View as Tabell Lista

Artiklar 25-36 av 51

per sida
Fallande ordning
 1. Laga mat i mikron
  Laga mat i mikron
  Beskrivning
  I mikrovågsugnen kan man laga all slags mat, från att koka gröt till att tillaga sjötungsfilén. Många ugnar har dessutom grill, varmluft, ångkokning, crispfunktion och defrostprogram. Här beskrivs enkelt hur du kan kombinera och utnyttja ugnens funktioner på bästa sätt.

  Det går utmärkt att laga mat i dagens mikrovågsugnar. Tillagningen går fort och den blir skonsam. Boken innehåller inspirerande maträtter som är särskilt lämpliga att laga i mikrovågsugnen och det går alltid snabbt. Särskilt grönsaker och fisk passar bra att laga i mikrovågsugn och har därför fått stort utrymme, men i boken finns också rätter med kött och fågel som blir goda i mikron. Små satser av sylt, marmelad, kola och knäck lagas också enkelt i mikron. Boken inleds med en del praktiska tips och en tabell med koktider för grönsaker. Maträtterna och bilderna är läckra och moderna och präglade av all världens kök. Recepten är utprovade på ICA Provkök.
  85,00 kr
 2. Långpannans lov : de godaste rutorna ur kyrkkaffe - och några till
  Långpannans lov : de godaste rutorna ur kyrkkaffe - och några till
  Beskrivning
  Låt oss sjunga långpannans lov en liten stund! Den är stor. Den är fyrkantig. Den är generös. Den har ordentliga kanter. Den kan fyllas med nästan vad som helst, och ut ur ugnen kommer en kaka som blir till glädje för många. Det kan bli stora rutor, pyttesmå rutor, trekanter och mellanstora rutor -- till massor av folk, eller till kakburken om någon skulle dyka upp, eller till flera lådor att ha i frysen när det är fest på gång.

  Och det kan bli trevliga kanter som belöning till den som bakat och till den som bara rusar förbi köket och säger "åh, vad det doftar gott!".

  Inget kan slå långpannan -- och det är från den många av våra bästa kyrkkaffekakor kommer. I Långpannans lov finns rutor från hela Sverige: chokladfavoriter med kokos, gula rutor, bärrutor, kladdkaka med havregryn, ingefärsrutor ... Snabbt och lätt och med bara billiga ingredienser. Har man en långpanna är det lätt att vara generös!

  I samma serie: Bästa bullarna, Mat i långpanna, Blixtkakor, Nybakat, hembakat, Perfekta pajer, Saliga soppor

  • Köp 3 för 27,00 kr/st
  • Köp 10 för 25,50 kr/st
  • Köp 25 för 24,00 kr/st
 3. Längtans mat
  Längtans mat
  Beskrivning

  «...en utmärkt gåva till en matintresserad utländsk vän.«
  Elin Skanne, ELLE Mat & Vin  Längtans mat är en lustfylld hyllning till vår svenska gastronomiska skatt. Här finns klassiska rätter från skärgården, skogen, insjön och fjällen, men också recept från det nya svenska köket.

  Annica Triberg tar oss med på en resa genom Sverige. Tillsammans med köksmästaren Lena Salomonsson och fotografen Per Ranung bjuder hon på recept och kulinarisk kuriosa i en härlig blandning som sammantaget bildar ett smörgåsbord av mat och smaker att längta till.


  Annica Triberg är en av Sveriges mest välkända matskribenter, som bland mycket annat varit chefredaktör på tidningen Gourmet. Hon har skrivit ett trettiotal böcker, många med gastronomisk inriktning.


  Bokenfinns även i en engelsk utgåva, med titeln Very Swedish.
  «Bilderna av Per Ranung är precissom recepten - en njutning i sig.«
  Cecilia Lübeck, Lantliv


  «...en utmärkt gåva till en matintresserad utländsk vän.«
  Elin Skanne, ELLE Mat & Vin


  «Det är en guldgruva för alla som vill veta mer om svenska mattraditioner.«
  Året Runt


  «Det är en kulinarisk Sverigeskildring som inte bara lämpar sig att ge bort till utländska vänner och bekanta.«
  Göran Jonsson, Dagens Industri


  «Vill du bläddra i en härlig kokbok som är fylld av deliciösa maträtter och vackra landskapsbilder från runtom i Sverige är den här boken, Längtans mat, något för dig.«
  Allt om Kök & Bad


  »...denna bok [passar] perfekt i varje hem som vill laga klassiska svenska måltider.«
  Plaza Kvinna

  125,00 kr
 4. Mat i långpanna
  Mat i långpanna
  Beskrivning
  Mat till många? Lite bråttom dessutom? Låt oss sjunga andra versen i långpannans lov! Här finns stora Randiga pajen, Richards låda, Honungsglaserade rotsaker, Krabbelåda, Finsk morotslåda ... och dessutom några fyrkantiga bröd som är goda till både mat och fika. Med en långpanna i ugnen är det roligt att vara många!
  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
  • Köp 25 för 40,00 kr/st
 5. Mat och motion för mogna : 60+
  Mat och motion för mogna : 60+
  Beskrivning
  Vad är det för speciellt med 60+? Lyft på rumpan och rör på dig! Då mår du bättre och håller längre. Belöna dig med vinkokta musslor, ugnsbakad fisk eller doftande, långkokt högrev. Proteinrik mat som bygger upp det som åren och åldern bryter ner. För vi förlorar våra muskler, lite för varje år. Enda sättet att bygga nya är att träna inte mindre, utan mer, när du blir äldre. Svettas, bli andfådd, få upp pulsen. Rör på dig, 30 minuter om dan, fem dagar i veckan. Och ät rätt. 60 + Mat & motion för mogna människor innehåller råd och recept som hjälper dig att hålla formen, även upp i åren. Louise Hamilton har tidigare gett ut och sålt slut på följande böcker: Feng shui i din trädgård (B Wahlströms, tillsammans med Gudrun H Bengtsson) Diabeteskokboken (ICA förlaget) och Matresa i Väst (Gullers)
  115,00 kr
 6. Med smak av Japan
  Med smak av Japan
  Beskrivning
  Det här är en inbjudan att prova på snabblagade recept med japansk smaksättning som är långt mer varierade än snabbmat brukar vara. Räkna med tjugo minuters tillagningstid för de flesta av recepten beräknat för en hemma-matlagare, men den tiden varierar givetvis. Många av rätterna står stadigt på bara tre ben, för det första fisken eller köttet, för det andra riset eller nudlarna, och för det tredje rättens specialbuljong eller de utvalda grönsakerna. Du hittar också flera vegetariska rätter. Även några rätter som är så vackra att du serverar de till festliga tillfällen. Kanske upptäcker du att det är en glädje att inte bara att se och äta dem utan också göra dem.
  75,00 kr
 7. Mer Långpannans lov : de godaste rutorna ur kyrkkaffeserien - och många nya
  Mer Långpannans lov : de godaste rutorna ur kyrkkaffeserien - och många nya
  Beskrivning
  Låt oss sjunga om långpannan igen!

  Långpannans lov är en rekordbok -- både i antal sålda böcker och för att så många har blivit bjudna på extra gott hembakat till fikat. Här är den efterlängtade uppföljaren med recept från kök i hela Sverige och många andra platser. Det mesta går fort och lätt att baka med enkla ingredienser som finns hemma. Ibland går en klase prickiga bananer åt också! Och så finns det en och annan riktigt lyxig ruta -- den med chokladbotten, mandelsmörkräm och mjölkchokladtäcke, till exempel ...

  Den som har en långpanna till ugnen har alltid råd att bjuda många!

  I samma serie: Långpannans lov * Bästa bullarna * Mat i långpanna * Blixtkakor och annat snabbt och lätt * Nybakat, hembakat * Perfekta pajer * Saliga soppor * Hembakat för alla

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
  • Köp 25 för 40,00 kr/st
 8. Mma Ramotswes kokbok : mat för traditionellt byggda läsare
  Mma Ramotswes kokbok : mat för traditionellt byggda läsare
  Beskrivning
  Slå dig ner vid köksbordet på Zebra Drive tillsammans med Mma Ramotswe och njut av smakerna och dofterna från de bästsäljande böckerna om Damernas detektivbyrå. Prova vår hjältinnas favoritrecept: kryddstarka grytor, nygrillad fisk och som avslutning en saftig fruktkaka att avnjuta under ett skuggigt träd - med en kopp rooiboste, naturligtvis. Trots att våra matvanor blir allt mer internationella är det afrikanska köket fortfarande en vit fläck på vår kulinariska karta. Mma Ramotswe´s kokbok är en lättillgänglig introduktion till rätter som serveras i de flesta familjer i Botswana med ständiga hänvisningar till de älskade böckerna. Man bör inte förvänta sig avancerade kulinariska utsvävningar, utan snarare god, rejäl och nyttig mat, precis sådan vi föreställer oss att Mma Ramotswe njuter av tillsammans med Mr J.L.B. Matekoni och barnen efter en hård dags arbete på Damernas detektivbyrå. Den som vågar kan även prova rostade flygmyror eller torkade larver som snacks till ölen. Bokens förord är skrivet av Alexander McCall Smith, författaren till de älskade böckerna om Damernas detektivbyrå.
  75,00 kr
 9. Om sommaren sköna : trädgården, havet, musiken och de gamla recepten
  Om sommaren sköna : trädgården, havet, musiken och de gamla recepten
  Beskrivning
  Tänk dig en bok fylld med somriga recept från trädgården, skärgården och fäboden, med ömsint poesi och de vackraste visorna! Här är sommarboken med allt detta, en riktig sommarbok med alla ljuvligheter du kan njuta av under denna kanske vår mest efterlängtade årstid eller en bok att plocka fram när du längtar ditOavsett om du vill plantera malvor eller örter, göra snaps eller röka fisk, får du inspiration till att börja här.

  Om sommaren sköna är en kärleksfull bok som tar dig med från torparträdgården till skärgården, via fäboden. Goda, nyttiga livsbejakande tips och recept, ömsint poesi, ljuv musik och inte minst gammal kunskap från svunna tider. Så vill du inte hoppa i den kalla fjärden har du här en riktigt lycklig sommarbok att djupdyka i!Tina Ahlin har sedan Tinas Trädgård i TV4 samlat material, fotat och skrivit till denna bok. Material från gamla receptböcker, från mun till mun, och inte minst från många timmar av eget skapande i både trädgård och skärgård. Det är med passionerat hjärta Tina berättar om sina älskade torparblommor och örtkryddor, om de finaste snapstipsen från skärgården. Om Karl-Gustafs getost på fäboden i Grunuberg och Kurre i Hangös rökta flundra. Björnbärsvin, johannesörtssnaps och ringblomssalva.Om fjärilar, humlor, poesi och punsch och som örten på laxen så bidrar några av Tinas vänner och kollegor med sina bästa snapsvisor!

  125,00 kr
 10. Perfekta pajer
  Perfekta pajer
  Beskrivning
  Många gäster på ingång? Eller kvällsmat med närmaste vännerna? Eller tomt på lunchlådor i frysen? Det perfekta med pajerna i Perfekta pajer är att recepten kommer från alldeles vanliga och ovanliga köksvänner runtom i Sverige. Billigt och lyxigt, klassiskt och kreativt, enkelt och pyssligt, kallt och ljummet och alldeles nygräddat. Grete i Lund skapar nya smaker åt sina elever, Simon improviserar utifrån ett grundrecept, Kjersti i Uppsala provar ovanliga ingredienser, Karins favorit är ett tidningsklipp från 1970-talet, och i Nybro finns världens bästa äppelpaj. Tips om glutenfritt, äggfritt och mjölkfritt -- för det är ju roligast när alla kan vara med! I samma serie: Blixtkakor -- Mat i långpanna-- Bästa bullarna- Långpannans lov-- Nybakat, hembakat-- Saliga soppor
  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
  • Köp 25 för 40,00 kr/st
 11. Rulltårtor : 30 recept på rulltårtor varav några salta
  Rulltårtor : 30 recept på rulltårtor varav några salta
  Beskrivning
  Här finner du klassiska rulltårtor med sylt, choklad och smörkräm.Här bjuds också djärva kombinationer med choklad/lakrits, kokos/avokado och saffran/fikon.Av boken 30 recept är ett tiotal salta rullar som exempelvis Janssons frestande rulle, filodegsrulle med spenat och ädelost och en rulle med lax och citronpotatis.I boken ges också praktiska råd för ett lyckat rulltårtsbak.
  85,00 kr
 12. Säsongens mat : sund äkta och närodlad
  Säsongens mat : sund äkta och närodlad
  Beskrivning
  De flesta tror att nyttig mat - som du dessutom blir smal, frisk och pigg av handlar om att avstå, att späka sig och att ha tråkigt i största allmänhet, men i själva verket handlar det om att byta ut och gör medvetna val, att välja mat som är äkta. Planera dina måltider efter vad årstiderna erbjuder och att ät så naturliga produkter som möjligt. Välj ekologiskt och kravodlat i den mån det går - välj rätt mat för både hälsa och miljö.Några tips är att byta ut en del av sin köttkonsumtion mot fisk, fågel och vilt samt att skippa grönsaker och frukt som flugits hit långväga ifrån. Varför inte pröva att odla själv, eller kan du kanske köpa vissa produkter från bonden på granngården? Målet är att både du och miljön ska må bättre. Boken är uppdelad i våra årstider med tips om vad som är bra att äta under varje månad med tanke på klimatsmart hantering och ekologisk odling. Boken innehåller GI-inspirerade recept - allt från vardagens vanliga frukost, lunch och middag till desserter och goda bröd. Recepten under varje månad är komponerade med tanke på de råvaror som finns tillgängliga just då.
  150,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 25-36 av 51

per sida
Fallande ordning

 

 

Måndag - Fredag 9.30-17.30
Lördag 10-14

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå