åtta hopfällbara bord, fyrtioåtta klappstolar och en ordentlig bytta pastasallad? Måltidsgemenskap. En bristvara? Du kan göra något åt det. Tillsammansmat innehåller allt du behöver för att våga bjuda: billigt, snabbt, färgglatt, självklart, enkelt, mycket, kreativt. Recept - och tankar för stunden medan det puttrar, och ett och annat att prata om runt bordet
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  43. Tina
    Tina
    Beskrivning
    "Smaka, smaka. Hela tiden!" säger Tina och lär oss att balansera salt, surt och sött – smaker som förhöjer alla anrättningar. Detta är en lite tuffare bok, i Tinas nya stil. Den bygger, liksom Tinas mat och Jättegott Tina, på rätter som hon lagar i säsongens SVT-program Mat.

    Hon bjuder på sina bästa tips och på läckra, lättlagade recept. Rätterna utgår ofta från klassisk svensk mat, alltid med tyngdpunkten på bra, säsongsanpassade råvaror: grönsaker och rotfrukter, frukt, kött och fisk. Det blir entrérätter, huvudrätter och desserter på nya spännande sätt.


    Tina Nordström är kocken alla talar om och alla tidningar skriver om. Det finns fyra ingredienser hon inte kan leva utan – salt, peppar, socker och citron. Hon bor i Helsingborg och kopplar av med att styrketräna, springa och spela golf. Och avkoppling kan behövas, eftersom hon förutom arbetet på SVT också driver en cateringfirma..
    100,00 kr
  44. Tinas kök : nya recept och tips från SVTs program Mat
    Tinas kök : nya recept och tips från SVTs program Mat
    Beskrivning
    TINAS KÖK - nya recept och tips från SVT:s program Mat
    av Tina Nordström


    Finns det någon som har gjort så mycket för svenskarnas matintresse som Tina Nordström? I matprogram och kokböcker har hon gjutit nytt liv i klassisk husmanskost och gjort oss nyfikna på nya smaker. Hon har fått oss att våga lite mer vid spisen - och givetvis att smaka, smaka, smaka. Och ha kul!
    När vi nu tittar in i Tinas kök möts vi av en mängd nya recept, lättlagade nog för att bli nya favoriter hos tiotusentals matglada i alla åldrar. I TINAS KÖK hittar vi inte bara en lång rad inspirerande recept utan dessutom en hel del grundläggande kunskap. Här får vi till exempel lära oss hur vi tillreder olika sorters kött och när på året olika råvaror är som bäst (och vad vi ska laga av dem). Vi får också en lång rad praktiska tips som gör vardagen lite enklare.
    Det bästa av allt med Tinas kök är att det alltid står välkomnande öppet. Kliv på!































    100,00 kr
  45. Tinas mat : 50 recept från programmet i SVT
    Tinas mat : 50 recept från programmet i SVT
    Beskrivning
    "Smaka, smaka. Hela tiden!" säger Tina Nordström i Sveriges Televisions program MAT, där hon bl a lär oss att balansera salt, surt och sött – smaker som förhöjer alla anrättningar. Här bjuder hon både på sina kunskaper och på sina läckra, lättlagade recept, som verkligen väcker lusten att ge sig ut i köket till kastruller och matlagning.

    Rätterna utgår ofta från klassisk svensk mat. Och alltid med tyngdpunkten på bra, säsongsanpassade råvaror; grönsaker och rotfrukter, frukt, kött och fisk. Huvudrätter, efterrätter, matbröd, kakor och godis har sin givna plats i boken. Det har blivit nya spännande rätter av gamla välkända.


    Tina Nordström är kock och programledare för Sveriges Televisions populära program MAT. Hon är född 1973 och har, som hon säger "varit på bra ställen tillräckligt länge för att lära mig mycket". Hon inspireras av goda råvaror, men även av kollegor – och hon rekommenderar alla att lägga ner lite pengar på en bra kniv.
    100,00 kr
  46. Tinas recept för unga kockar - vi fixar käket!
    Tinas recept för unga kockar - vi fixar käket!
    Beskrivning
    Impa på de vuxna med pulled pork, laga godaste pizzan tillsammans med kompisarna och ät en supersmarrig nutellamousse till efterrätt. Med hjälp av Tinas kockskola kommer du snart att hacka lök och blanda dressing som om du aldrig har gjort annat. Här känns Tinas närhet på varje rad - med en stor portion humor och ett gott skratt guidar hon dig rätt i köket. Och allt smakar förstås jättegott!

    100,00 kr
  47. Toscana: Ett vinlandskap
    Toscana: Ett vinlandskap
    Beskrivning
    Toscanas pastorala skönhet, dess vin och mat lockar årligen hundratusentals besökare från hela världen. Tillsammans med den välkände vinskribenten Hugh Johnson gör vi här en resa genom Toscana till legendariska städer som Florens, Siena, Montalcino, Montepulciano och Lucca. Johnson tar oss med till vinkällare och charmfulla restauranger och introducerar oss framför allt för några av Toscanas främsta vinproducenter. Landskapsfotografen Andy Katz har fångat det toskanska landskapet i alla dess skepnader. Tillsammans skapar de ett porträtt av Toscana, dess historia, kultur, landskap, människor, mat och viner. I slutet av boken finns förklaringar till de termer som används. Här har Hugh Johnson även gjort sitt eget urval av de olika regionernas bästa viner.
    125,00 kr
  48. Två systrars söta : 170 frestelser från The Cookbook Café
    Två systrars söta : 170 frestelser från The Cookbook Café
    Beskrivning

    I Två systrars söta har Lisa och Monica samlat 170 av sina läckraste och mest efterfrågade recept. Helén Pes aptitretande bilder gör boken ännu mer njutbar.

    135,00 kr
  49. Ulrika Davidssons kokbok om 5:2 : 100 kaloriberäknade recept
    Ulrika Davidssons kokbok om 5:2 : 100 kaloriberäknade recept
    Beskrivning
    Allt du behöver veta om 5:2-dieten!
    5:2-metoden har på kort tid blivit oerhört populär. Den här boken innehåller allt du behöver för att lyckas med 5:2-metoden: fakta, tips, råd, motivation och 100 lättlagade och välsmakande recept. Att beräkna kalorierna under fastedagarna är det som är krångligast med 5:2-metoden, men i den här boken är alla recept redan kaloriberäknade.
    125,00 kr
  50. Ulrikas bästa GI-mat : 100 recept för hela familjen
    Ulrikas bästa GI-mat : 100 recept för hela familjen
    Beskrivning
    Ulrika Davidsson har tidigare skrivit "Våra bästa GI-recept" och "GI in the City" (tillsammans
    med Ola Lauritzson) samt "GI för hela familjen". Nu kommer hon med en ny, inspirerande bok med massor av recept som underlättar och förgyller vardagsmaten.
    Att göra nyttig, vällagad mat till familjen behöver inte ta mycket längre tid än fiskpinnar och potatismos - bara man vet hur! I Ulrikas bästa GI-mat vill Ulrika Davidsson inspirera oss att lägga lite mer tid på vardagsmaten utan att det för den skull tar mer än max 20 minuter. Hon ger tips och råd om hur du väljer bra råvaror och förenklar planeringen och matlagningen. Ulrika vill också locka oss att umgås mer med vännerna och inte göra alltför avancerad mat. Det går bra med en enkel gryta! Eller varför inte samla ihop familj och vänner och ordna picknick tillsammans?
    Ulrikas bästa GI-mat innehåller ca 100 recept med lågt GI som passar alla i familjen. Här finns förrätter, varmrätter, bröd, desserter och recept på festliga bufféer med olika teman: svenskt, asiatiskt och grekiskt. Dessutom visar Ulrika hur man lagar nyttig snabbmat, som exempelvis supergoda GI-hamburgare - laxburgare, kycklingburgare, lammburgare och tacoburgare ...

    100,00 kr
  51. Välkommen hem till Maria Montazami
    Välkommen hem till Maria Montazami
    Beskrivning
    Maria Montazami öppnar sin generösa famn och sitt vackra hem i soliga Kalifornien och bjuder in till fest och glada möten i sagoskimrande miljö. Vi får vara med på både små och stora fester och får råd och recept som hjälper oss att själva bli perfekta värdinnor och värdar. Om vi inte bara vill sitta och njuta av läckra bilder och Marias träffsäkra kommentarer. Årets fest brukar det bli när Maria och hennes härliga familj bjuder in till stor brunch i sin tropiska trädgård. Då släntrar grannarna in, ofta i pyjamas (!) - och det bjuds på omeletter, som var och en fixar till efter egen smak, amerikanska bananpannkakor till barnen, Marias egen goda smoothie och massor av annat gott. Följ också med på cocktailparty hos Montazami, med fräscha drinkar, läckra tilltugg och såväl varma som kalla dipsåser. Vi får sitta med vid Marias och hennes man Kamrans förföriska kärleksmiddag. Maria tar också med läsarna på tjejlunch med grillad romansallad och en exotisk tonfiskrätt, på barbeque vid poolkanten med persisk kyckling uppträdd på svärd, på familjemiddag med sumakkryddad köttfärskebab och på beach party med världens godaste sallad i utflyktskorgen.
    125,00 kr
  52. Vänner, vin och mat : tio festliga middagar med goda viner
    Vänner, vin och mat : tio festliga middagar med goda viner
    Beskrivning
    Nu kan du ha fest vilken fredagkväll som helst! I Vänner, vin & mat hittar du tio härliga festmiddagar, som är så pass lättlagade att du ska kunna ställa till med kalas en vanlig kväll efter jobbet. För, hur ofta händer det inte att du blir kvar i köket nästan hela kvällen när du har gäster? Glädjen över att få umgås själva anledningen till festen förbyts lätt i stress och bävan över att något ska bli fel.
    115,00 kr
  53. Vår kokbok
    Vår kokbok
    100,00 kr
  54. Vår kokbok : En ny generation
    Vår kokbok : En ny generation
    Beskrivning
    Den nya upplagan av Vår kokbok är Sveriges mest aktuella grundkokbok. Här finns trenderna som kommit för att stanna. Här finns tillagningsmetoderna anpassade till ny köksutrustning, här finns de nya livsmedlen, de nya kryddorna och framför allt de nya recepten med influenser från världens alla hörn. Bland nyheterna märks fler recept med kyckling, lax, struts och kalkon och lamm. Men också flera grönsaksrätter, nya härliga pastarecept och underbara efterrätter, som Tiramisu och Pannacotta. Recepten för två och en person blivit fler och i slutet av boken finns ett register med rätter som tar max 30 minuter att laga. Här finns också tabeller över vitaminer och mineraler, som besvar frågor om var de finns, vad de gör för nytta, vilket dagsbehovet är och riskerna för överdosering. I Vår kokbok hittar man också som vanligt klassikerna, grundrecepten, berednings- och tillagningsmetoderna: hur man rensar fisk, öppnar hummer och krabba, skär en lök på smartaste sätt, räknar ut tillaggningstiden för en hel fisk, beräknar mängder, räddar en sås som skurit sig med mera, med mera... Den nya upplagan av Vår kokbok är helt enkelt den perfekta grundkokboken för en ny generation.
    135,00 kr
  55. Våra bästa recept utan ägg och mjölk : för dig med laktosintolerans eller
    Våra bästa recept utan ägg och mjölk : för dig med laktosintolerans eller
    Beskrivning
    Gott för hela familjenHär är kokboken för alla som inte tål mat som innehåller två av våra vanligaste ingredienser - ägg och mjölk. Allergier och intolerans kräver en hel del planering och eftertanke. Det gäller att läsa innehållsförteckningar och vara beredd på att laga sin egen mat från grunden istället för att välja hel- eller halvfabrikat. Att vara bortbjuden eller att äta på restaurang är andra situationer som kan ställa till det. Men det finns ingen anledning att misströsta. Faktum är att man kan laga lika god mat utan ägg och mjölk. Den här boken innehåller ett femtiotal inspirerande recept som går snabbt och enkelt att laga och som hela familjen kan äta. Författaren och formgivaren Anna Benckert har själv barn med ägg- och mjölkallergier. I ren frustration över att inte kunna ge sina barn sådant som andra barn kan äta bestämde hon sig för att skriva en kokbok med recept utan ägg och mjölk. Hon kontaktade sin barndomskamrat matstylisten Pernilla Warnhammar, även hon med mjölkallergi i familjen, och resultatet blev den här kokboken. Förhoppningen är att den ska inspirera andra som har slut på idéer.
    135,00 kr
  56. Våra svenska traditioner - 51 klassiska maträtter
    Våra svenska traditioner - 51 klassiska maträtter
    Beskrivning
    "Så bjuder traditionen", brukar vi säga. Utan att veta varför."Svenska Mattraditioner" berättar om helger och dagar som firats i flera hundra år och som kommer att fortsätta firas så länge vi själva för arvet vidare. Christer Lingström på Sveriges enda tvåstjärniga krog, Edsbacka, är en sann traditionsfundamentalist. Ett sällsynt passionerat förhållande till kräftor och semlor fick honom att en gång grunda Svenska gastronomiska institutet. Som svensk matambassadör utomlands visar han världen hur de svenskaste av festrecept skall smaka. Nu gör han det även i bokform. Så varsågod: läs om, laga, och njut av rätterna ingen av våra folkkäraste fester till bords klarat sig utan. Inte i år heller.


    135,00 kr
  57. Vardagsfavoriter : ur Allt om Mat
    Vardagsfavoriter : ur Allt om Mat
    Beskrivning
    Vem har inte irrat kring i matbutiken på jakt efter inspiration? Plockat bland falukorv och frysta köttbullar och trött lagt dom ifrån sig igen? Nu kommer hjälpen! Allt om Mat har i varje nummer sedan flera år tillbaka under rubriken "Vardagsfavoriter" haft förslag på bra och god vardagsmat och det är bland dessa recept vi nu samlat det allra bästa och skapat boken Vardagsfavoriter.
    125,00 kr
  58. Vardagsfest : njutning hela veckan
    Vardagsfest : njutning hela veckan
    Beskrivning

    Skäm bort familjen, lär känna grannarna, höj romantikfaktorn, umgås med en kompis ... Det finns många bra anledningar att ställa till med fest. Framförallt gör en njutning mitt i veckan livet lite roligare och väntan på helgen lite kortare.

    Duka upp en picknick med en extra lyxig rostbiff och hemgjord potatissallad på vardagsrumsgolvet när vintern känns för lång. Ordna mitt-i-veckan-knytis med grannarna, dröm dig bort med filmkväll i amerikansk 50-talsanda och oemotståndlig biff, steak sauce och knickerbocker glory, fira namnsdagen högtidligt med både smörgås- och marängtårta eller överraska med att komma ihåg årsdagen av er första kyss med romantisk supé. En njutning mitt i veckan gör livet lite roligare och väntan på helgen lite kortare.

    Vardagsfest är en bok fylld av härliga och oväntade recept på mat som gör kalas av måltiden. Dessutom personliga tips på sätt att förhöja vardagen och fly verkligheten lite grann. Allt på Jens Linders karakteristiskt charmiga och medryckande vis.

    Jens Linder är en omtyckt och välkänd kokboksförfattare och kock samt regelbunden matskribent i bland annat Dagens Nyheter. Här lagar han mat för en njutbarare vardag i det egna köket. Detta är uppföljaren till succén Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag.

    85,00 kr
  59. Vardagsmat för liten kassa
    Vardagsmat för liten kassa
    Beskrivning

    I perioder behöver vi alla spara. Konjunkturer går upp och ner, familjen växer, kanske vill vi använda pengarna till något annat än tidigare. Vi lägger mycket pengar på maten - men god mat måste inte vara dyr!

    Den här boken lär oss att handla smart, spara som sport, hushålla med rester, mormors knep och mycket, mycket mer. Författaren Eja Nilsson ger tips och råd och bjuder på hundratals läckra rätter. Vad sägs om turkisk yoghurtsoppa, jordnötskyckling, hemgjord falafel, fransk grönsaksgratäng, frittata med spaghetti eller kinesisk äggnudelsoppa?

    100,00 kr
  60. Vardagsmat utan stress
    Vardagsmat utan stress
    Beskrivning

    En bok som hjälper dig att göra vardagen både enklare och mycket roligare- utan stress!


    Med den här boken till hjälp blir vardagsmatlagningen trevlig och lättsam- och maten garanterat läcker! Den är en oumbärlig hjälpreda när det drar ihop sig till middag till vardags. Soppor, fågel, köttfärs, fisk, pasta och vegetariskt... Med den här boken till hands kan man också bjuda in gäster- utan alltför mycket besvär! Här hittar du mängder av fiffiga genvägar och tips och förstås massor av läcker och lättlagad mat. Du sparar både tid, pengar och energi. Med många härliga och frestande färgbilder.


    Eja Nilsson är journalist, matskribent och författare till ett flertal kokböcker. Hon är mycket intresserad av kulturhistoria och resor. På Bokförlaget Semic gav hon 2005 ut Sill, ägg och nubbe.

    85,00 kr
  61. Vårmat från Arla köket
    Vårmat från Arla köket
    Beskrivning
    Nu spirar vårkänslorna: längtan efter sparris, rabarber och nässelsoppa; otålig väntan på primörer.

    Laga en ljuvlig marinerad lax med örtcrème eller en läcker fiskwallenbergare med pepparrot - med Arla Kökets recept får du ofta en stor smakupplevelse i förhållande till arbetsinsatsen. I bokens fem kapitel Påskmaten, Vårfesten, Lättlagat, Vårmenyer och Kalasgott finns något för varje tillfälle.
    100,00 kr
  62. Västerbottensost
    Västerbottensost
    Beskrivning
    Alla sjunger Västerbottensostens lov. Västerbottensost passar vid alla årstider. Tillsammans med de olika säsongernas bästa råvaror, som hjortron, kantareller, lingon, äpplen och rotsaker, blir även de enklaste rätterna en smakupplevelse. Här bjuds femtio smakrika recept med Västerbottensost, allt från klassiska osträtter till nyskapande delikatesser. Susanne Jonssons nya bok bjuder på modern kreativitet i toppklass. Ostens spännande historia beskrivs i inledningen. Sveriges bästa ost ystades för första gången 1872 och enligt historien var en av ingredienserna ett kärleksmöte på mejeriet. Passionen lever också kvar i den alltjämt hantverksmässiga tillverkningen.Susanne Jonsson har tidigare skrivit succéböckerna Älg och Viltsmak.
    135,00 kr
  63. Veckans favoriter : middag på bara 30 minuter
    Veckans favoriter : middag på bara 30 minuter
    Beskrivning
    Att lägga flera timmar på att laga en avancerad måltid kan vara härligt ibland. Men på vardagen när alla kommer hem från jobbet eller skolan och är både hungriga och trötta måste det gå fort - och oftast är det ont om kreativa idéer.

    Med rätt knep och lite planering går det lätt att laga goda och variationsrika middagar på under en halvtimme. Här hittar du allt som får din vardag att bli lättare, med tydliga och temabaserade kapitel som har lösningarna på de vanligaste vardagsproblemen.

    Inköpslistor för olika matsedlar, 1 matkasse - 3 middagar, allt-i-en-gryta-recept, supersoppor och matiga sallader, budgetveckan i slutet på månaden, 2 för 1: middag och matlåda, och fantastiskt smarta menyer med tidsscheman som gör att du blir supereffektiv i köket och faktiskt vågar bjuda hem folk på fredagskvällen efter jobbet!

    Alla recept är årstids- och säsongsbundna och boken är späckad med tids- och energisparande tips för både köket och mataffären.

    Här finns också knep för hur du tar vara på resterna och hur du lätt varierar de vanligaste vardagsrätterna så att du slipper tröttna på dem.

    Dessutom innehåller boken ett gediget råvaruregister så att du lätt kan slå upp den ingrediens du är sugen

    125,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 701-800 av 845

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå