Måndag 10-19
Tisdag- Fredag 10-17
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Varför äter vi inte soppa oftare? Kanske saknas de rätta och moderna recepten? I boken Soppor och goda tillbehör finns recept på soppor som går snabbt att laga till, är nyttiga och lätta att servera. Här bjuder Caroline Hofberg på sina favoritsoppor. Vad sägs om krämig tomatcappuccino, bondsoppa med lammkött och vita bönor, kycklingsoppa med kokos eller rabarbersoppa med jordgubbar? Här finns även recept på goda tillbehör som getostcrème, västerbottendrömmar och valnötsbröd.
Denna bok har tidigare utkommit under titeln Vilken soppa.
I den här boken hittar du allt från sega kolor till geléhjärtan, marshmallows, hårda karameller, fudge och pastiller. Enkla och lättföljda recept för både vana bagare och godissugna nybörjare, med inspirerande bilder och massor av baktips. Vad sägs till exempel om hemmagjord kexchoklad, sura remmar och fransk nougat? Eller varför inte göra sitt eget godishalsband!
Om Therésia Therésia Franklin är bloggare, journalist och kokboksförfattare med förkärlek för bakhistoria och söta saker. Sedan 2009 driver hon kakbloggen www.sotasaker.com.
Therésia har tidigare även skrivit böckerna Söta saker, Sött från förr och Julens söta saker
I den här boken hittar du allt från enkla långpannerutor till amerikanska kladdkakor och spännande varianter på den klassiska sockerkakan. Här finns lättföljda recept och inspirerande bilder på fikafavoriter som kärleksmums, morotskaka och cheesecake, saftiga fruktkakor, supersega blondies och chocolate chip cake. Och så får du veta hur man gör gudomligt krämiga brownies med bara två ingredienser.
Om Therésia
Therésia Franklin är bloggare, journalist och kokboksförfattare med förkärlek för bakhistoria och söta saker. Sedan 2009 driver hon kakbloggen www.sotasaker.com.
Therésia har tidigare även skrivit böckerna Söta saker, Sött från förr och Julens söta saker.
Här hittar man lättföljda recept och härliga bilder på allt från klassiska kafferepskakor som gammeldags syltkakor och kokostoppar, till amerikanska cookies, italienska biscotti och supersega kolasnitt. Vad sägs till exempel om krispiga lakritsbollar, sötsalta jordnötskakor eller krämiga vaniljhjärtan? Eller varför inte bestämma över sitt eget öde genom att baka sina egna fortune cookies!
Om Therésia
Therésia Franklin är bloggare, journalist och kokboksförfattare med förkärlek för bakhistoria och söta saker. Sedan 2009 driver hon kakbloggen www.sotasaker.com.
Therésia har tidigare även skrivit böckerna Söta saker, Sött från förr och Julens söta saker
Skira rosendrömmar, sega jitterbuggare, klappgröt och saffranskaka. Somrig sylt och hemmagjord lemonad. I Sött från förr blandas gamla släktrecept och baktips från mormors och mormors mors tid med klassiska bakverk och efterrätter från det tidiga 1900-talet. Kan man baka en festkaka på kokt potatis? Hur gör man den perfekta chokladglasyren? Och vad är egentligen skillnaden mellan sylt och kompott? Stig in i en värld av snirkliga kaffeserviser, glömda kökshemligheter, vackra tårtor och mängder av söta småkakor. Vissa saker var helt klart bättre förr
Bli av med kolhydratsuget, gå ner i vikt och ät gott med South Beach-dieten . kokboken.
Här finns läckra maträtter med lågt GI som främjar en sund livsstil och långsiktigt välmående. Kött, fisk, grönsaker, ägg och nötter – med South Beach-dieten äter man varierat och välbalanserat. Alla recept är lätta att följa, näringsberäknade och indelade efter de olika faserna i dieten.
Arthur Agatston är en internationellt känd hjärtspecialist som har utvecklat nya metoder för behandling av hjärt-kärlsjukdomar. Hans första bok South Beach-dieten har sålt i mer än tio miljoner exemplar världen över.
GI-metoden introducerades för ett par år sedan och ar fortfarande en av de allra mest populara dieterna just nu. Varfor? Jo, mat med lagt glykemiskt index reagerar i samklang med din kropp. Du ater gott, ar matt langre, mar battre och gar ner i vikt - samtidigt!
I denna samlingsvolym med de tidigare utgivna titlarna Mat med lågt GI och Snabbt i form med lågt GI finns ett detaljerat 14-dagarsprogram med menyer, recept och ovningar for att na din dromvikt samt en enkel oversiktskarta over vilken mat du bor ata for att behalla den. Har finns over 80 recept pa bra mat med lagt GI-varde, att servera till vardags och till fest. Njutbara frukostar, frascha luncher, goda middagar och lackra desserter - varfor inte prova ortkryddad grillad haloumi med bulgur och rodbetssallad, eller kanske flaskfile med rotselleri- och potatiskakor, och avsluta det hela med en ljuvligt mustig chokladmousse?
Recepten och träningsprogrammen kompletteras med en oversiktlig genomgang av GI-metodens grundlaggande principer. Det gor det annu enklare att forsta, och folja, en kosthallning som far dig att ma bra bade nu och pa lang sikt.
God mat och ett gott vin- rätt kombinerat blir det en oslagbar smakupplevelse. Men det spelar ingen roll hur gott vinet och hur god maten är var för sig om kombinationen inte är den rätta.
Med vinet som utgångspunkt får du här mängder av tips om vinvänliga maträtter och lär dig undvika kombinationer som tar smaken ur såväl maten som vinet.
Dyrt är inte alltid bäst, vilket bokens författare, vinfantasten Christer Berens, ofta påpekar. Lär dig knepen för att undvika att slösa pengar på dyra viner till fel mat- många läckra rätter passar faktiskt bättre med ett enklare, billigare vin.
Här får du veta vilka viner som smakar bäst till olika sorters fisk & skaldjur, till kött, vilt, pizza, pasta, starkt kryddad mat, ostar & desserter och mycket mer. Dessutom grundläggande och inspirerande genomgångar av druvor, vindistrikt, grundsmakernas betydelse för vinvalet och en samling recept på flera goda maträtter och de viner som bäst passar att servera till.
En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåva
Fläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost det. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg.
Här finns över 300 recept för alla tillfällen, vardagens mer sparsamma kost och de stora högtidernas festmåltider.
De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla en doft från den gamla tidens stora matglada kök.
I Svenska ostar & ostmakare skildras några av de eldsjälar som förädlar mjölken och de fantastiska ostar, traditionella och nyskapande, som är resultatet. Här finns också fakta om hur du gör egen ost, samt en mängd goda ostrecept, dryckesförslag och tips på hur du gör en ost- och vinprovning av sommelieren och ostkännaren Ia Orre
I den här boken är alla tårtor glutenfria, mjölkfria och fria från vitt socker.
Jag älskar tårtor! Men vanliga tårtor är oftast för söta och sliskiga (tycker jag.) Därför har du här en bok med bara rena, fina, nyttiga och goda tårtor. Bara rena fina råvaror. Jag använder mycket nötter, mandlar, fröer, frukt, kokos, bönor och ärtor och tänk att det kan bli så gott, med bara mat i tårtorna! Bra råvaror gör oftast att smakerna blir renare. Det gör ju också att du mår så mycket bättre efter att du ätit dina godsaker.
Testa recepten och hitta dina favoriter. Kanske fastnar du för en tårtbotten i ett recept, fyllningen i ett annat och toppingen från ett tredje?
Jag hoppas att mina recept ska inspirera dig och gör att du vågar prova dig fram till det du tycker bäst om. Till din favorittårta.
Kersti
Viveca Lärn tar oss tillbaka till Saltön och låter oss lyfta på locken, sticka näsan i grytorna och kika in i skafferierna hemma hos MacFie, Emily, Sara, Johanna och alla de andra gamla bekanta från romanerna och tv-serien om Saltön. I en aptitlig röra samsas här läckra favoritrecept med kuriosa ur de matglada Saltöbornas liv. Boken, som är årstidsindelad liksom romanerna, är rikt illustrerad med såväl författarens egna marginalteckningar som matbilder av allehanda slag.
Det här är ingen vanlig kokbok: i Till bords med Saltöborna bjuds du in i Viveca Lärns eget kök och får bläddra i hennes privata receptsamling: mycket personlig, lätt galen och ständigt överraskande. Och maten är alltid lika god!
Hon bjuder på sina bästa tips och på läckra, lättlagade recept. Rätterna utgår ofta från klassisk svensk mat, alltid med tyngdpunkten på bra, säsongsanpassade råvaror: grönsaker och rotfrukter, frukt, kött och fisk. Det blir entrérätter, huvudrätter och desserter på nya spännande sätt.
Rätterna utgår ofta från klassisk svensk mat. Och alltid med tyngdpunkten på bra, säsongsanpassade råvaror; grönsaker och rotfrukter, frukt, kött och fisk. Huvudrätter, efterrätter, matbröd, kakor och godis har sin givna plats i boken. Det har blivit nya spännande rätter av gamla välkända.
I Två systrars söta har Lisa och Monica samlat 170 av sina läckraste och mest efterfrågade recept. Helén Pes aptitretande bilder gör boken ännu mer njutbar.
Skäm bort familjen, lär känna grannarna, höj romantikfaktorn, umgås med en kompis ... Det finns många bra anledningar att ställa till med fest. Framförallt gör en njutning mitt i veckan livet lite roligare och väntan på helgen lite kortare.
Duka upp en picknick med en extra lyxig rostbiff och hemgjord potatissallad på vardagsrumsgolvet när vintern känns för lång. Ordna mitt-i-veckan-knytis med grannarna, dröm dig bort med filmkväll i amerikansk 50-talsanda och oemotståndlig biff, steak sauce och knickerbocker glory, fira namnsdagen högtidligt med både smörgås- och marängtårta eller överraska med att komma ihåg årsdagen av er första kyss med romantisk supé. En njutning mitt i veckan gör livet lite roligare och väntan på helgen lite kortare.
Vardagsfest är en bok fylld av härliga och oväntade recept på mat som gör kalas av måltiden. Dessutom personliga tips på sätt att förhöja vardagen och fly verkligheten lite grann. Allt på Jens Linders karakteristiskt charmiga och medryckande vis.
Jens Linder är en omtyckt och välkänd kokboksförfattare och kock samt regelbunden matskribent i bland annat Dagens Nyheter. Här lagar han mat för en njutbarare vardag i det egna köket. Detta är uppföljaren till succén Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag.
I perioder behöver vi alla spara. Konjunkturer går upp och ner, familjen växer, kanske vill vi använda pengarna till något annat än tidigare. Vi lägger mycket pengar på maten - men god mat måste inte vara dyr!
Den här boken lär oss att handla smart, spara som sport, hushålla med rester, mormors knep och mycket, mycket mer. Författaren Eja Nilsson ger tips och råd och bjuder på hundratals läckra rätter. Vad sägs om turkisk yoghurtsoppa, jordnötskyckling, hemgjord falafel, fransk grönsaksgratäng, frittata med spaghetti eller kinesisk äggnudelsoppa?
En bok som hjälper dig att göra vardagen både enklare och mycket roligare- utan stress!
Med den här boken till hjälp blir vardagsmatlagningen trevlig och lättsam- och maten garanterat läcker! Den är en oumbärlig hjälpreda när det drar ihop sig till middag till vardags. Soppor, fågel, köttfärs, fisk, pasta och vegetariskt... Med den här boken till hands kan man också bjuda in gäster- utan alltför mycket besvär! Här hittar du mängder av fiffiga genvägar och tips och förstås massor av läcker och lättlagad mat. Du sparar både tid, pengar och energi. Med många härliga och frestande färgbilder.
Eja Nilsson är journalist, matskribent och författare till ett flertal kokböcker. Hon är mycket intresserad av kulturhistoria och resor. På Bokförlaget Semic gav hon 2005 ut Sill, ägg och nubbe.
Med rätt knep och lite planering går det lätt att laga goda och variationsrika middagar på under en halvtimme. Här hittar du allt som får din vardag att bli lättare, med tydliga och temabaserade kapitel som har lösningarna på de vanligaste vardagsproblemen.
Inköpslistor för olika matsedlar, 1 matkasse - 3 middagar, allt-i-en-gryta-recept, supersoppor och matiga sallader, budgetveckan i slutet på månaden, 2 för 1: middag och matlåda, och fantastiskt smarta menyer med tidsscheman som gör att du blir supereffektiv i köket och faktiskt vågar bjuda hem folk på fredagskvällen efter jobbet!
Alla recept är årstids- och säsongsbundna och boken är späckad med tids- och energisparande tips för både köket och mataffären.
Här finns också knep för hur du tar vara på resterna och hur du lätt varierar de vanligaste vardagsrätterna så att du slipper tröttna på dem.
Dessutom innehåller boken ett gediget råvaruregister så att du lätt kan slå upp den ingrediens du är sugen